Impulsiv mamma


2012-05-31 @ 18:08:24

Efter ett evigt grävande så kom jag till slut iväg från tandläkaren med en bortdomnad käft och 1050:- fattigare.

Hade inte tänkt träna med tanke på att halva munnen var bedövad, men en halvtimma innan passet började fick jag för mig att ringa och se om det fanns nån plats kvar, och det gjorde det!

Nu ska det ätas om en stund och sedan läggas barn!

Vi hörs senare






märkningen- 6 dagar senare.


2012-05-31 @ 09:00:00
Det har nu gått 6 dagar sedan jag märkte mig för livet ! Jaa, sedan jag tatuerade in barnens namn på handleden. Det har kliat en del de senaste dagarna..men har låtit bli att klia tillbaka ;) Det är som en hård sårskorpa nu..är grymt nervös hur det ska se ut under skorporna..tänk om det inte alls ser så snyggt ut som det gjorde när man kom från tatueraren?

Går och väntar på att allt ska ha läkt så man kan se hur det ser ut är både förväntansfull, nervös och spänd ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/91685/images/2012/pic_204717359.jpg








Solig morgon.


2012-05-31 @ 08:04:54
Men oj vilken överraskning, hade ställt in mig på regn nu på morgonen. Men solen skiner. Verkar som att de inte riktigt vet hur vädret ska bli. Igår va ju kanonväder när många pratade om att de hört att det skulle regna. Sådant gillar vi, alltid kul att bli överraskad. haha, känner mig som värsta gamla tanten ju..för allt de pratar om är vädret- det har visst jag en förmåga till att göra jag med.

Idag är en sorgens dag för idag ska jag återigen ta itu med en av mina stora rädslor här i livet. Idag är det dags att gå till tandläkaren för att laga ett stort hål =( Vill verkligen inte. Men det är ju bättre att de lagar det medan de kan än att jag får betala flera tusen för en rotfyllning. Måste ju försöka se något positivt med det hela menar jag ;)

Nåja, får ligga där i tandläkarstolen och tänka på massa trevligt istället. Som att jag ska gå på gympan i eftermiddag (om det finns plats kvar när jag bokar nu på morgonen) och att jag först ska åka roadtrip till GBG med flera härliga tjejer, och sedan träffa ännu fler trevliga mammor i Göteborg! Ska bli så kul!

Nu bär det strax av till dagis/jobb!


ha en superfin dag alla kära läsare





När man inte får ut nåt mer vettigt...


2012-05-30 @ 21:52:41
När man inte får ut något mer vettigt ur kvällen, då är det nog läge att krypa till kojs. Så känner jag det just nu. Har en del kommentarer kvar att svara på. Men när det kliar i ögonen och man sitter och gäspar konstant. Då måste man inse att man inte är den där superkvinnan som orkar hålla i gång 24-7.

Jag är ju bara en trött tvåbarnsmamma  ;) Som efter jobbet hunnit med utvecklingssamtal, shopping på ica, plockning här hemma, spinning på gymmet, matlagning, dusch och nu en stund i nya soffan framför datorn.


Nu tar jag kväller och återkommer imorn igen! Vi ses och hörs väl då va?

Nu väntar john blund!

Godnatt






Topp 5 innan jag dör- utmaning


2012-05-30 @ 21:18:38
Jag blev utmanad av finingen Ann-Sofie

Visa med text och bild 5 platser du skulle vilja besöka/saker du skulle vilja uppleva innan du dör.

Fick denna utmaning för fleeera dagar sedan, men har inte hunnit tänka ut nåt förrän nu ;) Sen är jag iofs osäker på placeringen..så har bara numrerat. 1:an betyder inte att det är toppdröm resmålet.

1.

Florida vet inte hur många gånger man kikat på serier etc på tvn och sett det turkosa fina vattnet och tänkt att någon gång ska jag åka till Florida.

2.



Hawaii- Det verkar så himlans fridfullt och härligt på denna lilla ö. Fullkoligt älskar deras sätt att dansa och skulle vilja testa.

3.


Venedig En av de mest romantiska platserna i världen sägs det. Skulle va härligt att åka hit på en barnfri weekend.

4.



Karibienkryssning-
härligt att åka runt på en lyxkryssare som tar en till massa härliga platser med sol och bad. Tänk så mkt man får se.

5.

http://3.bp.blogspot.com/-87BRh2w9jp0/TvrbNAiCBVI/AAAAAAAAAZc/01leR8IrlSk/s1600/Phi+Phi+Maya+Beach.jpg

Thailand-
Drömmen för många. Själv är jag inte ett dugg sugen på att åka just nu. Det skulle bara vara jobbigt för barnen att sitta på ett flyg så länge och inte har de så mkt utbyte av det heller. Men sen när de är tonåringar eller när man själv är pensionär så bara måste vi åka till  Thailand ju!

Skulle vilja utmana dessa att anta denna utmaningen: Soffiz, Ewa, Solan, Petra och Milla


Er andra utmanar jag att vara med i min bildtävling där ni ska lägga upp tre bilder;  i detta fall en bild på hur ditt mjölkpaket ser ut, en bild på ditt senaste favoritinköp och en bild på en av de bästa sakerna du vet med sommaren. klicka här för att vara med i bildutmaningen ;)






alla älskar pino ♥


2012-05-30 @ 09:30:00

Behöver jag säga att det var en kille här hemma som var överlycklig igår när han såg vad som låg på bordet och väntade på honom? han skulle genast ha på sig sin pino t-shirt och såg till så lillasyster fick på sig sin med. (tyvärr glömde jag ta kort på dom) Boken skulle läsas ögonaböj oxå såklart, vet inte hur många gånger farmodern fick läsa den för honom igår när de var här och var barnvakter en liten stund. Tack så mkt pino/pinolek =)

 

Tänk vad denna fiina lilla nalle imponerar på alla barn med sitt glada leende ♥

 

Ni har väl inte misat att ni kan vara med och tävla om ett underbart pinopaket här i bloggen (två filmer,två böcker och en pinonalle)?  tävlingen hittar du här






Morning glory


2012-05-30 @ 08:05:45

godmorgon onsdag, eller ska vi kalla denna dag lillördag? Solen kikar fram o kan man annat än o vara glad för det även o det känns att det är kallare luft nu? Solens strålar ger kraft o energi som den för oss alla!

Nu är arbetskläderna på, barnen är klädda. Nu återstår bara jackor och skor sen är vi ready to go för dagis och jobb. Hoppas denna dagen går fort. I eftermiddag blir det uppföljningssamtal på leilas dagisavdelning. Sedan bär det av till ica för lite handling och sen vid kvart i 6 bär det av till gymmet. Bäst o passa på o träna nu när man känner att man har suget ;)

 

önskar er alla en trevlig dag // en sleten morsa.

 






såhär skulle man ju dansa..


2012-05-29 @ 07:50:44
Haha, ända sedan jag såg Maltas bidrag i Eurovision song contest i lördags har jag allt gått och småflinat lite åt deras dans. Och kikat in den några gånger på youtube oxå för den delen ;)

det ser nästan ut som att det är skorna som gör jobbet ju ;)






Min nya älskade ;)


2012-05-28 @ 20:00:13

Det har verkligen varit snabba, men härliga ryck här hemmavid. För A var och beställde soffa hos mio i lördags, idag ringde dom o sade att vi kunde hämta soffan. Direkt efter jobbet åkte pojkarna in med minilastbilen från jobbet och hämtade den. Sen kom snälla F med familj och hjälpte till att bära denna underbara skapelse, tusen tack!

Gud så härligt skönt man sitter i den, och nu har vi varsitt hörn att ligga i om kvällarna. Har redan parkerat mig på ena sidan med mjukisarna på ;) min nya älskade?

Huur kunde vi INTE valt att köpa soffan från mio från början?






Måndagslistan 28 maj


2012-05-28 @ 09:30:00

- att det är en minnesvärd vecka med värme och sol vi lämnar bakom oss i hopp om en ny!

- att barnen plaskade och badade och hade sååå kul i deras pool igår. Inga badkrukor här inte ;)

- att jag äntligen tog tag och vågade tatuera mig i fredags

- att det på lördag är dags för mammabloggdaten i Göteborg. Ska bli sååå ju =)






Går alldeles för fort


2012-05-28 @ 08:11:48
Det går alldeles för fort det här- hur ska man hinna med detta tempo? Nu är det ju måndag igen..är inget annat än måndagar tycker jag ;) fast det bästa med måndagen är ju ändå att man vet att det är en ny vecka med nya möjligheter- och att det snart blir fredag igen!

Nu väntar jobb och dagis för oss som vanligt igen.. skönt tycker Elliott som bara tjatat o undrat när vi ska åka till dagis denna morgon. Idag verkar det som att det är sista dagen att njuta av solens riktigt varma strålar för denna gången, får väl se om det hinns med nåt sånt sedan när man är hemma vid fyra.

När du ändå är inne här så tycker jag allt att du ska vara med i denna roliga utmaningen. Vem vill inte bli länkad?


Nähä, tänkte mest önska er alla en fin dag! ska försöka svara på lite kommentarer ikväll. Har ju inte suttit vid datorn på flera dagar. Är så drygt att kommentera med iphonen som ni vet ;)

ha en fin dag allihopa





Helt otroligt men såå skönt!


2012-05-27 @ 20:22:06

Alltså man kan ju inte bara fatta att sommaren typ är här ju!
Tänk att om fyra veckor så är midsommarhelgen avklarad, och en dag kvar tills semestern börjar. Och i sommar kommer vi vara hemma i 8 veckor barnen och jag. Först plockas fyra veckor semester/ATF ut och sen fyra veckors mammaledighet.

Vilka härliga äventyr vi ska hitta på om vädret tillåter.

Nån som har några trevliga tips på resemål för barnfamiljer?






Morsdag firande


2012-05-27 @ 14:08:29
Då har vi flickor varit förbi hos mamma och pappa och lagat lite mat. Det blev grillat. Jag och två systrar fixade så mamma slapp o göra nåt till middagen..hon behövde bara sitta ner o ta det lugnt.

Nu bär det strax av till A's mamma för att fira henne lite grann. Sedan efter det bär det återigen av till min mamma för att fira henne med lite tårta. Har ju en present vi fyra systrar ska ge ihop til henne. O det passar bäst o göra det när alla fyra är med ju!

Själv har jag fått en present av mina fina barn med- och blev såå glad! Att jag själv var med och valde ut dom spelar ingen roll..för har ju ändå fått den av barnen ♥
image description

image description

ett par fina och riktigt sköna sandaler fick jag ♥

 

Ett stort grattis till alla mammor här ute i detta avlånga land ♥♥

 

 

Hur firar du denna dag? har du fått nån present av dina barn om du är mamma?








Njut varje minut..


2012-05-27 @ 12:02:05

Det gäller verkligen att ta tillvara på soldagarna just nu. Snart är det svalare väder på ingång har jag hört. Så här sitter jag nu i en solstol med övertäckt tatuering o bara njuter. Pojkarna är iväg o lilltösen sover.

Strax bär det av för lite grillning till lunch. Mumma!

Ha en fin dag!

Utsikt från solstolen






Vi vann!


2012-05-27 @ 09:10:01

Godmorgon på er alla! Sitter här och äter frukost och förundras fortfarande av "nattens" resultat. Fatta att Loreen vann. Sverige vann Eurovision song contest. Och nästa år ska det hållas här i Sverige.

Något som är värt att skaffa biljetter till sen va?

Tycker ni att Loreen var en värdig vinnare- hade du nån annan favorit?






Gårdagens köp


2012-05-26 @ 08:40:58
Det var ju inte bara en tatuering som följde med oss hem igår inte. Medan man väntade på att det skulle bli tid för den så gick vi på stan och kikade. Var på jakt efter lite sommarkläder till barnens garderober. Nu när det helt plötsligt blivit så varmt så har de inte kläder så det räcker. Elliott har några par shorts som han hade förra året som han fortfarande kan ha, och leila hade turen med att hon fick ett par kortare tights av farmor o ett par shorts sedan innan. Men shit, hade vi inte köpt fler kläder så hade jag fått tvätta de kläderna konstant ju ;)

Detta är iaf gårdagens skörd:

image description
3 par shorts och 2 t-shirtar till Leila från h&m

image description
3 par shorts och en t-shirt till Elliott från h&m/lindex


image description
blev visst lite till mamman med ;) ett par shorts från gina och 2 linnen från MQ







Märkt för resten av livet...


2012-05-25 @ 20:40:34

Idag var det äntligen dags att göra det där jag gått och funderat på att göra sååå länge. För idag hade nämligen Ajsomfan tattoo i Motala drop in för små tatueringar och det passade ju perfekt det :) kom in och fick en tid ett par timmar senare på dagen. Kom tillbaka och fick vänta och sen var det dags :)

Var verkligen jättenervös- eftersom det var första tatueringen och allt.. Trodde det skulle göra jättejätteont. Men visst var det lite obehagligt och kändes, men var inte alls så smärtsamt. Hade typ räknat med värre smärta än att föda barn typ, pessimist som jag är! Men detta var verkligen "en fis i rymden" jämfört med det.

Är nästan så man blev sugen på att göra fler nu när man vet att det inte gör så ont.

Så nu pryder Elliotts och Leilas namn min vänstra handled. Jag kommer att bära dom med mig resten av mitt liv-ända ner i graven... Helt underbart!






Shaky


2012-05-25 @ 16:16:00

Känner mig lite shaky shake just nu.. Blir spännande det hör. Väntar på min tur....

Aj son fan kanske?






Iväg på bus


2012-05-25 @ 12:46:46

Nu sitter vi i bilen påväg mot Motala där det kommer bli lite efterlängtat bus om allt vill sig väl ;)

Vad tror ni jag ska hitta på?






ny tävling; vinn ett härligt paket från Pino


2012-05-25 @ 09:00:00

Då drar vi igång en riktigt riktigt härlig tävling här i bloggen. En tävling som jag vet att min son skulle tycka grymt mkt om. Kan säga att Pino blivit en stor favorit här hemma, precis som i många andra hem. Filmerna pino på äventyr och pino och hans vänner spelas för jämnan på dvd spelaren.


Det man är med och tävlar om är alltså ett stort fint paket innehållandes två filmer, två böcker och en Pinonalle.

jag tävlar hos emlisch om ett paket med massa fint från Pino, tävla här du också!

 

För att vara med och tävla:

-gilla pino på facebook --> här

- kopiera bild och text under och publicera i din blogg. Är du utan blogg så kan du dela tävlingen på fb istället.

- varför ska just du vinna? motivera ;)

 

tävlingen avslutas 8 juni kl 18.00

 

Lycka till allihopa!






Bild utmaning a la emlisch


2012-05-24 @ 22:06:45
Nu när förra utmaningen äntligen är färdigställd och allt så tänkte jag anordna en ny.

Denna gång tänkte jag vi skulle ta en liten bildutmaning kanske?

Denna utmaning går ut på att man letar fram bilder eller tar bilder på 3 olika saker. Sedan lägger man upp bilderna i ett inlägg där man först lägger in texten nedan samt länkar hit till detta inlägg följt av sina egna bilder. Sedan kommenterar man med en länk till sitt utmaningsinlägg. Kommer länka till alla som antar utmaningen längre ner i detta inlägg. Och när utmaningen är klar kommer jag skriva ett inlägg med länkar till alla som deltagit så man kan gå in och läsa allas.

Leta nu fram bilder på nätet eller ta bilder på följande..

Bild 1-
en bild på hur ditt mjölkpaket ser ut. (kan bli lite extra intressant eftersom en del kör med skånemejerier, en del med Arla, en del med östgöta mjölk, en del klöver mjölk osv)

Bild 2- Ditt senaste favoritinköp

Bild 3- En av de bästa sakerna du vet med sommaren


här kommer mina bilder =)
image description
bild 1- är man östgöte så är man ;)

image description
bild 2- mina älskade röda converse som jag äntligen såg till att bli mina förra veckan ♥


bild 3- bara läängtar efter att återigen få känna sötman av en riktigt god Svensk jordgubbe och inte vattensmaken av en belgisk.


utmaningen pågår i två veckor och avslutas 7:e juni- ska vi ta och se hur många vi kan bli nu då?


länklista deltagande:








Toplista Hollywood hunkar.


2012-05-24 @ 21:33:03
Har försökt att sammanställa en liten topplista på vilka hunkar som var populärast bland er som antagit utmaningen. VAr inte så många som vågade sig på utmaningen och detta gjorde det lite svårt att utse topp 5.

Men vet ni vad?

jag skriver därför upp den som nämndes i 3 av fyra listor iaf. Han hamnar såklart på plats nr 1.

Ryan Reynolds =) Very nice!

 

och här kommer alla andra hunkar som var med..

Brad Pitt, Johnny Depp, Antonio Banderas, Taylor Lautner,

Vin Disel, Joel Kinnaman, Mads Mikkelsen, Wentworth Miller, Amaury Nolasco,

Heath Ledger,Ryan Gosling, Joseph Gordon Levitt, Robert Pattinson,

Alexander Skarsgård, Channing Tatum, Josh Durhamel, Paul Walker

 

Tack till Solan,Marie Louise och Camilla som var med.






Ni behöver inte oroa er ;)


2012-05-24 @ 19:53:10

Oroa er inte, för ikväll kommer top 5 av Hollywood hunkarna från utmanungen att visas här... Ska bara sätta mig ute en stund o njuta av lugnet först ;)

Sedan ska det komma upp en ny utmaning också ju!

Sålänge kan ju ni som inte redan gillat bloggen på Facebook passa på att göra detta, för kanske får ni reda på något skoj innan det kommer upp här?

Nu ut i trädgården
vad jag älskar att ha trädgård såhär års :)






Paraddag


2012-05-24 @ 09:44:19

Idag är det förskolans dag och det firar dagis med hattparad. Så A och jag smet från jobbet en snabbis för att kika på barnen. Elliott så riktigt sur ut - han undrade väl varför vi tittade på honom o varför han inte fick va med oss. Leila satt mest o kikade runt i vagnen.

Denna hatt/mössa hade Elliott på sig






På begäran- recept smoothie


2012-05-24 @ 08:17:12
Avnjöt ju häromdagen en  god jordgubbssmoothie när de andra svalkade sig med glass. riktigt enkelt och gott!

Det finns en rad olika sätt att göra en smoothie på. En del har både yoghurt och juice i, andra har en skvätt mjölk och andra bär typ blåbär/hallon/ banan eller liknande. Går verkligen att variera massor!

Själv har jag 1-1/2 dl lättyoghurt naturell/vanilj. (ca 2-3 msk kesealla oxå ibland för proteinets skull) Sedan tar jag fram jordgubbarna ur frysen och tinar snabbt på full effekt i micron så de är lite mjuka men fortfarande lite frysta. Sedan blandas allt i en mixer och avjuts =)

image description





En sten har fallit från mitt hjärta.


2012-05-23 @ 20:53:02
Det känns så himla skönt att man äntligen kan slippa gå och oroa sig längre. För det har man inte gjort annat än sedan vi fick reda på att företaget vi köpt soffan från gått i konkurs.

A pratade med advokaten i måndags och hävde köpet. (alltså sade att vi inte längre ville ha nån soffa levererad)
Och igår fick han äntligen kontakt med banken som har hand om faktureringen och lyckades få stopp på betalningen dit. Så nu ska inte handelsbanken få ett enda öre av oss mer inte- och inte konkursföretaget heller..det känns så jäkla gött!

Nu siktar vi framåt mot denna soffa- http://www.mio.se/ImageVaultFiles/id_12751/cf_217/Memphis_antracit_divan_ho_27015.png
som självklart kommer från kända o stora Mio





Växer och frodas


2012-05-23 @ 17:27:04

JAAA... Den ena påsen frön jag sådde har börjat att växa nu.. Tjohooo. Undrar om det är gräslöken? Har verkligen minne som en guldfisk- och barnen har lekt med pinnarna som det stod vad det var i landet på.. Så vet inte vilken ordning det är sått.. Ska bli spännande o se vad som är vart ;)






Buselibus


2012-05-23 @ 09:30:00
På fredag ska jag eventuellt om allt går bra hitta på ett litet bus. Vad det är och om det äntligen kommer att få ske kommer ni att få veta på fredag.


Gissa under tiden vettja så får vi se om någon av er har rätt ;)





En smak av sommaren..


2012-05-22 @ 21:00:22
På festen i fredags så var det en av tjejerna som hade med sig ett jättegott vin som blandas med sprite eller loka citron.
Nämligen Red Gold smultron. Alltså det är verkligen en smak av sommaren på tetra det ;) Med sprite blir det ganska sött och gott, vill man inte ha det så sliskigt så är loka citron snäppet bättre att ha till!


Har ni inte testat detta vin ännu så tycker jag absolut att ni ska göra det. Tänk att sitta i en solstol och dricka denna goa drinken..möms!






Mums


2012-05-22 @ 16:21:27

Nu blir det lite avsvalkning i form av jordgubbssmoothie. Ikväll blir det spinning. Tjohooo






godmorgon


2012-05-22 @ 08:16:53
Har precis försökt beställa hem lite sommarkläder till barnen. ekar tomt i barnens garderober när det gäller shorts, och klänningar till lillan med såklart. Men som det alltid är när man har bråttom och är i kassan och ska beställa så är det flera saker som inte finns i lager och inte kommer förrän mitten av juni. Orka vänta tills dess! Så är bara o strunta i det och tänka o lite istället då :(

Nu ska vi alldeles strax bege oss mot jobb och dagis. Kommer bli en kanondag idag med märker jag..

Hoppas ni alla får en mysig dag! ♥





Underbar dag trots dödsdom


2012-05-21 @ 18:08:26

Vilken underbart härlig ledig dag barnen och jag haft idag. Och vilken tur att det fina vädret kom lagom till dagis skulle ha stängt för planeringsdag. Me like a LOT!

Här har vi såklart varit ute största delen av dagen och tagit tillvara på solen :) i eftermiddag däremot så har det varit lite tråkigare. Var nämligen hos tandhygienisten och fick min dödsdom, 2 stycken större hål att laga och en mindre. Jag sin har värsta tandläkarskräcken. Hur ska detta sluta?

Nåja, bara göra det bästa av situationen och se alla tusenlappar flyga iväg ;)

Nu väntar grillmys.. Mums!

Hoppas ni haft en fin dag <3






Så jag längtar!


2012-05-21 @ 09:00:00
Nu när solen och värmen äntligen är här så kan jag säga att jag längtar ännu mer till solsemestern vi kommer åka på o mindre än 4 månader. Tänk vilken lyx att först få uppleva en svensk sommar..och sedan efter detta få åka på solsemester. Helt otroligt ju! Och några veckor innan så får man uppleva mammabloggkryssningen dessutom! Och om knappt ett par veckor så sitter man och har det mysigt i Göteborg med andra bloggmammor. amazing.


Det kommer alltså i september månad bära av till Side i Turkiet. Och där ska vi bo på detta ving hotell:

http://images2.ving.se/images/Hotel/AYTCPX11144_1_13.jpg?v=1
Sunwing resort & spa Side west beach.

can't wait =)







När myrorna invaderar- tips tack!


2012-05-20 @ 21:57:33
Nu har vi haft oturen att få in massa ohyra i huset. Känns inte så roligt när det där hörnet vid diskmaskinen är nästan kolsvart av myror som kryper runt. Tvärtom!! Har spenderat eftermiddagen med att ha ett papper i högsta hugg och mosa så många jag kunnat. Sedan har de fått åka vattenrutshkana till reningsverket.

De kryper runt i hallen, är på toaletten och nu har de flesta som sagt tagit sig till köket. Håller på att bli tokig på detta! Rätt va det är så vaknar jag väl upp kissnödig mitt i natten och trampar rätt i en myrstack när jag ska gå på toa.

image description

Nu är min fråga till er kära läsare- har ni något bra tips/knep för att bli av med dom?
Man vill ju inte direkt lägga ut myrr inne i huset. Vore ju inte så smart om barnen fick i sig giftet. Och myrdosor vill man ju inte direkt ha liggandes framme ifall barnen får tag på dom och börjar leka med dom. (kommer dock lägga dessa på dolda platser som barnen inte ser)





lyckliga vinnare av vitare leende =)


2012-05-20 @ 21:06:57
I Fredags avslutades ju tävlingen där fyra stycken av er läsare hade chansen att vinna varsin tub av brilliant smiles nyaste tandkräm BrilliantSmile Whitening Boost toothpaste. Blev ju tävlingsrekord här med 60st kommentarer.

Nu har fyra stycken vinnare utsetts med hjälp av lottning och sedan även en koll på motiveringarna


och de lyckliga fyra vinnarna är:


Postat av: SoffiZ- Oliwer och Towas mamma :)

Åh vilket vinst!
Jag skulle verkligen behöva fräscha upp mina tänder lite! (Eller kanske sluta dricka groteskt mycket kaffe???) :)

Postat av: Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror

Jag vill hemskt gärna vinna för att jag vill ha ett vitt fint leende på mina bröllopskort! Just nu är dom bara för tråkiga :(

Håller tummarna!

Kram

 

Postat av: Emelie Nenonen

När jag var sex år fick jag en kraftig smäll på min tand så den vred dig sig ett halvt varv. Jag fick ha tandställning och tanden har nu suttit på plats i tio år efter det. Dock har den blivit väldigt missfärgad och flera har påpekat det, vilket jag tycker är lite jobbigt. Skulle verkligen behöva något sånt här! :)

Har även delat på Facebook där jag heter Emelie Nenonen.

 

Postat av: Monia - mamma till Tuvalie

Jag borde vinna eftersom jag varit duktig och inte börjat röka igen efter att lillan kom till världen. Många faller tillbaka efter graviditeten, men jag har hållt mig borta från cigaretterna! Det borde jag fira med att få dem lite vitare och lite fräschare :)

Jag har tipsat här: http://moniatavlar.blogg.se/2012/may/tavling-brilliant-smile-emlisch-18-maj.html

 

Ett stort grattis till er alla. Ni kommer att få ett mail skickat till er ikväll eller imorgon.

 

stort tack till er alla som varit med och tävlat. Lägg gärna till bloggen på facebook så slipper ni missa när nästa tävling sätter igång (snart kanske?)







In the garden


2012-05-20 @ 19:40:51

Gud så underbart o härligt väder det varit idag. Vi har varit ute mest hela tiden :) och bikinin har till o med varit framme. Nu hoppas vi på att det fortsätter vara såhär härligt ett tag till framöver så vi kan äta lite smultron och jordgubbar sen när plantorna vuxit till sig. Rabarbern hoppas jag växer till sig snart med så man kan baka lite oxå!
O sen vill man ju gärna få lite färg på kroppen ;)






Påfyllning


2012-05-20 @ 15:14:57

Påfyllning av pool pågår






Härliga lördag!


2012-05-19 @ 23:02:57

Vilken underbart härlig lördag det varit. Barnen har verkligen varit på bra humör idag och haft roligt som bara den.

Vi var inom mio en sväng innan det var kalasdags. Och där hittade vi en soffa som vi såå gärna vill ha. Vi får dock vänta till på måndag innan vu kan bestämma hur det blir med tanke på att vi måste kontakta advokaten och allt!

Vi hade det verkligen supertrevligt hos A's kusin J's 30-årsklalas. Barnen sprang runt och lekte och hade skoj för fullt.

Elliott lekte med sin kusin O. Leila sprang mest runt och njöt av att få allas uppmärksamhet. För vår lilla donna är verkligen inte ett dugg blyg när hon väl är igång och hon vet verkligen hur hon ska göra för att charma andra!

Kan ju säga att det var en liten tjej som var klippt slut och somnade direkt i bilen på väg hem i eftermiddag iaf ;) jobbigt med kalas!

Nu ikväll satt elliott och sa att han ville gå på kalas igen för det var jätteroligt- och som han har pratat om J. Så kul att höra!

Hoppas ni alla haft en mysig lördag! Och tack för alla era kommentarer. Ska svara såfort jag har tid till att sitta vid datorn, promise!

Godnatt världen












Att lysa med sin frånvaro.


2012-05-19 @ 10:34:39
Hej på er kära läsare. Lyser visst med min frånvaro såhär lite grann nu när det är helg. Gårdagen efter jobbet gick till att hämta barnen, handla på ica, fika o sen hem o äta för att sedan bege sig på tjejfest. Var superkul- vi var alla taggade för att gå ut. Men när man bor i ett såhär litet samhälle så är det inte alltid det lättaste att hitta skjuts. För går inga bussar till/från stan. Så vi fick stanna här hemma i bynn istället. Själv var jag nog hemma runt 00.00-00.30 nånstans skulle jag tippa på.

Ska ju iväg på 30-års kalas i dag med så tog det ganska lugnt igår. A's kusin fyller 30 och har öppet hus så dit ska vi sen mitt på dagen. Först blir det lite kik på mio- och sedan får barnen något att äta nånstans så de inte hinner o hungra hjäl sig ;) Pojkarna har hållt på att plocka ihop massa gräs och jord som blivit över sedan vi grävde land här hemma och är nu iväg och slänger det på soptippen. Skönt att bli av med det, får lätt panik av att saker bara ligger och är ivägen i trädgården!

Nu återstår bara o se om pojkarna kommer hem snart så vi kan göra oss iordning- för det tar ju ändå lite tid när det är 3 stycken som ska fixa till sig. Den lilla är redan badad o ren som tur är ;)


Vad gör du en dag som denna? Önskar dig en trevlig lördag, hoppas vi hörs senare ♥






En besviken mamma.


2012-05-18 @ 09:30:00
Igår var verkligen en dag fylld med besvikelse. Det känns som man bara deppade ihop efter allt på kvällen.

Vi var hos svärisarna igår och satt och pratade om soffan som vi fortfarnde väntar på att få levererad. De frågade vart vi tagit soffan ifrån och vi berättade detta. Då sade de att det stått i tidningen att företaget gått i konkurs. Fick en rejäl klump i magen. Kunde det vara så? varför hade vi inte fått nån information om det för?

Följde med mamma och sis till stan för att kunna springa in till butiken och reka lite. Redan utanför hängde det en stor skylt där det stod total utföräljning 50% pg konkurs. Väl inne så möttes jag av något som nästan kan beskrivas som Gekås i Ullared. Folk sprang runt till höger och till vänster, rev och slet i allt och sade "gud vad billigt".

Själv ställde jag mig något bitter istället i kassan med en lite förvirrad min. Tjejen jag fick prata med gav mig inte driekt några klartecken på något alls. Hon trodde att ett annat företag skulle ta över efter detta och därmed ta över ordrar o fakturor. Men hon visste inte. Fick en lapp med ett nummer till advokaten som har hand om konkursen.
Någon soffa lär vi väl aldrig se skymten av. Vi har börjat betala på soffan, men har inte betalat allt. Kul om vi måste betala hela soffan och inte få någon? jag är helt förvirrad. Fattar ju ingenting av detta. Hoppas hoppas att advokaten inte har långledigt så han är ledig idag. För A skulle ringa honom och höra.

Vilken besvikelse ändå. Vi har väntat sedan april på att den skulle komma i maj, sen fick vi veta att den kommer i juni. Och sen nu detta. Vi som gjort om hela vardagsrummet för att det ska bli snyggt o fint o passa med soffan =(

en sak är säker, mio och EM börjar låta mer och mer lockande och tryggt i mina ögon.






Godmorgon fredag, eller är det måndag?


2012-05-18 @ 08:03:14
Nu är vi uppe och när alla andra är lediga så ska vi iväg till dagis/jobb. Blir en kort vecka för mig i form av arbete en dag..vilken är idag! Har ju varit hemma och VABAt resten av veckan.

Barnen är iaf riktigt uppladdade och glada över att få åka till dagis idag. Känns skönt det. Tur att det är en sån där kort dag idag. 08.48- 14.36 känns inte så tungt direkt ;)

Vad ska ni hitta på idag?


ha en fin dag allihopa





Allting har sitt slut.


2012-05-16 @ 22:07:13

Allting har sitt slut och just nu är det strax slut på denna dagen då jag vänder mig om i sängen för att somna.

Har sett på filmen nu- det var en riktig nagelbitare om man säger så- blev lite besviken på vissa sätt. Men tänker inte avslöja för mkt för då vill ni väl inte se filmen? Eller ja ok. Dejten gick hem ganska tidigt!

Nu väntar förhoppningsvis en god natts sömn.

avslutar med att säga godnatt till er och en bild på barnen när de var på studsmattan och hoppade nu i eftermiddags.






Ikväll har jag en dejt med Joel


2012-05-16 @ 19:08:48

Pjuh, har precis kommit hem efter ett spinningpass på gymmet. Barnen har haft deras mormor här som lekt med dom för fullt. Klart att ingen av dom vill lägga sig ännu- bara för A är uväg och spelar match och jag har en dejt i soffan.

För ikväll när barnen är lagda är det jag och Joel Kinnaman! Har hyrt the darkest hour som han har huvudrollen i. Ska bli riktigt spännande!

vad gör ni en kväll som denna?






Lite fix och don.


2012-05-16 @ 15:00:00
Här hemma har vi varit igång och städat under förmiddagen- fick ta en paus för Leilas o min nap. Och nu har vi kvar städning av toaletterna samt torkning av alla golven.

Leila är äntligen feberfri- men vi har stannat hemma idag med för o vara på säkra sidan. Fröknarna säger att de ska varit feberfria i en dag innan de kommer tillbaka till dagis så. Så nu är det ju lite "helg" med så dagis blir det på fredag igen!

Det verkar ju vara hyfsat skönt väder ute idag trots blåst, temperaturen står på 17,5 grader..inte illa pinkat det inte! Ska ta med mig kidzen ut sen o se om jag kan plantera lite fröer. Köpte ju på mig tre påsar på plantagen. Kan vara gott med lite egenodlat ju! Brukar alltid glömma att köpa dill till färskpotatisen när den ska kokas, så passar ju ypperligt att gå ut i trädgården o hämta lite.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSwFq2GlSWpWQMLFxge1uk0E-Lwfgr6UMrkpwltgcDZ2P49l57Cyw http://www.frokungen.se/media/catalog/product/cache/1/image/350x350/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/2/3/235054334735468f_jpg_1.jpg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToFdDHuZzNoVwc2nRnof5I1QyjKfFs3ZvxXY3IRGyZFLsqtP52yQ






Såå himla sött gjord!


2012-05-16 @ 10:41:52

Såg precis reklamen för liberos nya up and Go kollektion.

 

Så himlans sött :)

 






Första sommarkläderna...


2012-05-16 @ 09:57:27

När vi var iväg till A6 i helgen så var vi ju givetvis tvugna att kika lite på flickavdelningen på h&m.
Finns så mycket sött att köpa ju. Skulle kunnat köpa hur mycket som helst. Men med hem följde iaf ett par jättesöta rosa shorts och tv t-shirtar. Skorna hittades på skopunkten.

Leilas första sommarkläder för i år






Tävlingsrekord ♥


2012-05-15 @ 18:00:00
Tjohoo.. Vi har nog just uppnått ett tävlingsrekord här i bloggen..och då är tävlingen inte avslutad ännu ändå. Just nu är det hela 49 stycken som är med och deltar i tävlingen där 4 st vinner varsin tub Brilliant smile Whitening Boost toothpaste.




 

Och vet ni vad? det kan ju bli ännu fler. för ännu har inte tävlingen avslutats.

tävlingen avslutas den 18:e maj kl 18

 

Tävla här för att vara med du oxå! (eller klicka på bilden ovan)






Det gör ont


2012-05-15 @ 16:53:29

Ivans gör det ont att veta/inse att man inte alls duger. Att andra personer är mer värda i vissas ögon..

Mig själv skiter jag i- men Mina barn förtjänar verkligen inte detta!! Så är det bara!






Musik att träna till.


2012-05-15 @ 13:26:00
Just nu har jag två favoritlåtar som jag gärna kör lite extra hårt på när jag kör passen på crosstrainern på gymmet.. tänk vad mkt lite musik kan göra alltså. Jag älskar musik- och spotify ;)








Lite omflyttning pågår


2012-05-15 @ 11:30:00
Har haft en kategori som heter huset. Har lagt allt som har med inredning och sådant att göra därunder oxå.

Tanken är att allt som har med inredning att göra ska hamna under en ny kategori som heter just inredning och allt som har med huset att göra- typ när vi gjort om exvis målat, bytt golv etc. ska vara kvar under huset.

För er som inte läst kategorin förut så kan jag tipsa er om att gå in under kategorin huset där ni får se hur vi förvandlade ett sunkit hus till drömhuset ;) 
Det är väl inte helt färdigt än för det sägs ju att ett hus aldrig blir färdigt. Man kommer ju bara på massa nytt man vill göra längs vägen.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/91685/images/2008/v_rat_hus_1199382319_5454375.jpg

såhär såg huset ut när vi fick tillträde november -07

bild på huset när vi höll på att byta panel och måla det sommaren -09 (nytt staket blev ditsatt på försommaren -09)

 

kommer så småningom självklart lägga upp några bilder på hur det blev när vi målade om från grått till "het sand" i hallen, och på hur det blev när vi målade om från grått till vitt i vardagsrummet. Men det får vänta till soffan och allt är på plats i vardagsrummet ;)






Shopping på ikea


2012-05-15 @ 09:30:00
I söndags shoppade vi loss lite grann på IKEA. Vi har det ganska mörkt här om kvällarna numera eftersom våran uplight gick sönder för några månader sedan. Och nu när vi snart ska få våran soffa och allt så kände vi att vi vill ha allt iordning i vardagsrummet.

http://www.ikea.com/se/sv/images/products/onsjo-takkrona__0138773_PE298599_S4.JPGhttp://www.ikea.com/se/sv/images/products/tidig-taklampa-med--lampor__0114519_PE267041_S4.JPG

dessa två lampor blev det. Den första ska hänga ovanför soffbordet. Den andra över matsalsbordet.

http://www.ikea.com/se/sv/images/products/skoja-glas__0150364_PE308507_S4.JPGSMILA BLOMMA Vägglampa IKEA Ger ett mjukt stämningsljus.  Använd gärna energisparlampa, den alstrar lite värme. SMILA STJÄRNA Vägglampa IKEA Ger ett mjukt stämningsljus. Använd gärna energisparlampa, den alstrar lite värme.

blev även dryckesglas eftersom de vi har hemma har gått sönder ett efter ett. Och varsin vägglampa till barnen som de kan ha tända när de sover om nätterna. Leila har ju redan en sån där rosa blom lampa. Men den har mystiskt gått sönder så vi köpte en ny nu.







Det fick vi äta upp ja.


2012-05-15 @ 09:03:24
Nu på morgonen har vi stressat på och gjort alla förberedelser som vi brukar göra när vi ska iväg till dagis/jobb. Jobbkläder på, frukost till barnen o mamman, tandborstning, påklädning. (Och igårkväll förbereddes dessutom ett par tidsinställda inlägg som skulle komma upp under dagen.)

Och mitt i alla bestyr känner jag att lillan är sådär "febervarm" igen. Tänker att nää, så kan det inte vara. Hon var ju feberfri igår. Hon är säkert bara varm. Men tar tempen och ja visst är det feber igen 38,1 grader. Det blir en dag hemma igen! som tur är så upptäcktes ju detta med lite marginal iaf. Var kanske 40 minuter kvar till avfärd . Så hann ringa alla som skulle ringas ändå.

Nu sitter vi här framför Jims värld lite bittra båda två misstänker jag (för vad finns det att hitta på?).Leila var ju glad över att få åka till dagis idag.. och jag såg fram emot en dag på jobbet. Men, men..är nån sjuk så är den ju! Nu får vi se till så hon piggnar till snart och försöka ha det så roligt vi bara kan under dagen.


Ikväll är det iaf dags för lite träning igen, och till min glädje så är det två pass som passar mig idag. Blir först 30 min pass spinning följt av 45 min styrkepass. Wohooo. Me like!

vad hittar ni på idag?






Hahahah


2012-05-14 @ 20:58:43
ärligt talat så börjar man ju och undra hur man kan skicka Ola-Conny och Morgan på utlandsresor. De kan ju inte ens engelska.. men det är kanske det som är tanken? att man ska sitta och skratta åt deras dåliga engelska som kallas mer för svengelska än engelska? Det kan ju iofs bli lite tröttsamt o ha sett det varje måndag till slut.. Som när Ola-Conny skulle försöka förklara för dom vad noshörning är för nåt. Inte kunde han förklara det inte..


Det skumma är att jag lääängtar massor efter att åka till Ullared nu. Men inte för att jag vill träffa dom såklart..vill ju shoppa loss!







smycke haze design


2012-05-14 @ 20:33:13
Eftersom jag ska gå på Mammablogg Date 2012 har jag möjlighet att vinna ett halsband från Haze Design, anmäl dig till eventet och tävla här!





Sååå fina ♥


2012-05-14 @ 20:30:28

http://media03.footway.se/media/catalog/product/cache/1/image/705x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/image_28202.jpghttp://media02.footway.se/media/catalog/product/cache/1/image/705x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/image_20785.jpg

har funderat en hel del på vad barnen ska ha för sandaler nu till sommaren. Hittade två par jättefina till Elliott och Leila hos Footway.se ett par Nikesandaler till Elliott och ett par Paxsandaler till Leila. Vore perfekt ju!






En sommaroutfit a la emlisch


2012-05-14 @ 20:07:29
vilken underbar outfit detta vore. Skriker Emelie så det ekar om det ;)

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/541138-0029_5?$ProductLarge$http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/913342-0013_5?$ProductLarge$

Dessa underbara plagg kommer från nelly. Shortsen Serious Sally från Rut m.fl. hittar du här och linnet från sisters point hittar du här

 

Var inne hos Engla och kikade runt lite förut idag och fick se att hon skrivit om just shortsen ovan, blev förälskad. Vore ju superkul om man hade chansen att unna sig att köpa ett par. Älskar konceptet med spets.






Om dröm kunde bli verklighet.


2012-05-14 @ 19:45:56
Denna klänningen har jag varit inne hos house of lola och kikat på hur många gånger som helst. Men unnar jag mig att köpa den tror ni? näe. SnålEmelie har ni här ;)
http://www.houseoflola.se/media/catalog/product/cache/1/image/380x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/s/dsc_1293_-_kopia_577x577_.jpg

Tänk er denna på en sommarbrunbränd kropp. Tänk er denna på en när man är på solsemester. Tänk er denna när man är på släktträff. Wunderbar säger jag bara! Sockersöt!





Övernattning i Göteborg i sommar?


2012-05-14 @ 19:31:50
Är det kanske så att ni funderar på att åka till Göteborg och sova över på hotell ett par nätter? Just nu har campadre ett extra bra erbjudande på 2 nätters övernattning På Gothia Towers. Detta hotell har jag själv bott på typ varje gång jag varit i Göteborg de senaste åren. Ett riktigt bra hotell som har allt. Det är gångavstånd till stan dessutom är det supernära till Liseberg- bara att gå över vägen ju!


Just nu kan man alltså spara 1000:- och endast betala 1590:- för två nätter på Gothia Towers. Klicka här för att komma till kampanjen.





måndagslistan 14 maj


2012-05-14 @ 16:03:38

- att Leila faktiskt varit feberfri hela dagen..jobb/dagis imorn med andra ord =)

- att vi haft en bra helg med shopping som avslut på den ;)

- att jag orkade ge mig själv en spark i rumpan så jag kom iväg till gymmet.

- att det finns så mkt trevliga människor härute i bloggvärlden ♥

- att vi har tak över huvudet och får äta oss mätta varje dag. Inte alla som har den lyxen.

- att det är en kort vecka denna veckan. Ledigt på torsdag ju =)

- att Elliott klarar sig galant utan blöja nu. Inte hänt en olycka på JÄTTELÄNGE =)

- att det är så många som vill vara med i min tävling om brilliant smile whitening boost toothpaste.

 

vill ni läsa fler listor så tycker jag ni ska kika in hos Jennyn som startade måndagslistan.






haka på utmaningen nu- avslutas imorn


2012-05-14 @ 14:01:31
ni glömmer väl inte att haka på utmaningen om att utse top 5 bland hollywoodhunkarna va?

har ni inte varit med ännu så tycker jag att ni ska klicka på bilden nedan för att komma till utmaningen och vara med :)

../../images/2012/utmaning_201727000.jpg

imornkväll är det försent ;) för då avslutas utmaningen.





Lite färg.


2012-05-14 @ 12:10:02

Igår när vi var på plantagen så passade jag på att köpa mig två kalanchoe. Stod och höll i två vita först. Men sedan tänkte jag att det ju faktiskt kan vara skoj med en färgklick och inte ha allt i vitt/svart jämt ;)

Kan ju berätta att med oss hem följde faktiskt även 12st jordgubbsplantor, 1 magnolia, och 3olika påsar med såfröer (dill,gräslök och plocksallad)

Nu hoppas vi på att det går att gräva land snart med då ;) magnolian är iaf på plats.

 






Yeees ;)


2012-05-14 @ 09:42:50

Nu är jag igång och plågad lillan för fullt här. Stackars liten som måste stå ut med sin mammas drömmar o pill.

Idag kunde jag minsann sätta upp Leilas hår i en hästsvans. Så himla gulligt! Och hon verkar tycka att det är skönt att ha håret uppe dessutom, för hårsnodden har fått sitta kvar. Tänk sen när man får fläta!






yngsta spelaren i landslaget?


2012-05-13 @ 22:39:56
Nu har den yngsta spelaren i landslaget dykt upp, hör och häpna! för idag fick elliott landslagskläder när vi var på h&m
Han blev så glad. Men gladast blev nog pappan som själv spelat fotboll sedan han var liten och fortfarande gör. Man verkligen såg glimten i hans ögon. Var extra skoj att det fanns fotbollsstrumpor oxå! elliott kommer bli såå fin ♥
http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2012/G80%2000408%2025019%2000%202003%200.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&call=url[file:/product/large]http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2012/G80%2000410%2025019%2000%200089%200.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&call=url[file:/product/large]http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2012/G80%2000079%2072001%2031%200053%203.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&call=url[file:/product/large]






Sponsorer?


2012-05-13 @ 22:04:10
Ibland blir man lite trött på vissa företag. En del företag hör av sig själva och vill sponsra med nån liten tävling..men man får inget för det. Ibland hör företag av sig och vill sponsra och låter även bloggaren få det som tävlas ut. Sen har vi de förbaskade företag som bara börjar att tjata om statistiken så fort man frågar dom!

Visst jag kan förstå att det låter bättre för dom att sponsra en blogg som har 2000 besökare i veckan än en som har hälften av det vid vissa tillfällen. Men är detta verkligen en garanti för att fler blir lockade till att vara med och tävla för det?
Vi var några stycken som pratade om detta för några helger sedan på bloggminglet i Sthlm. En tävling kan få lika mkt deltagande oavsett om det är en stor blogg eller en liten blogg. Det kan lika gärna vara så att samtliga läsare till en blogg med 50 läsare blir intresserade av produkten som tävlas ut och att bara 30 läsare av 250 i en storblogg blir intresserade av samma produkt som tävlas ut.


Jag har försökt o kontakta en hel rad med företag för jag vill kunna ge mina kära läsare chans till att vinna fina saker med bra kvalitet, men får då direkt bara svar att de vill ha statistik- och har man inte mellan 1500-2000 besökare i veckan då är det bara bye bye! riktigt synd att det ska vara så- det förlorar de verkligen på!!

något värt att fundera på?







Kvällsläsning


2012-05-13 @ 20:04:35

När vi var iväg till affären förut så råkade visst en tidning slinka med ner i vagnen. Ibland måste man va lite "ego" och unna sig själv en tidning. Hoppas på att hitta massa trevlig inspiration.

Kul o lära sig hur man blir snyggt brun snabbt, hur man gör för att våga ta mer plats och combat träning är jag grymt nyfiken på ju :)






Med rosiga kinder- men inget solsken i blick


2012-05-13 @ 17:48:24

Nu i eftermiddag har Leila varit trött och pipplig. Hon sov i bilen, hela vägen hem, sen när vi kom hem somnade hon på sin pappa. Sen åt hon knappt nåt när vi var ute och åt så har misstänkt att det varit något på G, igen.

Tog tempen på henne nyss, och visst har hon feber..38,6 grader. Feberfri sen i onsdags och nu är det dags igen :(

VAB imorn igen iaf då =\






ett busfrös påhitt #2 Elliott the killer


2012-05-13 @ 09:15:30
Jahopp och så fick vi ta farväl av Leilas docka igår. Den hann inte ens att bli ett halvår förrän storebror var igång och halshögg den inte! Värst vad dagens 3-åringar ska vara hårdhänta!

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/318261_10150796151054818_541404817_9890487_919676036_n.jpg

R.I.P babydoll





Godmorgon soliga söndag.


2012-05-13 @ 09:11:00
Så härligt att äntligen få se sol igen såhär på förmiddagen. Som jag sagt förut- tänk vad mkt lite solsken gör =)

Idag ska vi ta oss en liten tripp till stan är tanken. Jag är sugen på att gräva ett litet land på baksidan och ha lite jordgubbsplantor i. Sedan blir det nog lite egenodling oxå; skulle vilja så lite sallad, dill och gräslök. Men som sagt, inget stort och avancerat inte. Litet och smidigt så man kan ha tid att underhålla det oxå ;)

Sedan ska vi nog kika på om det finns nåt träd att sätta på framsidan oxå. Det är så tomt där just nu så det behövs nåt. Är grymt sugen på en magnolia faktiskt. De är så fina när de blommar.


http://www.treewalls.com/images/magnolia-tree-14.jpg
(bild lånad härifrån.)

frågan är bara om man ska ha rosa eller vit i så fall?


Ha en fin dag allihopa ♥





En onyttig dag..


2012-05-12 @ 18:44:12
Idag har det verkligen inte varit nån bra dag rent onyttigt sett ;)

Imorse vid sju när gymmet öppnade så skulle jag dit och träna hade jag tänkt- blev det så? NEJ!

Till frukost blev det två frallor från fiket- gröten skippades!

till lunch en fralla och en slev överbliven potatisgratäng- fy på mig!

i eftermiddag har A sparkat boll så orkade inte laga nån mat när han kom hem= PIZZA!

Vi har hyrt en film och vad leder det till tror ni om inte att godisskålen åker fram!


Fy på mig- men som tur är så är det lördag och då får man unna sig lite extra om ni frågar mig. FAst det har blivit alldeles för mkt extra känns det som!


Imorn BLIR DET gymmet när vi alla i familjen gått upp ;) Bikini 2012 here I come (NOT!!)





My truth ♥


2012-05-12 @ 14:34:09
På senaste tiden har jag stört mig en hel del på bloggar där det bara ska vara så himla "pluttinuttinutt" perfekt hela tiden. Såna bloggar där det jämt skrivs om hur jäkla bra allt är och oooj så kär jag är i min sambo/man/pojkvän och vad jag saknar honom o blablabla.

För vet ni vad? jag har kommit till insikt.. Det finns nog inte ett enda förhållande som har det sådär superduperpluttinuttigt hela tiden. Iaf inte om man har barn. Det är mkt som kretsar kring barnen mest hela tiden och det är svårt att hitta tid till varandra i en vardag fylld med stress hit och dit. Ett förhållande kräver arbete har jag själv lärt mig iaf, det gäller att både ge och att ta.

Ska jag vara ärlig så står jag som ett frågetecken och undrar hmmm.. kan de verkligen ha det sådär perfekt och bra som hon/han skriver?

Själv har jag valt att inte skriva så mkt om mannen i mitt liv. Klart jag skriver och berättar när vi hittar på saker och sådant men- jag vill inte vara en av dom alla som i många inlägg med långa kärleksförklaringar om hur mkt man saknar sin partner osv (ärligt talat så känns det som att det i de flesta fallen är väldigt överdrivet- som att man kan läsa mellan raderna)

Det är sådant jag hellre berättar direkt till honom och har jag en sådan dag när jag stör mig på att han inte plockat ur diskmaskinen/tagit på barnen fel strumpor eller vad det nu kan vara (ironi)... ja då skriver jag inte nåt långt klagoinlägg om det här. Utan då berättar jag det för honom istället..inte vill väl jag "snacka skit" om honom här heller ;)


Ville egentligen bara säga att varje förhållande har sin törn- att jag är lika mycket mänsklig som alla andra. Och jag tror inte på att det finns ett enda precis 100% igt perfekt förhållande där ute.


någon som känner igen sig lite iaf?





Gårdagens film


2012-05-12 @ 09:45:58

Vi såg på Hamilton- nationens intresse igår. Den var riktigt bra för att vara en svensk film- men enligt mig är fortfarande de senaste Johan Falk filmerna där Joel Kinnaman är med mycket bättre!

Har du sett den?






När ögonen står i kors


2012-05-11 @ 21:57:54

När ögonen står i kors efter en kväll med god mat i form av oxfile med potatisgratäng, följt av hamiltonfilmen och nu Draw something så är det bara att inse att en dejt med John Blund väntar runt hörnet. ( och det tycker A är okej, för han träffar visst redan honom så pass som han snarkar!)

Godnatt kära läsare- hörs imorn!









Liten tjej börjar bli stoor.


2012-05-11 @ 12:52:10

Herregud vad jag hoppade till i morse. Lillan hade fått på sig sin Nova star klänning i vita ich rosa ränder. Fick se att fickan inte var istoppad. Så sade högt att fickan är inte istoppad där och stoppade i den.

Då stoppade Leila i handen i fickan och sa "kickan där"
snacka om att jag blev chockad:) o så kan jag ju skryta lite till när jag ändå är igång, för hon går gärna runt och sjunger.. På lilla snigel. akta dig, akta dig.. går hon runt och trallar så sött.

Mammahjärtat slår tusen volter av stolthet när det händer massor hela tiden nu :)






Mammabloggkryssningen 2012- here we come =)


2012-05-11 @ 10:00:00
Yes, nu är det äntligen bestämt- kommer att åka iväg på mammabloggkryssningen trots allt. Och en hyttkompis har jag hittat oxå. Raraste Sara frågade mig om vi kunde bo ihop. Känns skönt o veta vem man ska bo ihop med och träffades ju en del förra året redan då vi åkte samma buss upp till Stockholm =) Kommer bli superkul att träffa alla igen- o att träffa nytt folk!  var ju så roligt förra året!

Så måste in på mammabloggkryssningens hemsida och boka senare idag.

http://www.annakarlsson.se/blogg/wp-content/378156_184915084931758_102368836519717_380418_431112354_n.jpg

ska du gå? kika in hemsidan här för mer info ;)





misstänkt mord i Ödeshög.


2012-05-11 @ 07:48:40
Just nu går man verkligen runt på helspänn här i detta lilla samhälle där det bor ca 5000 invånare. Det är inte varje dag vi nämns i aftonbladet. Senast var det för att de vill införa att man får 10000 :- om man flyttar hit och skaffar barn.
Nu är det dessvärre ännu dystrare och mer skrämmande nyheter. Nu lär man tänka till extra många gånger om man låst dörren och ligga på helspänn o lyssna om nätterna.

A hade varit iväg till Vadstena igår, och när de åkte hem så hade de träffat på flera poliser. Två av dom hade gått på varsin sida av vägen och letat efter något. Måste ju varit detta- de måste fått ett tips och gått runt och letat! Fy så otäckt! Det trodde man aldrig skulle hända här!


Denna artikel kommer från aftonbladet.

En död person hittades nära ett hus i Östergötland i kväll – och polisen misstänker mord.

– Men vi vet inte vem offret är, säger Sofia Karlsson på polisen.

Vid 19.30-tiden larmades polisen av en privatperson.

En död människa hade påträffats nära en villa i Ödeshög längs riksväg 50 i Östergötland.

"Vet inte vem offret är"

Polisen har ännu inte kunnat identifiera personen och vet i nuläget inte om det rör sig om en man eller en kvinna.

– Vi vet inte vem offret är. Vi har inte kunnat fastställa det ännu på grund av kroppens placering, säger polisens presstalesman Sofia Karlsson.

Hur kroppen var placerad, vill hon dock inte uppge. En förundersökning om mord har inletts.

Fyndplatsen är avspärrad och polisen genomför nu en teknisk undersökning av den.

– Vi hoppas att den tekniska undersökningen ska kunna ge oss svar. Det finns väldigt många frågetecken i nuläget, säger Sofia Karlsson.

Ingen misstänkt

I området kring huset ligger ytterligare en handfull villor.

– Alla boende i området är hörda, säger Sofia Karlsson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet håller huset som kroppen hittades utanför på att renoveras. Det var därför inte bebott.

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Det är också oklart om någon boende i området gjort några iakttagelser.

– Vi håller på att samla ihop informationen och ska fortsätta sammanställa den under natten, säger Sofia Karlsson.

Polisen har upprättat en tipstelefon och hoppas att någon förbipasserande på riksväg 50 gjort iakttagelser som kan leda framåt i utredningen.






Slut på en mysig kväll


2012-05-10 @ 21:23:56

Vilken lustig dag det varit. Imorse kändes det som att det var måndag idag eftersom jag varit hemma och VABat sedan helgen.

Nu ikväll har det känts som fredag istället. För först så åt vi tacos till middag, och sen när barnen somnat så började vi att titta på new year's eve. Snart är det dessutom new girl på TV4 som annars visas på fredagar. Helkonstigt det här ;)

Nåja, tur att det faktiskt är fredag imorn iaf.

Med detta säger jag godnatt till er kära läsare, för mer ån såhär blir det inte idag

<3 <3 <3






Ett busfrös påhitt


2012-05-10 @ 19:07:46

Gud vad glad man blev på Elliott igårkväll. Han stod och ropade på mig när jag bara som hastigast hämtade ur en maskin ren tvätt.

När jag kommit ut ur tvättstugan möts jag av detta originella;

då har busfröt stoppat in en träkloss i subwoofern i vårat lilla högtalarsystem. Och går den att ta ur tror ni? näääe, så det blir inget med att koppla iphonen o lyssna på spotify där längre inte.. drabbar både honom och hans lillasyster ;) Fattar inte hur de lyckas ibland!!






Till er ♥


2012-05-10 @ 09:11:00

 






Ni är alla utmanade ;)


2012-05-10 @ 08:14:19
Ni är alla utmanade att vara med i hunkutmaningen.. mer om detta hittar ni genom att klicka på bilden, eller här








Dags att förändra mig lite...


2012-05-10 @ 08:05:34
Då var det då dags att göra lite förändringar tror jag allt. Inte världens största kommer det absolut inte att bli- men det kommer bli smidigare för mig när jag kommenterar.

Kommer nämligen numera skriva Emlisch istället för Emelie- mamma till Elliott och Leila. Detta av den enkla anledningen att det är alldeles för långt att skriva det sistnämnda när man kommenterar med mobilen, sedan så finns det ju hur många Emelie som helst i bloggvärlden- men bara en emlisch ju ;) O det gör mig absolut inte nåt att bli kallad för emlisch på event etc heller för den delen. Det är lättare att komma ihåg emlisch än den andra långa ramsan helt enkelt!

Hoppas ni tycker detta är ok?

så ser ni att det står Emlisch så är det jag som varit igång o kommenterat ;)


pssst.. lite mer förändrigar är på ingång- men det blir när jag har tid över till detta!





En mammas bekännelser...


2012-05-09 @ 19:09:43

Jag har en sak att bekänna... Jag har hittat två nya saker som blivit beroende av de senaste dagarna hemma. Icke bra- men det är så kul!

- instagram, vilken härlig app där man kan lägga upp massa bilder och redigera dom jättefint! Sen att man kan dela med sig av dom på fb är ett stort plus. Heter emlisch där om nån vill följa.

- Draw something såg på Ellen Degeneres häromdagen och då pratade hon massor om just denna app. Typ alla som jobbade med hennes show har den. Blivit jättepoppis i USA och jag förstår varför nu när jag med fastnat. Det funkar lite som wordfeud eller rumble fast man får ord att välja bland och så ska man måla detta. Gissar motståndaren rätt så vinner man mynt. Lite pictionary stuk. Och vad roligt man kan ha åt hur bilderna ser ut- både motståndarnas och ens egna.
Vill ni spela mot mig så heter jag emlisch1.






Det gäller att passa sig


2012-05-09 @ 17:05:20

Det gäller att passa sig- för nu är Emelie igång o städar igen. Både det ens och andra följer med i dammsugaren. Leksaker flyger till höger och vänster ;)

Hur mycket leksaker kan två små busfrön ha egentligen??






Så tacksam ♥


2012-05-09 @ 13:53:31
Jag är så himlans glad över att jag vann både smycken från happy bling och underkläder till hela familjen från pierre robert. Och nu ska jag komma till varför jag är extra tacksam...

Jo för jag provade ju trosorna man fick och första paret var ett par bruna- blev ganska besviken på dom eftersom de bara skar in i rumpan hela tiden- fick bara gå och gräva ut trosorna (ursäkta uttrycket men det är sanningen)
:( Så var precis påväg att rota fram dom andra 2 paren och ge bort. Men då fick jag se att de andra två paren var i svart och i microfibermaterial. Så tog på mig dom och testade... och gud så bra de satt- inget grävande ;)

Så jag är riktigt tacksam över att jag äntligen hittat riktigt bra trosor som sitter på plats. För tyvärr händer det mig väldans ofta att de inte gör det :( Så nu vet jag vart jag ska hitta dom- pierre robert microfibre hipsters ♥  Helt outstanding- kommer bara köpa deras märke hedanefter o är grymt suge på att testa deras träningstop.

http://www.pierrerobert.se/var/ezwebin_site/storage/images/media/product-images/kvinner/truser/kvinner-truser-pierre-robert-lingerie-microfibre-hipster-sort/3202-5-nor-NO/Kvinner-Truser-Pierre-Robert-Lingerie-Microfibre-Hipster-Sort_product_full_image.png
bild lånad från pierre robert såklart ;)







Underbar onsdag trots allt :)


2012-05-09 @ 09:07:07

Idag är en sån där dag då det inte spelar någon roll att det regnar ute. Det får regna precis hur mycket det vill. Då behöver man inte må dåligt över att man måste hålla sig inne heller.

Idag har jag solsken här inne i form av en feberfri Leila. För det märks verkligen skillnad på henne idag, hon orkar till och med leka. Hoppas nu att det inte kommer något bakslag - utan att vi kan bege oss mot dagis/jobb som vanligt imorn igen allihopa!

Elliott är verkligen så glad över att han får gå till dagis trots att mamman är hemma med Lillasyster. Han gjorde inget annat än att tjata och undra när pappa skulle komma för att skjutsa honom till dagis nu på morgonen.
Och idag var han såå bestämd när jag frågade honom vad han ville ha på sig. Han skulle minsann ha skjorta- mamman hade inget att säga till om där inte! Så jeansskjorta it is today ;)

Och när ytterkläderna var på så sken han som en sool. Underbart!






Utmaning a la emlisch- Hollywoodhunkar top 5


2012-05-08 @ 10:34:23
Haha, kom o tänka på det igår när jag skrev inlägget om filmen älska mig igen med hunken Channing Tatum att det vore ju riktigt skoj om vi alla tillsammas kunde typ utse top 5 på hollywood hunkar- eller hur?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/91685/images/2012/utmaning_201727000.jpg
Alexander Skarsgård, Channing Tatum, Josh Durhamel, Paul Walker, Ryan Reynolds


Detta är mina favvo hunkar som är sådär "grrrrr" om ni frågar mig ;)

 

Så ni som vill anta utmaningen kan väl skriva en kommentar om vilka 5 ni har som favoriter (ni behöver absolut inte välja samma som mig ) och ni med blogg som vill kan ju skriva ett inlägg i eran blogg där ni berättar om denna utmaningen och länkar till den samt skriver vilka era favoriter är? så kan ni skicka länken till inlägget i en kommentar- och så kommer ni bli länkade i ett inlägg sen =)


O sen kan vi göra en lista efter hur många som har samma hunk som favvis?


vore inte detta lite skoj så säg?

Nu kör vi ;)

En vecka har vi på oss? låter det rimligt? ( tom 15:e maj alltså) sen sammanställs allt o det blir ett inlägg med top fem o länkar till de som varit med.


Hunklistor i andra bloggar:

Solan
Marie- Louise









Leila bjuder på fika


2012-05-08 @ 09:53:12

Det var någon som vart sååå ledsen förut när Pappan kom hem och hämtade Elliott förut minsann. Pappa är ju den absoluta favoriten och dagis ville hon åka till minsann. Vilken tur att man har lite leksaker undangömda vid såna här tillfällen då =)

Barnen har såå mkt leksaker så en del grejer som de fick när de fyllde år/ i julklapp har vi lagt undan o så tar vi bara fram dom lite då och då. Och kanske byter man med något annat som de tröttnat på sen o lägger undan det en stund istället?

Och det passade ju alldeles ypperligt att ta fram lådan med kaffekopparna i en dag som denna när storebror inte är hemma. när katten är borta dansar ju råttorna på bordet ;)


Det är allt lite pippligt och gnälligt här i dag- men det kan man förstå eftersom hon har 38,4 i feber. hon har nyst o hostat typ heela natten o knappt sovit nåt. Hoppas det vänder snart!

 

 

 

 






Älska mig igen..


2012-05-07 @ 21:27:38

Var inne på expressen och småläste lite grann förut. Fick då se en reklamruta i högersidan o en film med Channing Tatum. Han är verkligen en av få riktigt snygga (o sexiga) skådespelare om ni frågar mig. O sen gillar jag ju drama/romantik i filmer =) hör bara hur spännande det låter:

 

"Paige och Leo är ett ungt förälskat konstnärspar som bor i Chicago. En nattlig bilolycka slår i ett ögonblick sönder deras lycka. Leo klarar sig oskadd men Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar har hon inget minne av deras tid tillsammans. Hon minns dock de tidigare åren som juridikstuderande och tror att hon fortfarande är förlovad med den charmige affärsmannen Jeremy, som ännu har ett gott öga till henne.

Allt eftersom tiden går inser Leo att Paiges minne inte kommer att förbättras. Fast besluten att inte förlora henne för evigt beslutar han sig för att göra allt som står i hans makt att vinna hennes hjärta. Igen."

Bild och text lånad från sf.






Köttbullar i portersås.


2012-05-07 @ 20:35:47
Vi var ju iväg till Vadstena en sväng i lördags för att fira min morbror som fyllt år. Väl där blev vi först bjudna på förmiddagsfika- senare blev det även lunch. Och vilken härlig lunch det blev. Alltid lika roligt att bli bjuden på något nytt som smakar såå gott ju!

Denna gången blev vi bjudna på kötbullar i portersås och det var såå smarrigt. Glömde att be om receptet men efter lite googlande så hittade jag ett recept som lät som det receptet de hade iaf om jag ska gå på känn efter smaker etc.

Så tänkte att ni kanske ville ha receptet?

Köttbullar i portersås

Tillagning

500 g blandfärs (eller älg-eller rådjursfärs utblandat med fläskfärs)
1 stor kokt mosad potatis
1 ägg
ca 1 tsk salt
1-1 1/2 krm svartpeppar

Lag:
1 flaska porter
1/2 dl svartvinbärssaft
1/2 dl kinesisk soja
6 enbär
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpepparkorn
1 gul lök i klyftor
1 msk ox -eller kalvfond

Sås:
silad lag
1-2 dl grädde
maizena snabbredning

Blanda ihop allt till färsen. Forma till runda bullar. Häll/lägg allt till lagen i en gryta och låt det koka upp. Lägg i köttbullarna och låt dom koka ca 10 min. Ta upp dom och sila lagen. Häll tillbaka lagen i grytan tillsammmans med grädden. Låt det koka upp igen och vispa i maizena till en lagom tjock sås. Smaka av. Servera tex. potatismos och grönsaker till.

Receptet är lånat från tasteline





Noll självdiciplin


2012-05-07 @ 19:59:59

Vet i sjuttsiken vad som hänt med min självdiciplin numera. De dagarna jag jobbar går det hur bra som helst- inget onyttigt slinker ner. Men på helgen om det finns så åker det visst ner ett o annat sött!

Idag- har det dessutom varit hemskt och då är det inte ens helg. Bulle o lite godis har slinkit ner under dagens gång då man lätt blir uttråkad av att hålla sig instängd hela dagen! Nä fy, inte bra. Bäst o ta en rens varje söndag så inget finns kvar när den nya veckan startar.

Godis och kakor får vara bannlysas här hemma mitt i veckorna.. Inget sånt i skåpet ;)

Imorn måste jag skärpa mig igen.. Tur att jag ska gå på två pass på gymmet imorn kväll ;)

dagens i-landsproblem à la emlisch eller vad?






Vad vill ni ha?


2012-05-07 @ 14:53:27

Har lite små funderingar på att göra lite förändringar härinne. Men om /när det i så fall skulle bli återstår att se ;)

Tänkte höra med er om det är något speciellt ni saknar i bloggen? Något ni vill att jag ska skriva om? Mer tävlingar? Något jag tjatar för mkt om?

Vore evigt tacksam för lite önskemål, ris eller ros!

Hoppas ni har en fin dag!






Myspys <3


2012-05-07 @ 11:21:18

I min famn ligger min fiina Leila och sover. Myyyys






Godmorgon måndag.


2012-05-07 @ 07:45:18

Soliga måndag- tänk vad aol gör en glad. Det är som balsam för själen det!

Natten har varit rörig med en febrig Leila liggandes tätt intill. Ha typ haft en centimeter från att trilla ur sängen. Men mysigt var det allt ändå ;)

Här ligger vi och myser i sängen nu alla 3. Elliott sa att han var tvungen o lugga kvar en stund- så då stannade vi också. Sen har han legat allt annat än still här nu och kört med sina ramsor och låtar som alltid på nåt lustigt sätt kommer in på "bajskoorv" förr eller senare.

Nu är det allt dags att gå upp- är ju en viss liten herre som ska få åka till dagis om en timme.

Hoppas ni haft en fin helg!






VAB imorn


2012-05-06 @ 21:40:21

Imorgon är VABen ett fatum. Detta efter att ha kunnat jobba en heel månad utan avbrott- inte illa ändå!

Lillan har varit lös i magen ett par omgångar ikväll och ledsen och mammig som bara den var hon innan läggningen. Tyckte hon kändes riktigt het med- så tog tempen. 38,3 hade hon lilla kraken. Misstänker starkt att hon håller på att det är fler tänder som spökar för henne. Även om hon vaknar upp feberfri imorn så kan det vara bra om hon får vara hemma och vila upp sig- feber har ju oftast en tendens till att komma tillbaka under dagen om man har osis!

Elliott kommer få gå på dagis imorn iaf- annars kommer han att bryta ihop om jag känner honom rätt.

Nu hoppas vi på dagis/jobb på tisdag iaf !

 

min lilla tjeja

 






Grattis till två av mina favvisar =)


2012-05-06 @ 20:53:18
Idag sitter det verkligen på plats att ge Skånetöserna Malin (fnulan) och Sofie (fru Sofie) varsina stora GRATTIS! Härligt att två av mina favoritbloggar som jag följer dagligen vann i kategorin årets vardagsblogg (fnulan) och årets inredningsblogg (Fru Sofie) på mammabloggalan 2012.


Önskar jag hade varit där o sett dom vinna- men man kan ju inte vara överallt jämt!


Dom är verkligen värda detta flickorna



bild lånad från malins blogg


bild lånad från Fru Sofies blogg.





Carwash


2012-05-06 @ 15:20:13

Är och tvättar bilen. Pojkarna tvättar och vi flickor sitter snällt kvar i bilen ;)

Om en stund får vi fikagäster!







Bullar


2012-05-06 @ 12:21:59

Bullar i mängder- stora som dasslock. Skönt att hitta i frysen ju ;)






Bullfia?


2012-05-06 @ 11:28:14

ser ut som att mammas lilla krullhåriga tjej är riktigt sugen på bullar <3






Soliga lördag!


2012-05-05 @ 08:47:12

Godmorgon soliga lördag- eller ska vi säga förmiddag? Synd att det blåser- men vi har ju ändå sool :)

Har precis kommit hem efter ett pass på crosstrainern på gymmet, härligt sätt att starta dagen ju! Nu äts det frukost- sen väntar en dusch.

Idag bär det av till Vadstena föe lite mys. Ska till min morbror som fyller år idag o hans sambo. Ska bli kul!

Önskar er alla en fin lördag!

loooove






hotta brudar ♥


2012-05-04 @ 22:17:34

Fick lite bilder bifogade av Emma som jag delade rum med på bloggminglet häromdagen. Och såklart måste jag dela med mig av några av dessa fina bilder. För hur fin var inte Emma? Sååå sööt o piffig som socker =)  Och själv kände jag mig iaf som en prinsessa- o hur ofta får man känna sig som det i livet? det kan nog räknas på en hand tror jag ;) (sen måste jag lära mig att vara raaaak i ryggen- o trääääna som bara den, har nog missat min egna fotoutbildning här )

 

 






♥♥♥


2012-05-04 @ 21:45:23

 

[Elliott] [Leila] [mirakel] [decemberbarn] [busfrön] [älskade barn]

[ni är mammas allt ]

 






Fotoskola a la Emlisch


2012-05-03 @ 19:56:17
Tänkte ta och tipsa er alla kära läsare om hur man ska göra för att bli riktigt snygg när någon ska ta kort på en.

in med dubbelhakan ( i mitt fall dubbehakorna), spänn sedan ut brösten och var rak i ryggen och vips så har du ett så snyggt kort som ovan..haha! (bilder lånade från Nina)

ser iaf lite bättre ut nu..

 

haha, bjuder jag på mig själv eller vad?? Nina och Emma måste undrat vad jag är för lustig prick när jag satt o larvade mig o sade allt detta ;)

 

 

 






Tävla om brilliant smiles senaste tandkräm.


2012-05-03 @ 12:00:00
Nu har brilliant smile kommit ut med en ny produkt för vitare tänder nämligen, BrilliantSmile Whitening Boost toothpaste

BrilliantSmile Whitening Boost toothpaste är en intensivkur för snabb borttagning av ytliga missfärgningar och beläggningar- används i två veckor sedan ska man sluta  upp och använda BrilliantSmile whitening+ toothpaste som underhåll.

Jag har själv fått äran att testa denna produkt och har nu testat den sedan i fredags. Känner mig supernöjd o tänderna känns aningen vitare iaf..även om det bara är yttepyttelite än sålänge.


Nu har fyra stycken av er kära läsare chans att vinna varsin tub med just whitening boost toothpaste.

"jag tävlar hos emlisch.blogg.se om en tub BrilliantSmile Whitening Boost toothpaste från brilliantsmile.se , tävla här du oxå!"

 


För att vara med och tävla;

-berätta varför just du ska vinna.

För en extra vinstchans:

-kopiera bild och text och lägg upp i din blogg eller på facebook. Skriv sedan länken/facebookalias i en kommentar.

 

avslutas 18:e maj kl 18.00






Leka- Leka- Leka på Rica Talk


2012-05-03 @ 09:00:00
Vad grymt imponerad jag blev av det lilla "leklandet" el lekhörnan de hade längs sidan vid entren/lobbyn på hotellet. Alfons lilla värld liksom. Vet att mina barn skulle kunna leka som bara den där.

Och om jag får bestämma så kommer vi att ta oss en tur till Stockholm i sommar o på på hotellet och utforska Stockholm lite. Sen när barnen behöver leka av sig lite när man kommit tillbaka så är det bara att låta dom få leka hos Alfons medan vi sitter intill på varsin stol och kanske fikar eller liknande ?








Gääsp


2012-05-03 @ 07:12:59

Godmorgon allihopa!

Kanonväder ute idag med- underbart. Längtan efter att få komma ut o vara i detta kanske får mig att orka med dagen? För fy vilken natt. Leila var vaken mellan 02-04.30 inatt. Sen skulle hon självklart vakna när pappan gick upp vid halv 7. Pigg som en lärka!

Gaah- ge mig en huvudvärkarstablett säger jag bara. Och sen har sambon (som är ledig och hemma med barnen imorn) bestämt att jag ska börja jobba redan kl 06.00 imorn. Kul att behöva gå upp vid 5 redan- bara för han bestämt det!

Nackdelen med att ha sambon som chef :(

Näjdå- inte alls bitter eller så ;)

På med den positiva andan här nu känner jag.






En ankunge blev till en prinsessa för en dag


2012-05-02 @ 21:27:01

bilder från Cecilia Engvall

bilder från Cecilia Engvall

bild till höger lånad från fnulan

 

 






Bloggminglet 2012-PART TWO-bildbomb från kameran.


2012-05-02 @ 20:26:18

hår och makeup

Begav mig till frisörerna o sminköserna vid 18.40 eftersom jag hade tid för håruppsättning då. Tyvärr var uppsättningarna lite försenade med ca 10 minuter. Så satt där och pratade lite med bland annat Ewa och Solan. Ewa hade tid för hår samtidigt som mig. Och när det väl var dags för våra uppsättnignar så var det nån som satt mitt emot mig o tog massa kort o bara flinade, EWA ;) så blev ju tvungen o hämnas lite.

image descriptionhttps://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/91685/images/2012/pic_200813618.jpg

 

middagen

Vid kl 20 efter massa stressande så lyckades man ta sig till restaurangen på våning 2. Där serverades det en riktigt god huvudrätt och chokladig efterrätt.  Mitt emot mig hade jag Emma, snett emot mig till höger hade jag fina Johanna, snett emot mig till vänster hade jag Mirka, bredvid mig satt Jessica Sedan satt det ju en himlans massa andra goa tjejer det med..det fina med bordsplacering ändå- att man träffar massa nya människor =)

Vid bordet satt dessutom bland annat; Julia NinaMeekatt , bondmoran, Petra, Petra , moa, Jennifer,

Dukningen, förrätten (nån soppa med en ägghalva i eftersom jag inte äter fisk)

huvudrätt: Grillad gårdskyckling serveras
ljummen potatis- och primörsallad samt citron och örtcrème

efterrätt: Chokladterrinen med rabarber-
och jordgubbskompott samt chokladsticks

 

Karekokee

Efter middagen bar det upp till våning 3 där det var dags för vinstutdelning och underhållningen. Gick fram o satte mig vid bordet längst fram där Raringarna Ewa, Sofia, Sofie, Camilla, Solan, Marie-Louise satt och självklart så satt ju Tess Merkel där oxå så jag hamnade bredvid henne. Så himla trevlig och rar. Själv vann jag som sagt två priser; smycken från happy bling och underkläder till hela familjen från Pierre Robert

Sedan drog kareokeen igång och det var flera stycken som vågade sig fram och sjunga. Vilken härlig underhållning de bjöd på. Trodde jag hade fått med alla på bild, men hade visst missat att fota de flesta =( Sedan sjöng Tess en Alcazar låt innan hon försvann för att gå o lägga sig.

 


 






Mammabloggkryssningen 2012


2012-05-02 @ 08:21:16

Nu har det börjat skrivas o pratas en hel del om http://mammabloggkryssningen.se"> mammabloggkryssningen
hade riktigt kul sist så kommer nog åka på detta i år också. Den 25-26:e augusti blir det detta år :)

Kommer du att gå? Vore ju skoj o ha nån att bo med som man känner till innan kanske? Finna både 2 o 4 pers hyttar..








"måndag" igen-fast det är onsdag.


2012-05-02 @ 07:11:35

Det är allt lite halvvirrigt här hemma just nu vill jag lova. En onsdag (lillördag) fast det känns som en måndag är iofs inte att förakta.

Den lilla fesan tog sig sovmorgon och sov ända till kvart i sju istället för halv 6. Storebror är självklart inte sämre han- för han sover fortfarande.

Idag blir det dagis/jobb o se efter det lek och bus i trädgården. Lite spinning ikväll oxå son grädde på moset- tjohooo :)

Nähä- om vi flickor skulle ta och gå upp?

Godmorgon allihopa o ha en fin dag!







bloggminglet 2012- PART ONE- en bildbomb från min kamera.


2012-05-01 @ 21:27:29

goodiebagen som stod på rummet o väntade när man kom in =)


 

Tjejerna som satt mitt emot mig på lunchen; Jenny, Nina och Emma. Bredvid mig till vänster satt  Rose- Marie (bambi) och Dorothea o till höger Julia vill jag minnas =) Var lite komiskt för där vi satt var det flera stycken som hade specialkost. vi var flera stycken som exempelvis inte åt fisk.


skumpa som man fick ta =)

 

vid blingo flockades alla och det är verkligen förståeligt om ni frågar mig- I love them with all my heart. Gick och suktade o hängde vid detta ställ hur mkt som helst under dagen ;)

 

 

Sedan flockades självklart massa folk kring Bloggfamiljen/ joolz barnvagnar. För Där stod ju en av de finaste familjerna som utställare (Hannah graaf med maken Peter och dottern Liv) vilken fin, lugn och harmonisk männsika Hannah verkar vara. Sedan på plats fanns såklart bloggfamiljens tillskott goingen fnulan oxå =)

 

 

Fina tryck från babywall, och världens häftigaste säng- Elliotts dröm antar jag från knattityd.

På plats fanns även tradedoubler, myza, happy bling, pino, lookibooki


image description

fina Sofia och Camilla. Och supergoa o mysiga Sandra o hannah.

 

image description

 

Roliga o sköna Ann Söderlund intervjuar Hannah Graaf

 


Var flera stycken till kära bloggvänner jag hade tänkt o ta kort på ju- men hade visst helt missat det såg jag nu när jag tittat igenom alla korten ju =( Sen hade vi visst helt missat o ta kort på oss alla

 

Del två med bilder från middag/ och minglet- karaoken efteråt kommer senare..


 

 

 

 






Blir trött på det här!


2012-05-01 @ 20:54:18

Har försökt ladda upp massa bilder från minglet idag- men självklart har firefox hakat upp sig och sedan har inget funnits sparat. Kul o lägga ner massa rid på nåt som bara försvinner sen :(

Får väl försöka imorgon eftermiddag igen då!






följ våran vardag.


2012-05-01 @ 19:45:58
vill ni följa våran vardag på ett lätt sätt?

- Bloggen finns på facebook-klicka här för att följa Emelie-mamma till Elliott och Leila

- klicka här för att följa bloggen på bloglovin'





Sådan mor sådan son?


2012-05-01 @ 19:00:47

Gud vilket härligt väder det ligger över oss i bynn just nu (förhoppningsvis i resten av Sverige med?)

Vi har varit ute och busat o lekt och hoppat studsmatta idag och barnen fullkomligt älskar när man inte behöver ha jacka utan kan gå i tröja istället. Mamman med såklart!

Nu sitter vi här i soffan och kikar på pino. Leila är som sagt inte ett dugg intresserad av att titta på film ännu- och tänkte att pino kanske skulle få henne intresserad. Men icke- istället har sonen nästan slitit ut ena filmen redan.

Vi fick ju en blå pinofilm i goodiebagen på bloggminglet, sedan hade de ett riktigt bra erbjudande på film plus bok på mässan. Så köpte detta till barnen.

Nu ska Elliott snart få joina sin syster i drömmarnas värld!

haha.. Skoj att elliott är på samma nivå som mamman när det gäller att ta kort- efter ett par kort så ballar man ur ;)