Laatbiil


2011-01-31 @ 22:28:58
När vi va ute o gick en gång så va elliott så himlans anti- han skulle absolut inte sitta bredvid sin syster i syskonvagnen. Han satt bara sträckte upp händerna o sa  "somma mamma" (komma mamma). Då kom jag på att jag ju kunde "muta" honom med att stanna uppe på bron så han fick titta på bilarna som kom under oss på motorvägen (sträckan vi går går bredvid motorvägen och sedan ovanför motorvägen  på en bro.) Vi stod nog där på bron en bra stund o kikade- elliott pekade glatt o sa "laatbiil" såklart..och de va till och med en som tutade på honom.

Det där kommer han ihåg varje gång vi är ute och går nu- så nu måste vi alltid stanna på bron och titta en liten stund. Men idag viille han absolut inte gå därifrån. Inte nog med att de kom massa lastbilar nej, för de höll dessutom på att gräva med maskiner o greja vägrenen, de va han ju jätteintresserad av. Så när vi gick därifrån så va han inte nöjd me sin mamma, nej- han stortjöt verkligen! "tanna mamma" sa han.. men man kan ju inte alltid få som man vill inte..

här hemma är de verkligen bara Lastbilar och bilar som gäller just nu..De pratas om de för fullt..speciellt att "tanka biil, och att såka biil" de kan han gå och tjata om hela dagarna. Min pappa äger ett åker- så har lite smått lovat elliott att när han tvättar lastbilarna nån gång så ska vi åka ner lagom tills han är klar så elliott får åka med en liten stund.. de kommer han att älska <3

jahopp..då hade lillan vaknat igen =(

GODNATT





Gnälligt AB


2011-01-31 @ 20:29:33
verkar visst va en sån där kväll då de gnälls mkt igen, fick lägga ner lillan i vagnen o ta en promenad förut när hon hade gnällt en stund, då blev de tyst nästan på direkten o så gott hon sov. Men så fort vagnen stannade så blev de oroligt =/

Hade tänkt o blogga lite nu ikväll men verkar inte bli så mkt med de, A ska snart åka o träna o då ska jag försöka få våran lilla sessa att somna alt försöka få henne på glatt humör. Tror ni man lyckas? jag hoppas på de iaf =)

Godnatt allihopa! (bäst o säga så eftersom man inte vet om man hinner kika in senare!)

kramar





bokat och klart v 29.


2011-01-31 @ 12:38:40
Då var en semsetertripp bokad o klar nu då. v29 har vi bokat en stuga på Öland, blir i Köpingsvik nära havet..ska bli såå kul. Längtar tills dess massor..sol o bad är aldrig fel =)

MEn samtidigt vill man ju att tiden ska gå lite långsamt med så man får njuta lite mer av "bebistiden" haha.






Nu är vi återigen ute på en förmiddags run...


2011-01-31 @ 10:03:30

dsc00971 (MMS)

Nu är vi återigen ute på en förmiddags runda-den lilla sover och storbus sitter och babblar och pratar och tjatar om att få se på lastbilarna. De blåser riktigt kallt idag. Ska bli skönt att komma in i värmen sen. Ha en trevlig förmiddag! Kramis






Waxy Waistshaper


2011-01-30 @ 21:20:06
Idag när vi va iväg så införskaffade jag mig faktiskt en gördel. Använde ju belly bandit de första dagarna- men sen vart den för stor. Fick till slut sålt på den men sen tyckte jag att de va för mkt pengar att köpa en ny i en storlek mindre. Nu hade jag ju spanat in en på lindex o tänkte mig att jag skulle prova en o se hur den kändes iaf- o vips så följde den visst med mig hem =)
Nu får vi se om den verkligen hjälper nåt. Tycker magen är ganska så dallrig och hängig och typ väller över byxorna fastän det inte är " fett" som hänger över utan det är mer typ tjock hud som hänger över nu. Jaja..här ska testas iaf!

det står att den ska forma midjan och minska midjemåttet- funkar de månntro?

Någon som testat waxy waistshaper?? Hur tycker ni den funkade?





shopping


2011-01-30 @ 21:01:03
Idag var vi ju iväg till Jönköping, närmre bestämt a6 köpcentrum och shoppade loss lite..detta är väl dagens köp. A köpte en skjorta och ett par tröjor oxå.

två stycken enfärgade t-shirtar i svart o vitt från h&m till Elliott samt en WCT dress från kappahl.

en jeansklänning, ett par byxor och en tunika till Leila från kappahl samt en body med spetskrage från h&m

 

en grå tunika från kappahl, samt en gördel från lindex till mig själv, lite ego shopping idag me andra ord!

 






En liten tripp.


2011-01-30 @ 12:53:56
Sitter nu i bilen med min fina lilla familj...sessan sover, storbusen sover och solen skiner. vart är vi på väg? Jo, vi ska till jönköping en sväng och kika lite på a6. Se om man hittar något att shoppa. I bilen bakom åker världens bästa mostrar <3 önskar er en trevlig söndag.





Godnatt


2011-01-29 @ 22:37:38
Kikar in snabbt med sambons iphone nu när vi kommit hem. Är trött o orkar inte starta upp datorn. Dagen har varit riktigt bra. Blev bullbak i förmiddags samt bjudandepå fika med nybaktA bullar när de var klara förstås :) Sedan blev de en liten promenad för oss två tjejer i familjen Karlsson/ Johansson medan killarna i familjen åkte till återvinningen med skräp. Annars har vi bara varit hemma o myst. Kvällen bestod dock av kalas i vadstena för peos sambo maj. Var mycket trevligt o kusinerna har haft de så kul med massa bus och stoj! De var dock en riktigt trött kille vi satte i bilen för en timma sedan... Han somnade direkt. Nähä, nu är a snart klar med matandet av Leila. Dags att sova nu, trött som ett as. Hoppas ni haft en mysig lördag. H Godnatt Kram





Lite bilder


2011-01-28 @ 12:48:58

Lelia i sin nyaste overall som jag fyndade på rean ( så som hon kräks går det åt minst en reservoverall ju)

Leila kikar på storebrors barnprogram på tvn

Leila i babysittern

pojkarna ute på promenad <3





äntligen fredag =)


2011-01-28 @ 12:20:26
Inte för att de känns som en fredag o som helgen är på ingång egentligen för när man är mammaledig så är ju ala dagar lika typ. MEn sambon är ju hemma, det är ju ett stort plus =)

Har precis blivit klar med städningen o lillan har legat ute i vagnen o sovit under tiden...så nu är de helg om nåt! skönt o slippa städa lördag eller söndag ju! Nu passar jag därför på att sitta här vid datorn en liten stund innan Leila vaknar- fast de börjar visst brusa massor i monitorn nu bara för det..så blir väl ingen lugn stund iaf.

Ikväll blir det tacos o kanske nån film? skönt o bara kura upp sig i soffhörnet, med en bebis i famnen o bara mysa- om de inte blir massa skrik ikväll igen förstås. Men igår va de faktiskt lite lugnare med det- hon hade bara en sådan där skrik period som höll på i nån timma. Kanske hjälper magdropparna redan? eller oxå kanske det är för vi slutat med minofomen o den kommit ur kroppen nu? Jaja...får se hur resterande kvällar blir nu!

önskar alla en trevlig fredag så får vi se om jag hinner kika in nåt mer.
kramar





hinna med?


2011-01-27 @ 13:40:10
Ibland känns de verkligen som man inte räcker till..hur/när ska man hinna göra allt liksom?

Även om lillan legat ute i sin vagn o sovit tills nu så har jag ändå inte hunnit med allt. skulle ju städa- men var så mkt leksaker att plocka undan på o sen har jag bytt sängkläder o så har jag städat toaletter o sorterat o vikt tvätt...o torkat av köket ordentligt (hann dock ej handtagen)..o ändå är jag ju inte klar. det ska dammas, dammsugas o skuras golv.
Hade velat sitta här en stund- men de blir bara en snabbvisit nu medan ena armen e ledig o lillan ligger o äter i andra. för sen är de ju dags att hämta storbus på dagis <3 o sen har vi städning på schemat igen ju ;)

förresten så trodde bvc-tanten att de rörde sig om kolik när jag berättade om leilas skrikattacker...som tur e så e de ju inte så ofta jämfört med hur andra kolik -bebisar kan va. en del föräldrar får ju inte sova på nätterna för deras barn skriker så.. tur (peppar peppar) att de bara e kvällsskrik här (me undantag för vissa dagar då de e dagtid med). ska testa sempers magdroppar nu o se om de hjälper något- massage fick jag tips om oxå. vi får väl se vad som händer.

ha en bra eftermiddag,
kramis





Vi är nu ute och promenerar i den friska l...


2011-01-27 @ 10:19:04

Vi är nu ute och promenerar i den friska luften och solens sken. Var på bvc föräldracenter förut. För två veckor sedan vägde hon 4370, var 56 cm lång och hade ett omf på 38. Nu väger hon 4920, är 58 lång o har ett omf på 38,5 cm. Hon har alltså ca 6 veckor efter förlossningen gått upp ca 1 kg,vuxit 5 cm på längden och 2,5 cm på huvudet. Bäst att öka takten och gå fortare nu. Hörs sen. Kramis






Skönt att vara hemma igen.


2011-01-26 @ 12:59:17
Nu är vi äntligen hemma efter en tripp till city gross. Så skönt att vara hemma igen. Lillan är trött idag, o jag förstår henne. Hon sov inte alls mycket igår eftersom hon spenderade en stor del av dagen med att skrika :-( och igår kväll så skrek hon mellan halv 7 till åtta. Sen en timma senare cirka började de igen och höll på till strax innan tio. Och sen när hon somnade så sov hon bara max 5 minuter och vaknade hon och skrek lite till. När hon väl kom till ro ligandes i min famn så kissade hon ner både mig och sig själv kraken. Efter lite vaggande i mammas famn somnade hon till slut. Så idag blir de sempers magdroppar. Nä, nu är de någon som är hungrig här. Vi hörs. Kram





Med på correns hemsida


2011-01-25 @ 19:50:15

http://www.corren.se/img/2011/1/25/5509584.jpg

Nu fick jag se att vi va me på bild ute på correns hemsida, inte världens bästa bild på mig. MEn barnen va ju stilla o fina iaf =) roligt att leila var med o va vaken.






Svar till Sara


2011-01-25 @ 19:17:45
fick följande kommentar av Sara(ingen blogg angedd)

"Hej! Jag undrar vad det är för syskonvagn du har? Du verkar nöjd med den? Hur mycket kostade den? Hoppas du har tid att blogga lite mer snart igen! Kram."

Svar: hej hej, vi har en babytravel dublin. Tycker den är helt suverän. Jag har hela tiden varit lite anti såna där vagnar där ena syskonet sitter under/över den andra (typ phil o ted etc) .Den här är ju sådan så de sitter bredvid varandra sen när leila är ca 6 månader men då är det två stycken enskilda sitsar istället för en enda stor som emmaljungas syskonvagnar.

Sedan tycker jag om att de inte behövs mjuklift till bebisen, utan att det är en liggkorg som man monterar ovanpå ena sittdelen. Liggdelen är dessutom väldigt lätt att ta av om de skulle vara så att bebisen fortfarande sover när man varit ute på promenad så den kan följa med in o sova i liggkorgen. HAr bara massa gott o säga om vagnen.

hoppas du hittar en vagn som hittar er i syskonvagnsdjungeln o att du haft en bra dag.






GNÄLL O SLUTA


2011-01-25 @ 13:55:35
Barnen har varit  gnälliga idag som befarat, den lilla mest. När hon var som mest tjurig så villeLei elliott komma till sin mamma. Jag testade babysittern, jag testade o lägga henne i vagnen här inne men hon bara skrek mer o mer..och elliott han låg på golvet och illskrek o tjöt han med..snacka om KAOS.haha! De är väl så det är med två barn!
Fick iaf till slut lägga ut henne i hennes vagn, där sov hon iaf kanske 10 minuter innan hon skrek igen, sen fick jag springa ut o in med 5-10 minuters mellanrum medan jag lagade maten o elliott stod bredvid mig vid bänken o lekte med vatten.

Sen efter maten så lade jag elliott i hans säng, men skulle han sova? nää..skulle inte tro det. Så nu har han precis smygit ut från sitt rum o springer runt här i vardagsrummet. Leila hon sitter här i min famn o är för en gångs skull lugn, de va när kusinerna va här o nu som hon är lugn..annars har de verkligen varit liv i luckan.

HAr förresten slutat med minifomen nu, leila blir inte ett dugg bättre av den. Tycker hon tvärtom börjat gnälla mer o oftare än hon gjorde innan, o sen så har hon fått lite utslag i ansiktet. (om de beror på minifomen eller inte de vet jag inte såklart men bättre o ta de säkra före de osäkra)

tror det är en liten busa som är hungrig här nu,

vi kanske hörs nåt senare idag,
kramis





Neeeeeeeeeeeej =(


2011-01-25 @ 09:04:46
Godmorgon på er alla,
Eller ja..till er som vaknat precis. Ni andra som varit vakna en stund precis som vi blir de väl god förmiddag till, haha.

Ingen rolig dag idag, känner på mig att de kommer bli en gnäll dag idag..o ute där snöar det. Kan det inte räcka nu?? de kommer ju ändå bara att töa bort o bli slask för att sen frysa på igen..urk!

Hade tänkt att vi skulle ut på promenad, men de känns inte så lockande just nu. Hade tänkt att vi skulle handla lite grann, men vi får väl ta bilen fram till bynn sen. Elliott får väl ta o köra på en sån där liten kundvagn så tar leila och jag en stor.

Elliott sitter för övrigt framför tvn o kikar på bilar på sin gunghäst som han släpat ut från sitt rum. Leila hon hänger o dinglar i babybjörnselen ( ja, F...jag vet att den är eran..men vi har bara lånat den :P )  o sover såå sött just nu! Var ändå ute på banken så kände att jag kanske skulle passa på att försöka skriva något litet här ju ;)

önskar er alla en trevlig tisdag,
kramar






Godnatt.


2011-01-24 @ 20:33:24
Har hållt på o gjort en liten header nu, nu fattas bara resten av designen med. Men nu finns de ingen mer tid. Dags o borsta tänderna o klä på sig nattlinnet, för snart åker A o tränar då är de flickorna only som gäller o eftersom de säkerligen kommer bli en illskrikperiod snart som vanligt så är de bäst att jag är iordninggjord innan han åker..

tjingeling på er,
Godnatt!

kramar





Syskonen ligger i gymmet och myser :)


2011-01-24 @ 14:48:50

dsc00951 (MMS)

Syskonen ligger i gymmet och myser :)






Dåligt


2011-01-23 @ 19:30:32
Just nu har de blivit väldans dåligt med bloggande och även dåligt med bloggläsande- men så är de ju på helgerna- man vill göra massa annat. Får se om de finns lite tid över imorn kanske?

Hoppas ni alla därute mår fint?? kramis





Såhär mysigt ligger vi o har de på soffan...


2011-01-21 @ 12:43:42

dsc00919 (MMS)

Såhär mysigt ligger vi o har de på soffan just nu. Leila åt för en stund sen så nu är hon mätt och slö Jag hann o baka semlebullar förut när sessan låg ute o sov sött i sin vagn. Så nån semla lär de allt bli idag.






En fredag fylld med överraskningar? iaf en till att börja med =)


2011-01-21 @ 11:34:48
Vad glad jag blev när jag kikade in här nyss och fick se att jag hade fått en kommentar av johanna där det stod att vinnaren nu va utsedd i en tävling o att man skulle kika in. När jag kikade in så såg jag till min glädje att jag hade vunnit =) O va hade jag vunnit då? ett par lundmyr strumpbyxor till Leila..hon kommer va sååå fin sen ju =)
Tack så mkt johanna och dobidobi.se

Vilken rolig överraskning såhär på fredagsförmiddagen =)

De mest roliga är ju ändå att jag typ nästan hade glömt att jag va med och tävlade om ett par sådana. Var nämligen inom kidzshoppen igår där jag bland annat fick veta att de skulle få in lundmyr grejer nästa vecka och då bland annat dessa strumpbyxor. Så nu behöver jag ju inte köpa några =)





Första leendet :)


2011-01-20 @ 23:15:39
Världens underbaraste grej hände nyss. Kom in till lillan i sovrummet då jag borstat tänderna och ser att hon lagt värsta kräkan för jag vet inte vilken gång sedan hon föddes. Större delen av pyjamasens överdel va helt blöt och underdelen hon ligger på också. Tar upp henne och tittar på henne med ett brett leendet och viskar "har du lagt en stor kräka gumman " då händer det- hon ger mig värsta fina leendet. Och när jag fortsätter repetera de orden så ler hon återigen. Det är sånt här man kan leva på hur länge som helst.. Sådana här fina och underbara stunder. Total lycka och kärlek. Nu och föralltid.





Stackars buselliott =/


2011-01-20 @ 20:08:50
En olycka händer verkligen så lätt när de små springer runt o stojar som mest och inte tittar på va de gör. De fick vi ytterligare ett exempel på nu i eftermiddags.

JAg och leila var ute i tvättstugan och bytte blöja- Elliott kom ut och skulle va med o titta på som vanligt. ÄR bara det att han är väldans intresserad av tvättmaskinen och nu va de ju såklart tvätt i och då va han tvungen o springa fram o tillbaka där några gånger. Och på vägen dit så snubblade han på sina foppatofflor som stod på golvet och ramlade o slog i näsan i dörren. De började forsa blod från båda hans näsborrar och så ledsen han vart. 
Blev ju inte bättre av att han inte sovit nåt på dagis idag heller minsann =( för sen har han varit kinkig o ledsen hela kvällen typ. Men nu sover han iaf gott i sin säng!

De gör ju så ont i mammahjärtat o se dom göra sig illa krakarna =(

mammas pojke i morse






Zzzzzzömntuta


2011-01-20 @ 20:01:19
Idag har verkligen varit en riktig sovardag för Leila. Hon vaknade och åt runt 7-kvart över 7 i morse. Sen va hon iofs vaken en stund och låg o mojade lite i sin vagn o busade lite med sin mamma o bror. Men sen vid 9 hamnade hon i sitt babyskydd då de va dags o lämna storebrorsan på dagis. Hon somnade på direkten.

När vi kommit hem så sov hon fortfarande så jag öppnade upp hennes ytterkläder och lät henne sitta kvar o sova i babyskyddet medans jag städade toaletterna och dammade huset. (ja hon flyttades självklart med så hon följde med mig hela tiden). Hon sov så gott där i, men vi skulle iväg vid kvart i 11 och hon skulle ju äta runt 10 om hon var vaken. Var bara det att hon vaknade inte..så jag tog iaf upp henne ur babyskyddet och hade henne i famnen. Hon vaknade till för att somna om lika fort..så där satt jag med en sovandes sessa <3

Till slut vaknade hon iaf av sig själv, och hann o äta o under tiden somnade hon såklart igen och sov medans jag klädde på henne ytterkläderna och sedan under trippen till byn med. När vi väl kommit hem igen så sov hon fortfarande. Så jag ställde ut henne på altanen med babymonitorn i och började städa. När jag var klar med städningen kvart över ett sov hon fortfarande och de va återigen matdags- men hon verkade inte vilja vakna till därute. Ville ju inte väcka henne- men de va ju dags o hämta storebror vid två tiden och om hon inte skulle hinna äta så skulle hon säkert illskrika på dagis. Fick väcka henne och ge henne lite NAN igen. Sen va de bara o lägga henne i syskonvagnen sovandes och gå o hämta storbusen.

Vi tog en promenad efter att ha hämtat på dagis, och hela den tiden sov hon. (ca 45 minuter) och när vi kom hem sov hon fortfarande. Var inte förrän mellan halv4-4  som hon började vakna till o skrika ordentligt. Då var hon hungrig lillan!

vilken redovisning det blev här- men ville bara visa att hon verkligen bara sooover vissa dagar..är inte ofta hon är vaken inte! Hoppas bara att de inte blir mkt vaket inatt =/

SOVA DET KAN HON ;)






en sovandes "liten" sessa


2011-01-20 @ 10:14:24






skrikigt AB


2011-01-19 @ 20:11:03
Då va de kväll igen, och som vanligt vid just denna tiden så är lillan inne på sin skrikperiod. Hon skriker HÖGT, tar i så hon blir illröd och emellanåt smäller det till i baken på henne =( hon har faktiskt börjat få såna skrikperioder under dagarna nu med =/ det är så trist o se henne fara så illa ju..för magknip de verkar hon verkligen ha.

Vi är nu inne på dag 5 med minifom- vi körde först på 20 droppar i 4 dagar- nu igår när de inte gav något resultat så har vi ökat dosen till 30 droppar istället. JAg hoppas såå att de ska hjälpa- har de inte visat att de hjälpt nåt om ytterligare tre dagar så får vi helt enkelt öka dosen ännu mer. Skam den som ger sig!

Annars har dagen gått till en långpromenad (ville ju inte va  hemma o sitta mitt i allt hantverksstoj när de satte dit värmepumpen), sedan lite fika hos sis sen en liten promenad till hemåt, sedan hemma i typ 1 timma för att sedan packa i lillan i syskonvagen o gå o hämta storbusen på dagis. JAg fullkomligt älskar syskonvagnen som sagt =)

Värmepumpen verkar fungera bra; ska bli skönt o inte behöva elda inatt/tidigt imorn bitti =)

Nu ska jag ta och kika lite på pyjamasar på ellos hemsida- de behövs större pyjamasar när barnen växer så de knakar. Både den lilla o den stora <3

önskar er en trevlig kväll,
kramar






Klara...GÅ


2011-01-19 @ 09:55:58
igår när elliott stod vid soffbordet och körde med två av sina bilar sade han klara...gå. Han menade självklart klara färdiga gå. Så när jag sa klara färdiga gå när han körde iväg på bilarna så kom de igen. Klara...GÅ! Min busunge börjar bli stor.





Pump och dagis


2011-01-19 @ 06:34:22
Idag är de åter dags för dagis för storbusen. De blir skönt för honom att leka av sig lite.. Blir pappa a som lämnar idag eftersom han ändå ska åka och jobba runt nio. De kommer manligen hit och sätter dit en luftvärme pump nu på morgonen och då vill a vara hemma när de kommer. Ska bli skönt att inte behöva elda på nätterna längre. De blir nog en riktigt lång promenad för mig och lillan sen så vi slipper vara hemma i röran. Önskar er en trevlig start på dagen. Kram





Ibland blir jag bara sååååå trött!


2011-01-18 @ 21:19:07
Ibland blir jag bara såå trött ! det är då man vet att de bästa är att gå och lägga sig i väntan på en ny och kanske bättre dag??

Godnatt allihopa!





Loooove♥


2011-01-18 @ 20:10:29

pappa, storebror och lillasyster






Förändring av stjärntecken


2011-01-18 @ 19:49:08
Vad paff jag blev när jag läste att vi tydligen fått nya stjärntecken. Det är nämligen så att Det skett förändringar i  jordens axel. Anledningen till felet är att jordklotet befinner sig på en annan position i dag än för 3000 år sedan när astrologins grunder lades.

Så nu är datumen helt ändrade:

Stenbocken: 20 jan - feb 15

Vattumannen: 16 feb - 10 mars

Fiskarna: 11 mars - 17 april

Väduren: 18 april - 12 maj

Oxen: 13 maj - 20 juni

Tvillingarna: 21 juni - 19 juli

Kräftan: 20 juli - 9 aug

Lejon: 10 aug - 15 sept

Jungfrun: 16 sept - 29 okt

Vågen: 30 okt - 22 nov

Skorpionen: 23 - 29 nov

Ormbäraren: 29 nov - 16 dec

Skytten: 17 dec - 19 jan


Så istället för att vara skytt som jag varit förut, så är jag nu ormbäraren som jag aldrig hört talas om innan.





5 veckor..


2011-01-18 @ 19:30:12
Tänk att för 5 veckor och 2 timmar sen hade vi precis blivit tvåbarnsföräldrar, till en söt liten tös. En sessa som vi gav namnet Leila. Denna gången va de väl kanske inte direkt lika självklart med namnet som sist, för när Elliott kom ut så sade båda direkt att de va en Elliott.  Nu dröjde det ändå några minuter innan vi beslutade oss. Andra namn vi hade på önskelistan var bland annat Hilma, Agnes. Innan vi var på könsultraljud o fick veta könet så var jag nästan hundra på att de va en pojke därinne, och då var mitt favoritnamn (och de enda namnet som gällde enligt mig ) Lowe.

Men nu visste vi ju som sagt att de skulle bli en flicka, och det kom alltså att bli en Leila Elisabet Karlsson. Hon växer o frodas för fullt. Bajar flera gånger dagligen, kräks typ konstant, och älskar att ligga i vagnen o sova när man är ute. Idag somnade hon direkt när hon hamnade i vagnen o sov under hela promenade ute som var på strax över en timma, sedan toppade hon det med att sova nästan 2 timmar till här hemma i garaget.
Något som kännetecknar henne är att hon har ett födelsemärke i pannan och sedan fotsätter "splittret" lite på näsan och sedan fortsätter de åter lite tydligare under näsan. Många frågar om det är ett märke efter nappen hon fött, men nej- hon kom ut sådan.
Hon är så fin o rar och alldeles perfekt våran tjeja











Det som göms i snö kommer upp vid tö


2011-01-18 @ 13:56:11
Ja, de som göms i snö kommer upp vid tö, eller hur är de man säger? Fy vad äckligt de är när man är ute och går nu. Ligger hundbajs överallt. Kul att få de under skorna och på vagnen då.. Not!! Nu ska vi inte dra alla hundägare över en och samma kant- för de finns de hundägarna som faktiskt är ordentliga och tar upp efter sina hundar i ur och skur. Men här i byn är de tveksamt. Bara för de är snö så tror de att de har rätt till att strunta i att plocka upp skiten. För de är ju ingen som märker. Big surprise... NU SYNS DET! Haha, visst låter jag arg? Undras om jag orsakar debatt nu?





Ute på promenad med de fina <3


2011-01-18 @ 09:32:38

dsc00874 (MMS)

Ute på promenad med de fina <3






kalaspinglan igår


2011-01-17 @ 14:50:10






Ännu en söndagskväll.


2011-01-16 @ 19:36:20
Dagen har spenderats med en liten promenad med familjen, där både sambon och jag agerat Bambi..fy vad halt de är ute!! Sedan har vi varit på kalas då min mormor fyllde 89 år häromdagen.. Massa gott fika och tårta. Elliott busade runt med sina kusiner som vanligt o va jätteglad- Leila skickades runt i gammelfarmors, mosters, majs famnar.

Nu är det relativt tyst i huset, Storbus sover och lillsessan ligger i sin vagn o fejar lite grann. Tvn är igång, och snart ska jag ta mig något o äta i väntan på en ny Wallader premiär på Canal+ ikväll.

Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag,
kramar





Då var lördagen snart slut.


2011-01-15 @ 23:42:53
Snart är lördagen slut. Ligger här i sängen med en halvsnarkandes söt och sovandes liten bebis. Snart sover nog jag med. GODNATT ALLA KÄRA LÄSARE.





Lördag


2011-01-15 @ 10:26:22
Lördag och det snöar ute =( vad trött man blir. Jag som hade planerat att vi skulle ut i friska luften på en promenad..de verkar inte bli så nu! får avvakta o se senare under dagen.

Jag är trött på detta snöande nu, behöver jag säga mer än så??

ha en trevlig förmiddag!

kramar





Sessan Leila 1 månad ♥


2011-01-14 @ 21:54:50
Idag är det ju den 14:e vilket innebär att Leila blir en månad

Hon bara sover o sover och sover och älskar att ligga tätt o nära mammas eller pappas kropp som en ostbåge.Hon sover gärna med öppna ögon och håller på med massa minspel som leenden, grymtningar med näsan. Och så suckar hon och småflinar lite i sömnen med emellanåt. Ååå..tänk när första leendet kommer..hoppas de blir snart=)

När hon väl är vaken- då kikar hon med stoooora ögon =) Hon tycker det är lite spännande o sitta i knäet o kika på vad storebror gör, lampan är oxå spännande!

Idag ökade vi dessutom hennes mat- så nu får hon ca 130 ml nan istället för 100... bara o se så hon inte kräks upp massor me..vilket hon har en tendens till att göra.

Leila Elisabet Karlsson du är helt underbar o perfekt








gnälligt, hostigt o snorigt


2011-01-14 @ 21:47:17
Hemma hos familjen karlsson/johansson så är det en liten sessa som gnäller snorar och hostar massor. Lillan har blivit förkyld =( som tur är så verkar inte hostan vara slemmig o ansträngande iaf..alltid nåt! men det är tråkigt o se dom hängiga när de är så små ju!får hoppas att de inte blir värre än såhär som det är just nu och att de går över snart!!

Det gick jättebra med hörseltestet idag, de va inge fel på hennes hörsel inte=) OCh elliott va jätteduktig under hela besöket.

Sen åkte vi ju till linköping för att ta kort till tidningen. De va några fler barnfamiljer där om man säger så..och när de vart våran tur och vi väl kom in i rummet så började Elliott att illtjuta. HAn tyckte att de va för mörkt i rummet och satt o paniktjöt o pekade på dörren o ville att fotografen skulle öppna den. Men trots massa tårar så lyckades vi till slut få honom att komma till ro och vi fick fram lite bilder.

Ingen av bilderna vart väl egentligen perfekt- men huvudsaken är att barnen blev bra på kortet tycker jag. Vi kände att vi inte direkt hade tid o sitta där o hålla på att ta massa kort hur länge som helst, och elliott vart otålig till slut med. Men han var trots allt jätteduktig o stod där jättestilla en bra stund så de kunde bli några kort iaf ju =)

Väl hemma så stannade vi utanför apoteket och A gick in o köpte minifom droppar. Så ikväll har Leila fått sin första dos med dom, nu ska här ges droppar flitigt i förhoppning om att hennes mage blir bättre..jag hoppas och håller tummarna för det!


Nu ska här fixas lite grann, sen väntar faktiskt sängen..är trötter!

Godnatt allihopa <3





fredag ♥


2011-01-14 @ 10:56:51
äntligen helg på ingång igen..skönt!
storbus e på dagis o ska hämtas om cirkus en timma, lillsessan ligger här i min famn o börjar gnälla närsom..inte lätt när magen spökar :(
Istället för att gå på den dagliga promenaden blev de en tripp till jobbet för o hälsa på där efter dagislämningen.Kul o träffa folkt o tjöta lite =) Leila hon låg mest i famnen o sov idag när vi va där.

Om en stund ska lillan få mat- sedan åker vi flickor o hämtar upp pojkarna i familjen- sedan bär de av till motala för hörseltestet o sedan linköping för fotografering till tidningen.

Önskar er alla en trevlig fredag,
kramis





Hoa pappe


2011-01-13 @ 20:42:25
häromdagen stod Elliott hos sin mormor o pekade o sa hoa pappe, igår stod han här hemma o pekade på skåpet och sa Hoa pappe..igår förstod jag äntligen vad han menade. I det skåpet hade vi Elliotts kritor- han stod ju o sa måla papper...fast enligt honom så heter måla hoa.

en annan rolig o mysig sak som hände i morse va att Elliott ville hjälpa till att mata leila med flaskan, och sen när jag höll uppe henne så hon skulle rapa o klappade henne på rumpan- då klappade han oxå henne på rumpan lite lätt..sötungen <3

I förrgår när A var borta så gick han runt o ville att jag skulle göra massa saker för honom, o de va alltid när Leila fick mat. Till slut blev han så otålig så han kom till mig och sa " pappa hippa" följt av vad han ville. Bland annat så ville han ha sockar, då sade han "Pappa hippa socka"- Pappa hjälpa sockar. Då fick jag förklara för honom att pappa inte va hemma och inte kom hem förrän på kvällen den dagen.

Shit va mkt ord och små meningar de kommer från honom nu. STORKILLEN JU!!






Torsdag kväll.


2011-01-13 @ 19:36:33
Då va de återigen kväll, och imorn är det fredag igen..WIIE =) Efterlängtat eller vad?
Denna dagen har gått så fort den med tycker jag. Efter vi hade lämnat Elliott på dagis så åkte vi hem o leila hamnade i sin vagn- så det blev en långpromenad med andra ord. Var väl hemma runt halv elva och då sov hon så gott ute i sin vagn så jag började och städa.
När jag väl var klar med städningen så började hon att gnälla därute..så lillan lät mig snällt få städa o det tackar jag för =) Så skönt o slippa ha städningen hängandes över en i helgen ju! 
Efter Leila ätit så hamnade hon faktiskt i sin babysitter en stund. Hon har inte varit så förtjust i den innan när hon suttit där; men idag satt hon där en bra stund utan o gnälla. Och då passade jag på att steka pannkakor. Har vi en duktig o snäll tjeja eller vad?
Sen va de dags att gå till dagis o hämta elliott- vi tog vagnen så vi kunde gå fram till byn o handla lite efteråt. Väl framme på byn stötte vi på  E o hennes barn W och M, så vi gjorde sällskap med dom hem o sen följde vi med in så barnen kunde leka en stund.
EFter det blev det en liten fika hos mor oxå.

Nu har jag hållt på att vika tvätt en stund, och tvättmaskinen o tumlaren går fortfarande för fullt. Så det är med två småbarn i huset...den ena kräks o bajjar mer än den andra ;P
Ska om en stund ta mig en efterlängtad dusch- råkade få tandkräm i håret i morse när elliotts tänder skulle borstas.. märkte inte det förrän förut när jag hittade värsta kockan i håret- och tovigt- ja de blev de =/

Imorn ska vi åka in till Motala och göra hörseltestet på Leila, sedan drar vi vidare till linköping för att ta kort på familjen så vi kommer med i tidningen.. Har smidit värsta planerna om va barnen ska ha på sig så de nästan har likadana kläder.. men vi får väl se hur de går med det.... kan hamna lite kräks o sånt på kläderna som sagt.

Nu ska jag ta o försöka svara på lite kommentarer,

Önskar er alla en trevlig kväll,
kramar





Magknip tips?


2011-01-13 @ 19:27:45
Igårkväll var Leila jätteledsen mellan halv nio- halv elva i princip. Hon gapskrek o var alldeles röd i nyllet. Emellanåt kom de lite fisar oxå. Stackars liten va väl gasig i magen o hade säkert lite magknip. Visst hon brukar ha en period på kvällen där hon är ledsen o så- men så som hon var igår- de va snäppet värre. Och en stund på dagen va de likadant.

Det är inte lätt o veta va man ska göra när de är så gasiga o har magknip ju,
någon som har nåt tips? finns de inte några droppar man kan använda har jag för mig?






en snärjig dag o BVC


2011-01-12 @ 20:49:53
Usch, morgonen började inte alls bra..Som vanligt när Elliott ska till dagis så blir de stressigt o snärjigt att hinna dit till nio. Fick skotta undan lite snö så vi kom ut me bilen,annars var vi iväg skapligt tidigt o hade typ tio minuter till godo. Men när vi hamnar utanför dagis så är de inte plogat nånstans så vi har typ ingenstans o stanna.
Så får ta en annan väg så vi kommer från ett annat håll o kan ställa oss på annat sätt. Men för att göra de tänkte jag ta kioskensvägen med bilen när jag väl svängt in på vägen så kommer en lastbil körandes framför oss och jag inser direkt att vi inte kommer kunna mötas- så jag får ta o backa till vägkorsningen. Får ta en annan väg förbi ett annat dagis istället som resulterar i att vi kommer till dagis några minuter över 9 istället för att ha några minuter till godo. SEdan ska de ju kläs av o pussas o kramas osv.

JAg hatar verkligen att stressa sådär på morgonen för att alla tre ska vara färdiga o så.. de går liksom inte att planera i förväg när man ska börja göra oss iordning-för alltid händer de ju nåt på vägen. Fast det är väl så det är att vara småbarnsförälder?

JA och sen va de ju då dags för leila att äta runt halv 2- och vi skulle hämta storkillen vid två. Så tänker när jag sitter där och matar henne vid fem över halv två att det är ingen fara vi hinner gott och väl. Vad händer då? Jo, hon sätter igång o bajsa såklart..sötfian <3
Eftersom hon äter ersättning så är de ju lite jobbigare och tar längre att baja ut de som är därinne än om man ammar..hon blir alldeles knallröd o tar i som den- då är klockan kvart i två och hon har ätit så långsamt så hon typ har hälften kvar av ersättningen dessutom.
Efter en stund så slutar hon att ta i- jag får i henne lite mer NAN. Sen går vi o byter bajsblöja- då är klockan fem i två. O sen så händer de som alltid händer när hon ätit- hon kräks o kräker ner kläderna. Så är bara att springa in o hämta en ny uppsättning me kläder oxå.

Vi kommer iaf fram till dagis tio-kvart över två och då är de bara att gå in o försöka få Elliott intresserad av att följa med till hans mormor. Efter mkt om och men så får jag med mig honom- och fem i halv 3 kan jag släppa av Elliott hos sin mormor som ska vakta honom medan Leila och jag åker till BVC.

När vi är framme så är klockan precis halv- och vi får komma in direkt.

Leila var för en vecka sedan 55 cm lång, vägde 4170g och hade ett huvudomfång på 36,5cm.
Idag var hon knappt 56 cm lång (Fattades nån millimeter), vägde 4370g och hade ett huvudomfång på 38 cm.
200 Gram hade hon gått upp på en vecka =)

Tänkte de kunde va kul o jämföra med storebror när han var runt månaden gammal:;
då va han 56 cm lång, vägde 3970 o hade ett huvudomfång på 37 cm

nähä..dags för lite bebismys  innan lhon väl somnar

ha en trevlig kväll,
kramis





Väntar.


2011-01-12 @ 10:21:41
Väntar på att sessan ska vakna nu så hon kan få lite NAN. Hon sitter o sover så sött i babyskyddet nu, hon har gjort det sedan vi kom hem från att ha lämnat storebror på dagis för nån timma sedan.
Sedan hade jag tänkt att vi skulle ta en promenad fram till byn o handla. Så hoppas verkligen hon vaknar snart nu så de inte blir alltför sent.

I eftermiddag blir det Vägning o mätning på BVC igen.

tjolahopp





4 veckor igår.


2011-01-12 @ 10:03:00
Glömde ju helt bort- Igår blev Leila fyra veckor. Helt sjukt de här ju va tiden går fort. På fredag är hon en hel månad redan.
Hon sover ganska så mkt fortfarande, men om nätterna när hon har ätit kan hon ligga vaken en bra stund o pippla o gnälla innan hon kommer till ro igen- likadant på kvällen när vi lägger oss. Tar en bra stund innan hon somnar. När hon väl är vaken mitt på dagen så kikar hon med STOOORa ögon på allt möjligt- o finns de något mysigare än när man håller henne i famnen o hon ligger snällt där o bara stirrar o kikar på en? jag tror inte de =)


Bilder från igår när vi hade varit ute o gått, hon sov såå sött då så =)





Kväll.


2011-01-11 @ 20:25:05
Så blev det kväller- och Ä N T L I G E N är pappa A hemma igen.
Jag och barnen har spenderat denna dag borta mestadels. Runt halv tio gav vi oss ut på en liten promenad. Sedan stannade vi förbi syrran o hennes barn. Vi blev erbjudna att komma in så då blev det att vi stannade kvar där en stund så barnen fick leka lite grann- blev dessutom lite fika (även fast jag ju inte skulle fika).

Runt 12 tiden var vi hemmavid igen, och då sov Leila fortfarande gott i sin vagn, så lät henne få ligga kvar i den ute i garaget medan jag o Elliott lagade lite mat. När storbus ätit klart så vart de vips ner i sängen för hans del...där låg han o bökade o stökade o sparkade i väggen som han brukar. De var nära att hans mamma gav upp, men tillslut så somnade han faktiskt busen! 

Vid halv tre vaknade sessan därute i garaget- så gott hade hon sovit därute. och en halvtimma efter vaknade storbus. Vi satt o myste lite i soffan alla 3. Sen bestämde jag att vi skulle ge oss ut en sväng igen; behövde ju köpa nappflaska och batterier o sånt. Efter ett fika sms blev de dock ändrade planer- så vi gick hem till mamma o fikade istället för att köpa nappflaskan o allt de där. Sedan blev det en promenad efter fikan igen- GUD VAD SKÖNT DET ÄR MED FRISK LUFT ALLTSÅ =)
Vi va väl hemma runt sjutiden och sedan dess har de rullat på bra. Nu sover iaf Elliott sedan nån halvtimma och Leila har precis fått NAN av sin pappa som längtat massor efter henne o hennes storebror.

Nu väntar en lång dusch- har barnkräks o allt möjligt i håret känns de som.. det är en riktig kräkfia vi har!

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll,
kramar





Ett tjockare kuvert o överraskning


2011-01-11 @ 14:08:59
Igår när jag hämtade posten så va de med ett lite tjockare kuvert med något spännande i. När jag väl öppnade kuvertet så vart jag såå oerhört glad. De va ju min vinst som jag vann hos millah, en ring med valfri text från bcute.se

Tog direkt på mig den på fingret och nu pryder den mitt högra ringfinger så galant, och på den står det självklart  ELLIOTT LEILA.

tack så mkt millah och bcute.

 

________________________________________________

 

Kan ju förövrigt berätta att jag gjorde mina systrar rejält överraskade för ett tag sedan med.. =)

JennyN hade i sin blogg en tävling där man kunde vinna två stycken biljetter och meet and greet till IDOL turnén 2011.

Genast tänkte jag på mina systrar som varit helt inne i det där med idolhysterin som varit, och de har varit helt tokiga i OLLE. Så jag tänkte att jag skulle ta o tävla o se om jag kunde vinna biljetter åt dom.

Detta var min motivering: "Jag skulle vilja vinna dessa två biljetter till mina systrar som varit helt frälsta i idol sedan det började
(speciellt OLLE) i julklapp. De har alltid varit så snälla o ställt upp o hjälpt till med barnvakt o sådant.
Och jag vet hur mkt de gärna skulle vilja ha biljetterna men att de inte har råd.

Så hoppas nu på tur så världens bästa mostrar får se sina idoler"

OCH VET NI VAD??? jag vann =)  Snacka om att mina systrar både vart överraskade o jätteglada när de fick reda på att de skulle få se IDOLERNA =)






Konstigt.


