JAg är trött


2008-09-30 @ 20:26:50
e så trött så jag har ont i huvudet. Kom hem från linköping vid sju, sedan har jag träffat min mamma o pappa som varit utomlands i en vecka :) Vi såg lite på några videor de spelat in på cypern.
Idag bestämde vi oss för en bil. Fick bli en volvo v70 2,0flexifuel -09 var jättefin och verkade lätt o köra med vilket jag tycker är ett plus.
Felåt, men orkar inte skriva mer än så. VArit full rulle sedan man gick upp vid fem i morse. 

Loovar att de kommer mera imorn.

nu väntar sängen :)


godnattkramar





Huh.


2008-09-29 @ 18:40:19
Då var den första arbetsdagen avklarad och gjord. Tänk att om två veckor kanske man inte behöver jobba mer på ett o ett halvt år cirka :) skulle va skönt o få va hemma o vila upp sig lite.

Har idag väldigt ont i svanken/ena skinkan. Vad kan de bero på? har ofta haft ont där på sistone ju. Man blir så stel av att jobba och det är de områdena som är värst.

När jag kom hem från jobbet så satte jag igång o laga mat. Idag blev det biffar, sås, potatis o lingonsylt. Det var jättegott!  Sedan cyklade jag en sväng till byn, handlade lite o hälsade på rara ellen en stund. Hade ju en bok o hämta ut på ica med så. Syrrans lilla son på fyra månader har gjort pricktest för han fått massa utslag. Det visade sig att han inte tål mjöl,råg och mjölk. Så kan inte hålla på å baka massor när stora syster är i närheten. Då är det ju synd om henne. Undrar om det är vanligt att bebisar blir allergiska mot sådant när de ammas?

Nää..jag orkar verkligne inte lägga ut några kort idag heller. Kanske imorn? Just de..imorn ska vi ju in till rejmes o provköra en v70 flexifuel. Hoppas den går bra så vi kan beställa en sedan :)

Hoppas alla har en trevlig kväll!

kramis





Nu är den här


2008-09-29 @ 18:34:43

äntligen har jag fått min efterlängtade bakreceptbok A piece of cake. Snacka om att man blev sugen på att baka massor när man tittade igenom den förut.

Me do like a lot!!






NErvöst


2008-09-28 @ 18:48:20
nu börjar man bli lite nervös o spänd faktiskt. Eller inte så. Men det är tio veckor kvar o man vet så lite känns de som. Som de här med föräldrapenning. Har inte en aning om hur de fungerar om jag ska vara ärlig. Som tur e så ska vi på infomöte om sådant den 7:E oktober så.  Sedan börjar ju föräldrakursen i slutet av oktober. På lappen vi fick stod de att man skulle läsa igenom alla böcker man fick på inskrivningen. Så har ju gjort de. O jag som låtit alla sidor som har med förlossningen o göra har nu läst lite om de.

Shit.. hur ska de gå? latensfasen tar visst ofta ett dygn tid för förstföderskor. Och som förstföderska ska man visst inte åka in förrän man har två tilll fyra enminuters värkar på tio minuter. Hur fasen ska man veta de?eller ja fattar väl me att man tar tid. Men menar.tänk om man går hemma i lugn o ro o sedan har man de där värkarna på tio minuter.. hinner man in till bb då? tänk om förlossningen sätter igång i bilen? har ju ändå 7 o en halv mil o åka. O  sen hade inte jag en aning om att de e vanligt att ha blödningar,avslag i upp till 6-8 veckor efter födseln. Shit..tänk om man går o blöder värsta störtfloderna i en o en halv månad..

Kan ju säga att ja nu inser att de verkligen fanns en anledning till att jag inte ville läsa innan. Nu sitter man ju här som ett skrämt frågetecken me massa funderingar o undringar.

Men men..säger som mamma sagt hela tiden.det kommer gå bra Emelie; kvinnor har fött barn i alla år.





lite bilder


2008-09-28 @ 18:08:11
slänger ut lite bilder från kameran. Skulle ta lite magbilder förut. Men blev bara sådana med kläder på.

först en bild på vårat hus denna veckan då andreas o svärfar trälar med staketet.


V29+1



har ni lagt märke til att jag faktiskt lagt till lite färg i magbilderna i detta inlägg? kommer svartvita imorn på själva magen tror jag. Orkar inte ta några idag.





till rummet?


2008-09-28 @ 12:44:50
har varit inne på panduros hemsida o tittat runt lite.,.

hittade en hel del grejer jag kan tänka mig till barnrummet faktiskt


   

e  schablon som man kan göra en bård av, stämpelsatser om de e flicka eller pojke, ursött tyg som kanske kan pryda babykorgen?






Booring blowing sunday


2008-09-28 @ 10:38:15
riktigt blåsigt ute idag med. Vaknade vid sju i morses o gick upp. Kände att ja intekunde sova längre på grund av att de va någon som levde livet inne i magen. Det är en riktig groda det där alltså :)

Blev sugen på att baka något gott bröd till frukost. Så ställde mig o gjorde lite hönökakor. Blev såå gott. Mums säger ja när smöret smälter på brödet!

Idag ska vi åka till andreas mormor som fyller år en sväng. blir väl kväller innan vi kommit hem antar ja. Är så de blir när man får åka med andra. E skönare o åka själva för då kan man åka när man vill ju. Är så sugen på att stanna på ica maxi på vägen hem o handla lite. Men de går väl inte för sig när man åker med andra antar jag!

E trött på o inte ha någon bil nu!!!

Kanske blir lite smink idag igen, så man känner sig lite färggladare i nyllet. ska nog ta o  fixa till mina naglar lite snart med.

Kan eventuellt bli lite bilder senare..får se. Ska be Andreas ta lite kort nu. Blir inte bra när man ska ta själv ju.

hoppas alla haft/har en trevlig helg!

kramis





Lördag


2008-09-27 @ 18:23:50
Nu är det redan lördagskväll. Är otroligt vad tiden går fort alltså. Helgen e ju redan snart förbi. Idag var vi i linköping en sväng. Var först på bilfirma o kollade på bilar. Men Andreas vill gärna provköra bilmodellen vi ska ha innan vi bestämmer oss för att köpa en. Och såklart hade de bara en sådan provkörningsbil o den va inte hemma i helgen. Så andreas fick boka tid på tisdag enbart för att få provköra. SEdan kan de nog bli affär.
Var på babyproffsen oxå o hämtade ut mitt presentpaket. Innehöll lite blöjor, en napp, en nappflaska, snodd till byxorna, erbjudande från go' boken, våtservetter, aminingsinlägg. HAr säkert glömt något, men men...minnet är kort men bra..haha!
Såg ett skötbord o en säng vi ska köpa. MEN orkade bara inte köpa me de hem idag. så kanske blir det på tisdag, eller så väntar vi tills det är dags o hämta barnvagn o babyskyddet om några veckor. Jag har ingen brådska, känner dock att jag vill möblera mittenrummet med byrå och hylla snart så det inte är helt tomt därinne.

nu håller jag på att laga mat. Vi ska äta lövbiff med ungsstekt klyftpotatis,morot, palsternacka och lite citron o limesmör till det. Ska bli gott. Blir att kolla på polisskolan samtidigt. Sedan blir det på smällen och lite godis till det.

Vad gör ni ikväll?

kramis





trettio


2008-09-27 @ 13:48:52
Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 29+0
  •  Bebisen väger c:a 1476 gram. *
  •  Bebisen är c:a 40.3 cm. *
  •  Du har klarat av 72% av graviditeten.
  •  Du har 76 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  • Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna.
    Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
    Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.






    V 30 (29+0)


    2008-09-27 @ 08:28:22
    yes.. nu går man in i den 30:e veckan då :)

    10 veckor kvar..förhoppningsvis gärna minus någon vecka :)





    de blåser ute.


    2008-09-27 @ 08:20:32
    usch de har börjat blåsa ute. Blåser inte storm, men ändå. Tycker inte om när de blåser. Ska snart hoppa in i duschen o göra mig iordning. Vid halv tio åker vi mot stan. Förhoppningsvis får jag förutom o gå i en bilaffär gå på babyproffsen och ikea :)

    vet ni vad..haha. Idag har jag äntlige plockat mina ögonbryn. Försummat dom sedan jag plockade förra helgen. Fy på mig!





    Imorn


    2008-09-26 @ 21:47:55
    imorn är det ny filmpremiär på canal+, då visas på smällen klockan åtta tror jag det var. Den ska jag se. Den är såå rolig o så bra :D





    Friday


    2008-09-26 @ 17:27:32
    blev inge me att åka o kolla på ny bil idag. Andreas ville passa på o bli klar med staketet medan han fick hjälp. Så blir en tvkväll för min del o när de är klara ska vi beställa hem pizza o äta. Får se om jag beställer det med, eller om jag tar något annat istället.

    Imorn förmiddag ska vi däremot sikta mot att åka till linköping o kolla på bilar o shoppa på ikea. behöver köpa träpersienner till köket, och sedan ska vi köpa hylla och kanske till och med byrå till det som ska bli barnkammaren.

    Vad händer hos er?

    kramis





    Nää, nu får de vara nog!


    2008-09-26 @ 16:31:39

    På lunchen på jobbet förut fick jag se att ett dolt nummer hade ringt mig o att de hade lämnat ett röstmeddelande.Blev givetvis jätteglad o tänkte att yes, nu ringer föräskringskassan o ska säga hur det gått med mitt ärende. Så ringde till inboxen o fick höra meddelandet. Det var allt från försäkringskassan.
     
    kärringen påstod att jag inte hade skickat in mitt havandeskapsinyg. Blev rasande när jag hörde det. Har jag gått och väntat i över åtta veckor, och inte fått nåt svar. OCh så NU två veckor innan ringer de och berättar NUU att de inte fått mitt moderskapsintyg! Snacka om kort varsel, de kunde ringt o sagt det tidigare!hon sade även att jag skulle skicka in det direkt så de kunde se om mitt ärende skulle gå igenom eller inte. Fy fan så dålig stil. För det första så har jag faktiskt skickat in mitt intyg. Bifogade det i mina havandeskapspapper. Var till o med så ordentlig så jag kopierade allting så jag verkligen skulle veta att jag hade skickat med alllt.

    Så de har slarvat bort mitt originalintyg någonstans. Fråga mig inte hur, Men de måste de ha gjort. för skickade även in uppgifter om min årsinkomst och det hade de visst inte heller fått. LUSTIGT VÄRRE. Så ringde in till fk förut och sa att de gärna kunde skriva en notis till min handläggare att jag faktiskt hade skickat in det o att det intyget som skickas nu är en kopia. Eftersom jag redan gett dom mitt original!!

    Kan man bli mer besviken än såhär? tjöt fan nästan förut. ATt de inte kan göra något rätt! bara massa strul från början. Så nu har jag lagt på de där intyget, och då kommer det väl itne fram förrän på tisdag. Och sedan ska det väl ligga kvar i någon vecka i en brevhög innnan de ens öppnar det. Och sedan ska de säkerligen slarva bort det oxå! O till råga på allt så kommer jag säkert inte få de beviljat nu bara för jag fått genomgå så mkt skit för att de ens ska kolla på de.

    Sååå arg och besviken. Ingen bra start på helgen!






    gravidbok


    2008-09-25 @ 19:01:06
    var precis inne på syster lyckligs shop. Fick där se att de säljer en gravidbok som man kan fylla i allt vecka för vecka. Kanske skulle ta o köpa en sådan egentligen. vet att jag är ganska långt gången nu. Men är ju ändå 11 veckor kvar. Och där kan ja ju föra in alla anteckningar jag har i min agenda sedan tidigare. 149 kronor kostar den, men är det ett onödigt köp?






    De börjar nalkas..


    2008-09-25 @ 17:55:57

    Har precis varit inne på jotex hemsida. Guud vad jag längtar till man får börja julpynta. Ska bli riktigt roligt.  Julen är nog den mysigaste och roligaste högtiden av alla tror jag. Man får umgås med sina nära och kära. Man får pynta massor..ÅÅÅ vad jag längtar dit med. Eller jaa..till första advent för då får man ju lov o ta fram alla julsakerna :)

    Lite grejer jag föll för på jotex hemsida:
    ¨




    de ja gillar mest av allt är nog den stora svarta stjärnan..så snygg :)






    haha


    2008-09-25 @ 16:18:45
    tänk vad man kan frösumma sig själv. sitter o tittar lite på gamla bilder. Då såg man iaf ganska vettig ut i hyn o så. Nu kan de gå en vecka innan man kommer på att man inte plockat ögonbrynen, o att raka benen börjar bli lite smått jobbigt. Tur dock att det inte är sommar, för bikinilinjen går inte o se längre ju..HAHA. o ansiktet är så blekt. Inte törs man sola solarie, och smink..vem orkar me de när man ändå bara ska jobba o gå hemma odra. Fy vilken slusk ja blivit!!

     
                                    saknar't<3





    MUMS


    2008-09-25 @ 15:55:19
    japp..idag fick jag mina negerbollar. Var och handlade efter jobbet och då köpte vi en förpackning med sådana. Så var tvungen o ta mig en hnär ja kom hem. Nu sitter ja o slappar framför vänner en stund. Tänkte ta o laga lite mat snart. Ska göra raggmunkar. Fick ett oerhört sug efter det idag. Så ska ta o göra några stycken..gott värre :)





    LÄÄNGTAN


    2008-09-24 @ 19:29:17


    Längtar längtar längtar något så enormt. Det bara pirrar i hela kroppen när jag tänker på att vi snart kommer vara tre stycken i vår lila familj :)
    Mummy loves you already <3





    smycken


    2008-09-24 @ 19:02:45
    sedan när bebisen har kommit så tror jag bestämt att jag måste köpa ett halsband o ha namnen i. grodans namn o såklart älsklingens namn. Så jag alltid bär dom med mig. Hittade den perfekta hemsidan för det

    www.namnsmycken.com 


    tyckte dessa var ganska fina






    gravidbegär


    2008-09-24 @ 18:45:31
    vad sugen jag blev på chokladbollar nu då.. Vad gott det skulle va.

    Men orkar jag baka några?





    äntligen


    2008-09-24 @ 18:43:42
    äntligen har jag lyckats städa klart. Har bara kvar o lägga på mattorna på golven; de får bli när golven torkat. Usch..nu blir det inte mer idag. Ont i svanken o i lår/vader.. lär nog bli en krampfylld natt igen vill jag lova!

    Ska bara ta de lugnt nu o se lite på tvn. Tänkte se på christine sen vid sju o avnjuta en smörgås o lite varm choklad till. Såå mumsigt o mysigt så. Sen blir det väl förlossningskliniken klockan åtta som vanligt och riskförlossningar efter det om jag orkar.
    Idag är det exakt en vecka kvar till Grey's anatomy börjar igen. Så nästa onsdag vid nio kommer man sitta bänkad framför tvn- galen anhängare som man är :) Vad jag längtat.





    usch


    2008-09-24 @ 15:23:31
    haha..tänk vad ens lycka kan ändras snabbt o hastigt. Eller nävars. Men kom just på att jag måste ha min storstädning idag istället. För imron kommer mäklaren hit och ska värdera vårat hus. Så då kan de ju vara bra om det ser rent o propert ut.

    ÄR väl bara o ta tjuren vid hornen igen då. BLÄÄ





    lyycklig :)


    2008-09-24 @ 15:10:17
    Idag har vi varit hos barnmorskan. Gick jättefint. Min barnmorska som jag har annars var sjuk så vi fick en annan barnmorska idag som var snäppet äldre. Men ack så mkt trevligare o roligare faktiskt. började såklart dagen me o ställa mig på vågen utanför rummet, stod på 82..så har nu gått upp 10 kilon istället för de sju jag hade gått upp sist. Haha..jag vet att en del kommer tycka att jag väger mkt. Men det gör inte mig något. För de kilona jag gick upp precis innan jag blev gravid o de efter vet jag att jag kan gå ner igen så. Det är inge man ska hålla på o joxa med nu.

    Mitt blodvärde var normalt, blodtrycket med,  och urinet såg jättebra ut med. Sedan lyssnade vi på hjärtljuden o det  var såå mysigt. Hade kunnat ligga där hela dagen o bara lyssna. Fick aldrig veta vad hjärtljudet låg på denna gången, för bm höll på o tryckte o klämde på magen precis innan så hon skulle få se hur barnet låg. Vilket hon sedan kom på inte var så smart eftersom de påverkade hjärtslagen. Men hon sa att d lät normalt så.  Sedan mätte hon magen; mitt mått var 28. O så frågade hon mig hur mkt jag trodde bebisen vägde. Jag hade inte en aning så drog till med 1,5 kilo. Men hade fel. Bebisen väger nu cirka 1 kilo och är 35 cm lång.

    Sedan satte hon igång o klämma på magen igen och det gjorde faktiskt ganska ont. Så hittade hon huvdet o sa att jag skulle lägga händerna där hon höll o klämma, Men inte kände jag något. hon sade att bebisen för tillfället låg med huvudet nedåt. Var ju så rädd för o skada bebisen så vågade inte trycka hårt. Men andreas tryckte o sa att han kände. Såå magiskt. :)

    så nu e man i extas o i ett stoort lyckorus. Ska tillbaka om exakt tre veckor igen; den 15:e. Sedan hade ja fått brev hemskickat om föräldrakurser. Så den 28:e oktober blir första av tre föräldrakurser.

    åå.tänk att man äntligen har hamnat i det stadiet där det händer massa grejer jämt..hihii :)





    sovmorgon o fortfarande trött


    2008-09-24 @ 07:18:20

    usch.. känns som jag sovit ännu färre timmar än vad ja brukar trots att jag gick o lade mig tidigt och trots att jag fick sova två timmar längre. Lustigt värre! Har iofs vaknat många gånger inatt med kramp o toabesök. Men har ju ändå sovit längre än ja brukar.
    Ska snart ta o göra iordning lite frulle. Älsklingen kommer hem snart, sen ska vi åka till barnmorskan i mjölby. Hoppas allt går bra :)

    Sen blir det jobb i fyra timmar..så skönt o jobba halva dagen bara :)






    tröttast i östergötland


    2008-09-23 @ 19:39:56
    e frågan om det inte är jag.. är så trött nu. Har stått ute o kollat på A o svärfar när de satt upp staket. Blir jättefint. Men det blev kallt ute o jag fick ont o fötter o rumpa efter o ha stått läänge så gick in istället. Och nu är det kolsvart ute visst, det mörknar på fort.
    Ja vet att ni tänker att herregud; stå i en o en halv timma är väl inget. Men har stått i åtta timmar i sträck på jobbet me o samtidigt lyft tungt, och gjort jobbiga rörelser. Så de känns faktiskt..Tar emot.

    Nää..ska inte klaga mer. Ska nog ta mig en macka faktiskt. Är lite sugen..hönökaka med ost. MUMS :) Lite varm choklad med kanske?





    Huh


    2008-09-23 @ 16:30:45
    då var tisdagen gjord med då! har avnjutit en middag bestående av tacos med älsklingen, det var jättegott :) Nu sitter ja här o surfar lite grann. Fick se något mobbat; skickade ett mail till försäkringskassan för mer än en månad sedan om att vi ville gå på en infokurs om fp, fick svar på mailen idag först. Mobbat eller vad? De är så slöa så det är inte sant!

    Imorn har jag sovmorgon. Kan sova två timmar mer än ja brukar på morgonen om jag vill. Så det ska jag försöka göra. Kan inte va så svårt :) Sedan ska hjärtat o ja åka till barnmorskan. Hoppas allt står rätt till :)





    massa snoppar överallt


    2008-09-23 @ 16:23:01
    haha..jaa igår fick jag för mig att jag skulle kolla på outsiders på femman klockan åtta. Hade inte en aning om vad det skulle handla om. Men det fick jag bli varse om. Hela programmet handlade om naturister. folk som gillar att vara nakna jämt. Haha.. såg bara en kvart sedan tröttnade jag av tristess. Menar de  killarna som va me va inte ens snygga, o inte hade de något speciellt o skryta med heller. Man har ju sett mkt snyggare, haha!

    någon mer än jag som såg på't.? trodde de drev med en först men..





    TÄVLING


    2008-09-22 @ 19:22:36
    var inne på www.englasshowroom.com som jag alltid brukar dagligen. och fick se att hon har en tävling där man kan vinna presentkort på prouds kläder. Så var självklart tvungen att anmäla mig. De har ju jättefina mammakläder, barnkläder me för den delen :) så gå me o tävla ni me vet ja!





    V 28+2


    2008-09-22 @ 18:15:22
    oj oj oj..blir bara fetare o fetare ju..haha! Det är ju bra.. då ger jag ju barnmorskan nåt o klaga på på onsdag! men men.. får ta tag i allt efter bebben kommit sen :)

     

      
     





    Buffelibuffelibuff


    2008-09-22 @ 17:02:22
    sitter här med datorn i knäet. liila grodan i magen sparkar o buffar runt som vanligt. Är så mysigt. Brukar ta en stund varje dag då jag lägger mig på soffan, drar ner byxlinningen liten så magen e i vädert sen ligger ja där o bara tittar o tittar på magen..för varje gång det buffas runt så syns det jätteväl när man tittar. Ena stunden e grodan mest på högra sidan o andra stunden på vänstra. Gud så mysigt. tänk att de verkligen ligger en liten människa därinne i magen..det är stort! något vi själva gjort ju :)

    På onsdag är det dags att hälsa på hos barnmorskan igen. Hoppas man inte gått upp alltför mkt sedan sist o att måttet är hyfsat o att man inte har dåliga värden. :)

    vad jag längtar. Vill att du ska komma ut snart ju min lilla groda..men de dröjer förhoppningsvis elva veckor till minst.





    matlagning


    2008-09-22 @ 15:36:44
    nu ska ja ta o laga lite mat, varje dags måste o så kul. Idag blir det korvstroganoff o makaroner. Gott gott gott.. skulle kunna äta de varje dag ju :)

    va har ni ätit för gott/ ska ni äta för gott idag då?





    trött.


    2008-09-21 @ 20:51:40
    nu är ja så trött som man kan bli. har inte ens hunnit lägga ut några bilder på magen idag. Men det får komma imorn istället. Känner att ja inte har tid nu.. prioriterar att gå o lägga mig i sängen istället tror ja. Ska ju upp vid fem imorn igen så. kommmer eventuellt bild på min nya jacka imorn me.

    Vi såg på irene huss förut me..guldkalven. Den var ganska bra men nackdelen va att ja missade de ensamma mammorna;men de går väl i repris någon dag va?

    ha en fortsatt trevlig kväll allihopa!
    kramar





    Dagen


    2008-09-21 @ 18:48:42
    ja..detta har varit en lång dag. Var hos mor o far o åt vid ett, sedan blev det a6 en sväng. Där hittade jag en vinterjacka/kappa på hm o sedan ett par gråa mammamysbyxor, o två par vantar. Skönt o äntligen ha de köpt vill ja lova. För är för stor för mina gamla jackor nu ju :( 

    När ja kom hem plockade jag upp äpplen från gräsmattan i vår trädgård o sedan ställde jag in utemöblerna, så nu är det väl slut på sommarn helt då *suckar*
    hörde att en klasskompis äntligen fått sin bebis nu, blev en flicka som skulle heta Isabelle; vilken tur. då kan vi stryka det namnet på vår lista då :) Andreas ville ju jättegärna att vi skulle ge grodan de namnet om de blir en flicka. Men nu går ju inte de :P

    nu har älsklingen gjort iordning lite varma mackor som snart ska avnjutas. SEdan blir det tv, får inte glömma de ensamma mammorna ikväll ju.

    jobb imorn igen då..imorn har jag exakt tre veckor kvar att jobba, eller 22 kalenderdagar kvar, eller 16 arbetsdagar :) om det nu vill sig.. hoppas inte man behöver bli besviken på f-k





    En skön söndag


    2008-09-21 @ 11:43:22
    jaa..äntligen har det börjat bli lite mer behagligt ute, inte lika iskallt som de var för ett par dagar sen ändå. Idag har jag och älsklingen varit ute o cyklat. Vi behövde handla lite, sedan va vi hos mamma o pappa en liten stund.
    Vid ett ska vi till mamma o pappa igen o äta lite grann, blev ju bjudna på middag o då tackar man ju inte nej.
    Imorn åker de iväg till cypern i en vecka. Så blir skönt o få träffa dom lite innan de åker. Haha..är så orolig för dom så sa till mamma att hon fick lov o skicka ett sms när de hade kommit fram så vi vet att de lever!

    Ska följa med sis o hennes kille en sväng till jönköping sen efter middagen; behöver köpa en kappa o ett par stövlar. Ett par stövlar som e rymliga vid vaderna så man verkligen kommer i dom sen. Blir nog ett par mysbyxor med :)

    vad ska ni göra idag?





    Mumsigt värre


    2008-09-20 @ 17:07:55

    Gjorde för ett par timmar sedan två röror; en med tonfisk ,creme fraiche, rödlök, paprika och dill och dessutom en med kyckling, paprika, gurka, rödlök, creme fraiche och curry. Gissa vad vi ska äta ikväll? Japp..blir bakad potatis,. Gud så gott det ska bli faktiskt!

    Nu har vi sålt bilen med. Så nu blir det o cykla vart man än ska. Lär inte bli att åka och shoppa nåt heller förrän vi köpt ny bil. Vilket känns som att de kan dröja big bouta länge..surt värre. Speciellt nu när man sitter här och är sugen på att handla något gott att mumsa på till kvällen, lite godis eller nåt. Orkar fasen inte sätta mig på cykeln!

