GI- något för mig?


2011-09-09 @ 12:12:36
Jag har ju länge försökt hitta en livsstil som passar mig när de gäller viktnedgången. Som gör att jag känner mig pigg och alert och orkar hålla igång med träning och allt samtidigt som sötsuget försvinner.

Jag var faktiskt ute på nätet igår och sökte på recept på pizzasallad- då kom jag fram till en sida där det stod recept- samt att det var GI vänligt. Då började jag att tänka att GI kanske vore något för mig?

JAg tog fram mina GI- böcker som jag fyndade för några år sedan då jag hade fått för mig att försöka ge mig på metoden och läste lite grann. Den gången körde jag bara ett par veckor- men minns att jag ändå gick ner 2-3 kilon. Anledningen till att jag inte fortsatte då var att jag saknade inspiration. Var så tråkigt att alltid äta samma osv. jag hade ju inte mer recpt att gå på än de jag hade i böckerna. Sen var jag ändå lite osäker på vad som var rätt och fel.

Gi-böckerna. Blodsockerblues, GI in the city, våra bästa GI recept.

 

Idag så har det dock blivt alltmer vanligt med GI- metoden. Man kan googla fram och hitta massa nyttig information samt recept på nätet. Själv så hittade jag en Gi- sida där det stog mkt bra och nyttig information om GI-metoden. Har fått mkt kött på benen tack vare denna sidan, och känner mig mer påläst än på länge.

Man ska ju ändå inte tänka att man ska banta sig smal- man ska äta sig smal och hitta en livsstil som passar en själv! Jag tycker det är bra att man ändå får äta långsamma kolhydrater såsom fullkornspasta, råris, och sen att man får äta bröd (om man hittar/bakar rätt förstås) så därför kommer jag nog återigen att ge mig på att testa denna metoden framöver, med hopp om ett positivt resultat.








Kommentarer
Postat av: Hannele - mamma till 2 prinsar

Svar:

Tack så mkt! ^^



Trevlig helg!

2011-09-09 @ 12:34:21
URL: http://mammah.webblogg.se/
Postat av: Ann-Sofie Sojka-mamma till Isak

Det är så Isak har och jag känner att jag åtminstone borde klippa luggen. Man kan ju inte sätta ett spänna på en pojke ju. Men kan en pojke ha lugg? =/ Fast din pojke har u typ lugg och det ser bra ut så kanske borde jag åtminstone klippa luggen. Men vågar man det själv haha.

Kram!

2011-09-09 @ 13:13:12
URL: http://www.futurum-nobis-est.com/
Postat av: Ann-Sofie Sojka-mamma till Isak

Oj glömde ju svara. I helgen har jag inget planerat förutom babysim men det händer säkert nått :-)

Kram!

2011-09-09 @ 13:13:53
URL: http://www.futurum-nobis-est.com/
Postat av: Alfva

Det är nog bara bra med den där i magen. Tror jag iaf, det verkar så! Känns gör den iaf! ;)



Har testat GI några gånger, men klarar inte många dagar innan jag bara kan mörda för lite pasta. Fast jag försöker tänka i GI-termer när jag äter i alla fall eftersom min mage är lite känslig mot gluten (och då är GI grymt). Fast jag är en av de som inte går ner i vikt av det dock... ;)

Sen har jag aldrig tagit till mig några riktigt bra recept heller. Så mycket grönsaker ju! Haha

2011-09-09 @ 15:20:16
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Fnulan

Jag har bantat GI men det fungerar inte på mig sen jag fick struma.. går bara upp!!! TOKIG!!!! Men viktväktarna fungerar toppen!

Hoppas att allt är bra med dig min sköna höna!

2011-09-09 @ 15:43:40
URL: http://fnulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback