borta bra men hemma bäst!


2012-01-22 @ 20:01:15
Gud så skönt det är att vara hemma nu ändå när lugnet i huset äntligen råder =) Det var en riktigt ledsen flicka vi hämtade hem idag. Hon var precis ledsen och förtvivlad från det vi kom till mormorn o morfadern tills det att vi kom hem o hade tagit det lugnt ett tag.

Vad härligt det är ändå att ge sig ut på en roadtrip sådär- bara jag och A. Vi hann och se en hel del på nervägen- bland annat en karl som hade stannat med sin bil vid en vägkant för att göra nr 2. Han satt där på huk och höll i papper o allt ;)
Det blev en hel del lyssnande på spotify- vilken underbar uppfinning det är! och sen stannade vi och tog en liten fika med.

Väl i Helsingborg var vi ett par timmar för tidiga för att checka in- men A gick in o frågade om parkering och det visade sig att vårat rum redan var färdigt så. Riktigt mysiga rum var det och vi fick utsikt mot vattnet- även om det var på kortsidan av huset.
Vi bestämde oss i alla fall ganska snart för att bege oss över till Helsingör eftersom terminalen ligger precis bredvid hotellet (vad smidigt). Det tog inte ens tjugo minuter att åka över. Väl i Danmark möttes vi av hård blåst och snöblandat regn som bara den..Vi gick runt och huttrade och strosade i en halvtimma tills vi faktiskt gav upp och åkte hem igen. Alldeles dyblöta hann vi att bli på den lilla stunden, och stelfrusna i ansiktena. Det gick inte att koncentrera sig på att shoppa nåt inte! En platta öl, lite godis och presenter till barnen följde iaf med- men från båten!

Sedan tog vi oss en runta på stan i Helsingborg istället, blev lite käk på subway (första gången) och gudars så gott det var =) Måste testas igen!  Sedan blev det en tur till H&M bland annat där jag hittade en jättesöt blå kofta med vita stjärnor på till mig själv =)
Sedan blev det mest lite strosning och resten av eftermiddagen spenderades med att leta efter Filmstaden kändes det som. tog nog över en timma att hitta.  När vi hittat- ifall vi skulle orka gå på bio på kvällen så gick vi tillbaka till hotellet och vilade oss och förberedde oss inför middagen på Harrys.

På Harrys åt vi båda pepparstek..det var supergott. Och efter det stannade vi i en butik som låg precis över gatan vid hotellet som säljer massa nötter och annat gotti gott och köpte med oss till rummet. Blev en film på tvn istället för på bio- för både mamman och pappan var trötta! 2012.

Måste säga att man sov riktigt gott inatt- även om man vaknade till några gånger så var det lätt att somna om. Vi gick nog inte upp förrän efter 9 tror jag! Jättegod hotellfrukost var det. För min del blev det lite yoghurt med havre, linfrön, solrosfrön i samt en macka med keso och gurka. Underbart! O så det snöade utanför medan vi satt där och bara njöt av att ta de lugnt o äta gott!

Blev lite packning och sådant efter frukosten, sedan begav vi oss hemåt. Stannade i Jönköping på vägen hem för att kika runt lite grann och shoppa lite grejer till mamman och Elliott..mer om det sen ;)

Barnen hade haft det jättemysigt hos mormor och morfar. Elliott hade fått åka pulka med sina mostrar idag bland annat. Elliott hade sovit bra hela natten och Leila hade dessvärre vaknat efter 04 och inte somnat om förrän 06 igen.

Helsingborg by night- från vårat hotellrum


en mama redo för middag på HArrys




utsikt  över Helsingborg från vårat fönster i morse


utsikt ut över vattnet från vårat fönster i morse.


Det här är sånt man måste göra om fler gånger känns det som. Fast kanske när det är vår eller sommar? Man behöver nog allt ta o komma iväg ibland o bara vara. Man glömmer lätt bort varandra mitt i alla blöjbyten, matlagning, städning, jobb och så vidare. Det är så mkt jämt! Men vad man saknar de små liven när man är borta!

Hoppas alla mår fint- hur har eran helg varit?









Kommentarer
Postat av: Martina

Vad härligt det låter. Att få vara bara ni två för ett tag. Synd på vädret i Danmark men ändå.

2012-01-22 @ 20:58:37
URL: http://ytterligare.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback