RECEPT TILL PEPPARKAKOR.


2009-11-30 @ 15:27:35
SATT O KIKADE RUNT PÅ RECEPT PÅ PEPPARKAKOR NYSS O KOM DÅ TILL INSIKT;DET FINNS EN HEL DJUNGEL MED RECEPT DÄRUTE. MASSA OLIKA VARIANTER. HUR SKOJ VORE DET INTE ATT SAMLA IHOP MASSA OLIKA VARIANTER PÅ PEPPARKAKSDEG O SKRIVA RECEPTEN I ETT INLÄGG HÄR?

sÅ NU TYCKER JAG ATT DET SKULLE VA TREVLIGT OM FOLK VILLE DELA MED SIG AV JUST SINA RECEPT =)

hAR DU NÅT SPECIELLT RECEPT DU BRUKAR BAKA EFTER NÄR DU GÖR PEPPARKAKSDEG? SKRIV DET I EN KOMMENTAR ELLER MAILA MIG VET JAG =)

[email protected]





DÅLIG UPPDATERINGMÅNDAG.


2009-11-30 @ 15:18:34
Håller på att förbereda lite julpynt här i bloggen, så därför blir de inte nån vidare bloggning idag..sorry :P





KALASET.


2009-11-29 @ 22:19:13
kalaset för Elliotts farbrors  fru i eftermiddag var riktigt trevligt =) Elliott tycker det är så kul nu då han börjat upptäcka att han faktiskt kan leka lite med sina kusiner ju. O idag så kramades elliott och hans kusin oskar flera gånger. Lyckades få med dom på bild så imorn kommer jag nog o lägga upp en bild på de..de va så sött så =)
Tänk att han har två kusiner o båda är födda samma år som honom, det är inte illa! och snart blir det en tredje kusin med..det ser även jag fram emot ju- mysigt o kunna få sniffa lite bebis igen =)

Imorn, om det inte regnar så är planen en långpromenad efter elliotts grötfrukost runt 9-tiden. har verkligen känt mig så slö på sistone o jag tror att det beror på att våra låångrundor om mornarna uteblivit! så nu är de dags att komma in i de vanliga rutinerna igen!

nähä..man kanske skulle ta o lägga sig i alla fall?

godnatt kära läsare <3





BOORING!


2009-11-29 @ 22:13:33
sitter här ensam i mörkret o lyssnar på regnet som smattrar på altantaket utanför o sambons höga snarkande. Restan av huset sover, borde oxå göra det..men jag verkar inte vilja komma till ro..tänker för mkt som vanligt!

Inge roligt o ha på tv, inga ute på msn.. what to do?

vad gör ni?





LUSSEKATTSBAK OCH KALAS.


2009-11-29 @ 13:05:01
Nu på förmiddagen har jag bakat ytterligare en sats lussekatter. De sa bara poff så var förra satsen slut ju. De jag bakat nu kommer att frysas in o sparas till nästa helg då Elliott och jag har kalas <3
I eftermiddag bär det av till A's bror o svägerska för lite kalas. Svägerskan fyllde år igår.. så kalas helgerna fortsätter med andra ord...

Får inte glömma att tända första ljuset i adventsljusstaken här hemma ikväll nu, blev inge i morse eftersom vi inte åt frukost ihop då jag fick sovmorgon =)

hörs senare..





FÖRSTA ADVENT.


2009-11-29 @ 12:57:02


önskar er alla kära läsare en riktigt trevlig första advent <3





DEN MYSIGA GÅRDAGEN!


2009-11-28 @ 12:16:41
Så mysig kväll vi hade igår. Vi var och hämtade korten, sedan åkte vi in till stan. Väl där hamnade vi på en grekisk restaurang, Olympia. Åt pepparstek med grönpepparsås och potatisgratäng. Det var jättegott =) SEdan gick vi o köpte lite godis och popcorn o efter det vart det bio. Vilken film säger jag bara, fullkomligt älskar twilight! New moon var ju bara super! O så snygg jake va då..*grr* är så man skulle kunna se filmen på bio igen ju! O när den kommer ut på dvd så ska jag definitvit köpa den!
Nu längtar o väntar man tills nästa film kommer på bio =)
När vi kom hem så sov lilleman..han hade somnat vid kvart över sju o det hade gått så bra så..skönt o veta =)

ja de va väl allt de,

Ieftermiddag blir det nog lite julskyltning här i bynn...
kan ju va mys o kika lite.

hoppas allt e bra med er?
kramis





SNART..


2009-11-27 @ 15:23:14
Har precis duschat av mig, nu är A inne i duschen. Vid fyra ska vi lämna av elliott hos systermoster Ellen; sedan åker vi mot destination linköping. Först ska vi stanna o hämta bilderna som vi tog hos en fotograf (äntligen!!), o sen ska vi ut på nån restaurang o äta (vart vet jag inte, det är a som fixat), och sen efter blir det bio- new mooon. Så mysigt det ska bli.
BAra min älskade och jag <3

Har fixat så att systermoster ska ha en riktigt trevlig kväll med. Har köpt grillade revbensspjäll och potatissallad, läsk o godis till henne. Det återstår o se om hon får sällskap av pojkvännen eller inte. Tack för du ställer upp och är barnvakt sis! Hoppas de går bra o ta hand om busungen..hon kommer ju inte få en lugn stund- det är ett som är säkert ;P

önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll!
Hörs imorn.





EN LÅT DENNA FINA DAG <3


2009-11-27 @ 12:39:39


shania twain- you're still the one





MIN TURDAG?


2009-11-27 @ 12:02:11
Verkar som att detta kommer att bli en riktigt bra dag, fick nyss se att Johanna skrivit en kommentar om att jag vunnit hennes oråsa tävling =) varit en jättebra dag hittills med andra ord =)

o bättre lär den säkert bli <3 <3





5 ÅR.


2009-11-27 @ 07:51:04



Tänk att idag är det exakt 5 år sedan vi två blev ett par =) 5 år av kärlek o lycka. Tänk att vi kommit såhär långt, och att vi tillsammans skapat de finaste av allt; vår Elliott <3 Känns som att man fortfarande är nykär, de bara spritter o pirrar i kroppen av lycka/kärlek av att ha dig vid min sida! Ser fram emot att få bli gammal med dig älskling!!






PÅSLAKAN TILL SPJÄLSÄNG?


2009-11-26 @ 14:20:07
är det någon som vet vart man kan få tag på påslakanset med julmotiv på till spjälsäng??
har kollat in tradera men det fanns inte så mkt där..'
hjälp tack =)






IMORN =)


2009-11-26 @ 12:30:21
Vad jag längtar till imorn. Imorn blir det bio och middag på restaurang med min kära sambo a som imorn funnits vid min sida i hela 5 år..ska bli så mysigt! VEt ni vad de blir för film? Vi ska se New moon- lyckades övertala honom. Kan de bli fredag nu?






BIVERKNINGAR =(


2009-11-26 @ 12:05:31
AJAJ säger jag bara. Har ont i hela kroppen o känner mig slö o hänging.varenda lite led värker. Men ingen feber iaf..det är alltid nåt. Ska passa på o vila mig lite nu när elliott sover så jag orkar med o shoppa blommor sen =)





MIN FAVORIT =)


2009-11-26 @ 08:05:14
Fick häromdagen se en så otroligt fin stoor julstjärna hos carolina. Vart jättesugen på att köpa en jag med, och igår när vi hade varit på VC o tagit vaccinet så gick vi förbi elektropärs här, och de hade massa fina stjärnor- bäst aV allt..de hade stjärnan. (alltså Stjärnan med stort S) så blev att den följde med oss hem o igårkväll satte jag upp den i fönstret i vardagsrummet. Den är visserligen lite för stor för att få plats i hela fönstret- men jag tycker den hänger fint ändå =)



I eftermiddag blir det dessutom en liten tur till Mjölby med mor o sis där vi ska kika in i en affär som bara säljer massa julblommor, måste ju ha lite sådant i fönstrena med =)





ARMEN,ARMEN


2009-11-26 @ 06:50:19
HEJ PÅ ER
Då va det torsdag igen, o imorn är det äntligen fredag igen =) så skönt de ska bli med lite helg! Denna helgen får vä
l gå till lite bakande tror jag bestämt eftersom vi ska ha kalas nästa helg. Jag fyller ju på lördagen o så ska vi faktiskt fira elliott samtidigt med är det bestämt! blir så himlans mkt kalas annars.
HAr ont i armen idag, de är ömt där sprutan togs o som en bula, o sen så har jag typ värsta träningsvärken i hela armen. Vanliga biverkningar med andra ord; har hört många som haft likadant. Ingen feber eller nåt som tur är =)

IDag blir det lugnt faktiskt, det blåser o spöregnar emellanåt..känner bara för o stanna inne o busa idag!

vi hörs senare.





VACCINERING- CHECK!


2009-11-25 @ 19:22:06
Nu är hela familjen johansson/karlsson vaccinerad. Skönt o ha de gjort, de känns lite i armen faktiskt..känns som att den är avdomnat emellanåt. Men de går väl över!!

Kollade in på mitt lönekonto förut eftersom jag hade semester i oktober månad o nu fått den lönen. Fick då till min förvåning se att jag även fått dagsersättning trots att jag inte lade in om någon föräldrapenning i oktober månad. Så var bara o sätta sig i försäkringskassans telefonkö o förklara sitt ärende. Killen knapprade in allt i datorn o sa att en handläggare kommer kolla på mitt ärende o sedan höra av sig. Trist när det ska behöva röra ihop sig som det gjort, men hoppas att de ordnar sig på ett smidigt sätt!!
Elliott är jätteledesen. han har varit det sedan typ tjugo över 5, och trött är han med..han har inte somnat ännu. Vet inte va det är =( har testat o ge honom lite alvedon ifall han har ont nånstans..men ingen sömn ännu!
Hoppas,hoppas att han somnar snart stackars lille kraken.

nää..nu ska jag svara på lite kommentarer
hörs.





TYST O LUGNT I HUSET.


2009-11-25 @ 12:53:01
lugnet råder här hemma hos familjen johansson/karlsson. Elliott sover sedan strax efter 12, o jag sitter här o kikar runt lite grann.
Var jättetrevligt på föräldragruppsträffen. vAr hemma hos G o G o..de har de så himla snyggt hemma! blir sugen på att göra iordning massor här hemma när man är hemma hos sådana som har de så himlans snyggt o stilrent ju!
Elliott fick mat såfort vi kom hem o slocknade direkt efter. Så skumt egentligen eftersom de oftast tar tid innan han somnar- men de senaste dagarna har han slocknat direkt utan problem! Va de kan ändras..

I eftermiddag blir de nog vaccination i alla fall. De va ju en bvc sköterska med på träffen o hon sa att vi kunde få komma ner i eftermiddag o ta en spruta i alla fall. hon tyckte att det är viktigt att även småbarnsföräldrar får vaccin så snart som möjligt..så är väl bara att gå ner till vc sen strax innan 4..så vi har de gjort!!

nä, nu ska jag nog ta o kika in panduros hemsida lite grann =)

hörs.





MORGONMYS


2009-11-25 @ 09:39:05






VACCINERINGEN INSTÄLLD.


2009-11-25 @ 09:27:06
De skulle börjat med vaccineringen av allmänheten här ons-tors denna veckan. Men nu är den inställd denna veckan pga vaccinbrist o börjar inte förrän nästa vecka istället. Vad roligt det känns..hoppas att man inte får några biverkningar så man blir sjuk på sin egna födelsedag bara då är jag nöjd! Blir dock lite irriterad, har hört flera stycken som fått vaccinet samtidigt som de var o vaccinerade sina barn nere på vårdcentralen här.. då borde ju alla föräldrar som går ner o vaccinerar sina barn bli erbjudna det tycker man? vad är det för skillnad på folk o folk liksom? sånt där stör mig!!

Önskar bara att man kan få ta den där jädrans sprutan snart så allt är över!! men de lär väl dröja en miljon veckor till o flera vaccinbrister innan det väl blir dags =/ har man tur så kanske man kan få i januari...

Hur är läget där ni bor?





HELLO KÄRA LILLÖRDAG!


2009-11-25 @ 09:21:59
Godmorgon på er allihopa. Här har vi sovit gott. Elliott vaknade vid fem första gången, fick sin välling o sen somnade han om kvart över 6..inte illa det inte. Han har skämt bort mig på sistone; i måndags vaknade han vid 7, och igår vaknade han oxå vid 7 första gången..o så somnade han om idag.. blir så glad över att man kan få såna här dagar ibland faktiskt =) ropar dock inte hej ännu, de kan närsomhelt vända o återtgå till att han vaknar pigg o utvilad vid 5 som förr snart igen..men iaf=)

Om ca en timma ska jag sätta i Elliott i vagnen o så ska vi bege oss på föräldragrupp; tror det blir den sista nu eftersom vi gått igenom allt med bvc tanterna efter denna gången. Ska bli trevligt o träffas igen o se hur barnen vuxit o så.  När vi kommit hem därifrån så blir det lite lunch för elliotts del o sedan sömn.

Annars händer det nog inte så speciellt mkt här idag, vi tar dagen som den kommer!

hörs senare





JULPYNTAT VA DE HÄR, BILDER.


2009-11-24 @ 12:34:23

köket


vardagsrummet



sovrummet,datarummet,tvättstugan

Elliotts rum













KALASBILDER


2009-11-24 @ 11:55:47
bjuder på lite bilder från helgen som varit med födelsedagsmiddagx2 eftersom sambon fyllde år i söndags.

Kalas i lördags:

Dukningen. Sammanlagt var vi 15 pers (varav 2 småbarn)


under tårtarbetets gång. Hönökakan änvändes till den varma tårtan med bacon,
purjo,svamp och creme fraiche. Formfranskan me smör på användes till mexitårtan.
hann tyvärra aldrig få bild på färdigt resultat eftersom jag hade full rulle med en liten
hängandes i benen på mig.


elliotts kusin W, elliott fick tag på ett paketsnöre från pappa A's paket som han
lekte med en bra stund under kvällens gång.

Söndagen:

elliott o kusinen O leker (har jag sagt att Elliott är en sko fetichist?)


min hemmagjorda tårta. (ser ni de fula siffrorna?)





JULPYNTAT VA DE HÄR =)


2009-11-24 @ 08:14:41
igårkväll tog jag tag i julpyntandet efter att han putsat fönster under dagen. Kan säga att det känns riktigt skönt o ha de mesta uppe nu. Det som fattas nu är lite julstjärnor och hyacinter, kanske nån amaryllis med?
Kommer att lägga upp lite bilder på julpyntet sen när jag har tid o ta kort!





FÖRRESTEN..


2009-11-24 @ 08:00:18
Elliott har börjat att förstå det här med o ha kusiner nu. Förut har ju alltid hans kusin hållt på å hoppat på honom o gosat med honom o han har bara legat där typ stel o stretande på golvet då kusinen varit lite hårdhänt, o ibland har kusinen till o med bitit honom. Men nu då? Nu har elliott börjat gosa o kela med kusinen med- och häromdagen bet han sin kusin..antar att han kommit på att man kan ge tillbaka ..tsss. Sedan har han o hans kusin w börjat få mer glädje av varandra med- W springer o gömmer sig och Elliott följer efter o letar eftert honom och blir jätteglad o flinar massor när han ser W. Och i söndags skulle elliott leka med sin kusin O oxå, han sprang efter honom o skulle kela med honom..såå sött o se =) Roligt att han börjar förstå att de ska busa o leka med varandra ju!





GUESS WHO'S BACK?


2009-11-24 @ 07:51:58
Hej alla kära läsare,
Nu är jag tillbaka igen. Har tagit en välbehövlig paus från bloggandet o de var faktiskt skönt! Kommer nog bli så i fortsättningen att jag bara bloggar när tiden verkligen verkligen finns..allt annat kommer att komma före just nu!
Helgen har varit mysig men ack så hektisk.
I fredags åkte vi till city gross och handlade hela familjen. Fick med allt vi skulle hem o sen fixades o donades de resten av dagen.
I lördags hade vi födelsedagsmiddag för A med min mamma o pappa, morbror o sambo o son, systrar o respektive o Elliotts kusin W. Det bjöds på varm smörgåstårta med bacon, svamo o purjolök samt mexitårta..det vart jättegott och lyckat =) Dessutom var bastun igångsatt så de va en del som kom lite innan och bastade o drack öl med A medan jag stod i köket o skulle göra tårtor samtidigt som Elliott stod o skrek o ryckte mig i byxbenen..stressigt? javars det kan man väl säga- men efter mkt om o men så fixade jag de.
I söndags var det ju A's födelsedag. Eftersom Elliott somande efter tio kvällen innan så fick vi båda sovmorgon till halv 8- det var skönt! SEdan gick Elliott och jag upp o busade lite. Vid halv 10 tiden gick vi in till A med paket o myste i sängen. Han fick en fyrstav med Elliotts namn stansat på en sida, mitt namn på en sida och family stansat på framsidan, hängandes i ett kulhalsband! Tack så jättemkt Emelie för snabb leverans o fint smycke! Dessutom fick han en morgonrock och lotter av oss!
Runt ettiden var det sedan dags för nästa födelsedagsmiddag- bjöd på snitzel klyftpotatis och bearnaisesås. Det var gott och uppskattat det med- och självklart blev det hemmagjord tårta efteråt.

Ja, det var väl vår helg det =) Nu i helgen blir de full rulle med; på fredag firar jag och A 5 år tillsammans- då blir det antagligen bio i linköping. På söndag blir det kalas hos A's svägerska som fyller år på lördagen. Så de blir en till födelsedag helgen som kommer med andra ord!

Återkommer senare med lite bilder från helgen som varit och så. Nu blir det bus med världens sötaste busunge.

hoppas ni mår bra?





EN SNABB VISIT.


2009-11-22 @ 19:12:29
kikar in här snabbt o säger hej.
Av förra inlägget o döma så anar ni säkert va vi har gjort i helgen. Var kalas i gårkväll o kalas i förmiddags med. STått vid spisen o lagat mat hela helgen! varit jättetrevligt o få besök i vårat hus =) alltid lika roligt att få fixa o dona innan ju

återkommer imorn med svar på kommentarer osv.
Ha en fortsatt trevlig söndag mina vänner
kramis





GRATTIS ÄLSKLING.


2009-11-22 @ 19:08:31



iDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA PAPPA OCH SAMBO 29 ÅR, GRATTIS ÄLSKLING <3





BESÖK FAMILJEBLOGGARNA


2009-11-20 @ 14:47:37

har du inte kollat in familjebloggarna ännu? då tycker jag att det är dags för dig att göra det klicka på bilen under för att komma dit ;)






DÅLIG PÅ ATT UPPDATERA?


2009-11-20 @ 07:38:15
Godmorgon alla,

här ekar det med inlägg lite då och då. Igår höll jag på o fixa med en julklapp som A ska få av elliott hela kvällen- det tog tid o den är inte klar ännu. VAd pratar jag då om? hmm..de får ni allt vänta med o veta eftersom de kan va så att a kanske kikar in här o läser...

Idag är A ledig o vi ska åka o storhandla på city gross senare..





PAKET =)


2009-11-19 @ 19:23:53
var nyss på ica och hämtade ut mitt paket från ellos (innehållandes bla gardiner med bockar på, löpare med bockar på, kuddar med bockar på mm) som jag beställde för några dagar sen =) HAr dock inte öppnat det ännu; trots att de bara kliar i mina fingar o jag är hur nyfiken som helst så har jag bestämt att vänta med öppningen tills A åker o tränar om en halvtimma. VArför då? Jo, har även beställt en födelsedagspresent till A som ligger däri, o den får han ju inte se än..han får allt vänta tills på söndag!

Nu ska jag ta o lägga in lite bröd i ugnen. Ska bli gott med lite kvällsmat.
Idag har jag förresten unnat mig lite tårta med.. klart man ska göra det när det är gratis? De hade ätit tårta på jobbet idag och det stod en HEL tårta kvar på jobbet som bara hade stått där till ingen nytta- så A fick ta med sig den hem..kan ju säga att det fick bli lite fikabjudning hemma hos oss ieftermiddags med andra ord!!

nää, kvällsmat var det!





ÄR MED OCH TÄVLAR.


2009-11-19 @ 12:12:44


Jag är med och tävlar hos familjen korb om att vinna ett presentkort hos o-råsa. Var med du med vet jag =)





TORSDAG.


2009-11-19 @ 08:31:06
Godmorgon
En grå o mulen, blåsig torsdag verkar det bli idag! Inte så roligt, men då kan man ju stanna inne o storstäda med gott samvete. Dock tillåter ju inte liten att man får göra vad som..men lite dammande o sådant kan man ju göra. Tycker man inte gör annat än o dammsuga o plockar iordning på massa leksaker mm dag ut o dag in, för att det senare på kvällen ska se likadant ut igen =/ Funderar lite smått på att skura ordentligt rent i duschen sen när Elliott sover, o sen göra iordning lite i bastun. Fungerar bastun så ska vi basta på lördag när det är A's födelsedagsmiddag.

Snart blir det gröt för Elliott och sedan blir det en promenad i blåsten. Kommer nog inte bli  nån långpromenad på 1 1/2 timma..men nån timma ska vi väl iaf lyckas hålla oss ute i blåsten. Det är ju inte storm som de va på vissa ställen vid kusterna igår iaf.

Kan ju förövrigt tala om att Elliott mår hur bra som helst o stojar o busar som vanligt, inga biverkningar av svininfluensa vaccinet här inte..skönt det!

VAd händer hos er idag?





NÄR JAG BLIR STOR.


2009-11-18 @ 14:02:31






BULLE I UGNEN.


2009-11-18 @ 13:36:37
eller bulle o bulle..nu är första plåten lussekatter i ugnen. Var iväg o fikade en sväng förut så degen vart inte gjord förrän tjugo i 12. efter det fick elliott lunch o sedan lade jag honom. MEn somnade han ? NÄÄä..inte förrän strax efter ett somnade han..fick springa ut o in många gånger o plocka upp nappen från golvet kan jag lova! SICKEN BUSUNGE!!

I eftermiddag kan de bli så att det blir en nybakad lussekatt o lite julmust- de vore ju supergott =)





HEMMA IGEN.


2009-11-18 @ 10:01:03
Sådär, då va vi hemma igen. Det gick jättebra att ta sprutan. Elliott sa ingenting när hon stoppade in sprutan, var precis när hon skulle ta bort den som han vart ledsen. Men det gick över fort som tur var. Det var bara vi som var därnere och tog sprutan just då. De hade bunkrat upp med massor, och de va tre sköterskor som skulle ta sprutorna på barnen..men de va ingen rusch alls. Hon sa att de trodde/haDe räknat med att det skulle vara värsta kaoset nu på morgonen med köer och allt- men icke!
Sedan efter det åkte vi till ica och handlade lite grann. KÖpte bland annat saffran, vet ni hur mkt de kostade för två påsar saffran? 64 kronor. rätt dyrt, men som  sagt- det är en sådan lyx man måste unna sig såhär när de börjar nalkas julmånaden. Funderar lite smått på att göra en deg nu och sedan försöka lägga elliott när det är dags för utbakningen av degen. Undrar om han är så samarbetsvillig idag?

åter till busungen som verkar tappat muggen på foten de gör ajaj säger han =/





MORGONBUS.


2009-11-18 @ 08:32:12
här har de varit full rulle med massa bus o stoj sedan Elliott vaknade. Bjuder på ett par bilder på busugen från förut, lägg märke till den söta tofsen vid ena örat..:)







MITT I VECKAN =)


2009-11-18 @ 07:50:03
Då va de snart fredag igen, eller ja..Imorn blir det återigen som en fredag för familjen johansson/karlssin =) A har tagit ledigt på fredag igen, o det är så skönt! Hade tänkt att dra med mig elliott till city gross o handla lite inför födelsedagsmiddagarna i helgen. MEn nu vart ju A ledig me- så då kan ju han följa med. Han är iofs inte så glad i själva tanken, men jag ska nog lyckas övertala honom ;P Hoppas att de ringer från fotoateljén o säger att korten är klara med så vi kan åka o hämta dom när vi ändå är ute på vift på fredag!
Snart är det dags att ge Elliott lite frulle- sedan bär det av till BVC. Ska ta o fråga om de här med ettårssprutan. För de ska ju få två halva doser med vaccin för svininfluensan- en nu och sedan en om ca tre veckor som jag fattat det. Och i typ samma veva där så är det dags för elliotts ettårssprutor med. Så måste ju få reda på om det verkligen är ok o ta dom i samma veva eller om man helst ska vänta..är de nån av er som vet det förresten?
De är ju rätt virriga här dock, så är rätt orolig för att man inte ska få rätt svar av dom!

JA, va ska maN säga mer? somnade runt niosnåret igår, var så himlans trött efter flera riktigt kassa nätter, och sovit gott har jag gjort med =) ända till halv 5 då a gick upp o strax därefter vaknade liten..skönt o va lite utvilad iaf ju!

Längtar tills ikväll nu då jag återigen kommer sitta fastklistrad vid tvn vid 8- för då är det återigen true blood dags =)

nää..ska ta o kamma håret nu!
hörs senare





GOD FÖRMIDDAG.


2009-11-17 @ 11:14:31
GOD FÖRMIDDAG PÅ ER ALLA.
Nyss hemkomna från öppet hus är vi, Elliott var såå trött så han somnade nyss i sin säng. Med andra ord råder lugnet här hemma just nu. Är jättetrött idag och seg i huvudet så ska passa på att vila mig lite nu jag med.
Vi fick ta bilen till öppet hus idag eftersom det var regn ute. BEhövde handla lite grejer till maten när vi var på väg hem förut. Men som vanligt så fanns det inte en enda parkering i närheten av ica =/ så vi får väl ta en promenad fram till byn sen när elliott fått äta o busat av sig lite grann. IDag orkar jag verkligen inte stå framför spisen massor så det får nog bli korv o makaroner. A kommer bli jättesur för det- men då får jag väl säga till honom att om det inte passar såå får han väl åka o köpa sig nåt färdigt istället,haha!
Beställde förresten gardinerna igår, hade tänkt o beställa båda, men då va den kappan med änglar på slut =/ så fick "bara" bli öljettlängderna med bockarna på! PAssade även på att beställa kuddar och löpare md samma tryck =)
Funderar på att åka bort till tygaffären sen o köpa jultyg så jag sy en kappa till datarummet eftersom jag vart tvugen o tänka om.

nää.. nu ska jag ta o vila mig lite grann- man vet ju aldrig när busungen vaknar!





UNNAR MIG VISST I ALLA FALL!


2009-11-16 @ 19:12:41
JA, när man är lite frusen efter promenaden o känner att man behöver bli varm igen-vad passar då bättre om inte en kopp varm choklad och en scone? sååå gott det ska bli!!





SÅHÄR BLEV DE.


2009-11-16 @ 15:46:42
Vi köpte ju då som sagt en tv i fredags. Blev en sony 40 tummare.
Vi fick flytta på sofforna. Sofforna stod tidigare mot väggen där tvn står nu och tvn stod i hörnet vid kaminen förut.


(som ni ser så står den gamla tvn kvar i hörnet- den är så pass tung så de krävs två starka karar att bära ut den- inte en svag mamma..haha! så vi väntar på hjälp med andra ord)





UPP PÅ VINDEN.


2009-11-16 @ 12:33:15
strax bär de av upp på vinden för o kika in julgardinerna. Ska se vad jag kan tänka mig o använda iår så jag vet om jag kan köpa nåt nytt..haha!Det är lustigt det där-har hur många julgardiner som helst o köper ändå massa nytt varje år. Det är alltid nånting som är snyggare än det man redan har ju.

Iår har jag fastnat för desa två:
Är lite sugen på att köpa båda, eller oxå nån av dom..
Men vad är snyggast? vad tycker ni?

gabriel kappa från jotex

Pelle,öljettlängder med bockar på från ellos.





I BREVLÅDAN IDAG.


2009-11-16 @ 12:23:03
IDag var det med ett brev från VC i brevlådan om vaccination..Vaccinationen på barn mellan 6månader-3år kommer här, där vi bor att ske på BVC onsdag och torsdag denna vecka mellan kl 08.30 -17.00
Så på onsdag morgon kommer vi att sitta bänkade på bvc.
när är vaccinationerna för barnen hos er?





HEJHÅ.


2009-11-16 @ 09:25:16
HEJHÅ HEJHÅ, VI UT I VINTERN GÅ...

nu blir de promenad..hörs senare.





ALEXANDER SKARSGÅRD TOPPAR OK LISTA!


2009-11-15 @ 13:09:34

HOLLYWOOD. ”True blood” med Alexander Skarsgård har sändningsuppehåll i USA just nu.

Det hindrar inte svensken från att skörda nya framgångar.

I senaste numret av OK! toppar hans rollfigur Eric Northman listan över världens genom tiderna hetaste vampyrer.

– Den här viking-vampyren är hänsynslös och sexig, heter det bland annat i omdömet.

(från aftonbladet.se)

o ja..jag förstår ju verkligen varför han toppar den listan =)






TJOHO =)


2009-11-15 @ 12:54:17
Yeees nu har a fått upp tvn o och tvbänken o det är ommöblerat..så bra det blev =) O nu kan jag äntligen få ställa några blommor i ett par av fönstrena o en lampa med ju =)
Bilder på hur de blev kommer nog imorn.





tävlar


2009-11-14 @ 22:30:30
Är med och tävlar om en personlig almanacka hos fruEvelina från personlig almanacka. Va med och tävla du med vet ja!!
Hur perfekt vore det inte att ha en almanacka att skriva ner alla viktiga tider o datum i när man är så pass virrig som jag är?haha







DATE VIDARE =)


2009-11-14 @ 21:45:35
Haha.. är egentligen ingen dansbandsfantast. När jag hör ordet dansband så tänker jag på typ thorleifs, lasse stefanz och massa andra gamla band som mamma o pappa alltid spelade i bilen förr. Nu verkar de dock som att den yngre generationen håller på att ta över; den yngre generationen som vågar testa på nya grejer, nya utmaningar, modernare låtar! OOOO, ja..kan jag säga annat än att jag gillar't??
Följde dansbandskampen flitigt förra året o favoriten var självklart scotts..o har följt det sedan starten nu iår med..detta år måste jag verkligen säga att DATE är så himla bra =)
o de roligaste av allt är ju ändå att de fick sin andra stjärna ikväll vilket innebär att de nu gått direkt till finalen =)

de va väl det jag hade o säga just nu
//en nybliven "dansbandsanhängare" haha





GODKVÄLL KÄRA LÄSARE =)


2009-11-14 @ 19:37:22
Godkväll på er allihopa!
Nu har jag lite tid över till att skriva ett litet inlägg igen. Har inte blivit något tidigare idag för då de typ varit full rulle sen i morse. Hann att skriva ett inlägg hos familjebloggarna i morse- tänkte de va lika bra o skriva där eftersom man ska skriva minst ett inlägg varje dag. Vore ju pinigt o glömma bort/inte hinna det!

Idag har vi varit i VAdstena en sväng. Hade ett presentkort på en tygbutik där så jag tänkte leta efter nåt fint jultyg. Väl där så fanns det så mkt att välja på, blev jättevelig. Då hittade min mor ett jättefint tyg som hon ville ha o erbjöd sig att ta mitt presentkort mot betalning. Så fick pengar av henne- och tänker gå till tygaffären här hemma nån dag i veckan o titta istället.
Sedan var vi hos min morbror o hans sambo och fikade en sväng. EFter det åkte A jag och Elliott in till Jysk i Motala och köpte en tvbänk till våran nya tv. Ja, ni hörde rätt..vi köpte faktiskt en tv igår i alla fall. Kom över en vettig tv till ett riktigt bra pris..Nu gäller det bara att möblera om och dra en parabolkabel samt sätta upp tvn på stativet..o de tar vi imorn.

I eftermiddag var vi hos lillasyster Ellen och fikade. -Tack sis för en jättemysig eftermiddag!
Nu sitter jag och A vid varsin dator. Jag surfar runt lite grann och A spelar fm 2010 (ovanligt va?) snart ska jag ta o sätta på stekpannan o steka oss några hamburgare.
Sedan är det ju dags för dansbandskampen kl 20..så kul =) någon mer som ser på de??

kan ju avsluta med att önska er en fortsatt trevlig lördagskväll o självklart lägga ut en bild på hur tvn ser ut o en bild på tvbänken.

sony KDL 40W4220AEP, tv bänk i glansig lack från jysk.





EN EFTERMIDDAGSTRIPP TILL JÖNKÖPING.


2009-11-13 @ 12:29:20
Nu ligger Elliott och sover. Tog typ 15-20 minuter innan han somnade idag..de börjar arta sig=)
När A kommer hem sen runt halv 2 - 2 så ska vi packa in oss i bilen och åka till Jönköping en sväng om Elliott vaknat. Där ska vi ge oss ut på jakt efter en ny tv. Vi har kommit på att vi vill möblera om här hemma. Just nu står den stora soffan mot väggen som är intill köket. Vi vill möblera om så att soffan står mot fönstrena istället så man kan ha en tv på väggen intill köket.
VArför då undrar ni? Jo, för att jag gärna vill kunna ha mina julstjärnor på fot i fönstret i år, och så vill jag gärna kunna ha lite blommor i de tomma fönstrena igen. Dessutom har våran tv några år på nacken med, den är stor och klumpig och man kan inte ha den varsomhelst. Ska vi möblera om så skulle vi få flytta ut tv bänken en bra bit för att tvn är så stor baktill. Vi har istället planer på att sätta upp den nya tvn vi köper på väggen. Antagligen blir det en 40-42 tums lcd eller led tv.
Så med andra ord ska vi springa ut o in i varenda butik som säljer tv apparater o titta på vilken tv som har vettigast pris o bäst bild i princip. De kommer ju bli riktigt spännande det här. Vi kommer nog inte att köpa någon, utan de kommer antagligen att bli så att vi beställer hem en från affärens webshop istället.Det är ju bäst o ha sett apparaterna i verkligheten först innan man beställer hem nån! O så smidigt att få tvn levererad direkt hem eftersom den antagligen inte kommer få plats i bilen.

Haha.nu har jag babblat av mig lite igen..en lång redovisning..haha!

Har ni nån bra tv o rekommendera så får ni gärna berätta vilken ;)





SÅHÄR RESONERAR JAG EN FREDAGSMORGON SOM DENNA.


2009-11-13 @ 08:02:20
Det har ju blivit mkt skriverier hit o dit om influensan. Om man själv ska ta sprutan o om ens barn ska ta sprutan. Så här tänker jag iaf nu när de verkar som att hela min lilla familj kommer att ta sprutan.

Jag, A och Elliott kommer att ta sprutan. Om A och jag inte skulle ta sprutan  o en av oss blev sjuka så skulle antagligen den andra bli det med. OCh det är ju inte så lätt o ta hand om ett litet barn när båda kanske har hög feber med mera en längre tid.
Det är samtidigt inget som säger att Elliott är skyddad bara för att både A och jag tagit sprutan heller för den delen. Han kan lika gärna bli smittad av nån anhörig till oss som inte vill ta sprutan som att bli smittad när vi är och handlar på ica för att ta några exempel. Han är ju dessutom en sådan liten kille som stoppar in allt han hittar i munnen, vad är det som säger att han inte kan bli smittad av det tänker jag då? (Nu menar jag inte grejer här hemma alltså.)

O man tar väl hellre lite biverkningar som feber, huvudvärk och arm ont i några dagar, än att riskera att bli dödssjuk? man vet ju faktiskt aldrig!

Nu vet jag att jag kanske retar upp många därute. Men det här är ju mina åsikter . Alla har ju rätt till att ha sina egna åsikter om saker o ting. Så är det ju bara. (Hur skulle världen se ut om vi alla tyckte likadant, tänk på den ni :P)





SNART FÅR VI UNDRANDE FÖRÄLDRAR VETA.


2009-11-12 @ 12:56:07
läste följande på expressens hemsida igårkväll:

"Läkemedelsverket räknar med att presentera nya rekommendationer för svininfluensavaccinering av småbarn i morgon. Men först ska verket stämma av med Socialstyrelsen"
De nya rekommendationerna grundar sig bland annat på en studie som vaccintillverkaren Glaxo Smith Kline gjort i Spanien, på 51 friska barn i den aktuella åldersgruppen. Studien visar att barnen svarar bra både på vaccinet och doseringen – som är en halv vuxen dos.
De grundar sig även på studie av biverkningsdata som rapporterats in på småbarn i Sverige som redan fått vaccinet pga att de varit i riskgrupperna.
– Biverkningarna är i stort sett desamma som för äldre barn, till exempel feber och smärta i armen – vilket visar sig genom att barnen gråter eller inte äter.
Läkemedelsverket gjort en bedömning av den epidemiologiska situationen – både i Sverige och globalt.
– Vi kan säga att småbarn är en riskgrupp som riskerar allvarlig sjukdom – kanske inte i första hand död – men svår sjukdom och inläggning på sjukhus. Det finns ett tydligt behov av att skydda den här gruppen.

klicka här för o läsa hela artikeln.

så med andra ord så får vi kanske reda på vad som beslutats idag, det tycker jag låter bra.

Hur går det för alla er? när är det vaccination för allmänheten där ni bor?
hos oss är inte det förrän v 48 ( näst nästa vecka) tycker det är lite sent, men det är väl bara o gilla läget!





KRÅNGELNATT.


2009-11-12 @ 08:31:40
godmorgon!
Natten har varit allt annat än lugn, har fått springa ut o in ur elliotts rum ett antal gången. O inte nog med det, när man väl började o somna så började karln o snarka! Slog inte fel en enda gång, så fort jag lade mig ner o kom till ro- då kom de där jobbiga snarkningarna!! O ja, sen när jag väl kommit till ro igen o sovit i nån minut- då va de dags att gå in igen.
Så är rätt trött idag- men det är ju snart helg. Man kanske kan få vila upp sig nån dag då?

Idag syns Elliotts rivsår ännu mer- beror väl på att det vätskiga torkat upp o börjat bli hårda skorpor. Hoppas de försvinner fort!
Nää..dags o borsta tänderna o ta lite deo med mera så man är gångklar när lilleman ätit sen. Då blir de öppet hus nästa!





NU ÄR DET DAGS.


2009-11-11 @ 20:54:35
HAr nyss kikat klart på true blood. Så spännande det är just nu! läängtar tills nästa avsnitt, o då hoppas jag att Eric får vara med lite mer =)
Nu är det dags att inta sängen, är trött o lite frusen så de passar ju mig perfekt.  kanske somna  till tvn?






FIKA OCH KVÄLLSMYSPYS.


2009-11-11 @ 19:02:49
Vi slog på stort här hemma hos familjen johansson/karlsson o bjöd in folk på eftermiddagsfika. Det var jättetrevligt. Vet ni vad jag ätit? lussekatt..mums. De säljer visst sådana bake off lussekatter på ica nu! Elliott sprang runt o lekte massor med sin kusin. Ett tag jagade W honom o han bara sprang runt o skrattade när han blev jagad sötnosen =), sedan skulle båda två tränga sig in i ett litet hål som är mellan väggen och elliotts byrå flera gånger. En av gångerna så kom elliott ytterst o gosade o typ kramade om sin kusin. Det var jättemysigt o se då han aldrig gjort så förut =)
När folket hade åkt hem så blev Elliott tröttare o tröttare. De började med att han gick in i sitt rum o lade sig o gosade på kuddarna o sedan gick han på täcket..till sist så bara tjöt han. Då visste vi va han ville- var bara o ge honom välling o natta honom!Tog inte lång tid innan han somnade.
Nu sitter jag här o väntar på att A ska komma hem- han är o tränar! ska nog eventuellt åka iväg till ica en sväng tänkte jag!






BVC.


2009-11-11 @ 18:35:20
Idag vid halv tolv var det så dags att bege sig till BVC. Efter väckning av en sovande busunge, och rivsår o blod så kom vi i alla fall till slut iväg.(det kan du läsa mer om här)
IDag vägde elliott 10450 gram (sist vägde han 10425 gram), han var 78,5 cm lång (sist var han 77 cm), och huvudomfånget var på 46 cm (sist 45,5 cm). Så han hade vuxit lite till på längden! Blev chokad över att han bara hade gått upp 25 gram på cirka en månad. Men det är ju inget lustigt med det eftersom han springer runt o rör på sig så mkt som han gör numera =)

en trött busunge med lite ajaj på näsan.






ÅÅÅ, VAD JAG LÄNGTAR TILLS IKVÄLL =)


2009-11-11 @ 10:40:53
vad jag längtar tills kl 20.00 ikväll =) då ska jag slå på canal plus och titta på true blood.
Alexanders skarsgård är ju inte direkt ful om man säger så =)






BVC.


2009-11-11 @ 10:12:17
HAHA..hade ju nästan helt glömt bort att vi skulle på BVC besök idag vid halv tolv. Tur att lappen satt på kylskåpet så jag såg det förut!  Lite vägning o mätning kommer det bara o bli å så ska jag prata lite influensa med henne med tror jag!
Har precis försökt o lägga killen en stund, men han vart sprallig så fort man lade honom i sängen o nappen den har han slängt på golvet tusen gånger den här lilla stunden =/ han kanske är en sån person som kommer sova mkt när han blir tonåring istället?
Är väl bara o ta upp honom snart igen antar jag, men en liten stund till kan han allt ligga!





MITT LILLA BARKBARN..


2009-11-11 @ 07:54:02
godmorgon

Här har de varit vaket sedan tjugo över 5- ellliott somnade om till halv 7- men jag kunde inte somna igen trots att det varit en bök natt med napptappande osv. MEn det är ju så det är o vara barnförälder =)
Vet inte hur många gånger jag fått plocka barkbitar ur Elliotts mun på sistone alltså. Han går nästan jämt o tuggar på nån. Våran lille tokstolle!
Trots att man dammsuger varje dag så lyckas han hitta bitar både här o där. Händer oxå väldigt ofta att han står utanför gallret som är för kaminen o plockar där. Det är ju inte farligt att äta de alltså, men är ju rädd för att han ska sätta de i halsen. Det vill jag aldrig utsätta mitt barn för igen! Det kan gå riktigt illa ju!!

Vad händer idag då? jag ska äta lite frulle nu, sedan runt nio blir det elliotts tur, o sedan ska vi nog ge oss ut o gå en liten sväng kanske?
Funderar på att testa o lägga liten tidigare idag, tror de kan vara så att han är så övertrött när man lägger honom där efter lunchen så det är därför de tar sån tid innan han väl somnar (de gångerna han gör de)

nää..bajs va de här oxå känner jag.
hörs senare





UTMANING


2009-11-10 @ 15:27:40

Hittade en liten utmaning hos CiliaH som jag valde att anta =)

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som
börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.
eller skriva ditt namn som svar
(förutom fråga 1)

1. Vad heter du: Emelie
2. Ett ord på 4 bokstäver: enda
3. Flicknamn:Ebba
4. Pojknamn: Egon
5. Yrke: entrepenör
6. Färg: eldröd
7. Klädesplagg: en halsduk
8. Mat: enchilladas
9. Sak i badrummet: elvital schampo
10. Plats/Stad: Eriksberg
11. En orsak att vara sen: egoism
12. Något man skriker: EKO
13. Film: ensam hemma
14. Något man dricker: enbärsdryck?
15. Band: Europe
16. Djur: elefant
17. Gatunamn: engelbrektsgatan
18. Bil:
19. Sång: Echo chamber

 

JAg utmanar alla mina läsare som känner för't ;)






NU VA VI DÄR IGEN =/


2009-11-10 @ 13:30:35
jahopp.nu va vi där igen. har försökt natta elliott i ÖVER en timme. (har dock fått ta upp honom en gång för han hade bajsat) NÄR ska han egentligen somna?? han har inte sovit nåt idag! Blir det bara sticker i hela min kropp av maktlösheten! vill att han ska sova ju! annars kommer han va sååå kinkig resten av dagen. JAg behöver dessutom äta- har inte ätit nåt sen i morse o så skulle jag vilja vila mig lite med. Men de går inte när man har en vaken son som ligger o bökar runt inne i sitt rum ju! NU FÅR DU TA O GE DIG SOVA POJK, MAMMA ORKAR INTE MER!!





DUBBELT UPP.


2009-11-10 @ 13:25:32

dessa två kort med kuponger på liberos blöjor o hudvårdsprodukter damp ner i brevlådan häromdagen. Brukar annars alltid bara få ett kort, men nu blev det dubbelt upp. blöjor går ju alltid åt..tack libero =)






OM EN MÅNAD.


2009-11-10 @ 12:05:23
Om en månad är Elliott ett år. Med andra ord blir han 11 månader idag skrutten..eller ja..han blev det 00.26 inatt för o vara exakt. Hur har vi firat det då? hmm.. han var snäll nog att sova till 06 idag istället för 05- tack sötungen!
Sedan har vi varit på öppet hus o busat runt massor. Det gick som vanligt vid sången- han stretade emot o ville inte alls sitta stilla.  Och nu ska han få smaka på sin mammas korvstroganoff för första gången..de blir spännande det =)

Grattis på 11månadersdagen vår älskade son <3






NÄÄ..VET NI VAD!


2009-11-09 @ 19:56:55
Nu får jag nog allt ta o lägga mig i sängen snart känner jag. Är trött o sen är det ju ullared om fem minuter. De måste jag ju se på- ifall jag  missar nåt!
Försöker luska fram lite om vaccination för småbarn under 3 år- mest för att få reda på om de ändrat de där än så de får ta spruta ialla fall. Men verkar inte hitta nåt om de. Får helt enkelt fråga dom på BVC när vi kommer dit iövermorn.

GODNATT PÅ ER ALLA!





SER BRA UT IGEN.


2009-11-09 @ 15:46:32
nu ser ögat riktigt fint ut på honom igen. Antagligen hade  han kanske fått i smuts eller nåt som rann ut sen! HAn springer runt här o skriker som en stucken gris- riktigt gäll röst har han. O hyss, ja..de hittar han alltid på. Just nu har han fått tag i lådan som är under spisen, där alla plåtar ligger, lyckats öppna den o slår för fullt på plåtarna!
Undrar om det är en pik mot mig? han kanske vill att jag ska baka?
har flera gånger idag gått o tänkt att man kanske skulle ta o baka något- men har inte mjöl så de räcker hemma ju! Det är ju en dag imorn med iofs!

Nyss sa vi att vi skulle ge oss ut o gå en sväng hela familjen, men det verkar blåsa som sjuttsiken ute o då tycker jag det är onödigt o släppa ut lillen när han kan busa o dona härinne ju!
Får se om jag tar en promenad själv istället kanske??

bjuder på ett par bilder på busungen förut idag. Han tycker det är kul när man kryper på golvet o jagar honom! vad han springer ifrån en..










AJAJ I ÖGAT.


2009-11-09 @ 13:44:15
på förmiddagspromenaden fick jag se att elliott hade massa kladd i ögat. De rann o höll på. när vi kom inomhus så blev det lite bättre men de va fortfarande lite irriterat. Hoppas det inte är nån ögoninfektion/inflammation på gång. De vore inte så roligt. Kanske bara var att han hade fått blåsten i ögat eller nåt? jaja..vi får se hur ögat ser ut sedan när han vaknar. Förhoppningsvis går det över!

A slutade tidigt idag så här sitter vi nu vid varsin dator. Han spelar sitt kära spel FM 2010 och jag sitter o kikar runt lite o bloggar lite grann. Vilka sociala människor vi är va?

Nu får jag nog allt ta o slita mig lite för o göra lite nytta här hemma!

hörs senare





BILDER FRÅN HELGEN.


2009-11-09 @ 13:39:26
i helgen var de ju både födelsedagsmiddag för mamma och farsdagkalas.

LördaG, mammas födelsedagsmiddag



elliott o moster E, elliott hittade en tidning, elliott o kartongen, elliotts kusin W klappar honom


när klockan var runt 7 åkte pyjamasen på; här är han med min farbror G, senare på kvällen när han började bli lite trött o gnällig så fick han en sked som han gick runt o slängde på golvet o plockade upp hela tiden. dET var såå kul när det lät då skeden nuddade golvet! Min söta busunge :)

söndag- farsdag/födelsedagsfika hos mamma o pappa.


elliott leker som vanligt med mormor o morfars telefon

jag sitter o tittar på kort, systermoster E ger Elliott smoothie.












MÅNDAG; NU KAN JAG JU BERÄTTA!


2009-11-09 @ 08:27:21
godmorgon på er alla. Hoppas ni haft en riktigt trevlig helg!
Denna veckan händer det nåt jätteroligt enligt mig. HAr fått chansen att gästblogga hos familjebloggarna. Har sett fram emot det här heela helgen faktiskt o nu är det dag =)

här hittar ni familjebloggarna som är en blogg som handlar om allt möjligt för gravida och föräldrar!

tss..tror inte jag var så vaken när jag började skriva detta inlägget imorse. Skre för de första kväll istället för helg ju o sen föräldrabloggarna istället för familjebloggarna..haha!





SÖNDAG O FARS DAG!


2009-11-08 @ 18:01:16
Hej på er alla!

Här har de varit full rulle idag med känns de som =) Gårdagskvällen var jättetrevlig..vi fick tacos. O ni vet väl vid det här laget vad jag tycker om det? det är så himlans gott. Skulle kunna äta de varje dag typ!! Elliott han höll sig vaken ända till vi gick hem faktiskt. Runt kvart i tio var vi hemma o då fick han välling o sen däckade han i sängen! Blev mkt bökade inatt med, o redan vid 5 vaknade han. Sedan somnade han om ett par gånger så han fick en timmes sömn till i alla fall, o sen idag har han bara sovit en halvtimma. Så man kan ju verkligen säga att han var trött ikväll! Imorse fick A dessutom öppna sina första farsdagpaket nånsin. O han vart jätteglad över vad "elliott" köpt till honom. Han fick vantar, mössa, strumpor, ett örngott som det stod världens bästa pappa på, choklad o trisslotter.

Vid lunchtiden var vi hos svärmor o svärfar o åt farsdagmiddag. Svärfar fick en van gills parfym av A. SEdan åkte vi till min mamma o pappa för farsdag/mammas födelsedagsfika. AV mig fick pappa en puma t-shirt som han verkade vara nöjd med =)
Ikväll händer det nog inte så mkt. Ska ta o se om det är nån bra film på tv ikväll tänkte jag!

önskar er alla en trevlig kväll om jag inte kommer tillbaka mer vill säga :P








PÅ MÅNDAG =)


2009-11-07 @ 16:23:20
kikar in här jättesnabbt. Har precis varit ute me vagnen o "nattat" elliott. Han sov en halvtimma förut när vi var ute o gick vid 10-11 snåret. Sedan dess har han inte sovit något. o han vägrade att somna i sängen så var bara att ta fram vagnen o gå en sväng. O vet ni vad? han somnade lika lätt nu med =) så sover han en liten stund nu så kan han ju vara vaken längre än 18 ikväll. De innebär att han får vara med på födelsedagsmiddagen han med, de kommer han att digga massor =)

På måndag händer det en riktigt rolig grej, ser fram emot de =) o för er som är nyfikna o undrar vad det är så kan jag ju säga att det nog lär märkas på måndag :P

nää..om man skulle börja göra iordning sig lite?

önskar er alla en trevlig lördgskväll!

kramis





FÖR ETT ÅR SEN.


2009-11-07 @ 14:01:45
härmar emma och emma lite o lägger in ett par bilder på hur magen såg ut för 1 år sedan (eller ja den 6:E november)







HUR MKT/OFTA SOVER ERA BARN?


2009-11-07 @ 07:09:10

Ja, på tal om det här med sömn- hur mkt o ofta sover era barn?

elliott somnar ofast 6-7 på kvällen o vaknar vid 5 på morgonen. Det blir alltså ca 10-11 timmar. SEdan så sover han ett pass på dagen som oftast är 1- 1 1/2 timma.  så totalt sover han mellan 11-13 timmar. Oftast blir det 12 timmar.

(tabellen är bara riktlinjer- Det kan variera från barn till barn - vi är alla individer och har något olika behov.)
Det som är inom parentes i tabellen är antalet sovpass.





GODOMORGON?


2009-11-07 @ 07:00:59
eller ska man verkligen kalla den en god morgon? lilleman har bökat massor inatt med! Till råga på allt så sov han inget alls på dagen igår- så vi höll tummarna lite extra för att han skulle sova gott inatt o kanske vakna lite senare. MEn vid 5- som vanligt slog han upp sina ögon. Sedan dess har de varit liv i luckan trots att vi försökt o få han o soman om flera gånger om! Det är trist när man inte får "sovmorgon i några minuter" när han vaknat titt som tätt o varit ledsen o låtit under natten. Men det är väl bara så det är helt enkelt! Han har ju alltid sovit så bra under nätterna  innan, så man är väl lite bortskämd med det kanske?

Igår var  ju A ledig, så fick ta mig enlångpromenad själv. Det var jätteskönt =) sedan åkte vi till jönköping,A6 o shoppade lite farsdagspresenter till våra pappor o lite födelsedagspresenter till elliott. Var trevligt o åka iväg bara vi 3 <3 Elliott hatar dock att åka bil. (både på vägen dit o hem satt han o tjöt hela tiden stackarn)
Sen igårkväll såg vi den sista johan falk filmen- kan man säga annat än att den var skitbra?

Ikväll blir det tacos hemma hos mamma som idag fyller år- GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA/MORMOR =)





OPERATION NÄKTERGAL.


2009-11-05 @ 21:48:30
Nu ikväll har vi sett på film här hemma. Har varit som en liten fuskfredagskväll ikväll eftersom a är ledig imorn. Gillar't starkt. Vi såg på Johan falk- operation näktergal. som alla andra johan falk filmer så var denna riktigt bra o spännande den med. Nån gång nu i helgen ska vi väl ta o se den sista av de 6 filmerna med! SEn vet jag inte vad vi ska ta oss till ;P

nää..om man skulle ta o borsta tänderna o gå o lägga sig nu. Imorn bitti är mitt mål att gå en riktigt låång promenad SJÄLV- utan barnvagn. hoppas de går av stapeln.

godnatt ni underbara <3





DET GÅR INGE BRA LÄNGRE DE HÄR..


2009-11-05 @ 17:40:12
Fy de går verkligen inge bra för mig med vikten längre. Har inte vågat o väga mig sedan slutet av förrförra veckan. Usch.. o idag då- vi var  o handlade o köpte även godis o ha tills imorn. Va gör jag när jag kommer hem? smakar en bit, o nu har en bit blivit flera.. o fler lär det bli. O ingen promenad idag =/ usch... har ingen självdisciplin längre =(
nää..får äta godiset idag o så strunta i o äta imorn o i övermorn. frågan är om jag kan motstå frestelsen??

inte lätt de här!!





EN BLÖT DAG.


2009-11-05 @ 14:37:06
det snöar ute, men jaa..de är väl som jag befarade..så fort snön nuddar marken så smälter den...blött! Det kan lika gärna regna som snöa när det blir sånt här. Snöa ska de bara göra när snön stannar kvar ett tag!

vad gör ni en dag som denna??





ÖNSKELISTAN


2009-11-05 @ 12:58:37






SÅ FRUSTRERANDE!!


2009-11-05 @ 12:06:57
Blir verkligen galen på våran son just nu!!!! HAn är jättetrött, men somnar han eller? nää..han ligger därinne i sängen o skriker gällt, pratar o babblar o slår på sängen o fönsterbrädet,emellanåt åker nappen på golvet!
Blir tokig på de här, igår tog det 1 timma innan han somnade- undrar hur lång tid det ska ta idag månntro?
Alltså- han behöver sova , han har inte sovit nåt sedan han somnade om efter vällingen vid halv 6 o vaknade strax innan halv 7 i morse, han är jättetrött o gnor sig i ögonen o gäspar o har sig. MEn sen när han väl hamnar i sängen så ligger han o flinar o blir busig istället.
Det är så frustrerande när de är trötta o inte somnar, man vill ju gärna kunna hinna med o göra lite medans de sover, men hur lätt är de när de inte somnar? Har försökt i en halvtimma nu! är själv trött me så tänkte vila en stund me ju.

va skönt de va o få skriva av sig lite =)





SNÖ


2009-11-05 @ 08:27:16
så snart jag skrivev inlägget förut så fick jag se att de faktiskt hade börjat snöa utanför igen =)





DET ÖVAS FÖR FULLT.


2009-11-05 @ 07:47:10

såhär såg det ut häromkvällen när snälla jobbarkompisen A kom o lämnade en pulka som de inte hade använing för längre.. Elliott for runt som en galning med pulkan i hela huset, o flina o hade sig =) ÖVADE o ÖVADE ;) Han blev jätteledsen när vi ställde undan den. tack så mkt A, hoppas de blir så mkt snö så han kan åka me!





...


2009-11-05 @ 07:42:55


hoppas ni sovit gott? Här har de varit en bra natt, Elliott har inte vaknat en enda gång faktiskt! Han vaknade vid fem men somnade om när han fått vällingen. Så vid halv 7 slog han upp sina vackra bruna ögon. Då hade jag precis somnat, men vad spelar det för roll? vaknar man av massa flin inifrån hans rum så blir man bara glad. Är alltid trevligt att vakna till en glad elliott!
Lite av snön ligger fortfarande kvar på backen, undrar om de ska bli mer snö eller om de får räcka såhär? antar att solen kommer att kika fram senare idag o då är väl de lilla som ligger kvar borta!
Idag blir det öppet hus en sväng. Ska försöka o komma iväg härifrån vid halv 9 tiden så vi kan ta en liiten promenad innan vi landar i församlingshemmet.
Sedan MÅSTE jag ta en till promenad idag. Ensam vore inte helt fel!






EN ÖNSKAN.


2009-11-04 @ 19:57:03
Berättade nyss för A vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Önskar mig barnvakt o middag ute med biobesök, new moon efteråt. Filmen har premiär nu i november, o jag fyller ju i början av december..vore perfekta födelsedagspresenten ju. får se om han tog åt sig något ;P






ONSDAGSKVÄLL.


2009-11-04 @ 19:06:19
Då va de återigen kväll här i bynn! Tycker dagarna bara rusar iväg nu..det är inte långt kvar tills det är december månad ju! Har dock en hel del födelsedagspresenter o julklappar som ska införskaffas innan den 24:e december. Får se hur de går.  A fyller den 22:a november, svägerskan den 28:e november, sedan fyller jag den 5:e december, elliott fyller den 10:e december, sis fyller den 19:e december, sedan är det jul. Ja..ni fattar ju själva ;P
Behöver nog lite hjälp av er..vad kan man köpa till sin sambo i födelsedagspresent? TIPS?

IDag har det snöat en del..tycker det är mysigt. ställde mig i fönstret med elliott förut o pekade ut o sa "TITTA, SNÖÖÖ" o så sjöng jag JAg ser det snöar för honom...han bara skrattade åt sin tokiga mamma..haha!
Imorn blir det helg för familjen johansson/karlsson. A är ledig på fredag så blir väl lite mys med en johan falk film som kommer ut imorn (om den finns o hyra)

Nu ska jag tända i kaminen o sen blir det en dusch tror jag. ÄR grymt sugen på glass o chokladsås. Frågan är om man ska unna sig det? KAn man verkligen det tycker ni?

hoppas ni får en mysig kväll!





NYBADAD O FRÄSCH.


2009-11-04 @ 10:53:45





HMM..hade ju klätt på honom vita byxor o vita strumpor. För en stund sedan kom han o gick me endast en strumpa på foten. har röjt igenom hela huset i jakten på den vita strumpan. Men den finns inte nånstans. Var sjuttsiken kna han ha lagt den?





BADA.


2009-11-04 @ 09:50:25
Nu är det dags att bada busungen igen, massa plask lär det väl bli..vore konstigt annars ;p





NYKLIPPT BUSUNGE GÅR FÖR FULLT.


2009-11-04 @ 09:47:13






LITE HÄNDER DET ALLT PÅ 4,5 MÅNADER


2009-11-04 @ 09:39:06






JADÅ, HÄR ÄR VI VAKNA!


2009-11-04 @ 08:33:45
Liten vaknade runt 5 snåret i morses med..natten har väl varit sådär!! han vaknade första gången runt tio, somnade efter nån halvtimma. För mig tog de desto längre tid o somna om, fy sjuttsiken vad de blåst!! sedan vaknade han vid 12, vid halv 2! Känner mig som en zombie idag helt ärligt..men det är inte elliotts fel, det är ju mitt egna fel! att man ska ha så svårt för o komma till ro o somna om igen då! tar ju hur lång tid som helst för mig att somna om!

jaja..hade tänkt o ta en promenad strax, men fyyy vad de blåser ute! är typ storm ju. får avvakta o se om de lättar lite till senare idag!

Nu är det gröttajm för lilleman =)





GOD KVÄLL.


2009-11-03 @ 19:01:59
Kikar in en snabbis igen, ingen blogglust alls..vet inte varför?
allt e bara fint med oss annars, var jättekul på öppet hus i förmiddags. Elliott sprang runt o busade som vanligt =) i eftermiddags tog vi en långpromenad jag,A o elliott. O nu är jag så trött o seeg käner jag så de får bli tv tittande i soffan.
återkommer imorn igen, med nya tag!





MUMS.


2009-11-03 @ 13:03:48
steker raggmunkar med lite rivna morötter i just nu, gud vad gott de ska bli =)





TACK GODE GUD!!


2009-11-03 @ 08:48:25
Yes!! Vad glad jag blir, efter att ha haft massa krångel o problem med det mobila bredbandet igår så fungerar det nu =)
Lyckades bara komma ut på gprs anslutning hela tiden igår, och de tog typ 8 minuter o ladda upp en hemsida o för det mesta så funkade inte anslutningen efter det. Satt i telefonen med telenor typ hela dagen igår!
De skulle skicka nytt sim kort till mig..men verkar ju inte som att jag behöver det nu!
JAJA..tack gode gud för att de funkar igen. Man blir faktiskt lite handikappad. Hade precis börjat ladda upp bilder på elliott i fujidirekts program när problemen började. Hade tänkt o göra julkorten o skicka iväg beställning på de..men de sket sig ju!! O sen funkade de inte på hela kvällen!!

Men som sagt, nu är jag tillbaka igen =)
O nu ska vi klä på oss o gå till församlingshemmet..öppet hus dags =)
hörs senare





MORGONENS MINER.


2009-11-02 @ 13:20:17






GLADFIS =)


2009-11-02 @ 13:11:07
Elliott var så himlans glad o lycklig igår förmiddag när vi skulle ut på promenaden. O att få stå på skötbordet- det är alltid roligt!!






HELGEN SOM VARIT =)


2009-11-02 @ 08:54:06
I fredags eftermiddag åkte jag o systrarna in till mjölby en sväng för o kika lite grann. Det slutade med att jag kom hem med ett par jeans till mig och en body till elliott. När vi kom hem därifrån så blev det lite pizzabak här hemma.
från lindex

I lördags hade vi en mysig hemmadag. Vi pysslade o grejade lite här hemma. Tomtedräkten kom fram på eftermiddagen o vi tog massa tomtebilder på elliott. Han hade väldigt svårt för o vara still så blev inte så många bra kort! På kvällen blev det hamburgare o Dansbandskampen. SEdan följde jag med sis till östgötaporten o hämtade mamma o pappa som hade varit på bussresa i tyskland. De hade mkt bagage om man säger så ;)

I går bestämde sig elliott för o vakna tidigt, riktigt tidigt..redan vid fyra. Men han fick ligga därinne i sin säng o gosa o fnöla lite. SEdan gick han o pappa a upp strax innan 6.
Åkte till A6 en sväng på eftermiddagen o köpte farsdagpresent till pappa A, o det följde även med två par stövlar från skopunkten hem till mig, och en stickad tröja =) samt julutstyrsel till Elliott!

från skopunkten, kappahl,






GODMORGON MÅNDAG.


2009-11-02 @ 08:04:01

har ni saknat mig? Har inte haft tid eller ork till att skriva nåt i helgen, har dock hunnit titta in lite bloggar iaf!
Här har vi varit vakna sedan halv 6. Blir hellre väckt halv 6 än fyra som man blev i helgen iaf. Det vill jag lova!!
Massa bus hinner man ju med, o varmt o skönt hinner det o bli när man börjar elda tidigt =)
Dagen kommer att gå i lugnets tecken. Ska nog ta o gå en liten runda sen när elliott ätit. Men blir nog inte så lång vistelse ute eftersom de blåser masor o så är de rätt kallt med! Men frisk luft ska vi få iaf!

Hoppas alla mår bra??