Någon som vill köpa en belly bandit original?


2010-12-31 @ 08:27:42


Tänkte nu sälja mitt svarta belly bandit bälte i strl M till ett bra pris. Detta för att jag behöver en storlek mindre nu. Pris : 400:- (kan diskuteras)

"Produkten är designad för att hjälpa till att stödja magen och midjepartiet efter en förlossning och ge en snabbare återhämtning av figuren. Belly Bandit fungerar också som ett stöd under amning.

Kan användas från dagen efter förlossning och rek. tid för användning är 6-8 veckor från det att bebisen fötts men kan användas längre vid behov.

Även efter kejsarsnitt hjälper Belly Bandit kroppen att återhämta sig snabbare och ge ett skönt stöd."


Du väljer storlek utifrån det midjemått du förväntas ha efter att barnet är fött. Några tumregler är att midjemåttet efter förlossningen brukar vara runt detsamma som vad du har i åttonde månaden. Precis innan förlossning kan du dra bort 7,5-12,5cm från ditt nuvarande mått. Efter förlossningen gäller det verkliga midjemåttet.

M=
Medium= 96-111cm


testar här först, sen blir de väl blocket om jag inte lyckas ;)





året som varit


2010-12-31 @ 08:05:12
januari-
Massa snö ute och vi åker scooter i skogen. PÅ väg dit åker våran bil i diket, vi får dock hjälp med att bli uppdragna fort.

Massa pulkaåkning blir det. en tripp till Ullared för att inhandla kläder till Elliotts dagisstart hinns även med.  Elliott får sin andra kusin i slutet av denna månad dessutom, en liten Melvin.


februari
Firar att jag haft körkort i 8 år den 13:e februari.Elliott börjar inskolning på dagis den 4:e februari men blir sjuk de sista dagarna på inskolningen.  Jag ska börja jobba den 15:e men får börja med o VABA min första arbetsvecka förutom fredagen då A är hemma o är pappaledig.  Veckan efter får jag VABA igen. Dagisbaciller kallas de.


Mars

Nu är vi alla trötta på snön som inte verkar vilja försvinna. Vi köper en jättecool skinnjacka åt elliott som han är såå fin i! synd bara att han ska spy ner och förstöra den senare. Elliott blir återigen sjuk med HÖG feber och envis hosta som inte vill ge med sig. När han precis blivit frisk så blir han sjuk igen.  Vi går på personalfest där de dansas o has allmänt skoj =)  och även denna månad blir det shopping i ULLARED.


April

Månaden startas med att Elliott blir sjuk återigen. Under påskhelgen får jag de bästa beskedet, ett positivt gravtest..VI ÄR GRAVIDA =) ELLIOTT SKA BLI STOREBROR!!

dsc00676 (MMS)

 

Maj

Blir bjudna på på stor fest som min morbror håller i. Alla dricker o skrattar och har roligt- förutom jag då såklart. Får gå runt o dra en nödlögn om att jag har haft ont i huvudet och tagit huvudvärkstabletter o därför inte törs dricka nåt. Vilket iofs stämmer. Blir inskrivning hos Barmorskan.  Ingen sjukdomsfri månad denna månad heller; elliott har 40,3 graders feber som högst o är snorig o dan. Dagarna efter blir A och jag sjuka med halsvirus o feber. OCh veckan efter åker jag på maginfluensa. Mkt sjukdomar som sagt! Kusin melvin döps. Sedan får vi se lillasyster på UL för första gången.

Juni

Avslöjar hemlisen om att Elliott ska bli storebror här i bloggen. JAg går på mammaledighet o börjar inte jobba förrän slutet av augusti igen. Vi köper en pool som vi badar massor i. Elliott älskar att bada i den <3

 

Juli

Rutinultraljudsdags- de kan dock inte se könet så nyfiken som jag är så bokar jag ett privat ultraljud. Vi åker till öland på semester- har hyrt en mysig liten stuga där. Synd bara att de ska regna o va dåligt väder mest hela tiden den veckan, men elliott hinner iaf ta sitt första dopp i havet.

dsc00207 (MMS)

Elliott som annars hatar att åka bil sköter sig riktigt exemplariskt hela färden till och från ÖLAND

Augusti

Vi går på könsultraljud och får reda på att det är en flicka vi väntar. Vi bestämmer oss dock för att bara berätta för de närmsta vad det är som ligger i magen <3



September:
elliott Blir mer o mer medveten om att det är nåt i mammas mage. Han brukar pussa magen o när man frågar vart lillasyster är så pekar han på magen.  En kompis till mig får sitt andra barn, en liten flicka.


Oktober

Elliott åker på sin första ögoninflammation.  Vi åker på UL för att se om moderkakan flyttat sig, vilket den har så leila kan födas den naturliga vägen. A blir sjuk o man bara går o väntar på att han ska bli frisk, det är jobbigt o va gravid o ha två "barn" att ta hand om. Lider av hemsk halsbränna. Slutar o jobba i mitten av månaden för att gå på havandeskapspenning.

November:
mkt funderingar kring syster är de denna månad. Orligheter för om man ska hinna in till BB eller föda på motorvägen eller liknande.  De fixas o donas med tvättning av kläder o storstädning ofta, bara för att BOA in sig lite innan bebis kommer. MAn bara går o längtar o väntar efter bebis. 
A fyller 30 år och vi firar 6 år som ett par <3

 

December

Det hålls födelsedagskalas för mig och Elliott då vi fyller den 5:e och 10: de december. Vi går på Elliotts luciafirande på dagis Luciadagen. Dagen efter vaknar jag med värkar och Leila föds 17.20 efter en ganska snabb o intensiv förlossning utan nån som helst smärtlindring. Vi får stanna kvar i några dagar då hon har Gulsot. julafton firas hemma hos As föräldrar på morgonen sen åker vi vidare till mina föräldrar. Det busas o stojas som vanligt när elliott o hans kusin träffas. Alla vill sitta o mysa o gosa med Leila, vilket jag tycker är såå roligt <3 00.30 juldagen åker A på maginfluensa, på kvällen samma dag åker jag på de med och på annandagen åker Elliott på de med verkar det som. Som tur är verkar Leila ha klarat sig.

 

Eftersom de varit som de varit här hemma denna veckan så ska vi stanna hemma och fira nyår bara vi fyra i familjen, ska bli lugnt och skönt det =)

Ja, som ni ser har de iaf hänt lite detta år. Mkt sjukdomar har de varit, men sen har ju elliott blivit storebro oxå <3

 

Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!

KRAMAR







nyklippt ♥


2010-12-30 @ 15:02:34

Igår va systermoster Ellen här o klippte pojkarna i huset. Elliott vart jättefin- vart som en helt annan liten kille. HAn var så himlans långhårig ju! Tack så mkt Ellen






klänningar ♥


2010-12-30 @ 14:44:10
Idag har jag klätt Leila i klänning. Hon har hur många klänningar som helst nu i storlek 56- o de måste man ju passa på att använda innan de blir för små. Så därför blir de mkt klänning till vardags nu oxå har jag bestämt =) inte mig emot alls- så roligt o kunna fina till dom lite ju. På förmiddagen blev det en villervallaklänning som hon fick av sin farmor o farfar- men kräkbarn som hon är så vart vi tvugna att byta senare o då blev det en prickig o randig klänning som hon fått av sin mormor o morfar.







shopping o RS virus.


2010-12-30 @ 11:27:59
Är så grymt sugna på att åka iväg till stan på mellandagsrean o shoppa lite grann här hemma. Vi behöver köpa pyjamasar till lillan, babygym och sedan behöver A en jacka och lite sådant, o så har vi lite presentkort som ligger o väntar på att brännas upp. Skulle va skönt o komma ut lite- vi har ju bara hållt oss hemma nu sedan julafton i princip.

Vi pratade nästan om att åka en sväng så som imorgon. Men sen så va vi ju hos BVC igår och då sa BVC tanten exakt som hon sa när Elliott var bebis- att vi skulle hålla oss ifrån shoppingcenter o sånt eftersom de lätt kan få RS virus. Och att man ska vara extra noggrann med handsprit o tvättning av händerna OM någon av oss skulle bli förkylda.

Så ja, jag vet inte..jag velar verkligen om vi ska åka nåt eller inte...

Ni andra som har små bebisar, har ni varit o shoppat något??





BVC besök


2010-12-29 @ 21:43:15
Skrev ju om att BVC skulle komma på hembesök här hos oss idag. Eftersom elliott varit lite lös i magen idag med så kände jag dock att jag inte ville att hon skulle komma hit ifall han skulle smitta. Så ringde o frågade om vi kunde få komma till VC istället..och det gick självklart fint.

Leila var 53 cm lång, vägde 3970 gram o hade ett huvudomfång på 36 cm när hon föddes.

den 20:e när vi vägde henne senast (6 dagar gammal då) vägde hon 3800 gram.

Nu är hon 54,5 cm lång, väger 4010 gram o huvudomfånget är 36,5. Så lillan växer så de knakar =)



Just nu håller hon på o ligger o gnäller o skriker i sin pappas famn, hon har haft en sådan period runt 21- tiden nu på kvällarna. Inget hjälper typ.

Ska väl ta o umgås lite med A o henne nu innan det är läggdags.





Vistelsen på sjukhuset.


2010-12-29 @ 21:15:12
Har knåpat ihop en berättelse om vistelsen på sjukhuset nu med för er som är intresserade av att läsa;

Dag 2- dagen efter förlossningen

Efter en snuttig o mysig natt som nyblivna tvåbarnsföräldrar vaknar vi upp utan knappt nån sömn alls (så som det är när man precis fått barn) med siktet på att få åka hemåt. JAg saknar elliott något enormt o känner att jag hellre vill vara hemma än o ligga på BB. Blir så deprimerad av sjukhusmiljöer.

Runt 9 tiden kommer läkarna in o gör ronden. Allt ser jättefint ut och de håller upp henne mot fönstret för att se så hon inte är gul. Men nejdå- det är absolut ingen fara. En liten stund senare kommr sköterskan på BB in med en bilirubin mätare. Hon säger att hon tycker att leila ser gul ut o att hon ska mäta för säkerhets skull. Värdet visar sig vara 154 vilket är en liten bit över solgränsen. De tas blodprov för att kunna mäta bilirubinmängden närmre, och då visar det sig att de till o med låg på 179 en timma senare.

Vi blir förflyttade till special BB där man får ett rum som iaf har tv. Vilket känns lite skönt för mig iaf så de finns något tidsfördriv.  (det är de enda positiva jag tänker just då)  A måste åka hem eftersom vi inte har någon barnvakt så de blir vi två flickor ensamma i ett främmande rum.

Leila får ligga i en sån där vagn med genomskinlig plast och i den ligger ett litet "solarie" som hon får ligga på och sedan är det som en dräkt hon får ha över sig när hon ligger där.
Hon tycker inte alls om att ligga där; jag får sitta bredvid o sjunga o smeka henne i pannan- då är hon relativt lugn. Enda gången jag ska ta upp henne är vid blöjbyte eller amning.



Är så inne i det där att jag inte ens hinner att äta. Finns ingen där som erbjuder sig att serva mig med maten från matsalen- och jag kan ju inte lämna henne ensam där medan jag hämtar maten. De springer in alla möjliga sköterskor osv, en del har vett till o knacka andra bara kommer inrusandes och sådant gillar jag inte!

Senare under eftermiddagen tas det blodprov igen;De blir problem med att hitta kärl o sticka i så resultatet blev två hål i ena handen o sen fick de ringa på en Neonatalsköterska som fick göra provet i hennes ena fot istället. Hon ser ut som en nåldyna stackaren!och då har värdet stigit ännu mer.

Nu tycker de att hon ska få tillägg i form av NAN som sköterskorna kommer in o ger henne var tredje timma. under kvällens o nattens gång. Först ska jag ge henne bröstet o sen ska jag ringa på dom så de kan mata henne.

Dag 3 - skickas till NEONATAL

Sitter o hoppas på att denna dagen ska bli dagen vi får åka hem. Eftersom hon solat hela natten o fått tillägg så allt ska komma ut fortare via avföringen så vill jag innerligt att allt ska vara okej nu. vilken liten minskning som helst är ju bättre än att de ökat.

Det kommer in en sköterska som väger leila, 3720 gram väger hon. vilket är helt okej eftersom man får gå ner till 10 procent av förlossningsvikten.Sedan får vi gå bort o ta blodprover igen =(  De är återigen problem med att kunna sticka henne, men efter ett tag får de ihop de. Värdet visar sig ha stigit ännu mer dock och jag bryter mer eller mindre ihop när jag ska ringa till A som är hemma hos elliott o ska komma in senare på besök. Stortjuter o får knappt fram ett ord i telefonen. Stackars våran lilla sessa...o va jag saknade elliott MASSOR!

Vi blir iaf förflyttade till Neonatalen för solning där.Får veta att vi fortfarande får ha kvar rummet på special bb eftersom de inte har några familjerum lediga på neonatalen..de blir ett himlans spring emellan till att börja med eftersom det är en bit att gå och mitt lokalsinne är noll typ.

Leila hamnar i en bädd i ett rum där de ligger som en filt med en slinga under henne och sedan är det som lysrör ovanför bädden också. Sedan får hon ett par solglasögon i tjockt tyg som gör att hon inte ser något alls. Till o börja med blir hon lite skrämd o ledsen. De sätter i en sond som hon ska matas genom, 19 cm in går den. Hon får inte ammas, utan ska få ersättning via sondmatning tills hon är bra igen. Detta är för att hon ska kunna kissa/bajsa ut snabbare o för att de ska ha koll på hur mkt hon äter. O ja, där sitter jag i en fotölj bredvid henne o bara bryter ihop o stortjuter inför personalen mitt i allt.

Inte nog med att hon ska ligga där o inte se något o vara rädd, hon har en slang ikörd genom näsan, o sen får inte jag vara hos henne under natten heller. Så liten o så hjälplös. De tröstar mig snabbt o säger att det är helt okej o bli ledsen- det är inte lätt o se sitt nyfödda barn fara illa o speciellt inte under dag 2-3 efter man fött heller..det är då alla känslor svallar som mest ju.

Sedan kommer de in från  special bb in till rummet o säger att jag inte får ha kvar mitt rum på special bb eftersom de har platsbrist o det finns andra som behöver rummet bättre. Jaha..vart ska jag ta vägen då? och de vill dessutom att jag flyttar mig så fort som möjligt.( Lätt o göra de när man inte har nånstans o ta vägen)
Till slut kommer sköterskan tillbaka igen o säger att hon fixat rum åt mig hos astrid lindgrens..men det är alldeles för långt bort...skulle ta en evighet att gå dit o därifrån.

En supergullig sköterska på neo kommer iaf senare in med glatt besked åt mig; hon har lyckats knåpa ihop ett rum åt mig på neo avdelningen. Hon tyckte alldeles för synd om mig...att jag borde få ha nära till min dotter o att jag absolut inte skulle behöva gå så långt nyförlöst och allt. Det var en lättnad!

A kommer in senare under förmiddagen och blir ganska så medtagen o ledsen han med över att se henne ligga där.. Men hon kämpar på bra o gnäller inte nånting.. Superduktig tjeja! Alla som tar hand om henne där inne i rummet är riktigt förvånade över hur bra hon tar det ändå- de flesta hade legat o varit jätteledsna av panik förr eller senare menar de på.

Under senare eftermiddagen/början på kvällen tas de nya blodprover- A och jag sitter o väntar o väntar på att få höra reslutaten på dom.  JAg smiter iväg till rummet för att pumpa lite grann. Och när jag väl sitter där så kommer en sköterska o A in med leila i vagnen o berättar att värdet har sjunkit massor så hon inte behöver sola mer som de ser ut.  Vi pustar ut båda två o känner att äntligen händer det lite positiva grejer =) Jag är överlycklig över att min lilla tjeja inte behöver ligga ensam i ett rum utan sin mamma under natten o att jag slipper sova utan henne.

lillan får NAN via sin sond på kvällen inne på vårat rum <3

Dag 4- tjoho.
Morgonen därpå tas proverna tidigt på morgonen av jättetrevliga sköterskor. Sen får jag gå o vänta o vänta o vänta på svaren. De brukar vanligtvis ta 1-2 timmar innan man får veta resultatet men denna gången tar de typ över 3 timmar o till slut blir jag så otålig så jag ringer på dom. Vi behövde ju veta hur de blev, jag behövde ringa till A o berätta va som skulle ske eftersom han skulle komma in på besök. Då kommer sköterskan in o berättar att jag snart får påhälsning av en läkare som kommer göra sin rond med provresultat. 

När läkaren väl kommer så får jag självklart lite negativa besked igen! Lillans värde har ökat lite grann igen så de ligger lite över solgränsen. Läkaren säger att vi kommer bli skickade till special BB återigen så hon kan stanna där för observation. Frustrerad o ledsen blir jag över detta, kanske får man inte åka hem till helgen iaf =(

Ringer till A o berättar läget men när jag kommer innanför dörrarna på neo igen (man fick inte ringa därinne utan fick stå utanför o ringa) så möter jag den där underbart snälla sköterskan som vi haft igen..och hon säger världens raraste o underbaraste grej "ni kan ju inte bli skickade tillbaka till special bb eftersom ni redan blivit utskrivna därifrån en gång." (hon förstod inte hur läkaren hade tänkt med det) Och så sa hon att hon skulle prata med läkaren om det o föreslå att vi kunde få åka hem o vara hemma o sen åka in på återbesök dagen efter.
Snacka om att det lät som ljuv musik i mina öron. Springer o ringer o berättar läget för a direkt!  Och när läkaren senare kommer in och säger att vi får åka hem och att de nog inte ska vara nån fara om värdet stiger ytterligare eftersom solgränsen höjs ytterligare efter de blir 3 dygn gamla ...ja då blir jag överlycklig! TJOHO =)

Äntligen kunde livet som tvåbarnsfamilj få sin början.

Inge mer sjukhus- äntligen får man ha lite privatliv igen =)





Oj oj oj..


2010-12-28 @ 16:52:57
två hela veckor sedan man fick barn- och resultatet av detta? har redan gått ner ALLA mammakilon plus ett par kilon till. Hur skumt är inte det? hade typ 0,7 kilo kvar häromsistens men efter en släng av maginfluensa så är allt o mer därtill borta som sagt! Hur kunde de gå såhär lätt??

Nu gäller de bara att försöka o tänka på va man äter lite så man inte går upp igen.


PS. jag längtar efter lite varmare temperaturer o att vi ska vara riktigt friska o krya så vi kan ge oss ut på promenad med syskonvagnen, har inte hunnit inviga den ännu ju =/ DS.





2 veckor ♥


2010-12-28 @ 16:36:16
i hela två veckor har vi nu fått ha våran sessa Leila hos oss. Två helt underbara veckor fyllda med både tårar o skratt. Hon är så underbart söt o go. Hon sover mest hela tiden, helst ska hon ligga nära nära i famnen. De gillar hon bäst- lägger man ifrån henne i vagn etc så blir hon oftast ledsen. Naveln tappades för ca en vecka sedan (man hinner inte direkt ha samma koll som man hade med första barnet, tänker att man ska skriva upp..men sen dyker de upp nåt annat- o minnet är som en guldfisks just nu)

hon sover riktigt bra på nätterna- kan gå fyra timmar mellan målen då om hon är trött. Storlek 50 är typ för litet- så nu kör vi på storlek 56..har massa fina klänningar som hon fått i just den storleken så de är väl bäst o börja använda upp dom snart nu..hihi! Fullkomligt älskar att få klä upp henne i rosa kläder- o lila med såklart =)

Imorn kommer BVC tanten hit för att väga o mäta henne. Julen kom ju emellan o då va hon ledig så första vägningen med bVc blir inte förrän imorn. Ska bli spännande o se hur mkt hon gått upp sedan vi va inne på lasarettet o tog gulsotprov o vägde henne sist. de va 8 dagar sen o då vägde hon 3800 gram så jag gissar på att hon säkert väger runt 4500 g nu eller nåt så bra som hon äter ;)

Har gett upp de där med amningen nu- så nu kör vi bara på flaskan. A fick ge henne ersättning när jag hade maginfluensan eftersom jag inte hade kraft, energi eller ork o knappt fått i mig nån vätska. Och efter det så gnällde hon bara såfort hon hamnade vid tutten o tuttade nån gång o släppte igen. Så nu blir de bara flaska.. känns jättetrist att de blivit så. Men samtidigt så vet ju jag att hon får i sig så mkt som hon behöver då med istället för att trixa med o amma en stund o sedan ge flaskan efter.
Huvudsaken är ju trots allt att hon mår bra

nyfödd "liten" leila


två dygn gammal liten sessa efter att hon ÄNTLIGEN fick komma in till sin mamma efter att ha legat o solat på NEO hela dagen.

två veckor gammal...elliotts gmala trogna följeslagare alf finns som ni ser med i bilden denna gången med.

 








Gläppning av kylskåp.


2010-12-28 @ 16:09:45
Lilleman har blivit storkillen nu..de märks mer och mer. Han trotsar o trotsar samtidigt som han är jättenyfiken på sin lillasyster. Han har kommit på de där me o öppna kylskåpet. Så han gör banne mig inge annat än o gå och gläppa o öppna kylskåpet hela tiden. Han ska ha än de ena o än de andra..men när han väl får de sen så äter han inget i alla fall. o river ut allt möjligt som han inte ska o inte får röra gör han me ur kylen. Sen har han börjat att spotta ut grejer med...speciellt vatten! han kan komma o säga att han är törstig- för att sedan stå och spotta ut de o illflina o torka ut de.
Sen kan han få för sig att han ska gå ut o hämta ved. Då tar han o lastar ur den veden som ligger i vedkorgen o går o hämtar sina skor o tar på sig- sen ska pappa prompt följa med honom ut o hämta ved.

Annars så har han ju då dragit ut en stol ur sitt rum o ställt fram ute i tvättstugan där vi har skötbordet..där står han och kikar på när det är blöjbyte på leila. Han ska följa med varje gång man ska ut där, och assisterar gärna med en blöja ur lådan. Duktig storebror är han då

ja trots hyss, bus så är han ju världens goaste kille- vi älskar honom oändligt mkt oavsett va han gör såklart.. de måste ju märkas på ett eller annat sätt att de reagerar på att de finns ett till barn i huset som kräver mammas o pappas uppmärksamhet. Nästa vecka ska vi börja "vardagslivet" igen. Då börjar A jobba, ska bli spännande o se hur de går!

Elliott kör på sin lillasyster när hon är ledsen..

låtsasbrandmannen testar en av alla sina julklappar

tokstollen







Bättre?


2010-12-27 @ 07:51:06
Tjoho, känns som att det börjar att vända nu när de gäller maginfluensan (peppar peppar). Har inte behövt springa nåt sedan igår på förmiddagen. MEn har iofs inte ätit något nämnvärt ännu- ska ta o testa en rostad macka snart.  Var en riktig pärs tidigt på morgonen där igår- de körde såå pass i magen så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. fick hålla mig i dörrkarmen när jag skulle gå ut o några sekunder senare vaknade jag upp hållandes i handfatet o sen när jag väl gick utåt som föll jag ihop på vardagsrumsgolvet. Riktigt otäckt va de-både med svartnandet för ögonen,smärtan och så slog de lock för öronen.
Lilleman verkar de inte va nåt fel på idag heller, de första han ville ha imorse var "lelle" o nu har han sprungit runt här en bra stund o gjort massa hyss, skönt de!

Kan inte säga annat än att min sambo A är världens bästa såsom han tagit hand om barnen nu när jag varit dålig, och sen så har han varit såå underbart hjälpsam o fixat o donat sedan sessan kom, vad vore jag utan dig

Så, nu har jag äntligen haft tid till att skriva av mig lite här vid datorn igen, har inte hunnit sitta på några dagar nu igen. har ju blivit sms inlägg o nåt inlägg från sambons iphone. Men nu så kanske de vänder, nu kanske de finns lite mer tid igen. För nu hoppas jag att vi får vara pigga o friska snart igen!

Önskar er alla en trevlig start på veckan,
kramar








såhär sött sov sessan hos sin mamma igår. ...


2010-12-26 @ 16:30:14

dsc00721 (MMS)

såhär sött sov sessan hos sin mamma igår. Läget här hemma är inte så roligt just nu. Igår hade a maginfluensa och idag har jag och elliott legat däckade. Tur att a är bättre så han kan ta hand om lillan, som fortfarande verkar pigg. (Peppar peppar) god fortsättning till er alla!






sessan leila ♥


2010-12-25 @ 07:35:40







Leilas resa ut - en förlossningsberättelse


2010-12-24 @ 00:31:30


runt 7- tiden
på morgonen gick elliott o jag upp.. kände då att jag fick lite ont i ryggslutet lite då och då.
de var dock inge jag funderade på vidare så eftersom man inte längre vågades hoppas, hade ju ändå haft ont där mkt i slutet så när de kom o de ändå bara var några stycken på en timma så va de väl inge med det inte..de kändes ju knappt alls. tyckte d var svårt att avgöra.
men sedan kom de faktiskt lite tätare o tätare o värktimern åkte igång på datorn..o emellan varven passade jag på att förbereda lite ifall att.
runt halv 10-tiden ringde jag efter a så han fick komma hem. kände att jag inte var så bra mamma åt elliott just då.
testade att käkantabletter o duscha för o se om ryggontet  försvann- men de gjorde de inte så inga förvärkar där inte.
12.30 tiden kom a's mamma hit för o äta lite lunch, o då satt jag mest i soffan o klockade värkar. de kom nu med 6-7 minuters mellanrum. ringde in till förlossningen vid halv två. BM frågade mig hur jag ville göra (med risk för att få åka hem igen) men jag kände att eftersom man ändå va omföderska så va de nog lika bra att åka in en gång extra ifall att.
så vi satte oss i bilen runt kvart i två. väl i bilen kom värkarna tätare. ; var 4:e minut mellan varven.
14.20 var vi inne på förlossningen..vi fick gå in o sätta oss i ett rum..kände då hur värkarna hade avtagit lite o inte kom lika tätt längre- så där satt jag o bara sa shit vi kommer att bli hemskickade igen.
15:13 blev kopplad för ctg kurva o under den tiden hade jag alldeles för några värkar (enligt mig som satt o stirrade mig blind o kände hur hemfärden närmade sig). efter undersökning visar de sig dock att cervix är utplånad o att modermunnen är öppen 4 cm..
ctgn fortsätter vara ikopplad för att bevaka hjärtfrekvensen som ena stunden var hög o sedan gick ner ganska lågt.
16.00 kontaktas läkare för bedömning av frekvensen o de bestäms att det ska göras hål på hinnorna så en skalp kan sättas dit.
16.10 sätts nål o bastest tas.
16.20 tas det hål på hinnorna (inget vatten kommer) o skalp ctg-registrering inleds. Inget synligt fostervatten o modermunnen är nu öppen 5 cm.
Efter detta ändrar värkarna karaktär direkt. De blir mer intensiva o starka.och jag intar sittande ställning i sängen.
16.40 bestämmer jag mig för att testa o ställa mig upp för o se om barnet sjunker ner lite fortare. stannar i det läget i 10 minuter o andas genom värkarna med hjälp av barnmorskan. hade de inte varit för hennes hjälp med andningen o rullningen av höfterna så vet i tusan hur de gått. Till slut känner jag hur de trycker på som bara den o att jag nästan måste börja o krysta. får panik och ber direkt om att få hamna i sängen istället.
16.50 är det dags att börja krysta. Har nog aldrig varit med om en sådan otroligt intensiv smärta som de var ändå. Sist fick man ju ändå smärtlindring- denna gången hanns inte det med. jag krystar o tar i för kung o fosterland, och säger gång på gång jag klarar inte det här. Men barnmorskan, undersköterskan o A är underbart stöttande o säger gång på gång att de här klarar du. De enda jag tänkte på genom värkarna o krystningarna var att "kommer hon inte ut snart?"
17.20- 30 minuter efter själva starten på krystandet kommer hon ut i framstupa kronbjudning o när huvud o axlar är ute får jag ta ut henne själv (de sista som är kvar) Hon skriker innan hon är framfödd =) det är en söt o underbar bebis med mörkt hår som hamnar på mitt bröst. vågar knappt titta när de flyttar på naveln som ligger för därnere ifall att de sett fel på Ultraljudet. Men visst är det ett litet flickebarn, o vi bestämmer att ge henne namnet Leila Elisabet Karlsson vikt 3970 gram, längd 53 cm.
17.30 kommer moderkakan ut
och efter det sys bristningarna ihop, ett inre o tre yttre stygn.
20.07 skrivs vi ut till BB avdelningen istället.

Med andra ord kan man säga att förlossningen gick rätt fort ändå. när hinnorna hade gått så tog det en timma för henne att komma ut. Man var inte ett dugg förberedd på att de skulle gå så fort som de gjorde. Var knappt så jag hann med o fatta vad som hände.
Och denna gången klarade jag av att kissa direkt efter utan att de ens sved, o sen så var jag inte alls lika öm därnere som när elliott föddes.
måste säga att de va helt underbar personal på förlossningen som verkligen stöttade en o hjälpte en igenom det hela =)

har även en liten berättelse om vistelsen på sjukhuset- men den får vi ta senare.





God Jul kära läsare.


2010-12-24 @ 00:19:02

 

god jul till er alla önskar Emelie, elliott och Leila. Hoppas ni får en mysig helg med era nära och kära,

kramar






LÄGET.. 7 dagar senare


2010-12-21 @ 23:13:21
Tänkte för ett par timmar sedan passa på att sätta mig här o skriva ett inlägg o kanske börja lite smått på förlossningsberättelsen..men då va de visst nån som var snuttig igen. Så var bara att slänga fram brösten o ge henne lite grann.
Hon äter som jag vet inte vad. Eftersom jag inte fick ge henne någon ersättning de dygnet hon var på neonatal (eftersom hon bara skulle sondmatas med nan då) så blev de ju uppehåll i amningen- och visst pumpade jag ur några gånger- men de va så mkt som hände hela tiden så man hade knappt tid.  Så efter det så  har vi fortsatt att ge henne lite tillägg just bara eftersom jag inte vet om  hon får i sig tillräckligt via mjölken. O dessutom så kan hon ligga o tutta i nån timma o sen när hon släpper o man tar upp henne så är hon mer hungrig iaf- så därför får hon lite ersättning ändå.
JAg känner visserligen att jag jättegärna skulle vilja få amningen att fungera helt- att bara kunna amma henne. Men jag är rookie- vet inte riktigt hur man ska göra för att få igång de helt. Visst har jag väl ganska mkt mjölk nu ändå- men de känns mer som minimjölk eller nåt som knappt mättar. Och eftersom de vart som de vart med elliott sist- att han inte gick upp något när jag ammade så är jag livrädd för att de ska hända igen.

Leila är verkligen helt underbar- sover riktigt bra (än så länge peppar peppar) o äter runt varannan- var tredje timma nånstans. Lite magknip o sånt har hon-fast det är väl inte så lustigt med tanke på att hon får ersättning emellanåt. O man kan verkligen stirra sig blind på denna söta o underbara lilla varelse..för hon är såååå fin- tänk att vi lyckats få så fina barn <3

Elliott börjar väl mer o mer visa intresse för lillasyster. När vi kom hem till mamma o skulle hämta honom när vi väl kommit från universitetssjukhuset så va de första jag var tvungen o göra att ta upp honom o gosa o mysa med honom..så som jag hade saknat honom <3 Den dagen pekade vi o visade honom att de va lillasyster som låg där o allt..men han brydde sig ingenting alls.
Men sen efter det så har han faktiskt börjat o bry sig som bara den. HAn säger Leila o pekar på henne, om man frågar vart hon är så pekar han o säger "där" , han sätter sig bredvid när man håller henne o klappar henne försiktigt på huvudet, han stoppar i nappen i munnen på henne när hon är ledsen.
I morse när han kom in till oss efter han vaknat så pekade han på henne där hon låg o sa att han skulle "sitta daer" (bredvid) o där satt han o kikade på henne. Likadant så ska han gärna flytta med sig en stol till skötbordet o kika på när man byter blöja på henne. Ja, han verkar tycka om sin lillasyster mkt =)
Tvåårstrotsen eller syskontrotsen har gjort sig tillkänna dock. Han testar sina föräldrar till max. Han gör grejer han vet att han inte får göra mest hela tiden o trots att vi säger att han inte får göra de så gör han de ändå...med ett stort belåtet flin på läpparna. Och är de något han vill ha- som han inte får..gud nåde den som nekar honom det! Då lägger han sig raklång på golvet o illtjuter o skriker. Såfort han inte får som han vill så blir de tjut o skrik o rabalder. Känner verkligen inte igen min lille kille på det sättet.
Men så är det ju- det är inte lätt att få en till medlem i familjen som tar all uppmärksamhet som han varit själv om att få innan- han måste ju få hävda sig på nåt sätt o visa att han finns med <3


Så jag för att summera- det är full rulle här hemma. Man har knappt tid över till datorn o sånt längre- och på något sätt känns de skönt att inte behöva känna att man måste gå in o kika där o där för man är nyfiken..utan nu har man o göra ändå! O sen får man ta o försöka inse att den där fantasibubblan om att man ska hinna med det där o det där o vara så huslig o duktig- ja den finns inte. Den har spruckit.. man är inte mer än människa o man hinner inte allt hur mkt man än vill. Men sen tror ju jag att man måste komma in i de lite mer- hitta lite "rutiner" o tillvägagångssätt att göra saker som passar just oss oxå. (Vi har ju ändå bara trots allt varit tvåbarnsföräldrar i sju dagar.) För som de är nu så börjar man kanske på nån grej o sen helt plötsligt så dyker de upp nåt emellan med barnen- o då glömmer man eller hinner man inte med den grejen man påbörjat innan. Men de ska nog gå bra =)


Hoppas ni alla mår bra,
kramar





underbara sötnosar <3


2010-12-21 @ 20:57:38

lillasyster Leila ligger o sover i sitt babynest

Storebror Elliott passar på att provligga lillasysters babynest efter hon gått upp ur sängen. han stängde in sig i vårat sovrum o när jag öppnade dörren så låg han där o hade till o med tagit på sig täcket. Sötungen min <3

 

 

 

 









rätt gissat


2010-12-20 @ 21:25:43
fick in många gissningar av er, de flesta av er trodde faktiskt på flicka o fick ju rätt =)

den som var närmast var:
14 december-therese- sockenvägens söta
flicka  grattis!

sjukt att jag gissade på dagen innan o att hon skulle väga 3900g o va 53 lång.. ut kom ju en tjej på 3970g o 53 lång..så inte helt fel gissat iaf ;)

för övrigt tycker jag att de ibland är svårt att säga hon om henne- blir oftast han..lite pinsamt.





mina fina barn <3


2010-12-20 @ 21:19:20

såhär söta är mina barn när de åker bil =)



leila- lik storebror som bebis fast mkt rundare i ansiktet <3





återigen tack =)


2010-12-20 @ 21:12:06
återigen tack så mkt  för alla gratulationer och fima kommentarer..blir så glad , ni är så goa <3
har fått så många såna så jag inte ens hinner svara på varo en av kommentarerna =)

första gången man är inne här med dator sedan lillan kom. har inte haft tid eller energi till bloggandet..men nu ikväll fick jag iaf ett ryck ;)

Idag va de återbesök i motala igen. billirubinvärdet för gulsoten hade sjunkit med mer än 100 sedan i klrdags- så nu är allt som de ska =) o upp i vikt går hon med. 3970 vid förlossningen, 3720 på torsdagen sen i lördags 3780 o nu idag- 3800 så snart e hon uppe i födelselvikten igen. så skönt att vi nu äntligen kan koppla av efter den röriga starten o börja familjelivet på riktigt <3

elliott blir nyfiknare för varje dag som går- idag skulle han dra med sig en stol in till skötbordet o titta på när de byttes blöja o Leja säger han =)

förlossningsberättelse ska komma upp- men de dröjer nog ett tag till.

hoppas ni alla mår bra,
kramar





Myspys


2010-12-18 @ 20:27:54
Ligger här i soffan med vrldens sötaste Leila i famnen... Så härligt o mysigt. Väldigt lik storebror som bebis är hon. Har redan hänt att jag råkat säga elliott till henne några gånger. Snäll är hon oxå, jättesnäll. Och de är så skönt att få vara hemma nu o kunna få börja livet som tvåbarnsfamilj på riktigt. Provresultaten idag visade visserligen att de hade stigit.. Men solgränsen ändras nr de blivit3 dagar, så hennes värde låg på 305 o solgränsen är 350 nu så hemmavid får vi vara! Ett sista återbesök för koll av värdena blir de på måndag med. Sen så! Kommer inte bliså mkt bloggande nu till att börja Med. Har så mkt annat att göra- som att vara mamma till världens finaste barn, de är mitt allt! Hoppas ni mår bra. Kram





Äntligen hemma


2010-12-17 @ 21:58:38
Hej alla. Vad skönt de är att äntligen få vara hemma igen efter tre röriga dagar. Var under gåhem ronden i onsdags som de upptäcktes att leila hade gulsot. Så istället för att åka hem blev jag omhan skickade till spec bb för solning. Men värdet blev sämre till dagen efter o vi fick hamna på neonatalen Istället för intensiivare solning. Kraken fick ligga stilla inne på sytt rum och sola hela gårdagen o alla var så impademöver hur lugn hon Var. Dessutom blev de sondmatning med nan så de gula åkte ur kroppen snabbare. Så blev ingen amning igår o inte inatt heller eftersom de var tvunget o vara en viss mängd. Fick låna pump - men nu har de visst börjat rinna till under dagen o jag misstänker Mjölkstockning eftersom ja har några knölar dessutom. Kul att få sånt när man inte ens fått amma knappt. Vad gör man för att bli av med stockningen, tips mottages varmt. Återkommer när tid finns. Ska in till Motala och testa sessans värden imornmså de inte stigit. Håll tummarna. Hoppas alla Mår bra. Kram





nu är vi på spec bb. Leila solar eftersom ...


2010-12-15 @ 17:18:34

dsc00671 (MMS)

nu är vi på spec bb. Leila solar eftersom hon har gulsot. Kommer bli långa dagar de här..utan storebror :-( sen gillar hon inte att ligga där heller snuttig som hon är konstant.






Leila hjärtat tackar för alla grattis <3


2010-12-15 @ 10:55:54

dsc00667 (MMS)

Leila hjärtat tackar för alla grattis <3






Nu är hon här


2010-12-14 @ 18:54:54
Klockan 17.20 kom söta Leila Elisabet . 53 cm lång o 3970 gram o mörkt hår såklart. All har gått bra men fort. Lyckan är total!





Tjoho


2010-12-14 @ 10:43:26
I'm in labour (stavning?)





HMMM?


2010-12-14 @ 08:57:37
kanske, kanske inte?





BF+4 trettonde strykningen


2010-12-14 @ 07:01:01
Lucia igår- och varken någon stjärngosse eller lucia blev det.

Nu kan vi alltså stryka gårdagen, den 13e december. Så får vi se om therese får rätt dagen till ära..





december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke
, Annika 4250 gram och 52 cm lång
13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke,
emma 3520 gram och 49 lång flicka
18 Vicky 3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25





ORK?


2010-12-13 @ 09:04:07
BF +3 idag ..o jag känner mig helt orkeslös. Trött som ett as är jag, varit uppe o kissat en miljon gånger inatt o elliott vaknade runt halv 6 redan.

Sedan lade han ett par kräkor precis när jag pratade me A i telefonen =( o han som skulle på dagisluciafirande ikväll. Fast sedan dess har han inte kräkts någonting. Så tror att de kan va som de varit ibland förr- att han helt enkelt varit för full i magen o inte kunnat bajja. FAst iofs så stod han ju o hade en leksakshammare i munnen med, så kan ju varit att han stoppade den för långt ner i halsen!

Vill ju inte ha nån maginfluensa här nu inte- de hinns inte me att hela familjen ska bli sjuk!

O nu ligger killen i sin säng, jag hoppas på att han ska somna så jag kan sova en stund med. Men kan såna mirakel ske? sen vill jag att bebisen ska komma oxå om nu de första slår in ;)

vi hörs senare,
kramar





tolfte strykningen


2010-12-13 @ 07:00:00
Lucia idag- och varken någon stjärngosse eller lucia har de blivit ännu... känner inte ett smack!!

Nu kan vi alltså stryka gårdagen, den 12e december.

Tror inte att jag har så stor chans på att få rätt om att h*n kommer idag. Har hela tiden sagt att eftersom elliott var beräknad att anlända den 13:e men kom den 10:e så kommer denna att komma den 13:E istället för 10:E.



december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke
, Annika 4250 gram och 52 cm lång
13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke,
emma 3520 gram och 49 lång flicka
18 Vicky 3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25





NEj


2010-12-12 @ 19:22:08
nä ni, jag ligger inte på bb.. är kvar här i hemmets lugna vrå. Anledningen till att jag inte skrivit nåt idag är mest för att jag som sagt känner mig som en riktig gnällapa. Inget är bra, vill ju bara att h*n ska komma ut nu så man kan få sluta gnälla o undra nån gång..haha!

nu ska jag faktiskt snart duuscha o sen lägga mig i sängen o glo på tv i hopp om att morgondagen kommer fortare då. Imorn är de elliott o jag igen, får se va vi ska kunna hitta på då så han inte klättrar på väggarna kraken. Mamma är inte så rolig just nu när de gäller o leka o sånt ju!

önskar er alla en fortsatt trevlig söndag,
kramar





inget?


2010-12-12 @ 12:49:39
jag vet inte vad jag ska skriva- de slutar ändå bara me massa klagomål o gnäll...kan man få bli sig själv snart igen månntro?


Önskar er alla en trevlig tredje advent iaf =)

KRAMAR





elfte strykningen.


2010-12-12 @ 09:00:00
då va de bara o sätta igång med en strykning till då. Inge hände igår den 11:e o inge kommer väl säkert hända idag heller. Har nu gett upp hoppet om att h*n nånsin ska koma ut!

december

1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke
, Annika 4250 gram och 52 cm lång
13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18 Vicky
3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25





v 41 (40+1) BF+1


2010-12-11 @ 09:10:03


"Du: Är det jobbigt? Irriterande? Oroligt? Du är inte ensam. Detta är BF-datumets förbannelse! Man stirrar sig blind på ett datum och när det kommer och går kan allt kännas hopplöst... Men de flesta bebisar kommer innan vecka 42. så håll hoppet uppe! Snart får du hålla din bebis! Antagligen får du gå lite oftare till din barnmorskan för att kolla blodtrycket och lyssna på hjärtljuden.
Bebisen: Bara växer och växer....och växer."
från niomånader.se

Barnet

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer
från vårdguiden.se

Egna anteckningar: Nu tycker jag att du ska ta o komma ut lill*n. Vi längtar efter dig så. Och varje dag man vaknar upp utan o känna nånting så blir man nästan lite besviken på att du inte vill komma ut o träffa oss.  börjar känna mig som ett litet känslomässigt vrak just nu, bara gnäller o gnäller o tårar kommer de ilband me.
Det är inte lätt att försöka sluta tänka på att man vill att du ska komma ut
... man försöker sysselsätta sig så gott de går- men till slut blir ju allt tråkigt när man vet va man har o vänta på.

kom ut nu sötnosen vår <3





morgonmys ♥


2010-12-11 @ 08:44:01


såhär mysigt va de hos oss förut

det sprakade för fullt när de tänts i kaminen

Elliott låg i sin mammas säng o myste framför barnkanalen







tionde strykningen


2010-12-11 @ 00:00:00
11 december idag och BF-DAGEN  är förbi o med andra ord så kan 10 december strykas!

Hemma är jag fortfarande...

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18 Vicky
3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25





BF dagen snart slut.


2010-12-10 @ 21:00:50
Vilken eftermiddag det har varit. vi bjöd hit lite folk på födelsedagsfika o kaffe. Elliott o hans kusin w busade runt som vanligt o hade så roligt =) o han fick presenter av folk idag med-trots att han firades av dom i söndags. Tror att han var riktigt riktigt nöjd med sin födelsedag när vi lade honom runt halv sju förut. Jättejättetrött var han (hade inte sovit nåt på dagis) efter allt bus o stoj.

O ja, ingen broster blir de väl idag heller..skönt de..så h*n får en egen födelsedag!

A och jag har kikat på Knight and day, ätit pizza o så har jag vräkt i mig lite godis...är precis seg i bollen o trött nu. Så kommer bli till o lägga sig snart!

hoppas ni alla haft en fin dag!
kramar





Nu ni..


2010-12-10 @ 11:38:37
Nu blir det lite filmmys i soffan med en stoor eld i brasan..sen blir de elliotthämtning ab när filmen är slut typ!





BF- dagen och storebrors 2-årsdag.


2010-12-10 @ 10:01:19
Fredag, fredag, fredag...hur skönt är inte det? Inatt har jag sovit som en prinsessa om man jämför med de senaste nätterna. Har faktiskt bara hör o häpna varit uppe o kissat 3 gånger mellan 10-5 på morgonen..inte illa pinkat de inte med tanke på att de brukar vara ca 10 gånger annars(haha). Sen gav elliott mig sovmorgon till 5 i 7 i morse. Antar att vi båda var riktigt trötta - o man måste ju vara en pigg liten kille när de är födelsedagsdags

Vid sju kom killen tassandes in till mammas o pappas säng. Där satte jag på barnkanalen och gick o gjorde iordning "lelle" sen låg vi där o mös en liten stund. När han hade ätit den klar så gick jag o hämtade ett par paket som jag tyckte han kunde få nu på morgonen. Så han pratade o babblade när han höll på att öppna paketen då
♥ Blev en muminbok samt en tröja som han fick ta på sig till dagis idag. Resten av presenterna öppnar vi senare idag när pappa A är hemma oxå har vi bestämt =) Så nu är han o busar av sig lite på dagis sen får han komma hem o öppna massa roligheter =)

O inge nytt på syskonfronten heller =( Känner mig lite som ett nervvrak när de gäller de där just nu, bara satt o började o stortjuta förut utan att nåt utlöste de. Känner mig bara sjukligt trött på väntan nu, man är stor som ett hus o har ont både här och där o varje dag går man o hoppas nu! Sen är de ju faktiskt så att de va mkt lättare o va gravid förra gången eftersom man inte hade en till liten o tänka på innan då. Det är inte lätt att förklara för en tvååring varför han inte får ligga på mamma, varför han inte får sparka mamma i magen, och varför mamma kanske inte orkar lyfta runt o bära runt på honom när han är som mammigast.
Tycker att mitt kisseri har stannat av lite de senaste dagarna med.. har inte känt mig lika kissnödig som jag gjort innan. O sen tycker jag att broster inte rör sig lika mkt som innan..vissa stunder blir man nästan lite orolig o måste lägga sig ner för o buffa runt o känna så de verkligen är liv därinne. MEn det är ju iofs förståeligt- de är ju typ ingen plats kvar därinne nu.
I och med att det är BF- dagen idag med så räknar jag inte med att något ska hända idag. Det är ju bara 5% chans att föda på BF-dagen sägs det ju! Inte lätt o pricka in med andra ord ;)
omkring 5 procent av alla graviditeter blir överburna dessutom ( så risken för att gå över 42 veckor är inte så stor)

nää.. nu ska jag inte googla runt på massa statistik här..inge o strirra sig blind på!

önskar er alla en trevlig förmiddag,
kramar








nionde strykningen


2010-12-10 @ 07:05:00
10 december idag och BF-DAGEN  o med andra ord så kan 9 december strykas!

Hemma är jag fortfarande...

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18 Vicky
3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25






Liten har blivit stor, grattis på 2 årsdagen våran busunge ♥


2010-12-10 @ 07:00:00

första morgonen hemma..bara ett par dagar gammal.

o såhär ser han ut nu ;)

 

tänk att tiden går så fort..va inte längesen man låg på bb ju, o nu ska man snart få göra det igen ju!

Grattis pojken vår, du är verkligen världens underbaraste lilla person-varje dag med dig bjuder på massa skratt. och det är är väl inte så lustigt med tanke på alla skojiga ord du säger o hyss du gör. Mamma o pappa älskar dig massor






Snart dags för sängen..


2010-12-09 @ 19:54:12
Snart snart snart ska jag ta o gå o lägga mig faktiskt. Har verkligen inte känt mig på topp i dag, varit trött o slö hela dagen. JAg som brukar fixa o dona o inte palla me o bara ta de lugnt har idag faktiskt känt att de va skönt o bara vara. Det är klart..har man varit vaken sedan strax efter 2-tiden på natten me så sätter de väl sina spår. Låg ju o tyckte att jag kände lite värk i ryggslutet, så låg o vände o vred o vände o vred för o se om de var kvar.. o ja..sen kunde man inte somna bara för man låg o tänkte "tänk om de är på gång" o så tänkte man på hur man skulle lösa alla praktiska bitar me dagis o sånt i så fall. Vid halv 6 somnade jag om igen, en halvtimme senare kom elliott vankandes in i sovrummet o lade sig bredvid mig o myste o pekade på tvn..då fick man inte sova mer!

nähä.. säger godnatt nu,

vi hörs imorn alla kära läsare!


kramar





Årets julkort 2010


2010-12-09 @ 18:48:39

vi beställde för några dagar sedan årets julkort me elliott på från fujidirekt. Och idag låg de i brevlådan..Vart riktigt nöjd me jukorten faktiskt =)  vi har valt att inte ha någon "önskar blablala" text eftersom vi inte visste om bebis hunnit komma eller inte när vi skickar iväg korten..så vi tänkte skriva med en vattenfast penna där istället.






I tidningen


2010-12-09 @ 18:03:28

denna bild var med i reklamtidningen som kommer ut en gång i veckan här i östergötland när vi kikade igenom den igår...






Skotta snö..


2010-12-09 @ 13:42:05
Nu måste jag nog ta o ge mig ut o skotta lite snö innan det är dags o hämta hjärtat på dagis. Har hört att de åkt här utanför och plogat så antar att de plogat för garageuppfarten igen =(  o va gör man inte för att nåt ska hända?
skotta,skotta skotta


vi hörs senare





elliott testar sina nya leksaker ♥


2010-12-09 @ 11:08:31

elliott lagar frukost till sin mamma , elliott på sin trehjuling





en dag kvar


2010-12-09 @ 10:54:09
En dag kvar till BF- kan ni fatta? ska jag vara ärlig så trodde jag nog inte att jag skulle behöva gå riktigt såhär länge nånstans i mitt undermedvetna. Men nu så är jag inställd på ÖVERTID som bara den!

Har haft lite lite små värk i ryggslutet idag..men inge som gjort ont direkt. Kan lika gärna va att jag legat illa. Nu går jag mest o längtar o väntar efter vattenavgång eller att slemproppen går eller liknande.

O så som man håller på o letar efter tecken o allt så förstår ju jag att bebisen självklart inte vill komma ut ;P

Imorn fyller dessutom världens sötaste kille 2 år





åttonde strykningen


2010-12-09 @ 10:51:03
9 december idag o med andra ord så kan 8 december strykas!!

O hemma är jag fortfarande :( snälla bebis kom ut!!

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18 Vicky
3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25







Vatten.


2010-12-08 @ 18:46:48
När jag hämtade Elliott på dagis idag så fick jag se två stycken riktigt mysiga grejer =) Först såg jag på tavlan att han faktiskt hade sovit i över en timma idag (han har inte sovit mitt på dagen på länge annars) o sen berättade hans fröken att när de andra barnen hade varit ute o lekt o donat så hade Elliott o en kille till varit inne o lekt massor med vatten. Fick till och med se bilderna. Hon sa att de hade haft de såå roligt o att de hade vart jättejätteblöta.. o elliott han gillar ju vatten- de ve ju jag de =)


Nu ikväll när vi skulle åka o tanka bilen så sa jag det till elliott; "nu ska vi tanka bilen" då sa han "kanka biileen" hur många gånger som helst. En annan rolig grej han har för sig just nu när all julbelysning i form av julstjärnor är framme är att han går runt till alla fönster o pekar o säger "säärna" o likadant om han har stjärnor på sina kläder. Liten pojke har verkligen blivit stor, och på fredag blir han 2 år. Helt otroligt- o så blir han snart storebror med.

nu ska här kikas runt lite,
ha en trevlig kväll!
kramis





Hundhår o strumpludd


2010-12-08 @ 15:57:52
Oj vad dennA dagen gått fort.
Dagen har i alla fall ägnats åt elliottmys På morgonen och sedan lämning på dagis. Hade ju lite kalas igår och de blev en del hundhår i huset. Stör mig såklart på sånt så var bara o ta fram dammsugaren. Hittade även massa stora kockor med strumpludd vid Andreas sida av sängen..kul o städa när de ser ut såå två dar senare.
Dagens herrstrumpor e visst inte så praktiska ändå!!

Plockade undan trasiga leksaker samt leksaker som elliott är för stor för o plockade ihop de resterande i två lådor istället för fyra.där kan vi prata om skillnad om man säger så. Flyttade lite på hans bord o stolar samt hyllan med så vi kan sätta ihop spisen han Fick igår senare.

Sen har de pratats me bästaste Eva o inhandlats lite nödvändigt och så har ja laddat upp med massa ved härinne med ifall de skulle hända något. De va nog min dag innan hämtningen av buselliott  på dagis de. Nu fika, hörs sen





sjunde strykningen


2010-12-08 @ 12:56:22
8 december idag o med andra ord så kan 7 december strykas!!

Här sitter man hemma fortfarande, känner ingenting.

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18 Vicky
3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25

2 dagar kvar till BF.





en snöskottande prins ♥


2010-12-08 @ 12:06:43

mamma älskar dig ♥






I väntan på dig ♥


2010-12-08 @ 09:45:54






Kväll igen.


2010-12-07 @ 19:00:10
Ytterligare en dag är snart förbi.. Idag har vi verkligen legat i för att fåt ut broster elliott o jag. Vi har varit ute o skottat massa snö i två omgångar o  de va tungt. Sen ville Elliott bara springa ut i gatan hela tiden som var glashal- vainte lätt för en höggravid morsa o hinna efter. Höll på att halka o slå mig rejält ett par gånger.
Sen har vi varit framme på bynn o handlat.. o elliott har fått gå helt själv från bilen till bankomaten o fiket- med andra ord har jag fått springa runt o jaga honom på trottoarerna o inne på fiket när vi köpte tårta.

Sen ikväll har vi haft lite kalas oxå. Elliotts farmor o farfar samt kusin o hans mamma var här. Elliott fick en micki spis och tillhörande kastrullset till de, av hans farbror med fru o kusin fick han en emilfilm..mkt uppskattade presenter hos buselliott kan jag lova =)
JAg fick två presentkort på kappahl- o längtar tills man kan köpa lite såna kläder igen nu =) TACK så mkt <3

Nu ska jag ta o kika runt lite grann så får vi se om jag återkommer nåt senare eller om jag råkar somna.. ;P

ha en fortsatt trevlig kväll! kramar





v 39+4


2010-12-07 @ 08:19:22
o ingen bebis här inte =/

Vid den här tidpunkten i förra graviditeten hade Elliott kommit. (han föddes 00.26 i v 39+4)
tänk va de kan va olika! Och då hade ju värkarna börjat tidigt på morgonen i v 39+3.


Jag tror de blir en stor bebis som sagt..för kommer nog dröja mååånga dagar till =/
Lilla vännen, kom ut nu! mamma vill träffa dig!!

nåväl-3 dagar kvar till BF...





sjätte strykningen


2010-12-07 @ 08:17:25
7 december idag o med andra ord så kan 6 december strykas!!

Inte känt nåt inatt o känner inge nu heller ;(

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 BF ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18 Vicky
3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25

3 dagar kvar till BF.





7 december?


2010-12-06 @ 21:30:12
A har hela tiden sagt att den 7e december kommer h*n, min mamma säger likadant och häromdagen så sa min ena syster likadant med. De återstår ju dock o se om de blir så. Jag tror dock inte på det faktiskt.. jag tror inte de blir förrän tidigast helgen- LUCIA kanske?

fast samtidigt har A haft ganska mkt rätt på sistone,så vem vet??





måndagen snart slut.


2010-12-06 @ 21:18:47
Skumt egentligen att man ska va så himlans pysslig o donig bara för man är gravid. Ända sedan mitten av graviditeten har jag varit extra pedantisk här hemma känns de som. Jag tål inte att ha nåt ståendes framme på bänken- o står de framme på morgonen så måste jag ta hand om de det första jag gör.
Idag har jag städat..igen. Vill ha allt iordning o så nu ifall vi måste åka in nu nån dag i veckan ju. Då kan de va skönt o ha städandet gjort. Har dessutom bytt sängkläder överallt o tvättat ur tvättkorgen nästintill helt. Det är skönt det! Nu fattas bara urplockning av ren disk ur diskmaskinen o iläggning av lite smutsig disk- men de vill jag inte göra nu ifall Elliott vaknar. får bli imorn bitti det ;P

Imorn blir de till o ta sig en tur till ICA tror jag bestämt, måste köpa ett paket me blöjor till så vi har ett paket extra så de inte tar slut. Lite smör o mjölk går väl alltid åt med..så de finns grejer ikylen  så de klarar sig i några dagar. Blir eventuellt lite lite kalas imorn eftermiddag med om vi är hemma..så måste väl pyssla ihop nån tårta eller nåt liknande kanske? kakor o sånt har jag allt kvar sen helgens kalas- skönt de =)

om man kanske skulle ta o gå o lägga sig snart så de blir en ny dag?

hoppas ni mår fint,
kramar





JAhopp =(


2010-12-06 @ 13:03:02
Samma dilemma här hemma som på dagis- Lilleman vägrar o sova mitt på dagen verkar de som. har försökt i nästan en timma nu o han har sprungit upp 10-15 gånger o öppnat dörren o kommit ut. Så nu ger jag upp gott folk!

Det tråkigaste är bara att igårkväll var han jättesupertrött när vi lade honom runt halv 7 efter allt kalasande osv..men han var tvungen o resa sig upp ur sängen, tända lampan o springa ut genom sin dörr typ 20 gånger innan han somnade kvart över 8..vet inte va det är med honom- för han satt ju här bredvid mig i soffan en stund o halvsomnade till och med.

jaja..de är väl som det är. Hade bara varit skönt o få en liten lugn stund om så bara en halvtimma för o vila sig lite själv me ju..kan behöva de inför va som komma skall när de nu blir!?

jaja.. negativa emelie idag som ni märker ;P





4 dagar...


2010-12-06 @ 08:28:13
4 dagar kvar...





femte strykningen


2010-12-06 @ 08:24:42
6 december idag o med andra ord så kan 5 december strykas!!

Inte känt nåt inatt o känner inge nu heller ;(

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5

6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18 Vicky
3450gram o 51cm lång
19
20
21
22
23
24
25





Slut på kalasandet o snart slut på denna dag för detta året!


2010-12-05 @ 19:28:17
Huh, så skönt det är att kalaset äntligen är slut nu känner jag. O med de menar jag att jag nu hunnit plocka ur de rena som var i diskmaskinen o hunnit plocka i ALLA 11 kaffekoppar o typ 10 glas o massa tallrikar o skedar som blev från kalaset. Så skönt när man fått ordning på allt o bara kan ta de lugnt ju! speciellt nu!

JA, höggravid de är man o de känns med- trodde nästan att bebisen skulle börja göra anspråk på att få komma ut en stund förut när jag satte mig i soffan under kalasets gång så pass som de tryckte och ilade nedåt till..men icke sa nicke!
H*n har de väl så mysigt o trevligt därinne så h*n vill stanna ett bra tag till ;)

O så mkt fina presenter vi fick elliott o jag.

Elliott fick en röd trehjuling av sin mormor o morfar samt en långärmad tröja, en vileda städvagn med skurhink/mopp/sopset/sopborste av sina kusiner med moster o F, fåret shaun o timmy lamm film samt duplo lego med blixten Mcqueen av sina två mostrar, pengar av sin gammelfarmor, en väst med skotskrutigt mönster av min morbror o hans sambo. De har sannerligen varit en riktigt bra dag för honom. Han har bara fått massa leksaker som han uppskattar o allt har han lekt med till o från =)  Paketen från oss får han dock inte förrän han fyller den 10:e december. Är de så att vi är på bb så får väl den som vaktar honom ge honom presenterna i värsta fall ;)

O så bra presenter jag fick; fick en jättefin orkidé, två presentkort på 500:- vardera på kappahl och H&M (skitbra o ha sen när bebis kommer o man inte har nåt o ha på sig ju), en vit stickad mössa, två stycken gråa fina kuddar till soffan, o sen cult design ställ med diskmedel o tvålpump till köket i svart =)

tack så jättemkt släkten för allt fint vi fick <3

Ikväll blir de lugnt- blir väl den där wallanderfilmen som har premiär på canal plus ikväll kan jag tänka mig, o sen SOVA! imorn blir de massa bus o stoj här hemma för elliott o mig; dagis blir de ju inge förrän onsdag första gången.

Önskar er alla en trevlig söndag så får vi se om vi hörs nåt mer,
kramar





fjärde strykningen


2010-12-05 @ 14:05:43
5 december idag o med andra ord så kan 4 december strykas!!

Inget känns av idag heller!

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





3 år kvar till 30.


2010-12-05 @ 09:10:21
Då har man 3 år kvar tills man fyller 30 år- märkligt va åren går! haha.. Idag väntas de alltså kalas med den största delen av släkten. SEn får vi se om vi kan ta ett nån kväll i veckan me.

Men nu blir de strax att göra sig iordning sen ska vi tre ta en promenad fram till ica o handla lite grann inför dagens kalas.

önskar er alla en trevlig dag så hörs vi säkert ikväll!

kramar





Lördagkväll den fjärde december.


2010-12-04 @ 21:23:16
Inte blivit så mkt bloggande idag. Kan väl främst bero på att jag haft så mkt annat jag velat göra =) Har varit iväg o fikat lite grann, har röjt lite grann här hemma o sen har jag varit i skänninge på ÖB o sen hos syrrans poffen o fikat..mkt trevligt!
A o elliott har varit på omberg o åkt pulka en liten sväng med elliotts kusin o farbror så jag fick en liten stund till o greja själv. O sen va de kvar här hemma en bra stund o bara umgicks så jag följde med till skänninge.

Imorn är de då dags att bli ett år äldre igen, hela 27 år blir jag. De känns väl inge speciellt sådär längre. Känns som vilken vanlig dag som helst- bara de att man måste bjuda släkten på lite fika! så imorn blir de födelsedagsfika för hela slanten.
Fast just nu är nog ändå min högsta önskan på önskelistan inför födelsedagen att jag imorn kommer få snusa nyfödd bebis. Verkar dock inte som om de kommer att hända- det är inte många timmar kvar tills klockan är tolv. O ett eget födelsedagsdatum måste ju bebben få eller hur? annars så är den näst högsta önskan på önskelistan att man får värkar nån gång imorn kväll när allt kalasande o sånt är slut så att h*n kommer strax efter tolvslaget ;)

som sagt önska kan man-
sen tror jag absolut inte att de blir så men.. haha!

nä, mer än såhär blir de inte. kände bara att jag var tvungen o skriva ett litet inlägg så ni inte tror att de hänt nåt ;P

önskar er en fortsatt trevlig lördagskväll,
kramar





tredje strykningen


2010-12-04 @ 09:40:08
4 december idag o med andra ord så kan 3 december strykas!!

inte hänt ett shit ännu ;)

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





Bebismagen v 40 (39+1)


2010-12-04 @ 09:35:52


bebismagen v 40 (39+1)






Bebismagen v 40 (39+1)


2010-12-04 @ 09:35:51


bebismagen v 40 (39+1)






V 40 (39+1) -6 dagar kvar..


2010-12-04 @ 09:23:22
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 39+1 (i v40).
  • Bebisen väger c:a 3454 gram. *
  • Bebisen är c:a 51,1 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 97% av graviditeten.
  • Du har 6 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.
(från blimamma.se)

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

(från familjeliv.se)

egna anteckningar: värker som tusan i ena bröstet, hade flera krampattacker i ena benet inatt/i morses vilket inte hänt på ett tag. och emellanåt så trycker de på o ilar så dant så man inte vet hur man ska stå/gå/sitta.
NU får du ta o komma snart ;) vi längtar efter dig!!






v 39+0 o andra strykningen av gissningarna


2010-12-03 @ 06:55:21
3 december idag o med andra ord så kan 2 december strykas. Sorry Anne-Lie

jag är fortfarande kvar hemma o känner absolut nada!

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





En trött mamma


2010-12-02 @ 21:14:02
Det är nu en trött mamma som hoppar ner i sin säng för o få några timmars sömn. Kalaset var jättetrevligt- elliott lekte massor me sin kusin o hans leksaker. Dock va de riktigt snöigt busväder när vi åkte dit- men de va lugnare på hemvägen sen =)

Imorn är det fredag....wohoooooo =)

o så blir de antagligen en strykning av första gissningen imorn ;)

Godnatt allihopa,
hörs imorn.
kramar





Snart kalas


2010-12-02 @ 17:08:34
Nu ska vi snart åka iväg till Skänninge för att fira A's svägerska som fyllde år i helgen. Kalas med andra ord... Vi hörs senare, svarar på era kommentarer då... Lånar A's iphone nu. Ha de sålänge





Första strykningen i december


2010-12-02 @ 09:46:31
Nu har första decemberstrykningen ägt rum..de har iofs inte vart nån som gissat på den 1:a men iaf ;P
jag är fortfarande kvar hemma o känner absolut nada!

Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)

Nu är iaf hela november struket- men de va ju ingen som trodde på förlossning då så ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7 Emma 3400 gram 0 51 cm lång
8 Alfva 3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka, Tina 3679gram o 51 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång, louise&Isabella 3750 gram o 50 cm lång flicka
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





ÅTTA


2010-12-02 @ 09:41:14
Idag är det elliotts favoritnummer som gäller..såfort han ska räkna eller ser nån siffra så säger han just "åtta"

8 dagar kvar...





Huvudvärk.


2010-12-02 @ 09:40:07
Denna dagen är lite halvseg känns de som. Har huvudvärk =/. De är väl iofs inte så lustigt me tanke på natten som varit; har varit uppe på toa hur många gånger som helst, haft halsbränna, svettats som bara den o runt 12 kom elliott in o skulle bara ligga nära sin mamma (de är väl mysigt annars..men inte när man är stor som ett hus o inte får plats utan håller på att trilla ur sängen) o sparkades gjorde han med. Vid halv två gavs de upp o vi lade en sovandes busunge ihans säng återigen.

Sitter här o försöker fixa lite me julkorten, kommer självklart va en bild på elliott i år med =) .
ÄR VÄL HÖG TID O BESTÄLLA NU VA? varifrån har ni beställt o hur mkt kostade det?

nähä..om man skulle vila ögonen i några minuter innan man kikar vidare?

vi hörs senare,
kramar






De här med iphone..


2010-12-01 @ 21:09:17
Jag är grymt avundssjuk på min sambo som nyligen fick förlänga sitt abonnemang o passade på att skaffa en iphone4. Har lånat den några gånger o kikat i bloggen o läst bloggar osv..  men igår o idag när jag skulle kommentera så höll jag faktiskt nästan på att få lite psykbrott. Hann inte ens att skriva klart mitt namn förrän kommentaren skickades iväg (tom sådan) nää..man måste nog hålla på med internet o de ett tag för att fatta hur de fungerar tror jag.. och jag är väl inte direkt känd för att ha världens tålamod ju!

så.. låna men inte köpa blir nog min grej ;)

nu ska jag snart gå o lägga mig.

svarar på kommentarer imorn,
godnatt <3





Välkommen December ♥


2010-12-01 @ 13:01:35
Tjoho..Då var det äntligen 1:a december. Vilket innebär att det ÄNTLIGEN är rätt månad =)

9 dagar kvar...





Du har fortfarande chans o gisa när h*n kommer!


2010-12-01 @ 12:59:52
Snart börjar strykningarna av de första gissningarna...
Du kan va med o gissa när bebisen kommer du oxå. Bara genom o gissa datum vikt o längd

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;)

Nu är iaf hela november struket- men de va ju ingen som trodde på förlossning då så ;)


december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7
8 Alfva
3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





Barnmorskebesök v 39 (38+5)


2010-12-01 @ 12:52:53
Barnmorskebesöket gick jättebra som vanligt. Kändes dock lite deprimerande när hon bland det första hon sa när vi kom innanför rummet att hon hade bokat in en tid för kontroll för ev igångsättning. Så ja..en tid den 22 december fick jag för de =( jag hoppas verkligen innerligt att jag inte ska behöva bege mig dit och att jag inte ens behöver se henne den 15:e december som är nästa tid jag har.


vikten: +11 kg totalt sedan inskrivning (+10kg sist) - så hade gått upp 1 kilo denna gången..
hjärtljuden: runt 148
sf- mått: 37 ( 36 sist, så +1 cm)
hb värde: togs inget
blodtryck: (minns inte siffrorna)

huvudet hade flyttat sig ännu längre ner o var nu fixerat!

barnmorskebesök i samma vecka ( 39 38+4 me elliott)
vikten: totalt 16 kg sedan inskrivning
hjärtljud: 160 (140 sist)
Sf-mått:  35 (34 gången innan)

huvudet var fixerat.







Mitt i veckan igen.


2010-12-01 @ 08:23:30
Onsdag idag igen, vilket innebär att helgen återigen närmar sig med stormande steg. Skönt de.. Då kommer man ju närmre o närmre de utsatta datumet. Morgonens bus här hemma har varit att smula sönder smörgåsrån i soffan. Roligt enligt en viss liten kille, fustrerande enligt hans mamma. De är tur att han är så söt när han har fuffens för sig <3 Nu är de nog hög tid att borsta elliotts tänder och klä på honom. Vi hörs efter Bm besöket. Ha en trevlig morgon!