You just gotta loove.


2013-05-31 @ 12:44:22

Wohoo, så var fredagen här. Så underbart skönt! Får bli en shoppingtripp till Linköping i eftermiddag då Elliott knappt har några strumpor eller kallingar kvar.

Måste ju berätta för er att jag faktiskt fick mina efterlängtade converseskor i rosa färg av mina underbara barn i morsdagpresent. Älskar converse och rosa :)

Idag har jag dock ett par andra favvoskor på mig. Många tycker säkert att de är fula- men jAg tycker de är superfina och supersköna. Älskar mina crocs.

Ha en fin dag






Att umgås


2013-05-30 @ 18:51:37

Nu när sommaren börjar närma sig kan man allt bra börja längta. Efter ljumna sommarkvällar. Att grilla gott, sitta ute hela kvällen och dricka massa goda sommardrinkar med is i. Så himla trevligt.

Men då kommer den här känslan med..känslan av att det vore så trevligt att hitta på detta med några inland. Att ha några att umgås med och kanske ha någon grillkväll med. Att sitta och prata massa strunt med. Att sitta och kolla på när deras och våra barn leker, lyssna på när karlarna snackar fotboll eller liknande. Tänk vad kul det vore. Tyvärr växer inte sådana på träd- då vi bor i ett litet samhälle och sedan är vi kanske inte de mest utåtriktade personerna heller..är rätt feg av mig sådär ;)

Men det känns allt lite tråkigt ;)

Nu till något annat; köpte myrdosor och lade ut igår och ingen invasion idag. Det ni :)






Jag saknar't


2013-05-30 @ 06:06:44

Måste motvilligt erkänna att jag hamnat i en svacka. En sån där jobbig svacka. Man planerar på morgonen att man ska träna när man kommer hem. Gör man det? Nej, efter att ha jobbat och slitit med kroppen hela dagen är man precis slut nu när det blir då varmt på tvätteriet med.
Och sedan har vi ju den där lilla som börjat vakna vid 5 om mornarna med- och ibland mitt i natten. Dåligt med sömn=trött mamma! Imorse tänkte jag träna om jag ändå vaknade vid 5...men då vaknade lillan med då blev ingen tur till gymmet.

Önskar jag hade all ork i världen och att jag kunde sköta mig som jag gjorde förut. Men detta är visst omöjligt just nu.

Ge mig motivation och inspiration tack!!






Hur blir man av med de små äcklena?


2013-05-29 @ 07:33:59

Imorse va jag 5 sekunder på toa för att göra iordning mig och hade en lugn stund efter att ha klätt på barnen och gjort alla andra bestyr. Tror ni inte att dessa små äckel skulle förstöra den stunden?jag som var glad och trodde vi skulle slippa besök av dom i år.

Nu undrar jag hur man blir av med dom? De är tamefasen överallt. Helst husmorstips.






Veckans sommarbloggare efterlyses.


2013-05-28 @ 07:35:00

Nu har jag kommit på en fiiffig liten sak här i bloggen som jag hoppas många nappar på.

Tycker det är roligt när det dyker upp en rad olika ämnen i bloggar och själv har jag en tendens till att bli rätt så enformig av mig. Så tänkte att set kunde vara skoj att ha lite gästbloggare här i bloggen i sommar.

Så från och med v26 ända fram till och med vecka 33 så tänkte jag att det varje måndag skulle komma upp en ny gästbloggare här inne. Gästbloggaren får först ett inlägg där det berättas lite om honom/henne på måndagen (med länk till bloggen) och sedan på tisdagen kommer det upp ett blogginlägg från denna personen. Och veckan därpå blir det en ny person osv osv...
man behöver inte vara mammabloggare, man behöver inte heller ha nån blogg för den delen. Och man får skriva om vad man vill

Så- är du intresserad av att vara med och vara en av dessa 8 gästbloggare eller sommarbloggare som jag kommer kalla det ;) Tveka inte utan skriv en kommentar eller maila mig på [email protected]






Något ni bara måste se!


2013-05-27 @ 07:33:53

Godmorgon, här sitter jag på jobbet och ska strax börja jobba. Lever fortfarande glatt på minnet av fredagskvällens nöje. God mat på New York legends och sedan efteråt det bästa av allt- filmen.

Fast and furious brings it again. 6:an var nog bland de bästa av dom filmerna. Så sjukt bra. You just gotta love it! Ni måste se denna !

Önskar er alla en fin dag.






Ett stort grattis till alla mammor ❤


2013-05-26 @ 08:07:59

Det är allt något speciellt. Något speciellt med det där första ögonblicket. När man efter att ha kämpat så man är alldeles svettig och svag och nästan känner att man inte orkar mer. När man ligger där och börjar ångra att man bestämde sig för att skaffa barn.

Då kommer det helt plötsligt ut en söt liten mörkhårig varelse som hamnar på ens bröst. Det är kärlek vid första ögonkastet. Man gråter en skvätt och inser hur lyckligt lottad man är. Ett totalt lyckorus i hela kroppen. Aldrig mer är man helt ensam, nu har man ett liv till att ta ansvar för (förutom sitt egna). Första gången man blir mamma.mamma föralltid ❤ och nu är det dubbelt upp.

Vilken magisk känsla det är. grattis till alla mammor därute






Gammal ragata.


2013-05-24 @ 12:41:29

Det är amazing vad gammal jag börjar bli alltså. Snart trettio och redan skrynklig som bara den...hur ska detta sluta??






Wohoo :)


2013-05-24 @ 06:02:33

Vet ni vad denna mamma ska göra ikväll?ikväll ska jag och sambon först gå ut och äta på New York legends i Lkpg, sedan blir det bio. 2 timmar framför Vin Diesel och Paul Walker och snygga bilar...blir kanon det :)

Vad ska ni göra?






Spökar det?


2013-05-23 @ 06:41:02

Godmorgon fina! Hoppas du fått en god natts sömn? Tänk att efter denna dag är det en arbetsdag kvar- sen är det helg!

Vi pratade lite om spökerier häromdagen på jobbet. Detta är något som jag verkligen tror på. Även om jag själv inte haft någon sådan upplevelse/sett något så har jag fascinerat lyssnat på andras berättelser och följt det okända. Skulle nog aldrig åka till en plats där det spökar. Men skulle det bli aktivitet typ här hemma så skulle jag iaf inte bli rädd.

Nu undrar jag såklart om du tror på sånt och om du har något du varit med om och vill berätta? Dela gärna med dig






Efterlyst och sjuka människor!?


2013-05-22 @ 21:22:59

Godkväll i stugorna. Har precis intagit min plats i sängen. Ligger och kikar på efterlyst som äntligen dragit igång igen. Man slutar verkligen aldrig att förundras över hur mkt sjuka människor det finns i detta land. Så mycket brott som begås!!

Och nu tror de sig ha hittat kroppsdelar från den stackars försvunna flickan i Boden. Fy vad hemskt! Jag höll tummar och tår för att hon bara rymt hemifrån eller liknande...men tydligen dom det verkar så har hon gått mot ett riktigt hemskt och tragiskt öde! Fy vilka sjuka sadistiska människor det finns som får för sig att mörda och stycka någon! Stackars hennes familj-även om de nu kanske går veta vad som hänt. Och vilka hemska minnesbilder de som gjorde fynden kommer att ha länge till!

Nu till något mysigare- Ikväll har vi fuskat lite och ätit tacos (det är ju iaf lillördag)

Ha en fin kväll ❤






Besök av en superhjälte


2013-05-22 @ 17:34:51

Tänk att imorse hade jag min alldeles egna superhjälte hemma vid köksbordet. Så glad och fiin

Heeja superman






Ett hett filmtips


2013-05-22 @ 07:34:00

Godmorgon kära läsare. Kikade mest in för att önska er alla en fin dag samt för att ge ett litet tips.

För ett bra tag sedan berättade jag för er om en film som skulle komma på bio som jag ville se. Den kom aldrig ut på bio utan hamna på film direkt.

Förra veckan såg jag denna filmen, och vilken film det är. Safe haven har verkligen allt. Och Josh Durhamel är lika favvosnygg som vanligt :) en av de bästa filmerna som gjorts på jättelänge!

Ha nu en superdag ❤






Vill/behöver ha som stryk!


2013-05-20 @ 09:47:01

Åh vad jag vill ha ett par till converse. Blev förälskad i ett par rosa förra helgen- men kunde inte med och köpa även fast mina vita börjar gå sönder!

I helgen kom sambon och sa att han behöver nya fotbollsskor (igen!!) och där såg jag drömmen om mina nya converse försvinna.
För fotbollsskor är inget billigt när sambon ska köpa. För inte nöjer han sig med några vanliga. Nej, det ska va konstiga färger och helst ska de typ kosta 1500:-






Deppig rastlös och uttråkad?


2013-05-19 @ 19:17:30

Herregud vilka humörsvängningar man kan ha. För några dagar sedan var man glad över att sommaren äntligen verkade komma. Idag deppar man för art regnet kommit.

Inget att undra på att man går ner sig ;) nä men allvarligt så är jag grymt trött på att jag inte får träna. Blir tokig! Penicillin suger på ett sätt även om det gör susen. Tränar jag inte så blir det ju så med att kosten inte funkar. I alla galonet för mig. Tränar jag så sköter jag kosten- gör jag det inte så vips åker det in massa skräp i kroppen. Och dålig mat påverkar ens mående mer än msn snar har jag märkt.

Imorgon är det jag som försöker sköta kosten bättre- och promenera är ju inte att träna. Eller hur?

Ha en fin kväll






Vilken härlig mysdag


2013-05-18 @ 21:18:55

God kväll kära läsare. Antar att det är många av er som liksom vi sitter framför tvn och kikar på Eurovision som precis startat.?

Här har vi haft en riktigt mysig dag som började med färska frallor från fiket, fika hos mormorn och morfadern, bus på studsmattan och gung på gungorna här hemma.

Enligt SMHI skulle det bli regn och åskskurar här idag- och alla trodde nog att det så skulle bli eftersom det var ganska mulet under morgonen/förmiddagen. Men tänka sig att det sprack upp och blev superfint här med.

Elliott har gått runt och tjatat och undrat hela förmiddagen om melodifestivalen inte ska börja någon gång. Så nu ligger han här i soffan och får äntligen kika. Frågan är om han orkar med 14 låtar till innan det är dags för Robin- eller om han somnar?

Nåja åter till mello- önskar er en fortsatt fin kväll och avslutar med en kvällsbild på mamman och sonen när de leker som bäst ;)






En badbåt tack!


2013-05-18 @ 07:19:39

Ni vet alla dessa uppfinningar sim finns. En del är verkligen supersmarta, en del är såna där som får en att undra om man nånsin kommer använda dom och ja, andra är såna där så man undrar "okej,hur tänkte dom nu"

Blev så chockad och full i skratt när jag såg denna båten nedanför. En badkarsbåt- eller hot tub boat. Fatta, en sådan kostar typ 250000 att köpa och över 1000:- att hyra per timma. Nu undrar bara jag varför man ska ha vatten i båten när man redan har det utanför? Man kan väl hoppa i vattnet båten åker i och bada där? Hahaha

Bild från aftonbladet.se






Livet är rätt så bra


2013-05-17 @ 14:50:45

Vad härligt det är när det är sommar i luften och allt växer och gror. Längtar tills man kan sitta i solen och smaska egenodlade jordgubbar






Mitt favvoställe


2013-05-17 @ 10:24:39

Tänkte visa er min favoritplats här hemma. Platsen där jag mer än gärna tillbringar mycket tid. Allra helst på helgerna när man vill laga till en riktigt god måltid.

Vi fick tillträde till vårat hus november 2007. Då rev vi ut i stort sätt allting inne i huset. Bort med badrum,kök, tapeter och golv i varje rum. Hade en helt underbar familj som ställde upp och hjälpte till med allt detta! I slutet av Januari 2008 var ALLT färdigt och vi kunde flytta in.

Ångrar verkligen inte för fem öre att vi valde ekluckor istället för vita luckor. Det känns som att det är standarden med vitt liksom. Sedan såg jag så himla fin grå/svart mosaik på k-rauta som jag bara inte kunde annat än att vilja ha till köket- och matchande nog blev det grå/svarta bänkskivor från Ikea.

Det enda jag såhär i efterhand ångrar djupt är golvet vi köpte. Det är alldeles för mjukt för att ha i kök. Tappar man något så blir det vita märken eller hål i det :( dessutom gör detta att det blir extra mörkt i köket. Var bara det att vi inte ville ha något trägolv när vi valde till köket eftersom vi var rädda för att det skulle skära sig mot ekluckorna.

Vi pratade länge om att vi skulle ha ett runt bord i köket och en dag när jag var på Ikea så stod det bara där och ropade på mig till ett fyndpris. Sedan blev det svarta stolar till. Och nu för ett tag sedan köpte vi en expedit hylla som vi lade ner och satte fast ben på och även lådor och skåp. Blev en superfin skänk det!

Nä, jag trivs och känner mig såå hemmastadd i köket och har gjort det i över 5 år nu :)








Inspiration till hemmet.


2013-05-17 @ 08:33:00

Satt igår och letade runt lite på bilder på snygga uterum/altaner. Finns många som gjort riktigt snygga sådana :) och efter en stund kom jag in på vad som snabbt blev favvosidan nr1 när det gäller inspiration till hemmet.

Har ni varit inne och kikat på styleroom.se någon gång? Shit vad folk gjort det fint i sina hem alltså. Här lägger medlemmar upp bilder på sin renovering etc. Dessutom hittade jag bilder på en assnygg hörnsoffa för utomhusbruk gjord på lastpallar. Helt otroligt vilka underbara idéer folk har till sina hem och delar med sig av ju. Många snygga soldäck och altaner finns med.






När beslutsvåndan sätter in


2013-05-16 @ 22:45:34

Nu har jag ätit penicillin i två dagar- imorn inne på 3:e dagen. Känner mig ok igen har bara sovit kasst pga att det svidit och killat i halsen om nätterna och så har jag varit lite dålig på set här med att äta. Haft lite biverkningar av penicillinet i form av knepig mage o lite illamående. Men nu är detta ok med verkar det som.

Sambon var på mig (i egenskap av min chef) o tyckte jag skulle jobba imorn om jag kunde. På ett sätt hade det väl varit skönt och jobba o slippa klättra på väggarna här hemma. Men sen är det ju fredag imorgon och en extra dag att ta igen sig på är nog inte fel. För man ska ju orka jobba i det vanliga tempot och kunna äta som vanligt med.

Nåja, har velat fram och tillbaka ikväll på hur jag ska göra imorn. Har till och med googlat fram 4 olika yes/no generatorer för att se och alla 4 visade no. Så hemma imorgon med blir det.

Nu tänkte jag sova. Godnatt






Man bara längtar


2013-05-16 @ 08:04:18

Likt ett barn på julafton så går jag och halvt längtar ihjäl mig till nästa vecka. Och nu undrar ni såklart varför? Om jag säger bilar, muskulösa svettiga grabbar så kan nog några av er kanske förstå vad jag menar?

För nästa vecka har fast and furious 6 premiär på biografer runtom i Sverige. Så himla underbart! Har sett alla filmerna (några av dom om och om igen) och tycker att alla är asbra (möjligtvis är Tokyo drift lite sämre). Så kul att se vin diesel och Paul Walker igen...inget fel med att titta på dom i ett par timmar :)

Hoppas innerligt att vi kan åka och kolla in denna på bio!






Väldigt surt och bestämt


2013-05-15 @ 20:35:41

Förra veckan beställdes det en klipptid till lilla donnan. Och nu i eftermiddags var det dags för Leilas första besök hos frissan.

Mamman var riktigt på g och tog kort på hennes hår både från sidan och på hur långt det var där bak innan de åkte i hopp om att kunna visa före- och efterbilder.

Efter knappt 20 minuter hos frissan ringer pappan och undrar vad Leila och han skulle köpa på Ica. "Oj vilken snabb och smidig klippning det måste varit" tänkte då jag...

Men nejdå, A avslutade med o berätta att vi nog fick boka in en ny tid. För Leila hade totalvägrat! Hon hade surat och bökat och bestämt sig för att hon inte skulle.

Så var det med de...tovorna får väl va kvar ett tag till då! Bestämd Donna som sagt (efter sin mamma säger A)






And then there were none...


2013-05-15 @ 17:33:29

I förrgår kväll var barnens farfar här och hjälpte A att få upp de sista bumlingarna som gubben som bodde här innan hade haft altanstommarna i. Snacka pm att det var välgjutna bumlingar- stora som bara den.

Så nu är allt borta- både altan, plattorna och bumlingarna. Kvar är bara saand till barnens glädje och mammans förtret.






när man inte vet vad man ska ta sig till...


2013-05-15 @ 15:21:03
Idag är en sådan där dag då jag bara saknar mina barn så mkt. Skulle helst av allt bara vilja att de kom hem NU. Känns så galet fel att jag är ensam hemma och dom är på dagis. Känns inte som att det är något större fel på mig idag. Men smittar ju fortfarande- så inte massa pill och kladd med barnen och inte får jag lämna husets väggar. Har för mig att man ska ha ätit penicillinkuren i 48 timmar. Sedan smittar man inte mer. Började med kuren (första tabletten)igår så antar att jag inte kan vistas ute förrän fredag eftermiddag/kväll tidigast.
 
Pjuh, detta kommer bli jobbiga dagar. Klättrar redan som en tok på väggarna ju- vet inte vad jag ska ta mig för. Vill inte hålla på och slita och ta ut mig och göra för mkt heller ju. Men idag har jag iaf rensat avloppet i tvättstugan och i duschen....det tog sin lilla tid och äckligt var det kan jag lova!
 
Helst av allt hade jag ju velat träna lite då- men det är strängt förbjudet!
 
Nä, nu ska jag inte gnälla- för det finns de som har det mkt värre som är riktigt riktigt sjuka och kanske aldrig ens kommer få bli friska ♥
 
Vad brukar du hitta på när du är ensam hemma och är sjuk?





Mjukglassande.


2013-05-14 @ 17:40:41

Nu har vi testat mjukglassen jag pratade om förut. Supergott- gjorde susen för halsen :) Smakade som riktig mjukglass. Och barnen fullkomligt älskade det.






Helt fucking underbart :(


2013-05-14 @ 16:28:06

Även fast jag känt mig pigg idag så fick jag besked om att det är halsfluss jag har (hade hoppats på nåt virus).

Så nu har jag varit på Apoteket och hämtat drogerna..wohoo. 10 dagar utan träning och alkohol..det sistnämnda spelar mindre roll än förstnämnda dock.

Nåja, det är ju bra att jag fick penicillin så jag kan bli av med det snabbt och bli frisk igen.

Har alltid ätit kåvepenin förut när jag haft halsfluss- men denna gången fick jag tricacillin. Någon som vet skillnaden?






Göra mjukglass hemma.


2013-05-14 @ 11:28:23

När sambon och barnen kom hem från jobb/dagis igår hade de köpt med sig en nyhet hem från Arla. Nämligen mix så man kan göra mjukglass hemma.

Man vispar glassen i en bunke i ca 2 minuter, sedan ska detta stå i frysen i minst 3 1/2 timma. Sedan ska man vispa det igen så det blir en mjuk härlig mjukglass.

Tänkte testa och göra idag- vore ju perfa för min hals.

Någon som testat?






Domedagen?


2013-05-14 @ 10:44:48

Då var det dags att strax bege sig till Vc för att få sin dom. Har ingen feber och känner mig därför piggare idag. Men beläggningarna och det onda i mandlarna sitter i. Värt att kolla upp iaf.

Wish me luck






Hästholmen ❤


2013-05-13 @ 16:08:11

I söndags förmiddag åkte Leila och jag en sväng till Hästholmen för att köpa lite lavendel hos trädgård och sånt. När vi gick därinne så sken solen på och värmde som bara den, sedan hörde vi fiskmåsarna och lite brus från Vättern. Hästholmen är verkligen en sån där liten pärla som man är så glad över att ha nära bynn.

Fick verkligen värsta sommarkänslorna ju! Var tvungna att åka ner till hamnen och kika.









Insyn i hur läget är just nu (känsliga läsare varnas)


2013-05-13 @ 11:53:00

Har haft en så otroligt trevlig natt alltså! Sov knappt nånting. Frös och svettades om vartannat och hade feber :(

vaknade dock upp feberfri men med halsont i morse-öm utanpå halsen och öven i.Kikade mig i spegeln och såg de där himla beläggningarna på mandlarna. Dom som jag brukar få när jag åker på halsfluss. Undrar om jag åkt på en släng av det igen? Har ingen feber nu ju...brukar vara febrig när jag har halsfluss.

Ska avvakta tills imorn och se hur jag mår-är det inte bättre så ringer jag Vc och ber om att gå göra halsprov.

Såhär skoj har min hals det just nu- har sett mkt värre bilder när jag googlat på halsfluss än min dock.

 






Snyggingen har klippt sig.


2013-05-13 @ 11:36:17

Min söta pojk har äntligen blivit av med lite hår. Hans hår växer som ogräs och är såå tjockt. Precis som pappans hår.

Före-och efter






Det händer mycket på 10,15 år


2013-05-12 @ 13:41:52

Det är helt otroligt vad vi ändras på10-15 år. Helt otroligt! Leila hittade nämligen idag i en låda en fotoficka med massa småkort. Ett var från när jag skulle ta idkort i nian, ett från 1:an i gymnasiet och ett annat från 2:an i gymnasiet.

Ser så barnslig ut- och vilket runt ansikte!






Shopping i Motala


2013-05-11 @ 19:40:00

Det blev en tur till Motala idag. Fick med mig lite sommarkläder till barnen hem. Det behövdes verkligen fyllas på lite grann om man säger så. En del har de vuxit ur- en del annat var vi smarta och köpte lite större förra året. Skulle beställt hem från nätet häromdagen- men allt var det så lång leveranstid på...var bara något ynka plagg av det jag lagt o varukorgen som fanns hemma.

Hittade bl.a. till min glädje några klänningar här hemma som Leila hade förra året i den storleken hon har nu. När det gäller klänningar så gör det ju inget om de är lite längre, men nu satt de perfekt. Så till Leila blev det idag t-shirtar, shorts och leggins.

Till Elliott blev det några shorts. Han hade redan några par sedan i fjol men det är bra med lite ombyten ju. Annars har han t-shirtar och sånt.

Sedan följde det med varsin keps till barnen;en prickig till Leila och en vit till Elliott. Dessutom fick dom varsitt par tygskor.

 






Lite sprit så är helgen räddad!


2013-05-10 @ 20:18:00

Tänk vad lite sprit kan rädda en helg. Var och handlade idag- men glömde såklart att köpa. Så fick springa in snabbt och köpa en flaska.

Vi har fått ovälkommet besök här i huset av silverfiskar. Vi har löptid haft nån i badrummet...det är väl ok om det bara är någon. Men nu sedan det blivit lite varmare så har de dykt upp i hallen,sovrummet och i Elliotts rum. Så satt igår och letade och läste massa fakta om hur man ska göra för att bli av med dom rackarna.

Insektsspray tipsade många om; men det är ju ändå gift i och barnen är ju överallt och leker. Hittade även tips om att man kan strö ut bikarbonat och tvättmedel vid alla lister etc. Men hur kul är det o ha massa vitt grojs liggandes när man går besök? Nappade istället på ett tips om att ta tops med ättiksprit och dra längs med listerna...det ska de visst inte gilla och flytta direkt!

Funkar detta tror ni? Värt att kolla i alla fall tänkte jag. Tar gärna emot tips annars. Någon mer som haft silverfiskar hemma?

 






En annorlunda fredag?


2013-05-10 @ 06:16:29

Godmorgon raringar. Hoppas ni sover gott och att ni har en ledig dag.

Här är det dags att gå upp för mammans del. För idag är det jobb på agendan igen. Men denna fredagen känns ju lite annorlunda iaf- konstigt att va ledig en dag för att sedan jobba en och vara ledig igen. Det kallar jag lyx det!

Leila hon ligger här bredvid och snarkar o sover som bara den. Ser så gött ut...ibland önskar man ju att man själv kunde sova så gott. Hoppas hon vaknar av sig själv sen så jag slipper väcka henne. Samma med Elliott med.

Ha en fin dag ❤






Jag var inte så stark


2013-05-09 @ 07:32:06

Jag måste erkänna att jag inte är mer än människa. Det har inte gått så bra att klara sig på egen hand utan pt online.

Först var det kryssningen och då blev det ju massa onyttigt. Sedan har jag inte kommit tillbaka med att äta rätt jämt. Och mitt i allt så blev ju min mage dålig med. Så har inte riktigt kommit in i rätt matrutiner ännu.

Tanken är att både maten och träningen ska va igång från och med imorgon igen. Hoppas hoppas! Fy på mig!!






segare än segast har äntligen bokat sig!


2013-05-07 @ 18:05:21
jag verkligen skäms över hur seg jag har blivit med att ta tag i saker och ting som är för min egna skull just nu. Allt som heter att det har med "egoEmelie" att göra har fått hamna på hyllan.. nu är barnen, trädgården och huset prio ett. (alla 3 barnen då sambon inräknad..haha) För jag var ju faktiskt ute och svirade för inte alls längesen så nu har typ denna kärringen fått ha sitt roliga för ett tag framöver.
 
Meeen, man kan ju inte bara strunta i allt roligt som kommer att hända i framtiden heller som jag verkligen vill och SKA vara med på ;) och idag så bokade jag äntligen mammabloggkryssningen 2013. Skulle ha gjort det förra veckan- men det blev inte av och helgen gick till att försöka krya på sig. Dels blev det nåt lustigt med datorn- sedan är vi ju numera två stycken som slåss om datorn här hemma. Sambon är ju som fasklistrad med sitt football manager (hur kul är det att spela på en skala?).
 
Fy vilka ursäkter jag har va? För vet ni vad? Jag bokade ju faktiskt hur snabbt och lätt som helst på mobilen idag- hade inte en aning om att det skulle funka att göra det. Att jag inte tänkt på detta? Alltså- dator i all ära..men en iphone; gud vad man kan göra underverk med denna. Speciellt när man inte kan öppna en dator eller inte orkar öppna en dator.
 
 
Sega emelie va det här ja- men nu är det bokat och klart =)





Det blir bra...


2013-05-07 @ 07:36:30

Tjoho, det blir en bra dag idag tror jag bestämt. Iaf på rasterna och i eftermiddag när man kan va i soolen :)






Otur


2013-05-06 @ 20:28:25

Våran Elliott har en himla otur typ nästan jämt. En olycka kommer sällan ensam för hans del. I förrgår klämde han sig i ytterdörren (som tur var typ i sidan dör gummilisten sitter),igår hamrade han på sitt pekfinger med pappas hammare...och idag kom jackpoten då han klämde sitt pekfinger i bildörren.

Fy vad hemskt det är det där med att klämma sig- blir lika nervös var gång det händer. Och idag vågade jag knappt titta för jag var rädd för att det skulle vara riktigt illa. Visst blev det en reva och blödde en del- men det kunde gått så mycket värre. Tycker så synd om Elliott plutten-allt ska jämt hända honom visst. gissar på att han inte kommer våga öppna/stänga bildörren själv på ett tag.






7 v kvar och något jag glömt berätta för er.


2013-05-06 @ 07:34:31

Godmorgon goingar. Hoppas ni haft en riktigt lugn och njutbar helg i solen.

Här står jag och är strax redo att jobba igen. Vet ni vad jag kom på igår? Det är bara 7 veckor kvar att jobba, sen är det semester. Hur skönt låter inte detta då?

Har ju nämligen helt glömt bort att berätta för er att min varaktig blev förlängd- så nu har jag iaf jobb till och med den 31 augusti...så får vi se vad som händer sedan.

Nu ska arbetskläderna på-ha en fin dag ❤






sommarfeeling.


2013-05-05 @ 20:02:15
Hej kära vänner. Vilken härlig dag det varit idag- med sol och värme. Och varmare ska det bli ryktas det om. Det gillar vi =)
 
Idag har jag äntligen känt mig riktigt bra och okej igen. Åkte på någon envist elak bakterie som gjort att jag sprungit mellan soffan/sängen och toaletten (inget kräks-bara andra änden) inte kunnat äta något utan spring. Magsjuka i all ära- det vet man ju ändå att det oftast går över snabbt (iofs är det jobbigt när hela familjen drabbas av sånt- och att det smittar) men detta har varit såå jobbigt och det har gjort ont i magen på ett helt annat ondare sätt - man har trott att man varit okej igen och sedan har det kommit bakslag på bakslag ;)
 
Men som sagt- nu är det bättre. Och känner mig piggare igen efter att fått sova hela natten och fått en sovmorgon plus att ha fått behålla allt jag ätit =) vi har till och med gått en liten promenad på förmiddagen. Det ni!
 
Så nu i några dagar blir det att försöka få tillbaka lite matvanor och aptit igen. Sedan ska jag försöka mig på att köra mitt vanliga igen med kosten och träningen.
 
Annars så har det gått framåt med altanrivandet ytterligare en dag. Idag fick sambon ner taket och nu är det bara lite reglar och sånt kvar =) Sedan är det väl såsmåningom dags att lägga lite trätrall.
 
hoppas ni alla haft en riktigt bra dag!

 





Att riva ner för att få sin dröm sann...


2013-05-03 @ 18:08:00

Ojojoj, man måste väl få skryta lite eller? Tänk att nu har sambon rivit MASSOR på altanen. Han kan bara han vill han ❤ Det var verkligen på tiden att vi började riva det gamla åbäket. För det var murket både här och där.


Jag bara längtar tills allt är borta och vi kan börja med trallen. O tänk sedan såsmåningom när vi har en helt ny altan. Hur underbart lyxigt kommer inte det att kännas?

Just nu är det mycket prat om vart man ska ta altanen ifrån. Vi vill gärna köpa från ett företag som även fixar hantverkare som kommer ut och sätter ihop altanen. Men det är svårt att hitta. Kanske har du eller nån du känner gjort altan/uterum nyligen? tips mottages gärna =)

 

 

 






En riktig skitdag!


2013-05-03 @ 12:10:09

Hej kära vänner. Nu har ni säkert suttit och undrat vart jag tagit vägen? Nåja, här är jag i alla fall.

Hade en riktig skitdag igår och var inte alls på alerten! Så åkte hem från jobbet vid frukost och sedan spenderades nästan hela resten av dagen i soffan :(

Idag känner jag mig bättre i alla fall men är fortfarande rätt sliten. När A och barnen hade åkt till dagis/jobb (var uppe med dom för att säga hejdå) så gick jag och lade mig igen och sov i typ 2 timmar till.

Så jobb är absolut inte på frågan idag heller- måste försöka att vila upp mig i lugn och ro för att få ny energi.

Funderar på om jag ska ta med mig lunchen och gå ut och sätta mig i en stol i solen. Tror att frisk luft skulle vara bra efter att ha hållit sig instängd. De säger ju att solen är som balsam för själen.

Ha en superdag allihopa ❤






Första maj- med sool.


2013-05-01 @ 21:44:53

Vilken underbart härlig dag det varit. Solen har varit framme-fåglarna har kvittrat och vi har varit ute massor :)

Imorse kom vi på den härliga idén att åka upp till Omberg och grilla korv till lunch. Vi ringde och frågade om barnens mormor och morfar ville följa med...med följde även 2 av barnens mostrar. Och barnens kusiner med pappa kom förbi en sväng med. Det är så underbar luft uppe på omberg och så humla underbar utsikt!

På vägen hem åkte vi ner och kikade i hamnen i Hästholmen. Stannade även till så barnen fick leka lite på lekplatsen där.

När vi kom hem så sattes barnens studsmatta äntligen upp...mkt efterlängtat både av barnen och mamman ;) svärfar var förbi och hjälpte till med uppsättningen. Sedan började A riva våran gamla altan lite smått.

Barnen ligger nu och sover gott efter denna kanondag. De somnade innan 7 ikväll! Så de lär vara ganska utvilade till imorn då det är dagis och jobb igen. Hör ska det sovas bu med.

Godnatt fina ❤






En pipplig larver


2013-05-01 @ 10:55:59

Våran son är som jag kanske nämnt förut ganska pipplig när det gäller mat. Försöker ändå att få honom att äta det vi andra äter oavsett om han gillar det eller inte...men det slutar ofta med att han inte äter alls då.

Han är livrädd för att smaka på sånt han aldrig ätit förut-då har han i förväg fått för sig att han inte tycker om det.

Och imorse höll jag på att bli tokig på honom. Våran gamla brödrost gick sönder förra helgen och igår köpte vi en ny. Elliott har alltid älskat rostade mackor och lätt kunnat äta 2-3 stycken. Men idag så nej, då smakade dom ju inte alls likadant med den nya ryckte han och han ville ha fram det gamla brödrosten igen. Tokig unge eller vad?

Men så sööt.