v 41 (40+1) BF+1


2010-12-11 @ 09:10:03


"Du: Är det jobbigt? Irriterande? Oroligt? Du är inte ensam. Detta är BF-datumets förbannelse! Man stirrar sig blind på ett datum och när det kommer och går kan allt kännas hopplöst... Men de flesta bebisar kommer innan vecka 42. så håll hoppet uppe! Snart får du hålla din bebis! Antagligen får du gå lite oftare till din barnmorskan för att kolla blodtrycket och lyssna på hjärtljuden.
Bebisen: Bara växer och växer....och växer."
från niomånader.se

Barnet

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer
från vårdguiden.se

Egna anteckningar: Nu tycker jag att du ska ta o komma ut lill*n. Vi längtar efter dig så. Och varje dag man vaknar upp utan o känna nånting så blir man nästan lite besviken på att du inte vill komma ut o träffa oss.  börjar känna mig som ett litet känslomässigt vrak just nu, bara gnäller o gnäller o tårar kommer de ilband me.
Det är inte lätt att försöka sluta tänka på att man vill att du ska komma ut
... man försöker sysselsätta sig så gott de går- men till slut blir ju allt tråkigt när man vet va man har o vänta på.

kom ut nu sötnosen vår <3






Kommentarer
Postat av: ruby, milo och Lova

HEJ! jag kommer läsa med spänning nu !! Stor kram!! (vet att det är sjukt jobbigt att gå över tiden...gjorde det med Milo) Snart är du 2 barnsmamma!

2010-12-11 @ 20:13:43
URL: http://rubykanoby.blogg.se/
Postat av: britta bloggar

Nu är min tävling i samarbete med Geggamoja avslutad, så titta in och se om det var du som vann! Passa även på att tävla i mina två andra tävlingar!

2010-12-11 @ 21:01:28
URL: http://brittabloggar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback