uppdatering- hur man skriver inlägg med sin iphone utan app.


2011-06-16 @ 21:03:59
Här berättar jag hur man  går tillväga när man ska skriva blogginlägg från sin iphone utan någon APP.

Nu kommer en liten uppdatering på hur man skriver blogginlägg från sin iphone utan någon APP. Tänkte lägga till ett litet avsnitt om hur man kan göra för o fixa till bilderna i inläggen.- först måste du givetvis logga in på http://blogg.se på din iphone. Sedan klicka på nytt inlägg. När du kommit in där så scrollar du ner så du kommer till slutet av rutan som man skriver i för att ändra redigerare. Nu kommer det inte längre att visas någon bildikon, ikon för html, bokstäver för fet, kursiv eller understruken text osv.

-Sedan är det bara att börja o skriva. Det dumma är nu då att du manuellt måste skriva in koder för radbytning, fet text osv. 
Så du skriver din text... och när du vill byta rad på texten så skriver du <BR> efter texten när du vill byta rad (detta gör att du börjar på ny rad, vill du ha ett mellanrum använd dig av <BR><BR>)

-vill du att en del av texten ska vara kursiv så använder du dig av <i> din text här </i>
-vill du att en del av texten ska vara fet så använder du dig av <b> din text här </b>
-vill du att en del av texten ska vara understruken så använder du dig av <u>din text här </u>

vill du dessutom ha texten centrerad så skriver du <center> innan första ordet du skriver o avslutar med </center> efter det sista ordet du skriver. (samma gäller höger/vänster som då blir <left> eller <right>)

-vill du länka till något  <a href="adressen dit du vill länka"> länknamn</a>

INLÄGG MED BILD:

Tro det eller ej, men man kan faktiskt även skriva inlägg med bild från iphonen redan nu.
-De man då först o främst måste göra är attt ladda ner APPEN photobucket som man går in o söker efter i appstoren på sin iphone.

-När man laddat hem den appen gör man följande för o ladda upp en bild;
man klickar på upload media- klickar där på knappen choose existing (då kommer man in på sin kamerarulle för o bläddra mellan de olika bilderna man har på sin iphone)

-När man sedan har valt bild så laddas bilden upp ( ibland måste man trycka på den gröna start knappen)

- sedan klickar man på my albums o klickar där på bilden man vill lägga upp i sin blogg.  Nu är det några olika ikoner under bilden ( en ruta med en pil i, en högerpil, en vänsterpil o en rund ring med ett i)

-klicka på den runda ikonen med ett i i o då dyker de upp flera olika länkar man kan kopiera; den du sak välja är den koden som står efter  HTML.

- när koden är kopierad så stäng der photobucket och gå in på din blogg- och inlägget du vill ha bilden i om det är ett redan skrivet inlägg, skapa annars ett nytt.

-dubbelklicka på rutan man skriver i och tryck på klistra in o vips så har du kopierat in koden.

vill du nu skriva in text efter bilden så tipsar jag om att du borde göra radbytning <BR> innan du skriver texten under bilden.
_____________________________________________
OBS: Är det så att bilden blir bigbaoutastor när du förhandsgranskar ditt blogginlägg så får man gå in o ändra inställningarna på photobucket.

gå in på settings> Upload där ska du ändra på image size, jag har för närvarande 640x640 som max pixlar o de kan nog va en rätt så vettig storlek, eller 320x320 pixlar


HUR MAN REDIGERAR BILDERNA SÅ MAN FÅR FINA RAMAR ETC.

-gå in på App Store och sök efter programmet snapbucket, ladda sedan ner denna APP.

-Öppna appen och ta ev en bild som du sedan redigerar, eller välj en gammal bild genom att klicka på ikonen med flera smårutor på varandra  i vänsterhörnet. klicka sedan på kamerarullen o vilken bld du vill använda dig av.

-Nu finns det massa olika sätt o fixa till bilden.  Väljer du sets så får du hela paketlösningen, de vill säga filter-effekt-vignettes-frames genom o välja en av alla fyrkanter med hund i. Men mitt tips är självklart att göra iordning allt själv.

Klickar du på filters- så dyker det upp flera olika alternativ på hur du vill att bildens färg ska vara.

klickar du på effects- så dyker det upp flera olika alternativ på hur du kan göra för att få roliga effekter på bilden,

klickar du på vignettes så dyker det upp flera alternativ du kan välja bland när de gäller att fixa snygga effekter i utkanten av bilderna.

klickar du på frames- så dyker det upp flera olika alternativ på ramar du kan använda dig av.


Själv använder jag mig av vignettes- rough black och sedan frames- Grunge White

när du sedan tycker att du är klar med bilden så  klickar du på save snap längst upp i höger hörnet och klickar på done. Sedan sparas fotot på din kamerarulle- så det är bara att gå in och ladda upp det på photobucket som jag berättar hur man gör ovan.
___________________________________________


hoppas nu att ni fann nån nytta i detta..de är inte så svårt bara man vet hur man ska göra


LYCKA TILL o fråga om de är nåt =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback