Kväll igen


2008-11-30 @ 21:07:27
oj då, va fort tiden går. Då va de söndagskväll igen. Skönt att de blir vardag snart igen tycker jag faktiskt. Idag va vi ju o firade a's svägerska som fyll trettio. Fick tacopaj o gräddtåra; det var mums! SEdan när vi kom hem så va ja såå himla slö. Visste inte vart ja skulle ta vägen. Så gick o bäddade upp i sängen o la mig där o kollade på tv o mitt i allt ringde svärfar o undrade om vi inte ville komma på fika vid fem. Kunde inte somna, men fick vila mig i alla fall inte lätt o koppla av när man vet att man har en tid o passa. Är fortfarande jätteslö..inte känt mig såhär trött på länge faktiskt. Sovit så himlans dåligt inatt me så e väl därför.

Har iaf tagit en låång bloggpaus idag, inte känt för o skriva nåt helt enkelt. Inte orkat! ska glo lite på wallanderfilmen på fyran nu tänkte jag. 

imorn kan de komma lite bilder på magen om jag känner mig på hugget..men de tror ja =)


Min bebbe som bökar runt därinne trots utrymmesbristen; kan du inte komma ut??? Mamma vill träffa dig nu, orkar inte vänta ju!

just de, har lite inlägg o läsa o lite kommentarer o svara på sen blir de tack o häj till datorn för idag.

godnattkramar





1:a advent i vårt hus.


2008-11-30 @ 09:50:42
Har just kommit på en sak. ÄR första året vi firar jul här i vårat hus. Var första gången jag tände första ljuset i ljusstakarna förut. Så spännande och så otroligt mysigt. Förra året blev de inte mkt me julpyntandet, vi var här o tapetserade, lade golv o grejade för fullt. så man va nästan aldrig hemma i lägenheten.

Ser verkligen fram emot o få ha sin första julhelg i huset, o de e ju inte bara de..för förhoppningsvis så e vi en egen liten familj då me bestående av tre medlemmar :) kan de bli bättre?





God söndagsmorgon


2008-11-30 @ 08:45:59

Har precis ätit en skål med flingor, lika gott som vanligt. Julbordet igår va gott, e bara synd att man inte kan äta så mkt längre eftersom de inte finns nåt utrymme kvar. Man blir mätt efter minsta lilla ju. Var hemma här vid halv nio igen, då kollade vi lite på tv o åt lite lite godis me. Va mysigt. Somnade vid halv tolv tror ja, o sen har ja vaknat hur måånga gånger som helst, kissnödig, av att de sticker o trycker därnere. Sedan går de maginfluensa nu (syrrans sambo har de) så trodde ja skulle få de inatt me. De lät om magen o rörde sig som attans, o så kändes de som ja hade nåt som satt i halsgropen. Men me lite gaviscon så  blev de bra o ja kunde sova till nu. Är skittröt!!

Vi ska till andreas bror,svägerska, och brorson vid elva, svägerskan fyllde nämligen 30 i fredags. Så kunde inte sova längre tyckte ja. Får ta o vila en stund sen när vi kommit hem igen.

VAd händer hos alla andra idag då?

kramis






nu har man boat in sig


2008-11-29 @ 17:26:31
har hållt på å ändrat tusen gånger om sedan ja fixade julpyntandet tror jag. Nu får de vara som de e, har flyttat på nån ljusstake o lite ljus o stjärna. Men nu skiter ja i de. Får va!








I bebisrummet är de lite rörigt just nu. Har ju slagit in julklapparna så de står i två kassar, de röda som är överst e såklart till lilla söta William =) o de i bokhyllan e till A's brorson Oskar. Sedan ligger bb väskan i korgstolen i hörnet o över den ligger overallen.. bara ligger där o väntar!





oj oj oj


2008-11-29 @ 17:10:10

älsklingen e på fotbollscupen, har skickat sms till han (2 stycken) o inge svar. Tänk om de hade vairt så att ja skulle föda? hur fan hade ja gjort då? de sista ja sa till honom va att han skulle ha mobilen i närheten hela tiden, ifall att. Inte för att d ehänt nåt..men ändå!! man måste vara anträffbar när man vet att de kan komma närsomhelst!

Jaja.. ska försöka rota igenom garderoben o se om ja har nåt ja kan ha på mig till julbordet sen. Vill ha nåt ja trivs i, men tvivlar på att det är okej o komma i mammamjukisbyxorna ja använder flitigt här hemma.  Känner inte för o gå på julbordet längre, är så seg o trött så skulle helst bara vilja ligga under en filt i soffan o se på nån film.

jaja..lite rotning blir de nu

hörs senare






Lördag förmiddag


2008-11-29 @ 12:35:49
sitter här med datorn i knäet o ser lite halvt på 300 som går på kanal plus. Är trött idag även fast ja sovit okej inatt. har hunnit me o fika hos mor o far, dammat av här hemma. Älsklingen har damsugit av o gjort rent i kaminen. Snart ska A åka iväg o spela fotbollscup i mjölby, så blir ensam resten av dagen.

Idag är det julskyltning här i byn så ska nog gå dit en sväng o kolla lite grann. Sedan blir det julbord ikväll med pappas åkeri. Får se hur länge man orkar va där.

Vad händer hos er idag?

kramis





v 39. (38+0)


2008-11-29 @ 12:33:06
Hihih..idag går vi in i vecka 39, vilket innebär att det är fjorton dagar kvar till beräknad födsel, o om fyra veckor så e bebis garanterat här. Hur skumt känns inte det då??? shitt alltså.

  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  • Du är gravid i vecka 38+0
  • Du är i graviditetsvecka 39.
  • Bebisen väger c:a 3305 gram. *
  • Bebisen är c:a 50.1 cm. *
  • Du har klarat av 95% av graviditeten.
  • Du har 13 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  • Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  • Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008
  •  

    Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.


    De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckta av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

    Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

    Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

    Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

    (blimamma.se)

    Barnet:

    Vid den här tiden brukar det vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då det tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer att nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet.

    Mamman:

    Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur en förlossning kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter i gång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Antagligen är det en drift vi bär med oss. Vi "boar" och ser om vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.

    (libero.se)






    Tröga, pinsamma Emelie


    2008-11-28 @ 18:18:18
    måste ju berätta en störd grejj förresten.  var hos elspar o köpte lampor till ljusstaken förut. Fick be om hjälp i kassan o hon stoppade ner allt i en kasse o stod o höll den. så jag tog kassen o började gå...då sa hon du måste ju betala me o samtidigt som hon började säga de kom ja på de själv.Fyyy fan vad pinsamt då!

    Sa de till henne med att usch vad pinsamt o va virrig jag är. Men hon tittade på mig o sa att de va förståeligt, de börjar närma sig jul o alla pyntar o grejar o sen så skulle vi ju ha barn snart me sa hon o pekade på magen.. hon frågade hur långt de va kvar o då svarade ja att de va 2 veckor kvar till BF imorn. så hon va så förstående o snäll..men ja skämdes mest!! PINSAMT! Vill inte gå dit på några veckor, även om ja till slut kunde göra rätt för mig.haha





    Fredagkväll.


    2008-11-28 @ 18:14:17
    Haha..idag har de inte blivit mkt bloggande heller. skurade duschgolvet i badrummet o sedan  Var ja  hos min farmor o fikade vid halv elva, sedan va ja o köpte lite lampor till en ljusstake o så köpte ja några fler hyacinter.  Sedan blev det pepparkaksbak o lussekattsbak. Luktade så gott i hela huset så.
    Sis ringde o frågade om ja skulle me till citygross så följde me henne dit en sväng, o sen vid fyra blev de fika hos mamma. Sedan har ja hållt på å planterat i hyacinterna i krukor o nu tar ja en lugn stund o surfar o bloggar lite grann.

    Snart ska vi beställa lite mat o softa o mysa framför tvn..ska bli skönt de. räknar med att slockna tidigt ikväll ja.

    Vad händer hos er då?

    kramar





    hahahah..ett tips.


    2008-11-28 @ 09:14:29
    min syster hade köpt så fina disktrasor med julmotiv på fick jag se igår. Så var ju tvungen o fråga vart hon hade köpt dom ifrån. Hon hade varit inne på http://www.disktrasa.com/ så har varit där o tittat nu o ska nog beställa disktrasor me julmotiv. Man kan även köpa abonnemang och ge bort till nån i födelsedagspresent, julklapp. Va lite småroligt tyckte jag. Fraktfritt!






    Jaha ja.


    2008-11-28 @ 09:00:15
    Då va de äntligen fredag då. Har ätit lite flingor med mjölk o banan i. Så mumsigt så.  Idag ska ja nog ta o städa lite grann här hemma hade jag tänkt så de blir fint till helgen.  vill köpa sådantdär trassel idag som man har på blommorna, men finns nog ingenstans o köpa i denna sketna lilla byn. Surbulle verkligen.

    Nähä..om man skulle ta o bädda sängen o klä på sig lite? sitter här i nattlinne fortfarande.

    idag blir de lite lussekatter =)





    torsdagskväll


    2008-11-27 @ 21:30:44
    Sitter här nu framför tvn o datorn! Ser på plastikkirurgi före och efter. Ganska intressant faktiskt. Har inte blivit så mkt bloggande idag. Men har ju haft fullt upp me massa annat roligt. O så har ja fipplat lite med bloggen, o kan säga er att har man väl börjat så är det svårt att sluta. Tar ett tag innan man får minsta lilla som man vill ha de me så!

    Älsklingen är o tränar lite fotboll nu, funderar på å lägga mig i sängen o kolla på tv istället. Är ganska trött nu faktiskt.
    Imorn blir det lussekattsbakning tror ja bestämt..lite städning med. funderar på att skura ordentligt inne i duschen e nog riktigt sjabbigt där tror jag.

    WWWWIIIIE..snart är det helg igen, UNDERBARA HELG! på lördagkväll blir det julbord me faderns åkeri, på söndagen blir det att åka o fira andreas svägerska som fyllt 30. REsten av tiden ska vi bara njuta o ha de gött.

    Faan va de ska göra ont när bebben rör på sig därinne i magen nu..de spänner o buffar. Allt känns så mkt mer när de inte finns nåt space kvar!

    vill ha dig här nu efterlängtade bebis :) kom ut till mamma och pappa.

    nähä..godnatt allihopa.

    kramis





    En liten brejk


    2008-11-27 @ 13:18:58
    Har slagit in lite julklappar o har haft ett litet brejk därifrån nu. Var på bynn ohandlade lite, råkade åka ner röda värmeljus, röda antikljus, o ljuslyktor i korgen me..men så e de när man vill ha de julfint ju. Köpte pepparkaksdeg me, tänkte baka lite pepparkakor imorn kanske. Sedan va ja o köpte williams sista julklapp med.
    Äter en macka o dricker lite fruktsoppa nu. Det är mums de. Sedan blir de o gå ut o hämta lite ved, slå in de sista julklapparna..börja laga lite mat lite smått, å plantera mina tre vita hyacinter som ja köpte igår i en kruka.

    Vill köpa mer julblommor ju. Men får vänta till på onsdag nästa vecka då ja ska till barnmorskan. För i mjölby har de en affär där de säljer massa fina julblommor till vajre jul så får stanna där då.

    ååå.,.me love christmas =)





    vad ska man göra idag då?


    2008-11-27 @ 10:34:49
    Ja.den har dagen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig då ska jag erkänna. Hade tänkt o åka fram till byn på förmiddagen o handla lite, sedan stanna hos mor o se va hon gjorde o snacka lite skit. Men men.. får se om man kan ta tag i den sociala biten lite senare på dagen.

    Har iaf massa julklappar att slå in nu..så får nog börja ta tag i det. Det är ju torsdag idag me..så egentligen borde man städa. Men funderar på att va så elak så jag säger till andreas att han får städa när han kommer hem. Så ska jag ligga på soffan o bara glo o peka på golvet o säga att han misssade en fläck..hahah!

    FAst känner ja mig själv rätt så får jag så dåligt samvete över att be honom om de så ja städar själv sen i alla fall. JAJA de märks!

    nu ska ja slänga in lite ved, bädda sängen o slå in lite julklappar o paket!

    kramar





    Tack =)


    2008-11-27 @ 10:31:49
    Vill bara tacka alla som skriver så stöttande o snälla kommenatarer, you make my day <3



    BAMSEKRAMAR





    taskigt värre.


    2008-11-26 @ 21:00:07
    då va de väl dags för lösenordsskyddat igen! Jag tål kritik o att folk ifrågasätter mig, det är inte de.. men just nu är jag riktigt jävla sårbar o blir ledsen för minsta lilla..så jaa.. ett till taskigt inlägg så blir det lösen igen! Ska inte behöva sitta här o gråta för att nån tycker det är roligt o ifrågasätta vad jag skriver om. Jag ska kunna få skriva precis va ja vill utan att nån fegis lägger anonyma kommentarer om sådant de inte ens har nån aning om!





    Pimpa bloggen


    2008-11-26 @ 12:54:10
    haha.nu har ja försökt pimpa till min blogg lite lite grann.. inte så mkt förändringar, men nåt iaf





    sett klart på filmen


    2008-11-26 @ 12:16:06
    Har sett klart på narnia- prins caspian nu, Den va jättebra. Älskar hur de skildrar djuren i filmerna. Tycker de har gjort Aslan såå fin, blir tårögd bara av o se honom på nåt lustigt sätt.

    nähä..ska nog snart åka en sväng till mjölby nu tror jag =)

    kramis





    NAMN


    2008-11-26 @ 11:13:47

    vi har pratat runt massor om namn.. men egentligen så har de varit självklart för oss ett bra tag nu. Men e ju alltid bra å ha ett par reservnamn ifall att.

    Ända sedan innan jag blev gravid till o med har jag fullkomligt älskat namnet molly, kollade på annonser för födda en gång i corren o såg en flicka som skulle heta det..sedan dess har de varit de namnet som surrat runt i mitt huvud! Det är ju bara sååååå fint =)  Sedan har vi ju självklart reservnamn ifall att men tror inte att de skulle ändras :P

    Pojknamn har vi två som vi tycker om..men bara ett av dom kommer på första plats så =) men de lär väl märkas. Jag tror de blir en pojke så kommer inte avslöja vilket av dom för nån än ;P

    flicknamnet kan ja lämna öppet bara för ja nästan me hundra procent känner på mig att de inte blir en tösabit.

    tänk att vi snart får se bebisen o får leva som en egen liten familj <3
    de här de slår allt tycker ja =) Tycker nästan det är större o skaffa barn än o gifta sig, va tycker ni?






    22:07


    2008-11-25 @ 22:12:32
    Nu ska jag gå o lägga mig hade jag tänkt. Tycker allt e så förvirrande nu.. många pratar om förvärkar o sammandragningar..har inte haft en enda..kan inte sluta tänka på de.. kommer ja nånsin få de? tänk om bebisen inte vill komma ut. tänk om ja får gå två veckor över tiden.. gaaaaah..vill inte gå över jul. Måste få min barnmorska till o lova mig de på nåt sätt. 

    De enda ja märker av är att det är så trångt i magen så de spänner när ja rör på mig..e allt o stickningarna!


    tänk om man inte märker av att det är dags? tänk om ja som tror att allt e normalt bara låtsas om som inge sen när de väl är dags? haha..eller de går nog inte iofs. så mkt frågor man har, men fattar ju själv att det är individuellt.



     Ja o älsklingen såg på robert gustavssons lösvikt film förut..den va rolig..skrattade mkt vill ja lova!


    Jag börjar bli orolig nu..inför allt som komma skall.

    godnatt på er. kramar





    HAHAH


    2008-11-25 @ 18:13:09
    sjukt värre då.. har en fluga härinne som håller på o flyga runt o leva attans.. fluga i slutet av november när det är kallt o snö ute? det rimmar inte enligt mig iaf!

    Vet ni en rolig sak? de säger ju att det är de små sakerna som gör't. Såg på 6:an förut idag o varje gång de blev reklam så visade dom reklam för mcdonalds. De har BIG TASTY nu igen..WIIIIe- är så glad för det. Den hamburgaren e så jädra god. ÄR annars superdupertrött på mcdonalds men med den burgaren i magen e man nöjd =)

    haha..jag är störd ju!!





    Då va de kväller igen


    2008-11-25 @ 18:00:52
    Sitter o väntar på att alla serier ska börja på tvn. How I met your mother till o börja me om tio minuter. Är nyss hemkomna från mor där det har fikats. Jimmy o elinor bjöd på fika. O så fick alla lite presenter från deras resa. Kan säga att de va thailändsk julafton, hihi! Fick en jättefin quicksilverplånbok som de va rosa på. SEdan ett par dieseltofflor. Tack så jättemkt ni underbara =)

    Imorn ska ja följa med mor, systrar o william till mjölby en sväng igen. Vi ska nog till kappahl o hemtex . sen ska a o jag eventuellt åka till stan på eftermiddagen så blir nog bara hem o vända. Fast det är skönt de..för då går dagen fort. Känns som att man behöver nåt o göra faktiskt.

    Var på fiket o köpte frallor förut så blir det till kvällemat, mums. Sedan stannade vi på macken så ja kunde hyra två filmer. Fick bli robert gustavssonfilmen lösvikt o den senaste narniafilmen. Den ena filmen får ja nog titta på ikväll eftersom de inte e ett jutta på tv efter åtta.

    hoppas alla haft en bra dag??

    kramis





    Solen e framme


    2008-11-25 @ 13:21:45
    det är snöö överallt kallt, men solen har äntligne bestämt sig för att titta fram. Imorn skulle det bli mildare väder igen..så all snö lär ju försvinna. HAr varit o fikat o träffat sis o jimmy..de var så bruna så. De hade haft det jättebra. Vi skulle ju åka till stan idag o shoppa, men får bli imorn eller på torsdag istället. Är snorhalt ute o dessutom så ville elinor att alla skulle komma på fika i eftermiddag för de hade visst köpt lite saker till oss, så e lika bra å hålla sig hemma.

    Usch..magen e jobbig idag..de spänner o buffar lite o sticker, e jobbigt o sitta ner..allt tar emot idag känns de som.

    Håller på att laga lite mat med. Får bli helstekt benfri fläskkotlett med potatis och brunsås. Man får ta vad man har i frysen när man inte kan handla.. får handla lite imorn istället. Känner inte för't idag!

    Snart kommer A hem..va mysigt =)





    några timmar senare.


    2008-11-25 @ 09:29:45
    Kunde somna om faktiskt o nu känner ja mig ganska utvilad. Har tänt på brasan i kaminen igen, ska plocka i diskmaskinen o sätta igång den, sen ska ja duscha.

    Vad står på kartan idag då? jo, antagligen ska vi kanske åka o shoppa julklappar idag =) skönt o ha de gjort. Men först o främst ska ja nog se till o träffa syster o hennes kille lite sen. Höra lite berättelser om hur de har haft de o så.

    Hoppas på å få träffa emma o william en liten stund me kanske? jaja.. de märks hur de blir. Ska jag någonstans idag så får jag gå iaf. A tog bilen till jobbet idag..jag vill ändå inte köra när det är sådanthär väder så. Då går jag hellre.

    vad ska ni göra idag då?

    kramar





    05:38


    2008-11-25 @ 05:41:24
    här sitter ja nu o huttrar o fryser o är allmänt hungrig. Kan inte sova mer..de kurrar i magen o jag är orolig. tänker på elinor o jimmy; undrar om de kommit hem säkert. De plogar gatan utanför låter de som med..inte en dag försent!

    Ska ta o äta lite frulle o slänga in lite mer ved i kaminen..sedan ska jag försöka sova lite igen. Hade så trist igår är rädd för att de blir samma dilemma idag med. Som tur e så bor vi nära macken där vi brukar hyra film. Så får jag trist så ska jag gå upp dit o hyra mig en. FAst först o främst ska jag se om de finns några förlossningsrepriser i sjukhuset som går på trean. Kan ju kolla deras webbtv!

    ÅÅ.. måste ju bara ta o hälsa på de bruna sen me o se hur de har haft de =)

    nähä..äta nåt nu då!!

    skriver senare när ja vilat mig lite igen =)





    Bevvan?


    2008-11-24 @ 19:30:31
    ikväll e de premiär för nya beverly hills på tv400 klockan åtta, ska ni se?



    ja tror inte att de kommer bli någon vidare hit. Inge slår de gamla avsnitten ju =)

    men men..kanske sappar över när jag tröttnar på färjan håkan.





    trött


    2008-11-24 @ 19:03:34
    blev så enormt trött så det inte e sant! småfryser lite me så ska ta o värma lite varm oboy o äta ett par rostade mackor o se på vänner.

    får se om ja skriver nåt senare kanske.

    kramis





    aj oj aj


    2008-11-24 @ 17:58:30
    kan säga att det gör jäkligt ont just nu. Bebben ligger o rör på sig o fnölar runt massor. I o med platsbristen så gör det enbart ont o e inte alls så mysigt längre. Dessutom sticker det till som fasen därnere emellanåt. E väl huvudet som långsamt flyttar sig..

    Längtar efter vår bebis..kom ut me dig =)





    en till sak jag vill ha


    2008-11-24 @ 15:03:18

    jag vill verkligen ha denna mobil till spjälsängen i barnrummet. Passar bra ihop med nallepuh påslakansetet i sängen ju.. men, den e rätt dyr så drömma kan man ju alltid.





    hade varit perfekt en dag som denna


    2008-11-24 @ 14:35:12
    Å...va ja önskar att jag hade haft sunes jul på dvd så man hade kunnat kolla på den idag. Har inte haft ett jutta för mig idag faktiskt. Surbuk..men så e de när man inte kan behärska sig o vänta me saker o ting ibland.

    VILL VILL VILL VILL HAA!!!






    gillar kommentarer jag


    2008-11-24 @ 13:58:16
    så se till o skriv lite nu ;) har inge speciellt inplanerat denna veckan känns de som så kommer nog sitta vid här mkt.. så kom igen o skriv lite så ja har nåt o göra ;)






    orolig


    2008-11-24 @ 11:30:52
    Ikväll vid elva ska min syster Elinor och hennes kille Jimmy landa på skavsta flygplats efter två veckor i thailand. Är jätteorolig faktiskt..det snöar, blåser och yr. och man vet aldrig hur de är där uppe i luften ju, inte nog med det för sen ska de sitta o köra hem i mörkret o halkan me. Hoppas allt går bra o att de kommer hem oskadda, ska bli så kul o träffa dom igen =)





    Julmys?


    2008-11-24 @ 11:18:28
    åååå..titta så de såg ut i vårt köksfönster nyss..va bara tvungen o ta kort. SEr så mysigt ut på fönstret ju =)







    En månad kvar =)


    2008-11-24 @ 09:33:49
    Idag är det exakt en månad kvar till julafton. Hur skumt är inte det då? *VAr ju inte längsen det var sommar o man solade o badade massor.

    Har sovit ganska oroligt inatt vaknat mkt så ska ta en riktig slappardag idag tänkte jag faktiskt. Vädret tillåter inte så mkt annat heller. DEt snöar massor o blåser o har sig. Blir o kollla på filmer ida tror ja bestämt.

    Vi skulle ju åka till stan i eftermiddag va de tänkt me..får se hur det blir me de. Skulle va skönt o ha de gjort, men vill ju inte åka av vägen heller. Vem vet? de kanske avtar till A slutat jobba, hoppas de =)

    får väl gratulera en gammal klasskompis me som jag igår hörde hade blivit mamma i förrgår, till en liten erik. Grattis alexandra!

    kramis





    Julpynt


    2008-11-23 @ 18:44:05
    Nu är nog de mesta klart när de gäller julpynt faktiskt. Undrar va man ska göra i veckan då..hmmm.



    I datarummet, i hallen, i sovrummet, korgen med julpåslakan i =)



    i bebisrummet; fönstret, byrån, hyllan



    har ju bäddaty sängen med så william har någonstans o ligga när han e här på besök o e trött. Han låg här igår o idag me en stund. fullkomligt älskar de här tomtarna som jag köpte i ullared, de kan stå eller så kan man hänga deras luvor  



    ljusen på kaminen, pyntet i vardagsrumssofforna o på bordet, pyntet i fönstrena.


    skänken, o vardagsrumsfinbordet, köksbordet och fönstret i köket. Ser ni julstjärnan som lyser? den köpte älskligen åt mig i fredags..blev såå glad =)


    avslutar med en bild på min lillasyster o vår systerson william från fikat förut idag..visst ser de mysigt ut?






    Bebismagen v38(v37+1)


    2008-11-23 @ 18:24:01



    tog bilderna i köket denna gången o blir inga svartvita..orkar inte.




    några magbilder från i fredags med..dagen innan ja gick in i v38





    One tree hill.


    2008-11-23 @ 18:07:32
    sitter här i soffan framför one tree hill o försöker lägga in bilder samtidigt som jag kollar..de går ganska bra än så länge..fast de har ju precis börjat så.





    En dålig människa?


    2008-11-23 @ 17:38:13
    Jaa..sitter här o funderar på om ja e en dålig människa som knappt bloggat nåt idag. Får dåligt samvete ju.

    Vi va o bytte bil med mamma o pappa efter maten förut då deras har drag så vi kunde hyra en släpkärra till veden. Sedan åkte vi hem. A gick upp på vinden o tog ned de sista jullådorna med pynt i. Så nu har Emelie pyntat klart =)

    Vid halv fyra kom mamma, pappa, ellen , jocke, emma, willam och fredrik hit o fikade på de sista som blev över från igår. Är fortfarande en del kvar o har en hel tårta. Känns trist o slänga tårtan när man vet att man lade ner så mkt arbete på den igår, men va ska man göra? Jag kan inte äta så mkt längre. Räcker typ med en bulle så blir man jättemätt. Inte så lustigt egentligen i och med att de inte finns så mkt utrymme kvar i min mage.

    Syster Ellen bad mig o dra upp tröjan förut när hon va här så hon fick se magen. Hon tycker den e stor nu. Hon säger att jag blivit riktigt vid runt rumpan/höfterna med. Haha.. kul de lät. Men det är ju inte så lustigt egentligen menar bebisen ska ju kunna komma ut.

    Snart ska a åka iväg på ÖIK möte, då tänkte jag ta lite magbilder o lägga in. Sedan blir de lite bilder på allt julpynt med. Hoppas det blir lite mer snö ikväll. Älskar ju snö =)

    Imorn ska vi åka till stan o köpa julklappar så vi har det gjort. Man vet ju aldrig när man får åka in till bb sen o dessutom så har vi alltid nåt varje helg så e svårt att åka på helgen. skönt o bara slippa tänka på allt sen ju.

    JAg längtar efter min bebis som verkar ha slutat buffa runt i magapimpen, visst h*n rör sig ibland, men händer inte ofta längre. Inge utrymme kvar misstänker jag..haha!

    kramar





    20 dagar.


    2008-11-23 @ 12:26:19
    Idag är det 20 dagar kvar till BF. ( enligt min egna beräkning) Spännande spännande.. inte för ja tror nåt kommer hända innnan som sagt men iaf.

    Idag sov man till nio cirka. Soviti riktigt skapligt inatt. Det beror nog på att ja hade fullt upp igår, vaknade dessutom me huvudvärk idag så hade nog för mkt runtomkring mig igår.

    Älskling o ja har varit ute hos farbror kenneth och hämtat en kärra ved idag. Var kallt ute, men va så skönt o få lite luft. Hjälpte till o lassa i till o med. Men sen när vi kom hem fick ja inte hjälpa till mer tyckte andreas. Så nu ska jag nog ta o sätta igång med maten. Blir skinksnitzel med kroketter o beasås. Söndagslyx. Sen i eftermiddag blir det lite fika på allt som blev över igår tror jag minsann.

    Vill skicka upp A på vinden sen så han kan ta ner resten av mina jullådor. Vill se va ja har för allt o rensa bort de ja inte vill ha mer!

    vad gör ni idag då?

    kramar





    3 veckor.


    2008-11-22 @ 18:53:44
    Idag är det exakt tre veckor kvar till beräknad födsel. Det närmar sig med språngande steg. Är dessutom en ny grav vecka, v 38 (37+0).

    Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 37+0 (läs mer).
  •  Du är i graviditetsvecka 38.
  •  Bebisen väger c:a 3091 gram. *
  •  Bebisen är c:a 49.2 cm. *
  •  Du har klarat av 92% (eller 260 dagar) av graviditeten.
  •  Du har 20 dagar till förlossningen.
  •  Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  • (från blimamma.se)

    Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.


    Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

    Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

    (från libero.se)

    Beräknat förlossningsdatum: 2008-12-13

    Barnet blev till omkring: 2008-03-22

    Du är i vecka: 38

    Du är i månad: 9

    Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 0 dagar

    Antal dagar kvar till förlossningen: 21

    Vikten är oftast mer än 3 kilo. Barnet räknas som fullgånget och många föderi den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.

    Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Det är många frågor som din barnmorska alltid kan ge dig lugnande svar på.






    Huuuuuh


    2008-11-22 @ 18:42:33
    Vad trött ja e nu. HAr varit fullis rullis hela dagen. Började me bakning av tårtbottnarna imorse, sedan har man hållt på me lite julgrejer, flyttat borden, dukat, tagit fram alla kakor från frysen, pyntat tårtorna...jaa, you name it. Just de..vi har till o med hunnit med en sväng till byggmaterial och återvinningen med. Vid tre kom alla fikagäster hit, de åkte hem vid typ halv 6. Var så roligt så. O de två minsta höll på o gjorde roliga ljud, oskar kröp jaa..de hjälpte mig till o med o inviga skötbädden inne i tvättstugan idag. Varit en perfekt dag. Men det är jobbigt för kroppen o fixa o dona så mkt som man faktiskt får göra innan/under o efter ett kalas. alla kakor ska in i byttorna igen, diskerna ska plockas in i diskmaskinen, bord ska flyttas.

    Men jaa.. nu e de lugnt. Orkar inte göra mer idag. Hade tagit upp  lite kött till kvällen, men känner att jag inte orkar laga någon mat, så det får bli pizza..så är de med den saken.

    Andreas fick en del fina paket han. Fick en rakapparat, en ny cykel (kärringräser som han säger), lotter, kallingar, mössa, en fotbollsbok, från mig fick han en tröja och en hälgebok. Han vart nog riktigt glad över allt tror jag.

    Usch..e massa kakor o tårta kvar.. får nog ta o bjuda på lite fika imorn igen tror jag.

    nähä.. om man skulle ta o göra nåt.

    kramis





    Grattis älsklingen min =)


    2008-11-22 @ 18:36:05


     



    Idag fyller världens sötaste sambo 28 år, shit va tiden går fort =) Love you!







    Fredag kväll


    2008-11-21 @ 20:51:30
    har precis tittat klart på over her dead body. VAr faktiskt en riktigt bra film =) vi lyxade till de lite idag med pepparmixbiffar, helstekt potatis o pepparsås. Det var mums vill jag lova.Sedan blev det ett par dubbeljapp efter det. Fyyyy..va ja svullar. haha!

    Jaja..ljusstakarna/julstjärnorna är uppe, A köpte mig en ny julstjärna som ja verkligen ville ha idag. Den va ganska dyr, men fick den ändå. Han är bäst mitt hjärta =) Har lite ljus o tomtar o sånt som ska fram, men  det får vänta till på söndag eller måndag tror jag.

    Imorn blir de o gå upp tidigt o börja baka tårtbottnar till kalaset på eftermiddagen. Vi blir 16  stycken här i vårt hus. Ska bli mysigt de.

    Just de ja..har packat klart min bb väska idag me. Så nu ligger allt däri. Inte för att ja förväntar mig att nåt ska hända. För kommer säkert bli en julbebis, men iaf. Då behöver man inte tänka på de mer.

    nää..ja e trött o slö. Ska nog ta o lägga mig i sängen o somna till tvn.

    kramar





    snabbinlägg


    2008-11-21 @ 13:09:52

    sitter här o har en liten brejk från min städning. Har dammtorkat varenda list o dörrkarm i hela huset nu, flyttat undan på alla byråar, hurtsar med mera för o kunna dammsuga o damma bakom. Torkat av gardinstänger..jaa, you name it. E halvvägs med dammsugningen just nu, ska ta tag i den igen om två minuter!

    Vid 14.20 blir det besök hos tandhygienisten, inte så värst roligt faktiskt men de får väl gå. Undrar hur många hål jag har denna gången.?

    Jag ska ta fram ljusstakarna sen me..orkar inte vänta längre. Nu när det ligger liite lite snö på backen så kan de va mysigt o ha ljusstakarna framme i fönstrena när det börjar mörkna på.

    nää..usch..måste fortsätta nu.

    Vad gör alla andra idag då?

    kan ni fatta att det är 3 veckor /tjugo dagar kvar till BF  imorn? helt sjukt ju

    kramar






    hunger


    2008-11-21 @ 05:41:25

    vaknade för typ tjugo minuter sen ashungrig. Har legat o vridit o vänt o försökt sova igen, men går inte. Så har slängt i mig några rån o lite fruktsoppa. Nu är min tanke att ja ska försöka sova några timmar till. får se hur det går med det.

    Min lilla bebbe, kan du inte komma ut till oss snart nu? snälla snälla...kom innan jul så blir mamma överlycklig :)



    nähä.godnatt på er igen, hörs om några timmar






    lite bilder


    2008-11-20 @ 20:49:34


    kappan i barnrummet, lussebullegardinerna i köket, kappan i tvättstugan



    gardinerna i vardagsrummet (ursäkta tvätten), gardinerna i sovrummet, gardinerna som ska va i datarum





    YEEEES :)


    2008-11-20 @ 20:31:43

    Det snöar ute, äntligen =) =)  älskl. skulle precis åka o träna o ropade att de snöar ute så nu måste jag ställa mig i ett fönster o bevittna detta mirakel.






    nu är det gjort


    2008-11-20 @ 20:28:14
    var hos bengtsson förut o hittade lite tyg o gardiner. Så vet ni va ja gjort nu? har sytt kappan till bebisrummet, en likadan fast mindre till tvättstugan. Har dessutom lagt upp de nya gardinerna o satt upp dom i vardagsrummet, har även lagt uppp och satt upp de nya gardinerna i sovrummet med. Eftersom ja redan har de svarta gardinerna med lussekatter uppe i köket så innebär det att de bara är datarummet kvar. Där ska ja ha röda gardiner med julgranskulor på. Rätt fina faktiskt.

    men har ju fortfarande kvar alla julstjärnor o ljusstakar så får ta dom i början av veckan som kommer..om jag kan behärska mig vill säga!

    Inge roligt o ha på tvn nu så jag sitter o kollar på tv4 fakta, doktor fetma. Är rätt intressant faktiskt. I brist på annat så, haha!

    har börjat packa bb väskan lite smått med. Men e tveksam till att allt ska få plats, bara morgonrocken tar ju stor plats. e de många av er gravida som ska ha med sig morgonrock? A får väl ha med sig ett extra ombyte i en kasse i bilen så får han gå o hämta den sen eller nåt för tror inte hans kläder får plats i väskan me.
     det är ju ändå blöjor, tvättlappar i frotte 4st, tvättservetter, amningskupor, bindor o sånt som ska me oxå. Sedan ska man ha en toalettväska med shampo, balsam, tandkräm, deo. Sedan har jag lagt i ett par mjukisbyxor, en mjukiströja, 3 st tunikor, 3 par strumpor, trosor, två aminingsbehåar,en stickad kofta, morgonrock. det är redan ganska fullt.
    Har förberett en hög me bebiskläder me som ska i, det är overall, mössa, vantar, 2 pyamas, en bomullskofta, två par byxor, två par strumpor, tre body, en filt, en sparkdräkt att åka hem i, hjälmmössa.

    ska jag packa i för mkt grejer tror ni?





    dåligt


    2008-11-20 @ 20:14:47
    nu e de samma sak igen, massor som läser men ingen som skriver!





    En lugn stund


    2008-11-20 @ 15:37:51

    Passar på att unna mig de just nu. Har varit full rulle hela dagen känns de som ändå. I morse blev det plock med ren tvätt, sedan mer o mer tvätt o ännu mer. Tror jag har vikt o hängt upp hur mkt tvätt som helst idag. Så nu är det snart tomt i tvättkorgen. Har kollat igenom mina julgardiner, tyckte inte alla va så fina så ska åka till bengtsson o köpa sen i em. Mor ville följa med så lovade o vänta på henne. Ska nog köpa lite jultyg till bebisrummet o ha i fönstret, sedan kanske till o göra ett litet bäddset av, o till tvättstugan.

    Åkte till ica en sväng i förmiddags me o handlade lite så ja ska slippa handla imorn o så, köpte tofuline glass till emma som inte får äta mjölkprodukter  o heller inte vete, korn med mera pga att william inte tål det. Men vi andra kommer få tårta på lördag såklart =)
    STannade hos mor på hemvägen o då stod hon utanför o pratade me just emma o william som va ute på promenad. Gud va han e sööööt, lilla gullungen. Så glad jämt me =)

    När ja kom hem blev det bak, bakade kolakakor, blev negerbollar med ( a ringde o sa att han ville ha o snäll som ja e så gjorde ja negerbollar) plockade ur och i diskmaskinen. Efter baket blev de dags för matlagning. Idag stod det spaghetti med ost och skinksås till andreas o jag åt stuvade makaroner o falukorv. Så två olika rätter stod jag o lagade till idag. Tur att man har tid till de!

    Städning har ja faktiskt inte hunnit me nån än, men hoppas på att iaf orka damma av huset idag, så får ja ta resten imorn sen.

    nähä.. ska väl ta o lägga in lite ved i kaminen.


    vad har ni för er idag då?

    kramar






    morning is here


    2008-11-20 @ 09:49:12
    Nu är Emelie äntligen vaken. Unnade mig själv lite sovmorgon idag. Var skönt. Så har faktiskt fått ganska hyfsat med sömn för en gångs skull. Håller på att elda, har ätit frulle, tvättmaskinen går för fullt.  Tänkte börja städa lite smått idag, o ta det ja orkar..resten får ja ta imorn. e lite sugen på att ta fram julgardinerna o sätta upp dom, får se hur jag gör.

    Onsdag barnmorskebesök i Mjölby 11.00. Börja tvätta, handla lite grann.
    Torsdag städning av hela huset, sista bakningen-->kolakakor?
    Fredag till tandhygienisten, städa de ja inte hinner på torsdagen
    Lördag baka tårta? A fyller 28 år ,.blir kalas här hemma. V 38(37+0)
    Söndag börja julpynta, börja packa BB väskan





    ligger i soffan.


    2008-11-19 @ 20:05:22
    Nu blir det förlossningkliniken på tv4fakta, sedan riskförlossningar. Grey's kommer ja spela in o se på imorn förmiddag.

    godnatt allesammans.

    kramar





    tralalalala


    2008-11-19 @ 19:06:14

    nu sitter ja här en stund igen. Har ätit tacos, var jättegott  =) håller på o viker tvätt emellanåt, sedan har ja plockat ihop en hög med bebiskläder som ska i bb väskan såsmåningom.
    Har satt ihop en barnstol som mor köpte åt oss på ikea igår, vi behöver ju ändå en sedan..o nu till den dagen kommer så har ju william någonstans o sitta när han är på besök, oskar kan ju oxå sitta i den så. Dessutom köpte ja ett par leksaker på citygross idag me, så william har något o bita på när han är här...har inte haft nåt roligt innan, men nu så. Nu får han gärna komma hit varje dag om han vill gullungen =)

    Barnmorskan frågade mig om ja hade fyllt i min förlossningsplan. Men sa till henne att ja inte skulle fylla i någon. Det är bara dumt. Fyller man i något o har önskningar så blir de inte som man tänkt sig sen iaf. Tycker det är bättre å ta det som de kommer faktiskt.


    Bebisen buffar runt massor just nu, o eftersom det är trångt me utrymme i magapimpen så känns det enormt mkt kan jag säga =) men det är mysigt.


    Mamma älskar dig redan lilla plutt :)








    Tvättstugan


    2008-11-19 @ 16:06:19

    Nu har ja tagit lite bilder på tvättstugan. både tv maskinen o torktumlaren går för fulla muggar.

    Från dörren i köket:






    Från dörrhålet i groventren, i ena högskåpet



    I bänkhursens lådor,Lampan




    Min smarta syrra kom på att man kunde vinkla kranen så man kan fylla på badbaljan i tvättstugan. Så behöver man inte stå o träla på badrumsgolvet när man ska bada bebisen. Perfekt höjd ju.

    nu ska ja till mor svarar på kommenarer senare =)






    äntligen hemma.


    2008-11-19 @ 13:53:03
    Skönt de e o va hemma igen då =) Hos barnmorskan gick allt jättebra. Eftersom ja inte blev vägd förra gången så e de 6 veckor sedan jag vägdes, då vägde ja 83, nu väger ja visst 88..så 6 kilo på tre veckor. Fast de roliga är att jag vägde mig förrförra veckan o då vägde ja fortfarande 83. Men min teori är att ja gått upp så mkt i vikt nu för att jag har samlat på mig massa vätska i kroppen, fötterna o vaderna e ju rätt svullna, fingrarna är som prinskorvar. Det trodde barnmorskan med faktiskt. hon var så snäll så! 
    Urinen såg helt normal ut, blodtrycket va bra, SF måttet var 34. Hon sa att ja lite lite smått började sacka efter i den måttkurvan. Men det berodde nog på att magen började flytta sig nedåt. Just de ja, huvudet var helt fixerat. De va bara o vänta på bebisen me. Men hon tror iaf att vi ses näst nästa vecka med så. Hjärtljuden låg på 140 denna gången, o som vanligt så buffade grodan runt massor i magen på sin mamma när hon satt o väntade i väntrummet o sedan när de kollade hjärtljuden så va de liv i luckan även då.

    Åkte en sväng till citygross o handlade efteråt med. Behövde köpa lite läsk till kalaset på lördag o mjölk o sådant nödvändigt. När ja kom hem tömde ja tvättmaskinen o la in ny tvätt =) såå lycklig så.

    Har precis ätit en portion kellogs special K med banan o mjölk. dEt var gott, nu står man sig till nästa måltid.

    ska plocka o dona lite nu.

    ha de gott allihopa så skriver jag senare.
    kramis





    Morrn morrn


    2008-11-19 @ 09:29:26

    Här kommer ett litet inlägg från en seeg emelie. Sovit ganska bra inatt ändå. Men vaknade när älsklingen gick upp sedan dess har de varit svårt o somna om. O vid sju så knackade det på dörren med. Var rörmokaren. Stackaren fick stå utanför till ja hade klätt på mig. Man blir så snopen så man bara springer runt o letar efter mjukisar o nån bylsyig tröja o ta på sig över nattlinnet. Haha..fast va skönt att han kom då, för nu har ja kunnat börja tvätta ju =)
    Men gud va pinsamt de va o öppna dörren, håret stod åt alla håll..andedräkten luktade bläää, jaja. När vi ringde igår så sa de att de skulle komma idag. Men inte när. O ja trodde de skulle ringa först faktiskt. Så de får skylla sig själva :P

    Om en timma ska jag sätta mig i bilen o åka in till barnmorskan i mjölby. Får vi se va hon säger denna gången =) lyssna på grodans hjärtslag me, det är alltid lika mysigt. Sedan funderar jag på att åka en sväng till citygross. Ligger ju ändå ganska nära därifrån. Men får se va ja orkar.

    VA händer hos er idaG?
    kramis






    haha


    2008-11-18 @ 21:25:10
    kunde visst inte hålla mig ifrån. VA tvungen o läsa lite bloggar ju..  o då passa ja på o kika in kommentarerna här..
    men nu ska ja nog gå o lägga mig bredvid darligen som snarkar för fullt därinne.


    Godnatt igen allihopa





    ännu en dag stryks på listan


    2008-11-18 @ 20:00:25

    I veckan (v47)
    Måndag
    bakat fler havreflarn (de räcker inte annars), handla, apoteket, plocka i tvättstugan.
    Tisdag sy påslakan o lakan till vagga/vagn, sy gardiner o skynke? bakat rosenbröd
    Onsdag barnmorskebesök i Mjölby 11.00. Börja tvätta, handla lite grann.
    Torsdag städning av hela huset, sista bakningen-->kolakakor?
    Fredag till tandhygienisten
    Lördag baka tårta? A fyller 28 år blir kalas här hemma. V 38(37+0)
    Söndag börja julpynta, börja packa BB väskan


    Blev att baka rosenbröd förut. Var gott till kvällsmaten, mums filibabba.  Har sytt ett påslakan o en kudde idag i rödrutigt som ska va till bebisens korg (om den nu vill komma innan jul). Nu är jag helt slut. varför kan jag aldrig ta de lugnt för, ska hålla på å göra massor hela tiden. VILA e en gravid kvinnas bästa vän, imorn får de bli mer av det.

    JAg är sååå sugen på något sött. Men inge har vi hemma. Det är ju typiskt! orkar inte åka iväg nånstans o handla heller. fötterna kläms så dant i skorna. o man vill ju inte åka i tofflorna som ett annat mysmongo.haha



    nää..nu blir det tv i soffan.


    godnatt till eder alla, kommer nog inte sitta vid datorn nåt mer ikväll.

    kramar






    Oj oj oj


    2008-11-18 @ 16:35:04
    Har inte suttit vid bloggen nåt idag, o när ja loggade in på bloggkoll förut så hade jag 18 nya blogginlägg o läsa. Kan säga att de tog en stund o läsa, men det är alltid roligt o se vad alla andra har för sig ju =)
    Sedan hade jag fått lite kommentarer med, va kul o se att lite nya namn :) de va allt ja begärde ju. Ett litet hej e ju inte så svårt  =)

    Idag har jag sytt hela dagen. Har sytt gardiner av de sista tyget jag hade från ellos. Ska ha dom i sovrummet sen efter jul, ville mest ha dom färdigsydda nu eftersom man inte vet om man har så mkt tid över sen när bebis kommit. SEdan har ja sytt en gardin till tvättstugan av lite remsor som blev över av ellostyget. Dessutom blev det ett skynke ut till groventren som täcker för våra hyllor, e inte snyggt när allt man har i hyllorna syns ju. Så har varit full rulle vill ja lova. E först nu ja känner att ja har tid över till bloggen.

    Vet ni vad mer? elektrikern har varit här, så nu har vi tvättmaskin o torktumlare, rörmokaren ska bara komma o installera kranen till tvättmaskinen imorn, sedan kan vi börja tvätta WIIIIIIIIIIIIIEEEEEEE =)

    imorn lovar jag att ni får bilder på tvättstugan. Har ingen ork över just nu. E rätt så mör faktiskt. Funderar på att baka lite rosenbröd senare, men vi får väl se.

    JAg är sååå sugen på att ta fram julpyntet. Men har lovat mig själv att ja ska hålla mig till på söndag då det är en vecka kvar, då kan ja väl ändå få börja va? eller vad tycker ni?

    hoppas ni haft en bra dag,
    kramar





    Uppdatering


    2008-11-17 @ 19:07:12
    Idag har de väl hänt ganska mkt ändå På morgonen gjordes det ju havreflarn, sedan va ja och handlade o grejade, sedan blev de lite lunch hemma o sen har vi haft fikagäster här o så har ja gjort iordning lite i tvättstugan. För vet ni vad? vid tre ringde det på på dörren o då va de rörmokaren Han undrade om han inte kunde komma då istället. O de gick ju givetvis bra.  SÅ nu har han satt dit kranen i diskbänken o kopplat avloppet i golvbrunnen. De enda som e kvar är att han ska koppla samman tvättmaskinen med kranen sen o de kan inte han göra förrän elektrikern varit här installerat tvättmaskinen o allt. Så hioppas på att de ringer från elpärs imorn o säger att tvättmaskinen o torktumlaren har kommit. För de tar jättekort tid för rörmokaren o koppla in vattnet sa han =)

    jag är såååååå glad.

    kort får ni när allt är klart.
     va har ni gjort idag?

    kramar





    Denna veckan.


    2008-11-17 @ 14:05:00
    I veckan (v47)
    Måndag
    bakat fler havreflarn (de räcker inte annars), handla, apoteket, plocka i tvättstugan.
    Tisdag sy påslakan o lakan till vagga/vagn, sy gardiner o skynke?
    Onsdag barnmorskebesök i Mjölby 11.00.
    Torsdag städning av hela huset, sista bakningen-->kolakakor?
    Fredag till tandhygienisten
    Lördag baka tårta? A fyller 28 år blir kalas här hemma. V 38(37+0)
    Söndag börja julpynta, börja packa BB väskan





    dagens klantarsle


    2008-11-17 @ 14:01:57
    Va på ica o handlade lite förut. Skulle köpa duschcreme, men ville lukta på den så lyfte på locket o sniffade,,va hände? joo..fick duschcreme i ena näsborren. Känner fortfarande av doften!

    KLANTARSLET..de e ja de =)

    har varit på apoteket me o köpt lite panodil o alvedon, sedan en sådan där mjölkuppsamlare o så skulle jag köpa bröstvärmare. Men i denna lilla kommunen så kan inte apoteket ha allt hemma, utan de beställer hem istället. Så på onsdag skulle de få hem dom. Gäller bara att glömska jag kommer ihåg o åka o köpa dom då med.

    Andreas ringde från jobbet förut me, rörmokaren kommer imorn bitti vid sju. Wiiie tänkte jag. ännu en jobbig dag imorn. Vaknade ju vid sju i morse o är jättetrött eftersom ja knappt sovit nåt. Hur ska de då gå o sova när jag vet att rörmokaren ska komma vid sju?? men men..det är bra att dom kommer. För då e nästan allt klart sen ju =) hoppas de råkar ringa om tvättmaskinen o torktumlaren imorn förmiddag me´. Då vore min dag perfekt fulländad. =)

    jag är glad..meen så trött. Måste vila mig en stund, men unnar mig aldrig den lyxen lustigt nog. Måste lära mig o lyssna till min kropp någon gång!





    magbilder v 37 (36+2)


    2008-11-17 @ 09:52:41
    Nu har jag tagit lite magbilder..tycker det ser ut som att magen sjunker lite grann.. blev inga i svartvitt idag. Tog i barnrummet istället för i köket me.









    godmorgon allihopa


    2008-11-17 @ 08:32:38
    Nu e jag klarvaken iaf. Vaknade vid sju imorse, sovit som en kratta...men kunde inte somna om igen, låg o drog mig till kvart i åtta sedan fick jag nog. HAr eldat lite o ätit lite frulle nu. Får ta en liten nap sedare på dagen idag.

    Såg nyss coca colas julreklam. Gud så mysigt. Då vet man att de börjar nalkas jul; när coca cola gör julreklam. De hade gjort någon ny, men låten va kvar iaf =)

    längtar till jul. O till första advent när allt pynt ska vara framme.







    rätt åt henne


    2008-11-16 @ 21:45:21
    haha.. ser på sanningens ögonblick. Linda rosing va med. Allt gick jättebra för henne tills micke som va me i big brother kom in o frågade henne om hon någonsin ångrat att det tog slut mellan dom. Hon svarade självsäkert nej; men lögndetektorns utslag visade att det var falskt. HAHA så chockad hon vart då...rätt åt henne. Hon gör fan vad som helst för o bli känd..har ni sett att hon ska få en egen dejtingserie förresten? heelt sjukt!!!

    är så trött på människan! tyckte det var bra att hon inte fick några pengar.





    mina fötter.


    2008-11-16 @ 20:39:57
     
    haha..lite svullet bara..ursäkta att jag är hårig om benen o har långa äckliga tånaglar.

     

    I våras på cypern. lite skillnad va?





    sitter i soffan


    2008-11-16 @ 20:22:54
    sitter i soffan o ser på ensam mamma söker, äter lite pepparkaksdeg o drömmer mig bort.  Min älskade sambo har faktiskt lovat mig att raka mina ben. Det är dags för det känner ja o ja har svårt o göra't själv om man säger så. Förhoppningsvis kan vi ta de imorn kanske? dessutom har mina tånaglar vuxit massor med o skulle behöva klippas.  Haha..tänk att han står ut med mig...världens äckligaste grejer kommer han få göra, ja hade aldrig gjort det för honom. Men det är inte för att det är äckligt så utan hans fötter e de äckligaste/fulaste fötterna man någonsin skådat (skojar inte, o han vet att de e så så) men shit.. tänk va han fått stå ut me ändå de senaste månaderna, o så nu ska han få raka ben o klippa tånaglar..haha, e bara för honom o ställa upp. Ja ska ju klämma ut hans bebis sen så ;)





    ja ni mina vänner.


    2008-11-16 @ 19:44:57
    har inte haft så mkt tid över till bloggen idag. Tiden har runnit på ändå vill jag lova. Först på morgonen satte jag igång och bakade havreflarn, sedan blev det brysselkex. Efter det kom min snälla far hit för o göra det sista i vår tvättstugan <3 känns så skönt att den nästan e klar nu vill jag lova. Det som fattas är att rörmokaren måste komma hit och koppla dit en kran o avloppet, sedan ska elektrikern komma hit o installera tvättmaskin/torktumlare som vi beställt från dom. Sedan är de bara o plocka in allt o börja tvätta. Kommer nog upp lite bilder imorn förmiddag kanske.

    Medan pappa o a höll på därute i tv-stugan så passade ja även på att sy lite gardiner av tyget jag beställde från ellos. Blev riktigt bra faktiskt. Ska sy nästa imorn tror jag. Fast ska inte sätta upp dom än, får bli efter jul. Det är ju snart dax o sätta upp julpyntet så kan hålla mig nån vecka till med de gamla gardinerna då ju.

    Imorn blir det nog även magbilder.

    Haha..mina fötter har verkligen börjat bli jättesvullna nu. inte varit med om dess like förut. Shit säger jag bara, o lite obehagligt känns de med. Vågar knappt ta på mig strumpor längre, o är trångt om skorna. men mne..de flesta brukar svullna om fötterna de sista veckorna, så e ju inte onormal iaf =)

    Nähä..nu ska jag till min snälla mor hämta lite tvätt som ja fått tvätta där ( har knappt några underkläder kvar ju )

    bye

    kram





    jag är störd


    2008-11-15 @ 20:11:53
    vem ställer sig o gör en pytteliten sats pepparkaksdeg en lördagskväll? joopp..de stämmer det är ja de.. visst e ja muppig?

    De luktar såå gott i huset just nu vill ja lova =)



    en gammal bild





    igångsättning


    2008-11-15 @ 18:32:52
    de flesta förstföderskor går över tiden. Det går aldrig att säga exakt när ett barn kommer födas. Men man kan ge vissa inidkationer.En fullgången graviditet pågår i 37 veckor och 0 dagar till 41 veckor och 6 dagar.

    Trots idoga försök att inte fokusera på det angivna förlossningsdatumet blir många besvikna och frustrerade när datumet passerat. Det känns som att barnet i magen tänker stanna där för gott. Plötsligt ter sig två, tre dagar som en evighet. Varje litet "mol" i magen kan få dig att tro att nu, nu är det dags.

    För en del blir det istället en välkommen paus då man kan ta det lugnt, läsa på och förbereda sig inför förlossningen och det nya livet. Kanske har du slutat arbeta i god tid för att varva ned och ta det lugnt inför förlossningen. Några dagar eller veckor hemma i lugn och ro känns skönt.

    Hur länge kan man gå?

    De flesta kvinnor går över sitt beräknade datum. Många är gravida i 41 veckor, en del till och med lite längre. Max 42 + 0 veckor. 

    Överburenhetskontroll

    När du gått cirka 41 veckor bokar din barnmorska in dig för igångsättning på den förlossningsklinik där du planerar att föda. Rutinerna kan variera beroende på vilken förlossningsklinik du tillhör.

    I vissa fall får du även gå på en kontroll före förlossningen på själva förlossningsmottagningen. Vid kontrollen träffar du både en barnmorska och en förlossningsläkare. Barnmorskan kontrollerar blodtryck, urinprov, fostervattenmängd, barnets läge i bäckenet och CTG, det vill säga kontrollerar fostrets hjärtslag och livmoderns sammandragningar. Utifrån dessa kontroller i relation till din generella hälsa gör läkaren en bedömning, när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång.

    Fördel att gå över tiden

    Det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer.




    om man skulle gå över tiden o bli igångsatt så innebär detta att vi med all sannorlikhet är föräldrar om MAX 41/42 dagar






    lite inför förlossningen


    2008-11-15 @ 18:23:40

    När ska man ringa förlossningen i lkpg?

    • Vid regelbundet värkarbete. Förstföderskor bör ringa när det är 3-5 minuters intervall mellan värkarna medan omföderskor bör ringa när värkarna kommer med 5 minuters intervall.
    • Vid vattenavgång
    • Vid blödning
    • Vid minskade fosterrörelser
    • Vid smärtor i magen
    • När man är orolig och osäker

    Ring alltid förlossningen och rådfråga innan ni åker in, detta för att tillsammans med en barnmorska göra en bedömning var i förlossningsförloppet du befinner dig men också för att förbereda förlossningspersonalen på att ni är på väg.

    Viktigt att ta med;

    • Mödravårdspapper, om du kommer från en annan mödravård än kvinnohälsan i Linköping
    • Ultraljudspapper
    • Blodgruppering
    • Patientkort med rätt adress
    • Legitimation

    Bra att ta med;

    • Förlossningsplan
    • Mat och dryck till partnern
    • Egna sköna kläder
    • Inneskor
    • Kamera
    • Mobiltelefon. Får användas på BB.
    • CD-skivor med egen favoritmusik (CD-spelare finns på varje rum)
    • Necessär (tandborste, tandkräm, schampo, duschkräm etc.)
    • Barnkläder (mössa, stumpor, långärmad tröja och byxor) 
    • Blöjor (ni får 8 st under vistelsen på förlossningen/BB) 

    glöm inte att fadern ska, så fort barnet är fött anmäla de tio dagarna med tillfällig föräldrapenning vid barns födelse.
    Ett smidigt sätt o göra detta på när man har mkt på en gång o inte har tid att sitta i telefonkö när man e på bb är att skicka sms. Pappan kan då Sms:a TIODAGAR och sitt personnummer till 71020


     






    denna veckan, en dag kvar snart.


    2008-11-15 @ 18:06:59
    denna veckan:
    Måndag:
    baka lussekatter ,mjölby me mor systrar o william
    Tisdag föräldrakurs i mjölby,
    onsdag  åka till återvinningen med skräp, rensa groventren
    torsdag  bakat muffins o mockarutor, vip kväll på kappahl med 30 procent på köpet-dit ska vi =)
    Tvättmaskin o torktumlare kom inte
    Fredag får lön :) citygross, shopping i lkpg, BIO
    Lördag
    göra klart i tvättstugan / rensa i groventren så man inte snubblar på allt som ligger ivägen. V37(36+0)
    Söndag   -II- baka kolakakor

    Nästa vecka (v47):
    Måndag
    sy gardiner o lite annat pyssel
    Tisdag sy påslakan o lakan till vagga/vagn
    Onsdag barnmorskebesök i Mjölby 11.00.
    Torsdag städning av hela huset, sista bakningen?
    Fredag till tandhygienisten
    Lördag baka tårta? A fyller 28 år blir kalas här hemma. V 38(37+0)
    Söndag börja julpynta, börja packa BB väskan





    min pappabubbe..


    2008-11-15 @ 16:20:59
    är här o hjälper oss i tvättstugan..nu händer det grejer här. han är såååå snäll som hjälper oss.
    Vilken tur att jag har min familj, va skulle man va utan dom? hoppas våran lilla familj kommer hålla ihop lika bra.

    Folket va här o fikade lite förut me, william e såå söt. Han va lite trött så han bara skrattade hela tiden.han skrattar så gulligt så. Vi va inne i bebisrummet o kollade lite, han lekte med gosegrodan o med lekfilten vi fick från svalan. De kommer nog bli uppskattat :)

    nähä..ska ta o ladda kaminen med ved.

    ha en bra lördagskväll.

    kramar





    isch


    2008-11-15 @ 10:29:00
    håller på å dammar av lite här hemma.. Är inte så roligt vill jag lova. Men va ska man göra? har packat våran skötväska nu iaf. Nu undrar jag..hur ska ni göra? ska ni som är gravida ha med er skötväskan till bb? eller ska ni packa ner lite blöjor o sådant i er bb väska?

    Usch..går ju in i v37 nu..känns skumt. De går så fort. Hoppas inge händer inom de två närmsta veckorna iaf. För ja har massa tvätt som jag vill ha tvättad först så man kan ha med sig de kläderna man planerat till bb, sedan har ja ju lite bebiskläder kvar o tvätta o så vill ja hinna julpynta o sy lite grejer med..får se hur de går me de. Ja tror itne de kommer hända nåt iaf. Men man vet ju aldrig! Känns ändå som man ska va förberedd i fall att.


    shiiiit.. de här e inte lätt.





    V37 (36+0) 90% :)


    2008-11-15 @ 09:10:13


    Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2008
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  • Du är gravid i vecka 36+0.
  • Du är i graviditetsvecka 37.
  • Bebisen väger c:a 2880 gram.
  • Bebisen är c:a 48.3 cm. *
  • Du har klarat av 90% (eller 253 dagar) av graviditeten.
  • Du har 27 dagar till förlossningen.
  • Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
  • Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  • Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  • Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  • (från blimamma.se)

    Beräknat förlossningsdatum: 2008-12-13

    Barnet blev till omkring: 2008-03-22

    Du är i vecka: 37

    Du är i månad: 8

    Antal graviditetsveckor och dagar: 36 veckor 0 dagar

    Antal dagar kvar till förlossningen: 28

    (libero.se)
    Barnet:

    Ca 2.8-3 kg. Nu räknas barnet som fullgånget. Om förlossningen startar gör den det i tid, varken för tidigt eller för sent. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

    Mamman:

    Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.

    (libero.se)






    lördag morgon


    2008-11-15 @ 09:03:03

    o det blåser som attans ute just nu. Trött på all blåst, att det är mulet jämt, o att de jämt ska regna. Regnar inte just nu, men kommer säkert göra't snart.

    Bion igår va väl sådär. Men de kan man ju inte veta i förväg. Pinapple express föll inte mig i smak riktigt. Men vi såg trailer för en annan biofilm med han som va me som verkade skitbra, så en gång till ska vi försöka hinna gå på bio innan.

    Idag är ja lite seg, har lite ont i ryggen. Hoppas de hjälper o använda massagen i duschen sen. Ja just de ja, vi hittade en lampa till tvättstugan igår, o så hittade jag en amningsbehå, o sedan ett element till tvättstugan me. Skönt o ha't gjort.
    Idag blir det lite städ o plock här hemma hade jag tänkt. Kanske ska sy lite. Får se va man orkar.

    Ha en mysig lördagsförmiddag!

    kramar






    mums


    2008-11-14 @ 15:16:19
    när älsklingen kom hem så tinade jag upp några lussekatter som vi fikade på med JULMUST till, mumsigt så.. o sen en skumtomte på det- kan de bli mer christmasfeeling?

    nu duschar han o ja ska ta o sminka mig o byta byxor tror jag. är svårt o veta va man ska ha för byxor på sig. Alla byxor hänger lite eftersom min bak e rätt platt..men över magen sitter de stenhårt istället..ett jobbbigt dilemma faktiskt. Man vill ju ha nåt man trivs i.

    Va mysigt vi ska ha det i eftermiddag/kväll min bejb o jag =) gäller o passa på

    hoppas alla får en bra fredagskväll

    kramar





    I brevlådan


    2008-11-14 @ 13:50:28
    när ja öppnade postlådan när jag kom hem fick jag se att jag hade fått detta från liberoklubben. Alltid bra med lite rabatter.
    Gäller dock bara fram till nyår.






    Emelies shopping.


    2008-11-14 @ 13:46:57
    Är nästintill precis hemkommen från citygross. Skönt o vara hemma faktiskt. Avnjöt precis två smörgåsar o ett stort glas fruktsoppa, det var mums vill jag lova =) tänkte visa lite bilder på va ja lagt mina pengar på på sistone. Som tur va så fick ja lön idag så ja kunde köpa lite mat o sådant. Hoppas även att få hp ersättning den 25:e. Än  vågar ja inte be min sambo om några pengar. Men sedan när man går hemma o måste köpa massa blöjor o tjosan o får ersättning från fk så måste man ju.



    var ju halva reapriset på en del saker så köpte en mysdräkt till bebben i storlek 62, har redan ganska mkt kläder i strl 52 o de växer ju ur de första kläderna fort så. Sedan köpte jag en babyfilt med grodor på (enbart för vi kallat bebisen för grodan innnan), sedan blev det ett paket med strumpor till mig, o en fin tröja. Tröjan visar ja inte bilder på här för den ligger hemma hos mor i säkert förvar till A's födelsedag.

    Har blivit jultokig med förresten. Var ju på presenten i måndags en sväng med. Då köpte jag tre stycken porslinsramar till ljusstaken två i glansig silver o en i vitt me silvriga snöflingor på. Dessutom blev det tre röda ljus.

    Vi var en sväng på jysk innan vi gick in till citygross. Där såg ja röda blockljus med renar på som va jättefina. Så köpte frya sådana, sedan fanns de jättefina kylskåpsmaneter med tomtenisse o tomteflicka på. Köpte tre paket med såndana =) Sedan på citygross köpte jag två kuddar med tomtar på, o så fick ja visst med mig en hel låda med skumtomtar =) Så nu är helgen o nästa vecka räddad när de gäller skumtomtar.



    Just de..köpte ju en badtermometer med  


    nähä...nu ska jag ta städa toaletten lite tror jag, i väntan på att sambon ska komma hem.

    Sedan ska vi åka in till linköping o handla lite o sen gå på bio =)

    kramar









    Fredag =)


    2008-11-14 @ 09:50:50
    japp.. nu är det fredag. så skönt. Men gud va ja sovit dåligt inatt. Hade velat ligga kvar i sängen ett bra tag till när ja gick upp vid nio. Men neeej..de unnade jag mig inte. blir galen på att jag ska börja tänka på allt som måste göras när jag lägger mig, på va som måste köpas innan h*n kommer, alla julklappar man ska köpa, tvättstugan. Jag blir så galen på mig själv! Men men..de går som de går.

    Syrran hörde av sig förut o undrade om ja ville följa med till citygross. Det är klart man vill de, har fått lön o vi behöver verkligen handla lite. Det ekar nästan i kylskåpet ju.

    Hade lite snåla hund igår jag eftersom ja inte hade mkt pengar på kontot, o vågade inte be min sambo om pengar heller. Så blev inte så mkt på kappahl, men men.

    Ikväll ska vi på bio med..mysigt =)

    Ska ta bilder på de ja köpte igår iaf. ni kommer bli besvikna.men man är ju inte rik





    grubblar


    2008-11-13 @ 21:25:25
    ligger som vanligt o grubblar o tänker på massor när jag ska försöka sova om kvällarna. Har till exempel köpt 2 pack aminigsbehåar från hm som bara fanns i omkrets 80, testade o köpte såna där förlängare, förut funkade de när ja testade. Men idag tyckte jag nästan att de satt lite snävt. Faasen oxå tänker jag.

    Visst de där kan ja ju ha två förlängningar i o ha de behåarna när jag sover om nätterna sen så de inte ska läcka i sängen, men måste hitta 2 par till nu.

    Så amningsbehå måste jag ha, amningslinnen, uppsamlingskopp, bröstvärmare, badtermometer, blöjor, bindor, gula tvättlappar, sedan måste vi köpa en matta till tvättstugan, ett element, taklampa.

    Ska se om ja kan få älsklingen till o följa med en sväng till lindex, hm o ikea imorn innan bion..vore bra o få de ur världen så ja slipper grubbla över de sakerna mer.

    näää.nu ska jag försöka sova lite. Nu har ja iaf skrivit upp de så ja inte glömmer't.

    Blir ingen avgjutning av magen, känns som de e så mkt annat som ska göras just nu. Även fast jag jättegärna skulle vilja.

    godnatt





    köp


    2008-11-13 @ 19:43:02
    är så tröött i fötterna nu. VAr jobbigt o gå o glo på kläder kan jag lova. Men hittade iaf lite grann.. plus en födelsedagspresent åt A. Fast ni får vänta me o se bilder tills imorn faktiskt. för nu är jag riktigt trött o slö så ja ska nog lägga mig framför tvn o halvsova lite grann tror jag.

    godnatt på er alla, för ja kommer nog inte tillbaka mer idag. kramar





    vill ni höra nåt otroligt?


    2008-11-13 @ 19:11:56
    Vi ska åka till linköping o gå på bio imorn kväll. Ska bli skitku o komma ut o bara göra nåt vi två. Var evigheter sedan vi va på bio kommer inte ens ihåg vilken film vi såg..så måste varit nåt år sedan eller så nästan.  Vi ska se pinapple express som tydligen har premiär imorn.hoppas den är bra =)

    Så ska vi till karamello innan o köpa en riktigt god godispåse. För lovar att lösviktsgodiset här i bynn inte är något vidare faktiskt. dåligt utbud. Va jag längtar tills imorn då..... =)





    näää..


    2008-11-13 @ 15:47:57
    om man skulle ta o duscha av sig lite..luktar nog köttbullestekos hela jag! Sedan blir jag upphämtad vid kvart över..ska åka itll ViP kvällen på kappahl då.


    hörs senare
    kramis





    intressant fakta för blivande mammor.


    2008-11-13 @ 15:42:04

    "En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden."

    "De flesta bebisar föds på natten. "

    "Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar. "





    va irriterad jag blir


    2008-11-13 @ 14:51:12
    min sambo börjar lite tidigare på morgonen o brukar oftast sluta vid två då. Gör han inte det så brukar han sluta vid halv tre när de andra på hans jobb slutar. Men idag verkar han inte komma hem.Är ju typiskt bara för ja stått o gjort köttbullar o kokar potatis till potatismos!!! han får väl äta värmt mos då om hainte kommer snart.

    haha, elak jag är va?





    lite avklarat iaf.


    2008-11-13 @ 11:34:34
    denna veckan:
    Måndag:
    baka lussekatter ,mjölby me mor systrar o william
    Tisdag föräldrakurs i mjölby,
    onsdag  åka till återvinningen med skräp, rensa groventren
    torsdag vip kväll på kappahl med 30 procent på köpet-dit ska vi =)
    Tvättmaskin o torktumlare kom inte
    Fredag får lön :) inte katigt iofs eftersom ja inte jobbade en hel månad då. BIO?
    Lördag
    göra klart i tvättstugan / rensa i groventren så man inte snubblar på allt som ligger ivägen. V37(36+0)
    Söndag   -II-

    Nästa vecka (v47):
    Måndag
    sy kuddar
    Tisdag sy påslakan o lakan till vagga/vagn
    Onsdag barnmorskebesök i Mjölby 11.00 packa bb väska?
    Torsdag städning av hela huset, sista bakningen?
    Fredag till tandhygienisten
    Lördag baka tårta? A fyller 28 år blir kalas här hemma. V 38(39+0)
    Söndag handla julklappar?? börja packa BB väskan

    V 48:
    Måndag

    Tisdag  
    Onsdag sätta upp julgardiner
    Torsdag  sätta upp ljusstakar
    Fredag göra klart julpyntandet
    Lördag Louise fyller 30--> kalas  v39(38+0)
    Söndag köpa julklappar? 1:A advent

    V49:
    Måndag
    baka
    Tisdag   baka
    Onsdag barnmorskan i Mjölby 11.00
    Torsdag
    Fredag
    jag fyller 25 år
    Lördag baka tårta, ha födelsedagskalas v40(39+0)
    Söndag 2:a advent

    V50

    måndag baka?
    tisdag
    onsdag
    torsdag
    storstädning överallt, testa metoder för o få igång de?haha
    fredag testa metoder för o få igång de?haha
    lördag  LUCIA           BF<3
    söndag 3:e advent

    V51
    Måndag:
    Tisdag
    Onsdag
    besök hos barnmorskan 11.00
    Tordag
    Fredag
    Elinor fyller år
    lördag fira jul hos svärmor o svärfar me Louise o magnus o Oskar?
    söndag 4:e advent





    Tråkar.


    2008-11-13 @ 10:11:15
    Idag känner jag att det är en sådan dag när man inte känner för o göra nåt speciellt. En röst inom mig säger kom igen Emelie, du måste städa, du måste göra det. Men hela min kropp säger ifrån. Den säger nej, du måste vila! Jobbigt o veta va man ska lyssna på av de.  Har ju samtidigt ganska tråkigt känns de som, men att städa känner ja inte för idag.

    Får nog bli så att man tar o bakar lite muffins o sådant. För bakning e inte så avanserat ändå. Ikväll blir det vip kväll på kappahl som gäller, hoppas man hittar nåt roligt till bebis, eller till nån anan kanske *harklar*

    Här e de mulet igen..såg ut att spricka upp när jag gick upp i morses, men nu verkar de som att de blir massa regn igen strax. Surbuk..men men.

    nää..ja måste göra nåt..annars får jag dåligt samvete!





    yes


    2008-11-12 @ 19:54:23
    nu har ja avnjutit en liten påse me cloettas skumtomtar.sååå gott. Nu e den lasten fylld.





    30 dagar kvar.


    2008-11-12 @ 18:52:18

    idag är det 30 dagar kvar till BF (enligt blimamma.se), imorn är det exakt en månad kvar =)

    Åå..va ja längtar. Allt e nästan klart, bara tvättstugan som fattas..sen såå =)

    Vi har röjt undan i groventren idag, fått bort massa skräp så ja ska kunna gå in den vägen med barnvagnen sen =) vi hade tur me för de brukar ha öppet till sju på återvinningen på onsdagar. Men idag skulle de visst stänga vid 5 bara för att de va polisövning. Så de va bara o slänga allt fort som fan o sen åka. Va sur ja hade varit om vi hade kommit ner dit fullpackade o de höll på å stänga grindarna rätt framför näsorna på oss.

    Imorn ska ja följa med mor o 2 syrror till mjölby på kappahls vip kväll. hoppas man hittar nåt sköj.

    Nu ska ja ge mig ut o leta skumtomtar, skam den som ger sig..hihi






    det är inte lätt o bo i bynn


    2008-11-12 @ 18:33:41
    va irriterad jag är just nu. Va ju såå sugen på cloettas skumtomtar. Så Andreas va gullig o följde me mig till ica så ja kunde köpa. Fanns de några då*?nope..typiskt värre! sedan åkte vi till kiosken o ja frågade om de hade skumtomtar där..nää, inte än det är för tidigt fick jag till svar. Nu sitter ja här en timma senare o e kollosalt sugen på skumtomtar, o undrar vart ja ska hitta dom. Funderar på att gå upp till macken som ligger ganska nära härifrån, men då finns de säkert inga där heller. Faaan va ja hatar o bo i "glesbygden" finns bara en enda livsmedelsaffär o de har alltid slut på allt eller glömt o beställa hem!

    haha..ursäkta att ja e sur..men är tråkigt när de inte blir som man tänkt sig. När ja vill ha nåt så måste ja ha de DIREKT! så är de o va gravid.





    Va gott de vore


    2008-11-12 @ 15:33:23
    med lite skumtomtar o lite julmust.  Ska vara cloettas juleskum, som för övrigt tillverkas på cloetta i linköping =) sedan tycker jag att de ska vara apotekarnes julmust. Den är godast. Men i ödeshögs enda affär ICA, finns de bara icas egna. Den går o dricka men den är inte som apotekarnes inte.



    Har dammsugit lite idag o så har jag lagat mat. Fick så ont i nedre högra delen av magen när jag dammsög. Det känns fortfarande lite..känns som en sträckning eller nåt. Blev lite orolig först o tänkte såklart att nej..nu händer det nåt me bebis. Men den buffade runt strax efter så kan inte va nån fara. På de så stack de lixom till lite grann där h*n ska komma ut sen med. Men de e inte första gången o de e väl normalt tror jag. haha.. va ja klagar. De va inte meningen.

    JULESKUM NU TACK =)





    några timmar senare.


    2008-11-12 @ 10:07:38
    Kunde iaf somna om ett par timmar. Men man vaknar ju hela tiden för de. Nu har ja ätit frukost, eldat lite o duschat. Nu börjar dagen känns de som. Va ska man gör idag då? Ska ta o dammsuga lite i alla fall, bädda sängen.

    när a kommer hem ska vi nog till min farbror och hämta lite ved vi ska köpa av honom, sedan blir de o köra det till baksidan, o så ska vi rensa i groventren där jag längre inte vågar gå eftersom de ligger grejer överallt som man kna snubbla på.

    Vet ni vaD? jag är sugen på att beställa Sunes Jul dvdn. Älskar sunes jul. Rudolf är så rolig ju =) ja, får nog bli så faktiskt. Så har man något o titta på sen.

    vad händer hos er idag?
    kramis





    alldeles för tidigt på morgonen


    2008-11-12 @ 05:45:10
    vaknade när A gick upp för 45 minuter sedan, kände hur de kurrade lite i magen men tänkte att de går säkert att somna om. Men icke sa nicke, sedan kom de halsbränna me. Så har fått stoppa i mig lite mat nu, får se om ja kan somna direkt igen eller om ja måste ta gaviscon. Faan hatar o ha halsbränna. har inget annat än de just nu. Men som tur e så försvinner de ju snart så.

    näää.. ska försöka sova lite igen, hoppas de går.





    namn


    2008-11-11 @ 21:13:38
    fick nyss se att modebloggaren cecila blankens hade fått barn. En liten söt tös som ska heta Bonnie. Hur fint va inte det namnet då??
    Nu står de mellan molly, vera o Bonnie tror jag bestämt
    o är det en liten pojk därinne som ja tror så blir det fred eller elliot.

    Tilde fröling har visst oxå blivit mamma nu, eller den 23:e oktober. Blev en pojke som ska heta Mingus.

    Shit va mkt bebismagar o bebisar de dyker upp överallt nu. Värsta babyboomen. Vilket jag tycker är roligt =)





    TIPS


    2008-11-11 @ 20:57:07
    Vi va ju som sagt på föräldrautbildning idag. Då Fick vi faktiskt lite tips på de här med amning. Barnmorskan sade som så att när man ammar bebisen så rinner det oftast från andra bröstet med, så därför rekommenderade hon att man skulle köpa en mjölkuppsamlare o ha vid de bröstet man inte ammade me just då. Så kan man samla ihop alla småskvättar o frysa in. SEdan rekommenderade hon att man skulle köpa bröstvärmare på apoteket. Detta eftersom vintern är en kall årstid o blir brösten kalla så är det stor risk att man kan få mjölkstockning. Vilket inte låter speciellt skönt. så därför ska ja faktiskt köpa såna. De kan användas tillsammans med amningskuporna så.



    får ta en tur till apoteket nån dag igen känns de som.





    lämna avtryck


    2008-11-11 @ 19:51:36
    glöm inte o skriva nåt  när ni ändå kikar in här =)





    sista föräldrakursen avklarad


    2008-11-11 @ 19:38:03

    yes..nu har man föräldrakursen klar. känns skönt faktiskt. Är jobbig o behöva sitta o åka o man blir så trött framåt eftermiddagen me ju! Idag pratade hon om relationer, hur relationen mellan mamma o pappa kan bli när bebis kommit.

    På vägen hem pratade vi lite om hur vi vill att de ska va sedan när bebis kommit o alla vill komma o hälsa på. Vi sa just de att man vill gärna komma hem o landa lite själva först innan besöken får komma. Sedan vill nog jag helst att det inte ska komma för många på en gång, så att A's släkt kommer en dag o min släkt en dag..eller ja de närmsta alltså. O så vill ja helst att folk ringer innan de vill komma på besök så man är förberedd. Hur kul är det om man går runt här i huset me bröna rätt i vädret för o lufta dom  lite o så plingar det på dörren?nää..det är alltid bäst om de ringer först. så tycker jag ialla fall.

    Vi pratade även liten om amningen idag, trots att vi gått på amingskurs. Finns ju dom som är helt emot o amma o vill börja med ersättning direkt. JAg är inte en av dom. Jag vill verkligen amma o jag ska kämpa allt jag kan för o kunna göra de med även om de kommmer ta tid innan allt fungerar eventuellt.

    ÅÅÅÅÅ..va jag längtar efter dig min lilla bebis =)






    Föräldrakurs


    2008-11-11 @ 15:18:59
    nu ska vi bege oss till mjölby för att gå på sista föräldrakursträffen. Ska li skönt o slippa åka sen kan jag lova. sen e de bara barnmorskebesök kvar att sitta å åka till. förhoppningsvis bara två sådana till. Ett nästa vecka på onsdagen, o ett v49 på onsdagen. De sista är sedan V41 om de inte kommit igång.


    Så är de.. nu ska ja gå på toa, sen e de dags.

    kram





    I brevlådan


    2008-11-11 @ 12:34:56
    titta va ja hittade i en kartong i brevlådan idag då. Ett paket från svalan som ja beställde för ett par veckor sedan. blev jätteglad =) skötväskan kommer dock inte förrän v50.



    gratiserbjudande, kostade endast 53 kronor.





    Magen v 36 (v35+3)


    2008-11-11 @ 10:49:59
    från blimamma.se

    Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 35+3.
  •  Du är i graviditetsvecka 36.
  •  Bebisen väger c:a 2760 gram. *
  •  Bebisen är c:a 47.8 cm. *
  •  Du har klarat av 88% (eller 249 dagar) av graviditeten.
  •  Du har 31 dagar till förlossningen.
  •  Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008


  • från libero.se

    Beräknat förlossningsdatum: 2008-12-13

    Barnet blev till omkring: 2008-03-22

    Du är i vecka: 36

    Du är i månad: 8

    Antal graviditetsveckor och dagar: 35 veckor 3 dagar

    Antal dagar kvar till förlossningen: 32

    hmm..tycker det är lite lustigt; enligt ena så är det 31 dagar kvar o enligt andra 32, hur tolkar man de??






    Tisdagen


    2008-11-11 @ 09:47:50
    frukost- kellogs flingor med banan och mjölk
    humör- trött o sur känner ja mig just nu, men hoppas humöret ändras. Har ju ändå sovit ganska bra.
    tankar- undrar hur Elinor och Jimmy har de, om de har badat något.
    gjorda- röjt undan på disken, tänt eld i kaminen, klätt på mig, ätit frulle
    att göra- kanske baka lite muffins, ska nog ta de lugnt med allt o se på en film o barmorskorna.
    tabbe- inte hunnit så långt än, men de kommer nog..de räknar ja me.
    tråkiga- att ja ska gå o oroa mig över tvättstugan. Den kommer aldrig bli klar.
    Roliga- att de buffar runt konstant i magapimpen..får mig o längta ännu mer =)


    nähä..ska slänga i lite mer ved i kaminen o bädda sängarna nu..sen får vi se va de blir.

    ha en bra tisdagsmorgon.





    ååå.


    2008-11-10 @ 22:07:25
    min syrra skickade en bild till mig från när vi var på liseberg för tre somrar sedan tror jag de var.
    Tänk om man kunde se ut sådan när man fött barn sen? såg ju ändå rätt piffig ut..nu e man ju bara likblek o trött jämt.








    Det är mkt nu..


    2008-11-10 @ 19:42:37
    händer massor varje vecka nu fram till bebisen kommer känns de som..vilket ja tycker e rätt skönt faktiskt. då går tiden fortare.

    denna veckan:
    Måndag:
    baka lussekatter ,mjölby me mor systrar o william
    Tisdag föräldrakurs i mjölby, baka?
    onsdag hämta ved o åka till återvinningen med skräp , baka? göra avgjutning av bebismage
    torsdag vip kväll på kappahl med 30 procent på köpet-dit ska vi =) Tvättmaskin o torktumlare kommer?
    Fredag får lön :) inte katigt iofs eftersom ja inte jobbade en hel månad då. BIO?
    Lördag
    göra klart i tvättstugan / rensa i groventren så man inte snubblar på allt som ligger ivägen. V36
    Söndag   -II-

    Nästa vecka (v47):
    Måndag
    sy kuddar
    Tisdag sy påslakan o lakan till vagga/vagn
    Onsdag barnmorskebesök i Mjölby 11.00
    Torsdag städning av hela huset, sista bakningen?
    Fredag till tandhygienisten
    Lördag baka tårta? A fyller 28 år blir kalas här hemma. V 37
    Söndag handla julklappar?? börja packa BB väskan

    V 48:
    Måndag

    Tisdag  
    Onsdag sätta upp julgardiner
    Torsdag  sätta upp ljusstakar
    Fredag göra klart julpyntandet
    Lördag Louise fyller 30--> kalas  v38
    Söndag köpa julklappar? 1:A advent

    V49:
    Måndag
    baka
    Tisdag   baka
    Onsdag barnmorskan i Mjölby 11.00
    Torsdag
    Fredag
    jag fyller 25 år
    Lördag baka tårta, ha födelsedagskalas v39
    Söndag 2:a advent

    V50

    måndag baka?
    tisdag
    onsdag
    torsdag
    storstädning överallt, testa metoder för o få igång de?haha
    fredag testa metoder för o få igång de?haha
    lördag  LUCIA           BF<3
    söndag 3:e advent

    V51
    Måndag:
    Tisdag
    Onsdag
    besök hos barnmorskan 11.00
    Tordag
    Fredag
    Elinor fyller år
    lördag fira jul hos svärmor o svärfar me Louise o magnus o Oskar?
    söndag 4:e advent


    ja..de här e allt ja planerar för just nu. Ska gå o längta o vänta som en tok me såklart. Sedan vet man ju inte om man kan utföra allt man planerat, kanske kommer bebisen tidigare, eller så kanske man får sådana problem i slutet så man bara kan ligga ner. ska testa lite metoder sista veckan me tror ja..för o få bebisen att vilja komma ut. De säger ju att man kan testa o dricka hallonbladste, färdknäppen, äta kryddstark mat, gå ut o gå.





    förlåt mig


    2008-11-10 @ 18:43:15
    men ja har helt glömt bort o ta bilder på magen idag. Har haft annat för mig. får bli imorn förmiddag istället...

    nu blir de korvstroganoff me ris till 2 1/2 män.. oo ikväll är det färjan o C.S.I me =)

    hoppas alla får en trevlig kväll.





    Två satser lussekatter senare


    2008-11-10 @ 15:17:40
    nu har ja bakat klart för idag. Fick göra två omgångar med lussekatter, tänkte att de va lika bra när man ändå var igång. Så nu finns de lite till i frysen. Imorn tänkte jag åka till apoteket och köpa en förpackning med gipsbindor som jag ska ha till magen. Ska göra magavtryck på onsdag hade jag tänkt. Hoppas de blir bra bara =) ska måla avtrycket sedan o sen ska avtrycket hängas upp på väggen i barnrummet.

    Funderar på att gå in på svt's hemsida sedan o se om de fortfarande har så man kan kolla på repriserna av barnmorskorna. hoppas de för isf ska ja se några avsnitt.

    Nähä..ska väl börja lite smått me maten snart..blir korvstroganoff. Min favoriträtt. Skulle kunna äta de varje dag =)





    dumma dumma


    2008-11-10 @ 13:03:09
    usch..den där jädra halsbrännan som ska smyga sig fram mitt på dagen o på kvällen innan man ska lägga sig! blir tokig. Men e ju bara o ta sig lite flytande gaviscon så blir de bättre, hatar tuggtabletterna!

    Men hatar't! nu ska ja ta hand om mina lussekatter som står i ugnen.





    Dagens


    2008-11-10 @ 11:14:20
    frukost- kellogs specialk flingor med mjölk
    humör- en bra balans mellan glad o sur.haha
    tankar- tänker på sis o hennes kille som åkte till thailand vid elva igår kväll. Hoppas allt gått bra!
    gjorda- varit och handlat, köpt en blomma till mor som tack för all hjälp,röjt på lite kartonger
    att göra- tänkte baka lussekatter igen, baka två satser denna gång. Blev så mums senast.
    tabbe- kom hem o tänkte börja baka men kom då på att jag hade glömt o köpa jäst.
    tråkiga- att de ösregnar ute
    Roliga- att när det väl e måndag så vet man att de snart är fredag igen =) sedan är de lite kul när man är på byn o handlar o folk frågar en när det är dags :)

    Just de mina vänner, kommer o ta lite nya magbilder senare idag med.

    hoppa alla har de bra

    kramar





    Världens bästa pappa


    2008-11-09 @ 20:00:22
    jag har verkligen världens bästa pappa. Han har varit såå snäll mot oss idag =) vi var och åt mat hos svärfar o svärmor förut. Var trevligt. SEdan kom pappa hem till oss och hjälpte oss i tvättstugan. Han skruvade dit de två bänkskåpsstommarna åt oss, gjorde hål för kranen i ena, han hjälpte oss me högskåpet. Han är så snäll, hjälper alltid till när man behöver hjälp, trots att han inte har så mkt fritid eftersom han har eget företag. TAck så jättemkt för hjälpen pappa <3

    Har precis sett klart på gossip girl. Yes säger jag bara.. e så glad över att serena o dan verkar hittat varandra igen =) har faktiskt inte följt serien förut, men nu har ja sett några gånger..o den e ju faktiskt jättebra =)

    nu ska ja hämta tvätt hos min mamma..hon är världens bästa mamma hon =)





    såhär tror läsarna:


    2008-11-09 @ 19:30:00
    När tror du bebisen kommer o va tror du de blir för kön?BF 13 december (första va 9:e december_)Har tagit med två veckor innan BF o två veckor efter BF så gissa på nu!

    Nov:
    28

    29
    30

    Dec
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9- BF inskrivn.
      Erika(taby.blogg.se)-pojke 
    10
    11
    12-
    Angelica(eunices.blogg.se)- pojke, LAACY
    13- BF enl. UL
    14
    15
    Carro(truelove4everr.blogg.se)-pojke
    16 Mama mad
    17 brallan(braaallan.blogg.se) -flicka
    18 Elina (neagullunge.blogg.se)- flicka
    19 jenny (jennssy.blogg.se)- pojke
    20
    21
    22
    miian- flicka
    23
    24
    25
    26
    27
    28





    gipsavgjutning mage


    2008-11-09 @ 13:07:13
    miian tipsade mig om att göra en gipsavgjutning av min mage. Ett fint minne från tiden då bebisen låg i magen ju. Fint o sätta upp på väggen i barnrummet. Så ska nog ta o göra de faktiskt. Hennes såg jättefint ut så =)

    Hon hade haft gladpack under o köpt gips på apotekets djuravdelning. Har även surfat runt lite o hittat på några internetbutiker faktiskt =)

    funderar på att beställa från http://www.iob-butiken.se/shop/?artnr=549204

    Tack miian för tipset, du har många bra ideer du :D

     - Gipsavgjutning Gravidmage





    Herreguuud säger ja bara.


    2008-11-09 @ 11:56:44
    haha.. en del karlar alltså. Var redan igår nervös över om ja gjorde rätt i o be min kära sambo måla sista målningen i tvättstugan eftersom ja vet hur han gjort när han målat förr. Men tänkte ändå att någon gång måste han ju lära sig o göra rätt. O ja gav honom en pensel me o sa att han skulle använda den där det va svårt o komma åt o sedan längst upp vid taket o vid golvet. Kan ju säga att jag idag på förmiddagen fått stå med ett rakblad i höger näve o skrapat som en galning på fönsterkarmarna, på garderoben. Fattar inte hur männskan lyckas alltså!

    Man borde ju ändå tänka lite så när man står där o målar att nu måste jag vara försiktig när jag målar här o ta de lugnt så jag inte skvätter ner massor. Men istället tänkte han nog att nu måste jag dra över det här fort så jag blir klar någon gång.
    Hade ju lika gärna kunnat gjort de själv känns de som såhär i efterhand. Men fan va tjurig han blev på mig för jag påpekade att han hade skvätt överallt. de får han väl fatta själv eller? Man vill ju ha det snyggt inte kladdigt överallt. Hur kul e de o få hem folk hit o de bara går o blänger o tittar på de där fläckarna på garderoben o fönsterkarmen?

    jaja..de löste sig ju iaf. Fick bara lite extrajobb själv istället.

    Vid halv två ska vi till andreas föräldrar o äta farsdagmiddag. Sedan ieftermiddag kommer pappa hit o hjälper oss me o sätta dit lite möbler i tvättstugan. Tack gode gud för det, han är bäst min pappa =) så snäll!

    nähä..ska ta o kolla runt lite nu.

    hoppas alla har det bra.
    kram





    bloggar.


    2008-11-08 @ 21:58:52

    dessa bloggar läser jag just nu

    www.englasshowroom.com
    mizzsofie.webblogg.se
    mindottervera.webblogg.se
    tinkerbellan.blogg.se
    taby.blogg.se
    anelina.blogg.se
    truelove4everr.blogg.se
    madelainef.blogg.se
    evamys.blogg.se
    mami89.blogg.se
    tezzan82.webblogg.se
    tvamanaderkvar.blogg.se
    neagullunge.blogg.se
    miian.blogg.se
    braaallan.blogg.se


    vilka bloggar följer du?






    Packlista- ta med till BB


    2008-11-08 @ 19:46:05

    Nu har ja sammanställt en liten lista genom o kolla på packlistor från  olika hemsidor och från mitt egna landsting. Kommer säkert komma på fler saker under de sista veckornas gång.

    Prylar papper med mera:

    Legitimation
    patientkort
    mödravårdspapper om du kommer från annan mödravård än kvinnohälsan i linköping
    Ultraljudspapper
    blodgruppering
    förlossningsplan
    mynt till parkering
    telefonkort
    mobiltelefon
    kamera
    laddare


    Till mamman:

    morgonrock
    innetofflor
    bekväma kläder ( mysbyxor, tshirt)
    Kläder att åka hem i
    amningsbehå 2 st
    amningskupor
    stora bindor/nattbindor
    sockar
    läsk o ev godis
    toalettväska med tandborste, tandkräm, hudkräm, schampo, duschcreme, deo med mera
    tidningar
    lypsyl

    Till pappan:

    ett ombyte med kläder
    matlåda

    Till bebis:

    babyfilt
    hjälmmössa
    (tossor)
    2-3 bodys i strl 50/56
    strumpor
    1 par byxor
    långärmad kofta
    en sparkdräkt för hemresan
    mössa för hemresan
    overall för hemresa
    blöjor ( man får 8 st under vistelsen på förlossning/bb)
    Tvättlappar i frotte

    Hemresan:

    Babyskydd






    gissa på


    2008-11-08 @ 18:16:28
    När tror du bebisen kommer o va tror du de blir för kön?BF 13 december (första va 9:e december_)Har tagit med två veckor innan BF o två veckor efter BF så gissa på nu!

    Nov:
    28

    29
    30

    Dec
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9- BF inskrivn.
      Erika(taby.blogg.se)-pojke 
    10
    11
    12-
    Angelica(eunices.blogg.se)- pojke, LAACY
    13- BF enl. UL
    14
    15
    Carro(truelove4everr.blogg.se)-pojke
    16 Mama mad
    17 brallan(braaallan.blogg.se) -flicka
    18
    19
    jenny (jennssy.blogg.se)- pojke
    20
    21
    22
    miian- flicka
    23
    24
    25
    26
    27
    28





    lördagskväll


    2008-11-08 @ 18:14:45

    Vad lördagarna ska gå fort jämt då.. kanske e för man jämt har massor o göra som ska vara klart? Idag har ja varit o fikat lite på förmiddagen, sedan åkte vi hem. Andreas fick faktiskt måla tvättstugan idag. Kände att de inte va så smart att jag gjorde det, fick ju ont förra gången så, o de va ju ändå för typ två veckor sen snart så. Själv satte jag iställlet ihop lådorna till stommen som ska va i tvättstugan. Gick väldigt smidigt faktiskt.

    Vid tre åkte vi till mor o far för o fira maamma som fyllde år igår. Av oss barn med familjer fick hon en kolsyremaskin, hon blev jätteglad =) åt massa kakor och tårta med såklart! Kom väl hem för typ en timma sedan, började då sätta dit lådfronterna på lådorna ja satt ihop. Nu blir de inte så mkt mer faktiskt.

    Har bett A att laga maten ikväll, ska bli skönt o slippa. Blir tacos, de reder nog han ut. eller va tror ni?

    Ska ta o vila mig lite.. känner mig trött!

    vad ska ni göra ikväll?

    kramar






    v 36 (35+0)


    2008-11-08 @ 09:53:00
    Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 35+0.
  •  Du är i graviditetsvecka 36.
  •  Bebisen väger c:a 2671 gram. *
  •  Bebisen är c:a 47.4 cm. *
  •  Du har klarat av 87% (eller 246 dagar) av graviditeten.
  •  Du har 34 dagar till förlossningen.
  •  Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  •  

    Vecka 36

    Barnet:

    Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. Hjärnans slutliga mognad inträffar vid denna tid och en färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.

    Mamman:

    Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler. Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

    Haha..beskrivningen för mamman passar väldigt bra in på mig just nu ju =) 



    kom igen o va me o gissa me =)






    dåligt av mig


    2008-11-07 @ 13:53:48
    usch..ja e trött jätte trött. Aldrig sovit så dåligt som i natt. när ja väl hade somnat så vaknade jag av ett ryck när A skulle gå upp för o jobba. Sedan låg jag vaken o vände o vred. Sedan gav jag upp strax efter klockan sex o gick upp o eldade o åt frukost. Skulle verkligen behöva sova lite nu känner jag. Men dum som man e så kan man inte unnna sig själv en powernap ens. Det är ju freda för fasen. Har ont ovanför/ nedanför brösten me..värker som fan. Undrar vad de ska vara då? för dåligt me sömn tror jag.

    ikväll har jag lovat älsklingen att vi ska äta hasselbackspotatis med hemmagjort beasås o kött. Frågan e om ja ens orkar moja med det.

    Nu har rörmokaren varit här o gjort klart så vi kan sätta dit resten. sedan måste väl han komma hit o koppla in kranen o tvättmaskinen me. Usch..måste måla en gång till i helgne..men orkar ja de..tycker det är jobbigt o va gravid just nu!

    fy va ja klagar då. Men det är i alla fall helg.

    Glöm inte att va me i gissningsleken..hahahah!





    Gissningsleken..va me =)


    2008-11-07 @ 09:07:41
    När tror du bebisen kommer o va tror du de blir för kön?BF 13 december (första va 9:e december_)Har tagit med två veckor innan BF o två veckor efter BF så gissa på nu!

    Nov:
    28

    29
    30

    Dec
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9- BF inskrivn.
      Erika(taby.blogg.se)-pojke 
    10
    11
    12-
    Angelica(eunices.blogg.se)- pojke, LAACY
    13- BF enl. UL
    14
    15
    Carro(truelove4everr.blogg.se)-pojke
    16 Mama mad
    17 brallan(braaallan.blogg.se) -flicka
    18
    19
    jenny (jennssy.blogg.se)- pojke
    20
    21
    22
    miian- flicka
    23
    24
    25
    26
    27
    28





    Ett stort grattis


    2008-11-07 @ 07:29:29
    till världens bästa mamma som idag fyller 56 år =) grattis grattis







    väldans trött


    2008-11-07 @ 06:43:47
    sitter här nu som en zombie. Har sovit skitdåligt inatt, sitter o väntar på att rörmokaren kommer. enligt A så måste ja vara vaken trots att han kommer hem o visar rörmokaren vad han ska få göra för något..shysst säger jag bara! Så nu ska ja sitta här medan han håller på i tvättstugan o glo..kul jul! Men det är skönt att de äntligen hade tid att komma!

    nähä...de här duger väl inte?





    risgrynsgröt


    2008-11-06 @ 20:13:28

    avnjöt lite kvällsmat förut..blev risgrynsgröt...så gott ju!

    Nu ser ja på tv4fakta handlar om feta människor. Spännande!

    Kom igen o kommentera om när ni tror bebisen kommer nu då =) glöm inte det.






    makemebabies.com


    2008-11-06 @ 18:45:25
    har precis varit inne på makemebabies.com o fått fram en bild på hur vår bebis kan se ut genom o lägga in en bild på mig o en bild på andreas. Men tror inte de stämmer riktigt..

    om de blir en pojke:



    vart fasen kommer de röda ifrån? varken andreas eller jag har några rödlätta i våran släkt!

    haha..testade bara för de va kul ju så!

    Flicka:






    VAd tror ni?


    2008-11-06 @ 18:01:54
    Nu kommer ja va en liten härmapa o göra som en del andra. När vi var på inskrivning hos barnmorskan så blev de första datumet hon beräknade födseln till den 9:e december. Men när vi var på ultraljudet så flyttades datumet till den 13:e december istället.

    SÅ sätt igång o gissa nu gott folk, när tror ni att bebben kommer titta ut? Och vad tror ni det blir för kön? Tänk på plus/minus två veckor oxå,haha! störst chans e nog plus två veckor.

     





    YES


    2008-11-06 @ 17:41:30
    rörmokaren ringde förut.han kommer hit vid sju imorn bitti. Så jädra gött då..då kanske man kan göra klart de sista i helgen? hoppas hoppas =) är förväntansfull!

    åå..e så bra nu. Förut har man alltid fått vänta till klockan e sju tills de e nåt bra på tvn. Men redan klockan sex på kvällarna nu så börjar de bra seriern. How I met your mother, följt av dubbelavsnitt av 2 1/2 män, sedan sjukhuset. YEs.kvällarna är räddade när man ändå bara sitter o glor.





    Ny serie på 2:an ikväll


    2008-11-06 @ 17:31:41
    Ikväll börjar en ny dokumentärserie på svt2 halv tio, himlen kan vänta

    "De är mitt i livet med familjer, barn och vänner. Men de vet att de snart kan dö. I SVT:s "Himlen kan vänta" får vi följa Helena, Frida, George, Martin och Susanne som kämpar mot sina livshotande sjukdomar. "

    Det här är inte ett program om döden utan om livet, om hopp och om mod. De fem medverkandes berättelser är tänkta att ge tröst och stöd till andra i liknande situationer, inte bara de som drabbats av en sjukdom utan också de som lever nära en person med en dödlig sjukdom.

    jag tror att denna serien kan vara ganska spännande ändå. Får en nog att tänka till o uppskatta det man har, att man lever.  Kommer definitivt kolla på serien även om de blir så att ja spelar in den o kollar på den imorn bitti.





    snöö.


    2008-11-06 @ 15:53:11
    sitter o småkikar lite på fresh prince i bel air...där e de snö. ååå,vad jag längtar efter snö. Sådan där snö som ligger kvar som ett vitt täcke överallt. Sådan snö som inte slaskar bort direkt. Sådan snö som de går o göra snöänglar i, göra snöbollar av. Sådan snö som gör att de blir knäpptyst överallt i det annars högljudda samhället. ÅÅÅÅ!

    Är klar med städningen, har lagat mat. Fick bli köttgryta o potatis idag. Sedan efter de fick ja ett ryck o satte igång o rensa lite i skåpen o torka ur dom.. slängde sådant som går ut, o småslattar med mjöl med mera.

    längtar till slutet av november då man kan ta fram julsakerna. Ska bli så mysigt..då har man ju någt o greja med oxå. Känner ja mig själv rätt så kommer ja nog börja pynta en vecka innan första advent..hiiihi , de bara kliar i fingrarna ju. =)





    mumma


    2008-11-06 @ 12:08:10
    sitter o avnjuter ett efterlängtat glas med julmust o en stor, fet lussekatt framför grey's anatomy som ja spela in igårkväll. Kan säga att de inte alls e fel =)

    Har nästan städat klart..e bara torkning av golven kvar o sedan påläggning av mattorna. Sedan tänker inte jag göra så mkt mer nödvändigt idag (förutom att laga mat då förstås)

    Vad gör ni ida?

    kramis





    en liten städpaus/bilder


    2008-11-06 @ 11:07:39
    tar en liten paus från mitt torsdagsstädande. Sitter o kollar på lite bilder..



          v15+0                               V 20+4                                 v25+2                                  v30+4



    NU v 34+2
    it's the biggest trip We've ever done together <3





    DAGENS BEGÄR


    2008-11-06 @ 08:59:06
    skulle de inte va jättegott med en smoothie gjord på lite yoghurt, banan o jordgubbar? ÅÅÅÅÅÅÅ





    Bloggen öppen


    2008-11-06 @ 08:54:08
    har bestämt mig för o öppna bloggen för allmänheten ett litet tag, så får vi se om de dyker upp massa elakt igen. Gör det de så stänger jag den. Fast kommer nog ändå göra det sen när bebisen kommit så..

    idag är ja trött igen (surprise) sitter här o håller på å eldar lite..är burrigt inne.
    Blev faktiskt lussekatter igår..herrejesus- lussekatter stora som dasslock! Men ack så goda.

    Idag ska jag försöka städa lite grann..ska börja med o plocka ur o i diskmaskinen tror jag.,

    Hörs senare





    Kallt.


    2008-11-05 @ 16:02:07
    Det är allt lite ursligt o kallt här hemma just nu. A tände en brasa i kaminen förut..men den har visst slocknat. Fast vi orkar inte bry oss nu iaf eftersom vi snart ska iväg på lite fika. Får ta de efter.
    Var me Emma, William o Ellen till Tranås en sväng förut. Köpte ett par lurviga vantar till vår lilla bebis, sedan blev de ett par gardiner på hemtex som ja inte kunde låta bli..svart bakgrund o tomtar på. Sedan va vi på åhlens me o där hittade ja julmuffinsformar. Tänkte att de kan piffa till de lite extra sen när man har födelsedagskalas i december.

    Aa..gud.. känner värsta hysterin nu. Ser massa grejer ja vill ha överallt ju. Men som tur e så har jag peppar peppar blivit lite ekonomisk av mig just nu. Så tänker efter innan jag köper massor. O köper ja något så är de för att det är extraerbjudande. Som med gardinerna; de kostade 99 kronor o så hade hemtex en kampanj på att om man köpte två paket gardiner så fick man 100 kronors rabatt. Så sis o ja köpte ihop o likadana, så då blev de ju halva priset. HAHA

    fy fan va snål man e då.. Men de börjar närma sig massa födelsedagar o jul o då får pengarna gå till de istället.
    Tänkte ja skulle baka lite lussekatter, men nu blev vi ju bortbjudna på fika. Fast kan nog bli lite bak sen i alla fall om jag orkar.

    Just de.. har ju en tidning o läsa i med. Har kommit ut nytt nummer av föräldrar och barn- att vara gravid. Det är bra de.. har man något o fördriva tiden me =)

    nänä..ska väl ta o göra mig iordning lite grann.
    Men skriver senare igen.
    kram





    Barnmorskebesöket


    2008-11-05 @ 12:39:26
    Ja...barnmorskebesöket gick jättebra och smidigt idag me. Behövde inte väga mig denna gången, o inte togs de nåt blodprov heller. Urinet såg jättebra ut, blodtrycket var 110/80, sf måttet var 33 vilket va helt normalt, hjärtljudet va nu på 148, bebisens huvud låg nedåt. Kurvan såg jättebra ut. Gud så skönt.

    Fick två till datum för besök me förresten.

    Igår när vi va på föräldrakursen så kände ja hur de buffade till därinne i magen..o när ja kände på min högra sida så stack fötterna ut. Barnmorskan frågade mig idag om ja hade någon aning om var bebisen kunde ha sina fötter. då berättade ja om gårdagen..hon klämde o kände o mkt riktigt så var bebisens fötter åt höger sidan till.

    Har varit duktig o handlat lite på hemvägen me. Ska nog följa me min syster till tranås en sväng.. sedan blir de nog att man bakar lite lussekatter kanske. Köpte julmust idag me..kom ihåg de =)

    nähä..ska ta o plocka lite grann

    ha en trevlig eftermiddag
    kramar





    det som är kvar---->uppdatering


    2008-11-05 @ 12:31:18
    4/11 föräldrakurs i mjölby klockan 16.00
    5/11 barnmorskebesök klockan 11.00
    11/11 föräldrakurs i mjölby klockan 16.00
    19/11 barnmorskebesök klockan 11.00
    3/12    barnmorskebesök klockan 11.00
    13/12 Beräknad födsel
    17/12 Barnmorskebesök klockan 11.00 (förhoppningsvis slipper ja detta)

    Nästa torsdag e de exakt en månad kvar till BF :)





    man ska aldrig


    2008-11-05 @ 09:33:17
    tro o hoppas på att bara för man sovit gott en natt så kan man göra det en till. Sovit som en kratta inatt igen. kramp i vader, bebisen har buffat runt som fasen, halsbränna, o till råga på allt; kissrundor flera gånger!

    Meen..snart snart snart.. e de slut på de. Får stå ut typ en o en halv månad till tror ja.

     Ska duscha o göra mig iordning lite sedan åker ja vid halv elva.

    ha en bra förmiddag!





    jag är trött nu


    2008-11-04 @ 20:40:31
    va jobbigt o sitta o lyssna i två o en halv timma. Men nu är det bara en tisdag till. SEdan är det klart. Känns skönt faktiskt. Vi stannade på mcdonlads på vägen hem o testade den nya hamburgaren california classic. Fy fan va äcklig den var. Beställde ändå utan bacon eftersom ja inte gillar de. MEn de hade vräkt på massa barbecuesås eller va de va på hamburgaren så de gick fan inte o äta. Älskling sa precis samma sak. Vi åt inte ens upp dom! så inge o rekommendera med andra ord.

    Imorn blir de barnmorskan vid elva..sen ska ja handla lite mjölk, socker, vaniljsocker, smör med mera o saffran. Sen ska ja åka hem o baka lussekatter tror jag. Såå gott ju. Måste nog köpa must med.

    Hoppas allt ser bra ut imorn nu då. Men de tror jag. De enda hon kan komma o klaga på e nog min vikt kanske..vi får se.


    usch,..inge roligt är de  på tv ikväll heller. Va sur ja blir. får väl ta o lägga mig istället.

    Nää..ska se om de finns nåt gott i kylskåpet.

    ha en trevlig kväll allihopa. kramar





    Önskelista.


    2008-11-04 @ 19:33:20
    sitter här o försöker fundera ut va man kan önska sig när man fyller år/ i julklapp.


    handdammsugare elektrolux
    matta till soffbordet
    plastmatta till tvättstugan
    asietter
    frottéset
    bäddset
    strumpor
    bebisbok mina första år
    förvaringskorgar ikea (rosa eller turkosa om bebis kommit)
    vedkorg
    nyckelskåp från rusta i ek
    väska till digitalkameran
    pedalhink
    stoor ljuslykta o ställa vid ytterdörren



    de e allt ja kommer på just nu..men listan kommer fyllas i efterhand.





    Bakdag


    2008-11-04 @ 13:07:13

    Har nu blivit färdig me min bakning. Känns skönt. Vart så himlans varmt här i huset ett tag. Men det är ju inte så lustigt i och för sig för har eldat i kaminen o så har ju ugnen varit på plus att ja har min egna lilla kamin i magen.
    Blev lite kardemumma och kanelbullar sedan blev det även lite negerbollar. Ska försöka frysa in båda så de bara e o ta upp när man får besök. Fast risken är att min kära sambo muffar i sig massor när han kommer hem från jobbet.
    Jaja..de märks.

    Är trött nu...ska ta de lite lugnt o vila upp mig, har ju några timmars stillasittande på hård stol att se fram emot ikväll så.

    rörmokaren kommer inte förrän på torsdag eller fredag. Kul jul säger jag när man vill bli klar. Hoppas han hinner klart me allt till helgen så jag kan måla en gång till o så vi kan sätta dit stommarna, högskåpet, hon och bänkskivan.
    Vi behöver verkligen ha tvättmaskin o torktumlare installerat senast måndag känner jag. Har massa saker som ska tvättas ju!

    Funderar på om man ska ta o börja packa skötväskan lite..eller om ja ska suga på den hårda karamellen nån/några veckor till. För annars längtar man väl ännu mer, om man nu kan göra de =)

    Förresten..de här me o köpa blöjor..hur har ni gjort? vilken kiloklass ska man köpa? ska man köpa 2-4 kilo (newborn) eller ska man köpa 3-6 kilo (new baby, mini) jag tror ju på de sista alternativet..men va vet ja.






    Tisdag igen!


    2008-11-04 @ 11:15:38

    Inatt har ja faktiskt sovit oförskämt bra, vaknade till råga på allt halv tio. Det var längesen man kunde sova så länge. Har suttit o surfat runt lite efter julklappar o till och med klickat hem några.
    Nu har ja precis gjort en bulldeg som är på jäsning i en halvtimma. Sedan ska här bakas för fulla muggar..haha! Man måste ju ha frysen full me kakor o bullar när de åtminstone två födelsedagar på gång i detta hem o sen kommer de säkert komma massa nyfikna människor när bebisen kommit. Så e lika bra att passa på.

    Idag är det dags för föräldrakurs igen..känns lite trist för hela eftermiddagen/kvällen går till de. Men de e bara en gång kvar efter ikväll så. Imorn ska ja till barnmorskan me =)

    usch..borde städa lite me..e lite raskigt på golvet, men de får ja väl ta imorn. Lär bara bli värre..damsuger ja nu så kommer de säkert komma massa mjöl på golvet så.

    Här är det fuktig dimma idag..inte alls roligt. Hurdant e vädret hos er?

    kramis






    Min senaste nätbeställning


    2008-11-03 @ 20:20:20
    varit ute på ellos hemsida o klickat hem lite nu. de har ju massa reasaker nu o dessutom får man 25 procents rabatt på allt som det är ordinarie pris på


    2 st fleeceplädar, 5 meter tyg till kuddfodral o gardin, hissgardin till tvättstuga


    bäddset tomtar x2, en bag som ska bli bb väska, en rund ryamatta till barnrummet.

    JA..de va allt ja hade beställt. Hoppas de kommer snart så man kan sätta igång o sy lite gardiner =)

    Nu ska ja fortsätta se på färjan.

    Vad har alla gjort idag då?
    kramar









    Lite fler bilder


    2008-11-03 @ 12:00:14
    haha..hade så trist när ja hade duschat förut så fick för mig ja skulle testa o ta lite fler magbilder me vår nya kamera.

       

    Lite andra bilder:
      

    färgen i tvättstugan

       

    såhär ser de ut i hallen nu efter min rensning på massa jackor som bara hängde o inte användes, likadant skor. Köpte lite korgar o ha handskar, mössor o halsdukar i o ställde högst upp på hatthyllan med. Sen en bild på hur det ser ut när man kommer direkt från ytterdörren.

     

    bild på sittdelen till vagnen. Vi valde att ta svart till den eftersom man använder sittdelen längre o beiget har en tendens till o bli solkigt me tiden.





    Det som är kvar


    2008-11-03 @ 08:38:43
    4/11 föräldrakurs i mjölby klockan 16.00
    5/11 barnmorskebesök klockan 11.00
    11/11 föräldrakurs i mjölby klockan 16.00
    19/11 barnmorskebesök klockan 11.00
    v 39- bM besök
    v41 bm-besök

    hoppas man slipper det sista besöket iaf

    Däremellan händer det lite annat me så tiden ska nog gå fort. Mor fyller år på lördag, då blir det fika. A fyller år den 22:a då blir det kalas, fars dag är den 9:E, Andreas svägerska fyller 30 den 28:e, jag fyller den 5:e december. Så lite kalas blir de ju emellan. då har man annat o göra o tänka på ju!





    Ännu en måndag


    2008-11-03 @ 07:54:32
    Idag är det måndag igen. Helt otroligt att veckorna går så fort. Sjukt är nog rätta benämningen. Inatt har ja sovit dåligt..drömt massa lustigt o vaknat stup ikvarten. Men man får väl räkna med att de kommer vara så nu ett tag framöver. Får försöka vila sig lite mitt på dagen me istället. Fast idag gick jag upp vid sju för ja tänkte att a kanske skulle ringa om att rörmokaren kommer. Men har inte hört nåt än, men fick ju iaf bort täckpappen på golvet så han kan va därute o greja om de så blir idag eller imorn.

    Idag ska ja nog sätta ihop lite möbler. Kanske baka lite..beror sig på. kommer rörmokaren hit så struntar ja nog i det då blir de bara o sätta ihop lite möbler.

    Inge verkar de va o ha på tv heller.. de e typiskt när man går där o jobbar tänker man att gud va skönt sen, å kunna ligga på soffan o glo på tv de dagarna man inte orkar något annat. NOG FASEN går de inte ett jutta på hela dagen knappt.

    Men ska iaf se på beverly hills sen kvart över tre.. de e nostalgi de. Fasen va de såg ut..haha!





    hahah..nåt ja läste på aftonbladets hemsida


    2008-11-02 @ 19:09:08

    hittade denna artikeln på aftonbladets hemsida om den nya trenden att pimpa barnvagnar.

    Namnskyltar, fantasifulla mobiler och blinkande lampor.

    En barnvagn behöver inte bara vara praktisk. Många föräldrar vill ha en vagn som sticker ut.

    - Man blir väldigt medveten om vad andra har, när man blir förälder. Det är en livsstilsfråga, man shoppar sig till ett nytt projekt i sitt liv. Barnen blir ett stort projekt och då förändrar man mycket omkring sig, säger Hanna Eklöf, konstintendent på kulturhuset Fyren i Kungsbacka.

    Hon har startat så kallad barnvagnspimpning på kulturhuset dit föräldrar kan komma och göra sina egna dekorationer i form av bland annat färgglada tygblommor och glittrande pärlor. Bara en pappa syns till bland ett tiotal mammor och barn runt ett bord. Christine Friberg, mamma till nio veckors Eira, tycker att det är tråkigt att ha det som alla andra har på sina vagnar.

    - Jag vill ha något eget och mer personligt. När man är ledig och har tid kan man passa på att pyssla, det är ett bra sätt att lära känna andra mammor också, säger hon.

    Det hela började när Hanna Eklöf gjorde research för en utställning om föräldraskap i konsthallen. Hon såg på internet att det finns pimpade barnvagnar i USA.

    - Det är kul med eget skapande och det blir ett alternativ till det man kan köpa.

    På vilket sätt är barnvagnspimpning bra för barnen då?

    - Det är mer för att de ska ha något fint att titta på, säger Hanna Eklöf.






    liten uppdatering på listan


    2008-11-02 @ 18:08:58
    nu har vi typ allt som måste införskaffas inför bebisens ankomst..vilket känns jätteskönt!

    vagnleksak
    reflex barnvagn
    mobil säng
    mobil skötbord
    nagelsax, nässug med mera
    frottehanddukar
    lekbåge babysitter
    bag
    amningbehå
    kuddar o örngott

    så de som e viktigast o fattas nu är:

    bag till bb
    Kuddfodral till två stora kuddar som ska va till amning.

    Leksakerna kvittar såläånge. vagnleksak, mobil till spjälsäng, lekbåge till babysitter de får man köpa efterhand.





    helt slut i kroppen.


    2008-11-02 @ 16:07:04
    är äntligen klar me målningen i tvättstugan nu. Första målningen iaf. Ska ju målas en gång till. Kan säga att de tog sin lilla tid, för de e ju inte bara o måla. man måste ju täcka för golvet o allt me. De tog oxå tid!

    Är faktiskt nöjd med färgen som den e just nu..får väl se hur den blir när den torkar. E mörkbeigtekolaktigt..haha.. kan inte förklara. Ska visa bilder imorn. Nu får gärna rörmokaren komma o göra sitt imorn så vi kan beställa tvättmaskin o torktumlare o få hem de.

    Usch..orkar inte göra mer nu.. va skitsvullen om fötterna när ja tog av mig strumporna, aldrig varit me om desslike förut. Armarna värker! nä..o va gravid o måla går inte riktigt ihop, men va ska man göra?

    När ja va klar me målandet kom belöningen iaf. Magen va hungrig så fick bli risgrynsgröt m mjölk o kanel. MUMSIGT!
    Sedan blir det nog pizza ikväll vid sjutiden..va faktiskt sugen på det idag =)

    Får ju inte glömma o titta på ensam mamma söker ikväll...love is in the air där me :)

    Imorn ska jag ta o sätta ihop stommarna som ska va i tvättstugan o sätta ihop lådorna som ska va i ena stommen. men de får ta den tiden de tar..e ju inte stålkvinnan direkt som de känns just nu.

    Vad har ni gjort idag då?

    kramar





    Bebismagen v 35


    2008-11-02 @ 10:54:56
    här kommer lite bilder på bebismagen v 35 (34+1)

         

    nu ska ja ta o måla lite i tvättstugan..hörs senare!
    kramis





    Äntligen hemma


    2008-11-01 @ 17:16:26
    äntligen e man hemma från stan. Var mkt folk på a6 vill jag lova! Allt vi skulle ha hade 1klass tagit hem faktiskt. Så nu har vi babyskydd o vagn. Köpte även två amningsbehåar idag på hm, o så kunde jag inte motstå o köpa en plyschsparkdräkt som va röd med mössa till på lindex, kostade endast 39,50:- o så va de ta två betala för en med. Så tog en tomteklänning me luva med. Tänkte Om det blir en flicka, blir det inte de så kan man ju spara..för vem vet..de kanske blir fler decemberbarn i vår släkt? bra å ha lixom.

    här kommer lite bilder:

     
    inköpet på lindex

      
    Akta graco brun/limegrön, emmaljunga citycross -09 med åkpåse o skötväska till.


     

    ett par bilder från datarummet igår när jag för en gångs skull satt vid den stationära datorn. Där burkar sambon alltid sitta annars. Men han va inte hemma :P

    nähä..ska snart ta o åka till sis o förbereda kvällens mat.

    hoppas alla får en trevlig kväll!
    har tagit magbilder som kommer ut imorn,

    kramar





    BLOGGKOLL


    2008-11-01 @ 10:06:09
    har nu lagt in en länk till bloggkoll så ni kan klicka där om ni vill följa min blogg me hjälp av bloggkoll!

    nu ska ja duscha o sedan kommer snart A hem å då blir det jönköping =)





    Lördag morgon.


    2008-11-01 @ 08:48:13
    Usch.. e så trött idag. Har soit dåligt inatt. Har varit uppe o kissat flera gånger,har till råga på allt oxå vaknat med halsbränna x antal gånger. Och vid halv fyra var jag tvungen o gå upp å ta mig en macka för jag var hungrig. Tog även lite flytande halsbrännemedicin då med. Sedan har ja sovit halvt om halvt efter de. Har ont i axlar o armar med..det är så svårt o veta hur man ska ligga, har svårt o veta hur man ska hålla händerna när man ligger på sidan.. Men men..annars mår jag ju  jättebra! Vi ska ju bli föräldrar snart.det slår det mesta =) Då står ja ut me krämpor.

    Idag ska vi åka till jönköping en sväng, ska först till 1klass och hämta vagnen o babyskyddet och sedan så ska vi gå en sväng på a6. Måste köpa lite ikearamar o lite. Sedan blir det förberedelser inför middagen vi ska bjuda mamma på ikväll.

    vad händer hos er idag då?





    v 35 (34+0, el 34+2??)


    2008-11-01 @ 08:42:58
    idag går man in i vecka 35 då =) känns skumt

    Men samtidigt va ja inne på babyvarldens hemsida o kollade o enligt dom så e ja i v34+2 istället för v34+0..skumtomte!

    babyvarlden.se

    I dag är du 34 veckor og 2 dagar gravid.
    Befruktningen ägde rum omkring:20. mars 2008
    Hjärtat börjar att slå:14. april 2008
    Embryot rör sig:8. maj 2008
    Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:15. maj 2008
    Alla inre organ är färdigbildade:15. maj 2008
    Risken för missfall avtar:29. maj 2008
    Illamåendet avtar för de flesta:5. juni 2008
    Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):12. juni 2008
    Fostret sväljer och kissar:26. juni 2008
    Ungefärlig tid för ultraljud:3. juli 2008
    Du kan känna fostrets rörelser:10. juli 2008
    Fostret börjar få regelbundet sovmönster:24. juli 2008
    Fostret börjar att höra:14. augusti 2008
    Nio av tio barn överlever om de föds nu:11. september 2008
    Många foster lägger sig med huvudet nedåt:16. oktober 2008
    Beräknat förlossningsdatum:13. december 2008

    I början av denna vecka är fostret 32 veckor gammalt. Nu flyter det inte i fostervatten längre eftersom det är så trångt. Barnets ögon är öppna när det är vaket och stängda när det sover.

    Ögonfärgen på barnet är vanligtvis blå eftersom pigmenteringen inte är färdig ännu. Det behövs ljus för att utveckla de sista stegen och det är inte förrän barnet är två år som ögonfärgen är som den kommer att vara resten av livet.

    Nu är fingernaglarna så långa att barnet kan råka riva sig själv.

    Vissa kvinnor börjar läcka mjölk under graviditeten. Hormoner påverkar brösten som sväller upp och börjar producera mjölk. Den första mjölken, som är gulaktig och fet, kallas colostrum.

    Samma hormoner som påverkar kvinnan påverkar också barnet. Vissa nyfödda flickor kan faktiskt också ha en mjölkaktig vätska i sina bröst



    Från blimamma.se:

  •  Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 34+0.
  •  Du är i graviditetsvecka 35.
  •  Bebisen väger c:a 2465 gram. *
  •  Bebisen är c:a 46.4 cm. *
  •  Du har klarat av 85% (eller 239 dagar) av graviditeten.
  •  Du har 41 dagar till förlossningen.
  •  Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  •  

    Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


    Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

    Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

    Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

    Du

    Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

    Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.