Ödeshögs kommun i ett nötskal?


2013-06-30 @ 13:45:03

Undrar hur svårt det kan vara att underhålla en lekplats? Ja menar är man ändå där och klipper gräset så kan man väl rensa ogräset med istället för att barnen ska ha tistelliknande ogräs ända upp till rumporna för att de vill gunga?

Illa riktigt illa!







Och det var den dagen.


2013-06-28 @ 21:20:11

Det var den fredagen det. Det var den semesterveckan! Tänk att det redan gått en hel semestervecka typ och att det bara är 3 kvar.
Nästa vecka får jag och barnen vara lite mer garderade och hitta på lite mer tror jag.

Idag slutade det med städning, tvättning, ogräs rensning, bullbakning och bakning av chokladbollar, samt gräsklippning. Bara sånt där som barnen verkligen tokälskar ;)nåja..nu kan vi bara ha kul och skippa alla måsten en stund!

Fy vad jag varit trött ikväll...kände bara för att ligga i soffan och äta godis o se på film i eftermiddags. Men sådan blev inte kvällen då leila vägrade somna och somnade för nån kvart sen.
Är alldeles för trött för att kolla på film nu så får bli Godnatt ❤❤

Vi hörs imorn vänner.






Dagens mamma


2013-06-28 @ 13:49:20

Oversize t-shirt Gina Tricot, svart linne H&M, shorts KappAhl (ett härligt reafynd jag gjorde i onsdags)







Deprimerande


2013-06-28 @ 09:16:33

Det är verkligen deprimerande att ha semester när ingen annan har. Sambon har typ spenderat 60 timmar på jobbet denna vecka och inte direkt orkat hitta på något när han kommit hem.

Och detta regnande- idag är det iaf sol. Men vad hittar man på själv med två busiga barn som jämt ska springa åt varsitt håll då? Jag hade ju gärna hittat på sånt som Kolmården och Skara sommarland...men vet att det skulle bli kaos att åka själv med båda.

Nä idag måste det hända något- blir tokig på att gå hemma och bara göra massa nytta hela tiden. Som igår städade jag bilen, nu på morgonen har jag städat huset, snart ska jag klippa gräset. O sen det där med att bädda barnens sängar sjuttioelva miljoner gånger om dagen? Hallå- vad sysslar dom med? O ett helt hav av leksaker och lego på golvet som ser likadant ut efter jag plockar undan och städat :(

Nää...något måste vi göra idag...annars bryter jag ihop helt!

Dagens i-landsproblem ;)






Lite skitsnack.


2013-06-27 @ 16:16:57

Igår när jag var iväg en sväng fick jag sms av A (som var hemma med barnen) om att Leila hade bajsat på toaletten. För första gången. Nu blir det övning här hemma framöver. Lilla tjejen är stoor som bara den ❤






Avrättning. Rätt eller fel?


2013-06-27 @ 07:25:04

Inatt avrättades den 500:e brottslingen med en dödlig injektion på ett fängelse i Texas.
Kvinnan i fråga hade brutalt knivskurit och slagit en till döds och skurit av hennes ringfinger för att ta förlovningsringen.

Själv blev jag lite chockad att hon avrättats. Visst ett annat liv hade hon tagit. Men hon hade väl lika gärna kunnat få sitta inlåst resten av sitt liv.?Är det inte bättre att massmördare/ barnvåldtäktsmän/barnmördare/
Pedofiler får såna straff? Och att de sedan får torteras till döds? För barnvåldtäktsbrottslingar/barnmördare /pedofiler anser i alla fall jag vara de värsta kriminella.

När man läser tidningarna och läser om barn som blivit mördade våldtagna så får jag bara såna rysningar och blir tårögd. Varför ger sig liksom folk på oskyldiga försvarslösa barn vars liv precis börjat?

Nä- jag tycker att vi i Sverige till och med ska införa dödsstraff mot pedofiler/barnmördare/ barnvåldtäktsmän. De kommer oftast alldeles för lätt undan för att ha gjort något så hemskt! Tortyr till döds som dödsstraff åt dom.

Hett ämne!






En gaggig gammal kärring


2013-06-26 @ 15:31:47

Utför är väl det största ordet vi kan använda för hur det går för mig just nu. Igår tappade jag ett 12-pack med ägg på en garageuppfart. Idag inser jag att jag börjar bli gammal då jag börjar bli gråhårig. Har intalat mig att håret blivit lite ljusare pga solen (solblekt) men det är mog grått :(
Detta är egentligen grymt pinsamt för mig att gå ut med och erkänna när jag inte ens fyllt 30 år ännu!

Men nu är dagen här. Bara att börja färga håret. De flesta färgar eller blonderar deras hår i dagens moderna samhälle- så de ser oftast inte när de blir gråhåriga. Här har ni en som typ aldrig färgat håret någon gång. Gjorde några slingor för typ 8 år sen...men mitt hår är 100% Emelie färg. Dessvärre är det med gråa inslag nu med. Tror barnen är ett litet bidrag till detta ;)

Det går så fort detta så snart blir det väl rullator nästa ;)

Vad tror ni- när man inte färgat håret förut. Törs man färga själv- eller ska man besöka frisör första gången?

Ännu mer åldersnoja






Hallelulja moment?


2013-06-26 @ 13:21:59

Fy farao vad regnet piskar/öser ner. En riktigt tråkig "låsa in sig" dag.

Hade lite fikagäster här hemma på förmiddagen. Och nu för en stund sedan blev det lunch. Ugnsstekt falukorv och mos. Har aldrig sett barnen äta så mycket. Halleluja moment x2 då barnen faktiskt leker mamma pappa barn ihop inne på Elliotts rum utan att bråka dessutom.

Men var är det soliga semestervädret som jag lagt in önskemål om? Vill ju iväg på äventyr med barnen ute i det fina vädret.

Dagens hjärtan ❤






Amning- en självisk handling eller för barnets bästa?


2013-06-25 @ 21:40:00

Och då blev jag faktiskt ganska äcklad när jag såg på TV3:s dokumentär och fick se en mamma som fortfarande ammar sin femåring. Hur vidrigt är inte detta egentligen?

Jag har aldrig tillhört de där konstiga som nästan spyr eller inte kan slappna av när en mamma på exempelvis på en restaurang sitter och ammar sin bebis. Tvärtom så ser jag detta som en naturlig sak. Bebisar mår bäst av bröstmjölken- även om ersättning finns. Hur vackert och naturligt är det inte att se en mamma amma sin bebis. 

Båda gångerna när mina barn var bebisar så önskade jag inget hellre än att mina bröst hade fungerat normalt så jag hade kunnat amma och få den där närheten och den där anknytningen till varandra som mamman och bebisen ändå får. Dessutom så skyddar ju mjölken bebisen från sjukdomar etc.Tyvärr så fick det bli ersättning istället. Minns att jag var helt förstörd och konstant ledsen för jag inte fick det att funka med elliott. 

När bebisen börjar närma sig runt halvåret så är det ju ändå dags att börja med matpureer och då kan det ju vara bra att kanske trappa ner lite. (Då menar jag alltså trappa ner amningen lite grann så de kan börja testa maten för er som inte förstod vad jag menade.) Sedan tycker kanske jag att det bästa både för mamman och barnet är att sluta amma helt runt året. (Påpekar återigen att detta är som jag tycker/känner inget som står skrivet i nån faktabank- och runt året kan vara 1 1/2 år till o med ju)

Oftast börjar ju barn på dagis när de är runt året- och då finns inte mammans bröst där för att ge tröst. Och just detta att barnet blir så beroende av mamman, av att alltid ha brösten där.

Tänk då om man fortsätter att amma barnet- då vet ju inte barnet vad som är rätt eller fel..det har ju blivit uppväxt med amningen och vet inte bättre. Med andra ord kan ju barnet själv inte säga till när det vill sluta som mamman i detta program säger. Att hon ska sluta amma när dottern vill sluta.

Nä fy, det är inte normalt att amma ett barn på 5 år. Det är banne mig själviskt. För det är hon själv som påverkar vad dottern vill, och hon säger att hon får den där närheten med dottern när de ammar. Denna närhet går att få genom att sitta och mysa BREDVID sina barn i soffan om kvällarna när de somnar istället för att förstöra genom att få dom att tro att amning är enda sättet att mysa.

Nä- allt över 1 1/2 år är fetfel om ni frågar mig... Alla får tycka vad de vill o göra som de vill sålänge jag slipper se/höra om det. Man förstör ju barnens egna minds genom att amma dom år ut och år in. Och kan säga att när jag sett bilder i sociala medier där mammor sitter och ammar sina treåringar...så de vännerna åkt bort direkt för mig. Inget jag är intresserad av att se!
 

Tillägg: Är inte hatisk på något sätt- det är såhär jag känner och tycker..inte grundat på någon forskning eller något alls. alla måste få säga vad de tycker. Och jag tycker inte att det är normalt att slänga fram sitt bröst till ett femårigt barn...amning hör till småbarnen. och detta har inget med att jag själv inte kunnat amma mina barn- för detta är något jag funderade på och kände innan med.

Nu får ni säga vad ni tycker!






Lay-z


2013-06-25 @ 20:56:43

Det pågår diskussioner för fullt här hemma om hur vi vill ha det när altanen väl är uppe. Något vi är inne på är att köpa en bubbelpool/bubbelspa. Och detta nedan är det vi pratat om. Verkar väldans praktiskt och bra.






sommarblogginlägg v26- Att ta sig tid till att träna


2013-06-25 @ 07:47:00
Som ni kanske läste i gårdagens inlägg här hos Emelie så är hela min familj väldigt sportintresserade, något som genomskådar hela vår vardag. Hur får vi då tiden att gå ihop med allt som jobb och familj innebär. Först och främst, vi har ingen nära familj som  kan hjälpa till med hämtningar eller lämningar av barn. Då och då händer det att sonen som går i förskoleklass går hem med en kompis, men då ska lillasyster fortfarande hämtas på dagis.
 
Vi planerar jobb och möten med hjälp av kalendern i Outlook, vi har 2 träningskvällar var under veckodagarna, eller rättare sagt, två kvällar med egentid men som som oftast används till träning! Som många andra familjer har vi matkasse som levereras hem till oss och frigör således en massa tråkig shoppingtid på Ica Maxi som kan användas till något bättre.
 
I övrigt handlar som med allt annat om att prioritera och prioritera bort saker som man inte behöver, något som kan vara nog så svårt - det är vanor som man inte ens tänker på som är de svåraste att bryta. Att alltid ha tv'n på i bakgrunden kan lätt göra att du, istället för att ge dig ut på en promenad/jogg/löprunda slänger ner dig i soffan och blir kvar där resten av kvällen.
 
Planera i förväg vilka pass du vill köra under en vecka. Det spelar ingen roll om det handlar om styrketräning hemma, pass på gymmet, myspromenader med bästisen, har du en uttalad plan är det lättare att hålla sig till den.
 
Är du en person som kör 100% till en början för att sedan ledsna totalt, tänk tvärtom. Börja småskaligt, 2-3 ggr i veckan, med något som du tycker är kul. Tiden är mindre viktig, bara det blir av, då skapar du en vana nämligen.
Gillar du att hoppa hopprep, gör det. Gillar du att planka, planka på.
 
Idag hittar man många olika slags utmaningar, challenges på nätet. 30 dagar med benböj är det senaste, en annan ska leda till att man orkar göra 100 armhävningar i ett sträck. Gillar du utmaningar är detta perfekt för dig.
 
Jag har olika mål med min träning, det är ett måste, annars blir det rätt tråkigt. Jag ska påbörja En Svensk Klassiker i år. Lidingöloppet är första delmålet. 30 km löpning kräver sin träning och därför är det fokus på löpning under vår, sommar och tidig höst. Då jag även kommer att leda spinningpass på Friskis i höst cyklar jag ett par gånger i veckan, och får min variation där.
 
Med en man som jobbar sena kvällar, och tränar förstås, kommer jag inte iväg till gymmet särskilt ofta för ren styrketräning. Då är hemmaträningen det bästa som finns, särskilt den med kroppsviktsbaserade övningar där du alltså inte behöver några redskap alls. Det passar lika bra hemma, som på landet eller på hotellrummet. Alla kan utföra övningarna utifrån sina egna förutsättningar och motståndet - kroppen, har man ju alltid med dig. Inga ursäkter således heller!
 
Övningar du kan göra är

Plankan i oändliga variationer --> http://lindakw.com/2012/06/12/10-ovningar-for-magen-plankor-i-olika-varianter/
Tricepspress mot soffkant eller en stol
Armhävningar, breda och smala, på knä eller på tå
Utfallsgång
Benböj
Benböj med ett ben i luften
Uppkliv på stol eller soffa
Jämfota upphopp på stol eller soffa
Grodhopp
 

Många av övningarna hittar du här ->http://lindakw.com/2012/05/22/enkel-traning-med-kroppsvikt-att-gora-hemma/
 
Jag brukar alltid googla övningar som jag är osäker på vad det gäller utförandet. med dagens samhälle har man ju oftast mobilen tillgänglig och kan kika på Youtube.
 
Om du väljer att göra samtliga ovanstående övningar kan du med fördel använda en Tabata Timer (gratisappar) vilket innebär att varje övning utförs 8 x 20 sekunder med 10 sekunders vila emellan.
 
Ett annat alternativ är 45 sekunder arbete och 15 sekunder vila på varje övning, dvs en minut totalt per övning. enkelt att hålla reda på även med en vanlig klocka.
 
Våga testa något nytt och läs gärna mer under min blogg där jag delar med mig av mina hemmapass på olika nivåer.
 
 
Lycka till!
//Linda (http://lindakw.com)
 
vill du sommarblogga? kika här





Mamman hittar :)


2013-06-24 @ 09:10:44

Wow, vet att jag pratade om att jag ville ha en fatboyhängmatta där både jag och barnen får plats- men 3500:- är lite mkt för en.

Nu har jag hittat ett annat vettigt alternativ från bauhaus för typ 799:- det är stor skillnad det.








Veckans sommarbloggare v26- Linda


2013-06-24 @ 07:24:00
Linda heter jag, är 33 år gammal och bor 3 mil söder om Stockholm tillsammans med min familj som består av mina barn på 4 och 7 år, en man och 2 dvärgvädurskaniner.  

Jag har fått äran att gästblogga om mitt liv med träning, heltidsjobb och familjelivet och hur jag får ihop allt. På vardagarna arbetar jag heltid på en revisionsbyrå och på fritiden är jag, utöver min egen träning 4-6 ggr/v, även engagerad i barnens olika aktiviteter såsom ishockey och fotboll. Även min man har träningen som ett stort intresse vilket innebär att vi är en väldigt aktiv familj.
 
Jag springer mycket sommartid och på vintern åker jag längdskidor. Att som 2-barns mamma vara i sitt livs form vid 33- års ålder känns jättekul och det är även det som jag vill förmedla med min blogg, att alla kan, att tiden finns - det gäller bara att prioritera. För mig är det inte viktigast att vara snabbast eller starkast. Det handlar för mig om att må bra i det du är och gör och gör man det kan man komma hur långt som helst. Vi är alla olika och har olika mål och det är något som måste respekteras. De träningsprogram som jag delar med mig av på min blogg, och det du kommer att få ta del av här på bloggen imorgon, är sådana som även den mest stressade småbarnsförälderna hinner med mellan dagislämningar, bajsblöjor och gnälliga tweenies som tycker att allt är tråkigt.  

http://lindakw.files.wordpress.com/2013/06/20130603-223220.jpg
 
Hälsningar,
Linda

http://lindakw.com
 
(vill du bli veckans sommarbloggare? kika in här)





Inköp till framsidan


2013-06-23 @ 19:50:00

Idag slängde jag mig in i bilen och drog till Linköping för att köpa möblerna jag gått och pratat om att köpa hela veckan. Och tur hade jag ju att Rusta hade kvar dom dessutom :) med hem följde äve ett par dörrmattor, ett par uteväxter och några pelargoner.

Nu är möblerna ute på framsidan och det är planterat i två krukor. Nu ska jag bara rensa ogräset med ;)

Riktigt nöjd är jag allt :)






En fatboy


2013-06-23 @ 10:30:42

Jag är så grymt sugen på att köpa en fatboy hängmatta. Tänk barnen och mamman på en sådan. De är så snygga och funktionella ju. Att de sedan kostar typ 3500:- är det hela som hindrar :(






Kul....


2013-06-22 @ 08:35:46

Nämen vi tar väl semester i fyra veckor för att bara få massa regn :(






Det var för bra för att va sant


2013-06-20 @ 06:13:31

Igår gjorde jag återigen samma misstag som jag gjort förr. Vågade för en stund lita på vad SMHI appen lovade för väder till midsommar igårkväll. Och nu när jag vaknade i morse och kikade så hade det ändrats igen såklart.

Från 31 grader och sol till 22 grader och regn dessutom!!






Jag fattar inte (sömnproblem)


2013-06-20 @ 05:47:36

Godmorgon fina. Uppe med tuppen idag med visst...är ju nån liten som vaknar vid 5 o vägrar somna om.

Förstår inte detta med lillans sömn riktigt. Hon sover inte på dagen längre. På kvällarna är hon jättetrött och somnar runt sju. Och nästan varje morgon vaknar hon i ottan. Whyyy?? Även om hon somnar sent på kvällen och man känner att nää, imorn måste hon ta sovmorgon så vaknar hon tidigt. Och då är det tröttsamt och gnälligt på eftermiddagen redan. Borde hon inte vilja sova igen det hon missat någon gång?

Jaja, vad är väl en bal på slottet? Sova får man göra när man blir gammal.

I-landsproblem..jag vet. Små barn små bekymmer. Stora barn stora bekymmer...med andra ord har vi mkt värre saker framför oss när de blir större ;) ;)






Unbelieveable...


2013-06-19 @ 21:47:33

Snaart är dagen man gått och längtat efter hela vintern här då man gått och längtat efter ledighet och sol och bad.

Tänk att imorgon jobbar jag sista dagen och sedan är jag ledig i över 4 veckor...SEMESTER BABY ;) wohoo! Nu blir ni säkert trötta på att höra mig tjata om det...men det är ju min blogg och denna semester är så välbehövd efter massa slit.

När har DU semester vännen?

❤❤






Plötsligt händer det...


2013-06-19 @ 06:43:26

Helt plötsligt bara händer det! Helt otroligt vad mycket det kan ske på en gång.

I fredags kissade Leila på pottan för första gången. Hon har visat intresse förut men det har aldrig kommit nåt...men i fredags gjorde det det. Så från och med nästa vecka då semestern börjar ska vi öva mer :)

Och sedan i lördags har Leila bara haft napp på natten när hon ska sova. Det har faktiskt gått jättebra med detta. Hon har ju varit en riktig nappfia så trodde det skulle bli jättejobbigt. Så nu trappar vi ner först- för att sedan sluta med den helt.

Våran tjej börjar bli såå stor ❤






Sola och bada...vad är bättre?


2013-06-18 @ 21:27:03

Man lever verkligen värsta härliga och glädjefyllda livet just nu såna här dagar då solen är framme. Tänk vad sol och värme kan göra! Man önskar bara att varje dag kunde vara sån här.

Sedan jobb och dagis idag har vi bara varit ute och njutit. Leila har badat och lekt med sin kusin M..så kul att se hur de kan leka och dona utan att bli osams :) själv har jag suttit i solen och gottat mig- och nu på kvällen blev det grillmys hos min syster med familj. Massa gottigott blev det.

Tänkte ta och sova en stund nu- antar att den bestämda donnan kommer vakna tidigt imorn bitti oxå.

Tänkte önska en fortsatt trevlig kväll och samtidigt visa en bild på de sommarklädda barnen när de läste bok innan dagis imorse. Godnatt❤










Ett tidigt morgonfynd.


2013-06-18 @ 07:20:03

Hej fina ni. Hoppas allt är bra med er. Här är det tre arbetsdagar kvar (i eftermiddag två kvar) till semestern...sjukt härligt :)

Leila vaknade redan strax efter fem imorse- så hann att kika runt lite och lyckades till min glädje få tag på en jeansjacka...och på rean dessutom. H&M levererar som vanligt :) ett par jeans, en baddräkt till Leila och ett par chinos till Elliott blev det dessutom. Vilket morgonfynd!!

Önskar er alla en fin dag.






En hysterisk jakt har startat.


2013-06-16 @ 18:31:37

Idag var jag och A iväg till stan ensamma utan barn. Så skönt att kunna gå och kika i lugn och ro utan barnskrik och gnäll ;)

Sist jag var i stan så hängde det jeansjackor både här och där pm jag minns rätt. Men bara för att jag bestämt mig för att jag behöver köpa en så finns det såklart inte nånstans :( hittade en på lager 157 men den var föör kort. Så ni har jag satt igång en hysterisk jakt efter en jeansjacka- som inte ska vara alltför dyr och gärna i ljust jeanstyg. Men reor både här och där på nätet borde det ju finnas nån under 500:- kan man tycka...men lättare sagt än gjort!

Så nu vänder jag mig till er- om ni ser en jeansjacka i nån nätbutik i strl m...hör gärna av er och tipsa ;) vore så snällt ❤

Vad har ni gjort idag?






Söndagsmorgon med mamma pappa barn.


2013-06-16 @ 08:24:14

Godmorgon fina. Nu har jag äntligen slagit upp mina bruna ögon efter en sovmorgon. Och vad mysigt det är att vakna upp till att höra att barnen är sams där utanför i vardagsrummet- och att de dessutom leker mamma,pappa barn!

Tänk när man var liten och lekte detta- nu behöver man inte leka det längre för nu är det en verklighet ❤

Idag ska A och jag åka till stan SJÄLVA. Barnen får vara en sväng hos deras farmor och farfar.

Ha en fin dag, Vi hörs senare!






Dagens lunch


2013-06-14 @ 12:37:45

Sommmarlunch på jobbet idag :)






Ruffsetuffsa


2013-06-14 @ 07:18:21

Godmorgon fina vänner. Hoppas ni sovit riktigt gott. Det har iaf jag gjort...vet inte varför men sover oftast bättre när det är lite sämre väder ute.

Igårkväll blev det ytterligare ett par avsnitt av vampire diaries innan det var läggdags. Tänk att snart är jag ikapp och kan följa serien på tv istället.

Nu bär det snart av till jobb och dagis, sista gången för denna veckan. Ska bli skönt med lite ledigt. Inget speciellt inplanerat. Funderade dock på att åka en sväng till stan imorn och köpa lite stolar till bordet på framsidan eventuellt.

Vad ska du göra i helgen?

Bjuder på en bild på den vanliga jobblooken..håret står upp överallt då jag somnade med fuktigt hår igår...men vad gör väl det...haha!

Ha en fin dag ❤






dagens surprise


2013-06-13 @ 20:55:21
Ye, Idag hade jag ett tungt paket fyllt med kläder att hämta på ICA. Hade beställt 2 par shorts och en piké till A, en klänning till leila, två t-shirtar och ett par shorts till Elliott och 2 långklänningar plus en kort till mig från lager157 och idag kunde jag äntligen hämta paketet och ta upp allt. Tänka sig att ALLT satt bra på oss alla och vi inte behövde skicka tillbaka något..det kallar jag tur det =)
 
berättade ju för ett tag sedan att jag köpte en så härligt skön klänning från just lager 157-och i och med att denna gråa blev en favorit så kunde jag ju inte låta bli att beställa hem två stycken till; en röd och en marinblå.
 
 
 
 





Burr sade han...o senestertips


2013-06-13 @ 07:37:54

Burr sade Casper när han såg en naken häst. Usch idag är det verkligen grått och kallt ute. Regn och tråk. Tycker så synd om barnen här i byn som har skolavslutning idag. De kommer att frysa i sina finkläder :( men länns dock som att det är samma visa varje skolavslutning nu.

Nog gnällt om det- nu är det dags för lite jobb igen här. Imorgon är det fredag dessutom...wiiie! Blir bjudna på sommmarlunch på jobbet imorn dessutom-vilken lyx!

Tipsa gärna på om vad man kan hitta på med två busungar på semestern (vi har ju semester 2 veckor ensamma innan pappans semester) ute eller inne spelar ingen roll..behöver all hjälp jag kan få ;)

Ha en fin dag ❤






6 days...och sådant man absolut inte bör säga


2013-06-12 @ 22:08:33

6 arbetsdagar kvar att jobba..känns lite skumt. Förra året gick jag ju hem denna tiden med- men då var jag ju hemma hela sommaren! Först mammaledigt och sedan semester i fyra veckor. Denna gången blir det "bara" 4 veckors semester- tiidig. Så när typ alla andra har semester så jobbar jag igen ;)

Idag var vi på utvecklingssamtal på Leilas dagis. Fick bara höra en massa positivt om henne...en duktig tjej vi har. Är visst bara hemma det ska trilskas ;) inte då kul när hon slänger sig skrikandes på golvet på Ica när hon inte får det hon vill ha och sedan vägrar resa sig upp och följa med. Tur för fröknarna att hon inte visar dom den sidan ;)

Igår kom Elliott hem och sjöng på en riktigt fy och ajaj låt när vi kom hem från dagis. (Runkeballe med Eddie Meduza) frågade vart han hört den låten då vi aldrig spelat den här hemma. Då sa han att vi har lyssnat på den på datorn här hemma. Fast det har vi ju faktiskt inte då den låten varken är A's eller min favvolåt. Hmm...Konstigt att en som inte ens är 5 år lät sig den låten utan att ens lyssnat på den eller?

Misstänker minsann att nån på dagis lärt honom.För idag kom han dessutom hem och bara sade massa svärord efter varann med...inte hänt förut och det vet han att han inte får, att det är fult! Och då var det en kille på dagis som lärt honom det sa han. Rolig ålder det där då de verkar lära varann dumheter och hyss ;)

Har ditt barn kommit hem med hyss från dagis nån gång?






Magisk kväll?


2013-06-11 @ 21:00:52

Vilken härlig kväll detta är...nästintill magisk ;) har haft ännu en solig dag här i byn..och i eftermiddags när vi kom hem från dagis och jobb ville barnen plaska i plaskpoolen.

Sambon grillade lite förut till kvällsmaten och sedan blev det ett avsnitt av vampire diaries och nu hart of Dixie och sedan är det äntligen dags för biggest looser finalen. Vilka duktiga människor det finns i detta avlånga land som kämpar och sliter för att återfå sin hälsa och för kunna bli av med övervikten.

Vem tror du vinner ikväll?

Här håller jag till i sängen då Sverige spelar fotbollsmatch och sambon kikar på det...syns det?

Ha en fin kväll






Bland de 50 första...


2013-06-11 @ 17:55:00

Vad glad jag blev idag när jag kom hem från jobbet och såg att jag hade fått ett paket. Läste idag att de 50 första som bokat in sig på mammabloggkryssningen fick en överraskning som skulle komma idag; men trodde inte att jag var bland de 50 första ju.

Blev därför så glad och överraskad när jag faktiskt var en av dom 50 och att det faktiskt var solskydd till barnen i överraskningen. Det kändes som att någon läst mins tankar ;) solskydd i form av en mousse med spf 30 från proderm- det ni :)

Tänk att allt detta fantastiska har mgroup ordnat-ser så fram emot höstens bravader ;)...tack raringar.






9 arbetsdagar


2013-06-10 @ 07:36:00

Kan ni fatta att det är 9 arbetsdagar kvar- sen är det SEMESTER!! Helt otroligt. Kommer gå himla snabbt dit kan jag tänka mig.

Nu blir det jobb och i eftermiddag blir det nog lite träning o häng i trädgården om inget annat inträffar.

Ha en kanondag ❤❤






Slag på fingrarna.


2013-06-09 @ 11:21:29

Nu är det återigen ett tag sedan jag skrev här. Tiden går så fort- och så har det varit så härligt väder med så har mest varit ute i solen och lekt med barnen.

Idag skiner solen återigen på oss för stunden så passar på att vara ute och få sol. De säger att det ska bli regn sen- men det återstår att se! Just nu längtar jag extra mycket tills vi kan plocka jordgubbar från vårt lilla jordgubbsland här hemma. Hoppas det blir snart.

Önskar er alla en trevlig förmiddag ❤






Jag har blivit beroende...


2013-06-05 @ 21:28:10
Har verkligen blivit totalt beroende...Beroende av vampire diaries. Har länge suttit framför tvn och sett reklam för denna underbara serie men inte kikat på ett enda avsnitt eftersom jag inte sett allt från första början. Men vet ni vad? häromkvällen fick jag för mig att börja kolla på alla avsnitt ända från början...så himla bra serie så det finns inte. Så nu vet ni vad jag gör om kvällarna när det inte finns lite ego tid över...tänkte jag skulle försöka komma ikapp så jag skulle kunna följa på tv senare.
 
Någon som älskar denna sere mer än jag månntro?
 
http://tvseriefreak.com/wp-content/uploads/2011/08/the-vampire-diaries-season-2-HD_wallpapers.jpg
 
 
 





Ja, äntligen!


2013-06-04 @ 07:31:29

Wiiehoo, äntligen finns det någon riktigt bra serie att följa en gång i veckan. Idag börjar nämligen min favvoserie Hart of Dixie igen. Så härligt! Glöm inte att kolla klockan 20 på 5:an






Vilka vädergudar ska man lita på?


2013-06-03 @ 07:37:37

Det är ett riktigt dilemma det här med att ha småbarn. På vintern är man rädd för att klä på dom för lite och på våren/sommaren för mycket. Sedan alla dessa prognoser hit och dit. Skitsvårt. Kikade jag på termometern hemma i skuggan så va de ju inte mer än 12 grader förut!

Som idag så visade SMHI appen att det skulle bli Max 18 grader ute. Hmm..shorts eller långbyxor? Skickade iaf efter mkt velande med shorts och foppisar så de kan byta om det blir varmt. Fröknarna på dagis sa att de hade sagt att det skulle bli varmt och fint idag. Så nu ska jag dissa SMHI appen och kika hejdlöst på varenda prognos på tvn istället;)

Nån mer sim tycker det är svårt eller är jag ensam?






Östgöte döö


2013-06-02 @ 19:44:00

Haha ibland skäms man över att va östgöte lite. Att de ska göra så mkt spe av min dialekt och mina "hemtrakter" då ;)

http://youtu.be/vHGadgp-PbA kolla in den galna videon här






Semesterplanerna då?


2013-06-02 @ 19:02:00

Tiden rusar iväg som vanligt och det är faktiskt inte ens tre veckor kvar att jobba! Helt otroligt. Om man räknar bort helgdag och ledighet (då barnens dagis är stängt på onsdag) samt midsommarafton så är det bara 12 dagar kvar att jobba. För vecka 26 till och med 29 blir det semester.

De två första veckorna har jag semester ensam (!!) med barnen och de två sista tillsammans med pappan och barnen. Då är bara frågan vad man ska hitta på de två första veckorna? Med två barn som gärna drar iväg åt varsitt håll och inte lyssnar? Elliott har ju redan sprungit iväg från mig i ett köpcenter en gång :(

Ge mig gärna tips tack Sedan har ju iofs barnens farmor gått i pension så någon dag kanske man kan hitta på nåt utan barn om man känner för det.

Det blir iaf Liseberg någon gång under de två sista veckorna, Kolmården och ev skara sommarland om det blir ok väder oxå.

Vad ska du hitta på på din semester??






Bästaste köpet


2013-06-01 @ 17:56:37

Igår var jag och Leila iväg till Linköping en sväng. Gick och fördrev tiden på ikanohuset och träffade fina http://soffiz.blogg.se>sofia och hennes vän som oxå var där en snabbis. Synd det inte hanns med nån fika eller liknande.

Innan vi åkte hemåt stannade vi på
Lager 157 och kikade. Och då hittade jag en så himla skön tunn sommarklänning för endast 99:-. Perfekt att bara slänga på sig över bikinin om man solar eller annat. Ångrar att jag inte köpte fler i andra färger.