avbokat =(


2009-06-30 @ 19:54:23
vi fick lov att avboka vår hotellvistelse i göteborg imorn då elliott har kräkts hela eftermiddagen. Han verkar dock pigg i övrigt men kräkset finns där. Så om han är bra imorn så planerar vi att åka torsdag-fredag istället.


Hur är allt med er alla?? Här e de bra..kanonväder..a har hunnit grundmåla ena sidan av huset idag. Vi har badat i poolen idag me.

på lördeag blir de släktträff=)<az<





husrenovering..eller va man säger


2009-06-27 @ 17:12:09

Förlåt nu har jag varit dålig på  att uppdatera bloggen återigen. men de blir väl så när det är sommar o de fina soliga vädret är framme (samt att sambon har semester). a och hans far håller på för fullt med byte av panel på huset..de är så duktiga så. De har tagit bort allt på ena sidan o nu idag så har de satt upp plank som ska vara under panelen.imorn kommer panelen upp =)

O jag o elliott va gör då vi? elliott ligger mest o gottar sig o far runt på en filt i skuggan..eller kryper från filten. Jag försöker o  ta varje tillfälle i akt till att sola.. de blir dock inte så mkt eftersom man har en son o jaga..å så ska ju byggarna ha mat me..men jag klagar inte..det är sommar, det är det som är huvudsaken =)

Igår va nog den mest somriga dagen på länge då vi åkte till gränna på kvällen och åt mat på brasseriet i hamnen..var jättegott o trevligt =) o så fuskade jag o åt en glass efteråt. Man måste unna sig någon dag ju!

Snart ska vi gå bort till mina föräldrar o äta lite grillat o så..ska bli mys =) elliott ska bara vakna först.

ska försöka ta lite fler bilder nu tänkte jag.. har inte tagit bilder på aslänge ju! förutom bilderna som jag lade ut igår,det var elliotts utstyrsel igår!


nää..häjdå på er sålänge trogna bloggvänner


kramis






heja sverige


2009-06-26 @ 08:57:44
ikväll spelar sverige





(söta sandaler va? köpte dom igår, va iväg o shoppade till hela familjen
)





sommar sommmar


2009-06-24 @ 11:18:45

Idag är det ytterligare en varm dag...SOMMAR med andra ord =) de gillar vi skarpt.

Idag har vi inte hunnit med så mkt elliotten o jag, vi har iaf gått fram till bynn och köpt några färgburksprover till huset..en lite ljusare nyans o en lite morkare nyans av grått..ska testmåla en gång i eftermiddag o sen en gång i morgon så får vi se vilken som blir bäst =)  Sedan va vi o köpte blomster till svärmor o på apoteket en sväng me.

A håller på å ta bort våran carport nu, han måste snart hoppa in i duschen för vi ska åka till skänninge o äta lunch me syrran...

i eftermiddag blir de kalas då svärmor fyller år idag...ja de va väl allt jag hade o berätta..intressant va?haha


ska försöka filma ellliott lite sedan när han kryper runt..för de gör han för jämnan nu..e hur många steg som helst =)


nää..nu ska jag säga till A att han måste hoppa in i duschen så vi inte kommer försent till elinors jobb.



hoppas alla har de fint.


kramis






godnatt bloggen.


2009-06-23 @ 20:53:03
Tänkte faktiskt snart ta o lägga mig. Man blir rätt trött när man är ute i solen om dagarna o när man dessutom äter mindre än man brukat innan.

Imorn blir det en riktig fixa o dona dag om jag får bestämma. vi ska börja riva inför panelbytet på huset. Brädorna kommer hit på torsdag...så tills dess tycker jag att man kan ha förberett så mkt som möjligt
Imorn kommer vi att ta bort våran fula carport till exempel.
O så ska man självklart vattna gräset vi sått me..o lite sådant.

Sen på torsdag ska vi se om vi kan ta oss en liten tripp till skänninge- linköping- mantorp. Först äta lunch me sis, sedan åka till rusta o köpa färg o efter det åka o storhandla på citygross..orkar man allt de?

näää.. ska stänga av datorn nu tänkte jag

sov gott allihopa.





Ja ni..


2009-06-23 @ 20:31:30
äntligen verkar de som att lilleman bestämt sig för att sova. Han har verkligen varit jättetrött..men busat som en tok för de. Han brukar alltid somna runt 6-tiden annars..men idag blev de efter åtta visst.

det är verkligen full rulle hela tiden..har  aldrig tid o skriva längre..men det är så det är ju. Har inte haft tid sedan elliott lärde sig att krypa typ..o nu blir de ännu mindre tid..för nu har han typ kommit på hur man ska resa sig oxå. Det är inte lätt o natta honom längre..för nu ställer han sig upp i sängen o står o kikar på en..vilket busfrö vi har! O så har han börjat o öva på o resa sig annars me..usch..tycker inte om när han ska försöka stå.. tycker han kan vänta med det ett litet tag till. det är ju för tidigt än..vill inte att han ska göra sig illa!

fast de måste jag ju säga, det är roligt att de händer så pass mkt som det gör ändå...ja menar..denna veckan har hans första bissing börjat titta fram o så har han börjat o ställa sig upp i sängen o försöker resa sig annars me.

this is life =)  my little baby is growing up!





cykelsits


2009-06-23 @ 10:42:56

När elliott o ja va ute o gick förut så började jag o tänka att gud va mysigt de skulle va om vi kunde ge oss ut o cykla lite på semestern. Tänkte att man kanske skulle köpa sig en cykelsits då..

men sen fick jag för mig att googla lite och hittade detta på ntf konsument's hemsida


"Cykelsitsen är ett måste om man vill ta med sig små barn på cykelturen. Man kan börja använda cykelbarnsitsen när barnet kan sitta stadigt, ungefär från ungefär nio månaders ålder eller då barnet väger nio kilo."

visst..elliott kan sitta lite..men absolut inte stadigt ännu och dessutom väger han inte 9 kilon än.. tror nog att vi ska köra på nio månader ändå...eller om vi köper en o testar någon gång senare i sommar..

så vi får väl vänta lite då =/ men men så är de..allt för sonens säkerhet ju =)






Vilket väder


2009-06-22 @ 19:32:02

Vilket underbart väder vi har just nu då =)

Idag har vi varit hemma o donat hela familjen. Först tog vi tre en morgonpromenad i solen, sedan så vattnade jag alla plättar som vi sått gräs på, o sedan så började jag o rensa ogräs. Efter en stund kom killarna ut o busade lite i trädgården.

Elliotts tand har smått börjat kika upp nu--den e kanske en-ett par milimeter ovanför tandköttet nu. Han har varit gnällig till tusen idag..illskrikit o inget hjälpt! antagligen beror de på tanden.

ÅÅÅÅÅÅÅÅ..jag vill bara skrika..e så lycklig över att det är fint väder o att vi har ledigt ihop alla tre när de e såhär härligt <3

nää..nu blir de tv tror jag..

kramis






fästingsdags


2009-06-22 @ 19:28:39
Ja, de kan man väl säga? de verkar som att så fort det blir fint väder ute så dyker alla fästingar upp. Idag har jag nämligen fått plocka bort en fästig på elliott. Först såg jag att han hade något i hårbottnen..tänkte först att de va en fästing..men sen så tänkte jag att nää..de e nog bara lite smuts. Så tog bort de o tänkte inte mer på de, förrän jag såg att de där smutset jag tog bort nu satt på elliotts öra och var EN FÄSTING! Så jag fick bort den fort som fasen..väl på mig så försökte den ta sig in under mitt nagelband. Sprang in o spolade ner den i toaholken o så va de inte mer med det.

Men då undrar man hur mkt fästingar det säkerligen finns där ute.. så ska börja o ta en inspektion vid insmorningen varje kväll nu när elliott får va ute o leka lite mer på filt på gräsmattan mitt på dagen. vill gärna itne att han ska ha massa sånt jobbigt på sig ju.

Sis sa att hon hade hittat en fästing krypandes i hennes sons hårbotten häromdagen med.





Hemma igen


2009-06-21 @ 19:13:45

Idag vid ca 15.30 tiden kom vi så hem från världens mysigaste midsommarfirande i mors o fars husvagn med alla mina syskon o respektive osv. Tack så mkt allihopa, det var jättemysigt o roligt. Elliottt tyckte det var jättemysigt me.

Men kan ju säga att min bantning inte alls har fungerat nu i helgen..vi har inte gjort annat än att äta äta o äta. Men imorn är de nya tag igen!

Vet ni nåt annat som är gött?? A's semester börjar imorn..så nu har hela familjen "ledigt" i fyra veckor =) O så ska de bli jättefint väder med =)

Vi har förresten bokat hotell nu, nästa vecka åker vi till göteborg ( inte denna veckan som kommer men nästa) vi åker onsdag morgon o kommer hem torsdag eftermiddag. ska bli så skönt o komma bort bara vi två =) o antagligen ska vi nog gå på liseberg om de blir fint väder med..me like a lot!  Blev first hotel G, då gothia towers var fullbokade!

nää..nu ska jag njuta av att kunna ligga på soffan o glo på tv..campinglivet är jätteunderbart o mysigt alltså, men ibland e de så skönt o komma hem me ju!

Hur har eran midsommar varit?






bissingsdags.


2009-06-21 @ 19:07:25
ja, äntlingen är det bissingdags..elliotts första tand har börjat ploppa upp.  såg det förut när jag skulle ta o kika lite i hans mun. Va som en liten spricka i tandköttet o de syntes väl att de e nåt som e på väg upp =*)

shit va fort de går, han både kryper o börjar få tänder..undrar va som kommer härnäst :P

hoppas alla mår bra?





Sorry


2009-06-19 @ 08:08:17
Usch.. va man har blivit dålig på de här med o blogga nu igen. Men de e ju faktiskt så att ibland finns de verkligen inte tid. Och har man då tid sedan framåt senare kvällen, ja då blir de mest att man läser andras bloggar och svarar på kommentarer o sen när de väl e dags för o skriva ett inlägg; ja då känner man sig trött så då blir de inge.

Jaja, lilleman slog upp sina mörkgrön-bruna ögon runt halv 6 imorse, va bara o gå upp o göra välling me ett smil på läpparna :) Sedan gick vi upp alla tre. A erbjöd mig o ligga kvar i sängen, men jag kände att jag nog  inte skulle kunna somna om i alla fall trots att man varit vaken vid typ 7-8 olika tillfällen inatt pga att elliott fastnat i spjälorna o nappen åkt ut (vilken busunge :P) E väl att man kommit in i den här rutinen me att gå upp tidigt nu med.

Har börjat lägga fram grejer som vi ska packa ned snart o ta med oss idag. För runt tio räknar vi med att åka iväg till campingen där mamma o pappa, samt sis o hennes sambo o willam satt upp sina husvagnar. blir att fira midsommaren där med heela familjen o deras respektive. Ska bli så mysigt!!

Nä, ska nog snart ta o duscha nu..vi har ju till o med hunnnit med en långpromenad så e lite svettig nu.

Hoppas alla får en trevlig midsommar nu!

ska ta med mej kameran så vi kan ta lite kort!





från oss alla till er alla


2009-06-19 @ 06:32:17


från oss alla till er alla; ha en riktigt trevlig midsommar afton




ska ni göra något speciellt denna dag*?
kramis





torsdag


2009-06-18 @ 12:51:19
Torsdag, en dag kvar till midsommarafton, tre dagar kvar tills a's semester börjar och det spöregnar ute!

JA, vad har man gjort hittills idag då? inte ett jädra jutta faktiskt. Gjorde oss iordning o skulle ut o gå förut eftersom de inte hade regnat nåt då ännu så tyckte jag att vi skulle passa på. MEN..de hann till o börja ösregna under den korta stunden. Så vi fick stanna inne.
Tog en sväng till mamma förut så vi i alla fall kom utanför huset en liten stund o så elliott fick träffa lite folk.Emma o william var där med =)
Elliott han bara kryper o kryper nu..de går inte snabbt än o är lite vingligt..men han kryper ändå! =)

En sak som jag tycker är lite jobbig är dock att han typ knappt äter någon matpure längre..iaf inte sedan han varit sjuk. Nu när han är frisk så sitter han bara och illtjuter så fort han får matpuren. Blir helt röd i nyllet..man får ju inte ens i honom en halv portion. Men sen när man tar fram fruktpuren efter..då blir han tyst! De tycker jag är jättelustigt. För innan har han varit ett matvrak. han har alltid ätit upp all matpure i tallriken o tjutit när det tagit slut för han vill ha mer! vad är de som händer? tänk om man ändå kunde veta va de känner/tycker och vill.

Usch.. måste verkligen ge mig ut och gå en sväng sen, annars får jag jättedåligt samvete.

ikväll ska vi äta mat från pizzerian. För min del blir det nog en kycklingsallad eller kyckling i bröd tror jag bestämt =)





hoppboll?


2009-06-17 @ 19:47:09
kollade på brittiska versionen av du är vad du äter för några månader sedan. Då va det några som fick bo hemma hos henne. De fick hoppa på hoppbollar och hon sade att man kan förbränna massor genom o hoppa på hoppbollen  i en halvtimma..

så nu skulle jag vilja ha en hoppbolll..undrar vart man får tag på såna som passar vuxna. för min rumpa lär ju inte få plats på hen hoppboll för barn inte!


tips`?





är med o tävlar


2009-06-16 @ 18:35:37
 

jag är med och tävlar om hotellövernattning för två hos englas showroom.

Min motivering

sambon och jag har ett tag nu pratat om hur skönt de skulle vara att åka bort och bo på hotell utan våran lilla son.Ända sedan han födde för ca ett halvår sedan har de varit fullt upp nonstop med blöjbyten med mera.  o för min sambos del har de varit fullspäckat med massa jobb och fotboll vilket har gjort att vi inte kunnat ta oss iväg än. och nu  ska vi göra iordning vårat hus utvändigt under semestern så alla pengar måste egentligen läggas på det ( är inte billigt o renovera ju) så detta vore verkligen perfekt =)
Är ju en vild chansning o vara med o tävla, men man måste ju testa i fall att iaf!





åka bort?


2009-06-16 @ 17:58:46

a o jag funderar på att åka iväg nånstans o bo på hotell en natt utan lilleman..första natten utan honom i så fall.

vi e lite inne på att åka till göteborg o kanske till o med gå på liseberg. men vart ska man bo? har bott på gothia towers förut..men frågan e om man inte ska testa nåt nytt?

har ni några tips??






Tisdag 16 juni - mat


2009-06-16 @ 11:03:29
Frukost (325 kcal)  havrefras och mellanmjölk med jordgubbar i. Ett knäckebröd med icas cream cheese light.
                      totalt 297 kcal
 
Lunch(390 kcal)  1 tallrik yoggi jordgubb lätt, 2 skivor knäckebröd med philadelfiaost, 1 portion ananas
                         totalt 326 kcal

Mellanmål (195 kcal)  smoothie på jordgubbar, banan o mellanmjölk
                          totalt 179 kcal

Middag (390 kcal) 1 portion kycklinggryta med en halv portion fullkornspasta och sallad, 1 nektarin
                           totalt 355 kcal.

             träning:  Promenad 80 minuter- ca 310 kcal förbrända

efter denna dag kommer jag dock att ha fått i mig 5 procent mer kolhydrater än planerat..och typ 15 procent för lite fett.men de e svårt o få ihop de.





Tisdag


2009-06-16 @ 10:17:39

Nu sitter man här igen o ska skrriva sitt livs historia..hahaha

I morse vaknade elliott vid fem.. han fick mat i sängen men verkade inte vilja somna om. så vi gick upp.. men efter nån kvart så vart han gnällig o han somnade i min famn så vi gick o lade oss igen. Jag hade ett hopp om att han skulle vilja sova ett par timmar till.. Men vid 6 vaknade han nästa gång så han sov inte mer än kanske 20 minuter.
Inatt har han dessutom bökat o levt livet igen..men så är de ibland. Har ju haft några lugna nätter ändå =)

Elliott har idag visat en bra aptit- han har inte klökts nåntin när han ätit. Och han har inte bajjat än..hoppas att det är i en fastare form när de väl kommer sen.


Vilket soligt väder vi har här idag..är sugen på att va ute lite. Får nog dra fram picknick filtarna o lägga ut dom så elliott kan ligga ute o busa lite ju

Man kan ju säga att man ändå hinner ganska mkt när man går upp 5-6 på morgonen ändå. Vi har hunnit med en långpromenad på ca 1 timma o tjugo minuter me ju. 

hoppas alla mår fint.

kramis






Nu e denna dag slut


2009-06-15 @ 21:43:36

O vad har man hunnit då? vid halv fyra ringde mor o undrade om ja skulle med till motala. Så följde me dit.. var i massa roliga butiker o så hälsade vi på sis i skoaffären. så ett par så jädrans snygga vagabond sandaler med nitar, de fanns dock inte i min storlek så de skulle ta hem från en annan butik..så snart är de i mina ägor =)



vi va inte hemma förrän runt nio..å då kände jag mig jättetrött..ställde mig o gjorde kycklinggryta till morgondagen, och nu har jag duschat. så nu är man redo för natten.

hoppas lilleman sover lika bra inatt, o att han inte får nåt feberåterfall imorn. O så hoppas jag såklart att diarren är över. min syster sa att hennes kille visste flera med småbarn som hade liknande symptom- feber o diarre. Så kanske e de det han åkt på? eftersom de inte kommit några tänder än så kan de nog inte va de som spökar iaf..

ja men som sagt, e de inte bättre imorn så ska jag ta o ringa till vårdcentralen o prata me dom där..vill ju inte att stackarn ska bli uttorkad. o snart är de ju midsommar me så.

nää..nu väntar sängen, ska bli så skönt o få sova lite nu. Man e så trött när man får gå upp vid 5-halv 6 om mornarna ju..men de gör inge sålänge de sover bra om nätterna!

godnatt alla






Mat måndag 15 juni


2009-06-15 @ 15:26:42
Såhär har jag ätit hittills idag

Enligt planerna så ska jag äta ca 1300 kalorier varje dag

Frukost  (325 kcal)
Havrefras och mellanmjölk, totalt 200 kcal
 
Lunch     (390 kcal) 1 portion jordgubbs-banan smoothie
                                     2 knäckebröd med ost emellan
                                              totalt 333kcal

Mellanmål:  1 portion jordgubbar med mjölk  142 kcal

Middag:   kommer att bli grillad kycklingfile, grillade champinjoner, sallad och lite, lite pasta.

                                          

kommer inte få i mig alla kalorier jag ska ha i mig idag. Detta pga frukosten bland annat.. hade ju ingen fantasi i i morse när de knappt fanns nåt hemma

dessutom dras de bort  232 kalorier i deras program. För de har jag förbrännt på en entimmes promenad idag.





Det nya livet


2009-06-15 @ 11:17:09
JA, idag börjar mitt nya liv..haha får väl se hur de går med det. men ska iaf försöka.


Är alltså med i viktklubb numera.  kommer dagligen att fylla i vad jag har ätit för o se hur mkt kalorier proteiner o fetter jag får i  mig.  kommer nog inte följa det slaviskt dock. Lär nog bli mkt sallad till exvis fågel, nötkött, griskött.

Mitt mål är iaf att försöka gå ner 9 kilo på tre månader nu.

startvikt :    77 kilo
midjemått: 86,5 cm
mått runt rumpan: 106,5 cm

Ska börja med o försöka gå ner grav kilona. Vägde 72 kilon vid inskrivningen så de betyder att det är 5 kilon kvar.

följ gärna min kamp om vikten ;) har skapat en kategori nu med ju ;P





Helloo


2009-06-15 @ 11:12:09

Hur e de med alla idag?

här e de kanoners. Elliott är äntligen feberfri. Han har dock inte bajjat nån gång än idag så ja vet inte konsistensen o han klöktes o rös iofs när han åt gröten förut. Inga tänder har kommit än heller!

Ska ta o testa o ge honom lite matpure sen vid lunchen idag igen.. ryser han o klöks så får ja blanda lite välling istället.

Vi är nyss hemkomna från en långpromenad ute i de vackra sommar vädret (eller hur?). Vilket dåligt väder vi har då!!! Visst de regnar inte..men det är molnigt o nästan lite mulet o så blåser det massor med.

VAr är de fina sommarvädret???

jaja..man får göra de bästa av de

nää. nu har vi en bajjare här

Uppdatering: neej..han är inte okej i magen än..de va löst o gult!


hoppas alla har de fint






äckelpotta?


2009-06-14 @ 21:32:26
Sedan man blev mamma så har man inte brytt sig ett skvatt om hur man ser ut (har nog nämnt de förut me). Men idag tar jag nog priset. När jag vaknade upp i morse så var håret alldeles flottigt o äckligt. Men vi skulle ju ändå bara ut på en promenad a jag o elliott så satte gladerligen upp håret i en snodd o tänkte att jag duschar när vi kommit hem. Men de slutade ju me att vi hamnade både här och där under och efter promenaden. Vi var hos svärmor o svärfar o kikade på deras nybyggda altan, efter promenade stannade vi även hos min mamma o pappa o fikade lite.. ( för min del blev de lite vatten.)
Sedan kom de ju massa saker emellan under dagens gång..plus att lilleman varit extra gnällig o mammig idag med pga spya, konstand diarrebajsning och feber.

så nu sitter jag här äcklig o dan me ännu flottigare hår än i morse, o undrar hur de kom sig att man inte "hann o ta sig tid" till att duscha. o så undrar jag om  man kanske ska ta o duscha nu.
är trött o skulle kunna somna när som. och att somna med blött hår innebär att man vaknar med värsta rufset imorn vilket innebär tofsdag. Så egentligen borde man duscha imorn bitti..men man vet ju inte hur elliott mår imorn..så

får väl helt enkelt ta o hoppa in i duschen så man har de gjort.

vilken äckelpotta man blivit alltså.. numera hatar jag att duscha..haha! O smink..när använde man det senast? o bikini..hur fasen ska man kunna visa sig i de i sommar? många frågor o inga svar!





Planer inför semestern.


2009-06-14 @ 21:16:58
Mellan allt kaos idag så har A varit riktitgt duktig o mojat lite i trädgården. Han trimmade o klippte gräset, sedan så fyllde han på med jord och stampade jorden o sedan sådde han gräs på framsidan där vi grävde för o kunna lägga som en stenmur längs staketet. Sedan har han mätt dörrar o donat.

Igår mättes de o räknades de ut ungefär hur mkt panel de kommer gå åt till panelbytet. Imorn åker a till byggmaterial direkt efter jobbet för o se så de har allt hemma o så. GUd va jag längtar tills de blir klart sen. Längtar tills man kan få måla panelen..halvmörkgrått me vita knutar kommer huset att bli. Sedan ska vi måla staketet vitt me tror jag, o så ska vi måla våran skabbiga altan vit då den ser fallfärdig ut som den e just nu! Dessutom kommer det att ske byte av dörrar ute i groventren. Tror det kommer bli ett enormt lyft för vårat hus.
Dessutom så kommer vi att gräva runt träden o lägga lite byasten runtom, och så har jag ett runt land mitt i gräsmattan som jag ska piffa till med lite växter. Tror det kommer att bli humle, lavendel och kanske nån sorts gräs.
Sedan kan man ju inte göra allt som man vill på en gång heller.. det finns varken tid eller pengar.

Man skulle ju gärna vilja bygga en inglasad altan me trädäck, o så skulle man ju vilja lägga byasten o göra en uteplats på framsidan me..meen..drömma kan man. Och på längre sikt så kommer drömmarna att slå in. Men de kommer att ta några år ;) Var sak har ju sin tid.

så våran semester kommer alltså till största del att spenderas hemma med husfix. Förutom en vecka då vi kommer att befinna oss på öland.  Hoppas bara att vädret blir lite stabilare o bättre med =)





Bantning på gång


2009-06-14 @ 19:48:53
Japps, nu ska här tas tag i vikten på allvar. sedan jag var på återbesöket hos barnmorskan för fyra månader sedan har jag gått ner 6 kilo i alla fall..utan att göra något speciellt förutom att röra på mig varje dag. De senaste veckorna har de varit lite si och så med det eftersom elliott först var förkyld o sen har de ösregnat vilket hindrat oss från våra promenader. Men från o med imorn ska vi ut varje morgon. O sen ska jag promenera/träna en gång under eftermiddagen med.

Dessutom ska jag nog gå med i viktklubb.se

detta stod det när jag skulle kolla mitt bmi:

Ditt BMI innebär att du är överviktig. Ett hälsosamt BMI ligger mellan 20,1 - 25.  (mitt är 27,6)Du bör av medicinska skäl minska några kilon. Viktlubb kan hjälpa dig att gå ner i vikt på ett sunt sätt, vilket ökar dina chanser att behålla dina nya vikt då du har kommit i mål. Som medlem i Viktklubb får du allt stöd du behöver för att lyckas.


hos viktklubb kan man se hur lång tid det tar att förlora visst antal kilon. Jag valde ett datum då jag vill "sluta" och då stod de såhär

"Med Viktklubb.se kan du till den önskade tidpunkten 2009-08-17 bli av med 9 kg. För den här målsättningen skulle vi rekommenderar vårt 3 månaders abonnemang för dig.

Observera att denna funktion inte tar hänsyn till din nuvarande vikt eller din önskade slutvikt utifrån ditt BMI."


Nu ska vi ta tag i skiten!






lugnet råder


2009-06-14 @ 19:40:12
Lugnet råder i huset, elliott sover..a läser aftonbladets sportblad..jag sitter o sneglar på natt på museet. Vad mkt blöjor o tvättservetter/tvättlappar det gått åt idag då..stackars liten!





Sicken dag de varit hittills


2009-06-14 @ 13:46:59
Lilleman har fortfarande feber o diarre. Tycker så synd om honom..han e inne på sin fjärde dag nu! och inte har tänderna brytit sig fram än!

Idag har han haft de ganska gnälligt.. o förut när han åt så satt han bara o klöktes..o fick knappt i sig nån mat alls. Sedan kom värsta kaskadspyan. de va kräks överallt..han kräktes både ur näsa o mun. O så illskrek o han stackarn. Tyckte verkligen att det var jättehemskt o se honom kräkas sådana mängder o de va ju rätt tjockt de han kräktes ut me.

Ringde iaf sjukvårdsupplysningen, då jag fick för mig att de kunde va nåt annat. sade att jag misstänker att det är tänder på gång..o när jag berättade hur han mådde o så så trodde hon det med. Hon sa att småbarn kan kräkas av att ha feber, o att man fick ge dom flytande alvedon/zuppar mer än 2 dagar i rad. Så vi ska fortsätta ge honom det. O sen sa hon även att de kanske inte vill ha varm mat (vilket man sett tecken på de senaste dagarna) eftersom de kan va obehagligt för munnen..utan att man istället ska försöka ge honom lite fruktpure, mkt att dricka, och de kan även få välling eller gröt. Hon rekommenderade dock att han sålänge skulle få risgröt eller majsgröt och majs eller risvälling istället för havre eftersom de kan göra dom lösa i magen när de är dåliga..och han är ju lös

så nu har jag bunkrat upp med majsvälling i tetrapack, och sedan risgröt med äpple och mango..så får han de tills han e okej igen. Och de gör väl inge om de inte går åt, för han kanske blir sån här fler gånger när han håller på att få tändeR?

just nu ligger sjuklingen o sover på sin fars bröst. Det är så han helst vill ligga just nu, han vill vara nära när han e dålig..lägger man honom i sängen så somnar ha inte även fast han är trött.

åå.va jag vill o önskar att de tänderna bryter upp inatt så han slipper detta..tycker faktiskt såå synd om honom o känner mig hjälplös som inte kan göra så mkt åt de ju.

hoppas alla mår bra

kramis





My baby and I..ou ou ou


2009-06-13 @ 17:53:42
A has left the building. Ikväll är det bara my baby and I hemma..precis som förra lördagskvällen.

Denna kvällen ska roas me lite tv tittande tror jag, elliott han ligger på golvet o busar i skrivandets stund. Han tar fler o fler kryptag nu..så kul o se. Gav honom lite alvedon förut o sedan dess har han inte haft nån feber. Har känt i hans mun idag me, o jag kände att de va lite bulligt under tandköttet..så de är tänder på gång. Var hos mor förut, och hon kände efter o kände oxå att de va nåt på gång där.

nä, har inge mer vettigt o skriva o nu m åste jag verkligen slita mig då elliott fått tag i sladden till tvn/dvdn.

hoppas alla får en trevlig lördagskväll..för de kommer jag o ha me världens finaste son..oavsett om han e vaken eller inte.





Inga tänder än


2009-06-13 @ 06:57:03
nää, inga tänder än. Och febern o de lösa är kvar. 38,3 hade han i morse när ja bytte blöja på honom.Nu börjar de ta ut sin rätt på maten kan jag säga. Han har ju varit värsta matvraket. Men igår åt han inte upp all mat till middag, han åt inte upp all gröt och i morse så va de typ 160 ml välling kvar. min stackars bubbe.

om de nu är tänderna, kan de va så snällla o kika upp snart så han slipper febern o allt. Usch om de kommer va såhär varje gång han ska få tänder sen. Det är jobbigt o se honom sjuk såhär länge även om han försöker hålla skenet uppe.

han e lite lite kinkig så egentligen borde jag ge honom alvedon, Men de står att man inte ska använda de mer än två dygn i rad o de har vi gjort nu. Men han fick ju bara en gång i förrgår o en gång igår ( igår hade han ju typ bara 38 under dagens gång o visade inga tecken på att må dåligt, så han fick inge förrän innan han skulle sova o hade högre temp)
Törs jag ge honom alvedon ändåÄ? någon expert som vet?





Friday night


2009-06-12 @ 21:37:43
Fredagskväll..vi har sett på yes man med jim carrey. Tyckte faktiskt att den var sevärd!

Mina killar ligger redan i sängen o sover. Den minsta somnade runt halv sju, den större gick o lade sig för tjugo minuter sen då han ska gå upp vid fyra imorn bitti.

men jag vill inte gå o lägga mig än. Det är ju fredagkväll. får ta o se om det är nåt bra å ha på tvn.

imorn ska vi hälsa på mina föräldrar en stund tror jag. Elliott behöver komma hemifrån lite..se nåt annat än vårat hus o hans mamma/pappa.

han smittar ju inte!

ja ja..godnatt på er alla





Fredagkväll


2009-06-12 @ 18:46:41

tog nyss tempen på elliott- nu är den 38,3 grader..gav honom alvedon så han kan sova relativt gott inatt förhoppningsvis.
Han fick sin kvällsnan inne i sängen nu- hoppas han inte bajsar ner sig totalt som han gjorde igårkväll när han skulle sova.

hoppas han kan somna direkt ikväll nu för hans egen skull.

Om de nu är tänder som spökar- hur länge varar de här symptomen då tror ni?


nu lite godis






idag är jag en dålig mamma


2009-06-12 @ 12:58:34
ja känner att mitt temperament inte är så bra idag faktiskt, elliott är svintrött..men vill han sova då?näääää.. har försökt försökt o försökt..men de går inte..o då blir jag irriterad!! Han behöver ju sova, de e ju för hans eget bästa.

Det är tur att de små liven inte förstår va man säger.hahah

Han är verkligen världens finaste o allting..älskar honom över allt annat <3 även om han stretar emot o grejar o e lite jävlig..så är han ju den underbaraste varelsen som finns. Men ibland blir man irriterad.

nä.. a får nog ta o ta hand om sin son lite i eftermiddag känner jag..för just nu e de bara bläää på mig.. hatar mig för jag har en sån här dag! känner mig som en jättedålig mamma bara för jag visst blir irriterad idag.

SOOOV UNGe soooov. (du har ju inte sovit nåt idag än)





vart är alla bloggare?


2009-06-12 @ 11:06:03

har varit inne på bloglovin flera gånger nu, ingen av de bloggarna jag följer har skrivit nåt..

vart är alla..hahahha






man ska aldrig ta ut segern i förskott.


2009-06-12 @ 09:22:02

man ska aldrig ta ut segern i förskott. Det har jag fått lära mig nu. Tog elliotts tem nyss, han har feber igen. ( så de där om att temepen va 36,9 i morse kan vi glömma nu) nyss hade han 38,1 grader. Men han har iaf lägre temperatur än igår..det är ju alltid nåt =)

så kanske e tänderna iaf då.

Försökte att få honom o somna nyss men de gick inte bra. Efter grötfrukosten o lite bajjning igen så går de kanske


Jahopp..vi hade tänkt o grilla ikväll..men de lär väl inte bli uppehåll så man kan grilla lite?

ser riktigt ruggigt ut ute...så gör inge om vi stannar innne hela dagen :)






regnet de bara öser ner


2009-06-12 @ 07:20:37
ja d fullkomligt öser ner regn här. Hade tänkt å gå ut en sväng, meninte när de regnar så mkt som de gör ju!

Tog tempen nyss.. 36,9..ingen feber me andra ord =)
vet inte va de va me honom igår, har känt i hans mun o tittat me för den delen. Ser inget tecken på bissingar. MEn han är fortfarande lös i magen, o så drar han sig i örat..trots att han e nyvaken o inte trött. (har ju läst att de kan va teckien på att tänder e på gång me) kanske e de så att han inte tål sin välling? vi började ju att ge han morgonvälling i onsdags.

nåja., ska köra me vällingen någon dag till..blir han inte bättre i magen så får man väl anta att det är den som spökar eller?




nää..nu luktar de bajja här..





YEEES =)


2009-06-11 @ 19:35:29
färdigstädat var det här nu får det gärna bli helg snart tycker jag! så skönt o slippa städa imorn ju!





svårt o natta sjuk bebis eller bebis o bebis


2009-06-11 @ 18:35:23
ja,elliott va jättetrött förut, så då bestämde sig a för å göra iordning kvällsnanen till honom. Han fick allt o somnade till sa andreas. 5 minuter senare hör jag att han ligger där innne o gör massa ljud, känner direkt när ja öppnar dörren att de luktar bajs. Stoppar ner huvet vid blöjan o luktar- bajs.

O isch så illa lös i magen bajs luktar då..luktar nästan jäst bajs! Stackar lilla plutten

Förut när zuppen slutat verka tog ja tempen igen 38,6 fortfarande. skulle stoppa in en ny i baken på honom- då "bajsa" han ut den gång på gång. Så fick panik åka till apoteket o köpa flytande alvedon istället, de gick bra å få i honom det faktiskt.

Näää..elliott verkar inte vilja sova nu.. han ligger i sin säng o pratar o mumlar o skriker glatt. han har iaf piggnat till lite sedan i morse..men e nog för alvedonen börjat verka.

nää.. nu ska jag ta o se om han vill komma upp igen. Har en känsla av att lilleman intekommer att få en så rolig natt ..det är ett som är säkert! Men så e de o va sjukling ju!

trevlig kväll till er allihopa.





min lille snutt


2009-06-11 @ 13:47:33
De märks att de inte e nåt som e helt okej med lilleman han har legat på mig i soffan o sovit i tre timmar.
Visst händer det att han sover länge, men aldrig så länge när han ligger hos en. O inte när han sovit så mkt för övrigt.

Tog tempen när han hade vaknat när blöjan ändå byttes. Då va tempen 38,2 . Han e i alla fall lite piggare nu då zappen har fått tempen o sjunka lite iaf o sen har han fått i sig lunchen o sovit länge me ju!

ja, lös i magen e han ännu o såhär mkt som han dreglar idag har han aldrig dreglat förr.. då kan de kanske va tänder på g.

jaja..hörs senare.

kramis





i'm tired of using technology


2009-06-11 @ 10:15:31
ja, de kan man väl säga. nu verkar de som att min mobil slutat fungera mitt i allt me. displayen funkar inte. de klickar om tangenterna men man ser inte ett shit på displayen. SKA ALDRIG MER HA EN MOBIL MED TOUCH SCREEN..DE E ETT SOM ÄR SÄKERT. o så har ja abonnemang på helvetet me som inte går ut än på ett tag. kul o köpa ny telefon då!!

blääääääää på den här dagen!!





stackars liten


2009-06-11 @ 09:42:49
Elliott har feber, 38,6 va tempen på när jag tog den för en kvart sedan.

hade gjort mig iordning o precis matat elliott o tänkte att vi skulle ut och gå. Men plötsligt vart han jättekinkig på skötbordet. Sådär som han inte brukar va. Visst han kan väl skrika o tjuta han me ibland. Men idag va de värre än illtjut inne på skötbordet. Så tänkte; han kanske har feber (även fast jag inte riktigt trodde på teorin). Tog tempen och mkt riktigt så hade han feber. Då klarnade allt för mig. De kanske e därför han sovit lite dåligt inatt med. Han har legat o mumlat o "pratat" i sömnen massor o vändit i vritt. O så vaknade han o var klarvaken vid halv tre inatt. Men då hamnade han bredvid mig o kunde då somna om på direkten. Sedan vaknade han vid halv 6 o fick välling. O idag kunde han ju somna om på direkten. Vaknade dock en timma senare med världens värre än illtjut då me o inget hjälpte för o trösta honom.  Sedan så hade han bajat när han satt i gåstolen. Bajjet va gulaktigt, vilket inte händer så ofta längre o dessutom va de ganska löst. O inte nog me de..när han suttit i gåstolen en liten stund förut då började han verkligen värre än illtjuta me.  så då tog jag upp honom o han somnade direkt i min famn o sov i en kvart. Så tecknena har vä ändå funnits där..men jag har inte förstått.!! dåligt av mig!!

Han brukar ju oftast va på jättebra humör o skratta o flina o babbla, men han har ju faktiskt inte gjort de idag!

nåja, han fick en panodil zupp i rumpan o somnade i min famn, lade nyss in honom i sängen. Hoppas han kan sova gott nu då o att febern försvinner..

undrar va de ska va? hoppas de inte e nåt me magen utan att de bara blev så just då. han har ju varit snorig till ofrån nu sedan han va förkyld sist..men få feber för de nu? njaa,de kan säkert få lite feber ibland ändå.

Blir ingen promenad idag, o handla får jag väl göra sedan när A kommer hem.

Min stackar lilla gullunge.





Grey's


2009-06-10 @ 22:05:18
kan man säga annat än att grey's slutade riktigt tragiskt. Izzie o george liggandes inför döden i två sjukhussängar med hjärtstopp. Nu kan man ju knappt vänta till det är säsongsstart igen i höst..o det är ju långt till höst. Man vill ju veta om de klara sig eller inte

Jag visste direkt när de tog in "john doe"att de va omalley- det syntes på ögonen. o dessutom så syntes han ju inte till nåt i avsnittet knappt.


E verkligen den enda serien jag följer stenhårt,Hur ska man klara sig till hösten?





FISGRIS


2009-06-10 @ 17:37:10

vi har en riktig fisgris här hemma. Han bara fiser o fiser hela tiden. Nog för att han har fisit mkt sedan han föddes, men nu har de nog nått sin topp.haha.

Man blir så full i grin om nätterna när man ligger halvt vaken o hör lilleman fisa som bara den.

någon mer som har en fisgris i hemmet?






BVC


2009-06-10 @ 13:48:31

Då va bvc besöket avklarat. Skulle va där vid ett o kom hem runt halv två. Var ju läkarbesök idag me. .fick träffa hon med mustaschen.Gick jättebra..allt såg jättefint ut. När elliott låg där på skötbordet så ställde han sig på alla fyra o klev nåt steg framåt. De blev så chockade över att han redan stod på alla fyra..bara de! De sa att han e tidig. Men samtidigt tycker jag inte att det är så tidigt, vet ju flera stycken här i mammabloggvärlden som har barn som redan står upp på alla fyra me =)

20/5 ( 5 månader o en vecka ca) 7580 gram, 69,5 cm lång, omf 43,5
10/6 (6 månader på dagen)         8360 gram, 70 cm lång, omf  43,3 (hur fan mäter dom egentligen?)

ja, visst är det lustigt att hans huvud helt plötsligt va 0,2 cm mindre? o inte nog me de; hon mätte det till att han va 69,5 cm lång idag me. O då sa jag bara de att 69,5- då har han ju inte vuxit nåt på längden sen förra gången. Då va hon tvungen o kolla igen..o då sa hon helt plötsligt att han va 70 lång..skumt! De e lite virriga som sagt! 
Han hade iaf nästan gått upp så mkt som jag trodde (trodde han skulle väga 8500 gram för han muffar så mkt ,felade ju bara på 140 gram)

Så ja, mina vänner. På 6 månader har han blivit 20 cm längre (från 50cm till 70 cm), han har gått upp 4870 gram (från 3490 till 8360 gram)

Han växer verkligen så de knakar. o han kommer säkerligen bli en riktig tjockis så glad i maten som han e =)






dagen so far


2009-06-10 @ 12:03:03
han somnade visst om igen.

Idag har vi varit framme på byn och kollat på skolavslutningen. Vilket trist väder de fick stackarna. Men men..sån't e livet. Tycker de har varit många skolavslutningar me regn ända sedan jag var liten!

Sedan gick vi till min mamma o fikade lite me willam, emma., ellen o jocke. Fick jordgubbsbakelse, var jättegott =)  elliott fick ett paket me, ett par röda jättesöta shorts =)

O nu ligger då som sagt killen o sover i sin vagn, om en timma ska vi va på bvc så måste se till att få i honom lite lunch innan de me =)

I morse fick han välling för första gången. 'Han tyckte de va jättegott!


ja, har inte så mkt mer o komma me just nu!

hoppas alla mår fint. kramis





6 månader


2009-06-10 @ 11:44:31

Ja ni..idag har man varit mamma i 6 månader. Såhär dags för ett halvår sedan va vi redan på väg hem från bb faktiskt. O glömmer aldrig känslan när de lade upp honom på mitt bröst efter han kommit ut. De va så magiskt de föll tårar både från mina o andreas kinder. Det är en känsla som man själv måste få uppleva för att förstå. O sen va man så begeistrad i honom, så även fast man var superduper trött o behövde sova på bb, så ville man bara ligga vaken och kolla på honom. 
Hade aldrig i hela mitt liv kunnat tro att jag skulle kunna va såhär lycklig som jag är. han e verkligen de bästa som hänt oss =)
LYCKA, LYCKA, LYCKA =) =) =)




han gjorde verkligen inte annat än o suga på tummen  o näven direkt efter han kom ut.



Elliott gör allt detta:

vänder sig från rygg till mage
vänder sig från mage till rygg
krälar på golvet
kryper några steg
babblar för fullt när han håller nåt i handen
roffar åt sig allt han kommer åt o stoppar in de i munnen
kan sitta upp själv iaf i nån minut..mer än så e de inte än!
flinar åt barn så fort han ser ett barn. Han blir jätteglad!

han har dock inte fått någon tand än, men alla är ju olika.


nä..nu är de nån som e vaken i sin vagn ute i groventren. Bäst o ta in honom o mysa lite me honom =)
 






Nu så


2009-06-09 @ 20:49:40
Nu fungerar videoklippet..lyckades iaf fånga ett par "steg" de brukar kunna bli fler dock. får se om de blir några fler imorn som ja kan filma





Dagen


2009-06-09 @ 20:06:44
kom ju på att jag inte direkt berättat nåt om vår dag idag.

Elliott vaknade som vanligt runt halv sex imorse. Varit en bra natt då han knappt vaknat nåt. Han fick sin Nan o sen kunde han faktiskt somna om igen vilket innebar att han o hans mamma kunde sova till ca 8 idag=)
Sedan gick vi upp o då bakade jag ett par baguetter till mig o åt, sedan runt nio så fick elliott sin morgongröt.
Efter det gjorde vi oss iordning och tog öningerundan. Gud va skönt de va me lite variation, gillar skarpt o promenera i lite "på landet miljöer".  Under promenadens gång så ringde min lilla mamma mig o undrade om vi inte kunde komma förbi en sväng. Så på vägen hem från promenaden så stannade vi där. De har varit på cypern i en vecka nu o solat o gottat sig och kan ju säga att de va nästan svartbruna i hyn. De gosade o myste me elliott o mamma tyckte att elliott hade vuxit massor på denna veckan.  Emma o william kom me o ellen oxå.JA, vi var kvar där en riktigt bra stund, vi visade självklart elliotts krypsteg me..hihi!

Vi va inte hemma förrän runt tjugo över ett. O då lade jag elliott i hans säng så jag kunde skriva en grej på datorn. Han låg där o busade o fejade. rätt va de va när jag kom in så låg han där o sov. O när a kom hem så låg han där me fötterna mellan spjälorna busfröet =)

Sedan åt vi lite pasta o köttfärssås o elliott fick duscha me sin pappa. Det följdes av massa bus på golvet o sedan kom emma o william förbi en sväng igen så william fick leka av sig lite. O så att elliott fick träffa sin stora idol- för de verkar ju som att william är hans idol så mkt som han ler o flinar när han ser william. Mor o min syster elinor va förbi en sväng me o kollade läget. O när de gick hem så hade a hunnit försvinna med. Fotbollsmatch för hans del ikväll!
 Elliott va jättetrött när alla hade gått men han fortsatte o leka lite till. Men till slut va han så trött o gnällig så jag fixade lite nan till honom o lade han i hans säng o mata honom. Så redan vid halv sju somnade han ikväll. O då passade jag på att dra fram min orbitrec o träna!

Nu sitter jag här o kollar in lite bloggar o sånt. De va väl dagen det. mkt o läsa va?

imorn ska vi till bvc för 6-månaders kontrollen o på morgonen blir de kanske o kolla på skolavslutningen på bynn. om de inte regnar förstås!





Min lilla sötnos börjar bli en stor kille


2009-06-09 @ 19:54:26
ja, de måste man väl säga ändå. För exakt ett halvår sedan så låg man inne på bb me värkar..de ni!

dagen i bilder



haha..såhär såg de ut i morse när ja titta bort ..han tog sig fram till lådan där hans leksaker brukar ligga o låg där o kikade i den/sultade på kanten.



såhär hittade elliotts pappa honom när han kom hem från jobbet. Han låg i sin säng o sov i tjugo minuter kanske. A va bara tvungen o ta ett kort på "fängelsekunden"



nyduschad kille me blött o lite krulligt hår.



mammas lilla busunge =)

ja de va väl alla bilder, nu ska jag ta o skriva ett inlägg om dagen lite smått.





han tar sig framåt iaf.. VIDEO


2009-06-09 @ 19:43:16
Ja, elliott fullkomligt älskar o ligga på golvet o krypöva.. han ser alltid någonting som får bli hans mål att ta sig tilll..thihi






isch


2009-06-09 @ 19:29:51
här nedan ser ni va som kröp på våran sovrumsvägg förut när jag skulle gå in o titta till min sovande elliott..
den va mkt större än va de ser ut som..var nog ca 5-6 cm. Fy farao så äckligt de va. de som känner mig vet verkligen att jag har värsta spindelfobin. men va ska man göra när ens lilla son ligger därinne o sover o man inte vill att den ska krypa upp till honom? jag tog en tidning o smällde till den hårt med. så imorn blir det väl regn, förlåt!!



hade de inte varit för min sons skull så hade jag aldrig ens rört den. Jag hade panikartat stängt igen dörren o ringt efter mamma eller pappa o bett dom komma o döda den. kände mig så pass stolt över att jag bestämt mig för att försöka döda den trots fobin, så va tvungen att ta ett kort på hur den såg ut för annars skulle nog a inte tro på mig!





woooow


2009-06-09 @ 17:48:34
Va inne på banken via internet förut o döm av min förvånging när jag såg att skattepengarna va insatta på mitt konto.

ja trodde absolut inte att de skulle komma idag, kanske i slutet av denna veckan eller nästa..men inte idag.

Var o köpte en villervalla dress till Elliott förut idag förresten, o en söt liten keps me =)

ja..elliott han e redan jättetrött- han har nog sovit max en timma på hela dagen. Så de börjar märkas nu!! Men ska vänta till klockan är åtminstone 6 innan han får sin nan, sen kan han få somna om han vill.

Inatt 00.26 blir elliott 6 månader- va de går fort.

hoppas alla mår bra. kramis





haha


2009-06-09 @ 15:08:46
Har kommit på de att vad man e nyfiken nu när man går hemma o e mammaledig då. Man måste se vad grannarna gör när man hör att de låter från dom, hör man nån prata om nåt så måste man veta va de pratar om. O allt detta för att man går hemma o e mammaledig o inte kommer ut så mkt. Tror det är därför iaf. för såhär nyfiken var jag aldrig innan.
Och jag tror med största sannorlikhet att de inte blir lika illa sen när man börjar jobba igen. För då sitter man inte inne halva dagarna utan då e man ute bland folk o pratar o så.


jag är nog inte ensam om o ha de så iaf, vi pratade faktiskt lite om de förra mammaträffen. G som e me i mammagruppen berättade att hon e nyfiken o måste ha koll på va folk gör o så..

Men ändå..e nästan så man skäms så nyfiken man e nuförtiden..thihihi





överbelastning


2009-06-09 @ 08:34:01
ja, de verkar de vara på skatteverkets hemsida när man ska använda bank id o kolla när man får sina pengar.. med andra ord är de fler än jag som e nyfiken =)

har precis ätit frulle- gjorde ett par minibaguetter i ugnen o åt.de va onyttigt kanske- men såå gott =)

Snart ska elliott få sin morgongröt, sedan ska vi nog gå ut o gå en sväng tänkte jag..röra på döfläsket så de blir mindre..

Snart har dom kommit hem =D





inge får vara ifred när busungen e framme


2009-06-08 @ 20:24:17
Hihi.elliott e inne i en sådan period då han ska vara överallt o ha allt- allt han ser ser lockande ut för hans mun tycker han.

O idag har han lattjat massor på golvet, till och med krypit 5-6 steg..de ni..de börjar arta sig sakta men säkert =)

ja, här får ni se va elliott diggar


Mammas fransgardin går man bara iväg någon sekund så hittar man alltid honom vid fransgardinen när man kommer tillbaka- eller vid kaminen.

datorn är en stor favorit, så fort den står bredvid öppen som stängd så ska han prompt försöka ta sig dit o trycka/slå lite.


fjärrkontrollen som för så många andra barn så har elliott oxå fallit för fjärrkontrollen. här ser de ut som att han ligger o kollar på tvn o att han typ bytit kanal själv..haha



fjärrisen igen, fast här sitter han upp..

o ja, jag vet..han har för stor pyamas på sig..men hellre för stor än för liten ju :P





Då va de vardag igen.


2009-06-08 @ 10:58:11
Sitter här o kikar på elliott som ligger på golvet o busar för fullt. vi e nyss hemkomna från en långpromenad o lite handling. Gissa vad jag köpte idag? jordgubbar =)

Idag blir de lugnt, e inte så roligt väder ute, ser ut o bli regn när som. Så blir nog att busa massor på golvet. känner jag lilleman rätt så ska väl han ha sina krypövningar idag igen..haha!

ja, de va väl va ja hade o bjuda på just nu

intressant va?

nu ska jag nog äta en jordgubbe eller två =)





JAg är världens lyckligaste


2009-06-07 @ 22:12:03
Ja, känner mig så lyckligt lottad. Har välsignats med världens finaste gåva..de finaste en människa kan få. Ett litet underverk- mirakel..ett barn- elliott
Många kämpar o kämpar o vill inget hellre än att finna de jag funnit, en del får aldrig ens uppleva det hur mkt de än vill. Skickar alla mina tankar till de ikväll- alla de som inte vill annat än att ha en liten hos sig. Som inget hellre vill än att få uppleva den sanna kärleken mellan en förälder o sitt barn.

jag har fått turen att få uppleva allt detta jag vet hur underbart det känns bara att få ett leende från sitt barn, jag vet hur mysigt det är när de i början är så beroende av sin mammas när het. Det är verkligen den underbaraste känslan av alla..att veta att man av kärlek skapat ett litet mirakel som består av våra gener.

Elliott- våran underbara busunge. Vi älskar dig mest av allt på denna jord! Inget har nånsin kännts så meningsfullt som efter du föddes <3


en nybliven mamma på väg att börja storböla sekunder efter de lagt honom på mitt bröst.





sicken dag


2009-06-07 @ 17:44:52
Nu är man äntligen hemma..eller nu är jag hemma iaf.

Vi packade in oss i bilen strax efter klockan halv elva mot destinationen linköping (trodde vi ja) när vi väl var i rondellen så fick jag för migatt vi ju kunde åka till jönköping istället (lika långt o åka ungefär) eftersom det är mkt trevligare där o finns mer affärer. Så vi tog ett extra varv i rondellen å åkte åt smålandstrakterna istället.

Vi hamnade på babyproffsen där vi ställde oss o kikade på bilstol till Elliott- o nästan på direkten fick vi hjälp vilket jag är tacksam över. jag hade nog aldrig i min vildaste fantasi kunnat ana vilken djungel det är. Visst de fanns tre- fyra olika märken o välja bland. MEN..sedan fanns de ju sjuttioelva (haha..vet att de inte heter så) olika varianter på märket med. O jag fattade nada när hon pratade måste jag erkänna. vi fick iaf hjälp med o testa några varianter i bilen. Och efter mkt om o men så blev det en Britax hi-way i färgen Ellen. Och dessutom så  fick vi efter köpet hjälp med att installera den i bilen. Så elliott fick åka i sin nya stol direkt =) aldrig varit me om så bra service faktiskt!!

Får väl ta o säga tack farfar Arne å elliotts vägnar som ända sedan elliott föddes sagt att när elliott behöver en vanlig bilstol så ska han betala den.

såhär ser den ut. Bild från
britax.se

När vi kom hem så åkte vi självklart en sväng förbi elliotts farmor o farfar för att visa hur stolen de ska pröjsa för ser ut. De tyckte den såg vettig ut faktiskt =)
EFter det så tog vi samtidigt en sväng förbi min syster Emma, fredrik o elliotts kusin willam för o se va de gjrode o för att visa stolen. Då var elliotts två andra mostrar där me med sina killar. Så blev lite glass o sen massa bus på golvet. Elliott låg på alla fyra hela tiden o försökte ta sig framåt..han e så duktig. Det går bättre o bättre dag för dag =) Var verkligen superkul o va där o prata o busa o greja som vanligt..tack för en trevlig eftermiddag =)
Mitt i allt så ringde J till A me o undrade om han inte skulle komma o kolla på Blagsmatchen. Jag sa att jag inte tyckte att han skulle det eftersom hela gårdagen vigdes åt fotbollen. Först hade ju A match o sedan va han på puben o kollade på sverigematchen me. Men han erbjöd sig att ta med sig elliott en sväng. så då fick han faktiskt gå o kika på fotbollen.  Sen vet man ju inte hur länge elliott tycker det är roligt..men det är en annan sak ;P 
Så nu sitter jag här ensam i huset o bara gör de jag vill göra. såå skönt faktiskt =)





Skattepengar


2009-06-07 @ 09:50:43
kom o tänka på de förut vid frukostbordet att undrar när skattepengarna kommer. Kom på att de ju faktiskt är juni månad o att man brukar få skattepengarna någon gång då om man inte gjort några ändringar i deklarationen o deklarerat via internet, telefon etc.

kalla mig girig eller va ni vill- men extra pengar är ju alltid välkommet =)

har ni sett skymten av några skattepengar än?





Söndag


2009-06-07 @ 09:37:32

söndag och ytterligare en jobbig natt hoppas de vänder snart, så länge får man gilla läget o va positiv =)
sedan idag ska vi bege oss till babyproffsen o kika på bilstol till ellliott. Han e typ för stor för den andra nu ju. Får se va de blir för nån, men ska va nån som e bra i tester.


på tisdag morgon kommer mamma o pappa hem från cypern- är lite avundssjuk på dom måste jag erkänna..de har verkligen haft kanonväder o kommer säkert vara jättebruna som de alltid är när de har varit utomlands.

nää..har inte så mkt mer å säga

hoppas alla mår bra






Nämen


2009-06-06 @ 22:25:50

haha.. har verkligen totaldissat fotbollsmatchen mellan sverige o danmark. För de första för att jag hatar allt som har med fotboll o göra eftersom den tar upp så mkt av a's tid. För de andra så har vi inte 6:an heller så.

gick nyss ut på aftonbladets hemsida dock o såg att sverige förlorade..de va ju trist!






nationaldagen


2009-06-06 @ 18:12:58
Idag har de inte hänt så mkt. Varit hos sis, fredrik o william o fikat lite på förmiddagen så att elliott fick komma hemifrån en stund. Sedan åkte a iväg för match runt halv två, då somnade elliott i min famn o han låg där o sov i ca 1 1/2 timma..de ni!
natten har iofs varit lika trist som natten till igår, men de e ju så det är o va förälder..man får räkna med att de har såna nätter när de sover sämre. natten till idag slog iaf alla rekord. HAn somnade runt sju, vaknade vid halv elva o var klarvaken o stortjöt. Han fick lite nan men fortsatte o storböla..efter mkt om o men somnade han..men i hans pappas säng. Sen vaknade han vid två o va ledsen igen- sedan vaknade han vid halv fem o då fick han nan. Sedan somnade han en stund igen..o sen ville han gå upp vid 6. Men jag har en känsla av att magen krånglade..att de va därför han sov så hackigt faktiskt.

I skrivandets stund försvann a igen han kom hem från matchen vid halv sex, var hemma tills nyss och åt lite.( blev grillade hemmagjorda hamburgare o waffle fries till) o nu drog han iväg till jocke..de skulle till "sportbaren" o kolla på sverige-danmark. Så ikväll e de bara elliott o jag <3 eller jaa..snart blir de väl bara jag för elliott verkar vara trött nu!

ja, mkt mer än så har jag inte o dela med mig just nu..

hoppas alla mår bra

kramis





lite bilder på min lillkille=)


2009-06-05 @ 09:27:27













Fredag morgon


2009-06-05 @ 09:11:23

Fredag morgon, regn o blåst ute- det är juni och jag eldar  Var iskallt på golvet förut när vi gick upp så bestämde mig för att slänga i lite vedpinnar i kaminen. E ju inte så skönt för lilleman o ligga o busa på golvet o gå i gåstolen när det är kallt.

Idag är det helg hörrni =)






en önskan


2009-06-04 @ 22:36:07



såhär vill jag åtminstone se ut en gång i framtiden, är iofs gravid här me (bilden är tagen för ca ett år sedan när vi va på agia napa) Va ett par veckor efter inskrivningen o jag mådde konstant illa o all mat på cypern smakade nästan blää förutom brödet o frukten då. Så när jag kom hem så vägde jag typ tre kilon mindre än inskrivningsvikten. Men de gick jag upp fort sen när illamåendet försvann några veckor senare.

En dag ska jag minsann ta mig dit..till de målet..men de får ta sin lilla tid som sagt..har ingen brådska. Men drömma kan man ju under tiden =)


sängen väntar nu..tänkte va uppe o se på en dokumentär på discovery channel om tornados vid elva, men jag orkar inte va uppe så länge känner jag nu.

godnatt alliohopa!

kramar






Lite bilder


2009-06-04 @ 19:25:09

elliott o hans kusin..elliott blir såå glad när han  kommer o ska putta på


pappa a testar sverige dressen inför lördagen- den e lite stor men de går nog
han va så katig o stolt när Elliott hade den på sig så.


o ännu stoltare blev han när han lyckades ge elliott bollen o han lekte me den


lite kusinmys





de blir nog inte som jag tänkt mig


2009-06-04 @ 19:16:55
Lilleman ligger i sin säng nu, han har precis fått sin kvällsnan o jag tänkte han kunde sova för natten. Men han ligger därinne o pratar o grejar me sin gosefilt, så är tveksam till om han somnar eller inte. När han hade fått ersättningen så öppnade jag bar byrån o hämtade en topp för jag tänkte träna lite om han somnar. Då låg han där o småflinade o log brett åt mig. Så tror inte de blir lyckat.

no träning idag bara för jag kände för o träna idag =/

men får ju va nöjd ändå..han har sovit bra under dagens gång o jag har hunnit med massor ändå..de gillas!





MAGEN


2009-06-04 @ 18:55:03
Ja, har på flera bloggar sett bilder på mammamagar efter födseln..tänkte nu lägga upp några bilder på min mage.. snart är det sex månader efter elliott föddes =)

E inte helt nöjd me hur min mage ser ut o har fortfarande 5 kilon kvar att gå ner till inskrivningsvikten ( o sen vill jag gå ner några kilon till så ) Men ingen hysteri råder över de hela ändå..de får gå i den takten det går. E bättre o gå ner långsamt än massor på en gång ju. O jag har ju fått något för att få sån här mage, världens finaste o underbaraste son =) då gör d inge

här kommer då lite bilder..











Todays bravader


2009-06-04 @ 17:55:54
hej på er alla balla (haha,fint rim va?)

hur mår ni, något taggade inför helgen eller?


Dagen idag har bjudit på mkt faktiskt. Först ringde sis vid halv tio o sade att våran farmor hade ringt o ville bjuda oss på fika. så elliott fick lite gröt, vi tog på oss och så gick vi ut i blåsten o hälsade på farmor. Var jättetrevligt där- farmor är och har alltid varit riktigt förtjust i småbarn. hon har typ 16 barnbarn och  sju stycken barnbarns barn o hon tycker alltid det är lika roligt när någon kommer på besök. Står alltid typ sju sorters goda kakor o mummabullar framme på bordet hos henne =D
Efter fikat så gick vi till bynn och handlade lite grann..bland annat jäst inköptes- så ni kan väl nästan gissa vad jag gjorde när jag kom hem? Satte elliott i gåvagnen o så gjorde jag en bulldeg. Elliott fick mat under tiden, och sen när de va dags o baka ut bullarna så fick han ligga i sin säng ( ett försök till att få honom o somna). Men när alla bullarna nästan var utbakade så låg han därinne o illtjöt. Så tog upp honom o satte mig i soffan me honom medan bullarna jäste o han somnade nästan direkt i min famn. När han sov ordentligt så lade jag honom i sängen o där låg han o sov sen i ca 2 timmar. När bullbaket var klart så tänkte jag att jag ju kunde börja städa lite smått tills han vaknade- jag hann ju städa allt i lugn o ro. Han låg där o sov så sött. vet inte va som hänt me honom de senaste dagarna..han har börjat sova mkt mer nu, vilket iofs är bra.

Sedan satte jag på grillen så de bara var o slänga på lite grillkorv när a kom hem från jobbet, och efter det så kom sis o william hit på lite fika o bus. William är verkligen elliotts stora idol, han ser upp till honom till tusen. Ler o flinar jämt så fort han ser william o det är så kul när han puttar på elliott när elliott sitter i gåvagnen.  O jag tror fasiken att det är lite tack vare william som elliott nästan har fått till det där med kryptekniken.(han har sett hur william gör när han kryper)  för i helgen kröp han faktiskt ett par steg innan han ramlade ner igen och i förmiddags hos farmor kröp han ett par steg till innan han föll. Så håller han bara på å över lite så kommer han att krypa helt sen =) annars krålar han mest sig framåt på magen.

Alldeles strax ska a åka o träna o elliott o jag ska mysa själva här hemma. Funderar starkt på att lägga mig tidigt ikväll faktiskt.

har både hunnit me o baka o städa idag, kan inte smälta de riktigt..så nu får de gärna bli helg =)





telias bredband


2009-06-04 @ 08:02:49
är de bara jag som inte får internet att fungera?har telias bredband,





nybakade bullar


2009-06-03 @ 18:28:13
Gud va jag vart sugen på nybakade bullar helt plötsligt- bara sådär. Men frågan e om man orkar o baka några? o sen vet man ju hur det är. Ska man provsmaka en så blir det oftast flera..inte bra!

men va gott de vore





saker att se fram emot =)


2009-06-03 @ 18:11:49
22/6 andreas semester börjar =) ( semster v26 tom29)

4/7 släktträff på pappas sida, ska bli kul o träffa alla då hela skaran inte varit samlade på aslänge

11/7- 18/7 har hyrt stuga på öland (köpingsvik)

O så ska vi försöka få in en dag där vi kan åka till söderköping o käka glass, svärmor har semester samtidigt som oss så hon får allt ta o följa med tycker jag =)

resten av tiden ska spenderas med att byta panel denna sommaren..o jag kommer väl få bli ansvarig för målandet antar jag =) Skönt att vi bara har panel på gavelspetsarna o garaget kännes de som =)


så jaa hörrni; snart e de semestertider!





onsdag eftermiddag--update


2009-06-03 @ 16:27:16
Besöket hos eva milo o gandalf var jättetrevligt, var ute och gick o sedan va vi inne i deras fina hus o pratade lite grann med =) Han är så gullig den lille sötisen, har så mkt hår. Elliott vart genast big bauta stor jämfört med honom. Va så man nästan längtade efter en liten till ;) Elliott han tittade så pass på milo när han satt där i sin mammas famn. Elliott flinade till och med  lite när han såg milo. De brukar elliott göra numera när han ser bebisar/småbarn- han tycker det är roligt med andra barn .Elliott somnade när vi var på väg till dom, o sen när vi åkte hem med.

När vi kom hem så bar jag in honom i babyskyddet  då han sov o jag inte ville väcka honom( som typ är för litet när som) Snacka om att det vart tungt, nu på sistone har vi låtit babyskyddet sitta kvar i basen i stolen o så har vi bara satt i honom där. Så de va lite skillnad från förr..haha!

Elliott var väl typ vaken i en kvar när han väl vaknade sedan. Satte honom i gåstolen men han bara gnällde. Så tog upp honom o så lade jag mig på soffan o lade han på mig. Snacka om att han somnade gott där på stört.. han sov i en timma typ.  vad har hänt? han brukar aldrig sova så länge i stört- eller jaa,det är väldigt sällsynt. Men han kanske tyckte att de va mysigt o gosa lite me sin mamma?

Nu i eftermiddag har de inte hänt så mkt faktiskt. A kom hem från jobbet vid kvart i tre typ, han matade elliott sen när de va dags o vi käkade lite pytt i panna.

Nu sitter jag här me datorn i knäet o halvglor lite på what about brian, elliott står här bredvid i stolen o verkar vilja komma upp till sin mamma igen =)

så..måste ta o avsluta här nu

hoppas alla mår bra.

kramis





Mitt i veckan


2009-06-03 @ 08:54:05
Jag åt frulle för en stund sedan, nu har elliott ätit sin grötfrukost. Har precis satt honom i gåstolen så han ska baja lite.. han brukar göra de om man sätter honom i den en liten stund efter han har ätit..är skitbra..haha!

Idag ska vi åka o hälsa på eva milo och gandalf..blir nog en promenad. Ska bli roligt o träffa dom =)

ja, resten av dagen vet ja itne va som händer. Blir nog lite grejande här hemma. om de inte ösregnar i eftermiddag så ska jag rensa ogräset på framsidan så vi äntligen kan så lite gräs där. E ju bra väder nu när det är lite regn i luften till sådant.

nää.. kan inte sitta här mer nu..måste ju plocka ihop lite.

hoppas alla får en trevlig förmiddag

kramis





Ja ni


2009-06-02 @ 12:04:29
enligt smhi så skulle det vara regn hela dagen idag. Vaknade därför upp förvånad tidigt imorse vid halv 6 tiden då jag fick se att solen faktiskt sken, o så va de redan 16 grader ute. Elliott fick lite mat o somnade om igen o jag passade på att greja lite grann. SEdan vid åtta så gick vi upp o sen fick elliott mat. SEdan va de lite mojande till o sen gav vi oss äntligen ut på "morgonpromenaden" fast klockan var halv tio typ. O de va så skönt o varmt ute, men tyvärr så började de komma in massa mörka moln o solen den försvann i slutet =(

Vi stannade förbi på jobbet en sväng o hälsade på pappa a o alla våra arbetskamrater. Va flera stycken som höll honom =) o alla sa likadant- han börjar bli mer o mer lik mig enligt dom.

Nä, vet ni vad jag tycker? om de ska regna så kan de väl regna rejält istället för några yttepytte droppar hit o dit? vi kände bara några få regnstänk när vi var ute. För när det ösregnar ute, då kan man ju ha gott samvete till att stanna inne hela dagen än när det är halvtråkigt.

nää..nu måste jag flytta på min busunge som för tillfället sitter i sin läragåstol o verkar ha snott in sig i en trådpanelgardin..hahha!





Dagen ute i trädgården


2009-06-01 @ 19:04:10
ja, vi har ju som sagt varit ute o busat hela dagen, ända tills klockan var runt fyra halv fem..då satte pappa a igång o klippa gräset.



ge mig kameran sa jag ju morsan


åh nej, nu tappa jag nappen


sådär ja, nu är vi igång igen


åå..va tjurig jag är!!


jag kan se glad ut om jag vill



jag gillar o busa me pappa med

lite bus inomhus



morsan e precis oduglig på att sätta nappen åt rätt håll



ja vill inte va me på bild sa jag ju!





Premiären


2009-06-01 @ 14:24:41
i helgen va de första gången som elliott låg på en filt ute o busade och han diggade det skarpt =)


ska visst alltid lägga mig i, hans mössa e så jobbig den åker bara ner. så va tvungen o rätta till den













 






Tjohoo =)


2009-06-01 @ 13:09:19
Åå..vilken underbar dag de här har varit hittills. Vi började dagen med en morgonpromenad. termometern visade då strax innan 19 grader, o kan lova att de vart svettigt! Det är så svårt nu när det är varmt o veta om de har på sig för mkt eller för lite tycker jag. O sen de där jädrans paraplyet som man måste flytta på hela tiden så de inte får solen på sig när de ligger i vagnen.

När vi kom hem så lade jag ut filtarna på marken o ställde ett parasoll ute på gräsmattan så de blev skuggigt. Sen låg vi där o busade ett bra tag. jag låg i solen o elliott o skuggan. SYrran o william var förbi en sväng i dag me o busade. Nu har vi varit inne så elliott fått äta lite grann o just nu står korvstroganoffen o puttrar på spisen. Ska strax stänga av plattan o byta blöja på elliott..sedan blir de mer bus ute i de härliga vädret.

Har lite bilder ja hade tänkt o lägga ut..men lilleman e vresig nu..

bajs i blöjan misstänker jag..luktar bläää här!

hoppas alla mår bra

kramis