    Vad händer hos er ikväll då?






    till anonym


    2008-09-20 @ 17:02:19

    nope..ja har inte skällt ut nån jag känner eller nåt. HAr bara spekulerat i vem jag trodde det kunde vara. Det är inte det samma som att hänga ut en person! KAn ju tala om för dig att ditt inlägg inte var speciellt roligt o få..för man tar faktiskt åt sig extra mkt när man är där ja är just nu!!  Och just nu är min främsta anledning till att lösenskydda bloggen att undvika sådana oförskämda påhopp från folk som inte ens vågar visa vilka de är utan istället skriver anonyma inlägg! FEGT






    29:e veckan


    2008-09-20 @ 14:58:43
    Idag går jag in i 29:e veckan ( v28+0) så nu går det snabbt framåt här!

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 28+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 1286 gram. *
  •  Bebisen är c:a 38.9 cm. *
  •  Du har klarat av 70% av graviditeten.
  •  Du har 83 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  • fatta att man gått 70 procent av graviditeten, hihi :)

    Men sen läste ja det här med :
    Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare. såå..shit. Nu kommer man ju o känna efter varje timma o räkna o hålla på!






    lösen


    2008-09-20 @ 13:50:07
    så nu har ja skickat anvnamn och lösen till er som vill läsa.. om läser inläggen jag skrivit till er så står anv namnet o lösen under e-mailadressen (endast ni kan se de när ni loggat in o läst inlägget på erat konto)

    fixar så de blir lösenskyddat från o med ikväll

    exempel på hur det ser ut på era konton när ni klickat fram till era kommentarer: emlisch (anv:xxx lösen:xxx) fast de står me blå text.





    så drygt då


    2008-09-20 @ 08:59:16
    nu hade de minsann visst bilder på kappan jag velat ha..o tydligen verkar de som att de sålt den i internetbutiken iaf. Men hur fasen kunde jag missa de? Var ju igång och letade som en galning på hms hemsida flera dagar...blir galen!!!

    Den hade varit perfekt ju






    vill ha


    2008-09-20 @ 07:52:53
    just de ja.. glömde ju o nämna att jag måste köpa leilas bakbok med. A piece of cake. Finns ju många riktigt smaskiga recept i den boken kan jag lova! Måste man alltid bo så långt bort från allt!






    uppe med tuppen


    2008-09-20 @ 07:38:33
    ja.. idag blev de visst så att man gick upp me tuppen typ. Vaknade vid halv sju o kände mig jättepigg, men låg kvar o drog mig till för tio minuter sedan typ. Kan iofs förstå att ja vaknade tidigt idag eftersom ja gick o la mig vid tio igår så. Är ju så med att det är mkt tankar o frågor som flyger runt just nu. Får jag penningen eller inte? måste ju få veta har bara två arbetsveckor o en dag kvar o jobba i sådana fall. Behöver köpa ny jacka med, men då måste man ju åka någonstans o vi kommer antagligen inte ha bil på några veckor from idag så. Usch..vad svårt allt ska bli jämt då! Sedan måste jag hinna göra iordning i tvättstugan innan jag blir alldeles för stor o inte orkar göra nåt alls!
     
    men men.. försöker vara optimist o tänka att de mesta löser sig naturligt så!





    haha..


    2008-09-19 @ 21:25:17
    ursäkta..var bara tvungen..kolla in denna länken  finns de verkligen så sjukt folk?? undrar vad han fantiserade om att bilen var för något..kan man tända på bilar så pass?





    Sista chansen


    2008-09-19 @ 21:13:58
    tomorrow morning i'm fixing it!





    hur ska man orka?


    2008-09-19 @ 16:42:44

    huh..har precis legat på golvet på toan o torkat i duschen. Såg förjäkligt ut där på kaklet.. kan säga att det var riktigt jobbigt. Känns som allt bara blir jobbigare o jobbigare nu. Och ´jobbigare lär det ju bli..hahah! Vet inte om jag orkar damsuga överallt me..måste nog ta de lite lugnt nu, får bli damsugning imorn kanske?

    Ringde till försäkringskassan förut. Men de kunde ju självklart inte se om jag hade fått penningen beviljad eller inte.. men de skulle skriva en notering om att de skulle ringa mig såfort de va klart. Så  hoppas att de ringer nästa vecka. Kommer säkert inte få veta..då blir ja sur!








    usch..


    2008-09-19 @ 15:14:46
    fortfarande smått förbannad sedan de dumma inlägget igår! känner inte för att skriva om nåt speciellt idag för de! Städning står iaf på menyn, sedan ska vi avnjuta lite mat från le bistro ikväll. Det ska bli mums fillibabba.

    får se om de blir nåt me lösenordsskyddat idag eller om jag tar de imorn iställe när ja har nya krafter!

    hoppas alla andra har en bra dag

    Vad händer hos er ikväll förresten*?





    nää.. nu jävlar!!


    2008-09-18 @ 20:26:27
    nu har ja fått en sån där jävligt taskig kommentar av NÅGON som jag TROR jag vet vem det är..är det du så kan du ju säga de direkt till mig istället tack !e de du så e de jävligt lågt o fegt!

    Så nu har jag bestämt mig!! blir lösenskyddat from imorn kväll!! hör av er om ni vill fortsätta o läsa så ska jag avgöra vilka som är lämpade att få fortsätta läsa.. har redan några stycken som jag verkligen tycker tillhör den kategorin som bara varit snälla o trevliga hela tiden <3

    GODnatt
    Sängen o idol väntar nu





    usel mamma, jag?


    2008-09-18 @ 18:36:23

    Ja..så kände jag det igår..kände mig totalt värdelös. Min stressadesyster kom hit med lilla william akut o undrade om vi kunde vakta o honom då min lillasyster som hade lovat o vara barnvakt inte hade kommit hem än. Så vi sa ja och jag skojar inte; så fort jag satte ner bilbarnstolen i soffan o skulle ta upp honom ur stolen så började han illtjuta. Sedan höll han på så i nästan en timma..han tjöt o tjöt. Och vi försökte med allt möjligt. vi bytte blöja, satte oss nära tvn så han kunde titta på de färgglada konturerna, vi testade o lägga honom i vagnen.
    Men inge hjälpte. Snacka om att man kände sig illa till mods; man ville ju så gärna trösta honom o få honom sluta gråta. Men de gick verkligen inte.  Men sen kom lillasyster hit med och efter en stund så sa jag att ta o lägg honom i vagnen o gå hem till mamma o pappa istället så kanske han somnar på vägen. Och tänk..det gjorde han faktiskt den söta ängeln. när de kom till mamma o pappa sen så låg han i vagnen o sov så sött. Han fick en jobbig eftermiddag stackarn men sen va han såå glad o flinig när han vaknade.

    Usch..undrar just hur man ska klara av att bli mamma när maninte ens kan trösta en bebis.fyyy






    Kanske?


    2008-09-18 @ 18:14:22
    på lördag kommer en man hit från skåne o ska köpa våran bil..Hoppas bara de blir så så han inte av någon konstig anledning ångrar sig eller nåt. Det hoppas jag inte.för det är faktiskt en fin o bra o välskött bil.Synd nog så passar den inte oss längre. Vi behöver något med större bagageutrymme.  
      


    Sååå nästa bilköp lär bli en volvo v70 flexifuel, den nya modelllen. Vilken färg har vi inte bestämt än men en sådan lär det bli 

    den kommer jag o bebis ååka många resor i :) pappa me såklart..en riktig familjebil





    Ska jag`?


    2008-09-18 @ 17:13:27

    Ja ni kära läsare.. nu får ni en sista chans att påverka mitt beslut om att lösenordsskydda bloggen eller inte. Skriv er åsikt så får vi se vilket de blir.. har två röster för lösenordsskyddat än så länge..Och om jag skulle lösenordsskydda bloggen så kommer jag givetvis ge lösen till alla som vill läsa..bara o skriva mail eller blogg adress.






    funderingar från ett varmt vardagsrum


    2008-09-17 @ 18:08:05
    sitter framför kaminen i vardagsrummet o myser..det sprakar så härligt. Sitter här och funderar på att lösenordsskydda min blogg.. om jag ska göra de eller inte. Då får man lite mer koll på vilka som läser, och sedan hatar jag att vissa personer alltid ska göra spe av vad man skriver.
    Att en del dagligen ska skoja o stoja om saker man faktiskt verkligen skrivit för man tycker det är viktigt. Skriver inte i bloggen för att alla andra ska kunna ha roligt åt en. Skriver faktiskt mest för min egen skull. för jag tror att det kan vara bra att skriva av sina tankar, funderingar med mera. Och nu när man är gravid så finns det mkt mer o skriva o fundera om., o då kanske det kan va kul att ett år från nu gå tillbaka och titta hur det såg ut då..hur man mådde o allt sådant!
    Vill jag referera till bebben i magen som grodan eller som vårt mirakel eller kärleksbarn; så vill jag kunna göra det utan att träffa folk dagen därpå som ska hålla på att göra spe av en. För det gör VISSA personer och jag tycker det är elakt.

    Såå..nu har ja skrivit av mig igen.. men hur sjuttsiken ska jag göra.*hmm*





    trött


    2008-09-16 @ 23:38:25

    sitter här o e trött som ett as o tjuter! dessa hormoner som spökar alltså. E såå trött. MEn kan inte sova.. måste sova för ska ju upp fem imorn bitti..men inte går de inte. kommer va helt förstörd imorn ju. BLIR GALEN PÅ DE HÄR!






    ååå..snart kommer den kanske


    2008-09-16 @ 19:28:28
    var nu ca 5-6 veckor sedan vi var och beställde våran fabriksnya barnvagn från emmaljunga. En emmaljunga citycross duo. Liggdel i svart beige och sittdelen i svart. De sa att leveransen skulle vara på cirka 10 veckor.så om en månad KANSKE den har kommit om man har tur *hoppas*

     


    och förhoppningsvis får vi me oss babyskyddet vi beställde från akta graco då med






    ÄNTLIGEN HEMMA


    2008-09-16 @ 18:35:17
    äntligen får man sätta sig ner o ta en lugn stund i soffan. HAr varit full rulle ända sedan man började jobba klockan 6 i morse. Efter vi slutade jobbet så åkte vi iväg till city gross för att storhandla lite. Inte alls kul men ett nödvändigt måste ibland! som tur var åkte min älskling o ja förbi mcdonalds på vägen dit så stannade där o mättade våra hungriga magar innnan vi åkte o handlade! Det var mumsigt!

    känner att ja inte har så mkt att säga idag faktiskt. Är mest trött o seg faktiskt.

    Vad gör alla andra idag då?





    reda ut


    2008-09-15 @ 19:08:35
    va en som frågade om havandeskapspenningen och mitt svar är detta: Jo man har rätt till att ta ut föräldrapenning 60 dagar innnan födelsen med. Men De dagarna vill man ha sparade till senare när barnet är fött..de lär behövas då! Har man ett tungt jobb där man inte klarar av att utföra de dagliga arbetsrutinerna man gjort innan pga alltför stora kroppsliga påfrestningar så kan man få beviljat att få havandeskapspenning 60 dagar innan beräknat födelsedatum. så därför vill ja i första han försöka få det beviljat då jag faktiskt har ett riktigt slitsamt och tungt jobb!

    såå..nu har man återigen skrivit av sig lite :)





    VAD tror DU?


    2008-09-15 @ 18:19:02

        

    blir det en pojke eller flicka?
    ja tror det blir en pojke eftersom jag är rätt rund. Eller jaaa..en känsla man har bara





    for me?


    2008-09-15 @ 18:00:55
    åå..de här skulle jag vilja ha på mig i vinter. Kan iofs redan nu säga att jag inte kommer köpa den rosa kappan från laredoute; då den kostar för mkt eftersom jag antagligen inte kommer kunna ha den nästa år igen så. Men ändå.

    -Stövlarna från skopunkten verkar vara väldigt rymliga, vilket man nog lär behöva med svullna fötter.
    -Skinnhandskarna från lindex e snyggt ihop med stövlarna
    fast sedan hittade ja en mössa o vantar på hm's hemsida som va såå söta ju.






    hur lång tid ska de behöva ta?


    2008-09-15 @ 17:29:27
    nu är det 6 veckor sedan jag skickade in ansökan om havandeskapspenningen; harinte fått något svar än. FAsen..det är mindre än en månad kvar till jag skulle få gå hemma i sådana fall. Tänk om man inte får svar innan dess? blir så jädra nervös på att jämt gå o oroa mig över det här. Vill veta nu ju!!!!!

    Uppdatering: Har ringt o frågat; men då sade de bara att de hade fått in blanketten, det var allt! O de va för två veckor sedan nu.

    sedan har jag skickat anmälan till infoträff om föräldrapenning TRE gånger via mail. För på hemsidan står det att anmälning endast sker via mail. MEn inte har man fått nåt bekräftelsesvar än. Ringde till och med till dom om det men då sa de att det enda de kunde göra var att skicka ett mail från dom vidare till mitt lokala kontor! AAAAA..BLIR GALEN!!





    Månday


    2008-09-15 @ 16:05:44
    Idag va de så dags o bege sig till jobbet efter en ledig helg. Var riktigt tungt idag vill ja lova. att ständigt behöva slita o dra o lyfta tunga saker o böja sig ner är ingen höjdare när magen växer o växer. Men har överlevt ändå på nåt sätt.

    Ska snart iväg till syrran o fika lite o gosa me deras lilla son.

    Nästa vecka, på onsdagen är det dags att åka till barnmorskan igen. Ska bli kul o höra hjärtljuden igen. Sedan ska vi dit den 15:e oktober igen nästa gång, tre veckor senare :)

    lycka lycka lycka





    dåligt


    2008-09-14 @ 19:51:43
    började kolla på kvällens avsnitt av one tree hill förut. MEN kan säga att jag slutade kolla rätt fort. när en serie börjar med intriger så kan jag inte med o titta bara för ja tycker det är så hemskt. Hoppas på bättre avsnitt nästa vecka så man törs se igen. Har precis kollat klart på remember the spartans. Aldrig sett en så dålig parodifilm! blev inte ett dugg imponerad av den! Godiset man åt till var mkt intressantare då!

    nu väntar snart andra avsnittet av ensam mamma söker. så ska duscha av mig lite innan de o sen lägga mig i sängen o kolla, sen kanske man somnar hoppas jag :)imorn blir det jobb igen. Förhoppningsvis är det BARA fyra arbetsveckor kvar imorn..det återstår att se dock!

    hoppas alla har en bra söndagskväll.

    puss puss 





    ååå..


    2008-09-14 @ 17:20:33
    blir galen av att inte veta vad det blir..vill ju köpa kläder. Men när man inte vet vad det blir så går de ju bara o köpa så neutrala kläder som möjligt. Det känns såååå trist ju! MEn huvudsaken är att våran lilla groda kommer ut frisk. Fick nyss höra från min systers sambo att hans syrra som egentligen ska ha i mitten av november har fått åka in till sjukhuset för bebisen redan nu ville komma ut. Hon har fått medicin som ska stoppa upp födseln. Så är väl bara o vänta o se.. efter erfarenhet från olika förlossningsprogram man sett så går de inte att skjuta upp födseln så länge ändå. Usch..stackars dom! Där hoppas man verkligen att man själv inte hamnar!





    lite läsning i mörkret


    2008-09-14 @ 17:06:31

    När det är såhär mörkt o kyligt ute tycker jag att det kan vara mysigt att krypa upp i soffhörnet o läsa en bra bok. Två böcker som jag läst o som passar mig alldeles ypperligt just nu är Belinda Olssons två romaner om nyhetschefen Agata Hansson. Gravidchock-reporter erkänner och sedan fortsättningen Otrogen på öppen gata. Riktigt bra läsning om jag får säga det själv, och jag kan lova att det bjuds på många skratt. Finns i pocketformat på bokus bokhandel här på nätet, de kostar inte ens 40:- styck.








    Segardag


    2008-09-14 @ 15:05:32
    sitter här isoffan o småhuttrar..börjar bli kallt ute nu faktiskt.  Snart ska vi iväg o fika lite. Ikväll blir det mat o sedan film. Sedan gå o lägga sig skapligt eftersom vi ska upp tidigt imorn o jobba igen.


    vad händer hos er idag?





    filmen igår


    2008-09-14 @ 12:51:00
    igår hyrde vi en ganska rolig film ; dumpad. Visst filmen kanske innehåll lite mkt snusk emellanåt..men fasen vad man skrattade ändå. Det värsta är att man fick se huvudrollsinnehavaren naken ett par gånger. Så nu kan jag inte se på how i met your mother på trean på några dagar för då kommer jag bara o tänka på hans snopp tror ja..HAHAHA





    de gäller att ha tur.


    2008-09-14 @ 11:55:59
    eftersom min syster fick barn för ungefär fyra månader sedan snart så hade hon en hel låda full med mammakläder som jag fick ta med mig hem o se om jag kunde ha något av de. Snacka om tur faktiskt. För de va hur mkt toppar o byxor som helst. Tänkte herregud när jag tog upp allt nyss. Så mkt kläder hade nog jag aldrig köpt själv. Haha..eller kanske.
    Men behöver ju inte tänka på de nu.

    Så tänkte ta o prova kläderna nu. Och är det något som är för stort så gör det inge..för det är ju tre månader kvar o man hinner växa en hel del på dom tre månaderna tror jag.

    vad gör alla andra idag då`?





    hahahhaha


    2008-09-14 @ 10:49:40


    ja du lilla grodan i magen..du får förlåta att din mamma e ett sådant mongo..hihi!





    RECEPT - TACK :)


    2008-09-14 @ 10:06:48
    idag är en sådan dag när man känner för att fixa inne. Är lite sugen på att baka någon god kaka. Någon som har något gott recept o dela med sig??





    usch vad ja svullat.


    2008-09-13 @ 21:30:47
    bläää.. precis proppmätt nu. Åt fläskkött med potatisgratäng o rödvinssås till middag o sedan smällde ja i mig lite godis och läsk. Nu är magen full. Känns som den kommer spricka.

    men måste ju unna sig själv nåt ibland :P





    v 28


    2008-09-13 @ 17:24:27

    har äntligen tagit lite bilder på magapimpen/lilla grodan. 

       






    oj oj ojj då, så synd de kan vara om honom!!!


    2008-09-13 @ 15:38:21
    läste nyss rubriken på expressens hemsida. Att Anders Eklund som mördade egnla blir hotad i häktet. Varför ska de va så jävla synd om honom för? Det är väl sådant man får ha med i beräkningen när man begår så hemska o vidriga brott eller?? Usch..tål inte o se fanskapet ens. Han är sjuk, sjuk i huvudet! Och att tänka att jag träffat honom flera gånger o serverat mat till honom o att han har flirtat med mig. Det är för mig ett enda stort kräksmecka att de kunde varit jag. Men värst av allt är det för hans offers familjer som förlorat de bästa de haft i livet..något de aldrig kan få tillbaka. och då ska han sitta o klaga på att han terroriseras i häktet!





    fy bubblans.


    2008-09-13 @ 14:49:53
    ser på sjukhusets repriser just nu. Är ett invandrarpar som fått trillingar födda 8 veckor för tidigt. Usch..tänk er o ha tre små bebisar som man måste mata. Man får ju amma konstant. Nee..en åt gången räcker.






    ååå..


    2008-09-13 @ 14:28:00
    min mamma hade varit i stan igår. Och då hade hon varit på rusta och köpt en ryamatta som var rund och hur go o kelig som helst. Stod en låång stund på mattan vill jag lova. Den hade kostat 598:- förut o kostade nu 299:-De vill ja ha en till barnrummet ju! Var inne på rustas sida för ja ville hitta en sådan men hittade bara de som va i måttet 80. Fast iofs skulle de inte va fel med limegrönt heller istället för grått. Men de beror sig ju på va de blir för kön. Så antagligen får de bli en grå istället.

    Men titta såå fin den här gröna va me. O den kostar 149:-



    vore fint o kunna kombinera den här mattan med ikeas gröna saker.






    Wiiiie :)


    2008-09-13 @ 10:27:55
    Idag är det exakt tre månader kvar till beräknad födsel ; såå glad o lycklig. Det har gått så fort nu på sistone ju!

    Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 27+0 eller 28:e veckan
  •  Bebisen väger c:a 1099 gram. *
  •  Bebisen är c:a 37.5 cm. *
  •  Du har klarat av 67% av graviditeten.
  •  Du har 90 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008


  •  

    Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1000 gram, eller 1 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.


    Om din bebis föddes nu skulle den ha 85% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

    Kommer nog lite bilder senare idag, eventuellt!


     






    hm har fått in lite nytt


    2008-09-13 @ 10:19:57
    var inne på hms hemsida igår och kollade runt lite på bebisavdelningen. Har sagt att william ser ut som superman ibland när emma eller fredrik håller honom så han ligger på mage. Fast iofs va det ett tag sen nu. Men sedan dess har ja letat efter superman body eller något liknande. och nu hittade jag en pyamas. visst e den cool?



    de här sakerna va inte heller dumma

                      

    såå lite fanns de iaf. Mammakläder med. Men helst vill ja ju ha kappan =/





    jag är kär


    2008-09-13 @ 10:03:54
    såg reklamen från hm på tvn häromdagen. Snacka om att jag blev förälskad i den färgglada kappan för 298:- den verkade dessutom vara ganska vid så kanske passar mig; en gravid emelie perfekt :)  vill ha vill ha, men då måste man ju sitta och åka 7 mil tur och retur. MEeen åååå!

    kolla in länken får ni se :) ---->http://www.hm.com/se/inspiration__fashion.nhtml#/fashion10/ o klicka på kampanjbilder..den är lila kappan.





    Till barnrummet


    2008-09-12 @ 16:53:46

    Eftersom vi reda nyss tapetserat barnrummet så kommer vi inte tapetsera om där. istället funderar jag på att beställa väggord o klistra dit vid sängen. Funderar mellan dessa alternativ



    Färgerna jag vill ha är svart och grått på texterna tror ja..

    Dessa kommer från myfirstroom.se






    nu har jag hittat nåt


    2008-09-11 @ 18:41:24
    har ju länge klagat på nattliga kramper i vaderna. Har kanske hittat något som kan hjälpa. Accessora säljer massageolja som ska ta bort de hemska benkramperna under graviditeten.,
    Kostar dock 210:- är det värt de undrar jag?

    kolla länken: http://www.accessora.se/Mama_massageoil.htm





    Tuff dag


    2008-09-11 @ 18:19:05

    Det är som jag trodde, har åkt på förkylning. Trycker i huvudet och är allmänt täppt i näsan. VArken känner för eller orkar göra någonting. Ikväll blir det till att kura ihop sig under en filt i soffan och kolla på tv, dricka varm choklad, äta päron o apelsin, kanske till och med lyxa till det med en chokladbit?

    nåja..det var allt jag hade för nu faktiskt. Min hjärna orkar inte tänka så mkt mer.

    hoppas alla mår bra!


    förresten, vet någon vart man kan få tag på body butter till magapimpen för en vettig penning? vill helst köpa från nätet eftersom man har en bit att sitta å åka om man ska köpa i butik.



    kramis






    the house


    2008-09-10 @ 17:59:00

    snart har vi bott i vårt hus i nio månader.. lustigt värre. Har gått såå fort ju.

    kika gärna in rubriken the house för att se allt vi gjort med huset






    isch


    2008-09-10 @ 17:33:54
    denna dagen har varit jobbig. Haft ont i en vad sedan nattens kramp, drömde lustigt inatt med så sov väldigt d¨åligt.. Dessutom håller jag nog på att bli förkiyld, svider i näsan o gomen. Ska ta o göra iordning mig en kopp varm choklad som alla andra kvällar nu när det varit kallt o sedan toppa de me apelsin och päron. MUMS! Ska bara ligga på soffan under en filt o ta de lugnt. kolla på 2 1/2 män o sen sjukhuset o sedan förlossningskliniken. Det blir min kväll de.

    Vad ska ni göra ikväll?

    puss puss





    ååå.


    2008-09-10 @ 16:49:44
    var precis inne på ellos hemsida och fick se att de hade fått in jättefina pyamasar i tvåpack.


    finns i grått, rosa eller blått.


    åå..finns så mkt fint på lindex med. Speciellt till flickor. Vore kul om det blev en flicka men samtidigt om de blev en pojke med ju. Tycker denna manchesterklänningen från lindex är superfin :)








    en liten undran


    2008-09-10 @ 16:38:15

    var inne på lindex o kappahl och tittade lite på bebissaker igår. Stod och höll i både strumpor och bebismössa i bomull. Men vad ska man ha för storlek undrar jag? Vad köper man för storlek i mössa, och i strumpor till nyfödd?






    chockande artikel som får mig att fatta att jag inte är ensam


    2008-09-09 @ 19:40:16
    var inne på aftonbladets hemsida och läste denna artikeln. blir lite chockad fatiskt. MEn ändå så förstår jag. Kan min barnmorska vara lite trög o säga sådant till mig så finns det tydligen fler. Alla går faktiskt upp olika mkt och har olika kroppsform innan. Och inte ska man sätta sig på en strikt diet bara för man gått upp lite för mkt, det kan faktiskt leda till att barnet dör!!! Blir sååå störd! En barnmorska ska vara professionell och inte tracka ner på ens självförtroende!!





    TröTT


    2008-09-09 @ 19:32:02

    trött o seg efter en eftermiddag i mjölby. Det bästa av allt var ändå när vi på hemvägen stannade på mc donalds. Där åt Emelie en chili mcfeast deluxe. Såå gott men ack så starkt oxå för den delen. Usch..tänk om det inte är bra o äta stark mat när man e gravid?
    Fick i alla fall tag på en guldhalskedja efter mkt om o men.

    Nu blir det läsning i det nya numret av föräldrar och barn gravid med vänner på i bakgrunden. Blir dessutom lite varm choklad o sedan apelsinklyftor och päronklyftor. MUMS.


    orkar inte skriva så mkt mer än så just nu. nya tag imorn.

    ha en fortsatt trevlig kväll..

    puss puss






    någon?


    2008-09-09 @ 14:53:16

    någon som ansökt om havandeskapspenning o fått de beviljat? hur lång tid tog de i så fall för dom o handlägga?



    Nää..ska ta o åka en sväng in till mjölby snart så ska duscha o göra mig iordning. Idag har jag lagt ned presentkortet på din guldsmed så jag kan handla upp det :)


    återkommer senare ikväll


    ha de gott

    puss






    lägga sig i sängen


    2008-09-08 @ 19:58:38

    nu ska jag nog ta o lägga mig i sängen. Har precis sett klart på sjukhuset o avnjutit min dagliga dos av apelsin.. så nu e de bums i säng, kanske en liten glutt på tvn med om det är något o ha!

    godnatt allihopa






    setet


    2008-09-08 @ 17:41:57


    fick frågan om vart jag hade köpt detta babyset, det köptes på gekås i Ullared. Tycker det är riktigt sött :)





    nytt nummer av föräldrar och barn


    2008-09-08 @ 17:29:50
    Imorn kommer det ut ett nytt nummer av föräldrar och barn- gravid. Gissa vem som måste springa till affärn imorn efter jobbet o köpa`?

    (gamla numnret)





    registrerat


    2008-09-08 @ 17:04:39

    Nu har jag varit inne på babyproffsens hemsida och beställt babyboxen som de delar ut till alla blivande föräldrar i samarbete med pampers. Det enda man behöver göra är att fylla i personuppgifter och sedan skriva ut två papper som man ska visa upp i butik sedan när man hämtar boxen.

    Boxen ska innnehålla varuprover på blöjor, tvättservetter, blöjhink, amingsinlägg, vänta barn tidning, big belly botton från trygg hansa,  med mera.


    får man se när man kommer till linkan eller jönköping så man kan hämta ut de sedan i framtiden.






    blir så irriterad!


    2008-09-08 @ 15:23:38
    kan vattenfall någonsin lova det de håller? fick ringa till dom IGEN o fråga vad de sysslar med. Förra veckan skulle fakturan komma. Men den har inte kommit än. Och var typ tre månader sedan vi fick förra faturan vilket innebär att vi säkerligen inte kommer få betala för en månad itaget som vi ändrade det till för evigheter sen!! Blir galen, ja det blir jag faktiskt. Och allt killen i telefonen sa var att det måste blivit något fel o jag ska prata med dom på avdelningen som har hand om fakturor. Vi vill inte ha en fettoräkning till. Blir för mkt o lägga på en gång var tredje månad. Vi vill kunna betala en jämn summa varje månad ju! Fatta de. Finns faktiskt annat man måste punga ut med lite då o då. Trögon säger jag bara. De kan gräva ner sig någonstans!

    Såå..nu har ja avreagerat mig!





    Söndagens premiär


    2008-09-07 @ 19:00:27

    DÅ har säsongspremiären av one tree hill precis varit. Gillar one tree hill massor. Jamie är såå söt! Det jag dock hatar massor är lindsey. Vet inte varför men jag kan inte med henne. HOn o lucas är inte ämnade för varandra ju!!

    En till premiär ikväll, fast på 3:an..ensam mamma söker. Glöm inte o titta på de.






    I garderoben i barnkammaren


    2008-09-07 @ 16:50:21
    dessa saker ligger just nu o väntar i garderoben i barnkammaren. Alla kläder måste tvättas innan bebis kommer. Men det tar jag lite längre fram.




    en overall till den lille, spjälskydd, påslakanset till korgen, gardiner, startkit med body, cardigan o byxa. Byxor, 2 bodys från la redoute, stjärnbody i större storlek från lindex, babyfilt med björnar.

    Mer än så har ja inte just nu; förutom påslakan till spjälsängen med. Vagnen, åkpåse, skötväska, babyskydd väntar vi fortfarande på tar nog en o en halv månad till innan de kommer.

    åå..vad jag längtar!





    Gårdagens festligheter.


    2008-09-07 @ 16:36:35
    Nu har jag gått igenom bilderna från williams dop igår. Tyvärr var det så mörkt o lustigt ljus i kyrkan så fick inte så många bra bilder. Men de som blev är ganska bra i alla fall.  Kan säga att det var en riktigt fin stämning i kyrkan. Var ett par till som döpte sin son, men william va ju sötast såklart! Jätteduktig va han med. Han sov nästan hela tiden, men när prästen skulle döpa honom i funten så vaknade han till o gnällde lite. Sedan va han me i resten av ceremonin. Var så man blev tårögd faktiskt måste jag erkänna. Men man är ju lite extra känslig just nu me så.

       

    prästen frågade vilket namn de har valt, sedan fick pappa fredrik hälla upp vattnet.

       
     här får han vattnet på sig, efter var han vaken och kollad in sin mamma med stora söta ögon.
      

    tårtan var jättegod vill jag lova! min syster är så duktig på att komma på massa bra ideern. Hon hade beställd klistermärken med william på till muggarna och vikt servetterna till en tröja.jättefint!

       

    mosters lilla gullunge i sin pappas o farfars knä, mormor och morfar (min mor o far), 2 av mina 3 systrar.









    LISTA


    2008-09-07 @ 13:52:47
    för ett tag sedan köpte jag vi föräldrar gravid. Däri fanns det en inköpslista inför bebisens ankomst som jag tycker verkar vettig ändå. Så har man något o checka av från ju.

    5 bodyer   har redan köpt några men kommer nog att köpa fler.
    2 pyamas
    3 par byxor  1 par kvar
    3 par strumpor
    1 lite tjockare tröja har en tunnare kofta i vanlig bomull men ska köpa en stickad
    overall
    mössa
    vantar
    1 hjälmmössa i bomull
    2 filtar 1 filt kvar

    Vagn  beställt en emmaljunga city cross som borde komma inom 6 veckor.
    åkpåse beställd
    skötväska   beställd
    kudde o filt till barnvagn?
    babyskydd beställt kommer samtidigt som vagnen
    bärsjal -tycker inte det är så nödvändigt ändå till o börja med.
    blöjor- köper det längre fram, för tidigt än ju
    våtservetter- köper det längre fram, för tidigt än ju
    frottehanddukar
    plastad frotte
    skötbord
    skötbädd till skötbord
    tvättlappar i frotte
    nappflaska för nyfödda
    spjälsäng
    spjälsängsskydd köpt
    amingskudde
    badbalja
    badolja, babyolja mm
    babysitter
    sängkläder  köpt till spjälsäng och till bebiskorgen, fattas lakan till sängen o såklart kudde o täcke.
    kudde
    täcke


    2st amingsbhar
    amningsinlägg
    1 amningstopp

    måste erkänna att jag har en hel del kvar på listan. Men sen har man ju ett bra tag kvar till födsel med så. kommer dessutom skriva dit lite extra som jag själv tycker är viktigt.
    Vi ska ju åka en sväng till ullared till innan förhoppningsvis så räknar med och köpa mkt grejer där då.

    Börjar faktiskt få lite panik ändå är en del grejer kvar. hur går det med era listor? har ni redan köpt allt?





    princesskronor


    2008-09-07 @ 09:20:37

    hittade dessa fina kronor på ellos hemsida. Finns som kruka och ljuskoppar i 3-pack. Jättefina om jag får säga det själv, vill ha!






    Grey's anatomy


    2008-09-07 @ 08:12:05
    just de.. e ju jätteglad nu me..för den 1:a oktober börjar de visa grey's anatomy igen =) EFterlängtat de med vill jag lova!
    på så sätt älskar jag hösten, när alla underbara serier drar igång igen på tvn o man med gott samvete kan stänga in sig på kvällarna då det blir mörkare o mörkare o regnigare o regnigare o bara se på massa bra serier på tvn.





    en tidig söndagsmorgon


    2008-09-07 @ 08:09:05
    vaknade för en halvtimma sedan o kände att jag inte kunde sova mer. Så mkt tankar som far runt i huvudet. Försäkringskassan, vattenfall jaa..allt möjligt. DEssutom hade jag en lustig dröm som fick mig o ligga o fundera på den med!

    usch..känns som de e så mkt vi ska hinna med nu. Vi ska helst få upp vårt staket innan backen börjar frysa till is, tvättstugan ska göras iordning, Barnkammaren ska fyllas med saker.. har lite smått panik. Men vet ju ändå att förhoppningsvis så jobbar man bara cirka en månad till. FÖRHOPPNINGSVIS JA!

    Tröstar mig själv med att det börjar nya avsnitt av one tree hill ikväll på kanal5 18.00, det är efterlängtat!

    nää..ska nog ta mig lite frulle, o en apelsin :)





    nu är jag trött


    2008-09-06 @ 20:15:36
    usch..varit en jobbig dag..mkt stelt. Ska ta o lägga mig i sängen o kolla på tv o se om ja somnar..känns som ja kan göra de närsomhelst. älsklingen ser på fotbollen, men jag orkar inte med de!

    godnatt allihopa.

    puss puss





    DOP


    2008-09-06 @ 17:49:11

    nu är man hemma efter en hel dopdag. Klockan tolv va de i kyrkan. De var jättemysig stämning med släkt, och lilla william var jättesnäll därframme; grät ingenting. Sedan blev det smörgåstårta, vanlig tårta o kaffe, presentöppning. Måste erkänna att det är skönt o va hemma nu. Blev så trött. Glömde o ta järntabletten imorse, och det märktes vill ja lova! Gissa vad det första man gjorde nu när man kom hem va? Slängde direkt på mig mina mysbyxor o en t-shirt..såå skönt. Nu sitter ja här i soffan o småsneglar lite på tvn.

    kanske återkommer med lite bilder senare ; från dopet alltså.

    Vad har alla andra gjort idag då?

    puss puss






    detta händer nu


    2008-09-06 @ 09:11:29
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 26+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 914 gram. *
  •  Bebisen är c:a 36 cm. *
  •  Du har klarat av 65% av graviditeten.
  •  Du har 97 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008


  •  

    Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

    Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade

    Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.






    v 26+0


    2008-09-06 @ 09:05:07
    yes..idag går jag in i 27:e veckan. Det ni.. vad fort det verkar gå helt plötsligt.

    lägger in några bilder

         

    nu har äntligen magen börjat bli lite rundare upptill med :)





    sliten i kroppen


    2008-09-05 @ 15:24:21

    Vilken tur att det är fredag för jag är helt slut i hela kroppen. Mina fötter o vader värker, ryggen gör ont. Fy säger jag bara. hur ska man orka o stå ut i fem veckor o en dag till? Hade väl varit annorlunda om man hade haft ett kontorsjobb eller butiksjobb. Men allt jag gör är att stå och göra samma rörelser hela dagarna plus att jag lyfter mkt tungt gods.

    Men men..nu är det helg o ska passa på att njuta.  Fick sluta tidigare idag me. Så vid tolv gick jag hem. SEdan dess har jag bakat, städat, plockat med tvätt och nu äntligen får man en lugn stund. Nu tänker jag inte gör något mer krävande idag.

    Ikväll blir det tacos till middag..mumsigt!

    vad händer hos er?

    puss






    mums..


    2008-09-04 @ 19:12:11
    Nu blir det apelsin/tvtajm


    gott





    vilken upptäckt då!


    2008-09-04 @ 18:55:43
    var ute på blimammas hemsida. Och till min förvåning fick jag se en rolig grej :)

  •  Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 25+5 (läs mer).
  •  Du har klarat av 64% av graviditeten.
  •  Du har 99 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008

  • jag har 99 dagar kvar till förlossning ju.. har kommit under hundra sträcket! nu känns de som att det går fortare vecka för vecka ju. När vi fick plusset tänkte jag att shit vad lång tid det är o få gå o vänta. Men sedan ultraljudet har tiden bara rullat förbi känns de som. Och det är skönt!

    Vi vill ha dej här nu ju, vårt älskade lilla kärleksbarn. <3






    hemma o trött


    2008-09-04 @ 18:42:08

    Denna dagen har gått riktigt fort. Efter jobbet åkte vi iväg till Adelöv och gick på marknad jag mamma o två systrar till mig. VA mkt folk o vi hade ganska bra tur med vädret. Började inte regna förrän vi satte oss i bilen så. Blev lite marknadsnougat och några sura remmar. Annars köpte jag inge speciellt. VAr bara skötn o komma ut bland folk o få lite frisk luft.

    hämtade mitt paket från la reodute förut; bodyn jaghade beställt hade jag fått i en storlek för liten, och tyckte att storlek 54 som ska kunna användas upp till en månad såg väldigt liten ut. Får nog ta o skicka tillbaks allt tror jag. Lika bra.

    Är såå trött o seg nu. Man blir det av att ha varit igång sedan 5 i morse.

    VAd har ni gjort idag?






    just de


    2008-09-03 @ 18:30:35
    ringde faktiskt till försäkringskassan förut. Är lite nervös över havandeskapspennings ansökan. Var fyra veckor sedan jag skickade iväg ansökan nu o har inte hört nåt än. Men det sägs ju att det tar tid att handlägga det så jag ringde bara för o få bekräftat att de hade fått ansökan iaf så det inte blir massa krångel längre fram. Men de hade fått in ansökan i alla fall så förhoppningsvis så handlägger de mitt ärende snart :)





    Fortsätter i samma anda.


    2008-09-03 @ 18:27:19
    Idag har det varit en riktigt jobbig o efterhängsen dag på jobbet. Varmt som satan, och tungt! en sådan sak som att böja sig ner blir ibland jobbigt bara de!
    Igår blev det inge me o lägga sig tidigt, eller ja lade mig tidigt i sängen, men sedan kunde jag inte somna trots att jag var dödstrött. Men det beror nog på det fenomenet som så många andra gravida får va me om; jag är van vid att ligga på mage och nu går inte det heller. Fast egentligen kunde jag inte det i början av gravven heller när jag knappt hade någon mage eftersom det gjorde ont i brösten då istället.Men nu är det makalöst! kan inte sova på mage för magen är ivägen, kan inte somna på rygg eftersom det bara kluckar o sparkar hela tiden, och lägger jag mig på sidan så sparkar det inte lika mkt men då trycker det på så man blir kissnödig istället.
    men till slut somnar man iaf..det är skönt de. Men värst av allt tycker jag ändå är att vakna stup i kvarten av kramp i vaderna. Hatar't..man vet liksom inte vart man ska ta vägen.


    haha..snacka om att jag klagar! men that's life. Vi har själva valt o få detta kärlekens barn <3 så då får man stå ut med allt ju, och det är det värt! Vet att det finns mååånga gravida som måår mkt mkt sämre än va jag gör så. Men ändå..det är skönt o kunna skriva av sig när man har sina dåliga dagar.

    haha..glömde berätta förresten..fick näsblod på jobbet idag. Har aldrig haft det förut..men idag kom de, då va de en kärring som tittade på min mage o sa att någon annanstans måste det ju komma ut nu när jag är gravid. (hon tyckte hon va jätterolig)

    vad har alla gjort idag då?





    virrpannan nummer ett.


    2008-09-02 @ 19:42:27
    ja.. Min älskade sambo o jag skulle åka in till stan idag så jag fick köpa mig en guldhalskedja o ha förlovningsringen i. Var bara det att jag glömde presentkortet hemma, kom på det när vi var halvvägs. Surt värre! inte vill man betala kontant för en dyr o fin halskedja när man har över tusen spänn i presentkort? så vi gick o shoppade lite kläder till Andreas istället, o sen åkte vi till city gross.
    jag är så jädra virrig just nu ju. Hur kunde jag glömma presentkortet när det låg på bänken bredvid plånboken som jag stoppade ner i väskan? USCH

    Fy.. måste verkligen ta o lägga mig..för är sååå trött. Somnar när som helst..

    hoppas alla haft en fin dag

    puss





    lite serier till hösten


    2008-09-01 @ 18:47:48

    Längtar som en galning tills grey's anatomi börjar sändas igen. Har varit inne på femmans hemsida o kollat när. Men det står inte någonstans ju..blir galen. Fick däremot se att one tree hill börjar igen på söndag klockan 18. Det måste vi ju se iaf.
    usch..är sååå trött idag. Tror jag ska duscha och sen lägga mig i sängen o se på tv o se om jag somnar. hade de jobbigt igår me. Vi beställde mat från pizzerian. Själv tog jag en kycklingtallrik. Snacka om att jag fick ont i magen sen. Satt på toa hur länge som helst, fick till o med springa fram o tillbaka några gånger. Aldrig mer säger jag bara!

    Nää..vart sugen på apelsin nu me. Kanske skulle ta o äta en innan?

    hur har din dag varit?

    kraaamiar






    V 25+2


    2008-09-01 @ 15:25:32




    tycker inte det händer så mkt nu direkt med magen. den är där den är. Har inte ändrats något sedan förra/förrförra veckan. Men bebben har ett eget liv. Kickar för fullt! Älskar't!





    jag vill ha


    2008-09-01 @ 15:03:27
    åå..vad jag tycker denna sänghimmeln är jättesöt. Har sett bilder på den förut, och nu hade engla en bild på den igen.

    kommer från ljuva ting. Och läste även på englas sida att om man använde koden Engla så fick man 10% rabatt på beställning. Vill ha, vill ha!!