Viva la diva


2012-08-31 @ 19:20:00

Har alltid varit anti att färglägga ögonbrynen vid sminkning (alltså med skugga eller penna). Men sedan jag var på minglet i Älvsjö och blev sminkad med just ögonbrynsskugga så tycker jag det kan va ganska fint.

Har länge kollat på en ögonbrynskugga i tre olika nyanser från makeup store men tyckt att den varit på tok för dyr. Så när jag hittade en liknande i tre olika bruna nyanser på taxfreen på båten från märket viva la diva för under 60:- blev jag supernöjd. Idag testade jag den för första gången och den har suttit kvar utan problems :) Tummen upp!






I soffhörnet


2012-08-31 @ 14:35:40

Är precis slut efter natten och en dag med städning och bus. Att Leila är febrig märks knappt emellanåt kan jag säga för vilka hyss hon har för sig. Klättrar och klänger, hoppar från höga ställen utan att vara ett dugg rädd. Hoppas vi slipper ett till besök på akuten i denna familj idag bara ;)

Har precis satt mig i soffhörnet. Elliott sitter redan i soffan o ser på tv. Leila klänger och far!

Njuter av den fina utsikten härifrån alla foton på väggarna att vi i våras tog tag i att måla sandfärgat i hallen och vitt istället för grått i vardagsrummet var ett riktigt härligt beslut! Kändes som allt var grått ett tag ju ;)



hade varit skönt att blunda en stund- men det är ganska högljutt just nu. Och sen är det alltid nån som hoppar upp och nyper en eller slår till en med ett "mamma du får inte sova". Jaja, en lugn liten stund blir det nu iaf.
Vi hörs- ta hand om er!!






Fredagen =VAB


2012-08-31 @ 12:04:45

Denna fredagen kan bara stavas på ett sätt, VAB. Leila har lite feber så idag ör vi hemma alla 3. Har hunnit städa halva huset (sovrummen) samtidigt som jag myst med barnen.

Nu sover lilla sjuklingen, sen blir det lite pannkakor och sedan ska vi försöka städa andra halvan av huset!

A kom hem från akuten runt 22-tiden igår. Näsan var bruten så han fick tid för att rätta till den idag kl 14. Nu hoppas vi att den får en normal form igen, annars läste jag nånstans att det kan bli operation. Vilken tur ändå att det inte var benet eller en arm han bröt med tanke på att vi snart åker till Turkiet om man ändå ska se det positiva med det hela!

Nu ska jag ta och plocka fram maten, vi hörs senare fina ni!






Tidigt fredagsmys


2012-08-31 @ 06:55:14

Godmorgon i stugorna Här i soffan ligger två överträtts tjejer och segar. Leila har varit vaken 2-3 timmar inatt o bestämde sig för o ta morgon kl 6, det ni. Stackars liten har varit så täppt inatt. Tur att det är fredag idag :)

Kommer bli en riktigt lugn helg med tillfälle att få lite ordning här hemma känner jag ska bli skönt!
Vad ska du göra i helgen?






Att inse att man är för gammal


2012-08-30 @ 19:54:24

Jahoopp, så ringde sambon från fotbollsträningen och sade att han tror han brutit näsan. Med andra ord blir det en tur till akuten för hans del. Att han inte inser att han är för gammal för att spela fotboll med de unga snabba pojkarna?

gymkort låter inte så illa i mina öron inte!






Tacataaaaa!


2012-08-30 @ 19:06:45

Storebror och mamman sitter i soffan och myser- emellanåt mullrar det till utanför. Lillan ligger i sin säng o ska sova men istället sjunger hon Tacataa den lilla busan! Vilken kväll, snart blir det säng för storbusen att sova, sedan hoppas mamman på lite Egotid.

kan man få det månntro?






Även en prinsessa behöver lite nytt


2012-08-30 @ 11:07:00
Igår när jag hämtade lillan på dagis var hennes ljusa tygskor allt annat än ljusa, de var bruna av hopp i vattenpölar och lek i sand. Och ja, det är ju smällar man får ta när man är trög och tar på henne såna skor. För igår var det verkligen så varmt så hon hade dött om hon hade fått ha på sig gummistövlar ju!
 
Vart ju så glad för ett tag sen när jag rensade i Elliotts garderob och hittade ett par gamla converseliknande skor i storlke 23 som passade henne perfekt eftersom Leila vuxit ur alla sina skor. Men nu igår insåg jag att det räcker ju faktiskt inte med ett par- ja menar vad ska hon ha på sig medan jag tvättar de andra skorna? Så A tog med sig Leila till den lokala skoaffären och hem kom dom med dessa fina.
 
Bagheera Runner Jr Rosa
bild lånad härifrån
 
Hon var så himla glad och stolt över sina nya skor och skulle envist bära kassen själv minsann och i kassen hade hon även lagt sin nalle och tutte. 250:- för dessa skor tyckte jag var ett vettigt pris med tanke på hur fort vita skor slits.





Att hålla båten gungande- med hälp av er mina vänner =)


2012-08-29 @ 21:36:53
Ja, tänkte ju som sagt försöka "hålla båten gungande" när jag är utomlands om några veckor. Detta genom att fråga er om någon av alla Er fina skulle kunna tänka sig att gästblogga här i bloggen?
 
Det enda du behöver göra är att senast den 16:e september skriva en text som du tycker passar in som ett inlägg och maila mig detta. Sedan kommer det inlägget att läggas upp som ett tidsinställt inlägg (så det med andra ord kommer upp den dagen det ska komma upp)
 
Lägger upp alla inlägg innan jag åker- sedan kommer de alltså upp var och ett- ett inlägg från en bloggare varje dag fram tills jag kommit hem igen. (tom den 26:e sept)
 
Hur skoj vore inte detta? speciellt om du ville göra det =)
 
Så vill du hjälpa mig med etta så skriv en kommentar här nedan- 19:e och 20:e september är redan tagna ;)





3 veckor kvar


2012-08-29 @ 19:40:21

Tänk att om exakt 3 veckor sitter vi förväntansfulla på ett flygplan. Då har vi en hel vecka med sol och bad framför oss :)






mammabloggkryssningen 2012- i bilder


2012-08-29 @ 08:22:45

 





Är det inte typiskt så säg?


2012-08-28 @ 21:13:58

Har suttit och gjort ett kollage av bilderna på kryssningen och är nästan klar när datorn stänger av sig själv pga dött batteri. Blir man sur eller sur? Nu måste jag ju göra om allt från början imorn igen!






Mammabloggkryssningen 2012 i ord!


2012-08-28 @ 20:11:53
Som utlovat så kommer här nu en liten kort historia om mammabloggkryssningen. Bilder kommer i ett senare inlägg.
 

Snälla Sara hämtade upp mig hemma och sedan begav vi oss mot Östgötaporten för att hoppa på Birkas buss mot Stockholm. Bussen stannade vid Nyköpingsbro så man fick sträcka på benen och äta lite. Väl uppe i Stockholm och på Birkas terminal stod fina Johanna och Madeleine vid incheckningsbordet och sken som solar och gav oss ett trevligt välkomnande. Vi fick varsin "hulahula" krans runt halsen och sedan hängde vi kvar en stund för och se vilka andra som var på g. Träffade bland annat på Ewa och Mari- Louise, och sedan på övervåningen bland alla köande människor stötte vi på Sofia och Jenny. Väl på båten satte vi oss och väntade på att man skulle få bli insläppt till hytterna. Man fick se både det ena och det andra och så vi skrattade emellanåt ;)
 
Efter vi fick tillgång till hyttarna var det bara att sätta sig och pusta ut en liten stund innan det var dags att bege sig till själva minglet på konferansavdelningen. Massa god frukt, goa och glada mammor och bubbel såklart. Jag som själv annars inte dricker bubbel lyckades nog säkerligen få i mig 5 glas i alla fall. Sedan begav vi oss som så många andra till hytterna för att göra oss iordning till middagen som serverades på Grand Buffe. Massa gotti gott att plocka på tallriken- men bäst av allt var nog ändå mjukglassen man fick göra själv ;)
 
Blev sedan en tur till tax freen för att spana in vad man skulle köpa dagen efter. Sedan hakade vi på Sofia och Jenny till deras hytt. Tror vi satt där ända tills klockan var runt ett, sedan var jag så törstig och danssugen så vi begav oss till dansgolvet på paradise beachen. Där var vi ända till det stängde vid halv 4. Det var så himla roligt att dansa, dansa natten låång (ja ända in på morgonkvisten) Gick och lade mig det gjorde jag inte förrän 5 på morgonen som sagt.
 
Dagen efter vaknade jag till och kikade på mobilen och fick en chock. Vi hade bestämt att vi skulle äta halv 10 och klockan visade kvart över 9 (buffen stängde 10) så råkade väcka Sara i onödan med då hon upptäkte att hennes klocka bara var kvart över 8. Min telefon hade visst ställt om sig till finsk tid ;) Men gick och åt frukostpå Grand Buffe gjorde vi i alla fall. Haha, det var i alla fall skönt och se att det var fler mammor som var riktigt sega vid frukosten..för fyy så trött man var!
 
Vid 10 hade tupperware en liten demonstration av deras produkter och man kunde tävla om ett jättefint kit, vad mycket fina produkter de hade. Synd att man inte är miljonär. Vid 12-tiden var det sedan dags för prisutdelning då det varit massa tävlingar som man kunde deltaga i inför kryssningen. Snacka om att jag hoppade till extra och vart riktigt lycklig när mitt namn ropades upp när de delade ut Baby foot paketen =) 

 Sedan satt vi och segade och bara tog det lugnt en bra stund Sara och jag. Var så skönt o bara ta det lugnt och kika på skärgården som är så fin ju! Ca 14.00 var det sedan dags för lunch på Four Seasons.
Sedan var det bara att bege sig till taxfreen och shoppa lite och sedan gå till hytten och packa allt. Vid 4-tiden var vi i hamn och innan vi hoppade på bussen blev det många farväl.
 
Vilken himla trevlig resa det var och så himla goa och trevliga människor, vilket gäng =)
 Tack Johanna och Madeleine som såg till att vi fick kryssa iväg och ha kul i år igen! Hoppas vi ses nästa år igen!





Hipp hipp hurra


2012-08-28 @ 11:17:00
 
 
Idag säger vi hipp hipp hurra till min fina pappa på hans 60-års dag ♥♥





Det går trögt nu!


2012-08-28 @ 08:16:14
Blev ju inte direkt nåt tränande i helgen, och mkt onyttigt blev det allt. Igår valde jag oxå att strunta i att träna, unnade mig att sova en timma längre i ett tappert försök att få igen de där förlorade timmarna från i söndags. Imorse tvingade jag mig upp iaf och åkte till gymmet. Målet var att inta löpbandet och springa en sväng. Men efter 20 minuter så orkade visst inte kroppen mer. Så gjorde styrka istället. Idag blev det fokus på mage och rygg. Det märks nästan på direkten när man inte håller igång och när man varit onyttig, alltså. Helt otroligt. Då är det nog kanske bättre att ta och springa på eftermiddagen när man piggnat till!
 
Men sen är det nog den där tröttheten med som gör att man inte presterar sitt bästa. Frågan är bara, när ska man hinna ta igen det? Men det var iaf värt att va uppe till 5 i söndags morse, såå kul!
 
Nu ska vi snart bege oss till jobb och dagis igen, sen i eftermiddag blir det kalas. Måste väl ta en promenad oxå misstänker jag ;)
 
Ha en fin dag underbara ni!
 
(Glöm inte att ni som vill fårgästblogga här i bloggen om ca 3 veckor när jag åker på semester, först till kvarn gäller, läs mer här)





Gästbloggare sökes


2012-08-27 @ 20:22:26

Kommer ju om några veckor åka iväg till Turkiet med familjen i en vecka. Under den tiden kommer det inte uppdateras nåt från mig.

Tänkte därför att några av er kanske ville hjälpa mig att hålla bloggen levande medan jag är borta genom att gästblogga? Varje gästbloggare får varsitt inlägg publicerade varsin dag :) (totalt 8 st)

Är du intresserad? Kommentera nedan isf :)






Vilken karl


2012-08-27 @ 19:10:59

Snacka om att jag blev glatt överraskad när sambon kom hem med rosor till mig i eftermiddags. Vi firar ju nämligen 7-årig förlovningsdag idag :)

Vi ska snart äta lite gott o ha lite mysigt, så med andra ord får ni inte höra mer/läsa mer om kryssningen förrän imorn ;)

Ha det gott fina!






Jag vann :)


2012-08-27 @ 09:50:11

Ni anar inte hur många gånger jag tänkt köpa baby foot men blivit för snål för att unna mig. Så därför blev jag överlycklig när jag vann ett paket baby foot på mammabloggkryssningen igår! tack <3






Hemma bäst


2012-08-27 @ 07:46:00

borta bra, men hemma bäst sägs det ju. Och det stämmer verkligen! Gud så skönt det var att komma hem strax innan halv 9 igårkväll. Möttes av en Elliott, som A hade lagt ett bra tag innan, som vägrade att somna som varje kväll. Fick massa pussar och kramar och när jag frågade honom om han saknat mamma så svarade han "hela tiden" gosungen. Och så sa han "älskar dig ända upp till himlen och tillbaka" . Mammahjärtat bara smälte av kärlek.

Lillan hon sov när jag kom hem, men vi tog igen lite tid imorse innan Elliott vaknade. Låg och kramades och bara myste i sängen =)

Nu är det vardag igen och arbete och dagis väntar. Idag känner jag mig mer stressad än nånsin. För innan man åkte iväg på kryssningen så kände jag mig så stressad över hur jag skulle hinna o städa och allt. Då lugnade A ner mig med att säga att han och barnen fick städa i helgen. Så då släppte jag den biten och kunde koppla av innan resan. Men kom jag hem till ett städat hus tror ni? Fy fan vad det ser ut..får panik på det.

Så efter jobb idag ska jag först hinna med och handla, sedan MÅSTE jag träna eftersom jag prioriterade att sova en timma längre i morse (eftersom jag missade massa massa sömn igår) och sen ska jag hinna o städa med..allt detta innan barnen sover. SHIT säger jag bara! Och här trodde jag att jag kunde lita på att sambon kunde städa huset för en gångs skull- ja menar..när jag var mammaledig och hade båda barnen hemma så hann jag alltid och städa!

Önskar er alla en jättefin dag!






Uscha buscha, en påse spya!


2012-08-26 @ 19:04:02

Inte nog med att man är lite halvseg trött och dagen efter kryssningen. Nu sitter man och mår mest illa hela tiden- och det är inte mitt fel.

Rätt va det var så började pojkspolingen som satt bakom mig att kräkas, i kopiösa mängder. Fy fan vad det stank- var så jag själv höll på att spy av stanken. Och vad gör han då, så omtänksam som han är när han stiger av bussen? Jo, lämnar kvar spypåsen på bussen. Fick med andra ord sitta och sniffa spys en bra stund innan jag sade till chauffören när det var dataför bensträckare!

Hur fan är dagens ungdomar egentligen? Visar ingen hänsyn för sina medmänniskor, lata oxå!






Längtan


2012-08-26 @ 16:09:35

Nu sitter jag på bussen och väntar på att få lämna Slussen för denna gången. Vilken härlig mammabloggkryssning det varit. Det finns så mycket underbara och trevliga människor därute.

Tänkte ta och passa på att sova lite på bussen nu på vägen hem. Man är ju inte ung längre, och att vara uppe till 5 på morgonen tar på krafterna! Så det är är ett gäng mammor väl har roligt ju :)

Ska bli grymt skönt att komma hem igen dock. Längtar massor efter mina änglar! Synd bara att de antagligen kommer sova när jag kommer hem :(

ha det bäst vänner






Mina små fina


2012-08-25 @ 11:54:03

Vad jag kommer sakna mina busungar. Såhär mysiga var de i morse






Nervöst


2012-08-25 @ 08:13:12

Dagen D idag.. Börjar kännas lite pirrigt och nervöst. Det ska duschas och packas.. Sen vid 20 i 11 kommer Sara förbi och hämtar upp mig, vid elva går bussen. Så härligt det ska bli- och så kul! Man får det ju inte roligare än man gör sig- så jättekul blir det (satsar fullt ut på de).

Kommer självklart tänka på och sakna mina sötisar här hemma. Men de ska iväg på galen för att fira att deras morfar blir 60 år ikväll- så de har att göra de med :)

Nähä- kanske skulle ta ner väskan från vinden och packa. Haha.. Att jag alltid ska va så sent ute ;)

Ni kikar väl in lite underdagen för ev. Uppdateringar?

Ha en fin dag kära ni!






Hur ska jag hinna allt?


2012-08-24 @ 12:50:03

Eller rättare sagt- hur ska jag komma ihåg allt inför morgondagen? Ska hinna klippa mig, sola solarie, sen FÅR jag inte glömma att plocka ögonbrynen och raka ben... Pinsamt annars imorn ;)

ååå vad jag läängtar tills imorn när man väl sitter på bussen och är på väg! mammabloggkryssningen here we come






vägning v3


2012-08-24 @ 07:33:51
Denna vecka har jag tränat varje dag. Har inte hänt ett dugg på vågen. Men muskler väger kanske mer än fett eller nåt? nåja, inte uppåt iaf. Alltid nåt =*)





Accessories for the boat trip


2012-08-23 @ 20:00:00

Igår när jag köpte klänningen på vero moda så fick jag iaf med mig något hem som jag kände mig säker på att jag kommer använda. Nämligen ett svart och ett silvrigt nagellack samt silvriga örhängen i lite större format. Nu måste jag bara bestämma mig för hur jag ska göra med den där klänningen med!!

 






En liten tjuvtitt


2012-08-23 @ 09:36:20

En bit av klänningen som följde med hem igår






Vad gör man?


2012-08-23 @ 08:10:46
Vad gör man när man är så trött så man knappt vet vad man heter efter ytterligare en natts dålig sömn? Jo, man går upp en timma innan det är nödvändigt och åker och tränar på gymmet. Det funkade idag med- men det kändes att jag var trött i kroppen och träningsvärk i benen sedan styrkan i tisdags. Lyckades ändå springa de där 5,1 km och köra lite mage på det.
 
Skulle kunnat gå på pass ikväll. Men eftersom det är torsdag och jag ska vara borta i helgen så innebär ju detta att jag har massa måsten att göra i eftermiddag. Typ det här med att städa..det måste verkligen göras idag, för imorn är det ju klippning som gäller.
 
Igår köpte jag Leila två par nya byxor, det är helt otroligt vad hon växer just nu. Ett par rosa mjukisar blev det och ett par lite tunnare jeans oxå. Gick där och suktade efter alla möjliga fina tunikor och leggins- men höll hårt i plånboken igår visst ;)
 
Nu ska jag försöka lägga i det sista i våra ryggsäckar..sedan bär det av mot dagis!
 
ha en fin dag ♥





En HEL eftermiddag!


2012-08-22 @ 21:34:04

Tänk att det tog en hel eftermiddag. Stressande och velande fram och tillbaka i alla butiker. Har till och med varit inne i "tantbutikerna" och kikat- ändå hittade jag inte klänningen med stort K.

Kom hem med något som liknade den rent färgmässigt, men inte alls modellmässigt! Är verkligen jättetveksam- tog bara nåt för o ha något o ha på mig typ för jag var sjukt trött på att leeta! Så nu ska jag bara bestämma mig med- genom o kolla vad de i min närhet tycker om den! Får trolla fram något annat i en hast annars..

nu ska jag sova! Godnatt vänner






Att träna musslan- att jag aldrig lär mig!!


2012-08-22 @ 12:53:12

Herregud, fick sms om att jag skrivit konstigt i mitt tidigare inlägg imorse. Neej jag har inte tränat musslan.. Det ska stå det var ingen vidare hit att träna imorse

Pinsamt.. Att jag aldrig lär mig att det inte går att skriva inlägg med appen utan att stava fel o mystiskt ;)

ni ser ju själva ;)






ut på jakt eller ge sig ut o jaga?


2012-08-22 @ 09:30:00
Mammabloggkryssningen närmar sig med rusande steg. Tänk att på lördag är det dags att träffa alla goa bloggare igen. Så himla kul det kommer bli tror jag- man får ju faktiskt det inte roligare än vad man gör sig. Så ska se till o vara glad och positiv o ha kul hela tiden nu när man väl åker iväg.
 
O nej, som många av er andra som ska dit säkert oxå har problem med så har jag inte hittat nån klänning att ha på mig än. Har kikat lite här och där på nätet. Men efter att redan beställt hem en klänning som inte alls såg ut som på bilden i verkligheten så vågar jag inte beställa hem mer.
 
Så idag ska jag packa mig in i bilen efter jobbet och åka till Ikanohuset i Linköping för att försöka hitta Klänningen med stort K. Enda kravet jag egentligen har just nu är att det ska va lite färg tror jag. Trist att ha svart eller? fast iofs kan man ju i så fall piffa till det med lite färgat nagellack osv. Men målet är iaf färgglatt! 
 
Lyckades dessutom efter mkt om och men få tag på en klipptid på fredag eftermiddag, lyllo mig att någon ringde och avbokade sin tid ;) känner att jag behöver klippa mig en bit nu igen.
 
Du som ska på mammabloggkryssningen- har du hittat din klänning ännu?
 
 





Sjuukt


2012-08-22 @ 07:04:00

Jag är verkligen grymt trött idag. Natten till igår kom elliott in till oss och hade problem med att somna om, och när han väl sov så var han överallt (typ inborrad i min rygg, på min mage..)

Inatt var lilltösen vaken och vägrade sova i sin egna säng. Efter några timmars bökande kom hon till ro- men då var det snart dags för mig att gå upp ju ;)

Var ingen vidare hit att träna imorse kan jag säga. Träningsvärk i lår o lite i rumpa och grymt trött, vågade bara köra crosstrainern och det blev inte bästa resultat ever där direkt! Nåja, det är iaf avklarat för idag. I eftermiddag ska jag ju ut på lite äventyr- ensam.. Wiiehoo! Fast det är ett sånt där panik måste köpa äventyr dock!

nu väntar dusch- ha en fin förmiddag!






Vilket skämt eller?


2012-08-21 @ 11:16:00
Vet inte hurdan jag blev igår morse när jag slog på tvn på gymmet och de hade tv shop reklam. De gjrode reklam för något som hette shake weight. Herregud säger jag bara, visste inte om jag skulle skratta eller gråta när killarna tränade med den...ser bara för roligt ut!
 
titta själva får ni se ;*)*
 
 





Tisdag morgon!


2012-08-21 @ 08:12:12
Ny dag och alla rutiner gjorda, snart bär det av mot jobb och dagis återigen.
Var ju första dagen på över 8 veckor för barnen på dagis igår. Det hade gått jättebra! Leila gick in med mig till sin avdelning (medan storebrodern viss redan smet in till sin avdelning) och när jag gick vart det inga ledsna miner, hon stod mest som ett frågetecken och funderade på vad hon skulle leka med. Fröknarna tyckte att hon hade vuxit jättemkt och blivit så lång.
 
Med Elliott var det inga problem för när jag hade lämnat Leila gick jag in till hans dagisavdelning och skulle säga hejdå, och då var han redan igång och lekte för fullt. Det var knappt så jag fick nån puss o kram ens ;)
 
Att jobba funkade jättebra, var skönt o komma igång med arbetet igen. Dock blir det varmt som jag vet inte vad på ett tvätteri så schvettigt blev det allt ;)
 
Igårkväll var jag så himlans trött. Skulle titta på både färjan och Ensam mamma söker. men jag somnade visst mitti färjan och sen vaknade jag när ensam mamma söker var- och somnade efter 5 minuter igen..oops! Inte lätt att komma in  i det vanliga igen bara sådär inte!
 
Men ikväll hoppas jag vara uppe i varv iaf efter ett härligt träningspass på spinningcykel och styrka 45' på det!
 
Önskar er alla en fin dag, och ska försöka svara på kommentarer senare (vet att jag ligger efter massor, sorry!)
 
 





Jag gjorde't


2012-08-20 @ 08:36:16

Yees. Imorse slog jag rekordet :) :)
5,1 km på 30 minuter.






Tillbaka till verkligheten.


2012-08-19 @ 22:19:22

Då var det slut på åtta veckors lång ledighet. Imorn börjar barnen dagis och mamman börjar återigen jobba. Det blir återigen vardag med alla dess rutiner och stressmoment. På nåt sätt tycker jag det ska bli riktigt skönt!Elliott har längtat som bara den och är överlycklig över att få leka med sina kompisar imorn igen!

Men för att få vardagspusslandet med träning och hemmabestyr att funka så innebär detta att jag måste bege mig till funnet vid 6 imorn bitti och träna. Lite tidigt om ni frågar mig- men vill ju hinna med barnen och hemmet när man kommer hem på eftermiddagen! Hoppas bara att man drar sig upp såfort klockan ringer imorn- annars är det kört ;)

ska ge mig på löpbandet imorn igen tänkte jag. Ska banne mig slå rekordet ;) Godnatt kära ni!






Om en månad <3


2012-08-19 @ 21:56:22

Kan inte riktigt fatta att såhär dags om en månad befinner vi oss på varmare breddgrader- omringade av turkar och turister. Längtar såååå






Sovande barn


2012-08-19 @ 07:38:33

Oo så mysigt det är. Fullkomligt älskar när man går in till barnen om kvällarna och ser dom ligga och sova såå sött






Nästan där :)


2012-08-18 @ 10:23:24

Tjohoo, träning ger verkligen resultat. Idag sprang jag 4,9km på 30 minuter. Slog mitt gamla "rekord" med 0,4 km.. Såå härligt :)

om jag bara ökar 0,1 km så har jag nått mitt första mål :) sen ska jag satta nya när det gäller löpningen!

det känns såå gött det här :)






Dagens vägning.


2012-08-17 @ 22:28:49

Förra veckan stod vågen på minus 1,6 kilon. Denna vecka- knappt två veckor sedan start -0,6 kilo.

-2,1 kg på knappt 2 veckor är braaa :)






Äntligen fredag


2012-08-17 @ 07:57:18

Godmorgon fredag solen skiner och lillan tar sovmorgon! Här sitter jag och Elliott och myser i soffan.

Vetkar bli ännu en solig och härlig dag idag, det tackar vi inte nej till! Synd bara att måstena verkar ta överhand denna sista semesterdag. Får panik på hur det ser ut så en städning av huset blir det, sen ska jag måla dörren en gång med. Men först och främst lite mer mys och sen en tur till gymmet tänkte jag. Ikväll blir det lite kalas för att fira barnens kusin som fyller ett år imorn :)

ha en fin dag!






Skiit oxå!


2012-08-16 @ 15:24:44

Fick hem klänningen jag pratade om för några dagar sen idag. Genast när jag tog upp den kände jag hur besviken jag kände mig. Den satt bra- men den var genomskinlig och i ett sånt där sliskigt material visar alla valkar vid behån även om det inte var speciellt tajt där!

Bara att skicka tillbaka den igen och återigen ha panik och lite smått ångest! För när ska jag hinna hitta en klänning? Börjar ju jobba nästa vecka igen.

Nåja, vad vore en bal på slottet? Får i värsta fall ta och damma av den där sopsäcken jag pratat om förut vid bloggevent ;)






Bitter- jag?


2012-08-15 @ 20:14:48

Sambon har blockerat hela soffan genom att ligga därute och mumsa på ostbågar och kika på fotboll!

här ligger jag på sängen i sovrummet och kikar på den lilla lilla tvn där man knappt ser textningen och tuggar på luft! Bitter? Närå-inte alls!

idag har jag klarat mig galant ytterligare en dag! Det känns såå skönt! Blev crosstrainern på gymmet imorse och sen lite mage här hemma. I eftermiddags blev det dessutom en pw. Gudars vad jag mår bra av att röra på mig! Det är verkligen ett måste för att ta hand om sin kropp ju! O inte äta massa skräp hela tiden!

imorn bitti blir det spinning följt av ett styrkepass, can't wait, hej å hå!






Mitt i veckan..wiie


2012-08-15 @ 09:16:06
Vad fort dagarna går numera då, och äldre blir man. Är väl bara en tidsfråga innan man börjar hitta gråa hårstrån?

Nu blir det snart en tur till gymmet för ett intrevallpass på crosstrainern. Sedan blir det slipning tvättning av en dörr. Ikväll blir det nog målning av denna dörren! Man vill ju hinna med allt innan det blir vinter och snö ;)

ha en fin dag vänner <3





Nytt till mamman.


2012-08-15 @ 07:00:56

Snart är det bara en vecka kvar till årets mammabloggkryssning... Ska bli så himla kul. Satt häromdagen och letade som en galning efter en enkel men fin klänning. En klänning till kryssningen- men som ändå ska kunna användas på utlandssemestern sen. Klickade hem denna under från detta ställe: http://se.bestseller.com/vila/dresses



så får videon man kan ha den; blir panikshopping i sista minut annars!






Kvällsmatstips à la emlisch


2012-08-14 @ 20:15:25

Måste ju bara tipsa er om en go kvällsmat. nämligen fullkornstoast med keso, och ost emellan. Blandar lite minikeso med en klick tomatpure som jag sedan brer på på en skiva fullkornsbröd. Sedan kryddar jag med lite pizzakryddor och lägger till sist på två tunna skivor mager hushållsost och sedan en skiva bröd till.

Sedan kläms mackan i toastjärn i ca 3 minuter. Jag Serverar gärna med sallad :)

grymt gott!






Lever gör jag allt ;)


2012-08-14 @ 19:51:39

Varit lite dött här i helgen. Men det har varit fullt upp för oss ;)

I fredags var vi iväg till Linköping och hämtade våra pass. Efteråt blev det en tur till gamla Linköping-valla för att kika på djuren. Vi hann dock bara titta en liten stund innan himlen fullkomligt öppnade sig. Barnen tyckte det var kul det lilla de hann och se så vi får åka dit fler gånger ;)

I lördags var A iväg på match och jag o barnen busade o donade hemma. På kvällen blev det kräftskiva och alldeles för mkt alkohol ;)

Idag har vi dessutom varit iväg igen. Åkte nämligen en tur till Motala. Först fick banen äta Mc Donalds mat och sedan åkte vi o busade på Bill och Bulls lekland. Superkul!

Nu är A iväg och tränar fotboll och jag ligger i soffan och väntar på att hart of Dixie ska börja! Är nöjd över ännu en dag utan onyttigheter! I morse blev det en tur på löpbandet- lyckades inte slå 4,5 km på 30 min idag heller. Men var sak har sin tid antar jag ;) sedan har jag klippt gräset här hemma idag med- visst är jag duktig... Hahaha!

önskar er en trevlig kväll o hoppas ni haft en bra dag!






Lite nytt till Leila :)


2012-08-13 @ 21:17:26

För några dagar sedan köpte vi detta fina och söta sminkbord med tingeling på av snälla A då hennes dotter blivit för stor för det. Gud vad lillan gillar det. Det är så att storebror och kusinerna är avundsjuka- och då är de alla pojkar ;)






Så nära men ändå så långt bort!


2012-08-10 @ 22:40:25

Godkväll fina Ligger här i sängen och filosoferar lite innan trötta jag somnar såhär efter en ganska sömnlös föregående natt med en nattuggla till dotter ( eller ska man kalla det morgonpigg när man är vaken mellan 2 till 5 på morgonen?)

Kan knapp fatta att det är sant när jag tänker efter; semester nästa vecka med och om TVÅ veckor (efter 5 dagars jobb) är det dags för mammabloggkryssningen...wiie vad kul det ska bli att träffa alla härliga bloggmamas. Nya bekantskaper som gamla- Gud vad kul vi ska ha!!

Sen är det 3 1/2 veckas jobbande och sedan är det dags för en veckas sol och bad. Fatta vad mycket det är att se fram emot nu :) Känner mig glaad över att ha så mycket kyl framför mig. Ska bli såå kul o se barnens reaktioner över att flyga, få bada i havet med mera.

Nä, nu måste jag nog allt sova.. Var ju bara tvungen att dela med mig ;) - Godnatt






Byter dag


2012-08-10 @ 09:19:31

Började ju min kamp mot vikten u måndags. Nu byter jag dag att väga mig. Blir fredagar hedanefter. Vägde mig nu på morgonen, precis som i måndags och fick ett bra resultat (resultat -1,5 kg). Hade iofs vräkt i mig mkt onyttigt på helgen och det försvinner fort bara man sätter igång.

så nästa gång väger jag mig nästa fredag alltså ;)

För övrigt känner jag mig som jag misstänkte igår- mer död än levande. Benen vill inte riktigt hänga med i det tempot jag vill pga en enorm träningsvärk. Men det är väl bara att bita ihop!

Om ett tag åker vi till Linköping för att hämta mitt och barnens pass, sedan en tripp till Gamla Linköping för att kika lite på djuren. Sedan blir det träning när vi kommit hem då jag inte hunnit det denna morgon!

Ha en fin förmiddag!






Att bitas


2012-08-09 @ 22:29:37

Blir fullkomligt tokig på våran pojke emellanåt. Han bara är elak och biter sin lillasyster. Häromsistens bet han henne på armen så hon hade ett rejält mäke. Och på tal om rejäla märken sp bet han henne på sidan av kinden ni vet nästan vid örat för ett tag sen med.

Igår bet M Elliott när han var här och lekte. På exakt samma ställe där Elliott bet Leila. Elliott fick jätteont och var hejdlöst ledsen. Försökte då få honom att förstå att såhär ont känns det på Leila när du biter henne. Och när jag frågade honom om han förstod och om han inte skulle bita sin lillasyster mer så sa han att han inte skulle det.

Tror ni inte att ungen biter Leila idag igen då? Två gånger på samma ställe!! Blir så trött på det här- det kan ju faktiskt gå riktigt illa!!

hur ska man göra för att få denne unge herr att fatta? För att få smaka på sin egna medicin hjälper visst inte!






Ajaj


2012-08-09 @ 20:04:57

Ooj vilken träningsvärk jag har nu-undrar just hur det kommer kännas imorn ;) lååren är riktigt ömma o stela! Men det är det värt! Imorn blir det crosstrainern på gymmet och lite mage/rygg.

idag har jag bakat chokladbollar och haft fikagäster utan att äta något av det som bjöds. Så skönt när man har lite karaktär igen! Ikväll blev det en grillad köttbit och lite grillade champinjoner o paprika till...inte fel!

Nu ska vi se på film- sambon har chips och dipp men jag ska nog knapra på några morötter till tror jag.

Ha en fin kväll allihopa!






Tjohoo Ja gjorde't


2012-08-09 @ 10:11:02

Tog tag i det och gav mig ut på min första löparrunda ever förut. Gick några meter först för att slippa att hela kvarteret skulle se mig- sen sprang jag 4,5 km på 30 minuter (och då stannade jag ändå för att försöka fixa håret ett par minuter)
Sedan gick jag sista 1,5 km hem.(vilket inte är inräknat)

Är riktigt nöjd med resultatet med tanke på att jag aldrig tagit nån runda förut. Och det var absolut inte så att det blev jobbigt för flåset-var snarare tränings värken i låren från igår som gjorde att jag inte kunde springa fortare!

Nu ska jag försöka ta en runda iaf ett par gånger i veckan så jag blir bättre o bättre! Första målet är att springa 5km under 30 min. Sedan kanske man kan försöka springa milen innan den hårda hala vintern kommer?






Roosa till tösen


2012-08-08 @ 21:00:40

Igår blev det ett par nya skor till Leila. Nämligen dessa söta tygsandaler blir perfekt till Turkiet resan! Från h&m






En redig dag ;)


2012-08-08 @ 20:28:45
I morse slängde jag snabbt i mig lite kesella och sedan åkte jag upp till gymmet för ett intervallpass på crosstrainern, 30 minuter blev det. Gick riktigt bra idag =) Sedan hemma blev det rygg och mag övningar. Sedan åt jag lite yoghurt med solroskärnor, dinkelflingor, linfrön och sesamfrön i..muums =)
 
Sedan har dagen gått i ett rapid tempo känns det som. Var hos mamma och fikade (jag tog ingenting, bara det goda sällskapet) väl hemma var det bara o lägga lillan och tända på grillen. Sedan åt vi helgrillat grillspjut. Själv åt jag grillad paprika och haricurt vertes till (stavning?).
 
Åkte till affären och köpte de sista ingredienserna sedan började jag göra en bulldeg. Denna gången blev det två st satser på en gång. Så ni kan ju tänka er själva hur mkt bullar det blev. Kändes superskönt att jag faktiskt konstigt nog hade karaktär till att inte äta en enda bulle. Elliott åt desto mer.. tror han åt fem bullar totalt den bullfantasten ;)
 
Nu ikväll har jag ätit två skivor dinkellimpa (hemmabakat med pumpa- och solroskärnor i) o kantareller till detta. Gud vad jag fått dille på kantareller alltså.. hur kan man inte gilla?
 
Ja rent träningsmässigt och matmässigt har detta varit en kanondag tycker jag. Nu sitter jag här i soffan och är pepp på ännu en dag. Imorn ska jag ta och köra min första löparrunda tror jag. Sedan blir det styrka armar/ben efter det.
 





En mysig kväll för oss vuxna


2012-08-07 @ 22:26:14

Ikväll har A och jag varit iväg och bara varit Andreas och Emelie. Så skönt och välbehövligt det är att fly vardagen för en stund och göra något kul som vuxna tycker är kul. Istället för alla dessa tråkiga måsten som jämt ska göras eller allt som barnen vill/ska göra

När systermoster El kom hit i eftermiddags så tog vi farväl av barnen, satte oss i bilen och åkte mot Jönköping. Där åt vi på subway, jag hann springa in och köpa en bok på Bokia och sedan gick vi till biografen.

Där spenderade vi knappt 3 timmar framför The dark knight rises (senaste Batman filmen) En riktigt bra film- tror nästan den är den bästa Batman filmen :) A var så himla anti den innan men sade efteråt att han var förvånad över att den var bättre än förväntat! Så se den :)

sedan bar det hem till två sovande små änglar och två systermostrar. Allt hade gått jättebra; de hade fått pizza och fått leka massor med kusinerna. Leila hade fått nya skorna med :) (mer om dom imorn)

Nu är det dags för mamman i huset att sova-är så trött! Imorn bitti blir det lite mage och rygg här hemma sen lite kondition på gymmet när A vaknat (hans tur att ha sovmorgon imorn)
Godnatt <3






Bullbak #2


2012-08-06 @ 18:14:49

Nu har här bakats bullar. Fast denna gången dinkelbullar, med dinkelsikt i. Dinkelmjöl har ju ett lägre glykemiskt index och mättar bättre. Ska bli mums att smaka en






These shoes are made for walking-pass


2012-08-06 @ 17:17:41

Idag har vi äntligen varit iväg och fixat pass! Så skönt att ha det fixat o klart sen när de är färdiga! Trodde det skulle bli stökigt och bökigt med våra två busungar- att de skulle vägra ta bilderna. Men de var verkligen superduktiga!

Vi stannade på Stadium på vägen hem. Har verkligen varit i behov av ett par "snabba skor" ett bra tag då det blivit hål i hälarna inuti mina easytoneskor. Inget kul med sniskan om man inte har två lager plåster på ju!

Inne på stadium hittade jag just det jag sökte-ett par löparskor som jag kan ha både när jag är ute på promenad och när jag springer. Nu ska vi bara se till så det sistnämnda blir av med ;)






En utmaning- hakar du på?


2012-08-06 @ 09:38:54
Nu på morgoen befann jag mig på gymmet för ett intervallpass på crosstrainern. Skönt att vara igång igen. Ska försöka att åka dit och träna varje morgon nu sålänge vi är hemma de här två sista veckorna. Sedan får det bli lite promenader oxå.
 
Det är verkligen helt otroligt vad man vräker i sig utan att tänka på vad det får för konsekvenser efter semestern ju ;) Som tur är har jag två veckor på mig att komma i arbetsbyxorna någrolunda bra igen iaf..haha!
 

Nåja, nu kör jag återigen på ny kula här då. Från och med nu köps det ingen läsk och inget godis förrän till lördagen!! det gäller alla i huset! Och som sagt; träna och röra på sig varje dag är jättebra! mkt grönsaker till maten och lite mindre av pasta/ris/potatis. Mitt mål är att ha gått ner semesterkilon och kanske nåt mer till den 25:e.En ny viktresa har påbörjats. Någon som hakar på eller?
 
Vad gör vi? nu kör vi (som en del säger)





Jag har inte glömt er!


2012-08-05 @ 21:08:42

Kära vänner, vet att det är dåligt uppdaterat här emellanåt. Men det är ju semester mode on igen nu efter att sambon jobbat en vecka!

ni ska inte tro att jag glömt er, bara tanken på er gör mig glad, ni finns alla med mig i hjärtat. För är så glad och tacksam över hur mycket fina människor det finns därute!

Och ni som har bloggar- jag ser allt till att hålla mig uppdaterad så gott jag kan genom att hoppa in hos er, men oftast är det svårt o rätt kasst segt att kommentera med iphonen! och datorn den startas oförskmt lite just nu ;)






Två tjejer :)


2012-08-03 @ 22:02:45

Mysbild på 2/4 av familjen.. Vi tjejer ;) Leila är inte den som är den. Hon är gärna framme och med när det ska tas kort. Hur det blir nästa vecka återstår dock att se! Vi ska nämligen fixa pass åt de små busarna då!!






Mums


2012-08-03 @ 13:20:51

Gårdagens mat som vi åt på R2 i Gränna. Oxfilétoast- göttigött!






Idag är det en underbar dag :)


2012-08-03 @ 08:44:30

Vilken härlig morgon. Så mysigt att ligga bredvid mina små busar och se dom kramas varpå Elliott säger "älskar dig jeija" och lillan svarar med "äkska hii" såå himla sööt! Det är så skönt att se att de kan vara kärvänliga mot varandra någon sekund också-och inte bara vara osams hela tiden ;)

Idag är det en riktigt härlig dag. Fl Ör i eftermiddag när A kommit hem från jobbet så är det två veckors ledighet ihop som gäller igen :) så får vi se vad som hittas på. Vi avvaktar o ser hur vädret blir ;) Har dock pratat lite smått om A o jag ska va lite ego och åka iväg nånstans utan barn ett par dar (sova borta en natt), men frågan är vart? Har någon nåt tips?

önskar er alla en fin dag och avslutar med morgonens syskonmys






Vill dela med mig.


2012-08-02 @ 21:32:51

Hej vän, har så mycket jag vill dela med mig av.. Så mycket jag vill visa och berätta. Men det blir visst inget ikväll heller. Måste ta lite bilder först också... Sen ska du få se!
Ligger här i soffan och försöker hålla ögonen öppna; svårt värre efter en härlig kväll med familjen i Gränna dock! Tröttheten sedan grillfesten här hemma igår med gott sällskap och en hel del alkohol tar även ut sin rätt verkar det som ;)

nu väntar sängen känner jag! GODNATT!






Här hittar ni mig.


2012-08-01 @ 13:45:36

För er som saknar mig här i bloggen Skulle jag berätta att jag fortfarande spelar rumble (hinner ju det nu på semestern) och att ni fortfarande hittar mig på instagram.

Emlisch1 på rumble o emlisch på instagram.. Konstigt va??






Grattis


2012-08-01 @ 11:16:54

Ett stort grattis till Elliott som har namnsdag idag. För idag är det ju Per. namnet fick han efter min kära morfar som inte längre finns bland oss.

bilden nedanför har elliott fått fixa själv på iphonen






En klapp på axeln och att äta efter sex.


2012-08-01 @ 07:30:55

Tänk att idag gjorde jag det. Lillan vaknade tidigare och då kunde inte jag somna om så begav mig till gymmet och lyckades hinna köra 30 min intervallpass på crosstrainern innan det var dags att åka hem och byta av A som skulle till jobbet.

Tänkte att nu ska jag verkligen göra't och var pepp till tusen, men hittade jag mina nycklar? NEJ! Där försvann 10 minuter bara genom att leta efter nycklarna. Hittade dom i Elliotts bilstol, hur de hamnat där vet jag inte! Nåja, slutet gott, allt gott! en klapp på axeln kan jag ju iaf ge mig efter denna morgon.

Nu till något jag undrat öber ett tag nu. Förr, ja för typ 10-15 år sen var det alltid så mkt prat om att man inte skulle äta något efter klockan 6 på kvällen om man skulle vara sund och nyttig.

Har inte hört talas mer om detta förrän för någon månad sen när jag hörde en konversation där några pratade om hur de gör för att vara nyttiga. Den ena sa att hon aldrig äter något efter klockan 6, för det skarn ju absolut inte göra.

Nu undrar jag om det är någon av er som vet hur detta verkligen är??

Nu ska här bli lite Leilamys innan den stora killen vaknar! Ha en fin dag!