Något måste ha hänt?


2013-07-31 @ 22:11:40

Är lite chockad- och förvånad..något konstigt måste ha hänt.

Har inte skrivit något här idag- men ändå är min läsaratatistik bättre än den var innan jag gick på semester. Någon som länkat till mig idag- eller vad är det?






Trettionio


2013-07-30 @ 11:03:27

Hej alla fina läsare. Fortsatt sjukstuga här hemma. Igårkväll var Leila helt borta hon bara låg här bredvid mig och ojade sig kraken.

Idag är hon lite piggare men har ändå 39 grader. Vi har duschat lite och nu ligger vi hör framför Dora utforskaren. Viaplay är verkligen suveränt såna här dagar.

Vad gör ni en grå trist dag som denna?






Att inte respektera andras saker.


2013-07-29 @ 21:59:38

Jag är lite irriterad just nu måste jag erkänna. Och det är en himla tur att Elliott slapp att bli ledsen.

Elliott har haft sin springcykel ståendes på framsidan (en sån där grön från biltema) så han lätt kan hämta den när han är ute om han vill ha den.

Imorse när A skulle till jobbet så hittade han Elliotts springcykel en bra bit längre bort på trottoaren. Med andra ord har NÅGON gått in i våran trädgård och bestämt sig för att sno/testa våran sons leksak.

Jag fattar inte vad det är för fel på folk faktiskt. Trodde ändå att man kunde lita på folk så mycket på folk som bor i detta område/går förbi så att de inte springer in i ens trädgård och tar saker.

Fick nästan en känsla av att det kan ha varit några ungdomar som kanske festat lite och fått för sig att sno den för att testa. För det var knappt nån luft kvar nu. Men det är ingen ursäkt! Hur är man funtad om man som ungdom/vuxen går in i nån annans trädgård och snor en leksak för en pojke på knappt fem år bara för att det är en rolig grej att testa på fyllan?

Nåja, vet ju inte hur det egentligen ligger till och är glad över att Elliotts cykel fick komma tillbaka utan att han märkte något iaf! Jag är mest irriterad på att nån varit inne o snokat på framsidan i våran trädgård! Sånt gör man inte!!






När saker och ting ändras över en natt


2013-07-29 @ 16:01:32

Idag var det dags att börja jobba igen efter semesterledighet o mammaledighet. Men jag kom aldrig iväg till jobbet.

Inatt vaknade jag av att Leila gnällde till inne på sitt rum. Gick in för att kolla läget...då låg hon och yrade om att hon ville sova i soffan och skulle prompt ge mig nappen 5-6 gånger (eftersom hon nu endast har napp när hon sover på natten brukar den vara dyr o helg när hon sover) så märkte redan då att nåt var fel. Sen när jag bar in henne till oss var hon precis kokhet. Tänkte först att det var varmt härinne o att hon ju hade legat under täcket. Men hon fortsatte o vara varm- och mycket riktigt hade hon höög feber :(

Var bara att ringa jobbet och skämmas liite över att man inte kunde komma och jobba. Men så är det ju med barn- rätt va det är kan de bli sjuka.

Så idag har vi kört VAB här hemma Leila och jag och bara legat och myst i soffan. Febern är dessvärre fortfarande kvar- men inte så hög iaf. Elliott har varit på dagis och lekt av sig. Han pratade ju så pass om det igår- att han äntligen skulle få leka med kompisarna på dagis igen.Han hade nog brutit ihop om han inte hade fått komma iväg och leka.

Ikväll ska grabbarna dessutom iväg och kolla på monstertruckar...elliott är supernöjd. Vilken bra start på veckan för honom.

Hoppas allt är bra med er ❤









Utsikt från östgötaslätten och Godnatt.


2013-07-28 @ 23:19:13

Så var ännu en vecka förbi och imorn börjar allvaret-eller det vi kallar vardagslivet igen efter semester. Ska bli skönt att komma igång med alla rutiner igen samtidigt som det känns som att semestern 2013 gick för fort. Man bara längtar efter att va ledig o hitta på massa mysigt igen på nåt sätt.

Men denna semestern går till historien som en av dom bästa på flera år i alla fall med tanke på det härliga vädret vi haft. Svensk sommar när den är som bäst har äntligen fått upplevas ❤

Släktträffen igår var helt otroligt trevlig. Så mysigt att träffa släkten. Vi åt och drack gott och barnen hade så kul. De stupade i bussen på hemresan vid 12-halv 1 och sedan sov de till kvart över 9 i morse..lyx om något.

Måste dela med mig av en superbild på utsikten vi hade igår på släktträffen. Min kusin hade röjt ner så vi skulle kunna se ut över slätten-ner till Tåkern. Så himla fin utsikt. Med denna bild säger jag Godnatt ❤






SegLördag och släktträff


2013-07-27 @ 12:53:49

Hej kära läsare. Hoppas allt är bra med er? Ligger i sängen bredvid Elliott och myser framför en film. Försöker ta det lite lugnt och vila inför kvällen då vi ska iväg på släktträff med min pappas släkt. Ska bli superkul :) huvudet känns dock ganska tungt idag- men tror det är för att det kan va åska på gång.

Igår var vi också på släktträff hos min morbror o sambo i Vadstena...riktigt mysigt och trevligt. Klockan var nog närmre halv elva när vi körde upp på garageuppfarten igårkväll.

Vad händer hos er idag?






I ett tomt hus


2013-07-26 @ 10:19:03

Här ligger jag nu i sängen seg och lite halvsleten sedan gårdagen.unnar mig en rejäl sovmorgon då ingen annan är hemma. Så tomt utan barnen!

Barnen sov över hos deras farmor och farfar inatt då mamman var ute och svirade igår.


Det var nämligen Johanna marken här hemmavid igår. Den sista torsdagen i juli anordnas denna marknad här hemma i byn. Och kvällen innan och kvällen då marknaden varit brukar det anordnas lite festligheter. Så igår var jag på puben en sväng och dansade lite.

Det var skoj att träffa lite folk härifrån- men det var roligare förra året tycker jag.

Idag blir det en tripp till Vadstena för att hälsa på min morbror o sambo. Imorgon blir det släktträff. Fullt upp and i like it!

Nu ska jag lata mig en stund till i väntan på att piggna till så jag kan hämta barnen.

Ha en fin dag ❤








Och rean fortsätter...


2013-07-24 @ 21:01:55
 
Rean fortsätter hos bus och rackartyg med 30-50% rabatt. Anger du dessutom rabattkoden sommarrea så får du ytterligare 20% rabatt (på allt-även rean)
(Själv är jag tokig i plaggen från JNY design)
 
Dessutom är frakten sänkt till 29:- så värsta kapen kan göras :)
 
 
 
 





Hästholmen- en mysig dag i hemtrakterna


2013-07-23 @ 19:37:56
I förmiddags skulle vi ta en liten tripp ner till Hästholmen (som ligger ca 6 km härifrån och precis vid Vättern) för att kolla på båtarna i hamnen. 
 
Väl på väg komjag på att det ju faktiskt snart var dags för lunch. Eftersom mamman är så uttråkad av att bara vara hemma och uggla just nu så tänkte jag att det kunde vara en bra idé att Luncha på vätterhästen. De brukar ha wienerschnitzel som dagens där och det är så gott. 
 
Barnen var faktiskt med på noterna och ville dit. För min och Leilas del blev det schnitzeln (Leila barnportionen) och elliott tog såklart pannkakor. Var riktigt riktigt gott- och barnen åt upp allt på deras tallrikar. Leila snodde till och med schnitzel för mig sen ;)
 
Efteråt blev det lek och bus i lekparken och sedan varsin glass hos 31:ans glass och kök. Riktigt mysigt och härligt att barnen var så duktiga och lyssnade på deras mamma för en gångs skull.
 
Har sagt det förut och sägserier igen- hästholmen är verkligen en mysig liten pärla såhär på östgötaslätten- och om ni åker förbi när det är fint väder så rekommenderar jag er verkligen att svänga in och kika.
 
 
 





Hemska människa


2013-07-22 @ 21:32:00
Herregud...vad hemsk jag är. Har legat i soffan och kikat på du är vad du äter med en skål chips i högsta hugg. Och det har inte bekommit mig ett dugg dessutom. Det är "sommarlov" så det så!
 
Ja jag vet, ska komma igång igen...jag lovar ;)
 
 
men igårkväll var jag ju hurtig en stund iaf när jag gick på pw o fick avnjuta utsikten vid Vättern i öninge ❤
 
 
 
 
 





Huliganerna och jag.


2013-07-22 @ 12:03:00

Då var sambons ynka två veckor slut och jag och barnen är lediga denna veckan med. Sedan dags för jobb och dagis igen.

Denna veckan hade iofs kvittat- men eftersom sambon skulle haft semester och varit hemma denna veckan så hade vi ju ingen barnomsorg. Så mamman fick ta mammaledigt.

Måste erkänna att jag blir lite liite avis på allas statusar där HELA familjen besöker nöjespark, badar etc. Känner att det inte är läge för att åka på sånt själv då jag vet att båda mina barn har egna starka viljor och det är ju inte lätt att dela på sig om de vill åt varsitt håll. Elliott har dessutom en förmåga att lätt komma bort.

Jaja. Barnen klagar iofs inte än sålänge. Efter en hel vecka med sol och bad bortresta så leker de med sina leksaker som aldrig förr. Är mest jag som är uttråkad. Tur att tvättmaskinen och tumlaren går för fullt idag då ;)

Vad gör ni idag?






"Compact living" i Köpingsvik


2013-07-21 @ 20:31:00

Fick ju då för några veckor sedan för mig att vi ju kunde åka iväg till Öland en sväng på semestern då sambon helt plötsligt bara skulle ha två veckor och jag vet att det inte blir avkoppling om vi inte åker nånstans.

Gick då in på Ölands turistbyrå och där kunde man söka efter boende. Man fyllde i önskat ankomstdatum och önskat avfärdsdatum samt önskad del av Öland så dök det upp olika förslag.

Då fastnade jag för en lägenhet på "solhyddan" som verkade lämplig. Då det stod att det var en våningssäng som var 140 i nedre bädden- och sedan en bäddsoffa som blev 140 utbäddad Kändes det ok.

Väl framme så blev vi inte ett dugg besvikna. Solhyddan är en stor länga med massa byggnader och i varje byggnad var det en hel länga med såna här lägenheter och trädäck utanför. Lägenheterna ägs av olika personer som ofta väljer att hyra ut dom. Det var verkligen en "compact living" lägenhet men i samma storlek som en stuga vi hyrde på en camping för några år sedan-men mkt fräschare och så fanns det ju toa och dusch i lägenheten med :) det vi saknade var en grill.

Både barnen, jag och A var iaf supernöjda.






Borta bra men hemma bäst


2013-07-20 @ 22:47:18

Nu är vi äntligen hemma på östgötsk mark igen!var kanonväder på Öland idag med så vi lämnade lägenheten ren och fin vid halv elva och solade och badade sedan till vi åkte hem vid fem.

Leila var så trött så hon somnade redan i Borgholm och sov ända till Vetlanda sär vi stannade och åt. Dilemmat med detta är självklart nu att hon ligger bredvid mig här i sängen och vägrar somna bara för att jag är så trött efter en vecka men minimalt utrymme i en stekhet liten lägenhet ;) (barnen har då iaf kunnat sova som tur är)

Elliott var sååå glad när vi parkerade här utanför för nån timma sedan. Först fick han se att det ska komma en monstertruck show hit om nån vecka- och sedan så var han så nöjd över att va hemma igen. "Jag älskar mitt hem" utbrast han.

Nä, nu ska jag inte babbla mer...är så trött. Godnatt från mig och lillfisan som vägrar sova ❤






Köpingsvik-vacation baby


2013-07-19 @ 09:52:29
så underbart härligt väder. Vill inte åka hem imorn!
 
 
 
 





Köpingsvik- Öland levererar


2013-07-16 @ 22:33:32

Jag fullkomligt älskar att komma till solen och vindarnas ö. Det doftar så underbart från havet och nu denna runda vi varit så har vi både fått massa som och bad? Kan det bli bättre.

Kommer ihåg när mamma och pappa packade husvagnen och drog med oss hit somrarna när vi var små. Det var så kul och mysigt att leka på alla lekplatser. Minns att vi ofta gick till tälten (som fortfarande finns kvar) spelade spel i spelrummet. Riktigt mysigt.

Nu hoppas jag kunna föra traditionen vidare till våra barn. Detta är fjärde sommaren vi är här nu (förra året missade vi dock)och hoppas det blir fler turer hit kommande år.

Och detta är nog dessutom första gången vi lyckats pricka in en vecka med kanonväder- för de andra fyra somrarna vi varit här har det mest regnat. :)

Hoppas ni har det fint i sommarsverige ❤❤






Mitt nya "motto"


2013-07-14 @ 09:04:27






KAOS


2013-07-13 @ 21:25:00

Ännu en fin och solig dag till ända. Idag har vi varit ute och njutit och badat. Sedan har det tvättats z antal maskiner tvätt och förberetts så gott det går inför morgondagen. Det är verkligen kaos här hemma just nu med kassar fyllda med saker som ska med, kläder som ligger i högar redo för att packas. Usch..lite oroligt känns det allt.

Om jag känner mig själv rätt går jag upp vid 6 imorgon och packar det sista ;)






Era skatj###ar


2013-07-13 @ 07:06:15

Jag verkligen hatar dessa stora feta skator som håller till hemma hos oss just nu. Jag skojar inte- de måste ha muterat eller på något sätt måste nån skata haft ihop det med en katt. För fy vad stora de är- nästan större än en katt.

Och fy vad de väsnas- det är inget sött kvitter där inte. Låter snarare som när en katt spyr, eller som en hes kärring. Och alltid vid 4-5 på morgonen.

Imorse låg jag till och med och funderade på att skaffa ett soft airgun när det lät som det var en miljon skator som klättrade runt och var allmänt klumpiga på hustaket och stuprännorna.

Var på väg ut i linne och trosor med barnens vattenpistoler för att spruta vatten på dom. Men hindrade mig snabbt med tanke på klädseln (ifall mån skulle se mig) och sedan hade de säkert skitit ner mig totalt.

Nä fy vad jag hatar dom!!!

//en trött morsa








Wohoo


2013-07-11 @ 08:54:56

Än sålänge ser det lovande ut inför vad som komma skall :)






Äventyr


2013-07-09 @ 08:38:18

Godmorgon från ett soligt Göteborg. Hit kom vi runt lunchtiden igår- och efter att ha kikat på en häpnadsväckande utsikt från rummet på Scandic opalen så bar alla vägar till Liseberg. Barnen hade det verkligen superkul och åkte massor.

Sedan på kvällen blev det en tur till Lilla London för att äta. Ett bra slut på dagen blev när elliott somnade bredvid i hotellsängen och pratade om hur nöjd han var och hur kul det varit på Liseberg.

Idag är det dags att åka hem- får se om vi hittar på något på vägen hem






Härliga sommarkvällar


2013-07-07 @ 22:50:34

Tänk att värmen äntligen kommit till oss. Vilken härlig värme det varit i detta avlånga land idag. Tippar på att de flesta solat och badat.

Fullkomligt älskar när till och med kvällarna är någorlunda varma så man kan sitta ute. Igår var vi iväg och blev bjudna på grillat. Vi var nog inte hemma förrän halv 2. Hade det riktigt trevligt och mysigt tyckte nog alla :) och så härlig utsikt vi hade från framsidan igårkväll där vi satt. Rätt ner till Vättern såg vi- och en solnedgång vid Vättern är kanonfin :)

Nu dags att sova- imorgon väntar äventyr.






Det tar emot- men nu är det bye bye


2013-07-07 @ 18:34:34

Idag gick jag förbi det som bara för några veckor sedan var barnens dagis. Idag var det tomt i varenda fönster och öde som bara den. Från och med nu ska inga barn gå på detta dagiset mer. När våran semester är slut ska barnen gå några veckor på ett annat dagis sedan ska ALLA barn få gå på ett enda stort dagis som håller på att byggas just nu, skeppet.

Där kommer alla barn att delas in efter ålder och alla femåringar kommer få gå på samma avdelning. Visst kommer det bli kul för Elliott med både nya och gamla kompisar och Leila kommer kanske gå fler tjejkompisar. Men att samla alla barn under ett samma tak- som dessutom är byggt i våningar och barnen kommer få springa i trappor...det tycker jag är idioti.

Tänk vad mkt barn det kommer att vara ute på gården när de ska leka- och det kommer aldrig bli samma lugn och ro som de haft det nu när det funnits 3-4 olika dagis att välja bland. Jag bara håller tummarna för att det kommer bli superbra det här...

Bye bye barnens gamla dagis ❤






Altanbygget


2013-07-06 @ 16:00:09

Igår var det en kille här och hjälpte oss att gräva. Ca 4 timmar tog det. Sist av allt åkte lite singel på. Barnen tyckte det var spännande att kika på när det grävdes och följde mer än gärna med deras morfar i lastmaskinen för att slänga jord.

Idag har virke till trallen lagts undan och nästa vecka kommer det hem. Och på tisdag kommer äntligen delarna till våran altan från skånskaByggvaror....yieehoo!







Att älska sommarn


2013-07-04 @ 20:42:28

Jag bara älskar sommaren. Alla bär, blommor och att alla restauranger har uteserveringar.

Idag kl 4 var jag redo för en överraskningatripp som A fixat. Lämnade barnen hör hemma med deras farmor och det bar faktiskt iväg till Linköping. Är precis knökamätt efter att ha ätit god mat på new york legends. Riktigt god mat- och att Kinna sitta ute och kika på allt runtomkring- det är sommar! Nästan Fullt på varenda uteservering såg det ut att vara.

Blev vitlöksbröd till förrätt och sedan pepparbiff med grönsaker och potatisgratäng efter det :) möms.






Skräpmat och trött morsa


2013-07-03 @ 21:11:30

Godkväll finingar. Ligger här trött och slö på soffan med jäst mage..värsta soffpotatisen.

Kom för nån halvtimma sedan hem från mor där barnen och jag har haft pizzamys med mormor och 2 av systermostrarna. Därav mitt mående. Varför stoppar man i sig massa skräp för? Skulle ju va nyttig. Men ibland kan man behöva vräka i sig lite sådant för att trösta sig lite. Som ikväll va det för att barnen och jag var ensamma- få ville vi göra något.

Sedan blir jag skvatt galen på att ha semester själv med ju..,uscha! Tur det bara är denna vecka med! Tänk om vi hade haft semester ensamma hela sommaren- då hade jag deppat ihop och rullat fram lagom till det var dags o jobba igen tror jag ;)

Nu hoppas jag på att barnen sover gott så mamman kan lägga sig med. Imorn är det torsdag- och på eftermiddagen ska jag visst bli "kidnappad" av sambon.

Godnatt ❤






Cyklande barn


2013-07-03 @ 18:19:45

För ett tag sedan tog vi bort stödhjulen från Elliotts cykel och övning på att cykla utan började. Idag har vi övat och övat- och i eftermiddags bestämde vi oss för att han var så pass duktig på den lilla cykeln så det var dags att köpa en större.

Iväg till cykelaffären åkte vi och där innanför dörren när vi gick in och kollade på alla cyklar så såg han direkt cykeln han ville ha. Så nu har han fått en ny cykel. Dock går det lite trögare att trampa på den nya och det vinglas en del...men övning ger färdighet.

Dessutom fick ju Leila en ny cykel med. Hon har stått och sneglat på elliott många gånger när han cyklat och nu äntligen fick hon ta över Elliotts gamla.






En rolig tripp...


2013-07-02 @ 21:40:00

För några dagar sedan hörde Sofia av sig och undrade om vi skulle hitta på något idag. Så barnen och jag hoppade in i bilen i förmiddags och begav oss till Linköping för att möta upp Sofia och hennes kidz för lite lek på busfabriken.

Första besöket på busfabriken och besöket fick mer än väl godkänt av barnen. Elliott ville knappt inte åka hem- och pratade genast om att han ville åka dit igen såfort vi hade satt oss i bilen. Och sedan var han ju så glad över att han hade fått en ny kompis i Oliwer.

Själv tyckte jag att det var trevligt på busfabriken med- var ju så kul att få träffa Sofia och hennes söta barn. Dock tycker väl jag om man jämför med Bill och Bull- att de kunde ha mer sittplatser intill lekgrejorna. Kändes som allt var så rörigt på något sätt. Man är ju van vid att kunna sitta intill där barnen leker så man har koll. Blev lite chockad när jag såg att någon pappa hade lagt sig i en hel soffa,och när några föräldrar hade tagit med sig böcker som de satt och läste. Avkoppling på en Lekland? Jomen tjena!

Tack för idag ❤






Köpt husbil...


2013-07-01 @ 14:17:04

Var iväg och kollade på husvagnar i helgen. Hittade en vi blev förälskade i. Men den var ny- och vi kände att eftersom vi bara har knappt två veckor ihop i år så skulle vi ändå inte använda den så mycket. Men nästa år SKA det bli en!

Nåja, vi skulle kolla på husvagn och det slutade med att vi kom hem med en husbil istället (elliott ville ha en)






Vad har hänt?


2013-07-01 @ 10:35:00

Vågar ju knappt att erkänna/berätta för er vad jag gjorde för dumheter i morse. Jodå, tog på mig träningskläderna och drog fram mitt hemmagym.

mHar nog inte tränat på typ två månader tror jag. Tappade inspirationen och gnistan när jag hade halsfluss sist och sedan kom gnistan inte tillbaka igen.

Men nu kanske det är ett steg i rätt riktning?

Tänker inte hålla på att väga kost och greja nu; det är ett som är säkert. Men ska försöka äta mkt proteiner, en del kolhydrater och lite fett. Mycket grönsaker såklart. Sen måste man ju unna sig ibland- nu när det är semester. Men träning är iaf A och O.

Den bästa träningen är ju den som blir av. Oavsett om det är styrkepass eller pw just nu.