småortsidyll eller storstadsidyll?


2012-11-07 @ 19:38:17
ÅÅh, vad störigt det är ibland. Man vill så mkt men ibland går det bara inte. Som det här med att få inbjudningar till massa trevliga event. Vill så gärna gå på vartenda ett och träffa alla underbara bloggvänner- men tyvärr är det alldeles för långt att åka till Stockholm en vardagskväll o sedan åka hem igen ju. Kan säga att jag var riktigt ångerfull igår när jag såg allas uppdateringar om att de var på bloggmiddag. Varför ska allt ske i Stockholm för?
 
Vet inte hur många gånger jag tänkt att "tänk om man bodde i stockholm- så nära man skulle vara allt". Tänk att inte behöva sitta och fundera och försöka planera resa dit tur och retur samt försöka hitta hotell. Tänk att inte behöva tacka nej till massa underbara event utan istället kunna tacka ja och gå =)

Men sen när man väl är uppe i Stockholm så blir man alltför väl påmind om just varför man inte bor där. För sist jag var i Stockholm så varnade de för att man skulle hålla hårt i sina väskor när man gick av tåget på centralen, och så var det massa polisbilar ovanför slussen… Ja sånt en annan nästan aldrig ser här i ”bynn” som vi kallar vårt lilla samhälle.

Jag känner att vi har gjort ett bra val när det gäller vart vi bor ändå. Barnens mormor/morfar/farmor/farfar bor här. Vi har gångavstånd till allting- det är billigt att bo här. Vi har nära till Jönköping/linköping. Det är ett förhållandevis lugnt och harmlöst här i lilla bynn.  Att sedan alla känner alla- ja det är väl både på gott och ont. För visst blir det att det snackas en hel del ”skitsnack” om folk hit och dit. Är det någon som gör nåt får alla veta det !!

Hellre att mina barn växer upp i en trygg och lugn miljö än i en stressad storstad (ja för jag tycker faktiskt allt att många verkar stå stressade i storstan) fylld med hemlösa,kriminalitet.  Men sedan har ju allt i grund och botten med och göra var man själv vuxit upp antar jag ;) En familj från Stockholm skulle kanske inte vilja bo i denna lilla skethåla ;) och en familj härfirån skulle kanske inte palla o bo i Stockholm?

Om du bor på mindre ort- skulle du vilja byta mot storstan?

Om du bor i storstan- skulle du vilja byta till mindre ort?







Kommentarer
Postat av: Evelina Hellström

Jag bodde i större städer när jag var yngre.. men nu trivs jag toppen i en liten by, skulle aldrig vilja se mina barn växa upp i en storstad!
kram på dig

2012-11-07 @ 20:33:33
URL: http://evsi.se
Postat av: ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

jag får alltid den frågan "va gör du här i lilla Högsäter om du kommer från Sthlm" jag bodde ju i den stora staden när jag träffade Marcus men flyttade 45mil ner hit till Uddevalla när vi bestämde oss för att bli ett par och satsa på det..så jag har gjort en sån flytt från storstad till en liten stad och de va jobbigt i början innan man lärde känna folk men då jag inte har nå problem me å öppna mun så lärde ja känna folk rätt snabbt :)

2012-11-07 @ 20:59:34
URL: http://www.melissasprinsar.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback