Mors DAg!


2009-05-31 @ 20:52:17
Får väl lov o säga grattis till alla mammor därute såhär idag när det är mors dag =) har ni blivit något firade idag eller? För min del var de ju första gången jag firade mors dag som mamma själv, vilket blev väldigt lyckat.

Dagen började med att jag gick ut i trädgården vid nio och började rensa ogräs runt våra plattor på uteplatsen. Vart riktigt varmt där då morgonsolen sken på. Efter det tog jag mig an landet som går längs hela baksidan vid häcken. O jaa..de va riktigt mkt där. Mitt i allt gick jag in o skulle ta lite vatten, och fick då se att A hade ringt. Han o elliott var ute o gick o hade då stannat hos mina föräldrar- och han ville att jag skulle komma dit med. slängde in mig i bilen o åkte dit. O vad väntade inte där om inte ett paket- från min lilla söta son =) Så blev lite fika o så öppnade jag paketet.
Var ett par skor- dock så var de något som stack ut på ovansidan av min fot o skavde =( så min syster som jobbar på skoaffären där de e köpta skulle kolla efter några andra åt mig. De här skorna var vita björn borg tygskor o var jättesöta =) tack så jättemycket min söta son, synd bara att din mamma har lustiga fötter.

Vid ett var vi hos mor o far igen och åt morsdagmiddag. Blev grillad fläskytterfile med kokt potatis o bea sås. MUMMA!! Mamma fick några paket av hennes fyra döttrar me bland annat två jättefina o stilrena kaffekannor, sedan en fin blomlåda som det stod kryddor på o i va de citronmeliss o gräslök. Hon fick även en låda som det står bullar på o som de ska va bullar i.
När vi var klara där så åkte vi bara hem o matade elliott- sedan åkte vi till svärmor o svärfar för morsdagfika. Var mkt trevligt =)  Sedan tog vi en åktur runt omberg o kikade lite,var även i hamnen i hästholmen ett varv..e så fint nu när det är fint väder. Det är verkligen något speciellt med vättern, bara längtar tills man kan bada =)
Och nu ikväll har jag legat i de där förbaskade landet och fortsatt med rensningen av ogräs. är klar med de nu och det känns jätteskönt. Nu är det bara framsidan kvar me. Ska rensa ogräs på några jordplättar som blev när vi lade sten vid staketet. Ska nämligen köpa gräsfrön o slänga på där imorn helst är tanken. Får se om jag hinner rensa de imorn!

ja, de va väl vår dag de...

har ni haft de trevligt? fick ni något fint av ert/era barn?

kramar

Ljuva utedag


2009-05-30 @ 19:37:24
Idag har vi faktiskt varit ute mycket. Först gick vi en morgonpromenad jag o elliott. Var jättehärligt  =) sedan va vi hos mor o far en sväng på fika, då att vi ute me! när vi kom hem så sov elliott så jag tog på mig bikinin o satte mig en baden baden o jäste i solen. När han vaknade sen så fick han ligga o busa på en filt där de va skugga; jag satt bredvid i baden baden o kikade på honom. SEdan gick vi in så han fick äta lite grann o busa lite. O sen gick vi ut o lade oss på filten o busade massor igen. Elliotts kusin o min syrra kom förbi en sväng o busade me oss.  Gick sedan en promenad igen så lillleman fick sova.
Det märks att jag varit ute idag vill jag lova; är alldeles illröd i nyllet o på armarna. Blir alltid de allra  första gången solen e framme o så. SEn blir jag bara brunare o brunare =)

ikväll har vi ätit grillat grillspjut med stekt potatis o grillade champinjoner..var mumsigt.Nu försöker A natta elliott. Han får sin nan i sängen  i hopp om att han ska bli halvdåsig o somna.

Imorn är det mors dag då ska vi till mamma på middag vid ett snåret =), på sena eftermiddagen ska vi bort till andreas mamma o fira henne. hur ska ni fira era mammor/er själva?

ändring av matvanor


2009-05-30 @ 14:33:41
Från och med imorn blir det ändring på elliotts matvanor hade jag tänkt.

Förut vaknade elliott oftast efter åtta, men numera vaknar han redan halv sju vilket gör att de blir lite galet.

frukost 08.00-08.30 200 ml nan2   (07.00)

lunch 11.30-12.00 matpure och lite katrinplommonpure (10.00-10.30)

mellis 14.30-15.00 en stor burk fruktpure o 5-6 majskrokar (13.00-13.30)

källsmål 18.00 ca en portion gröt och lite katrinplommonpure ca 16.00-16.30)

(nan under natten om han vakna) men som sagt så va de här när han vaknade 8 halv nio. Nu har de ju blivit helt galet när han vaknat vid halv sju. Det är alldeles för tidigt att äta lunch redan vid tio halv elva tycker jag

Nya planen

06.30-07.00 vaknar-
får nan2/välling
09.30-10.00 frukost- en portion havregröt o lite katrinplommonpure
11.30-12.00 lunch - en burk matpure och fruktpure till dessert
  något litet mellanmål exvis fruktpure o majskrokar
16.00-16.30 kvällsmat en portion gröt
19.00-20.00 sovdags nan2/välling

funderar dock på att öka dosen med gröt från en portion till en och en halv, tycker de verkar så lite med en portion..hur gör ni??

Woohoo


2009-05-30 @ 08:47:40
strålande solsken ute o redan 16 grader varmt..verkar lovande för dagen. Idag  vill jag vara ute i solen hela dagen. Rensa massa ogräs skulle jag vilja/skulle behövas. O sen skulle jag vilja sola lite med. Men men..säg de som varar? A ska iväg o jobba vid tolv, sedan kommer han hem runt ett o så ska han iväg på fotbollsmatch vid halv två! Så de lär nog inte bli nåt me o va ute idag. Eller jaa, vi ska va ute o busa på filten i skuggan. Kanske finns de nån liten plätt me skugga någonstans strax intill ett soligt parti?? det vore ju drömmen!
Hoppas lilleman vill va ute idag bara
måste ta o bege mig till affären o köpa nappar- blivit rekommenderad mam air napparna. Så måste ju självklart testa. Ska även köpa mig ogräsättika till våra plattor på baksidan/framsidan.

nää..nu blir det frulle tror jag bestämt. Sedan ska jag ut en stund, med eller utan lillen.

Nappar


2009-05-29 @ 19:17:52
Nu till ämnet nappar testade ju för ett tag sedan mam's nappar som är från fyra månader. ( de med massa småhål i ) Resultatet blev att elliott fick skavmärken runt hela munnen. Så vi gick tillbaka till att använda mams nappar som är från 0-6 månader igen. Men nu blir ju lillkillen snart 6 månader..va ska man göra då? Köpte esskas nappar i går när jag var o handlade. När de hade kokats idag så tog de över efter mam napparna. Men  va hände? jo exakt likadant..han fick skavmärken runt munnen. Trodde ändå att esskas skulle fungera bättre. Visst buktade de oxå inåt en del ju längre ytterkanterna man kom, men inte exakt lika mycket som mam napparna från 4 månader.

ja, som ni märker så har jag testat lite.. o inge verkar hittills fungera på min sons biffiga kinder förutom mam 0-6 månader och den varianten bör han ju inte använda längre snart. Blir dyrt i längden om man ska hålla på att köpa massa olika märken o testa ju.
 Någon som har ett bra tips på nån bra napp som är för barn från 4 månader och uppåt som inte buktar inåt i kanterna så mkt (för antar att det är de som gör att de blir skavt?)?

Esska sugnapp suverän utan ringesska napp    mam ulti

Linslusen


2009-05-29 @ 09:07:27
Måste ju berätta att de verkar som att vi fått en liten linslus här i huset. För nu har han kommit underfund med att man ska smila så fort kameran e framme o e riktad mot honom! Haha..min lilla sötnos

 

nej, vi har inte haft i frisyrgele i hans hår. Det är vaselinsalva vi har i..för att ta bort skorv i hårbotten.

 


en sliten liten kille


2009-05-29 @ 09:01:04
Nu när elliott varit lite halvdålig så har han föredragit att ligga hos mamma eller pappa i famnen. Igår somnade han i min famn o sov nog där i säkert en timma. SEdan flyttades han över till sin pappa (utan att vakna, blev chockad..han är lättväckt annars) o där låg han o sov en stund me  medan jag lagade mat i lugn o ro.
HAHA


2009-05-28 @ 21:24:15
alltsedan elliott kom underfund med hur man ska stå på alla fyra så gör han det konstant när han ligger på filten o rör sig fram o tillbaka med hela kroppen. Ser ut som han står o juckar för jämnan..min lilla busunge. Rätt va de e så kryps de nog.

helgen e på ingång


2009-05-28 @ 21:22:23

Idag har varit en ganska effektiv dag måste jag säga. Vi skulle egentligen åkt o tagit en promenad med eva o hennes lilla milo. Men eftersom jag är genomförkyld o elliott fortfarande e lite snorig me så tyckte jag att de inte va så lämpligt för mig o promenera, o så vill man ju gärna inte smitta av sig på lille milo eller eva heller. Istället tog gullungen o jag en liten roadtrip till citygross o storhandlade. kände att vi behövde åka o handla såhär när helgen börjar närma sig o när allt faktiskt inte finns i vår enda mataffär här i byn så måste man åka iväg. Elliott var jätteglad o satt o prata o höll på å dona hela tiden när vi va på city gross. O när vi åkte hem så somnade han o sov så gott så. Han sov en halvtimma ungefär, sedan va vi ju hemma o då vaknade han automatiskt som han brukar när han sovit en halvtimma lustigt nog..haha!

Sen när A kom hem så lagade jag lite tacos, efter maten så satte jag igång o städade. Fattar faktiskt inte hur jag orkade..e lite seg o så i kroppen. De va nog tanken på att slippa o städa imorn som gjorde att jag tog mig igenom städningen..haha! Så nu är allt klart, nu får de gärna bli helg =)

förresten, Vet ni att jag blev omkörd på insidan av en utländsk van idag på motorvägen?
låg i den vanliga filen o började närma mig en lastbil så jag körde ut i omkörningsfilen o påbörjade en omkörning  några meter innan lastbilen, då ser jag i backspegeln hur bilen som var bakom mig i den vanliga filen gasar på som bara den i filen innanför mig, jag har inget val- får bromsa in så de bara skriker om de för vanen bara kör rätt ut i omkörningsfilen utan att ta hänsyn till att jag ligger bredvid honom! skitläskigt va de! fick senare se att de blev en till idiotomkörning av han i vanen. Antagligen så hade han inte ett hum om hur trafikreglerna är i sverige?


sömntutan


2009-05-28 @ 07:40:41
har lyckats ta en del bilder på elliott när han sover ( de få stunderna han sover varje dag alltså)
elliotts favvo sovställning just nu är me rumpan upp i vädret.haha
o så avslutar vi med en bild från elliotts kusins 1årskalas i söndags. Willam gick runt o sköt på elliott när elliott satt i läragåvagnen. Elliott tyckte det var jättekul o william med. Fick till o med me de på film. men den hamnar nog inte här


tårdrypande


2009-05-27 @ 22:08:37
ja...de kan man väl säga om kvällens grey's avsnitt eller vad? shit vilken fin vändning allt fick =) Pratar såklart om  grey's bröllopet mellan izzie o alex..så oförväntat o så vackert. O sen när man visste att hon var döende med...det bara rann o rann nedför min kind. Min sambo kollade dock på mig som om jag vore ett ufo från mars eller nåt.

många som blev lite tårögda?

ohopp


2009-05-26 @ 22:12:57
tack så mkt för alla tips angående bilstolen..ska ta de till hänsyn sedan när man tittar o jämför de oliak sorterna som finns på marknaden.


har inte skrivit så mkt på sistone, men e mest för att lillkillen e genomförkyld o jag e oxå ganska förkyld. Så varken ork eller lust finns just nu. Men idag har vi iaf varit i motala o hälsat på syster o hennes jimmy, jimmy fyllde år idag så va lite kalas. Vi blev bjudna på pizza..var jättegott =)  Har även hunnit o shoppa några klädesplagg till elliott med, blev ett par blå shorts i mjukistyg me vita ränder, o sedan ett par bruna byxor som man kan vika upp till trekvartsbyxor, två pyamasar o sen bäst av allt enligt min sambo- en sverige dräkt bestående av kortärmat o ett par shorts.

Min storasyster ,som har en son  på ett år, hade varit på föräldragrupp idag. Där hade de fått info från bvc att man absolut inte skulle klä sina barn i korta kläder när de va i solen. De ska ha långärmat o långa byxor o strumpor osolhatt.
Det fattar väl en annan med att det inte är bra att de är i solen så de bränner sig. Menar..jag har itne köpt kortärmat o shorts för att de ska ha de i solen.Tänker inte utsätta min son för sol några längre stunder. Jag har mer tänkt som så att elliott ska ha de på sig när han ligger o busar i skuggan när det är jättevarma sommardagar. o sen när han åker vagnen med. För tycker de vore helt omänskligt o klä på sitt barn långärmat, långbyxor o shorts o låta honom ligga i sin vagn en stekhet sommardag (vagnen e svart) då de kanske blir än 25-30 grader ute. Det blir likxom ännu varmare i vagnen då ju, han skulle väl tuppa av!
 Ananrs ska han få ha på sig långärmat o så vidare när han vistas i solen en längre tid..det är klart!!

imorn är det mammagrupp, men vi kan inte gå eftersom det är lite förkylt. Vill ju inte smitta ner de andra barnen.

hoppas alla mår bra
kramis

monday morning


2009-05-25 @ 07:53:05
Vardag igen.skönt på ett vis. trist på ett annat!

helgen har gått i lugnets tecken, vilket passat mig utmärkt. Feber ena dagen frisk o 1-års kalas dagen efter. Tror aldrig jag sett en ettåring få så mkt paket som han fick, o inte brydde han sig ett dugg när de va dags o öppna heller. Men det är ju inte så lustigt.. en ettåring har inte en minsta susning om va som försiggår ju..hihi!

Igårkväll fick jag väcka elliott o suga ur näsan o ge honom näsdroppar. Han kunde knappt andas när han sov. Och idag så va han genomförkyld när jag tog upp honom. Ögonen ser inte så krya ut heller. Men de verkar inte gå nån nöd på honom, han e lika glad o pratar o grejar som vanligt!
tänkte vi skulle åka till city gross och storhandla idag jag o lillpysen, men vill inte dra iväg när han e lite halvdåsig. Det kan gott vänta några dagar. Får gå till ica o handla det nödvändigaste!
Imorn bär alla vägar till motala =) syrrans kille Jimmy fyller år, så ska dit på kalas imorn eftermiddag. Blir o stanna på stan innan o köpa lite kläder till elliott me om vi känner för't!

har lite bilder o lägga in, men de får jag ta senare.. har lite snor o torka nu ser jag

hoppas alla mår bra

Bilbarnstol?


2009-05-25 @ 07:46:45
vi måste köpa en bilbarnstol till Elliott, vad har ni för märke? vad rekommenderar ni? tycker det är en djungel!

YES


2009-05-24 @ 08:11:04
Ingen feber, ingen halsfluss..mår fint idag. Vet inte va de va jag fick en släng av! Klarade av gårdagen bra utan o kladda på lilleman. Vilken tur det är att man har en sådan hjälpsam sambo ändå. Vart massa grabbhäng för deras del igår o så pysslade A om en lite emellanåt me..de va så så snällt!

har fortfarande ont i gomen, men eftersom febern försvunnit o jag inte e tjock i halsen så e de inte halsfluss i alla fall..så idag ska jag mysa me min son. Ska inte hålla på å pussa o kladda massor, men hålla om honom o mata honom o så tänker jag göra =)

Ska ringa syster sen o höra om jag får komma på williams kalas idag..men de borde jag nog få =) tror jag ska bege mig ut en sväng o få lite frisk luft nu me...känns som man behöver de efter mer än en dags instängdhet

hoppas alla mår bra.
kram

uttråkad


2009-05-23 @ 09:20:58
usch..hoppas verkligen att de inte blir halsfluss av de hela. Vill ju så gärna mysa o gosa med min son, o har jag halsfluss så lär ja inte riskera att han blir smittad me. Så har vidtagit säkerhetsåtgärd o har inte rört elliott nåt alls idag..de är faktiskt rätt jobbigt när han ligger på golvet o lattjar eller går runt i lära gåstolen o är sådär söt så man bara vill gulla me honom.

det ser ut o va underbart väder ute idag iaf, surt att man inte kan va ute!! får hålla mig inne o roa mig me o se på tv o vila massorl. förhoppningsvis försvinner febern snabbt.

imorn fyller ju min systerson ett år, hade varit så mysigt om man hade kunnat gå på kalaset, men men, A o elliott får åka dit en sväng o ta massa kort så ja får se sen (om ja inte efrisk till morgondagen vill säga )

hoppas alla mina läsare mår bra

vilken rolig natt de här e =/


2009-05-23 @ 03:04:54

feberfrossa, febersvettningar om vartannat- ont i gomen..öm i halsen..jaa..så ser de ut för mig just nu.

inte kan jag sova, så jag har gått o lagt mig på soffan o kollar lite på tvn.

ska man va pessimist så tror jag att det är halsfluss på gång..haft de en del gånger förut, o känner igen symptomen.

hoppas elliott inte blir smittad i så fall

nää..nu tillbaka till att dåsa på soffan


Helloo


2009-05-22 @ 14:39:02
Passar på att skriva ett snabbt inlägg medan killarna ligger här o sover! Elliott är feberfri idag =)Så måste verkligen varit sprutorna som spökade igår. Han somnade ju strax efter sju o vaknade runt halv fem tiden. Då fick han lite mat..sedan lekte vi en liten stund. Vid 6 somnade han igen o vaknade vid åtta. Så febern tog väl verkligen ut sin rätt!

Idag har vi varit ute o gått en sväng på förmiddagen, sedan har jag rensat lite ogräs o a har klippt gräs.. förhoppningsvis så kan vi börja lite smått me plattorna sen när de vaknar. Just nu håller jag på å städar lite grann o plockar med tvätt..men kände att ja va tvungen o ta en kort brejk!
Ikväll ska vi bort till svärmor o svärfar en sväng o träffa Elliotts farbror med familj (farbror, kusin o farbrors fru) o mer än så blir de nog inte idag heller..de räcker gott o väl =)

hoppas alla mår bra?
kramis

Ja, de e ju nåt som inte stämmer


2009-05-21 @ 20:48:13
Elliott har nu sovit sedan strax efter klockan 6 o klockan är nu 20:47, Har inte hänt sen jag vet inte när..måste va riktigt hänging stackarn! hoppas han kan sova gott inatt me för sin egen skull.

En utslagen hjälte


2009-05-21 @ 18:39:56

Min lilla kille har fått feber :( han har varit igång o varit jätteglad idag; pratat massor o skrikit riktigt glatt o högt =) men förut kände jag när jag tog upp honom att jag tyckte att han var så svettig o kladdig i knävecken (han hade ju bara en kortärmad body på sig inget annat) så när jag bytte blöja så tog jag ändå tempen i fall att tänkte jag. Och mycket riktigt; 38,2 visade termometern. Men de har inte märkts innnan som  sagt, så vet inte om han haft feber hela dagen eller om han fick de nu i eftermiddags. För efter vi hade tagit tempen så va han faktiskt rätt slö o så ändå tyckte jag.. O nu ligger han här på täcket på golvet o sover..ska se hur länge till han sover. Man kanske kan lägga honom i sängen till o med. jaja...dessa sprutor säger jag bara. Men de är nog över imorn igen så.

