klart o tydligt.


2010-08-31 @ 19:14:24
För er som vill veta lite mer om könet på bebisen så kan jag inte säga så mkt mer än att hon klart o tydligt kunde se va de var för kön, de rådde ingen tvekan om de och vi fick med oss många bilder hem på de!

Haha.,.förstår verkligen hur nyfikna ni är just nu..men de är ju som de är =( hade de inte varit för svärföräldrarnas önskan så hade ni självklart fått veta!








kväll..


2010-08-31 @ 19:11:36
JAha, då va de kväll igen! Dagen har bestått av jobb, sen när vi kom hem från dagis så ställde sig elliott framför kylskåpet o sa "yoguuuurt" så de va bara o göra iordning yoghurt o macka till honom så han fick äta. O när yoghurten va slut i hans tallrik så skrek han "mer" sötnosen =) Han var riktigt hungrig idag pojken, kan ju iofs bero på att de fick soppa på dagis idag. Tycker det är riktigt dåligt att de ger småbarn sådan mat..de mättar ju ingenting o hur mkt får de in i munnen när de ska äta själva då?? nada ju!!
Efter han hade ätit så tog vi en liten tur fram till bynn o handlade lite grann på ica. Sen blev de lite fika hos elliotts mormor, o självklart massa bus oxå!
Elliott verkade trött idag, för jag lade honom för en halvtimma sen o sedan dess har jag inte hört ett knyst där innifrån. Det är jobbigt o gå på dagis tydligen.
Nu sitter jag mest o väntar på att käraste A ska komma hem, han har varit iväg på kurs idag..han borde komma vilken sekund som helst tror jag.

hoppas ni alla haft en fin dag,
kramar





hemma.


2010-08-30 @ 20:13:18
Sådär då va man hemmavid igen. Skönt värre är de!

Ultraljudet gick jättebra. Va bara det att de hade porttelefon för öppning av dörren och när vi stod utanför o ringde upp dom så kom bara telefonsvararen igång och telefonsvararen sa att de bara hade öppet till 17 (vi skulle va 17.20) men som tur var så kom det ut en snäll snubbe som släppte in oss så när vi gick upp en trapp så visade det sig att vi inte alls gjort nån miss utan att de hade öppet..tur det =)
Det var såå mysigt o underbart att få se lill*n igen ju =) O så den sparkade o for runt, va knappt stilla nåt ju!
Kan tyvärr inte avslöja könet för er eftersom de finns släktingar som inte vill få reda på de =( men kan ju säga att en av a o mig hade rätt ;P (hahahah)

nu ska jag ta o hoppa in en snabbis i duschen sedan väntar sängen,
imorn är de jobb o dagis som gäller igen!

ha en fortsatt trevlig kväll!
kramar





nu är de nära ♥


2010-08-30 @ 15:13:22
nu vid halv ska vi lämna av elliott hos systermoster ellen, sen åker A o jag till linköping. Där ska vi först äta, sen ska vi lämna in våran bil på service o sen åker vi till storken för att göra könsultraljudet! Ska bli så spännande!


de ni kan få göra sålänge är ju att gissa på vad ni tror att de blir för kön ;) så får vi se om jag kan avslöja det sen eller inte (beror på de närmsta anhöriga- vill nån av dom inte veta så kan jag tyvärr inte berätta för er eftersom de kanske skulle komma fram ändå.)

önskar er alla en fortsatt trevlig måndag,
kramar





tävlingar


2010-08-30 @ 12:43:37

jag är med och tävlar hos HildeM om ett presentkort värt 300:- från fina frön.



JAg är med och tävlar hos HildeM om en åkpåse från Eloide Details





var är bebisen?


2010-08-30 @ 09:47:50
När jag frågar Elliott "var är bebisen" så drar han upp min tröja o pekar på magen. Säger jag kan du klappa magen så klappar han den, idag fick till o med bebisen en liten puss..hihi! så sött så!

Jag gillar när våran son snappar upp mer grejer o ord för varje dag =)





lite trög?


2010-08-30 @ 09:16:02
jag må vara lite trög- men nu sitter jag o smålängtar tills den allra första snön kommer. Ni vet de där första snöflingorna som faller ner stora,vita o kristallika o gör att det blir alldeles tyst ute.

Läängtar





Godnatt bloggen.


2010-08-29 @ 20:00:17
Kikar in o passar på å säga godnatt till er kära läsare. Ska ta o stänga ner o lägga mig i sängen o småglo på tv innan ögonen stängs. Imorn är elliott och jag lediga eftersom dagis är stängt pga planering så blev jag "tvungen" att ta en mammadag..o de klagar ju inte jag för direkt ;)

Vid den här tiden imorn vet vi förhoppningsvis vad som busar runt i magen, vilken spänning det är även om jag känner på mig att de blir en pojk till..imorn ska vi få se bebisen i magen igen =)


hoppas ni alla haft en trevlig söndag,
godnatt
kramar





svar på en fråga =)


2010-08-29 @ 18:59:49
Josefine Sandberg:Hallo. Gud..ni måste vara jättespända kan jag gissa?!!! Får man fråga varför ni vill göra ett könsultraljud?! Hoppas det går bra. Kramkalas!

Svar:
hej hej..kul att se att de kikat in en ny kommenterare =) ja, nu börjar jag o bli lite spänd iaf..hihi! Det var en riktigt bra fråga tycker jag. När vi väntade elliott var jag helt anti det där med att ta reda på könet på barnet, jag ville bli överraskad. Men nu har jag faktiskt ändrat åsikt om detta och det är mest för den praktiska biten- tro't eller ej.
Jag vill gärna vara förberedd o veta va de blir innan denna gången..blir den en pojke till så har vi ju alla grejer redan..då behöver vi inte köpa nåt. Men OM det nu mot alla gissningar skulle bli en flicka så vill man ju gärna köpa lite flickkläder , typ overall o sånt i och med att vi i nuläget bara har "pojkoverall" den första tiden exempelvis. Känner mig oxå så  nyfiken denna gången så jag inte kan hålla mig till förlossningen, haha!
O så ska de bli så himlans kul att se den lill* i magen igen =) det är nog ändå det bästa av allt!






imorn =)


2010-08-29 @ 17:13:31
Imorn är det dags, sååå vi har längtat <3





några fler magbilder.


2010-08-28 @ 08:59:40
Idag är jag visst generös me magbilder..hihi!








tävling


2010-08-28 @ 07:12:04

”Jag tävlar hos Carolina om ett Presentkort på 250 kronor från Spöket Laban

 

 


Jag tävlar om en valfri Pyjamas + Napphållare från Russinnet.se hos Matilda.
Var med och tävla
här du också!






v 26


2010-08-28 @ 06:34:55
Lördag, och ny vecka igen =)

  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 25+1 (v26).
  • Bebisen väger c:a 842 gram. *
  • Bebisen är c:a 34.1 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 62% av graviditeten.
  • Du har 104 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

v 25+0

 

bilder v 25+2 (gravid me elliott)

 









5 år ♥


2010-08-27 @ 19:41:06

idag firar vi 5 år som förlovade <3.. Har ätit en supermiddag i form av  oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås, till efterätt om en liten stund blir de marängsvisch..mumma!

Tack för dessa fina år älskling, och många många fler kommer de att bli..tänk att vi snart blir fyra m





kväller.


2010-08-26 @ 19:04:32
Så då va de kväll igen, dagarna rusar iväg!

HAr lagt lilleman o hoppas nu att han ska sova gott för natten.

Va o hämtade elliott hos frisören efter jag hade jobbat, där satt han i sin pappas knä och stortjöt. Han hade varit sådan ända sedan de lämnade dagis eftersom A o fröknarna hade fått väcka honom =/  De va inte lätt för stackars frisören o klippa en så ledsen liten kille ju. (De här va första gången han inte pallade en klippning, han har varit hur duktig som helst innan när han blivit klippt.) Jaja.. vi åkte hem o han var fortfarande ledsen- men sen när duschen kom igång och han fick gå in där o lattja vart de tyst- då blev de glada miner på direkten =)

Misstänker att han hade ont i magen när han satt där hos frisören, för sen i eftermiddag så har han bajjat hur många gånger som helst kraken, vilket han ju inte brukar göra!
Annars har eftermiddagen gått till de där städandet- inte roligt och jobbigt..men ack så skönt o ha de gjort!

Imorn är det fredag, då firar vi 5-årig förlovningsdag. Kommer att bli en mysig kväll hemma med god mat, levande ljus och en film..inte orkar man åka iväg på bio en fredagskväll inte. IAf inte jag ;P Hur som helst så ska de bli supermysigt imorn hoppas jag =)

Hur länge har ni varit tillsammans / förlovade me eran sambo?

ha en fin kväll allihopa!
kramar









Torsdag.


2010-08-26 @ 06:55:32
Trött o seg? jovars.. sovit dåligt..men de är ju så det är. A har fotbollsträning ikväll så då kan jag ju gå o lägga mig hur tidigt jag vill utan att känna mig osocial.
Snart blir de jobb/dagis o sen i eftermiddag väntar storstädning på mig när jag kommer hem, inte roligt..men det är ju bättre att ta tjuren vid hornen så man slipper göra't i helgen ju!

Hoppas ni alla får en fin dag,
kramar





så mkt sött


2010-08-25 @ 20:00:44
De finns så mkt söta bebiskläder ju..o alla dessa flickkläder.. Jaja..någon gång ska man väl kunna ha en ursäkt till att köpa lite flickaktiga bebiskläder- om de så är när nån kusin eller nåt får barn om några år..



ALLT OVAN ÄR FRÅN H&M

från lindex.

ja som ni ser så visar jag bara de mest flickiga kläderna...är de en till pojke så tänkte inte jag köpa så mkt kläder direkt- har ju massor sedan elliott va liten =)







hem ljuva hem.


2010-08-25 @ 19:21:10
Det är riktigt skönt o va hemma nu igen efter en liten tripp till Jkpg. Var o beställde en vagn nu. Lade en handpenning på vagnen så lägger de undan en till oss tills vi vill ha den, och man får den till erbjudandepriset babyproffsen har nu! Så de vart ju alldeles utmärkt de =)
Sen åkte vi till A6 o käkade lite grann. Blev efter det en runta till H&M i hopp om att hitta lämpliga mammabyxor att använda till jobbet.. Och jag hittade! Det är bestämt att vi får ha mörkblåa eller beiga byxor på jobbet (arbetsbyxorna är i den färgen o alla måste ju ha samma färger) så jag vart jätteglad när jag hitade ett par mörkblåa 3/4 byxor och ett par tunnare beiga långa byxor som man kan vika upp till 3/4 byxor...så jädrans skönt de kommer bli att jobba nu!
A hittade även en mammatunika som han tyckte jag skulle ha, så han köpte den åt mig =) Sen blev det ett par bruna basketkängor i fuskskinn till elliott och två långärmade t-shirtar till honom me!

JA, de va nog va vi köpte idag de, o de räcker ju gott o väl =)

Sitter o småäter lite godis nu faktiskt, vart så godissugen förut så jag blev tvungen att köpa lite grann..det är gott- men farligt!
Vid 20 börjar true blood, spännande ju!

hoppas ni alla haft en fin onsdag
kramar





DUKTIGT IKEA =)


2010-08-25 @ 12:41:43
Ikea har nu kommit in med massa nyheter på leksaksavdelningen.. jag är lite smått förälskad i serien DUKTIG-o då syftar jag mest på dessa roliga grejer :

vet hur roligt elliott tyckte de va me alla grönsaker, serviser o grejer när vi va på öppet hus, och hur roligt de va o leka vid lekspisen på dagis de första inskolningsdagarna där de oxå fanns grönsaker o grejer. Så funderar faktiskt på att köpa nåt ;)

 

sen har vi ju serien landet oxå =)






Barnmorskebesöket v25


2010-08-25 @ 11:46:34
Då va man hemma igen efter besöket hos bm. Har precis lagt elliott i hopp om att han ska somna, A har nu åkt tillbaka till jobbet. Tänkte ta mig något o äta om lillbusen vill sova, o sen kanske vila lite själv me.

Besöket hos barnmorskan gick jättebra, allt såg fint ut., va bara de att när jag åkte därifrån så kom jag på att ja gju inte fått nåt moderskapsintyg,,och de måste jag ju ha o skicka iväg till försäkringkassan helst idag =/ får ta o ringa o be dom skicka ett så kanske de förhoppningsvis kommer hem till fredag.

vikten +3 kilo  (beränkat efter inskrivningsvikten)
hjärtljuden 150
sf-mått 26
hb-värde 142

Barnmorskan frågade mig om jag hade fått nåt papper hemskickat om att jag inte behövde äta något järn. De hade ju mätt mina depåer sist jag var där o räknat ut att jag inte skulle behöva äta några. och nu sa hon att mitt värde var lite för bra, så jag ska inte äta några mer järnisar..härligt värre =) vikten jag kommer o gå efter nu kommer att vara efter inskrivningsvikten eftersom de verkar som att våran våg här hemma inte stämmer för fem öre. och det är ju inskrivningsvikten barnmorskorna går efter så.

värden graviditeten me elliott:
vikten +7 kilo
hjärtljuden 152
sf-mått 25
hb-värde??

fick en ny tid om fyra veckor i v 29, och sen en tid för placenta UL i v 32, den 14/10

längtar såå till nästa bm besök när man får höra bebbens hjärtljud igen, det är så magiskt ju <3 o ja, det var väldigt mkt rörelse o liv därinne..hihi!





buselliott ♥


2010-08-25 @ 08:11:02



 

nu på morgonen så har elliott satt sig bakom mig i soffan o ryckt mig i håret med all kraft han haft...undrar just hur lite hår jag har kvar nu då =/ haha..busunge eller vaD?

 

Nu blir det frukost här, sen kommer a hem en liten liten stund o vaktar elliott medan jag åker till BM

Godmorgon allhopa







Godnatt.


2010-08-24 @ 20:08:06
Nu passar jag på att stänga ner datorn o ta kväller. Ska borsta tänderna o lägga mig i sängen o se om de är nåt vettigt på tv. Imorn är Elliott o jag lediga, ska bli skönt =) Det vankas barnmorskebesök imorn förmiddag..nåt man gått o längtat efter jättelänge nu. De blir väl lite provtagningar o sen får man höra hjärtljuden- ska bli såå mysigt =)

sen på eftermiddagen när A kommer hem så ska vi åka in till Stan en sväng. Behöver köpa mig ett par mammabyxor o ha o jobba i. De vanliga arbetsbyxorna fungerade itne alls bra igår, så måste verkligen hitta ett typ 3/4 byxor o ha. hoppas bara att h&m har några sådana till mig. Har kollat in webshopen o där verkar de ju inte finnas nåt =( vet att de sist fanns några längre tunna byxor som man kunde vika upp till 3/4..hoppas de finns kvar =) Sen ska de beställas en syskonvagn till elliott o busen i magen me =)


Önskar er alla en trevlig kväll o en godnatt

kramar






LÅGT!


2010-08-24 @ 19:27:11
När jag kikar på magbilder från graviditeten me elliott och jämför me hur magen ser ut nu så tycker jag att magen är riktigt långt ner denna gången ..va tycker ni?

magbild v 25(24+0)

 

Bild från grav me elliott v 25 (24+2)






godkväll tisdag.


2010-08-24 @ 19:25:08
Grått o trist väder är det ute, blåser massor oxå..Lilleman sover sedan 40 minuter tillbaka cirka. är en sån där dag då man  bara vill kura ihop sig under en filt och mysa framför nån film..typ nån gammal going som dirty dancing eller cocktail.

Dagen på jobbet har gått fort- och bra. Lite stel o så blir man- men det är väl inte å lustigt när man är i de tillståndet jag är ;)
Elliott hade haft de super på dagis idag me, ätit bra, sovit 1 1/2 timma, varit ute o lekt o busat. härligt när de går så smidigt ju =)

Känns som att de kommer bli en tidig kväll ikväll..är riktigt trött o slö.

hoppas alla haft en fin dag,
kramar





godmorgon tisdag.


2010-08-24 @ 06:48:21
Skulle bara gå ut på datorn o kika lite grann på vädret hade jag tänkt, men kunde ju inte låta bli att kika in här en snabbis me.
Inatt har vi sovit sååå gott, vi behövde nog de allihopa =)  Liten sitter på sin hoppko o kikar på firma fantasiflytt o "dansar" o klappar händerna till musiken som spelas..sött? ja de kan jag lova =) våran stora kille


snart är de dags att fixa de sista, matsäcken ska i väskan, tänder ska borstas, busungen ska kläs på. Sen blir det avfärd..men först blir de lite mer mys =)

6 dar kvar =)

önskar er alla en trevlig dag!
kramar







Måndagen


2010-08-23 @ 19:08:20
Då va måndagen snart helt slut..o man kan väl inte säga annat än att det är en mamma som sitter framför datorn o e de me just nu.

Natten var kaos- misstänker att det är några tänder som spökar i den lille busmunnen. han vaknade o var ledsen o ville bara ligga ner i sin säng om jag satt bredvid. så har sutttit i mörkret inne hos honom under största delen av natten, stackars liten <3

Sen vaknades de vid halv 7, då blev de välling i puffen medan jag gick in o gjorde mig iordning i badrummet. Passade även på att plocka ur och i diskmaskinen. Sen runt tjugo i 8 begav vi oss mot dagis.. Väl inne på Elliotts avdelning möttes vi av elliotts fröken, de hade inte kommit några andra barn än Elliott än så länge. Elliott klamrade sig fast i sin mammas famn riktigt hårt kan jag ju säga, så de va nästan omöjligt för hans fröken att få loss honom från min famn. O sen när jag gick så vart han jätteledsen. 
Lite vemodig begav jag mig till jobbet, va lustigt att va där igen på något sätt ändå, allt va sig likt men ändå hade de ju hänt lite förändringar.  Allt som allt så har de gått relativt bra o jobba tycker jag, de har flutit på bra idag. Det är bara det att man kanske inte riktigt pallar lika mkt rent fysiskt längre som innan, o när man ska göra vissa grejer så måste man göra de på ett annat sätt eftersom man har en mage som är ivägen. Misstänker att de kommer att bli en hel del krampande i vaderna inatt efter allt stående på hårt golv, och det gör väldigt ont i mina skinkor.. men de  är ändå skönt att vara igång igen. Att träffa alla arbetskamrater, och att vara något annat än "hemmamamma" ju.

När jag slutat jobba o kom hem så träffade jag på två fina killar här ute i trädgården som klippte gräs o donade <3 A berättade att elliott hade sovit när han skulle hämta honom, då hade han sovit i ca 1,45 timmar..inte illa de inte!
Sen hade fröknen sagt att såfort jag hade gått så hade Elliott slutat o gråta o så hade han busat o lekt som om inget. Han hade till och med varit så busig så han hade satt sig framför fröknarnas dator och fått upp google söksidan- inte illa för att snart vara två år inte ;)

Nu blir de lite bloggläsning, sen ska jag ta en dusch o sen lägga mig i sängen o kika lite på tv tror ja...Måste bara ta o göra iordning lite matsäck tills imorn me tänkte jag.

hur har eran dag varit??

kramar





ny vecka imorn


2010-08-22 @ 22:02:15
då är de dags att säga godnatt o lägga sig.

Det börjar ju en ny vecka imorn me nya äventyr. Ska bli spännande o se hur de går o jobba efter över 10 veckors uppehåll, o framförallt ska de bli spännande o se hur de kommer gå för elliott imorn på dagis.

allt är packat o förberett inför morgondagen så de ska bli så smidigt som möjligt, skönt de!

önskar er alla en fortsatt trevlig söndag, o en go måndagsmorgon så hörs vi imorn eftermiddag,

kramar





tävlar o håller tummarna ;)


2010-08-22 @ 18:13:59

Jag är med och tävlar om ett kit från LiberoLouise´s blogg.
Var med och tävla du med!!



Jag tävlar om en valfri geggamojamössa från Barnbubblan.se hos Matilda.
Var med och tävla här du också!




Jag tävlar om en Nova Star Striped T i blå/röd i Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av Baboonbarn.
Tävla HÄR du med!




"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Wilma & Morris hos Tant Ulrika"






Söndag.


2010-08-22 @ 13:54:44
Idag känns de som man är riktigt seg. Grannen hade fest igår, o de va väl trevligt för dom =)..och jag tycker absolut att man ska kunna spela musik o dansa o ha skoj när man har fest hela natten om man så vill. MEEEN.. den basen o den volymen de hade  på musiken va inte alls okej! man måste ju ändå visa lite lite hänsyn till sina grannar tycker jag.. Tänk er att ni är på en fest i parken, eller är ute på ett uteställe o dansar till musik som dunkar ut i högtalarna. Så hög musik var det faktiskt! Vid tre vart de tyst- då befann sig susandet o pipandet i mina öron kan jag lova..men jag var glad över att de vart tyst så man äntligen kunde få sova. Men efter 5 minuter så började musiken igen =(

Idag har vi me andra ord inte gjort så speciellt mkt än sålänge. Jag håller på att tvättar, har fört över massa filer från mammas videokamera o bränt över på skiva till henne, sen ska jag snart ta o plocka fram lite grejer som ska me till dagis o finnas i lådorna tills imorn. För ja ni mina vänner- imorn börjar vardagen igen! och på något sätt så tycker jag att de ska bli skönt ändå.

Sen är de väl bäst o kika o se så man kan ha arbetskläderna me ;P haha.

önskar er alla en trevlig söndag,
kramar





lördag.


2010-08-21 @ 13:55:41
Lördag idag- men de känns som de lika gärna kunde varit en södag. En riktigt tråkig dag me andra ord. Pissväder är de me..spöregnar titt som tätt o när man väl blir glad för att solen kikar fram, ja då kommer de där förbaskade regnet igen! pessimist- jag? skojar du eller ;P

Hade lite besök här hemma tidigt i förmiddags, sen åkte vi till återvinningen en sväng o stannade förbi elliotts farfar för o se va han hittade på. Vi fick dock åka hem ganska snart för elliott var så grinig- han bara grät o grät o inget var bra. Så vi åkte hem o testade o lägga honom. Försökte få honom o sova i en timma tror jag, men han bara låg därinne o babblade o gjorde massa hyss. Så han fick komma upp. Ingen nap idag med andra ord! gissar jag rätt så kommer buselusen va jätttrött ikväll!

Nu har vi nyss varit o släppt a på vättervallen, han har fotbollsmatch idag. Om en stund ska vi bege oss till Elliotts systermoster Ellen o fira hennes Jocke som fyllde år i torsdags..ska bli kul o hitta på nåt..vem vet, de kanske känns mer som en lördag då?

ikväll ska vi testa ett nytt recept; tacofyllda paprikor..återstår o se va de smakar =)

Vi kanske hörs nåt senare,

vill gärna ha fler namntips förresten tack =)

hoppas allt är bra..kramar





testar turen


2010-08-21 @ 07:51:27

Tävla hos MansonDust om en valfri body eller t-shirt från TuffaTilda.




"Jag tävlar hos Johanna i samarbete med Fina Frön,
Var med och tävla här du också"


"Jag tävlar om ett valfritt klädesplagg från Busfrön och Minimajs
Tävlingen finns hos Familjen Pettersson"


Jag tävlar om ett par valfria Nova Star byxor från
LitenPåLandet
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!


"Jag tävlar om ett presentkort på 300kr från Babylooba hos Sara"






våran buskille♥


2010-08-21 @ 07:28:31

det råder verkligen inga tvivel om att vi har världens sötaste busunge här hemma i alla fall

nyss hittade han ett grytlock på diskbänken i köket- han sprang runt som en tok o slog på de innan jag fick tag på de (A försöker ju sova) Nu ligger han med huvudet i mitt knä o kikar på tv, såå mysigt








v 25 - 111 dar kvar!


2010-08-21 @ 07:09:41
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 24+0 (v25).
  • Bebisen väger c:a 713 gram. *
  • Bebisen är c:a 32 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 60% av graviditeten.
  • Du har 111 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

magbild v 25(24+0)

 

Bild från grav me elliott v 25 (24+2)







Något jag verkligen vill ha till bebisen är här..


2010-08-20 @ 21:31:09
jag har verkligen suktat efter ett babynest ett tag nu. Har varit me o tävlat om flera, dock utan vinst.. o nu idag när jag googlade runt lite grann så fick jag faktiskt se att det är flera stycken som sytt egna babynest.
Detta tyckte jag lät som en superbra idé.

"Baby Nest ger ditt barn en ombonad, trygg och mysig sovplats. Barnet sover lugnare och tryggare och då även föräldrarna! Använd Baby Nest när barnet ligger mellan föräldrarna i sängen eller när det skall sova i spjälsängen, vaggan eller barnvagnen."


Så min tanke är sen nån gång innan bebisen kommit att sy ett eget babynest, kan va roligt o ha nåt o pilla me till bebisen ju =)

hittade en sida med beskrivning här

de kan kanske inte va så svårt va?





Namnhjälp.


2010-08-20 @ 20:42:10
Nu sätter jag igång med o be om lite namnhjälp igen, så tips på både pojk och flicknamn mottages jättejättegärna =) Vi kommer knappt överrens om några namn alls känns de som o de känns som att vi behöver ha några på en lista att beta av för o se om de är några vi tycker är fina båda två ju <3

så flick o pojknamn, tipsa på ;)






Onsdagen räddad.


2010-08-20 @ 20:19:09
Ja vart idag påmind om att onsdagskvällen är räddad några veckor framöver nu =)

För på Onsdag kl 20 på canal + series börjar de visa nya säsongen av true blood, göttigt värre!
Sedan kl 21 fortsätter kvällen med livet på bb på kanal 5.

wiiehoo =)





TaCk =)


2010-08-20 @ 20:02:51
Tänkte bara passa på o tacka Katja och Förvirrade morsan som hjälpte mig lite grann med utseendet på designen förut- inte lätt o se hur de ser ut på en vanlig datorn när man själv har en minipc ju. De verkar va ordning på de nu o det är tack vare era ögon =)

så tack så mkt återigen =)





Friday


2010-08-20 @ 12:36:07

Idag är de då den där dagen som alla går o väntar på hela veckan, skönt de =)

Sitter o funderar o klurar lite över min design som inte verkar funka, de trista är ju då att jag inte ser de alla andra verkar se me min dator. i min dator ser allt helt okej ut fast hos andra gör de inte de. Så får väl ta o göra om designen i alla fall antar jag =(

Elliott sover i skrivandets stund. Han var trött efter massa lek o bus me kusinen W. När han vaknat blir de lite mat för hans del- sen ska vi till ica o handla lite grann..fylla kylskåpet inför helgen så att säga,haha!

Elliott har kommit in i en period där han faktiskt snappar upp ord mer o mer nu- och det är såå roligt att få höra honom säga alla dessa ord. när han sitter i soffan sitter han o slår i sitsen bredvid o säger "tättdee" då menar han sätt dig vårat charmtroll <3 sen har han börjat säga traktor, klocka, o mååånga andra ord =)

nu ska jag ta o kika runt lite grann,
önskar er en trevlig fredag,
kramar





Hur många av er använder explorer?


2010-08-20 @ 09:45:06
Har fått kommentar om att designen ser konstig ut på "huvudsidan"..men de har inte jag upplevt de som. Har kikat på sidan flera gånger. Kan iofs kanske bero på att jag använder mig av firefox, testade att kika på designen me explorer- o då såg den helt annorlunda ut. de som är genoskinligt med firefox är blått me explorer osv.

hoppas nu att det inte är så många av er som använder explorer eller annan webläsare än firefox, för firefox är grym =) o de är där designen tar ut sin fulla rätt....haha!

de stör mig att de inte ser bra ut i explorer, men orkar verkligen inte göra om massor nu när jag fått den som jag vill ha de me firefox iaf.

jaja..lite förmiddagssvammel från mig,
hoppas ni sovit gott.
kramar






Snart


2010-08-19 @ 20:32:10
snart är batteriet på datorn slut o jag orkar inte hämta laddaren, så den får med andra ord stå på laddning under nattens gång nu.

avslutar med några ölandsbilder



o så är jag så generös att jag delar med mig av en bild på oss fyra systrar. HAde sis ändå lagt ut den på facebook så kan jag ju lägga upp den här med :P (jag är brunetten längst åt datorns vänster)





Ny design uppe =)


2010-08-19 @ 18:12:35
Sådär..nu är nästan hela designen uppe. Fattas bara några bilder i sidomenyn o lite text där..sen så ;)

Idag har de varit en lugn o skön dag- har städat huset o donat lite grann, bakade en kladdkaka i eftermiddags med som jag nyss avnjöt en bit av- inte alls dumt =)
Har även fyllt i havandeskapspenningspapprena lite grann.

Imorn är de fredag, wiihoo =)

Vad har ni gjort ida?

kramar





Under konstruktion.


2010-08-19 @ 12:42:19
Bloggen är för närvarande under konstruktion- så ha överseende med röran ;)





Godnatt


2010-08-18 @ 21:02:06
Kikar in här o säger godnatt,

varit en trevlig dag med lunch med systermoster Elinor, sedan vart det en tur vidare till Motala där vi strosade runt och åt lite glass på två små hus..mkt trevligt =)
Sen har de fixats lite grann här hemma med sådana där måsten som vi bara skjutit upp, skönt de =)

Har hållt på lite me nya designen me, fast kör den bara som test på ett ställe först innan den blir klar så jag ser att allt blir okej,
ni får hålla er till tåls några dar till tror jag ;)

Bebis i magen buffar o sparkar för fullt. Kullerbyttor görs de både nu och då dessutom..mkt bus är det allt i magapimpen o jag gillar't självfallet =)


nähä..livet på bb nu,
godnatt allihopa <3

kramar





uppdatering.


2010-08-18 @ 09:26:18
Oj oj, nu är de snart två dygn sedan jag skrev nåt här! Ni får vä helt enkelt ursäkta mig för de- men man kan ju inte alltid va på topp.
Hade ingen ork eller lust till att skriva igår efter en riktigt jobbig natt, kände bara för att ta de lugnt helt enkelt..o de måste man ju få göra ibland!
Efter lite mer sömn denna natt så känns allt lite lättare faktiskt =) Ska se om jag kan få klart den där designen jag vill göra till min blogg inom de närmsta dagarna o sen ska vi åka in o ha en lunchdejt med finaste Elinor <3 sen.

De är väl det dagen har o bjuda på än så länge,

så hur mår ni alla?

kramar





testar turen o tävlar =)


2010-08-16 @ 19:01:53


”Jag tävlar om en Personlig almanacka hos Carolina,
var med och tävla du också”






måndag.


2010-08-16 @ 13:11:07
känner mig fortfarande lite matt o hängig o huvudvärken gör sig ännu påmind fast kanske inte lika mkt som igår.. HAr bara legat på soffan o tagit de lugnt en stund nu, o de va riktigt skönt!

Om en vecka är de dags att gå tillbaka till verkligheten igen. Då är A's o min semester slut, och Elliott börjar på dagis igen.
Vi börjar dock de första två veckorna me lite mjukstart, då elliott o jag är lediga på onsdagen (då blir de även första bm besöket sedan inskrivningen i v 8) , sedan veckan efter på måndagen har elliott o jag de lyxigt igen- då har nämligen elliotts dagis stängt för planering så jag blev tvungen o ta en mamma dag(synd va, haha?) o denna dag händer det även en till rolig sak man sett fram emot, det är dags för UL igen =)

Så de två första veckorna man jobbar lär gå fort iaf,  då är ju augusti avklarad,sen återstår de förhoppningsvis kanske
arbete i 1 1/2 månad om havandeskapspenningen går igenom..vilket jag hoppas den gör =)

nää.. nu pallar ja inte o sitta här mer, får se om de känns bättre ikväll kanske.

hoppas ni mår bra,
kramar





Seg kväll.


2010-08-15 @ 19:13:21
Kikar bara in här lite snabbt nu, dagen har gått såå fort. har varit hos mamma o ätit middag varit o kikat på när de åkt minimotorcykel o fyrhjuling med mera. ÄVen denna dag har hållt sig i trötthetens o huvudvärkens tecken dessvärre, orkar inte alls lika mkt som jag gjort förut. Somnade nästan nyss i soffan.  3-4 dar i rad me denna huvudvärk har inte varit rolig, men hoppas att den släpper snart nu. Antagligen så beror de kanske på järnbrist, o eftersom jag inte tagit några järntabletter innan så började jag o ta idag. Så efter några dar nu så borde värdena bli lite bättre om det är de beror på iaf, får väl stå ut me de här sålänge då ;) får ju en liten bebis för de sen =)

Nä fy, nu ska jag ta o stänga ner datorn igen, ingen ide o sitta här- känns bara värre i huvet då.

återkommer imorn,


önskar er alla en trevlig söndagskväll,
kramar





Godmorgon söndag.


2010-08-15 @ 09:58:27
haha..tar väl o säger godmorgon till er alla nu. här har vi bara varit vakna sedan nio ungefär. Fick välbehövd sovmorgon idag av lilleman <3 så man hade iaf ingen huvudvärk när man steg upp =)

Igårkväll va vi ju på kräftskiva, de va jättetrevligt. Vi åt grillat kött med potatisgratäng, sallad, sås o bröd. va mumma! sen efteråt blev de kräftor. O dessert i form av chokladpudding på det. Elliott höll sig vaken läänge. Han somnade nog inte förrän 10 halv 11 nån gång..o de är ju lite skillnad jämfört me o somna runt 7 de! De hela slutade me att han somnade i mitt knä, o de va jättemysigt o sitta där me honom..de har inte hänt att han gjort de på jättejättelänge. <3 tack så mkt för igår E&F

Elliott vaknade iofs halv 7 första gången i morse, men då gav jag honom vällingen i sängen..sen vände han sig bara om o blundade igen..trötters pojk med andra ord!

Idag blir de nog en lugn hemmadag med lite fix o pill. har lite fönsterspärrar vi behöver sätta upp så vi kan öppna våra fönster..sen skulle jag behöva städa kylskåpet lite grann..

vi får väl helt enkelt se va som händer!

ha en fin dag allihopa,
kramar





testar turen o tävlar lite igen =)


2010-08-14 @ 13:21:42


Tävlar hos Hilde om en personlig almanacka

avslutas 31/8
______________________________________________________________________________



"Jag är med och tävlar hos Ett hus till oss om ett hemligt klädesplagg från LiandLo. Ta chansen och tävla du med!”
avslutas 17:e augusti
___________________________________________________________________________________



Jag tävlar om en filt och bok från Lilla W hos Agnes!
avslutas 19/8
_____________________________________________________________________________________











fix och don.


2010-08-14 @ 13:06:12
Har nu en bra stund hållt på o försökt föra över alla sjuttioelva bilder vi har på systemkameran till datorn. Nu är de äntligen på datorn, har dessutom hunnit o sortera dom i mappar efter vilka månader korten är tagna.. Nu väntar bara en bränning av bilderna me sen kan jag ta bort alla bilderna från kameran så där är tomt.
Måste verkligen bli bättre på de här me o tömma kameran på bilder tror jag bestämt. Borde ha de som vana att när man för över bilderna till datorn så bränner man samtidigt över dom på en cd skiva (ifall nåt skulle hända)

ja, de är va ja sysslar med. Lilleman var självklart svårsövd- som han alltid brukar vara när jag ämnar att göra massa grejer medan han sover. Fast nu äntligen sover han =)

Ikväll ska vi till E & F o barna på kräftskiva=) ska bli skoj!

ha en trevlig lördag så hörs vi kanske senare,
kramar





v 24


2010-08-14 @ 12:17:37
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 23+0 (v24).
  • Bebisen väger c:a 598 gram. *
  • Bebisen är c:a 29.9 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 58% av graviditeten.
  • Du har 118 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


bid på magen v 24 (23+0)





Fredagskväll.


2010-08-13 @ 21:55:18
Vi har avverkat en film ikväll- fram Paris with love..en riktig actionrulle. Den va väl ganska bra..men action o massa pangpang o blod är väl inte riktigt min grej. Jag är mer för romantiska komedier o drama tror jag. Men A verkar nöjd iaf.
Blev så trött efter filmen så nu har jag lagt mig i sängen. Tänkte bara kika in här snabbt o säga godnatt. Lill*n i magen buffar runt som bara den..så mysigt så. Vissa sparkar får mig o tro att de blir en fotbollsmålvakt ;)

Imorn går vi in i en ny vecka..spännande.

Tack för alla era kommentarer angående föregående inlägg (Svarar på kommentarerna imorn)..roligt o se att de varit olika för alla angående hormonranden ju. Jag hade hormonrand när jag väntade Elliott, o nu är den där igen..så antagligen kanske de blir en pojke om man ska tro myterna..men jag är inte så vidskeplig..det är bara o vänta o se helt enkelt. Är dock till 99 procent säker på att de blir en liten grabb även denna gången av andra skäl..men ska ändå bli härligt att få de bekräftat så man vet säkert om lite mer än två veckor =)


Nu sovdags,
hoppas ni haft en fin lördag
godnatt alla fina läsare <3





hormonrand?


2010-08-13 @ 10:08:22
Har hör från flera att om man har en hormonrand under graviditeten så får man en pojke..

Men sen läste jag i en tidning häromdagen att de bara är en myt..att de inte alls är så.

Så nu undrar jag, är de någon av er alla kära läsare som haft hormonrand o fått en flicka??

kan ju va skojs o se=)

ett litet tillägg förresten- hittade denna tråd o om man läser där så har en del som haft hormonrand oxå fått flicka faktiskt kika in: http://www.familjeliv.se/Forum-2-12/m32683486.html





Godmorgon fredag.


2010-08-13 @ 06:52:10
Godmorgon allihopa, här har vi varit uppe sen halv 6 ungefär...ganska tidigt om ni frågar mig. Men de fanns ju en tid då han kunde vakna innan fem..o de är mkt tidigare de så jag klagar inte ;)
humöret bättre idag, men huvudvärk from hell verkar jag fått. Ska ta mig lite vatten i dricka o sitta o  mysa med elliotten en bra stund o se om de hjälper- enligt mig borde de iaf va de mest perfekta o underbara botemedlet som finns.

Idag måste det handlas- funderar på att ta en tur till citygross o handla..orkar man de?

önskar er en trevlig morgon,
hörs senare.
kramar





Just nu..


2010-08-12 @ 19:41:28
Sitter återigen här i ensamheten i huset, elliott sover. O mannen är självklart iväg o spelar fotboll igen...på lördag har skiten tagit upp 5 dar av 7 =( O ändå sade han förut idag att han inte skulle träna ikväll. Men när vi var hos A's mamma o pappa så lät de annorlunda- då skulle han helt plötsligt träna (kul att han berättar det mindre än en timma innan han ska göra't) jaja..så är de.. finns de som har de mkt värre.
får helt enkelt ta o lägga mig tidigt ikväll, är ju ändå inte nåt vidare humör!

Men man kan väl inte alltid va på topp??


bäst att jag avslutar här o återkommer imorn när humöret förhoppningsvis är bättre ;)

godnatt allihopa,
ha en fortsatt trevlig kväll!

kramar





För ett år sen


2010-08-12 @ 13:17:39



ute me mamma på promenad, nyfriserad o fin =)

I gåstolen med pappas sportblad i högsta hugg.






Mitt på dan


2010-08-12 @ 13:08:01
Lilleman sover sedan en stund. Jag har plockat lite grann me lite tvätt- hängt upp nytvättat ute, o tvättar nya omgångar för fullt! Har dessutom bytt lite frotté o putsat i badrummen. Nu väntar jag bara på att Elliott ska vakna så han kan få lite krubb- sen blir de dammsugning av alla golven. Vill ju inte väcka honom när han sussar så sött inte =)

Senare när A blivit klar med alla hans måste ute (som att måla o klippa gräset som han pratat om att roa sig me) så får han o elliott ta o ge sig ut en stund så jag får torka golven ifred =)

Ska bli såå skönt o ha städningen gjord inför helgen ju!

Vad hittar ni på idag?

kramar







sådan här syskonvagn blir de


2010-08-11 @ 20:23:41
Nu har vi bestämt oss för va vi ska köpa för syskonvagn. Ska beställa en ny, svart babytravel dublin från babyproffsen..de har kampanj just nu me så man får de lite billigare om man beställer innan slutet av augusti. Så vi slår helt enkelt till=)

Tror de kommer bli ett alldeles utmärkt val de =)








Nu vart de kväller!


2010-08-11 @ 20:19:26
Nu är de återigen kväll. O jag har suttit alldeles för länge framför datorn o kikat lite på roliga tävlingar. Det är värst va tiden rusar iväg. I eftermiddag har de regnat o åskat här hos oss, lite mysigt är de allt ändå =)

Tänkte snart ta o lägga mig i sängen o invänta att livet på bb ska dra igång på tvn- sen är det läggdags!

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll,
hörs imorn
godnatt

kramis





Är me och tävlar


2010-08-11 @ 19:34:21


”Jag tävlar hos Carolina om ett Presentkort på 400 kronor hos Babylooba
avslutas 13/8
________________________________________________________________



Jag tävlar om ett påslakanset för vagn/vagga i valfri färg från Simpleworld hos Agnes!
avslutas 13/8

____________________________________________________________________


är med och tävlar om en personlig almanacka hos bokhunger.

_______________________________________________________________________


"Jag deltar i utlottningen om två stycken valfria mössor från Sätila of Sweden hos Tant Ulrika!"

avslutas 5/9





Magbomb.


2010-08-11 @ 15:21:00
känns som att min mammamage är som en tickande bomb som bara växer o växer för att till slut explodera ;P, såhär ser den ut idag, en bild me kläder över för en gångs skull ;) (v 22+4)








Så mumsigt- pastagratäng med kyckling.


2010-08-11 @ 15:15:56
Vi fick hem ett ica maxi blad med massa tips o prylar inför skolstarten. Längst bak i bladet var det massa smarriga recept för flera veckor framåt. o där såg jag ett recept på en pastagratäng med kyckling som lät så himlans god. Efter jag hade rensat garderoberna i tvättstugan så testade o laga rätten idag och alla 3 av oss tyckte dat var mumsigt =)


Här kommer receptet:

Pastagratäng med kyckling

 

4 portioner:
1 gul lök
ca 500 gram kycklingfilé
2 msk smör eller margarin
salt o svartpeppar
5 dl mjölk
2 msk majsstärkelse
250 gram körsbärstomater
4 portioner fusilli pasta
2 dl riven ost

sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Strimla kycklingen. Bryn kycklingen i matfettet och sänk värmen o tillsätt löken, stek kycklingen o löken i hop i ca 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Koka upp mjölken. Blanda majsmjölet med ika mycket vatten och vispa ner i mjölken.  Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Dela tomaterna. Koka pastan enligt anvisning på förpackning och häll sedan av i ett durkslag och lägg pastan i ugnsfast form.
Blanda pastan med kyckling, lök, sås och tomater. Strö sist över osten och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Lycka till o smaklig måltid!

 






Busungen ♥


2010-08-11 @ 14:53:24
Haha, igår när ja va i köket o donade så hörde jag hur nån slängde ut massa leksaker ur den ena leklådan, så jag sprang in o vardagsrummet o kikade va som hände...o detta va vad mina ögon fick skåda:




Elliott hade satt sig i lådan o satt o läste sin pekbok med fordon i..busig eller busig??

Jag fick mig verkligen ett gott skratt, men sen tyckte jag att de såg lite ostadigt ut så jag tog ur alla leksaker o fällde ihop lådan. (han kunde ju faktiskt ha ramlat bakåt o slagit huvudet i kanten på kaminen om de hade velat sig illa =/ Men när jag bara va o hämtade lite vatten till honom i köket så hade han sanbbt satt ihop den igen- själv o satt i den..så de va ingen idé de inte ;P

 

Barn är för härligt goa  ♥






mysig morgon ♥


2010-08-11 @ 09:12:45
här har vi hållt på o busat o fejat hela morgonen =) vi har varit inne i elliotts rum o "fikat" vid hans bord o stolar..när jag kom in o elliott redan satt i en stol så pekade han på den tomma o sa "sitta" Sen har vi kikat massor i hans
pekbok med massa traktorer, fyrhjulingar, motorcyklar i. Frukost har vi oxå hunnit med. Nu väntar vi bara på att pappa A ska vakna så jag kan gå in o hämta mig lite kläder o klä på mig..för jag går fortfarande i nattlinnet jag ;)

sen blir den en promenad fram till bynn,

ha en fin förmiddag allihopa ♥





Ny design?


2010-08-11 @ 06:45:04
Va tycker ni? ska jag ta o ta mig tid till o göra en ny design till min blogg? någon som har bra färgtips på va jag ska ha för färg? de tycker jag är svårast av allt- färgen!





Godmorgon mitt i veckan =)


2010-08-11 @ 06:24:41
Godmorgon på er alla,
Här har vi varit vakna sedan kvart i 6 ungefär. Då tyckte lilleman att de va dags att gå upp..helt okej han sov ju ändå från ca halv 8 till kvart i 6 då =) HAn hade en period vid 4 då han stod upp i sängen o hoppade men jag gick in o sa till honom bestämt att "lilla gubben, det är inte morgon o dags att gå upp än" då vände han sig om, jag gav honom filten o nalle puh o tog på han täcket...sen vart de tyst igen.

Vet inte va det är med mig just nu, är inne i en sådan där period då jag verkligen behöver sova MAssor, men när jag lägger mig på kvällen så kan jag inte somna även om jag är jättetrött..ligger bara o tänker massor, på allt som ska göras osv. Igår lade jag mig ju strax innan nio- somnade gjorde jag nog inte förrän 11-halv 12 (fast iofs va detta delvis tack vare att a väckte mig me sms runt tio med =( ) Sen har vi haft de vanliga kissepassen- ett vid halv 2 o ett vid fyra.. men men, så är de o va gravid- o när man har småbarn får man gå upp tidigt =D sova får man göra när man blir gammal ;)

Imorn är de min tur o ha sovmorgon iaf så =)

Om de inte regnar sen efter frukost så får de allt bli en promenad, får nog ta o stanna på nån lekplats längs vägen me så elliott får busa av sig lite grann!

Vi hörs senare,
hoppas ni sovig/sover gott
kramar





Nää de här duger inte!


2010-08-10 @ 20:16:37
De svider i ögonen, har lite ont i huvudet. Alldeles för trött med andra ord. Gick ju upp vid halv 5 i morse o då hade jag legat vaken av A's snarkande sedan halv 3 =/ Så nu blir de sängen!

godnatt alla rara, hörs imorn <3





Kommande inköp, ikea?


2010-08-10 @ 19:53:32
KRITTER Sängstomme med ribbotten vit Längd: 165 cm Bredd: 75 cm Höjd: 67 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm  sängen kritter till Elliott.
MALM Byrå med 3 lådor vit Bredd: 80 cm Djup: 48 cm Höjd: 78 cm  byrån malm till bebisrummet.
EXPEDIT Hylla vit Bredd: 79 cm Djup: 39 cm Höjd: 79 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg  hylla expedit till bebisrummet.

EXPEDIT Bokhylla vit Bredd: 79 cm Djup: 39 cm Höjd: 149 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg  hylla expedit till vardagsrummet.






En kväll i lugnets tecken.


2010-08-10 @ 19:27:16
Sitter här i soffan o tar de lite lugnt, solen som varit har nu försvunnit o de är lite grått bortigenom. Antagligen är det regn på gång =( Blir läggning tidigt ikväll, är trött som jag vet inte vad efter en natts dålig sömn samt tidig uppgång o shopping på gekås.
Vi kom fram till Ullared en kvart innan öppningen ungefär...då va den en hel del kö. MEn vi sade det allihopa att de är ju inte så mkt kö ändå med tanke på att de ju var några därinne. När de väl öppnade så kom vi in väldigt fort..tog bara 3 min ca så va vi inne=)
Väl därinne blev de första jag gjorde en tripp till barnavdelningen. Där hittade jag en vinteroverall (299:-) en vintertäckjacka (179:-) fodrade regnkäder (169:-), fleecejacka (70:-), överdragsbyxor (99:-)dagisvantar, strumpor o mjukisbyxor. Sådant som kommer gå åt på dagis i sen i senhösten/vinter. Annars blev de väl inte så mkt shopping för min del.  Man plockar ju ändå bara på sig massa skit "bara för att det är billigt" o denna gången lyckades jag faktiskt att undvika de ;)  De följde iaf med lite schampo o balsam, duschcreme, en fönsterlampa till Elliotts rum, tvättmedel, diskmaskinstabletter, och lite mer nödvändigheter därtill.

1800:- ca stannade de på o de tycker jag inte är så mkt med tanke på vad jag fick för pengarna, köpte ju massa vintergrejer o sånt =)

Nu sover äntligen Elliott, tog en liten stund innan han kom till ro ikväll, trots att han va jättesupertrött kraken, kanske va för han saknat sin mamma idag ;) haha..

Nu ska jag ta o kika in ikeas hemsida lite, alltid skoj o planera lite inför senhösten/vintern ju ;)

vi hörs kanske senare?
hoppas ni har en fin kväll!
kramar





Våran fina skatt <3


2010-08-10 @ 19:13:38
bjuder på en bild på våran söta kille <3






bus


2010-08-09 @ 20:23:40
Efter att Elliott hade vaknat o vi hade ätit lite middag förut mitt på dagen tog vi en tur till elliotts farmor o farfar. Där va även elliotts kusin, farbror me fru o deras vovve.
Blev massa bus o prat. Elliott sprang in till deras gästrum o satte igång deras stereo. Han lyckades få på nån dansbandscdskiva me Kicki Danielsson o där framför stereon stod han ho dansade o fejade som en tok. De va såå sött o gulligt o se. Försökte ta lite kort när han va stilla..men de blev inte så bra..

här kommer iaf lite kort på buskillen, medan han dansar o när han är stilla.


elliott dansar




hade fler bilder o lägga upp..men verkar ha hänt nåt med uppladdningen så de får bli nån anann gång..

godnatt allihopa!
kramar








baket snart slut


2010-08-09 @ 16:51:16
Snart är bakandet över för denna dagen,

Det blev kanelbullar o kardemummabullar, sen chocolatechip cookies- ljusa o mörka, sen har jag även gjort kolasnittar (efter leilas recept) o kolasnittarna kan jag verkligen rekommendera- de vart supergoda =)

Nu är de snart slut på bakandet, ska bara ta ut sista plåten med mörka chocolate chip cookies om några minuter, sen gör vi inte många mer knop idag inte ;) ska ju upp tidigt imorn, vi åker runt 5 imorn bitti ;)

kolasnittarna






Bullar i ugnen


2010-08-09 @ 12:34:02
Ja idag har jag inte bara en bulle i ugnen, just nu står en hel plåt därinne..o de doftar såå gott =)
Har dessutom gjort chocolate chip cookies deg o lagt in i frysen så när bullarna är klara ska de skivas deg o sen ställas in i ugnen- sen kan de säkert bli något mer bakverk under dagen. Alltid bra o baka o ha i frysen ju =)

De gäller o passa på när det är trist väder ute ju =)

Imorn blir de faktiskt en liten tripp till Ullared. Följer mest me för att de är skoj, känner inte för o handla en massor...är bättre o handla när man väl behöver det sen..men lite strumpor o glödlampor o sånt lär de bli iaf. Sen får de nog bli en tripp i slutet av oktober kanske- för att inhandla lite bebisgrejer =)

nähä..ta ut bullarna kanske?

hörs senare
kramar





vill så mkt.


2010-08-08 @ 21:41:21
de känns som man vill göra så mkt nu när det är sånt här väder. Jag blir så sugen på att göra iordning massor härinne i huset ju!  Dessutom känner jag för att ägna en hel dag åt bara bakning, sånt älskar jag när vädert o tiden tillåter =)

Är så sugen på att måla om i hallen, vi har ljusgrått nu...men jag är så trött på grått- vi har grått i hela huset..o nu känner jag att de snart är dags för nya nyanser.. har ni nåt bra tips på färgnyans? undrar va de e för färger som är inne just nu till hösten o allt.
skulle gärna byta golv i vardagsrummet med- men realist som jag är så får jag vä ta o inse att de gamla slitna ekparkettgolvet som legat sedan huset byggdes typ gott får ligga kvar några år till. Barn är ju inte så försiktiga av sig direkt, hihi!
Lite blommor o växter o sätta i fönstrena skulle nog pigga upp lite här i hemmet me, har typ inga levande kvar..eftersom jag är rätt så dålig på de där med o vattna o så..oops ;)

Sen har vi ju lite annat jag stört mig på läänge me, typ som alla träfärgade dörrar till rummen, skulle mer än gärna måla dom vita o skaffa nya dörrhandtag.
Groventren är en salig röra med. Skulle behöva lägga klinkers på golvet och byta gipsskivor o måla i nån fin färg så de blir lite mysigare att gå in via den entrén.

hoppas de blir lite soligt snart igen me så A kan måla klart de sista på huset nu me, vi målade ju förra året- men de har sugit åt sig så vi måste måla allt minst en gång nu igen.. o sen måste de vita brädorna på garaget upp me ju! helst innan vintern, de har A lovat mig iår!!

ja som ni ser så är man aldrig nöjd som husägare..ett hus blir aldrig klart.





en tripp till jönköping


2010-08-08 @ 18:13:33
De blev en liten tripp till Jönköping i de tråkiga, gråa o mulna vädret. Vi va o åt på mc donald's , gick lite på H&M och sen stannade vi på 1klass o babyproffsen för att spana in syskonvagnarna igen.
Blev besviken när vi kom till 1klass- sist vi va där så hade dom en carena double swing som utställningsex som man kunde provköra osv. IDag när vi va där va den helt plötsligt borta. Jag som gärna hade velat testköra den lite o sen testa o se hur den blev när man fäller ihop den osv (den är ju ändå över 1000 kronor billagre att köpa ny än babytraveler, då jag fått offert från ett ställe på 3995:- för vagn o 895:- liggdel) men nej, då hade de ju självklart sålt den. Tar man inte hem en ny då eller låter bli att sälja visningsexet så kunderna kan få se va de är de ska köpa/beställa?

jaja.. vi gick vidare till babyproffsen o väl där gick vi självklart fram till babytravels syskonvagn dublin. Vi testkörde den, bad en expedit om hjälp så vi fick se hur man fällde ihop den (hur stor o tung den blev ihopfälld osv) o sen fick vi även prisinfo.  När jag kikade inom deras hemsida häromdagen så stod de faktiskt i en banner att de hade erbjudande om att man fick köpa en för 4995:- o en liggdel för 995:- , men de kostade visst 5395:- vagnarna o liggdelarna 1395:- shit pommesfrites- det är mkt pengar o lägga ut på en vagn de..
A har börjat bli lite tvär när de gäller o köpa begagnat nu. HAn säger att han inte vill ha en begagnad eftersom man inte vet vad den används till osv.. MEn att lägga 6790 spänn på en vagn är de värt de? Vi gav visserligen över 7000 för våran emmaljungavagn för två år sen- men då visste man ju att den skulle komma till användning.

Jaja..de är ju ändå ett tag kvar till december- ska försöka luska ut nån försäljare av carena här i närhetet i östergötland som har en som utställningsex så man kan få testa den lite med. Är den vettig så kanske det iaf blir en sådan.. de är så svårt de här! vill helst av allt ha babytravelvagnen men de kostar ju en del!!

så nu har jag skrivit ner mina tankar o funderingar kring de återigen- de är mkt velande fram o tillbaka.

Vi har redan lagt elliott förresten, han sov bara ca 20 minuter i bilen förut- så han var trött o gnällig som ett as stackarn. Hoppas han sover riktigt gott inatt nu våran prins <3

önskar er en trevlig söndagskväll så får vi se om vi hörs nåt senare,
kramar






trotsig busunge.


2010-08-08 @ 10:23:56
MAn kan inte säga annat än att Elliott hamnat i en riktig trotsperiod just nu. Han vet precis hur han ska göra för att hans föräldrar ska bli irriterade på honom.
Han kan ju äta yoghurt hur bra som helst med sked. Men nä då, imorse gjorde han allt han kunde för att egga min korta stubin ( huvudvärk o dålig sömn kan ge en kort stubin ibland ju) Först satt han o hällde ut massa yoghurt i sitt knä me skeden, sen när han hade ätit ett par tuggor av mackan så "plockade" han undan tallriken, mackan o muggen som han haft på matstolsbordet o ställde de på bordet, o därefter ställde han sig upp i matstolen o ville komma upp. JAg sa bestämt till honom att han skulle sitta ner o äta lite till eftersom han knappt ätit nåt alls. De bara lös i hans ögon, o jag bara väntade på nästa "sattyg ;P" va gör busen då då? jo han slänger mackan i golvet. Då blev jag irriterad, och gav upp o satte honom i hans säng en stund.
Har börjat o göra de såfort han gör nåt dumt han inte får göra så han ska lära sig när han gör fel, för de går inte att få honom o lyssna bara genom o säga ifrån.
Sen när han fick komma upp igen så fick han sin macka när han satt i soffan o kikade på tv istället, han brukar få göra så ibland OM han ätit riktigt dåligt.
Vet ni va han har gjort då när jag bara vänt mig om i nån minut? suttit o dragit isär hela mackan i småbitar så de låg macka i hela soffan! smör överallt..o så sitter han där o småflinar me! Då blir man lite ledsen i ögat faktiskt.

Tro nu inte att jag älskar min son mindre för att han är busig o trotsig, jag älskar ju honom mer o mer för var dag som går trots det =), han är vårt allt- vi älskar honom lika mkt oavsett hur han är!

O sen inte nog me de, den senaste månaden har han ätit såå dåligt tycker vi. Förut har vi ju alltid fått i han macka på morgonen o han har ätit upp all yoghurt. Nu är de ett par tuggor som gäller o några skedar yoghurt bara. Sen till lunch så är de bara några skedar med mat me =(  Emellan målen, och en liten stund efter han har äitit om han ätit dåligt försöker vi att få i honom smörgåsrån me ost, banan, äpple o sånt..men de är inte alltid de går heller!

Men men..de är väl som me oss vuxna, de små liven får väl sina perioder me.. Vissa perioder äter de mer än andra..men de är trist när han inte ska äta. För de märks ju på hans humör, o han behöver ju verkligen äta.




Nähä..nu är de busande som gäller ;)





tjohooo =)


2010-08-08 @ 07:09:32
va nyss inne på canalplus hemsida, den 25:e augusti börjar de sända true blood =)

Va glad jag blir =) =)





Godmorgon söndag


2010-08-08 @ 07:08:46
Grått, mulet o allämänt tråkigt väder verkar de va ute idag =( Men då får man väl pula me sånt som man skjutit upp när de varit fint väder. Igår eftermiddag hade Elliott o jag till exempel lite rensning av min garderob. Slängde kläder som jag kunnat ha förut, men inte kan ha nu. För de kläderna kommer jag troligtvis inte kunna ha på jätte jättelääänge iaf, o så va mkt av de slitet ändå. Sparade dock kvar lite av de som är mina favoriter =) Sen hängde jag in alla mammakläder som jag packat upp ur lådorna o tvättat. Så nu är garderoben fylld ;)

Idag skulle jag vilja ta mig an garderoben i hallen, den är fullsmockad med massa gamla skor, arbetskläder o skit som man bara slängt in för att bli av med de (ja vet, jag är inte perfekt..men har ju aldrig påstått de heller..haha)
Sen har jag en liten dröm om att göra iordning lite grann i datarummet med som så småningom ska bli bebisens rum.  Den garderoben är smockad med diverse saker som måste rensas bort, skrivbordet ska bort..lådorna måste tömmas. Planen är att köpa en bokylla o ställa i hörnet vid kaminen i vardagsrummet. O sen ha lådor i hyllorna där man man förvara saker. Hatar o ha saker framme synligt i bokhyllor! Där är iaf tanken att vi ska ha pärmarna me viktiga papper, lite datagrejer (typ laddare o sånt), fotoalbum  med mkt mera.

Men allt de görs väl säkert inte idag, känner jag oss rätt så blir de nog mkt slapp idag, elliott vaknade nämligen vid 4, sen har han slumrat till någon liten stund till o från. strax efter 6- när jag legat vaken sedan fyra o hört honom till o från så bestämde jag att de fick räcka- så nu sitter vi här lite sega o dana o myser i soffan <3

önskar er alla en trevlig söndagsmorgon så hörs vi senare,
kramar





Kastar in handduken


2010-08-07 @ 21:55:01
Nu är de hög tid för läggdags för en trött preggo-mamma. HAr precis kollat klart på snabba cash. Vart lite besviken, den höll inte alls förväntningarna. Trodde den skulle va asbra- den fick knappt godkänt istället!

Vi har även ätit grillat ikväll,grillad fläskfilé, grillade champinjoner o friterade klyftisar o beasås till de..mumma!

Nää..nu borsta tänderna- sen sängdags!

önskar er alla en fortsatt bra lördag,
kramar





v23


2010-08-07 @ 13:16:59
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 22+0 (v 23).
  • Bebisen väger c:a 492 gram. *
  • Bebisen är c:a 27.7 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 55% av graviditeten.
  • Du har 125 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Hur mår jag? Mår väl ändå ganska hyfsat även om de känns som att jag kanske har lite jobbigt tidigare denna graviditet än förra. Kramper i vaderna nu o då, lite ont i ligamenten, ont i skinkorna emellanåt, o har börjat få lite sammadragningar. Men det är absolut inte smärtsamma på så sätt ännu! Och det är ju inte hela tiden man har ont = ) Bus*n i magen buffar runt för fullt! Har nu gått uppp  3,5 kilo sedan jag blev gravid (vägde 70,5 innan) skyller på semestern eftersom man unnat sig så mkt sött o gott nu när man varit iväg! Längtar till den 25:e då det är dags för barnmorskebesök igen =) va ju ändå typ 16 veckor sen sist då.

magbild v 23 (22+0)








Är de billigt?


2010-08-07 @ 13:00:32
En ny babytravel syskonvagn (DUBLIN) kostar 4995:- o en liggdel till de kostar 999:- (då ingår inget mer än så)

En begagnad från -09 som jag fått nys om kostar 3500 kronor med två stycken åkpåsar, en fotsack och regnskydd- då är de ganska nära att åka med..

va tror ni? satsa på begagnat eller köpa nytt?





några lugna minuter.


2010-08-06 @ 15:53:55
Pjuh, äntligen kan man sitta ner o ta de lugnt i några minuter. Känns som de har gått i ett sedan elliotts middagsvila!!
Satte igång o städa o skura toaletterna o damma resten av huset när lillbus sov blev även rollning av lite mörka kläder om jag råkade tvätta med min nya gråa mammatröja igår (som luddade av sig nåt enormt) o sen har jag tvättat o rollat de "gamla" mammakläderna som legat undan ett tag.. va ju massa katthår på dom eftersom sis har haft kläderna o hon ju har katter.
När Elliott sedan vaknat o han o jag suttit o myst en stund så kom dammsugaren fram- till hans glädje =) Sen kom A in o va klar med målandet av huset o tog med sig elliott på en cykeltripp. Så nu har jag fått skura ALLA golv på en o samma gång utan att behöva tänka på att nån liten pys ska halka när han springer runt som han brukar! 

Nu ska jag ta ett par lugna minuter- kan behöva det. Kände faktiskt av lite sammadragninger när jag städade förut- hmm..ingen graviditet är verkligen den andra lik!

Sen blir de strax att åka iväg o möta upp mina pojkar för lite fika hos min mamma <3

ha en fin fredagseftermiddag allihopa!

kramar





En förmiddag på marken.


2010-08-05 @ 13:57:35
Blev en tripp in till Skänninge Marken idag. Vi åkte hemifrån strax efter nio och kom hem för 40 minuter sen cirka.
Va trevligt att komma ut lite (som om vi inte gjort de annars på sistone) Inhandlades 14 par strumpor till mig, ett par bilar foppatofflor till Elliott, lite gottis, och en hink saltgurka (vem kan leva utan saltgurka? MUMMA)
Har nyss hängt upp lite tvätt ute, slängt i sängkläder som ska bytas i sängen o nu så är grillen tänd-ska grillas grillspjut o till de serveras det klyftpotatis o rödvinssås.

Vardagslyx när man har semester är fint de =)

vi hörs senare,
kramar





första plagget köpt


2010-08-04 @ 20:32:42
Kunde inte låta bli att köpa ett par gullungebyxor från lundmyr på rean de hade på Båten vi åkte med. Så nu är det första plagget till broster köpt =)






Hemma på Östgötsk mark igen =)


2010-08-04 @ 20:20:28
Godkväll i alla stugor, hus o lägenheter.

Nu är vi hemma igen, eller ja..vi har varit det sedan halv 3 cirka..men de har ju varit full rulle sen dess.
Kryssningen började så dom sagt redan i måndags runt tio snåret då vi satte oss på bussen här hemma på torget o sen åkte vidare typ hela östergötland runt kändes de som. Efter över 3 timmar på bussen hade vi inte kommit längre än till strax utanför linköping (!!) o då hade vi passerat Borghamn, VAdstena, Motala, Borensberg... o sen fortsatte resan till Norrköping, Nyköping.
Sen när vi väl va på terminalen gick allt jättesmidigt- o vi fick gå på båten direkt. Vi satte oss vid ett fönster o satt o småkikade på när vi åkte- det är såå fint i skärgården ju =)
Sen blev det buffén vid halv åtta och efter det spelade vi lite på spelmaskiner o satte oss i baren o lyssnade på lite musik. Blev läggning runt 11- halv 12 nånstans pga övertrött preggo som knappt kunde gå.
Morgonen därpå gick vi upp runt 7 för o äta frukost. Sov riktigt kasst pga kramper i vaderna o så hade vi hytt under bildäcket med o typ under vattnet..så man hörde det klunka o de kändes ännu mer när de tog i att blåsa.

Runt tio tiden va vi iaf framme i Helsingfors o vi hade då typ 7 timmar att fördriva där. Vi gick runt o kollade i vartenda köpcenter vi kunde hitta. Tror inte jag gått så mkt på år och dar, och de va väl kanske inte världens smartaste idé o gå så mkt heller. JAg hade ont i skinkorna och ilningar..men inte ville jag vara en tråkig sambo som inte orkade me nåt..så de enda jag sa till A var att han fick ha överseende med att de kanske tog lite extra lång tid för oss att gå.
Vi hittade iaf lite kläder till Elliott o ett par billiga skor till honom på rean som bara kostade 3,90 euros. Sen blev det en mamma t-shirt, mammalinne, mammatrosor till mig = ) EFter att vi besökt alla köpcenter som jag kände jag orkade me så tyckte jag att de va dags att gå tillbaka till båten...var typ 2-3 timmar kvar att fördriva när vi kom tillbaka. o dom fördrev vi genom att ligga o vila en stund o sen blev de korsordslösning vid fönstret, o där satt vi vid avfärden me o kikade på den fina utsikten =) Blev lite öl o läsk för min del i baren på kvällen, och runt halv tio  var vi båda så trötta så vi faktiskt gick o lade oss. Blev en kass natt till för min del eftersom vi hade gått så mkt så blev de ju självklart extra mkt kramp i vaderna o sen så va de såna vågor så jag låg klarvaken i typ tre timmar o oroade mig för att båten skulle sjunka (jag vet att jag lär larvig :P)

Imorse satte vi oss på bussen runt 10 tiden igen för avfärd hemåt. Mor va snäll o hämtade oss i mjölby så vi skulle slippa o åka runt massa extra..tack mamma!  När vi kom till Elliotts farmor o farfar va de nån som stod på  altanen o kikade på oss o när han såg mig så började han o hoppa glatt o säga "mamma,mamma"
O jag vart såå glad över att se min älskade lilla plutt igen, har inte gjort annat än att tänka på honom under helsingforsresan ju!!

Summa summarum så hade vi det jättetrevligt på kryssningen, men OM vi kommer åka nån mer gång i framtiden så ska jag unna oss en bättre hytt ovanför vattenytan ;) o som de känns nu så kommer jag inte vilja vara ifrån vår son en enda natt på jätte jätteläänge =) han är ju vårt allt!!

hoppas ni haft de bra här hemma,
kramar





nu är vi på båten. Åker genom skärgå...


2010-08-02 @ 17:14:09

nu är vi på båten. Åker genom skärgården. Var en lång bussresa genom typ hela östergötland..jobbigt! Saknar busen redan och vi ses ju inte förrän onsdag. Hur ska de gå? Ha de gott. Kram






Packa packa packa


2010-08-02 @ 07:15:44
Godmorgon måndag,

Då va vi uppe här i huset. Elliott unnade sin mamma sovmorgon till strax innan 7-snåret. De va snällt :)

Om ca två timmar ska vi vara hos elliotts farmor o farfar o lämna Elliott. Sen vid tio går bussen från centrum. Innan dess ska de hinnas packas.
Ja vet va ni tänker- va, har hon inte packat? Jag brukar packa o fixa så det är klart dagen innan. Men eftersom vi kom hem i lördags o jag tvättade som en tok igår så hann ju inte all tvätt o torka. Men nu är den torr o redo att packas =)

Önskar er alla en trevlig start på veckan så hörs vi igen på onsdag när vi kommit hem,
ha de så gott kära läsare <3

kramar





åldrar.


2010-08-02 @ 07:12:51
Fick en del kommentarer om hur gamla ni var när ni blev förstagångsmammor- vilket jag tyckte va riktigt intressant =)
Den som va yngst förstagångsmamma var 20 år, sen följdes de av 21, 22,25 o så upp till 27år o 11 månader.








nojig o orolig.


2010-08-01 @ 21:12:34
Det här me o va/bli mamma är verkligen ett ständigt oroande. JAg har väl alltid trott att allt oroande börjar när barnet väl kommit. Men man börjar verkligen att oroa sig så fort man fått pluset på stickan ju!  först är man orolig för att de inte ska gå vägen, när man gör ultraljudet är man orolig för att de ska hitta nåt fel. Sen bara fortsätter de hela tiden...

De jag börjat oroa mig för mer o mer under denna graviditet just nu är att jag kanske kommer få göra kejsarsnitt. (detta pga att moderkakan låg i bakvägg o täckte livmodermodermunnen på UL)Detta är verkligen något jag inte ser fram emot ett dugg om de skulle bli så. Efter att ha varit med om ett så mäktigt stort o fint mirakel som jag ändå tyckte att det var att föda vår son, så vill jag inget hellre än att föda vaginalt igen. Är livrädd för att bli snuvad på denna förlossningen, livrädd genom att bara tänka på att nån kanske ska "karva" i en..usch!

Sen läste jag en artikel idag som fick mig att oroa mig för ytterligare en sak. Läste att barnet i magen inte bör vara med om fler ultraljudsundersökningar än nödvändigt..
O shit tänkte jag då. Vi har ju faktiskt bokat in ett könsultraljud framöver här, o sen kommer vi  ju som sagt få göra ett till i v32 för o se om moderkakan flyttat på sig. JAg bokade in köns UL strax efter RUL eftersom jag var så besviken på att de inte gick o se va de va för kön på bebisen i magenl. Visst vi skulle väl kunnat vänta till v 32- men de är ju inte säkert att hon som utför ultraljudet på oss då är så medgörlig så hon går med på o berätta könet. ( de får egentligen inte avslöja könet där jag bor vid landstingsundersökning) Men iaf, efter att ha läst den texten i artikeln så är de som att jag hakat upp mig- man bör inte göra fler ultraljud än nödvändigt...
USch, vet inte hur jag ska göra me de hela nu ju. VA tror ni? är de farligt att ha gjort sammanlagt 4 UL under en graviditet??






Gravidfakta.


2010-08-01 @ 19:06:07
I gravidtidningen jag köpte förut idag stod det att genomsnittsåldern för förstagångsmödrar i Sverige är 28,9 år. Själv var jag 25 år och 5 dar när jag blev förstagångsmamma.

hur gammal var du??

sedan är det ett reportage där de intervjuat blivande mammor om gravidsuget (cravings), en har snabbmat som cravings, en avokado o vindruvor, en allt med vetemjöl, en verum hälsofil och en annan blivande mamma har sug efter semlor,apelsiner, kiwi, juice o kryptoniter. själv vill jag väl inte direkt påstå att jag hade nåt jag var speciellt sugen på sist, o känner inget sug denna gången heller (änsålänge)

hade/har du några cravings?





Mumma filibabba =)


2010-08-01 @ 15:58:43
Ska strax återigen slänga in en maskin med tvätt- här tvättas de för fullt idag!

Sen blir det tacos till middag..ska bli sååå gott =)

fick sovmorgon idag, låg o drog mig till halv 10- var jätteskönt de!

imorn ska vi ut på tripp igen =)