hahah..nåt ja läste på aftonbladets hemsida


2008-11-02 @ 19:09:08

hittade denna artikeln på aftonbladets hemsida om den nya trenden att pimpa barnvagnar.

Namnskyltar, fantasifulla mobiler och blinkande lampor.

En barnvagn behöver inte bara vara praktisk. Många föräldrar vill ha en vagn som sticker ut.

- Man blir väldigt medveten om vad andra har, när man blir förälder. Det är en livsstilsfråga, man shoppar sig till ett nytt projekt i sitt liv. Barnen blir ett stort projekt och då förändrar man mycket omkring sig, säger Hanna Eklöf, konstintendent på kulturhuset Fyren i Kungsbacka.

Hon har startat så kallad barnvagnspimpning på kulturhuset dit föräldrar kan komma och göra sina egna dekorationer i form av bland annat färgglada tygblommor och glittrande pärlor. Bara en pappa syns till bland ett tiotal mammor och barn runt ett bord. Christine Friberg, mamma till nio veckors Eira, tycker att det är tråkigt att ha det som alla andra har på sina vagnar.

- Jag vill ha något eget och mer personligt. När man är ledig och har tid kan man passa på att pyssla, det är ett bra sätt att lära känna andra mammor också, säger hon.

Det hela började när Hanna Eklöf gjorde research för en utställning om föräldraskap i konsthallen. Hon såg på internet att det finns pimpade barnvagnar i USA.

- Det är kul med eget skapande och det blir ett alternativ till det man kan köpa.

På vilket sätt är barnvagnspimpning bra för barnen då?

- Det är mer för att de ska ha något fint att titta på, säger Hanna Eklöf.







Kommentarer
Postat av: elina

jag har tagit prover 1gång i månaden i ca 6månader så det ska bli skönt att slippa det. Det är mkt saker som är bra att ha till bebisen men sedan finns det mkt som bara kommer ligga :) men man gör ju självklart som man själv vill, tänkte bara tipsa hur nea hade det hehe kramis

2008-11-02 @ 20:05:08
URL: http://neagullunge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback