Köttbullar i portersås.


2012-05-07 @ 20:35:47
Vi var ju iväg till Vadstena en sväng i lördags för att fira min morbror som fyllt år. Väl där blev vi först bjudna på förmiddagsfika- senare blev det även lunch. Och vilken härlig lunch det blev. Alltid lika roligt att bli bjuden på något nytt som smakar såå gott ju!

Denna gången blev vi bjudna på kötbullar i portersås och det var såå smarrigt. Glömde att be om receptet men efter lite googlande så hittade jag ett recept som lät som det receptet de hade iaf om jag ska gå på känn efter smaker etc.

Så tänkte att ni kanske ville ha receptet?

Köttbullar i portersås

Tillagning

500 g blandfärs (eller älg-eller rådjursfärs utblandat med fläskfärs)
1 stor kokt mosad potatis
1 ägg
ca 1 tsk salt
1-1 1/2 krm svartpeppar

Lag:
1 flaska porter
1/2 dl svartvinbärssaft
1/2 dl kinesisk soja
6 enbär
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpepparkorn
1 gul lök i klyftor
1 msk ox -eller kalvfond

Sås:
silad lag
1-2 dl grädde
maizena snabbredning

Blanda ihop allt till färsen. Forma till runda bullar. Häll/lägg allt till lagen i en gryta och låt det koka upp. Lägg i köttbullarna och låt dom koka ca 10 min. Ta upp dom och sila lagen. Häll tillbaka lagen i grytan tillsammmans med grädden. Låt det koka upp igen och vispa i maizena till en lagom tjock sås. Smaka av. Servera tex. potatismos och grönsaker till.

Receptet är lånat från tasteline






Kommentarer
Postat av: Fru Eriksson

Detta ska jag testa...**Mumms**

/Kram

2012-05-08 @ 13:37:53
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback