Nu ni


2009-02-28 @ 19:58:03
Nu blir de melodifestival för hela slanten. E inte ett dugg förväntansful faktiskt för då kanske man kan bli glatt överraskad sen?

ska ni titta?





ÅÅÅH


2009-02-28 @ 14:40:35

Ibland blir jag bara så jädra irriterad. Är hur mkt katter som helst som springer runt här i våran trädgård, antar att de ser våran trädgård som världens största bajslåda. För det är fasen bajs överallt. Hur roligt är det på en skala att få massa kattbajs på barnvagnshjulen när man ska köra lilleman till altanen då? o sen köra in vagnen efter? det är helt sjukt vad mkt högar det är alltså! O jag tycker det är äckligt att jag ska behöva torka av vagnhjulen varje gång jag har gått i VÅRAN trädgård för att NÅGON ANNANS KATT bajsat!

Blir ju roligt sen när elliott lär sig o gå o springer ute i trädgården o kletar med kattbajs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IGÅR; IDAG HATAR JAG KATTER!!









babymassage= BAJS?


2009-02-28 @ 13:06:17
tror babymassagen gjorde susen för elliotts mage. Igår bajsade han två gånger, till skillnad mot o bajsa en gång om dagen o ibland varannan dag. Och jag gjorde nyss lite babymassage igen, o då bajsade han strax efter. Annars brukar de oftast vara så att han bajsar ungefär med 24 timmars mellanrum o ibland större mellanrum som sagt.
Måste vara massagen, vad kan de annars va?

så nu ska jag massera honom en gång på förmiddagen o sen en gång på kvällen tror jag =D
vad duktig han e lilla prinsen =D





Återträff


2009-02-28 @ 08:42:59
Igår när jag öppnade brevlådan o skulle hämta posten fick jag se ett brev som fångade mig speciellt. Öppnade det o fick se att de va en inbjudan till klassåterträff. I ÅR ÄR DET NÄMLIGEN 10 ÅR SEDAN MAN SLUTADE NIAN, de ni..jag börjar bli riktigt gammal nu.

Kommer nog säkerligen o gå på träffen, är ju så kul o träffa alla o se vad de gör för något numera. De flesta gör säkert något jättevettigt med deras liv,de har säkert pluggat  o fått nåt fint jobb. Men vad bryr jag mig om det när jag har världens finaste son, det slår allt i hästlängder ju!

Hoppas bara att flikkera jag umgicks med mkt förr ska gå med, vore såå roligt. Annars vet i sjuttsiken om jag går alltså.

skulle bara berätta.. tyckte de va kul!





Lördag


2009-02-28 @ 08:33:24
fåglarna kvittrar utanför, solen skiner på. MAn blir nästan lurad till o tro att det är vår. Men sen ser man de lilla täcket med snö som kom igårkväll o då fattar man att de inte alls e fallet.
Igår va de mammagrupp som gällde, var så trevligt så. Bebisarna låg nakenfisar på ett täcke på golvet, o vi masserade dom. Elliott var riktigt i tagen först o sparkade o rörde sig konstant, men efter en stund blev han avslappnad o bara låg o kikade. Han måste verkligen tyckt om de massor. Är en liten flicka med i gruppen o elliott verkar ha fattat tycke för henne. För förra gången kikade han massor på henne o igår med, han försökte till o med prata med henne.

Blev lite morotskaka o snack med, sedan åkte alla hem för o ta lite helg =) 

Idag är de melodifestival med, har inte en aning om vilka som ska va med..men får titta ändå.
En sak jag kommit på som e ganska typiskt mig o A just nu är att vi hyr filmer o så tittar vi inte på dom. Förra helgen hyrde vi en som vi inte tittade på. och igår hyrde vi en för A gärna ville hyra film. Men jag orkade inte titta, o då struntade ju han i den med. Smarta vi e va? Nu ska vi inte hyra nån film förrän vi e riktigt säkra på att vi hinner me o kika på den.

Igår somnade elliott vid nio, o så sov han till halv fyra då han fick mat. SEdan sov han till halv 7 o sen hamnade han i min säng tills kvart i åtta då  han fick mat igen. Riktigt hyfsad natt..eller hur?

Idag händer de inte så mkt faktiskt, ska nog på lite fika sen. pappa A ska spela fotboll idag så vi blir ensamma en stund i eftermiddag.





DAgen


2009-02-26 @ 20:54:10
SEdan vi kom hem vid halv tio har jag grejat o donat hemma. har sytt en gardin till datarummet,satt upp nya gardiner i vardagsrummet, tvättat sängkläder, frotte. Pappa A kom hem vid ett idag med så då kunde jag måla, o sen har jag lagat köttfärssås o makaroner med.
SEdan va vi o fikade hos mor o far en sväng, efter det så var jag o hämtade lamporna som hade kommit idag =) 

Nu ikväll har jag gjort en morotskaka som jag ska bjuda på imorn när mammagruppen kommer hit, ska nog även baka scones imorn om ja hinner o bjuda på. Dessutom vill jag gå o köpa några tulpaner.

Imorn måste jag ta o dammsuga lite på förmiddagen, får väl ha elliott i bärselen när jag gör de.

nähä.. måste väl ta o bädda sängarna nu då. de görs ju inte av sig självt.

va jag har blivit dålig på o hitta tid till att blogga då, men så är de! FAmiljen o hemmet kommer först <3





avklarat


2009-02-26 @ 20:49:02
sopp.. Nu har jag cellprovet avklarat. De va faktiskt ganska obehagligt..nästan värre än att föda tyckte jag. Hon hade en liten borste som såg ut som en mascaraborste o en träspatel o skrapade celler från livmodertappen. De gjorde lite ont faktiskt o hon sa att de nog berodde på att jag nyss fött barn för slemhinnorna va rätt tunna. Gjorde cellprov samma år jag fyllde 23 första gången o nu samma år som jag fyller 26 så de blir vart tredje år de. De räcker gott o väl!





Tidigt


2009-02-26 @ 07:02:11
Idag är vi uppe ganska tidigt här, hade gärna sovit en stund till då jag sovit som en kratta inatt.,men men.
Lillfisen somnade vid nio o har precis ätit sitt första mål sedan igår vid åtta. MEN tro inte att jag sovit gott för de, för han har farit o levt apa inatt, dessutom har han krävt nappen x antal gånger.

Tycker det är trist att vi inte kan gå o lägga oss en liten stund i min säng o mysa som vi brukar göra om mårnarna idag, men men..måste man iväg så måste man. ska bli så skönt o få de där jädra cellprovet gjort nu känner jag. för det ä rinte annat än ett jädrans farande fram o tillbaka jämt! Ska åka o lämna elliott hos min syster vid åtta, sedan ska jag vara i mjölby vid halv nio, o sedan är jag förhoppningsvis hemma strax efter nio igen,brukar inte ta några tider de där. o då ska jag hämta honom, sedan ska vi allt ta o mysa lite grann. Visst låter de här sjukt; men jag blir så glad på mornarna när man får ta upp elliott ur hans säng =) e nästan så man saknar honom när han sover till o med. (o vi ska inte tala om när hans pappa har nattp/morgonpassen på helgerna ) är så glad över att han finns, han e så go o glad =)

nänä..nu ska jag ta o äta lite frukost,





nakenfis


2009-02-25 @ 20:40:04


min lilla nakenfis, eller ja han har ju blöja på sig iaf ;P

Han är ganska långsmal ändå våran kille, med äppelkinder =) förra veckan då han var 10 veckor så var han 61 lång o vägde 5600 gram; undrar hur mkt han väger nästa gång som blir nästa fredag?
han är säkert ett par centimeter längre o så har han säkert gått upp till över 6 kg strecket..de tror jag de! lustigt annars så som han äter.

Vill ha lite mer lurkor så ja har nåt o nypa i  dock..hihi!





YES


2009-02-25 @ 20:35:45
Nu har jag målat en gång till, ena hallmöblen har jag baar hunnit grunda än så länge iofs, men imorn ska de målas två gånger på ena o en gång på andra. sedan är det klart =)

Imorn bitti ska jag till bm igen; ska lämna cellprov,
iövermorgon är de mammagrupp igen, hemma hos mig o elliott denna gången. gaah..undrar va man ska bjuda på`?

imorn ska jag sy gardin, ska sy skötbäddsöverdrag, ska måla, ska städa...ujuj uj..hur ska jag hinna? får nog leta efter mina superkrafter imorn iaf ;P hoppas lillen sover mkt så löser de sig.

Hur som helst så "I'ts a beautiful life" speciellt med en så fin o underbar son som Elliott =)

Snart börjar grey's, de ni :D





borta bra men hemma bäst.


2009-02-25 @ 17:04:02
Sitter framför tvn o ser på true blood medan elliott sover.  har varit en rolig dag idag, men ack så intensiv.
Vid halv elva åkte vi iväg mot mjölby, då va man ju tvungen att innan klä på elliott, slänga in vagnen i bilen, sätta lillen i stolen. SEdan när vi kom fram till mjölby va de samma visa fast tvärtom :p

Hittade dock lite idag; blev en gjordbody, en groddregellapp, två dregellappar i svart, ett par jeans till elliott (har lyckats slarva bort ett par för honom)

SEdan åkte vi till skänninge o hämtade upp min syster på hennes jobb å så åkte vi och åt. Ja tog en pizza (mums), eftrer jag ätit halva pizzan så vaknade elliott till där i sin stol, så var bara o göra iordning mat till honom, efter en stund var moster elinor snäll nog o tog över så jag kunde äta klart. Men va typ klar efter fem minuter för orkade  inte äta upp hela alltet ju.

Sen åkte vi till min syster elinors jobb så jag kunde byta blöja på elliott där.

Sedan blev de även lite ö&b; köpte där en matta, förvaringslådor o lite småplock. Det är kul o gå på ÖB.

HAr fått packa ur o i bilen x antal gånger som sagt. Vi var hemma vid halv tre cirka o då åkte elliott o jag direkt till bengtsson o köpte lite tyg till lilla datarummet, sedan var vi o köpte färg o sedan handalde vi på ica. Så som sagt många gånger!

Var så underbart skönt o komma hem kan jag lova, det tyckte nog elliott med =) har kommit på att babysittern är bra för hans mage för nu har de hänt att han bajsat när han suttit i den ett antal gånger, till o med idag. så de kan jag varmt rekommendera.

hoppas a kommer hem från återvinningen snart så jag kan måla allt nu =) sen ska de målas en sista gång imorn.

Nä, nu blir de inte mer bloggande på några timmar. återkommer senare.





måste bara


2009-02-25 @ 09:51:26
lägger in en busbild på elliott, där han ligger o kollar på lampan samtidigt som han försöker suga på fingrarna.

o så passar jag på å säga grattis till honom me; han blir ju 11 veckor idag =)






jihooo


2009-02-25 @ 09:49:19
Ny dag, nya möjligheter. IDAG SKA JAG MÅLA,SÅ DET SÅ. SÅFORT A VARIT PÅ ÅTERVINNINGEN O SÅ så ska jag måla de jag började me igår.

Vi har gjort oss iordning o ätit båda två, snart bär de först av till mjölby en sväng me mor o systrar, sedan blir det att äta på västanågrillen i skänninge me en till syrra som jobbar i skänninge. Ska bli kul =)

Får se om man kanske köper nåt till lilleman idag när man e i mjölby såg sist vi va att de hade en grodbody och en groddregellapp; vilket jag va för snål för o köpa då. Men idag har man ju fått pengar så kanske?

nähä, om man skulle ta o klä på sig ytterkläderna nu då.

på återseende senare idag =)





utmanad


2009-02-24 @ 20:17:46
blev utmanad av johanna :D

1. Öppna din mapp för bilder
2. Gå till den 5:e mappen
3. Hämta den 5:e bilden nerifrån (bakifrån) Och sätt in i din blogg...skriv en kommentar till den.
4. Utmana sen 5 andra bloggare och länka till dem på din blogg

På detta viset får vi många bilder att kika på i våra bloggar



Vilken tur att jag hade gjort om lite med mina mappar, annars hade jag fått fram samma bild som förra gången jag blev utmanad ju!
Badpojken, elliott två veckor gammal cirka.

Utmanar följande:

emma

Anne-Lie

malin

jenny

carro





Hur ska man hinna allt.


2009-02-24 @ 19:16:42
Jag är lite anti just nu känner jag. är tusen saker jag vill få gjort, men hinner man de? nää då. Hade ju tänkt att jag skulle måla idag eftersom jag inte hann de igår eftersom a kom hem vid åtta från träningen o då ville jainte sätta igågn med de. Men han skulle inte träna idag så då tänkte jag att då kunde ju han ha elliott medans jag målade. Men vad säger karl'n när han kommer hem från jobbet  idag då? "jag ska träna idag ialla fall." Jovars, tack för den!

Så själviskt o bara komma hem o vräka ur sig en sådan sak utan o kolla med en först. Menar, jag kanske har en miljon saker jag måste hinna o göra på kvällarna som jag inte får gjort mitt på dagen. JAg hinner inte diska o dona o greja på dagen inte rensa tvätt heller. Det är sådant jag gör när han e hemma på kvällarna ,Inte har jag tid till o ställa mig o plocka mina ögonbryn eller klippa mina naglar, raka benen, träna, de kommer i sista hand. Hushållet måste ju skötas menar jag.. för gör inte jag de så skulle de se förjävligt ut! 
Har iaf målat nu, men gjorde de på eget bevåg. Elliott låg i sin vagn i groventren o sov medan jag målade. han vaknade inte.. han gnydde lite precis när jag va klar med ena möblen, så  vågar inte sätta igång med andra nu dock tyvärr :( han kommer o tjuta till närsom nu så.

Men varför ska de vara såhär för? kommer killarna alltid sätta sig själva i första hand? och vi som mammor oss själva i allra allra sista hand? hur har de blivit egentligen? O varför ska man få så dåligt samvete/ de ge en så dåligt samvete när man väl unnar sig själv att tex plocka ögonbrynen i fem minuter eller tar en dusch i en kvart istället för tre minuter när de väl e hemma o har dom? blir inte riktigt klok på de här!

kan någon förklara för mig?

Hörrni karlar; vi kvinnor behöver faktiskt oxå få göra saker vi vill göra ibland.





svullat


2009-02-24 @ 13:50:59
Nu sitter ja här me elliott liggandes på kudden igen. Har precis vräkt i mig en semla. Det var jättegott, passade på å gå till fiket o köpa en när vi ändå va ute på långpromenaden. MUMMA FILIBUBBA =D

Tänkte snart börja med maten lite smått. grönsaker ska skäras kött ska stekas, för här ska de bli tacos idag =) MUMS!

SEn ska jag ta o måla lite sen med..hoppas de går bra.

vill även till bengtsson o kolla på tyger, men de blir säkerligen inte så..får se om de hinns med en annan dag.

åå..vill göra massor nu ju, men hur ska man hinna/klara av de?

jaja...jag lever i nuet, ingen ide o planera för man vet ju aldrig vad morgondagen bringar ell





Elliott leker


2009-02-24 @ 12:54:12






på sista bilden har han på sig kalasbyxorna; byxor han fått låna som kusin willam hade när han va lika gammal, de glipar massor i midjan o muddarna nere i benen e ganska stora me.





förändringar


2009-02-24 @ 10:52:43


bytte ut vårat bord i ek mot et likadant fast vitt istället, praktiskt med hyllan så man kan ha lite leksaker o elliott grejer där, blev även en svart matta med en stor grå blomma på från rusta. Den andra mattan var så äcklig
Köpte fyra lådor till elliotts hylla; två turkosa o två svarta, blev även en rund boll lampa till elliotts byrå.
köpte en tavelhylla till tvättstugan i vitt som man kan ha lite foton på o ev leksaker, o så satte vi dit två krokar så vi kan hänga handdukar där som man kan torka av blöta händer på.

till dopet:



köpte lite papper i babyblått o babygrönt, sedan kom ju servetterna igår, de va så fina så =)





Hej alla vänner


2009-02-24 @ 10:44:50

alla som jag känner/ inte känner =)

Här e jag, Mamma Emelie..överenergisk o jobbig känns de som! Idag är en sådan dag då jag är riktigt pigg o utvilad o bara känner för o göra massor faktiskt. Har gått runt o tagit lite bilder nu på lite ändringar här hemma o tänkte snart lägga ut dom.

Som ni då märker så har min lillkille varit duktig inatt med. Han somnade vid ca 21.45 då han ätit klart, sedan vaknade han vid halv fyra o var hungrig. Efter matningen så gick vi o lade oss igen, sedan vaknade han vid sju o bökade runt massor. Gick o bytte blöja o lade han bredvid mig en stund för lite mys, då somnade vi båda o vaknade vid halv nio. Känner mig nästan lite bortskämd, för han e faktiskt världens snällaste. Han gnäller inte alls mkt, o sova de kan han göra me :)

Idag e de fettisdagen, o jag e faktiskt ruggigt sugen på en semla. Ska se till o köpa mig en idag, får gå en extra sväng i kväll sen.

Nu blir de nog snart en promenad faktiskt, behöve rlite luft  o de verkar vara soligt ute så, då passar vi självklart på.

hörs senare






Charmigt =)


2009-02-23 @ 19:35:23

vår söta lilla son har väldans långa ögonfransar har vi kommit på.. o böjda o fina är de i ändarna..det är charmigt






Kväll igen.


2009-02-23 @ 19:26:19
då va de kväll, IGEN! vart tar dagarna ivägen? vill blogga massor, men de går inte! det är lite frustrerande för jag vill gärna tro att jag är en sådan där superkvinna som klarar allt på en gång. Men med facit i handen gör jag inte det, jag är preci lika mänsklig som alla andra. Elliott kommer i första hand, så är de ju bara.
Just nu ligger han här bredvid o sover, så jag passar på o blogga lite grann

Idag har vi myst massor, varit ute o gått en promenad, varit hos mamma o pappa o fikat en sväng. Jag har möbeltvättat hallmöblerna som jag ska måla sen. hoppas jag hinner det ikväll..om pappa a bara kunde släpa sitt arsle hemåt från träningen nu någon gång då.

Har massa funderingar o planer på hur man kan ha de på mottagningen efter dopet nu,de bara surrar runt i huvudet. o servetterna till dopet kom faktiskt idag. Var jättefina med silvertext o allt =)

vet att jag lovat att visa lite bilder på grejerna vi köpt, men har inte hunnit det än. får se när det blir sen. har inte ens tagit några än.

ikväll blir de nog lugnt annars, ska mysa lite framför tvn o sen gå o lägga oss relativt skapligt pojken o jag <3

vad ska ni göra ikväll då?





tänk


2009-02-23 @ 11:58:35

tänk att en pussmun kan roa så mkt. när elliott får tråkigt o e på gränsen till att börja tjuta, då tar jag fram min pussmun o pussar i luften några gånger..gud vad han flinar då =) tänk va lite kan roa en sådant litet barn :D

nää..ut i de halvtaskiga blöta vädret nu..






usch vad jag är elak


2009-02-23 @ 10:45:11

E så pigg o utvilad idag. Elliott somnade vid tio o vaknade vid halv 6 o fick mat, sedan gick vi o lade oss o jag gick upp vid nio. Det ni =) inatt va han såå duktig igen =)

Lilleman ligger här så snäll på kudden bredvid, nyss hade han alla möjliga fingrar i munnen men sen gnällde han till o då fick han nappen. Fast antar att nappen åker ut snart igen, för de e nästan så han föredrar o suga på fingrarna istället nu igen.

Förut rev jag elliott på örat när jag skulle smörja in honom =( han började självklart o tjuta. Fick sedan se att de började blöda..kände mig såå elak. Men de va ju inte med flit, fast fyy vad hemsk man kan va som mor :( jaja, är väl sånt som händer om de sedan bara händer mig kanske.

Idag händer det inte så mkt. Ska gå ut o gå en sväng sen. Måste bara se till o duscha av mig lite tänkte jag. Sen ska vi gå o köpa lite gardintyg tror jag bestämt. O så blir de nog lite målning i eftermiddag av hallmöblerna.

så ser vår dag ut. Får se hur mkt bloggande de blir. Beror på hur plutten e vaken o så ju =)

hoppas alla mår bra?

kramis






söndagen e snart slut


2009-02-22 @ 19:00:17
har haft fullt upp hela söndagen,var hos mor o far o fikade på förmiddagen. Då frågade jag min syster ellen om hon intekunde vara barnvakt till elliott i några timmar. O de kunde hon =)

SÅ idag har vi fixat o donat massor hemma. A har satt upp parabolen o faktiskt fått igång den, jag har storstädat hela huset, äntligen sytt elliotts gardin. Gud så skönt de va o få de gjort, kändes som man behövde lägga ner lite extraarbete när de gällde städningen. Alla luckor torkades av,alla lister, alla lampor plockades iordnign så de hamnade i samma låda, groventren rensades. De nya bordet sattes upp o nya mattan med :D Har till o med legat på knä o skurat köksgolvet o badrummet..de ni!

men hade såå dåligt samvete över o lämna ifrån mig elliott i tre timmar. Men han e ju så snäll så de hade gått så bra så. Så de va ingen fara

Nu ikväll har vi ätit klyftpotatis o pepparbiff, sedan blir de faktiskt lite svull; marängsvisch. man måste ju unna sig själv lite på helgen!
hoppas de e nån bra film på tv sen..

godnatt på er alla.imorn e ja tillbax för full styrka. Passar på å mysa me familjen nu =)

kramis





mitt bidrag


2009-02-21 @ 22:11:58
har suttit o pulat med ett bidrag till tävligen här nedan..

vill så gärna ha nåt mysigt som piffar upp tapeten i lillemans rum, de vore perfekt med ett väggord. Kom inte på så mkt mer o skriva än att han är vår fina o underbara skatt..för de e han ju verkligen =)



Texten är Vivaldi, lite mindre storlek på det översta o sen mkt större på skatt. Färgerna vitt och silver =)

(vilken fantasi jag har va..haha)



funderade annars på å göra ett väggord till tvättstugan vid hans skötbädd där de stod finns det hjärterum så finns det stjärterum, eller oxå ett i hallen där de stod home is where you lay your hat.





e med o tävlar!


2009-02-21 @ 21:40:44


självklart är jag med och tävlar =)





OOJ


2009-02-21 @ 20:06:18

blev en heldag på ikanohuset o city gross.  vi åkte vid halv elva, var hemma vid fem. träffade på en gammal klasskompis på ikea med o deras fina son på tre veckor, vincent hette han. han var så söt o såå liten, undrar om elliott verkligen va så liten?

sen åkte vi hissen ner tillsammans med ett par som gick på föräldrakursen i mjölby samtidigt som oss..trevligt trevligt.

JAg tyckte de var allmänt skönt o komma ut lite bland folk faktiskt. o shoppat som en tok har ja gjort. imorn blir de o fixa o dona med de man köpt. kanske blir några kort?

nu blir de melodifestivalen som precis börjat...jag är förväntansfull nu när de verkar va många kända artister ikväll.


hoppas ni har en trevlig kväll mina söta läsare

kramis






stan


2009-02-21 @ 10:40:39
tack för alla gulliga o snälla kommentarer, svarar senare =)

nu ska vi snart åka o shoppa lite. blir ikanohuset o citygross. har fårr byta kläder på elliott x antal gånger redan då lite kräks runnit. o min tröja måste ja byta med..e både kräks o änglapink på den. Haha...sådant e  livet som mamma man vet aldrig ur vilken ände de kommer o hur mkt. golvet va som en enda stor plaskpöl förut..så mkt kiss från en så liten person..de e skumt!


hoppas alla mår bra, skriver senare =)

kramis





haha..gulligull


2009-02-20 @ 20:32:49

såhär såg elliott ut häromdagen när han låg o sov på kudden, pappa a kunde inte motstå o ta massa bilder på honom för han såg ut o sova såå gott. ( mittenkortet är taget uppifrån) Tänk att han är min son =) han är såå underbart fin. Lyckoruset fortsätter!







Kul jul då


2009-02-20 @ 20:27:12
Vi satte nyss på våran dvd o skulle titta på en film vi hyrt. Va händer då? joo..det tar hundra år för filmen o laddas o sen går de inte o trycka ut den knappt. Sen när vi dragit ur alla sladdar o allt o sätter i filmen igen så går den igång, men då kan man inte ens välja subtitles o gå vidare till själva filmen! O då tänker vi; nää..har vår dvd spelare gått sönder?
Men så kommer smarta jag med förslaget att vi ska testa en annan skiva, o den funkade!!!

så imorn ska arga jag gå till macken o läåmna filmen o klaga på att den inte funkade o be om pengarna tillbaka. Det är itne de att jag är snål. Men betalar man för de så ska de fasen fungera med ,så är det!

Ikväll har vi ätit lövbiff o pommes, elliott har fått lite vaselinkur mot sitt skorv, o sen har jag badat honom me o efter det fick han mat. Nu sover han..ska snart testa o lägga han i sängen tror jag.

varför kan aldrig nåt funka för?

kramis





bloggkoll e faktiskt bra


2009-02-20 @ 15:37:37

Tänk va smidigt de e o logga in på bloggkoll/ha bloggkoll öppet hela tiden medan man surfar. då slipper man o komma ihåg alla adresser till alla bloggar man vill läsa (för ibland försvinner de från datorn) och varje gång någon har skrivit ett nytt inlägg så syns det på bloggkollen. Thank god för bloggkoll säger jag bara =) =)

annars hade man nog gått miste om många intressanta inlägg o fina bilder,


så som jag sagt innan, e bara o klicka på ikonen nere i vänstra hörnet efter detta inlägget..så har ni koll på mina inlägg (hahah..om nån nu verkligen vill ha de)






de ska börjas tidigt


2009-02-20 @ 15:08:58
haha.. vet ni va elliott  o jag gjorde i förmiddags? vi lyssnade på barnlåtar, på YOUTUBE, de ni. De har verkligen allt där..finns allt o lite till..blev emil låtar, klappa händerna o mora träsklåtar med.
Han tjöt ju inte iaf :)





en undran


2009-02-20 @ 15:07:26
använder numera handsprit till mina händer efter jag tvättat dom, för elliotts skull o för min egen med.  e mkt bacilusker som sagt. e de farligt för bebisar o få i munnen? för man kan väl inte använda de på deras händer med eller hur?

bara undrade för vi har varit på besök på mitt o sambons arbete, var många som klämde o kletade me hans fingrar o han har ju en tendesn till o stoppa händerna i munnen. menar..alla av dom som myste med honom hade ju inte tvättat händerna o så.. dum fråga kanske, men jag undrar o då kanske nån har svar?





elliotts favoriter


2009-02-20 @ 10:20:07
fick en liten fråga angående alf som e med honom vart vi än går med vagnen
detta är alf:



sedan har han ju även snuttefilten som vi kallar grodan boll

   





ååå..vad jag vill ha


2009-02-20 @ 10:07:30





jag gillar kommentarer


2009-02-20 @ 08:58:48
jag gillar o få kommentarer, så när ni ändå kikar in så kan ni ju ta o skriva nåt tycker jag..ett hej räcker ;)





utekillen elliott


2009-02-20 @ 08:56:40


ute på promenad i kvällskylan med hans mamma, den trogna följeslagaren alf e såklart med =)



på väg ut för en liten bildfärd





Ny helg på ingång igen =)


2009-02-20 @ 08:52:41
Shit vad veckorna går fort då, nu är de redan fredag igen. Man blir dock lite veckovill när man går hemma såhär, i onsdags trodde jag att de var torsdag till exempel.

Elliott sitter i babysittern o slår för fulla muggar, jag har precis ätit frulle o nu är vi båda redo för en ny dag. Idag händer inte så mkt. Ska försöka o städa lite med betoning på försöka. Blir en promenad innnan så man kan se om lilleman somnar lite grann så han kan ligga ute på altanen o sova om jag ska städa.  Måste även till apoteket; hans magdroppar e snart slut o sen ska jag köpa på mig handsprit, Måste börja va lite mer rädd om hygienen när man håller på med bebis har jag fått för mig. Iaf när man är ute o tvingas byta blöja på offentlig toalett, skötbodren där e alltid så äckliga ju, har ju iofs alltid haft med mig eget under lag o så,,men kan va bra o ha handspriten me, till när man ska ta i dörrhandtag o så vidare. E mkt baciller i ute bland folk ju

Imorn ska vi nog åka till mjölby en sväng o handla lite grann, jag vill till bokia o se om de har nåt färgat papper o A behövde handla lite med, sedan måste vi till city gross en sväng me. Köpa massa mat =/ de ser jag inte riktigt fram emot, e så jobbigt me alla kassar sen när man kommer hem. men måste man så måste man.


vad ska ni göra idag?





å han växer o växer


2009-02-19 @ 20:35:16
081210- nykläckt -3490 g  - 50 cm lång- huvudomfång 36
081215- 5 dagar   - 3240 g -
081220- 10 dagar - 3300 g -
08122212 dagar - 3280 g- 52,5 cm lång- huvudomfång 36
08122313 dagar - 3375 g- 53 cm lång
081225- 15 dagar - 3340 g- 53 cm lång
081227- 17 dagar - 3460 g
081229- 19 dagar - 3580 g- 53,5 cm lång- huvudomfång 37
080105- 1 månad - 3970 g - 56 cm lång   - omf 37,5
080114 5 veckor - 4300 g -57,5 cm lång - omf 38
0802092 månader- 5360 g- 61 cm lång  - omf 39,5
080218- 10 veckor- 5600 g- 61 cm lång -omf 40

ojojoj...liten blir STOOOOR ;)





Kallt


2009-02-19 @ 18:40:19

Iskallt va de ute när vi promenerade nyss.usch säger jag bara. Var så skönt o komma in i värmen..de värsta e att när man varit ute i kylan o kommer in så chockas benen så just nu kliar de typ på benen..men de försvinner väl!

Ska ta o klä av min lille buse som ligger o sover i vagnen nu tror jag så han inte svettas ihjäl. Antagligen vaknar han då. Men de gör inge. Har mina planer på å försöka lägga honom vid nio sen så =)

Undrar om de e nåt  o ha på tv ikväll? va ska ni se på?

kramis






kusinerna


2009-02-19 @ 14:43:20
häromdagen hade min syster emma o jag bestämt att killarna skulle ha på sig likadana kläder







mor och son


2009-02-19 @ 14:39:48
såhär såg mor och son ut precis innan vi skulle klä på oss och ge oss iväg på föräldraträffen, sekunderna efter så är det kräka på kläderna =/






sugen på att göra om hemma


2009-02-19 @ 14:25:19
Blev så sugen på att göra om lite här hemma. Vill ha ett nytt soffbord, ett vitt med en hylla under så man kan ställa typ papper o lägga haklappen där o lite sådant. så att bordsytan är fri. Sedan vill jag måla om våra möbler vi har i hallen. skostället och avlastningsbordet. de skulle bli så mkt finare ju.

Vill oxå köpa ett par nya lampor till fönstrena i vardagsrummet, o kanske en ny matta o ha under soffbordet. o en lampa o ha över matsalsbordet. Ser ni va mkt jag vill ha? hur har man råd me de när man går hemma då? iofs måla om kostar knappt nåt, men har man tid?

ååå..så mkt man vill o så lite pengar o tid de finns till de då.





första mötet


2009-02-19 @ 14:22:33
Nu var första mötet med föräldragruppen avklarat. var riktigt trevligt faktiskt. Vi var ett lagom antal, fem mammor med bebisar o så va de två syskon med. vi pratade lite allmänt om livet som nybliven förälder, om förlossningen, och om den första tiden efter och så. Var jätteskönt o prata av sig lite grann med andra som nyss själva hade varit där ju =)
Det bjöds på frallor och lite kransbitar o kex, va gott!
Trodde dock inte att vi skulle hinna dit i tid, för när jag lagom skulle ta på elliott overallen o allt så fick jag se att han hade kräkt ner både sin utstyrsel o min med. Så de blev o snabbt springa in i sovrummet o försöka hitta nåt annat o ta på sig som man inte såg helt uppstoppad ut i, o sen in till elliotts byrå och rota fram nåt. När vi kom fram så visade det sig dock att vi var först, så då fick vi pusta ut!

Nästa vecka blir träffen på fredagen klockan 14.00, då blir det babymassage hemma hos oss med våran bvcsköterska.
så nästa vecka måste man se till o ha allt perfekt här hemma. Fast e svårt o ha de i jämförelse med hur fint hon som vi va hos idag hade det. Jättefint var det!

Elliott är trött, har varit en jobbig förmiddag för honom haha. Han somnade när vi gick dit, (10 min) vaknade när vi kom in vid halv elva , och somnade när vi gick hem vid halv ett.( 10 min) sedan när han kom hem så var han hungrig. och han somnade för tio minuter sedan nu. hoppas han sover en stund min långis. För han e lång, o lite knubbig me kanske..hihi! fast känns som han växer mkt på längden. han har vuxit 11 cm sedan han föddes för två månader o en vecka sedan.





föräldragrupp


2009-02-19 @ 09:22:33
Ska strax klä på elliott nu o sen göra iordning mig själv om de lyckas. Idag är de föräldragrupp som gäller, Man träffas några gånger i månaden hemma hos de som är med i gruppen. Alla får varsin gång. Undrar när de e min o elliotts tur sen? (hmmmm)

jaja..ska bli intressant o se om de enåt  o ha..e de inte de så går vi bara denna gången o struntar i resten sen tror jag bestämt!





krattan


2009-02-19 @ 09:20:43
Idag är jag trött..sovit som en kratta inatt känns de som. Lilleman somnade vid typ halv elva o vaknade efter två o var hungrig.  så fick gå upp o göra mat vid halv tre. Sedan somnade han såklart om alltså, men han har gnytt o levt rövare, o vaknade helt vid klockan 6 igen. då bytte jag blöja på honom sedan fick han ligga hos mig. O har inte sovit en blund sedan dess, för han har fart hit och dit, sparkats...nappen har flugit ur munnen stup i ett o han har gnällt när den gjort de. De sistnämnda e just anledningen till att han fick ligga o sova hos mig. E så trist o behöva hoppa upp varje gång han tappar nappen så tyckte de va en bra lösning o lägga honom hos mig lite. o han vart lite tystare då iaf. Men for ju ändå som sagt! Elliott har ju antagligen oxå sovit lite halvtaskigt eftersom han gjort som han gjort, så tror inte de blir en så bra dag för honom idag.han kommer nog va lite kinkig. Men så är de

Alla kan ju inte ha bra dagar jämt, man måste få ha någon dålig dag nån gång.

Han e mitt allt, o vill han ligga o sparka o jollra o gny, då får han väl göra det =) han är perfekt i mina ögon i alla fall. En bebis måste ju få vara en bebis menar jag.





muppbild


2009-02-18 @ 19:18:44
haha..lite muppig bild på mig, men de jag vill visa är elliotts hår..ser ni vad mörkt hår han hade? det har ljusnat en hel del nu ju.






ser ni vilken skillnad? han har dessutom mkt mindre hår me





glömde berätta


2009-02-18 @ 19:11:31
Hos bvc idag så fick jag en jättebra nyhet; hon hade mailat barnläkaren och han tyckte att elliotts höfter skulle röntgas sen när han är 6 månader så de kan se om han har någon antydan till luxation eller inte. förmodligne har han ju inte det, men det är väldigt bra att de kollar upp de ju! Så jag är supernöjd över att jag faktiskt hade rätt =)

De ni, det händer inte ofta





Dokumentären igår


2009-02-18 @ 15:29:48
Hmmm..någon mer än jag som såg på dokumentären på femman igår vid nio? för er som inte såg så kan jag berätta att de handlade om kvinnor som valde o föda hemma, UTAN någon barnmorska el dyl. De födde SJÄLVA, Själv måste jag säga att jag itne tyckte de va riktigt klokt. Aldrig i hela mitt liv att jag skulle välja o föda hemma utan någon hjälp.
Tänk om något händer på vägen, både mamma och barn kan ju dö. JAg tyckte att det var underbart att bli så ompysslad som man ändå blev på bb när man skulle föda, man skämdes inte för o ställa frågor. Barnmorskorna och undersköterskorna är ju där för att finnas för de som ska föda.  o tänk smärtlindring me. skulle aldrig fött barn utan smärtlindring, så det så!!

Nää..ärligt talat så vart jag lite irriterad på dom eftersom de på ett sätt riskerade både sina egna och sina barns liv!





BVC


2009-02-18 @ 10:12:20
haha...vår son har börjat bli en riktig knubbis nu..Idag vägde han 5600 gram..de ni! förra måndagen när vi var så vägde han ju 5360, så han har gått upp 240 gram så hade nästan rätt iaf ;) Fast iofs så va de två dar sen han bajsade så han väger kanske egentligen lite mindre. Nu eju magen fylld antar jag. hoppas de kommer ut nästa mål!
han var fortfarande 61 cm lång, o huvudomfånget var på 40 cm.

ni får säga vad ni vill om att jag skriver om bajs, det är så det är o vara förälder. De blir mkt bajs,kiss o kräksprat,hihi!

imorn ska jag o elliott gå på föräldragruppen för första gången, blir nog roligt.

nää..ska förbereda maten nu tänkte jag..passar på när elliott sover!





Mitt i veckan


2009-02-18 @ 08:42:39
Idag blir elliott 10 veckor gammal (eller ung) =)

hur ska vi fira de? jopp..han har precis ätit o vi ska klä på oss o lite sen ska vi till virrpannan på bvc en sväng o mäta o väga honom. antagligen har han säkerligen gått upp  mer än250 gram till på en vecka nu..skulle inte förvåna mig. han har legat där om man slår ut de totalt.

Nähä..hoppas att han skulle kunna ta o lägga en bajs i blöjan nu med. de skulle göra mig superduperglad. han har inte bajsat sedan 22.30 i förrgår.  Är rädd för att han ska fira sin 10 veckorsdag genom o bajsa lagom när han ligger där naken o allt på bvc. de vore inte så roligt..fatta hur mkt bajs de skulle bli!

Jaja..sen efter ska vi iaf ta en långpromenad är tanken. SEdan blir de nog lugnt, ska väl hem o göra lite mat. För idag blir det gryta o de tar ju en bra stund innan den e klar. Sen har vi ju de här me att sonen vår kanske inte tillåter mig laga mat heller..får väl se va som händer!

Ska väl ta o gå in till elliotts rum o rota fram dagens outfit till honom  ur byrån.  o som ni vet så ser jag verkligen fram emot de, ungefär som en liten flicka när hon ska klä sin docka.. =D

skriver senare när vi varit iväg o svarar på kommentarerna då.

kramis





dop funderingar


2009-02-17 @ 17:04:26
sitter på panduros hemsida o kollar lite grann nu.

har bestämt att jag ska beställa lite babyljusblåfärgad kartong som jag ska klippa ut figurer i o lägga lite här o där på bordet, dessutom blir de kanske lite silverpapper som jag ska klippa ut figurer i med. Isilverpappret blir det prinskronor av o i blått blir det nog hjärtan tror jag =) funderar på att beställa en figurstans med så jag slipper o rita dit kronor själv o klippa ut..då blir de kronor med en gång =)

 
detta är stansar..ser ni va de ser smidigt ut? kostar endast 49,50 för varje stans.

jaa om ni planerar dop, gå in på panduros hemsida säger jag bara! finns massa roligt.





elliott myskillen


2009-02-17 @ 16:16:17











hjälp- ellipsebord


2009-02-17 @ 15:42:36
Klicka för att se nästa bild

är ute efter ett sk ellipsebord..inte nåt som e för dyrt. o gärna stolar till..vet ni nån bra butik som säljer sådant? vore tacksam för hjälp =)





Superman


2009-02-17 @ 10:43:23


bild från i söndags då elliott låg o myste på sin kudde som vanligt ;) då fick han till denna superman rörelsen, vilket passar bra eftersom vi köpt en supermanpyamas till honom :D





godmorgon


2009-02-17 @ 10:38:56
Godmorgon på er trogna läsare, eller jaa god förmiddag kanske sitter mer på plats?

Här framför datorn sitter en riktigt bortskämd mamma.
Lillen har varit så duktig inatt. Han fick mat vid tio igårkväll, somnade vid kvart i elva o vaknade inte förrän cirka kvart i 6 i morse o var hungrig. Efter det gick vi o lade oss i min säng o somnade vid sju och så vaknade vi inte förrän halv tio. Det ni, snacka om en lyxdag. Förväntar mig inte o få någon mer sådan dag, då jag vet att de sällan kommer. Så kommer en sådan dag någon mer gång så blitr jag glatt överraskad istället.

Dagen bjuder strax på en långpromenad ute i de friska vädret, sedan blir det nog massa plock med värsta tvätthögen som ligger i tvättstugan o massa  bebislek o mys med självklart =)

hoppas alla får en trevlig förmiddag.





tävling


2009-02-16 @ 21:21:34

Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- barnshoppingbloggen, i samarbete med Kullerbyttan barnkläder!
Tävla här du med :)

Kullerbyttan barnkläder säljer kläder ifrån Småfolk, Ej sikke lej, Name It, IdaT, Me Too mm






längtar redan tillbaka i bilder.


2009-02-16 @ 19:19:31

åå..va jag saknar min bebismage nu när jag ser andra magar i luften, o så saknar jag när elliott va yttepytteliten o bara var några dagar gammal då allt var så nytt o spännande o han som sagt var såå liten. Men älskar ju självklart livet me honom nu med..han är världens underbaraste. Tänk att vi kunnat göra nåt så fint som honom, det är helt otroligt enligt mig =) ser fram emot alla kommande månader då han gör nya framsteg hela tiden.



åå..saknar denna magen ;) v 39+1, tre dagar senare var han ute


här var han en o en halv dag gammal cirka, han gillade inte torktumlaren som var i gång i tvättstugan där vi har skötbädden annars, så vi bytte på han i köket.. soo tiny o första gången han hade nappen i munnen






Våran dag


2009-02-16 @ 18:46:48
Idag har dagen bara sprungit iväg ( som vanligt) på morgonen när elliott hade ätit klart o allt så gick vi in o lade oss i sängen en sväng igen. Vaknade vid halv tio pigga o glada. Sedan åt jag frukost o han låg bredvid o pratade o hade sig. Sedan åkte bärselen fram o han fick hänga där medan jag plockade ur och i diskmaskinen, diskade ur hans flaskor, o bäddade sängen. Han tyckte det var riktigt roligt o glodde massor på allt som kom ur diskmakinen.

Sedan vid elva fick han mat igen, efter de klädde jag på honom lite o klädde på mig med o så gick vi ut en sväng. Gick o handlade o sen mötte vi elliotts mormor på vägen hemåt så då stannade vi till lite hemma hos henne o prata lite. Efter det blev det en långpromenad i de kalla friska vädret. Var massa barn som åkte skridskor vid rinken idag..såg riktigt roligt ut. Var så man längtade tillbax till man själv va liten! Sedan gick vi hemåt o jag åt lite korvstroganoff med ris, bloggade lite med medan elliott sov. för han sov som en stock. o de hade han gjort sedan vi började promenaden vid kvart i ett. Sedan vaknade han lagom till hans pappa kom hem vid tre o gallskrek. Då var han riktigt hungrig igen. Var bara o ställa in flaskan i micron ;)

Var hos mor o fikade en sväng förut me. Åt en semla faktiskt, fast en sådan där minisemla som finns o köpa. Unnade mig det! så efter fikat gav sig pappa A, jag och elliott ut i de friska kalla vädret igen och gick en familjepromenad. Var hur mysigt som helst!

O nu är de kväll o de händer inte alls mkt..lillemann ska äta igen när han väl vaknar o ja ska nog ta o göra lite kvällsmat till mig själv me..blir väl nåt knäckebröd eller nåt kan jag tänka mig.

Hur har eran dag varit?





ännu en mysbild


2009-02-16 @ 14:13:55
elliott ligger o sover på sin pappas överkropp..vet inte om a godkänner kortet på honom men elliott e mysig så har målat för a.






Myspys


2009-02-16 @ 10:28:47
såhär mysigt hade vi de när de va melodifestival =)









invigning


2009-02-16 @ 10:24:22
Igår invigde elliott sitt fisher price babygym








ett vidbränt finger senare


2009-02-16 @ 07:55:08
 sitter här o matar elliott, han far lika mkt som vanligt. svårt o skriva med bara en hand då ja brände en bit av fingret förut när ja skulle tända i kaminen. igårkväll somnade elliott vid 10 tiden (åt vid 19.20) sedan sov han till halv tre då han var hungrig, o nu till halv åtta. men ja låg bara o väntade på att han skulle vakna eftersom han åt så tidigt..men nää då =) så han har sovit gott o mor hans som en kratta fast ja e nöjd bara han sover så =)
 idag blir de plock hemma o sen promenad

lägger nog ut lite bilder sen med '=)


kramis





servetter till dop?


2009-02-15 @ 19:17:16

hmm..allt vi beställt inför dopet har kommit..förutom servetterna..hoppas de kommer snart..e ju så nyfiken på hur de blev..har beställt dessa (fast me elliotts namn o dopdatum då)

 Nalle-babyfötter

från servett och etikett






dagen e snart slut nu


2009-02-15 @ 19:02:04
haft ytterligare en underbar dag med min familj. Elliotts farmor o farfar har varit här på förmiddagen, på eftermiddagen har vi varit hos elliotts gammelfarmor o träffat lite släktingar, sen har vi varit på långpromenad med elliotts ena moster o elliotts mormor.

Nu är det gossip girl, återkommer imorn me massa bilder o förhoppningsvis lite intressant o skriva.. just nu e de familjen som gäller ju <3





killarna i mitt liv <3


2009-02-15 @ 10:36:01





Slutet på veckan igen


2009-02-15 @ 10:02:00
Då va denna veckan snart slut.  varit en riktigt bra vecka tycker jag.
 elliott har blivit två månader,
han har varit hos virriga tanterna på bvc, vägde 5360 o va 61 lång.
Vi har varit iväg på en liten familjetripp..
elliott o hans kusin william har haft första kontakten..elliott småflinade åt honom, william klappade på elliott lite.
elliott har börjat o jollra massor åt allt i princip.
elliott har äntligne fått ett babygym som vi ska inviga idag.



Idag blir det kalas, elliotts gammelfarmor fyller år..så ska dit en sväng. Blir säkerligen en promenad nu på förmiddagen med..solen skiner ju ute =)

vad ska ni göra idag?





sömn


2009-02-14 @ 22:50:16
nu ska familjen karlsson/johansson snart gå o lägga sig..

godnatt allihopa.
sov så gott =)





våran alla <3 dag


2009-02-14 @ 19:43:33

Hoppas alla mina läsare haft en bra dag idag, o att ni fått mkt fint.

Jag har fått den underbara gåvan att tillbringa hela dagen med min lilla familj..och med lite andra med självklart. Det är det enda jag behöver.Vara med nära o kära..den tiden kan inga grejer i hela världen ersätta!

Vid elva åkte vi iväg till min mamma o pappa o fikade lite grann..de fick en liten ask med chokladhjärtan av elliott =)
sedan åkte vi iväg till motala en sväng pappa a jag o elliott. Pappa A köpte ett par grusskor till fotbollsträningen, vi köpte dessutom ett babygym till elliott, o två pyamasar i strl 68 till honom. Inte för han kan ha dom än, men man vet aldrig när man kommer iväg nästa gång ju. vi hälsade även på elliotts moster ellen som jobbade på scorett,  elliott va så tyst o snäll ett bra tag. Men till slut vaknade han o var kinkig, då plutade den där underläppen rejält vill jag lova!  Han började bli hungrig så vi begav oss till mc donalds för att mata honom lite grann, väl där beställde vi lite mat till oss oxå. Det är ju min onyttiga dag idag..får unna mig idag! 
När elliott hade ätit klart så låg han där i min famn o glodde på allt runtomkring o jollrade massor..va som om han försökte prata me folket runtomkring.

På vägen hem stannade vi hos min mamma o pappa igen för vi hade köpt lite grejer åt dom, o då fick vi fika med. Då satt elliott o jollrade/ pratade massor oavbrutet hela tiden..han var såå underbart sööt =) är så himla stolt över honom! tänk vad fort utvecklingen på en bebis kan gå!

Sedan kom vi hem..jag bytte skor o tog med mig elliott ut på en långpromenad ute i den friska kalla luften. När vi kom hem blev de matlagning för min del.

Nu sitter vi här mätta o belåtna o har avnjutit hemmagjord snitzel med pommes o beasås. Var jättegott. Nu fattas bara att melodifestivalen ska börja med, då kommer en godispåse fram. Imorn är de dags o äta nyttigare igen.

vilka hejar ni på i kvällens melodifestival då?

förresten så hade jag gått ner två kilo sedan i måndags när jag vägde mig idag..de ni =) händer nånting iaf






shit


2009-02-14 @ 19:19:05

loggade nyss in på blogg koll..har 61 olästa inlägg o läsa..ska försöka hinna me lite av dom nu innan melodifestivalen tror jag.=)






trevlig alla hjärtans dag


2009-02-14 @ 09:49:23





såå pigg


2009-02-14 @ 09:39:20
sovit rikitgt gott inatt då pappa a haft " jouren"..de var behövligt vill jag lova!

har nu eldat lite i kaminen o ska snart duscha, mina sömntutor ligger kvar i sängne o sover ännu. Får väl se om de blir nåt me stan idag eller inte, vem vet?

idag e de alla hjärtans dag med ju, vi har sagt att vi inte ska köpa nåt till varandra. men har iaf köpt en ask marabou hjärtan till a från mig, o en liten, liten ask hjärtan från elliott till a med!

vad händer hos er idag då?


kramis





fredagsmys


2009-02-13 @ 19:38:43

sitter/ligger här i varsin soffa a o jag o elliott ligger på en kudde i min soffa. han e så galen i våran golvuplight som står precis vid honom. han ligger o kikar på den o jollrar massor samtidigt som han sparkar med fötterna.

Idag hoppade han över ytterligare ett mål då han låg o sov. han låg ute i vagnen o sov i tre hela timmar..de ni! o då hoppade han över ett mål med två hela timmar. Han e så duktig min pojke =)

har nyss avnjutit en god middag; ugnsstekt skivad potatis med ryggbiff o vinsås. var såå gott. o sen blir det lite fruktsallad till efterrätt..inge godis här inte. bara på lördagar.


imorn är de vägning för o se om ja nått mitt mål att gå ner ett kilo sedan i måndags.

imorn blir de nog att vi åker iväg till stan en sväng o shoppar lite. Pappa a skulle köpa fotbollsskor, o vi behöver köpa elliott ett babygym tror jag bestämt =)

nää..mer bloggat än såhär blir det inte ikväll..nu ska jag fortsätta mysa med familjen =)

Vad gör ni ikväll?

kramar








fredagen den 13:e


2009-02-13 @ 09:42:21
haha..sjukt värre..idag är det fredagen den 13:e. Så passa er därute så de inte händer nåt, e ju lätt o halka nu när det är snö o kyla, o sen när det är fredagen den 13:e med så kanske det är extra lätt tillhands.

elliott ligger här o gympar på kudden bredvid mig igen, sprattlar som en galning med fötterna, o råkar emellanåt sparka till sin mamma. han brukar dessutom jabba runt med händerna med så ibland när man bär på honom så får man sig en käftsmäll..undrar jag om han blir boxare``

Inatt har elliott sovit ganska bra. han somnade kvart i elva, o sov till halv ett då han låg o gnydde o sparkade me sina fötter, sedan har jag försökt o lägga i nappen x antal gånger. Vid två gav jag upp o bytte blöja o testade o lägga honom igen, då somnade han direkt.  SEdan vaknade han vid 4 igen, testade o lägga in nappen ett antal gånger, men till slut övergick gnyandet nästan till gnäll så blev o gå upp o mata honom vid halv fem. Sen vid fem gick vi o lade oss igen. Och vid halv åtta vaknade han nästa gång, då  bytte vi blöja igen o lade oss o sov till halv nio, sedan vaknade han o var hungrig.

så har de varit inatt..vad jag kommer vara bortskämd nu i helgen..Pappa A ska få ta nattpassen så jag får vila lite. det är väl de enda som är fördelen med ersättningen att pappan oxå kan mata o att de oxå får den där kontakten då.

nää..elliott är tjurig nu..dags o byta blöja o klä på honom..hmmm..undrar va ja ska hitta på o klä på honom idag :D





fixat


2009-02-12 @ 21:52:44
sitter här med en sovandes elliott i famnen..han ska få lite mat när han vaknar.
idag kom dopkorten jag designat själv på posten =) så har lagt dom i kuvert o skrivit på adresser o satt dit frimärken så de postas iväg imorn. skönt o ha de gjort. nu väntar jag bara på dopservetterna med, hoppas de kommer snart =)

de blir nog smörgåstårta till dopet, o så marsipantårta med blå marsipan...va kul de e o planera =)

nähä.. ska väl se om lilleman vill vakna snart

godnatt





bajs bajs ,grönt?


2009-02-12 @ 19:09:22
elliotts bajs har varit grönt både igår o idag..undrar vad det kan vara för nåt..e de nåt man ska oroa sig för?





slagen hjälte


2009-02-12 @ 14:29:28
det är en slagen hjälte som ligger ute i vagnen o sover just nu antar jag. Han har sovit i vagnen ute sedan klockan 12 nu o han har inte ens vaknat o varit hungrig än. Hoppas han vaknar snart nu  så han får i sig lite mat =)

Är kanske därför han inte sover nåt sammanhängande på nätterna längre? för han sover så länge i vagnen..hmm

idag ska jag testa o lägga honom tidigare, blev inge med det igår,. halv tio ska jag ge han sista matningen o sen testa o lägga honom ,uträknat efter att han äter strax o sen vid typ halv sju o sen halv tio.

tror ni de går?





elliott i soffan


2009-02-12 @ 09:54:41
elliott låg o myste i soffan häromdagen









Torsdag


2009-02-12 @ 09:51:45
Idag snöar det inte iaf, men snön ligger kvar på backen. Sitter här vid brasan me elliot bredvid mig liggandes på kudden. tänkte jag skulle försöka o duscha snart, men tror inte lilleman godkänner de =/ kan ju inte gå runt som värsta flötisen i håret idag, de funkar inte!

Blir antagligen en liten promenad sen kanske besöker mamma för o se hur de går med deras målninga av väggar o tak, sen blir de lite matlagningn här hemma.
Vid halv fyra idag ska vi äntligen till socialen så andreas oxå kan få vara förälder till elliott på pappret.
Efter de ska vi en sväng till elliotts farmor o farfar e det tänkt.

det är hur våran dag kommer se ut idag

vad händer hos er?





elliotts sovande so far


2009-02-12 @ 09:30:04
tänkte jag skulle skriva upp o se hur mkt han sover på en dag

såhär ser det ut än så länge:

23.30- 03.45 (mat o blöja 22.45-23.15)
05.00-07.30(mat o blöja 04.20- 05.00)
     han låg sedan o fnölade i sängen, jag stoppade i nappen flera gånger om..gick upp vid nio 
                        (mat o blöja 09.00- 09.15)
10.30-11.20 (sov ute i vagnen, vaknade o gnällde)
12.00-15.00 sov ute i vagnen (15.00 mat o blöja)
16.00- 17.00 ute på promenad med mamma o pappa i vagnen
17.30- 18.20 somnade i mammas famn hos farmor o farfar, sov i vagnen på väg hem från dom.





jag finns på bloglovin'


2009-02-11 @ 20:13:06

vill du följa min blogg så lägg till mig där vet ja ;) länk finns längst ner i vänstra hörnet..

HAHAH..GIllar o tjöta






Nämen


2009-02-11 @ 20:11:42
kors i taket; idag har jag inte alls varit nån aktiv bloggare. har haft o göra ändå, har bara njutit av o umgås med våran lilla son, o sen grejat lite här hemma så. De har de varit värt =)

märktes när jag loggade in på blogglovin iaf.. hade 29 olästa inlägg o läsa..de ni!

nu ska jag ta o kolla på semestersvenskar eller vad de heter..de verkar spännande tycker jag!

hoppas lillskrutten sover länge inatt. =)

gonatt på er.. hörs imorn.





Mitt i veckan igen


2009-02-11 @ 14:21:26
Vart tar dagarna vägen egentligen? nu är de redan onsdag o klockan är redan efter två vilket innebär att pappa a snart kommer hem.
Idag har vi inte gjort så mkt..elliott var liite gnällig en stund i förmiddags o inge hjälpte.men tog på han ytterkläderna o lade honom ivagnen o då tystnade han direkt. antagligen va han trött o otröstlig helt enkelt. Han ville väl ut på sin dagliga promenad. Vi gick runt här i byn o promenerade en stund, sedan gick vi till elliotts mormor en bra stund. han sov såklart, så ställde vagnen utanför med babymonitorn ilagd. han sov till klockan tolv, sedan fick han lite mat. SEdan va han vaken o kikade o flinade åt både mormor o mostrar. Sedan gick vi hem vid halv två o nu ligger han härute på altanen o sover igen.
Babyvakten va ja o hämtade på ica igår, o då hade jag ändå beställt den i fredags tror jag..så de va snabba leveranser, o den har redan använts flitigt idag..skitbra o ha ju. man får lite mer fria händer o måste inte springa o kolla vagnen var fjärde minut ju..haha!

nää..ska återgå tills spisen där potatis kokar o fläskkotletterna sjuder..

jag är sååå hungrig.





tiden går så fort


2009-02-10 @ 23:21:31
Tänk att för exakt 2 månader sedan så kom han ut..helt otroligt..vilket mirakel ändå.  De va väl ganska kämpigt ändå, men tyckte det gick rätt bra, bättre än förväntat. Kommer absolut försöka skaffa syskon till elliott inom en snar framtid =)






grey's anatomy


2009-02-10 @ 22:44:36
åå.va jag längtar till den 18 nästa vecka..för då e de dags för grey's anatomy igen.. som jag har gått o väntat på att de ska bli säsongspremiär igen då..nu är det äntligen dags :)

brukar du följa serien?





kan du vakna lilla elliott :)


2009-02-10 @ 22:30:31

sitter  här o hoppas påå att elliott ska ta o vakna snart nu. han har sovit ett bra tag o det är snart dags för matningen om han vaknar. Vill att han ska vakna o äta så vi sen kan gå o lägga oss o sova..om han vill sova, de vet man ju aldrig.

han har sovit ganska mkt idag med faktiskt..fast han sov nog mer igår ändå. Gnällig kille har han varit idag med..i morse så gnällde han som en galning när jag kom ur duschen efter en riktig snabbdusch. När jag tog upp han så fortsatte han o bara gnällde o gnällde..försökte verkligen med allt, men inget hjälpte. Tårarna bara rann ned från hans små bulliga kinder. Efter en stund tog ja fram bärselen o satte honom i den. då blev de faktiskt tyst..antar att de guppade lite i den när jag gick o så, att de va skönt för magen. för var säkert magen som spökade eftersom han fisit mkt idag me så. För sen i kväll hade han en till sådan stund då han bara illtjöt o inget hjälpte. det är så hjärtskärande o höra dom tjuta så o sen se att de rinner massa tårar med, o sen o veta att man inte kan göra nåt åt de..de e det värsta av allt de!

nähä...ska ta o dricka lite vatten..blev riktigt törstig nu..e nog tacosen som spökar.






kväll igen


2009-02-10 @ 18:26:58
Sitter här i soffan med elliott bredvid mig. han ligger på en stor kudde som tar upp halva soffan o sparkar på mig emellanåt o kikar på lampan o så jollrar han lite med..så sött så =)


(18:33 nu sover han)

Var riktigt skönt o ta en liten nap förut faktiskt känner mig som en ny människa även fast det är lockande o lägga sig o sova en stund till! Vi låg där i sängen och kikade på varandra tills vi somnade lillen o jag. O när vi väl vaknade så va de när pappa A kom hem från jobbet efter halv tre.
Sedan gick jag upp o gjorde mat, blev inte köttfärssås ; blev tacos istället. Det var riktigt gott faktiskt!
Har även varit en sväng hos mor o far o fikat ( fast duktig som jag är så åt jag en frukt istället för fikabröd, än så länge har jag karaktär)

Ikväll blir de lugnt, funderar att se på anmäld försvunnen på 4fakta o sedan slå över till femman vid nio o se på den där dokumentären om makar som är transvestiter. så ser väl min kväll ut, sen får vi se va de bjuds på tills man matar elliott sista gången vid 11-12 tiden innan han somnar.



ett par bilder från igår när han låg o sov bredvid mig, satt precis intill o tog korten så han ser ruggigt stor ut.. ser ni "blöjröven" de e va vi brukar kalla hans rumpa när han putar sådär me rumpan. han har ju som sagt tappat en del hår framme i pannan, men nu börjar de växa ut lite nya babyfjun där. lustigt nog så har han kvar allt hår i nacken..ser lite lustigt ut..men han är så fin o söt ändå så tycker mamma.

förresten så har vi börjat använda hans kläder i storlek 62 nu..går nästan åt. Bodysarna i 56 kan han fortfarande ha, men de e ju roligt me lite nya kläder. SEn går de rätt bra med en del av byxorna med fortfarande. E värre med bodysuiterna de går på sista refrängen nu..så har passat på å haft på honom hans gröna villervalla bodysuit idag., kan bli den blå-svarta imorn kanske..eller den röda villervallabodyn istället.. Hahah..som ni hör så älskar jag o bestämma va vår son ska ha på oss..de ska gärna matcha lite me om de går ;)





Solen skiner


2009-02-10 @ 12:49:11
så underbart härligt att solen kikar fram, o vad gör emelie då? hmm..istället för o gå ut så planerar hon att lägga sig i sängen o vila en liten stund..sjukt va? men så är de..är tung i huvudet o har lite ont i halsen känner jag..sovit ganska dåligt inatt me på kuppen så känner att ja behöver sova lite. får dock se hur länge de går, rätt va de  e så säger väl lillen ifrån så.

sen blir de lite matlagning, idag blir det köttfärssås o spaghetti,
o sen en långpromenad. sen blir de lugnt i kväll.

hoppas jag inte blir sjuk bara utan att de bara e en pytteliten förkylning eller nåt. Tror inte det är nån fara, brukar nästan aldrig va sjuk så.

nähä..skriver nog något senare idag.





lite bilder


2009-02-10 @ 12:17:30
här kommer ett par bilder från i söndags då pappa a mådde bättre o kunde ta hand om lillen lite








Liten blir STOR idag


2009-02-10 @ 09:18:03
Idag blir lilla grodan två hela månader.  Herregud, vart tar tiden vägen egentligen? han är ju stora killen nu

tack för att du kom in i våra liv vårat lilla charmtroll, du är världens underbaraste <3





Dagen till ära har vi börjat använda strl 3 på liberoblöjorna nu me..de ni!





fler besökare?


2009-02-10 @ 08:53:39
vill du ha fler besökare så gå in här:





bloglovin'


2009-02-10 @ 08:17:14
ja finns på bloglovin' lägg till mig där så blir de lättare o följa min blogg ;)

har länk dit här nedanför





nää..måste


2009-02-09 @ 22:32:01
måste ta o åka o hälsa på finaste eva någon dag...e så nyfiken på hennes bebismage o på hur de bor ju. o så har ju ja en body som e hennes me =) var alldeles för längesen





tack gode gud


2009-02-09 @ 22:04:06
thank god för ip-adressfilter säger jag bara, nu ska de sättas i bruk =)

hoppas de e bra med alla läsare =)





min bubbelubbe


2009-02-09 @ 18:33:23


han är såå underbart go o söt. älskar honom djupt, denna kärlek går inte o beskriva med ord...han e mitt allt <3 Imorn är han två hela månader..de ni!





Dagen som varit.


2009-02-09 @ 18:16:06
Har varit en riktigt bra dag faktiskt. Elliott sov ju bra inatt så hans mamma fick sömn med.  HAn har inte gjort annat än o sova idag känns de som..min lilla sömntuta! när Elliott vaknade vid tio fick han mat, sedan klädde jag på honom o så satte jag honom i babyskyddet o vi åkte iväg till elliotts mormor en sväng. Fyrtiofem minuter senare var vi på BVC hos de "virriga ", efter det åkte vi hem o myste lite här hemma me pappa A som varit hemma idag med. Imorn blir de nog jobb för hans del igen.
Lagade lite mat som vi avnjöt vid ett; strimmelbiffgryta med ris o sallad. Sedan fick lilleman mat vid halv tre då han äntligen vaknade. Efter de lade jag han i vagnen o så gick vi ut på en långpromenad han och jag.  Var o handlade lite på hemvägen med, han vaknade lagom när vi kom innanför dörren här hemma. Men efter bara en liten stund somnade han igen lillen.  O nu ligger han här på en kudde bredvid mig i soffan o sover hårt igen. han ligger på sidan med ansiktet mot soffryggen o blöjrumpan putar utåt rejält.  är fyra timmar sedan han fick ersättningen nu vid halv får se om han vaknar eller om han sover en stund till. om jag va han skulle jag va jättehungrig! Men har inte mage till o väcka honom heller ju.

vad har ni gjort idag då`?





haha


2009-02-09 @ 17:04:56
hahah..jag har faktiskt ganska roligt nu

fick detta nyss, måste bara ta me de här o svara:

"hotar du "oss" med att kolla upp våra ip-adresser? :) vad ska du med dom till, undrar jag? allvarligt, ge dig."

vaddå "oss"??? varför tror du att du är inräknad i de jag skrev om ip-adresser? de va inget hot, de va mer fakta faktiskt!  vad får dig att tro att jag syftar på dig? kan likväl va någon annan som kommenterat om nåt..ge dig själv! SLUTA  SPEKULERA !

skaffa ett eget liv om du nu är så avundsjuk på mitt, vilket du uppenbarligen är eftersom du håller på som du gör!


HAHAH..svar på TAL!!





FAKTA; höftledsluxation


2009-02-09 @ 14:04:43
Sedan 1950-talet undersöks i Sverige alla barn på BB och BVC flera gånger för att så tidigt som möjligt upptäcka instabila höftleder. De undersökningsfynd som kan tala för höftledsinstabilitet är beroende av barnets ålder och om ledkulan ligger ur led vid undersökningstillfället.

Barn med riskfaktorer undersöks ofta rutinmässigt även av en ortoped och genomgår en ultraljudsundersökning av höftlederna.

Alla ansträngningar till trots upptäcks 10-20 % av fallen först efter 3 månaders ålder. Ett av skälen till att så många upptäcks sent är att höftleden inledningsvis inte ständigt behöver ligga ur led

tryggabarn.nu


jaa ni, här står de ju klart o tydligt att de ska undersökas FLERA gånger, o att de med RISKFAKTORER ska undersökas rutinmässigt även av ortoped o genomgå ultraljud. Min systers son fick åka på ultraljud! 

FAAn ta BVC om han mot all förmodan skulle ha luxation även fast det är vanligast bland flickor.





Utvecklingen


2009-02-09 @ 13:44:19
081210- nykläckt -3490 g  - 50 cm lång- huvudomfång 36
081215- 5 dagar   - 3240 g -
081220- 10 dagar - 3300 g -
08122212 dagar - 3280 g- 52,5 cm lång- huvudomfång 36
08122313 dagar - 3375 g- 53 cm lång
081225- 15 dagar - 3340 g- 53 cm lång
081227- 17 dagar - 3460 g
081229- 19 dagar - 3580 g- 53,5 cm lång- huvudomfång 37
080105- 1 månad - 3970 g - 56 cm lång   - omf 37,5
080114 5 veckor - 4300 g -57,5 cm lång - omf 38
0802092 månader- 5360 g- 61 cm lång  - omf 39,5

på cirka fyra veckor har elliott alltså gått upp 1060 gram, huvudomfånget har vuxit 1,5 cm, och han har vuxit 3,5 cm på längden ( om de stämmer..tyckte inte hans huvud låg precis uppe i kanten)





Tvåmånaderskontroll BVC


2009-02-09 @ 13:39:10
Idag har jag och Elliott varit på BVC för tvåmånaderskontrollen som inte blev av förrförra veckan. Var fyra veckor sedan han var där senast o nu vägde han 5360 gram o var 61 cm lång, huvudomfånget var 39,5.

Han är såå duktig vår lilla groda..eller lilla o lilla..han växer ju så de knakar. Jaja..läkaren sa att allt såg bra ut, men ja vet inte..hon kollade o klämde inte så mkt direkt. kändes som att hon knappt visste va hon skulle kolla efter dr mustasch.

Sedan har vi ju de där problemet med höftledsluxationen, som vi har i släkten. Min lillasyster hade de när hon var liten o de är ju ärftligt.. har stått på mig som fasen om de så att de ska kolla upp de extra o så. men läkaren kollade ju fasen knappt höfterna nåt. Men läkaren sa att hon inte kunde se nåt ändå efter undersökningen när vi pratade.
O nä.. de skule inte göra nåt åt det eftersom hon inte hittade nåt fel på höfterna (som hon som sagt inte ens kikade på knappt).
Men ja stod på mig o sa att min storasyster faktiskt fick åka till sjukhuset och röntga sin son när han var 6 månader just för o se om han hade nån luxation. Men neej..de hade de aldrig hört talas om att man gjorde så med bebisar som hade de i släkten. SÅ bvc sköterskan skulle mejla en barnläkare o fråga honom /henne om det.

De är så jädra virriga därnere alltså! Sa ju till redan hos barnmorskan om detta o hon sa faktiskt att de vanligtvis brukar kolla upp de lite extra när man har de i släkten! men men..nästa gång får ja veta om vi får åka in på röntgen eller inte sen. Sen sa ju bvc sköterskan nåt mer korkat, att läkaren som undersökte elliott var nyanställd som läkare, o att hon typ på 80-90 talet jobbade som läkare på bvc o då borde ju hon minsann veta. Men då sa jag de att min syster föddes på slutet av 80-talet och de såg minsann inte hennes luxation. De såg vi själva när hon lärde sig gå,  och när hon väl lärde sig gå va hon ganska gammal me. Så det är lätt o missa!

Inte för att jag tror att han har luxation, men alltså..det är lika bra å kolla upp de!

Sen inte nog med det. de hade fyllt i hans kurvor fel med. Enligt hennes kurva så låg han låångt över genomsnittskurvan när de gällde längden. hon frågade mig om Andreas var lång eftersom elliott var så lång, men jag sa neej. o sen så låg hans vikt lite över genomsnittet med. VAR BARA DE ATT DE HADE FYLLT I KURVAN FÖR 1 O EN HALV MÅNAD ISTÄLLET FÖR 2 MÅNADER! jädra nötter!

När de hade rättat till allt å så så visade de sig att elliott ligger lite lite över genomsnittskurvan på längden, lite under genomsnittskurvan när de gäller vikten, o precis på genomsnittet när de gäller huvudomfånget.





Ny dag, nya tag


2009-02-09 @ 09:54:45
Elliott har varit så duktig inatt, han åt sista målet vid elva, somnade efter tolv, sov till klockan 6, sen somnade han vid halv sju o sov till nyss, fast iofs har han vaknat ett par gånger o gnällt så man trott han velat komma upp, men sen somnat igen. Min lillkille börjar bli stor!

Ja, idag börjar mitt nya liv!  ska vara mer positiv, tänka lite mer på mig själv för en gångs skull o unna mig själv lite mer. Ska till exempel unna mig själv o kunna plocka ögonbrynen lite oftare (håna mig om ni vill), raka benen, sola solarie en gång i veckan, nån långdusch någon gång i veckan.

Sedan ska jag ge mig på vikten from nu. Ska ut o gå två promenader varje dag. En på morgonen o en på eftermiddagen, eller oxå en på morgonen o träna en gång på eftermiddagen.

Inget mer godis, inga mer kakor, frukt ska de va, o grönsaker till maten. Andreas har satt upp ett mål åt mig till på lördag. Ska iaf ha gått ner ett kilo.

nää..nu kallar sonen..hörs senare





som sagt:P


2009-02-09 @ 09:09:28
Jag skiter från o med nu ialla anonyma/ opassande kommentarer. De är ändå bara avundsjuka eller osäkra i sig själva på nåt sätt eftersom de letar fel o brister hos andra istället för sig själva. Så ALLA sådana kommentarer tas nu bort..så att de blir trevligare för mina trogna läsare med..


Jag är tillbaka, men blir inte så mkt inlägg denna veckan tror jag..får se.





hallå uppdat


2009-02-08 @ 23:08:15
vad är de för ___röstningssystem de har me de fem tävlande som gått vidare då? dueller? hur ska de kunna bli rättvist bedömt egentligen? ja bara undrar?

tänk om caroline af ugglas vinner sin duell, o scotts o alcasar som e bäst duell tävlar mot varann o scotts åker ut..hur blir de rättvist egentligen?
fattar nada alltså

haha..elliott ligger bredvid mig i soffan på en kudde o sover totalt utslagen e han. hoppas bara han kan sova sen vid elva efter hans måltid..

hur fan kunde caroline af ugglas bli bland de fem bästa egentligen? hon suger ju fett o e helt ___ hela hon

23.00 nu kan inte en käft kritisera de ja skrivit för nu e de bara streck!! o från o med nu så tas alla anonyma kommentarer bort!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vet ni att ip-adresser e lätta o spåra`?like it or not, de e min blogg, jag som bestämmer..passar de inte så läs inte jag står inte med en pistol mot erat huvud o tvingar er!

// den ointelligenta bloggerskan som är tillbax imorn igen med nya positiva tag! så lätt blir ni inte av med mig ;) nothing's gonna stop me





BLOGGPAUS


2009-02-08 @ 17:05:22

efter att  ja loggade in här förut har ja helt tappat lusten till att skriva

ÄR PÅ DÅLIGT HUMÖR O KÄNNER INTE FÖR DE HÄR nu. SÅ TAR EN LITEN BLOGGPAUS

TILLS VI HÖRS IGEN; TA HAND OM ER.

FÅR SE NÄR LUSTEN O DE GODA HUMÖRET KOMMER TILLBAKA KAN BLI IMORN, KAN BLI PÅ FREDAG, KANSKE ALDRIG MER?


//LESS






Till anonym


2009-02-08 @ 16:18:04
ja ni.. o så fick jag denna anonyma  kommentar förut : "Du kanske ska fundera på hur du använder ordet cp. Att använda det som skällsord tyder på låg intelligens."

Till anonym: Du, jag vet vad cp innebär. Har inte använt det som ett skällsord för det.Men då kanske du ska klanka ner på de flesta i sveriges befolkning med när du ändå är igång för de flesta använder de ordet någon gång i något sammanhang förutom när de pratar om sjukdomen.  och vad ger dig rättigheten till att gå in på min blogg o hoppa på mig o påstå att jag har låg intelligens? det har du inte en blekaste aning om! O hur fegt är det inte att lägga en anonym kommentar om det? stå för vem du är istället! O vill du inte se mina "skällsord" så läs helt enkelt inte bloggen då om du har så stora problem!





hallå??


2009-02-07 @ 21:18:27
vad är de för ___röstningssystem de har me de fem tävlande som gått vidare då? dueller? hur ska de kunna bli rättvist bedömt egentligen? ja bara undrar?

tänk om caroline af ugglas vinner sin duell, o scotts o alcasar som e bäst duell tävlar mot varann o scotts åker ut..hur blir de rättvist egentligen?
fattar nada alltså

haha..elliott ligger bredvid mig i soffan på en kudde o sover totalt utslagen e han. hoppas bara han kan sova sen vid elva efter hans måltid..

hur fan kunde caroline af ugglas bli bland de fem bästa egentligen? hon suger ju fett o e helt ___ hela hon





babyvakt


2009-02-07 @ 14:11:16
letar som en galning efter en bra babyvakt som är bra, men de e ju en djungel, någon som kan tipsa om en bra?





ska ni se på melodifestivalen?


2009-02-07 @ 09:40:36
Hur många av er ska se på melodifestivalen ikväll? vilka hejar ni på?

jag ska definitivt se..ja hejar faktiskt på scotts =) hoppas de vinner...

måste väl köpa lite gottit till kvällen me, sen från o med måndag ska ja sluta äta sådant.





vilken tur


2009-02-07 @ 09:35:59
vilken tur mamma emelie haft inatt, lillgrodan har sovit mellan12-6 sen fick han mat o sen låg han i sängen till nio. vilket innebär att ja fått sova med, även om de har varit svårt o sova pga hans häftiga rörelser o oljud i sömnen..haha. har ju ändå sovit hyfsat =) tack elliott. tror han såg att ja behävde sova igår för satt på soffan med honom o hade massa tårar i ögonen. tårar av frustration. frustration av att inte kunna bli avbytt nåt alls för ens en liten powernap, av att knappt ens kunna gå på toa förrän han lägligt vaknar o gnäller, av att de ser förjävligt ut här hemma o ja knappt hinner göra något åt de den stunden han sover passar man ju på att diska flaskor, tömma disk o tvättmaskin, vika tvätt. sen inte nog me de..måste ju även serva sjuklingen oxå..BLI FRISK FÖR FÄEN SÄGER JA BARA..ORKAR INTE MER..
Vill kunna ta en lång förtjänt dusch, vill kunna skriva på datorn med två händer nån gång, vill kunna plocka mina  buskiga ögonbryn någon gång. JA VET ATT DE INTE SKULLE BLI GLAMORÖST O BLI MAMMA, MEN ALLT E SÅ MKT LÄTTARE NÄR PAPPAN KAN HOPPA IN EN STUND SÅ MAN KAN FÅ FIXA LITE.


HUR KLARAR ENSAMSTÅENDE NUYBLIVA FÖRÄLDRAR DE? FATTAR INTE DE MED FACIT I HAND.


USCH, FÖRLÅT ATT JA GNÄLLER, MEN DE E JU MIN BLOGG..JA SON FÅR SKRIVA AV MIG..O NI BEHÖVER INTE LÄSA OM NI INTE VILL JU. HAR NÅN PROBLEM MED DE SÅ FÅR DEN VÄL BEHÅLLA DE FÖR SIG SJÄLV TYCKER JAG =)

DE FINNS DE SOM HAR DE VÄRRE..SKICKAR MINA TANKA´R TILL DOM STARKA MÄNNISKORNA!

NU SKA JA BLI OPTIMIST IGEN EFTER DETTA INLÄGG...WISH ME LUCK.





oskar 1 år


2009-02-06 @ 19:32:28
lite bilder från elliotts kusin oskars kalas i söndags

                                                födelsedagsbarnet:









                                                           
                                                      elliott



















lite bilder på lilleman


2009-02-06 @ 19:22:04

han har blivit såå tjock, jättepluffsig om kinderna o massa dubbelhakor =)

















dagens shopping


2009-02-06 @ 19:08:54
va ju tvungen o köpa lite kläder till elliott när ja ändå va iväg idag

på kappahl köpte ja ett grått set med grå knäpptröja i mjukis o vita byxor me gråa byxor på. sedan hittade ja en rutig skjorta i reastället för 35 kr.
sådant här fast grått



på lindex köpte ja
 plus ett par blå byxor med.
var ta tre betala för 2 =)





BILDEr


2009-02-06 @ 14:50:13
har blivit väldigt dålig på o lägga upp bilder här..men har inte orkat flytta över bilderna från kameran till datorn än..ska ta tag i de nån gång..men idag orkar jag inte. har så ont i huvudet så måste ta o lägga ner datorn nu.. får se om jag skriver nåt senare

håll tillgodo mina kära läsare, de kommer bilder förr eller senare ;)

KRAMAR





Shit pommesfrites


2009-02-06 @ 14:40:47

Skönt o va hemma nu säger jag bara, motorvägen var inte alltför rolig på vägen in till mjölby, värsta moddsträngarna i omkörningsfilen. sen när jag åkte hem så snöade de massa stora fina flingor =)

Efterkontrollen gick jättebra, allt så bra ut o kändes bra, hon rekommenderade dock att jag skulle börja med lite knipövningar varje dag så ja inte skulle få problem me  o hålla tätt i framtiden. Sedan blev de bestämt att ja skulle börja me p-piller me för er som vill veta. Ammar ju inte längre så då passar de utmärkt.

Nästa gång vi ses blir om ett år, o då kanske man inte ens behöver äta piller mer? Hmmmm

USch.. har mått dåligt nu i flera dagar pga min vikt, inget ja en gång kunde ha kan jag ha längre, o i byxor har ja fått gå upp två storlekar..det är sjukt! aldrig vägt så mkt som jag gör nu, o dessutom hade ja gått upp 4 kilo med..iofs har ja inte vägt mig på år o dar här hemma då...men fy fan va fet jag är, jag skojar inte. det är ju skitsvårt å gå ner i vikt med, de e inge man gör på en dag, utan man måste kämpa som fan ju! usch.. törs knappt inte säga va ja väger..de som e nyfikna får fråga i så fall..skriver't inte här!

på måndag är de jag som ser till o tänka på figuren igen, inga bullar här inte, inge godis heller. Måste i varje fall gå ner tio kilo, men vill helst gå ner15 ...hoppas de går! 

Nu ska vi se på film, hörs senare kanske?

//flötbullemagen no1






efterkontroll


2009-02-06 @ 08:22:47

två av tre friska i familjen karlsson/johansson fortfarande. hoppas de håller :)
idag e de efterkontroll hos bm i mjölby som gäller vid halv elva, får dock ta o åka kvart i tio eftersom det har snöat massor så ja har lite tid på mig. Elliott ska va hos sin mormor under tiden.

har gjort en brasa här hemma, va ganska´kallt, nu tänkte ja försöka äta lite frulle o sen duscha. får se om lilleman godkänner de. måste ju duscha om ja ska till bm,.

nää ni, dags o ta tag i saker o ting.






sicken dag


2009-02-05 @ 12:58:56

de snöar massor ute just nu..är ganska mysigt ändå faktiskt. blir så tyst i lilla bynn då :)
har fullt upp med o serva mina pojkar idag. A e väldigt kinkig när han e sjuk, det är sååå synd om honom. så har fixat varm choklad o rostat bröd åt honom o nu ligger han här på soffan. Elliott ligger i sin vagn o sover på altanen han sov när vi kom hem från promenaden till bynn så då tänkte ja att han fick sova lite till. Snart vaknar han nog o är hungrig me.

Men de e ju ändå min lillpojk som kommer först o främst, så är de bara. A e faktiskt vuxen.

usch..e inge roligt när A e sjuk, man blir så låst. Måste ju fixa allt då.


men sånt är livet.


skriver kanske senare, har ju lite o göra nu,,.






influensa


2009-02-05 @ 09:11:49

Usch..pappa A har fått influensa. Igår när jag kom hem så va han snorig o hes, o sa att han hade haft feber på dagen men att han inte hade de längre. imorse hade han feber igen.. SURT

USch..vill inte bli sjuk själv, o elliott får inte bli sjuk heller.skulle bli ett nervvrak om han blev sjuk. De e väl säkerligen större chans att han blir smittad nu me eftersom han inte får nån bröstmjölk längre.. hoppas att han inte blir sjuk. men risken e ju stor tack vare att A var hemma o var barnvakt igår när ja va ute på strapatsen, o a e ju inte direkt sån så han tänker sig för.
Igår kväll innan a skulle somna så skulle han pussa elliott, men ja hindrade honom o sa att du är ju sjuk. så han har säkert pussat på honom flera gånger ändå..jaja

håll tummarna för att vi klarar oss

ska till apoteket snart o köpa på mig lite till elliott ifall att
kramis






UTMANAD


2009-02-05 @ 09:00:32
Jag har fått två utmaningar av johanna och malin, de är samma så slår ihop de o hoppas de går bra.

Regler:
Gå in i mappen där dina bilder ligger
Gå sedan till den sjätte mappen
Välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
Släng upp bilden på bloggen
Sskriv något om den
Utmana sex andra personer och länka till dem.

här blir de dock ingen magbild kan ja avslöja då alla magbilder ligger i mappar som ligger i en mapp,haha



jag utmanar:

tezzan
carro
erika
mia
madelaine
cassie

skulle vilja utmana alla bloggar jag läser, men nu fick de bara bli ett urval av alla. har många bloggar jag följer o diggar skarpt ju.





nyss hemkommen


2009-02-04 @ 23:52:18
från ´stockholm, varit riktigt roligt o intressant, återstår o se när singing bee börjar sändas igen..mer än så kan jag inte säga.


svarar på  kommentarer imorn..orkar inte nu. blir blöjbyte sedan sovförsök för mig o elliott


GODNATT ALLA UNDERBARA





haha..läs de här då.


2009-02-04 @ 08:29:14

En liten tidningsartikel om lilla ödeshög där vi bor. konstigt att en sådan här grej som inte ens e ett brott ska komma med i tidningen

Elevernas skoluppgift: iscensätt och filma ett rån mot posten.

Det hade kunnat sluta i katastrof.

- En av våra män drog sitt tjänstevapen och var redo att skjuta, säger Roland Carlsson vakthavande vid polisen i Östergötland.

Bildlektionen för sex niondeklassare i Ödeshög kunde ha slutat i en dödlig tragedi.

Eleverna hade i uppgift att spela in ett fiktivt rån mot det lokala postkontoret. Personalen var med på noterna, men inte östgötapolisen som aldrig förvarnades.

- Vi fick larm från en privatperson som såg maskerade och beväpnade personer utanför posten, berättar vakthavande befäl Roland Carlson.

Drog sitt vapen

Polisen tog larmet på allvar och skickade ett stort antal patruller mot Ödeshög. När den första polismannen kom dit såg han flera beväpnade personer utanför postkontoret.

- Han drog sitt tjänstevapen och skrek att de skulle lägga sig ner på marken, säger Roland Carlson som är uppenbart skakad efter händelsen.

En oförsiktig rörelse från någon av ungdomarna hade kunnat sluta med att polismannen öppnat eld.

- De hade vapen som såg helt äkta ut. Någon hade kunnat skjutas ihjäl, säger Roland Carlson.

"Borde reagerat"

Han riktar nu skarp kritik till skolan och personalen på postkontoret som inte förvarnade polisen om vad som skulle hända.

- Att ungdomarna själva inte tänkte på det får man förstå men någon vuxen borde ha reagerat. Det hade kunnat sluta i en katastrof.

Patrik Landström, rektor vid Lysingskolan, säger till att det som hänt är högst olyckligt.

- Vi får ta ett djupt andetag och nu börja se över rutinerna.

Samtidigt säger rektorn att liknande filminspelningar om rån tidigare gjorts utan polisens vetskap.

- Vi har inte haft några rutiner för det här. Jag har pratat med läraren som också är skakd över det som hände.

Polisen kommer under tisdagen att ha ett möte på Lysingsskolan i Ödeshög för att tala om det som hänt.

från aftonbladet






grattis Elliott


2009-02-04 @ 08:24:44
Idag blir elliott 8 veckor =) har sagt de förut o säger de igen; va tiden går fort




den där kärringen från bvc ringde igår när ja va ute o gick; elliott skulle få komma på måndag igen. E lite irriterad på de, hon kunde iaf erbjudit en tid för vägning denna veckan, i o med att han gick ner i vikt i början så tycker jag att de  e för lång tid med 4 veckor emellan faktiskt. fann mig inte o sa nåt om de tyvärr, men ska banne mig säga nåt om de på måndag..så sur är jag! BVC på små småorter funkar inte bra, så är de bara





Nu väntar sängen


2009-02-03 @ 22:18:54
ska nu ta o gå o lägga mig så man e någorlunda utvilad imorn. Ska bli så kul o komma iväg lite samtidigt som ja vet att ja kommer va värsta nervvraket o tänka på elliott hela tiden, tänk en hel dag utan min underbara son =/

imorn bitti ska syster ellen sminka mig vid nio sedan åker vi tio..mot destination stockholm, frihamnen.

godnatt allihopa.





kommentarer


2009-02-03 @ 20:55:32
varför går de inte o skicka iväg de kommentarerna ja skrivit för?dumma dumma





en till önskning


2009-02-03 @ 16:44:01
skulle gärna vilja ha ett kort på elliott i canvas..det är så jädra snyggt ju !

Med foto på canvas får du fotografi och måleri att mötas i fullständig harmoni.

  • Producerad på riktig canvasduk
  • Duken spänns över en träram
  • Stående och liggande motiv     från extrafilm



http://www.searsportrait.com






hemma o dopkort


2009-02-03 @ 13:34:27
varit ute en sväng nu på förmiddagen. först va vi på jobbet o hämtade ett kuvert, sedan gick vi till mor o far o fikade lite, sedan gick vi o handlade lite grann på ica. köpte en vi föräldrar tidning o sen hänt nu som jag tänkte försöka läsa lite nu. Elliott händer i bärselen här o sover så nu passar de ypperligt o läsa lite grann ju.

i morse vart jag fastklistrad här vid datorn, satt o gjorde ett dopkort på en hemsida,vart faktiskt riktigt nöjd, så ska beställa de sen idag, o designade även etiketter me eget foto på samma sida, som ska va på plastmuggarna till dopet.

allt från http://www.vistaprint.se


 framsidan

insidan

etikett

det får nog bli bra va?





ORKA DÅ


2009-02-03 @ 10:17:19
HERREGUD ELIN, JAG MENADE INTE JUST DIG KANSKE...O DE JA MENADE VAR ATT INGEN KAN SÄGA HUR HON O HENNES DOTTER HAR DE MER ÄN DE SJÄLVA, O ATT FOLK INTE SKA KLANKA NER PÅ HENNE FÖR DE HON SKRIVER, FÖR FINNS INGEN SOM VET VAD DE GÅR IGENOM,MENAR INGEN SITUATION E DEN ANDRA LIK. BER OM URSÄKT OM DU TOG ÅT DIG, MEN HUR SKULLE JA KUNNA VETA ER HISTORIA??  VI HAR VÄL ALLA HAFT PROBLEM MED VÅRA BEBISAR I BÖRJAN PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT..FAST EN DEL  HAR HAFT DE MKT VÄRRE,SORRY!VERKLIGEN FÖRLÅT. HOPPAS DE BLEV UTRETT O ATT ALLT E OK ME ERT BARN NU





nöjd med natten ändå


2009-02-03 @ 08:19:01
vaknade vid halv åtta o blev chockad. elliott hade sovit tills dess =) var tvungeb o kolla så han verkligen låg kvar där i sängen o andades eftersom han hade sovit från ell till halv åtta. o där låg han o sussade så sött samtidigt som han "pratade" massor. kvart i vaknade han o nu har hanj fått mat. DE HÄR E NOG FAKTISKT REKORD; HAN HAR JU SOVIT I CA 6,45 TIMMAR..DET NI. O JA SOM TRODDE NATTENN SKULLE BLI LÅNG IGÅR NÄR HAN INTE VILLE SOMNA VID ELVA,

E STOLT IDAG MED =)





finns det något större band än det mellan en mor och hennes barn?


2009-02-02 @ 23:48:53
finns det något större band än det mellan en mor och hennes barn?





nån mer vaken?


2009-02-02 @ 22:43:56
nån mer än ja som är vaken o sitter vid bloggen/bloggkoll? E vill inte sova visst. han har nästan sovit hela dagen så de e väl inte så lustigt iofs, men iaf. e glad över att ja fick va stolt över läggandetigår iaf, denna lilla killen verkar inte gila rutiner =(





GRATTIS OSKAR


2009-02-02 @ 19:53:33
GRATTIS TILL ELLIOTTS KUSIN OSKAR SOM FYLLER ETT ÅR IDAG. HOPPAS DAGEN VARIT FIN






DOP


2009-02-02 @ 19:01:13
nu har jag beställt dopdatum, ringde till expeditionen förut idag. Så den 14:e mars blir elliotts dop..ska bli så kul. kommer bli mkt o fixa me innan nu..allt för att han ska få de perfekta dopet =)





många bollar i luften


2009-02-02 @ 18:34:50

va ju i mjölby o shoppade lite förut. Blev en kofta från kappahl, en sån där utan knäppning, o sen en rosa t-shirt me fjärilar på å ha under från linde till sthlmsresan,. måste ju va lite finklädd på onsdag när man ska på singing bee iaf.  programmet kommer ju o sändas en lördag så lite uppklädd måste man väl vara.
sedan blev det en randig tröja o en t-shirt me tryck på från kappahl me.
, 121343, 596437 en sådan blå fast rödorange

sedan vart de såklart lite kläder till elliott.  Blev två pyamasar från lindex, o sen två bodys från rean.
pyamasarna

vi har nu kommit hem från en långpromenad med elliotts mormor o moster. va skönt o få lite frisk/kall luft faktiskt. elliott han sov hela tidne som han alltid gör i sin vagn när den rör på sig ute i friska luften.

fick förresten ett paket förut me, innehållandes dr browns flaskorna. så nu ska de testas ikväll =) hoppas de är bra.

imorn ska jag banne mig ta o sola lite grann..känner mig så himla blek så nu är det dags, ska försöka o sola en gång i veckan så man får lite färg iaf. sen ska ja till syster elllen lite tidigare på onsdag innan vi åker så hon kan sminka mig lite me..kan ju inte se ut som ett spöke OM man syns en snabbis i rutan inte.

nähä..ska packa in lite varor i kylen o sen ta upp min underbara son som ligger o har alla möjliga ljud för sig i sömnen.






vilken duktig pojke vi har =)


2009-02-02 @ 10:01:53
Elliott har varit så duktig inatt faktiskt, e riktigt stolt. han åt vid halv tio igår, sen lade vi honom i sängen. hade då tagit på honom pyamasen strax innan, smort in honom i ansiktet, o när han låg där så sjöng jag bä bä vita lamm, o sen efteråt drog ja i spelgosedjuret så de spelade en liten kort stund. han somnade inte först o låg o sparkade o gnydde, men då kom jag på de.
Vi har haft en fönsterlampa tänd i sovrummet sedan han föddes, så vi har kunnat se. men då kom ja på att vi hade en stående sänglampa över, så ställde den under spjälsängen så ja kunde tända den varje gång ja skulle titta till honom. Så när ingen lampa lyste i sovrummet blev de mörkare, o elliott somnade då, klockan var cirka elva.

Sen sov han till 3, då han vaknade o var hungrig. Sedan lade vi oss efter halv fyra, o han sov till 7 o va hungrig, sen lade vi oss o låg till nio. sen gick jag upp. han fick ligga kvar o sova vidare så jag kunde duscha.

o nu sitter här en riktigt utvilad, glad mamma. som nog ska åka o shoppa lite kläder till sig själv o till elliott med såklart =)

ska nu ta o ringa till pastorsexpeditionen o kolla doptider, sen ska elliott få mat o sen ska vi nog åka kanske, ska ringa till mor o se om hon ska med tror ja,

hörs senare





Nyttigare


2009-02-01 @ 20:37:27

Från o med imorn får de fasen va nog me allt svullande, kan inte längre skylla på att ja nyss fött barn, jag blir fasen fetare ändå..man kan inte tro att man kan vräka i sig massor utan att de ska synas på vågen!

Så från o med imorn blir de inte några mer sötsaker under vardagarna, o så ska stegräknaren fram. 10000 steg ska jag gå varje dag MINST! hoppas bara ja hittar min stegräknare.

no more flötbullemage nu!
mår icke bra av't



hörröni som läser, skriv lite kommentarer me vet ja :D






söndag


2009-02-01 @ 20:33:37
nu sitter man här framför kaminen lite o myser. Idag har vi sett på film- hyrde ju två igår, vi hann bara kolla på halva ena, sen ville vi gå o lägga oss. Så såg klart på den idag o sen den andra filmen med. Disaster movie var inte ett dugg bra, den andra var ganska bra faktiskt. sen när vi sett klart va klockan typ ett o då gjorde ja mig iordning lite o slog in paket, sedan gjorde a iordning sig. Sen åkte vi till magnus louise o oskar i skänninge. Oskar blir ju ett år imorn så.
Fick jättegod tårta, o de hade klätt av oskar allt förutom blöjan så han fick sitta där i sin stol o äta precis hur han ville..snacka om att de blev kladd överallt, men de va ju hans dag idag, o imorn me =)
han hade fått en jättefin bobbycar av sin mormor o morfar. Elliott fick paket me ju..snacka om att han blir bortskämd, de hade köpt en body o två par strumpor o sen en fotbollskudde. De tackar vi för =)

nää..ska ta o se på tv lite nu me mina pojkar, blir mer skrivande/bloggande imorn när de e vardag igen.

imorn ska ja åka in till mjölby o handla lite har jag bestämt..eller elliott o jag..får se om nån vill följa me.

ha en fortsatt trevlig kväll.





blir så glad =)


2009-02-01 @ 18:09:08
har fått ytterligare en utmärkelse nu ..tack så jättemkt cammie för utmärkelsen,blir så glad av o veta att man e uppskattad,eller jaa.de man skriver osv. :)






ölaand


2009-02-01 @ 10:57:29
ååå... va jag längtar till sommaren, o till öland =) var där i somras när de var riktigt varmt o fint väder, shit vad jag älskar't. blir ännu roligare i sommar me när man har en liten:) LÄNGTAR, O VI MÅSTE DIT TILL VARJE PRIS =)










rekord


2009-02-01 @ 10:51:22
Inatt har pappa a haft jouren igen, o ja har fått sova hyfsat =)

lillen har varit duktig.han fick mat halv 12, sen vaknade han vid 6 o ville ha mat, är jätteimpad. somnade gjorde han dock inte förrän 1, men de e nog för han e van vid o somna då. får avvänja honom vid de nu. han älskar iaf sin mobil som han fick i julklapp..han kikar massor på den innan han ska sova.

varje kväll innan han somnar nu ska ja sjunga för han. för till slut så kanske han förstår att de e läggdags. likadant med pyamasen. den åker på innan han ska läggas. nu e de dags o försöka vänja in honom i ett hyfsat sovmönster.. även om han inte e så gammal än så kan man ju börja. för de  lär nog ta jättelång tid innan de funkar..om de ens funkar. o de där me o söva honom i famnen e de slut me, för han har ju vant sig vid de, o då kommer han vilja somna in så varje kväll.NU FÅR DE VA SLUT MED DET. vi skämmer bort honom alldeles för mkt.

nää..frulle nu..