det blir aldrig som man tänkt sig.


2008-02-29 @ 20:47:09

det kan man verkligen lugnt säga. Igår vid den här tiden trodde jag att jag skulle sitta och dricka en cider o ha avnjutit en god middag med kamraterna. MEn så blev det inte. Efter en rad sjukdomar så slutade det med att vi i förmiddags kom fram till att vi bara var fyra stycken som kunde åka iväg på middagen ikväll. Och två av de fyra är halvrisiga så. Det var den middagen det!

Nu ligger vi i soffan o kollar på så ska det låta. Vet vad ni tänker..haha- pensionärsvarning. Men så är det inte. Jag tittar knappt ens, Andreas gör't däremot. Men iofs är han tre år äldre än mig så :P

Undrar om det blir blåsigt imorn? skulle  det bli kallt med eller? annars hade man ju faktiskt kunnat putsa lite fönster. Men det märks ju. Är lite sugen på att åka in till mjölby en sväng imorn med. Har lite presentkort på bla kicks, presenten,hemtex. Vill köpa lite hemprylar ju!

nähä.. man blir trött av att ligga på soffan framför brasan..måste nog lägga mig snart. Haha..typiskt fredagen då man gått upp tidigt hela veckan syndrom.

godnatt folket.

Puss puss






Det luktar skog


2008-02-28 @ 19:18:17

Eller rättare sagt..det luktar eld om mig..skogsbrasa. Var så sugen på grillade hamburgare förut idag. Solen sken ute så jag satte faktiskt igång grillen, tro't eller ej.

Kan lova att det var riktigt gott. Men alla mina kläder stinker, mitt hår med vad rökdoft sätter sig hårt då!

I can't stand it!






Vardagsrummet


2008-02-28 @ 19:06:44
Yes..nu återupptar jag min lilla serie om vad vi har gjort i huset. Har inte suttit så mkt vid den stationära datorn på sistone, och det är på den vi har alla bilder..så nu blir de fler bilder :)

FÖRE:



SÅhär såg alltså vardagsrummet ut innan. En gammal kamin, grisrosa väggar, en glasvägg mellan vardagsrummet och köket som gjorde att vardagrummet så litet o trångt ut.

Efter:



Vi rev glasväggen mellan köket och vardagsrummet. Kaminen byttes. Nya lister sattes dit, tak och lister målades. De grisrosa väggarna var väv som målats, så vi behöll väven och målade den ljusgrå. På en av väggarna (fondväggen som leder ända in i köket) satte vi en återställningstapet och sedan tapetserades det en fondvägg över det.  Golvet polerdes upp med parkettpolish.

Det enda som gör rummet ännu mer komplett är NYA SOFFOR, de gamla är gräsligt fula o passar inte alls in i den gråsvarta imagen. Eller vad säger ni??

Ja..det var väl allt vi gjorde i vardagsrummet det.Tycker det genast vart mkt rymligar o mysigare bara genom o öppna väggen mellan kök o vardagsrum.

Nähä..ska kanske duscha lite nu.  Är helg imorn. Imorn kväll är vi ett gäng arbetskamrater som ska åka och äta lite mat i tranås. BAra äta och dricka lite gott o snacka en massa. Det blir kul det :)

På återseende

puss puss





TV


2008-02-27 @ 15:19:42

Nu sitter man här framför tv igen med datorn i knät. Såg nyss reklam för kustbevakarna. Vad jag längtar tills imorn. Något annat jag sett fram emot hela veckan är Grey's anatomy ikväll. Det är min absoluta favoritserie, Fast tycker att det var bättre när dr burke var med innan alla nya kom. Sedan börjar ju den nya serien med Allison imorn på TV4 vid nio, det ska bli riktigt spännande me o se om det verkligen är något o ha.

Blir lite spännande ikväll med. Är faktiskt dessutom ett stort fan av serien det okända. Gillar o se bevis på att det finns en andevärld. Är väldigt fascinerad av spökställen. Fast visst..erkänner att ibland är en del av avsnitten inte ens intressanta o då brukar jag slå över till tv4 fakta och titta på förlossningsakuten vilket är väldigt intressant med.

haha..nu tycker ni säkert att jag är värsta tv tittaren, men så farligt är det faktiskt inte. Blir mest att man tittar på tv mellan 20-22 på kvällarna. Och ibland knappt det ens. För det mesta är man så trött så man somnar redan vid nio.

nähä..var väl allt jag hade just nu.

Glöm itne Grey's ikväll.

puss puss






Tänk rutigt/ blommigt till sommaren


2008-02-26 @ 20:26:10
finns så mkt söta kläder o ha på sig i vår/sommar. Har alltid varit emot rutiga kläder, men nu har jag faktiskt hittat några plagg jag skulle kunna tänka mig. Något annat som enligt mig funkar o går hem i både gardintyg, kläder, tapeter just nu är blommönster.


                                     

a linjeformat linne i 100 procent bomull 99:- Ellos
rutig klänning 249:- Ellos
rutig smocktop 149:- Halens





sockersöt klänning med spets ellos 249:-
lång klänning ellos 199:-
blommig klänning 559:- La redoute
blommig blus från soft grey, La redoute 379:-





tunika med smock la redoute 189:-
blommig smockklänning ellos 99:-

Bilderna är tagna från: Ellos, la redoute, halens





Matsalsbordet.


2008-02-24 @ 17:51:58
Yes, förra veckan va vi ju o köpte ett matsalsbord med 6 stolar i bycast till. Såå snyggt, tycker jag iaf :)



bordet är lite ljust..men vi ska olja in det i vaxolja så blir det mörkare o tål dessutom mer. Finns bordsskiva och köpa till med som vi funderar på att köpa så det inte blir så trångt.

nähä..ska se på tv nu.

förresten, är det någon mer än jag som tittade på melodifestivalen igår o tyckte det var piss??

puss puss





Nu är våren här!


2008-02-24 @ 12:14:55
Yes, nu är våren äntligen här. Var fint väder igår, om man bortser från blåsten. Och idag verkar det vara hyfsat varmt med ju. Sitter här framför brasan i kaminen o har de mysigt. Har precis kollat igenom lite bilder på Oskar o Tuva från igår. De är så söta båda två. Och vad bebisar verkar växa fort då. Han var så pytte pytteliten när vi såg honom första gången då han bara var 3 dagar gammal, o då va han liten som en plutt. Visst han är fortfarande liten nu när han är tre veckor men inte som han va. 

Nähä..fundrar faktiskt på att äta lite av cheesecaken som blev över igår, det är nog bland de godaste jag vet. MUMS

image416

Lille Oskar i pappas famn

image417

Tuva i farfars

hoppas alla får en bra söndag.

puss o kram





Hej alla glada


2008-02-21 @ 18:11:57

Snart är det helg igen =) så underbart skönt ju!

Sitter här i soffan framför kaminen som sprakar för fullt..så mysigt!  Denna arbetsveckan har gått väldans fort, känns som det inte är annat än måndag o fredag. Veckan började bra med en riktigt typisk vårdag. Det var sol o vår i luften, fåglarna kvittrade. Var ute o gick en långpromenad o det tog verkligen emot o gå in. Sen har det väl kanske inte hänt så mkt.

imorn har andreas pratat om att vi ska gå på bio, fast vet inte om det blir så än. vi ska ha lite gäster på lördag så vi funderar kanske på att åka o handla lite till det istället.  Svärmor o svärfar o Andreas bror, fru o lilla brorson på tre veckor kommer hit då :)  då ska vi mysa massor med honom :)

Fundrar lite smått på att bjuda på ugnsgratinerad fläskfile med svampsås, o sedan klyftpotatis som blivit stekt i ugnen ihop med morötter och palsternackor med lite timjan över. Låter det gott eller gott? O sen frusen cheesecake till efterrätt.

Nää..har väl inge vettigt o skriva direkt..

JUST DET..GLÖM INTE O TITTA PÅ KUSTBEVAKARNA KLOCKAN ÅTTA IKVÄLL PÅ 5AN.. Såå bra serie. Nisse är så hot :) jaja..man måste ju få drömma lite även om man har sitt på de torra, haha. Brukar du kolla på kustbevakarna?


ha det så bra






söndag igen.


2008-02-17 @ 17:15:34

vart tar alla dagar ivägen egentligen? känns som det bara är söndag hela tiden ju! Denna helg har det varit full rulle. I fredags åkte vi till city gross och stor handlade. Det införskaffades även ett ekbord med bycaststolar. sedan åkte vi o tittade till magnus o louise o lilla Oskar :) Han är så söt ju, o växer massor hela tiden!
 I går var det lite inflyttningsmiddag här. Alla som hjälpt till i huset var bjudna, de flesta iaf. Stod o lagade mat hela eftermiddagen, men gott blev det =)  Sedan fick vi fina inflyttningspresenter med. En golv uplighter, o två löpare o blomma såklart :)

Idag har vi varit hos farmor på fika, hon fyllde nämligen år igår. Var trevligt o träffa släktingar som man inte ser så ofta längre.  Synd att man är så seg dock! Men så är det vissa Söndagar ju =)

nähä..ska ta o se om det e något o ha på tvn som man kan softa till

ha det så gott allihopa :)






Nu har man något o se fram emot


2008-02-13 @ 18:34:33
Yes, igår hände det. Vi bokade en resa. Så nu är det bokat o klart, den 26:e Maj bär det av till Cypern, närmre bestämt Agia Napa. Ska bli kul o bara komma bort från allt o bara ta det lugnt o spendera tid med älsklingen. Han har jobbat så mkt nu så han behöver verkligen komma bort från vardagen o bara koppla av.

Längtar massor, det är ca 3 månader kvar vilket inte alls är särskilt långt.

ha en fortsatt bra dag :)

puss puss





lille oskar


2008-02-09 @ 21:18:17
han e så söt lilla underbarnet. här ligger han i farbrors famn. finns de nån sötare?

image415





Lillördag


2008-02-06 @ 19:05:47
Nu är det återigen ett tag sen man skrev här. Är så dålig på sånt här ibland alltså!
Idag är det iaf lillördag, gött det..för det betyder att det bara är två arbetsdagar kvar denna veckan. Hoppas de går fort så man får ha lite helg igen. Finns ju en hel del o göra faktiskt!

Igår var vi o kollade på Oskar..HAn är så söt. Aldrig sett en sötare bebis. Å så liten han var då!
Är så man längtar tills man skaffar en egen liten plutt. Det kanske händer fortare än man anar, vem vet?

hoppas alla haft en bra dag.

puss puss





matsalsbord i ek efterlyses


2008-02-03 @ 18:20:44
Har kommit på att jag vill köpa ett matsalsbord i ek med tillhörande läder bycaststolar. Nu undrar jag om någon har ett tips på vart man kan köpa sådana och hur mkt de kostar? max 5000 :- helst tror jag..

ha det så bra
puss puss





Smart tips


2008-02-02 @ 22:59:56
Var iväg förra helgen o köpte mig ett par plastmattor. En matta som nu ligger i köket och en som ligger i hallen när man kommer in från dörren. Båda dessa var riktigt fina och praktiska. Var faktiskt på Rusta och köpte dom. Har spanat in plastmattor i andra butiker med..men där har de varit mkt dyrare. Och vem har sagt att det dyraste är bäst när det billgare kan vara lika bra?  Plastmattor är snygga, enkla o damsuga av, de är dessutom vändbara.

image413image414

Den prickiga är två meter och kostar 249:- o den har jag lagt i köket, den randiga är tre meter och kostar 299:- den ligger i gången i hallen.

har faktiskt kollat lite på ellos hemsida o där tar de 599:- för en plastmatta som är 250 lång. och finns även en annan sort som kostar 499:- o då e den mattan 2 meter. så har gjort ett kap.


Ett litet tips för er som letar mattor.

nu ska jag sova

bye, godnatt

puss puss





Kaminbyte


2008-02-02 @ 13:00:24
den gamla kaminen



såhär såg kaminen vi hade innan ut. Den var från någon gång på 80-talet! Det var tur att vi bestämde oss för att byta, för när jag skulle tömma på lite aska så öppnade jag en lucka o dörren på luckan gick inte att få dit igen eftersom hålet hade blivit större. haha

under arbetets gång:



en brandvägg murades upp som själva kaminen skulle fästas på. Sedan började de att mura ihop själva kaminen med alla byggdelar.



en kasett sattes in i själva murdelen av kaminen.

Resultatet:



Efter en hel del spacklande o slipande med hjälp av Fredrik så kunde man till slut måla kaminen, den målades två gånger. SEdan blev allt klart.








Nu är Han här


2008-02-02 @ 10:41:19
image390
I morse vid fem i sex föddes magnus och louises lilla son Oskar. Grattis =)





BEBIS PÅ VÄG


2008-02-01 @ 21:29:35
Andreas pratade med sin bror förut..då var de på väg in till BB eftersom vattnet hade gått vid 6 i morse. Så antagligen så blir det en bebbe ikväll eller imorn :) Jag tror det blir en flicka ja ..ska bli spännande o se vad de blir.

puss puss