What to do?


2011-02-28 @ 20:00:58
Familjen annorlunda eller ullared...det är frågan. Dagens i-landsproblem eller vad?





"STOR" familj?


2011-02-28 @ 14:38:14
ÄR de nån mer än jag som reagerar när de säger STOR FAMILJ om en familj med fyra barn? Jag gör't i alla fall. Såg på ett tv program förra veckan då sa programledaren flera gånger under programmets gång att familjen med fyra barn de handlade om var en STOR FAMILJ.

Kommer själv från en familj med fyra barn, men aldrig att jag sett oss som en stor familj för det. Nä, när jag hör ordet så tänker jag mer på familjer med typ 6-7 barn, om inte mer. Ungefär som de familjerna som är med i familjen annorlunda.

Visst, vet att jag hela tiden sagt att jag aldrig själv kommer vilja ha fyra barn, men det är för att jag vet hur tråkigt de va att alltid vara "en person"över.. Typ när man skulle åka bil o sånt. MEn för det är de ju ingen stor familj som sagt.
JAg har jämt tyckt att tre barn låtit bra! MEn som det är just nu så känns det som att två barn räcker när man ju har en av varje. Fast man ska väl aldrig säga aldrig iofs!

Vad tycker ni?





GRATTIS MARIOR


2011-02-28 @ 14:31:11
Man får väl lov o säga grattis på namnsdagen till alla er som heter Maria, för idag är de visst Maria dagen..HAde jag inte en aning om ens. Är självklart en av alla dom som heter Maria i andranamn. Hur vanligt är de inte egentligen? Barnens farmor heter Maria, och på min pappas sida heter typ alla flickor Maria i andranamn (min syster, farmor, kusiner osv.)

Egentligen hade vi planer på att Leila oxå skulle få heta Maria eftersom de ju finns på båda sidorna- men sen kände vi att det är alldeles för många som heter det redan. Så Elisabet blir de =)





Storbus sitter och tittar på lazy town, le...


2011-02-28 @ 14:07:30

dsc01151 (MMS)

Storbus sitter och tittar på lazy town, leila sitter och sparkar i mammas knä.






Måndag morgon


2011-02-28 @ 08:51:29
Ny vecka, nu är de vardag igen. Blir promenad om en stund när lillan ätit. Nu är vi igång igen. God morgon alla!





Till lillsessan?


2011-02-27 @ 11:17:28
Lillan är i stort behov av nya strumpor- jag skulle gärna vilja köpa några lite finare strumpor till henne=)

lundmyr ballerina strumpalundmyr ballerina strumpa från Gullegrisen 79:-


Standardbild för Ballerina Baby Sockstrumpette ballerina strumpor, från IoB butiken, 6-pack 199:-


mest prisvärt blir väl o köpa de sista, 6 par för 199:- men sen är dom i strl 0-12 månader, de andra är ju i strl 0- 6 mån.





God förmiddag.


2011-02-27 @ 11:10:33
god förmiddag allihopa, Hoppas ni har en riktigt härlig söndag. Här har vi nyss kommit hem från en promenad i de friska vädret. Är så himlans skönt o komma ut o få massa frisk luft, man känner sig som en ny människa när man kommit hem (dock en frusen sådan).
Har hållt på o plockat lite med tvätten, hängt upp ny o satt igång en ny maskin nu. Känns som de kommer bli en sådan dag idag då man bara tvättar tvättar o tvättar typ..eller nu ringde sis o undrade om jag skulle följa med till jönköping en sväng om en stund- så blir väl det =)


Annars händer det väl inte så mkt just nu, det är lugna puckar här.

ha en trevlig söndag!





Egotimma och en trevlig kväll


2011-02-26 @ 22:41:42
Har haft en riktig egotimma idag. Fri från barn, bara fokus på mig själv. De blev solning och träning på bandet efteråt. Hur skönt som helst! Kvällen har spenderats hos familjen L, jätte trevligt har de varit. Ätits pizza,godis och barnen har lekt och stojat massor. Nu är de en trött småbarnsmamma som slänger sig i sängen. Godnatt alla!





Kvällens frisyr, gjord av ellen.Är hos fam...


2011-02-26 @ 19:52:06

img_0961 (MMS)

Kvällens frisyr, gjord av ellen.Är hos familjen l och har ätit pizza.






februari 2009, 2010, 2011


2011-02-26 @ 08:00:00

februari för två år sen

februari för ett år sen

februari nu- stolt storebror =)

 

 






Buselliott ♥


2011-02-25 @ 23:09:10

 

häromdagen gick elliott ut till tvättstugan o hämtade sina stövlar o satte sig på golvet o kämpade för att få på sig dom. OCh vad han var glad när dom väl var på sen..min lilla skonisse =)

För övrigt har ett nytt ord fastnat nu: naken fis. Fast han säger med "aken fiiiz"

OCh i morse så sa A till Elliott att de skulle åka och köpa en motorcykel till Elliott idag. Då sa elliott " papa söpa cykel" sen har han pratat om det flera gånger under dagens gång. Och när jag frågade honom vad de skulle göra idag så svarade han " söpa cykel"

Det är helt otroligt va han snappar upp grejer fort nu min underbart söta busunge =)






URK..


2011-02-25 @ 22:54:27
Jag förstår inte hur vi lyckas välja filmer så bra? Förra helgen såg vi en film där huvudrollen kapade av sin arm med en kniv. Idag såg vi en film där huvudrollen skar av sitt finger.

BLÄ, eller BLÄÄÄÄÄ eller urk rent av..eller hur?





v4- viktresultat


2011-02-25 @ 21:54:27
och veckans resultat är

-0,5 kilo


känner mig väldigt nöjd med resultatet denna veckan ändå. Svullade ju både fredagen o lördagen ( rörde iofs på mig lika mkt för det) o sen i måndags fick jag ju för mig att svulla med mc donalds o godis på det..Men annars har jag slitit som bara den denna veckan med.


Nu har jag totalt gått ner 4,5 kilo4 veckor. härligt!!

Öring 2002 4,5 kg


4,5 kilo- lika mkt som fisken.




0,5 kilo kvar till delmålet
5,5 kilo kvar till mål.

viktbloggen finns mer siffror o läsa ;)





en riktigt stressig förmiddag o en lugn kväll.


2011-02-25 @ 21:38:51
Så skönt det är med fredagskväll...den går verkligen i lugnets tecken om man jämför med hur förmiddagen var.

Först va vi o lämnade Elliott på dagis runt 9-tiden. Sen åkte vi förbi hemma o hämtade upp leilas vagn o lite andra leilaprylar för att sedan åka till hennes farmor där hon skulle vara i ett par timmar så jag kunde åka o handla i lugn o ro (bla kläder att ha på mig till dop o storhandling på citygross).
MEn de som tänktes bli ett par timmar blev mkt mer än så. Shit va mkt folk de va på citygross, o sen hade de ju inte alla kassor öppna heller så de blev till o köa ett bra tag. Åkte från svärmor runt kvart i tio, var framme runt kvart över tio, åkte därirfrån runt halv 12- så de tog sin lilla tid.
Stannade till i Mjölby för att gå in på KappAhl o se om de hade något man kan ha på sig nästa lördag ( de passade lägligt eftersom jag har presentkort där), men hittade knappt nåt alls. Visst jag provade några plagg- men de va inge som föll mig i smaken. Hittade däremot en bilarpyjamas till storkillen som var i stort behov av en till pyjamas, och ett par jättesöta strumpbyxor till LEilan. 
Fick helt enkelt springa upp till lindex o panikleta efter plagg där. Hittade absolut inget där heller. Precis när jag var på väg ut så såg jag DEN, den perfekta tunikan/klänningen. I ljus denimblå färg, o tunt nästan skirt tyg..o volang nertill. Den va verkligen perfekt. Så den fick det bli! Klockan var väl runt kvart i ett när jag kom därifrån eftersom de strulade i ena kassan o kassören i andra kassan var tvungen o hjälpa till där.
Blev ett snabbt stopp för o köpa lite godis oxå, och sen en tankning på pärlan där de började o krångla med tack vare att nån ego människa hade tankat i kontoautomaten utanför o sedan lämnat kvar sin bil där och gått in. O de va ju självklart den platsen jag behövde för att tanka =(
hemma var jag runt halv två. Då va de bara att springa in snabbt som ögat o försöka packa upp allt som skulle in i frys/kyl o ställa allt annat i elliottvänligt läge för att sedan åka iväg o hämta leila hos hennes farmor och sen hämta elliott på dagis.

Snacka om att jag hade dåligt samvete över att de tog så lång tid. Fanns inte ens i min tanke att de skulle va så mkt hinder i vägen. Ska aldrig mer åka nånstans när det är löning; det är ett som är säkert.

Nu har iaf Leila haft barnvakt för första gången..kändes konstigt o lämna henne faktiskt. hon är ju trots allt bara 2 1/2 månad..men de hade ju gått jättebra så =)

Nu ikväll har vi ätit tacos- o sen har jag valt o ha min godisätardag idag istället för imorn. Så massa godis har de blivit.

Önskar er alla en fortsatt trevlig fredag
kramar





kväll..igen!


2011-02-24 @ 21:54:33
Tycker inte det är annat än mornar o kvällar numera. Känns som man inte alls hinner de man vill göra. Antar att det är så det är att vara småbarnförälder. Det blir sällan någon egentid..o när det väl är så att man har händerna fria- då passar  man på att städa o annat sånt nödvändigt.
Just nu fick jag en liten stund över till att sätta mig här. Men de va för fem minuter sen..Tycker att klockan är alldeles för mkt för att sitta här dock. Är jättetrött-ögonen är precis torra..

Så ja, viljan finns till att blogga- men varken ork eller tid. Ni får stå ut med de små korta inläggen som skrivs från mobilen..och emellanåt inlägg skrivna med omsorg på datorn (tar ju evigheter o skriva inlägg med bara en hand )

Jag hoppas iaf att alla ni mår fint o förhoppningsvis hörs vi imorn,

kramar





Pjuh..


2011-02-24 @ 11:32:34
Torsdag idag, och ni vet ju vad det innebär i detta hus, städdag. Och nu är jag precis färdig med städandet. Så skönt. Lillan ligger o sover gott i sin vagn i groventrén o har gjort det sedan vi kom hem från dagis. HAr inte blivit nån promenad ännu, men räknar nästan med o ta en tur sen när vi hämtat elliott på dagis.
De börjar bli mildare ute nu med- stod på en minusgrad när jag kikade förut..det är inte illa de inte =)

Är igång o kikar runt lite grann på grejer inför nästa helgs dop. Då ska vi se om Leila blir en skrikande bebis i kyrkan precis som sin storebror (o jag skrek med när jag döptes för den delen), eller om hon kommer ligga där tyst i min famn o kika runt.
Först hade jag tänkt att vi skulle beställa tårtor, men nu funderar jag starkt på att baka tårtor själv.

Någon som vet vart man kan få tag på vit marsipan? vill inte ha sockerpasta- de blir alldeles för sött.

Ja just de ja, måste ju beställa band till klänningen med- hoppas de kommer fram till nästa fredag om jag beställer från panduro idag eller imorn.

Imorn blir de nog en tur till citygross för att handla lite. BEhöver köpa blöjor, nan, välling o sen lite engångsmaterial o sånt inför dopet, sen lite annat me såklart =). Lika bra o ha de avklarat känns de som. De kommer nog va full rulle med förberedelser nästa vecka ändå.
Funderar på att stanna en sväng i mjölby med (om de hinns) o se om de har någon klänning eller tunika åt mig till dopet oxå. Har inge finare så som jag kan ha längre.

önskar er alla en trevlig dag!
kramar





snart.


2011-02-23 @ 20:57:28
Sitter nu o väntar på att "vad blir det för mat?" ska börja, sen blir de jamie oliver efter det..kvällen är räddad =)

sen kommer nog lillan o jag förhoppningsvis att däcka i sängen efter det medan A kollar på big brother.


Nån som har nån erfarenhet av Wii fit eller Xbox 360 kinect..då menar jag just att använda till träning.





hur ofta tvättar ni håret?


2011-02-23 @ 12:45:15
JA kom o tänka på en sak igår. Läste om en tjej som oftast tvättar håret var 5:e-6:e dag.
Vart faktiskt lite paff..hon måste ha väldans fint o bra hår i så fall.
Eller är de jag som är crazy o förstör mitt hår?? Brukar ju oftast duscha håret varannan dag.

hur ofta duschar ni erat hår?





mina fina barn ♥


2011-02-23 @ 12:43:05

 

mamma älskar er






Mitt i veckan.


2011-02-23 @ 12:22:24
Då va de mitt i veckan igen, snart helg med andra ord =)

sitter här o bränner över lite bilder som jag fört över från digitalkameran för x antal veckor/månader sen... bäst o bränna ifall datorn skulle paja eller nåt- då har man inte bilderna kvar ju =( har dessutom hunnit med o byta sängkläder i alla sängar med, skönt de =) blir eventuellt lite damning sen med.

Lillan hon ligger än så länge o sover ivagnen i groventrén o har sovit gott sedan promenaden startade strax efter nio när vi lämnade elliott på dagis...men vaknar nog snart.
Idag behövde jag inte ens klä av elliott hans ytterkläder- de skulle åka upp till omberg idag o leka där hela dagiset =) o de skulle få åka BUSS =) jag tror minsann att elliott trivdes som bara den när han fick sitta i bussen.

om man skulle ta o se om lillan kunde vakna kanske?

hörs senare.
kramis








God morgon


2011-02-22 @ 07:54:06
Eller är de en god morgon? Känns lite tveksamt idag. Har sovit som en kratta inatt. Elliott har varit vaken flera gånger om. Sista gången vid halv 5 och när jag precis somnat så vaknade lillan och knorrade. Var bara att gå upp och äta. Sen tog de typ en halvtimma innan hon kom till ro igen. Då ringde a s alarm. Och strax efter de vaknade storkillen. Och så har vi en sån där typisk dag idag där lillan bara kräks (händer nästan jämt, vi går igenom hennes garderob varje dag känns de som) och ja, elliott är inte sämre han. Han ska gå och öppna kylskåpet och rota i det hela tiden. Ja, idag är jag pessimist...





Bakslagseftermiddag


2011-02-21 @ 17:17:04
Man kan lugnt säga att jag har en sådan idag. Har ätit på mc donalds, rent hade de ju öppnat ett godishus i samma område. Snacka om riktigt bakslag så de bara skriker om de. Men tar till de hela med en nypa salt. Är inte mer än människa... Och imorgon kör jag på som vanligt igen.





måndag.


2011-02-21 @ 13:37:13
ignen vidare närvaro här i helgen för min del. har valt att umgås med mina två pojkar o min flicka istället =)
Igår var vi uppe i skogen o grillade korv o gick på isen, en del åkte fyrhjuling på isen- men inte jag. Elliott fick en åktur- men han tyckte de va otäckt- jättemammig o ledsen vart han.
de va verkligen jätteskönt o komma ut i några timmar o få massa frisk luft samt sol..då mår man som bäst.


Idag på förmiddagen blev de den vanliga förmiddagspromenaden o nu sitter jag här med en  sömnig sessa i famnen, storebros springer runt o bajsar- läggningsförsöket misslyckades idag med =(
Sen kommer A hrem runt tretiden. då bär de av till Mjölby för återbesök hos barnmorskan. hoppas man går genom "besiktningen" ;P

undrar om storbajjarn är klar så vi kan byta blöja? 

ha de bra,
kramis






En fråga.


2011-02-19 @ 22:05:40


Hur kommer de sig att du började läsa min blogg, alltså hur hamnade du här?





v3- viktresultat


2011-02-19 @ 21:58:52
slänger nu upp denna veckas viktresultat trots att de va i måndags jag vägde mig sist. ÄR nämligen så att jag beslutat mig för att ändra vägningsdag till fredagar istället. hann bara inte lägga upp viktresultatet igår..så nu kommer det!

.

-0,9 kilo

OOOJ, nöjd eller nöjd? jag är supernöjd faktiskt..hade ju inte ens gått en vecka sedan sista vägningen så =)

1 kilo kvar till delmål
6 kilo kvar till mål =)

mer läsning hittar ni i min viktblogg, säg till om ni vill läsa där ;)





LÖrdag


2011-02-19 @ 10:51:09
Det är iskallt ute- men solen värmer. Det är lördag =) Ska strax ta o bege mig ut i kylan o känna solens varma strålar- behöver min dagliga promenad. Men idag blir de utan barn. Ska bli skönt.
A försöker få lillan att sova en stund, Elliott är hos sin farmor. Barnens farmor ringde häromkvällen o undrade om inte Elliott ville komma till henne en sväng idag..o de tackar man ju inte nej till. Elliott tycker bara det är skoj att få komma hemifrån en stund så =)

Annars blir de inte många knop gjorda idag- bara skönt o va ju! Det är de som är bäst med helgerna- att ta de som de kommer!

vi hörs säkert senare,
kramar





Leila blue eyes


2011-02-19 @ 10:10:45








Att sitta i babysittern och kika på tv o p...


2011-02-18 @ 13:07:08

dsc01100 (MMS)

Att sitta i babysittern och kika på tv o prata med "gubbarna" det är kul de.






fint smycke


2011-02-18 @ 12:04:08

jag gillar detta smycke nåt enormt!! kika in Jo'sign vet ja






resultat


2011-02-18 @ 10:56:51
kan ju visa lite resultat ifrån utmaningen kanske =)

de var toalt nio stycken som svarade

NAmn
ålder
vart ni bor (om ni inte vill berätta exakt var, berätta landskap)
civilstånd
barn-
i så fall hur många
ev. bloggadress


ålder:
20-25 år : 2 st
25-30 år: 4 st
30-35 år: 3 st

civilstånd
sambo: 5 st
förlovad: 3 st
gift: 1 st

barn:
0: 2 st
1: 3 st
2: 4 st





Fredag =)


2011-02-18 @ 10:25:23
Så himlans skönt me helg- eller vad säger ni? Vi har varit o lämnat storplutt på dagis, sen blev det shopping på ica så kylskåpet vart lite fullt inför helgen igen. Nu ligger leila härinne o småsover lite i sin vagn- blir nog ingen längre stund med tanke på att hon sover inne. Idag blir de inte så mkt gjort; känner mig lite trött o seg så ska nog försöka ligga på soffan o vila lite om hon sover en stund till =)

Vad händer hos er idag?

kramis





de blir visst inge me nånting


2011-02-17 @ 22:05:58
nää.de blir visst inge me de jag hade tänkt o göra. HAde tänkt o godkänna o svara på kommentarer nu ikväll, men känner att efter en kväll fylld med bla bebisskrik så är jag helt mosig i hjärnan o trött som bara den!

återkommer imorn igen.

godnatt





plockat bort.


2011-02-17 @ 13:26:26
Igår rensade jag sessans lådor och tog bort i princip allt i strl 56, vad sorgligt de kändes ändå..nu kommer man aldrig mer klä nån i dom kläderna i de här huset =( men nu har vi ju massa nya fina kläder o klä henne i =)

va de inte nyss hon föddes eller?






effektiv förmiddag.


2011-02-17 @ 13:24:16
Idag har de faktiskt varit väldans effektivt här hemma.  Vi va o lämnade storkillen på dagis runt nio, sedan åkte vi hem o bytte till vagnen- och tog en promenad.
Efter promenaden sov lillan fortfarande så hon hamnade ute på altanen, med babymonitorn igång så började jag o städa. HAnn klart med allt innan hon vaknade. Fick ju iofs gå ut några gånger o pilla i nappen o lite..men hann klart =)
Sen hann jag precis o steka klart raggmunkar o pannkakorna som ska ätas idag innan de hördes ett "jag vill komma in" gnäll.

Gud va skönt det är när man för en gångs skull hinner med allt man har tänkt sig o göra ju =)

Om en stund är det dags att hämta storkillen på dagis igen, o efter blir de nog en promenad med syskonvagnen. Skönt med luft o jag behöver röra på mig om de ska hända nåt på måndag när det är vägningsdags igen.

vi hörs senare,
kramar





Ute på promenad


2011-02-17 @ 09:39:24
De blåser lite kallt, de kommer ner lite snöflingor och i bakgrunden hör man bullrandet från bilarna som passerar på motorvägen.. Så kan man beskriva dagens förmiddagspromenad. Friskt och härligt-riktigt uppiggande. Ha en trevlig förmiddag!





hallå hörrni ;)


2011-02-16 @ 15:03:12
Var ju många som kikade in här igår, men inte många som antog min utmaning..om ni kikar ner några inlägg tidigare så kan ni ju se va den hanlar om o kanske svara på den? Vore ju så skoj o veta lite om vilka som "läser" bloggen =)

kom igen nu,

o ett jättestort tack till er som antog utmaningen redan igår =) jättekul o se ju.. svarar på era kommentarer senare.





BVC o KALAS


2011-02-16 @ 15:01:46
Nu är vi nyss hemkomna. Leila sessan o jag var först o hämtade storebror på dagis, sedan lämnade vi honom hos hans mormor för att sedan bege oss på tvåmånaderskontroll BVC. Såfort hon hamnade på skötbordet så blev hon såklart ledsen..inte lätt o komma till en främmande miljö med två helt främmande människor som står o klämmer o tar på henne ju.

Gått upp i vikt hade hon iaf gjort. För tre veckor sedan så vägde hon 4920 gram, var 58 cm lång, hade ett hvuduomfång på 38,5 cm.

Nu väger hon 5430 gram, är 60 cm lång, har ett huvudomfång på 39 cm. Så på tre veckor har hon ökat ca 1/2 kilo i vikt..min stora tjeja =)

Nu ska jag ta o göra iordning barnen lite grann, blir kalas om en timma. Gammelfarmor Lilly fyller ju år idag, hipp hipp hurra!

önskar er en trevlig dag!
kramar





Hello buttcrack! Känns som de kommer bli e...


2011-02-16 @ 08:31:44

dsc00700 (MMS)

Hello buttcrack!Ursäkta bilden men.. Känns som de kommer bli en sådan dag idag.(skitdag rent ut sagt)






UTMANAR MINA LÄSARE =)


2011-02-15 @ 14:32:03
nu kommer en liten utmaning till alla er läsare, ni med blogg och ni utan.

hittade den hos mansondust.

HAr ju en del läsare varje dag så vore skoj om ni alla ville berätta lite om er själva genom o svara på dessa punkter ;)
NAmn
ålder
vart ni bor (om ni inte vill berätta exakt var, berätta landskap)
civilstånd
barn-
i så fall hur många
ev. bloggadress


kom igen nu ;)





Tisdag.


2011-02-15 @ 13:40:29
Denna veckan den rullar på den med.. Imorse vaknade storkillen strax innan halv 8 faktiskt =) Då gick vi upp, jag satte på tvn o gjorde hans lelle. SEn hann jag att plocka o dona lite innan den lilla sessan vaknade. SKÖNT =)
Runt halv tio började jag klä på barna sen blev det en liten promenad ner till jobbet o sen upp till ica. Där träffade vi sis med hennes barn. Så vi gick förbi barnens mormor o morfar o stannade där på fika ( jag åt ingenting, stod på mig). Elliott o hans kusin busade som bara den..Elliott blir alltid såå glad när han får träffa W, o så ledsen när han ska gå hem- då brukar han gråta o säga W's namn flera gånger om för då har han så roligt så han inte vill gå hem.

Just nu så ligger leila o sover i vagnen ute i garaget, elliott ligger i sin säng o sparkar i väggen (läggningsförsök pågår). JAg tror dock inte att Elliott kommer att somna. Han skulle behöva sova en stund idag- men så är de med de!

Ikväll blir de lite myskväll hos E som skulle bjuda på scones..mumma =)

nähä, göra lite nytta kanske?

HA en trevlig dag allihopa!

kramar





v2- viktresultat


2011-02-14 @ 20:12:57
Då har en till vecka gått- och det är måndag idag..vägningsdag med andra ord.

-1 kilo

Va väl ganska bra ändå med tanke på att hela familjen typ var sjuka i maginfluensa o omgångar förra veckan så de inte blev några promenader tack vare det. o sen har jag ätit onyttigt i helgen bara för att jag ju hade gått ner massor i vikt o var sugen på allt o lite till typ. O idag har jag faktiskt ätit lite tårta, är ju alla hjärtans dag. MEn promenad har de blivit iaf =)

Nu fortsätter vi...

1,9 kilo kvar till delmål
6,9 kilo kvar till mål =)





De här med kyla och småbarn


2011-02-14 @ 10:19:11
Jag tycker de är jättesvårt att vet hur man ska göra nu när de blivit sådär iskallt ute igen. Vill ju så gärna ut i friska luften o promenera. Men bör man gå ut med de små liven när de är över 10 minusgrader? Och hur mycket ska man ta på dom? Hur gör ni? Vore tacksam för lite råd :-)





2 månader ♥


2011-02-14 @ 09:00:00
Idag är det 2 månader sedan hon kom till oss. Efter att ha varit på förlossningen i ca två timmar så kikade hon 17.20 våran Leila. ut till oss. En av de finaste flickorna i världen! Vår vardag kom återigen att fyllas med bebisskrik, konstant blöjbyte, vakna nätter...men GUUUD är de värt de eller värt de? gör det mer än gärna!

Inget går upp emot att se henne le med sina små läppar, att höra henne jollra o prata. Och att sedan se hon o hennes storebror ihop, det är makalöst =)
Finns de något underbarare än kärleken till sina barn? Jag tror inte det.


sista magbilden i v 40+1..tre dagar senare kom hon.

första mötet -finns de nåt trevligare än första mötet med sitt barn?


2 månaderstjejen.

Leila:
äter ca var tredje timma, kan gå längre emellan om hon sover- och då äter hon ca 135 ml.
sover oftast hela nätterna o vaknar då runt 5-6 på morgonen för att äta för att sedan somna om igen.
kan sova 3-4 timmar i vagnen ute i den friska luften
skrattar och jollrar mest hela tiden
Att sitta i babysittern o kika på tvn är ritkigt skoj
har börjat bli stelare o stelare i benen när hon är i knäet och vill gärna "stå upp" mest hela tiden.
blir riktigt glad och i tagen när storebror är bredvid o ger henne uppmärksamhet.
Riktigt stadig nacke har hon dessutom.

gillar att bada
vill gärna nypa tag i mammas hår när hon ska sova i famnen så hon har något att hålla i.





sessan ♥


2011-02-13 @ 08:46:44

 

 






sooova


2011-02-13 @ 08:43:45

storbusen har ju som sagt börjat testa lillasysters saker mer o mer. Häromdagen stod han o pekade o försökte klättra i lillasysters vagn i vardagsrummet... o ja till sist lyckades han.O då sa han "sooova" o så skulle han ha sin lelle.. sen va de inte lätt att få bort honom därifrån inte.

Babysittern ska han oxå envisas med o sitta i o tar man bart honom så börjar han o tjuta o säga "sooova mamma sooova" O likadant i mammas o pappas sängar. I går skulle han gå in o kolla på tv i våra sängar. Då pekade han på sängarna o sa sooova..när jag sedan kom in så hade han bäddat upp o lagt sig under mitt täcke. De är för goa de små liven






syskonen ♥


2011-02-13 @ 08:38:45

" bijlaj, bixten" (bilar, blixten) satt denna stora kille o tjatade om när kortet togs =)

storebror klappar lillasyster på huvudet, o lillasyster tittar beundrande på sin storebror

en katig o stolt storebror

dags för fredagsmys framför tvn

o neeej, leila kvävs inte..hon ligger med snutten över halva ansiktet bara ;P

 






Det är fredag


2011-02-11 @ 14:28:04
Tjoho. Det är fredag. Jag mår bra, resten av familjen mår bra.. Och jag har hunnit STÄDA :-) önskar er en trevlig fredag!





en vinst.


2011-02-11 @ 12:44:43
Ni anar inte hur glad jag blev efter denna veckas motgångar när jag nyss kikade in på min mail. hade fått ett mail från Sara att jag hade vunnit hennes tävling om ett valfritt smycke från lolux.

Vilken bra avslut på denna trista vecka va? o vilken bra start på helgen =) tack så jättemkt sara o lolux


Love Halsband






jag vill ju så gärna =(


2011-02-10 @ 10:34:55

A kom in o lade sessan bredvid mig en snabbis förut när han skulle göra nåt (minn inte vad) anar ni hur frestande de va o röra henne när hon låg där o babblade så sött?? o sen började hon o gråta med- då blev de ju ännu svårare =(

 

jag saknar att bara få vara o mysa med mina barn- de är ju mitt allt!






Shaky shaky


2011-02-10 @ 10:29:30
Det är med skakiga ben man gått upp några gånger idag. Gårdagskvällen var verkligen ingen hit..vet inte hur många gånger man sprang på toa igår- kom de inte ur ena änden så kom de ur båda. Var på toa sista gången vid ett inatt..sen tror jag inte att de fanns mer kvar i magen.. FY vad jag hatar maginfluensa!

Elliott o A är iaf helt återställda nu..elliott äter som bara den. A har väl lite problem med att äta normalt ännu- han känner sig inte hungrig. Leila verkar ha klarat sig (vi får hålla tummarna för att de fortsätter så oxå.)

Nu får vi hoppas att jag slipper springa på toa nåt mer, för så roligt är de ju faktiskt inte.

hoppas ni får en fin dag.





Usch blä och fy.


2011-02-09 @ 17:58:07
Nu har magsjukan drabbat mig rejält. Kul när de kommer ur båda ändarna samtidigt. Hatar verkligen att kräkas. Blä jag vill inte sitta instängd i flera dagar ju. De var ju såå soligt och vackert väder förut. Hade varit perfekt med en långpromenad i solen med barnen. Men så kan de va





vet inte va man ska tro..


2011-02-09 @ 14:48:25
idag är de bättre med pojkarna o har varit det sedan i går morse..skönt de =)
O leila verkar klarat sig bra än sålänge. jag va på toa förut ett par gånger- men har inte direkt behövt springa... o mår illa de gör jag inte..får väl se om de blir nåt mer med de eller om jag slipper undan med en mildare form av maginfluensan.

hoppas ni alla mår bra,
kramar





Maginfluensa AB


2011-02-08 @ 08:34:03
Jaha, då har denna vidriga sjukdom kommit till vårt hus igen. Först ut även denna gången blev a. Och förut bajsade elliott riktigt löst..så de bara rann överallt. Vi tjejer har än sålänge klarat oss...peppar peppar. Men jag räknar inte med att komma undan denna gången heller så ettrigt som de är med maginfluensa. Hoppas ni mår bra och får en fin dag iaf :-)





lugnet råder.


2011-02-07 @ 13:32:42
JA lugnet råder här hemma just nu..båda barnen sover (peppar, peppar). Elliott i sin säng o leila i syskonvagnen ute i garaget..där är de kallt o gott. Hon har sovit sedan vi tog en promenad strax efter 10-tiden, så hon borde vakna o vara hungrig snart.

För övrigt så är de snorigt här hemma när de gäller barnen. Jag var lite förkyld nu veckan som varit- o nu har barnen blivit förkylda såklar =( men men..hellre en miljon förkylningar än maginfluensa, det är min åsikt det!

NAtten har varit jättelugn. LEila somnade i sin pappas famn igår runt tiotiden efter en riktigt skrikig period. SEdan lade han henne i sängen när jag gick o la mig vid halv elva. sen åt hon inte förrän 5-tiden i morse (åt sista målet vid 21 tiden igår) Det tycker jag är super det =)

Blir inte många knop gjorda här hemma idag, håller på o tvättar o donar lite grann. Sen blir de väl en liten promenad till pappa A's jobb för o möta honom o sen gå en liten sväng igen.

Har inte mkt mer o säga just nu tror jag.

kramar





v1- viktresultat.


2011-02-07 @ 07:42:43
Nu har jag hållt på med en sundare livsstil i en hel vecka. varit ute o gått i princip varje dag förutom torsdagen. Inte ätit godis o kakor mer än på lördagar. och vad har resultatet blivit första veckan??


-2,1 kilo =)

riktigt bra start tycker jag, som gör att man fortsätter hålla sig motiverad =)

vill ni läsa mer så har jag viktbloggen ju, hojta till!!





kommentarer


2011-02-06 @ 22:08:07
återkommer o svarar på alla kommentarer imorn blogg.se verkar inte vara nån vidare fan av mig idag. har försökt o komma in o kommentera hos folk med bloggar där...men de går inte o komma in på bloggarna.
Så frustrerande ju!

Återkommer med svar imorn =)





Piippa håjet lelleen & Elliottbus


2011-02-06 @ 22:05:53
Vår älskade son var så himlans söt o go idag.(han är ju jämt söt o go iofs)
Vi har i några dagar pratat om att hans moster Ellen ska klippa hans hår, och han har gått runt o sagt "lelleeen piippa hååjet" o pekat på sitt hår.
IDag så ringde jag upp henne med elliott bredvid mig o högtalarfunktionen på, o så viskade jag åt honom o fråga ellen om hon kunde klippa hans hår varpå han frågade henne "piippa håjet lelleen" . systerMoster vart självklart jätteroad av att han kunde fråga henne om han skulle klippa hennes hår. Och i eftermiddags åkte en hel el av hans tjocka hår av när mostrarna var här, han vart så fin så. Håret växer verkligen som ogräs på honom!

Måste förresten ta o berätta om incidenten som skedde strax efter jag pratat klart med systermoster ellen i telefonen.
Elliott sprang ut i köket, och jag hörde att han började o dra i kökslådorna. Ropade åt honom o stänga igen lådan o gå därifrån. Då kommer han in med en sax i näven. (som jag för övrigt trodde jag hade lagt låångt inne i lådan i köket så han inte kunde nå)
Han tar tag i en tofs i sitt fina hår och sätter saxen nästan ända ner vid hårbotten där han håller i tofsen med andra handen o är påväg att klippa. Jag hinner att rädda honom från att typ få en stubbig fläck mitt i hans frilla precis på sekunden innan de börjar klippas. Hoooo..vilken tur säger jag bara!

Sen har han även varit inne på vårat rum o rotat i lådorna där idag och lyckats hitta en penna till sin stora glädje...och vips så var mammas fronterna till lådorna på hans mammas nattduksbord nerklottade med bläck.

haha..BUSUNGE eller BUSUNGE ?  han må vara busig, men han är våran busunge ♥ ♥ o vi älskar honom oavsett vad, villkorslöst =)





leilas nya kläder.


2011-02-05 @ 21:59:41
När vi var iväg till stan förra helgen så valde pappa A ut o köpte lite kläder till barnen, och idag fick leila ha på sig sina nya i strl 62- som kanske fortfarande är lite för stora..men de går ju o vika upp ärmar o sånt =)






Om en månad


2011-02-05 @ 21:50:41
Om en månad precis på dagen är e dags för Leila att skrika så det ekar i en kyrka. JApps, då blir det dop =) Bokade in det för ett par veckor sedan tror jag det är nu, har bara glömt o nämna de här tror jag! Skrika o skrika vet jag inte om hon kommer o göra, men hennes bror gjorde det iaf.

KAn ju kanske bero på att vi hade en lustig präst som sade åt oss att vi absolut inte fick mata Elliott precis innan dopet ifall han skulle kräkas...sjukt va? så elliott skrek sig igenom sitt dop tack vare det =(

Hoppas vi inte får samma präst denna gång bara så är jag jättenöjd =) och om vi får det så ska vi denna gång inte bry oss ett enda jutta om vad han säger om han säger likadant denna gången..

Förra gången var jag igång o planerade för fullt o skulle ha massa fint o speciellt till fikat efter dopet. Denna gången är jag nog lite mer lugn o sansad o tar de som de kommer, de behöver inte vara massa fina dekorationer o sånt..de är inte de som gör dopet ju. Känns som man inte har samma tid till att engagera sig så pass ju.. men döpt ska hon bli..våran Leila Elisabet

önskar er en fortsatt trevlig lördagskväll





Melodifestivalens största överraskning?


2011-02-05 @ 21:16:09
Danny har haremsbyxor på sig, eller bajsbyxor som jag kommit o kalla de för..ser inte så bekvämt ut o dansa i..men vad vet jag? Bajsbyxor kallar jag de rent allmänt för eftersom de hänger ner så de ser ut som man "bajjat ner sig".

Själv skulle jag aldrig köpa ett par haremsbyxor, tycker det är fult..men alla får ju tycka olika. Visste inte ens att de fanns i killmodell.

Vad tycker ni om "haremsbyxor"?


för övrigt tyckte jag att Dannys låt var bäst av allihopa =)





Lördag


2011-02-05 @ 14:12:30
Lördag idag- händer inte så mkt här.  A är iväg på fotbollscup, jag och barnen har tagit en långpromenad o sedan blev det ett stopp hos barnens mormor o morfar för lite fika och bus. Nu sover båda barnen- det råder lugnets vrå här hemma. Får dock se hur länge till?

A kommer antagligen hem sent ikväll, så får väl sitta i min ensamhet o äta tacogratäng o se om melodifestivalen är nåt o ha. Är elliott inte jättetrött så kan ju han iofs göra mig sällskap. Leila kommer väl iofs vara vaken med så =)

önskar er en trevlig lördag <3
kramar





Tips om tävlingar?


2011-02-05 @ 14:08:12
HAr du startat nån tävling du vill tipsa om? eller vill ni läsare ha tips om tävlingar?

har en tävlingsblogg som ni kan kika in, vill du tipsa så är de bara att lämna en kommentar där ;)

http://emlisch.blogg.se/tavlingsblogg





vikt.


2011-02-04 @ 13:05:24
har nu återigen satt igång en kampmot övergflödiga kilon.
började i måndags o tycker jag klarat de bra hittills..känns som att de alltid är den första veckan som är jobbigast- men de går!

målet är att gå ner 10 kilo..

på måndag kommer första resultatet att visas här. Är de någon som är intresseras av att läsa viktbloggen så hojta till ;)





Tappa hår


2011-02-04 @ 11:58:49
Lillan har tappat en hel del av sitt mörka hår , de där bak är fortafarande kvar, men det där framtill är de värre med. Känns lite sorgligt- för de va ju sååå gulligt me mörkt hår. Nu har de iaf börjat komma fram lite nytt gullefjun- ser ut att kunna bli mörkblont som storebrors hår =) MEn ögonen däremot- de blir inte likadana som storebrors. HAn har ju bruna ögon (som hans mamma), leila har blå/gröna ögon.
De säger ju att barns ögonfärg kan ändras ett bra tag när de är små. MEn jag tror att hon kommer få den färgen hon har. För de va likadant me elliott, hans ögon vart bruna nästan direkt.

Nu till en spännande fråga enligt mig; Nån som vars bebis ändrat färg på ögonen efter några månader?





Lillan i soffan


2011-02-04 @ 11:53:32

 

älskade "lilla" sessan






Fredag.


2011-02-04 @ 11:47:30
Nu är Fredagen äntligen här, Än så länge har vi hunnit me o lämna storebror på dagis, handla på ICA, vi har varit på jobbet o hälsat på en sväng, o sen har vi hunnit med en promenad. Det kan man kalla effektiv förmiddag va? Lite iaf tycker jag = )
Liten ligger o sover i sin vagn nu, får se om hon vaknar strax kanske. Hon borde va hungrig nu.

Igår va vi på kalas,Elliotts o Leilas kusin O fyllde 3 år den 2 februari. LEila hon skickades runt mellan farfar, farmor o ingifta fastern o så sin mamma o pappa såklart =)Elliott o O hade jätteroligt ihop med O's leksaker.
Trodde Elliott skulle va kinkig o tjurig på kalaset, precis som han va innan vi åkte dit eftersom han sov oroligt natten till igår o inget på dagis (de tog ut sin rätt under eftermiddagen kan jag lova) men de slutade så fort vi kom dit.

När vi åkte hem så va Elliott bra trött, han höll på att busa o greja för han va rädd för o somna, för de är ju farligt o sitta still...man kan ju somna då ;P En kvart innan vi va hemma bad han om o få sin mössa. HAn tog på sig den o vips..strax därefter sov han som en stock i stolen. HAn vaknade till o fick lite lelle här hemma..sen lade vi honom o han somnade på direkten igen.

I eftermiddag blir de inte många knop gjorda heller..vi ska väl bara va o mysa. Var o hyrde en film förut med "dinner for schmucks" har bara hört massa positivt om denna så känner att jag verkligen måste se den =) Så med andra ord blir det filmmys ikväll..o så ska vi äta varm smörgåstårta..MUMMA =)

Imorn får jag äta godis =)

ååå..kära fredag..va efterlängtad du är =)





tjoho=)


2011-02-03 @ 11:42:08
Då är de städat o klart..nu får de gärna bli helg snart tack =) Lillan ligger o sover i sin vagn- hoppas hon vaknar snart nu så vi kan få mysa innan de är dags att hämta buselliott på dagis =)





Göra som lillasyster gör.


2011-02-03 @ 11:28:04
Elliott är inne i en riktigt rolig period emellanåt nu där han ska göra allt som lillasyster gör typ.
han har ett par gånger lagt sig i Leilas liggdel till syskonvagnen,  suttit i hennes babyskydd, snott henens fina pippi gosedocka som hon fick av farmor o farfar, när hon äter sin NAN ska han oxå ha "lelle" " ja me ha lelle" säger han då.



såhär satt han igår busen =) Han var såå tvungen o testa lillasysters stol.






Smiling Leila <3


2011-02-02 @ 19:49:12
har i flera dagar försökt få bild på leila när hon ler..men jag lyckas inte riktigt. För de mesta blir hon självklart tjurskallig precis när jag trycker av =(

men här kommer några bilder när hon smilar lite iaf.

 

mammas lilla tjockis =)







Mammablogg galan- gå eller inte gå?


2011-02-02 @ 19:30:26
Jag är faktiskt grymt sugen på att gå på mammablogggalan som hålls den 7-8 maj. Men vet inte om jag ska gå?
Dels så känner jag typ ingen som ska gå, och så vill jag helst inte resa dit själv eftersom jag absolut inte hittar i storstan. Men känner bara att de vore så roligt o komma ut bland andra mammabloggare med o prata, o samtidigt komma hemifrån lite själv o få lite välbehövlig "egotid"

Sen kostar det ju lite med om man säger så, frågan är om A tycker jag ska få unna mig den lyxen om jag bestämmer mig för att jag skulle vilja gå.?

Nån från östergötlanstrakten som ska gå??

ska ni andra gå?





Leila i elliotts gamla dress.


2011-02-02 @ 19:19:13








två stycken bebisbilder på elliott i dag med =)


2011-02-02 @ 12:42:27

här va han 7-8 veckor gammal =)


nästintill två månader gammal- nyäten.





Mitt i veckan.


2011-02-02 @ 12:30:24
Onsdag idag, o lillördag igen med andra ord ;)

Morgonen startades faktiskt inte förrän närmre halv 8. Elliott va med hos hans moster på sconeskväll igår- vi va nog inte hemma förrän efter nio. Och då va de ju två timmar senare än va han brukar lägga sig. Men lillan låg inne hos mig o knorrade o hade sig så sovmorgon blev de väl inte riktigt..men lite lugn o ro iaf.  

De är så skönt att lilla sessan sover så bra om nätterna nu. Hon äter oftast inte förrän halv 5- 6 på morgonen. O ibland äter hon runt nio kvällen innan- ibland runt elva tiden..men oftast blir de inte att hon vaknar o äter förrän så dags. Det är riktigt lyxigt (peppar peppar får man väl säga). KAnske har man NANen o tacka för de?  Visst hon vaknar o knorrar o tappar nappen en miljon gånger- men hon somnar ju om igen efter lite fnölande.

Blev lite elliott lämning på dagis runt nio i morse, sen åkte vi hem- jag lade i Leila i vagnen o så gick vi på en promenad. Var riktigt vårlikt ute när solen var framme o man hörde fåglarna kvittra =)
När vi kom hem hamnade sessan på altanen i sin vang- o ligger där fortfarande. Jag har passat på att tvätta, plocka undan leksaker, torka av alla bord o dammsuga lite.
Har nu lite välbehövd egentid. Anar att hon vaknar närsomhelst!

Nähä, man kanske skulle ta o äta nåt innan de skriks i monitorn igen?

ha en trevlig dag!
kramar





januari för två år sen


2011-02-01 @ 14:06:36

 

såhär fin o plufsig var elliott när han var lika gammal som leila är nu för nästan exakt två år sedan (slutet på januari) <3 Tiden går fort o de hinner ändras mkt på två år =)

o här är han i början av februari <3

 

borde ta på leila samma dress o ta kort o se om de ser lika ut tror jag eller? skulle de gillas?






Tisdagen den 1 februari fem i halv åtta.


2011-02-01 @ 07:35:55
Här bjuds de på soppa för fullt. Sitter på elliotts säng och vantar på en portion till. De va ju så gott så var tvungen att ha lite till. Mamma soppa är ord som ekar inne på pojkrummet just nu. Underbara storbusen min :-) lilla sessan ligger fortfarande och sover den lilla sjusovaren. God morgon till er alla!