världen är fylld av sjuka människor...


2013-04-30 @ 06:43:29
Godmorgon fina. Här står jag lutad mot bänken och äter lite frukost samtidigt som jag passar på att blogga. Snart dags att väcka mina små söta för att klä på dom och sedan åka till dagis och jobb. Imorgon är vi lediga. Ska bli så skönt =)
 
Skulle nyss gå in på aftonbladet och läsa ikapp lite nyheter och hittade en artikel som fick mig så spyfärdig. Varför ska det finnas så många sjuka människor här i världen som ger andra men för livet genom att göra/få som de vill?
Usch. Artikeln hittar du "ville ha barn-fick dottern gravid"<<<där.
 
Önskar er alla en trevlig dag!





I don't caare I love iit..


2013-04-29 @ 21:42:54

Hej hej, tjockis Emelie här.
Hög tid för moi att inta sängen då ögonen står i kors!

imorgon är det Valborg igen. Inte för att jag känner att det är något speciellt med denna dagen mitt i veckan. Men man får ju en extra ledig dag ledigt med familjen...mysigt!

När man var yngre dock så var ju Valborg en extra anledning/ursäkt till att festa ;)

Vi kommer att fira Valborg hemma med lite god mat i form av grillat, om barnen orkar kanske vi åker och kikar på fyrverkerierna i Hästholmen.
Vad ska ni hitta på imorn?

Godnatt rara ❤






En dröm som blir sann?


2013-04-29 @ 20:32:14
Har så länge gått och stört mig på våran altan. Den är så himla sunkig och äcklig! Det spelar ingen roll hur mkt man än plockar iordning och donar på altanen- man får ändå ingen ordning på den liksom.
 
till att börja med så känns det som att altantaket närsomhelst kommer att spricka helt och läcka in vatten. Sedan har vi ju den murkna panelen som sitter överallt..usch! Och golvet består av trädgårdsplattor- så med andra ord så växer det upp ogräs och gräs både här och där. Och sedan kan ju barnen springa ut och in hur de vill. Det har till och med hänt att barnen har haft med sig sand och lekt med på altanen (när mamman och pappan inte sett)
 
Vi har nu lite smått pratat om att vi kanske skulle ta tag i att bygga en altan i år i alla fall. Bara sådär rent spontant...ett galet infall kanske...men så behövligt! Vi är ju själva inget händiga direkt så det blir att anlita ett företag som sätter upp allt åt oss i så fall. Trallen får vi väl försöka bygga ihop själva på något sätt om det skulle bli så.
 
Ikväll har jag iaf skickat en liten ritning till ett företag jag var i kontakt med i fredags och försäljaren där sa att jag skulle skicka en ritning på hur vi vill ha det sett uppifrån med mått och allt så skulle han maila över en offert. Så nu hoppas jag på att det inte drar iväg alltför mkt- som det tyvärr gör när man själv inte är nån hantverkare ;)
Vi vill inte ha något avancerat graciöst stordesignat. Vi vill ha en vanlig altan med brutna hörn och glasdörrar runtom. Ingen träpanel..det är jag allergisk mot! hoppas





Kryssbilder


2013-04-29 @ 07:38:04

Godmorgon finaste. nu är det åter dags för vardag igen. rätt seg emelie idag- så är det när man lägger sig halv 5 på morgonen efter en kväll/tidig morgon på dansgolvet.

Nu är ni säkert en del som önskar få se bilder från kryssningen? Och några ska ni få. Men vet ni vad? Både systemkameran och iphonekameran fick ha välbehövd semester- precis som jag.






Ny bikini


2013-04-28 @ 21:05:22

Igår när vi var på väg till birka terminalen så gick vi en sväng på stan och stannade då på cubus för att spana in bikini då både jag och Sofia kom på att vi inte hade någon med oss ifall vi hade tänkt bada.

Hittade då denna bikinin. Vart såå förälskad i den. Men nu såhär i efterhand känner jag att den kanske är för tantig??






Att bli mobbad på Centralstationen.


2013-04-28 @ 17:52:09

Hej Goa vänner. Nu är jag i hamn och till och med på väg mot östgötsk mark igen. Vilken trevlig kryssning det varit. Helt underbart att skratta, dansa o ha kul.

Avslutade stockholmvistelsen med att bli mobbad av en stockholmare som faktiskt fick mig att bli ännu mer övertygad om att många stockholmare är stressade för inget och allmänt otrevliga.(OBS- skrev många- menar ju inte alla..vet ju en del som är supersnälla och genomgoa)

Nåja, jag stod i kön till en sån där biljettautomat på centralen. Och när det blev min tur då hörde jag hur killen bakom stod och upprepande sade "skynda på" "skynda på"...då vände jag mig om snabbt och sade att jag gjorde mitt bästa och att det inte bara är han som har bråttom. Då hör jag hur han står och säger att jag är en tjockis upprepande gånger och att jag inte är nån fotomodell direkt. (Denna killen hade nog inte alla hästar hemma i stallet)..

Blev så jävla arg och irriterad för hur mkt stressade han inte upp mig- och sedan sade dessa elaka ord? Men kunde ändå inte låta bli att skratta åt honom där han stod och tyckte han själv var så himla perfekt och snygg. Och Sofia skrattade med...som bare den ;) det sista jag sade till honom när han stod där och var så elak emot mig var i alla fall att han borde gå till en psykolog.

Alltså- nu var ju han inte helt 100 i skallen- men just det där med att han kallade mig tjockis...det satte sig verkligen i hjärnan på mig :( så som jag kämpat och slitit och fortfarande gör för att gå en smalare kropp .Det tog extra hårt bara för att jag alltid förr blev mobbad just för att jag var lite rundare. Usch :(

Nåja, om ett tag ska jag få träffa min familj igen...längtar som en tok !

Hoppas ni haft en fin dag ❤






En spontantripp utan dess like?


2013-04-27 @ 12:52:00
 

Nu sitter jag på bussen och har gjort det ända sedan jag tog farväl av mina små raringar i Ödeshög. Nu är vi på väg mot Nyköping och slutdestinationen blir Stockholm :)

För idag är det kryssningsdags ju :) Ut på det böljande blå med avkoppling, gott dricka, dans och bäst av allt riktigt gott sällskap i form av Sofia och Karin. Bestämdes rent spontant häromdagen. Party party!

Saknar dock de små redan- men vet att det är bra för mig att komma iväg själv ibland ju och bara vara "jag, Emelie" och inte "den tjatande mamman".

Leila ville nog också följa med egentligen då hon plockade fram sin väska med hjul på när jag packade min. Och väskan skulle hon bestämt ha med sig när de skjutsade mig med. När jag gick ur bilen och sade hejdå så sa hon "jag vill följa med dig mammaa" gråtandes :(

Elliott pratade om att han ville åka båt någon gång han med. Så det slutade med att jag någonstans däremellan lovade att vi ska boka in en kryssning någon gång.

Mina små sötnosar när de faktiskt var lite snälla mot varann en kort stund igår...






Lite siffror


2013-04-27 @ 10:06:00
sedan invägning och start av mammafitness pt-online den 8 februari har det hänt lite på siffrorna i varje fall. 
 
i midjan: minskat 14 cm
 
i stuss: minskat 18 cm
 
lår: minskat 5cm
 
överarm: minskat 3cm
 
vikt: minskat 4kg.
 
 
nu är mitt stora mål att på sikt lyckas gå ner ca 3kg till och att forma armarna lite till och få fastare mage. 
 
vad är ditt mål?
 





Ett beslut...all by myself


2013-04-26 @ 07:14:00

Igår fattade jag ett beslut som jag hoppas blir ett bra ett. Ert beslut som jag hoppas kommer innebära att ensam är stark.

Har ju kört med Olgas pt-online tjänst i ca 2 1/2 månad nu. Igår gick abonnemanget ut igen och där stod jag som ett velande fån och visste inte hur jag skulle göra. Det är ändå 750:- det handlar om och tyckte ändå att den sista månaden inte alls riktigt fyllde mina förväntningar då jag fick mitt nya träningsupplägg sent och ingen feedback på vad jag åt o tränade.(vilket man ju skulle få varje vecka-men fick det varann gång).

Så efter velande så har jag bestämt mig för att försöka själv- att ge det en månad så får vi se. Hoppas innerligt att jag kommer klara mig...det enda jag kommer sakna från pt-online tiden är verktyget dör man fyllde i allt man ätit och kunde planera några dagar i förväg för att se så man fick i sig rätt mängd av allt.

Nu kör vi själva då-ensam är stark! Inte att förglömma.

Bjuder på några bilder- sedan ska ni inte behöva se fler- jag lovar! (Om några stör sig)


Före/mellan/och just nu






Bara sådär...


2013-04-25 @ 18:52:01

Bara sådär huxflux så hörde Sofia av sig och undrade om jag var sugen på kryssning i helgen. Eftersom jag inte är den som är den så tyckte jag att det lät som en bra idé. Så på lördag beger vi oss ut på det böljande blå tillsammans med Sofias kompis Karin. Wiiehoo!

Spontant eller vad?






Nämen vad har hänt?


2013-04-25 @ 09:47:22

Fick igårkväll för mig att göra om lite grann. Hade inte en aning om hur jag ville ha det men kände för rosa. Letade igenom alla mönster jag hade på photoshop och det resulterade i det du ser nu.

Kul att inreda bloggen lite ju ;) blev kanske lite plottrigt och så. Men är hyfsat nöjd sålänge.

Vad tycker ni?






Back to basis o kärlek på jobbet?


2013-04-25 @ 07:34:00

Godmorgon fina. Då har en ny dag startat och idag är vi återigen inne i vardsgsrutinerna med jobb och dagis. Lillan hade feber igårkväll efter att ha varit feberfri hela dagen- men ingen imorse. Egentligen tycker jag att vi skulle stannat hemma idag med för säkerhets skull (så hon hade fått en extra dag att repa sig)eftersom hon hade feber igårkväll (OBS ingen feber idag för er som undrar-hade aldrig skickat henne till dagis då!! ) Men eftersom sambon är min chef på jobbet - hon var pigg och kry på morgonen, och det är kort om folk som tyckte han att det var bättre o jobba så får de ringa om det är något.

Ja, ett dilemma att vara tillsammans med chefen ;) någon mer som har "kärlek på jobbet"(behöver inte va att sambon är chef)??

Ha en fin förmiddag ❤






Färdigtränad AB


2013-04-24 @ 11:01:00

God förmiddag vänner. Här sitter jag svettig och tar en lugn minut efter att ha tränat. Passade på medan Leila suttit som fastklistrad framför Dora och Max&Ruby. Blev ett rejält pass idag med cirkelträning. 4 set och 12reps..pjuh. Många övningar att beta sig igenom. Men så härligt det är när man märker resultat!

Idag mår Leila bättre och har ingen feber ännu. Hoppas det håller sig så så att vi kan gå till jobb/dagis imorn igen.

Nu ska svettlöken ta sig lite "mellis" sedan blir det fortsatt mys,gos och bus med min lilla Donna.

Ha en fin dag ❤






Rolig tvååring


2013-04-23 @ 19:49:38

Nu ikväll efter att Alvedonen börjat verka så har Leila verkligen varit i sitt esse. Hon har typ inte velat äta något förutom piggelin idag- men ikväll har hon iaf ätit lite havrefras.

Något som gjorde mig full i grin och gav mig hopp om att hon börjar bli frisk igen var när hon nyss lyfte på min tröja och sade; "mamma- har du en hb på dina tuttar?" Vart får hon allt ifrån månne? ❤






Jag är inte alls bitter eller så...


2013-04-23 @ 11:37:52

Vem behöver bli bjuden på bloggalej/event? Nejdå inte jag. Dagligen skriver bloggerskorna om att de varit på det och det eventet...här ekar det tomt på inbjudningar. Inte sett skymten av en enda ;)

Det spelar ingen roll hur långt man har att åka- kan ändå vara roligt att bli tillfrågad ju. För någon gång passar det ju kanske.

Men nää, inte ska väl Emelie på lilla östgötaslätten bli bjuden inte...närå- är precis som när man gick i skolan och aldrig blev bjuden på några fester ;) alla andra pratade om hur kul de hade haft det och dör satt jag som ett fån och önskade att jag oxå hade fått gå.

Så se upp eventbyråer runtom i Sverige- det sårar faktiskt lite grann att inte bli bjuden på det ni anordnar.

Men jag får helt enkelt klara mig ändå. Är inte alls bitter eller så.






Ska man skratta eller gråta?


2013-04-22 @ 21:41:48

Efter ännu ett avsnitt med Ola-Conny och Morhan så undrar jag nu om man ska skratta eller gråta? Ja menar: sedan när säger man accuse me när man ska säga ursäkta mig på engelska? Och började man säga you are a very good couch när man ska säga att någon är en bra tränare på engelska?

Herregud-är de dumma på riktigt eller får de betalt för att spela dumma undrar jag?

I vilket fall som helst så lär jag ju ändå sitta bänkad nästa måndag oxå ;)






Älskade små mirakel ❤


2013-04-21 @ 21:01:22

Mina älskade små mirakel. Mamma älskar er och skulle gå genom vatten och eld för er skull. Mitt allt ❤❤






Bauhaus premiär och barnjackor.


2013-04-20 @ 21:50:00

Så var det sen lördagskväll och vilken dag det varit. Morgonen bestod av städning av huset, sedan lite fika och huxflux var jag på väg in till Linköping för ett besök på Bauhaus som öppnade igår.

Att det skulle vara mycket folk där- det visste man ju...helt otroligt vad stort och fint det är och vad mkt saker de har. Blev grymt sugen på rottingmöbler som de hade erbjudande på- så kanske åker vi i min egna lilla familj dit imorn och köper? Med hem idag följde bl.a. Toastolar och en nilfisk högtryckstvätt som "ensam mamma söker" Janne (som jobbar för nilfisk) lyckades sälja till mamma och pappa.

Själv fick jag endast med mig något hem från lager 157. Eller det är väl inte så bara? Fyndade varsin skaljacka till barnen för ynka 250:- st. Det ni...inte illa! Lager 157 is the shit.

Nu väntar snart sängen efter en kväll med grillat och mys framför en film.

Godnatt-ses imorgon!






Ren magi...


2013-04-20 @ 07:06:55

Godmorgon i stugorna. måste bara dela med mig av lite glädje denna morgon ;) våran nya tv är ju banne mig helt magisk. Snacka om värsta upplevelsen med kanonbild och allt. Det bästa kom nog ändå med posten igår.

Igår kom nämligen en router från 3 som gör att vi har trådlöst nätverk här hemma. Och i tvn har vi ett nätverkskort. Så nu kan vi gå in på internet på tvn och hyra film direkt därifrån.istället för att stå och vela i affären/macken så kan man sitta hemma i soffan och välja i lugn och ro. Vilken himla teknik! Ren magi.

Igårkväll var sambon dessutom ute på lite fest- så passade på att hyra en riktig tjejfilm. Blev möhippan, som var riktigt sevärd.

Just nu sitter Elliott och jag dessutom och kikar på svt play. Elliott är helt frälst av labyrint. Så passar på att kika på detta innan lillan vaknar. (Har ni för övrigt sett att man kan gå in och kika på Rederiet på svt play nu?)

Ha en fin morgon ❤






Vååårpaket :)


2013-04-19 @ 19:22:00

Idag när vi kom hem från dagis och jobb så låg det ett parkering väntade på oss i brevlådan. Barnen blev överlyckliga och skulle öppna på direkten för att se vad som låg i (inte ett dugg nyfikna,närå)

Och i paketet låg världens finaste mössor från favoriten lilla grodan design.Leila skulle ha på sig sin ugglemössa direkt och Elliott sin med stjärnor. Perfekt nu när det börjar bli lite varmare ute men ändå är lite kallare om mornarna- och så bra att ha så man kan variera och byta. Ena dagen kanske är mer en ko dag och andra en uggle dag helt enkelt! Me like!






Tacksamhet ❤


2013-04-19 @ 12:52:30

Just nu såhär i slutetav en arbetsvecka så känner jag bara sådan tacksamhet. Finns ju ändå så mycket i livet man ska vara tacksam för istället för att klaga.

Idag, denna fredag, är jag tacksam över:

- att vågen visade minus i morse

- att vi är friska och krya

- alla trevliga människor man stöter på såhär genom bloggen. Helt otroligt.

- att jag funnit en del nya vänner just pga bloggandet ❤

- att en hel helg med familjen väntar-hoppas det blir fint väder.

- att familjen alltid ställer upp för oss

- att det är våår i luften

det finns mycket att va tacksam över- vad är du tacksam över??






Morgonglädje.


2013-04-19 @ 07:39:00

Gidmorgon!Så härligt att vakna upp till sol och att lillan sovit hela natten trots en jobbig förkylning.

Och när man sedan ställer sig på vågen och ser ett ganska stort minus denna fredag så blir man ännu mer som en solstråle. -0,8 kg är inte fy skam :)

Nu jobb i några timmar- sedan helg.

Vad ska ni göra i helgen?






Ego Emelie


2013-04-18 @ 12:53:03

Vet ni vad? I ärlighetens namn så känner jag för att hitta på något. Typ åka iväg och bara vara Emelie- utan Karl och barn nån helg.

En kryssning eller nåt annat skulle vara såå kul...men åker ju inte själv. Hade varit kul om man hade varit några stycken...

Nån som vill haka på?






träna röö-va


2013-04-18 @ 09:43:10

Det är ju så trist. Vet inte hur det är med er..men för min del när jag går ner i vikt så är det första som försvinner typ helt rumpan.(och brösten)

Så trist. Har lite övningar till rumpan i passen jag fått av olga men är grymt sugen på att anta mig denna 30-dagars utmaning som jag sett att många kör just nu. Tror ni man får fylligare rumpa då?






Förhårdnader AB


2013-04-17 @ 17:57:37

Ser ut som en Karl som slitit som bara den med sina händer. Helt otroligt vad lite hantlar ställer till med ;) måste kanske köpa såna dör handskar man har när man tränar styrka. Eller rättare sagt som alla proffs har när de tränar sådär proffsigt.

Fast hur pinigt känns inte det att komma till gymmet med sådana och tro att man är något när man är rookie? ;)

Nåja, tipsa väldans gärna pm vart man kan köpa såna handskar till ett riktigt vettigt pris :)

Är allt bra med er annars vänner?






Att hålla en positiv anda.


2013-04-17 @ 07:37:04

Jag är så trött på dessa människor som ständigt gnäller. Det är aldrig bra-spelar ingen roll vad man än gör så är det inte bra. Det ska bara pratas skit om den och den och det ska bara läggas i hur folk gör.

Själv tycker ju jag att man kommer mycket längre genom att försöks se allt positivt istället för att dra med sig alla ner i det negativa träsket. Exempelvis "vad dålig den här är...men den håller ju än sålänge" eller: "det blåser ute, men solen är ju ändå framme". Eller som när barnen vaknar tidigt, då får man se det som så att man får mer tid med dom och hinner göra mer på morgonen.

Nää, fy för energislukande negativa människor. Positiva, det är vi!

Ha en fin dag ❤






Överdrivet pluttinuttinutt!


2013-04-16 @ 18:54:03
nu får ni ursäkta mitt lilla utbrott här men vadcör det med dessa Facebook statusar nu för tiden? Par som skickar jag älskar dig till varandra, eller jag saknar dig etc kan vi ju börja med. Varför måste man skicka detta på Facebook? Är det inte trevligare och mer personligt att skicka detta via sms, säga i telefonen eller säga det face to face? Nääj...istället ska alla på Facebook få läsa detta med!? Lite överdrivet pluttinuttigt om ni frågar mig!
 
 
o sen alla dessa statusar som "nu har vi vaknat" för att någon timma senare bli "nu har vi ätit frukost" och lite senare "nu har jag gått en promenad" och senare kanske "nu har vi ätit lunch"
 
tror ärligt talat inte att det finns någon som varken vill eller orkar läsa ALLT en person gör under en dag!?
 
var bara tvungen att dela med mig av min åsikt- vad tycker ni?





Vad man kan förändras på 9 månader


2013-04-16 @ 07:36:00

Satt igårkväll och kikade igenom lite gamla inlägg. Kom då in på några inlägg där det fanns bilder på när jag var gravid med Elliott och Leila.

Det är verkligen helt otroligt vad kvinnokroppen förändras under 9 månaders tid av väntan. Och efteråt står man där med en söt liten bebis och hängig, dallrig mage ;)

Jag har mitt gjort nu iaf- två stycken, en av varje, det räcker fint för oss. Är ni färdiga med eran bebisverkstad. Eller vill ni ha fler?

Ha en fin förmiddag ❤






Burp...Tror jag dog lite förut...


2013-04-15 @ 20:02:00

Alltså vilket jobbigt måndagspass det blev idag. Olga har verkligen komponerat ett killerpass på typ en timma. Cirkelträning- fyra varv och då bestod en av övningarna av stepup-burpee-axellyft MED HANTLAR.12 st på raken. Huah säger jag. Trodde jag skulle döö en stund.. Så jäkla jobbigt!

Men såå skönt efteråt.

(Tänk er att göra en step up med hantlar sedan denna burpee nedan med hantlar direkt efter och axellyft efter detta.)






Ny vecka nya möjligheter


2013-04-15 @ 07:36:53

Godmorgon fina. Tänk att det på riktigt blivit lite vår i detta avlånga land. Jag struntar faktiskt i att det regnar- för det är ju ändå annan luft ute nu. Har inte varit 8,5 plusgrader såhär dags på morgonen på jättelänge ju. Hellre regn än snö :)

Nu är det återigen snart dags att jobba. Hoppas veckan går fort. Denna vecka går till att försöka skärpa sig. Har slarvat som bara den i helgen med både kost och träning. Måste försöka hitta balansen igen. Magen min mår inte bra av detta slarv alls ju...det har jag fått känna :( så nu måste min fokus va på att må sådär bra igen som jag gjorde bara för ett par veckor sedan.

Kämpa på ett och två.

Ha en fin morgon alla ❤❤






Äntligen är råtthålen borta


2013-04-14 @ 19:27:45

För ett tag sedan visade jag er bildbevis på hur fula våra matsalsstolar blivit då Leila bitit och pillat ut stoppningen som var i stolarna.

Veckan som var fick vi nog av att ha världens sjaskigaste stolar och bestämde oss för att åka och köpa nya. Igår inhandlades det 6 st nya stolar. Denna gången tog vi det säkra före det osäkra och köpte vita trästolar med kromben istället för stolar med läderlook och stoppning.

Blev genast mycket mysigare här hemma. Så nu är råtthålen borta-forever!






Sådan mor, sådan dotter.


2013-04-14 @ 09:11:14

Man kan säga att äpplet inte växer långt från pärontrödet iaf. Leila älskar verkligen ägg-men idag när hon pt det till frukost så skulle hon absolut inte ha äggulan. Den var blää. Det har hon aldrig tyckt förut!

Jag kan ju själv inte med att äta äggula- gillar't absolut inte ;)






Wow...otrolig morgon.


2013-04-14 @ 08:29:27

Hej fina. Vilken underbar morgon denna mamman fick. Tänka sig att Leila somnade om ända till kl 8 efter jag hämtade in henne till oss vid 6. Det kallar jag en rejäl sovmorgon det. Underbart!

Nu myser barnen framför tvn medan jag kokar lite ägg och strax ska göra lite gröt.pappan han ligger och sover då han var ute och svirade igår ;)

Avslutar med en bild på Leila när hon låg och Siv som godast bredvid mig i soffan igårkväll. Ha en trevlig förmiddag ❤






Inget blogg


2013-04-13 @ 22:10:25





Åren de bara går...och äldre blir vi.


2013-04-12 @ 07:36:59

Alltså- vart tar tiden vägen egentligen? Dagar svischar förbi- veckor blir månader för att sedan bli år. Känns som det var igår som jag som nybliven 25-åring nervöst var på förlossningen och skulle få träffa vårat första barn för första gången. Tänk att i år blir jag 30 år! Helt sjukt ju! 5 hela år sedan i december.

Börjar faktiskt bli liiite nojig över att nå 30-strecket...får man det?

Några av er som också blir 30 i år?

Nu jobb...tänk att barnen varit såhär små :)






1234...träna tills du spyr


2013-04-11 @ 21:42:00

Ja fy fasen vad det var jobbigt och hårt att träna ikväll. Blev dessutom lite senare än vanligt. Var nästan så man mådde illa så tungt var det . Och det ska ju vara tungt för o ge resultat så. Me like!


Nu ska jag sova, godnatt fina ❤❤






Lunchtajm


2013-04-11 @ 12:35:43






New jacket.


2013-04-11 @ 07:37:04

Godmorgon fina. Mulen och kall morgon är det idag- hoppas solen kan kika fram senare idag. Nu står jag här redo för att strax påbörja ännu en arbetsdag.

Tänkte visa min nya vårjacka som jag köpte när vi var iväg till Ullared. Så fin, och till ett vettigt pris. Innebär ju att man kan köpa någon mer jacka att byta med.

Ha en fin dag ❤






Nackdelen med att bara ha en affär.


2013-04-10 @ 20:10:52

Var förut idag iväg till byns enda mataffär i jakt på något smidigt och relativt nyttigt att ha till matlåda. Köpte färdiggrillad kycklingfilé och köpte även kalorisnål potatissallad. Tänkte att tillsammans med lite grönsaker blev det perfekt!

Väl hemma packade jag upp varorna och fick se att potatissalladen gick ut den 4:e april. Trist att jag inte bad om kvittot ju. Detta med att varorna gått ut-samt att det är slut på många varor när man väl ska ha något är såå trist att va med om när det bara finns en affär :(






Att träna hemma


2013-04-10 @ 09:50:09

Ska man träna hemma så är det nog nästan a och o att se till att ha en matta och en pilatesboll- med bara detta kommer man långt. Finns många övningar att göra på bollen.

Sedan har jag själv kompletterat med hantlar. Har köpt sådana som man själv kan ändra vikter på. Har två set/väskor med sådana hantlar.Ett på 20 kg och ett på 15kg.Sista setet köpte jag i helgen- för olika övningar kräver ju olika vikt och då är det smidigt med dubbel uppsättning av hantelstängerna så man slipper byta vikter mitt i.

Hur ser ditt "hemmagym" ut? Lägg gärna upp en bild i din blogg och länka dit :)






Fäärdig för idag


2013-04-09 @ 20:55:33

Wiie, då är man fördigtränad för dagen. Riktigt svettigt blev det...gillar de nya övningarna. Lade på extra mycket på benen nu. Brändes härligt :)

Bu blir det en proteinshake och en dusch- sen biggest looser.

Godnatt fina ❤






Push up


2013-04-09 @ 18:59:13

En eftermiddag är verkligen ingenting. Ena stunden hämtar man barnen och nästa stund är det läggdags för dom. Idag åkte vi till barnens mormor och fikade lite efter jobbet. När vi sedan kom hem var det mys i soffan en liiten stund, sedan dusch av kidzen och kvällsmat.

Och nu sitter jag här i soffan och har precis lagt Leila framför teletubbies med vällingen i högsta hugg i hopp om att hon vill somna. Elliott sitter i sin säng o är seg och kikar på ninjago. Lovade att han skulle få kolla till läggdags- så strax stänger jag av.

Hoppas hoppas att barnen somnar tidigt ikväll nu. Tänkte träna en sväng ju. Har fått ett nytt killer program av Olga nu som jag är så sugen på att testa. Varje dag i veckan är det något som ska tränas- men vissa dagar bara några magövningar så. Denna gången har jag fått massa push ups att göra- har alltid varit kass på armhävningar så är ju bara bra att öva extra på detta.

Sedan har jag ju fått ny tidning med- kanske smygläser lite i den?

Hoppas ni haft en fin dag ❤






När mamman pysslar.


2013-04-09 @ 09:49:29

När vi var på Väla gick jag in till panduro och köpte lite pärlor till barnen. Igårkväll kunde jag själv inte låta bli- utan blev tvungen att öppna och pärla lite ;)

Ett armband med barnens namn och ett med fuck cancer på blev det.






Snoppdilemma


2013-04-08 @ 21:55:00

Sonen har sådana problem så har aldrig hört på maken. Han gick och drog i kallingarna förut- varpå jag frågade om han var kissnödig. "Nej mamma, min snopp åker bara in i rumpan hela tiden...den är så lång".

mitt svar: Hmm...så lång tror jag inte att den är- är nog snarare så att kallingarna skär in i rumpan i så fall ;)

Haha, barn har så mycket roliga tankar och åsikter❤






Det vackraste jag vet...


2013-04-08 @ 20:00:29

Nu sover barnen såå gott. Det ser så rofyllt och härligt ut när de sover. Önskar jag oxå kunde sova så gott när jag sover ju.

Nu blir det lite mys framför tvn. Ska försöka hålla mig vaken tills biggest looser börjar kl 21..lyckas jag?

Ha en fin kväll!

Det vackraste jag vet är att se er när ni sover ❤






Just the 3 of us.


2013-04-08 @ 17:48:35

Då har vi tagit farväl av pappan som nyss åkte iväg på kurs. Ett par låånga dagar och nätter blir det utan honom nu ❤

Nu är det dags att klämma lite varma mackor till barnens kvällsmat.






Mat och fotbollshulliganer.


2013-04-08 @ 07:05:08
Igår när vi var på väg hem stannade vi i Jönköping för att ta driven på mcdonalds. Väl där såg vi 3-4 polisbilar och massa folk som sprang runt och pinkade både här och där. Efter detta såg vi en massa bussar och då slog vi ihop ett och ett... fotbollshulliganer!
 

Fulla och dana var de sådär på söndagsförmiddagen. Det var inte kul att sitta och äta i bilen igår kan jag lova- man tappade aptiten när de hängde ut de där mellan benen och pinkade lite här och där.. usch!
 
Jag kan förstå att man hejar på ett lag- men måste man supa sig redlöst full för detta?? EN söndag?





En helg i Helsingborg 2013


2013-04-07 @ 19:59:39

Nu ligger jag hemma i soffhörnet med de skönaste mjukisbyxorna och jäser framför tvn igen. Det jag saknat/längtat efter mest denna helgen i Helsingborg-näst efter barnen iaf. För mjukisbrallorna följde visst inte med till Skåne inte. Och mina små raringar till barn- så härligt det var att gå träffa dom igen ❤

Vi åkte iväg runt halv elva härifrån byn i fredags förmiddag. På vägen stannade vi och åt- annars var det raka spåret mot skåneland. I bilen kom vi att prata om Väla. Har ju länge hört och läst i många bloggar jag följer att det finns ett stort köpcenter i närheten av Helsingborg. Så vi bestämde oss för att ta en titt. Efter ett par timmar spenderade där fick vi med oss några påsar kläder och pärlor.

Sedan begav vi oss in mot stan för att checka in på marina plaza. Efter några timmar på stan gick vi till rummet och fixade till oss lite innan det blev middag på Harrys följt av Johan Falk-Kodnamn Lisa på bio.

På lördagen åkte vi över till Danmark och strosade efter en härlig frukost på hotellet. Väl tillbaka blev det lunch på espresso house och sedan några timmars kikande på stan och fika. Sedan var vi på rummet och tog det lugnt på eftermiddagen. På kvällen blev det god middag på bishop arms som ligger på hotellet. Jättegod mat och mysig murrig miljö :)

Efter sen frukost på hotellet åkte vi vid halv 11 i förmiddags hemåt igen.

Vilken underbar helg det har varit. Skönt att bara vara och rå om varandra. Men Gud vad man saknar barnen när de inte är med ❤

Och vad onyttigt det blev denna helgen. Men har lovat att jag ska unna mig när det väl är något som man planerat in sedan länge. Nu dröjer det innan det blir sånt igen så från och med imorn kör vi på som vanligt igen!








Hotellfrukost


2013-04-06 @ 12:39:03

Det är allt något speciellt med att slippa plocka fram och undan frukosten. Så skönt att bara ta en tallrik och plocka det man vill ha. Sambon gräddade en våffla och åt, tig några pannkakor och melonbitar. Själv åt jag detta på bilden nedan.

Nu har vi kommit tillbaka från en sväng i Helsingör och ska göra Helsingborg en sväng.







Danska sidan och shopping.


2013-04-06 @ 08:51:41

Godmorgon sunshines ❤ från ännu en solig dag i Helsingborg. Vaknade för nån timma sedan och kunde inte somna om. Typiskt när man väl får sova- men har iaf sovit gott heela natten, underbart!

Väntar på att sambon ska vakna så vi kan gå ner och äta frukost, är allt lite hungrig nu. Idag blir det Danmark...ska bli kul :)

Igår shoppades det en hel del- för min del fyndade jag en orange tröja från h&m (har en vit sedan innan) och sedan en turkos tröja med stjärna på hos flash.

Önskar er en fin förmiddag ❤






Framme i skåneland.


2013-04-05 @ 16:00:21

Efter ett stopp i Väla så är vi nu på plats på marina plaza i Helsingborg. Nu ska vi gå runt på stan och reka en liten stund.






Ut på äventyr


2013-04-05 @ 09:33:57

Nu är det strax dags att klä på barnen och slänga in alla väskor och dylikt i bilen för att sedan lämna av barnen hos barnvakten. Sedan bär det av mot Helsingborg.

En hel helg där utan att behöva tänka på matlagning,städning,tvättning passar mig perfekt det ;)

Ikväll ska vi nog ut och äta och se den senaste Johan Falk filmen. Någon som har något tips på en bra restaurang i Helsingborg? Vi har ätit på Harrys när vi varit där- men tänkte det kunde va kul och testa nåt annat nu. Så tipsa på!

Ha en fin dag ❤






härliga fredag


2013-04-05 @ 06:30:22
 





Morgonfina tröttisar


2013-04-04 @ 07:06:00

Idag är det som en fredag här hemma då vi är lediga imorgon. Så passade på att inviga barnens nya kläder dagen till ära. Älskar färgerna och att barnen kan ha samma mönster fastän det ena plagget är en klänning ;)

Kläderna kommer som sagt från bus och rackartyg






Det krävs mkt för att ändra en livsstil.


2013-04-03 @ 20:46:46
 
Det är inte alltid lätt att bara ändra livsstil bara sådär. Men allt går om man bara vill. Jag tycker att det är viktigt att man inser att man inte är mer än människa. Att man kommer att göra några snedsteg längs vägen och att detta helt enkelt får vara okej. Sålänge man har ett mål och fortsätter att kämpa efter detta trots att man kanske råkade ta en bulle till fika dagen innan. Självklart ska man försöka att leva så sunt man bara kan och bara unna sig vid speciella tillfällen. Men sedan måste man inse att det inte alltid går att sluta tvärt.
 
Som det är just nu så har jag ett visst antal kalorier jag ska äta varje dag (uträknat efter vad jag väger)  och dessa ska jag försöka äta varje dag och de ska vara uppdelade  i ca 34/33/33 procent (protein/kolhydrater/fett) under dagens gång. Försöker att äta med ca 2-3 timmars mellanrum. Helst 3 timmar emellan varje mål inte längre. Det är ju viktigt att äta ofta så man håller en jämn blodsocker nivå.

Tänkte tipsa om en bra frukost som jag oftast äter:

havregrynsgröt med rivet äppe, 2 st ägg (eller bara äggvitorna),sötmandel och varje morgon omega 3 och d-vitamin. Mättar riktigt bra!
 

Sedan har jag som sagt nu blivit lärd och insett att detta med träning... det är a och o det med. Och för er som trodde att man gick ner i vikt/blev mindre enbart av att köra cardio- glöm detta. Visst du kan gå ner mkt i vikt av detta. Men är det kul att ha en sladdrig och hängig kropp sen när man gått ner? Neej. Bättre att satsa på styrketräning- med detta kan man både gå ner i vikt och forma om kroppen. Muskler väger inte mer än eller mindre än fett...men muskler tar mindre plats än fett. Så därför ska man heller inte alltid haka upp sig på vikten utan kolla på måtten istället.
 
En sak är säker- bara man kommit igång med kost och träning så mår man så mkt bättre. Missar man att träna en dag då man skulle tränat så tar det emot bara för att det är så kul att träna och se att det ger resultat. Den bästa träningen är alltid den som blir av- oavsett vad man gör. Tänk på detta oxå ;)
 
En bra start i rätt riktining innan man börjar att göra en livsändring är i alla fall att sätta sig ner och tänka. Vad är mina mål- vad vill jag få ut av det hela- hur mkt ska jag satsa. Och sedan detta med sporrar- för min egna del känner jag att det är viktigt att sätta delmål och kanske unna mig något extra då...en liten sporre. För ett par veckor sedan köpte jag mig lite nya kläder till exempel. Hitta något som sporrar dig.
 
Detta är sådant som jag själv funderat på- märkt funkar för mig iaf.
Nää, nu kämpar vi på lite till...eller vad säger ni? Beach 2013 here we come ;)
 

 
 
 





Danmarks tips?


2013-04-03 @ 19:21:43

Godkväll fina ni. Sitter här och drömmer mig bort/funderar på helgen. På fredag åker ju jag och A till Helsingborg och kommer hem på söndag igen. Ska bli härligt att hitta på nåt utan barn- bara en sådan grej som sovmorgon känns lyxigt! Och sedan att slippa tänka på att göra frukost/laga mat.

Nu undrar jag såklart om ni har något tips på någon bra butik/något fik eller liknande man definitivt borde besöka när man är i Helsingör?För tanken är ju såklart att vi åker över till danska sidan någon utav dagarna. Så tips mottages gärna!






Paket "under ytan"


2013-04-03 @ 17:09:00

Vad barnen blev glada idag när vi hämtade posten i brevlådan och det låg ett rosa paket i. Elliott började tjata om att öppna det innan vi ens kommit innanför dörren.

Och vad döljde sig i paketet månntro? Jo en t-shirt och en klänning från jny design i matchande tyg. Allt från underbarabus och rackartyg ❤ så fina barnen kommer vara nu!






Det där med magsjuka


2013-04-03 @ 07:41:31

Känns som att jag mer än nånsin går och oroar mig för att barnen ska bli sjuka nu när Andreas och jag ska till Helsingborg i helgen. Verkar gå magsjuka lite här och där.

Själv skulle jag aldrig släppa iväg barnen till dagis förrän 48 timmar efter sista symptomen. Och skulle heller aldrig börja jobba förrän de där 48 timmarna. Det sprids ju som löpeld annars- man måste ju tänka på sina medmänniskor.

Likadant skulle jag aldrig skicka iväg barnen till dagis om jag själv låg hemma med magsjuka. Med största sannolikhet får ju de oxå magsjukan- och då vill ju inte jag att de ska smitta andra. Hur ser ni på detta? skickar ni iväg era barn ändå även om det går magsjuka i familjen? (och barnen inte åkt på det ännu?)

Ha en fin dag ❤






Är bara att gå o lägga sig...


2013-04-02 @ 21:58:04

Efter att Elliott klämt handen i bildörren och Leila vippat och slagit i kinden (nära ögat) i tv bänken så lyckades självklart jag att klanta till det igen.

Skulle sätta igång och träna hör hemma och sträckte med efter hantlarna... Och lyckades självklart sträcka både sidan av nacken och axeln. Fy så oont det gjorde och känns ännu. Blev ingen styrka med andra ord. Men lyckades iaf göra några plankor.

Det är bäst att inse att det inte kommer komma något mer gott ur denna dagen; bara massa otur. Lika bra att gå och lägga sig!

Imorn får vi hoppas på massa tur istället






När olyckan är framme x2


2013-04-02 @ 17:48:34

Idag har det verkligen inte varit någon bra dag ur olyckssynpunkt. Först råkade jag klämma Elliotts hand i bildörren, usel mamma som jag är. Har sagt åt grabben tusen gånger om att han ska sitta stilla i sin stol när han satt sig och inte ställa sig upp och fjanta sig med händerna. När Leilas dörr stängdes igen så var hans hand med :( som tur var gick det bra.

Sedan har vi ju Leila då som höll på och lekte med sitt blöjpaket som pappan och Elliott handlat på Ica framför tvn så hon slant och slog i ena kinden. Nu har hon en blåklocka precis nedanför ögat kraken.

Ingen bra dag alls,...






Tisdag morgon


2013-04-02 @ 07:37:10

Gidmorgon fina. Tänkte precis skriva måndag morgon-men det är ju redan tisdag. Detta med långledigt och helgdagar gör en totalt snurrig.

Nu är det iaf dags för jobb här-dock bara tre dagar då vi åker till Helsingborg på fredag...,wiie.

Ha en fin dag ❤






Bloggminglet 2013


2013-04-01 @ 19:54:00
Blev upphämtad av ett glatt gäng Göteborgare på östgötaporten ( bland annat Desirée, Madelein, Annika, Veronica) och sedan bar det av mot Vildmarkshotellet för Bloggminglet 2013.
 
Väl där i lobbyn satt massa förväntansfulla mammabloggare och vi fick gå upp en våning för lite frukt, juice och mingel. Dessutom kördes det wigglekart race. Var riktigt kul att se alla vara med och tävla- var självklart tvungen att testa på själv med. Men det gick inget vidare för otekniska emelie  inte ;)
 
Sedan fick vi tillgång till våra rum (delade med Sofia, Jenny och Annika) och inne på rummen stod flera härliga goodiebags som var välfyllda med både det ena och det andra. Riktigt härliga saker låg det allt i. En av favoriterna blev självfallet seglarskorna från crocs- så himla sköna och fina. Det bjöds på god lunch i restaurangen; potatismos och köttgryta.
 
Sedan startades bloggminglet igång då mgroup välkomnade och sedan kom konferenciererna fram och presenterade sig. Catarina Hurtig och Tilde Fröling är riktigt goa och trevliga tjejer dom. Efter detta blev det "mini mässa" där det var några olika företag som ställde ut saker man kunde köpa. På plats fanns Slanka, Oskar&Ellen, Trunki, Crocs, nordic cooker, trampoolin, Catarina Hurtig, Kolmården, Chsab, photobyheart. På plats fanns även Vita Liberata Sweden som bjöd alla minglade bloggmammor på gratis spraytan; självklart var detta något jag testade på under senare delen av kvällen. Alla var så bruna och fina.
 
Efter detta fortsatte det med lite demostrationer på scen, och två föreläsningar samt fika. Bland annat föreläste Lasse Andersson om ADHD, och en tjej om E-ämnen som finns i maten vi äter. Efter detta kunde man köpa Catarina Hurtigs två böcker till riktigt förmånliga priser. Självklart passade jag på att göra detta.
 
Sedan följde några timmars egentid- och då begav vi oss ner till relaxavdelningen där vi satt i jacuzzin ett bra tag. så avslappnande ju! Dock satt jag inte så länge eftersom jag hade tid för spraytan och efter detta var det bara att göra iordning sig och gå och äta middag. Till middagen bjöds det något rostbiffsliknande kött med potatis mousse som förrätt, till huvudrätt lamm ytterfilé med kroppkaka (urk). Det är riktigt skönt när man väl slipper att laga mat själv och bara får sätta sig till bords och äta!
 
Sedan blev det lite bubbel och prisutdelning innan dansgolvet kom igång. Var en riktigt trevlig dag- och en riktigt rolig kväll. Gick inte och lade mig förrän halv 3...det ni! Var en riktigt god hotellfrukost man gick och åt innan det var dags att åka hem "dagen efter"
 
Ett stort tack till alla företag som sponsrat, till alla trevliga människor jag träffade och framförallt ett stooort tack till Mgroup som anordnade och slet med detta härliga event =) Hoppas på många fler såna!
 
 
 
 
 





En härlig start på veckan


2013-04-01 @ 09:22:58

Godmorgon i stugorna hoppas ni njuter av solen och ledigheten för fullt. Hör kom jag nyss hem från gymmet där jag styrketränat. En så himla bra start på dagen- och veckan. Nu blir det en rejäl frukost innan en dusch.

Önskar er alla en trevlig förmiddag ❤

I ❤röhnisch