3 veckor.


2008-11-22 @ 18:53:44
Idag är det exakt tre veckor kvar till beräknad födsel. Det närmar sig med språngande steg. Är dessutom en ny grav vecka, v 38 (37+0).

Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
 •  Du är gravid i vecka 37+0 (läs mer).
 •  Du är i graviditetsvecka 38.
 •  Bebisen väger c:a 3091 gram. *
 •  Bebisen är c:a 49.2 cm. *
 •  Du har klarat av 92% (eller 260 dagar) av graviditeten.
 •  Du har 20 dagar till förlossningen.
 •  Din bebis kommer födas i Skyttens tecken.
 •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
 •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
 •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

 • (från blimamma.se)

  Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.


  Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

  Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

  (från libero.se)

  Beräknat förlossningsdatum: 2008-12-13

  Barnet blev till omkring: 2008-03-22

  Du är i vecka: 38

  Du är i månad: 9

  Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 0 dagar

  Antal dagar kvar till förlossningen: 21

  Vikten är oftast mer än 3 kilo. Barnet räknas som fullgånget och många föderi den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.

  Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Det är många frågor som din barnmorska alltid kan ge dig lugnande svar på.  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback