Det blir aldrig som man tänkt sig.


2011-08-31 @ 22:29:01
EFter lite trevligt kvällsmatbesök var det så dags att lägga barnen. Ingen av barnen var väl direkt samarbetsvilliga om man säger så. Den lilla var nog minst samarbetsvillig av alla. Hon var sådär övertrött som hon kan bli om kvällarna och vägrade att somna för det. Det är så frustrerande med sådana kvällar ju! Blir ju inte direkt bättre av att det är massa bissingar på gång inte..kraken!

Nåja, runt halv nio gick det äntligen att starta datorn för att ladda ner bilderna till designen, det tog typ en halvtimma bara det eftersom det är nåt knas med internetuppkopplingen emellanåt =/
Nu har jag iaf fått fram ett förslag- som jag iofs vet att jag kommer göra om en miljon gånger imorn- för det är ju bara sådan jag är ;)

Nu väntar sängen- har varit uppe alldeles för länge!

Godnatt kära läsare <3





Designande...


2011-08-31 @ 16:02:05
Ikväll får de nog allt bli lite bloggdesignande OM barnen somnar. Har en rolig beställning att fixa med..gäller bara att spåna så de blir så bra det bara kan ;)





Dagens östgötska ord


2011-08-31 @ 11:55:31
Idag blir det inget ljudklipp- skriver bara ner ordet istället ;)

Plånka- Plånbok

http://www.trendigtmode.se/bilder/planbok.jpg






Virrig morsa!?


2011-08-31 @ 08:13:32
Igår innan det var dags att åka till Ellen så blev det ett stopp på ica eftersom A's filmjölk var slut. Imorse när han skulle äta så undrade han vart den där filmjölken jag köpte igår tagit vägen. Haha.. Självfallet hade jag glömt kvar den i bilen!

virrig morsa eller virrig morsa??

Godmorgon allihopa :)





Ett perfekt avslut på denna kvällen!


2011-08-30 @ 21:19:32
Efter att precis nyss kommit hem från Ellen där det varit "halv åtta hos mig" med tacos och sen god äppelkaka till efterrätt blir det nu sängen.

Och det perfekta avlutet på kvällen blir sex and the city 2- i sängen! Kan de bli bättre?

Godnatt underbaringar





Dagens östgötska ord


2011-08-30 @ 11:06:37
klicka här för att höra

köna dum, elak kvinna





En nu kategori på gång.


2011-08-30 @ 10:44:32
haha, Nu såhär efter mammabloggkryssningen så har jag kommit på en ny kategori. Var ju en del som tyckte att jag pratade roligt såå....

Dagens östgötska ord

blir den nya kategorien. Där under kommer jag att lägga upp ett inlägg med ett typiskt östgötskt ord/ uttal varje dag. Antingen video eller så skriver jag!





älskade ungar <3


2011-08-30 @ 09:49:49







Goodiebag o lite annat smått o gott =)


2011-08-30 @ 09:47:06





Senaste nytt- emlisch.blogg.se goes fb


2011-08-29 @ 21:34:23
Nu kära vänner kan man följa bloggen via facebook. Det gör ni här eller oxå söker du på "Emelie- mamma till en busunge och en liten prinsessa".





godnatt bloggen


2011-08-29 @ 21:01:49
nu kollar vi på film här hemma!

återkommer o svarar på alla fina kommentarer jag fått imorn, jag lovar!

så kul med många nya läsare ju, många bloggmamas tror jag allt =) =)

godnatt bloggen, o kära läsare!

kramar





bilder- mammabloggkryssningen 2011


2011-08-29 @ 20:59:12



oooops- upptäckt en felstavning. Sofia "soffiz" ska det ju vara. :) sorry ;)





Mammabloggkryssningen 2011


2011-08-29 @ 20:53:41
I Lördags var det då dags för den helgen man gått och längtat efter hur länge som helst.

Nervös som jag vet inte vad så klev jag runt elvatiden på bussen på Östgötaporten som skulle ta mig till Slussen i Stockholm. Väl i trappen på bussen kunde jag se några som jag trodde var mammabloggare- men visste ju inte säkert.

Vi stannade för att äta lite vid Stavsjö- och när jag klivit ur bussen så bestämde jag mig för att åtminstone ta kontakt med en av dom tjejerna jag trodde var bloggerskor, och det var Sara. En riktigt go och trevlig tjej. Var riktigt roligt att prata med henne. Med satt även en annan bloggmamma, Michaela.

Väl uppe i Stockholm så tog Sara och jag sällskap igen eftersom ingen av oss direkt kände nån annan mammabloggare och vi var väl båda inte så intresserade av att stå där själva. Eller jag var inte det i alla fall!  Vi fikade lite i väntan på Johanna och hennes Crew (Dorothéa och Madeleine.)

När de sedan hade kommit så gick vi fram och "anmälde att vi var där". Tyckte det var så himla lustigt att få träffa dom på nåt sätt. Eller lustigt, men de kändes nästan som att se en kändis. Man har ju ändå bara sett bilder på dom. HAHA! Vi fick iaf alla blå/turkosa gummiband att ha runt handleden så alla skulle kunna se vilja som tillhörde mammabloggkryssningen. "mammabloggkryssningen 2011" stod det på dom.

Sedan följde det lite väntan, var kul att stå och se vilka mammor som kom o "anmälde sig" och jag var ju extra nyfiken på tjejen jag skulle få dela hytt med,  Ann-Sofie. Efter tågförsening fick jag till slut träffa henne, och vilken rar och snäll tjej det var =) Kändes skönt o veta att man skulle dela hytt med henne. Vi hade ju iofs försökt lära känna varandra lite innan genom att läsa varandras bloggar och så.

Väl ombord på båten sade vi hejdå till Sara och gick till våran hytt. Där blev det lite tillpiffning innan det var dags att gå till Beachen. Där möttes vi av sol och värme, ett bord fyllt av bubbel och nötter, och tre gulliga mammor som stod längst fram omringade av goodiebags som vi alla mammor fick.

Vi började att prata med flera mammor som satt i närheten av oss; bland annat Anna, Elisabeth, Linnea & Johanna. Så skoj att fått träffa så trevliga människor!

Efter minglet blev det lite pifftid i hytten inför middagen 20:45. Det spacklades på massa smink, det uppsatta håret blev nedsläppt och plattat med plattång, och så åkte klänningen på. Sen blev det ju självklart en hel del snack under tiden med =)

Vid middagen blev det prisutdelning; var massa fina priser man fick tävla om på fb innan resan. Bland annat vann nån presentkort på 2000:- hos rebuzkids, någon en samsung galaxy android,  några stycken vann semperpaket etc. Jag vann faktiskt oxå; 200:- hos shop Arty Missy och sedan en bitring från MAM. Ann-Sofie vann 500:- hos Living and room.

När alla utdelningar var klara (var ju typ som julafton för alla mammor) så var det Johannas tur att få en riktigt utdelning. Som tack för allt fint och slitsamt arbete hon gjort för oss mamas så gick vi ihop och samlade ihop så att hon fick presentkort hos en körskola så hon kan ta körkort. Ni anar inte hur glad, överraskad och rörd hon vart, var så himlans underbart att se <3 Och sedan hade hennes crew fixat så hon fick en barnvagn. Helt underbart! Det hade hon verkligen gjort sig förtjänt av!

Runt elva tiden sedan så bar det av upp till beachen igen där det nu var disco, väl däruppe med Emma, Alfvan och Ida-Maria ställde vi oss i baren och beställde lite att dricka. EFter ett tag vart det dock ganska varmt och högljutt så de tre flickorna rörde sig neråt medan jag och Ann-Sofie stannade kvar för att gå runt o kolla läget och dansa. Ja, och där var vi väl sen resten av kvällen i stort sett. Ibland dansade vi själva, ibland dansade vi med ett par andra mammor, och ibland var vi en stor rund cirkel fyllt av mammabloggare =) Jättetrevligt! Malin (fnulan) & Sophie bjöd på en riktigt killer robotdans, och sen satt vi ju självklart ner och pratade en hel del oxå.

Runt två-tiden var vi tillbaka i hytten och bäddade ner oss i sängarna, sen låg vi visst där och pratade o pratade hur länge som helst tills jag slocknade. Så bra har jag nog aldrig sovit på en båt faktiskt. Var riktigt trött!

Morgonen därpå klädde vi på oss och gick o åt frukostbuffé runt nio-tiden. EFter det bar det av till hytten en stund igen för att packa iordning allt. Jag gick till tax-freen och Ann-Sofie stannade kvar och sov. Senare mötte vi Linnea, Johanna, Malin, Sophie, Rose-Marie, Tina, Camilla och tog en fika. Satt där o pratade o skrattade läänge, ända tills det var dags för lunchbuffén i princip.

Vid lunchen blev det utdelningar av loppi.se's dagispåsar. Och sedan var man ju tvungen att gå fram o tacka och krama johanna, o ta kort!  SEdan upp till hytten för att hämta väskorna, och sedan stå och köa bland hur mkt folk som helst för att få komma ut. Sedan sade vi hejdå till varandra jag och Ann-Sofie. Jag gick till bussen, och hon väntade på flickorna hon skulle göra sällskap med.

Sedan följde det några timmmar på bussen, med lyssnande på musik, spanande på alla bloggar vars mammor man nu mött, lite sömn.

Väl hemma mötte systermoster Ellen upp mig och skjutsade hem mig. VAr självklart tvungen att gå o kika till barnen bland det första jag gjorde. Och när jag kom in till Elliott så var han lite halvvaken o sade glatt "hej mamma" innan han vände sig om o somnade igen.

Tusen tack igen för en underbar kryssning alla goa mammor! tack till Ann-Sofie, var jätteroligt att lära känna dig! och tack Johanna för superjobbet du lagt ner så att vi alla kunde åka =)





sorry kära läsare ;)


2011-08-29 @ 13:43:40
Förlåt för kass uppdatering här, ska givetvis skriva o berätta massor om den helt underbara mammabloggkryssningen. Är bara det att jag inte har suttit så länge vid datorn ännu, har ju bilder jag vill visa er med såklart =)

återkommer senare när tiden finns ;)

kramar





göra en egen sida för bloggen på fb?


2011-08-29 @ 11:20:09
Jag funderar på att göra en egen sida för min bloggadress på facebook.  Någon som kan förklara för mig hur man gör?






Myspys


2011-08-29 @ 07:01:25
Photobucket Pictures, Images and Photos

lite Myspys såhär på morgonkvisten- på storebrors rum eftersom han ligger o sover i sin mammas och pappas säng.

tänk att massa nypningar i princip överallt, ryckningar i mitt hår, käftsmällar blev så efterlängtat!! Så jag har saknat dig min underbara tös!

bäst att försöka rädda mitt hår som Leila har ett stadigt grepp om medan jag fortfarande har nåt kvar ;) GOD MORGON





Inte okej!


2011-08-28 @ 17:30:01
tanten framför mig har fällt ner sätet o har handen ovanför huvudet så handen hänger över en bra bit på mitt nu lilla utrymme! inte okej om ni frågar mig! Vad hände med att visa hänsyn till andra?

Photobucket Pictures, Images and Photos
smygtog en bild ( utan blixt!)

närå, jag är inte trött o lite sur ;)





Saknad....


2011-08-28 @ 16:24:11
kärleken för ens barn går inte att beskriva! Det är något man själv måste få uppleva för att förstå! Gud vad jag saknar mina fina barn just nu!!

Gör så ont i mammahjärtat att jag inte hinner träffa dom idag eftersom jag inte är hemma förrän 9 halv 10, och då brukar dom ju somnat för längesen!

Photobucket Pictures, Images and Photos
mamma älskar er Elliott och Leila





Hem...


2011-08-28 @ 16:16:49
Photobucket Pictures, Images and Photos
nu åker vi hem





Fika..


2011-08-28 @ 13:31:19
Här sitter vi ett glatt gäng o fikar

Photobucket Pictures, Images and Photos

två av alla rara mamas; Rose-Marie och Sophie





On the bus...


2011-08-27 @ 11:32:49
Sitter nu på bussen. Har precis varit i Mjölby. Framför mig och på sidan om mig sitter det en typ vietnamesisk eller liknande familj och knaprar på majskolvar.

Längst fram i bussen tror jag att det sitter några fler mammabloggare- men är inte säker. Det är inte lätt när man bara sett nån enstaka bild- sen ser man Ju oftast annorlunda ut i verkligheten.

Har i alla fall bra musik- lite cola och sen smirnoff ice. Klarar mig fint jag ;) börjar dock redan bli hungrig...inte bra!

Ska samla mig mod o prata lite med de jag tror är mammabloggare sen när vi stannar.

ha det gött!





Snart är det dags.


2011-08-27 @ 10:09:19
Snart är det dags att sätta sig på en buss i 4-5 timmar och sen, ja sen är man framme i den kungliga huvudstaden. Och där får man träffa alla härliga bloggmamas. Ska bli riktigt spännande och intressant att träffa alla! Kul o se hur allt går ju =)
Vem vet? kanske vinner man nåt så mkt som man varit med o tävlat ;)

Nu gäller det bara att kolla över packningen en extra gång så man verkligen har allt. Vore ju retligt att komma dit o typ inte ha med sig sin necessär eller liknande, eller att komma dit utan plånbok-då är de ju rätt kört!

Blir det riktigt trevligt så kanske man träffar många mamas sen igen den 14-16 oktober då Underbara barn mässan sker i Älvsjö, vem vet? kanske blir att man åker dit!
Tipsar er alla om att kika in underbara barn på facebook, där det sker massa happenings och tävlingar under hela hösten :)

nä, nu ska denna mamman ta och kolla igenom packningen, o sen kvart i går bussen! Ha en superhelg allihopa, förhoppningsvis uppdaterar jag från iphonen några gånger under resan :)

kramar






På sitt egna rum.


2011-08-26 @ 19:19:34
Idag kröp Leila in och lekte på sitt egna rum

Photobucket Pictures, Images and Photos





Imorgon är det dags!


2011-08-26 @ 15:35:30
Efter flera månader av längtande och väntande så är det äntligen dags för mammabloggkryssningen imorgon!

Så spännande!! Men har man koll på vad man ska ha med sig? Hmm, nja. Hårfönen får väl iaf följa med och klänningen jag köpt :). Hade tänkt mig jeans, ett linne samt tröja över och Converseskorna till det under bussresan samt minglet.
Nu ska det ju dock bli vaarmt imorgon, och sen är det ju varmt på "beachen" på båten. Så shorts, linne samt sandaler får det nog allt bli :)

Nämen fy, nu börjar stressen och resfebern komma...ihhh! Måste ju hinna det och det och det. Måste ta ner väskan från vinden, plocka ögonbrynen, raka ben, packa ihop allt i necessären, packa ner i väskan! Tidsoptimist som jag är så hinner jag nog ;)

hade såå gärna legat ute i solen och pressat idag; men det funkar inte riktigt när man har hus att städa och två busungar <3

nu ska här plockas lite! Hörs sen!





Invigning


2011-08-26 @ 08:31:04
Igår invigde jag de nya promenadskorna när jag och barnen tog en promenad efter dagishämtningen.

Gud vilken skillnad det är ändå jämfört med mina gamla "aerobicsskor" som eg var gjorda för träning inomhus! Känns som man är i himmelriket ju! Det enda var väl att jag fick ont under fötterna, men det säger de att man får dom första gångerna!

Photobucket Pictures, Images and Photos
skorna på, I love it ;)





Älskade fredag!


2011-08-26 @ 08:22:34
Nu är du här igen, så himla efterlängtad och älskad du är fredag!

Här har vi flickor varit uppe sedan kl 6, då lillan tyckte det var dags att gå upp. Kan väl inte påstå att jag var pigg- rörig natt som vanligt!

Nu sitter Elliott och jag här och myser medan lillan kryper runt och gör massa hyss <3

Snart dagisdags igen- sista gången för veckan. Under tiden ska Leila o jag handla och städa- wiieho så roligt ;)

Önskar er alla en trevlig fredagsförmiddag!





8 mån kontroll bvc


2011-08-25 @ 15:24:19
Idag fick vi då äntligen komma på 8 månaderskontroll på BVC.

lilltjejen är ju inte så liten egentligen. Hon väger nu 9970 gram och är 73,5 cm lång.

Så på två månader har hon gått upp 830 gram och vuxit 2,5 cm. Så liite har det väl avstannat ;)

de växer och blir stora alldeles för fort de små liven!





Den enda?


2011-08-25 @ 13:37:02
Det slog mig nyss att jag antagligen kommer att vara den enda östgöten bland alla mammabloggare på båten.

Haha, får se hur det går! De flesta kommer säkert flina lite åt mig när jag pratar eftersom de flesta är överrens om att östgötska är den fulaste dialekten!

jag bjuder mer än gärna på ett gott skratt så :)

vilken är den fulaste dialekten tycker du?





Lite av gårdagens shopping


2011-08-25 @ 07:48:21
Photobucket Pictures, Images and Photos

mina nya reebok easytone skor, en yogamatta till när jag gör mina plankor.





Rise and shine..


2011-08-25 @ 07:28:45
Godmorgon torsdag här sitter vi och myser framför svampbob fyrkant. Så himla rolig tecknad serie :)

Imorse tyckte en täppt Leila att det var dags att gå upp tjugo över 6. Och elliott låg vaken med för den delen.

Idag blir det dagislämning följt av ett BVC besök och sedan blir det nog stan en sväng. Elliott behöver nya byxor, Leila strumpor och jag nån tröja o lite småplock. Men det blir nog ett turbo besök det ;) snabbt ska det gå!

nu är det frukosttajm!





Goodnight My friends


2011-08-24 @ 21:23:11
Nu säger denna mamman Godnatt. Varit en trevlig eftermiddag med en tripp med flickorna!!

Fick Med mig ett par lila reebok easytone promenadskor hem, the dress till kryssningen ( dom Ellen valde åt mig då jag själv har noll Smak) , en bh och lite annat smått och gott!

jag som inte sminkar mig alls ofta fick mig en smärre chock när jag skulle köpa ny mascara- 179:- det trodde jag inte! Haha, jag lever visst kvar i den världen där allt fortfarande kostar under hundralappen ;)

näj, sova var det! Godnatt





Utlåst


2011-08-24 @ 14:52:47
När vi kommit hem från dagis förut så fick elliott en glass med order om att sitta kvar snällt medan mamman gick ut och körde på en trött Leila i vagnen.

Det gick väl bra till att börja med, för när hon hade kommit till ro och somnat så satt han snällt härinne i soffan

En liten stund senare så vaknar dock Leilan så jag öppnar altandörren och går ut för att vagga lite på vagnen så hon somnar. Då ska elliott självklart försöka smita ut genom dörren.

Där står jag och kör på vagnen i ena handen och försöker hålla för dörren med den andra så elliott stannar kvar inne och inte kommer ut och stör Leila.

När jag sedan ska komma in igen så har elliott dragit ner handtaget så dörren är låst. Jag står där barfota och ber honom öppna dörren. Han bara står där och flinar och säger "nej"

Som tur är så har jag i alla fall iphonen i fickan så jag kan ringa A. Gör sedan ett par försök till att få honom att öppna. Står och gestikulerar hur man öppnar dörren, men han vägrar.

Till slut ger jag upp! Efter en stund kommer dock Elliott fram till dörren igen, och jag ber honom öppna, och han öppnar. Det var en halvminut innan pappa A hade kommit till undsättning det!

Ja som ni märker så är det en riktig busunge vi har- går inte ens att jämföra med Emil i Lönneberga ;)

nu ska nycklarna alltid ligga i min ficka när jag går ut





ut ut ut


2011-08-24 @ 13:21:41
Nu ska vi gå ut. Leila lyckades med att bara sova en halvtimma förut (jämfört med ett par timmar) så nu är hon trött. Tyvärr är det ju dags o hämta Elliotten snart med. Så de blir att lägga henne i syskonvagnen o sedan ta en liten tur innan vi går o hämtar storebror- så hon verkligen somnar!


nä, nu är det nån som är riktigt tjurig här!

vi hörs!





längtan tills imorn kväll


2011-08-24 @ 13:15:02
Ni anar inte hur mkt jag längtat efter imornkväll.. Har ju längtat sedan slutet av förra året. Och snart är det dags =)

vad pratar jag då om??

joo, det är ju säsongspremiär för true blood på canal+

http://favetoday.com/true1.jpg

torsdag 25 augusti 20.00 CANAL+ Series








Väntar...


2011-08-24 @ 12:24:47
Nu sitter lillan och jag och väntar på att pappa A ska komma hem från jobbet och äta lunch med oss.Idag blir det samma som igår; chili con carne med bulgur och sallad. MÖMS





Mitt i veckan


2011-08-24 @ 09:20:38
Gud vilken rolig rubrik jag kom på va? Lär nog vara ensam om den rubriken så smart som jag är ;) eller inte!

Vi kom nyligen hem från dagis där vi lämnade av en leksugem Elliott. Han sa knappt hejdå och ingen kram eller puss fick man. Nu ska Leilan och jag bara mysa och ta det lugnt. Varit en jobbig natt då lillan åkt på en förkylning from hell.

Vi är båda ganska trötta och sega idag. Känner dessutom att det är nån liten förkylning på gång för min del med. Så ingen träning idag- får bli en eftermiddagspromenad istället!

om man skulle ta och fylla i lite libero koder på liberoklubben kanske, det kan ju vara dagens måste. Lådan är överfull och något "viktigt" måste man ju göra så man inte får dåligt samvete.

vi hörs senare under dagen. Ha en fin förmiddag!





Tänker på refrängen.


2011-08-23 @ 20:51:22
Nu är det dags att stänga ner. Har suttit vid datorn ikväll och kikat runt lite grann i olika klädbutiker för o se vad de har för utbud så jag vet lite vad som kan finnas när man ska åka o shoppa på torsdag eller fredag :)

har hittat en kort klänning med leopardmönster-men är det ute med leopardmönster? jag tyckte den såg fin ut!! tycker inte det borde vara ute eftersom både lindex, gina tricot, vero moda och vila verkar sälja kläder i sånt mönster. Eller?

haha..velemelie i ett nötskal-frågar andra om vad de tycker!

Nä, sagt o gjort! nu stänger jag ner här för ikväll!

godnatt kära läsare, ses imorn!





Lyx


2011-08-23 @ 18:05:48
Photobucket Pictures, Images and Photos

haha, idag behövde inte jag betala maten när vi handlade på Ica ;)





När suget sätter in..


2011-08-23 @ 13:24:51
Fy vad jag är gottesugen idag. Tänk er en stor fet godispåse, eller bara en kanelbulle med massa geggamoja i. Fy vad hemskt! Måste skärpa mig.

Mums, morötter... O mums äpple! Så himla gott det är.





Skejtar Leila


2011-08-23 @ 10:09:19
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos






Klipp, klipp, klipp


2011-08-23 @ 08:39:16
Nu ska denna mamman klä på barnen. Sen ska vi ut i trädgården och försöka klippa lite gräs!

Photobucket Pictures, Images and Photos


Godmorgon allihopa!





Fästing.


2011-08-22 @ 21:24:52
Imorse när jag kikade ner på elliott så fick jag se en svart prick i hans virvel som är mitt bak på huvudet. Trodde han hade en leverfläck där. När jag kikade närmre fick jag dock se att det var en fästing som typ bara hade satt sig. Var bara att springa o hämta pincetten och sedan spola ner den lilla rackaren i holken!

usch jag gillar verkligen inte fästingar. Det här var andra fästingen på elliott för detta året. Hoppas det var den sista också!!





wiiehooo.


2011-08-22 @ 20:17:45

 

 






Ta på mejj


2011-08-22 @ 14:30:16
Skulle ta kort på Leila förut när hon lekte. Då kom Elliott fram och satte sig fint på stolen och sa: "mamma, ta på mejj". Resultatet blev bilden nedan.
Photobucket Pictures, Images and Photos





Måndag morgon.


2011-08-22 @ 07:54:04
Godmorgon allihopa! Måndag, ny vecka, nya möjligheter. Här är vi nog lite trötta och sega idag- i alla fall mamman och den genomförkylda storbusen. Han kom in till mig igÅr vid halv elva och har sovit mellan oss. Sovit riktigt oroligt och varit vaken emellanåt.

Om en liten stund är det frukosttajm för lillan, sedan är det dags att göra oss iordning för en promenad med syskonvagnen. Nu gäller det att fortsätta i samma anda som förra veckan, nu kör vi!


Photobucket Pictures, Images and Photos
morgonens Storbus
Photobucket Pictures, Images and Photos
morgonens gnällfia ( bara gnäller som vanligt)





Godnatt o virrvarr i huvudet?


2011-08-21 @ 22:00:05
Har nu faktiskt- tro't eller ej suttit vid datorn en bra stund och kikat runt bland nästan alla bloggmamas som ska med i helgen. Ska bli riktigt spännande o träffa alla ju!

Frågan är bara som sagt vad man ska ha på sig och med sig osv. Kommer man hinna att bada nåt? många frågor som susar runt! Hur ska ni andra mamas göra?

Till er som inte ska med på kryssningen så ber jag så mkt om ursäkt för att jag pratar så mkt om den nu. Men det ska ju bli så kul att komma iväg alldeles själv. Det här är nog det allra första jag nånsin gör på egen hand sådär utan att ha med mig nån jag känner. Ska bli riktigt spännande o se hur det går =)

Godnatt kära läsare,

vi hörs imorn, då kör vi på vårt vanliga igen ;)





This is me


2011-08-21 @ 21:22:22
Photobucket Pictures, Images and PhotosPhotobucket Pictures, Images and PhotosPhotobucket Pictures, Images and PhotosPhotobucket Pictures, Images and Photos

28 år i december-tvåbarnsmamma-förlovad-sambo-husägare-östgöte-brunett-brunett-manglerska-mammaledig





Kräftskiva.


2011-08-21 @ 18:59:09
Bjuder på några bilder från igår.

Photobucket Pictures, Images and Photos
kräftorna

Photobucket Pictures, Images and Photos
cheese

Photobucket Pictures, Images and Photos
SötLeila i Hello Kitty klänning

Photobucket Pictures, Images and Photos
barnens SötMostrar





Segar söndag.


2011-08-21 @ 14:53:07
Vilken slö söndag vi har idag. Vi är bara inne o myser och busar massor.

I förmiddags tog vi i alla fall en promenad med barnen, var så skönt med frisk luft. Elliott han satt och hade lite "elva fika" längs vägen med en kexpåse bredvid sig. Leila hon var så trött sen igår så hon somnade i vagnen.

Elliott han somnade ju som sagt på E&F's soffa igårkväll runt halv elva, och vaknade strax efter sju imorse...förkyld =( Trist värre! men det är väl så de blir nu när han börjat dagis igen! Med tanke på att han vaknade rätt tidigt i morse för att ha varit uppe så länge igår så hoppas jag på att han sover gott inatt och längre imorn kanske?

Lillbusan har faktiskt sovit relativt bra inatt, nu hoppas vi på att de blir några lugna nätter igen innan nästa tandstök o bök sätter igång om nätterna!
Hon är verkligen superaktiv just nu. Ska bara klättra på allt- allt är hon på, inget får vara ifred. Och det är så spännande att stå och titta och tigga när Elliott äter. För vem vet- kanske tappar han nåt eller ställer sin yoghurt lite dumt till så hon når den ;)

Om en stund är vi bjudna på lite fika, äppelpaj närmre bestämt. När vi kommit hem efter det är planen att ta ett pass på crosstrainern så svetten rinner som bara den ;) och plankor på det såklart!


Önskar er alla en fortsatt trevlig söndagseftermiddag!





Nu börjar nedräkningen.


2011-08-21 @ 14:45:43
Nu när det är mindre än en vecka kvar tills vi åker iväg på mammabloggkryssningen så kan nedräkningen börja på riktigt tycker jag ;)

6 dagar kvar

Tills vi åker på mammabloggkryssningen =)





Hemma.


2011-08-20 @ 23:50:16
Nu är vi hemma från kräftskivan. Vart lagom när de gäller tiden eftersom jag var så himla trött. Elliott somnade på E&F's soffa i slutet den trötte stackaren.

Vi har ätit gott och sjungit snapsvisor och givetvis druckit snaps.

Nu ska jag joina barnen och sova! A gick vidare till Karlzons han. Godnatt

Photobucket Pictures, Images and Photos
en trött mamma som snart ska iväg på kryssning, en vecka kvar kära mammabloggare;)





gerbera ♥


2011-08-20 @ 15:38:04
jag är så himlans kär i Gerberas keramik! så himlans fin o så romantiskt stuk på det hela ju! önskar bara att jag hade pengar så jag kunde köpa mig en stor degskål och en sån där fin stor pajform
Keramikserien har bland annat setts i Leilas bakningsprogram (Leila bakar)...


Gerbera Degskål Toscana Ljusrosa

Gerbera Rund Gratängform Provence Ljusrosa
bilder lånade från bagaren och kocken.se







Solig lördag!


2011-08-20 @ 15:26:40
Hej på er alla läsare, äntligen har denna mamman en liten liten stund över för bloggen.

Elliott följde nyss med sin moster Elinor till Vättervallen för att kika på när pappa A sparkar fotboll. Hoppas han håller sig i skinnet nu så moster inte får massa bekymmer ;)

Så nu är det bara jag och lillan hemma en liten stund, och vi passar på att sitta o mysa i en soffa o njuta av tystnaden.

Ikväll blir det kräftskiva hos E&F o deras barn. Ska bli jättemysigt. Har testat att göra sån där kantarellpaj som Ernst gjorde häromdagen, fast utan soltorkade tomater och bladspenat. Den ska jag ta med till skivan och  det ska bli spännande o se vad den smakar! Kantareller är ju så mums om ni frågar mig =)

vad hittar ni på idag?





Filmtajm


2011-08-19 @ 19:50:07
Nu blir det film- Limitless och grönsaker o dipp till det!





Nu kör vi


2011-08-19 @ 10:32:08
Photobucket Pictures, Images and Photos

Leila sover, nu blir det träning på crosstrainern med denna film på i bakgrunden.





Välkommen till världen <3


2011-08-18 @ 20:51:22
Nu har barnens kusin anlänt. Idag, efter flera dagars övertid kikade en liten Simon ut.

Välkommen till världen

stort Grattis till M & L och givetvis storebror Oskar.





Segt AB


2011-08-18 @ 19:34:20
Denna dagen har verkligen gått i seghetens tecken!

Vi åkte hem från öppet hus runt halv elva då fikat var slut. Leila var hur trött som helst och även om storebror såå gärna ville stanna så var det bara att åka hem i lägga ut henne i vagnen.

Elliott och jag satt sedan i soffan och myste. Efter fyra nätter med typ 2-3 timmars sömn totalt varje natt så har jag varit väldans seg idag. Hade ju tänkt att städa- men blev bara dammning.

Någon träning/ promenad har det inte blivit idag heller. Det enda blir lite plankor sen om en liten stund! Bestämde att jag fick ta vilodagen idag istället för imorgon. Så imorgon blir det crosstrainern igen om lillan sover.

för övrigt så råder just nu tystnaden här i huset; båda barnen verkar sova. Nu hoppas vi på att lillan sover riktigt gott inatt.

Nä, vet ni vad- nu ska jag faktiskt inte göra ett jutta. Bara ligga i soffan och glo på tv o njuta av tystnaden!

Godnatt allihopa!





På öppet hus


2011-08-18 @ 11:08:42
såhär skoj hade barnen på öppet hus idag!

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





Torsdag morgon


2011-08-18 @ 08:21:31
Trött mamma efter den fjärde röriga natten på raken. Leila har vaknat x antal gånger o vägrat somna om i princip! Vi tar och åker till öppet hus en sväng nu på morgonen tror jag allt. Så att barnen kommer hemifrån en stund.


Godmorgon allihopa! Vi hörs senare.





Rätt va de regna kom det en skur!


2011-08-17 @ 21:10:20
Shit så det har regnat här hemma. Värsta åskovädret drog in över Bynn ju! Och mitt i allt detta skulle A se på fotboll och jag på Leila bakar. Men gick det?

Ni förstår väl kanske själva den dåliga ekvationen av en parabol och massa regn?

Ja, störningar i bilden, och om det fullkomligt vräker ner så blir det ingen bild alls =(

jaja, som tur är går iaf Leila bakar i repris- det är värre med matchen A skulle titta på ;)





"moppe"


2011-08-17 @ 14:15:11
När vi var på väg till bilen från dagiset så kom det en vespa åkandes. "Titta mamma en motorcykel" sa Elliott. Jag sa dock som det var, att det var en vespa.

Fick då som bestämt svar: "Nä, mamma... Det heter moppe" Goa unge!

Det är helt otroligt vad han pratar och babblar- och det känns nästan som att han pratar o babblar och kommer på mer och mer själv när han varit på dagis!





På storebrors rum


2011-08-17 @ 13:33:48
Photobucket Pictures, Images and Photos

När katten är borta dansar råttorna på bordet, eller hur är det dom säger?
Leila passar på att leka inne på storebrors rum när han inte är hemma.

När de väl är härinne båda två blir det annars mycket knuffar, småslag och "Nej Leila, den är min" varpå leksaken slits ur stackars lillans hand.

Fast visst är Elliott världens bästa storebror när han väl sätter den Sidan till älskade ungar<3





Klart.


2011-08-17 @ 11:56:53
Med en av favoritfilmen Cocktail på i bakgrunden har jag nu kört ett 40 minuters pass på crosstrainern. Bäst o passa på när Leila sover ju!

Innan var det gräsklippning för hela slanten,Leila satt snällt i vagnen och tittade på <3

Nu blir det matlagning, limekyckling står på menyn idag. Mums! Sedan blir det hämtning av Storbus strax innan två.

bäst i börja innan lillan vaknar! Hörs sen





Mysigt.


2011-08-17 @ 09:49:37
Även fast man är lite deppig över att sommaren är över och att hösten verkar kommit så är det ändå lite mysigt på kvällarna.

Jag tycker det är så mysigt när det mörknar lite tidigare. Tänk vad mycket tända fönsterlampor kan göra. Att bara kunna ha dom tända är myfaktor nog för mig.

Och sen längtar jag efter såna där mörka lite kallare kvällar då man bara kan krypa under en filt och titta på film!

ja ni, hösten är nog ganska bra ändå

Photobucket Pictures, Images and Photos





Säger Godnatt!


2011-08-16 @ 21:38:06
Då var de dags för denna mamman att försöka entra drömmarnas land i nÅgra timmar. Hoppas på ganska många timmar på raken inatt.

Har varit en relativt händelserik dag med öppet hus på morgonen, följt av ett 45 min pass på crosstrainern, matlagning av köttfärssås, massa Leila och elliottbus, fika hos mor, gräsklippning, samt plankor. Det var nog det stora hela!

imorn är det dagisdags för elliott igen, vi flickor får ha skoj ändå! Lär bli träning när lillan sover i alla fall, ett som är säkert ;) och imorn behöver jag inte fråga om lov för att få träna som idag och igår. För då är ju han som godkänner de o busar på dagis!

Godnatt kära ni<3





Soffiz design klar


2011-08-16 @ 20:08:34
Var ett par dagar sedan jag gjorde klart denna design nu- men har ju inte suttit vid datorn igen förrän nu (kör ju på bloggande med iphonen för de mesta)

Såhär blev Soffiz nya design: (klicka på bilden för att kika in hennes blogg lite mer noggrannt =)






Typiskt.


2011-08-16 @ 17:26:31
Med Leila sittandes i vagnen o elliott springande i trädgården satte jag igång o klippa gräset MEN..

självklart så började det att regna och dessutom så sprang elliott runt o storbölade när A kte iväg på fotbollsmatch. Så nu är bara halva gräsmattan klippt! Så himlans snyggt. Som tur är så är hela framsidan klippt i alla fall :)

nu ska jag återigen försöka trösta elliott som inte kan smälta att pappa A lämnade honom för att sparka boll ikväll. Det är en tuff värld även när man är liten ;)

hörs sen!





Nr2


2011-08-16 @ 13:57:16
Imorse när jag kikade i Leilans mun fick jag se att tand nr2 faktiskt hade spruckit upp. Den precis bredvid första tanden där nere.

nu förstår jag varför hon sov dåligt natten till igår och inatt!

Photobucket Pictures, Images and Photos

en pigg liten fesa i morse trots väldans dåligt med sömn..





Tjoho -1,2 kg


2011-08-16 @ 08:02:02
Yes,

första veckans slitande har gett resultat!

minus 1,2 kilo det ni, inte illa!

4,8 kilo kvar till mål. Följ kampen här





Mammabloggkryssning- kläder?


2011-08-15 @ 20:18:09
Nu börjar verkligen mammabloggkryssningen närma sig. Ska bli så roligt att komma bort och bara tänka på sig själv. Extra spännande att man åker själv utan någon man känner sen innan med. Nervöst på ett sätt- spännande på ett annat. Jag ser detta som en bra utmaning för mitt självförtroende eftersom jag alltid varit blyg bland främmande folk. Det kan man ju inte vara där så ;)

Nåja... Nu till dagens i-landsproblem; kläder. Ja för hur ska man göra med klädseln? Vi ska samlas utanför vid 5 för biljetter o så, och sen mellan 18-19.30 är det dags för mingel. Ska man byta kläderna man haft på sig när man rest till nåt annat däremellan?

kvart i nio är det middagsbuffe som gäller; rent spontant känns det ju som att det är vettigare att byta kläder då. Men vad ska man ha på sig? Klänning? Eller är det för fint?

blir verkligen tokig på det här- har ju inte en aning hur man ska göra. Har ju aldrig varit på såna här tillställningar förut!

Hur ska ni andra som ska på kryssningen göra?





Hallå där ;)


2011-08-15 @ 14:21:58
Hade massor läsare igår, men knappt några kommentarer!

något litet kan ni väl skriva? Vore skoj :)





Kom här lilla gumman...


2011-08-15 @ 09:20:38
Elliott bara snappar upp mer och mer av vad man säger. Häromdagen när Leila var ledsen så sade jag "kom här lilla gumman" innan jag tog upp henne.

Igår när Elliott satt i soffan o ville att jag skulle komma och mysa med honom sade han "kom här lilla gumman..."

ibland är han bara för go och rar <3





Godmorgon måndag!


2011-08-15 @ 08:43:59
En riktigt regnig och tråkig morgon är det idag. Hade tänkt att ta med mig kidzen ut på en promenad, men det får nog vänta tills senare idag.

i skrivandets stund sitter Leilan och leker med sin hello Kitty läragå vagn samtidigt som hon bajar. Själv har jag en stor kille liggandes i mitt knä. Riktigt mysigt!

Om en stund ska vi göra oss iordning o åka till Ica för att handla lite.


önskar en trevlig morgon/förmiddag så hörs vi!

Photobucket Pictures, Images and Photos
stor busunge i mitt knä...





Seglivad Söndag


2011-08-14 @ 18:43:02
Photobucket Pictures, Images and Photos


Vilken seg söndag säger jag bara. Barnen har varit uttråkade- mamman har varit uttråkad!

Der är så svårt att veta vad man ska aktivera barnen med ibland ju. När Leila sov på förmiddagen så tog jag fram legot så byggde elliott och jag lite torn av det. Sedan byggde vi en koja ev massa plädar under soffbordet där elliott låg och myste en stund i alla fall.

Nu i eftermiddag tog jag mig en långpromenad- och fick faktiskt med mig elliott. Längs färden gick vi förbi en traktor som plogade, fotbollsplanen där hans pappa brukar spela, och en traktorvagn. Så ni kan förstå att det babblades livligt och glatt i vagnen :)

Nu har vi myst massor här hemma, lade precis Elliott eftersom han var jättetrött. Nu återstår bara det mest spännande av allt- att se om han somnar eller kommer upp igen!

Nu är det nog dags att lägga lillan med hör jag! Vi hörs!

bilden är från lillans rum och tavlan är en present som hon fick av kommunen (illustrerad av Bettina) när hon föddes. Elliott har en likadan.





Damn autocorrect


2011-08-14 @ 13:22:23
Haha blir allt lite smått tokig på rättningen på orden man skriver med iphonen faktiskt. Det är skoj när man skickar iväg ett mail eller en kommentar o sen efteråt får se att de ordet man menade att skriva blivit ersatt av nåt annat...

kommer nog aldrig att bli helt 100 procent haj på det här med iphone, men smidigt o ha när man inte orkar ta fram datorn är det ( vilket är typ jämt)





Recept på snabba och goda frallor.


2011-08-14 @ 10:40:16
inget gott bröd hemma till helgfrukosten? Trött på att baka i flera timmar för eget frukostbröd? Då ska du testa att baka dessa snabba frallor! Supergott, smidigt och enkelt. Här hemma uppskattades dom av hela familjen!

Photobucket Pictures, Images and Photos

Snabba frallor (ca 20 st)
ugn 250 grader

75 g jäst ( 1 1/2 paket jäst)
50 g smör
5 dl vatten
1 msk socker
1/2 msk salt
12 dl mjöl

Smula jäst i en bunke. Smält smör och häll i vattnet och låt vätskan bli 37 grader. Häll i vätskan med jästen och rör om så jästen löses upp. Tillsätt sedan salt, socker och mjöl och arbeta degen för hand / i maskin i ca 5 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla till 20 bullar. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och lägg bakduk över. Låt bullarna jäsa i 15 minuter. Gräddas sedan i mitten av ugnen i ca 7 minuter.

Lycka till!





Leila 8 månader


2011-08-14 @ 08:32:57
Photobucket Pictures, Images and Photos


Idag blir våran lilla tjej hela 8 månader. Känns fortfarande som om de var igår jag fick ta emot henne när hon kom ut ju.

Stoira tjejen kryper nu runt som bara den, riktigt fort går det framåt. Ställer sig upp mot allt och går gärna runt ett varv hållandes i soffan. Släpper ofta greppet när hon står och tror att hon klarar mer än hon kan och blir såklart jätteledsen då hon ramlar.

en liten bissing har hon hunnit att få, men det är nog fler på gång med tanke på hur gnälligt det är och att hon går runt och smaskar på tungan för jämnan.

Leilan har ganska svårt för att somna om kvällarna även om hon är jättetrött! Och hon sover fortfarande ganska oroligt om nätterna för det mesta och vaknar runt 1-2 tiden för att äta.

Annars är stora tjejens favorit att krypa in på storebrors rum och sitta där och leka med hans leksaker. Hon ser dessutom upp stort på sin storebror och blir såå glad när hon ser honom.

hon förgyller våra liv som bara den, våran underbara prinsessa <3





För drygt 8 månader sen...


2011-08-14 @ 08:16:58
har hon verkligen varit så liten?

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





för exakt två år sen..


2011-08-13 @ 22:04:14
"Det är en stolt mamma som sitter här vid datorn nu =) när jag kom hem för tjugo minuter sedan så ville elliott  hålla i mina händer o gå lite. testade o släppa ena handen, o va händer? HAN GICK NÄR HAN BARA HÖLL MIG I EN HAND =) "

detta skrevs för två år sen, då elliott var 8 månader o två dar.

De skiljer ändå en del på elliott och leila just så. Elliott var väldans tidig o nyfiken på allt, visst- Leila är det oxå men hon är ändå senare än storebror var. Alla är ju olika. Elliott kröp ju när han var ett halvår, leila när hon var 7  månader. Elliott ställde sig upp när ha var 6 1/2 månad- Leila när hon var 7 1/2 månad. Elliott gick veckan innan han vart 9 månader.
Leila när? blir spännande o se =)





Det tänkte jag inte på.


2011-08-13 @ 21:57:50
Jag gick tillbaka i tiden i bloggen och läste gamla inlägg som skrevs i augusti månad -09 då elliott var runt 8 månader. Vet ju att vi någon gång rest med Birka förut- och vet ni vad?

Den 27:e augusti 2009 - 28 augusti 2009 åkte vi på kryssning med Birka cruises. vi hade då varit förlovade i 4 år.
Nu i år har vi alltså varit förlovade i 6 år- detta kommer vi att fira på varsitt håll =/ Mamman kommer att vara på exakt samma båt som för två år sen, men nu med en massa goa mammor. Pappan o mamman får fira nån annan gång!

Skumt värre ändå att de är exakt samma datum  som när vi åkte ju!





Vill ha, måste ha, borde ha!


2011-08-13 @ 21:22:13

bild hämtad från heppo.se

Jag måste verkligen ha ett par nya promenadskor. Mina gamla är så slitna i hälen så jag typ får skavsår i hälarna varje gång jag går. Inte bra. Dessutom är det egentligen ett par avlagda aerobicsskor.

 

If I had those shoes,  I would really walk my ass off ;) skulle ju gå som prinsessan på ärten!!

 

Vill verkligen ha ett par reebook easytone, och just dessa kan man nu få för 899:-, fraktfritt. Skulle gärna slå till.Pengar till de nån ;)






21:10


2011-08-13 @ 21:10:52
Lördagskväll. Dippen o grönsakerna står framme, en chokladkaka har svullats. Nu är det en knölmätt mamma som ligger här i soffan o har lite dåligt samveten. Men det är ju en dag i veckan det gäller. Imorn kör vi på igen =)

Dagen har spenderats med mina tre raringar i hemmets lugna vrå. Har även blivit lite fika hos mor, o E&F.

Imorn är de bäst o ta tag i lite pill i trädgården, ogräset tas ju inte bort av sig själv, ser förjävligt ut rent ut sagt!

over and out!





Godnatt kära vänner..


2011-08-12 @ 21:50:27
Kikar in snabbt o passar på att säga godnatt, är väldigt trött så får allt bli sängen nu!

Har hållt på med en design en liten stund nu, hoppas hon ska tycka om den =)

sov så gott alla,

natti natti

kramar





Hjärtat i halsgropen


2011-08-12 @ 15:35:07
Hade hjärtat i halsgropen nyss. Ni vet ju hur våran pojke älskar att hitta på hyss.
Denna gången hade han fått bort locket från en fjärrkontroll o stoppat in ett batteri i munnen. Jag sprang fram fort som en gasell- men på den tiden hann batteriet att försvinna ur munnen på honom.

" herregud, säg inte att han svalt det" var min första tanke och hjärtat var nära att stanna av chock o skräck på mig . Men som tur var så låg batteriet där under kudden i soffan fick jag se.
Fy vad oräckt- tänk om han hade svalt det- då hade han nog inte andats Nu :(

nu hoppas jag att de inte blir fler hyss som skrämmer vettet ur hans mamma för dagen iaf!





På storebrors rum


2011-08-12 @ 10:07:03
När storebror inte är hemma så passar Leila på att krypa in och leka lite i hans rum i lugn och ro.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
Den kalla morgonen till ära så har vi invigt stjärnbodyn o de matchande byxorna från KappAhl i strl 80.





Två lik i köket.


2011-08-12 @ 09:59:40
Gårdagens hyskor har redan börjat skövla sina offer; en död bananfluga i varje kopp, inte illa! Här är bevisen.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





Fredagen den 12 augusti 07:17


2011-08-12 @ 08:04:00
07:17 så dags vaknade Elliott idag, och Leila strax därefter. Snacka om sovmorgon! Tack sötungar <3

Snart dags att ge lillan mat- sedan blir det dagis för elliotts del. Vi flickor ska handla och sen städa!

Godmorgon!





Grejandet i trädgården.


2011-08-11 @ 14:50:54
Skrev ju för ett tag sen att vi höll på med ett litet projekt i trädgården, och nu är det lite klart.

Photobucket Pictures, Images and Photos


Photobucket Pictures, Images and Photos



Det vi har gjort är helt enkelt att lägga byasten i en kvadrat runt båda våra träd på baksidan- och sedan hällt i lite små sjö stenar!

Är jätte nöjd med resultatet- och egentligen skulle vi göra ett litet land på framsidan omringat med byasten o sjöstenar i. Men vi vill gärna ha ett litet träd stående i- och just det vi var ute efter var slut :( gäller bara att komma iväg o hitta nu!





Emelie kör på ett husmorstips


2011-08-11 @ 12:20:13
Photobucket Pictures, Images and Photos


Vad kan då detta vara? är det en drink? Nope! Vi har massa bananflugor här hemma och jag retar ihjäl mig på dom så har nu ordnat två äggkoppar med husmorstipset nr1; 1 del vinäger, två delar vatten och en droppe diskmedel (blandas).

Och vet ni vad? Det funkar ( har gjort de förr)





Stora killen <3


2011-08-11 @ 10:55:34
Idag fick Elliott premiärinviga sina nya skor som vi köpte på Stadium innan semester. Extra nöjd var han över att han faktiskt fick gå runt med dom inne en liten stund eftersom de aldrig använts ute! Han var till och med så stolt så mamman fick ta ett kort på honom.


Photobucket Pictures, Images and Photos
vart tog våran lille kille vägen? Han är ju stor nu!





:(


2011-08-10 @ 21:04:38
Jag tänkte precis skriva att- Tjoho nu är det Leila bakar :)

i samma sekund satte dock störningarna som blir i parabolen när det spöregnar igång! Skit!





Vad blir det för mat?


2011-08-10 @ 20:21:20
Photobucket Pictures, Images and Photos

vad blir det för mat? Exakt den frågan ställde jag till Leila när hon lite halvvingligt stod och mojade vid Elliotts lekspis förut idag!





Tiggmaja ;)


2011-08-10 @ 20:17:37
Photobucket Pictures, Images and Photos
"Du storebror; den där glassen ser väldans god ut. Får man smaka?"





Utgången


2011-08-10 @ 13:35:15
Photobucket Pictures, Images and Photos
vi hamnade bland mingelbilderna som togs i måndags!





Invägningsdags


2011-08-10 @ 13:32:31


såhär gick det på invägningen





Ny start.


2011-08-10 @ 08:13:19
Har nu kört igång med viktnedgången efter semestern. Målet är att gå ner 6 kilo denna gången, och helst ett kilo i veckan :)

kommer självklart att blogga lite om det här, men det mesta kommer det att stå om i viktbloggen (vikt,bilder osv)

Vill du följa min resa?
kommentera för inloggningsuppgifterna





Skara sommarland förra torsdagen


2011-08-09 @ 13:56:26

på väg; förväntansfull o munnen fylld med kex.

 

knattebilarna

sköldpaddskarusellen

med pappa A

Elliott o hans pappa åker karuseller

 

Elliott flyger

karusell med sin mamma

 

såhär sliten blir man efter en heldag i värmen <3

 

 

 






Yesterday


2011-08-09 @ 09:55:24
Photobucket Pictures, Images and Photos


God förmiddag!

lite halv seg mamma som sitter med barnen i en soffa såhär tidigt på förmiddagen! Det är så det är när man är ute o svirar och inte är hemma förrän 3- tiden.

Det var skoj på Harrys igår- märks dock att majoriteten börjat att jobba igen. Var mest skolungdomar kändes det som- så man kände sig gammal som gatan ju! Men dansade massor gjorde vi!

Nu återståren dag med barnen- och jag hoppas på att denna dagen blir lite, lite bättre än den var igår i alla fall så man kan spara på de få krafterna man har idag. För igår var de en riktigt busig och uttråkad pojk här hemma; han bara gjorde massa hyss konstant. Och Leila var inte sämre hon- hon spenderade typ hela dagen med att tjuta ;)

Nähä, bäst o försöka plocka o dona lite så man håller sig aktiverad!

Ha de gott vänner





En liten repris


2011-08-08 @ 18:53:41
Nämen vi tar väl o kör en favorit i repris denna måndag med;

Måndagsklubben på Harrys it is ;)

de hade jag inte tänkt- men alltid trevligt när de bestäms i förbifarten några timmar innan :)





Dagens...


2011-08-08 @ 13:20:54
Photobucket Pictures, Images and Photos

dagens mat; fullkornsbulgur med paprika-, champinjon-, morots- o purjofräs. Till det kyckling ochen klick lättcremefraiche :)





Älskade ungar <3


2011-08-08 @ 11:41:14
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





Stå upp!


2011-08-08 @ 07:54:42
Leila har verkligen kläm på de här med att stå upp. Allt ska hon resa sig emot- till och med storebror. Ibland går de bättre- ibland lite sämre. Går de sämre slutar de oftast med en duns följt av massa tjut och tårar :(
och kryper de gör hon som om hon aldrig gjort annat- de går snabbt när hon väl kryper oxå!


Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

självklart ville storebror va med på bild oxå :)





Godmorgon måndag!


2011-08-08 @ 07:39:56
Då kör vi återigen igång med en ny vecka. Vart tar tiden vägen egentligen?

Nu lämnar vi semestern bakom oss för i år då pappa A börjar jobba idag igen! Denna semestern lär nog gå till historien som semestern som gick alldeles för fort iaf! Men ack så roliga tripper vi gjort.

Nu blickar vi framåt- en härlig höst lär det bli. Blir ju snart en till liten kusinbebis- då får man smygsniffa lite sådan ;) och så har vi ju mammabloggkryssningen :) Sedan har À och jag pratat lite löst om att kanske åka till Helsingborg o bo över på hotell!

Nu ska dessutom semesternammafläsket bort- Inge godis/ kakor mitt i veckorna o morgonpromenader följt av kvällsträning! Jag är laddad ;)

Hoppas ni har en mysig morgon/ förmiddag därute!





Blixten shopping


2011-08-05 @ 13:14:02
Tänkte jag skulle göra som så att jag visar lite bilder på vad jag köpte i Ullared lite pö om pö här nu! Idag blir de bild på blixten grejorna jag köpte till Elliott som är stor Bilar-fantast som ni alla vet vid det här laget ;)


Photobucket Pictures, Images and Photos
blixten bälte, blixten t-shirt, och blixten duschcreme/ schampoo. Köpte dessutom solskydd till bilen. Men de sitter redan uppe.





Morrn, morrn


2011-08-05 @ 06:42:17
Godmorgon kära läsare! Är en seg mamma som ligger här på soffan i kikar på sin pigga o energiska dotter. Varit en halvrörig natt, o så sitter tröttheten i sen igår dessutom. Det är jobbigt att vara ute o busa o leka en hel dag i gassande sol.

Vi hade det verkligen kanon igår. När vi kom dit fick vi köa för biljetter i kanske 20 min, o de var helt okej!
Sedan när vi var inne kikade vi runt lite o Elliott åkte knattebilarna.

Sedan gick vi direkt till pirate Island o badade. Elliott tyckte väl att de var roligt- men han vart fort kall o frös som bara den- så han ville inte bada länge! men rutachkanan hann han åka några gånger, samt leka lite med rännan och ena ratten till duschen där.

Vi kikade på när pappa A åkte vattenRutachkana och vips var de dags att äta. Vi kollade runt lite och kom fram till att de fick bli hamburgerhaket vid badet! A stod och köade i 1 1/2 timma innan vi fick mat. Snacka om osis när de gällde köval!
Elliott var jättehungrig o satt o tjöt emellanåt- till slut blev mamman otålig oxå. Vet inte hur många som hann att sätta sig o äta trots att de ställt sig i kö senare än A. Så ett hett tips lär ju vara att ta med sig egen mat!

Sedan gick vi och åkte lite karuseller; Elliott åkte clownkarusellen, med sköldpaddorna, flög flygplan, Åkte lastbil. Sedan tog vi även tåget som gick runt parken!

Vi hade det superkul- dock kändes det som att vi kanske inte hann allt vi hade velat! Så nästa år får de nog bli övernattning så vi kan gå två dagar :)


började skriva detta inlägget imorse- men hann inte skriva klart om ni undrar





Vi är på gång


2011-08-04 @ 09:52:49
Vi är laddade, vi är tända! Haha, nävars- men vi är på väg mot skara sommarland nu :) Efter mycket om och men kom vi iväg!

Nu fårvi hoppas att Elliott gillar't massor ;)





Godmorgon torsdag!


2011-08-04 @ 06:46:47
Solen skiner idag med- och här är flickorna vakna och busar för fullt!

Både Leila och elliott fick för sig att de skulle gå upp runt 5 i morse. Det tyckte dock inte mamman!

Leilan hamnade snabbt i våran säng, i min famn o somnade om ganska kvickt. Då var de bara att gå in till storebror o lägga sig där! Han somnade väl runt kvart i 6- och en halvtimma efter det fick jag springa därifrån o hämta upp en klarvaken prinsessa.

Tur att Elliott somnade om- han behöver ju vara relativt pigg så han orkar med dagen på Skara sommarland!

Leila står i sin gåstol o spanar in en fluga nu...ser ganska skoj ut! Avslutar med en bild på en nyvaken Leila

Photobucket Pictures, Images and Photos

Ha en fin dag ute i sommar ärmen nu kära läsare!





Goodnight?


2011-08-03 @ 21:30:04
Säger nu Godnatt!

ska ta o lägga mig i sängen o lyssna på den sista delen av Aftonbladets dokumentärserie "historien om ett brott". denna gången handlar det om våldtäktsmannen som härjade i Örebro!

Godnatt nu då, sov så gott!





Dagens köp..


2011-08-03 @ 21:26:28
I shoppingvagnen idag damp det bland annat ner denna lampfot i modell högre samt lampskärmen. För ett pris på ca 170:- inte så farligt! Passar in riktigt bra i vardagsrumsfönstret!


Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
inzoomning av fotens detaljer


köpte även likadan lampfot fast en storlek lägre till köksfönstret ;)





Packa, packa,packa


2011-08-03 @ 20:16:46
Håller på att packa iordning lite grejer som vi ska ha med oss imorn. En Leila hög (som ska till mormor), sen en hög till oss andra tre.
Det är verkligen svårt o veta vad man ska ha med sig. En sak är säker-solskyddskrämen följer med iaf- pappa A bränner sig jättelätt o elliott behöver oxå skydd ju!   Annars blir de väl badkläder, blöjor, extrakläder o lite sånt!

Med följer självklart även iphonesladden så vi kan lyssna på spotify i bilen och självklart billaddaren som jag köpte på Gekås idag ( iphoneladdare till bilen för endast 30 spänn är väl billigt eller?) så kan kanske bli nån liten bloggning imorn från bilen?

ÅÅÅ, tycker verkligen att de ska bli sååå roligt imorgon <3

nähä, packa var de ja...

ha de!







Nytt försök imorgon


2011-08-03 @ 19:18:21
Imorgon gör vi ett nytt försök och satsar på att åka till Skara sommarland!

Som de ser ut just nu så ska de va 22-25 grader och sol/ växlande molnighet- men sådant kan ju ändras fort som man blivit varse om innan!

Håller tummarna stenhårt för att de blir av imorgon! Elliott behöver få komma iväg o busa lite med sina föräldrar utan lillasyster ( som ska vara hos sin mormor imorn i så fall då hon ändå inte har nåt utbyte av trippen)

nu väderleksrapport på tv4





On the road again


2011-08-03 @ 13:59:58
Nu är vi på väg hem- har precis passerat Smålandsstenar. Fick allt följa med lite grejer hem från Gekås :)

Nu längtar jag bara hem till mina barn <3





Vad tycker ni?


2011-08-03 @ 08:05:32
Har hur länge som helst velat tatuera in mina barns namn- så jag bär dom med mig föralltid <3 Nu har jag äntligen bestämt mig för vart jag vill ha dom. Blir på handleden antagligen höger!

Photobucket Pictures, Images and Photos
såhär vill jag typ att de ska se ut- fast inte lika stark nyans.... Vad tycker ni?





Uppe med tuppen!


2011-08-03 @ 05:15:16
Här har ni en som är uppe extra tidigt idag. Tyst för övrigt i huset då A och barnen ligger och sover.

Här vankas de ullaredstripp så det bara skriker om de ;)


Photobucket Pictures, Images and Photos
en sleten mamma





Ännu mer...


2011-08-01 @ 19:34:24
Skrev ju häromdagen att de händer massor med våran tösabit just nu när de kommer till utveckling. Idag när jag var i stan så ringde a till mig o berättade att leila hade fått sin första bissing!

den måste verkligen kommit upp i ultrarapid fart- för igår eftermiddag var jag där o pillade o kände i främre delen av underkäken- men då fanns det inget där! min lilla tjej börjar bli stor!





Syskonkärlek när den är som bäst <3


2011-08-01 @ 16:58:24
Idag har elliott varit så gullig mot sin lillasyster. Vet inte hur många gånger han pussade o kramade henne i morse... Hihi! Sedan låg de o myste bredvid varandra i soffan ett bra tag med- det händer aldrig då båda brukar ha svårt för att vara stilla

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





åker iväg


2011-08-01 @ 12:16:16
Nu tar jag bilen och åker in till Mjölby en sväng. Ska se om jag hittar nåt att ha på mig till kvällen hade jag tänkt...utan barn- alldeles alldeles själv!

Det ni ;)





Inbjudan och hyttmate =)


2011-08-01 @ 12:09:53
Förut idag fick jag se att jag hade fått inbjudan från mammabloggkryssningen på mailen.

 

och längst ner stod det vem jag skulle dela hytt med. Ann-Sofie blir det...verkar vara en ritkigt trevlig tjej- o skoj att dela hytt med nån som är lika gammal dessutom =) ska bli såå spännande o skoj att åka iväg på detta ju!






Måndag morgon.


2011-08-01 @ 07:38:38
Måndag- ny vecka och nya möjligheter!

Barnen och jag sitter i sofforna och myser. Eller myser och myser- Elliott sitter och spottar och kastar saker på sin mamma i hopp om att göramig irriterad!
Den gubben funkar dock inte såhär i början av dagen- och ignorerar man det så är det ju inte roligt att hålla på längre vet jag av erfarenhet ;) Tänk vad man lär sig genom åren!

Idag jobbar pappa A så de är bara barnen och jag hemma. Vi ska försöka hålla oss ute och busa nu när det verkar bli fint väder! Blir nog lite poolbad tror jag bestämt!

Ikväll ska denna mamma ut och svira med! Blir måndagsklubben på Harrys :)

önskar er alla en trevlig start på veckan o bjuder på två morgonbilder på mina "blöjfisar".
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos