MIN BALLONG OCH JAG <3


2009-08-31 @ 19:30:56

När vi va iväg till stan i lördags så stannade vi även på biltema en stund. Där var det en kille som delade ut ballonger till alla barn då de firade utsläppet av nya katalogen. Så elliott fick självklart med, den första small sönder på direkten nästan när lilleman slog den mot vagnen. Den andra fick han vid kassorna när vi skulle gå ut..o så glad han va över den. Och ända sedan dess har han lekt massor med sin ballong. Men idag så gick den sönder o small rätt framför ögonen på honom när han lekte med den..han vart så rädd o stortjöt.

här kommer några bilder från elliotts få dagar me ballongen












BAKNING AB


2009-08-31 @ 17:37:30

JA just nu står degen på jäsning..om cirkus en halvtimma ska den utbakas..o senare kan man avnjuta en bit nybakat matbröd till kvällsmat. Blir det mer perfekt än detta? tror inte det =)
Vi får dock hoppas på att lille elliott är en snäll liten pojke då med så jag slipper ta i honom med degiga o mjöliga nävar..för snart åker pappa A iväg på inventering på ICA.
Hoppas lilleman kommer till ro o kan somna tidigt ikväll så han inte vaknar efter nån timme som han gjort de senaste dagarna. Vet inte va de varit med honom..hans sömn har rubbat helt..kanske har nån bissing på g eller nåt? det lär ju märkas förr eller senare. Men som sagt..somnar han tidigt ikväll så blir det en sväng på crosstrainern o sedan nybakat bröd, hihi :P

over and out.

 


veckans blogg v36






SÅÅÅ


2009-08-31 @ 17:31:23

nu har jag bestämt mig för att det inte kommer att bli flera veckans blogg tävlingar, dels för att de inte finns intresse för det, o sedan har jag fått flera kommentarer om att det inte uppskattas så då är det lika bra att sluta, för vill ju inte bli av me mina fina läsare =)

kommer självklart att göra reklam under varje inlägg för denna veckans vinnare med.. är ju inte shysst mot henne som vunnit o bara sluta så tvärt! Men sedan är det slut på det hela. Lovar att ni inte ska behöva höra "tjatet" mer,o att ni kommer slippa se reklamen för't..

 

over and out

 


veckans blogg v36 Susannes blogg






BURR


2009-08-31 @ 12:43:13
sitter här o småhuttrar lite framför minpcn. Det är inte så skönt ute idag, eller rättare sagt..det var inte så skönt på morgonpromenaden. Innan vi gick ut va de 11-12 grader när jag kollade. så fick bli långärmad tröja o jacka på de på elliott. Dessutom så åkte åkpåsen fram..de blåser ju ändå kallt ute me så tyckte det var lika bra o ta fram den så han inte frös.  Under promenaden vart man ju jättevarm alltså, men nu när man varit inne ett bra tag o så så känner jag hur frusen jag börjar bli..isch!
Får nog bli en varm lång dusch sen när A kommit hem tror jag =)
O så funderar jag på att åka till ica o handla lite så jag kan baka matbröd sen. MUMS!




veckans blogg v36 Susannes blogg





STORT TACK


2009-08-31 @ 07:22:57

Nu passar vi på att tacka Amanda o Oscar som var med o vart förra veckans blogg, och samtidigt passar vi på att välkomna veckans blogg Susannes blogg. =)


o ni som vill vara med o tävla om nästa veckas blogg kan göra det här

veckans blogg v36 Susannnes blogg

 






VILL DU BLI VECKANS BLOGG V37?


2009-08-30 @ 20:33:55

Nu drar det igång en ny tävling om veckans blogg..tänkte ha en tävling varje vecka nu sålänge intresset finns. HAr ju precis utsett veckans blogg för v 36, så nu blir tävlingen om att bli veckans blogg v 37.

såhär går det till: kommentera detta inlägget och skriv där vilken blogg du vill nominera. Man får nominera sin egen blogg.
kl 20.00 onsdag 2/9 så kommer 5 finalister av dessa utses. Detta kommer att bli de bloggar som blivit nominerade mest! är det så att de nominerade bloggarna  bara fått en nominering var så är det de fem första bloggarna som blivit nominerade som kommer till final.
Sedan kommer man att få rösta på finalisterna fram till söndag kväll 6/9  kl 20.00 då vinnaren kommer utses.
Den bloggen som vinner kommer att få en länk till sin blogg efter varje skrivet inlägg i denna blogg. dessutom kommer den få en länk till sin blogg i en av flikarna längre upp.


OBS: en nominering per person, och en nominering per ip-adress. flera kommentarer från samma ip adress kommer att räknas som en enda nominering.

låter det intressant? sätt igång o nominera vet ja =) de bloggarna som varit med och tävlat nu får givetvis vara med o tävla igen. (Har man dock vunnit tävlingen så får man vänta en vecka till innan man kan vara med o tävla igen.)

hoppas vi får en tävling denna veckan me nu då =)

man får väldigt gärna göra reklam för tävlingen i sin egna blogg om man vill.

lycka till!


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg






OCH VINNAREN I VECKANS BLOGGTÄVLING ÄR..


2009-08-30 @ 20:25:56

det har varit väldigt jämt i denna omgången,men en vinnare har utsetts. Veckans blogg v36 är Susannes blogg..ett stort grattis =)


veckans blogg vecka 36- susannes blogg


vill samtidigt passa på å tacka alla som varit med o tävlat o alla som röstat. Bättre tur nästa gång, e bara o nominera sig själv igen för nästa veckas blogg ;)

 

 


veckans blogg v35 Amanda o OScars blogg






OM KNAPPT EN TIMME UTSES KOMMANDE VECKAS BLOGG


2009-08-30 @ 19:05:16
JA, OM KNAPPT EN TIMME SÅ KOMMER NÄSTA VECKAS BLOGG (v36) ATT UTSES...

FRAM TILLS DESS ÄR DET BARA O RÖSTA PÅ

HAR DU INTE RÖSTAT ÄNNU SÅ GÅ IN O GÖR DET HÄR





MOR O SON REDO FÖR KALAS


2009-08-30 @ 18:56:42

bilder tagna precis innan vi åkte iväg på pappas kalas/middag =) vi hade gjort vår son riktigt stilig o klätt honom i en skjorta han fick för ett tag sedan av sin mormor. Han såg genast ut o vara ett par månader äldre än han är.







veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg






LÖRDAGENS SHOPPING AV BARNKLÄDER =)


2009-08-30 @ 18:50:07


FRÅN HM; en jättefin jacka,mössa och vantar, ett par fina byxor i samma tyg som jackan, en mussepigg pyjamas och en ljusblå t-shirt med långa ärmar.


FRÅN LINDEX; en tröja med dragkedja o ett par byxor i samma blåa färg, en body i blått me tryck, en body med t-shirt över.




veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg






THE CRUISE IN PICTURES


2009-08-30 @ 18:35:40

     
A innan vi går på båten <3                      en ego bild från hytten


en bild på oss båda <3


 
usikten från hytten




veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg






GODMORGON SÖNDAG


2009-08-30 @ 09:30:43
hej på er alla.
Har läst lite bloggar nu så tänkte passa på o skriva ett snabbt inlägg. Snart ska vi ut och gå en långpromenad. efter det blir de att familjen johansson/karlsson gör sig iordning o sedan blir det lite kalas, eller ja middag för min pappa som fyllt år.
Igårkväll va lilleman inte rolig..var astrött men ville inte somna. när han väl somnat så vaknade han en timme senare i va jätteledsen. gick inte att trösta honom ens. Det slutade me att vi båda däckade i min säng runt tio. SEdan har han sovit där inatt..e lite ömt lite här o där på mig idag pga platsbristen. Men men..de blir så ibland!

Nää..nu ska vi klä på oss o gå ut.

glöm inte o rösta fram veckans blogg.


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





IMORN AVGÖRS DET, RÖSTA PÅ


2009-08-29 @ 19:14:10
imorn kl 20.00 så avgörs det vem som vunnit veckans blogg tävling.. och har du inte röstat på någon av finalisterna ännu så går det alltså fortfarande o göra det.

klicka här för att komma till röstningen







HOME SWEET HOME =)


2009-08-29 @ 19:11:28
hej på er alla.

Nu e man hemma igen =) Eller ja, från kryssningen kom vi hem igår runt kvart över nio tiden..sedan va vi ju o hämtade lilleman efter vi kommit av bussen me. Kryssningen var superlyckad. Vi har ätit gott o bara tagit det lugnt. Var välbehövligt. SÅ på måndag lär väl vågen stå på massa plus istället för minus eftersom man inte kunnat promenera något på ett par dagar. men men..de ska vi nog lyckas få bort sen!  O elliott verkade de inte ha gått någon nöd på när vi kom o skulle hämta honom. Både farmor o farfar sa att han hade varit så snäll så.
Runt kvart i elva i förmiddags begav vi oss till A6 i jönköping för att shoppa lite kläder. VAr lagom med folk o vi hittade vad vi skulle. VAr självklart inte kläder till oss själva..utan kläder till elliott. Blev några byxor, bodys, en tjockare jacka o lite smått o gott. Hemma va vi inte förrän nyss..hihi.

har inte så mkt mer tid över till att skriva just nu känner jag. Elliott ska gå o lägga sig, o så ska det tvättas o plockas lite grann.. men hoppas ni alla haft det /har det bra. imorn kommer de nog ett par bilder från resan..hihi.
KRamis


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg






MER ÄN SÅHÄR BLIR DET INTE


2009-08-27 @ 07:46:19

Hej hej, ett snabbt inlägg här bara. e lite rörigt just nu. allt ska packas, frukost ska ätas, sen ska vi till elliotts farmor lämna av honom med o sen gå till bussen..hmm..känner mig rätt så stressad. MEn de ordnar sig så fort vi kommit iväg.

vi hörs på fredag kväll eller lördag morgon igen

ha de så bra allihopa nu,
kram



veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg






VECKANS BLOGG FINALISTER =)


2009-08-26 @ 20:11:46
här kommer finalisterna som är med o tävlar om att bli veckans blogg v36. Denna veckan var det bara fyra bloggar som blev nominerade istället för fem.


1. Madeleine och Melker



2. Emelie o Oliver


3. Louise o Isabella


4. Susanne


Fram tills på söndag 30/8 kl 20.00 kan man gå in på detta inlägget och rösta genom att lämna en kommentar om vem man röstar på.Endast en röst per person och ip-adress.  Ni får rösta på er själva. ( och man kan bara rösta genom detta inlägget)
Efter det kommer vinnaren att utses.(alltså söndagen 30/8)
 Vinnaren kommer få en länk till sin blogg under varje inlägg jag skriver. dessutom en egen flik till sin blogg under min header i en veckas till med start from måndag 31/8.
så sätt igång och rösta nu, och ni som är med i finalen- gör vad ni kan för att få  röster ;P

endast en röst på en ip-adress =två röster av två olika personer på samma ip-adress innebär att endast ena räknas tyvärr.

o för att göra det hela lite mer intressant så kommer inga röster att publicerats förrän tävlingen är avgjord!

lycka till nu allihopa =)


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





HOS FÖRÄLDRABLOGGAR


2009-08-26 @ 16:59:13
"Här får ni följa Emelie med familjs vardag i deras drömhus mitt i Östergötland. Förutom sedvanliga bloggandet får ni också följa med hennes viktkamp, stegräkningsutmaningen och även tävla om att bli veckans blogg. Rolig och lite annorlunda mamma blogg."

ja. såhär stod det på föräldrabloggar idag där jag idag är en av dagens rekommenderade bloggar. tack så mkt =)



veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





SISTA PÅMINNELSEN ;)


2009-08-26 @ 11:56:53
Nu påminner jag er kära läsare en sista gång...

För er som fortfarande vill vara med o tävla i veckans blogg v 36 så har ni tills ikväll kl 20 på er att nominera eran blogg..eller om de skulle vara så att ni har någon favoritblogg ni vill nominera..så kom igen nu ;)

klicka här för att nominera.



veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





VÅRAN FÖRMIDDAG


2009-08-26 @ 11:53:54



veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg






LILLFISENS BESÖK PÅ BVC


2009-08-26 @ 11:26:00

BVC besöket idag gick jättebra. BVC tanten tyckte han var väldigt ovanligt stilla idag..han har inte varit de de senaste gångerna annars, men idag va han jättelugn.
när vi var sist 23 juli ( 71/2 månad gammal) så var han 72,5 cm lång och vägde 9070 gram o huvudomfånget var 44 cm.
Idag den 26 aguusti (8 1/2 månad gammal)så var han 73,5 cm lång och vägde 9765 gram och huvudomfånget var 45 cm.
han växer så det knakar..verkar dock som han inte växer lika mkt på längden som han gjort förut, o det känns rätt bra så han kan ha samma storlek lite längre =) jag trodde dock att han skulle väga över 10 kilo minst för jag tycker han blivit riktigt bullig o tung..men så tung va han visst inte än. HAn har väl en vek mamma helt enkelt.

Vilket lustigt väder det är förresten.Förut var det alldeles grått o regningt. Nu har solen tittat fram. så får allt bli en promenad sedan när elliott fått sin lunch.


veckans blogg v25 Amanda o Oscars blogg






KLANT, KLANT, KLANT


2009-08-26 @ 10:05:53
dessa orden ekar i mitt huvud just nu. Är så irriterad på mig själv så jag inte vet vart jag ska ta vägen i princip. För tjugo-tjugofem minuter sedan gav vi oss ut på promenad. Det regnade inte ute då. Men vad händer efter vi gått halva tiden? himlen öppnar sig o det spöregnar.. tänker glatt att nu åker regnskyddet fram. Men klantig som jag är så har jag glömt o lägga tillbax det i vagnen sedan det vart blött förra gången. De har hängt på tork o så har jag glömt o lägga tillbaka det.
Så ja,´vi får vända o gå hem igen.. drar ner skärmen så gott det går över elliott så han inte blir blöt..
Stackars liten att behöva ha sådan klantig mamma.

va nog tur att vi gick hemåt dock för nu blåser det typ storm ute o regnar!
nu blir det bilen o bvc.


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





ONSDAG DEN TJUGOSJÄTTE AUGUSTI


2009-08-26 @ 08:34:10
här sitter vi nu o busar.. det är jag en mamma med värsta rufset eftersom jag lade mig med blött hår igår och Elliott busungen nr 1 som inte kan låta något vara.

NAtten har varit riktigt bra för oss båda, Vi har sovit som stockar. Vid kvart över fem vaknade lillbusen o fick komma in till sin mamma. SEdan fick han vällingen runt 6 o sedan somnade vi båda om o sov till strax innan 8. Var skönt att få sova lite extra och med tanke på det regniga vädret ute så missade vi ju inte ett skvatt.
Frågan är om det blir något uppehåll idag så vi kan ge oss ut på promenad? Eller om man måste träna inne idag, det är väl sådant som märks.
Imorn är det dags =) då ska elliott till sin farmor o sova där över natten. Hon får nog förbereda sig på massa bus o hyss..hihi. Ska bli riktigt skönt o komma bort lite grann o bara ta de lugnt, om det så ännu bara e för 24 timmar =D
Så ikväll blir det uppläggning av alla grejer som ska med till elliotts farmor, o så framplockning av lite kläder som ska följa med mig o A med. Åååå..jag är så förväntansfull o glad just nu =) imorn byts väl det till en hysterisk mamma pga saknaden av sin son. Det är helt galet egentligen, man längtar o väntar tills man får åka bort utan barn men sedan när man väl är ifrån dom så börjar man sakna dom nästan direkt!

nää hörrni...nu får vi se till så lilleman får i sig lite gröt tror jag. Vid kvart över tio blir det BVC, ska bli kul o se va bullen väger denna gång =)

ikväll röstas veckans blogg finalisterna fram, har du inte nominerat nån blogg ännu så går det bra att klicka på fliken veckans bloggtävlign v36 o nominera!


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





DAGEN E SNART SLUT.


2009-08-25 @ 18:14:18
här sitter man nu..trött, hungrig. Lilleman somnade nyss. Orkar inte laga någon mat heller..va bekväm jag vart. Undrar va man ska göra då?
Mammaträffen var jättetrevlig som vanligt. Var skoj o se hur de två andra hade vuxit med då det var längesen vi sågs sist. Elliott hade myror i brallan som vanligt..fick springa o hämta honom både här o där när vi fikade =) kände dock att jag fick så ont i mitt ena knä när jag satte mig på huk för o ta upp honom..så vågar inte träna mer idag =/ hade tänkt o använda crosstrainern ikväll, men det får helt enkelt vänta tills imorn kväll om det känns bättre då.

nää..har inte så mkt mer o säga just nu känner jag

glöm inte o nominera din blogg eller nån annans blogg i veckans blogg tävlingen


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





DAGEN SO FAR


2009-08-25 @ 13:14:44
-elliott har gjort massa morgonbus som ni kanske läst
-vi har varit ute o gått i ca 2 timmar
-vi har busat o lekt massor
-elliott har fått sin lunch
-elliott har badat
- elliott ligger o sover i skrivandets stund

om en timma ska vi åka på mamma träff. Då ska han ha hunnit vakna förhoppningsvis, jag ska ha ätit nån macka eller nåt, elliott ska ha hunnit få i sig lite gröt så han står sig en stund. HUR SKA DE GÅ?? mirakelmamman hoppar in..hehe. jaja..får väl väcka honom i värsta fall!


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





GLÖM INTE BORT O NOMINERA- IMORN KVÄLL ÄR DET FÖRSENT


2009-08-25 @ 11:25:03
Vill bara påminna er därute om att ni fortfarande kan nominera eran blogg eller eran favvoblogg till veckans blogg tävlingen. ända tills imorn kväll kl 20 kan ni nominera =)
för att tävla klicka här!




veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





FEM SAKER BUSFRÖET HUNNIT MED DENNA MORGON.


2009-08-25 @ 08:05:40
haha..idag är lilleman verkligen på hugget när det gäller bus..vi har varit uppe sedan halv åtta o redan har detta hänt..
- han har dragit ut lådan i skänken i vardagsrummet o lyckats dra ut hadtagen på en kassen som han då och då pillar med
- så fort han vaknade i våran sägn så var han tvungen o ställa sig upp mot sänggaveln o riva lite på tapeterna o stoja lite.
- mitt ena örhänge var väldigt spännande..så spännande så lyckades dra ur det ur örat på mig.
-när jag satt här och åt förut o hade skålen i knät..vem lyckades stoppa i hela handen i när jag drömde mig bort en sekund tror ni?
- o sladden som är kopplad till datorn har visst aldrig varit så spännande som idag, för fy vad han drog i den..den åkte till och med ur en gång.

busmorgon som ni hör.. =)


veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg





HUR SKA EN VETTIG BLOGG VARA?


2009-08-24 @ 19:29:52

det är frågan som jag ställer mig just nu..hur ska bloggen vara.  kom o tänka på er kära läsare då.
Är det något ni saknar i bloggen? är de något ni tycker jag ska göra annorlunda? åsikter om designen? 

snälla..kom med era åsikter så allt kan förbättras för alla underbara läsares fördel. jag tål ris, och ros me.



veckans blogg v35 Amanda o Oscars blogg









NU VET JAG VAD ÖVERRASKNINGEN ÄR


2009-08-24 @ 18:57:27
Jani..säg de som varar länge :P

A satte sig vid datorn de första han gjorde när han kom hem från jobbet. trodde han fotbollssurfade eller nåt..
Efter ett tag får jag höra: "emelie det fanns inga platser kvar på vikinglines kryssning..vad ska vi göra då"
Jahopp muttrade jag för mig själv, de va den överraskningen.  ( vadå sent ute? han har ju haft hur lång tid på sig som helst o boka. O så har de låtit som att de redan va fixat)
Så vi ska alltså på kryssning torsdag-fredag.
 Var svårt o hitta nåt som passade oss dock.  på silja så fanns de bussavgångar dit, men ingen hem..kul o åka 7-8 mil för o ta sig hem. o vikingline hade som sagt inga platser kvar. Så vi har bokat resa med BIRKA CRUISES.. den bussavgången går faktiskt till och med här hemifrån..inte illa pinkat =)

någon som har nån erfarenhet av att åka med birka? aldrig åkt med dom förut så vill gärna höra åsikter =)



veckans blogg v35 Amanda o oscars blogg





LITE BILDER FRÅN DAGEN IDAG


2009-08-24 @ 18:46:42





veckans blogg v35 Amanda o oscars blogg






FARLIGT BUSIG


2009-08-24 @ 13:10:52
Idag är det trejde gången på kort tid som elliott stoppat in en möbeltass i munnen. Blir tokig på busfröet. han kryper in under vårat fin bord o lyckas dra bort dom från stolsbenändarna på nåt sätt..usch. Tror vi får ta o ta bort de få tassarna som finns kvar! det blir säkrast så!!
100% busfrö stämmer verkligen in på elliott


veckans blogg v 35 Amanda o oscars blogg





ETT KILO BORTA


2009-08-24 @ 12:47:34

ställde mig på vågen i morse o fick se att man gått ner ett kilo efter denna veckans kämpande. HAde hoppats på ett halvkilo till iaf..men men.,. det är ju som det är..sålänge det går neråt så är jag nöjd =)

nu gäller det bara att va motiverad till att fortsätta..än sålänge funkar de ju!

veckans blogg v35 Amanda o oscars blogg






LJUVA FÖRMIDDAG


2009-08-24 @ 12:35:47
Det är så skönt o vara mammaledig o kunna njuta fullt ut av förmiddagarna. Vi har varit ute o gått i nästan två timmar o så härligt väder det var ute. Elliott somnade efter nån halvtimma så då passade jag på å gå där och njuta o låta tankarna vandra nånannanstans. Gick o undrade vad överraskningen kommer  o bli i slutet av veckan, och på massa annat roligt =)
Senare idag blir de kanske lekparken en sväng så lilleman får gunga o flina lite extra mkt =)


veckans blogg v35 Amanda och oscars blogg





TACK TILL ANNE-LIE OCH VÄLKOMNA AMANDA O OSCAR


2009-08-24 @ 12:30:32

Vi tackar förra veckans blogg Anne-Lies blogg för medverkan och nu hälsar vi istället amanda och oscar välkomna som denna veckans blogg.

och samtidigt passar vi på att berätta att om man vill vara med o tävla om att bli veckans blogg hos oss så är det bara att gå in här och nominera sin blogg eller någon annans blogg. Man får vara med och tävla om man varit med förut, har man dock vunnit så får man vänta med o vara med o tävla en vecka.


veckans blogg v35- Amanda o oscars blogg






VARDAG IGEN.


2009-08-24 @ 08:17:11

Då var helgen slut o det är vardag igen, på nåt sätt känns de skönt ändå..men på ett annat inte.
Morgonen till ära så somnade Elliott om när han fått sin välling vid 6 o sov till tjugo i åtta. snacka om att hans mamma blev impad .
snart är det grötdags för lilleman, sedan blir det en låång promenad igen. skönt o ha den längsta gjord o så är det så lugnt o skönt ute när man går tidigt på morgonen ju!
Nähä..om man skulle låta måndagen få börja ordentligt nu.
hoppas ni alla har en mysig morgon.

veckans blogg v35- Amanda o Oscars blogg






NÄ HÖRRNI KÄRA LÄSARE,


2009-08-23 @ 20:53:23
nu tar jag o går och duschar o sedan blir det läggdags för mig. Är jättetrött och inge speciellt o ha på tv är det heller så då kan man ju lika gärna gå o lägga sig

imorn väntar en ny spännande dag..förväntar mig dock inget märkvärdigt när det gäller siffrorna även fast jag skött mig bra denna veckan me.. pessimist- jag vet!

godnatt kära läsare


Veckans blogg v34 Anne-Lies blogg





TÄVLA OM ATT BLI VECKANS BLOGG V36.


2009-08-23 @ 20:26:34

Nu drar det igång en ny tävling om veckans blogg..tänkte ha en tävling varje vecka nu sålänge intresset finns. HAr ju precis utsett veckans blogg för v 35, så nu blir tävlingen om att bli veckans blogg v 36.

såhär går det till: kommentera detta inlägget och skriv där vilken blogg du vill nominera. Man får nominera sin egen blogg.
kl 20.00 onsdag 26/8 så kommer 5 finalister av dessa utses. Detta kommer att bli de bloggar som blivit nominerade mest! är det så att de nominerade bloggarna  bara fått en nominering var så är det de fem första bloggarna som blivit nominerade som kommer till final.
Sedan kommer man att få rösta på finalisterna fram till söndag kväll 30/8  kl 20.00 då vinnaren kommer utses.
Den bloggen som vinner kommer att få en länk till sin blogg efter varje skrivet inlägg i denna blogg. dessutom kommer den få en länk till sin blogg i en av flikarna längre upp.


OBS: en nominering per person, och en nominering per ip-adress. flera kommentarer från samma ip adress kommer att räknas som en enda nominering.

låter det intressant? sätt igång o nominera vet ja =) de bloggarna som varit med och tävlat nu får givetvis vara med o tävla igen. (Har man dock vunnit tävlingen så får man vänta en vecka till innan man kan vara med o tävla igen.)

hoppas vi får en tävling denna veckan me nu då =)

man får väldigt gärna göra reklam för tävlingen i sin egna blogg om man vill.

lycka till!






O VINNAREN ÄR....


2009-08-23 @ 20:03:47

EFter att ha räknat rösterna i förväg för inväntan på fler röster så är nu räknandet klart. En vinnare står klar....

o vinnaren är.... 
                                                              Amanda och Oscar

Grattis grattis från och med imorgon kommer jag lägga en länk till bloggen efter varje inlägg jag skriver =) dessutom blir det en egen flik me länk till bloggen under headern =)

tack alla som varit med o röstat.. och ni som inte vann denna gång..ni har ju fortfarande chansen att va med o tävla i v36 bloggtävling =)


veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






DEN KOMMANDE VECKAN (V35)


2009-08-23 @ 16:40:44
MÅNDAG långpromenad,
TISDAG långpromenad, mammaträff kl 14.30
ONSDAG´långpromenad, BVC för vägning o mätning
TORSDAG långpromenad, överraskningsresa
FREDAG överraskningsresa
LÖRDAG långpromenad, stan?
SÖNDAG långpromenad, födelsedagsmiddag

vad spännande de ska bli torsdag-fredag då =)
på torsdag har vi varit förlovade i fyra år =) A har en överraskningsresa på gång tors-fredag..undrar vart vi ska åka? blir iaf utan barn =)


veckans blogg v34 Anne-Lies blogg





STOLT MAMMA; HAN GICK


2009-08-23 @ 16:01:51

Är så glad över sonens framsteg så nu måste jag ju skriva av mig o berätta vad han nyss gjorde. vi var inne på hans rum o busade o lekte..vad gör han då? han reser sig upp mot lära gåvagnen o går med den..han gick hur många steg som helst utan att ramla =) blir så glad stolt i mitt mammahjärta för vartenda litet framsteg han gör nu.,

nää..nu tror jag bestämt att han vill gå igen.-.hihi



veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






SNART FÅR VI UT O CYKLA


2009-08-23 @ 15:29:27

Denna veckan ska vi till cykelaffären här i bynn o se till så vi köper en cykelstol till elliott och cykelhjälm med såklart. Ska bli så spännande o ge sig ut på en liten cykeltur sen . Undrar om elliott kommer gilla de, jag tror han kommer gilla't skarpt =)
Idag har vi varit ute o gått massor igen =) så skönt när det är  sådan här härlig höstluft ju!
a målade huset förut med. Det började självklart o  regna strax efter han var klar, trots att de varken  skulle regna idag eller imorn enligt prognoserna. Blir galen när väderprognoserna aldrig kan stämma längre! Men vi får hoppas att det blir bra ändå!

Fick sms från elin som är med i samma mammagrupp förut, det blir mammagrupp hemma hos henne på tisdag. äntligen säger jag bara, förra gången va ju alla typ sjuka så vi har inte träffats sedan slutet av april tror jag. skönt nu när allt drar igång igen så man har lite roligt o se fram emot me ju. Sedan börjar öppet hus 3 september med, de kommer elliott att älska är jag övertygad om!

nää,..nu ska jag o sonen busa massor. hoppas ni får en fin söndagseftermiddag!






OM CA 5 TIMMAR ÄR DET AVGJORT.


2009-08-23 @ 15:08:32

om 5 timmar kommer veckans blogg att utses. Just nu är det väldigt tätt mellan två bloggar..så har du inte röstat än- se till att göra det..har sagt det förut o säger det igen.. det kan vara din röst som avgör!

klicka här för o rösta på din favorit av de fem finalisterna.



veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






AVRUNDAR LÖRDAGEN MED ATT SÄGA GODNATT.


2009-08-22 @ 21:48:08

Det är inte långtifrån att ögonlocken slås ihop lite då o då..e trött som ett as! var jättetrevligt på kalaset förut. Smakade faktiskt lite tårta. Vart dock en yttepytteliten bit o kände inte att de smakade mera heller..de va skönt de. Lite godis har ätits med..men inte överdrivet mkt. Vart belåten långt innan jag brukar kan jag säga =)
ikväll somnadelilleman halv åtta, han brukar somna 6-7 annars. Hoppas på en bra natt för pappa a's skull då det faktiskt e han som ska ha jouren. sen om han hör honom är en annan femma..de brukar oftast bli så att det är jag som hör o får ta honom i alla fall!

imorn är det en ny dag med nya tag, o imorn avgörs en tävling o en annan påbörjas.
godnatt kära läsare <3



veckans blogg v34 Anne-lies blogg






DET ÄR TYST HONS FAMILJEN JOHANSSON/KARLSSON


2009-08-22 @ 13:11:56

Så tyst o skönt det blev i huset nu då. Lilleman sover, a ska snart åka iväg på fotbollsmatch, o jag sitter här o kollar runt lite. Känns som att denna tystnaden o ron behövs just nu då de känns som att någon kastat tusen stenar på min panna o tinningarna. AJAJ..inte skönt! inatt ska jag sova ordentligt..A ska få ta jouren.  Har sådana problem med o sova om nätterna. Först e jag jättetrött på kvällen o går o lägger mig men kan ändå inte somna på en bra stund, sedan vaknar jag hur många gånger som helst. Tror de beror på att jag fortfarande e rädd över att man inte ska höra lilleman när han e vaken o sen blir ju resultatet att de blir svårt att somna om igen. Hoppas de tar slut på mina dumma fasonern snart.. man hör ju faktiskt in dit!

tänkte strax ta mig lite lunch, o sedan slappa på soffan medan han fortfarande sover. sedan blir det en liten promenad till  kalaset som är  kl 15 hos syster  E då hennes kille J  fyllt år.  har gjort en ny variant på kladdkaka jag tänkte testa då.

ja, de e de som händer just nu.. köpte godis på ica förut me..så de ska avnjutas ikväll =)



veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






RÖSTA PÅ NU.


2009-08-22 @ 07:56:12
Rösta på nu..för imorn kl 20 så kommer an av finalisterna i veckans bloggtävling att utses som vinnare. =)

just nu är det en blogg som tagit täten( mer än så kan inte avslöjas)..men mkt kan fortfarande hända..
det kan va din röst som avgör så har du inte röstat än så passa på

gå in här för att rösta på en av veckans blogg finalister.



veckans blogg v 34 Anne-Lies blogg





GODMORGON LÖRDAG.


2009-08-22 @ 07:50:28

Nu e vi uppe. Elliott vaknade vid halv åtta idag. skönt me sovmorgon =) har dock varit uppe några gånger. först va de istopp av nappen, sedan vid fem hörde jag att han lät därinne så gick in..men han sov o likadant va de vid 6..så han måste ha pratat i sömnen .
Just nu busar elliott för fullt på köksgolvet..me sin nya leksak som hans mamma gjort =)

strax blir det en morgonpromenad. De stegen de blir där får räcka för idag känner jag.. har fortfarande städningen kvar..dammsugning o torkning av golv. så måste hem o göra de sen!

hoppas alla får en mysig lördagmorgon.

veckans blogg v 34 Anne-Lies blogg






SEG.


2009-08-21 @ 18:29:36

känner mig fruktansvärt seg just nu. Beror nog säkerligen på att jag är hungrig som ett as. A får ju aldrig arslet ur vagnen så han kan natta elliott verkar de som. de ligger inne på golvet o busar- vilket innebär att elliott blir mer uppspelt o kommer ha ännu svårare för o somna.
Det blev inget grillande idag. det ösregnar ute. så får bli hemmagjorda hamburgare med sallad och pyttelite pommes i ugn.
idag slutade stegräknaren på 18476 steg. känner mig jättenöjd med det i och med att det bara är promenadsteg. Har tagit av mig den såfort jag gått hemma o varit o handlat..det är rätt bra det. annars hade man säkert fått ihop över 20000steg så mkt som man springer runt här  hemma. blir ingen crosstrainer idag dock, de orkar jag inte!

Nää..om man skulle börja med maten i alla fall..jag dööör o segar ihop ännu mer om de inte blir mat snart.
hoppas alla får en riktigt trevlig fredagskväll. får se om de blir nåt inlägg senare sen.






MIN NYA LEKSAK O JAG


2009-08-21 @ 14:41:34






 TÄNK VAD ROLIGT MAN KAN HA MED EN NAPPFLASKA FYLLD MED MAKARONER =)



veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






SAMLAT VUXENPOÄNG?


2009-08-21 @ 13:46:20

haha..nu har jag återigen suttit med lite "föräldra göra" HAr haft en miljon gamla blöjpåsar från libero att klippa ur märkena ifrån. Och idag tog jag äntligen tag i det. Passade på medan elliott sover =) hade även kvar sparade sedan förut (ända sedan lilleman föddes bestämt) så räknade ihop alla o lade de i kuvert. Snart dimper det der 65 st märken i brevlådan!
PAssade samtidigt på att göra iordning lite i garderoben ute i tvättstugan där vi har lite babystuff.. tog bort pyamasar som är för små nu, och lite täcken o dylikt för barnvagnen.
Har fortfarande inte städat klart. Vill inte damsuga nu när Elliott ligger o sover ju. får ta det sen.
Vi skulle egentligen pallrat oss ut o gå en promenad till o ta ica på vägen hem. MEn elliott va så trött så jag tyckte de va bättre att han fick sova först så går vi sen istället! Han gillar ju o va me o glo på allt ,så vill inte snuva honom på de ;)

ikväll blir de nog grillat om det inte regnar,helgrillad fläskytterfilé o så blir de kanske potatisgratäng (mager variant till mig) o sallad =)och så ska jag nog äta lite ananas ikväll?

Sitter här o hoppas att elliott vaknar snart så vi kan busa o gosa lite innan vi går ut..saknar honom trots att han e i samma hus som mig..knepigt de där ibland =)

glöm inte o rösta på din favorit bland finalisterna i veckans blogg, klicka här för o komma dit!

veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






GÖR DET SMIDIGT FÖR DIG


2009-08-21 @ 11:22:30
gör det smidigt för dig o lägg till mig på bloglovin genom att klicka på eiffeltornet ;)
bloglovin


                                                                                 



                                                                                                             





LITEN SOV SÅ GOTT FÖRUT.


2009-08-21 @ 10:57:35
Ett litet avbrott från städningen i ett par minuter. Élliott får dagen till ära sitta i gåstolen o busa medan jag städar. han är jätteglad då han inte får sitta i den så ofta längre. =) men han kör ju på en, för vad man än ska göra så måste han ju va med o titta på. Nyfiken e han =)
Gjorde en leksak till elliott förut me..hällde i lite snabbmakaroner i en gammal nappflaska o gud vad roligt han har haft med den! Det är det lilla som gör't verkligen. småbarn bryr sig inte om materiella ting;En liten petflaska eller en tidning kan vara roande nog för dom..

såhär gott sov lilleman förut när vi va ute o gick.

             
                                                                        





LITE REGN HAR VÄL INGEN DÖTT AV?


2009-08-21 @ 08:58:59

två fördelar med att va ute o gå i regnet;
-det syns inte om det är svett eller regn som rinner nerför pannan, och fläcken på ryggen kan ju likagärna vara regn som svett.
- de små verkar kunna sova mkt bättre när regnet smattrar mot regnskyddet o vagnen.

Vad skönt det är att vara hemma igen..e ganska blöt om man säger så! Efter vi gått i typ tio minuter så öppnade himlen sig o de börja regna. Men..skam den som ger sig, vi fortsatte att gå. Regnskyddet åkte på, o elliott satt där o lekte med det. Han blundade till då och då och emellanåt så gnällde han för han tyckte det var läskigt när vinden tog tag i regnskyddet så de fladdrade åt alla möjliga håll. Efter en halvtimma somnade han dock, har sovit som en stock sedan dess o sover fortfarande.

passar nu på att äta lite frukost o kolla runt i favoritbloggarna, sedan när lilleman vaknar är de hans tur med fukost o kikande på hans favvobloggar *ler*


önskar er alla en trevlig fredagsförmiddag.



Veckans blogg v 34 Anne-Lies blogg






OFF WE GO.


2009-08-21 @ 07:01:39

Nu blir de morgonpromenad. lilleman har varit vaken sedan 6 som vanligt..o idag ska det städas o massor så blir en extra tidig promenad..efter det blir det frukost!
så ser våran morgon ut denna fredag. Thank god it's friday säger jag bara =)


veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






GUD VAD JAG LÄNGTAR


2009-08-20 @ 21:02:11
vad jag längtar tills lördag...då ska jag unna mig liite lördagsgodis =)

måste säga att jag är rätt stolt över min karaktär ändå, har dykt upp otroligt många tillfällen då man blivit erbjuden både de ena o de andra sötsakerna..men har sagt NEJ =)

woohoo..o så längtar jag såklart tills på måndag me..hoppas de hänt nåt mer på vågen tills dess!

nu funderar jag starkt på att gå o lägga mig i sängen o se på tv..kanske somnar man direkt? va skönt de vore,

godnatt allihopa


veckans blogg v34 Anne-Lies blogg





HUUUMM.


2009-08-20 @ 18:33:02

här sitter man nu då. lilleman står o slår sin napp mot sängen hör jag..och smågnäller lite. Men sålänge han inte gapskriker rätt ut så får han va därinne i rummet. För jag vet ju att om han bara är i sängen en liten stund till så somnar han.
Hoppas han somnar snart så man kan göra lite nytta. hade tänkt o träna lite grann till o börja med..sedan äta lite kvällsmat o dona..men de väntar jag bestämt me till han sover.
Shoppingen på city gross gick jättebra. vi fick med oss de vi skulle ha- elliott satt där o pilla o greja me varorna..hihi.
Det var riktigt roligt att gå bland mathyllorna för barnmat o kunna ha större valmöjlighet än hemma. Elliott får fortfarande mat från 6 månader. tycker att det är för stora bitar i de som är från 8 månader o uppåt. hade varit skillnad om han hade haft framtänder med. då hade han kunnat tugga lite mer. men de kan han ju inte eftersom hörntänderna kommer före framtänderna där uppe på honom. Iaf, hemma finns det bara tre olika sorter o v älja bland typ.. den ena kräks jag nästan av för den luktar så illa, den andra är fisk o de gillar inte elliott, sedan har vi lasagnen som elliott diggar massor, o sedan biff stroganoff i plastbytta som gör så elliott stinker vitlök. nu fick man ju med sig spaghetti o köttfärssås o lite annat smått o gott hem ju =) Lite variation är nog bra för de små liven med ju!

nu börjar de låta som om han somnar snart kanske?

glöm inte o rösta på en finalist  i veckans blogg tävlingen.


veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






HEMMA.


2009-08-20 @ 11:14:53
Nu är vi hemma efter promenaden. Idag va de tålamodsprövande om nåt. Elliott bara höll på å skulle kasta alla leksakerna ur vagnen hela tiden. sedan satte han upp fötterna på räcket hela tiden o gnodde dom däremot tills hans sandaler gick upp..skitkul tyckte han! speciellt när jag blev lite arg..hehe!
Idag testade vi en annan runda..kul me lite variation. blev strax över 10000 steg. så vi får nog ta en liten promenad i eftermiddag med.
När elliott ätit sin lunch så bär  det av till citygross. behöver verklingen storhandla. En blöja finns de kvar (som tur e så finns de ju alltid några i skötväskan me) o kylskåpet o frysen ekar. Lika bra o ta tag i det med andra ord. Ångrar dock djupt att vi inte åkte igår istället, för idag lär de väl vara massa barnfamiljer o handla då det är barnbidrag!

nope, ska ta o mysa lite me min busunge som just nu sitter o rycker bort alla siffrorna ur hans pussel sifferlekmatta. Det är skitkul o skaffa mamma o pappa lite extra arbete..speciellt när han gömmer det som ska vara inne i hålet i 6:an o 8:an under sin säng :D


veckans blogg v34 Anne-Lies blogg





LITE SKITSNACK.


2009-08-20 @ 09:00:39
inatt är de första natten som elliott sovit lite halvtaskigt inne i sitt rum. så han har fått sova hos oss. det har väl inte funkat jättebra men han har ju sovit efter det iaf =)

Haha..elliotts blöja var alldeles full me baja förut..o när jag då skulle fixa iordning honom..va gör han inte? jo, trots att han har massa bajs på snorren så drar han självklart i den som han brukar när han e nakenfis..o får massa bajs på fingrarna.
 Snacka om att hans mamma var måttligt road..baja överallt ju! men han bara flinade..o de var väl tur de =)

han är så busig våran kille..hehe.

ja, som ni märker så har jag inte nåt vettigt o skriva om..så gick visst tillbaka till de där stadiet man va i för några år sen då man bara pratade sådant..haha!

nä, nu blir det långpromenad.






FÖRSÖKT


2009-08-19 @ 21:05:17
HAR FÖRSÖKT ATT KOMMENTERA ALLA DE 5 BLOGGARNA SOM ÄR MED I FINALEN NU. MEN DE SOM E MED I BLOGG.SE ELLER WEBBLOGG.SE GÅR DE SÄMRE ME O KOMMENTERA HOS JUST NU =(  FÅR GÖRA NYTT FÖRSÖK IMORN FÖR NU TÄNKTE JAG FAKTISKT GÅ O LÄGGA MIG I SÄNGEN O SE PÅ RISKFÖRLOSSNINGAR =) nyduschad o allt me..då somnar man gott!

FÖRRESTEN, IDAG BLEV DE SÅ MKT SOM 16790 promenadsteg (alltså, har bara stegräknaren på mig när jag är ute o går) och så fick jag ju 6150 steg extra då jag körde på crosstrainern ikväll i en halvtimma..inte illa. undrar vart jag fick all energi ifrån,kanske var ilskan?

godnatt på er alla






VECKANS FINALISTER I VECKANS BLOGGTÄVLING V35.


2009-08-19 @ 20:30:16

1.

metrobloggen.se/aip



2.

Amanda och Oscar


3.

Emma och Vera


4.

malinmamma till Alice och Lowe



5. http://mrslindaolsson.blogg.se/
     denna bloggen kunde jag inte komma in på det vart bara en rosa bakgrund, inge annat..


 Fram tills på söndag 23/8 kl 20.00 kan man gå in på detta inlägget och rösta genom att lämna en kommentar om vem man röstar på.Endast en röst per person och ip-adress.  Ni får rösta på er själva. ( och man kan bara rösta genom detta inlägget)
Efter det kommer vinnaren att utses.(alltså söndagen 23/8)
 Vinnaren kommer få en länk till sin blogg under varje inlägg jag skriver. dessutom en egen flik till sin blogg under min header i en veckas till med start from måndag 24/8.
så sätt igång och rösta nu, och ni som är med i finalen- gör vad ni kan för att få  röster ;P

endast en röst på en ip-adress =två röster av två olika personer på samma ip-adress innebär att endast ena räknas tyvärr.

o för att göra det hela lite mer intressant så kommer inga röster att publicerats förrän tävlingen är avgjord!


veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






HAN ÄR LIVSFARLIG.


2009-08-19 @ 18:14:47
ja, kan man säga annat om vår son? i morse hade han ju en möbeltass i munnen, förut drog han ner en stol på sig, sedan nyss stod han upp o höll i våran damsugare som satt iladdare´n o den e inte speciellt stadig om man säger så.

usch...e så hemskt när de gör sig illa de små liven



veckans blogg v34 Anne-Lies blogg





SURBULLE


2009-08-19 @ 18:03:36

Idag är ingen rolig dag. Är trött, sugen på allt o lite till, a e ute o sätter panel så blev inge med en fri eftermiddag idag heller..hade behövt åkt o storhandla. men, de får väl eka i kylskåpet några dagar till antar jag. O till råga på allt så har tant röd gjort sin entré med.. fy fan va jag är på dåligt humör idag alltså.. o de va nån som fick sota för de..hehe, men de står jag faktiskt för. tänker inte be om ursäkt!


har iaf trots enormt sötsug inte ätit nåt onyttigt...wiie. får nog dock lägga mig tidigt ikväll..annars vet ingen va som händer!!

annars så jaa...ikväll kl 20 utses de fem finalisterna i tävlingen om att bli veckans blogg v 35..så har ni inte röstat så klicka på fliken veckans blogg tävling för o läsa mer o rösta..



veckans blogg v34 Anne-Lies blogg





VARFÖR?


2009-08-19 @ 14:51:55

varför ska allting jämt va så omständigt o ta så mkt extra tid när man kan göra det på ett mkt enklare sätt för vissa?

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

blir lite irriterad på det!!

veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg






SISTA CHANSEN.


2009-08-19 @ 09:01:51

Idag fram till kl 20 är de sista chansen för er alla att nominera era bloggar eller andras bloggar till veckans blogg finalen.
Vill ni vara riktigt säkra på att komma till finalen så rekommenderar jag att ni gör reklam för de på eran blogg så flera röstar på er. De bloggar som fått fler röster får ju förtur till finalen. Bland de bloggarna som endast fått en röst så kommer de som blivit nominerade först att gå vidare..


så är du sugen på att nominera/rösta på en blogg?? gå in här och rösta glöm inte o läsa igenom reglerna först me ;P



veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg






LILLE GUBBEN DÅ.


2009-08-19 @ 08:57:25

Va i köket som hastigast o hämtade mig lite frukost´, elliott stod vid kökstolarna o lattjade lite.
när jag satte mig ner för o äta kom han krypandes till mig, fick då se att han tuggade på nåt. Öppnade hans mun o fick se att han hade en möbeltass i munnen. Herregud säger jag bara! vilken tur att jag fick se de..annars hade han nog säkerligen försökt svälja den o satt den i halsen!

Det är inte riktigt klokt vad de ska utforska allt genom att stoppa de i munnen! böcker, datorn, fjärrkontrollerna, kläder..ja allt verkligen!

NU SKA VI GE OSS UT PÅ VÅRAN MORGONPROMENAD, FÖRHOPPNINGSVIS SLIPPER VI VÄNDA OM O LETA EFTER MASSOR IDAG..HEHE!



´Veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg






DET ÄR DAGS NU


2009-08-18 @ 21:41:45
nu väntar sängen, känner mig riktigt trött faktiskt..o man vet ju aldrig när lilleman vaknar nästa gång.. han har sovit bra i två nätter nu..men de slår ju aldrig fel.


godnatt mina vänner..


veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg





TÄVLING


2009-08-18 @ 21:13:21

NU HAR JAG LAGT UT EN TÄVLING I MIN VIKTBLOGG..KLICKA HÄR FÖR O SE VILKEN O FÖR ATT VARA MED O TÄVLA =)



veckans blogg v34 Anne-Lies blogg






OVERALLER


2009-08-18 @ 20:03:37
SITTER HÄR O KIKAR RUNT PÅ LITE OVERALLER FÖR O SE VAD DE FINNS FÖR UTBUD..E VÄL SNART DAGS O INFÖRSKAFFA  EN TROR JAG. SKOR MÅSTE VI ME HITTA

, 149567
från kappahl                       overall från hm                          från ellos



veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg





FÖRÄLDRABLOGGAR HAR FÅTT BYTA SIDA IGEN


2009-08-18 @ 19:08:52

"Pga diverse anledningar har vi blivit av med vårt domännamn foraldrabloggar.se och f.r.o.m nu hittar ni oss på denna adress, hjälp oss att sprida sidans nya adress till så många som möjligt att vi kan fortsätta driva sidan vidare.

Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att ni fortsätter att följa oss."

så adressen är alltså: http://foraldrabloggar.bloggme.se



veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg






NU ÄR DE TYST I HUSET.


2009-08-18 @ 18:54:47

NU är de jättetyst i huset. Elliott har precis somnat- det enda som hör e mitt knappande på datorn och min mage som kurrar. jag åt ju dock nyss hålkaka så hungrig e jag inte. A är o spelar fotbollsmatch i västerlösa..frågan e vad man ska hitta på.
Tror iaf att jag ska ta o göra lite situps.



veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg






HAHA


2009-08-18 @ 17:55:18

han e förjäkla go våran son, han fick tag på fjärrkontrollen o stog på den..då blev de självklart så att de bläddrades igenom några kanaler o vips så klev han av o tv400 o beverly hills kom på..så nu blev man fastklistrad vid de.
Denna dagen har väl mest varit lik de andra, fast idag har jag bakat. Bakade nyttigare variant på hålkakor med kesella i. det blev jättegott sa A iaf..ska snart testa o se.
Fy va de ska blåsa ute då..hatar när de gör de.. speciellt nu när hans filt blåste iväg me ju. Vi tog en sväng förbi nyss när vi va ute o gick, men såg inte till nån filt nu heller. e bara o köpa ny antar jag.

har inte så mkt mer o säga idag, förutom att jag stör mig jädrans dant på den blonda bimbon som gör videoblogginlägg o säger att hon stör sig på alla mammor som e ute på stan o går med sina tjocka rumpor så hon inte kommer förbi..för hallå?" vet vi inte vem hon är lixom."

hur många gör inte det egentligen?
hon verkar inte ha några hjärnceller kvar typ. varför videoblogga när hon inte ens vet vad hon ska säga? kolla in själva får ni se: http://amandavardet.blogg.se



veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg






KOM IGEN NU ;)


2009-08-18 @ 12:26:06

NI HAR FRAM TILLS IMORN KL 20.00 PÅ ER ATT RÖSTA O NOMINERA FRAM ERA FAVORITBLOGGAR/ERA EGNA BLOGGAR TILL VECKANS BLOGG V35.

SÅÅÅ... GÅ IN HÄR O LÄS REGLERNA OCH RÖSTA/NOMINERA GENOM ATT LÄGGA EN KOMMENTAR PÅ SJÄLVA TÄVLINGS INLÄGGET DÄR DU SKRIVER ADRESS TILL BLOGGEN DU VILL RÖSTA PÅ.





veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg






TAPPAD FILT O GLÖMSK MAMMA.


2009-08-18 @ 11:21:10
NU är vi äntligen hemma efter en långpromenad. Idag tog det sin lilla tid. IBland har man bara sådana dagar då man blir så trött på sig själv!!
 Allt gick på jättebra, elliott somnade efter en kvart. Men när vi nästan gått klart så fick jag se att elliotts filt inte fanns kvar i vagnen. Den måste blåst bort när jag vände på vagnen så han inte skulle få solen på sig. Mitt i mitt prat med mig själv i undran om "vart fasen är filten" så vaknade lillemanen upp. Det var ju bara för oss o vända o gå en bit tillbaka för o se om vi hittade filten. Men inte fanns den nånstans. Sedan gick vi till ica o skulle köpa lite flingor, när jag lägger upp varorna på bandet o ska ta upp plånboken så hittar jag den inte. Gud så pinsamt! var bara o lägga ner varorna i korgen o gå o ställa tillbaka allt på hyllorna o gå därifrån. Antagligen så glömde jag o lägga tillbaka den efter jag hade handlat igår eftermiddag.

så ja..idag har vi gått typ över 3000 steg mer än vi brukar göra på morgonpromenaden..de tackar vi väl för iofs. Men det är trist att filten e borta ju. den va ju så gullig!!



veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg





LITE BILDER


2009-08-17 @ 20:23:47
Bilder från morgonens promenad. Blåste riktigt kallt så elliott fick ha både fleece o mössa på sig idag.




efter vi gått tjugo minuter-en halvtimma somnade han gott



 
veckans blogg v34 Anne-Lie's blogg





PSSST..


2009-08-17 @ 20:18:59
KIKA IN I VIKTBLOGGEN VET JA, FINNS STEGRÄKNARUTMANING, NYTTIGARE RECEPT, O MKT MER OM DU VILL VARA MED =)











VILL DU BLI VECKANS BLOGG?(V35)


2009-08-17 @ 16:56:00

VAR MED OCH TÄVLA..KLICKA HÄR FÖR O VA MED O TÄVLA O FÖR TÄVLINGSINSTRUKTIONER =)




veckans blogg v34 ÄR Anne-Lie's blogg






FÖRÄLDRABLOGGARS TOPP 100


2009-08-17 @ 13:36:48

YES, FICK VARA MED I FÖRÄLDRABLOGGARS TOPP HUNDRA DENNA VECKAN MED. DENNA GÅNGEN FICK BLOGGEN PLATS NR 78 =)

TACK SÅ MKT FÖRÄLDRABLOGGAR =D






EFTER EN VECKAS SLITANDE


2009-08-17 @ 13:28:43
Efter en veckas slitande så  har jag fått ett bra resultat. känner mig riktigt nöjd. När det var dags för vägningen i morse så hade jag faktiskt gått ner 1,5 kilo på en vecka. blev superglad =)

det innebär att om jag fortsätter i samma anda o kämpar riktigt hårt varje vecka så når jag snart mitt mål ändå =) tänker inte ge upp nu när jag äntligen gett mig fasen på att klara detta =)






=(


2009-08-17 @ 11:16:43
har mailat o frågat om man kan få tillbaka kommentarerna man råkade radera igår, men fick som svar att det inte gick.
Varför ska man alltid klata till det för??

e de någon som vill veta hur många röster de fick så e de bara o fråga på. kopierade iaf över namn och ipadress på de flesta som va me o röstade innan allt försvann..

ber om ursäkt för mitt klanteri återigen.
gjort e gjort dock!

så nu tänker jag försöka glömma detta =)








FÖRSTA NATTEN I EGNA RUMMET


2009-08-17 @ 07:37:57
så nu var Elliotts första natt ihans egna rum avklarat. Och hur gick nu detta? det gick jättebra när han väl hade somnat. han brukar somna vid 18 tiden. Igår va han jättetrött å dags men vägrade o sova..han gapa ju o skrek o hade sig..men icke gick de o sova. I slutet satte jag mig inne hos honom så någon var där så han inte skulle känna sig ensam när han somnade. han vart tyst en stund iaf..sedan började han o skrika. satt därinne med datorn o famnen o fixa lite me bloggen samtidigt.och det var då jag råkade radera istället för att godkänna hälften av alla kommenterarerna till röstningen =/  klantig jag är..jag vet.
 Men men..någon gång efter nio somnade han sen iaf gullpojken. och han har sovit som en prins. vaknade runt halv 6 o ville ha välling. sedan somnade vi en timma inne hos mig i sängen igen.

skönt värre =)

  





VECKANS BLOGG TÄVLING v 35


2009-08-16 @ 20:53:52

Nu drar det igång en ny tävling om veckans blogg..tänkte ha en tävling varje vecka nu sålänge intresset finns. HAr ju precis utsett veckans blogg för v 34, så nu blir tävlingen om att bli veckans blogg v 35.

såhär går det till: kommentera detta inlägget och skriv där vilken blogg du vill nominera. Man får nominera sin egen blogg.
kl 20.00 onsdag 19/8 så kommer 5 finalister av dessa utses. Detta kommer att bli de bloggar som blivit nominerade mest! är det så att de nominerade bloggarna  bara fått en nominering var så är det de fem första bloggarna som blivit nominerade som kommer till final.
Sedan kommer man att få rösta på finalisterna fram till söndag kväll kl 20.00 då vinnaren kommer utses.
Den bloggen som vinner kommer att få en länk till sin blogg efter varje skrivet inlägg i denna blogg. dessutom kommer den få en länk till sin blogg i en av flikarna längre upp.


OBS: en nominering per person, och en nominering per ip-adress. flera kommentarer från samma ip adress kommer att räknas som en enda nominering.

låter det intressant? sätt igång o nominera vet ja =) de bloggarna som varit med och tävlat nu får givetvis vara med o tävla igen. (Har man dock vunnit tävlingen så får man vänta en vecka till innan man kan vara med o tävla igen.)

hoppas vi får en tävling denna veckan me nu då =)

man får väldigt gärna göra reklam för tävlingen i sin egna blogg om man vill.

lycka till!






FY FAN VAD RETLIGT


2009-08-16 @ 20:43:21

markerade en sida med ej godkända kommentarer ( de rösterna som va med i tävlingen) o skulle godkänna dom, vad gör jag då? jo jag trycker på radera istället..så istället för o ha två hela sidor med massa röster så har jag nu bara en. så kan bara publicera hälften av alla röster..har mailat o frågat de på blogg.se om de kan fixa så jag får tillbaka de andra rösterna..hoppas verkligen det. fy fan vad klantig jag är..FÖRLÅT






VINNAREN I VECKANS BLOGG TÄVLINGEN ÄR...


2009-08-16 @ 20:30:36

Efter en del räknande fram och tillbaka så har en vinnare utsetts. Det har varit väldigt jämt mellan två bloggar. Och hade inte den andra bloggen fått 3 röster från en ip-adress och 2 från en annan så hade det sett annorlunda ut. Men nu va ju reglerna sådana att man endast fick rösta en gång per ip-adress såå...

VINNAREN ÄR ANNE-LIE Grattis grattis tjejen =)

så från och med imorn så kommer det att vara en länk till anne-lies blogg efter varje inlägg och så kommer det att finnas en länk i en av flikarna uppe i vänsterhörnet.


och till er andra medtävlande, tack för ni var med..ni hade många supportrar ni med ju =) bättre tur nästa gång! och stort tack till alla er som varit med och röstat på era favoriter!






EN MYSIG EFTERMIDDAG.


2009-08-16 @ 18:48:00

Vilken trevlig eftermiddag vi haft =) när vi va hos mor o åt lunch förut (jag hade iofs med mig egen eftersom jag inte äter smörgåstårta) så bjöd de in sig själva på fika hit hos oss kl 16. Detta tyckte jag var ett bra initiativ =)
Åkte till ica och köpte maränger, två byttor glass, grädde, bananer o lite frukt samt chokladsås. Så när de kom hit förut så bjöds det på marängsvish (stavas de så?) eller ja, de fick plocka ihop det själva..men iaf. Hade dessutom gjort fruktsallad och köpt magrare variant på grädde (milda visp 20%) som jag själv åt. så blev en tallrik fruktsallad med en liten klick sådan grädde på och så smakade jag yttepyttelite glass med. FAsen va de här går bra än så länge =)
VAr verkligen jättetrevligt att de kom hit o så roligt elliott och hans kusin W hade.
När de hade åkt hem så satte vi igång operation "flytta in elliott till hans egna rum." det gick väldans bra. är nu bara lite tavlor och sådant som ska upp på väggarna. Har dock försökt o lägga honom i sängen då han e jättetrött...men han bara gnäller. fast det brukar han ju göra ibland annars me på kvällarna så tror inte det beror på rummet faktiskt.

jaja..ska bli spännande o se hur natten kommer o gå sen när han väl somnar.. tror de kan gå bra faktiskt =)



o nu är det inte långt kvar på röstningen till veckans blogg heller.. så snart måste jag räkna allt o kolla ip-adresserna..o sedan tillkänna ge vinnaren..spännande!
men som sagt, ni kan fortfarande rösta. tävlingen slutar ju klockan 20.






ETT SNABBT INLÄGG


2009-08-16 @ 12:33:49

Kom nyss hem efter en snabbhandling på ica, blev det nödvändigaste. Dagen började rätt bra, elliott sov gott hela natten..han vaknade inte ens när vi skulle gå hem från kräftskivan o la över honom från sängen till vagnen o vice versa. runt 6 vaknade han, men sedan somnade han om efter vällingen så idag sov han faktiskt till ca halv åtta =)
Då gick elliott och jag upp o A fick ligga kvar i sängen o vila sig. SEdan lämnade jag elliott hos honom i sängen efter nio o ställde mig på crosstrainern. Körde 40 minuter på den =) de fick bli dagens steg eftersom jag inte kan ha träningsskor på mig och måste gå i tofflor ute pga att hälen fått ajaj efter skavblåsa. Så inga promenadsteg blir det idag. Och fick stå barfota på crosstrainern. de gick bra de med =)

Nu ska vi strax iväg o äta lite lunch =), e så spänd inför morgondagen då vägningen ska ske. Ska bli roligt o se om allt slit i veckan gett något resultat faktiskt!

i eftermiddag blir de nog o göra iordning lite i elliotts rum o ÄNTLIGEN flytta in hans säng =)
vad gör ni idag?

pss.. nu e de ca 7 1/2 timma kvar tills tävlingen är avgjord ;)






IDAG AVSLUTAS TÄVLINGEN


2009-08-16 @ 07:44:33

idag kl 20.00 avslutas veckans blogg tävling. Med andra ord har de som inte röstat ännu 12 timmar och en kvart på sig att rösta. Så gå in här och lägg en kommentar om vilken av de fem bidragen du vill rösta på.

kan vara din röst som avgör, de är väldigt jämt mellan två tävlande just nu kan jag ju avslöja! Mer än så sägs inte!






NU ÄR PAJEN GJORD


2009-08-15 @ 16:08:07
Nu är äntligen kycklingpajen gjord. Det tog sin lilla tid vill jag lova, elliott kröp runt o ryckte mig i benet x antal gånger o sen kom jag på att ja hade glömt köpa champinjoner mitt i allt. Fick ringa min kära mor o be henne åka o köpa o komma hit med, tack mamma! O nu ligger lilleman o sover me så jag passar på att ligga på soffan o slöa, jättegött faktiskt =)


(klicka på bilden för o komma till mitt recept) har dock inte smakat än så vet inte va skalet smakar. men det andra har jag ju ätit förr fast me fetare pajskal..hihi!





EN SEG FÖRMIDDAG


2009-08-15 @ 13:35:02
usch, vet inte va det är me mig.. när så trött o seg idag känns de som. elliott ville itne sova i sin säng förut så jag tog upp honom o så gick vi en långpromenad istället. vi va ute i över en o en halv timma o fick ihop över 10000 steg =) lilleman somnade o sov som en stock en timmes tid under promenaden. det var skönt o se.

ska snart ta o börja dona lite med pajen som jag ska ha med mig ikväll..bäst o sätta igång innan elliott somnar så han inte vaknar av matberedarljudet. han kommer iofs inte gilla ljudet i vaket tillstånd heller så.

de blir nog inte mkt mer skrivet här idag tror jag.. a e o spelar fotboll o jag har en miljon saker ja känner att ja vill ha klart o de går ju inte så snabbt när man har en liten son till busfrö heller :)

hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll.kramis





SATURDAY MORNING


2009-08-15 @ 09:02:34

Inatt har lilleman inte vaknat o gnällt en enda gång. Jag vaknade vid 5 o var kissnödig o förundrades då över att haninte hade vaknat en enda gång. Men säg det som varar, för en kvart senare så va han klarvaken. Han fick sin välling men vägrade att somna om. Så ända sedan dess har han varit vaken. A lade honom i sängen nyss, så förhoppningsvis kan han sova lite nu.
Hade tänkt att vi skulle ge oss ut på promenad nu, men e han sådär trött så e de inge kul. för han gillar verkligen inte att sova i vagnen. ligger han ner i vagnen så reser han sig upp direkt (om man inte har spänt honom upptill me förstås.) o spänner man honom upptill o han ligger ner så får han panik o skriker o tjuter massor. så det är bättre att han får sova i sin säng först, o sen får vi ta en promenad. Han gillar ju att sitta o glo på allt man går förbi så =)
handlas lite skulle ju behövas me, hade tänkt o göra en kycklingpaj (med kesella i pajskalet)o ha med mig till kräftskivan vi ska på ikväll. men då måste det inhandlas lite ingredienser först.


vad händer hos er idag?

hoppas alla har en fin lördag.






RÖSTANDET STÅR STILL..


2009-08-14 @ 18:01:20
just nu verkar röstandet stå still..så ni därute som ännu inte röstat på eran favoritblogg- gå in och gör det här
ni kan ju rösta ända fram till söndag kväll kl 20.00, och det kan ju va just din röst som är avgörande..vem vet :P





BLÄÄ


2009-08-14 @ 13:03:15
DÖRRARNA HAR NU KOMMIT, VI HAR VARIT UTE O GÅTT EN LIIITEN LIITEN RUNDA MED VAGNEN ELLIOT T O  JAG.

JAG ÄR SÅ DJÄVULSKT TRÖTT JUST NU, HUVUDVÄRK HAR JAG ME.. O ELLIOTT HAN E GNÄLLIG IDAG. HAN HAR FLERA GÅNGER STÅTT O DRAGIT MIG I BYXBENEN O GNÄLLT O MER DÄRTILL.. SKULLE BARA VILJA GÅ O LÄGGA MIG O SOVA, MEN LILLEN MÅSTE JU SOVA ME FÖR ATT DE SKA GÅ.

HAR SÅ MKT JAG VILL BLOGGA OM, MEN JUST NU ORKAR JAG INTE. ORKAR INTE ENS GÅ IN PÅ BLOGGKOLL O LÄSA MINA FAVVOBLOGGAR SOM UPPDATERATS, ORKAR INTE SVARA PÅ KOMMENTARER, ORKAR INTE ENS STÄNGA AV CAPS LOCK, DET HÄR E ALLT JA BJUDER PÅ IDAG TROR JAG.. TAKE IT OR LEAVE IT..

DET ÄR SÅHÄR LIVET SOM SMÅBARNSFÖRÄLDER ÄR, OCH DET ÄR SKÖNT ATT DE UNDERBARA O MYSIGA DAGARNA E MÅNGA FLER ÄN DAGAR SOM DEN HÄR =) JAG ÄLSKAR JU MIN LILLA PLUTT NO MATTER WHAT

HOPPAS NI FÅR EN TREVLIG FREDAG IAF =)

DET ÄR TUR ATT DET ÄR FREDAG!





KAN DOM KOMMA?


2009-08-14 @ 11:16:41
dhl ska ju komma hit med våra dörrar någon gång mellan 11-13 tiden, jag vill ju helst att de kommer nu så man inte blir låst hemma fram till kl 13. vi måste gå fram till byn o handla o lite sådant, så därför vore de fint om de ville komma NU =)





BUSFRÖ O AJAJ


2009-08-14 @ 09:31:23
Nu har lilleman fått sin gröt o jag har precis lagt honom i sägen. Hoppas på att han kan sova en stund så jag hinner att duscha o diska hans flaskor. vore superbra ju!
Promenaden idag gick jättebra till en början, men sedan började jag o känna av skaven i alla fall. MEn skam den som ger sig. Vi gick rundan planenligt ändå. Lilleman var allt annat än snäll när vi gick. Han var busig till tusen o testade sin mammas trötta tålamod titt som tätt. Han slängde nappen utanför vagnen flera gånger, o leksakerna med. tog av sig skorna o sedan strumpan o skulle sulta på den. morr kände jag..o så blev jag lite irriterad på han o tänkte att nu ska jag visa att han gör fel. Så jag sa som jag brukar; NEJ elliott, AJ,AJ men han bara flinade såklart. o då blev jag genast på gladare humör. för finns verkligen inget sötare än o se hans fina leende =) mitt lilla busfrö.

vi va väl ute i ca 1 1/2 timme, och 10000 steg fick man lätt ihop plus några till! Ska jag försöka nå mitt mål idag igen så får jag nog ta på mig tofflor eller sandaler nästa gång dock.

det var inte mer än 13-14 grader när vi gick ut i morse, så elliotts möss åkte fram o så fick han ha en långärmad body under tröjan o strumpor o skor me såklart





TGIF


2009-08-14 @ 07:02:05
godmorgon på er alla underbara, gud så skönt att det är fredag igen, det betyder att helgen är på ingång. Denna natten har faktiskt inte varit så rolig..elliott har vaknat flera gånger inatt me, o så sitter han där o skriker o babblar, eller oxå står han upp o stirrar på en tills man tar upp honom. Han har sovit i våran säng till o från under hela natten, och det gillar jag inte..men va ska man göra när man är trött o bekväm av sig? hade han legat kvar i sin säng så hade han säkert varit vaken ännu längre.

jaja..huvudsaken är att det är helg, det slår allt =) har nu suttit här och plåstrat om mina hälar o tår..tagit dubbla plåster..så nu ska vi iväg på promenad snart. förhoppningsvis smärtfritt =)

off we go





DAGISPLATS


2009-08-14 @ 06:56:36
fick ANONYM KOMMENTAR DÄR NÅN FRÅGADE VILKET DAGIS VI VALT TILL ELLIOT. SÅ ANTAGLIGEN MÅSTE DENNA PERSONEN VARA FRÅN SAMMA BY SOM MIG.

DÄRFÖR SÄGER JAG SÅHÄR, SÄGER DU VEM DU ÄR SÅ KAN DU FÅ VETA VILKET STÄLLE VI VALDE :p VÅGAR DU?





IMORN HÄNDER DE GREJER


2009-08-13 @ 20:27:57
JAPPS =) FÖR IMORN KOMMER DE TVÅ DÖRRARNA SOM VI BESTÄLLT FRÅN SKÅNSKABYGGVAROR HEM ME DHL =) MÅSTE BARA KOMMA IHÅG O VA HEMMA MELLAN 11-13.

HOPPAS PÅ ATT DE BLIR LITE UPPEHÅLL I NÅGRA DAGAR SÅ VI KAN BYTA BRÄDER PÅ GARAGET O MÅLA DE O SEN SÄTTA UPP DÖRRARNA,

HÅLL TUMMARNA





GIFTEMÅL?


2009-08-13 @ 17:50:41

fråga: Liten kryssning låter mysigt :) Har ni några planer på att gifta er i framtiden?

svar: nja, de vet jag inte. självklart vill jag gifta mig.men det är inget vi pratat om så. Är en sådan där romaniker så jag vill inte att de ska vara nåt vi sitter vid köksbordet o bestämmer  "nästa sommar gifter vi oss" Utan jag är mer av den åsikten att om man ska gifta sig så ska de vara för att sambon överraskat med  att gå ner på knä och fria.

så vi får väl se va famtiden har att utvisa ;P






STOLT MAMMA


2009-08-13 @ 17:42:09
Det är en stolt mamma som sitter här vid datorn nu =) när jag kom hem för tjugo minuter sedan så ville elliott  hålla i mina händer o gå lite. testade o släppa ena handen, o va händer? HAN GICK NÄR HAN BARA HÖLL MIG I EN HAND =) så duktig han är vår lilla pojke. Sedan skulle han bara gå å hålla en hand hela tiden, även fast han landade på rumpan några gånger så skulle han upp igen o gå =) han är världens finaste våra son <3





GOING ON A CURISE?


2009-08-13 @ 16:56:30
sitter o kikar på kryssningar lite smått. A  o jag e sugna på att åka nån dygnskryssning utan barn. Och de skulle passa alldeles ypperligt om vi fick barnvakt  27/8-28/8 så vi kan boka en kryssning då. För vet ni vad mina vänner? den 27e augusti har vi varit förlovade i 4 år <3 så då ska a va ledig så ska vi hitta på nåt har han sagt *wiie*





DAGISPLATS


2009-08-13 @ 14:15:12
ringde till kommunen förut angående dagisplats till elliott. Och gud vad smidigt det var. De samarbetar visst med någon hemsida som heter dexter så man kan fylla i ansökan via internet. Gött =) får dock vänta o fylla i tills A kommer hem, vi måste vara ense om vissa saker först..





PROMENADFÖRSÖK


2009-08-13 @ 13:59:10

nyss hemkommen från ett försök till en till promenad. Men, vi kom inte längre än till mamma o gick in o sa hej förrän man såg hur mörkt de började bli bortigenom. Hade planerat att vi skulle gå fram till ica o handlat o sedan gå en liten promenad på vägen hem. Men nu va de istället bara o vända o gå hem igen..på vägen hem hörde jag hur de mullrade bortigenom o de började o blåsa lite mer. O nu måste de blåsa rätt mkt med, för fick nyss hämta parasollet som flugit all världens väg. fast nu e de skumt me, på ena sidan av huset skiner solen..tittar man åt andra sidan så e de mörkt.

tog ett par bilder på ovädret som verkar dra sig inåt bynn



va ju självklart tvungen o ta en snabb bild på lilla linslusen me, synd dock att han hade nappen i munnen de hade nog blivit ett fint leende annars =)






ANGÅENDE VECKANS BLOGG TÄVLINGEN


2009-08-13 @ 12:32:42
kan ju så mkt som avslöja att det är en av dessa fem tävlande bloggar som leder just nu, o strax därefter kommer en annan. säger såklart inte vilka det är!!Det är långt kvar tills söndag dock och mkt kan hända.

har du inte röstat på nån av finalisterna ännu så gör det här

o ni som är med o tävlar, ni får ju lägga en röst på er själva om ni vill ;P





OOJ DÅ


2009-08-13 @ 12:18:07
hehe.. gick som vanligt in på aftonbladets sida förut och fick då se denna artikeln
snacka om att få barnen tätt om något. jag har alltid tyckt att 1 och ett halvt år emellan e ett okej mellanrum. Men sen finns det ju såklart de som blir gravida tidigt igen av olyckshändelse. Man tror att när man ammar så kan ingenting hända, men det kan de ju visst. detta är artikeln ovan ett exempel på.
 när de blir sådär så är det ju inte mkt o gör nåt åt, händer det så händer det.(man skulle aldrig ta bort de för det) Ett till barn är välkommet även om de blir så tätt som nio månader efter..man finner sig nog i situationen även om man skulle bli chockad först ett tag.






HOT MAMA


2009-08-13 @ 11:31:17
haha..ja, hot´kan man ju säga..fast inte på de sättet. Är varm efter promenaden! igen heting till morsa här inte :P
Vi gick i över en timma o de va så skönt ute, inte för kallt o inte för varmt ( man blir ju dock svettig iaf när man rör på sig så mkt) elliott va jättesnäll o satt först o tittade på allt, och sedan somnade han efter halva vägen. Vi gick en annan sväng idag då jag tänkte att elliott skulle få se lite kossor när han ändå va vaken. Men då va ju givetvis inte korna ute. Men vi fick ju se lite annat idag iaf =)
När vi kom hem sen fick elliott gunga i lekparken som ligger bortanför oss. Så han älskar't då..han satt o flinade hela tiden gullungen =)

Undrar vad man ska göra till middag idag, om de blir wok eller om de ska bli en mager variant på korvstroganoff. vad tycker ni underbara läsare?





KLI


2009-08-13 @ 08:25:23

dagen för oss har inte hållit på sålänge än ändå trots att elliott vaknade vid6 o inte ville somna om. Vi låg i sängen o myste o lekte lite. MEn nu sedan vi kommit ut till vardagsrummet så kan elliott inte låta nåt va i fred i vanlig ordning.
Han har redan hunnit
-ställa sig upp vid våran sänggavel tusen gånger typ
-bita o slicka på vardagsrumsbordet x antal gånger
-slicka o försöka bita på pappas dator
-försöka nå fjärrkontrollerna tusen gånger
- riva ner min träningsdvd som låg mitt på bordet på nåt konstigt sätt ( långa armar eller vad)
-dra ut dongeln till datorn för o busa me sin mamma
-riva upp mattan o försökt sulta på mattkanten men då har hans mamma allt ryckt in!
-riva mamma i håret en miljon gånger..det gör så jädrans ont, men det är ju han för liten för o förstå.
-pilla på kaminen

ja, såhär brukar faktiskt oftast våran morgon se ut ;)  det finns mkt roligt o busa med hemma hos oss.va gör era busungar för hyss?

nu ska elliott snart få gröt, sedan blir de morgonpromenad men plåster på varenda bit hud på foten typ.






JAHA, DET VA DE ROLIGA


2009-08-12 @ 21:08:10

HAde fixat allting me bloggtävlingen, diskat elliotts flaskor o hoppade för en stund sen in i duschen. tänkte gå olägga mig i sängen o se på förlossningskliniken /riskförlossningar då a sitter vid stora tvn o ser på fotboll. Vad händer då?? jo, de står ingen signal på tvn i sovrummet vilket innebär att jag får skippa programmet jag längtat efter o få se i nästan en vecka. SKIT!
egentligen tycker jag att a kan skippa o se på fotbollen o låta mig få sitta där eftersom det är han som gjort så de blivit så. antingen så blev de nåt när svärfar o han tog ner parabolen förra veckan för o sätta upp vindskivorna, eller så blev de idag när elliott drog i antennkabeln som kommer ner från vinden igenom min garderob o är sträckt. Ja ni hörde rätt..A har dragit den igenom min garderob så den inte ens går o stänga för sladden är så spänd. ser illa ut o ha en antennkabel hängandes spänd i luften i sovrummet..jag vet.
så jaa..ska man behöva ta detta ??? (ursäkta e lite besviken o sur på min kar som just nu i mina ögon är ganska ohändig faktiskt, förlåt älsklingen min men du e duktig på massa annat ju.)

så nu har jag reagerat av mig.






ANTIVIRUS PROGRAM


2009-08-12 @ 20:17:41

någon som har tips på ett bra fungerande gratis antivirusprogram??






ANTIVIRUS PROGRAM


2009-08-12 @ 20:17:37

någon som har tips på ett bra fungerande gratis antivirusprogram??






VECKANS BLOGGFINALISTER =)


2009-08-12 @ 20:02:58

är med sant nöje jag får lov att presentera de 5 finalisterna som tävlar om att få bli veckans blogg.
(klicka på bilderna under varje tävlandes namn för att komma till deras bloggar)
1. förvirrade morsan
  


2. emma o meja



3. Anne- Lie


4. Emma


5. Katja


(hoppas det är okej med er att jag snodde bilderna! säg till annars)

Nu börjar allvaret här ;P Fram tills på söndag 16/8 kl 20.00 kan man gå in på detta inlägget och rösta genom att lämna en kommentar om vem man röstar på.Endast en röst per person och ip-adress.  Ni får rösta på er själva. ( och man kan bara rösta genom detta inlägget)
Efter det kommer vinnaren att utses.(alltså söndagen 16/8)
 Vinnaren kommer få en länk till sin blogg under varje inlägg jag skriver. dessutom en egen flik till sin blogg under min header i en veckas till med start from måndag 12/8.
så sätt igång och rösta nu, och ni som är med i finalen- gör vad ni kan för att få  röster ;P

endast en röst på en ip-adress =två röster av två olika personer på samma ip-adress innebär att endast ena räknas tyvärr.

o för att göra det hela lite mer intressant så kommer inga röster att publicerats förrän tävlingen är avgjord!






GRAVID IGEN


2009-08-12 @ 19:05:19
har fått flera anonyma kommentarer där folk undrar om jag är gravid igen, NEJ..DET ÄR JAG ABSOLUT INTE! då skulle jag nog inte sätt igång o banta som jag håller på med just nu va?

ett syskon kommer elliott nog att få förr eller senare..men just nu är de nada! har sagt att jag vi inte ska försöka skaffa syskon till elliott förrän jag gått ner en bit under 70 kilo!

så småningom kommer jag att skriva vad det hela handlar om jag lovar.





CRAP


2009-08-12 @ 18:14:03
hade tänkt o ge mig ut o gå en sväng runt kvarteret för o få ihop till 15000 steg (e typ 2000 steg kvar bara ju =/) men så öser regnet ner utanför ju.

De som inte gör't bättre diret är att a nyss var o handlade o kom hem med en stor fet påse med godis..faaan! var han tvungen? jag som har så svårt för att stå emot! men ska försöka o stå på mig..om de går





KNAPPT TVÅ TIMMAR PÅ ER O NOMINERA.


2009-08-12 @ 17:53:17
för er som vill vara med i veckans blogg tävlingen så finns fortfarande chansen, ni har  lite mer än två timmar kvar på er att nominera eran blogg, eller någon annans här. Det som gäller nu är dock att ni måste ha fler än en nominering ni som nomineras nu om ni ska komma till finalen.  så gör reklam för er i eran blogg så kanske ni hinner att få mer än en nominering =)

varför det är såhär nu är för att jag fått 5 stycken nomineringar på fem stycken olika bloggar, o  samtliga har bara en nominering o de va ju först med o anmäla sig! så vill man komma till finalen så måste man alltså ha fler än en nominering.

så vill du vara med så är det bara att klicka på fliken"veckans blogg tävling" uppe i hörnet under headern





NYFRISERAD


2009-08-12 @ 13:21:13
nämde ju här om dagen att elliotts moster hade klippt honom i luggen..här kommer bild på hur de ser ut nu..hihi






BUSUNGEN


2009-08-12 @ 12:44:40

Efter att elliott surat till sig att få sitta i gåstolen för några dagar sedan så sken han direkt upp som en sol när han fick tag i aftonbladets sportblad. VAd hans pappa hade varit stolt om han hade varit hemma o sett de (fotbolls o sport fanatiken nr1, sportbladet e lika heligt som bibeln är för många)






SÖTUNGEN O MAMMAN MED SKOSKAV


2009-08-12 @ 12:07:24

Nu är vi hemma efter en långpromenad. Var riktigt skönt ute o solen sprack till och med igenom mellan de mörka molnen. Inte en enda droppe regn fick vi på oss idag, vilket vi diggar starkt =) 10000 steg har vi redan gått o fler lär de nog bli idag. (ska ju storstäda här hemma o sedan kanske de blir att man går fram till byn o köper lite ingredienser för bakning av matbröd om orken o lusten finns. De som tar emot är dock att jag lyckats få skoskav på båda lilltårna, och på ena hälen. det gör inte gott vill jag lova!)
Efter promenaden tog vi en sväg till elliotts mormor o lämnade tillbaka hennes stegräknare då min kom med posten igår så behövde jag ju inte låna den mer. Elliotts moster E o kusin W var där med så det blev en hel del bus på golvet för elliott. W är så kelig o gosig o ska mysa o greja emellanåt, elliott kanske inte direkt har lärt sig att uppskatta det ännu. Men som mamma o moster så tycker jag att det ser helmysigt ut när w kryper intill elliott o ska gosa.

Elliott fick nyss i sig lite mat och nu ligger han o sover. Första napen sedan han vaknade vid 6 i morse..hoppas han har ro till att sova en stund, det behöver han. O jag sitter här framför datorn o tänkte ta o kika in lite på bloglovin' o se om några bloggar har uppdaterats me nya inlägg, hoppas.


återkommer lite senare ;)






HUNGRIG


2009-08-11 @ 20:24:48
nu sitter jag här o e lite hungrig..känner hur magen kurrar. kanske är bäst o lägga sig tidigt så man inte slänger i sig massa onyttigt?

glöm ej o nominera bloggar till månadens blogg





NÅGOT SPÄNNANDE ÄR PÅ GÅNG


2009-08-11 @ 20:18:44

jag vet nåt som inte ni vet o har vetat det ett tag nu..snart kan jag inte hålla mig längre..men ett tag till ska de kanske gå!






ROLIG POSE


2009-08-11 @ 19:48:53

hittade en så rolig bild på elliott när han gör en ursöt min på min mobil..


kan ju lika gärna dela med mig av andra bilden me






MAMMAS GULLUNGE


2009-08-11 @ 18:30:49


vad bra det är o ha bluetooth på nya datorn, då kan man ju föra över bilderna man har på mobilen till datorn. det passar mig perfekt eftersom de inte fungerat att föra över via kabel =)





två påminnélser


2009-08-11 @ 17:31:05

- glöm inte att nominera din eller någon annans blogg till veckans blogg tävlingen!
- kämpar du för o gå ner i vikt eller vill vara med i stegräknarutmaning? kolla då in viktkamp bloggen.


de va allt ja ville tjata om nu ;)






TÖRS MAN LITA PÅ VÄDERGUDARNA?


2009-08-11 @ 14:07:55


enligt smhi så ska de inte bli nåt mer regn idag, törs man verkligen lita på de o ta en promenad till sen i eftermiddag? igår skulle de ju inte regna o de kom både regn o åska.





DAGENS HISS O DAGENS DISS


2009-08-11 @ 13:00:00
kom på att de inte blev nån hiss o diss igår, men de blir ju en idag iaf =)

dagens hiss: denna underbara rosa lilla skapelse som kom hem med posten igår o som kallas för mini pc.I love it a lot!

dagens diss: vill idag dissa de som varit ute o ridit me sina hästar här i bynn o inte plockat upp bajset efter dom. hur kul är det o behöva väja me barnvagnen för tjugo högar hästskit på gångbanan här i centrum? dålig stil tycker jag. man kan ju åka o skyffla upp de efteråt iaf!!!

o så vill jag påminna er om att klicka på fliken veckans bloggtävling där ni kan nominera eran eller någon annans blogg så den är med o tävlar =)





NU NI


2009-08-11 @ 10:00:01
nu ska vi ut och gå en liten sväng,. sedan ska vi till elliotts mormor, sedan blir de nog en svän igen =)





PÅ GRUND AV FÖR LITE INTRESSE


2009-08-11 @ 08:37:51
på grund av för lite intresse så kan de bli så att tävlingen veckans blogg inte kommer att bli av. inte fått in en enda nominering.

klicka på fliken veckans bloggtävling för att nominera så kanske de blir av =)





VILKEN BRA START PÅ MORGONEN DÅ


2009-08-11 @ 08:32:56
Regnet de bara öser ner o åskar gör de me. Vi som skulle gå ut o gå morgonpromenaden nu hade jag tänkt igår =(

men man får väl hoppas på uppehåll senare idag kanske?





DESIGNUNDRAN?


2009-08-10 @ 22:47:46
NI SOM KIKAR IN O KOMMENTERAR, HUR SER KOMMENTARSTEXTEN UT MED ERAN DATOR? E DEN FÖR LITEN ?





VILKET ÄR DITT STEGRÄKNARMÅL?


2009-08-10 @ 21:26:18
KIKA IN HÄR O VA ME, ELLER LÄS





VIKTKAMP- EN BLOGG


2009-08-10 @ 20:39:22
nu har jag ´tagit tag i saken. Har skaffat en blogg där man kan följa viktkampen o samt va med i stegräknarutmaning.

kika in, klicka på bilden nedan (design under konstruktion)






EN FÖRÄNDRING PÅ 8-MÅNADERSDAGEN


2009-08-10 @ 18:29:20
Idag har varit en trevlig dag, vi har varit hos elliotts mormor en sväng,elliott har fått leka me sin kusin = )
Och i förmiddags erbjöd sig elliotts moster o klippa hans lugg lite. Detta behövdes verkligen eftersom han knappt såg någonting längre. Blev jättebra, men det är lite ovant o se honom nu..man ser ju hela hans ögonbryn ;)

försöker just nu att söva elliott, han ligger därinne i sovrummet o smågnäller lite.hoppas han ska komma till ro snart. håller på å installera den nya datorn nu me.. =)





FY HELS**TTA


2009-08-10 @ 15:55:20
Fy vad de regnar ute. De slår som piskor i marken o åskan e precis över oss.. jätteotäckt tycker jag.

Vi har nyss ätit, blev korvsallad idag, vilken fantasi man har va? bäst o äta upp allt man har i frysen ju.

Nu har datorn anlänt me..har satt den på laddning =)





VAR MED O TÄVLA OM ATT BLI VECKANS BLOGG!


2009-08-10 @ 15:41:39
nån som vill vara med o tävla för o bli veckans blogg??

klicka här





SCREENPRINT =)


2009-08-10 @ 14:26:50


FICK TIPS HOS JOHANNA FÖRUT HUR MAN GÖR SCREENPRINT. HAR MÅNGA GÅNGER UNDRAT HUR MAN GÖR =) tack





TÄVLINGSDAGS- VECKANS BLOGG!


2009-08-10 @ 13:17:46


Ett hett tips: för att få flera nomineringar så berätta om denna tävlingen i bloggen och länka till den!





AVI


2009-08-10 @ 12:30:57
har fått en avi från posten idag, kan de va så härligt som att datorn äntligen kommit? hoppas på de =)





TACK =)


2009-08-10 @ 12:20:48
vill bara passa på å tacka alla er läsare som röstade på mig i tävlingen månadens blogg. tyvärr så vann jag inte, men det känns underbart o veta att folk ställer upp för en =)

kram på er alla <3





STEGRÄKNARE BESTÄLLD


2009-08-10 @ 10:23:07
Vart så sur på apoteket förut så bestämde mig för o klicka hem en istället. Beställde en från tappa.se. Mor har beställt en därifrån o e nöjd med den. Den kostade 137:- o så tillkom frakt med tio kronor..va inte så illa o betala 147:- allt som allt. Hade säkerligen fått betala mer i frakt om ja beställt från apotekets hemsida så då hade en stegräknare som kostar 99 säkert kostat nästan lika mkt me frakt.

är nöjd =) sen får vi ju se hur de går när den ska sättas i bruk.







PÅ DÅLIGT HUMÖR IDAG!


2009-08-10 @ 09:58:41
SAKER JAG STÖR MIG PÅ IDAG:

-såg igår på smhi att de skulle bli svalare idag o regna lite.skönt tänkte jag. då kan man gå långpromenad me elliott utan att han blir genomsvett. ICKE- de e soligt o varmt ute idag me!
-när vi gick förut så kände jag direkt att nåt hänt me min ena tå. Antagligen trampade jag på nåt igår när jag va barfota i gräset.  så blir inga fler promenader idag, får bli cykling,crosstrainern eller box aerobics.
-var på apoteket förut o skulle fråga dom om de hade stegräknare o be om doseringskopp.  de va två kassor öppna, tog en lapp för receptfritt. Ena kassan tar receptfritt o andra de med recept. Så när de va min tur så ändrar kassörskan o tar de med recept där med. Vi har då stått o väntat i en evighet känns de som eftersom det är som en gryta därinne o elliott e jättevarm. Men då tänker jag att aha- då tar den andra kassörskan oss när hon är klar då. Men icke, hon fortsätter ta folk med recept. Folk som tagit recept kölappar EFTER OSS!! blev så arg så jag tog me mig vagnen o gick därifrån! dålig service eller vad?
-A tränar ju fotboll. Har sagt till honom att han får sköta tvättningen av de själv. Vem vill lixom ta hand om svettiga o äckliga kläder som luktar tusen gånger värre än ens egna fotsvett? O vi har dessutom speciella halvdåliga badlakan som han får ta till träningen. Va händer då? jag kommer in till groventren o ser den där jäkla äckliga stinkande högen me träningskläder o badlakan från flera dagar o däri ligger flera av våra "finbadlakan". HAr sagt till honom tusen gånger o han har hållit med om att de inte varit bra o ta av dom o sedan låta dom ligga kvar därute o stinka. De blir ju förstörda. Dessutom så finns de ju inte hela set sen när man ska byta frotte i badrummet. Så skickade ett långt argt sms till A! om han kunde se till o tvättta oftare så skulle han ju inte stå utan!

usch va jag stör mig på allt detta idag! ingen bra dag med andra ord!!

Känns som inge går ens väg idag, så då lär väl inte datorn komma idag heller. hoppas den hinner komma tills i övermorgon. får då har vi inget telia bredband längre!





ÄR MED O TÄVLAR HOS FAMILJEN KORB!


2009-08-10 @ 07:29:18



vinn drottningEnar



Är du intresserad av o vara med o tävla? klicka här





ELLIOTT 0-8 MÅNADER


2009-08-10 @ 07:13:37





VAD ÄR DET FÖR DAG?


2009-08-10 @ 07:12:42
ÄR DET EN VANLIG DAG? NÄ, DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR ELLIOTTS 8-MÅNADERSDAG. HURRA HURRA HURRA

Elliott
-kryper så snabbt att man knappt hinner med honom
-står med stöd både med en o två händer utan problems
-står o håller sig i bordet och går runt det o letar efter nåt o leka med
-står lull då och då kortare stunder
-vinkar när det passar honom
-ibland när vi kör imse vimse spindel så är han med och gör "ner faller regnet" rörelsen, ibland även "spindelrörelsen."
-har tre tänder, den fjärde verkar va på ingång.
-sätter sig upp när man lagt ner honom i vagnen då han ska sova.
-kan gå några steg med läragåvagnen.





ELLIOTTS FÖRSTA NÄRA DÖDEN UPPLEVELSE!


2009-08-09 @ 20:02:41
Härom dagen så hoppade verkligen hjärtat upp i halsgropen på mig. Fy så otäckt det var!

Elliott och jag var o hälsade på mamma i husvagnen.  Elliott kryper runt därinne i förtältet o klättrar o grejar. Får se att han har nåt i näven som han slickar på. Tar de ur näven på honom o får se att det är ytterbiten av en barkbit (alltså det där tunnaste lagret som typ liknar papper eller hur man nu ska förklara de)
Efter en stund så börjar i alla fall lilleman att hosta o klökas massor, han får typ inte luft o blir illröd i ansiktet. Jag grips av panik..tar upp honom o slår honom lite lätt på ovansidan av ryggen, mamma tar honom ur näven på mig o skakar o grejar med honom..han hostar o klöks o kippar efter luft fortfarande.
 SEdan kommer vi på iden att vi ska vända upp och ner på honom. Mamma vänder upp och ner på honom, och ÄNTLIGEN så släpper de o han kräks. Mitt ibland all denna kräka så ligger det en envis bit av den där "barkbiten som liknar papper"  o jag som ändå kikade för o se så han inte hade nåt i munnen när jag tog bort de ur hans hand.

Usch..detta va nog mitt livs längsta minuter tror jag..blev gråtfärdig, panikslagen, svettig -allt på en gång. och elliott han va helt trött o sliten efter detta. Han sov hur länge som helst pga chocken! stackars liten, redan varit med om sin första nära döden upplevelse.

Vilken tur att han har så lätt för o kräkas som han har, annars vet i sjuttsiken hur de hade gått!!

slutet gott allting gott.





TAND NR 4 PÅ G?


2009-08-09 @ 18:40:43
Verkar som att bissin nr4 börjar göra inträde nu..när man tittar i tandköttet så ser man att det är nåt som är på väg att bryta upp. bara o vänta o se..

nu är grillen igång här..blir grillat kött o sen friterad twister pomfrites me bea sås..sista dagen i mitt onyttiga liv. de ni :P






DAGENS HISS O DAGENS DISS.


2009-08-09 @ 13:26:53
dagens hiss: Det fina vädret som verkar fortsätta. så skönt o va ute i solen o bada ju =)

Dagens diss: spindelväv på torkvindan. Hatar att de ska vara massa spindelväv överallt när man ska hänga upp ny fräsch o blöt tvätt ute..





MAMMA OCH JAG


2009-08-09 @ 13:21:28





STEGRÄKNINGS UTMANING?


2009-08-09 @ 12:09:05
Skrev ju i förra veckan att jag va sugen på att starta en liten viktpeppsida..men det har inte varit så stort intresse för detta med mera.

Nu har jag funderingar på om de e nån som vill va med på stegräkningsutmaning istället?

man tar typ kort på hur många steg man tagit varje dag, och lägger ut i sin blogg. Sedan så kanske de kan fungera o skicka in de i en kommentar här i bloggen så kan vi sammanställa allas stegantal varje dag o sedan i slutet av veckan utse den den som gått mest o blir '"veckans vinnare" vinsten blir självklart äran o man känner sig kanske mer beslutsam för o gå långt om man har några o tävla emot?

har själv inte nån stegräknare än, men ska iväg o köpa en i veckan..ska se om jag kan få låna en sålänge.

låter det intressant?





HEMMAFIX


2009-08-09 @ 11:59:19
Idag blir en sådan dag då vi är hemma o grejar o donar. A har målat ute, tvättmaskinen går för fulla muggar. Snart ska vi ut och gå en sväng, handla lite på vägen kanske o sedan gå till mor o far o greja lite med poolen så vi kan bada i eftermiddag =)

nää..får ta  o lägga ner här nu igen, e nån som vill ha datorn, hmmm E börjar han  på,,hihi..busfröet





NI KAN FORTFARANDE RÖSTA VISST =)


2009-08-09 @ 10:53:39
de går visst att rösta fortfarande va dumma jag som hade missuppfattat de hela. Stod ju till och med söndagen kl 00.00 å då så tog ju jag de som att de va 00.00 till söndagen inte till måndagen. Tänk så fel det kan bli

så mina kära underbara läsare..det är inte försent. Ni som inte har röstat har fortfarande chansen att rösta på denna bloggen som månadens blogg =)

Gå in här och rösta om ni tycker att denna bloggen är värd o bli månadens blogg. Så, inge mer tjat nu..


Det är ju faktiskt så att det inte bara är jag som format denna blogg, det är ju alla läsare som gör bloggen till vad den är delvis, och de som kommenterar med. Utan er hade nog inte bloggen funnits så länge som den gjort tror inte jag. det är så roligt o skriva inlägg o sedan få kommentarer o kunna kommentera tillbaka. Och så roligt o kika in på era bloggar o kunna läsa om allt möjligt o kunna kommentera där me =) ja, bloggen lite som ens kontakt med omvärden.

Ni är underbara mina läsare, oavsett om jag vinner eller inte..det är bara så det är <3





DET KAN VA DIN RÖST SOM AVGÖR!!


2009-08-08 @ 22:34:54
Om en o en halv timma så stängs röstningen om månadens blogg hos Anne-Lie. För er som inte läst här förut så kan jag ju berätta att det är de enda jag gått o tänkt på på sistone. Tänk vad roligt det skulle va om jag tillsammans med stödet från mina läsares röster vann tävligen. Skulle inte det vara underbart?

tänk om alla som kikade in här kunde lägga en liten röst nu innan röstningen stängs? då kanske vi skulle kunna vinna tillsammas, för de e ju så mina kära läsare..att "together we make a good team". Kan lova att jag inte ska göra er besvikna om jag vinner, det är ett som är säkert =)

så kom igen o rösta allt va ni har ni som inte röstat ännu.. nya läsare som gamla trogna läsare..
gå in här och rösta på bloggen, nr5 emlisch som månadens blogg =)

nu blir de inte mer "tjat" på er om att ni ska rösta :P





PÅ VÄG HEM I BILEN.


2009-08-08 @ 21:39:07
Nu är vi på VÄG Hem igen efter ytterligare en härlig och solig dag i Vätterviken. Gäller ju att passa på när de e helg och solen är framme. Försökte mms Blogga förut men de funkade inte. Undrar om nån hade rätt nr. Hur gör ni som mms bloggar? Ska bara åka och se till katterna sedan väntar sängen. Vi är jättetrötta alla 3. Godnatt alla. Glöm inte att gå in på http://nomismamma.blogg.se och rösta på bloggen. Nr 5 är de. Snart är ju tävlingen slut.





HEMMA SENT


2009-08-07 @ 22:33:31
Nu är man precis hemkommen. kom hem till bynn runt tiotiden. då släppte jag av A o elliott här hemma o åkte vidare för o ta hand om kissarna. Nu ska här borstas tänder o sedan blir de o hoppa ner i sängen.
Blivit sol o bad i vätterviken idag..såå skönt =)

hoppas alla mår fint =)
 kommer svara på era fina kommentarer imorn bitti

godnatt
kramis

tycker du bloggen ska bli månadens blogg? rösta här





TGIF =)


2009-08-07 @ 08:35:50
Fredagen är här igen, finns de nån bättre känsla än o veta att man har en hel helg framför sig me sin lilla fina familj? jag skulle inte tro de =)

Idag verkar de va varmt ute igen, ska strax ge lilleman lite gröt, sedan ska vi nog ta o hänga upp lite tvätt o sen tror jag de blir o gå fram till bynn en sväng.

Funderar på att åka till vätterviken idag igen, idag vill jag verkligen bada. Igår blev de inte så eftersom elliott va vaken hela tiden, o så kom de massa annat emellan me.

ska nog ta o ringa till sambon o fråga om det är okej att vi åker dit en sväng idag igen, o sen ringa mor o fråga om vi får komma.

Vad händer hos er idag?

Man kan förresten fortfarande rösta på denna blogg som månadens blogg hos Anne-lie, här (nr5. emlisch) tävlingen avgörs på söndag o man kan bara rösta en gång/person o ip-adress.
Ni förstår inte hur mkt de skulle betyda om ni som inte röstat gör de =) eran röst kan va avgörande ju.





DAGENS HISS O DAGENS DISS


2009-08-07 @ 08:30:37

dagens hiss: att man faktiskt kom med i föräldrabloggars topp 100, inte illa de =)

dagens diss: att folk fortfarande skriver anonyma kommentarer trots att de står att de inte publiceras. ( de raderas direkt) Lycka till säger jag bara :P



ett litet plus till det fina vädret som fortsätter o visa sin närvaro utanför =)





SOLEN SKINER OCH HIMLEN ÄR BLÅ


2009-08-06 @ 15:34:05
Sitter just nu och passar på att sola nu när lillen sover för första gången sedan vi kom ut till Vätterviken vid halv 11





DAGENS HISS O DAGENS DISS


2009-08-06 @ 08:24:22
Dagens hiss: alla offentliga toaletter som har en krok som man kan hänga upp skötväskan/väskan på..hur många bakterier är det inte på ett toagolv?

Dagens diss: folk som inte ser sig för o bara går rätt in i barnvagnen när man är ute i folkmassor o sedan förväntar sig att man ska be dom om ursäkt fastän det var dom som va klantiga o inte såg sig för!


kommer o försöka köra en sån här varje dag nu =) va tror ni om de..





EFTER REGN KOMMER SOLSKEN =)


2009-08-06 @ 08:16:19
Idag känns de som de iaf =)

Elliott har varit riktigt snäll mot sin mor inatt o sovit hela natten, han vaknade inte förrän halv 6 imorse..blev jätteglad för de!

idag finns de hopp om en riktigt bra o trevlig dag.

ska nog ta o åka ut till mammas o pappas husvagn o hälsa på mamma lite..kanske blir de bad? Har badat massor i östersjön, men inte en enda gång i vättern än i år. E dags nu!!





RÖSTA PÅ BLOGGEN!


2009-08-06 @ 07:59:00
Nu när du ändå kikat in här så tycker jag att du kan gå in o rösta på bloggen så den blir månadens blogg hos Anne- Lie..vore verkligen jättesnällt =)

klicka här för o rösta (emlisch, nr5.)






KONKURRENSEN ÄR FÖR TUFF JU =/


2009-08-06 @ 07:57:15
Ja, som ni vet så är jag ju då med och tävlar om månadens blogg hos Anne-Lie, har många underbara läsare som varit superdupersnälla o röstat på mig. Men hur många fina röster jag än får så e de en annan blogg som får massa röster strax efter me när ja verkar leda =(

så kommer o fortsätta tjata på er.





SKA MAN KÖPA?


2009-08-05 @ 19:50:52
Fick se att apoteket visst säljer stegräknare, vad tror ni..kan en sådan bli bra? den verkar va väldigt enkel, vilket passar mig perfekt e inte ute efter nåt me massa knappar som gör att man kan trycka bort sånt man vill veta. 98:- kostar den!
'
"Enkel stegräknare som är lätt att använda. Stegräknaren manövreras med enbart en knapp och visar antalet tagna steg. Produkten är försedd med lock för att skydda från slag och oavsiktlig knapptryckning. Batteri medföljer."





KLIPPET SOM ALLA TALAR OM


2009-08-05 @ 18:37:08
vem har inte sett detta youtubeklippet egentligen? jag älskar't, snacka om annorlunda men rolig ide =)






HEMMA =) ett pessimistinlägg


2009-08-05 @ 18:22:22
Gud så skönt det är o vara hemma igen med facit i hand =)
vi åkte väl strax efter tre, var framme halv 4 och kom hem strax innan 18. Så mkt folk de faktiskt har varit, o så va de ju premiär o gå på den marknaden med barnvagn me. Haha..va man kan störa sig på folk säger jag bara! Folk ser sig inte för o går in i sidan av barnvagnen, folk stannar precis framför barnvagnen..haha.ja ni hör ju själva att jag stört mig på folk en hel del. Det är inte lätt o va skittrött samtidigt som man bara känner hur svetten rinner o hur folk som går bakom en skjuter kassen i baken på en..

Med andra ord så dissar jag årets skge marken, eller ja..de jag iaf kan hissa o  vilket e tur de e ju vår Son Elliott. Han var jätteduktig hela tiden. Han satt där snällt i sin vagn o kikade massor på folk o flinade emellanåt, trots att han missat en nap idag..inte illa de =)

Måste ju berätta att vi såg foppatofflor i strl 18, men de var GRÖNA..så jag frågade knallen om de fanns i nån annan färg. Han berättade då att han hade haft massor i alla möjliga färger på morgonen när marknaden dragit igång. Men nu så fanns de bara grön färg kvar. De va väldans synd för oss faktiskt..för jag tycker att de e lite sött me minifoppatofflor på småbarn!
Vi fick me oss en hink kindagurka hem, lite marknadsnougat, några remmar..gick även o letade efter wästgötabagar'n men de verkade inte som att de hittat dit iår =(

o små bebisar, så mkt bebisar det var överallt. såg en stolt far med en pytteliten söt bebis i famnen- så liten va inte ens elliott när han föddes. Kan nog gissa på att den här bebisen kanske vägde max 2500 gram typ..de e litet de. Alla bara gick o tittade o log brett när de såg bebisen, =)

nu har jag pladdrat av mig lite igen

over and out





MARKNAD I SKÄNNINGE


2009-08-05 @ 14:52:04
Vi har precis avnjutit en god middag. Fick bli taco kyckling idag då dagen har varit rörig som in i den än så länge.. "mamma fick panik" borde nog passa in bra som rubrik om de skulle bli en artikel av de hela! men nu ska vi ju inte göra de :P

a är i duschen  nu, elliott har faktiskt dagen till ära blivit nersläppt i gåstolen ihopp om att de ska sätta fart på hans mage. snart ska vi packa in oss i bilen och bege oss till skänninge marken. Ska bli skoj o komma ut lite bland folk, de tycker nog både jag o elliott. Elliott älskar att sitta i vagnen o kika på allt =) hoppas han gör det även denna dag!

ikväll återkommer jag med en liten uppdatering om hur de varit osv.

nu ska jag återgå till min fina familj.

Glöm inte o rösta på månadens blogg här ( vill ni rösta på mig sä är de nr5. emlisch)





HAN ÄR FÖR GO'


2009-08-05 @ 09:54:37
Hihi..han är för go våran son.. vet ni va han gör när man sjunger imse vimse spindel o gör rörelserna? när man sjunger ner faller regnet o vinkar neråt me båda händerna..så gör han de med..o med ett brett flin på läpparna dessutom <3

duktig ponke <3





PIGG, JAG?


2009-08-05 @ 09:03:21
Usch..vilken natt eller ska man kalla de " morgon" elliott har sovit halvtaskigt hela natten..legat o gnytt o vänt o vridit massor gnällt efter nappen. vet ni när han vaknade imorse? HALV 3 då verkade inte han vilja sova nåt mer. försökte me allt, lade han hos mig, vi bytte blöja..han fick vatten. inget hjälpte. lade han i hans säng igen. Han gnällde inte iaf. Meen.. han satt där o lyckades på nåt sätt hitta nån skallra i sängen som han satt o lekte me så de lät som fasen, sedan pillade han massor me blöjan, och sen pillade han me lappen på filten..STÖRANDE LJUD!!

vid halv 6 somnade han sen igen..3 timmar senare!!

jaja.. e väl bara o försöka va pigg ändå., för lillemans skull.

idag ska vi fram till byn lite o de blir nog lite gungande på ditvägen, sedan blir de skänninge marken i eftermiddag misstänker jag =)





VIKTKAMPEN


2009-08-05 @ 08:58:27
Än sålänge är det två stycken som visat intresse för o va me i viktkampen. Emma o Förvirrade morsan

vill ni va med, eller undrar ni va de handlar om? klicka här





SKA DENNA BLOGGEN BLI MÅNADENS BLOGG?


2009-08-05 @ 08:43:26
Jag hoppas ju innerligt det..men de e hård konkurrens därute om nåt

så jag tycker att du som brukar kika in här lite då o då utan att kommentera eller för att kommentera,eller kanske bara av en ren slump hamnar här ska gå in o rösta på bloggen =)

klicka här, jag är nr 5 emlisch ;)




o jag vet att jag skriver ett inlägg om de här varje dag. Men det är ju för att jag såå jättegärna verkligen vill vinna. Vore så himla kul o få äran o bli månadens blogg hos Anne-Lie ju =)





GODNATT


2009-08-04 @ 21:34:47
Nu ska jag ta o hoppa in i duschen..sedan väntar sängen. Imorn är det en ny dag full av äventyr, o den börjar säker tidigt har jag en känsla av :)


godnatt allihopa därute





LYCKA


2009-08-04 @ 21:32:19
lycka är verkligen att tillsammans av kärlek skapa något magiskt fint o sedan se de växa <3
Älskar vår som mer än något annat på denna jorden, och är så himlans glad över att ha honom i våra liv. Vart skulle vi varit utan honom? många kämpar hur länge som helst för att få de vi har.. de vi har är verkligen SANN LYCKA o KÄRLEK.









VILKEN EFTERMIDDAG


2009-08-04 @ 20:41:28
Nu är de äntligen lite slö o slapp som gäller efter en fullspäckad eftermiddag. Vi va först hos E och F o fikade, sedan gick vi förbi svärmor o svärfar för o hämta häcksaxen. Då va A's bror, fru o elliotts kusin där  så vi stannade en liten liten stund. Sedan gick vi hemåt. Elliott fick välling o a började klippa häckarna. När elliott somnat så gick jag ut o hjälpte a att plocka upp riset efter häcken o lade de i sopsäckar. SEdan kom svärfar o va jättesnäll o hjälpte oss o måla de vita på huset en omgång. O svärmor kom me o hjälpte till att plocka upp ris.

Det tog sin lilla tid och jag är jättetacksam över att de överraskade oss me o hjälpa till..för vi hade räknat me o göra't själva faktiskt.

o nu, vad händer nu?

jo jag ska sitta o fundera o pula lite på en design till viktbloggen, fast de blir bara av OM det är några stycken fler som visar intresse. Än sålänge e de bara  söta Emma som gjort de =) så hoppas på några fler..de går mkt lättare då ju! tror de taggar alla.

om ni inte fattar va jag pratar om så kan ni läsa här





NI MED LÖSENORDSSKYDDADE BLOGGAR


2009-08-04 @ 15:37:46
ni med lösenskyddade bloggar som jag brukar läsa, kan ni skicka över era användarnamn o lösenord? e nämligen så att jag inom några dagar kommer att få ny dator o då finns ju inte de sparat där =) det tar ju tid o hålla på å leta igenom massa gamla mail och kommentarer för o hitta användarnamn o lösenord till alla..

vore jättesnällt =)

maila eller lämna i e-postadressfältet.

mail: [email protected]





TJÖT


2009-08-04 @ 14:08:01
haha..nu har jag lagt ut ett tjatande inlägg igen..hihi..men inte om röstningen denna gången iaf ju =)

Vi har varit ute o busat i trädgården en stund nu, men gick in för elliott va så trött o kinkig. Men han verkar visst inte vilja somna..så e väl bara o gå in o ta upp honom nu





VA MED I KAMPEN OM VIKTNEDGÅNGEN


2009-08-04 @ 14:06:47
TYCKER DU ATT DU VÄGER FÖR MKT?
VILL DU VARAMED O "TÄVLA" OM O STÖTTA ANDRA TILL O GÅ NER I VIKT?

läs här






BAD UTOMHUS


2009-08-04 @ 12:52:17
hade tänkt o lägga ut picknick filten, fylla badbaljan me vatten o låta elliott få bada utomhus..men han verkar vara alldeles för mammig o gnällig för de..får inte gå i från honom ens en halv centimeter utan att han gnäller..

så vi får väl bada inne istället..





GUNGUNGELI GUNG.


2009-08-04 @ 12:18:02








som  ni kanske märker så har vi varit på lekparken o gungat idag.VAr första gången Elliott gungade, och han tyckte att det var jättekul. Han flinade massor!  Det är rätt bra här där vi bor, för i området så finns det tre olika lekplatser. Den vi va på va dock bäst för barn i elliotts ålder då de hade denna gungan där. Hade tänkt o åka rutschkanan me men den va alldeles bucklig o dan o sandig. Antagligen har de större barnen hållt på å klättrat uppför den för mkt! kollade in de andra lekparkerna häromkrin bostadsområdet o den ena hade ingen gunga för elliotts ålder, o den andra hade nån anna variant som elliott oxå kunde sitta i. Så den lekparken kan vi gå till me ju =)





BISSING PÅ G


2009-08-04 @ 11:15:30
Nu verkar de som att bissing nr 3 är på gång hos elliott. Tittade i munnen hans igår o fick se i överkäken på hans vänstra sida att de såg ut som en blåsa där hörntanden ska komma..och idag va de vitare..det är en bissing som kikar fram tror jag =) Man får ju inte direkt kika massor i munnen på honom..han ska bitas o slickas o så blir han jätte otålig och skrikig när man pillar!

vad roligt..hans tredje bissing verkar alltså bli vänster hörntand däruppe =)

Vart kom era barns tredje tand?






NÅGON MER SOM SKA FÖRSÖKA GÅ NER I VIKT?


2009-08-04 @ 10:49:27
Funderar att från o med nästa vecka ta tag i det här med vikten. Men har ju varit där flera gånger förut som sagt o försökt men sedan lockats in i frestelsernas rike.

Men nu har jag mina funderingar på om det finns fler därute som har en del kilon och gå ner och känner att de behöver pepp? för det känner jag att jag behöver. Jag tror personligen att det är mkt lättare o gå ner i vikt om man har något som peppar en, och om man har några stycken  o snacka me o så som är i samma sits.

Funderar därför på o sätta igång "viktkamp" och då tänkte jag som så att de som vill vara med hör av sig hit genom o skicka en kommentar.. kommer då att ge till de som inte redan har de o vill vara med skickar ett mail till mig med namn,bloggadress, längd, mått runt midja, armar, lår samt målvikt och träning. sedan kommer jag att skicka lösen och användarnamn till den lösenskyddade bloggen. På måndag kommer där det första viktkampsinlägget o skrivas där startvikt o startmått på alla kommer att stå.
Sedan kör vi som så att det är vägning varje måndag och då skickar man en kommentar i den skyddade bloggen med nya vikten o de nya måtten, o jag uppdaterar detta i ett nytt inlägg.

( de enda som får tillgång till den skyddade bloggen är altlså de som är med i utmaningen och självklart de få som redan fått lösenordet..detta för o skydda de som inte vill visa sin vikt o allt för hela världen)

vad tror ni om detta?? vill inte ha några dumma kommentarer nu för de raderas :P


mail: [email protected]





KAN BLOGGEN BLI MÅNADENS BLOGG?


2009-08-04 @ 08:06:31
har fått den stora äran att hamna i final om att bli månadens blogg hos Anne-LIe
GÅ IN OCH RÖSTA PÅ MIG, NR5. EMLISCH HÄR

Vore ju som sagt kul o vinna någonting nån gång ;)





SKA TA UPP KAMPEN OM DENNA KROPP


2009-08-03 @ 20:54:17
Återigen sitter jag här o suktar efter bilden jag har på mig som togs för några år sedan. VAd fin o fräsch jag var då ändå. Nu är allt sladdrigt o dant o hänger här o där o flottigt.. ja gud..måste skärpa mig nu!!

kan inte sitta o vräka i mig onyttighet efter onyttighet varje dag!

MÅSTE SE TILL SÅ DE HÄR INTE BARA BLIR PRAT LÄNGRE,

BEHÖVER PEPP..kanske borde starta nån form av vikttävling eller träningstävling eller nåt?? så de e flera som stöttar varandra, tror det är lättare o gå ner i vikt om man  "tävlar"



en bra bit under sjuttio igen ska bli mitt mål..sedan kanske man en vacker dag kan överväga o skaffa syskon till elliott..men inte i dagsläget me övervikt o allt!





VAD IRRITERAD JAG ÄR!!!


2009-08-03 @ 19:19:12
Fan va irriterad jag blev nyss..A's jobbtelefon började ringa..jag bara hoppade till o fick typ hjärtsnörp. För det första så har han volymen på superextra hög så folket ute på landet till och med kan höra att hans mobil ringer. Sedan så skulle jag ju då göra mig tlll o springa så fort jag bara kunde o lägga på åbäket så elliott inte vaknar..va händeR? jag snubblar självklart på tröskelhelvetet!!
Stängde aldrig av mobilen utan tryckte så det vart upptaget ton o sedan satte jag på ljudlöst. Så nu hör jag hur den riktigt ligger därinne o vibrerar när den ringer..Sluta ring då!! fattar folk inte att A kanske inte är hemma eftersom han inte svarat på de sjuttioelva samtalen som redan ringt!?  jag tänker inte svara i den, de vet han.Men det är iaf mkt bättre med vibrationerna än den höga ljudsignalen.

Har bett a att stänga av jobbtelefonen så fort han är hemma eftersom vi har en son som reagerar på höga ljud. men de verkar han visst glömma gång på gång! o till råga på allt så är A inte hemma ..han är o tränar fotboll så jag kan ju inte skälla ut honom heller ;P

nä..måste nog ta mig lite glass så jag lugnar ner mig!





EMELIES DRÖM BLIR ROSA


2009-08-03 @ 18:32:25
Snart hamnar denna samsung minipc i mina ägor =)







ATT FOLK JÄMT SKA FÖRSTÖRA ALLT BRA!!


2009-08-03 @ 12:39:09
Jag blir så jävla förbannad på folk därute, som ska hålla på med massa elaka påhopp och hot. Denna svenska avundsjuka!
Det bästa stället jag följt dagligen nu ett bra tag, Mammabloggarna, har valt att stänga igen nätverket.

"Pga av förtal, smutskastning, trakasserier som nu övergått i rena personliga hot mot oss som privatpersoner, har vi på Mammabloggarna.se valt att stänga nätverket i avvaktan på utredning."


Tycker verkligen att det är jättesynd att de tvingas göra detta..Men jag förstår dom verkligen, det är inte meningen att någonting som man från början sprider massa glädje helt plötsligt bara ger en massa ångest, rädsla. Och när de då övergår till hot mot dom som privatpersoner, så är de ju faktiskt så att familjen kommer först. Man gör ju allt för att skydda sin familj vad det än innebär.

JAg hoppas verkligen att de får fast dessa personer som beter sig såhär barnsligt o förstörande.

och att alla mammor en dag återigen kan återses på detta nätverk när allt löst sig,om de nu gör de !





HÄR HITTAR NI OSS


2009-08-03 @ 11:12:35

vill ni följa osspå bloglovin' så är det bara att klicka på ikonen nedanför


bloglovin





OM NI INTE MÄRKT DE FÖRUT


2009-08-03 @ 10:49:31
Om ni inte märkt det förut så har jag otroligt svårt för att fatta beslut om saker o ting.  Speciellt när det finns flera olika alternativ. Vissa grejer kan jag vara tvärsäker på o säga att såhär vill jag ha de, eller det här vill jag ha. Men inte när jag har massa olika och välja bland!!

Just nu så velar jag fram o tillbaka mellan om jag ska välja 3 eller telenor som operatör för mobilt bredband. Detta för att jag kommer att köpa datapaket från något av dessa ställen. 3 är ju bäst säger alla, men sen har ju telenor just nu gratis anslutningsavgift (250 kr annars) sedan så har ju de en rosa dator vilket jag gärna skulle vilja ha!

Hos 3 så ingår det ju dock ett kraftfullt power 3g modem på en dator, och på en annan allriskförsäkring. Allriskförsäkringen kan ju va bra o få gratis för annars är man så snål oftast så man inte tar de som tillval.

Usch..jag står verkligen i valet o kvalet.

Hade 3 haft en rosa dator så hade jag aldrig ens tvekat..men nu verka de ju inte ha de :(

hur ska man göra?





GLÖM INTE O RÖSTA ;)


2009-08-03 @ 10:30:47
tjatar idag igen, men det är bara för jag så gärna vill vinna ju =)
gå in hos Anne- Lie och rösta på mig. Jag är nr 5. Emlisch.





DATARUMMET


2009-08-03 @ 10:16:26
Här kommer några bilder på när vi gjorde iordning datarummet. Förebilderna är lite gamla, så det är inte samma gardiner o lampa. blommor därinne just nu

FÖRE




EFTER



(såhär ser de ut i fönstret där nu)
just nu fugerar alltså detta rum som datarum,men de finns andra planer för det i framtiden. först ska den biga stationära datorn bort tex





BLOGGHJÄLP?


2009-08-03 @ 10:01:32
Elliott har på sisone hur många gånger som helst visat intresse för datorn o bloggandet, frågan är om jag ska låta honom hjälpa mig eller inte ;P









MAMMAS LILLA BADFIS


2009-08-02 @ 20:25:14








VILKET MOBILT BREDBAND ÄR BÄST


2009-08-02 @ 18:44:06
Det är just den frågan jag ställer mig själv just nu när jag ska bestämma mig för ett plus en dator som jag kan få hemskickad..

va har ni för erfarenheter?

gud vad jag ber om råd, men kan ju inte så mkt om sånt här ännu





SPRICKOR


2009-08-02 @ 18:19:43

Vi har upptäckt att våran son har en egen liten signatur på sin kropp. Kollar på man på båda hans lilltår och kikar extra på lilltånaglarna så är det sprickor i mitten på båda. (både höger o vänster lilltå)? De stör ju absolut inte honom någonting alls o kommer inte göra d i framtiden heller om de finns kvar så

VA så lustigt o se de där sprickorna på hans små tånaglar första gången!  vi såg ena tånageln o trodde att han hade fläkt nageln när han gått emot något- men sen fick vi ju se att den på andra foten va likadan..så måste väl varit så hela tiden kanske?

jaja..vet ni vad?NU blir det kladdkaka o glass de blev ingen förut.





UTMANING


2009-08-02 @ 17:06:04
Jag fick en utmaning av Carro:


Berätta 6 hemligheter om dig själv som du aldrig berättat i bloggen. knäppa, allvarliga, du bestämmer ;)
Vågar du?


1. Har körkort, men när folk åker med mig så vill jag helst inte köra för jag är rädd för va folk ska tycka om min körning. (snacka om dålig självkänsla, jag vet)

2. Jag är jättedålig på att ta hand om mina tänder. När man varit hos tandläkaren så använder man tandtråd o sköljer med fluor i ett par dagar. SEdan är man där o nöjer sig endast med o borsta tänderna igen. ja, småhål finns

3. döden, den skrämmer mig lite faktiskt.

4. Ser verkligen upp till mina föräldrar som har varit tillsammans sedan högstadiet, o nu är de över 55år. Det är kärlek livet ut de =)

5. JAg har fastnat i en mangel en gång..AAJ

6. Börjar längta efter o skaffa ett syskon till Elliott <3

JA ni gott folk..de va vad jag kunde komma på!

jag utmanar följande: (ni andra får ju anta utmaningen me om ni vill)

1. Emma (emma o meja) 
2. Amanda (Amanda o oscar)
3. Anne-Lie
4.Förvirrade Morsan
5.Amanda
6.Carolina

sedan får ni i eran tur utmana 6 stycken.

ni måste klicka på kommentarer så ni kommer in på själva inlägget o kopiera bilden därifrån.





SKÖTVÄSKA


2009-08-02 @ 16:29:49
Är väl bara att inse efter tusentals fula ord o massa suckande att vår skötväska (emmaljunga som vi köpte samtidigt som vagnen) har gått sönder. Den sprack i tyget.

Antagligen va de för att de va så mkt grejer i väskan. Men de va ju ändå inte överfullt! Det är ju så det är när man är småbarnsförälder. Ska man åka nånstans så ska allt finnas däri. Det ska finnas grötpulver, skål o sked till maten, matpure och fruktpure, extra ombyte, blöjor, våttvättlappar o tvätta babystjärten me, torra tvättlappar till babystjärten, engångs skötbordsskydd (liberos) Ja, o alla dessa grejer ihop tar ju som sagt plats.

Nu är vi på jakt efter en ny..men frågan är vad man ska välja,

någon som har tips på nån bra med mkt fack o sådant? va har ni för skötväska?





DON'T FORGET


2009-08-02 @ 14:44:55
När ni ändå kikar in så kan ni väl skriva nåt litet? vore jättekul =)

o glöm inte o rösta på mig- Nr 5.  Emlisch här





VÅRAT SOVRUM


2009-08-02 @ 14:21:22
FÖRE



UNDER TIDEN:


vi målade garderoberna i vitt,syrran tapetserade o nytt golv lades.

EFTER


är dock gamla bilder detta; har andra gardiner o annan lampa nu :)





MÄTT O BELÅTEN


2009-08-02 @ 14:17:38
Har precis avnjutit en god middag. Grillad fläskytterfilé med ungsstekt färskpotatis i klyftor o morötter, sallad o såklart rödvinssås. GUD så gott de var =)

haha..nu blev ni avundssjuka va?

har dessutom gjort en kladdkaka idag igen, så senare blir de kladdkaka o glass ( jag vet..fy på mig)
Imorn ska jag återigen göra ett nytt tappert försök i att gå ner i vikt!


häjdå dagboken





STEGRÄKNARE NÅN?


2009-08-02 @ 12:37:16
undrar fortfarande om de e någon som har någon bra stegräknare o rekommendera som inte kostar alldeles för mkt?

Måste skaffa mig en men vill veta vilken som e bäst innan jag köper ju





DET DÄR MED O FÅ SOVA I EGET RUM


2009-08-02 @ 10:23:09
Det blir bara massa prat om att elliott ska få sova i sitt egna rum ju. Känns som vi aldrig kommer till skott ju!

Men nu måste vi har jag bestämt..för hans eget bästa o för vårat bästa med..

Det som gjort att jag vela lite fram o tillbaka är ju just de att jag är rädd för att man inte ska vakna och höra honom när han vaknar o e ledsen..det är de som gör att de inte blivit av än. Men som sagt, förr eller senare så måste vi ju iaf..

Men nu undrar jag, ni som har småbarn som sover i deras egna rum..hur gör ni för att höra dom på nätterna?





GODNATT BLOGGEN


2009-08-01 @ 23:34:34
nu tänkte jag äntligen gå o lägga mig. Tiden går fort när man surfar runt..

Är de någon som vet vart man får tag på en billig o bra o vettig stegräknare här på internet??



godnatt allihopa





GODNATT BLOGGEN


2009-08-01 @ 23:34:34
nu tänkte jag äntligen gå o lägga mig. Tiden går fort när man surfar runt..

Är de någon som vet vart man får tag på en billig o bra o vettig stegräknare här på internet??



godnatt allihopa





KÖKET


2009-08-01 @ 21:20:32
FÖRE:



UNDER ARBETETS GÅNG
:







FÄRDIGT RESULTAT:






HUSET


2009-08-01 @ 21:15:52
Har blivit lite inspirerad av andra bloggar som lagt ute lite bilder på deras boende..så nu lägger jag upp lite bilder här med...


skrev iofs massa inlägg om detta för ett bra tag sedan..men uppdaterar nu dessa inlägg igen!

Vi blev stolta husägare i början av november -07, då vi fick nycklarna =)


De mesta i huset revs ut och ersattes av nytt. OCh i mitten av Januari -08 kunde vi flytta in tack vare massa hjälp av släkten .Det är bra o ha hantverkare i släkten :)





BADRUMMET


2009-08-01 @ 21:07:11
FÖRE:


 

UNDER ARBETETS GÅNG:





FÄRDIGT RESULTAT





SEDAN PASSADE VI ÄVEN PÅ ATT GÖRA IORDNING TOALETTEN INTILL..HAR INGEN FÖREBILD BLIR BARA EFTERBILD DOCK=)






ELLIOTT- 100% BUSUNGE


2009-08-01 @ 20:26:12
Man kan ju lugnt säga att Elliotts nya t-shirt som jag köpte på johannamarknaden för ett par veckor sedan verkligen stämmer in bra på honom. det står ju 100% busunge på den, o igår så va de som att han vart lite, lite extra busig en stund tack vare att han hade på sig den ;D



fjärrkontrollen till dvdn är alltid lika spännade att lyckas få ner från bordet


mamma- ge mig kameran


jag sa ge mig kameran- jag vill leka med den.


tralalalala-vadå? jag gör ingenting-försöker absolut inte att nå grejerna som ligger på bordet.


Gud vad jag skrattade när jag tog denna bilden. Elliott låg o bet o sultade på denna leksaken samtidigt som han skrek, jormade o pratade i den..token!





MINI PC??


2009-08-01 @ 20:01:15
vad har ni för erfarenhet av mini pc? tycker ni de fungerar bra? fundera ju på att köpa en sådan eftersom de typ e de enda datorerna som finns o köpa me xp- o xp vill jag ha =)

vore tacksam för hjälp =)





PER- DAGEN


2009-08-01 @ 19:59:43
Idag hade Elliott sin första namnsdag. Elliott Per karlsson. Hur firade vi detta? vi stannade på östenssons på vägen till mammas o pappas husvagn o köpte prinsesslängd o bjöd på till fika. Det var verkligen gott o uppskattat kan jag lova =)

EFter fikat o efter elliott hade ätit så åkte vi in till motala o kollade lite på datorer o mobilt bredband. Vi hittade väl inge direkt utan kom mer fram till att de nog faktiskt är lättare att gå ut på de olika hemsidorna som erbjuder mobilt bredband o se va de har för erbjudanden på paketpris med dator o mobiltbredband. Så har nu hittat lite här..ska ta o kika igenom det ordentligt nu imorn o se och sedan blir de kanske till o beställa =)

Efter vi hade varit  i Motala så åkte vi tillbaka en sväng till mamma o pappa o åt lite pizza, o pratade lite o så. Vi åkte hem runt 5-tiden. Nu sitter A och jag i varsin soffa o jäser o äter godis,och elliott sover. så jäkla gött o inte göra nånting ju!







DET KLIAR


2009-08-01 @ 16:54:22
Det kliar verkligen i mina bloggfingrar just nu. Har en del bilder och viSa och så. Men är inte hemma ännu. Är kvar i Vätterviken fortfarande. Men snart ska vi nog åka hem. Vad har ni gjort idag då?





GODMORGON PÅ ER ALLA BALLA


2009-08-01 @ 09:28:36
Har ni sovit gott? det har iaf vi gjort här i familjen johansson/karlsson.

Lilleman vaknade bara en gång inatt..och det var vid halv två. han fick lite ljummet vatten..jag tog på han täcket o så somnade han om efter 10 minuter. Va skönt de =) sedan vaknade han strax innan 6 o fick välling av sin pappa, och sen somnade han om o så vaknade vi efter åtta..med tanke på att han somnade efter nio igår så har de varit en underbar natt för oss alla ju =D

Idag ska vi ta o åka till vätterviksbadet en sväng igen, sedan ska vi åka in till motala o kika runt lite på expret, elgiganten o onoff o se om de har nån dator me mobilt bredband bland annat..sedan blir de nog ica maxi me.

over and out, for now





GLÖM INTE RÖSTA


2009-08-01 @ 09:25:32
glöm inte o rösta på mig, Emelie, på prinsessan valeria's blogg.