Aj och ouch :(


2011-06-30 @ 19:10:01
När jag borstade igenom håret när jag hade duschat för en stund sen o kom åt hårbottnen gjorde de ont som s*tan. När jag dessutom strök handen på den sidan av huvudet sved de oxå.
Bränt hårbotten idag då, härligt! har nog aldrig hänt mig förut faktiskt, men iofs har jag ju tappat massa hår på sistone! Är väl sedan graviditeten med Leila antar jag, så är tunnhårigare nu, lättare att de händer då kanske?

Aj och ouch





Sol och bad


2011-06-30 @ 12:07:21
Nu när elliott är på dagis o leilan är hos sin farmor så passar mamman på att ha lite ego tid i form av sol och bad
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos





Leila gladfis


2011-06-30 @ 09:16:33
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





En tjockisbulle


2011-06-29 @ 19:54:34
Vi var på BVC förut idag, Leila växer o växer- mest på bredden ;) 9140 gram tjock och 71 cm lång är hon numera.

tjockisbullen min <3





Godmorgon mitt i veckan :)


2011-06-29 @ 07:42:16
Photobucket Pictures, Images and Photos
barnen tog visst lite sovmorgon idag :)
idag är de dagis som gäller för elliotts del, vi andra ska nog va ute o sola o bada (Leila i skuggan förstås)





Rart <3


2011-06-28 @ 20:58:21
Svärmor ringde förut ikväll o undrade om hon inte kunde ta Leila en sväng på torsdag när Elliott är på dagis så jag får vara själv lite grann. Det tackar man ju inte nej till. Då kan man ju kanske städa i lugn och ro.. (fast känner jag mitt ego rätt så kommer jag nog steka i solen om det är fint väder tyvärr =/ )

Vet ni vad hon sa? "Jag tänkte jag kunde ta Leila eftersom jag hade Elliott häromdagen så det blir rättvist"
Hur rart sagt är inte det då? Iofs så är Lillan är bara strax över halvåret-tror inte hon bryr sig om sånt ännu. Men det är verkligen supersnällt av henne.

Vilka underbara människor vi har runtomkring oss som ställer upp så <3





Smultron


2011-06-28 @ 20:11:16
På våran baksida- precis i kanten av plattorna på uteplatsen växer de massa smultron. Tycker det är så mysigt och charmigt att ha dom där. Trots att det är en liten busunge som haft problem med att låta bli bären så är det ändå flera små röda,mogna bär som hänger där :)

Photobucket Pictures, Images and Photos





Dagens


2011-06-28 @ 19:58:59
Idag har de varit en varm dag! Visst; en annan klarar ju av värmen- de är ju värre med barnen. Dessutom blev Leila förkyld inatt så de har varit gnäll o pippel under nattens/ dagens gång. Stackars hjärtat att va så snorig när det är så varmt!

På förmiddagen tog vi oss en promenad fram till byn. Hittade en jättesöt villervalla dress till leilan på kidzshoppen som nu med sin rea säljer ut märket 20% billigare. Ypperligt att ha på henne nu i värmen! Sedan inhandlades det jordgubbar och en piggelin.

När vi kom hem från promenaden var barnen jättevarma så slängde i måånga hinkar med vatten i elliotts plaskpool så han fick svalka av sig.
När vi kikade på storebror som satt där och badade så blev Leila ledsen igen- så jag ställde henne med fötterna i poolen. Hon sa inte ett knyst utan bara stod där och log :)
Till slut fick mamman för sig att klä av henne o se om hon också ville bada. Och gudars så glad hon blev- hon tyckte det var jätteskönt!

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos


Efter att barnen hade ätit o lite så packade jag ihop lite grejer och sen åkte vi till e, w och m o badade i poolen. Hemma var vi nog inte igen förrän runt 5-snåret.

Sedan det har vi hunnit äta middag bestående av grillad kycklingfilé med pasta och kall citronpepparsås. Och nu när barnen sover sitter jag ute o njuter av lugnet o att de blivit svalare i väntan på att klockan ska bli nio då ett av mina favoritprogram ( förutom Leila bakar i Frankrike då) börjar

ha en trevlig kväll allihopa!





En upptäckt


2011-06-27 @ 21:11:01
Upptäckte häromdagen något som jag innerligt hoppas inte är nåt.
När man har så mkt underbart i sitt liv- så är man såå rädd att förlora allt..så därför blir de att man bara går o grubblar o tänker extra mkt dock, inte bra =(

hoppet är det enda som inte överger människan!





Ny markis


2011-06-27 @ 19:47:46
I lördags fick vi äntligen hjälp med att sätta upp terass armoden vi köpte i fjol, så nu sitter den uppe utanför köket o ser till så morgonsolen håller sig undan när vi ska sitta ute o äta frukost. O man slipper dra ner persiennerna så fort solen tittar fram :)

Photobucket Pictures, Images and Photos





Måndag och update


2011-06-27 @ 19:25:42
Måndag igen och vilket härligt väder det varit idag o är iofs fortfarande. välkommen igen älskade sommar, hoppas du kommer för att stanna!

Helgen har gått lika fort dom vanligt, var en riktigt trevlig midsommar, midsommardagen va vi hemma o myste alla fyra, och igår var vi iväg till A6 för lite shopping. De är väl en beskrivning av helgen det- kort o gott :)

I morse ringde elliotts farmor o undrade om hon fick ha elliott idag- kan ju säga att de va en liten pojke här hemma som vart överlycklig när han fick höra att han skulle till farmor
Vid 10- tiden kom hon o hämtade honom och vid fyra var de här igen; det har varit en riktigt "tjejig" dag här hemma med andra ord! Blivit solande i ett par omgångar när lillan sovit- annars har vi två handlat och gosat massor <3

Här hemma blev de grillade biffar med sallad, kroketter och tsatsiki ikväll, var riktigt gott. Efteråt tog pojkarna en tur på cykeln så elliott fick inviga sin nya cykelhjälm med bilar motiv på! ( vad annars ?)

Sitter fortfarande o väntar på att de ska komma hem- är ju en trött liten kille som borde gå och lägga sig!

vi hörs, kramis





Ser på film


2011-06-26 @ 20:16:49
Sitter och kikar på the proposal med bl.a. Sandra bullock och ryan reynolds, riktigt bra film ( sett den förut )

hoppas ni mår bra!





Midsommarbilder


2011-06-25 @ 20:29:31
några bilder från gårdagens midsommarfirande

Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos





Glad midsommar allihopa!


2011-06-24 @ 18:02:33
Photobucket Pictures, Images and Photos

glad midsommar- för våran del firas midsommaren hemma hos E & F med massa folk- super mys! Här ser ni kvällens Leila outfit ;) o mamans outfit
Photobucket Pictures, Images and Photos





Dåligt samvete


2011-06-22 @ 20:07:23
Att sitta och äta glass o sedan slå på biggest looser ger en inte alls dåligt samvete eller så :(

snacka om dålig självdiciplin; o jag som varit så duktig!





Stor tjeja


2011-06-22 @ 13:08:27
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
Nya nappar till stora tjejen. Nu används nappar som är från 6 månader istället och Leila- hon gillar't ;)


Misstänker dessutom att de kanske är bissingar på gång snart! Idag har hon verkligen allt i munnen konstant- hon blir desperat om hon inte har nåt o stoppa i munnen! Sen har hon sovit riktigt oroligt några nätter nu- de var längesen sist!





Ni missar väl inte?


2011-06-21 @ 21:52:45
Imorgon är det äntligen premiär för Leila bakar i Frankrike på TV4 plus :)





Bokat och klart :)


2011-06-21 @ 21:08:49
Sådär då har jag bokat en plats på mammabloggkryssningen
Ska bli skoj- känner väl inte nån direkt så- men har ju iaf pratat lite med en del. Är som det verkar inte ensam om att resa "själv" ,skönt de :)

ska bli kul att träffa massa nytt folk- ska du med?





Morgonmys


2011-06-21 @ 07:14:06
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
här ligger vi nu o myser i sängen. Vi tjejer är trötta o gäspar ofta efter en strulig natt, Leila ska dessutom bara klättra på elliott hela tiden. Elliott tycker de är jättejobbigt eftersom han försöker titta på mr bean men bara blir störd hela tiden ;)

Godmorgon!





Tummen upp!


2011-06-20 @ 11:19:22
Photobucket Pictures, Images and Photos

yey, tummen upp för nyss fick jag sms om att jag har ett paket att hämta ut! Fem dagar tog de från beställning till leverans sms, det är inte illa med tanke på att de varit helg emellan också :)





Måndag


2011-06-20 @ 09:31:56
Sitter här i soffan o myser framför katten gustav med Elliott. Leila ligger i skrivandets stund o sover i vagnen på altanen.

härligt att solen börjat titta fram nu- trodde de skulle va regnigt o tråkigt idag också! Då får de allt bli en promenad med barnen senare under dagen.

Skulle verkligen behöva handla lite oxå, men det är ingen ide ännu! Ica får inte sina brödleveranser förrän senare idag. Så när man handlar på måndagsförmiddagar får man ändå åka i handla igen eftersom de inte finns nåt bröd! Då kan jag ju lika gärna handla allt då istället! Nackdelen med att bara ha en mataffär det!!

Nää.. Nu blir de mys igen, hörs senare!





Helgen som varit


2011-06-20 @ 09:23:09
Då va det måndag igen. Helgerna går verkligen i ultrarapid fart- man hinner inte med ju =/

I lördags jobbade pappa A till halv ett, så barnen och jag busade ensamma på förmiddagen. Sen på sena kvällen bestämde jag mig hastigt o lustigt för o följa med flickorna till Harrys i Motala. Var verkligen superkul och komma ut bland massa folk och bara vara Emelie för en stund! Skönt o kunna koppla bort blöjbyten, matning etc en liten stund!

Men man mådde ju som man förtjänade igår- inte van vid att dricka så mkt och inte van vid att lägga mig vid fyra på morgonen! fick bli en slappedag hemma igår med andra ord :)





någon som är intresserad av lite babyprylar?


2011-06-18 @ 15:09:54
Efter att idag haft en liten rensning bland leilas kläder/prylar som hon inte använder längre så blev det lite smått över som vi vill bli av med.

Tänkte testa o se om det är nån som är intresserad av grejerna här innan jag lägger ut annons på blocket ;)



Rätt Start babygym- Pingu. Mkt sparsamt använt då lillan tyckt bättre om o ligga på filt på golvet och leka. inköpt för ca 600:- Pris 300:-


babysitter av märket babybooom (köpt på gekås) och Taft toys mobil till babysitter. 100:-


Fisher price mobil som spelar musik till spjälsäng,  150:-
--------------------------------
paketpris 500:-

kommentera vid intresse eller frågor, de går även bra att maila på [email protected]





Bär alltid mina barn med mig vart jag än går


2011-06-18 @ 08:48:05
Januari detta år vann ju jag en tävling där priset var en ring med valfritt budskap. Givetvis blev det barnens namn på ringen, och sedan jag fick ringen med posten har vi varit oskiljaktiga.

Den sitter där på mitt finger och på så sätt bär jag alltid med mig mina barn- vart jag än går <3

Photobucket Pictures, Images and Photos
sliten och välanvänd eller vad?





lilla leilan ♥


2011-06-17 @ 15:37:01

satt o kikade igenom gamla kort med Elliott o hittade denna bilden från bb tiden på leila-två dagar gammal var hon här. MAn glömmer fort hur små de är. O tänk så annorlunda hon ser ut nu jämfört med då. Mkt hinner o hända på 6 månader!

Photobucket Pictures, Images and Photos

 






morsdagpresenten.


2011-06-17 @ 15:26:50
har ju helt glömt bort o visa er vad jag fick i morsdagpresent av mina barn =)

Dessa fina sandaler från scorett är numera i mina ägor =) Tack rara barn ( och hjälpen de fick ;) )





Ja ni...


2011-06-17 @ 15:08:20


Jag måste verkligen vara världens tråkigaste/ointressantaste människa eller?  De känns ju verkligen som de ibland iaf *snyft* Bara o inse att jag aldrig kommer vara sådär "inne" eller "populär" som vissa är...


JAg är den jag är, o gillar folk inte det så är de väl så?

Jag har  i alla fall världens finaste barn <3 Vad vore jag utan dom?

ni kan väl iaf skriva nåt när ni ändå kikar in också ;)





4 veckor på söndag :)


2011-06-16 @ 22:14:07
På söndag är de fyra veckor kvar tills vår första semester som en familj på fyra börjar! Då bär det av till solen och vindarnas ö för en vecka fylld med sol o bad, det får hoppas vi på i alla fall! Annars får de väl bli massa utflykter om de är kallt o regnar!

längtar, längtar





uppdatering- hur man skriver inlägg med sin iphone utan app.


2011-06-16 @ 21:03:59
Här berättar jag hur man  går tillväga när man ska skriva blogginlägg från sin iphone utan någon APP.

Nu kommer en liten uppdatering på hur man skriver blogginlägg från sin iphone utan någon APP. Tänkte lägga till ett litet avsnitt om hur man kan göra för o fixa till bilderna i inläggen.



- först måste du givetvis logga in på http://blogg.se på din iphone. Sedan klicka på nytt inlägg. När du kommit in där så scrollar du ner så du kommer till slutet av rutan som man skriver i för att ändra redigerare. Nu kommer det inte längre att visas någon bildikon, ikon för html, bokstäver för fet, kursiv eller understruken text osv.

-Sedan är det bara att börja o skriva. Det dumma är nu då att du manuellt måste skriva in koder för radbytning, fet text osv. 
Så du skriver din text... och när du vill byta rad på texten så skriver du <BR> efter texten när du vill byta rad (detta gör att du börjar på ny rad, vill du ha ett mellanrum använd dig av <BR><BR>)

-vill du att en del av texten ska vara kursiv så använder du dig av <i> din text här </i>
-vill du att en del av texten ska vara fet så använder du dig av <b> din text här </b>
-vill du att en del av texten ska vara understruken så använder du dig av <u>din text här </u>

vill du dessutom ha texten centrerad så skriver du <center> innan första ordet du skriver o avslutar med </center> efter det sista ordet du skriver. (samma gäller höger/vänster som då blir <left> eller <right>)

-vill du länka till något  <a href="adressen dit du vill länka"> länknamn</a>

INLÄGG MED BILD:

Tro det eller ej, men man kan faktiskt även skriva inlägg med bild från iphonen redan nu.
-De man då först o främst måste göra är attt ladda ner APPEN photobucket som man går in o söker efter i appstoren på sin iphone.

-När man laddat hem den appen gör man följande för o ladda upp en bild;
man klickar på upload media- klickar där på knappen choose existing (då kommer man in på sin kamerarulle för o bläddra mellan de olika bilderna man har på sin iphone)

-När man sedan har valt bild så laddas bilden upp ( ibland måste man trycka på den gröna start knappen)

- sedan klickar man på my albums o klickar där på bilden man vill lägga upp i sin blogg.  Nu är det några olika ikoner under bilden ( en ruta med en pil i, en högerpil, en vänsterpil o en rund ring med ett i)

-klicka på den runda ikonen med ett i i o då dyker de upp flera olika länkar man kan kopiera; den du sak välja är den koden som står efter  HTML.

- när koden är kopierad så stäng der photobucket och gå in på din blogg- och inlägget du vill ha bilden i om det är ett redan skrivet inlägg, skapa annars ett nytt.

-dubbelklicka på rutan man skriver i och tryck på klistra in o vips så har du kopierat in koden.

vill du nu skriva in text efter bilden så tipsar jag om att du borde göra radbytning <BR> innan du skriver texten under bilden.
_____________________________________________
OBS: Är det så att bilden blir bigbaoutastor när du förhandsgranskar ditt blogginlägg så får man gå in o ändra inställningarna på photobucket.

gå in på settings> Upload där ska du ändra på image size, jag har för närvarande 640x640 som max pixlar o de kan nog va en rätt så vettig storlek, eller 320x320 pixlar


HUR MAN REDIGERAR BILDERNA SÅ MAN FÅR FINA RAMAR ETC.

-gå in på App Store och sök efter programmet snapbucket, ladda sedan ner denna APP.

-Öppna appen och ta ev en bild som du sedan redigerar, eller välj en gammal bild genom att klicka på ikonen med flera smårutor på varandra  i vänsterhörnet. klicka sedan på kamerarullen o vilken bld du vill använda dig av.

-Nu finns det massa olika sätt o fixa till bilden.  Väljer du sets så får du hela paketlösningen, de vill säga filter-effekt-vignettes-frames genom o välja en av alla fyrkanter med hund i. Men mitt tips är självklart att göra iordning allt själv.

Klickar du på filters- så dyker det upp flera olika alternativ på hur du vill att bildens färg ska vara.

klickar du på effects- så dyker det upp flera olika alternativ på hur du kan göra för att få roliga effekter på bilden,

klickar du på vignettes så dyker det upp flera alternativ du kan välja bland när de gäller att fixa snygga effekter i utkanten av bilderna.

klickar du på frames- så dyker det upp flera olika alternativ på ramar du kan använda dig av.


Själv använder jag mig av vignettes- rough black och sedan frames- Grunge White

när du sedan tycker att du är klar med bilden så  klickar du på save snap längst upp i höger hörnet och klickar på done. Sedan sparas fotot på din kamerarulle- så det är bara att gå in och ladda upp det på photobucket som jag berättar hur man gör ovan.
___________________________________________


hoppas nu att ni fann nån nytta i detta..de är inte så svårt bara man vet hur man ska göra


LYCKA TILL o fråga om de är nåt =)





Nyklippt storfis


2011-06-16 @ 19:51:56
Photobucket Pictures, Images and Photos

Elliotts hår var riktigt långt i nacke o lugg- så vi bad syster-moster Ellen att klippa elliotten nu i eftermiddags! Visst blev de bra?


tack "Lellen"





Ny design?


2011-06-16 @ 15:14:58
Funderar på om jag ska göra om min design eller kanske bara uppdatera med nya bilder? Vad tycker ni?





Oväntat


2011-06-16 @ 14:46:23
Vad härligt väder de blev ute nu i eftermiddag, de va helt oväntat det.

Hämtade elliott på dagis för ett tag sen, där va de ute i det fina vädret o lekte- mys!

Nu ligger elliott här på soffan o är halvslö, o Leila ligger o sover i vagnen. Mamman har både hunnit städa o rensa ogräs runt plattorna på förmiddagen- så alla måsten är gjorda :)
Tjatar på elliott om att vi ska gå ut i de fina vädret o leka eller hoppa studsmatta- men han säger bara nej :( o jag som ville va ute o njuta :(

Nähä, bäst o kolla till lillan ifall hon vaknat- man kan inte alltid lita på babymonitorn till 100 procent har jag märkt!

ha det, kramis





Gass


2011-06-16 @ 14:35:28
Photobucket Pictures, Images and Photos
De första elliott sa när vi kom hem va gass, o eftersom mamman har svårt o säga nej när elliott kikar lite ledsamt med sina bruna hundögon så fick de bli en piggelin i alla fall





Hej hopp


2011-06-16 @ 12:40:17
Photobucket Pictures, Images and Photos
hej hopp o här är jag o jag är alltid lika glad





BVC kontroll hemma.


2011-06-15 @ 22:56:38
Häromdagen hade vi BVC kontroll ( 2 1/2 årskontroll) på elliott här hemma. Var ju över ett år sen han va sist- så à och jag tyckte de va dags nu. Men ingen virrig BVC tant här hemma inte; mamman o pappan mätte o vägde honom ;)

93,5 stadiga cm över marken och 14,5 kilo! Han växer så de knakar storkillen!





Inhandlat nu ikväll


2011-06-15 @ 22:45:18
Efter att ha googlar på solskydd vagn o gått igenom flera butiker så hittade jag oxi sun stroller shade som verkar vara en riktigt bra solskärm med bra uv-skydd! hoppas den passar bara!

Blev sedan glatt överraskad när jag på nåt sätt kom in på regn skydden och fick se att de faktiskt säljer tullsa regn skydd till syskonvagn med två sittdelar- exakt ett sådant som jag tittat på där vi köpt syskonvagnen, fast de här var 100:- billigare o ändå samma.

Självklart slog jag till och nu är de bara att gå o vänta o vänta ;) vilket bra slut på denna dag ändå!

Godnatt kära läsare!





Ingen mer flint!


2011-06-15 @ 20:20:27
Leila hade runt 3-4 månaders ålder legat o gnott med huvudet så pass så hon hade en stor kal fläck på bakhuvudet. Nu har de dock vuxit ut massa nytt hår där och flinten är nästintill ett minne blott.
De blir nog ingen Mörkhårig tjej som mamman det här inte, verkar som hårfärgen går mer o mer åt de blondare hållet! Spännande i se va de blir för färg i slutändan :)

Photobucket Pictures, Images and Photos
såhär ser de ut nu
Photobucket Pictures, Images and Photos
3-4 månader gammal





Mysig förmidag!


2011-06-15 @ 13:30:51
Efter att vi lämnat Elliott på dagis så styrde Leila o jag vagnen mot byn för o möta upp leilas mostrar o kika på skolavslutningen. JA, för idag slutar alla barnen skolan för att ha sommarlov!

Så roligt det var o se alla barnen, o sen var vi vid högstadiet o kikade på min kusin som slutade nian idag. Var så mkt folk ute-inte ofta det är de på bynn inte =)
Blir ändå lite nostalgi på nåt sätt- man tänker tillbaks på alla skolavslutnignar man själv varit med om; o när man slutade nian. De var verkligen längesen ju, vad gammal jag är ;)

Avslutade självklart med lite fika på mammas altan med jordgubbsbakelse från fiket =)

Bara skolavslutningen varit så blir de på nåt sätt sommar i mitt sinne- de är då sommaren börjar på allvar- så har de alltid varit för mig!  hoppas att de blir riktigt fint väder nu framöver så alla barnen får sola o bada o ha de roligt =)

Nu är de snart dags o hämta storbusen på dagis, ha de gott!

kramar






Emeli's design klar


2011-06-15 @ 13:20:26

Nu är Emelis design klar, för att kika in den så klickar du bara på bilden ovan =)

 

Vill du oxå ha designhjälp? maila mig på [email protected] eller kika in designbloggen för mer info






MammabloggkryssNingen 2011


2011-06-14 @ 20:42:44
Nu när bokningen för mammabloggkryssningen öppnat o är öppen till 14 juli ( Max antal platser att bokas är dock 200 st) så är de väl dags att boka snart antar jag.

men jag vill som sagt inte åka helt själv- vore skoj att slå följe med nån/ några o kanske dela hytt? Nån som vill göra sälle?





Solskydd till vagn?


2011-06-14 @ 19:52:38
Nu sitter ju Leila upp även i syskonvagnen då liggdelen blivit för liten! Med andra ord så sitter hon framåtvänd precis som storebror ( babytravel Dublin syskonvagn)
när man inte kan vända på vagnen o solen ligger på när hon sitter däri har jag använt mig av en filt- men de är ju blåsigt nästan jämt o solen får hon ju på sig ändå även om de blir i lite mindre skala,

är de någon som har tips på ett bra o prisvärt solskydd till vagn?? Vore såå tacksam för lite hjälp :)





Bak


2011-06-14 @ 12:57:07
När vi va och handlade på förmiddagen så fick jag för mig att köpa hem lite jäst o sånt ifall jag skulle få för mig o baka. Så nu ligger de massa bullar på bänken- o jag hann till o med med att steka pannkakor medan jag gräddade bullarna! de va väl inte illa?

Ska snart göra iordning mig o barnen och gå fram till byn o kika på niornas parad. hoppas bara att de inte börjar o regna- vi har ju inget regnskydd till syskonvagnen nu när båda sittdelarna används!

hoppas ni mår fint,
kramis





Mammafrill #2


2011-06-14 @ 10:51:17
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

fortsätter med flätat





Lilla Leila 6 månader ♥


2011-06-14 @ 09:10:00
Kan ni förstå att lillan redan är ett halvår? shit vart tar tiden vägen? Känns som de va igår jag fick ta upp henne i min famn när hon kom ut. Fast o andra sidan känns de likadant me elliott, känns som de va igår han kom me ju =)

O denna underbara flicka är väldans aktiv just nu; hon är alltid glad o smilar upp sig för jämnan, jag brukar kalla henne för lilla sjöjungfrun eftersom hon ligger o sprattlar på golvet med överkroppen ställd uppåt, istället för o krypa så rullar hon o hasar sig framåt överallt- ser riktigt roligt ut men hon tar sig ju framåt ialla fall!

Hon är mycket mer kliig än var storebror var i den åldern och ska gärna rulla fram till eluttaget som uttaget till tvn sitter i o dra ut de så tvn svartnar o storebror blir ledsen, tv bänken är en annan favorit- för gud så skoj det är att ligga o pilla på boxen och dvd-spelaren.

De märks verkligen på henne att hon gillar att äta fast mat nu iaf, gröten glufsar hon i sig i ett nafs och lunchen som de varit lite si o så med innan är slut på en sekund den med =) Fast visst ibland är det svårt att få i henne om storebror går och härjar runt henne, för hon älskar att titta på när storebror leker ! O hon stoppar ju gärna i massa annat i munnen med för den delen. Mammas nylle är en favorit, storebrors gosefilt o djur, o storebrors leksaker...de kliar som bara den i munnen!

Ja, nu är dessutom liggkorgen till vagnen o syskonvagnen undantagna, och babyskyddet med. Känns lite sådär o veta att vi aldrig kommer använda de igen, men så är de ;)  Stora tjejen ska ju sitta upp nu o se allt runtomkring ♥

Grattis på din dag min prinsessa, ska bli så spännande att få följa alla framsteg du kommer att göra framöver- för nu händer de massor ju =)




Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos





Tröttfis


2011-06-14 @ 07:30:30
Photobucket Pictures, Images and Photos
såhär trött va elliott en dag förra veckan när de regnade och åskade ute. Han somnade under en tur i bilen o sen sov han när vi kom in hemma också! Trötters pöjk!





Så många


2011-06-14 @ 07:16:27
De är så många som kikat in här- men inte en enda kommentar. Kan ni inte skriva nåt litet när ni ändå kikar in? Även omni är folk härifrån byn som kikar in? Vore roligt :)

kom igen nu gott folk ;)





Mamafrill


2011-06-13 @ 14:19:05
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
luggen uppsatt i en fläta ihop med en slarvigt uppsatt hästsvans





Busbild


2011-06-13 @ 14:12:18
Photobucket Pictures, Images and Photos
mor och son





De finaste jag har


2011-06-12 @ 22:32:27
Mina barn är de finaste jag har, vet inte vad jag vore utan dom! Kärlek!





2 1/2 år


2011-06-10 @ 11:56:49
Idag är det exakt 2 1/2 år sen vi fick träffa världens underbaraste pojke, Elliott för första gången. Tänk va tiden rusar iväg. Minns de som igår när jag låg därinne o fick upp honom på magen- kärlek från första stund. Aldrig varit så lycklig o glad som just det ögonblicket när vi fick kontakt för första gången. Den känslan går inte o beskriva om man inte varit med om den själv!
Då var dagarna fyllda med blöjbyten o bebisskrik- nu är dagarna fyllda med massa hyss, prat om allt o inget, pussar. Så den pojken kan prata- inte för att vi förstår/ hör allt han säger än. MEn de är på god väg =)

ett par dagar gammal

på ettårsdagen

2 år gammal.

 

kan ni förstå hur spännande det ska bli att se sin lilla kille växa upp o bli en stor kille? alla små steg, o milstolpar..ja det är nästan så de pirrar i hela magen bara på tanken!

 

Grattis vår älskade son!






MysTorsdag!


2011-06-09 @ 11:21:57
Sitter under altantaket o kikar på en sovande Leila. Blev nyss tvungen flytta henne från sovstället då det började regna.

Tänkte ta o sitta här en stund nu när leilan ändå sover o lyssna på när regnet smattrar mot taket - Myspys faktorn är riktigt hög :)

Förhoppningsvis kommer dagen fortsätta såhär mysig; att bara ta de lugnt o va eftersom jag redan hunnit med alla måsten! Handlade efter dagislämingen, har precis städat klart o tvättmaskinen går redan för fulla muggar!

något riktigt härligt dessutom är väl ändå att det är helg imorn igen? Tummen upp :)

Photobucket Pictures, Images and Photos





Lite måste man väl få störa sig eller?


2011-06-08 @ 13:15:37
Jag förstår om elliott hade problem med att somna igårkväll och jag förstår om Leila inte kunde komma till ro o sova i mer än en halvtimma nyss.

tänk om folk kunde visa iaf en liten liten gnutta hänsyn till att det finn småbarn i huset- men icke! Nä, de ska spelas jättehög musik, och hårdrock som låter ännu högre dessutom. När jag stod o försökte söva Leila förut så såg grannen att jag stod o drog vagnen fram och tillbaka men brydde sig inte ett skit.

Det är inte de att de spelas musik- utan de är ju mer en fråga om hur mkt man ökar volymknappen!! De hade varit förståeligt om de hade haft fest- men det har de ju inte!

sen uppskattade väl kanske varken min lilla familj eller våra gäster i söndagskväll att vi 2-3 gånger såg grannen stå o kissa i trädgåren när det inte ens är 10 meter in till huset. Skoj för barnen o gästerna o se då:(

såå, nu har jag avreagerat mig för denna gång!!





Skattepengar?


2011-06-08 @ 11:01:24
Någon som fått tillbaka sina skattepengar än?





Live från bilen som står på garageuppfarten!


2011-06-07 @ 15:28:53
Här sitter jag nu med två sovande barn. När oskovädret hade lugnat ner sig Förut så bestämde vi oss för att ta en sväng i bilen till Hästholmen.

När vi väl kom till Hästholmen så kom ovädret såklart tillbaka o barnen somnade givetvis.

Nu har de äntligen slutat spöregna oxå, men åskan är precis över oss fortfarande. Jag har inte riktigt mage till att väcka barnen o gå in nu heller ju, båda sover såå gott! Får väl sitta här en liten stund till- så får grannarna något o undra över ;)

Photobucket Pictures, Images and Photos
en sovande liten Leila





Godmorgon tisdag


2011-06-07 @ 07:13:17
Photobucket Pictures, Images and Photos
godmorgon!
här ligger Leila o jag o myser i väntan på att storebror ska vakna!





Kass?


2011-06-06 @ 18:25:46
Ni får ursäkta den kassa uppdateringen men har ju tagit tillvara på ledigheten med massa sol och bad o annat skojs med mina tre hjärtan! Man måste ju passa p att njuta till fullo :)

hoppas allt är bra med er!





Underbara fredag!


2011-06-03 @ 14:42:38
Om man bortser från en kvarts köande på banken och 30-40 minuters köande på Ica i förmiddags så har denna dagen hittills varit helt underbar!

I skrivandets stund ligger Leila o busar på en filt här i skuggan efter en längre nap o elliott har precis badat ute i barnens badbalja. Själv sitter jag bredvid Leila- fast i solen o försöker jobba på brännan. ååå så härligt det är med dagar som denna :)

Photobucket Pictures, Images and Photos
Leilas utebus

Photobucket Pictures, Images and Photos
elliott hoppar på det nyaste tillskottet som pappa A var iväg o köpte åt honom igår!har aldrig sett honom så nöjd o glad som när han är uppe o hoppar på den! O självklart testar mamman den lite då och då ;)

hoppas ni har en fin dag ute i värmen, Kramis!





Hemsidan till mammabloggkryssningen


2011-06-02 @ 14:46:03
Nu har Johanna skapat en hemsida till mammabloggkryssningen där all info står- o man kan även deltaga i tävlingar och se vilka som anmält sig till kryssningen med mera!
jag ska åka iväg på kryssningen om inget hinder hinna dyka upp- ska du? Kika in vet jag :)





EgO


2011-06-02 @ 14:00:23
Photobucket Pictures, Images and Photos

här i bloggen skrivs de mest om barnen o våran vardag så tänkte att de kanske kunde va roligt o göra ett litet inlägg om mig- mamman bakom bloggen!

Emelie heter då jag. Är en 27-årig brunett ( född dec -83) från ett litet samhälle i Östergötland. Är sedan 6 1/2 år tillbaka tillsammans med sambon A. Vi bor sedan ca 3 år tillbaka i vårat drömhus :) och i huset bor ju självklart även sonen Elliott ( född dec -08) och dottern Leila ( född dec -10)

Jobbar på Cws boco som manglerska när jag inte är mammaledig, har innan bland annat jobbat några år på RASTA. Planerar att börja jobba igen någon gång under febr-mars 2012.

Gillar långa promenader ( som alldeles för ofta blir med barnvagn- de är ju skönt o få gå själv oxå) ,tycker om att baka ( gärna Leila Lindholms goda o inpirerande recept) , tycker det är superkul att sy- o skulle gärna göra de oftare om jag hade egen maskin, och sen har jag på något sätt kommit in på de här med bloggdesignandet som jag tycker är så roligt att pyssla med om kvällarna när barnen sover.

Som person är jag nog ganska tyst av mig- i alla fall till att börja med när de är folk man inte pratat med förut. Gillar att känna av läget först men har blivit mycket socialare nu än jag var för typ 7 år sen. O det är nog tack vare att jag träffade A.

Många är väldans intresserade av mode och gillar att köpa dyra kläder och bloggar gärna om det och så, jag är helt tvärtom!!Varför spendera massa pengar på ett plagg när man kanske kan få 8 plagg för samma pris på tex h&m? O när man har småbarn så kommer ju dom först, o kläder köper jag hellre till dom än till mig själv. :)

annars så ser jag fram emot en härlig och förhoppningsvis underbar sommar tillsammans med mina tre underbaringar! Så mysigt vi ska ha det!!

nu har ni fått veta lite om mig ;) vill ni veta mer- fråga på!!





Nybadad


2011-06-01 @ 15:48:42
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
nybadad Leila