När drömmar blir sanna


2013-09-30 @ 19:00:00
I flera år har jag gått och drömt om ett nytt uterum...eller ja- en altan dör man kan sitta och avnjuta en god fika, kanske en god middag eller varför inte ett glas vin en ljuvlig sommarkväll. Att kunna sitta ute under tak och höra hur regnet smattrar- se hur det blixtrar och dundrar när det åskar. Fy vad jag drömt!
 
I våras bestämde vi oss för att se till så den drömmen skulle bli sann. Och efter att grejorna legat och väntat sedan i somras så har ni altanen äntligen kommit upp. Kan ni fatta? Efter all oro och längtan, ängslan så är den äntligen uppe. Nu återstår bara lite finlir med lister och passbitar. Sedan ska den ju självklart målas- men det får vi ta i vår sen. 
 
Thank god :) nu kan man va hel igen!
 
 
Det blev en stor altan- då den nästan är lika djup som Bred ;) 
 





Och jag fortsätter tappa...


2013-09-29 @ 09:53:32
Fy vad trist det är! Jag tappar tappar och tappar hår. För några månader sedan hade jag ganska tjockt hår (eller ja mycket) Nu har det blivit jättetunt.

Har testat att köpa b-vitaminer o äta. Vad mer kan man göra???

Mottager mer än gärna tips!





Shopping och att unna sig själv??


2013-09-28 @ 17:32:31
Nu är barnen och jag hemkomna efter en lite tripp till ikanohuset. Hittade inga jackor till barnen igår när jag var i Mjölby och handlade.
 
blev ju fotbollsänka i eftermiddag igen och kände att jag var så uttråkad och less på att bara vara hemmavid. Ärligt talat känner jag mig så trött på att den där skiten ska ta upp varje helg, att man aldrig kan hitta på nåt själv eller vi tillsammans som familj. nåja, bestämde mig för att det fick bli en liten tripp...så vi inte satt bittra hemma ;)
 
väl på intersport fanns såklart inte de didriksons jackorna jag spanat in åt barnen. Fanns bara en rosa variant kvar med lurvig luva- och den var så himla fin så en sån fick Leila (sjäkvklart kunde man göra den en storlek större med genom att ta bart sömmarna)
 
sedan an på cubus hittade vi en turkosblå jacka med lurv till Elliott som han var så fin i :)
 
sen var jag ju tvungen att gå upp på övervåningen på Intersport och prova den där didriksons jackan jag sett på nätet. Den var ännu finare i verkligheten och jag blev ännu mer förälskad. Men det här med att unna sig själv dyra saker är jag sämst på- får så dåligt samvete. Är jag verkligen värd en jacka för över 2000:- har jag gjort mig förtjänt av den ? 
 
Ser ju helst av allt till att barnen får allt de verkligen behöver ändå...(även om de kan få det fast jag köper jackan) ÅH VILL HA!
 
 





Korvmamman


2013-09-28 @ 12:52:00
Inte nog med att jag är "fotbollsfru" och ibland "fotbollsänka". På sistone har jag även gått och blivit fotbollsmamma.
 
Elliott har tränat fotboll några lördagar nu- och idag var det avslutning. Hur firades detta? Jo barnen fick kokt korv efter träningen. Och som den snälla fotbollsmamman man är så ställer man självklart upp och agerar "korvgubbe" eller "korvmamma".
 
Så det har min förmiddag bestått av.. Sedan smygkikade jag såklart lite i klubbstugan ;)
 
 
 
 
 





Kan nog vara världens sötaste


2013-09-28 @ 07:40:14
Igår åkte jag och shoppade lite kläder till barnen en sväng. Och på lindex hittade jag något som nig kan va världens sötaste skor. nämligen ett par "minnetonka" liknande stövlar med foder i. Kunde ju inte låta bli att köpa till Leila.
 
 





Fina höstmössor.


2013-09-27 @ 15:30:00
 
 
Barnen fick så himla fina mössor från lillagrodandesign i våras som de ju även kan ha nu på hösten. Älskar verkligen deras mössor. Barnen hade även vintermössor och halsvärmaredärifrån i vintras. Och så mkt olika fina tyger med olika mönster det finns.
 
Leila har en mössa med röda kossor, en rosa mössa med ugglor. Elliott har en blå mössa med vita ränder samt en blå mössa med vita stjärnor.
 
we ♥ lillagrodandesign
 
 





Räknade dagar...


2013-09-27 @ 13:39:39
Mitt i allt VABande för halsflussen så vaknade Leila upp och var förkyld imorse. Hon har varit pigg och på alerten nu sedan i onsdags..så penicillinet gjorde susen även fast hon spottar ut hälften om mornarna. Men det är ju så typiskt- att det ena kommer efter det andra? när febern försvunnit och hon äntligen är pigg..då tar vi lite förkylning med liksom när vi ändå är igång.
 
Idag är annars första dagen som hon kan va bland folk utan att smitta- men vi stannade just hemma idag för att va på säkra sidan så hon inte skulle åka på några nya dagisbacilusker lagom till helgen.
 
Det är rätt tydligt vem det är som är mest sjuk här hemma. För när jag skulle gå ut och anmäla VAB för några dagar sedan så var det 14 utbetalda vårddagar hittills i år (nu kommer ju 5 dagar till- många gånger har hon bara varit sjuk på helgen) ; på Elliott var det 5,25 vårddagar.
 
Jaja, nu får vi hoppas att det är slut på eländet ett tag framöver. Jag är mest glad över att det kom nu så det inte kom när vi var i Turkiet förra veckan.
 
Snart kommer sötelliott hem från dagis ♥ o då blir det fredagsmys! Sedan ska jag åka in till stan en sväng när A kommit hem är tanken.
 
Ha en fin fredag ♥





Den 4:e oktober på gott och ont!


2013-09-27 @ 09:16:27
Om en vecka är det den 4:e oktober och en händelserik dag både på gott och ont. 

Det onda med det hela är att jag bara har jobb "på pappret" tills dess. Hoppas att man kan få förlängt nån månad till...men det vet man ju inte :(

Men sedan har vi ju det roliga med den dagen med :) jag slutar nämligen vid lunch och då ska jag åka till Mjölby och hoppa på tåget till Stockholm. Ska nämligen äntligen få träffa massa härliga bloggmamas igen för en riktigt trevlig bloggmiddag på Sahara i Stockholm.(vart nu det ligger?)  Detta är något man gått o sett fram emot ett tag- och så är det äntligen snart dags :) tjohoo!

Så vi kör trots allt fokus på allt det bra- det andra får vänta ;)





En ovanlig syn och känsla


2013-09-26 @ 19:55:00
Det är helt otroligt vad det är det lilla som gör det ibland. Idag duschade jag och körde med favvoschampot och balsamet som jag gjort förr. Men idag fönade jag inte håret och satte inte upp det heller som jag brukar göra när jag duschat...lät det istället lufttorka. Och vilken skillnad det är att ha håret utsläppt när det är nyduschat utan att fönats eller liknande. 
 
Det det är så glansigt och känns ju bara så himla lent. Förra veckan var mitt hår ett enda trassel och torrt som bara den med tanke på att man bara badade hela dagarna. Sedan hade jag med mig sämsta schampot och balsamet ever (var ju smidigt för de var lite mindre förpackningar).
 
o så har jag gått runt som en slashas här hemma sedan i söndags med mjukisar och håret konstant uppsatt (För vem orkar bry sig när man ändå går hemmavid hela dagarna när man VABAr?). Var riktigt ovant att helt plötsligt ha nedsläppt hår.
 
 
Jag tänker absolut inte byta schampo/balsam. Har använt wellas pro series volume produkter länge nu. Och de sviker aldrig :)
 
Vilket märke har du på dina hårprodukter?
 
 





När jag blir tant.


2013-09-25 @ 21:33:00
Om lite mer än 2 månader fyller jag 30- eller tant som en del kallar det ;)
 
har mycket funderingar på om detta ska firas stort eller om det bara ska få vara som vilken dag som helst. Hade planer på att se om blogger's inn var ledigt just den 5:e så man kunde "rymma iväg" och äntligen få gå på den där jul på Liseberg. Antingen med några vänner eller med lilla familjen...men då lånade de inte ut rummet helgerna i december. Så där gick det i kras.
 
Lär väl inte direkt hända att nån annan rövar bort en heller så får väl nöja mig med att ta ledigt o va hemma o mysa den dagen.
 
Sedan har jag haft funderingar på att ha fest med- men sedan blir det så svårt att veta vilka man ska bjuda/ alltså vart gränsen ska gå....o känner att velar man sådär så är det ju roligare att spara dom pengarna till en turkietresa nästa år igen. Så kan man ju bara bjuda de närmsta på nån vinkväll eller liknande.
 
men fest med släkten på pappas sida är det tänkt att det kommer bli ändå. Vi brukar ha riktigt kul när vi träffas allihopa ❤️
 
Hur firade du/planerar du att fira din 30-årsdag?
 
 
För jag håller på å bli tant....TANTVARNING!
 
 





en fix inför vintern?


2013-09-25 @ 11:53:44
Kära hjärtanes. Jag hade nästan glömt hur mkt fix och trix det faktiskt är med att försöka få ordning på allt inför vintern när det gäller barnen. För inte växer de bara massor under sommaren så de knappt kan ha deras byxor/långärmade tröjor... De växer ju ur vinterkläder/skorna med!
 
Elliott köpte jag ju en didriksons overall till och den är det ju extended size på- så det är bara att sprätta upp några innersömmar om den skulle vara för liten. Dock funderar jag på att köpa en billig overall nånstans så han har en extra ifall didriksons overallen skulle bli smutsig/blöt. Leila köpte vi en overall till i vintras- men befarar att den börjar bli för liten för henne. så en overall till henne måste det bli.
 
Sedan har vi ju det här med vinterjackor med. Intersport har 200:- rabatt på alla jackor över 600:- just nu. Har spanat in fina didriksonsjackor till barnen (som kostar lika mycket som att köpa en jacka på lindex eller kappAhl faktiskt) så funderar på att åka och köpa.
 
Och så vinterskor. Ska nog göra som alla andra år- att jag köper neoprenstövlar till barnen. Så får de ha tjocka sockar i om det är kallt ute. Det har alltid fungerat faktiskt!  OCh sedan köpa några vinterskor som de kan ha när de inte är på dagis.. typ några söta kängor/stövlar.
 
Sedan är det ju då sockar/ vantar. Både tunnare stickade vantar och tjocka fodrade vantar..ojojoj..det är mycket nu ;)
 
har ni fått ordning på /kollat upp/ köpt era barns kläder inför vintern?
 

(dessa från intersport är jag lite sugen på att köpa)





blir man kär så blir man ♥


2013-09-24 @ 22:21:50
Vad man kan gå och bli kär ibland. Kär som bara den...så man bara känner att man MÅSTE HA! Och just nu har jag hamnat i en sådan fas.
 
Och det är som ibland annars i ett plagg. Är nämligen på jakt efter en vinterjacka. Och igår hittade jag JACKAN synd bara att den kostade lite mer än jag tänkt mig. Känner att jag inte bör unna mig den lyxen med en så dyr jacka.Barnen kommer ju först faktiskt..men attans så snygg den är..vill ha, vill ha!!
 
 





En förlängning


2013-09-24 @ 17:39:00
Idag blev det allt en förlängning på detta elände med VAB och sjuk Leila.
 
När en febrig Leila vaknade upp efter en nap så tyckte jag att hon lät tjock i halsen. Jag öppnade ficklampsappen (good shit) och lyste med iphonen i halsen på henne och fick se massa vita beläggningar på hennes halsmandlar. Vi spenderade nog en timma med massa väntan, kontroller och både blodprov och halsprov innan vi fick reda på att det var halsfluss. 
 
Så har har hon fått första dosen med kåvepenin...till helgen är hon förhoppningsvis smittfri o pigg igen. VAB hela veckan...Nu får vi hålla tummarna för att ingen mer här hemma åker på't som vi gjort förr! 
 
när man är sjuk är det bra att dricka mycket ❤️
 





I verkstaden


2013-09-24 @ 11:35:29
Här tillverkas det på löpande band. Vi har inte gjort annat än att pärla armband decsebsste dagarna jag och barnen. Är nog dags att beställa Hem lite mer pärlor snart. 
 
 
 





Det blir inte alltid som man tänkt sig...


2013-09-23 @ 20:52:58
igårkväll satt jag här och skrev och planerade inför morgondagen...att vi skulle ta med extra mycket byxor och trosor till dagis då en viss liten flicka slutat med blöja.
 
inatt kom en febrig Leila in till oss och låg och bökade runt ett bra tag innan hon somnade om igen. Det blev med andra ord VAB idag och lär bli det imorgon med. Hon var feberfri ända till strax efter lunch. Då kom febern igen! 
 
något som är positivt - är att det inte hänt en enda olycka idag..duktig tjej! Nu hoppas vi att Leila piggnar till snabbt. 
 
 
 
Kan ju för övrigt berätta att på två av 5 nya trisslotter som jag tog ut idag så var det vinst. 2x30:- på båda. Så imorn är det jag som hämtar ut 4 nya lotter :)
 
ha en fin kväll ❤️
 





När ett orosmoment blir mindre


2013-09-23 @ 09:41:34
Vilken underbar söndag det var igår på många sätt och vis ❤️ 
 
igår föll en sten från från mitt hjärta- en sten som tyngt mig sålänge. Nu finns bara en liiiten liten kvar...den största oron är borta. För igår kom äntligen stommen till altanen upp. Känns så bra. Nu är det bara tak och glaspartier kvar. Måla kan vi inte ens tänka på nu med tanke på att det är höst och fuktigt. Nästa helg hoppas vi på att det andra kommer upp med. Sedan kommer jag känna mig normal igen :)
 
 





Plötsligt händer det...


2013-09-22 @ 21:36:26
Var bakom sis i kön på Ica idag- och hon köpte två triss. Givetvis kände jag för att köpa ett par med när jag såg att hon köpte. När jag skrapade fick jag fram 3 st på 150:- och när jag skulle skrapa den sista rutan så tänkte jag att det kunde va kul om det stod x2 i alla fall. Men då stod det faktiskt x5 istället.
 
blev såå glad! Även om det inte är så stort belopp så är det det lilla som gör det. Nu ska jag lägga undan 600:- till en ny jacka till mig själv och sedan köpa nya lotter för resten tror jag 😉
 
hade det varit 100 000:- eller 1000 000:- så hade jag nog åkt till Turkiet igen- och shoppat som en tok på gekås...kanske överraskat syskonen med nån tripp ❤️ Gjort iordning vardagsrummet.
 
vad skulle du göra om du vann 1 miljon?
 
 





Svisch och att kissa på sig.


2013-09-22 @ 21:29:40
Ännu en helg har fullkomligt svischat förbi i ultrarapid fart. Hur sjuttsiken hinner folk med allt undrar jag? Själv har jag tvättat som bara den-hängt upp tvätt-vikt tvätt För att sedan gå på och tvätta igen. 
 
idag har vi faktiskt börjat få lite ordning på det här med altanen med då stommen äntligen kommit upp :) fortsättning följer...
Sedan har det bakats bullar och chokladbollar, pärlats armband, vi har haft fikagäster, det har förberetts lunchlådor i form av limekyckling...jag är rätt slut nu!
 
Leila slutat med blöja dagtid i helgen..både igår och idag hände det flera olyckor. Med andra ord blev det x antal kissombyten att tvätta igår och idag 😉
 
när vi var utomlands så skötte Leila sig jättebra och sprang på toa när hon var kissig och bajjig så därför kände vi att det var lika bra att fortsätta med detta.
 
Det är trist när det sker olyckor många gånger samma dag- men till slut ger det sig ju. man måste ju börja någonstans! Imorgon blir det att skicka med många byxor och trosor till dagis...händer det för många olyckor så det blir jobbigt för fröknarna så får de väl sätta på en blöja. Jag hoppas dock att det kommer gå lättare på dagis när många av hennes kompisar också går på toaletten.
 
 
Vart tog min lilla tjej vägen?STORA tjejen nu❤️





Life happens


2013-09-20 @ 22:13:48
Det är inte alltid lätt att hitta den där andan- den där inspirationen till att blogga. Ena stunden sitter man och har värsta coola grejen på gång till bloggen..men sedan kommer massa annat ivägen och helt plötsligt står man där likt en guldfisk och har glömt bort allt!
 

Livet händer runtomkring en mest hela tiden- u-form av massa glädje men även ledsamheter. Det är full rulle jämt Och därför hamnar bloggen lite i skymundan just nu. All tid går till jobbet och barnen sedan är man precis slut när barnen väl somnat om kvällarna.
 
just nu passar jag verkligen på att njuta av varje minut man får med barnen- även när de är osams och tjuriga! man vet aldrig vad som kan hända- vad morgondagen har att ge. Det är bättre att leva i nuet och göra nuet så bra som möjligt liksom. Det är alldeles för många människor som ångrar att de inte gjort detta- och då är det försent!
 
Så alla ni- ta inte varann för givet. Glöm inte att visa era nära och kära vad de betyder för er. Vela inte över att göra saker ni vill göra- gör dom istället ❤️ En dag kan det vara försent.
 
sådana här saker ligger jag och tänker på om kvällarna innan jag ska sova...och nu är det dags igen. godnatt från en trött mamma
 
 
 





En klart godkänd semesternyhet


2013-09-19 @ 19:31:20
Vi gick och letade en liten stund undrandes över vart årets nyhet på hotellet blivit placerad. Efter en liten stund hittade vi den till barnens glädje. För nytt för i år på sunwing resort &spa west Side var nämligen ett "rutschekaneland" för lite äldre barn. Detta placerat i området bakom bebispoolen.
 
Behöver jag säga att barnen åkte massor? flr det gjorde de verkligen. Första gångerna ville Elliott åka med sin pappa- men sedan åkte han själv så  Leila och pappa A kunde åka ihop. Och därnere i vattnet stod jag och tog emot honom. Så kul de hade- skrattade som bara den!
 
 
 
 
 





Ett trevligt välkomnande


2013-09-19 @ 12:52:09
När vi kom till hotellet mitt i natten så stod det en present till oss på bordet i köket i våran lägenhet.
 
en flaska vin och ett välkomstkort. En trevlig gest.
 





Det tar emot!


2013-09-18 @ 07:04:07
Då har vi vaknat upp till ännu en dag. Men denna dagen är inte liks rolig. För när alla andra tar med sig grejerna till poolen/stranden så packar vi våra väskor för att åka hem.  Bussen går vid tio och sedan går flyget vid ett någon gång.
 
samtidigt som det ska bli skönt att komma hem så är det jättetråkigt att åka härifrån med tanke på vilken underbar vecka vi har haft. Så kul det har varit! Bästa vi gjort på länge, Hoppas innerligt att vi kan åka nästa år med.
 
bye bye Turkiet och Side
 
 
 
 
 
 
 





Leila populär


2013-09-18 @ 06:56:14
 
 
Det är helt otroligt vad trevliga och barnkära turkarna faktiskt är. De kommer fram och skojar med barnen och ser till att de blir glada om de är sura. För barnen skrattar åt det mesta känns det som.
 
En annan sak som är rolig är när de hör vad våran dotter heter. Direkt repeterar de namnet för att se om de hört rätt och sedan har de flesta sagt att det ju faktiskt är ett turkiskt namn. Det är roligt att se att namnet är vanligt i många länder.( Vet ju exvis att det är populärt bland Bosnier också.)
Fast här i Turkiet stavas det Leyla- vi stavar ju Leila. Så när de gett beröm för ett så fint namn- så har jag självklart berättat att von fått namnet från en känd tv profil hemma i Sverige som gillar att baka.
 
 
 





Hur man prioriterar


2013-09-15 @ 20:19:32
Hej på er alla glada.
 
tro inte att jag glömt bort er bara för jag är på semester..för det har jag absolut inte.
 
Idag har det varit ännu en varm dag med ca 34 grader mitt på dagen. Med andra ord har dagen spenderats vid poolen (då det blåste blev det inget hav idag heller) eller ska man säga i poolen? Känns som vi inte gör annat än o bada- o det känns rätt gött faktiskt!
 
Det känns ju ändå som att det är det vi kom hit för. At soola och bada och bara vara och koppla av så gott det går. Det är iaf min prio. Det har gått förbi en turkisk man och tjatat på oss flera gånger idag om att vi ska gå till spa:et för massage/turkiskt bad. Men sade båda gångerna att jag inte hade tid. Då kikade han på mig och sade :"but your'e on vacation". Och då svarade jag helt enkelt att det inte var något jag prioriterade. Även om det säkert är speciellt med allt det där som ingår i turkiskt spa så kan jag ju åka på spa hemma. All tid får gå till sool :)
 
nu pågår nattning för fullt här i lägenheten. Barnen är sega efter en dag fylld med roligheter- och ikväll blev det barnshow med isidor, bum bum, tvättis och grubb. Och sedan kom Lollo och Bernie på besök så det blev kramkalas! Hoppas på lite egentid på balkongen om en stund. Det är så skönt med dessa ljumna kvällar ju- och att bara kika ut över hotellets omgivningar såsom hav, berg och andra flashiga hotell.
 
önskar alla en trevlig kväll ❤
 
 
 
 





Något jag stör mig på


2013-09-15 @ 14:42:57
Höll på och tro att någon skojade med mig nyss. En mamma o en pappa stod vid poolkanten och dottern var precis framför dom i vattnet. Flickan säger upprepade gånger att hon är "kissenödig" pappan frågar "är du kissenödig?" Sedan ställer sig föräldrarna o pussas och kramas medan dottern firtfarande säger att hon är kissenödig o behöver gå på toaletten. 

Sedan kommer deras vänner och de står och pratar istället för att hå på toaletten med flickan. Rätt va det är säger hon inget för då antar jag att skadan redan är skedd.

Detta tycker jag är riktigt oansvarigt som förälder. Hur svårt är det att ägna 5min av sin semester till att följa med sitt barn på toa istället för att ge det intrycket av att det är okej att kissa i poolen. Nu vet väl jag att en del olyckor händer och att det blir en del kiss i poolen ändå..men detta var ingen olycka ens ju!!

Själv är jag noga med att fråga barnen både nu och då om de behöver kissa- och de säger även till själva om de blir kissnödiga när de badar (till o med Leila denna veckan).





Ett enda stort kramkalas


2013-09-13 @ 20:34:25
Ikväll va vi på barnshowen som är varje kväll vid 19.30 här på hotellet (förutom onsdagar och lördagar) och ikväll var det ministars. Det var en massa barn i olika åldrar som hade klätt upp sig och uppträdde till låtar de själva valt. Snacka om att barnen var fastklistrade framför scenen när de andra barnen uppträdde.
 
detta avslutades med minidisco och efter detta kom Lollo och bernie på besök så alla barn som ville fick krama dom (detta sker varje kväll det är barnshow) och Elliott var såklart snabbt fram till kön även idag. Han älskar att kramas med dom. Både igår- sedan i förmiddags på lunchen - och ikväll har han fått krama dom.
 
Leila däremot är blyg och reserverad jämtemot dom. Där är de allt olika
 
 
nu är ännu en underbart varm dag till ända och barnen sover gott. Nu lite balkonghäng innan det är sovdags för oss vuxna. 
 
 





Dagens prognoser


2013-09-13 @ 07:45:05
Tyvärr regn på tisdag..våran sista ordentliga dag...men vi hoppas det ändras 😉 kanonväder ända till dess är ju grymt bra.






Att flyga med barn


2013-09-12 @ 13:18:46
Att flyga med barn är inte alltid det lättaste. 
 
Barnen var så glada och förväntansfulla igår och lekte som bara den på flygplatsen. Men den sista stunden började dom bli uttråkade då vårat flyg dessutom var försenat. Ni kan ju själva tänka er ekvationen av barn som redan är uttråkade innan de stiger på planet- hur det blir sedan uppe i luften!
 
i början var det väl ganska lugnt- men sedan när barnen hade ätit och vi vuxna skulle äta kom ALLT på en gång typ. Leila var ju kanske den som var mest uttråkad. Alltså- det spelar ingen roll hur mycket grejer man har med sig på planet för att de mindre ska hållas sysselsatta...är de trötta så duger ju inget ändå 😉Och det var ju typ den tiden på kvällen då det vanligtvis är sovdags.
 
5 minuter innan vi skulle landa somnade Leila av utmattning- sedan fick jag bära på henne fram till vagnen kom..för då vaknade hon. Vi hade tur med att väskorna kom fram ganska snabbt.
 
På bussen tvärdäckade båda barnen och när vi var framme vid hotellrt halv ett turkisk nattid så vaknade elliott en stund medan Leila fortsatt att sova. 
 
nu är vi i alla fall här och njuter av solens varma strålar och massa bad. Underbart!
 
Filippas allt är bra i Sverige 
 
 





soligt, hett...soligt, hett


2013-09-11 @ 19:06:00
 
tycker detta verkar ganska lovande jag :) Hoppas att det blir såhär!
 





Den 11 september 2013


2013-09-11 @ 07:10:34
Tjohooo! Kan ni förstå att dagen som vi längtat efter sålänge äntligen är här eller? Helt otroligt om ni frågar mig. Nu har man verkligen resfeber om något. Nu ska här packas packas och packas! Hoppas vi får med allt och inte glömmer något. Fast iofs är huvudsaken att man har med sig pass och biljetterna.
 
Kommer självklart att försöka göra någon liten rapport lite då och då så ni får se hur vi har det. Ett hett tips är att ni lägger till mig på instagram där jag heter just emlisch . Där lär det garanterat bli massa bilduppdateringar!
 
ha det så himla gott nu alla fina läsare ♥





en önskeoutfit för en kallare höst?


2013-09-11 @ 06:48:30
Det bästa med hösten enligt mig är alla dessa underbara stickade tröjor man får ta på sig riktigt ruggiga dagar. Själv har jag många enfärgade tröjor. Så blev allt lite smått förälskad i en multifärgad stickad tröja från modegallerian
 
http://s0.mgcdn.se/p/3/p/2/969109/f06149a25b558cab0c5c0a4e2df7ab3e/vila-multa-knit-top-1.jpg
http://s0.mgcdn.se/p/3/p/34/1207434/0c3ebb08cd985ec09d5f83eefa44576c/vero-moda-jeans-slim-fit-blatt-1.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till denna underbart mysiga och goa tröja skulle jag mer än gärna kura i hop mig med just ett par svarta jeans, eller kanske ett par mörkare blåa jeans... Så himla fint!





När liten blir stor??


2013-09-10 @ 21:55:00
Tiden går bara så fort så jag knappt inte hänger med. Nyss var Leila så liten och krävde uppmärksamhet och omtanke konstant. 
 
Nu är hon en stor tjej med långt lockigt hår som älskar att skrika så det skär i öronen på en, som mer än gärna säger bajskorv och skrattar åt det. Tjejen som gärna retas lite extra med storebror och helst av allt ska göra allt själv. Tjejen med stark vilja!
 
Men en sak är iaf säker- liten eller stor...hon kletar och kladdar fortfarande med allt som om hon vore en 8 månaders som nyss fått testa att äta själv för första gången. Bestick,vad är det/bordsskick vad är det??
 
Tur att hon är sååå söt iaf ;)
 
 









En riktigt bra dag imorgon.


2013-09-10 @ 20:20:40

Imorgon har jag bestämt att det kommer bli en riktigt bra dag❤

Först ska vi äta frukost frallor från fiket till frukost, sedan ska här packas och packas. Sedan vid halv 12 är det dags att bege sig mot Jönköping för att träffa systermoster Ellen och äta Myslunch med henne.

Sedan beger vi oss vidare mot nya äventyr...tjohoo❤ LÄNGTAR!






Förberedelser


2013-09-10 @ 09:46:00
 





Back to life-back to reality


2013-09-09 @ 06:22:24

Då var det måndag igen- och då sätter alla vardagliga bestyr igång igen. Jobb och dagis står på agendan i ett par dagar till åtminstone. Sedan väntar årets äventyr på oss ❤

Mycket som ska klaffa och va iordning till dess- men sen så behöver vi ju inte tänka på så mycket på en stund.

Önskar er alla en trevlig start på veckan ❤






För ofta


2013-09-08 @ 22:18:28

Så ofta önskar jag så mycket. Önskar och hoppas att saker och ting ska hända...

Önskar så att man hade någon man kunde prata med om saker och ting. Någon som lyssnar- någon som inte idiotförklarar en när man känner som man gör över saker. Någon som lyfter upp en när man är nere, någon som inte får en att undra varför man inte duger.

Har världens goaste barn och sambo- men ibland behövs det mer än så ❤

Önskar jag hade självförtroende.

Ja- listan över önskningarna kan göras låång... Men en sak kommer iaf slå in snart. Lite lugn och ro med mina allra närmsta ❤ tid till att bara rå om varandra och koppla av!

Resten hamnar på hyllan tills man snart blir påmind igen.






En kväll med jobbet


2013-09-07 @ 00:04:35

Hemma efter en kanonkväll med jobbet. Först blev det bowling och sedan käk på strandbaren i Tranås.

Var ganska nervös över att bowla då jag bara gjort det en gång tidigare. Men det gick superbra- och vårat lag vann. Ett presentkort på fiket är inte fy skam när man brukar köpa frukostfrallor där på lördagsmornarna.

Nu ska jag njuta av att sova barnlös i min egna säng. Sådant händer inte ofta. Godnatt ❤






6 dagar kvar...


2013-09-05 @ 21:12:21

Trött tröttare tröttast. Inne i ett virrvarr återigen... Tröttheten om kvällarna slutar med att jag somnar på soffan och blir tvungen till att lägga mig innan nio. Sedan stökar lillan till det om nätterna så man vaknar lika trött på morgonen igen (om man kunnat somna om ens.)

Men imorn är det fredag- och helg igen. Ska bli så underbart! Lite tid med barnen där de kanske är lite pigga och glada-till skillnad mot vardags eftermiddagarna efter dagis där de oftast är trötta och inte alls på humör.

Idag var jag iväg till Ica och handlade lite grejer inför resan. Typ tandkräm, tandborstar, lotion, lypsyl o sånt. Måste till Apoteket o köpa vätskeersättning, sollotion, dimor/immodium och lite annat smaskigt.

Det börjar närma sig...






Dagens sanning.


2013-09-05 @ 06:02:25

Godmorgon. Nu har Emelie vaknat till liv. Med snorig näsa, lite klibbiga ögon. Känns verkligen sååå underbart! Men hellre nu än om 6 dagar- för då väntar ju äventyret på oss.

Men måste erkänna att jag allt känner mig liiiite ynklig (men inte alls som när en Karl är förkyld)

Önskar alla en fin dag ❤






Bäst i hela världen?


2013-09-03 @ 16:20:43

Nyss sade min stoora kille något som fick mammahjärtat att smälta...bara sådär helt appråpå

"Mamma, du är bäst i hela världen"

Me like ❤






Sade jag det förresten att...


2013-09-03 @ 06:44:21

Burr. Det är HÖST ute nu. Är nästan så man får frost i näshåren när det är 4 grader på morgonen. På med stjärtvärmen- världens bästa uppfinning.

Godmorgon fina ❤






När aliens anfaller


2013-09-02 @ 20:32:40

Höll på att fullkomligt dö av skratt när jag kikade igenom mina bilder på iphonen häromdagen. Hittade nämligen en bild med en grön stråle nedanför min näsa...

Ser ut som en alien petar mig i näsan eller något ;)






Flamman


2013-09-02 @ 16:26:10
 
 
 
Numera kan jag titulera mig som flamman när spraytanningen börjar försvinna...för jämn bränna är det inte nånstans längre- bara fläckigt. Hoppas lite peeling hjälper





Tråkigt!!


2013-09-01 @ 20:22:58

Det händer inte så mycket härinne just nu. Anledningen till detta är väl att det känns som att man inte vill bli en sån där som varje dag typ börjar ett inlägg med " idag har vi gjort det här och det här " då kan det likagärna kvitta känner jag. Saknar inspiration och blogglädje just nu...bara grämer mig för en sak- samma sak som grämt mig hela sommaren! Den där förbaskade altanen som ALDRIG blir klar.

Trallen är iaf lagd- men resten då? Kommer börja snöa innan det ens blivit klart! Någon som vill hjälpa till att resa en altanstomme,haha!

Tur att vi åker utrikes en sväng snart ;) då kanske jag får min inspiration/glädje tillbaka?

Kan ju avsluta med o berätta att Elliott kom hem med en sur och besviken min efter sin första fotbollsträning (jag trodde det var för hans pappa åkte iväg utan honom)När jag frågade vad det var fick jag svaret: "jag gjorde inget mål". Sötnöten ❤

Hoppas ni alla haft en mysig helg ❤❤