Tittut!


2011-05-31 @ 15:20:59
Photobucket Pictures, Images and Photos
tittut-här är jag ;)

Idag var jag o min mamma på BVC för i ta mina 5- månaderssprutor. Som vanligt så har de ingen koll o trodde att de var mina första sprutor o att jag bara var 3 månader. men hallå tänkte både mamma o jag- syns de inte att jag är alldeles för stor för o va 3 månader?

Jag blev jätteledsen när den virriga tanten gav mig båda sprutorna, men som tur va så kunde mamma trösta mig!

Nu ska mamma få mata mig med gröt- ha de så bra!

//Leila





Hett idag


2011-05-31 @ 07:08:31
Godmorgon från sängen!

här ligger vi nu o myser framför den tecknade mr bean. Verkar bli hett ute idag- är redan 18 grader ute, det tackar vi för!

Idag blir de dagis för Elliotts del eftersom de är lite klämdagar o sånt! Man behöver ju inte tveka när de gäller klädval för hans del i alla fall! De blir shorts på direkten ;)

För Leilas del blir de ingen rolig förmiddag då vi ska fram till BVC sen runt elva för o ta sprutor =/ Jaja, de är i alla fall skönt o ha de gjort sen!

ha nu en trevlig förmiddag i de fina vädret allihopa!





Fredagen med baksmällan


2011-05-30 @ 09:23:36
I fredags va de ju först utvecklingssamtal på dagis där vi fick höra att vi har en duktig, men väldans egocentrisk pojk som gärna inte delar med sig till andra.Sådant vi visste sedan innan med andra ord ;)
vi fick kika i hans pärm o gick reda på vilka barn han leker med osv. Var riktigt roligt o få höra allt!

På eftermiddagen lämnade vi av barnen hos systermoster Ellen o sen åkte vi till jönköping. Först på listan stod bilstol till Leila- o som tur va så fanns den stolen vi hade tänkt oss :)
sedan blev det shopping av kläder till barnen på A6 o lite mat.

Klockan 20.10 satt vi i biosalongen redo för o kolla på film- Baksmällan II blev det. så himla rolig o bra film- den måste ni se!

de va lite om fredagen det, nu ska barnen kläs på för en promenad! Vi hörs!





Godmorgon måndag


2011-05-30 @ 07:59:16
Photobucket Pictures, Images and Photos

måndagsmys i sängen med barna (mamman fick sovmorgon idag )





Bada "bajjan"


2011-05-27 @ 14:46:51
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

när jag var iväg till motala igår eftermiddag så smet jag in på lekia för att se om de hade bitringar. Fick då syn på bilar- badleksaker. Vart ju bara såå tvungen att köpa dessa eftersom elliott verkligen är stort fan av bilar o älskar att bada.

när vi kom hem från dagis idag så var de någon som blev jätteglad när han såg vad som låg på köksbänken. "bada bajjan" va de första han sa :)

o nu när han badat klart så leker han med dom ändå! Det är så roligt att se att vissa grejer man köper ändå uppskattas av honom :)





Prutt prutt


2011-05-27 @ 14:30:22
Leila är inne i en stor prutt period just nu. När hon äter så sitter hon bara o pruttar med munnen så allt skvätter precis överallt. O när hon ligger på filten på golvet ser hon gärna till att hamna lite utanför med huvudet om hon ligger på mage så hon kan trycka munnen mot golvet o prutta på det. Ligger hon däremot på rygg så har hon gärna en leksak i munnen o pruttar på. När hon vaknar om natten så är de oftast utspottning av napp följt av massa pruttningar med munnen.

Ja ni hör ju själva vilken pruttfia det är ;)





Busfian leila


2011-05-27 @ 13:08:30
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

mammas "lilla" busfia





Es regnet in strömen


2011-05-27 @ 12:36:46
Ojojoj vad de regnar ute just nu! Låter som bara den när regnet nuddar altantaket här utanför. O mitt i allt detta ligger Leila på altanen o sover.

De låter om babymonitorn då o då.... Men det är inte av att hon är vaken; de e regnet som spökar!

Vi lär nog få ta med oss paraply sen när vi åker iväg tror jag bestämt!!

vart tog de fina vädret vägen? Undrar om de ens blir någon sommar?





Finally friday!


2011-05-27 @ 08:25:45
Hej på er läsare

Idag är de äntligen fredag, dagen man längtar mest efter hela veckan!

Snart dags att åka o lämna elliott på dagis o sen stanna kvar en liten stund för utvecklingssamtal.
Sedan väntar lite handling på Ica inför helgen. Sen ska Leila o jag städa klart de vi inte hann igår o bara mysa.

Vid fyra kommer barnvakten o A och jag åker iväg till Jönköping göt lite shopping på A6. Efter det blir de middag o bio på stan!

vilken mysig dag vi har framför oss :)

ha en fin fredag, ta hand om er!





G'night


2011-05-26 @ 21:33:19
De är en trötter mamma som nu släpar sig mot sängen i hopp om en bättre natt. EFtermiddagen har spenderats i motala med systrar o mor..jättetrevligt!!

Imorgon blir de lite städ, sen på kvällen baksmällan II med A <3, 6 1/2 år imorn, de ni =) tänk så härliga milstolpar vi haft tillsammans o kommer att ha i framtiden. Tänk att vi tillsammans ska få se våra fina barn växa upp, o hitta på massa mysiga o kanske ibland galna äventyr med dom..jag längtar så!

Vi två, eller jaaa -..fyra föralltid! <3 för nu har vi ju inte bara oss själva o tänka på längre inte ;)





Orkar inte


2011-05-26 @ 14:43:43
En timmas sömn inatt o nästintill lika lite natten innan sätter sina spår. Orkeslös mamma med en huvudvärk som heter duga :(

hoppas innerligt att lillan inte är så stökig, bökig o massa vaken inatt för då lär jag va helt död imorgon i så fall!
Sen att hon trots massa sömnbrist typ vaknar efter att ha sovit en kvart gör de ännu mer frustrerande! hur orkar hon hålla på?? Vart får de sin energi ifrån?

får helt enkelt ta o återkomma när den positivare andan Kommit tillbaka här igen för känner mig inte ett dugg rolig/ intressant/kreativ just nu! KRAM





Busunge


2011-05-25 @ 14:49:48
Det är visst inte bara jag & A som tycker att Elliott är en riktig busunge! Idag när Elliott hämtades på dagis så så en fröken att de hade diskuterat att de tyckte att Elliott kunde fått hetat Emil i stället (efter Emil i lönneberga), hahaha!





Crappy night!


2011-05-25 @ 13:29:32
Inatt var de verkligen en riktig "skitnatt". Leila vaknade vid 10 o var otröstlig. Hon bara skrek o skrek o tårarna rann. Lyckades till slut efter x antal nässugningar samt lite näsdroppar att få henne somna i min famn. Men såfort jag lade ner henne vaknade hon o va ledsen.

Så inatt har jag sovit halvsittandes/ liggandes med henne i famnen. Dessutom vaknade lilla hjärtat i va ledsen fler gånger; sista gången upptäckte jag att hon hade feber. Men efter en zupp kom hon till ro igen!

idag är febern som bortblåst- men näsan den rinner som bara den! Stackars liten!





"lillan" tittar på tv


2011-05-25 @ 13:23:49
Photobucket Pictures, Images and Photos
när "lillan" är ute i går i gåstolen stannar hon gärna framför Tvn o kikar en stund :)





En chockartad 5-månaderskontroll på BVC!


2011-05-25 @ 10:07:56
Man kan ju lugnt säga att de va en mamma som blev riktigt chockad på BVC idag :)
på 4-månaderskontrollen vägde Leila 6980 gram o var 65,5 cm lång.
nu idag vägde hon 8470 gram o var 69,5 cm lång!!

ni kan ju tänka er minen jag fick när jag såg siffrorna på vågen. Visst, jag tycker ju hon blivit rund- men jag hade mer tippat på 8 kilo exakt. Så nästintill 1,5 kilo på en månad o 12 dagar :) min tjockis bulle!! Dessutom hela 4 cm på den tiden oxå!

elliott var exakt lika lång vid den kontrollen, men vägde ett kilo mindre nästan!


där ser man hur olika barn kan vara!





Dags


2011-05-25 @ 08:36:03
Nu är de dags att klä på barna ytterkläder o bege oss till dagis/ BVC.

godmorgon allihopa förresten!





Skallebang AB


2011-05-24 @ 21:16:32
De är med en rejäl huvudvärk som denna mamman nu lägger sig för natten ( förhoppningsvis)

hoppas jag inte är lika virrig imorn som jag var ikväll. Ligger nära tillhands att jag glömmer o lämna elliott på dagis o glömmer bort BVC besöket i så fall tror jag

Godnatt, sov gott <3





Tjockisbullen


2011-05-24 @ 18:43:29
Photobucket Pictures, Images and Photos
mammas lilla tjockis
(haha, ser ni att en virrig morsa tagit på henne elliotts blöja i strl 6? Fick se de nyss när jag bytte)





Genomblöt


2011-05-24 @ 16:22:34
Både elliott o jag klättrade på väggarna för en stund sen. Mamman tyckte vädret såg någorlunda skapligt ut o solen tittade ju fram så en promenad fick de bli. När vi precis hade kommit från kvarteret så började det att regna lite.. Satte på regnskyddet o muttrade för mig själv att de snart skulle gå över eftersom solen ändå sken o himlen inte var ett dugg mörk, o mycket riktigt så slutade de efter några minuter :)

när vi gått strax över hälften av promenaden så såg himlen oroväckande mörk ut- & 5 minuter senare spöregnade det.
Och den där fleecetröjan jag innan stått o dividerat om jag skulle ta på mig eller inte- den var genomblöt, jeansen likadant!

Härligt väder eller vad;)





Can't wait 'til friday


2011-05-24 @ 14:13:28
Om ni bara visste hur mkt jag längtar till fredagen :)
på fredag ska nämligen sambon o jag först shoppa lite sommarkläder till barna o sen ska vi ut o äta mat o gå på bio efter det :) kan knappt minnas när vi va ute o åt själva o gick på bio ihop senast.

barna kommer va i säkra händer med systermoster Ellen o ev deras mormor vid deras sidor :)





Vill du ha hjälp med ny Bloggdesign?


2011-05-24 @ 14:01:20
Har massa skaparglädje just nu, o tycker de är grymt skoj o göra designer o på kvällarna finns tiden... Så känner du att du är i behov av nåt nytt- tveka inte att fråga ;)





Snorigt x2


2011-05-24 @ 11:27:20
Snorigt värre va de här. Efter en hyfsad natt med lite sovmorgon så upptäcktes de att även Leila blivit förkyld. Hon hann bara vara ifrån snorandet ett par tre dagar sedan kom de tillbaka igen :(
något som dock är positivt är ju ändå att elliott är feberfri- det tackar vi för! Då får han nog allt gå till dagis imorn så han får leka o busa av sig,De behöver han.

kan ju för övrigt tala om att jag i barna varit på ica o handlat nu på förmiddagen. Som vanligt på tisdagarna så kryllar det av pensionärer som typ tar noll hänsyn till folk med barnvagn / kyndvagn med bilstol på!
Folk ställer sig o småpratar i flockar mitt i gångarna så man inte kommer förbi. Man får typ stå bakom dom o harkla o säga "ursäkta mig" typ en miljon gånger på en kvart innan de fattar att de står ivägen!
Nu vill ja inte dra alla över en o samma kant, men många av pensionärerna är faktiskt såna här i byn.

Imorn är de dags för BVC besök o sprutor för leilas del. Misstänker dock att de inte blir några sprutor eftersom hon är förkyld. Men lite vägnings o mätning får de allt bli ändå. Var ju över en månad sen sist!

Nähä, nu ska jag passa på o busa med min stora kille medan lillan ännu sover! Vi hörs !





Leilas " matvanor"


2011-05-23 @ 17:03:43
såhär äter Leila just nu ( olika beroende på om hon vaknar under natten o äter)

08.00-09.00 en portion gröt, lite katrinplommonpure.
11.00-12.00 en halv stor burk matpure samt lite fruktpure. Ca 125 ml nan om hon vill ha ( beror sig på hur mkt matpure hon ätit)
15.00 ca 210 ml nan
18.00 ca en portion gröt samt lite katrinplommonpure
19.00-20.00 nan i sängen. Brukar göra 210 ml så får hon dricka så mkt hon vill ha av det
ibland händer de att hon vaknar runt ett eller fyra o vägrar somna om- då får hon 210 ml nan o somnar om efter det.

hur gör ni??





En måndag fylld med snor


2011-05-23 @ 13:35:56
Imorse var det en riktigt genomförkyld pojk som kom in till leila o mig i sängen. Kraken; de bara rinner o rinner på honom. Var inte alls längesen har var förkyld sist- men nu är de dags igen. Tyckte dessutom nyss att han var så varm så vi gick o tog tempen. Mycket riktigt hade han feber- 38,4 visade de :(  Så vi får ta o hålla oss inne resten av dagen.

Leila fick äta biff stroganoff för första gången idag- inte någon vidare hit verkar de som. Men så tycker jag de varit med de flesta matburkar vi testat- hon måste nog bara vänja sig vid smaken. Nåt dumt hon nu kommit på är dock att man kan spotta ut maten så de skvätter överallt. Det är gröt/matpuree överallt när man matar henne. Mammas/pappas ansikten är speciellt utsatta ;)

ÅÅÅ..är så grymt seg- skulle verkligen behövt ta med mig barnen ut på en långpromenad- men nu blir de ju aldrig som man tänkt sig som man borde lära sig ;) får se om man kan få ta sig en tur själv sen när sambon kommer hem, eller o man kan få ta ett pass på crosstrainern kanske.

Ikväll blir det sconeskväll hemma hos E, myspys!

hoppas allt är bra med er?

kramis





Mammabloggkryssningen- att gå eller inte gå?


2011-05-22 @ 13:58:01
Har svårt för o bestämma mig om jag ska åka på mammabloggkryssningen nu. Hade gärna velat helgen 20-21 augusti eftersom de e lite kalas o sånt den helgen efter. Sen känner jag ju ingen, hade varit skoj om man hade kunnat slå följe med någon där. Ahh... Hur ska man göra?

hur många av er ska med??





Leila, Leila liten.


2011-05-21 @ 20:37:45
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
svårt o nästintill ofattbart att tänka sig att Leila varit såhär liten! För fem månader sen lite drygt.





eGo


2011-05-20 @ 20:36:05
Photobucket Pictures, Images and Photos
bjuder på en ego bild på mig själv denna fredag! Självklart är Storbus elliott med på ett litet hörn. Såfort det tas kort med en kamera o han är framför så skrattar han med ett tillgjort riktigt högt skratt och kikar in i kameran ( som ni kanske ser?)





Kvällens mat!


2011-05-20 @ 20:28:17
Photobucket Pictures, Images and Photos
kvällens goda Matintag; grillat fläskkött omgrillade champinjoner. Till det ugnsstekta potatis, palsternack och morotsklyftor. Mumsigt värre. Dock är de a' s tallrik med tanke på ölen. Jag dricker endast cider o sprit typ när de gäller alkohol!





Friday


2011-05-20 @ 11:49:56
Då va dagen man längtar efter mest på måndagsmorgonen här igen. Man kan ju inte säga annat än att de är underbart att ha helgen på ingång!

Vi var som vanligt o lämnade elliott på dagis i morse. För första gången på läänge vart han så mammig o ledsen vid lämningen. "mamma komma, mamma jag är ledsen" sa han med massa tårar rinnandes på kinden kraken! Vet ju iofs att de säkert blev bra så fort vi åkte, men de gör ju ändå ont i mammahjärtat!

nu är de dags att byta blöja o sen att ge Leila lite lunch. Hon började o bajja innan jag ens hann börja mata henne!

ha de bra, vi hörs senare!





Lenas design klar.


2011-05-20 @ 10:44:19

Nu är lenas design klar, klicka på bilden för att kika in hos henne. För mer info om bloggdesign klicka här.






Att få tillbaka gamla ovanor.


2011-05-19 @ 21:29:55
Jag bli så sur på mig själv just nu. Har verkligen klarat mig galant de senaste två åren. Men förra veckan satt jag helt omedvetet och bet ner båda mina tumnaglar o dagen därpå ena pekfingernageln ( skälvklart inte helt, men en bra bit).Gör självklart ont som fasen o svider eftersom jag tyckts fortsätta bita på just de naglarna. De andra naglarna har iofs fått vara ifred. Men ändå- det är ju skitäckligt att bita på naglarna!

nä Emelie, nu är de du som skärper dig!!!





Mina underbaringar <3


2011-05-19 @ 15:10:29
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
modell större

Photobucket Pictures, Images and Photos
modell mindre





Thursday


2011-05-19 @ 13:35:10
Ligger här bredvid Leila på golvet som busar för fullt. Skönt att kunna ha de lite lugnt nu innan de strax är dags att bege sig till dagis o hämta storbusen.

Hann med o städa nästan hela huset o vika tvätt o dona förut när lillan sov. De är lyx o ha städningen avklarad till imorgon ju :)

nu blir de visst inte mer skrivet här, är någon som är förbannad här bredvid. Vi hörs!





28 minuter


2011-05-18 @ 10:09:02
Hann o träna i 28 minuter sen vaknade lillfesan. Nu får hon lite nan sen hoppas jag att hon kan ligga o leka o kika på sin mamma en stund så jag kan köra en kvart till åtminstone.

hoppas,hoppas!





Mitt i veckan


2011-05-18 @ 07:51:28
Onsdag idag o lillördag!
solen skiner, elliott går runt i leker med sin "jäsejbiij" (racerbil) som han fick av sin farmor igår, o Leila hon är ute på upptäcksfärd i gåstolen.

Om en stund är de dags för dagislämning igen. Efter de planerar mamman att ta ett pass på crosstrainern om lillan vill sova, annars får de bli en långpromenad så hon somnar.

Photobucket Pictures, Images and Photos

ha en fin förmiddag!





Mammabloggkryssningen


2011-05-18 @ 06:52:01
För er bloggande mamas; gå in på mammabloggkryssningen  på fb o gilla om ni är intresserade ;) vore så kul att träffa er ju :) gå även med i eventet o klicka på
"kommer" om du är intresserad!





Hotmail hämtning av bilder


2011-05-17 @ 20:57:22
Någon mer än jag som har problem med att hämta bifogade bilder som jag fått i mail? De händer inte ett jutta när jag klickar på hämta- står bara JavaScript;





Rörigt värre.


2011-05-17 @ 13:19:28
Photobucket Pictures, Images and Photos

såhär ser de ut på elliotts rum x antal gånger varje dag. De första han gör på morgonen är att gå in på sitt rum o riva ur ALLA fyra lådorna med leksaker i ur bokhyllan. Sen ligger de grejer överallt!!

Jag vet väl egentligen att de ser likadant ut efter en kvart när man städat undan på det, men jag tål verkligen inte att ha de sådär. Då går jag bara o stör mig på de hela dagen.

Hellre undanplockat en miljon gånger per dag än ett rörigt kaos en hel dag.





Mickis design


2011-05-16 @ 19:23:34

då var Mickis design klar. klicka på bilden för o kika in hennes blogg.

 

för fler designer/info kolla in här






Barnen på promenad


2011-05-16 @ 18:29:23
Idag åkte gåstolen fram. O så roligt Leila har i den. Hon har gått själv fram o tillbaka o även fått hjälp av sin storebror förstås! :)
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos





Måndag.


2011-05-16 @ 14:22:39
En riktigt tråkig regnig dag har vi haft här hittills idag även om solen kikat fram mellan skurarna. Leila o jag ligger på golvet o myser, elliott kollar på Musse pigg. Lite smått uttråkade är vi allt!

Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos





På väg


2011-05-15 @ 15:11:24
Photobucket Pictures, Images and Photos

nu är vi på väg mot vadstena för kalas.

Photobucket Pictures, Images and Photos





Söndag igen.


2011-05-15 @ 10:53:03
Usch, idag är de inte skönt ute.blåste riktigt kallt förut. Men solen lyser iaf med sin närvaro- det är ju bra.
än så länge har vi hunnit med en mysig familjefrukost, en promenad, lite handling på Ica.

Just nu sitter elliott o vandaliserar vårat redan förstörda soffbord genom att slänga sina bilar på de o Leila sitter i soffan bredvid sin pappa o babblar. Så skönt o bara ta de lugnt i vara känner jag!!

i eftermiddag blir de kalas i Vadstena hos p-o o maj, ska bli mysigt!
hörs senare!





Only crap


2011-05-14 @ 23:20:14
Kan ju lätt konstateras att Eurovision song contest bara är skit i år. Är så man undrar om någon driver med en!!

nä fy böveln, nu är de jag som lägger mig Godnatt kära läsare!





Mumsig kväll.


2011-05-14 @ 18:27:05
Startade förmiddagen med träning på crosstrainern- sedan plankor, riktigt skönt när de va gjort vill jag lova!
med tanke på allt gottigt som blir nu ikväll så va de bra att jag tränade lite.

Vi har precis ätit grillade hamburgare och när barnen sover åker godis- o chipsskålen fram till melodifestivalen!

hoppas ni får en mysig lördagskväll!





Leila 5 månader <3


2011-05-14 @ 13:41:47
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

idag blir världens finaste o gladaste tjej 5 månader!





Godnatt


2011-05-13 @ 23:15:24
Har nu hoppat ner i sängen i hopp om en relativt lugn natt o en trevlig morgondag med min lilla fina familj!

Denna kvällen har varit underbar med god mat ; grillade grillspett, blöta pussar i hela nyllet från Leila, en mysig godnattpuss följt av "älskar dig" från sonen o sen soffhäng framför Tvn i varsin soffa!

Godnatt kära läsare!





i väntan på blogg.se appen- hur man skriver inlägg med bild utan app.


2011-05-13 @ 21:48:59
hade tänkt o dela med mig till mina kära läsare om hur man går tillväga när man ska skriva blogginlägg från sin iphone utan någon APP.

- först måste du givetvis logga in på http://blogg.se på din iphone. Sedan klicka på nytt inlägg. När du kommit in där så scrollar du ner så du kommer till slutet av rutan som man skriver i för att ändra redigerare. Nu kommer det inte längre att visas någon bildikon, ikon för html, bokstäver för fet, kursiv eller understruken text osv.

-Sedan är det bara att börja o skriva. Det dumma är nu då att du manuellt måste skriva in koder för radbytning, fet text osv. 
Så du skriver din text... och när du vill byta rad på texten så skriver du <BR> efter texten när du vill byta rad (detta gör att du börjar på ny rad, vill du ha ett mellanrum använd dig av <BR><BR>)

-vill du att en del av texten ska vara kursiv så använder du dig av <i> din text här </i>
-vill du att en del av texten ska vara fet så använder du dig av <b> din text här </b>
-vill du att en del av texten ska vara understruken så använder du dig av <u>din text här </u>

vill du dessutom ha texten centrerad så skriver du <center> innan första ordet du skriver o avslutar med </center> efter det sista ordet du skriver. (samma gäller höger/vänster som då blir <left> eller <right>)

-vill du länka till något  <a href="adressen dit du vill länka"> länknamn</a>

INLÄGG MED BILD:

Tro det eller ej, men man kan faktiskt även skriva inlägg med bild från iphonen redan nu.
-De man då först o främst måste göra är attt ladda ner APPEN photobucket som man går in o söker efter i appstoren på sin iphone.

-När man laddat hem den appen gör man följande för o ladda upp en bild;
man klickar på upload media- klickar där på knappen choose existing (då kommer man in på sin kamerarulle för o bläddra mellan de olika bilderna man har på sin iphone)

-När man sedan har valt bild så laddas bilden upp ( ibland måste man trycka på den gröna start knappen)

- sedan klickar man på my albums o klickar där på bilden man vill lägga upp i sin blogg.  Nu är det några olika ikoner under bilden ( en ruta med en pil i, en högerpil, en vänsterpil o en rund ring med ett i)

-klicka på den runda ikonen med ett i i o då dyker de upp flera olika länkar man kan kopiera; den du sak välja är den koden som står efter  HTML.

- när koden är kopierad så stäng der photobucket och gå in på din blogg- och inlägget du vill ha bilden i om det är ett redan skrivet inlägg, skapa annars ett nytt.

-dubbelklicka på rutan man skriver i och tryck på klistra in o vips så har du kopierat in koden.

vill du nu skriva in text efter bilden så tipsar jag om att du borde göra radbytning <BR> innan du skriver texten under bilden.
_____________________________________________
OBS: Är det så att bilden blir bigbaoutastor när du förhandsgranskar ditt blogginlägg så får man gå in o ändra inställningarna på photobucket.

gå in på settings> Upload där ska du ändra på image size, jag har för närvarande 640x640 som max pixlar o de kan nog va en rätt så vettig storlek, eller 320x320 pixlar


hoppas nu att ni fann nån nytta i detta..de är inte så svårt bara man vet hur man ska göra


LYCKA TILL o fråga om de är nåt =)







skrämd...


2011-05-13 @ 21:22:05
Inatt vaknade jag upp i ett ryck av att jag tyckte att någon kikade på mig. Tyckte mig höra små fotsteg på golvet- men såg ingen. Till slut när jag kikade runt så såg jag Elliott- han stod o tittade på mig bakom lillasysters säng. Inte lätt o se honom där. "Men lilla gubben kom till mamma" sade jag o så kom han till min sida av sängen. Snacka om att de babblades o fors runt riktigt mkt innan storkillen väl kom till ro o somnade om.

Men fy så skrämd jag vart!





En pluffsmaja o en skejtare


2011-05-13 @ 15:13:45
Photobucket Pictures, Images and Photos
pluffsmajan Leila

Photobucket Pictures, Images and Photos
skejtaren elliott





Kvällstajm


2011-05-12 @ 19:39:25
Barnen sover för tillfället. de enda som hörs är tvättmaskinen o ljudet av bigbrother reprisen som jag kikar på. A han är o tränar fotboll så jag passar på i kika på de jag vill kika på!

Dagen har gått ruggigt fort tycker jag. De har handlats på Ica, solats, busats massor med skruttan, städats lite. A slutade vid 12 idag så han fick hämta elliott på dagis, de händer inte ofta så då passade jag på att röja undan lite här hemma.

elliott va riktigt seg nu i eftermiddag /ikväll eftersom han varit ute o lekt på dagis hela förmiddagen o inte sovit något, så de gick lätt o lägga honom. mammas stora fina kille

nu tillbaka till bigbrother! Ha en fin kväll!





Mammas lilla matvrak!


2011-05-12 @ 19:28:09
Leila älskar verkligen att äta, smaskar som bara den. Gröten är verkligen en favorit. Ska bli spännande o börja med lite "maträtter" på burk nu när hon blir 5 månader. Såg att de såldes nån variant med fisk, nån med kyckling samt ett par till på Ica idag!

Photobucket Pictures, Images and Photos
såhär gottva de med katrinplommonpuren efter gröten





Lite ego.


2011-05-12 @ 10:09:52
Är visst lite ego idag med när de ändå är relativt varmt ute. Skulle egentligen städa nu, men nu när lillan ändå sover o jag har hittat en bra plats i trädgården som läar så passar jag på att bättra på brännan!





Mammabloggkryssnig?


2011-05-11 @ 21:25:26
Fick se att Johanna hade skrivit ett inlägg om att hon är sugen på att ordna en mammabloggträff i sommar, hur skoj vore de inte med en kryssning då?

bara jag som gillar iden?





Dagens outfit - leila


2011-05-11 @ 11:11:10
Photobucket Pictures, Images and Photos

body h&m, byxor h&m, dregglis gekås, strumpor kidzshoppen





Längtar, längtar


2011-05-11 @ 11:06:20
När de e såhär fint väder så längtar jag något enormt till den "riktiga" sommaren när familjen har semester! Sådan där semester med massa sol o bad o bus med barna <3

planerna än så länge är Öland v29 då vi hyrt en stuga där, sedan ska de även bli ett besök på skara sommarland. Sedan får vi väl se vad som händer :)

ni då, har ni något roligt inplanerat på semestern?





Dagens mamaoutfit!


2011-05-11 @ 09:33:53
haha bara för att de är mitt i veckan o för att jag tycker om min långklänning som jag köpte i Kalmar förra sommaren massor så ska ni få outfit bild ;)
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

this is it, take it or leave it!





Passar på att njuta!


2011-05-11 @ 09:24:19
De gäller verkligen att passa på o njuta av de varma vädret nu, för de verkar som de ska bli sämre till slutet av veckan igen! Så nu sitter jag här i en solstol o ska passa på att lapa lite sol medan lillan fortfarande sover. Elliott han är på dagis.

vi hörs senare!





Smutsig kille


2011-05-10 @ 14:40:17
Photobucket Pictures, Images and Photos

de e en riktigt smutsig kille som sitter o äter äpple just nu; men barn måste ju få va barn( även om hans mamma får lite smått panik)





Ute i de härliga vädret :)


2011-05-10 @ 14:21:21
Barna o jag är ute i de härliga vädret. Leila sitter i skuggan, jag bredvid i solen o elliott på sin cykel
härliga dag!
Photobucket Pictures, Images and Photos
dagen till ära har de första kläderna i strl 74 kommit på; de e en stor tjeja de här <3





Godmorgon tisdag!


2011-05-10 @ 07:58:05
Photobucket Pictures, Images and Photos

nu säger vi godmorgon här ifrån sängen! Barnen tog sig sovmorgon morgonen till ära, inte dumt alls. Om en stund kan de nog bli massa bus i trädgården tror jag :)





Ultrarapid


2011-05-08 @ 22:15:38
helgen har verkligen gått i ultrarapid fart känns de som
fredagseftermiddagen bjöd på en tur till Mjölby tillsammans med E för o försöka hitta hitta kläder till galejet dagen därpå. När vi kom hem så hämtade vi pizza som karlarna beställt.

Igår hade så min rara farbror 60-års fest hemma hos sig. Vi åkte dit hela familjen Johansson/Karlsson o bjöds på gott o dricka o god mat o gott sällskap tillsammans med massa andra släktingar o annat folk. Var en riktigt trevlig kväll där mama Emelie faktiskt drack alkohol för första gången på nästan 11/2 år, o elliott hittade flera nya kompisar :)

Idag har det alltså varit en seg mama här hemma- inte lätt o va ute o svira när man inte e van ju! Blev en liten söndagstur i bilen i eftermiddags- annars har vi hållt oss hemma i trädgården.
Photobucket Pictures, Images and Photos
såhär trött kan man va dagen efter massa festligheter!

nu väntar bigbrother.... Ha de fint!





Paket.


2011-05-06 @ 09:41:37
Photobucket Pictures, Images and Photos
Varit på Ica o hämtat detta paket

Photobucket Pictures, Images and Photos
nu ska jag pyssla med detta en liten stund ;)





Äntligen fredag!


2011-05-06 @ 07:41:24
godmorgon fredag

Photobucket Pictures, Images and Photos

äntligen är den efterlängtade fredagen här. Efter en tuff vecka så är jag superglad över helgens ingång :)

Efter att ha varit borta onsdag torsdag så kommer dessutom pappa A hem i eftermiddag! Ska bli skönt för barnen att få träffa deras pappa igen o att få lite avlastning ;) stor eloge till alla ensamstående tvåbarnsmammor säger jag bara!

Nähä, bäst att börja fixa o dona så vi kan åka o lämna elliott på dagis sen innan nio! Ha en fin fredag!





En vaken tjeja!


2011-05-05 @ 11:04:05
nu är de vaket o hålligång här igen!
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
o så bjuder vi på ett leende





Vila


2011-05-05 @ 09:32:19
Photobucket Pictures, Images and Photos
efter ytterligare en rörig natt ligger sessan nu o sover i min famn. Elliott är på dagis så nu ska en trött mamma försöka sova lite hon med!

vi hörs senare!





Bildregn


2011-05-04 @ 19:01:49
Har ni märkt att de blivit många bildinlägg nu både igår o idag?
de är för att jag äntligen kommit underfund med hur man gör bildinlägg med iphonen utan att använda någon app
( som inte ens finns hos blogg.se) det är riktigt smidigt bara man kan lite koder o så :)
för jag bloggar ju numera nästan bara från mobilen! hinner inte starta upp datorn så ofta!

hoppas ni mår fint!





Mitt i veckan


2011-05-04 @ 12:23:39
Elliott är på dagis o busar, skönt för honom o komma hemifrån lite! Leila fick nyss lite majspure o de verkade faktiskt gå hem :) nu ligger hon hos mig o äter sin nan. Hoppas att hon kan sova en liten stund sen så mamman kan få äta lite ifred!

Photobucket Pictures, Images and Photos
glad liten fesa
Photobucket Pictures, Images and Photos
imorse va de så kallt ute så vi fick gräva fram overallen!

ha en fin dag allihopa!





Hur ska de här gå?


2011-05-04 @ 06:53:31
De börjar ju riktigt bra de här. A ska ju va borta ända tills fredag eftermiddag, han åkte för bara någon kvart sedan! Elliott har typ sedan dess legat i sin säng o ropat pappa och min pappa o blivit tjurig o tvär när jag kommit in.

ska bli riktigt spännande o se hur detta kommer o gå!





Tiny acessories


2011-05-03 @ 18:18:27
Photobucket Pictures, Images and Photos
Leila i hårspänne för första gången ;)





Soppa


2011-05-03 @ 16:42:43
Just nu går elliott runt o bjuder på soppa. Men inga tallrikar där inte utan man får äta direkt ur hans gryta med en gaffel. De är iaf tur att de har fantasi de små liven :)
Photobucket Pictures, Images and Photos nu blir de visst kaffe på maten också!





Sovande prinsessa


2011-05-03 @ 14:27:53
Photobucket Pictures, Images and Photos
såhär gott sover Leila fortfarande i mammas famn!





Sötnos


2011-05-03 @ 14:11:48
Photobucket Pictures, Images and Photos





Myspys


2011-05-03 @ 13:21:42
Lilla snorfian ligger hos mig o sover i famnen just nu, så mysigt.! Händer inte ofta längre så de gäller o passa på!

Storbus ligger i sin säng o sussar gott nu hoppas jag :)

underbart!





Tur i oturen?


2011-05-03 @ 10:08:58
Ja, har man haft så mkt otur med riktigt röriga nätter ett bra tag nu så kanske man kan ha tur i annat eller? Borde kanske köpa en trisslott bara för o testa tror jag ;)

inatt har Leila blivit förkyld... Stackars liten. Har nog aldrig sett så mkt snor komma från en "bebis"

imorn åker sambon iväg me jobbet o kommer inte hem förrän fredag eftermiddag/kväll. Undrar vad jag o barna ska hitta på då månntro?





Dag nr två


2011-05-02 @ 15:31:51
Vi är nu inne på dag nr 2 med smakportioner av matpureer. Både igår o idag fick Leila potatis- o palsternackspure. det uppskattades absolut inte. Hon satt både igår o idag o grinade illa o spottade ut allt igen

skam den som ger sig säger jag bara- vi kör på samma imorgon med i alla fall. Sen får vi se vad vi tar. Morotspure är iaf out of the question eftersom de missfärgar så pass. O de funkar ju inte alls med tanke på hur mkt den här rara donnan kräks.

de är i alla fall riktigt roligt i se henne äta mat annars för gröten är hon helt tokig i o mumsar som bara den!!





Hyssen fortsätter...


2011-05-02 @ 15:15:22
Likt emil i lönneberga har våran son en väldans förmåga till att göra massa hyss. Gårdagens hyss var av de "annorlunda" slaget, eller i alla fall de ena.

när vi va ute på promenad igår ringde en putt pappa a o berättade att de va en busunge som hade hällt i massa blomjord i fritösen som stod avslagen ute på altanen. inte varje dag man hört talas om barn som gjort såna hyss

sen fortsatte han i blomvärldens tecken genom att riva ner en blomma o kruka så krukan gick sönder!

får se va dagens skörd blir sen ;) väntar verkligen med spänning, fast hoppas innerligt att de blir lugnt på den fronten idag





Kettlebells


2011-05-02 @ 13:09:07
Jag är grymt sugen på att såsmåningom införskaffa mig Kettlebells o träna med. Är grymt dallrig om armarna så lite muskler där skulle nog inte sitta fel. Frågan är bara vilken vikt man ska starta med? 2 eller 4 kilo? Vet ju att jag är riktigt svag i armarna.

någon med erfarenhet som kan tipsa?





S Ö N D A G


2011-05-01 @ 20:23:46
Vilken härlig dag det har varit. Dagen började med sovmorgon för familjen då leila inte vaknade förrän halv 8(efter att ha varit vaken o ätit vid 6), o elliott inte förrän kvart i 8. Förstår om storbus sov så länge, för han var riktigt svårsövd igår även fast han inte hade sovit något mitt på dagen så kom han nog inte till ro förrän runt nio-tiden. Sedan låg hela familjen kvar o drog sig i sängen tills klockan var runt halv nio. Riktigt skönt vill jag lova!!

De blev sedan frukost, lite plock och don och sedan när klockan var efter 10 så tog jag med mig lillan ut på en långpromenad. Vi tog både öninge o orrnäsrundan o lite mer därtill vilket resulterade i en långpromenad på över 1  1/2 timma...såå skönt de va att få massa frisk luft! o lillan sov som en prinsessa.

När vi kom hem hade pojkarna fått ihop elliotts efterlängtade sandlåda som kom hem i fredags. Den skulle egentligen blivit ihopsatt då, men eftersom elliott var sjuk med feber så kunde han ju ändå inte vara ute. HAn var såå lycklig nu i eftermiddags när han var ute o lekte i den med sin kusin W. Så som han tjatat om att "mamma söpa sanlåda" när han varit hos kusin w o lekt i hans så förstår jag att de var en stor dag för honom idag ♥

Efter vi haft lite fikagäster här i eftermiddags så tog familjen sig en tur upp runt omberg, o sedan ner till hamnen i Hästholmen. Var jättefint! Elliott uppskattade dock inte tursen så mkt eftersom han var så trött o var rädd för o sitta still, för man kan ju somna om man sitter stilla för länge. "mamma åka hem" satt han o tjatade om mest hela tiden o småtjurade. Fick helt enkelt lura i honom att vi såg massa troll o små pysslingar däruppe på omberg när vi åkte runt i bilen, då vart han tyst o glad en stund.

Nu när båda barnen sover så har A o jag passat på o ha lite söndagsmys med scones o varm choklad framför tvn. Det är inte varje dag man hinner med det inte! blir oftast att slänga i sig nåt o äta snabbt eller att äta i omgångar.

Hoppas ni alla haft en riktigt fin dag,
kramis