sammanfattning av 2012


2012-12-31 @ 12:00:00
ikväll vid 00,00 är det så dags. Dags att skåla in det nya året och säga adjö till det gamla. Fira med sina närmsta.Känner verkligen att det ska bli skönt med ett nytt år med nya möjligheter.
 2012 går verkligen till historien som ett år som inte alls varit speciellt bra på många sätt och vis. Det har hänt mkt sorliga saker även om det spridits en del glädje också.Tänker inte skriva värsta inlägget med vad som hänt månad för månad. Men här får ni lite..
 
Alldeles för många i omgivningen har drabbats av cancer, en kär och grymt saknad släkting gick bort i somras, jag blev varslad från jobbet i slutet av oktober, och sedan åkte min farmor på en hjärtattack dagarna innan jul. Sedan har vi ju såklart dessa sjukdomar som fått oss att VABA en hel del (bland annat lunginflammation)
 
Men sedan ska vi såklart försöka att lyfta fram lite av det positiva som hänt under året ändå.
Leila började på dagis i början av året och blev med detta helt plötsligt en stoor tjej. Sedan har vi fått deltaga på både 30-årsfest och 60-årsfest i år.
 
På semestern hann vi både med Kolmården och Göteborg. Barnen älskade att se alla djuren på Kolmården och tyckte det var kul o åka linbanan. När vi var i Göteborg sov barnen över på hotell för första gången,bara det var spännande. Sedan var det så kul att se glädjen i deras ögon när vi var på Liseberg och åkte massor med karuseller. Elliott fick till sin glädje krama en kanin med.
 
Något som sent kommer att glömmas detta året är såklart även resan till Turkiet som vi gjorde i September. Var så härligt att få uppleva barnens reaktioner på deras första utlandsresa. Massa sol och bad och bus!
 
Sedan avslutades ju julhelgen med ett vackert bröllop där vi fick vara med och dela min kusins och hans makas stora dag. Riktigt fint brudpar och så trevlig bröllopsfest!
 
Och så får vi ju inte glömma dessa härliga bloggevent (bland annat Bloggminglet i Göteborg,bland annat bloggdejten i Göteborg, bloggminglet 2012 och mammabloggkryssningen) som man varit iväg på i år och via detta fått träffa massa härliga människor och fått flera nya vänner ♥  Guld värt
 
 
 
 
(det är ju inte varje dag man får klä upp sig inte )
 
 
Så farväl 2012- hoppas 2013 blir ett riktigt riktigt härligt, friskt och glatt år med massa trevligheter!
 
 
 





julafton 2012.


2012-12-30 @ 15:16:04
Denna julen spenderade vi hemma hos mina föräldrar tillsammans med mina föräldrar, systrar, ena systerns lilla familj, min morbror och samb samt även Andreas föräldrar. Det var verkligen supertrevligt! Barnen var så förväntansfulla och gick bara runt och undrade när tomten skulle komma. Och dessa klappar som låg under granen ville de ju bara öppna på direkten helt ;)
 
När tomten väl kom på senare delen av eftermiddagen så blev barnen superglada och alla kramade tomten förutom Leila. Leila vart allt lite feg och blyg när han kom. Sedan när tomten gått så hjälptes alla de små barnen åt att dela ut resten av julklapparna som låg under granen.
 
Barnen fick så mkt fina julklappar som vanligt =) Elliott fick bland annat en mysdress, sängkläder, pyjamasar, målarbok, lego, en stor bakugan, en spindelmannen bil, spindelmannen pusselbok och mkt mer fint därtill.

Leila fick bland annat flera fina tunikor, en målarbok, en katt som går runt och låter, badlakan, sängkläder, pyjamasar, kastruller till sin spis, min lilla ponny hästar, prinsessacessoarer, tofsar, klänning, bondgårdsdjur, strumpor, Dora utforskaren film, paraply.
 
 
 





Vart reser ni?


2012-12-30 @ 08:32:49

Godmorgon fina Sitter här i soffan och myser med mina små busungar framför Bolibompa och är sjukt trött på vädret utanför. Gillar inte alls att det blåser, att mkt av snön försvunnit, att det regnat och hatar faktiskt att det är flera plusgrader ute. Det är ju vinter och fortfarande december. Kunde det inte fått varit ett par minus så snön finge ligga kvar ett tag till? Nä, nu ska jag sluta vara bitter ;)

Satt och kikade lite på resor och drömde mig bort totalt igårkväll. Skulle mer än gärna tänka mig att resa utomlands i höst (om man nu har jobb vill säga). Men frågan är vart det skulle bära av i så fall? Ska vara barnvänligt hotell (gärna all inclusive), vettigt pris på resan och sedan inte alldeles för långt att flyga med tanke på att våra barn har myror i brallan konstant ;)

Ska ni resa någonstans nästa år? Har du något bra tips att ge på land/hotell?

Ha en fin morgon






Totalt värdelös


2012-12-29 @ 21:50:06

Jag känner mig verkligen totalt värdelös som mamma till min älskade lilla dotter. Det spelar verkligen ingen roll vad jag än gör så duger jag knappt :( vad det än gäller så får jag alltid höra "näe, pappa ska..." Oavsett om det så är att ta ur henne ur bilen, klä på henne, byta blöja eller annat.

Det gör ont i mammahjärtat när man inte får känna sig behövd :(






Värt å tänka på...


2012-12-28 @ 18:06:56






Dagen efter


2012-12-27 @ 15:58:45

Wow vilken kanondag det var igår; brudparet var så himla fina och festen efteråt var riktigt trevlig. Det bjöds på många skratt, god mat och mycket dans. Var längesen jag dansade så mycket :) ett stort tack till det gifta paret och deras närmsta i deras familjer som gjorde detta till en superfin dag!

Idag är vi lite sega här hemma- var hemma runt 2 inatt. Det känns verkligen att man inte längre är nån ungdom ;) Vi spenderar just nu tiden i soffan framför en film alla fyra och ikväll blir det nog en "dagen efter pizza".

hoppas ni alla haft en mysig julhelg ❤

avslutar med en bild på mig och A från igår när vi var "bröllopsfina".






annandag jul- en bröllopsdag!


2012-12-26 @ 09:00:17
Så var då dagen kommen som man gått och längtat efter ett tag. Idag är det äntligen dags för min kusin P och hans sambo att gifta sig. Ska bli kul att få vara med och ta del av allt detta =) Så detta hoppas jag kommer bli en riktigt glädjefylld dag trots att det hänt så mkt tråkigt i närheten av oss under julen.
 
Så om en stund ska barnen lämnas sedan ska jag till min favvo makeup- nagel och hårartist Ellen ;)
 
önskar er alla en riktigt fin och trevlig dag ♥





En snäll mamma?


2012-12-25 @ 22:05:51

Men oj vad snäll jag verkar ha varit i år. För gudars så mycket fin jag fick i julklapp. Fick bland annat ljuslyktor, canada snow sockar, ögonskuggor, rouge från make up store. Från A och barnen fick jag presentkort på mq, och döm av min förvåning när jag öppnade ett stort paket med stövlarna jag önskat mig såå länge.

Nu är äntligen dessa canada snow boots mina ❤






Bröllopsfint


2012-12-25 @ 20:14:56

Idag har jag fått naglarna bröllopsfina. För imorn är det dags för bröllop. Ska bli spännande!






Julen fortsätter ändå


2012-12-25 @ 11:12:00

Hejsan fina Vilken julafton det varit. Att få fira med sina nära och kära och framförallt få se glädjen i barnens ögon när de öppnade alla julklappar. Det får vem som helst att glömma allt som händer runtomkring just nu- i alla fall för en stund.

Julen den fortsätter ännu och idag ska vi bort till syster med familj och äta lite gott! Barnen ska väl bråka om alla leksaker (som vanligt) och vi andra ska väl bl.a. försöka fixa till lite naglar och sånt.

önskar er alla en god fortsättning och avslutar med en bild på min fina amaryllis som jag fick när jag fyllde- den har äntligen blommat ut. :)






två jättefina julklappar


2012-12-23 @ 11:17:28
I förrgår var jag och hämtade ut lite paket som hade kommit med posten. Bland annat hade jag fått ett paket från babyliv innehållandes två superfina julklappar till barnen ♥ 
 
 
Två urgulliga väskor; En till Leila och en till Elliott
 
Den rosa väskan innehåller flera söta små väskor.
 
Doktorsväskan innehåller en massa fina doktorsprylar.
 
Nu är de inslagna och barnen kommer få öppna dessa två fina julklappar imorgon bitti när det är julaftonsmorgon.
 
Tack så jättemkt babyliv





Amazing eller vad?


2012-12-21 @ 20:43:37

Då var det fredag igen, och denna fredagen känns allt lite Amazing. Långledigt i 11 hela dagar och vi verkar ha överlevt och klarat oss undan allt som heter katastrof och undergång idag ;)

Idag har jag allt varit lite effektiv- slutade tidigt idag och åkte hem och slog in julklappar och städade. Sedan blev det att åka till Ica och handla. Så nu pustar jag allt ut lite såhär några dagar innan jul- kylskåpet är fyllt, imorn görs köttbullarna. Sen ska jag bara njuta :)

Julen kommer spenderas hemma hos mina föräldrar med mina syskon och deras familj, morbror och hans sambo, sedan kommer A's föräldrar att vara med och fira julen där oxå. Kommer bli sååå mysigt :)

Hur kommer du fira jul?






Fina julklappar


2012-12-21 @ 18:40:30

Idag var det dags för oss alla på jobbet att få lite välbehövlig långledighet. Och alla anställda fick minsann två paket. Wow vilken lyx :)

I ena paketet var det en julgranskula med Lasse Åberg motiv och i den låg det choklad :) i andra paketet var det en hackman kastrull. Så himla kul att få :)






Segare än knäck och doktor


2012-12-19 @ 20:59:38

Fy, skäms nästan att erkänna det; men jag tänker faktiskt sova om några sekunder. Är så trött och seg; segare än knäck. Det har sannerligen varit ett par jobbigs veckor nu och det tar ut sin rätt i kroppen! Ska bli skönt och vila upp mig tillsammans med min egna lilla familj i hela 11 dagar (och med andra nära och kära såklart)- blir såklart lite roligheter oxå- inte bara vila ;)

Avslutar med en bild på en liten doktor som skulle undersöka oss när vi var sjuka! nu ropar John Blund- bäst jag hälsar på honom Godnatt fina






från oss till er


2012-12-19 @ 06:14:21





3dagar kvar- går vi under?


2012-12-18 @ 21:26:27

Det är med lite blandade känslor vi börjar närma oss 21:e december 2012. Dagen då många påstår/påstått att jorden ska gå under.

jag tar detta med lite ro i kroppen och tänker att-" nej, det kommer inte hända..är bara ert dumt påhitt"!
Men sedan har jag den där pessimistiska rösten i huvudet som tänker: "Tänk om det verkligen händer". Skulle ju göra så ont i hjärtat om det skulle hända och man inte fick vara med min lilla familj medan det väl händer!

men nej va? Det kommer inte att hända? vad tror du? Går jorden under?






I ett paket


2012-12-18 @ 19:41:00

För några dagar sedan kom dett ett sött litet paket i brevlådan från favvon LillaGrodan design; i paketet gömde sig två stycken vanthållare till barnen. Så himla fina och praktiska ju! tack så mkt =)






Årets julkort 2012


2012-12-18 @ 18:04:44

Såhär ser årets julkort här hemma- har hört talas om att det blivit levererat i några brevlådor nu :)

gjorde du julkort med bild på ditt/dina barn?






När sötsöuget sätter in.


2012-12-18 @ 08:04:00
Ojojoj vad det kan va jobbigt med sötsug ibland. Igårkväll hade jag gjort vadsomhelst för att få en liten skumtomte. Cloettas skumtomtar is the shit! Men som tur var så satte jag emot och åkte inte och köpte några..eller va det sambon ;)
 





Myspys


2012-12-16 @ 20:34:57

Jag fullkomligt älskar detta orientaliskt inspirerade brickbord som jag fick i födelsedagspresent. Så härligt att ha massa ljus tända på. Det bästa av allt är nästan att man inte får plats med några tallrikar etc på. För få måste man sitta vid det stora bordet och äta istället. Vill ju inte sitta och smutsa ner nu när vi fått det så fint vid soffan ;)

Här hemma råder lugnet för övrigt. Barnen sover och jag är så sleten så tänkte faktiskt gå och lägga mig strax så man orkar att jobba imorn igen! Ska bli skönt med vardagsrutiner igen efter ca 1 1/2 vecka hemma med VAB.

Ha en fortsatt trevlig söndag!






Seg och slö AB- julklappar?


2012-12-16 @ 14:30:03

Det går segt här hemmavid just nu. När jag tyckte att penicillinet mot halsflussen börjat och göra sitt- ja då blev man genomförkyld istället! Ska man nånsin få bli pigg igen? Snorig, täppt, och så seeg i kroppen är jag!

Men snart är det jul i vilket fall som helst :) i veckan måste vi köpa de sista julklapparna. Har liksom varit massa annat emellan ;)
är ni färdiga med julklappsinköpen?






Ny tävling; vinn presentkort från miinto.se


2012-12-15 @ 16:50:00
Har fått äran att dra igång en liten tävling såhär innan jul så att vinnaren har något att se fram emot efter jul oxå ;)
 
Denna gången rör det sig om ett presentkort på 200:- från miinto.se -modevaruhuset på nätet som gör det möjligt att handla märkeskläder från bland annat Cheap monday, Filippa K, Tiger of Sweden, Chill Norway, Geggamoja till dam, herr och barn direkt hemifrån datorn.
 
"jag tävlar hos emlisch om ett presentkort på 200:- från miinto.se. Tävla här du också!"
 
 
För att vara med och tävla:
 
- Kika in hos miinto.se och se ut din favoritprodukt. lämna länken till produkten i en kommentar till detta inlägg.
- Gilla miinto på facebook--->här (skriv ditt facebooknamn i samma kommentar)
 
för extra vinstchans.
 
kopiera bild och kursiv text och tipsa om tävlingen i din blogg. Har du ingen blogg så kan du tipsa på facebook. lämna länken till tips inlägget i samma kommentar som ovan. Har du tipsat på facebook skriv detta i kommentaren och ditt facebooknamn.
 
 
Tävlingen avslutas söndagen den 23:e december kl 18.00 Lycka till allihopa!
miinto.se är ett modevaruhus på nätet som möjliggör för konsumenter att köpa mode från Sveriges trendigaste klädbutiker direkt hemma från soffan, kontoret eller var som helst där man har tillgång till internetmiinto.se är ett modevaruhus på nätet som möjliggör för konsumenter att köpa mode från Sveriges trendigaste klädbutiker direkt hemma från soffan, kontoret eller var som helst där man har tillgång till internenmom





2-årsdagen


2012-12-14 @ 21:24:50

Idag fyllde vår lilla tjej två år. Tänk att det är två år sedan denna lilla tös kom till oss. Känns som det har igår ju- de första två åren går så fort ju!

En riktigt stor tjej har hon blivit; hon kan sjunga massa låtar, älskar att dansa, måste göra allt dom storebror gör, gillar att trotsa sina föräldrar, pratar oavbrutet- som idag när hon gick runt och sade "jag fyller år idag mamma" många gånger!

vilken härlig dag hon fått ha. Imorse sjöng vi för henne och hon fick öppna sina paket; i ett av paketen låg det bland annat en hello Kitty spis. Sedan i eftermiddags var det lite kalas- då fick hon ännu fler fina presenter, tack alla <3

nu ligger tvååringen och sover efter allt lekande och kalasande!






Kväll


2012-12-13 @ 20:39:00

Så blev det kväll igen och snart är denna torsdagen till ända den med. Sambon var nere och lämnade halsprov nu på eftermiddagen (efter att jag tjatat och bett han trots att han inte kände sig dålig i halsen) mycket riktigt hade han också halsfluss! Han var jätteförvånad- känner sig ju inte sjuk eller nåt!

Men det känns skönt att han verkligen åkte ner- för annars kanske vi aldrig hade fått bukt med det hela! Så förhoppningsvis är vi alla pigga och glada när vi går till jobb/dagis på måndag igen ;)

nu får det vara nog pratat om sjukdomar! I kväll fick Leila ha på sig sin luciaklänning som hennes mormor köpt åt henne. Hon var såå fin- synd vi inte hade nån krona ;) Först totalvägrade Leila klänningen men sen när den var på så ville hon dansa minsann.

Imorgon är det en liten Donna som blir hela 2 år gammal här hemma - vart tar tiden vägen egentligen?






Luciadagen


2012-12-13 @ 12:09:56

Tänk att det är dags att fira lucia nu igen. En riktigt mysig dag är det om ni frågar mig. Fast i år får barnen inte vara med och fira på dagis ju. Hade ju tänkt ta på dom deras tomte outfiter och allt- men nu får de ha på sig dom hemma istället!

Nu på förmiddagen var jag uppe på vinden och hämtade julgranen samt pyntet till den. Elliott har varit igång och pratat om att han vill ta fram granen några dagar nu- vi idag fick den komma ner. Och vi har pyntat den och gjort den fin dessutom. Efter allt detta bakade jag några chokladbollar till dom så de fick lite fika (ekar ju typ om kylskåpen och skåpen här hemma nu)

Just nu sover Leila- så vi sitter här och myser framför Sune en stund. Om ett tag kommer A hem med lunch och äter den med oss :)

Hoppas du mår bra!






Glömde penicillinet framme


2012-12-13 @ 08:10:11

Skit oxå! Jag läste på penicillinflaskorna IMORSE att de skulle stå i kylskåp! Oops- det hade jag helt missat ju :(



Ena flaskan köptes ju i förrgår- och den andra igår eftermiddag och de har stått framme som dess. Nu lär väl mina barn inte bli friska eller?



Fy så himla klantigt av mig- men är inte van vid flytande penicillin. Är bara Leila som fått det förut och då var det en annan sort!


har nån gjort likadant? För visst är många verksamma ämnen förstörda nu då eller?






Det är dyrt att vara sjuk


2012-12-12 @ 18:59:50

Det kostar minsann en del att va sjuk- det kan ju lätt konstateras. Först dras 80% på ens sgi av (som är beräknad på en 88%lön) och sedan i värsta fall måste man köpa penicillin.

Tänk er då x3. Shit säger jag bara ;) vet iofs medicin som man fått ta förr som varit dyrare än detta ihop- men det är ju ändå pengar. Men betalar mer än gärna bara vi blir friska känner jag! Och det är bra att det finns penicillin. Tackar gudarna för det :)






Med i tidningen


2012-12-12 @ 15:35:22

Förut idag fick jag för mig att kika i Östgötatidningen när jag hämtat in posten. Och som jag anade så hade barnens farmor och farfar varit igång och skickat in fina grattishälsningar till sina barnbarn i år igen :)






Allt gånger 3.


2012-12-11 @ 17:57:12

Imorse när jag vaknade upp gjorde det mer ont i halsen än innan. Och när Elliott vaknat så hörde man hur tjock han var i halsen. Ringde till Vc och bokade tid för halsprov för oss alla 3. Sköterskan tyckte inte att varken Elliott eller Leila var så svullna. Men när hon kikade mig i halsen och såg beläggningarna på mandlarna så sa hon direkt att det med största sannolikhet var halsfluss.

en stund efter vi kommit hem ringde jag ber för att få provresultaten. halsfluss ALLA 3!
Så himla kul då! Barnen är iaf förhållandevis pigga. Är mest jag som är hängig. Ska bli så skönt när A kommer hem igen sent imorn kväll- då får han ta över här hemma!

Nu har vi tagit våra första doser av penicillinet- så nu får vi hoppas att vi piggnar till snabbt!

Så nu vet ni varför det inte blir mkt bloggande här- har varken tid, lust eller ork just nu! Hoppas allt är bra med er!






Vilken dag!


2012-12-10 @ 19:13:09

Idag stod vab på agendan för födelsedagsbarnet här hemma.. Han har ändå varit vid riktigt gott mod idag och lekt och gjort massa hyss. Lillasystern har nog ändå varit värst- det är inte skoj o va hemma med en sjuk brorsa och mamma inte. Hyssmaja kan man kalla henne om nåt ;)

ja för här har jag oxå blivit sjuk- har inte varit det på typ 2 år- men nu så. Feber ich halsont- känns som om det kan va halsfluss. Hoppas på att det är ett virus bara. Elliott sa att han har ont i halsen när han sväljer han med dock!

Nu sover iaf barnen och jag ska kurera mig. Det är ju ingen Karl hemma förrän onsdag kväll. Så bäst o lägga sig tidigt om det blir en tuff natt!

För övrigt så blev Elliott såå glad av alla presenter han fick. Han fick bland annat en spiderman motorcykel med gubbe på, ett flygplanslego, bilar golvpussel, en pangare, skott till pangaren. Sedan var mormodern, ena mostern och kusinerna här en sväng i eftermiddags. Då fick han Sunes sommarfilmen, och en spiderman bilbana.

Med andra ord somnade han lycklig ikväll :)






hipp hipp hurra- fyra år ida'


2012-12-10 @ 00:26:00
hipp hipp hurra- tänk att idag är det fyra år sedan vi fick träffa våran underbart söta Elliott för första gången. Tänk att det är fyra år sedan vi blev föräldrar för första gånge. Helt sjukt vad tiden går fort! Tänk så mycket det hänt på dessa fyra år. Vad våran lille son har utvecklats. Är så magiskt och så roligt att se dom växa för varje år som går och att se allt som händer med dom. Vilken otrolig resa.
 
Just nu är han en riktig busunge- som ibland har riktigt svårt att lyssna. Tokig i spindelmannen och batman samt flygplan är han. Och om kvällarna så gillar han att krypa upp i soffhörnet bredvid sin mamma eller pappa och mysa. En riktig myskille är han.
 
Grattis våran älskade son på din fyraårsdag och tack för all glädje du ger oss =)
 
 
 
 
 
looove <3





Vad har vi gjort och ett farväl igen


2012-12-09 @ 21:00:00
Herregud vad denna helgen susat förbi- bara sådär. Det går alldeles för fort just nu! Igår va jag iväg till stan en sväng, skulle egentligen bara åkt till Mjölby- men lyckades inte hitta någon klänning att ha på mig till julfesten som skulle ske på kvällen där inte. Så åkte in till Ikanohuset istället. Hade ju sett en så fin klänning på gina tricots hemsida. 
http://media.ginatricot.com/images/product/49071317001_tn.jpg
Men tror ni att den fanns i butiken på ikano? Nej såklart. Så fick tänka om helt och hållet och gick igenom alla klänningar i varje butik en miljon gånger tror jag. hittade verkligen inte någon klänning alls- och så mycket folk det var överallt. Shit! Vilken stress. Tog till slut bara en klänning och ställde mig o betalade den- för var sjukt trött på att leta och ha panik över att inte hitta nåt.
 
Väl hemma var det bara ca 1 1/2 timma innan vi skulle bort. Var massor som skulle föreberedas innan vi kunde åka iväg. Men sen kom vi iväg till en go arbetskamrat på förfest; och sedan kom vi med bussen till konsert och kongress i Linköping. Vilken härlig Wallman julshow det var. Så roligt vi hade. Riktigt trevligt!
 
Idag har jag allt känt av lite av gårdagens sviter- tror jag blandade lite för mkt igår ;) men piggnade iaf till mitt på dagen så vi kunde åka till sis för lite julmys med bland annat korvstånkning, tillverkning av julgodis, bakning av pepparkakor. Riktigt mysigt var det!
 
Nu ikväll tog vi farväl av barnens pappa som återigen åkte iväg på jobb. Nu ikväll är han på väg upp till Stockholm för att sova över på hotell, sen imorn bitti vid 5 ska han flyga iväg till Riga. Hem kommer han inte förrän onsdag kväll igen. Var allt lite jobbigt att ta farväl av honom eftersom han ju nyss varit iväg. Men snart är det ju jul och långledigt så =)
 
Nu tänkte jag strax ta och gå in och kolla till barnen och sen duscha och gå o lägga mig! Elliott hade feber nu på kvällen- så det får bli en VAB dag imorgon när det är hans födelsedag och allt- hoppas han mår bättre imorn kraken! Leila hon sover riktigt gott i sin nya stora säng. Det går kanon, har inte varit något spring alls än så länge "peppar, peppar"
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag!
 
 





Bättre sent än aldrig?


2012-12-08 @ 08:32:58

Godmorgon fina! Bättre sent än aldrig- får man väl säga. För idag har vi äntligen tänt första ljuset i staken.






Byte


2012-12-07 @ 17:23:56

Idag tog jag tag i att ta ner juniorsöngen från vinden. Vi har nu i några veckor pratat om att vi ska byta säng hos Leila. Var skönt att få det gjort känner jag :)

Är dock helt slut efter dålig sömn och städande samt sängmonterande. Måste säga att det blev extra juligt och fint i Leilas rum nu






Och det fortsätter


2012-12-07 @ 10:56:08

Ja fy böveln- det snöar fortfarande. Har ju snöat varje dag nu i typ en vecka. Helt otroligt ju! Det är jättevackert och fint när det snöar och när snön ligger på backen. Men inte när det kommer så mycket så det ställer till med massa elände i trafiken ju.

lillan är fortsatt febrig här hemma. 38,8 hade hon förut :( hon var så frusen nyss så hon bara gick och skakade. Vet att man ska hålla dom svala när de har feber- men hon skakade o darrade som bara den så nu ligger hon under en filt och värmer sig.

Skulle haft kalas här hemma idag för mig och barnen; barnens farbror med familj skulle komma och deras farmor och farfar. Men eftersom Leila är febrig så tyckte vi att det var onödigt att barnens kusiner kom hit ifall de skulle bli sjuka dom med. Får väl se om barnens farmor och farfar vill komma en sväng ändå sen.

Nu ska jag göra lite pannkakssmet till lunchen så allt är förberett. Ha en fin förmiddag rara






Dyrt att ha barn?


2012-12-07 @ 07:59:05

Jag börjar mer och mer fundera på om de som säger att det är dyrt att ha barn har rätt? För om man kollar på våra "finstolar" vid "finbordet" så är inte de särskilt fina längre. Är nån liten råtta som varit och gnagt på varenda stol. Och den råttan kallas även Leila. Så nya stolar måste köpas. Ser så illa ut ju!






Busted!


2012-12-06 @ 17:37:34

Skulle ta en foto på Elliott förut- gissa vad han passade på att göra precis när det blixtrade til ;)

haha, busted!






Lämning och mys


2012-12-06 @ 09:21:00

Nu ligger det två tjejer och myser i soffan-den ena frisk- den andra febrig och gnällig. Pinofilmerna går för fullt! Gäller att passa på att titta på sånt Leila vill se när Elliott inte är hemma. Är ju kul för henne att få se nåt annat än tecknade spindelmannen och Batman.

Storebror är och leker för fullt på dagis. Lämnade honom nyss.Han är så populär så barnen från den större avdelningen springer in och frågar om han får komma till dom och leka ;)

Blir en lugn dag för oss. Pappan sover ännu- sen ska han åka och jobba antar jag. Vi får väl roa oss med att äta lite tårtrester från igår sen- och kanske slå in Elliotts presenter? Han fyller ju på måndag och jag har inte hunnit det ännu.






Han är hemma :)


2012-12-06 @ 07:00:08

Inatt vid halv ett hade jag fått ett sms om att A landat på svensk mark. Skönt! Leila var vaken mellan halv 4-halv 6 och när jag precis somnat om så hörde jsg att det smällde i ytterdörren. Blev livrädd och tänkte att det var inbrott eftersom A skulle ta in på hotell och övernatta i Stockholm.

När jag kollade fick jag till min förvåning se att det inte var inbrott och inte tomten som tagit fel datum- det var ju A. Det fanns inte ett enda hotellrum ledigt var fullbokat- så han fick åka hem istället!

Nu ligger han och sover i sängen- frågan är bara hur länge han får det- Leila är febrig så vi är hemma idag!

Skönt att va två igen fram till söndag kväll :)

Ha en fin dag!






Vilken kanondag


2012-12-05 @ 20:58:00

Vilken kanondag det blev idag i dubbel bemärkelse. För vilken snökanon vi haft idag.. Eller ska vi kalla det snöstorm? Shit vad det blåst och yrt och snöat. På rasten på jobbet skickade jag lite sms till mamma och systrarna och kollade om dom ville komma förbi på lite födelsedagsfika. Kände att barnen och jag var i stort behov av att träffa lite folk en liten stund och inte bara vara vi 3. Så fika blev det- och tårta blev det. Det är ju trots allt min födelsedag.

Fick två stycken fina växter...tack så jättemkt alla! Nu sussar barnen som allra sötast- och funderar själv på om jag skulle ta och sova med. Är så sletet trött nu så det finns inte! Men först ska jag skrapa födesledagspresenterna jag köpt till mig själv ;)

 

Godnatt kära ni, vi ses imorngon.






fast i snökaoset?


2012-12-05 @ 20:04:28
Undrar hur många det är som just nu är fast i snökaoset på olika sätt i detta land?? I Stockholm verkar det ha slagit till värst ju!
 
Sitter här och väntar på att få höra från sambon om hur det blir för hans del. Han skulle ju flyga från Polen för någon timma sedan- då till Frankfurt. Sedan skulle planet gå från Frankfurt till Arlanda vid 21,30. Undrar just om det planet ens kommer att gå? De flesta flygen verkar vara inställda så som i förmiddags.
 
I vilket fall som helst så ska A inte komma hem förrän imorgon iaf. eftersom planet landar ganska sent i Stockholm så tyckte han att det var bättre att boka in på hotell och sova ut och köra hem imorgon bitti istället. Det är ju inte så kul att köra hem trött och seg mitt i natten när det snöar heller. Men nu är ju frågan om han får flyga hem ikväll- eller om han blir fast i Frankfurt och får flyga hem imorgon. Då vet man ju inte när han kommer hem inte.
 
Jag hoppas bara att han kommer hem till Sverige tryggt och säkert- spelar ingen roll om det blir ikväll eller imorgon. Bara vi får träffa honom hel imorgon för barnen har längtat som bara den.
 





Påklädd för kylan


2012-12-05 @ 12:50:40

Imorse packade jag ner extrakläder för ett kyligt arbetspass;) nu kör vi dubbla tröjor, långkalsonger och tjocka sockar? TJOHOO ;)






29 år idag.


2012-12-05 @ 06:55:27
Hipp hipp hurra, det är min födelsedag. Känns inte alls som min födelsedag idag. Känns som en helt vanlig dag med vanliga rutiner. Sambon är inte hemma- så blev ingen sång från honom och barnen imorse; imorn är han hemma igen! Kan ni tänka er? idag är det ett år kvar till man blir 30 år. Undrar om det kommer nån kris ? I eftermiddag blir det en lugn dag med mys med barnen. Det är ju vardag- och de flesta andra är väl upptagna med sitt egna. födelsedagsfikat får väl helt enkelt vänta ;)
 
Nu är det snart dags att dra på sig och barnen ytterkläderna och åka till jobb och dagis. Mitt i veckan idag- inte långt kvar till helg med andra ord!
 
 
Ha en fin dag allihopa.





Burr och bak


2012-12-04 @ 20:28:13

Hej kära vänner. Vilket snöigt avlångt land vi har just nu. Idag har det bara snöat och snöat. Det är jättemysigt att snön är här. Men måste det vara så kallt? Ett par minusgrader räcker ju egentligen.

Sitter här och fryser-som jag gjort hela dagen. Har stått och huttrat på jobbet som en tok idag. Såfort porten öppnades så blev set verkligen olidligt! Även fast jag eldar för fullt så fryser jag ändå nu. Längtar tills man kan krypa under täcket och sova!

Fick ett sånt där bakryck efter jobbet idag med- satte igång och bakade hålkakor när vi kom hem. Vart en god kvällsmat det! Men inte om ni frågar kräsna Elliott- för han bad direkt om att få annan macka. Skulle han få bestämma så skulle han äta Leilamacka (han kallar skogaholmslimpa för Leilamacka- vet ej varför) till frukost, middag och kvällsmat varje dag.

önskar alla en fin kväll!






Kvällen är räddad


2012-12-03 @ 18:47:00

I brevlådan idag låg det ett nytt nummer av Amelia. Och jag som inte ens hunnit att läsa numret innan. Jag har och göra ikväll med andra ord!

Skönt att bara ta det lugnt och läsa!






Ny vecka


2012-12-03 @ 07:00:00
Då var det dags att starta en ny vecka. Ny vecka- nya möjligheter. Händer en hel del de närmsta dagarna/veckorna nu.
 
Idag åker sambon iväg till Polen och kommer inte hem igen förrän torsdag förmiddag. På onsdag den 5:e december fyller jag år. På fredag ska vi ha kalas. På lördag ska vi iväg på wallmans show med jobbet. På söndag kväll åker sambon iväg för en resa till Riga- han kommer hem igen på onsdag kväll. Nästa måndag den 10:e december fyller Elliott 4 år. Fredagen den 14:e december fyller Leila 2 år och då blir det kalas.
Den 15:e -16:e december ska jag och a åka iväg på en tripp till Göteborg för att gå på jul på Liseberg och stanna över natt på hotell.
 
Ska ta och ringa svärmor och se om hon kan vakta barnen en stund så mamman kan träna på gymmet en snabbis efter jobbet.
 
 
Det är mycket nu ;)





Två stycken vinnare..


2012-12-02 @ 21:44:09
Nu har jag äntligen kollat igenom alla tävlingsbidrag och kollat så alla följt alla "regler"  i tävlingen om ett paket från lillaGrodan design och tävlingen om ett presentkort från babyliv.
 
Och nu är två stycken vinnare utsedda...
 
37 stycken deltagare i tävlingen i samarbete med lillaGrodan design (och sedan extrachanser)
 
42 deltagare i tävlingen i samarbete med babyliv (och sedan  extra chanser)
 
 
Vinnaren av ett valfritt paket med antigen mössa/napphållare/dreggliss eller mössa vanthållare/halsvärmare är:
 
saga påhlsson (ingen blogg)

Jag skulle vilja vinna mössa/halsvärmare/vanthållare, med temat " astronaut blå" på mössan.
"superhero turkos" på halsvärmaren och "putte pingvin" på vanthållaren :)
 
 
 
Vinnaren av ett presentkort på 500:- från babyliv är:

Ida Banck
(ingen blogg)

Hej!

Jag vill gärna vara med och tävla!

- min favorit bland många är dessa fåtöljer, så söta och mysigt för barnen att ha vid tvn. http://www.babylivtranas.se/sova/barnmbler/jabadabado-fatolj-rod
 
______________________________________
 
ett stort grattis till vinnarna- ni kommer kontaktas via mail och har då en vecka på er att höra av er innan jag utser nya vinnare.
 
Ett stort tack till LillaGrodan design och babyliv som var med och sponsrade tävlingarna och självklart ett stort tack till alla Er som varit med och tävlat!
 





Jag är såå glad :)


2012-12-02 @ 11:31:12

Vet ni vad? Igår var jag och hämtade klänningen jag beställt från http://zalando.se på Ica. Och när jag väl provade den så kunde jag ha den . Det känns så skönt att ha det avklarat till bröllopet annandag jul. Nu återstår den röda detaljen- sen så ;)






Advent


2012-12-02 @ 10:29:07

Hej kära vänner.Tänk att idag är det första advent. Första ljuset i ljusstaken ska tändas- och det är snö ute. Tycker i ärlighetens namn just nu att det bara är mysigt med snö. Är alltid så med första snön- sen tröttnar man när julen varit.

Just nu sitter barnen och jag och kollar på bärgarn och har lite adventsmys. Lite fika på lussekatter och pepparkakor. Blir till o klä på barnen varmt och sen gå ut och åka lite pulka sen idag. Gäller att passa på nu!