från oss till er


2009-12-31 @ 10:07:22

http://veramedflera.blogg.se/images/2006/200195368_001_1167520241_4737124.jpg



Gott nytt år till alla er fina läsare =)





GÅRDAGSKVÄLLEN =)


2009-12-31 @ 10:05:16
Runt 5-tiden kom systrarna och mor förbi här och hämtade upp mig. Bredvid mig i baksätet satt en förväntansfull lillasyster som var den enda av oss som inte hade en aning om vart vi skulle. Vi åkte åt jönköpingshållet och stannade på a6 för att springa in snabbt på ikea där. Syrran vart lite funderandes o undrade om det var det som var överraskningen- men icke! Sedan åkte vi in mot stan i jönköping och parkerade. När vi gick där längs trottoarerna gick vi förbi flera restauranger o sis trodde att vi skulle gå in i många av dom. Till slut stannade vi och gick in till Jensen's Bøfhus.
Hon har nämligen länge pratat om att hon så gärna skulle vilja äta där- så hon blev riktigt glad =) Vi beställde alla fläskfilén med pommes och deras egna sås, till efterrätt beställde jag mjuklass..var riktigt najs eftersom man fick ta själv och äta hur mkt sådant man ville =)
SEn när vi var klara där runt 8 tiden så trodde hon att vi skulle åka hem- men vi överraskade henne igen genom att gå in på sf-biografen! O hon vart såå glad över att vi skulle gå på bio med. Den senaste göta kanal filmen blev det! Den var väl ganska bra men det är väl som vanligt med uppföljare- att den första filmen alltid är bäst (de gjordes bättre filmer förr) Efter bion åkte vi hemåt- hemma var vi väl runt 11 tiden!!

TAck för en superdag systrar o mor!






en överraskning.


2009-12-30 @ 15:21:30
i kväll ska jag o systrarna o mor iväg en sväng. Ska överraska syster Elinor..ska bli så skoj tycker jag =) Jag vet ju självklart vad vi ska göra- men kan inte avslöja det nu ifall hon eller nån annan som känner henne läser här o berättar för henne innan. Allt jag kan säga är att det ska bli kuuul =) A ska stanna hemma o ta hand om våran busunge till son!

Imorn kommer jag att berätta hur kvällen var o då får ni veta vad vi hittade på för kul!

ska försöka svara lite på era kommentarer strax

kramis






låtsaspolisen.


2009-12-30 @ 10:43:54
igårkväll och i morse var låtsaspolisen elliott ute på spaning.

(klicka på bilderna för förstoring)





väggorden.


2009-12-30 @ 10:19:49
såhär blev det med väggorden "carpe diem", "live,love,laugh" (taget med mobil därav den dåliga kvalitén)










nyårsmeny.


2009-12-30 @ 10:02:31
Detta kommer att stå på menyn imorn.

Förrätt: skaldjurstoast med räkor, majonnäs, ägg
huvudrätt: smördegsinbakad philadelphiaostfläskfilé med hasselbackspotatis och kall bearnaisesås.
efterrätt: frozen cheesecake.

vad ska ni äta nyårsafton?






godmorgon onsdag.


2009-12-30 @ 06:59:35
Godmorgon allihopa =)
Här sitter jag nu under en filt o kikar på när elliott ligger här framför mig under tvbordet och sparkar o lyfter på det..han tycker verkligen att det är jättekul!
Igårkväll höll vi på o flyttade om o donade lite grann. Jag gjorde frozen cheesecake till nyårsafton,Vi flyttade så på vitrinskåpet, och skänken hamnade i köket där vitrinskåpet varit förut. Ovanför fotona vid tvn har det nu kommit upp ett väggord "carpe diem" och ovanför skänken i köket har det nu kommit upp "live love laugh" och sedan två foton och ett hjärta under ordet =) Bilder kommer nog senare!

Idag blir de skoj, E och M kommer hit sen =) var jättelängesen man träffade dom ju, så det ser vi fram emot! SEn ska vi väl handla lite när de åkt hem. måste köpa det sista inför morgondagen; typ sallad, grönsaker, potatis, dip o sånt.
tänk att det snart är ett nytt år..helt sjukt ju!

glöm inte att svara på va det bästa/sämta som hänt under 2009 är

hörs sen.
kramis





har ni märkt de?


2009-12-29 @ 15:36:44

FÖRE EFTER

(klicka på bilderna för förstoring)
ett par dagar innan julafton klipptes elliott. Han hade låång lugg o så var håret i nacken så långt så han hade påbörjan till hockeyfrilla...o vem klippte honom ? jo A faktiskt- tyckte det vart jättebra!  fanns ingen klipptid för en sån här liten busunge före jul och vi orkade inte vänta!





snart är år 2009 slut.


2009-12-29 @ 13:14:34

vad är de bästa som hänt er detta år?

och vad är det värsta som hänt er detta år?





så roligt =)


2009-12-29 @ 12:51:45
det är så roligt när nya kikar in här ju =)
Ta och klicka på bilden nedan för att lägga till mig på bloglovin´ vet ja ( om du inte redan gjort de förstås) =)

bloglovin






i rusande takt.


2009-12-29 @ 12:31:53
VArt har denna förmiddagen tagit vägen egentligen? va fort tiden går när man håller på att plocka o greja.
Känns skönt att äntligen kunna ha en lugn stund medan elliott sover. Antagligen vaknar han snart, men ändå.
Satte igång och bakade bröd till nyårsafton imorse- vart klar strax innan det var dags för elliott att äta gröten. Sedan började jag att plockan undan alla dvd filmer som ligger i skänken i papperskassar. Elliott var självklart framme o ryckte o grejade med papperskassarna =)
Sedan började jag att rensa vitrinskåpet på alla glas. Vi hade planer på att flytta vitrinskåpet i köket o ställa det i gluggen vid kaminen, och att sedan flytta dit skänken till köket där vitrinskåpet stått. Så jag tänkte att vi skulle ta tag i det idag! men när jag hade plockat ur alla glas ur skåpet så ställde jag glasen i vitrinskåpen på väggen..och jaa..det vart ganska bra där så tycker inte att vi behöver ha det där sablans vitrinskåpet längre. Det passar faktiskt inte riktigt in i vardagsrummet eftersom det är i ek och vi bara har vita möbler i vardagsrummet annars, så vi får väl ta o försöka ge bort det eller sälja det. Och om vi behöver ett vitrinskåp i framtiden så får vi ta o köpa ett nytt som är vitt. Hoppas A går med på de hela bara =)
JA, och sedan dess har jag hunnit med att städa med. Hann o damma och dammsuga när elliott var vaken. Han tycker numera att det är skitroligt med dammsugaren. Han gick runt o skulle skjuta den framåt hela tiden. och när jag lade ifrån mig slangen för att jag skulle flytta på en matta- ja då stod han där o höll i den som att han var redo för att dammsuga själv när jag vände mig om, sötnosen =)
När elliott hade somnat så började jag med o torka alla golven, o skrubba på toaletterna. O det är så himlans skönt att det är klart nu =) =) nu kan man ägna tiden till allt annat som inte innebär städ!

Annars går tvättmaskinen o torktumlaren för fullt idag. Har tvättat tre omgångar med frotté ( sån vi fått i present, sådan frotté jag bytte ut i badrummet idag, och en med elliotts nya badlakan o använda badlakan) O sen har det tvättats sängkläder med- både våra och elliotts. Och mer tvätt lär det bli- ska ta o tömma korgen helt idag tänkte jag!

Ja...vilket roligt och intressant städinlägg detta vart då, not ;P

hörs senare
kramis





glömde ju


2009-12-29 @ 06:36:59
Skrev ju om julklapparna igår. Tror inte att jag berättade att han fick bord..eller gjorde jag det?
hursomhelst..av sin mormor o morfar fick elliott ett lekbord o två stolar från ikea. Har inte hunnit sätta ihop det ännu- men de blir nog idag.


KRITTER Barnbord KRITTER Barnstol





godmorgon tisdag.


2009-12-29 @ 06:30:27
hej på er alla

Här har det varit vaket sedan strax efter 5. Är så det kan bli när lilleman somnar innan 6..!Blev dåligt med uppdatering igår eftersom vi åkte till a6 efter A kommit hem. Det var hur mkt folk som helst där. Skulle ju byta lite juklappskläder till en storlek större på lindex. Men fanns nåt av plaggen kvar? ICKE =( var ju rea så det var jätteurplocket vilket vi tyckte var jättesynd. Men vi fick iaf pengarna tillbaka o så köpte vi en dress på kappahl, o en långärmad t-shirt. Va så mkt folk överallt så man orkade knappt att engagera sig i att köpa något om jag ska vara ärlig. Vi var på coop en sväng med och handlade lite inför nyårsaftonen. Då hittade jag två ljusstakar som är som silvriga bollar.. de damp ner i vagnen kan ja säga =) O sen fyndade vi ett regnställ till elliott som det var 1/2 priset på. Ja just de ja..vi va ju faktiskt en sväng på åhlens med. Då köpte vi ett sprialfotoalbum med svarta blad i till alla bilder vi framkallat. så nu har man lite o pyssla med när man känner sig pysselsugen =)

Elliott somnade i bilen när vi åkte hem- så han somnade innan 6 igår med. Han vaknade bara för lite välling sen va de bara o somna o igen. När vi packat upp allt o grejat så satte vi på en film vi köpte igår med. A är förtjust i alla american pie filmerna och det har ju kommit ut en ny nu, så den damp oxå ner i kundvagnen igår på coop. Den var inte superbra..men de kanske är för att jag tycker de första filmerna är bäst!

nä..nu blir det lite plock o städ här hemma så man slipper det imorn. E&M kommer ju en sväng imorn =)

hörs senare. Kramis





kul då =(


2009-12-28 @ 12:27:26
Har fortfarande inte fått nåt återbetalningspapper från försäkringskassan trots att jag ringde dom i slutet av förr förra veckan o de sa att det hade skickats. Vill ju kunna betala tillbaka pengarna nu!! Och nu när jag ringde så va de kö..gissa vilket köplatsnummer jag fick? 234..shit!!
Tack gode gud för att man kan göra så de ringer upp en när det är ens tur i kön säger jag bara. Hade inte pallat att sitta vid luren o vänta i 25 minuter!





julklappar


2009-12-28 @ 12:10:04
kan ju ta o lägga upp lite bilder på elliotts julklappar..allt kommer nog inte med på bild men ska försöka o komma ihåg o rabbla upp de mesta nu iaf :P





bakset, briolåda med klossar, brio spikbräde, ett djur som spelar när man slår på de, en bil med klossar, ljusblå tröja,frackbody,randig cardigan, jeansskjorta, hänglsebody, långärmad t-shirt, 2 par jeans, villervalla manchesterbyxor, kritstrecksrandiga byxor, rutig skjorta, bilar mjukisbyxor, röd/blå långärmad t-shirt med luva, en röd/blå/vit pullover, 2 st lekböcker, 1 nallepuh pussel, 1 pussel med bondgårdsdjur, en anka som åker iväg om man trycker på den, mickiekklossar som låter, ica childhoodkrokodil, nallepuh matta, lektält,trumma,ram med kort på kusinen O i, påslakanset, lakan, nallepuh badlakan, i lekbil, lastmaskin i plast...tror det var det mesta =)






slask,blåst, snöblandat regn o halka


2009-12-28 @ 11:33:07
vi begav oss ut på en liten promenad förut efter elliotts frukost. Var inte så roligt väder ute kan man ju iaf säga!
De blåste, de var slaskigt och på vissa ställen var det snorhalt..o mitt i allt så började det att regna med! Så blev en kortare variant på promenad idag! O nu försöker jag få unge herrn att sova lite grann..om jag lyckas- känns rätt hopplöst just nu!

I eftermiddag när A slutat jobba blir de nog att vi åker till stan en sväng. Måste byta lite kläder som elliott fick i julklapp till större storlek. Han har ju storlek 80 nu o snart är de dags att börja använda strl 86- o då känns de onödigt att använda nya kläder i strl 80 när de nästan är gränsfall!

VAd händer hos er idag?

kramar





tävling namnsmycke


2009-12-28 @ 11:01:05




jag är med och tävlar om ett namsmycke från parlsmycken.com hos mansondusts, klicka här för o vara med du oxå!

tävlingen avslutas 4/1





tävling- vill ju så gärna ha en =)


2009-12-28 @ 10:51:54

Jag är med och tävlar om en personlig almanacka hos Sjubarnsmamma.

avslutas den 31:e december






sömntuta ab


2009-12-28 @ 07:39:26
Godmorgon på er alla.
Ni anar inte hur gott o länge elliott sovit inatt. Han somnade när vi var på väg från vadstena igår eftermiddag runt 10-20 över 5. sedan vaknade han i fem minuter ca tjugo i 6 då vi klädde av honom o tog på honom pyjamas o gav honom välling. Sedan somnade han o sov till strax innan 6 i morse. De ni =) jag befarade nästan att han skulle vakna jättepigg vid 4, men han gjorde aldrig det =) han har ju iofs vaknat o bökat lite lite inatt..men inte mer än vanligt!
Och i morse när vi hade gått upp så satte jag på barnkanalen o elliott satt där stilla i sin puff och kikade på drömmarnas trädgård. HAn verkade gilla det massor- så är nog bäst o göra de till morgontradition nu =)
Vad händer idag då? Ja efter all julmat o så  så ställde man sig på vågen förut- o ja..visst hade man gått upp ett par kilon. så är bara att undvika godiset o promenera dagligen nu! för låter man sig själv gå upp mer då är man fast i det där träsket igen och det vill jag verkligen inte=(

önskar er en trevlig måndagsmorgon.

kramis





MYs <3


2009-12-27 @ 19:30:52


igår låg elliott hur länge som helst i mitt knä o sultade på sina fingrar o kikade på tvn, var lite nostalgi över det hela- för så har han inte gjort på jättejättelänge!





vet ni vad?


2009-12-27 @ 11:31:52

nää..vet ni vad? har iaf godkänt alla era söta kommentarer..kommer att svara på dom senare..tog alldeles för lång tid att ladda upp alla biderna till bloggen o nu är snart databatteriet slut =(
så svarar på era kommentarer senare =)

kramar






julbilder


2009-12-27 @ 11:30:09

julafton julförmiddag/eftermiddag hos elliotts mormor och morfar, kvällen hos elliotts farmor och farfar.
 



dukning,julmat,granen, tomten
elliott kikar på hunden prada, elliott går runt,elliott leker med kartongen till sin julklapp,elliott o kusinen W
elliott o hans mamma, elliott o hans mamma, elliott o pappa, elliott o kusin O hos ingifta fastern L
elliotts farfar delar ut julklappar, elliott i pyjamasen, elliott hos farmor.



juldagen (var hos elliotts mormor o morfar och åt resterna från julafton)


elliott busar, Elliotts moster ellen och "poffen", elliott käkar lego.
ellott och hans pappa busar, elliott går runt, elliott kramar porslinstomten.

 







tre olika outfits.


2009-12-27 @ 10:56:01
På julafton hade elliott tre olika outfits- på en o samma dag. Inte dåligt för o va en liten kille på ett år =)

på julaftonsmorgonen hemma(julpyjamas), julfirande hos sin mormor och morfar, på julaftonskvällen hos sin farmor och farfar (julpyjamas nr2)






fotoboken.


2009-12-27 @ 10:48:25

måste ju ta o visa fotoboken (från fujidirekt) som A fick i julklapp av elliott. =)


framsidan, baksidan, uppslaget.

A tyckte verkligen om sin bok- han sa att han vart så rörd så han nästan vart lite tårögd. Den finaste julklappen tyckte han =)

 

 






söndag.


2009-12-27 @ 10:40:09

Då var den underbara o mysiga julhelgen slut =( känns lite tråkigt faktiskt. Tycker det är så mysigt me julen just för man får tid till att umgås med alla nära o kära o att det blir långledigt! Men vet ju samtidigt att det inte är långt kvar till nästa jul..ett år går fort!
Har nyss lagt elliott och hoppas på att han ska somna snart. Vid kvart i ett ska vi åka iväg till vadstena- morbror o hans sambo har bjudit in oss på tacos..ska bli jättegott! så de vore ju bra om han somnade så han var på piggt o glatt humör tills senare!

Man kanske skulle passa på att plocka lite ögonbryn sen när han sover?är verkligen dags för det..isch!


önskar er en trevlig söndagsförmiddag så hörs vi senare ikväll!

kraMAR






carro- familjjelyckan.blogg.se- se hit!!


2009-12-26 @ 21:07:32
jag har ju fått göra systemåterställning på datorn vilket innebär att alla lösenord och användarnamn som sparats försvunnit..saknar ditt- kan du inte maila det?

[email protected]
kram





tävling; armband


2009-12-26 @ 18:03:48

jag är med och tävlar om ett armband från bags and fashion hos Sofia Werlin.

klicka på bilden för att tävla du med =)






tävlinng; vinn en trimmer från philips.


2009-12-26 @ 17:51:38

Jag medverkar i en tävling där jag kan vinna en effektiv hårtrimmer anpassad för barn. Hårtrimmer kommer ifrån http://www.philips.se/index.page. Tävlingen hittar du hos Emma-Lou på http://emmalou.myshowroom.se/vinn-en-trimmer-fran-philips/






en mysig kväll.


2009-12-26 @ 17:43:36
har en känsla av att detta kommer att bli en mysig kväll. det ekade lite i frys och kylskåp så a åkte och handlade lite mat förut till kvällen. Han hade köpt pommes, pepparbiffar och creamy peppersause..så det ska han laga till sen när elliott somnat =) o sen en film till de, Myspys i högsta grad blir de!

önskar er en fortsatt trevlig annandagskväll.


kramar





tältet uppsatt.


2009-12-26 @ 17:41:13
Var ju med och tävlade om ett tält i mansondusts blogg och vann.. OCh på julafton öppnades julklappen med tältet i och förut satte jag upp tältet i elliotts rum. Det tog ganska stor plats och vi kommer nog säkerligen flytta om det några gånger innan vi blir riktigt nöjda =)
jättefint tält är det i alla fall, tack mansondust och kiddoz






vad kan det här vara? kan du gissa va det är?


2009-12-26 @ 17:31:09


denna apa var en av alla julklapparna man fick, någon som har en aning om vad den har för funktion;P ? gissa på!!





god fortsättning på er =)


2009-12-26 @ 09:11:16
Hej på er allihopa!
Hoppas ni haft en riktigt trevlig jul med era nära o kära.? Det har iaf vi haft- har varit hur mysigt som helst! och så mkt julklappar våran lille prins fått då! Helt otroligt =)
På julaftons morgonen kom svärfar hit och åt lite frukost med oss, det bjöds på farmors julbröd som jag hade bakat dagen innan, prinskorvar o köttbullar, risgrynsgröt, julskinka och mimosasallad..Vi åt oss mätta- om man säger så =)
Sen vid halv ett åkte vi upp till mamma o pappa för att fira jul där. Där blev det julmat- o det var supergott =)
Efter kalle anka och lite fika och sådant så öppnade vi julklapparna...och vi är ju så många som är där och firar och så var det så mkt julklappar så vi var inte därifrån förrän strax innan sju- och eftersom vi hade sagt att vi skulle vara hos svärmor och svärfar vid 6 så blev vi självklart jättestressade. och ännu mer stressade blev vi ju när vi såg att de hade ringt oss på våra mobiler med =/
Väl där sen så blev det paketöppning och julgröt. VAr hur trevligt som helst. Vi hade sagt att vi bara skulle köpa till barnen- men svärmor o svärfar hade iaf julklappar till oss. Vi fick en blomma chokladask och pengar..tack så mkt =) hemma därifrån var vi inte förrän strax innan 10 och då hade elliott bara sovit 45 min under hela dagen! så han somnade snabbt!
Tänker inte ens rabbla upp allt som elliott fick i julklapp- det skulle ta ett tag o komma på allt och jag skulle nog ändå glömma massor ;P Men tänkte ta lite bilder på de mesta och slänga upp sen imorn eller något liknande.

KAn ju förresten berätta att mina killar tydligen tyckte att jag hade varit snäll i år i alla fall- för julklappar fick jag =) Fick en liten almanacka, en leila kokbok, ett"carpe diem" väggord, kylskåpsmagneter, pajform, mössa, halsduk.
och sen hade vi ju haft lottning bland oss vuxna och min morbrors sambos son skulle köpa till mig och fick det jag verkligen behövde och önskade mig- en digital hushållsvåg =)

Igår var vi hos mamma och pappa igen för att traditionsenligt äta upp resterna från dagen innan- var supertrevligt igår med och vi var nog inte hemma förrän det var läggdags för elliott runt 7-snåret.

ja det var väl en uppdatering om våran jul det
hur har ni haft det?

återkommer senare idag- kanske med lite bilder då? vi får se..

kramar





från oss alla till er alla.


2009-12-23 @ 21:49:20
hoppar in och önskar er alla en riktigt god jul!


kramar





mys


2009-12-23 @ 07:54:51
ikväll blir det lite familjemys här hemma. Har köpt bingolotter som vi faktiskt  tänkte spela ikväll, det är ju trots allt uppesittarkväll. Blir lite glögg och knäck o sådant gott till de med =) Riktigt mys med andra ord..och imorn är det dags, IMORN ÄR DET JULAFTON <3

har ni några planer för dagen?





tävling; personligt smycke


2009-12-23 @ 07:47:40
jag är med och tävlar om ett personligt smycke från silverskrinet hos diana.
klicka här o tävla du med.

tävlingen avslutas 30 dec.





sunes jul


2009-12-23 @ 06:54:42
eftersom parabolen verkar fått sig ett fnatt så får de dagen till ära bli sunes jul som är på lite då och då. Och vet ni vad? elliott verkar gilla't skarpt! Han helt stilla framför tvn och kikar med stooora ögon =)
Sunes jul är nog den bästa julkalendern enligt mig- såå rolig =) och rudolf är ju bara för klantig..haha!

vilken är eran favoritjulkalender?





tack så mkt =)


2009-12-22 @ 19:40:56
idag damp det efterlängtade paketet från o-råsa ner med detta:


var ju med i en tävling hos familjenkorb för ett bra tag sen o vann ett presentkort från o-råsa. Och då valde jag väggordet live,love, laugh och sedan ett hjärta.
Tack så mkt familjen korb och o-råsa som ordnade tävlingen som gav mig möjligheten till att vinna =)





kväller.


2009-12-22 @ 19:36:43
Då va de kväll igen o här sitter jag i soffan framför brasan o huttrar lite samtidigt som jag nu bloggar o kikar lite på 2 1/2 män. Blir nog att lägga sig tidigt ikväll då det aldrig blev nån nap när elliott sov i förmiddags. Måste väl kika på de första 10 minutrarna av Anna ankas jul med o sen byta kanal för att man tycker det blir så pinsamt!

Kom precis på att jag måste duscha med- va jobbigt det blev!

Imorn ska de donas till tusen känns de som. Huset ska städas riktigt ordentligt, det ska göras mimosa sallad, jag ska baka lite matbröd, och så ska jag se om ja inte kan göra den där kolacrispen..fullspäckat med andra ord! MEn nåt litet inlägg ska vi väl kanske kunna åstadkomma ;)

nää..nu är de väl bäst att ta tag i de där duschandet då- får väl ta o krypa ihop under täcket i sängen sen o kika på tv när jag gjort de!

godnatt allihopa ifall jag inte kikar in mer ikväll.
kramis





tävling; presentkort hos veras hus.


2009-12-22 @ 19:28:07


Jag deltar i utlottningen om TVÅ st presentkort från VerasHus hos Tant Ulrika!





culttävling =)


2009-12-22 @ 19:12:41

jag är med och tävlar om ett badrumsset från cult design hos lily i samarbete med
Fröken Fräken.
klicka på bilden för o tävla du med =)






tävlar


2009-12-22 @ 11:38:16
är med och tävlar om valfri produkt fån pinkordead hos linnlowes


klicka på bilden för o vara med du med





en glad liten pulkanisse =)


2009-12-22 @ 10:59:06

såhär glad kan man va när man åkt nedför pulkbacken =)
har precis lagt lillkillen, så om han somnar så tänkte jag faktiskt blunda en stund jag med, varit lite rörigt inatt!





frukostätning AB


2009-12-22 @ 09:04:30
nu blir det frukost för Elliotts del, sen tror jag att vi ska ut o busa lite i snön..eller busa- vi ska nog ut o åka lite pulka. Elliott tycker det är otäckt att gå i snön!

hörs senare.





göra ännu mer julgodis?


2009-12-22 @ 09:01:19
vart så sugen på att göra kolacrisp efter att ha kikat in hos carolina.


hur gott ser de inte ut då??





fortsätter att göra bort sig..


2009-12-21 @ 19:40:48
verkar onekligen som att Anna Anka kommer att göra bort sig massor ikväll med, iaf enligt reklamsnutten för detta avsnitt. Ska ta o kika lite på de ikväll med bara för att hon är så trög så blir de ju roligt för de! HAHA!!

Nu är vi förresten hemma efter shopping på A6-har varit det nån timma nu. Elliott ligger o sussar så gott nu så- har varit en händelserik dag ju! misstänker att A köpt lite julklappar till mig när vi var där eftersom han ville gå själv o kika =) och Elliott och jag gick runt på ikea, stadium o åhlens och kikade under tiden..MEd hem annars följde lite mat från coop, en stjärna med ljusslinga som var ordentligt prisnedsatt på ikea (me like fynd), 5 st djupa tallrikar, 2 st överkroppshaklappar, en julklapp till morbrors sambo.

Mer bloggat än såhär blir det nog inte idag faktiskt, känner mig trött o seg så blir nog att krypa ner i sängen tidigt!

Vi hörs imorn igen kära läsare <3
ha en fortsatt trevlig kväll
kramar





gårdagens invigning av nya pulkan o lite till


2009-12-21 @ 11:18:02
igår var vi ute en bra stund då Elliott fick inviga sin nya pulka. Han tyckte att det var jätteroligt. Vi gick runt en sväng här i bynn och sedan stannade vi hos mamma och pappa..eller ja- vi gick till deras baksida så elliott fick åka lite i deras lilla backe som finns där! Han satt o småflinade mest hela tiden våran lille sötnos <3

Och för en liten stund sedan va vi ju ute o åkte pulka oxå.. idag tyckte jag att de va mysigare eftersom de snöade lite med!Vi åkte lite på baksidan här hemma och sedan gick elliott och jag till en liten backe som finns här där vi bor..oo så roligt han hade =) När vi kom in va han så trött o klängig så lade honom i sängen och han somnade direkt! Man blir trött av att åka pulka med andra ord =)
Det bär nog av till stan en sväng sen när A kommit hem från jobbet- han hade väl nån julklapp att köpa tror jag, undrar till vem? (hmmm) vi får väl gå på ikea sålänge eller nåt..haha!


A och elliott igår <3








passar på


2009-12-21 @ 10:02:14
passar bara på att skriva ett litet hej när jag ändå är ute och kollar upp lite grejer, hinner dock inte svara på o godkänna era kommentarer just nu. Lilleman har blivit riktig mammig o ska sitta i knäet mest hela tiden numera, kul att känna att man är behövd iaf <3

Nu ska vi ut o åka lite pulka jag och elliott..de gillar han

återkommer senare när han sover o svarar på  kommentarer o skriver lite mer =)

kram sålänge





undrar vad som rör sig i anna ankas huvud?


2009-12-20 @ 20:48:22
Sitter o småkikar på anna ankas jul o kan inte annat än undra vad som rör sig i hennes huvud egentligen. Hon tänker inte sig för innan hon säger nåt ju- vilka ord hon använder o vilka resonemang hon har..fattar inte hur den människan är funtad om jag ska vara ärlig

nån mer som kikar på de?





tävling; buffis barnkläder


2009-12-20 @ 20:30:13


”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett Presentkort på 500 kr hos Buffis Barnkläder!  Var med och tävla du också!”







tävling.


2009-12-20 @ 20:24:42

är med och tävlar hos Liicee om presentkort på 1000 kronor hos dinsko. klicka på bilden för att va med o tävla du med =)





såld tv, glömsk emelie, och lussekattsbak


2009-12-20 @ 11:35:02
Denna dagen började faktiskt riktigt bra =) Lade i förrgår ut våran gamla tv på blocket- och idag blev den såld. De kom in o hämtade den, gav pengar och åkte! tänk så smidigt det gick=)
Sedan va jag nyss på ica o handlade lite grann med, tänkte att jag skulle tänka några dagar framåt med planeringen o allt. När jag väl hade betalat kom jag på att jag hade glömt att köpa saffran- men jag stod ju kvar i kassan som tur var o fick med min saffranspåsarna hem! Väl hemma upptäckte jag dock att jag hade glömt o köpa knäckformar och risgrynsgröt =( så får väl bli en till tur till ica senare idag kanske!?
Just nu ligger en saffransdeg på jäsning, det ska bakas lussekatter till julafton. Den sista satsen saffransbröd jag gör i år har jag bestämt! visst det är gott- men dyrt. FAst som sagt..en sådan lyx måste man ju unna sig själv ibland!

Gårkvällen var jättetrevlig, det bjöds på smörgåstårta och tacopaj. Eftersom jag inte är nåt fan av smörgåstårta så blev det de sistnämnda- och gud såå god pajen var =) Vi var hemma lagom till dansbandskampen igen- och jaa..kan man säga annat än att man va besviken. Trodde aldrig att the playtones skulle vinna hela alltet. Trodde de skulle komma sist, men så va visst inte fallet. Och ingen av mina två favoriter zekes eller date gick till final =( JAja, sånt är livet! Såg du på dansbandskampen? vad tyckte du?

nää..nu kallar degen!

hörs senare





en tävling som passar mig =)


2009-12-19 @ 21:56:14
Tävling: Inreda.com

jag är med och tävlar om detta bakset med produkter från inreda.com hos En mammas dag
klicka på bilden för o va med o tävla du med =)





jultävling


2009-12-19 @ 21:46:43


är med och tävlar hos cohen om ett skönhetspaket..tävla du med vet jag..klicka på bilden!





tävling 2


2009-12-19 @ 13:31:58

Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos Dekorativt.se i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också!





tävlar


2009-12-19 @ 13:20:26


skam den som ger sig, vill verkligen ha en ju =)
Jag vill vinna en Personlig almenacka från
 http://www.personligalmanacka.se  finns hos www.ninninusens.blogg.se






bvc besöket.


2009-12-19 @ 12:27:59

Hann ju inte o berätta om ettårskontrollen på bvc igår.
när vi var där 11 november så var han 78,5 cm lång, vägde 10450 gram , och huvudomfånget var 46 cm.
när vi var där igår så var han 79 cm lång, vägde 10680 gram, och omfånget var på 46,5 cm.
så han hade inte vuxit så mkt på varken längden eller bredden, vilket de iofs inte gör nu heller eftersom de springer runt o har sig så mkt o växer långsammare.
SEdan kom då sprutorna- han grät lite efter han fått den första, o när han blivit tyst så fick han den andra- o då grät han med. Som tur är så gråter de bara en liten liten stund sen är det över =)
O ingen feber eller nåt här- han har busat o varit sig själv!






lördag.


2009-12-19 @ 12:14:29
Shit vad kallt det är ute idag, -12 grader visar termometern här hemma... o ännu kallare är de på andra ställen i sverige. När jag kollade på vädret på fyran förut så hade det varit -37 grader på nåt ställe- tänk va kallt de måste vara då!
Elliott sover just nu så passar på att kolla runt lite här på nätet. Vid halv tre ska vi bege oss till motala o hälsa på sis som fyller år idag..ska bli trevligt =) Bad henne o köpa en pulka till elliott med- så imorn kan vi åka pulka igen!
sitter o småkikar lite på en dokumentär om trillingar-fyrlingar-femlingar på tv4 fakta. Väldigt intressant faktiskt..men fy- tänk om man har barn innan o sen får reda på att man ska ha tvillingar eller trillingar- det kan inte vara lätt! o sen när de kommit..måste ju vara full rulle dygnet runt!

nähä..om man skulle ta o svara på era kommentarer nu =D

önskar er en trevlig lördag!
kramar





wiihooo


2009-12-18 @ 17:10:28

Gjorde häromsistens en fotobok med bara massa  bilder på elliott och andreas ihop som A skulle få i julklapp av elliott. När jag hade skickat iväg beställningen så stod det dock att sista beställningsdag för o få de innan jul var typ dagen innan- så trodde inte att den skulle komma innan jul. Men idag låg den där i brevlådan..så kul!
Hoppas nu att A uppskattar den.  Den kostade inte ett jutta för mig eftersom jag fick ett erbjudande av canal digital.. =)

ikväll skulle vi gjort hemmagjord pizza, men jag känner bara att jag inte orkar..så A ska åka o hämta pizza istället- ibland måste man väl få svulla till det rejält eller!?

önskar er en trevlig fredagkväll,

får se om jag återkommer o berättar om BVC besöket senare..har ju siffrorna ute i skötväskan!

kramar






det är väl typiskt?


2009-12-18 @ 11:38:10

blir tokig på de här..såfort det är nåt man ska göra/hitta på senare under dagen, ja då ska elliott vägra o sova. Har försökt söva honom sedan 11 då han gäspade o gnodde sig som en tok- men nu hör jag hur han står därinne o skakar galler o gör massa knasiga ljud! inte de minsta trött längre tydligen!
O vi som ska till BVC kvart i 2, o tar jag upp honom nu o ger honom lite lunch o testar o lägga honom igen- ja då  kanske han inte somnar förrän halv 1 o då måste jag ju väcka honom runt kvart över 1 igen, de blir inget bra som ni förstår =/
HAn får ju visserligen sova en liten stund, men inte de två timmarna som han brukar ju! SKIT säger ja bara!

nähä..är väl bara o ta upp busungen!






detta har bland annat gjorts på förmiddagen


2009-12-18 @ 11:11:55


det har trillats o stekts kötbullar till julafton. Bar o lägga in i frysen o ta upp till julfrukosten =)
Var smart o tog på mig leggins idag- så elliott har inte kunnat rycka o dra i mina byxor ;P men de tog
självklart en stund ändå eftersom elliott är sällskapssjuk <3 Skönt att ha de gjort nu iaf kan jag säga =)

 






alla med lösenskyddat titta hit!


2009-12-17 @ 21:54:26

har nu fått systemåterställa min dator vilket innebär att jag inte har några användarnamn o lösenord sparade längre..
så ni som har lösenordsskyddat får gärna ta o maila över eller skriva anvnamn o lösen i e-postadressfäletet i en kommentar..
vore jättejättesnällt så slipper jag att leta igenom tusen kommentarer/mail ([email protected])för o hitta anv o lösen igen.. =)

Bla familjjelycka.blogg.se, taby.blogg.se, miian.blogg.se, neagullunge.blogg.se är säkert nån jag glömt nu med tanke på att klockan börjar bli mkt o jag är seg i bollen... men hör av er som sagt

nu blir de sovdags.. svarar på alla kommmentarer imorn.






snabbt


2009-12-17 @ 20:34:55
blir ett snabbt inlägg nu bara..hinner inte att svara på kommentarerna just nu! min lilla minipc har pajat.. kul att man köpte den för mindre än 5 månader sedan o att den redan gått sönder. när jag ska starta datorn så kommer det upp att datorn inte kunde starta windows, och då väljer jag att starta windows normalt o de funkar ändå inte, har testat att välja att starta windows i ett tidigare fungerande läge- men det fungerar inte heller =(

vad ska jag ta mig till?? det här är verkligen tråkigt!! tur att sambon har en dator som man kan få låna några sekunder lite då o då..imorn under dagen jobbar han ju så då kan ju jag passa på att använda den lite i alla fall så :P 
ska ta o ringa till telenor o höra va som gäller eftersom det är en dator jag beställt därifrån o betalar varje månad eftersom det var därfrån jag tog mobila bredbandet!
 
vi hörs, när vi hörs =(





tävling; smink


2009-12-17 @ 12:30:39
Jag är med och tävlar om ett hemligt sminkkit hos FRIDA HJÄRTA KEVIN i samarbete med makeupcosmetics.se







tävling; presentkort lagerhaus


2009-12-17 @ 12:23:26



jag är med och tävlar hos liicee om ett presentkort hos lagerhaus. va med du med vet ja =)





tävling annacill.se


2009-12-17 @ 12:16:19

Jag tävlar om ett par jeans från Annacill.se hos Familjebloggarna
Tävla HÄR du med!





städa?


2009-12-17 @ 11:30:47
Elliott sover sedan 20 minuter tillbaka, funderar på att börja damma lite nu. Dammsuga gör jag inte förrän han vaknat sen eftersom jag vet att han säkert vaknar om jag sätter igång den.

Ska ta o städa toaletten oxå..en riktig skrubbning..

vi hörs senare





inslagen


2009-12-17 @ 11:25:17

nu är Elliotts sista julklapp från oss inslagen.

Har fått pengar av hans gammelfarmor som ville att vi skulle köpa något fint till honom från henne..så får väl gå till kidzshoppen i eftermiddag =).






min lille busunge <3


2009-12-17 @ 11:21:22

nybadad o iklädd bara blöja busar han på som bara den, o plåtburken är en trogen följare...


det är roligt o springa runt med nappen åt fel håll.

ja, bilderna är tagna med mobilen- därav den dåliga kvalitén :P







godmorgon torsdag.


2009-12-17 @ 08:12:25
Då va de torsdag igen, tänk att det snart är helg igen..de går ju superduperfort nu känns de som! när vi gick upp tidigt i morse va det 9 minusgrader ute..brrr. Har inte tittat hur kallt det är ute nu dock..men gissar på att det fortfarande är ganska kallt.
IDag får de bli städning, blev inge med det igår- hann bara o byta sängkläderna! O sen ska jag slå in elliotts lektält (det jag vann) som vi va o hämtade på ica igår.  O så hoppas jag på att de julklapparna jag beställt kommer idag så jag kan slå in dom med =)
Kanske blir de att vi går ut en sväng sen med, det vore trevligt =)

ha en trevlig morgon!

kramis





massa paket och en promenad i snön o blåsten.


2009-12-16 @ 17:50:13
JA för ett tag sen gjorde elliott och jag en liten tripp till bynn. Vi hade två brev som skulle postas, och en order att skicka tillbaka och ett paket att hämta =)   De blåste o yrde, det var snorhalt o ingen hade typ skottat sin trottoar men vi tog oss fram ialla fall- mot alla odds,haha! väl inne på ica såg jag att paketet faktiskt fick plats under vagnen tillsammans med lite varor så passade på att handla lite med.vad tror ni det var i paketet?
Idag har vi fått många paket ändå tycker jag..hihi! Gjorde ju beställningar på kort från olika ställen och idag fick vi två nya paket i brevlådan med massa bilder från när elliott var liten.Tänkte ta o kika igenom dom sen i lugn o ro när elliott sover.
Imorn antar jag att det kommer att komma ännu mer paket om vi har tur- två stycken åtminstone om jag räknat rätt..det är så det är när de nalkas jul o man har beställt bilder o sånt..

nää.. nu blir de lite bus med sonen ända in i de sista för snart är de läggdags för liten <3

önskar er en trevlig kväll,
får se om jag kommer tillbaka lite senare.

kramar






god jul


2009-12-16 @ 13:17:44






award och utmaning =)


2009-12-16 @ 11:59:38
fick en award av gulliga forvirrademorsan. Blev samtidigt utmanad att berätta tio saker om mig själv
Detta kan ni ju få veta:
-jag är livrädd för att gå själv i mörkret
-gillar gamla klassiker filmer så som dirty dacning, cocktail, pretty woman.
-tycker inte om att sova ensam i huset ; brukar då oftast ligga o lyssna efter oljud o inbilla mig saker
-min favoritblomma är orkidé
-jag är riktigt trög när de gäller att ta tag i klippning- brukar oftast ta ett år innan jag väl tar mig i kragen..illa!
-jag gillar att baka o laga mat o dona i köket..innan elliott kom så gjorde jag typ inget annat än o laga massa långkok o baka massa gott- nu har man inte tid till de på samma sätt längre dock!
-i januari blir jag moster igen =)
-jag har tre systrar- alla våra namn börjar på E.
-jag är ett riktigt godismonster.
-när jag var liten vart jag retad för att jag var tjock- och det är nåt som förföljer mig ännu idag delvis- att man inte ska duga i andra folks ögon o att de viskar o pratar illa om en bakom ens rygg. Självförtroendet har blivit bättre på sistone dock- men det finns ändå vissa dagar då man ännu går o bryr sig alldeles för mkt om vad folk tycker tyvärr!

jag utmanar: Johanna, Carolina, Emelie,lyxmamman





en bra låt i såna här tider


2009-12-16 @ 09:11:46
enligt mig är denna låten riktigt bra just nu, så skönt o kunna lyssna på lite annat än olika versioner av bjällerklang, jul jul strålande jul, jag såg mamma kyssa tomten med mera.. så fin den är denna låten!!






Pulkaåkande.


2009-12-16 @ 09:06:25
Igår tog vi fram elliotts pulka o gav oss ut i trädgården för elliotts första pulkatur. Och gillade han det? OM..han älskade det verkligen! han satt o flinade massor. Vi tyckte att de va lite jobbigt bara eftersom de va massa hål under sitsen så de kom in massa stora snökockor under pulkan  så det blev värsta berget av snö under pulkan när man dragit den en liten bit.

Sedan fick vi för oss att vi skulle fram till barnshoppen här framme i byn o köpa lite julklappar till elliott, så ställde honom i snön en stund. Han gick några steg- sedan så började han att gråta. Antagligen tyckte han att det var riktigt otäckt att gå i snön eftersom de tog emot lite när han gick. SEdan packade vi in oss i bilen o åkte försiktigt fram till byn.



sötnosen åker pulka





snön ligger som ett stort , tjockt vitt täcke.


2009-12-16 @ 08:58:37
Snöandet fortsätter idag med, inte mig emot- ju fler dar de snöar desto större chans är de att det blir en vit julafton ju =)
Hur mysigt vore inte det?
Pluttesnutten vaknade vid 6 imorse- han fick välling o så gick vi upp- sedan har de busats o busats..lyckades plocka in ögonbrynsplockningen samtidigt som allt detta bus försiggicks som mest- men nu är de äntligen plockade!
Idag blir det nog ganska lugnt o skönt tror jag..tänkte börja o städa lite grann. Byte av sängkläder står dessutom på tapeten. Skulle va skönt o få städningen avklarad idag kan jag känna =)
Igår va de pyssel till tusen här hemma. Slog in nästan alla julklappar- är bara några till A kvar! känns jätteskönt! o sen blev det två omgångar med knäckkok i micron, samt 5 minuterskola. Så nu har vi lite julgodis i alla fall..sen hur länge de finns kvar är en annan sak- vet ju att sambon min gillar att smaska knäck. Men då är de ju bara att göra mer!

kanske att man skulle ta o ge sig ut på en liten promenad i snöandet med? skulle va så skönt med lite frisk luft. Undrar om Elliott godkänner det? han gillar ju inte när regnskyddet är på för då blir det ju begränsad sikt!

önskar er alla en trevlig morgon.





fotona


2009-12-15 @ 11:22:50
vi har nu börjat sätta upp lite foton i huset, det ligger docke en liten hög med kort kvar som vi måste bestämma vart vi ska ha. såhär vart de:


ovanför tvn i vardagsrummet, på väggen i hallen.





snowday =)


2009-12-15 @ 11:16:18
så underbart det är att titta ut genom fönstret o se alla dessa underbara snöflingor falla ner på den vita marken =)
I morse tyckte elliott att de va dags att gå upp vid kvart över fem. VAr bara o ge honom vällingen o sedan gå upp! Det är väl så det är när man haft några lyxiga mornar nu den senaste veckan, verkar som de blir som "vanligt" nu igen!
Sedan dess har vi busat massor- vi har slagit in lite julklappar (fast iofs va inte elliott till så stor hjälp :P ) fast nu får resten av julklapparna ligga o vänta till senare idag eftersom det är slut på paketsnöre o julpapper- måste till ica o handla det sen när A kommit hem. Nu ligger busungen och sover så tänkte passa på att kika runt lite grann! Längtar tills senare då vi ska ta fram pulkan o bege oss ut i snön en sväng. Hoppas elliott gillar att åka pulka *håller tummarna*

Vad gör ni en dag som denna?

KRAMAR





jul tävling


2009-12-14 @ 21:04:59

Jag är med och tävlar hos Rocka by baby om ett presentkort
Var med och tävla här du med





mammas tomtenisse <3


2009-12-14 @ 20:27:03
här har ni tomtenissen som "lussade" för oss igår =)


o med kusinen o den omtalade pepparkaksburken





födelsedagsbilder


2009-12-14 @ 20:15:23

födelsedagsbarnet har ätit födelsedagsbakelse

öppnar paket





elliotts födelsedagspresenter.


2009-12-14 @ 20:05:36
lite bilder på elliotts födelsedagspresenter som han fick 5-6 december o 10 december =)


en mussepiggsklubbhus bok, en saccosäck, en låtande farm, en gunghäst

en polis bobbycar, en hoppko, ett får som låter om man trycker på magen

en briotax, en pyjamas med tomtar på, en gris som låter om man trycker på den, en bok med traktorer,
tre bodys


en barbapappabok, ett par barbapappabyxor, en barbapappabody, en tröja med ren på.


en goseisbjörn, en katt med knappar som låter när man trycker på dom, två volvobilar i plast, childhood gosedjur.

en ko som man kan dra efter sig, han fick även en svart body med bebisar på, och en jättefin grå väst.













bang bang bang


2009-12-14 @ 16:51:46
bang bang bang låter det här hemma när Elliott är igång och leker med sin nya leksak. Vi hade en mor annaburk i plåt o hade pepparkakorna i igår- o när de tog slut så försåg sig elliott med burken. sedan dess har de varit oskiljaktiga. Han stoppar massa leksaker i den o går runt med- och emellanåt så trummar han på den med händerna...så gulligt =)

en svag bild på busungen när han leker som bäst <3







tävlar igen


2009-12-14 @ 16:28:06
är med och tävlar om en personlig almanacka hos malinsmix.






sover han?


2009-12-14 @ 13:15:26
Har försökt att få elliott att somna ända sedan strax efter 12 o nu verkar det som att han somnat iaf. Han har sprungit fram o tillbaka i sin säng, flinat- slängt nappen på golvet tusen gånger, dragit av sig både byxor o strumpor- men nu sover han tror jag!

Det blir alltid såhär när jag har planerat in att göra nåt medan han sover- visst är det skumt? hade tänkt göra köttbullar o nu verkar det ju som att jag får göra det iaf =)

Hoppas verkligen att det kommer lite mer snö snart nu..visst det är lite snö nu..men mer vore super så att man kan ge sig ut o dra pulkan me en busunge sittandes i efter sig  <3

min lilla sötnos när vi var ute och gick förut <3 han såg frågandes ut när han såg de vita som låg på marken









Vunnit =)


2009-12-14 @ 13:02:13
shit, vilken tur man får ha ibland då. Var ju med hos mansondust och tävlade om ett lektält, gissa vem som vann?
jo, jag =) så snart blir elliott lycklig ägare av ett riddarlektält!






måndag igen!


2009-12-14 @ 09:22:25
godmorgon på er alla.
måndag igen, vilket innebär att de förhoppningsvis kommer bli bättre med uppdateringar =)
HElgen har varit kanon, men ack så fort den ska gå jämt då!!
Julbordet i lördags var supergott´-men så mkt folk det var. Vi har varit där o ätit julbord hur många år som helst nu känns de som, o de har alltid varit i stort sett tomt. Men när vi kom i lördags så var det fullsmockat! De enda jag har o klaga lite på är att de hade skurit upp skinkbitarna så lustigt så man knapp fick någon skinka- var bara massa fett! O sen var prinskorvarna o kötbullarna kalla..värmen kan inte funkat som den skulle därframme.
igår va de ju lucia, elliott gick runt klädd som tomtenisse hela dagen. Han var så söt så =) O sen på eftermiddagen kom lite folk hit på lussefika- o elliotts kusin w hade oxå tomtenissedräkt på sig! de va så gulliga när de sprang runt här o busade =)

Nu sitter jag o väntar på att vc ska ringa upp mig så jag kan prata med bvc sköterskan så ´jag vet hur de ligger till med nästa vaccinering o allt ju.

när ska era barn få sin nästa dos av svinisvaccinet?

hörs senare, för nu ringer de nog snart!





förlåt!!


2009-12-13 @ 21:55:24
Blev visst inge bloggande idag heller..men har ju haft fullt upp med o umgås me min lilla familj, de kommer ju först som ni förstår =)

Ikväll har de setts på SATC repriser på comedy central o nu är klockan alltför mkt för o skriva långt inlägg om helgen o för att svara på kommentarer.

så säger godnatt nu å lovar att återkomma imorn med bilder o inlägg o svar på fina kommentarer <3

GODNATT ALLA NI UNDERBARA <3





fix o don ab


2009-12-12 @ 13:59:55

Lördag- o vad händer då? vi håller på å fixar o donar lite grann här hemma. håller på att ladda upp bilder på elliott från han var nyfödd tills nu.. o beställer kopior på dom så man kan sätta dom i album. Dessutom tvättas det o a har målat brädorna.

igår åkte vi in till mjölby o handlade de sista julklapparna, eller jaa- alla julklappar är klara förutom de sista till elliott och det känns så himlans skönt =)

Ikväll blir det julbord- ska bli mysigt =)

återkommer kanske nåt mer senare- har ju en tendens till att bli dåligt med uppdateringar när det är helg tyvärr =/

vad hittar ni på idag?






härliga friska luft :)


2009-12-11 @ 11:30:02

nu är vi nyss hemkomna efter en liten promenad. tog en sväng förbi bynn o handlade lite grann. En julskinka införskaffades bland annat.  så ieftermiddag blir det till att koka och griljera julskina tror jag bestämt =)

Natten har varit kanoners faktiskt första gången elliott vaknade var inte förrän halv 4, o sen vaknade han vid fem o fick sin välling då o sen somnade han om o vaknade inte förrän strax innan 8. det ni, hör inte till vanligheterna att få en så lång sovmorgon när han sovit så bra under natten, så jag är utvilad idag.

nää..de går visst inte så bra med o försöka lägga busungen, bäst o ta upp honom o ge honom lite lunch först iaf då! han verkade ju va jättetrött nyss trots att han sov läng i morse.

ikväll blir det tacos här hemma..mys <3

vad händer hos er denna fredag? har köpt julskinka än?

kramar






så var elliotts första födelsedag slut.


2009-12-10 @ 20:08:43
Då har busungens första födelsedag avverkats. VArit en riktigt fin dag med paket o presenter mest hela dagen, o bäst av allt om ni hade frågat elliott och om han hade kunnat svara tyckte han nog var den bullbiten han fick äta o sen att han fick äta rulltårtsbakelse både i förmiddags och i eftermiddags. Han kan verkligen äta våran pojke! det går inte att ge honom majskrokar vid ett fikabord när det finns massa andra goa grejer att äta- han illtjuter om ha inte får smaka av det vi andra äter! Sötnöten <3
Presenterna idag blev: en gosegris som låter när man trycker på den, en traktorbok, en tröja, tre bodys från mormor, en grå barbapappadress (body+byxor), en stickad brun kofta med en ren på, en saccosäck, två volvolekbilar, en barbapappabok, ett ica childhooodlejon med liten tiger, en stoor isbjörn, en katt som låter när man trycker på knapparna på den, en ros från farmor o farfar (de stora paketet hade inte kommit ännu)

JA, han har verkligen blivit bortskämd, men de ska man ju bli på sin första födelsedag =)

nu blir det dusch sedan tv i sängen!

önskar er alla en trevlig kväll!
kramar





orkar inte..


2009-12-10 @ 12:51:21
nää..nu orkar jag inte mer!! kanske återkommer senare idag om tiden finns!





tävling.


2009-12-10 @ 12:17:36
är med och tävlar om ett lektält från kiddoz hos mansondust.





typiskt..


2009-12-10 @ 12:00:13
skulle nyss bara gå ut på Vc hemsida o hitta numret dit för o ringa o se om vi kan ta en ettårskontroll nästa vecka. Vi struntade ju i ettårskontrollen nu egentligen eftersom han inte skulle få ettårssprutorna nu då han fått svnininfluensavaccinet o  att han skulle få nästa dos v 51. Men vägning o mätning vill man ju ändå ha har jag kommit på så tänkte fråga om vi kunde komma nån dag nästa vecka så han fick både andra dosen av svinvaccinet samt vägning o mätning på det.Men ja.. nu visade det sig att hon inte var här varken idag eller imorn- inte förrän på måndag!
o sen nu  när jag läser informationen om vaccindoserna på hemsidan, ja då står det helt plötsligt att BVC barnen inte får nästa vaccination förrän 13-14 januari..inte v 51 som de sagt tidigare..o då börjar ju jag självklart att tänka o undra om han inte skulle kunna få ettårssprutan nu ialla fall om det är så..eftersom det är en månad dit.
VAd virrigt det är kring det här med svinvaccinet alltså..de säger en grej- sedan ändras de.. måste ju få veta!





morgonkalas.


2009-12-10 @ 11:24:55
Vid halv tio kom systermoster E o elliotts kusin W hit för o busa o fira elliott. Elliott fick paket av dom idag med; en liten gosegris som låter om man trycker på den, och en traktor bok. SEdan kom syster moster Ellen och mormormamma hit o av ellen fick han en tröja som han tyvärr redan har en likadan av; så hon skulle byta den. Och av sin mormor fick han tre stycken söta bodys.
Inte hade de behövt köpa massa födelsedagspresenter till honom idag med.. tyckte bara de kunde vara mysigt o ha lite födelsedagsfika idag med när det är hans födelsedag!
Längtar tills A kommer hem sen så elliott får öppna alla sina paket som är från A och mig..ska bli spännande <3





paket


2009-12-10 @ 09:19:31
här hemma har vi paket som ligger o väntar på att bli öppnade; de ska inte öppnas förrän pappa a kommit hem i eftermiddag =)

ett paket fick han i morse- sittsäcken.






elliott 1år.


2009-12-10 @ 09:15:37
Grattis till min lille sötnos Elliott som fyller 1 år idag (00.26 föddes han) =) tänk va tiden går fort, rätt va de är så kommer han väl där o är 15 år o vill ha en moppe ;P

för att läsa om förlossningen klicka här.








för ett år sedan.(tillagd text)


2009-12-09 @ 19:25:08

såhär skrevs det i bloggen för ett år sedan (känsliga läsare bör ej läsa):

9/12 04:24 vaknade vid tre halv fyra av värsta värken i nedre delen av ryggen. Kan de vara förvärkar?? de gör ganska ont, håller i sig typ 30 sekunder o kommer vääldigt ojämt. När ja va o kissade kom de en liten blodig /brunaktig strimma på pappret precis som man brukar få innan man ska ha mens, o i holken låg det en klump me. Antagligen e de en blodig slempropp som lossnat...yes nu börjar de hända grejer!
hoppas värkarna tilltar..gör lite ont..men inte för ont! tänker inte ställa mig i duschen ifall att vattnet går iaf.
så..nu får vi se om de händer nåt idag..maybe? idag var första bf vi fick....på inskrivningen några veckor innan UL.
vore komiskt ioch med att a föddes några dagar för tidigt o ja me ,exakt fyra dagar för tidigt..
skriver nog senare..nu gör de ont igen..
9/12 05:18
om man bara har ont i ryggslutet är de då förvärkar bara? de kommer typ med fyra minuters mellanrum o håller i sig i cirka 40 sekunder..känns som man ska gå av eller nåt..ja har inte en aning om när man ska ringa..de kanske tycker jag är en idiot som ringer OM de bara e lite förvärkar?
9/12 06:08 faan..klart att de skulle avta..nu e de sju-åtta minuter emellan..hoppas de blir tätare igen..
9/12 07:20 har stått i duschen ett tag nu, haft värkar även inne i duschen. har läst att om värkarna försvinner inne i duschen så e de bara vanliga förvärkar..men så är väl inte fallet då, eller jag vet inte. ska klocka värkarna några gågner till sedan ska jag ringa förlossningen o prata med dom lite.
Nu gör de dessutom inte bara ont i ryggslutet när värkarna kommer får ont i nedre sidorna av magen med
9/12 08:34 nu kom ännu mer av slemproppen..denna gånngen genomskinlig. ringde in till förlossningen förut. Hon sa att jag gärna fick komma in om jag vill eftersom de va första barnet o så, Men risken är att när man har typ fyrtio minuter o åka som hon sa så kan värkarna hinna avta en hel del tills man kommit in o då e risken stor att bara skickas hem igen. Så valde o avvakta o stanna hemma. Får se om de händer nåt.. just nu e de oregelbundna som fasen igen..men men..vila nu!
9/12 11:27 med ojämna värkar just nu e den fyra minuter mellan slutet på värken innan o början på den nya.. fem minuter mellan den värken innan o början på värken efter.. håller på i cirka en minut. Gör ondare o ondare..undrar just hur de blir sen när man väl ligger där o ska trycka ut bebisen..vågar inte tänka på de!
Så..de e väl de som händer
förlåt att ja inte svarar på kommentarer..svårt o hinna me de. så mkt annat o hålla koll på ju.
min största önskan e att vattnet går me, så man kan åka in till bb. För som de e nu vill jag inte åka in bara för o få åka hem igen efter undersökning.
9/12 13:51 slempropp nu när ja va på toa..blodstrimmor i. Nu kan de inte finnas nån slemmis kvar... så mkt va de.
värk med 4-5minuters mellanrum än..blir tokig!  men de gör inge.. har all tid i världen på mig o lära känna den lilla krabaten inne i magen sen =) Vila e inte så lätt faktiskt.. så fort man blundat o nästan somnar.då kommer värken.. men gör inget alls idag. A får sköta allt när han kommer hem från jobbet snart, kan han ha!!
9/12 15:36 va på toa  nyss..då va de blod blandat me slem..kan de va teckenblödning??


åkte in till förlossningen så vi var där strax innan 18-tiden.
var då öppen 5 centimeter- så vi behövde inte åka de där 7 milen förgäves =) o sen 00.26 10/12 kom elliott <3





sådär ja.


2009-12-09 @ 19:09:23
då var snart "lille patteklappardagen" (som de säger häromkring) snart slut. Lilleman sover sedan en halvtimme tillbaka ungefär. Han var jättetrött när vi lade honom eftersom han haft en riktigt orolig natt med vaknande 2 gånger i timmen o sen vaknade han vid kvart över 2 och somnade inte om förrän efter halv 4..o på allt detta så sov han bara ca 30 minuter förut när vi var på väg hem i bilen.
såå..trött var ordet ja!
Ska strax ta o fixa iordning elliotts presenter tills imorn..har ju som sagt som vana att skjuta upp saker o ting. Har planerat att slå in hans födelsedagspresenter hur länge som helst- men de har bara inte blivit av. Så nu ikväll- nästan i sista stund får jag ta o göra det! har ingen annan o skylla än mig själv ju!! det är bara sådan jag är!
Imorn förmiddag kommer elliotts kusin w o moster E på besök, även mor o sis ellen skulle komma en sväng innan ellen började jobba..de vill ju även fira elliott på hans födelsedag- trots att de firade honom i helgen! SEn på eftermiddagen kommer nog svärmor o svärfar hit en sväng med..
Så ja, imorn blir det full rulle igen, o de gillar vi =)

kan ju berätta lite om vad vi fick med oss hem idag mer- hade ju presentkort på kappahl- så köpte en svart lång top med paljettränder på..var jättefin- och sedan köpte jag två randiga topar för 199:- med; lite baskläder går ju alltid åt =) Paljetttopen tänkte jag ha på mig på lördag kväll då A o jag ska på julbord me pappas åkeri..ska bli skojs =)

nää..slå in paket var det..





några snabba sekunder.


2009-12-09 @ 15:07:38
hej på er alla.
Har inte haft tid till bloggande förrän nu. Elliott och jag har varit i både linköping o motala o shoppat lite. Blev att lämna tillbaka fotsacken, o sen köpte vi en resesäng. O sen bar det av till motala för o köpa en fotsack o lite annat smått o gott..det är ju nån som fyller imorn, så nåt litet paket råkade slinka med hem ;)
Nu är vi båda helt slut, det vankas mat i våra tomma magar o sedan lite softande på det tror jag!

återkommer senare med svar på kommentarer o fler inlägg =)

kramis





påverkad av tv reklamen.


2009-12-08 @ 19:16:10
tänk egentligen vad man kan bli påverkad av reklamen de har på tv. Har flera dagar i rad suttit o hört att tvshop varit på o de gjort reklam för zumba fitness, har då kikat lite på de o gud vad det ser roligt ut. I början när jag såg reklamen så tyckte jag att de såg supersvårt o larvigt ut. Men de säger ju till och med att det är jätteenkelt!! Så nu är jag sugen på att beställa hem- men vet inte om det blir så.

har ni blivit frestade och köpt nåt via tv-shop o tvins? i så fall vad?





BULLE I UGNEN.


2009-12-08 @ 18:31:14
just nu håller jag på att bakar bullar..alla lussekatter tog ju slut i helgens kalasande så kände att jag behövde fylla upp frysen med lite nytt ifall nån kommer på fikabesök på torsdag..hade ju självklart glömt o köpa saffran så får bli vanliga bullar idag.
Just nu är de på jäsning..snart ska de bakas i ugnen =)





till "olivia"


2009-12-08 @ 16:56:39
fick en kommentar från olivia nyss angående inlägget jag blir så galen.

olivia:Nej, det är inte fruktansvärt. Det är ett misstag. Fruktansvärt är det när barn blir våldtagna, mobbade eller misshandlade. Alla begår misstag.

svar: har jag ens skrivit att det är fruktansvärt,visa mig  vart i så fall är du snäll?? skulle inte tro det-ordet jag använde var frustrerande o irriterande om jag vill minnas rätt? och ett misstag? skrev  ju "Vi sa att vi bara skulle köpa fotsacken där med, sen vill vi inte köpa nåt mer där" med andra ord så menar jag självklart att vi råkat ut för deras slarv tidigare med! Vet du hur många extra vändor vi får åka när de gör fel? det är ca 12-13 mil att åka fram o tillbaka för att ändra en sådan grej- o det är inte så roligt när man har en liten som fullkomligt hatar att åka bil dessutom!
och jag vet att det är en ful värld vi lever i där det händer massa hemska saker dagligen som är värre än det här- det är det som kallas fruktansvärt som du säger. Har inte påstått annat..
läs ordentligt o tänk dig för innan du hoppar på nån med falska anklagelser!!

hoppas du får en trevlig kväll!!





jag blir så galen!!


2009-12-08 @ 16:19:28
Ni anar inte vad irriterad jag är. Vi va o köpte en fotsack till vagnen i fredags- idag skulle vi använda den..o vad händer? jooo..vi har fått med oss fel hem. Vi har fått en fotsack till emmaljunga scooter, vi skulle ha en fotsack till emmaljunga city cross. De är verkligen ikompetenta på det stället vi köpt de på. Vi sa att vi bara skulle köpa fotsacken där med, sen vill vi inte köpa nåt mer där. ( vi hade ett tillgodokvitto där som vi var tvugna o spender på nåt ju)
Jag sade till henne som jag frågade att vi var ute efter en fotsack till city cross modellen- hon kollade till och med på vagnen så alla knappar fanns o så.. bara för att de inte skulle bli fel..o så måste vi ha med dom o göra återigen- blir så frustrerad ju!!
När jag ringde till affären o  berättade vad som hänt och frågade om de hade hemma- nää, då fanns de inga hemma!
Då vart man tvungen o beställa =(
Behöver ju ha en nu!! o sen har ju de ju bara 2 dagars öppet (de har vi ju fått veta sedan förra gången =( )- så man får tillgodokvitto när man lämnar tillbaka efter de 2 dagarna. Men nu så krävde jag att vi ska få pengarna tillbaka eftersom det inte var vårat fel! Så de ska vi i alla fall få, sa hon i luren.
Nu har jag suttit och ringt runt till massa butiker i hela östergötland som säljer emmaljunga o har äntligen hittat en butik som har dom hemma..så nu tänker jag köpa där istället! skulle dock inte förvåna mig om hon från skitstället inte håller sitt ord o vi får åka hem med ett till jädra tillgodokvitto igen!

va skönt de va o få skriva av sig lite =) vart genast bättre!





ny kategori på gång.


2009-12-08 @ 12:28:11
ja, nu kommer det att bli en ny kategori som från o med torsdag kommer att användas flitigt istället för elliott 0-1 år. Nu blir det elliott 1-2 år istället ju!





min lille kille <3


2009-12-08 @ 12:24:54






kalasbilder <3


2009-12-08 @ 12:07:19
tänkte ta o dela mig mig lite av bilderna som togs i helgen. VArt mest bilder på lilleman dock, trots att det var både jag o elliott som hade kalas o a stod bakom kameran så blev det inte ett enda kort på både elliott o mig tillsammans o inte ett enda på mig själv. (fast de sistnämnda kvittar ju iofs)


lördagen:

ett stoort paket (var en bobbycar i), systermoster elinor o Elliott, elliott var mest
intresserad
av kartongerna- inte det som var i.


lite av presenterna...

söndagen

elliott hoppar på sin ko som han fick dagen innna, elliott leker med sin mussepigg bok, elliott äter tårta


tårtan, elliott får äta tårta själv för första gången <3





godmorgon tisdag.


2009-12-08 @ 09:09:09
Natten har varit rätt kaosig, har inte gjort annat än o springa ut o in till elliotts rum. Förkyld liten stackare= störd elliottsömn; hostningar o nysningar hela natten.
Men nu när han varit uppe ett tag (sedan 6) så är han precis som vanligt förutom att näsan rinner. det är skönt det.
Funderar lite smått på att ta med mig elliott till mjölby en sväng sen efter han tagit sin nap. A hittade en skjorta som han ville ha när vi var i stan sist; men den fanns inte i hans storlek där så har lovat o kika i mjölby istället. Dessutom så har jag ju presentkort på kappahl som bara ligger här o väntar på att bli använda.

Men de hela hänger på hur elliott mår senare idag såklart. alla barn är ju mer eller mindre snoriga just nu känns de som.

nä..måste ge elliott frukost nu- han är sur!
Får ta o svara på kommentarer senare.

ha en trevlig förmiddag!





fortsätt fråga


2009-12-07 @ 19:20:22
ni glömmer väl inte att jag har frågestund i bloggen idag? gå in här o ställ frågor





TÄVLING.


2009-12-07 @ 18:44:08

är med och tävlar hos familjen korb om en personlig almanacka från personlig almanacka.






snabbt.


2009-12-07 @ 15:29:24
Kikar in lite snabbt här nu..
Skulle ha skrivit ett inlägg i förmiddags- men fastnade med lite designpul så glömde bort tiden o vips så var lillkillen vaken från sin nap o då fanns de ju ingen tid.
Gårdagens kalas vart jättelyckat med..jag fick presentkort på kappahl- så nu kan man åka o shoppa kläder igen=)
Elliott fick nån "djurfarm" som låter när man trycker på djuren. Man kan även låsa, öppna o stänga dörrarna som djuren står innanför. Han fick även en mussepigg bok. Han skulle egentligen fått en till present av sin farmor o farfar men den hade inte kommit ännu- förhoppningsvis kommer den på torsdag sa de!
PÅ torsdag blir de ju paketöppning igen för elliott. Det är ju då han fyller år o då får han presenter av sin mamma o pappa =) måste verkligen se till o slå in dom ikväll tror jag bestämt!

Annars händer de inte så mkt här hemma, elliott är lite förkyld- men vilket barn är inte det i såna här tider?

Nää, får ta o avsluta här o skriva mer senare.. tänkte bara kika in o säga hej egentligen.





frågestund hos oss!


2009-12-07 @ 11:54:45
ja nu tänkte jag ha en liten frågestund. så gå in på läken nedan för o ställa en fråga =)
kom igen nu!!

glöm inte att skriva erat namn eller bloggadress innan ni skriver själva frågan ;)






kalasandet fortsätter.


2009-12-06 @ 12:32:55
här hemma hos familjen johansson/karlsson fortsätter kalasandet. Idag kommer A's föräldrar och bror med familj..sedan är de slut på de =)
HAde verkligen världens underbaraste födelsedag igår..blev fullkomligt överöst av fina presenter =)
Fick bland annat: frottéset, extern dvd brännare, en krans att hänga på dörren, en hyacint i kruka, en orkidé i kruka, en ryamatta att ha under soffbordet, nya fina dricksglas från ikea, en svart ljuslykta med stjärnor på, två ikeaglaslampor,
Elliott fick: en polisbobbycar, en vit hoppko, en svart brio hund, en body, ett lamm som låter när man trycker på det, en pyjamas med tillhörade mössa med tomte på,
Elliott var inte så intresserad av att vara med o öppna sina paket eftersom han hade fullt upp o leka med alla kartonger och snören, han är för gullig =) och idag har han hållt på och lekt med en pappakasse från ikea som stod kvar sen igår när gästerna var kvar. HAn har lagt i massa leksaker i den o sen gått runt med den i hela huset..jätteroligt har han haft!

nähä..om man skulle ta o vila lite grann..

hörs senare





leilas pepparkaksmuffins.


2009-12-06 @ 12:24:25
Hittade recept på pepparkaksmuffins till kalaset i Leilas bok "a piece of cake", och tänkte dela med mig av det nu=)

100 g smör
2 2 st ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl mjölk
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
1 2 msk pepparkakskryddor

Sätt ugnen på 175 grader varmluft, 200 grader vanlig ugn. Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. smält smör, och häll i mjölken samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna. Häll i det smälta "pepparkakssmöret" i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt. Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 12-15 min.

sedan valde jag att ha frosting på med:
60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 msk färskpressad citron, saften
100 100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

lägg allt i en skål, ta fram elvispen och vispa fluffigt.

lycka till!





kalas för ett år sen.


2009-12-05 @ 13:23:06
gick in och kikade o läste lite från december förra året och hittade då lite bilder från kalaset när jag fyllde förra året. Då va de kalas på fredagen o lördagen istället för lördagen o söndagen minsann..o då va jag mkt mkt rundare med.

december






26 årsdagen =)


2009-12-05 @ 12:49:49
Då var de dags för även mig att fylla år igen. O ja, känner mig väl inte ett dugg äldre än jag gjorde igår men vilken mysig dag det varit hittills =) A o elliott kom till mig när jag låg i sängen imorese med två stoora paket. Elliott vart alldeles tokig i snöret som satt på ena paketet o skulle ha de o leka med- så fick öppna paketet jättesnabbt. I de paketet låg det  ett jättesnyggt frottéset från hemtex, och i det andra paketet låg det en extern dvdbrännare. Så glad jag blev. För er som inte vet vad extern dvdbrännare innebär så kan jag ju berätta att det är en dvdspelare som man kopplar till datorn via USB. Och det behövde verkligen jag eftersom jag har en minipc- och på minipc's finns det ingen dvdspelare/brännare. Så har massa bilder på datorn- som jag nu kan bränna över på cd skiva =)
Tack mina söta o underbara killar för de fina presenterna <3
I eftermiddag kommer min mamma o pappa o mina syskon hit på lite fika. De kommer att bjudas på pepparkakor, lussekatter, pepparkaksmuffins med frosting på och så blir det även hemmagjord fryst daimtårta! MEd andra ord så kommer man säkert inte vara ett dugg hungrig ikväll!!

Önskar er alla en trevlig lördag så får vi se om jag kikar in lite senare sen =)





snart slut på fredagen.


2009-12-04 @ 22:39:04
Då lider ännu en fredag mot sitt slut. Och vad vi har hunnit med mkt i stan idag.Vi åkte iväg efter att a kommit hem runt halv 3 o sen var vi hemma vid halv 7 igen. Däremellan hann vi med att gå på ikea o köpa ramar, gå inne på gallerix o köpa ramar där med, vi hann att äta på linds, A hann köpa finbyxor och en skitsnygg väst, jag hann o köpa en tunika med svarta paljetter på, Vi hann o köpa en footsack till vagnen på babyproffsen, vi hann o köpa julklappar till elliott o hans kusiner på sagoland och sist av allt så hann vi att handla inför helgen på ica maxi! Kan ju säga att det var jätteskönt o komma hem sen! Var bara o ge elliott hans välling; sedan däckade han i sin säng.

Vi hyrde flickan som lekte med elden förut med- så nu har man sett den. Tyckte den var jättebra o spännande- nu längtar man bara tills man kan se sista filmen med.

Jag har varit lite snorig i några dar nu denna veckan- men det är inte sådär så det varit jobbigt på nåt sätt o runnit..o nu idag har det runnit från elliotts ena näsborre ända sedan han vaknade i morses. HAn fick till o med lite näsdroppar innnan han somade förut eftersom jag hörde att de var täppt. Hoppas verkligen att han inte blir genomförkyld nu när vi ska ha kalas o allt nu.. men det är väl som det är om han skulle bli det. Sålänge han inte har feber så.. MAn får väl informera alla bjudna kalasgäster om läget så får de komma som inte är rädda för att bli förkylda i så fall.

nää..nu ska jag ta o gå o lägga mig tänkte jag..är trött!
IMORN ÄR DET EN SPÄNNANDE O ROLIG DAG, HIHI!
GODNATT





thank god it's friday =)


2009-12-04 @ 12:26:27
så skönt de ska bli med lite helg nu =) Kommer iofs vara full rulle i helgen men det gör mig inge eftersom vi ordnat så vi slipper ha kalas nästa helg med!
Imorn blir man då 26 år..shit va gammal man börjar bli ;) o sen fem dar senare så blir elliott 1 år! Men kalas med släkten för oss båda kommer att bli i helgen!

I eftermiddag är de prat om att vi ska åka in till öb o kanske ikanohuset en sväng o leta efter ramar till elliotts studio kort. Får se om de blir av eller inte; beror sig på om A känner för det!

mkt mer än så händer inte just nu..lilleman sover så jag passar på att surfa runt lite..

vi hörs senare





en slarvig son


2009-12-04 @ 10:05:09
Måste faktiskt erkänna att det är en rätt så slarvig son vi har,hihi!
VArje gång man sätter på honom strumpor eller mockasiner här hemma så kan de  ta några minuter- sedan kommer han gåendes med antingen en av strumporna/mockasinerna i näven, med maken till den spårlöst försvunnen. JAg får bokstavligen ta o vända upp o ner på hela huset för att hitta maken.
Numera har han nästan bara omaka strumpor knappt ett endaste helt par..undrar varför? O de roligaste av allt är ändå att han vet vad jag tycker om att han tar av sig det han har på fötterna, för han kommer nästan alltid fram till mig o visar att han har en strumpa/mockasin i handen o sträcker fram den till mig. Och när jag då ska försöka ta den så springer han iväg..retsticka där!
Han är så himlans söt o rolig så man kan faktiskt inte annat än att flina åt hans bestyr!
JAg misstänker faktiskt att han är ett barfotabarn..
för han tar ju jämt av sig det han har på fötterna!





FÖRSKOLELISTA..


2009-12-04 @ 08:48:18

Hittade en lista på Growingpeople.se där de står tips om vad man ska införskaffa för kläder till barnen inför starten.

Klädd för lek och rörelse och dags att märka allt från strumpor till nappar.

Önskemål om vilka kläder ditt barn behöver för aktiva dagar på förskolan varierar från förskola till förskola.

Så här kan en önskelista se ut:

I reservlådan
Strumpor - kalsonger eller underbyxor - tröja med lång och kort ärm - flera på byxor, särskillt när ditt barn är på väg att sluta med blöja - vantar - varma sockor - extra napp.

Märk väl

Att märka ditt barns kläder underlättar för både barnet och personalen, märk det mesta som ditt barn tar med sig till förskolan. Det finns många olika sätt att märka kläder och saker med.

  • Vävda band som man syr fast
  • Etiketter som man stryker på, nackdelen är att de ofta lossnar i tvätten
  • Märkpenna
  • Stämpel

från growingpeople





MKT MER ÄN SÅHÄR BLIR DET INTE.


2009-12-03 @ 20:22:38
Ännu en dag till ända. Känns som de inte är annat än måndag och fredag hela tiden!
A är och tränar o jag har faktiskt svullat lite på lite hemmagjord dajmglass..var jättegott men fy vad mätt jag blev! Nu ska jag nog ta o hoppa in i duschen o sen lägga mig i en nybäddad säng =)

Godnatt allihopa <3





LITE BAK HÄR HEMMA..


2009-12-03 @ 13:02:29
Just nu passar jag på att sitta ner en liten stund. Liten sover o har sovit sedan kvart i 12 ca så räknar med att han snart vaknar. Nu står marängbottnarna i ugnen och daimkrämen som ska bres på är redan färdig med. Så det är bara smeta på allt sen o ställa in i frysen tills på lördag. Skönt det. Tyvärr är jag inte nån höjdare på att sära på äggulorna från äggvitorna. Så alla mina 10 ägg gick åt, istället för 6..haha!
Så när A kommer hem måste jag nog bege mig till ica igen o köpa lite fler ägg om jag ska kunna baka muffinsarna o bullar!

bjuder på en bild från promenaden fram till bynn förut

idag åkte de nya vantarna, den nya mössan o den nyaste overallen på..kallt!






ÄNNU EN FROSTIG DAG=)


2009-12-03 @ 10:32:41
Hej på er alla!
Gud så underbart vackert det är ute idag med. Alldeles vitt och frostigt =) och kallt! Känns som vintern är här nu..o då ökar ju julstämningen ännu mer!
Vi är nyss hemkomna efter en promenad fram till bynn, ska ju baka o dona lite så då går det ju åt att ha alla ingredienser hemma. Snart bär det av en sväng igen; vi blev bjudna på lite fika hos elliotts gammelfarmor- så det är nog bäst o åka dit en sväng =)

Sen blir det sövningsförsök av elliott o så ska jag försöka att göra margänbottnarna till tårtan vi ska ha på lördag. Oja, ska även försöka göra lite fler pepparkaksmuffins o så tänkte jag kanske baka lite bullar..vi får väl se hur mkt jag hinner/orkar med..man har så mkt planer men sen blir de inte av =/  Måste ju städa med..hhmm

Nä nu måste vi klä på oss ALLA kläder igen o packa in oss i bilen.
Vi hör senare!!





HJÄLP MED EN DESIGNFRÅGA.


2009-12-02 @ 20:39:09
USCH JAG BEHÖVER VERKLIGEN HJÄLP. hAR ETT PROBLEM SOM JAG INTE KAN LÖSA SJÄLV KÄNNER JAG.. OM NI TITTAR PÅ SIDOMENYFÄLTET SÅ ÄR DET EN VIT PRICK FRAMFÖR VARJE LÄNK..HUR FÅR MAN BORT DE???

VORE TACKSAM FÖR HJÄLP =)





EN SALIG BLANDNING AV JULMUSIK.


2009-12-02 @ 20:33:05
Vill du ha en riktigt blandning av julmusik?
Då tycker jag att du ska ta o kolla in julradio..massa mysiga julhits spelas där dygnet runt =)





EN HÄNDELSERIK EFTERMIDDAG.


2009-12-02 @ 20:31:05
När A kom hem från jobbet förut så drog vi iväg till Jönkping o A6 en sväng. A behövde verkligen köpa nya jeans, och jag behövde köpa mig lite underkläder. Väl där så tog elliott och jag en runda på kappahl medans a gjorde nåt "ärende" i nån annan butik (undrar vad..hmmm). Hittade en jättesnygg bh som var svart med silvertrådar i..o sen blev det tre par trosor eftersom de hade ta 3 betala för 2 kampanj. Blev även en sväng på barnavdelningen där jag hittade en röd/svart/vit rutig skjorta med tillhörande svart fluga till Elliott. Tänkte att de kunde få bli kalasskjortan i helgen =) Sedan flög jag även på ett par såna jeans som jag köpte för ett tag sedan i strl 38 istället för 40 i reastället. De kostade ju 499:- innan o nu var de nedsatta till 149:- så passade på att köpa dom eftersom de jag har i strl 40 sitter ganska löst. Ända gången de satt bra var när man köpte dom och sen efter man tvättat och tumlat dom. Då sitter de bra i nån dag sedan är de lössittande igen! Så 38 blir alldeles perfa =) Hade ju även 30 procent på herr och barnplagg så allt jag köpte på kappahl idag var fynd, alltid skönt att kunna åka hem med någorlunda gott samvete!
SEdan hittade jag faktiskt ett par lackleggins på jc med som jag köpte. Har letat runt som en galning ett bra tag nu o ÄNTLIGEN hittade jag ett par =)
Efter all shopping blev det mat på mc'd. A fick vänta 3 minuter på sin big tasty bacon, och när jag kom fram o skulle hämta den så hade de missat den beställningen- så A fick vänta 3 minuter till. som tack för besväret fick vi en gratis paj. Vad händer då när jag varit framme o hämtat hamburgaren åt honom o han ätit några tuggor? Jo, jag får se att den är alldeles färsig och röd inuti. Med andra ord inte färdiglagad. Har man då ett litet barn som är otåligt, en hungrig sambo och en engen hamburgare som blir kall av att man får springa fram och tillbaka så blir man RIKTIGT sur när sånt händer..så jag gick faktiskt fram till kassan o visade hur de såg ut! Vi fick pengarna tillbaka för hans hamburgare o så fick han en big mac burgare istället! Riktigt kass personal där bakom vid steken med andra ord som inte ens kan ta upp beställningar o inte ens kan steka en hamburgare!! Kommer nog aldrig mer att äta på mcdonalds där inte!

EFter de åkte vi hemåt - jag stannade hos systermoster ellen där alla vi 4 systrar har gjort julgodis i eftermiddag..blev rocky road, knäck, risbräck och marknadsnougat..mumma! Var så mysigt med julmusiken i bakgrunden med!!

ja..det var våran eftermiddag det =)

nu ska jag nog glo på tv lite..hade glömt att true blood säsongen på canal+ är över..så vart lite besviken när jag slog på kanalen vid 8. Undrar hur länge man får vänta tills nästa säsong??

godnatt allihopa,
hörs imorn





KUSINGLÄDJE<3


2009-12-02 @ 11:54:29






DET BÖRJAR NÄRMA SIG..


2009-12-02 @ 11:28:31
Ja ni..börjar faktiskt kännas lite vemodigt ändå.. igår va det exakt 2 månader kvar tills jag hade tänkt börja jobba igen. Vart har tiden tagit ivägen egentligen? helt sjukt ju!!
Är så van vid att gå hemma o gosa,busa med min lille pojk ju =/ MEn jag tror att bara man väl kommit igång med jobbandet så kommer det nog att gå bra.
O sen har jag ju en liten morot med; Ska ju bara jobba ca 4-4 1/2 månad..sedan är jag o elliott hemma under HELA sommaren =)

MEn de kommer ändå att kännas trist att få bryta de vanorna vi fått in nu för jobb och dagis..
O sen har vi ju alla dessa tankar som surrar runt i mitt huvud..

man måste ju liksom köpa uppsättningar av allt så de har på dagis..ligger o undrar vad det är man ska tänka på att köpa tills han börjar dagis.

ÄR det någon mamma med barn på dagis som kan lämna tips på vad man ska köpa för kläder osv till dagisstarten så vore jag evigt tacksam =)





PEPPARKAKSBAKET.


2009-12-02 @ 09:33:09






STRÖMAVBROTT, MINUSGRADER OCH FROST.


2009-12-02 @ 09:05:19
Godmorgon på er allihopa <3

Härlig morgon o vakna upp till runt 6-tiden när man kikar på termometern o ser att det är -5 grader ute, o att det är massa frost på backen, äntligen börjar de bli lite "vinter" ute =)
Natten har väl varit sådär, vaknade runt ett tiden av att andreas kom o sa att de hade varit strömlöst- gick då på toa, o väl där så upptäckte jag att det inte gick att tända och att lampan för golvvärmen inte lyste =/ så då målade jag självklart f-n på väggen o trodde att det var en fas igen. Det hade nämligen gjort det när vi var iväg på bio förra fredagen. När systermoster o hennes kille o elliott hade kommit hem hit så va de alldeles kolsvart o gick inte att tända nånstans. (Så min pappa hade fått komma hit o fixa ny prppoar nog pga all belysning o så hade vi haft både torktumlare, tvättmaskin, diskmaskin igång samtidigt med.) Så självklart så trodde jag att samma sak hade hänt igen trots att vi inte hade haft allt igång igårkväll. Vi kunde ju inte göra så mkt åt de sa vi, A skulle helt enkelt få gå upp tidigt på morgonen o kika. MEn efter ett tag så kunde ingen av oss sova pga undrande om de va som vi trodde eller inte..
Så  vi kikade ut o fick se att ingen utebelysning lyste nånstans o så lyste inte ens gatulamporna. Så de va bara strömavbrott!! skönt det!
Sen kunde inte jag somna om eftersom jag låg o undrade hur länge avbrottet skulle vara. Hade de ens märkt att de va avbrott? tänk om strömmen inte va igång igen till 5 då elliott brukar vakna o vilja ha välling. JA..de va mycket som for runt i huvudet på mig- som vanligt. EFter nån timma var strömmen tillbaka igen dock och jag kunde slappna av o somna om!

frostbild kanske?


såhär ser altanrutorna ut denna morgon.








PEPPARKAKSRECEPT.


2009-12-01 @ 20:02:27






BAKDAG IDAG.


2009-12-01 @ 19:34:14
Idag har vi haft en liten bakdag här hemma Elliott o jag. Gjorde ju pepparkaksdegen igår, och idag blev det utbakning av degen. Elliott satt där snällt i sin stol o kikade på o lekte medan jag bakade..så snäll så =) Men fy vad mkt deg jag hade då!! Skulle bara göra en halv sats av pepparkaksdegen- o ja..de gick ju bra ända tills jag tog i kryddorna. Då tog jag i så mkt kryddor som de skulle va för en hel sats. Så va ju bara o späda ut allt så de blev en hel sats!

I eftermiddags när A kom hem blev det dessutom pepparkaksmuffins. Så nu har jag laddat upp med lite mer bakverk till helgens kalas =)

Har fått ett bra recept på pepparkakor förresten =) kommer lägga ut de jag använde o det senare..

allt bra med er annars?
måste väl ta o kolla in blogkollen- inte kikat där sen igår förmiddag (tror jag?)





NU GER JAG MIG, DE FÅR DUGA SÅHÄR.


2009-12-01 @ 19:27:23
Nu lägger jag av med bloggdesignen tror jag bestämt. Det är lite lite småpill kvar, men det tar jag när jag känner för de. Ögonen är alldeles fyrkantiga efter att ha suttit o pulat en stund nu!






EN NY DESIGN BÖRJAR TA FORM..


2009-12-01 @ 13:21:37
ja nu börjar det att likna nåt iaf..det är mkt smådetaljer kvar..meen..annars är jag faktiskt rätt nöjd! de e ju bara nån månad man ska ha designen så =P