2011-01-11 @ 13:50:44
känns lite tomt och konstigt här hemma just nu. Leila ligger ute i garaget i syskonvagnen o sover. Det har hon gjort sedan vi kom hem mellan 12 halv ett. Elliott han somnade för en liten stund sedan trots att de verkade i princip omöjligt att få honom o somna. Så nu sitter jag här o lyssnar på tystnaden o undrar vad jag ska göra.

Har precis tänt en brasa iaf, tyckte de va lite kallt härinne nu. Ska nog ta o gå fram till apoteket en sväng senare när barnen vaknat o se om jag kan köpa en till nappflaska till Leilas NAN. hon har ju två stycken Dr Brown- men kan va bra o ha en till- för ibland hinner man inte med o diska osv.
Hade tänkt o testa sån där MAM flaska..nån som använder såna till sina/sitt barn?

nähä.. nu tycker jag lillan borde vakna snart...de börjar ju bli matdags för henne.

hörs senare,
kramis





App för blogg.se


2011-01-11 @ 13:38:54
HAr läst att de ska komma en iphone App från blogg.se så man kan blogga o lägga in bilder direkt från mobilen.

Är de någon som vet när Appen är klar??





Pumpaläns


2011-01-11 @ 13:37:43
Fick se förut att de va dåligt me luft i däcken på syskonvagnen, REDAN? får nog allt ta o bege oss upp till macken och pumpa däcken sen så vi inte får punka eller liknande..vore ju skräcken de..haha!





syskonkärlek ♥


2011-01-10 @ 20:55:04

elliott hjälper lillasyster med nappen.







kommentera?


2011-01-10 @ 20:41:49
Ni är många som kikar in här, vore skoj om ni kunde passa på o skriva nåt när ni ändå är här ju ;)

har ni tänkt på att ett hej räcker långt o kan faktiskt förgylla nåns dag <3





Måndag- Ensamma


2011-01-10 @ 08:14:07
Godmorgon i stugorna. Här sitter nu jag o elliott o passar på att mysa lite grann medan lillasyster ligger o sover i sin vagn så sött!
Natten har varit ganska bra ändå. Var bara det att lillan hade svårt att komma till ro o somna. Hon vaknade om o om igen o somnade nog inte förrän 12 halv 1. sen vaknade hon vid kvart över 2 och var hungrig o sen gick de en bra stund innan de va dags igen- för sen åt hon inte förrän halv 7. Så de är väl ingen idé o klaga inte =) Elliott kom in till oss runt fyra i morse o ville sova hos oss med. Så fyra stycken har vi varit i sängen...så mysigt så <3

IDag vet jag inte va vi ska hitta på. HAde tänkt mig en promenad med syskonvagnen- men de blåser ju typ storm ute. Får avvakta till senare idag o se om vinden avtar lite grann.
För övrigt så är jag och barnen ensamma hemma nu fram tills imorn kväll. A är nämligen iväg med jobbet..men de ska nog gå super det här =) de är ju så snälla o rara mina fina barn!

Önskar er alla en trevlig start på veckan,
hörs.
kramar





Mitt nya liv.


2011-01-09 @ 21:03:06
Från o med imorn hade jag tänkt att börja mitt nya liv. HAr visserligen gått ner alla mammakilon sedan inskrivningen hos Barnmorskan. Men skulle gärna vilja hamna en bra bit under 70 sträcket igen. Så mitt mål är nu att gå ner 7-8 kilon fram till sommaren.

Så nu är det minst en promenad om dagen som gäller..och endast godis på helgen, och då ska de va i form av en liten sån där färdig påse med godis eller en mellan chokladkaka. Inte vräka i sig massa lösgodis eller en stor chokladkaka här inte! Och fika ska jag försöka o undvika med.

Försöka ska jag iaf, hoppas jag är lika envis denna gången som förra bara!





ostbågen ♥


2011-01-09 @ 20:44:06


Detta är leilas favoritsovposé, hon älskar att ligga ihopkrupen som en ostbåge på mammas bröst





STÄDA STÄDA...


2011-01-09 @ 11:44:01
IDAG MÅSTE JULEN STÄDAS BORT- vill bli av med allt nu!!  ska bli skönt o få fram de vanliga igen faktiskt.


en promenad i de soliga o halkiga vädret måste de bli med- röra på den dallriga mammamagen som liknar dallrig jello..haha!

Vad ska ni göra idag?

önskar er ett trevlig slut på veckan.

kramar





mina älskade barn. Behöver jag säga...


2011-01-08 @ 21:22:28

dsc00830 (MMS)

mina älskade barn. Behöver jag säga att de är de bästa som hänt?






fredagsmys ♥


2011-01-07 @ 21:37:01

När sessan ligger tätt i ens famn och  sover och snusar som bäst och man sitter o sniffar på henne lite då och då, kikar på hennes söta lilla ansikte och förundras över att vi återigen lyckats skapa nåt så fint...ja då är det fredagsmys på högsta nivå

LYCKA





pyjamasmys ♥


2011-01-07 @ 12:51:48

såhär mysigt hade vi de i morse när vi hade vaknat alla 3. mina söta pyjamasmysbarn

 

oj vad elliott ser "vuxen" ut..stora killen

leila ligger på en kudde i mammas knä o far o flänger som alltid





SOOL =)


2011-01-07 @ 12:34:36
Tänk va lite sol kan göra mkt. När jag och barnen va ute o gick på förmiddagen så tittade solen äntligen fram, så som man saknat den så kändes de genast mkt lättare. Man vart genast riktigt glad och pigg!

Nu försöker jag få mina barn att sova. Hoppas dock inte på några större mirakel för Elliott har inte sovit mitt på dagen sen han va sjuk då i mellandagarna. HAn är jättetrött men vägrar typ o sova. O skulle han nu somna så skulle lillan säkert strejka. Försöker få henne o somna lite i hennes vagn härinne- men de verkar hopplöst! hon ska bara vara nära sin mamma hela tiden.
så de här med att få barnen att ens sova samtidigt någon minut på dagen- de får man nog drömma om. Men solen är ju iaf framme o det är fredag =)

önskar er alla en trevlig dag.

kramis





Snorigt o motigt.


2011-01-06 @ 20:09:12
Godkväll i stugorna! Ligger utslagen i en soffa o har världens goaste dessa sovandes på mitt bröst, mysfaktorn är så hög som den kan bli :) Här hemma är de lite halvslött just nu då 3/4 av familjen blivit förkylda och dessutom har de varit en kass natt där storkillen vägrade sova mellan 02-04. Och när han väl somnat så va de dags för Leila att äta tyckte hon. Sådant är läget här hemma just nu, har så fullt upp med mina underbara barn att tiden till bloggande knappt finns längre. Men så är de ;) family comes first! Kan ju för övrigt tillägga att jag hittat en gratis träningsmetod. För vem behöver träna på gym när man kan ge sig ut ochgå med syskonvagnen på de oplogade och moddiga trottoarerna här hemma?? Tänk om de kunde tänka på oss med barnvagnar som oxå måste ta oss fram! Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag. Kramis





3 veckors kontroll BVC


2011-01-05 @ 13:05:33
Morgonen började stressigt som vanligt- leila åt runt åtta snåret, sen skulle elliott få i sig lite frukost o bli påklädd. O sen skulle Leila bli påklädd. Det är inte lätt o hinna med allt till man ska åka strax innan nio när man har en liten ligist som bara gör massa hyss o bara vägrar o bli påklädd. Men vi va iaf på plats på dagis några minuter efter nio- inte illa pinkat!
Elliott fick tag på vällingdoseraren på något skumt sätt, så när leila o jag hade bytt blöja så hade han lyckats få upp locket o satt där i soffan o petade runt med pulvret. Hela soffan var gulprickig o lite småkladdig =/

Efter dagislämningen så åkte jag och Leila hem, jag lade i henne i vagnen o så gick vi fram till Vårdcentralen för en BVC kontroll.

För en vecka sedan var hon 54,5 cm lång, vägde 4010 och hade ett huvudomfång på 36,5 cm.
Nu en vecka senare så är hon 55 cm lång, väger 4170, har ett huvudomfång på 37 cm.

Hon växer så de knakar lilla gumman =)






Belly Bandit på blocket!


2011-01-04 @ 20:31:34
Sådär, nu har jag lagt ut min belly bandit i strl M på blocket- hoppas någon nappar på att köpa den snarast o för det priset eftersom jag hittat en i exakt samma prisklass fast i storleken mindre då som jag gärna vill köpa.

Ni hittar annonsen här:





3 veckors sessan ♥


2011-01-04 @ 20:29:10







Leila 3 veckor ♥


2011-01-04 @ 13:36:59
Idag blir sessan 3 veckor- har tiden verkligen gått så fort? Rätt va de är så står hon väl här hemma o är 15 år o tjatar om att få en moppe ;P

Hon är helt underbart söt- fantastisk på alla sätt o vis.
Hon äter ungefär var tredje timma på dagarna; ibland kan de gå lite längre tid emellan beroende på om hon sover eller inte.
På natten kan hon klara sig ca 4-5 timmar innan hon vaknar och är hungrig. Häromdagen somnade hon halv elva o vaknade inte o va hungrig förrän kl 4.
Hon har börjat vara vaken lite mer nu, och de gillas massor. Hon ligger/sitter då och kikar med STOORA uppspärrade ögon, gärna på nån lampa om de finns nån som lyser. Så mysigt o se henne
På kvällarna runt nio har hon en skrikperiod där typ inget man gör hjälper.. men de går över efter en stund. De tar oftast ett tag innan hon somnar för natten med. Blir lite kräks emellan o utspottning av nappen o så innan hon brukar komma till ro.
Hon gillar fortfarande att ligga tätt intill på bröstet som en liten ostbåge..o ska helst vara nära hela tiden. Vi försöker lägga henne i hennes vagn som står härinne så vi kan pyssla me lite annat o hon kan sova. Ibland funkar de- ibland funkar det inte. Selen har vi oxå gått runt med en del- samma sak där. Ibland funkar de o ibland inte. Men jag tycker iofs att det är mysigt att hon vill vara nära hela tiden- fast de blir jobbigt när man har ett underbart barn till som man gärna vill ägna lite uppmärksamhet åt oxå ju, sen är de ju lite annat småplock man måste göra ibland med. MEn som sagt- jag tror det är en liten period bara- vi får fortsätta att försöka vänja henne.

ÅÅÅ..våran lilla sessa, du är underbar








Bara vi flickor hemma ♥


2011-01-04 @ 13:26:06
Va tomt o konstigt de har känts hemma idag- De har ju bara varit vi två flickor hemma. Grabbarna är på jobb/dagis. Elliott han bara sprang rätt in o grabbade tag i en bil de första han gjorde när han kom in på dagiset. Som om han aldrig varit borta- de va skönt de! HAn tyckte nog de va riktigt skoj o komma hemifrån o få leka lite grann.

Leila och jag tog oss en tur förbi jobbet efter vi hade lämnat elliott på dagis. Vi skulle egentligen åkt hem o hämtat vagnen o tagit en långpromenad- men de bara snöar, snöar o snöar så de fick kvitta. Inte lätt o komma fram med vagnen ju.
Va skoj o träffa folket igen- alla tyckte hon va jättesöt.. o hon var faktiskt vaken hela tiden när vi va där. Alla sade olika- en del att hon är lik mig, andra att hon är lik sin pappa..haha! Det är ungefär som med A's föräldrar- de tycker hon är lik mig. Mina föräldrar tycker att hon är jättelik A. Där ser man va man kan tycka/se olika =)

Stannade förbi ica en sväng efter besöket med för lite handling av nödvändigheter så man slipper o handla på ett par dagar iaf. När vi kom hem så sov leila fortfarande jättegott i sitt babyskydd- så jag klädde ur henne ur overallen o lät henne få sitta kvar där i och sova. Under tiden hann jag faktiskt med att byta sängkläder i alla sängar, frotté, gno inne i duschen o städa toalettholkar o handfat. Känns riktigt skönt att ha de gjort nu faktiskt. Nu är de bara golven o lite dammning kvar i resten av huset. Men de får vi ta imorn efter vi varit på BVC.

När hon vaknat o hade ätit så bajjade hon såklart lite grann med o pinkade ner sig, så va bara att ta o tappa upp ett bad åt henne. Hon blir så lugn o bara ligger o kikar när hon badar- hon verkar tycka om det massor.

Nu hade jag tänkt o kika mailen en snabbis med, måste snart gå ut o starta bilen o se om de har plogat något, för i så fall lär man ju få skotta en hel del för o komma ut me bilen. Det är ju en liten buse som ska hämtas på dagis vid 2-tiden


Hoppas ni alla mår fint,
kramar







förmiddagens promenad.


2011-01-03 @ 13:21:48
efter att båda barnen ätit lite så klädde jag på dom i omgångar o sen hamnade de i syskonvagnen så vi kunde ta en liten promenad. A har blrjat jobba idag igen, så nu är de vardag igen o på nåt sätt känns de skönt att blrja försöka få in lite rutiner.
dagis kommer de ju att bli denna veckan med; imorn o på onsdag ska buselliott ÄNTLIGEN få komma till dagis o leka av sig. no more climbing on the walls- skönt för elliott de.

lite bilder på hjärtana i vagnen kan jag ju bjuda på oxå;









lika som bär?


2011-01-03 @ 07:48:12

leila?

Elliott??







nu ska här gosas bebis tills jag somnar :-...


2011-01-01 @ 22:43:40

dsc00767 (MMS)

nu ska här gosas bebis tills jag somnar :-D godnatt kära läsare.






första dagen på 2011.


2011-01-01 @ 11:35:11
Gott nytt år på er alla! hoppas ni hade en mysig nyårsafton. De nya året firades in med de allra finaste nämligen, sambon o mina två söta barn. Vi åt oxfilé o hasselbackspotatis me rödvinssås o sen lite snacks me såklart =) Elliott försökte hålla sig vaken, men runt tjugo i 10 fick vi ta o lägga honom.

JA vilket härligt slut på 2010, att få vara med min fina familj och fira, behövs de nåt mer? jag tror inte det. Är så otroligt tacksam över mina fina barn o min sambo <3 De betyder allt!!

Idag ska vi nog försöka hinna med en premiärtur me syskonvagnen tror jag bestämt, det är dags ;)

Hoppas ni alla mår bra o att ni får en trevlig 1 januari.

KRAMAR