Annars så har vi varit hos mamma o pappa en sväng idag eftersom A har jobbat. Va trevligt me lite sällskap. Först va vi ute på morgonpromenaden o sedan så vart de fika hos mor o far..o sen så hjälpte jag mor me lite grejer ´på datorn.
I eftermiddags åt vi lite god mat här hemma med, eftersom a är o tränar så blev de kvällsmys me god mat på eftermiddagen. Blev potatissallad o grillad skinksnitzel =) va jättegott!

Elliott har verkligen börjat komma in i ett tempo nu när han går runt i gåstolen, han tycker det är skitskoj o gå emellan mamma o pappa..haha! Fast han får självklart inte bara sitta där hela tiden..han får ligga massor på filten ändå o busa o öva på att krypa. De blir mer att man sätter honom i gåstolen när man ska göra saker som att tex laga lite mat, eller om man ska göra iordning sig på morgonen. Lagom är ju bäst!

imorn är A ledig o då planerar jag att vi ska rätta till plattorna som ligger snett på framsidan så man kan ha som en liten uteplats där =) o gräsklippning o rensning av ogräs lär de nog bli med..det är ett som är säkert!

nää.. kära bloggvänner...blir nog itne så många mer knop idag faktiskt..de här blir  nogde enda inlägget.

hoppas alla mår bra

just nu


2009-05-20 @ 19:26:23
detta händer just nu

Elliott har precis somnat i sin säng,
Jag sitter här o surfar runt,bloggar o sneglar på vänner samtidigt.
A sitter i soffan bredvid o kollar på vänner me ett glas saft i handen.

vad tycker jag om dagen?

har varit en bra dag i största allmänhet. Är så glad över att elliott inte blev jätteledsen av sprutorna..han sken ju upp som en sol efter bara ett par sekunders gnäll. O efter det var vi ju hos min syster o systerson o fikade.. mamma o ellen o jocke va me där..de va mys! o i eftermiddag har jag, a o elliott varit ute på en promenad. Williams present har inhandlats idag me!

förväntningar inför morgondagen?

Imorn är det helgdag, men det kommer bli som en vanlig vardag för elliott o mig. A kommer jobba, brukar vara så varje år att man jobbar kristi himmelfärd o så är man ledig dagen efter istället. Det är ju faktiskt skönare o va ledig fredag lördag söndag än att va ledig torsdag o sen jobba fredag o va ledig två dar igen.
Så imorn blir de återigen morgonpromenad, man kanske går förbi mamma o pappa en sväng så elliott får träffa sin morfar lite..gäller ju o passa på när han e hemma =) o sen lär de nog bli en eftermiddagspromenad me om jag känner mig själv rätt..hihiih!
Ska se till så de finns nåt gott kött man kan grilla tills imorn kväll me så man verkligen känner att de e som en fredag :)

hoppas alla mår bra
kramis

bvc o gåstol


2009-05-20 @ 15:16:30
idag har vi varit på bvc. först vägdes o mättes elliott. förra gången va han 67,5 lång- nu e han 69,5 cm lång.
han hade inte ökat så mkt i vikt som jag trodde..trodde ju nästan att han skulle ha gått upp till strax över 8 men icke.sist vägde han 7245 gram, och nu 7580 gram..så ingen 8 kilosbebis här än ;) alla bebisar e ju olika så!

gick väldans bra me sprutorna faktiskt. han gnällde bara till i ett par sekunder efter andra sprutan; sedan var han jätteglad =)

när vi kom hem så åt elliott lite- o sen sov han som en stock i typ två o en halv timma. om de har med sprutorna eller de fakrum att han vaknade redan vid5 i morse o göra de vet jag inte..men trött va han!

nu ska vi ut till groventren o hämta läragåstolen som elliott får låna av sin kusin william..fick me oss den hem förut


hoppas alla mår bra. kramis

bäst o sluta när man ligger på topp


2009-05-19 @ 22:21:37
jpps.. nu ska jg ta o sluta kolla på filmen jag ser tror jag. kollar på 28 veckor senare.för jag har en känsla av att om jag fortsätter titta mer så kommer jag få mardrömmar inatt..

hoppas alla läsare får en bra natt med mkt sömn

godnatt allihopa

bilder från förra söndagen


2009-05-19 @ 19:33:18

kalasbilder var på söndagen i vadstena o firade min morbror som fyllde år, här sitter elliott i min morbrors sambo majs knä. Ända sedan elliott föddes har hon haft ett öga till övers för honom. när vi träffas så ber hon ofta om att få hålla honom =)
Elliott älskar verkligen hundleksaken som de införskaffat till majs sons hund ( den är inte använd innan alltså)

Senare på kvällen begav vi oss även till linköping för att hämta elliotts farbror på stationen. Elliott o jag följde med, för jag tänkte att han kunde behöva öva sig på att åka bil lite längre sträckor inför sommarens resor =) Det gick faktiskt ganska hyfsat tycker jag.


ja.. här sitter alltså mina killar i bilen när vi är på väg till linköping

Har svullat


2009-05-19 @ 19:10:27
Japps, har varit så onyttig så jag tog o svullade lite på nybakad kladdkaka o liite grädde nyss.. man har dåligt samvete nu. Men man måste ju kunna unna sig själv lite vardagslyx oxå =)

IKväll händer de inte ett jutta.. A e hemma o passar på o ha lite far o son tid me elliott så jag sitter just nu här o passar på å surfa lite grann. Kan hända att de blir en film sen vid nio, var två filmer som gick på två olika canal+ kanaler då..får se vilken det blir i så fall

imorn är det dags för bvc besöket. Är ca tre veckor sedan vi var där nu. Blir längd o viktkoll o sedan ska han få två sprutor igen. Hade gått bra sist..o hoppas på att de gör de imorn me =)

nää.. nu ska jag återgå till o va en flötande soffpotatis..hahahah

elliott busungen


2009-05-19 @ 14:06:46
har äntligen lyckats fånga bilder på när elliott står på alla fyra ( eller säger man alla fem, eftersom huvudet e i backen me, hihi)


hihhi..så duktig så..

godmorgon


2009-05-19 @ 07:39:05
Då va de dags för ännu en ny o spännande dag. IDag börjar de bra med sol oxå =) har precis ätit lite frukost efter att ha gett elliott lite nan. Om en stund blir det en promenad, ska stanna o handla lite på vägen hem sen med.

Natten har varit bra, elliott somnade faktiskt redan vid åtta igår..dock i mammas säng..men va ju bara o flytta över honom när han väl somnat så. Sedan vaknade han några gånger under natten, va bara o stoppa i nappen o stå där i några minuter sen somnade han igen. Sedan vaknade han runt fyra o var alldeles klarvaken..försökte me allt möjligt men han bara låg där o flinade. Så tog upp honom o la honom hos mig, å som vanligt så somnade han självklart. Vid sju vaknade han o vår dag startade =) Har dock väldigt ont i ryggen idag..mellan skuldrorna..e resultat av att haft en elliott liggandes i ens säng..men det är ju självförvållat faktiskt.haha!


Blir såå glad när det är sånt här väder, vill bara vara ute massor o pyssla i trädgården. men tiden räcker ju inte till. får ta det i eftermiddag när a kommer hem så blir de nog super duperbra.

nää hörrni.. nu har jag fått skriva ett snabbt inlägg här. Får se när tid finnes för nästa..de vet man aldrig ;)

ha de så bra allihopa

kramis

Ärligt talat


2009-05-18 @ 22:18:54
blir lite irriterad på en del som läser bloggen faktiskt. finns en del som läser som kommenterar men e för fega för att ge sig till känna. Dessutom så tycker jag att de som utgör sig för o va "anonyma"  inte tar sig tid till att läsa o förstå vad jag skriver.. när de väl skriver kommentarerna. o de måste missa vissa inlägg jag skriver med för den delen.

som de här svaret jag skrev till frågan om när vi skulle skaffa syskon..helt ärligt.. folk tror visst att jag är trög o dum i huvvet eftersom de inte ens vågar skriva vilka de är! men det är jag inte! 
vi har pratat om o  skaffa syskon till elliott någon gång efter han fyllt ett år (så att de typ skiljer två år emelland dom nästan)..så när jag läste de här på försäkringskassan förra veckan tror jag de va...så vart jag glatt överraskad ..så det är egentligen bara en bonus! och jag vet flera stycken som har pratat om att de vill skaffa syskon till sina barn o att de helst vill göra de inom tidsramen för att de vill ha barnen tätt o för att man faktiskt får några tusenlappar mer..så de så!! End of discussion nu!!!

vet inte vad det är med honom.


2009-05-18 @ 14:02:28

Ja, e nåt som inte stämmer me lilleman tror jag.. Han brukar alltid äta glatt när det är lunch o dags för pureen. MEn idag satt han o tjöt sig igenom lunchen..tog jättelång tid innan han åt ordentligt. O så har han redan sovit typ tre timmar..vilket han aldrig brukar göra..han sover max 2 timmar mitt på dagarna..o på sistone har de inte ens varit de ju. O så gnäller han massor..de enda sättet o sova som har dugit idag har varit imin famn.. så högerhanden e darrig nu..hihih

tycker det är tråkigt när man inte vet va de kan va.man kan ju bara spekulera.. kan de ha nåt med bissingarna o göra? han har ju varit lite gnällig i ett par dagar..o de tar väl lite tid innan de ploppar ut o visar sig eller?det låter väldigt underligt


2009-05-18 @ 07:58:25

...men jag har bara regn hos mig

så ingen promenad idag..de spöregnar ju..blir mys, kanske nån film..vi får se vad dagen har o erbjuda


godnatt


2009-05-17 @ 22:33:06

Nu ska jag ta o lägga mig i sängen, klockan e alldeles för mkt känns de som. Va ju ute o svirade igår med så har varit lite halvseg hela dagen.. men ibland vill man stanna uppe lite längre ändå.

Elliott stackarn har inte sovit alls mkt på dagen idag. ungefär en timma har de nog blivit totalt..O så har han varit jättegnällig..gnällt så han blivit illröd o inget har hjälpt..tycker så synd om honom.. om man ändå visste var de gjorde ont /vad de villeså man kunde hälpa dom.

  Börjar o undra om det är lite bissingar på gång kanske?? eller om de helt enkelt bara e magen som e igång o spökar på honom..


nu ligger han iaf o sover gott i sin säng..o jag ska gå in o lägga mig med


hoppas alla underbara läsare mår bra..kramis


ibland


2009-05-17 @ 22:09:54

ibland undrar jag fatkiskt om det är nån jag känner som håller på att jävlas med mig som skriver såna absurda kommentarer som jag får ändå.. känner du mig så kan du lika gärna ge dig till känna nu tycker jag..för de här börjar bli tröttsamt!! E väl som vanligt en o samma person som skriver..bara att den använder sig av olika namn..

får klart ta o överväga om jag kanske ska lösenordsskydda bloggen om de fortsätter, o det är ju mest DU som blir lidandes då eftersom du inte kan läsa längre.?? Slutar du upp o hålla på såhär eller ska jag fixa så du inte kan läsa mer, va säger du din fegis?


svar på frågorna


2009-05-17 @ 18:44:04
amanda o oscar:
Var Elliott planerad? ja de va han, vi hade bara ett par månader innan han blev till bestämt oss för att försöka bli gravida
Hur många barn vill ni ha?  a vill ha två, men ja vill ha tre ;)
Vems efternamn har Elliott, för ni är väl inte gifta?elliott har sin pappas efternamn; karlsson
När ska han börja på förskola/hos dagmamma?hmm..det är en tuff fråga, för först hade jag tänkt mig o va hemma så länge som möjligt. typ till maj- juni. men nu funderar jag på att börja jobba i februari så man hinner o jobba ett tag o sen va mammaledig hela sommaren istället då de oftast brukar stänga igen en del avdelningar o slå ihop dom till semestern. Tror det kan bli rätt så rörigt för Elliott att först precis ha vant sig vid alla barnen på hans avdelning, o så helt plötsligt så kanske det dyker upp massa nya barn under sommaren. då är det bättre att vi är hemma under sommaren så kommer han tillbaka till det normala på sin dagisavdelning sen när höstterminen börjar.

erika
hur träffades ni? hihi.. love at work..
vad jobbar du med eller gör annars om du inte e mammaledig? jobbar som manglerska på ett tvätteri
vad jobbar A med? A jobbar på samma tvätteri som jag; han e personalansvarig bland annat..vilket betyder att man kan säga att han e min chef..
När tänkte du att elliott ska gå på dagis? läs vad jag skrivit bredvid Amandas fråga.
var du på återträffen??? (kanske missat läsa om det) annars hur var det? ja, det var jag.det var igår! Var jätteroligt o träffa alla igen, synd bara att de inte va så många som gick. Men vi som var där hade roligt =)

emma
1. Hur länge har du tänkt gå vara mammaledig? till februari som det ser ut just nu, men kan ju ändras
2. vad jobbar du som? läs va jag skrivit vid erikas fråga om samma sak..

carro o elsa
När e det dax för syskon till eran lille? haha.. ja du, enligt försäkringskassan så har man rätt till att få samma ersättning om man blir gravid innan syskonet är ett år o nio månader..så kanske försöka nånstans innan dess, vem vet..:P
hur många barn vill ni ha? A vill ha två, jag skulle vilja ha tre ;)

såå...de va väl alla frågorna tror jag.. nån som saknar nåt så får ni ställa fler frågor ;)

ett snabbt inlägg..


2009-05-17 @ 12:17:01
har precis kommit hem från promenad me familjen..va skönt ute..behövde lite luft kände jag.

Gårdagen var jättetrevlig..var så kul o träffa alla på återträffen. Va en del som hade förändrats mkt o en del hade inte förändrats nåt. Maten va inge vidare dock måste jag säga..men sällskapet va desto bättre =) skrattade mkt.
Kvällen slutade relativt tidigt; vid tolv. då kände jag att de va dags o åka hem o lägga sig i sängen o sova medan många av de andra fortsatte o dansa.  Drack nog typ 7 smirnoff ice under kvällen...va som o dricka saft..inge hände,,haha o ja som gått o oroat mig för att jag inte skulle känna vart gränsen gick så jag skulle bli jättefull o dan. Men de vart lagom för mig. Lite fnittrig kanske man blev, men de va allt!

Tyvärr hade jag dock ingen kamera med mig så blev inga bilder tagna

nu ska jag återgå till min fina familj


återkommer senare med svar på frågorna, har ni inte ställt några frågor än så passa på ;)

förlåt


2009-05-16 @ 12:44:41
har fått alla era frågor om ni undrar varför ni inte ser dom är det för att jag inte godkänt kommentarerna än eftersom jag tänkte att de kanske e roligare o mer överraskande för er o få läsa frågorna sen när man kan se svaren.. :P

E det okej? eller vill ni jag ska godkänna dom sen?

kommer att svara på alla frågor så fort jag har tid..nu blev de bara ett snabbinlägg här så ni vet.


ska ta o blåsa håret o lite..ikväll är det återträff :) kul å se hur de går..

hoppas alla mår bra

kramis :)

svar på en utav frågorna iaf


2009-05-16 @ 10:28:31
Anonym:
jag läste det här inlägget (se länken), följt av det jag kommenterar. du skriver att man som mammaledig knappt har tid att gå på toaletten, men du hinner blogga flera gånger om dagen? jag får inte ihop den prioriteringen, som själv är mammaledig. jag vet att man har mycket att göra, men barnet kräver inte 100 % uppmärksamhet hela tiden, speciellt inte när de sover. så att gå på toaletten, duscha, laga mat och städa (som jag prioriterar framför att blogga) hinner man med mycket väl, framför allt innan barnet har börjat krypa.

Svar: hmmm.. ja du..du frå tro o tycka vad du vill. Jag hinner knappt blogga nåt om dagarna.. är nämligen så att när jag väl sitter här o bloggar så har jag honom oftast i knäet eller liggandes på golvet bredvid mig så jag har uppsikt på honom hela tiden! För just nu så bara far han runt.. man kan inte lämna honom ensam en sekund knappt just nu!!!! Du vet inte hurdant mitt barn fungerar..för alla barn är olika- fast de kanske inte du visste??

o min son sover oftast inte mer än tjugo minuter- en halvtimma i sträck.. o oftast så sover han totalt 1 1/2 timma om dagarna..det är inte lätt o hinna mkt på dom minutrarna kan jag lova!! för ett pass av de sover han i vagnen när vi är ute o går med..så har en timma på mig o hinna nåt om jag ska hinna de medan han sover.. o han vägrar då oftast oxå att sova i sin egna säng.. så man måste ändå springa o kolla honom lite då o då för han far en del i sömnen me!!

men de kommer snart o bli bättre.. ska införskaffa en läragå stol som han kan sitta i medan man donar. =)

såå..nu har du fått svar på den frågan..nåt mer du vill skriva o fråga som du inte har en aning om???????????

o visste du att det oftast tar jättelång tid när man skriver långa inlägg? ibland skriver jag inte ens klart dom utan sparar o skriver senare när jag har tid igen..så jag sitter inte här o har de lugnt o skönt istället för o fixa i hemmet..jag sitter här när sonen ligger o busar eller sitter i knäet som sagt..å då tar de tid o skriva!

O i fortsättningen så svarar jag inte på såna här lustiga kommentarer! ska inte behöva försvara det jag skriver om min son..som jag själv nog ändå känner bäst!!

Erika


2009-05-15 @ 18:28:19
erika(taby.blogg.se) om du ser detta..kan inte du mejla över ditt lösenord till bloggen? råkade komma åt en tangent när jag skulle klicka på enter i lösenords fönstret så nu e inte lösenordet sparat längre =( bryter ju ihop här..ja som ville se om du hade skrivit nåt roligt inlägg eller lagt in nån fin bild, som du brukar =)

emjo_83@hotmail.com


jag är såå klantig ibland


haha..de fungerade nu igen..så behöver inte lösen iaf =)

copycat- härmapa..kalla mig va ni vill men..FRÅGESTUND!


2009-05-15 @ 15:38:54
Ja, nu ska jag härma nästan alla andra här i bloggvärlden o ha en frågestund
..så fråga på ni..så svarar jag på alla frågor när jag känner att det har kommit in tillräckligt me frågor/när jag har tid o svara :)presenttips


2009-05-14 @ 20:20:11
Elliotts kusin William fyller ett år nästa måndag.. någon som har nåt tips på vad man kan köpa?

tycker det är jättesvårt

lat


2009-05-14 @ 20:05:50
haha..jag är så himlans lat. Lilleman sover nu, o jag sitter här. Borde egentligen gå o hämta kameran som ligger i skötväskan o föra över lite bilder..men jag orkar inte!! den måste dessutom laddas innan me..jaja..får la ta de en annan dag.. har ju bilder från kalaset i söndags bland annat o lite smått o gott..

man får va lat ibland faktiskt!

hemkommen från promenad


2009-05-14 @ 17:46:01

vart ute o gått en eftermiddagspromenad, nu ska jag hoppa in i duschen o ta en snabbdusch..för andreas ska åka iväg till sin träning vid 6 tiden..å strax därefter måste jag mata lilleman..

ja.. händer inte så speciellt mkt som ni kanske märker..

får skriva mer när tid finns =)


vad har hänt?


2009-05-14 @ 08:54:22

bad har hänt me min lillkille??? de två senaste dagarna har han somnat runt 9 halv 10 o sovit till 5-6 då har ja lagt honom bredvid mig o så har han sovit till halv 9...känns för bra för o va sant

men han behöver väl sömnen eftersom han sover så lite på dagarna antar jag för numera vill han inte ligga ner o sova när vi e ute o går..han ska sitta upp o kika =)


jaja..bara o tacka o ta emot när de blir såhär bra nätter


vakna


2009-05-14 @ 08:42:13
sitter o matar lilleman samtidigt som man kikar på vakna med the voice, de har tårta som de käkar nu..så jädrans gott de ser ut =) älskar prinsesstårta..

fy..


2009-05-13 @ 22:04:01
Tål verkligen inte att se små barn fara illa. tålde det inte innnan o nu sedan jag blivit mamma så e de värre än värst..klarade inte av o se på grey's utan att fälla massa tårar..även fast man vet att det barnet som va me där o va så himlans dåligt e friskt i verkligheten så bara rann tårarna.

Man har det så himla bra, vi är båda friska o så har vi en underbar frisk son. Det är inte alla i denna världen som får uppleva sådan lycka. Så tänker verkligen njuta av varenda sekund jag får me min son o min sambo, för de finns de som har det mkt mkt mkt  värre där ute..så som man knappt själv ens kan föreställa sig.  som har tårar som rinner nedanför sina kinder varje dag, som känner förtvivlan o sorg...


skickar härmed en tanke till alla småbarn runtom i världen med dödliga sjukdomar..o deras nära o kära<3

ljuva egentid..


2009-05-13 @ 20:22:50

o vet ni va ja gör då? sitter framför datorn.. så skönt o bara kunna kika runt på va man vill utan o sitta o kika så lillen inte ligger med huvudet vid elementet eller så ha inte hamnat utanför täcket.  o utan att behöva ta upp nån vid gnäll.

Missförstå mig inte jag älskar att vara mamma..älskar min son över allt annat. Han är det bästa o finaste som hänt mig. Men ibland är det skönt o kunna få vara själv en stund..o göra va man vill o känner för!! även om det bara rör sig om nån timma.
så nu har a hand om sin son...
karlar e ju som de är..haha..  så fort De e nåt me elliott ;om elliott  ska ha mat exempelvis o A  ska göra iordning maten åt elliott så tycker A att jag ska hålla elliott under tiden. Vet ni va mitt svar blev idag?? haha.. "du kan väl lägga honom på filten på golvet sålänge? de brukar jag få göra när jag är ensam hemma om kvällarna o dagarna när jag ska göra iordning mat" O de e ju faktiskt sant. när man är ensam hemma med gullet hela dagarn får man ju göra allt själv, de finns ingen där som man kan lämpa över honom på i ett par sekunder.. så då kan ju han faktiskt klara av o ta hand om sin son en liten stund utan hjälp. Likadant säger jag om A frågar mig om jag kan fixa nåt o dricka till honom när han håller i elliott- det är väl bara o hämta själv. '"Det brukar jag få göra, det är itne alltid jag ens har tid till att dricka så"..hahaha

taskig mot sambon- jag vet..men va fasen de ska inte gå runt o tro att bara för att man är hemma o e mammaledig så har man de hur glassigt som helst..det är inte så!! Ibland kan de gå en hel dag innan man får gå på toaletten, o ibland äter man frukost  runt sju o hinner inte äta nåt förrän fyrasnåret igen då man har fullt upp hela tiden o glömmer bort de. det är så det är o vara mamma.. man har minsann ingen som står där o servar en med än de ena o än det andra. O när jag väl får egentid så har jag fotast inte tid till att göra det till egentid iaf..för då måste ju resten av hushållet skötas. oftast viker man tvätt, lagar mat, diskar med mera..sånt man inte hinner när man har en liten pojke som vill ge sig ut på äventyr i vardagsrummet.


jaa.. vet nästan att jag kommer få massa anonyma kommentarer som kommer klaga på vad jag skrivit! men vet ni vad? de skiter jag i..det är min blogg..o man måste ha rätt till att få skriva av sig ibland..läs inte om ni inte vill liksom!


fy fan för kränkande- inte bara för henne utan för många nyblivna mammor!!


2009-05-13 @ 20:02:10
från expressen.
Anna, 26, vägde för mycket för en försäkring

Anna Holten, 26, väger för mycket för en försäkring.
Hennes BMI är för högt. Och det spelar ingen roll att hon födde barn för sju månader sedan och dras med graviditetskilon.
- Du borde ha gått ned det vid det här laget, sa riskanalytikern på Trygg-Hansa.

Tillsammans med sin sambo och son tyckte Anna Holten från Sundbyberg i Stockholm att det var dags att se över försäkringarna.
En säljare från Trygg-Hansa kom på besök - och sa ingenting när Anna Holten beklagade sig över att fylla i sin vikt.
- Sånt där kan ju vara känsligt, säger hon till Expressen.se.

För högt BMI

Familjen valde olycksfalls-, sjukdoms- och livförsäkring - men några dagar senare fick Anna Holten besked om att olycksfall var det enda Trygg-Hansa kunde tänka sig att teckna.
Hon är 169 centimeter lång och 100 kilo tung och hade för högt BMI, Body mass index. 35 är precis på gränsen för vad försäkringsbolaget accepterar.
När hon kontaktade Trygg-Hansas säljare verkade han chockad.
- Han sa: "Jag visste inte ens att det kunde hända."
Anna Holten ringde riskanalytikern som hade gjort bedömningen att hon var i riskzonen, och förklarade att hon hade fött barn sju månader tidigare och ännu inte lyckats gå ned alla kilon.
- Det borde du ha gått ned vid det här laget, svarade riskanalytikern.
Anna Holten är upprörd:
- Jag är 26 år gammal och har aldrig varit sjuk. Det är otroligt kränkande.

KAN JU SÄGA ATT JA INTE BLEV ANNAT ÄN FÖRBANNAD AV ATT LÄSA DENNA ARTIKELN. dET ÄR INTE BARA KRÄNKANDE FÖR HENNE, UTAN ÄVEN KRÄNKANDE FÖR ALLA NYBLIVNA MAMMOR SOM FORTFARANDE HAR NÅGRA KILOS ÖVERVIKT KVAR EFTER FÖRLOSSNINGEN!!  ALLA KAN INTE HINNA MED ATT GÅ NER ALL ÖVERVIKT PÅ SJU MÅNADER. EN DEL HAR LÄTTARE FÖR ATT GÅ NER I VIKT, O FÖR EN DEL TAR DET LÄNGRE TID!
 DET VAR FEM MÅNADER SEDAN JAG FÖDDE MIN SON O JAG HAR FORTFARANDE KVAR 7 KILON ATT GÅ NER (  O HAR LITE FÖR HÖGT BMI JUST NU ) INNAN JAG ÄR PÅ STARTVIKTEN. O DÅ E DE INTE ENS NORMALVIKT!
DE SÄGS JU ATT DET TAR ÖVER ETT ÅR INNAN ENS KROPP ÄR HELT ÅTERSTÄLLD EFTER EN GRAVIDITET, KAN DE INTE TA HÄNSYN TILL DET???HUR FAN FUNGERAR DENNA VÄRLDEN EGENTLIGEN UNDRAR JAG!!!!!


Lite o se fram emot


2009-05-13 @ 18:20:26
JA IDAG HAR MAN VERKLIGEN NÅT O SE FRAM EMOT; NI FATTAR VÄL VA JA MENAR VA??

E JU GREY'S IKVÄLL KLOCKAN NIO =) =)

vilka är ni?


2009-05-13 @ 18:10:06

Har en hel del läsare varje dag visar statistiken, men alla ger sig ju inte till känna..vore supertrevligt om ni som inte brukar kommentera skriver nåt tycker jag..ett hej räcker för o göra en person superglad :)"


Onsdag


2009-05-13 @ 14:46:48
Passar på att blogga lite nu när elliott ligger inne på sängen o sover. HAn lär väl vakna närsomhelst..så får se hur långt inlägget blir.
Idag har solen varit framme hela dagen, men ser nu när jag kikar ut att det är riktigt mörkt bortigenom..så antagligen blir det väl regn snart igen=/
Dagen har inte varit så händelserik, denna dagen har varit mest lik alla andra dagar man varit hemma o varit mammaledig tycker jag.
Elliott åt sin frulle vid halv nio, jag åt frulle därefter. SEdan hoppade jag in snabbt i duschen..då jag såg ut som värsta flötkallen i håret eftersom jag inte duschat sedan i söndags så tyckte jag att de inte gick i visa sig ute. Har inte haft tid till att duscha sedan söndagen så..man får helt enkelt ta sig tid.. elliott fick sitta där o gnälla bäst han ville..va ju bara o hoppa in o sen ut igen i princip. E en jäkel på att blanda schampo o balsam o sedan bara slänga i de i håret efter en snabb blötning. Sedan vips så är de avsköljt o ja hoppar ur duschen..haha!
Undrar just när man kan få en riktig långdusch nästa gång? känns som att A har så mkt annat o göra nu så de inte blir av. men men.. när folk ser en ute så tänker de nog inte på hur man ser ut eller hur man luktar. De kikar nog mest på den underbara sötingen i vagnen..hihi!

Efter detta blev det självklart en promenad, o sedan kikade vi förbi hos mamma o pappa en sväng så att elliott fick träffa lite annat folk än hans mamma som han ser konstant :P

O så somnade han när vi gick hem så då passade jag på att rensa ogräs på framsidan. Så skönt att de börjar bli klart =)

de va typ dagen det.. o nu kom A hem..vi ska ta o käka lite pannkakor.

hoppas alla mår bra!

kramis

Hur tänker ni?


2009-05-12 @ 19:10:07

Gjorde ett test förut idag på alltombarns hemsida (samarbetar med expressen) testet handlade om om man var redo för att skaffa ett till barn. HAHAHA o vilket svar man fick sen då:

Oj, oj, oj - här brinner det i knutarna! Du är mer än redo för ett barn till! Lycka till! 

Njaaa.. inte brinner det i knutarna ännu. Elliott är ju inte så gammal än. det får nog allt vänta ett tag till

Nu till min undran.

Hur känner ni inför det hela som nyligen fått smått? vill ni ha flera barn?? eller blev ni helt avskräckta under förlossningen?

Jag känner iaf att jag verkligen vill ha fler barn. EFtersom jag själv har tre syskon, så vet jag vikten av att ha syskon. Ett barn måste nästan ha syskon, så de kan ha glädje av varandra. SEdan tror jag att man inte ska vänta alltför länge innan man skaffar barn nr 2 så de inte blir ett alldeles för stort åldersgap mellan dom. Ett par-tre år emellan e nog lagom.


ja..vad tycker ni?


äntligen kväller- en anti dag


2009-05-12 @ 18:20:48
Skönt att de blivit kväll faktiskt tycker jag. E alltid lika skönt när man kan lägga dom i sängen så de kan sova för natten..även om de för de mesta inte blir förrän runt tiotiden så har man ändå några minuter för sig själv innan man själv lägger sig me.

Idag har vi inte gjort ett jutta känns de som, bara varit ute o gått två gånger, o så varit hoss mamma o pappa lite. Man måste ju passa på å hälsa på när pappa e hemma med så elliott får mysa me honom lite oxå.

Sitter här o funderar lite på återträffen som är på lördag. Va sjuttsiken ska man ha på sig till exempel. har ingen snygg överdel o ha på mig. Tänker ju inte direkt gå dit i några av mina kläder ja hade innan som ännu sitter som ett korvskinn. Nää..nåt bylsigt får de allt bli. Tunika kanske?
Jaja, man behöver iofs inte piffa till sig så mkt ändå.. så som man ser ut nu så e de ingen som bryr sig ändå. Ingen hot mama här inte direkt!! spelar ingen roll va ja har på mej o hur ja sminkar mig. Blir ingen hottis för de inte..haha!

ikväll e elliott o  jag själva igen; a är iväg o spelar fotbollsmatch. Gud va de tar upp mkt tid just nu känns de som. En dag varje helg försvinner till match o sen  försvinner 3 vardagskvällar till träning med. Nu när det börjar närma sig sommar o man har en trädgård o sköta så tar det emot i mig så fort han säger att han ska träna.! De finns så sjukt mkt annat jag känner att vi skulle behöva få gjort.
Vi skulle behöva göra iordning i groventren, vi skulle behöva rensa i rabatterna (har själv börjat med det men ja hinner ju aldrig klart då lillklimpen inte sover mer än max 30 min i vagnen, å då e de svårt o hinna allt), gräset behöver klippas, vi behöver räkna ut panelmängd till panelbytet på huset. O ¨så har vi de här inomhus som behöver skötas me, har en stor jädra tvätthög med ren tvätt som behöver vikas, o så behvös de plockas undan på grejer som ligger överallt me.
 Men när ska man hinna det då??
  kan direkt inte lämna elliott ensam liggandes på golvet längre heller.. han är ju överallt på nån sekund bara!! O då tänker nog många av er att jag borde göra det nu istället för o sitta här. Men jag sitter precis intill elliott på golvet med datorn så jag har koll på honom.

ja, som ni märker så har jag en sån där anti allt dag idag..men de måste man väl få ha ibland va??

Tisdag


2009-05-12 @ 09:27:59
Ojoj oj.. va knepigt. Sist jag kollade på klockan va den sju, o elliott höll typ på att vakna. Nästa gång ja vaknade va klockan kvart i nio o lilleman låg fortfarande bredvid o sov. HAHA.
Men de va skönt o få sova lite längre, klagar absolut inte..för man sover ju ändå som en kratta me honom bredvid.
Igårkväll somnade han vid halv åtta, blev jätteglad för de fungerade o lägga honom i sängen utan att han vaknade. Men, som jag trodde så vaknade han efter en halvtimma igen o va redo för nytt bus..hihi!

EFter att han fått lite ersättning i magen vid halv tio, så somnade han bredvid mig i min säng. Va bara det att när A väl skulle lägga i honom i sängen så vaknade han igen. så då va de ju bara o lägga honom bredvid mig igen o då somnade han på direkten. Sedan lade ja över honom i hans säng igen. O han sov väl gott där i nån timma. Sedan va han klarvaken.
Va bara o lägga honom bredvid mig igen..sen har han legat där. Han har sovit..men han far ju som attans i sömnen min lilla buse..hahah.
MEn..han har sovit riktigt gott iaf..det är huvudsaken.

inatt blir de andra bullar.då ska han sova i sin säng helt o hållet. Så är det bara! måste börja sätta lite gränser, annars ligger han kvar där i min säng till han e 15..usch!

JAJA..snart blir det den dagliga förmiddagspromenaden (får väl kallas för de idag när klockan är så mkt), sedan ska jag se om elliott kan tänka sig o sitta i sin vagn o kika på när jag rycker upp lite gamla plantor o ogräs.

hoppas alla mår bra. kramis

Dagens Elliott


2009-05-11 @ 19:29:43

 MAT:

frukost  08.30 200 ml ersättning (när det är blandat me pulver)
lunch     11.55  en hel liten burk med slottspure o sedan 2 tsk katrinplommonpure
mellanmål 15.00  en hel liten burk med risgröt o fruktpure o ca 125 ml ersättning

kvällsmål  18.55 en hel portion havregröt
innan sovdags runt 21 tiden: kommer att få ersättning i sängen innan han somnar.
 


shit pommesfrites


2009-05-11 @ 19:24:42
Har över hundra inlägg som ja inte läst på bloglovin..måste ta mig tid o kolla igenom o se om de står nåt intressant ju =)


så kan de gå när man inte är så aktiv när de gäller bloggvärlden i några dagar.haha!

vad b


2009-05-11 @ 10:32:12
vårat internet fungerar inte så kanske inte blir något bloggande idag.

Elliott 5 månader.


2009-05-10 @ 12:42:47
Idag är det inte vilken dag som helst, för idag blir elliott fem månader. Och vet ni hur vi firade de nyss? han fick en hel liten burk med slottspure till lunch och som efterrätt fick han 1/3 burk med aprikos o päronpure. Shit vad han åt alltså..han tyckte det var jättegott :D

I eftermiddag ska vi på kalas hos min morbror i vadstena. ska bli kul o komma bort lite grann...ja, det är väl vad som händer här just nu

hoppa alla mår fint. kramis

lite ensamt


2009-05-08 @ 22:24:22

Ja, tycker det kan bli lite ensamt o va mammaledig på vardagarna faktiskt. Det är nog för man bor i bynn, finns knappt några andra här som jag känner som har barn i elliotts ålder som man kan umgås me. De måste jag säga att jag saknar lite, att ha vänner o umgås me som e i samma situation som jag..nybliven mamma o så. HAde jag bott någon annanstans så tror jag faktiskt att de hade varit lättare.

gjorde ett test som fanns o göra på facebook förut vet ni va de stod där? Testet hette vilket första intryck får folk av dig?
resultat:
Du lämnar inte ett så stort intryck och upplevs som ganska transparent. Folk har svårt att komma ihåg dig som speciell då du är ganska inställsam och foglig till karaktären. Att säga att du är trist kanske är att ta i - men försök att ha en egen åsikt än att bara späda ut det andra redan sagt och tycker..
o fick då lite flashbacks från förr i tiden.
De flesta som kände mig för 7-8 år sedan tror säkert att jag är samma person idag som jag var då. Var då en blyg tjej som inte vågade prata med folk. Fick samla mig mod! Men tycker själv att jag har hunnit ändras massor på dessa år som gått. nu skulle ja kunna snacka me vem som helst känns de som ibland får till o med folk avbryta mig för jag är så inne i en del diskussioner..haha!.e faktiskt ändå rätt stolt över mig själv för den jag är nu, jämfört me hur ja hade det för 7-8 år sedan.  Synd bara att en del verkar tro att man fortfarande är samma gamla trista person som man va då som inte gjorde eller sa en fluga förnär!!

Summa summarum såhär på sena kvällskvisten; jag har förändrats en hel del socialt vilket jag är stolt över!!o tycker det är synd att de inte finns några mammor o umgås me på vardagarna.  Fast de får väl inte göra så mkt, har ju de viktigaste av allt; sonen. Bara han inte tröttnar på att bara hänga med sin mamma så blir de fint =)

,nu ska jag ta o sovajag har världens finaste lilla familj, de är det bästa av allt ändå :)


han fortsätter utvecklas i rasande fart =)


2009-05-08 @ 18:15:33


halo


2009-05-08 @ 17:06:07


Beyonce- halo  denna låten är så himla bra ju

independece day


2009-05-08 @ 16:00:54
var alldeles kolsvart på himlen nyss..ett fenomen tog sig långsamt framåt lik independenceday filmen....o rätt va de va så började det att fullkompligt spöregna o blåsa storm halvt om halvt! undrar om de kan bli nån åska månntro?
till skillnad från många andra så tycker jag att det är mysigt när det åskar, e facinerad av detta fenomen..så jag är inte den som kurar ihop mig skakandes av rädsla i soffan. Jag står i fönstret o kollar på blixtarna..gärna me fönstret lite halvöppet så man hör...e jag konstig eller vaD?

Hoppas dock att de lugnar ner sig o att de inte blir nån åska då A har fotbollsmatch ikväll..vore skönt för dom o slippa springa i värsta lervällingen..o att va ute i åskan e väl inte o rekommendera om den är för nära.

jag är faktiskt rätt sugen på att baka något gått som man kan svulla på ikväll när A inte är hemma. En liten bit kladdkaka vore ju inte dumt när det är fredag o allt!?

nää..ska gå in på bloggkoll lite nu

o förresten..

Svar till anonym: ja, en gåstol vore inte dumt o skaffa åt elliott..har tänkt på de med faktiskt =) men men..gäller ju o kunna ta sig nånstans o köpa me o att ha tid till att åka nånstans...haha! Men ska iaf införskaffa en snart..tack för tipset =)

äntligen fredag =)


2009-05-08 @ 13:44:44
Jupps nu är fredagen äntligen här. Vad har förmiddagen spenderats me då? Jo, elliott o jag har varit ute på morgonrundan som vanligt. Vart så glad när jag såg att de va sol ute o de såg ut o va ganska blått på himlen med. Så trodde att de skulle bli en såndär fin dag idag som man kunde läsa om att de skulle bli på aftonbladets hemsida för ett par dagar sedan. Men tji fick jag när det började regna på oss när vi var nere på bynn o hade handlat. Och jag som inte hade regnskyddet med oss. Men som tur var så blev de inte så mkt mer med regnet. Men solen försvann helt. Det är grått o mulet ute nu!!

Har dessutom städat. Började me de när elliott sov. hann o städa toaletten, o plocka ur diskmaskinen innnan han vaknade. Sedan fick han sitta i babysittern när jag dammade o när han illskrek o va trött på de så fick jag dammsuga den lilla biten av golvet där hans filt brukar ligga o lägga ut den..så där låg han medan jag damsög alla andra rummen..fick självklart springa o titta till honom varje minut typ., men han låg kvar där o busade. Men fick visst inte göra mer än så..har inte hunnit torka golven än..elliott blev tjurig..så de får väl pappa A ta o göra när han kommer hem sen :P

För han sitter här i knäet o e lite smågrinig nu..o de e väl bäst att ja tar o ägnar mig åt honom nu..

hoppas alla mår bra? kramis

vilken tur ja hade


2009-05-07 @ 19:12:11
Usch..va me om nåt som kunde blivit riktigt retligt jämtemot min sambo o vår semester idag!
Fick ju ett bokningsmail när jag beställde stugan, o där hade de bifogat faktura o lite annan info. Men jag kunde inte öppna pdf filen på bärbara datorn. Har försökt jättemånga gånger o de har inte funkat.
O så idag fick jag äntligen arslet ur vagnen o satte mig vid den stationära o kikade. då kunde jag äntligen läsa fakturan. O va stod det där då? om inte att man skulle betala första avgiften senast den 7:e maj ( idag alltså) så gick in på banken via internet direkt o betalade! o jag läste sedan i en annan bifogad fil att om man inte betalade datumet som var angivet så hyrde de ut stugan till nån annan på direkten. så hade världens tur kan man säga =) e tur att man kommer på saker o ting ibland.

Det är de som är det värsta med fakturor via mail, jag trodde nästan att man skulle få en faktura hemskickad me posten..men icke sa nicke..

jaja, nu är de fixat =)

matvanor


2009-05-07 @ 19:05:25
såhär äter elliott ungefär varje dag. Kan skilja nån timma emellan o så alltså beroende på när vi går upp på morgonen.

08.00 200 ml ersättning 
11-12.00 1/3 burk grönsakspure o ca 1-2 tsk katrinplommonpure för magen.
15.00-16.00 165 ml ersättning
ca 18.30-19.00 en hel smakportion gröt, 165 ml ersättning

(oftast brukar han klara sig på det, han vaknar visserligen några gånger om natten men då hamnar han i min säng o somnar om)

enligt ett förslagspapper vi fått ska de se ut så här när de är mellan 4-5 månader

frukost- ersättning
f-m mål- ersättning
huvudmål- ersättning o smakportion av pure
e-m mål ersättning
kvällsmål ersättning o smakportion gröt.sedan blir ju elliott 5 månader på söndag o då kommer vi nog att ändra vanorna lite grann

enligt lappen vi har så ska barnet när det är mellan 5-8 månader äta såhär

frukost ersättning/välling
f-m mål ersättning/välling o ev fruktpure
huvudmål- pure av grönsak, rotfrukt och kött, fisk eller fågel + fruktpure
e-m mål ersättning el barngröt
kvällsmål ersättning/välling

så då fundrar jag på att göra såhär:

frukost   exvis kl 7 ersättning
f-m mål exvis kl 10 lite ersättning o en burk fruktpure
huvudmål  exvis kl 13.301 burk pure me grönsak, rotfrukt kött/fisk/fågel
e-m mål exvis kl 17 1 hel portion barngröt
kvällsmål exvis kl 20 ersättning (strax innan han ska lägga sig)

Hur gör ni?

tack


2009-05-07 @ 18:43:28
för alla kommentarer ang sovande på mage.. känner mig mkt klokare nu då alla sagt att de inte är nån fara =)

fler som har de såhär antar jag va?


2009-05-07 @ 15:02:15

elliott ska bara hålla  på å vända sig i sängen hela tiden,,får bara hålla på å vända tillbaka honom...för man törs väl inte låta dom soova på magen om natten eller? hur gör ni?


kan någon förklara för mig?


2009-05-07 @ 12:20:31
Pratade med en arbetskamrat häromdagen. Hon påstod att de föräldrapenningen va semesterlönegrundande. Och jag har nu läst att de första 120 dagarna när man är föräldraledig är just semesterlönegrundade. Men jag fattar nada av vad de betyder, får man semesterersättning då med eller e de så att man får fler semesterdagar från jobbet?

hjälp mig,det är en djungel när de gäller föräldrapenningen tycker jag

utmaning


2009-05-06 @ 18:41:01
jag har blivit utmanad av Emma

Utmaningen går ut på att jag ska skriva ner 5 saker som jag ska göra under året 2009
samt 5 personer jag vill utmana.

1.  Åka till Öland i sommar
2.  tatuera in elliotts namn
3.  försöka gå ner i vikt
4.  Busa o gosa så mkt de bara går me Elliott
5. Vara mammaledig heela sommaren =)

utmanar:

Jenny
Vera
Mia

Mad
Carro

Bubbelibubb


2009-05-06 @ 15:11:57

haha..har börjat kalla elliott för bubbelibubb emellanåt nu, han bara flinar åt de :)

har precis avnjutit en delikat måltid (haha..eller hur) köttgryta med morötter,lök o champinjoner i och till det serverades det ett par potäter! Det dög väl iaf..gick ner!

Idag blir de inte många knop annars, funderar på att strunta i den obligatoriska eftermiddagsprommenaden, var ju ute i morse som vanligt o då regnade de massor hela tiden, så känner inte för o ge mig ut i de vädret igen.
känner mig lite segis idag faktiskt med huvudvärk o en halvrinnande näsa (ingen förklyning nu bara tack!)Elliott vaknade väl nån gång runt två inatt o ville inte somna om, så han fick sova i min säng. Han har legat o bökat o sparkat- sovit en kvart hit o sen vaknat o sovit en kvart till osv. vilket medfört att man inte sovit en blund. Men va gör de?? de e bättre dagar o sedan sämre dagar..bara e så när de är små ju =)  jag har ju världens finaste son, han får böka o sparka o hålla mig vaken hur mkt han vill. sova kan man väl göra när man blir gammal :D

Mysbyxorna på så sitter man hemma i soffan resten av eftermiddagen o busar me lillingen me såklart.

Kan de inte bli lite sol igen tack?


nappjakt


2009-05-06 @ 08:07:53
etta av alla elliotts försök att få nappen i munnen. lyckas att få in nappen rätt gör han med, fast de tar sin lilla tid. lyckades dock inte få bild på när han fick in nappen rätt..


 


hoppgungan


2009-05-06 @ 08:01:25
här kommer lite bilder från igår när han äntligen hade kommit på hur man skulle göra me hoppgungan. Han fullkomligt älskade den =)
21 veckor


2009-05-06 @ 07:55:47
då har man varit mamma i exakt 21 veckor nu =) på söndag blir elliott 5 månader. Herregud vad tiden går fort då.
Elliott firade sin 21veckorsdag med att göra vad? jo, han imiterade en apa när han åt
han höll sina fötter om flaskan..såg för sött ut..haha!

Snart ska vi ge oss ut på den dagliga morgonpromenaden. Men först ska vi bädda sängarna o klä på oss hade jag tänkt. Kanske lägga ut lite bilder me.har till o med bildbevis =)


ISCH


2009-05-05 @ 15:50:32
Ja, de kan man verkligen säga. Vilket väder vi har idag då! regnar emellanåt o blåste kallt när vi va ute o gick i morse på våran vanliga promenad.  Dagen har inte bestått av så mkt mer än massa mys o gos =D (förutom promenaden då)  o sen har jag stekt köttbullar. Blev potatismos o köttbullar till middag idag. Det var inte alls dumt!

Just nu så börjar de bli varmt o gött här..va kallt förut så slängde faktiskt in några vedpinnar i kaminen. Har inte behövt göra det på flera veckor ju, så det kändes rätt ovant när man tände på!

haha..just de..när A kom hem förut så fick elliott hoppa i hoppgungan för andra gången. Gud va han tyckte det var roligt. Denna gången fattade han mer av hur man skulle göra. Så han hoppade runt där som en galning i dörrhålet..var såå gulligt :)

har inte så mkt mer o berätta för tillfället

hoppas alla mår bra

Lite bilder


2009-05-04 @ 19:31:06

nakenfisen ligger o leker med fotbollen


ligger i mammas knä o försöker sulta på tån.


här har han fått tag på tån o sultar


sitta o titta på tvn själv e kul en liten stund,fast det ramlas åt höger
eller vänster efter ett par minuter.


nu ska vi försöka o få in nappen som ligger på täcket i munnen


åå..där kom familjens husdjur..haha

Tadaaaaa


2009-05-04 @ 19:05:31
Nu är jag här igen =) har varit en bra dag idag! Vi har hunnit med två långpromenader. En vid nio i morse, o en vid fyra i eftermiddags. Varit ganska bra väder ändå idag, jag som trodde de skulle bli regn vart superglad ju!
Elliott sov under största delen av morgonpromenaden, men sista biten va han vaken o lite tvär..så då satt jag honom upp i vagnen..då blev han tyst. Han satt o kikade så pass så =)
efter promenaden blev det matning o så lekte vi lite efter de med..sedan vart han lite seg. Så vi lade oss inne i sängen o kollade lite på tv. Han somnade nog runt tolv; sedan sov han ända till två. Det var inte illa de =) jag hann till o med se på en film under tiden.
Sedan när han väl vaknat o vi gick upp så kom pappa a hem o då vart de dags för elliotts andra matning, efter det så åt vi. Tillredde spaghetti o köttfärssås idag. Vart gott =)


O nu har elliott ätit igen, förhoppningsvis blir det hans sista mål för dagen. _Han ligger här o leker o fejar i gymmet. Ska ta o tvätta bort grötresterna från hans nylle o smörja in honom o sedan ta på honom en pyamas. Lika bra o förbereda honom för natten ifall han skulle somna. Inte för att de brukar hända..men i alla fall!


avslutar me en bild på min buskille (ett par veckor gammal iofs)

saknar


2009-05-03 @ 22:10:26
vet ni va jag saknar o längtar efter? alla ljumna sommarkvällar...att kunna ta sig ett dopp i vättern i solnedgången..eller varför inte östersjön?

En annan sak jag längtar efter..det är en husvagn. Men, de får vi lägga på hyllan denna sommaren.. hoppas på en till nästa sommar om jag lyckas övertala min "anti husvagn" sambo.
Får nöja mig med att va i mammas o pappas husvagn o systerns o hennes sambos husvagn o hälsa på.

Såg på grey's reprisen förut då jag inte orkade titta i onsdags..gud va jag grät när alla fick reda på att izzie var halvt om halvt döende. Blev ju inte bättre av att lilleman låg i armen o sov heller. bölandet fortsatte efter serien till och med då jag satt o kikade på hans söta nuna medan han sov..alla miner han gjorde, lyckan över att han är vår =)

imorn är det vardag igen- tillbaks till verkligheten..haha!

ajaj på elliott


2009-05-03 @ 17:00:08


elliott har fått ajaj runt munnen. Tror det beror på de nya Mam napparna vi köpt som är från 4månader+ De buktar ju inåt i ytterkanterna och jag tror inte att de passar hans äppelkinder. så har tagit till de gamla mam napparna igen,de buktar inte inåt lika mkt..för han har aldrig haft såna här märken efter de napparna.
Får ta o testa esskas nappar istället
- de kanske passar bättre?

Men vilken linslus han blivit iaf..så fort jag tar fram kameran så smilar han oftast till de o tittar rätt in i den.haha!

altantvätt o majskrokar


2009-05-03 @ 16:36:09
Idag har vi hunnit med ganska mkt ändå. vid halv tio va vi ute o gick en sväng sedan när vi kom hem höll andreas på att fixa me parabolen så man kan se på tv i sovrummet med. (fungerar nu, wiiie) sedan började vi å fixa på altanen..idag blev det av o högtryckstvätta den äntligen. blev mycket fräschare i taket osv. Sedan fick vi för oss o göra rent plattorna på baksidan med, lånade en treasstvätt till den. Syntes verkligen skillnad, men v i måste allt ta o svabba av plattorna en gång till.

Sedan har vi varit hos Emma, Fredrik o william med som håller på å ska byta tak. Andreas vart kvar.De spikar fast takpapp på taket i skrivandets stund,o försöker hinna klart innan det blir regn. För emma hade visst sett att de skulle bli regn ikväll sen.

Hos johansson/ljungs fick elliott smaka två majskrokar av hans kusin william. Gud vad han tyckte det var gott, han var så söt o satt där o sultade på dom o så blev han ledsen när de tog slut. så nu har vi introducerat dom för honom med. Är nog bäst att man åker o införskaffar sig några sedan framöver!

Ikväll blir det lugnt, ska käka lite pizza sen o ärligt talat så tycker jag att de ska bli skönt o slippa laga mat idag =)

vad händer hos er?

tatuering


2009-05-02 @ 23:33:09
något liknande detta vill jag tatuera in på min handled (evighetssymbolen o hjärtat ska självklart va finare gjorda ) vill gärna ha lite snygg skuggning o sånt me =)


nu känner jag att jag äntligne kan somna.

favoritbild


2009-05-02 @ 18:13:20
denna bilden är verkligen min favoritbild. A tog den me sin mobil o bluetoothade över den till mig. Har hela tiden tyckt att de varit synd att vi inte fått överföringen till datorn o fungera..men nu kan jag ju dela med mig av den

han va bara några dagar här.. tycker det är en superfin bild o äntligen kan man ta o fixa den på fotopapper o sätta in i albumet där man ska ha alla andra kort me.lite mobilbilder


2009-05-02 @ 18:11:19
Har ju inte lyckats få min överföring från mobil till dator o fungera, men nu har jag lagt dit mobilbilder i bloggen via mobilen.

bilder från elliotts första veckahär e elliott ca två månader.

härlig eftermiddag


2009-05-02 @ 17:23:40
Va ute och gick en sväng me elliott förut så han fick sova. Passade på att kika förbi hos familjen johansson/ljung o kikade på taket. (de byter takpannor) blev att vi stannade där en stund. Elliott han låg i vagnen o sov i skuggan under deras pilnär vi gick hem så somnade elliott igen, o nu ligger han här utanför i våran trädgård o sover. Jag har hunnit me o plocka ur och i diskmaskinen samt att diska alla hans nappflaskor. Snart kommer A hem från sin fotbollsmatch, e faktiskt nyfiken på hur de gott..tro't eller ej!

SOva


2009-05-01 @ 21:59:26
lilleman ligger i sin säng o sover sedan en timma tillbaka ungefär. Han var verkligen övertrött...undrar hur länge han sover inatt?  hoppas han sover gott i vilket fall som helst oavsett när han vaknar =)

tänkte nästan ta o joina honom i sovrummet me nu..för jag e trötter.

förresten, idag har elliott gjort nåt nytt- han har stoppat in nappen i munnen själv, den låg typ en meter från honom på täcket när han låg där på mage, och helt plötsligt låg han där med nappen i munnen. DUktigt värre ;)

godnatt allesammans. kramis

Vad man har det bra ändå


2009-05-01 @ 21:19:26
humorgalan sänds just nu på tv4, det samlas in pengar in uicefs hjälporganisation för o hjälpa barn i afrika.

För en stund sedan visade de ett reportage där en mamma från jönköping åkte och besökte en by i afrika. Fy vad hemskt det var att se, alldeles utmärglade barn som satt där..de va inte mkt liv i dom stackarna! O så visade dom en liten bebis som inte fick i sig nåt o äta..gud va tårarna rann från mina kinder..

här sitter man mätt o belåten, har fått äta sig proppmätt, och har en fullt frisk o välnärd son. O så ser man de där stackars barnen på tvn, det är hjärtskärande. Är så man skäms över hur bra man har det!
Tänk om alla människor i världen kunde skänka lite..en tia skulle räcka!

Ikväll går min tanke till alla utsatta barn o deras familjer i Afrika,.<3

tjoho


2009-05-01 @ 16:59:46
nu har man äntligen rensat klart i landet som ligger längs häcken på baksidan, vart varmt. O lite ont i ryggen fick man faktiskt med.  Va hos sis o hämtade högtryckstvätten förut me. Blev bjudna på lite fika..va jättegott. William kröp runt där på gräsmattan o flinade så gulligt så!

Nu ska jag ta kväller o fortsätta o greja imorn förmiddag igen. '

Va händer nu då? A har lovat att han ska ta elliott lite nu så jag kan gå ut o sätta mig lite i solen.. se om det är gött eller svinkallt..haha!

hoppas alla mår bra. kramis

Vilken dag =)*


2009-05-01 @ 13:00:49
Fint väder ute o vi har hunnit o rensa på altanen..ska bara ta högtryckstvätten o svabba av den lite me. Har även hunnit rensa massa ogräs i landet som går längs hela baksidan, e hälften kvar!
Andreas e lite trött idag stackarn, men iofs så får han skylla sig själv lite..haha! jag trodde ja skulle ha jouren o ta elliott när han vaknade. Men A sa att han kunde ta honom. Tror ni inte att Elliott vaknar strax efter fem o e jättepigg? på vardagarna brukar han iofs vakna så dags me..men då e han oftast lite seg så han kan somna om några korta pass igen ju. Erbjöd A att han kunde få sova lite efter frukosten, men då ville han inte så.

Jaja..de e ju så med småbarn, man kan aldrig räkna ut när de ska vakna. Vissa nätter sover de hela natten o vaknar inte förrän 7-8 o andra nätter vaknar de flera gånger. Men det är de värt.. så söt o fin som vår son är så går iaf jag gärna upp flera gånger om natten. Kan till o med vara vaken hela natten om ja vore tvungen så.

nää..nu blir de inte så mkt mer bloggat för tillfället..återkommer senare.

kramis