Smärta...


2010-11-30 @ 19:14:31
Haha, det är verkligen sjukt de här! Alltså smärta gillar man ju aldrig- men just nu vill jag inge annat än o bli utsatt för lite smärta så lill*n kommer till oss..

Please, give me some pain ;)


imorn är de iaf dags för BM besök- förhoppningsvis de sista innan bebisen kommer, för nästa tid är inte förrän den 15:e. Ska bli spännande o se alla värden o höra hjärtljuden igen o höra vad hon tror ;)

Nu säger jag godnatt, för mer blogginlägg än såhär blir de inte idag.

önskar alla en trevlig kväll o glöm inte att va me o gissa när bebisen kommer!

kramar





Hatar't


2010-11-30 @ 15:26:37
Varför ska de alltid krångla med försäkringskassan? Aldrig ska man få slappna av och sluta oroa sig...för då dyker nästa problem upp! Blir galen





Morgonbus i mammas o pappas säng ♥


2010-11-30 @ 12:35:27



såhär busig o mysig va elliott hjärtat imorse





Mätt o belåten.


2010-11-30 @ 12:24:14
Då va man mätt o belåten för en liten stund iaf. Blev fralla med ett par kötbullar o ost på o sen blev det apelsinskivor till efterrätt..mumma! De värsta är att de råkade bli lite juleskum sen med =/

Tog en liten promenad förut, stannade hos sis o hennes två barn så elliott fick leka av sig en liten stund. Sedan hem igen för o ge honom lite lunch o sedan lägga busungen <3

O nu sover han o har gjort det sedan 12 ungefär...hoppas han sover en liten stund nu så man kan koppla av lite själv med!







tävlar igen ;)


2010-11-30 @ 09:48:10

jag är med o tävlar om setet Ritsch Ratsch från Cult Design hos Ellas Inspiration tävla HÄR du oxå.

_________________________________






tävlar igen ;)


2010-11-30 @ 09:48:10

jag är med o tävlar om setet Ritsch Ratsch från Cult Design hos Ellas Inspiration tävla HÄR du oxå.

_________________________________

"Hos Tant Ulrika så deltar jag i utlottningen om ett presentkort från Starport Interiör - Heminredning & möbler i new England stil"!
_________________________________________________






Tisdag.


2010-11-30 @ 09:34:47
Godförmiddag.. Ja för morgon är de inte längre väl med tanke på att vi varit vakna sedan 5 ca?
O de första busungen sa när han kom in till mig i sängen på morgonen var självklart som i vanlig ordnin (iaf de senaste dagarna) "bil" "bixen" och så pekade han ut mot tvn i vardagsrummet. Men jag sa bestämt att "nej- vi får titta på de senare" då kröp han ner hos mig o vi låg o myste med barnkanalen i bakgrunden. Sa till honom att "Nu får vi sova lite till Elliott, SOVA" varpå jag fick svaret "mmmm".
Men inte somnade han om inte. Vi fick iaf ligga o dra oss en stund o de va väl alltid nåt. Inget dagis idag så busungen är alltså hemma o leker o donar för fullt. JAg satte igång filmen för en stund sedan så jag fick steka kötbullar i lugn o ro. Så nu har vi ungefär ett kilo färdigstekta kötbullar att ta upp ur frysen. SKÖNT o SMIDIGT!!
ÄR rätt seg idag med- men de är väl inte så lustigt antar jag, varit uppe o pinkat en gång i timmen förutom en omgång då jag var två gånger på en timma =/ man får väl trösta sig me att snart är de över...o då får vi träffa bebisen =)

De värsta är att jag egentligen som sagt vet med mig på nåt sätt att de kommer dröja ett par veckor till tills h*n kommer iaf. Men trots det så har jag faktiskt i ärlighetens namn börjat o leta efter tecken på att nåt är på gång. Varje gång man går på toa så hoppas man typ att slemproppen ska ha gått eller liknande... hur ska detta gå? kommer leta ihjäl mig- är ju ändå bara vecka 38+4 ännu. måste försöka tänka på annat.

Nähä, om jag skulle ta med mig elliott ut en liten sväng så vi får lite frisk luft? de är iofs -12,5 grader ute..men de går ju o ta på sig lite extra kläder ;)

önskar er en trevlig förmiddag,
kramar





Trött.


2010-11-29 @ 19:08:41
Känt mig trött o seg nu i eftermiddag/ikväll. Blir en dusch o sen vid åtta hamnar jag i sängen- då ska de kikas på Böda camping en sväng...får se om jag orkar se hela. Bäst o sova när man kan ju =)

imorn ska lillkillen o jag busa massor hoppas jag <3

11 dagar kvar...

hoppas alla mår fint!





Snart..


2010-11-29 @ 13:48:08
Snart dags o hämta lillbusen på dagis igen..såfort lasagnen är klar så är de dags att styra kosan mot fiket. Vart nämligen sugen på lite frallor till kvällen. Sen är de bus o bus som gäller =)

Har slagit in lite julklappar till A o elliott nu, skönt o avverka lite sånt emellanåt. O sen har jag faktiskt sovit ca 50 min. De va riktigt skönt kan jag säga..nu har man lite energi igen =)

Vi hörs sen





Gissa när bebisen kommer =)


2010-11-29 @ 11:26:59
De börjar närma sig nu sakta men säkert - Var med o gissa när bebisen kommer.

Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;) 

(elliott föddes i v 39+4, 10 december, o vägde 3490 gram o va 50 cm lång)

Så skriv en kommentar med vad du tror. har du ingen blogg så glöm inte att skriva mailadress så jag kan kontakta dig om du skulle vinna "bonusen"

såhär ser gissningarna ut i nuläget:

november

19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

29
30

december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7
8 Alfva
3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





Måndag- sista dagen.


2010-11-29 @ 11:11:00
Då va det en ny vecka igen och idag är det sista dagen jag går på min havandeskapspenning. Från och med imorn går jag på mammaledighet- vilket innebär att elliott nu bara kommer gå 15 timmar i veckan på dagis (uppdelat på tre dagar). Så imron är busen hemma och sen går han på dagis onsdag, torsdag fredag.
Passar därför på att njuta lite extra nu idag o bara ta de lugnt eftersom de säkerligen kommer vara full rulle här hemma imorn ;)

Var o handlade lite grann förut efter dagislämningen..tänkte att det är bäst o fylla på lite så de finns..man vet ju aldrig- kan ju bli en tur till bb nån gång i veckan (inte för jag tror det- men kan va bra o ha lite hemma iaf) JAg tror bebisen kommer stanna inne denna veckan oxå och komma tidigast nästnästa vecka!
De busas fortfarande massor därinne i magen. O molar o ilar gör de därnere o kissnödigt är de konstant...men snart slipper man de =)

nä. nu ska jag nog ta o lägga mig i soffan o se på tv o vila mig lite.

vi hörs senare,
kramar





tävlingar.


2010-11-28 @ 11:58:32


jag är med o tävlar hos Erika om en blender, bakmaskin eller en juicepress från Whiteaway.
_______________________________________________________________

"Jag är med och tävlar om en velourbyxa från Busiga Ungar Barnkläder hos Josefine, tävla du med HÄR"
_________________________________________________

http://2.bp.blogspot.com/_NoHt_Kl-IK8/TPLfLQPomXI/AAAAAAAADCs/xeUQLwkmKME/s1600/t%25C3%25A4vlingsbild.jpg

jag är med o tävlar om ett hemligt paket från Mykidoo, hos Erika,
____________________________________

 

Tävla hos LoveandPeace

_____________________________________________________

Jag tävlar om ett presentkort värde 200:-  från Qpix.se. Där hittar man Tackkort, Julkort, Canvastavlor och mycket mer!
Var med och tävla HÄR du med!

——————————————————

http://2.bp.blogspot.com/_E-ZZ8p03KjA/TNlJjtGwBOI/AAAAAAAAHz0/sgaqVrR4HHM/s1600/Picnik-collage-3.jpg
Jag är med och tävlar hos OFELIAS HUS om "juliga" priser.
1:a pris är den röda receptlådan i trä.
2:a pris är SANTA-nostalgisk zinkburk, plus NOEL-skylten.
3:e pris är den rödvita CHRISTMAS-skylten plus två plåthjärtan
_____________________________________________________





What a night.


2010-11-28 @ 11:49:06
Snö snö snö..ska de aldrig sluta o snöa ? visst det är mysigt me snö- men nu har de yrt runt så pass så att de typ är värsta höga drivorna ute i trädgården. Tänk om de inte hade yrt, då hade man kunnat åka pulka fram o tillbaka i trädgården (Eller jaa..Elliott hade kunnat göra de ju)  Fast de verkar inte yra runt lika mkt nu som de gjorde förut på morgonen iaf.

Gårkvällen var mysig- Jag lagade lite god mat..blev smördegsinbakad fläskytterfilé med philadelfiaost och till de potatisgratäng o rödvinssås. MUMMA..men fy vad äckelmätt man blev sen! Låg i soffan o mådde pyton o även fast man tog halsbrännetjosan innan man lade sig o ett par timmar senare så släppte inte den där brännande klumpen i halsen.
Inga presenter hade vi köpt till varandra- vi har ju så mkt annat på gång just nu. Det är ju en present nog att vi snart ska få snusa bebis =)
Natten  blev väl lite mer kaosartad då elliott kom in till oss strax efter tolv o låg o vände o vred o inte kom till ro. Till sist vart han riktigt sådär panikledsen..som att han hade jättejätteont nånstans. O det är så jobbigt när de blir så-för man vill så gärna hjälpa dom men de kan ju inte alltid visa vart de gör ont. Vi gick iaf upp, jag tog tempen..ingen feber som tur var! Men sen när jag skulle ta på honom en ny blöja så började han att gråta o illskrika sådär förtvivlat igen. Han vände o vred o de va såå jobbigt o se för mammahjärtat. JAg visste inte riktigt va jag skulle ta mig till så ropade på A som kom o tog upp honom lite.
När han väl hade lugnat ner sig lite grann så gick vi förbi tvn- då pekade han o sa "bilar" så de var bara att sätta igång filmen o sitta där glatt bredvid honom medan A gick o lade sig igen. Inte kunde jag komma till ro o lägga mig när Elliott va såndär. Då vill man ju bara va bredvid o trösta o mysa. Runt 1 sen satt han o slumrade till i soffan så vi gick in o lade oss bredvid pappa A. O när Elliott precis somnat om igen så fick jag självklart ett sms som gjorde att Elliott vaknade =(
Så där låg han igen o vände o vred o kunde inte somna, grät förtvivlat till slut.. o så sa han "pixten" så va bara o gå upp o sätta igång blixten mcqueen igen. Där satt vi o myste o ögonlocken vart tyngre o tyngre.
Till slut förstod vi va som va fel iaf- elliott hostade riktigt slajmigt ett par gånger o sen klöktes han o kräktes upp massa slemm. Han hade väl blivit så slemmig i halsen så han fick panik för att han inte fick upp de. Det täppte väl till totalt för honom! så efter ett par såna omgångar så va allt bra igen- och vid 3 kunde vi gå o lägga oss.

dock kunde inte jag somna förrän runt halv 5 tror jag klockan var. HAde ju busen liggandes hos mig- o de va trångt. Sen blev de en miljon kissningar på de. Så när Elliott vaknade runt halv 8 så va A så snäll så han tog med sig honom upp så jag fick sova ett par timmar extra <3

AA..fy vilken natt iaf. hoppas vi slipper såna på ett tag! JAg satt o tänkte de för mig själv, nu fattas bara att broster vill komma ut me när de är såhär. Men nej, inte nån broster här..o inte den minsta känning! de lär nog säkert dröja ett par veckor till.

Önskar er alla en trevlig förmiddag,

12 dagar kvar...
hörs senare






6 år ♥


2010-11-27 @ 12:44:35

Tänk att de nu idag är 6 år sedan vi blev ett par

6 år av lycka och kärlek. Det har hänt mkt på vägen men vi håller fortfarande ihop i ur och skur.

Tänk att vi tillsammans har skapat en så fin o underbar son och att vi snart blir en till, det är helt otroligt!

Ser fram emot att få spendera resten av mitt liv tillsammans med dig o våra barn älskling






Magbilder v 39 (38+1)


2010-11-27 @ 12:35:39

bebismagen broster i v 39 (38+1)


bebismagen med elliott i v 39 (38+2)





i vecka 39 (38+1)


2010-11-27 @ 09:01:00
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 38+1 (i vecka 39).
  • Bebisen väger c:a 3243 gram. *
  • Bebisen är c:a 50,2 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 95% av graviditeten.
  • Du har 13 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

från blimamma.se

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

från familjeliv.se







lite mer tävlande ;)


2010-11-26 @ 21:11:34
Jag är med och tävlar hos HAPPILY EVER AFTER om julkort från PrintsWithWings.
________________________________________________________________________


Jag tävlar tillsammans med En Bitter Blondin och Interiora.se om ett presentkort värt 300:- tävla här du oxå.
________________________________________






Fredagkväll.


2010-11-26 @ 20:54:06
Va skönt det är att vara hemma nu igen. Vi va väl hemma för nån timma sen, o de va så underbart att komma innanför dörren o mötas av värmen från kaminen. Elliott hade varit så snäll o mysig. Han hade till o med varit så trött på eftermiddagen så han hade somnat i sin mosters knä en liten stund- de händer verkligen aldrig annars!
O sen hade de gjort pizza som han hade fått smaka på o han hade suttit där o sagt "mmmmm" när han smakade. Strax innan vi kom hade han lagt sig med...så han va faktiskt lite halvvaken när vi kom hem ändå o kikade in i hans rum. SÖTNOSEN VÅR <3

Julklappshopping har de verkligen blivit till lilleman idag om man säger så ;) HAn kommer få sånt som vi vet att han uppskattar =) Sen köptes det även en juloutfit till julafton, o så blev de två par långärmade t-shirtar o två tröjor till honom med. Alla tröjor i storlek 92 är nästan för korta tycker jag. Vill gärna ha lite längre så man kan stoppa ner dom.
Haha..ja just de ja, köpte till o med ett plagg till mig själv med. Kände att jag behövde ha något tunika aktigt att ha o ha på mig sen när bebis kommit. Så en svart tunika följde med mig hem. Kommer att bli mkt långa tröjor till o börja med sen när h*n kommit (för o dölja fläsket) o sen en hel del med knappar.

Ja, de va en liten liten rapport de- vi får ta o höras imorn igen.
Snart slocknar jag..godnatt allihopa!





Thank god..


2010-11-26 @ 13:05:27
Yes, nu är jag äääntligen klar med städningen nu är de fredag på riktigt =)..så nu kan man ta de lugnt en stund. Ska kika runt lite o sen blir det en dusch innan det är dags att hämta buselibuselliott <3


såhär busig o charmig var han imorse =)
(klicka för förstoring)





38+0


2010-11-26 @ 09:34:41
Godmorgon på er allihopa, Eller ja..godmorgon o godmorgon kanske är synd o säga. Antar att många av er redan varit uppe ett bra tag (många småbarnsföräldrar som läser tror jag).
Är nyss hemkommen från dagis där jag lämpat av en styck buselliott, och som vanligt (numera) fick jag ingen kram o ingen puss..vilken liten snåljåp det är ;)

Idag blir de hyfsat lugnt. Hann o damma o ta toaletterna igår så idag blir de lite dammsugning o torkning av golv..men de blir i min egna lilla takt de. Sen hade jag tänkt att jag skulle försöka vila mig en stund. HAr verkligen varit kaos inatt. Inte tack vare Elliott utan den lill* därinne. Ibland har jag varit o pinkat en gång i timmen, några gånger en gång i halvtimmen. Så har de hållt på hela natten. O man har ju så himlans svårt o somna om efteråt me eftersom bus*n därinne lever tjolabaloo.
Undrar om den nånsin kommer o sova sen när den kommit ut?
De säger ju att bebisen inte rör på sig lika mkt de sista veckorna..men de har jag inte märkt nåt av...haha! Antar att de blir förlängning på graviditeten med andra ord.. om h*n bara kunde lugna ner sig lite grann iaf så de inte känns som att de blir så.

kan ju bjuda på ett par bilder med.. på preggot i sin alldeles för tajta fleecetröja..

förmiddagens outfit med andra ord ;) O ja, står inte lika nära spegeln båda gångerna som ni kanske ser ;)

 

14  dagar kvar kära vänner...






En tur till stan.


2010-11-25 @ 19:41:09
Imorgon eftermiddag har vi fixat barnvakt. Elliotts systermoster Ellen har lovat att ha honom så A o jag kan åka iväg till stan en sväng själva, utan barn o köpa lite julklappar o sånt.

Måste ju köpa lite julklappar till elliott o sen har vi ju några andra o köpa till med så. O så måste vi köpa födelsedagspresent till A's svägerska som fyller år på söndag.

Vi lär nog iaf inte vara ensamma på ikanohuset imorn inte..har ju varit löning o allt. Men det är ju skönt o ha de mesta köpt innan bebis kommer, för sen har man ju så mkt annat o tänka på.


Nä..usch- jag är såå trött o seg. Funderar i ärlighetens namn på att gå o lägga mig nu.. fast kanske se lite på tv innan man somnar? kalla mig tråkig- men jag är höggravid o har inte nån energi kvar snart känns de som..då får man väl ändå göra så?

önskar er alla en fortsatt trevlig kväll ,
vi hörs imorn.






Nostalgi..


2010-11-25 @ 19:04:32

MORGONMYS (inlägg för ett år sen)

2009-11-25 @ 09:39:05

____________________________________________________________________

22:07 (skrevs för två år sen)

2008-11-25 @ 22:12:32

"Nu ska jag gå o lägga mig hade jag tänkt. Tycker allt e så förvirrande nu.. många pratar om förvärkar o sammandragningar..har inte haft en enda..kan inte sluta tänka på de.. kommer ja nånsin få de? tänk om bebisen inte vill komma ut. tänk om ja får gå två veckor över tiden.. gaaaaah..vill inte gå över jul. Måste få min barnmorska till o lova mig de på nåt sätt. 

De enda ja märker av är att det är så trångt i magen så de spänner när ja rör på mig..e allt o stickningarna!


tänk om man inte märker av att det är dags? tänk om ja som tror att allt e normalt bara låtsas om som inge sen när de väl är dags? haha..eller de går nog inte iofs. så mkt frågor man har, men fattar ju själv att det är individuellt.



Ja o älsklingen såg på robert gustavssons lösvikt film förut..den va rolig..skrattade mkt vill ja lova!


Jag börjar bli orolig nu..inför allt som komma skall.

godnatt på er. kramar"

_______________________________________________________________

känner verkligen igen mig lite i de sista inlägget..jag är fortfarande lite orolig över att få gå över två veckor. Men denna gången är jag inte orolig över att de blir julafton. De är mer så att jag är orolig över att om man går över tiden så blir bebisen jättejättestor o kanske knappt kan komma ut den naturliga vägen om jag går två veckor över.
O ja...magen är spänd som bara den o ilar o sticker gör det för jämnan i magen ju.

O nu är jag mest orolig för att man inte ska hinna in i tid till förlossningen.. man vet ju ungefär hur de kan starta nu denna gången... men har ett barn banat väg innnan så kanske de går mkt fortare denna gång?





stört preggo?


2010-11-25 @ 18:33:43
jag måste nog verkligen vara ett av de mest störda preggona hittills..va kallar man de annars när man tycker att det är gott o äta pepparkakdeg? usch..undrar egentligen hur mkt jag vräkt i mig... dagens craving me andra ord!

Igår va de apelsiner, idag är det pepparkaksdeg. Undrar va de blir imorn?





Nu så..


2010-11-25 @ 12:53:58
Nu ska jag röra ihop pepparkaksdegen o sen ska jag damma av huset lite smått. Kanske hinner jag toaletterna med innan de är dags o hämta busen på dagis?






fler tävlingar


2010-11-25 @ 12:28:36

http://1.bp.blogspot.com/_dCL3BqlmD9U/TO10Q58WUzI/AAAAAAAAHfI/P6EVgakb3go/s1600/24%2Bnov%2Bbilar.jpg


nu ger  BOKHUNGER oss alla chansen att  vinna exemplar av den nysläppta Disney/Pixar filmen, Bärgarns hejdlösa historier.
______________________________________________________



Spelexperten.com sponsrar tävlingen hos MANSONDUST med ett spel som heter "Vem svarar först?"

___________________________________________

Jag tävlar om ett paket från Mam/ Bambino hos Mamma Malin.
Där man kan vinna nappar, napphållare och en Drink All Around Cup.

___________________________________


jag är med o tävlar om detta kuddfodral hos ANNIES BLÅ
______________________________________________

"Jag är med och tävlar om ett
presentkort värde 400:- från





Torsdag förmiddag.


2010-11-25 @ 10:46:13
Tänkte kika in o svara på lite kommentarer o skriva ett litet inlägg. Hade tänkt att börja städa lite efter jag kom hem från att handlat på ica (såna där nödvändigheter som varit slut) men då fick jag ett sms från mamma om att farmor ville bjuda på förmiddagsfika vid 11. Och när hon väl bjuder så vill man ju inte säga nej- söta farmor bakar så goda kakor o sånt.

Så nån städning har jag inte börjat med. Tänkte börja pula lite sen när jag kommit hem kanske. Men allt hinns nog inte med idag- det är ju faktiskt en dag imorn oxå.

Vet ni vad? jag är trött på att de ska blåsa o snöa så förgrömmat nu! Kan de inte bara sluta snöa o va några minusgrader så snön ligger kvar? den här blåsten gör ju att allt bara yr runt. HAr man skottat så är de ogjort nån timma senare ju, inte för att jag skottar i de skicket jag är i då..men de är ju synd om alla andra! Enda skottningen jag sköter just nu är den när de plogats här utanför o de är värsta snökockan bakom bilen när man ska åka iväg *tsss*

Föll förresten för en riktig frestelse idag när jag handlade..kunde bara inte låta bli:
http://www.karlsson.se/ProductImage/33788size1.jpg
Det är ju så gott med cloettas juleskum. Ska de va så ska de va de äkta ju =) Tur att man inte kan äta mer än ett par stycken åt gången...annars hade de nog redan varit slut ;P

nähä..ska ta o åka till farmor nu,

önskar er en trevlig förmiddag,
hörs senare

15 dagar kvar...





utomjordingar i bynn?


2010-11-24 @ 13:39:20


nope, de är ju bara elliott som tagit på sig en moppehjälm i storlek xl...han älskar hjälmar ;) hihii





En månad kvar max-Gissa på


2010-11-24 @ 09:56:55
Idag är det alltså den 24:E..en månad kvar till julafton och exakt en månad kvar till ev igångsättning eftersom jag kan ha gått 2 veckor över tiden då.

De har kommit in några fler gissningar på när broster kommer (datum, vikt, längd
, kön) och såhär ser de ut just nu..

För att komma till själva gissningsinlägget o vara med o gissa..klicka här

november
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7
8 Alfva
3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





mitt i veckan.


2010-11-24 @ 09:50:52
så va de då mitt i veckan igen, tycker de inte är annat än måndag-onsdag- fredag =)

Natten har väl varit sådär som i vanlig ordning..sprungit o kissat som en tok, sen runt halv 2 kom elliott in tlll oss o ville ligga emellan oss. Då sov man knappt en blund för de. De blir ju lite trångt, fast mysigt är de ju iofs =) Undrar om han ska hålla på såhär ett tag nu-vet inte hur många nätter i rad han kommit in till oss nu. De kommer ju bli extra trångt sen i så fall när bebisen kommer..haha!

O usch..sen va de så äckligt igårkväll med när jag skulle vända mig i sängen.. Fick värsta sura uppstötningen som typ satt kvar i halsen hur länge som helst sen. Vart tvungen o ta halsbränne medicin igen..tvi valen va jag hatar sura uppstötningar o halsbränna =(

Idag fick jag varken nån puss eller kram när jag lämnade lillebus på dagis inte, men han kunde iaf vinka o säga hejdå =) Sen tog jag faktiskt en tur till ica idag igen. Vart så sugen på apelsin o när man är gravid o verkligen vill ha nåt så kan man inte släppa de förrän man fått äta de ju ;) så apelsiner blev det, och sen några påsar saffran. Får se om jag ska ta o baka lite lussekatter någon dag. Tänkte först göra de idag- men det är skönt o bara ta de lugnt me ju ;)

nu ska jag kika runt lite här..

hörs senare

16 dagar kvar...





Men usch..


2010-11-23 @ 18:58:37
Just nu sitter jag här o hoppas på att bebisen kommer inom de närmsta för de här går knappt inte längre ju! innan kunde man knappt äta nånting utan att bli proppmätt- men nu de senaste två veckorna sedan magen sjunkit lite så har min aptit ökat något oerhört. Vissa dagar känns de som att man är hungrig konstant. Skulle kunna sitta o äta hela tiden..men tack gode gud så lyckas jag hålla mig ifrån de exakt hela tiden!
Kommer rulla fram om de blir två veckors övertid dessutom ju...vågar knappt ens tänka på de! BAdbollen emelie..haha!





Va tiden går fort..


2010-11-23 @ 13:52:06
Tiden bara rusar iväg idag känns de som. Sedan jag lämnade elliott på dagis har jag hunnit me o handla- var hemma runt halv 10. SEn satt jag ju här en stund. Sen efter 11 så blev de film och när filmen var klar så satte jag igång o steka pannkakor o nu när jag är klar me pannkakorna så sitter jag här en snabbis igen o vips så är de endast om 5-10 min dags att åka o hämta buselliott på dagis.

5 timmar är verkligen ingenting ju även om man bara slappar o tar de lugnt!De har faktiskt varit riktigt skönt o bara ta de lugnt o inte stressa o greja o dona massor. Tror jag behöver det nu såhär i slutet faktiskt! var alldeles för mkt förra veckan!

nähä, om man skulle klä på sig lite o starta bilen? för jag antar att jag kommer få skotta en massa snöbumlingar från garageuppfarten eftersom de varit här o plogat =/

vi hörs senare,
svarar på era söta kommentarer då =)

kramar





filmmys


2010-11-23 @ 10:52:28
nu blir de faktiskt lite filmmys för mig o bebis i magen här hemma. Passade på att hyra mig en film när jag ändå var ute o handlade förut. Parabolen funkar ju inte o jag fick stränga order av A om attjag absolut inte fick gå ut o klättra upp på stegen o försöka få bort all snö. Sen blir de lite cloettas juleskum tomtar med=)





tävlingsdags.


2010-11-23 @ 10:24:43


”Jag tävlar hos Familjen Korb om 300kr presentkort  från LittleFairies.se, tävla HÄR du också!”

________________________________________


Jag tävlar om en mössa och scarf med brodyrtext från Goosa
hos Agnes!

_____________________________________________

En mammas dagbok i samarbete med Hjärtat Mitt lottar ut ett presentkort till ett värde på 400 kronor

____________________________________

 


Jag är med och tävlar hos MANDYYS om en Garbo taklampa till ett värde av 822 kronor från storelight.

___________________________________



" Jag tävlar hos Moa om en Canvastavla (20x30) från Önskefoto!
Var med och tävla HÄR du också!

_______________________________




"Tävla hos Lindet om ett basplagg från Missäy. Tävlingen avslutas 27/11 kl. 20.00. Tävlingen hittar du här!"

 






I brevlådan igår..


2010-11-23 @ 09:59:47

 

Igår när vi kom hem från stan så låg det ett paket i brevlådan. Vad var de i paketet om inte Belly bandit vinsten =)  vilken bra dag de var igår =) Tack återigen agnes och my little star.

 









"den sunkar inte"


2010-11-23 @ 08:16:54
Godmorgon allihopa, fint väder vi har ute..eller va säger ni?STORM..isch! o till råga på allt så måste man ge sig ut i ovädret o lämna busen på dagis samt handla lite på ica. Men de finns ju inge dåligt väder- bara dåliga kläder eller va de är de säger!

Fick sovmorgon till tjugo över 7 i morse, de va inte illa pinkat de! Kan ju bero på att lilleman fortfarande är seg efter att varit uppe länge i helgen o så sov han inge mitt på dagen igår. Vid halv 4 kom han in till oss o lade sig o myste o sov som en stock.
När han sedan vaknade så pekade han direkt på tvn o sa "Ii" så jag satte igång tv'n. Men som vanligt när de snöar så fastnar snön på parabolhuvudet vilket innebär att de inte finns någon signal. Så jag fick helt enkelt säga " Den funkar inte"  varpå sonen inte va sämre o sa "den sunkar inte, sönder"

ja de va väl våran start på dagen det <3

Nu ska jag fortsätta ta o mysa me sonen som sitter o kikar på filmen bilar i brist på annat,
vi hörs senare

17 dagar kvar...

ha en trevlig förmiddag.





nedräkningen fortsätter


2010-11-22 @ 19:45:55
18 dagar kvar..





så sött..


2010-11-22 @ 18:33:49
Numera när jag frågar elliott "tycker du om mamma"? så säger han "tycka om mamma"

hur sött är inte det? tänk va mkt fint de kommer från en sån underbart söt liten kille...han är de bästa som hänt <3





åå..vilken härlig start på dagen =)


2010-11-22 @ 09:50:32
Hej på er alla, vilken underbar start på dagen vi har haft idag. Inte nog med att A är hemma idag, vi fick sovmorgon till strax innan 8 alla tre. Helt underbart ju! Sen låg vi o myste lite i sängen och sedan blev de frukost vid matbordet för oss alla tre, inte ofta hela familjen sitter samlad o äter frukost ihop ju <3

Sen kollade jag nyss in min mail, och fick se att jag hade fått ett mail av Sara där det stod att jag hade vunnit hennes tävling om ett hemligt pris från lilyochbrorsan TACK så jättemkt för att jag fick chansen att va me o tävla =)

Så ni ser ju själva vilken underbar dag man haft hittills- nu hoppas vi att den fortsätter så bra me..hiihi! men de tror jag nästan ;)

Om en stund ska vi åka iväg till Jönköping en sväng o kika lite grann, de blir grejt de!

Önskar er alla en trevlig start på veckan,
kramar





GRATTIS ÄLSKLING <3


2010-11-22 @ 09:45:33

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA PAPPA O SAMBO PÅ 30 ÅRS DAGEN <3






Puhu


2010-11-21 @ 19:53:20
Jahopp..då kan man ta de lilla lugna nu o bara vara en stund. Alla kalas är slut för denna gången. Nästa gång blir väl näst-nästa helg kan jag tänka mig. Tänkte nu ta mig en snabb dusch..sen väntar ensam mamma söker =)

hoppas ni  alla har en mysig söndagskväll
kramar





Och de fortsätter..


2010-11-21 @ 14:12:05
Ja 30-årsfirandet fortsätter här hos oss idag med. Igår va de ju tacobjudning för släkten- idag kommer de som inte var igår på fika om en liten stund. Huh, snacka om att de varit full rulle o kommer fortsätta o vara de tills de åker hem sen i eftermiddag!

Gårdagskvällen vart iaf jättelyckad, vi hade jätteroligt och maten räckte till gott och väl. De sista gick hem runt halv tolv-tolv snåret där nånstans och då hade lilleman legat däckad i sin säng i nån halvtimma iaf. Så med andra ord höll han sig vaken riktigt länge igår! Men fy va jobbigt de va att somna sen. Plockade iordning på de sista innan vi gick o lade oss o jag var verkligen dödstrött. Men bebisen därinne bara borrade runt med sitt huvud därnere så de stack och ilade o gjorde allmänt ont. Visste ju inte hur jag skulle ligga..o sen så va de spark o liv på't som det är 24-7 med för den delen. Men när man till slut somnade så sov man iaf gott fram till kissepauserna ;)

Nähä, man kanske skulle ta o göra sig iordning lite innan gästerna kommer?

Imorn är det A's riktiga födelsedag o han är ledig- så vi ska göra nåt..wiiiiie =)

hoppas ni alla har en bra dag,


19 dagar kvar..





värsta problemet..


2010-11-20 @ 14:10:44
Haha..de här me o va höggravid är inte alltid så lätt inte. Speciellt inte när man ska ta fram kläderna som man ska ha på sig under dagens gång. Just nu kör jag stenhårt på ett par fusk jeansleggings o har nästan på mig dom varje dag. Känner verkligen att jag vill ha något mjukt och bekvämt när jag rör mig. Visst mammajeans i all ära-de är jättebra med. Men såhär i slutet så känns de som att de blir så stelt o ha på sig dom när man ska försöka böja sig ner osv.

O finkläder- va är det? haha...ska ha kalas ikväll o imorn- har knappt nåt o ha på mig. Men de skiter jag i- tar de jag har o känner att jag kan ha!

shit vilka problems alltså ;P





tävlingar


2010-11-20 @ 09:54:02

"Jag tävlar om ett valfritt plagg för max 250:- från Röda Hund hos Creyla. Tävla här du med."
_____________________________________________________________________

Jag tävlar om denna vita labanfilt med valfri brodyrtext inne hos Milliez i samarbete med Goosa
Var med och tävla HÄR du med!

_______________________________________________________________________

Jag tävlar om en valfri Julgardin inne hos Milliez i samarbete med Textilonnet.
Var med och tävla HÄR du med!

____________________________________________________________

Jag tävlar om en Personlig Kalender inne hos Milliez i samarbete med Önskefoto.
Var med och tävla HÄR du med!

—————————————————

Jag tävlar om ett presentkort värde 400:-  inne hos Milliez i samarbete med MadeForKids.
Var med och tävla HÄR du med!

_____________________________________________________

Jag tävlar om en valfri Ängel inne hos Milliez i samarbete med Silverbiten.
Var med och tävla HÄR du med!

_________________________________________________




"Jag tävlar hos http://noonewantsforever.blogspot.com
om en matstol värde 2000:- från Babybjörn "

_______________________________________________

Jag tävlar om en filt från Villervalla hos Angelica i samarbete med KidzShoppen.
Tävla HÄR du också.
____________________________________________________


Jag är med och tävlar om ett presentkort från SUMOpix hos Angelica.
Tävla HÄR du också!






20 dagar kvar- glöm inte o va me o gissa ;)


2010-11-20 @ 09:41:49
Idag är det 20 dagar kvar till BF..Vill du vara med o gissa när bebisen kommer så klickar du här.

Såhär ser gissningarna ut just nu:


november
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7
8 Alfva
3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång
14 therese- sockenvägens söta
en flicka.
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25








Magbilder v 38 (37+1)


2010-11-20 @ 09:36:26

 

och här kommer Bebismagen samma vecka o dag me elliott...

 






i v 38 (37+1) - nu anses man vara "fullgången" tydligen.


2010-11-20 @ 09:30:00
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 37+1 (i v 38).
  • Bebisen väger c:a 3040 gram. *
  • Bebisen är c:a 49,3 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 93% av graviditeten.
  • Du har 20 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

(från blimamma.se)


Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

(från familjeliv.se)

egna anteckningar:
de märks att bebis är ganska långt nere nu, för sådan här aptit som jag har nu har jag nog inte haft på länge. Sedan har jag faktiskt ganska ont i ljumskarna o emellanåt borrar bebisen runt så pass så jag får ont på insidan av låren. O för att inte tala om värken jag hade "därnere" igår- kunde knappt gå ju!  sedan värker de ganska mkt i benen nu med. 
Ja..klagomål bara..men snart är vi där =)

ska se till o packa bb väskan packad idag, fick skötväskan packad igår iaf =
)







tjoho =)


2010-11-19 @ 20:43:40
Ni anar inte hur skönt det är att äntligen ha alla beting som ska va klara till helgens start färdiga..helt underbart. Nu kan jag äntligen koppla av o bara ta de lugnt ju =)

HAnn med all städning idag, o sen hann jag med att få upp alla julstjärnor/ljusstakar. Fick till o med åka en blixtvisit till elspar o köpa mig en stjärna till bebbens rum med- hade inge som passade där ju!

Imorn kväll är det dags för lite 30 års firande, A fyller ju på måndag. Så har bjudit hit lite folk- har dock bestämt mig för o göra de smidigt för mig själv. Kommer att bli tacos. Det är ju sånt som går o förbereda i förväg- så man behöver ju inte stå vid spisen o stressa hela kvällen...känns skönt.
Så för att göra de smidigt så blir det uppskärning av grönsaker o sådant imorn eftermiddag en bra stund innan folket kommer.
Hoppas att de blir en trevlig kväll, men de är jag nästan säker på =)

Nää..nu ska jag snart gå o lägga mig faktiskt. Är totalt SLUT!

hoppas ni har en mysig fredagskväll,
kramar





3 veckor..


2010-11-19 @ 10:37:50
God förmiddag på er alla. Skönt med fredag- eller vad säger ni? Har nyss dammsugit hela huset o torkat golven i hälften av alla rum. Har nämligen en liten sjukfis hemma hos mig idag =( När jag hämtade honom på dagis igår va han alldeles glansig om ögonen o hostade slemmigt stackarn. IDag verkar de dock lite bättre..han har iaf ingen feber än så länge. Men seg är han. Är väl en sån där förkylning som typ alla verkar ha nu! Hoppas bara att febern stannar borta så han orkar med kalasen i helgen, annars får vi väl helt enkelt ställa in.

Tänkte ta o passa på o gå upp på vinden lite sen OM elliott sover o försöka få ner alla ljusstakar o stjärnor så pyntandet inför advent kan bli klart. SEn tänkte jag försöka packa den nya skötväskan med grejer, o även bb väskan. Men de är ju bara vad jag tänkte- får se om jag orkar.

hoppas ni alla har en trevlig fredag,
kramar





Barnmorskebesök v 37 (36+6)


2010-11-18 @ 13:23:28
Barnmorskebesöket idag gick väl ganska bra med. Var bara det att när hon skulle kolla hjärtljuden så va de så höga i början så jag fick ligga kvar en bra stund så hon kunde se om hjärtljuden sjönk.. De va uppe ganska högt ena stunden, sen va de runt 150 andra studen. Till slut fick hon be mig sätta mig upp så hon kunde kolla hjärtljuden då, men de va typ samma för de. Fast hon sa att de egentligen inte va så lustigt i och med att bebisen rör på sig så flitigt därinne mest hela tiden. H*n va nästan inte stilla nånting ju när hon tog på magen..haha! O de är ju som med oss människor- när vi rör på oss o motionerar så blir de ju likadant för oss!. 3 kilon. MEn de tror jag beror på vätskan som jag nu börjat samla på mig..
Hade gått upp ganska mkt på 1 1/2 vecka.
Huvudet är nu ganska långt nere och ruckbart. Men vi trodde båda att vi kommer att ses den 1 december igen ialla fall..men den 15:e hoppas vi båda på o ses sen =)

vikten: +10 kg totalt sedan inskrivning (+7kg sist) - gått upp 3 kilo.
hjärtljuden: runt 158 när de va lugnare ( 133 sist)
sf- mått: 36 ( 35 sist, så +1 cm)
hb värde: togs inget
blodtryck: 120/80
huvudet var långt nere o ruckbart som sagt.

Samma vecka med elliott:

vikten: + 6 kilo på 3 veckor (totalt 16 kilo sedan inskrivning)
hjärtljud: 140 (148 sist)
Sf-mått:  34 (33 gången innan)






Hemma <3


2010-11-18 @ 13:13:22
åå..va skönt det är att vara hemma igen. Nu är barnmorskebesöket avklarat- jag har varit o storhandlat lite inför helgens festligheter o jag har hunnit packa upp allt..Nu ska jag bara ta de lugnt fram tills det är dags o hämta lillbusen på dagis om mindre än en timma! Skönt de!





Gud vilken trevlig överraskning =)


2010-11-18 @ 13:12:04
När jag loggade in här nyss fick jag se att agnes hade skrivit en liten kommentar där hon frågade om jag läst min mail. Var tvungen o gå in o kika på mailen direkt och fick se att jag hade missat ett mail från henne...

Vet ni vad de stod i mailet?

Att jag hade vunnit en Belly Bandit =)
Fattar ni hur glad jag blev eller?? Shit, tänk o vinna en sådan grej- har spanat in såna ett tag o funderat på o skaffa en sen när bebis kommit..men de kostar ju ändå en del. O nu behöver ja inte tänka på de.. tack så jättemkt agnes och my little star =)


"Produkten är designad för att hjälpa till att stödja magen och midjepartiet efter en förlossning och ge en snabbare återhämtning av figuren. Belly Bandit fungerar också som ett stöd under amning.
Kan användas från dagen efter förlossning och rek. tid för användning är 6-8 veckor från det att bebisen fötts men kan användas längre vid behov. Även efter kejsarsnitt hjälper Belly Bandit kroppen att återhämta sig snabbare och ge ett skönt stöd."





Snart..


2010-11-18 @ 09:17:18
Om en liten stund bär det av till barnmorskan, sen vidare till citygross för att handla lite grann inför helgens kalas. Skönt o åka när man ändå är halvvägs ju. Ska dessutom försöka få tag på några tjockare nylonvantar till elliott så han har nåt o byta med på dagis. Han har bara ett par nu, två par till minst går de nog allt åt ;)

önskar er alla en trevlig förmiddag så hörs vi senare,
kramis





jaha..nu har de börjat.


2010-11-17 @ 20:16:56
såhär såg de ut nyss när jag tog av mig strumporna- nu har vaderna o fötterna börjat svullna upp med andra ord. Fingrarna har varit svullna ett tag..men nu kom de andra me!






Ge mig energi!


2010-11-17 @ 19:39:07
Huh, jag är verkligen totalt slutkörd nu känns de som. Har varit full rulle hela dagen. Tanken är ju att man ska vara hemma med havandeskapspenning för att vila upp sig lite. Men jag ser bara allt som måste göras ju o kan bara inte låta bli o pilla med grejer som man kanske skulle kunna vänta med till dagen efter.
Idag har det ju iaf blivit Leilas kolasnittar, 2 satser knäckflarn med chokladsmörkräm emellan. Och ja efter det så blev det strykning av alla julgardiner samt dammning överallt. Sen fick jag dessutom för mig att jag skulle åka bort till Skattegården o se om jag hittade något fint rött tyg att sy en julgardinskappa till bebiskammaren. O jag hittade faktiskt ett med vita prickar på som jag tyckte var riktigt juligt..sen råkade de ju såklart följa med två stycken öljettgardinlängder i rött hem oxå till köket..oops!

Sen vart jag ju självklart tvungen att sy gardinkappan med, för inte kunde jag vänta me o sy den när alla andra julgardiner i alla andra rum skulle upp. Så när jag var klar med den va klockan tjugo i två..sen satte jag fart o satte upp julgardinerna i alla rum o hann precis klart o plocka ihop de sista syprylarna innan de va dags att åka o hämta elliott på dagis.

Så ja, full rulle har det varit! Måste försöka o tänka på att vila mig lite mitt på dagen när han är på dagis me ju..men hur lätt är de då? Jag tänker mer att bara jag är klar med alla förberedelser så kan jag få vila upp mig sen i slutet innan det är dags istället. Frågan är om de blir så?

Om 20 minuter tänkte jag faktiskt lägga mig i sängen o kolla på ett nytt avsnitt av True Blood, sen tänkte jag ta o sova. För imorn väntar en ny dag med nya grejer o göra. Bland annat ett barnmorskebesök, sen shopping på citygross och sedan eventuellt lite städning om jag känner att jag orkar med det.

hoppas ni alla haft en fin dag,
kramar





I know..


2010-11-17 @ 11:21:33
De skrivs inte så mkt här nu för tillfället. Har bara tagit en kort paus nu mellan bakningen o pyntandet. Ja för har redan hunnit göra kolasnittar samt två satser av knäckflarn. Så nu är de snart dags att putsa fönstrena på insidan o damma av alla fönsterbrädor o gardinstänger. För sen ska julgardinerna o julstäjärnor/ljusstakar upp!

På tal om o baka så är jag rätt trött på de just nu.. ska bli skönt o inte behöva göra de på några dagar nu!

nähä..om jag skulle gå in o kika på de jag skulle så jag kan fortsätta sen,

svarar på era kommentarer senare <3

kramar






Julklappstips.


2010-11-16 @ 10:42:00
jag har verkligen förälskat mig lite smått i obhnordicas röda leksakshemelektronik...finns så mkt sött. Och vet ni vad?
onoff har just nu sänkt priset på massa av prylarna... Är nästan så man är lite sugen på att beställa lite från deras webshop =)








Det som är kvar..


2010-11-16 @ 09:49:02
v 46
måndag sy babynest
tisdag baka bullar o mockarutor,sy fodral till korgstolskudden?, åka en sväng till mjölby i em.
onsdag baka kolasnittar, havreflarn, börja plocka fram julpynt o damma av lite
torsdag BM 10.00, handla lite inför helgen på väg hem.
fredag städa golven, vara barnvakt en liten stund. 3 veckor kvar.
lördag baka tårtbotten, förbereda inför kvällens KALAS då de bjuds på middag.
söndag Lägga ihop tårta o fixa iordning lite, KALAS nr 2

v47
måndag A fyller 30 o är ledig, vi ska hitta på nåt så vi inte är hemma.
tisdag
onsdag Baka till mitt o Elliotts kalas?
torsdag Städa
fredag 2 veckor kvar.
lördag A o jag firar 6 år tillsammans, gå på bio?
söndag kalas hos A's svägerska som fyller?

v48
måndag
tisdag
onsdag Barmorskebesök
torsdag
fredag
göra tårtbottnar? 1 vecka kvar
lördag
Kalas för Elliott o mig?
söndag JAg fyller 27, KAlas nr2 för elliott o mig?

v49

måndag
tisdag
onsdag
torsdag
fredag
Elliott fyller 2 år, BF för bebisen
lördag
söndag

JA som ni ser blir det en hel del bakande och sådant. Men de är ju eftersom vi är tre stycken som fyller år här hemma. SEn kan de ju va bra o ha lite fikabröd o bjuda på när man får besök sen när bebisen kommit =)
O julpyntet ska upp denna veckan, detta eftersom de kan va skönt att ha de uppe innan bebis kommer..man vet ju aldrig ;)





En bakdag.


2010-11-16 @ 09:17:36
Vet inte vad som hänt me våran pojk, han har alltid vaknat runt 5-6 tiden på morgonen men nu på sistone har man blivit riktigt bortskämd med sovmornar ända till halv 7 i princip. Och idag va han inte sämre- vid 7 ropade han på mig för första gången. så länge har han inte låtit en få sova på länge ju ;)

av rubriken att döma så kanske ni anar va jag ska göra idag? ska ägna mig åt att baka. Först blir det en bulldeg, och senare blir de antagligen mockarutor.. wish me good luck- de kan behövas!

vi hörs senare,
hoppas ni mår fint,
kramar





såhär ser gissningarna ut


2010-11-15 @ 20:02:14
såhär ser era gissningar ut änsålänge...  Klicka här för att gissa när bebis kommer ;)

november

19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

december
1
2
3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6
7
8 Alfva
3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång
14
15
johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka
16
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





Ont..


2010-11-15 @ 19:59:47
De märks att det börjar närma sig BF nu iaf kan jag säga. Igår när jag skulle gå ur bilen så bara knäppte de till i blygdbenet o gjorde djävulskt ont resten av dagen. Idag så har jag varit rätt så öm om bebismagen, o sen har jag haft ont i ligamenten o speciellt i högersidan innanför höften... känt mig rätt mör o hängig idag me andra ord..

25 dar kvar..






Bilen är sönder!


2010-11-15 @ 19:55:01
JA dessa underbara ord kom ur min sons mun i morse när vi kolllade på barnkanalen o Eva visade hur en bil fungerar..haha! Barn är för söta o förstår verkligen mer än man tror.





Vagnen o väskan


2010-11-15 @ 19:47:34
Måste ju faktiskt ta o visa er en liten bild på sköningen som står ute i våran grovéntre just nu ;)
Fick min Willvin skötväska i slutet av veckan (som är en förtidig födelsedagspresent till mig från A o elliott <3) o jag vart genast sååå nööjd. Gud så mkt fack det fanns..skitbra för en tvåbarnsförälder ju. O de som impade mig mer är att man ju faktiskt kan knäppa bort axelbandet på skötväskan o sätta i två korta band med spännen som sitter fast inne i väskan så att den sitter kvar på syskonvagnen..hur bra som helst ju ;) så då behöver man inte fundera på hur man ska få skötväskan att sitta bra sen =)

Sen har man ju iofs lite annat o fixa med oxå. Måste ju packa skötväskan så den kan följa med oss till BB, sen ska jag faktiskt börja packa bb väskan lite smått nu i veckan- man vet ju aldrig när de kan hända ändå.






Detta har jag hållt på med..


2010-11-15 @ 19:37:13
Det är nog många som kikat in här och undrat om de hänt nåt eftersom jag inte skrivit på ett par dar. Har absolut inte varit på nån förlossning (alldeles för tidigt för de känns de som) utan istället har jag haft fullt upp med massa annat.
Igår va de ju faktiskt fars dag. En sådan dag som man kanske inte direkt orkade göra nåt speciellt förutom att fira alla pappor därute <3.
Visst jag va väl ute några rundor igår o läste lite och så- men de blev aldrig av att jag skrev nåt inlägg inte! Istället blev de utmätning till ett mönster av babynest samt utklippning av tyg till ett babynest.  Vi var på eftermiddagsfika hos min pappa, sen vidare direkt till A's pappa för o äta korv med bröd och tårta till efterrätt. Så välgödd de blev man igår med ;) När vi va hemma va de bara att lägga lille guldklimpen- sedan plockade o donade jag lite grann o vips va de dags för ensam mamma söker =)

Imorse startade dagen 06.30- en välbehövd sovmorgon fick man allt =)  Sen efter dagislämningen vid nio blev de lite snabbhandling av blöjor o annat nödvändigt på ica. Väl hemma tog jag fram symaskinen o tyget jag hade klippt till o började att sy. Va väl inte så smart jämt när jag sydde under dagens gång o kan villigt erkänna att jag fick sprätta x antal gånger. Trodde jag skulle vara klar med de rätt fort, men när de va dags att åka o hämta elliott på dagis så satt jag fortfarande bakom den där nedrans symaskinen. Klart blev inte nestet förrän nu ikväll..är ju trots allt lite småpill o sånt oxå! Blev relativt nöjd med det iaf, men visst de syns väl att man inte är världens duktigaste sömmerska ;) men de kommer nog duga alldeles utmärkt till bebisen =)

såhär blev det ;)

 

sitter nu o väntar lite smått på att Böda Sand ska börja- då ska jag slänga mig i sängen o kika på de tror jag..trött som ett as som vanligt..haha!

hoppas ni mår bra,

kramar







Bebismagen v37 (36+1)


2010-11-13 @ 10:22:50

gissa när h*n kommer här

v 37 (36+2) med Elliott






v 37


2010-11-13 @ 09:00:00
wow, vad tiden går..nu går vi in i vecka 37 =)

  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 36+1 (i v 37).
  • Bebisen väger c:a 2836 gram. *
  • Bebisen är c:a 48,4 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 90% av graviditeten.
  • Du har 27 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010


Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.






Gissa på nu..


2010-11-12 @ 13:46:01

klicka på bilden för att komma till Gissningarna ;)





Helt slut.


2010-11-12 @ 13:15:13
Nu är jag verkligen totalt slut efter en förmiddag med handling på ica, sen bakning o städning på det.. nu tar jag verkligen helg känns de som, iaf från alla såna måsten!

Ska ta o läsa en tidning, kanske ta mig ett glas läsk lägga upp fötterna i högläge i soffan.






4 veckor..


2010-11-12 @ 07:40:08
Godmorgon sköna fredag, Regnet smattrar ute- busen o jag sitter o myser bredvid varandra i soffan. KAn de bli bättre? jag tror inte det. Eller ja- om de slutade regna förstås! de är ju iaf fredag- o de slår allt!

Inatt har de varit lite oroligt- redan igårkväll vid åtta va elliott vaken o ledsen. A följde me honom till hans rum o han somnade om ganska fort. SEn vid två kom han in till oss o va lite ledsen så han fick sova hos oss. Vet inte va de va me honom igår/inatt. Igår eftermiddag gick han bara runt o tjöt massor ett bra tag, va inget som kunde trösta honom typ. MEn det  är väl som me oss vuxna, ibland har man bättre dagar o ibland har man sämre dagar.

Passade på att slå in resten av Elliotts födelsedagspresenter igår med, så skönt o ha de gjort. Sedan blev de faktiskt-hör o häpna lite inslagning av julklappar oxå. Skönt o ha börjat iaf ju !

Snart blir det lite frukost- sen påklädning o tandborstning. Vid kvart i 9 blir det att åka till dagis- sen är tanken att jag ska åka till ica o handla lite till helgen..bäst o passa på innan ALLA i byn ska handla mitt på dagen ju ;) Sen blir det städning!

Önskar er en trevlig fredagsmorgon så hörs vi senare,
kramar





Ett tips.


2010-11-11 @ 19:37:16
Har länge undrat va jag ska kunna köpa för åkpåse o ha i syskonvagnen nu i vinter till storbus.  De flesta åkpåsarna jag hittat har varit upp till 2 år och verkat såå små. MAn vill ju gärna ha lite utrymme både till bredds o på längden.
Var för några dagar sedan inne hos mad och läste, o då tipsade hon om detta.

Everest kid sleepingbag- Vår-, sommar- och höstsovsäck för barn. Fungerar även som åkpåse till barnvagn. Mått: 90x50x45 cm.

Så när vi stannade på a6 igår var jag snabb me att springa in till Stadium och införskaffa en. Finns ju faktiskt dessutom hål i påsen för selen..perfekt! o inte så fasligt dyrt heller, 299:- är ju inget typ! Superbra tips tycker jag =) Tack så mkt för tipset mad!





En eftermiddag fylld me lek.


2010-11-11 @ 19:22:03
När jag va o hämtade Elliott på dagis förut idag så blev jag såå chockad när jag kom in till dagis o fick se att A's skor stod utanför. Då hade han slutat skapligt o tänkte möta upp oss på dagis. Så då fick jag hjälp med påklädning o jagning av en st busunge idag och A fick äntligen se hur jobbigt de faktiskt är att hämta honom numera. De tar typ 15-20 minuter att ta på honom eftersom man måste springa runt o jaga honom o han sparkar o stretar emot in i det längsta när man ska klä på honom. En höggravid mamma blir ju både andfådd o genomsvett, o så hinner man ju knappt med eftersom man inte har så lätt o ta sig upp när man sitter på huk heller..haha!

När vi kom ut från dagis så fick vi se att sis o hennes två barn stod uppe vid våran bil med vagnen o väntade på oss. Elliotts kusin W sa bara "leka Ott"  HAn skulle bara följa med Elliott hem o leka, så va de bara. Vi sa att de kunde leka lite senare eftersom hans lillebror var tvungen att komma hem o äta först..men nej- "leka med ott nu".
Så A och jag tog med oss kusin W hem oxå. O de busades o fejades som bara den..de hade så roligt. O sen fick de korv med bröd att äta, Elliott skulle självklart sitta på en vanlig stol bredvid W och äta...hihi!
Sedan kom sis förbi med W's lillebror- med sig hade hon pepparkaksdeg. Så vi gjorde iordning på bordet så fick pojkarna baka lite pepparkakor. Tyvärr så tröttnade Elliott rätt så fort, och W tröttnade till slut me..så blev vi två mammor som satt här o kavlade ut deg o gjorde kakor. När de va klara i ugnen blev det sedan julmust o pepparkaksfika och en liten liten titt på SUNES JUL, kom man in i julstämning eller julstämning tror ni?

Såå jag längtar till jul, tänk att näst-nästa vecka kan man ta fram julpyntet ;)

Men innan de ens kan få bli jul så tycker jag att bebisen kan ta o komma ut såklart!

hoppas ni haft en fin dag,
kramar





tävling


2010-11-11 @ 12:49:20

 

”Jag är med och tävlar om en Bosch köksmaskin från whiteaway.se inne hos Kardemumma Gumman, ta chansen du också!”






Torsdag


2010-11-11 @ 12:22:41
Torsdag idag, och en riktigt grå och allmänt tråkig sådan. Har iofs redan hunnit med en liten tripp med sis till Jönköping. Hon behövde byta en overall hon köpte igår som va trasig o jag kände att jag ändå inte hade något för mig så jag hänkade på. PAssade bra de eftersom jag behövde stanna på babyproffsen o hämta upp en gratis babybox o så hade jag ju sett en fin bobbycar o köpa till Elliotts kusin.  Vi åkte så vi va där efter 10 o kom hem igen runnt kvart i 12..inte illa de! skönt o ändå ha lite tid hemma innan de är dags o hämta busungen igen ju =)

För övrigt hade jag tänkt o städa lite idag, men jag känner mig rätt så mör o seg efter gårdagens tripp så får nog ta lite idag o resten imorn. Tvättmaskinen går för fullt iaf, måste ju tvätta alla bäddset o kläder mm som man köpte igår ;) o sen ska här bytas sängkläder o frotté. Så blir dammning o städning av toaletter idag- dammsugning o torkning av golv imorn.
Ska för övrigt försöka hinna med o baka rosenbröd imorgon med, får se om de hinns?

Annars har jag väl inte så mkt o dela med mig för tillfället, ska försöka ta mig bort till Bengtsson o köpa lite tyg till o sy ett babynest idag eller imorn med hade jag tänkt.
Bebis rör sig för fullt därinne- och jättejätteont gör alla kickar o rundor som sker frampå magen..de på sidan känns fortarande lite lite mildare. TRÅNGT till tusen är det nu och jag längtar som bara den! Längtan blev ju inte mindre igår när man gick o köpte massa bebisprylar direkt ;)

hoppas ni alla har en mysig dag trots att det är grått,
kramar






Torsdag


2010-11-11 @ 12:22:41
Torsdag idag, och en riktigt grå och allmänt tråkig sådan. Har iofs redan hunnit med en liten tripp med sis till Jönköping. Hon behövde byta en overall hon köpte igår som va trasig o jag kände att jag ändå inte hade något för mig så jag hänkade på. PAssade bra de eftersom jag behövde stanna på babyproffsen o hämta upp en gratis babybox o så hade jag ju sett en fin bobbycar o köpa till Elliotts kusin.  Vi åkte så vi va där efter 10 o kom hem igen runnt kvart i 12..inte illa de! skönt o ändå ha lite tid hemma innan de är dags o hämta busungen igen ju =)

För övrigt hade jag tänkt o städa lite idag, men jag känner mig rätt så mör o seg efter gårdagens tripp så får nog ta lite idag o resten imorn. Tvättmaskinen går för fullt iaf, måste ju tvätta alla bäddset o kläder mm som man köpte igår ;) o sen ska här bytas sängkläder o frotté. Så blir dammning o städning av toaletter idag- dammsugning o torkning av golv imorn.
Ska för övrigt försöka hinna med o baka rosenbröd imorgon med, får se om de hinns?

Annars har jag väl inte så mkt o dela med mig för tillfället, ska försöka ta mig bort till Bengtsson o köpa lite tyg till o sy ett babynest idag eller imorn med hade jag tänkt.
Bebis rör sig för fullt därinne- och jättejätteont gör alla kickar o rundor som sker frampå magen..de på sidan känns fortarande lite lite mildare. TRÅNGT till tusen är det nu och jag längtar som bara den! Längtan blev ju inte mindre igår när man gick o köpte massa bebisprylar direkt ;)

hoppas ni alla har en mysig dag trots att det är grått,
kramar






Gissningarna än så länge..


2010-11-10 @ 20:41:18
såhär har mina läsare gissat än sålänge. För mer information om hur du kan gå tillväga och för att gissa läs här ;)

november

19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

december
1
2
3
4
5
6
7
8 Alfva
3750 gram och 50 cm lång flicka

9
10 ruby, milo o magen
3760 gram o 50 cm lång flicka

11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12
13 JAG
3900 gram o 53 lång
14
15
16
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





Borta bra men hemma bäst =)


2010-11-10 @ 20:32:00
Ååå..vad skönt det är att vara hemma igen då =) Trots en helt underbar dag fylld me shopping så finns de inge bättre än att få lägga sig i sin säng o småglo lite på tv!
Vi åkte vid halv 6 imorse o var på fiket i Smålandsstenar o fikade runt halv 8, sen var vi framme i Ullared runt halv 9. O shoppats har de som sagt gjorts. De har plockats på som bara den. bland annat: 2 st bäddset till vagga/vagn, 1 st bäddset till spjälsängen, spjälskydd, 1 gosig barbapappafilt, en snuttefilt, en babysitter, bebisstrumpor, pyjamas till bebis o storebror, mössor till pojkarna i familjen, födelsedagspresenter till Elliott, julklappar till Elliott o hans kusiner, en fin adventsstake, 2 st små zinkhus, en skärmaskin som skivar ost o dylikt i tunna skivor, mjukisbyxor till A o mig, amningslinne, strumpor till hela familjen, Kavaj till A, 2 st koftor till A.
JA de va nog inte riktigt allt som rabblades upp nu, men en hel del av de iaf ;)
Vi var väl ute runt halv 2 tiden o då packade vi in allt i bilen (De tog sin lilla tid efter som sis o mor oxå handlat en hel del) sen gick vi o åt o sen blev de lite kikande i affärerna runtomkring o sen åkte vi hemåt. Blev dock ett stopp på A6 i Jönköping där vi gick in på Stadium o köpte en åkpåse till elliotts vagn.
I byn va vi runt kvart över 6-halv sju. Sen va de bara o dela upp allas grejer o sen åka hem o packa in allt o sen åka o hämta busungen.
Så fort man kom innanför dörren hos elliotts farmor o farfar så kom en glad liten fis springande emot en, och det var så himlans härligt att få se honom igen. Inte gjort annat än o tänka på honom sedan man lämnade ifrån sig honom igårkväll ju =) De hade dock gått riktigt riktigt bra, han hade varit såå snäll!

Ja, o de va väl de stora hela de ;)

Får återkomma med mer imorn när orken o tiden finns.

hoppas ni haft en findag,
kramar





Gissningslek- närmast får en liten "bonus"


2010-11-10 @ 10:00:00
Ja idag är det alltså den 10:e november, vilket innebär att det är en månad kvar, 30 dar kvar till BF. Vad passar då inte bättre än att sätta igång med en liten "gissningslek"?

Tänkte att alla mina kära läsare skulle få Gissa när bebis kommer och hur mkt h*n kommer väga, o hur lång h*n kommer vara. Ni får självklart gissa på samma datum flera stycken, för då kommer vikten o längden att vara avgörande sen i så fall.
Och som en liten bonus så får den som gissat närmast ett litet överraskningspaket hemskickat.

Ni får självklart väldigt gärna gissa på va de blir för kön oxå ;) 

(elliott föddes i v 39+4, 10 december, o vägde 3490 gram o va 50 cm lång)

Så skriv en kommentar med vad du tror. har du ingen blogg så glöm inte att skriva mailadress så jag kan kontakta dig om du skulle vinna "bonusen"

november

19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

december
1
2 Anne- Lie
3820g och 50cm lång flicka

3
4 Mad
3870gram och 52 cm lång
pojke
5
6 Lena, mamma till Ian
3620 gram o 51 cm lång flicka.

7
8 Alfva
3750 gram och 50 cm lång flicka

9 Veronica 3540 gram o 51 cm lång flicka, Fam. Bus 3650 gram o 50 cm lång flicka
10 ruby, milo o magen 3760 gram o 50 cm lång flicka
11 eva 3500 gram o 51 cm lång, Louise 3559 gram o 51 cm lång flicka.
12 Magdalena 3540 gram o 51 cm lång pojke

13 JAG 3900 gram o 53 lång
14 therese- sockenvägens söta
flicka
15 johanna med tyra och Otto 3450g 50 cm lång flicka

16 johanna
17 Amanda & Oscar
3990 gram o 52 cm lång pojke.
18
19
20
21
22
23
24
25





Trots.


2010-11-09 @ 19:31:14
ja kära läsare..imorn trotsar vi vädret o åker till ULLARED =) wiiiehooo!  de kan inte bli mkt värre än de varit idag ju- o blåsten o snön ska ju vidare norrut nu så!


Bäst o ta o gå o lägga sig snart, kommer väl va helt hispig o nervös ikväll/inatt om jag känner mig själv rätt. Ungefär som ett barn natten innan julafton ;)

hoppas alla mår fint,
kramar





Prognoserna.


2010-11-09 @ 12:08:13
Har kollat väderprognoserna nu inför morgondagen:

Ödeshög kl 01-7 mulet och 1 grad.
Jönköping:  kl 01-07 mulet och 0 till -1 grader.
Smålandsstenar kl 07 mulet och 1 grad
Ullared kl 07-13 mulet 0-4 grader.

Vi kommer nog att åka härifrån någon gång runt kvart i 6 tiden tror jag. Sen tar det ca 45 minuter till Jönköping (tar i lite extra) o sen runt 7 är vi i smålandsstenar o då stannar vi på fiket o fikar. Sen brukar vi oftast vara i Ullared strax efter klockan 8 då de har öppnat.

tycker inte de verkar som att de ska va nån fara imorgon faktiskt. Inget snöfall och inga såna där starka vindbyar. O vi har ju vinterdäcken på. Tänk er när A o jag åkte till Ullared i februari- då va de faktiskt över -20 grader på sina ställen i skogarna...de ni!

så hoppas hoppas nu ;)





mumma


2010-11-09 @ 11:46:08
har precis ätit en ljummen lussekatt o druckit ett litet glas med julmust till..wunderbar =)





det märks..


2010-11-09 @ 11:09:17
ja de märks ju iaf att folk härifrån är nyfikna på saker o ting.. Speciellt när de frågar mig om saker som jag inte ENS nämnt någonting alls om i bloggen. Hmm.. då kan man ju lika gärna berätta vem man är fullt ut om man nu så gärna vill veta, eller hur??





Deppigt =(


2010-11-09 @ 10:08:04
Jahopp, då va snökaoset här :( o Vi som skulle åka till Ullared imorn, undrar just om de blir nåt me de nu. Blåser typ storm ute o yr massa snö. Undrar just om ovädret drar sig uppåt eller om de stannar här imorn me? Vill ju verkligen åka o måste åka till Ullared..törs inte åka längre fram. De är ju ändå bara en månad kvar till BF snart, tror inte man orkar me o åka längre fram.

Jaja..jag tröstar mig själv med o ha en sats saffransdeg på jäsning, o så har jag köpt julmust. De är snön som gör att man känner för o sitta inne o mysa me julgott ju =)
Hoppas bara lussekatterna blir goda sen med.

I eftermiddag måste vi verkligen bestämma oss hur vi ska ha de eftersom vi ordnat med barnvakt till Elliott. Det är bestämt att han ska åka till sin farmor o farfar i kväll o sova över där. För hur roligt är de o släpa upp ett barn vid halv 5 på morgonen? Gaaah, ja hoppas att de går att åka imorn, ska följa varenda prognos som finns nu.

Säg gärna till om ni vet nåt ;)





ordförrådet fylls ständigt på <3


2010-11-08 @ 15:33:14
de senaste dagarna har de kommit massa roliga ord ur sötelliott igen =)
Han säger numera även iisa (fisa), somma (komma), kyckel (nyckel), pang, sova,tlööt (trött.)

O jag hade så roligt åt honom i morse, då hade han gått in o lagt en svampbob figur han har i sin säng o lagt över täcket. o så satt han där bredvid o sa sova, tlöööt o pekade på svampbob..så sött så sött =) Sen stod han o spikade med sin hammare på briobrädet, o sa pang,pang,pang.

ett par små meningar har han oxå lyckats få ihop,även om det bara är några få ord i. "Jag sitta här", "mamma ja somma"

Nää..nu va de slut på skryt för idag =)






Barnmorskebesök v 36


2010-11-08 @ 14:30:00
barnmorskebesöket gick jättebra. Alla värden såg jättebra ut i utvärderingen som vi skulle göra skrevs det att jag haft en fullt normal graviditet. Vilket både BM och jag tyckte såklart =)

Fick två nya tider förutom den tiden jag har nästa vecka 18/11, fick 1/12 och sen en tid 15/12 men den sista hoppas vi ju att jag slipper gå på ;)

vikten: +7 kg totalt sedan inskrivning (+6kg sist) - gått upp 1 kilo.
hjärtljuden: runt 130 ( 155 sist)
sf- mått: 35 ( 30 sist, så +5 cm)
hb värde: togs inget
blodtryck: 110/70
huvudet var iaf nedåt

det lär bli en stor bebis eftersom sf-måttet är 35 tror jag ;)

Var aldrig på besök hos bm i v 36 när jag väntade elliott men va i v 35 (34+4)

vikten: behövde aldrig väga mig
hjärtljud: 148
blodtryck: 110/80
Sf-mått:  33
huvudet låg nedåt.





Trippen till stan.


2010-11-08 @ 11:00:00
Blev ju en tripp till stan igår som sagt för att hämta hem syskonvagnen. Men när vi kom dit så hade de missat att sätta ihop den så vi blev tvungna (haha..va hemskt de låter) att stanna kvar i jönköping o gå på A6 i ett par timmar så de hann att sätta ihop den åt oss.  Så fick bli lite span efter grejer att önska sig när vi fyller..vi fyller ju alla 3 år snart så, och så blev de lite lunch ute.
Elliott hade viskat i mitt öra att han tyckte att hans pappa skulle få football manager 2011(ett tråkigt fotbolls-dataspel för fotbollsintresserade) som kom ut i fredags. Och då avslöjade vi det för A så han kunde få det nu. De är ju så när nåt man vill ha kommit ut, man vill ha de direkt. Så vi gick runt i hur många affärer som helst o letade efter de..men överallt hade det sålt slut. Men i sista butiken hade vi faktiskt tur- där hade de 2 st kvar. Så de va en lycklig A som kom hem igår, stolt över vad hans son köpt till honom..haha! Men Elliott gjorde de klart för honom, att då får han ingen farsdagspresent på söndag ;P

O sen sa A något så underbart att de lät som ljuv musik i mina öron, han sa att han inte visste hur man fixade en Willvin skötväska riktigt. Så om jag beställde hem en till mig så skulle jag få den i födelsedagspresent av honom och elliott...hur glad blev jag inte då???hihi, wunderbaar! så ska väl ta mig för o beställa en sen idag tror jag :)

Innan vi åkte hem stannade vi till vid babyproffsen igen, A sprang in o hämtade vagen.. o jag vart faktiskt lite impad över att själva vagnen inte tog så stor plats, man kunde ställa in den på sidan istället för rätt in. Så sen när vi inte har liggdelen mer så finns typ halva kofferten kvar..skitbra ju ;)
Nu står den parkerad inne i vårat garage eftersom den inte går att köra in igenom våra vanliga ytterdörrar ;) lääängtar tills vi får använda den =)








Måndag förmiddag.


2010-11-08 @ 09:28:12
Nyss hemkommen efter en tur till dagis där de blev lämnande av en styck busunge <3 . Fast idag har han varit riktigt snäll o lugn ändå tycker jag om man jämför med helgens bus..haha. De märks när det är helg, för då går han ju inte på dagis o får busa av sig utan då måste han ta ut allt här hemma o blir gärna rastlös. Kan ju nämna att de bland annat tagits sönder ytterligare en kruka (av typ 10 st totalt)
Jaja, han unnade iaf sin mamma en skön o härlig sovmorgon i morse me..de tackar vi för =) Hörde honom ropa "mamma, mamma, mamma" redan strax innan 5-tiden. Gick då in o stoppade om honom igen o sade "vi sover en till stund gubben" o gick o lade mig igen.
Trodde inte de skulle funka- men sen vid halv 7 vaknade jag av att de va nån som precis vaknat därinne på sitt rum o ropade "mamma, mamma, somma, somma" (mamma,mamma, komma,komma me andra ord) Så då ropade jag "kom elliott", o vips hörde jag hur nån kom tassande på sina små fossingar  in till mig i sängen o så låg vi där o myste o tittade på tv samtidigt som han fick sin välling. Underbar start på veckan med andra ord <3

vad kallt det är ute förresten; var -4,6 grader när vi gick upp. BUUUURR! Var tvungen o gå ut o sätta igång bilen nån minut innan vi skulle iväg så lite av beläggningen hann o försvinna.  Fast jag tycker att det är lite skönt när det är lite kallare faktiskt. Det är så jobbigt de här när det är ett par grader varmt nån dag, sen kanske de är närmre 10 grader varmt nån dag. De blir så svårt o veta va man ska ta på dom små liven. Då är de bättre att det är lite kallare hela tiden så de kan ha overall/termobyxor osv.

idag står de besök hos BM på schemat, annars blir de lugnt.

blir nog ett litet inlägg senare om trippen till stan med kanske...

önskar er en trevlig förmiddag,
kramis








Den största önskan på önskelistan


2010-11-07 @ 09:55:12
Jag fyller ju då år den 5:e december, och jag önskar mig nog inge hellre än willvins magnificent. Den slår allt ju..måste ha en ny skötväska o är för snål för att köpa mig en själv..fast de dumma är att jag inte vågat berätta för släkten att jag önskar mig en sådan, rädd för att de ska tycka att jag är konstig/knasig som önskar mig grejer till barnen när det är min födelsedag. MEn det är så det är..barnen kommer först o jag är ju så förälskad i skötväskan.

https://www.babykoncept.se/pub_images/medium/WILLVIN_Magnificent_583.jpg

så nu vet ni det ;)






en liten tripp


2010-11-07 @ 09:48:46
om en liten stund blir det en tripp till Babyproffsen i Jönköping för att hämta en sådan här :

http://mincolin.blogg.se/images/2010/babytravel_dublin-498_99306635.jpg

kan ju faktiskt vara skönt o ha den hämtad så man slipper ha de hängandes över en, är ju lite annat o fixa me sen oxå så!





trött seg o slö


2010-11-06 @ 19:52:22
Efter kalaset vi va på nu i eftermiddags vart jag helt tokslut! så trött så man knappt vet vart man ska ta vägen...så vet ni va? jag trotsar att det är lördag o går o lägger mig tidigt iaf, sömn är ett nödvändigt ont när man känner sig som en zombie ;)

önskar er alla en fortsatt trevlig lördagskvälll,
kramar





Magbilder i v 36.


2010-11-06 @ 13:46:33




Bebismagen i v 36 (35+3) när elliott gömde sig därinne =)





kan bara inte fatta de <3


2010-11-06 @ 11:00:00

jag kan bara inte fatta att A o jag fått en så fin son som vi fått. Han är verkligen världens sötaste pojke <3






v 36


2010-11-06 @ 09:00:00
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 35+1 (li vecka 36)
  • Bebisen väger c:a 2629 gram. *
  • Bebisen är c:a 47,4 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 87% av graviditeten.
  • Du har 34 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.






om fem veckor <3


2010-11-05 @ 21:10:53

2årspojk



http://anotherdaywithcaroline.blogg.se/images/2010/stork_105698829.jpgkommer storken månntro?






dagens elliott <3


2010-11-05 @ 11:06:42



Fredagsmorgonens buselliott- full rulle innan dagis som vanligt <3
jeans från Cubus, strumpor från Gekås, långärmad t-shirt kappahl.









Som en gudinna =)


2010-11-05 @ 10:19:51
Inatt har jag verkligen sovit som en gudinna jämfört me hur jag sovit annars på sistone, de va skönt de. Behövdes verkligen. O istället för att vakna vid 5 som E brukar göra numera så ropade han inte "mamma" förrän kl 6 idag! o inge bökande inatt heller, tack min älskade son <3

Fast kroppen känner sig ju iofs ändå lite seg o småslö- så lite vilande blir de nog snart iaf. Skönt o kunna slumra till på soffan i några minuter ju!  Spelade in reprisen av True blood igår o tänkte jag skulle titta på de nu, men de är visst nån som pillat med dvd hårddisken så ena scarten åkt ur..förstår inte de- vem kan de vara..haha!

Funderar lite smått på att lägga upp lite veckoplaneringar fram tills bf nu- gjorde exakt likadant när jag väntade elliott. Kan va bra o se va man har o göra ju ;)

Önskar vi en trevlig förmiddag så får vi se när vi hörs nästa gång, kanske alldeles strax?

kramar





en överraskning..


2010-11-05 @ 10:14:35
i mitten av nästa vecka kommer det att dyka upp en "överraskning" för er trogna läsare som jag hoppas att ni kommer vilja va med på ;) mer om de på onsdag! Tänkte bara göra er lite nyfikna under tiden ;)






Svullna fötter?


2010-11-04 @ 19:11:10
Varje dag så kikar jag lite extra på mina fötter för o se så de inte svullnat upp. Sist jag var gravid så svullnade de upp i mitten av november minns jag (hade som sagt bf 13:e december då)  O de känns som att de verkligen kommer bli svullna denna gången med. vet att i slutet där så gick jag nästan upp 6 kilo bara på ett par veckor bara för jag samlade på mig så mkt vätska.




såhär ser de ut i normalt tillstånd.

jag hoppas dock fortfarande på att de inte blir så mkt svullet denna gång ;)





packlista?


2010-11-04 @ 19:04:50
Denna listan skrev jag när jag va gravid me elliott. Sammanställde olika listor jag hittat på nätet och tog me de jag ansåg va viktigast.

Sist började jag att packa väskan runt den 20:e november (hade bf 13:e december då) men jag funderar redan nu på att sätta igång o packa väskan lite grann faktiskt.

Prylar papper med mera:

Legitimation
patientkort
mödravårdspapper om du kommer från annan mödravård än kvinnohälsan i linköping
Ultraljudspapper
blodgruppering
förlossningsplan
mynt till parkering
telefonkort
mobiltelefon
kamera
laddare


Till mamman:

morgonrock
innetofflor
bekväma kläder ( mysbyxor, tshirt)
Kläder att åka hem i
amningsbehå 2 st
amningskupor
stora bindor/nattbindor
trosor
sockar
läsk o ev godis
toalettväska med tandborste, tandkräm, hudkräm, schampo, duschcreme, deo med mera
tidningar
lypsyl

Till pappan:

ett ombyte med kläder
matlåda

Till bebis:

babyfilt
hjälmmössa
(tossor)
2-3 bodys i strl 50/56
strumpor
2 par byxor
långärmad kofta
en sparkdräkt för hemresan
blöjor ( man får 8 st under vistelsen på förlossning/bb)
Tvättlappar i frotte

Hemresan:

Babyskydd
mössa för hemresan
overall för hemresa

nån som tycker att jag missat nåt?





Ikea <3


2010-11-04 @ 13:18:00
Vi va ju faktiskt en sväng på ikea igår med..var väl egentligen därför vi åkte bland annat oxå. De kom hem ett blad med posten häromdagen där de hade med massa fina grejer med stjärnor på. JAg vart störtförälskad i flera grejer av dom om man säger så. De som jag mest vart förälskad i va nog ändå glasen "Godis" mix med vita frostiga stjärnor på.
GODIS MIX Glas  Höjd: 10 cm Rymd: 20 cl Antal i förpackning: 6 styck
Men de fanns självklart inte hemma..var slutsålda! Sen va jag sedan innan förälskad i  uppläggningsfatet "nysnö", tallriken "färgrik", tyget "snöa stjärna", plåtburkar "snörik",

NYSNÖ Uppläggningsfat, 2 våningar mörkblå, vit Diameter: 21 cm Höjd: 23 cm  FÄRGRIK Tallrik mörkblå, vit Diameter: 31 cm  SNÖA STJÄRNA Metervara grå, vit Bredd: 150 cm Mönsterhöjd: 64 cm
SNÖRIK Burk, set om 3 mörkblå, vit
men sen fick jag lite snåla hund, då jag hittade en babyvakt som de inte haft på jättelänge.. då kände jag att jag hellre köpte en sådan än o köpa allt de där andra hur mkt jag oavsett hellre ville ha alla fina stjärnor. Dessutom är de ju ullaredstripp nästa vecka så ;) man kan ju inte köpa allt jämt. Men så mkt fint ikea har just nu =)

PATRULL Babyvakt grön, vit
fick alltså bli denna istället för massa fina stjärngrejer.. Vakten kostar egentligen 449:- men är man familymedlem så får man 200:- i rabatt..som hittat med andra ord! o jag känner flera som har såna här o tycker att de funkar bra.






testar o ser om man har tur ;)


2010-11-04 @ 12:21:59

Jag tävlar om en ljusstake från More of White hos Agnes!

_____________________________________________________________

Jag tävlar om en Personlig Kalender inne hos Milliez i samarbete med Önskefoto.
Var med och tävla HÄR du med!

_________________________________________________________________'

Jag tävlar om ett presentkort värde 400:-  inne hos Milliez i samarbete med MadeForKids.
Var med och tävla HÄR du med!






tvättar tvättar o tvättar.


2010-11-04 @ 11:55:14
Både gårdagen o denna dagen är de stortvättning som gäller. Har hållt på å tvättat bebiskläder i hur många nyanser som helst känns de som. O de är mkt som luddar av sig me som man inte törs köra med annat även om de är i samma färg- så blir många småmaskiner med bebiskläder!
Igår när vi var i stan så plockades de på lite extra till bebisförrådet oxå. Man kan ju inte hjälpa att man hittar nåt riktigt litet sött till h*n därinne, då bara känner jag att jag måste köpa ju ;) Så nu är julaftonsoutfiten klar iaf, om h*n kommer tills dess..men de ska vi väl hoppas. Men iofs, 14 dar över tiden kan man ju gå.

Fick igår hem ett kuvert me lite rabattkuponger från libero. eftersom jag anmält oss till liberoklubben igen. Var lite kuponger på tvättlappar och sen på blöjor i storlek 1 o 2..de tackar vi så mkt för =)
SEn har jag ju en sån där babybox o hämta ut på babyproffsen oxå me massa spännande saker, men de tar jag väl inte förrän vi hämtar syskonvagnen.
På tal om de så sa vi ju till hon som jobbade när vi beställde syskonvagnen att vi ville kunna hämta den från 1:a november. Men vi har inte hämtat den ännu..haha! jag trodde verkligen att man skulle vilja hämta den direkt precis som de va me elliotts vagn, men just nu känns de som att de är så mkt jämt.
På vardagseftermiddagarna vill man helst inte åka för då är man trött o seg, o på helgerna har de varit/kommer de vara massa annat. Som nu i helgen är det kalas på lördagen- o sen ska vi åka till återvinningen o greja lite, på söndagen tror jag man bara känner för att vara hemma o ta de lite lugnt.  MEn jaja, vi får väl iaf ringa o höra med dom om det är lugnt om den står kvar i några dar till- är det inte det så får man väl ta o åka en sväng iaf.

Måste ju förresten ta o börja skriva en Ullaredslista med allt som ska köpas oxå..nu blev de mkt..haha!

O nu kom smällen från tvättmaskinen som indikerar att tvätten är färdigtvättad, bäst o hänga upp o slänga in nytt.

vi hörs senare,
kramar







Tröttare än tröttast.


2010-11-04 @ 10:07:47
God förmiddag på er alla. Usch idag är det segt. Sovit som en kratta ytterligare en natt..finns inge nässpray som biter på min täppthet känns de som o tillråga på allt så har halsbrännan varit förjäklig inatt. O sen har lilleman lyckats bli smittad av min förkylning med =( så strax innan 5 i morse vaknade han o vägrade o somna om igen kraken.

Har precis utsett en vinnare i tävlingen jag hade, och nu tänkte jag börja städa. Har egentligen ingen ork- men tänker att det är skönt när de är gjort- för då kan man ju sätta sig ner o ta de lugnt då o slippa känna att man har en miljon saker o göra ;)

Önskar er alla en trevlig förmiddag så ses vi senare,
kramar





Och vinnaren är...


2010-11-04 @ 09:50:36
Nu har jag slumpat fram vinnaren genom att kolla igenom alla kommentarer o räkna dom (vart 25 st tävlande) o sedan gick jag in på slump.nu o skrev in att generatorn skulle välja en siffra mellan 1-25.
Då blev det denna siffra:

 

och tävlingskommentar nummer 6 hade:

 

 

Grattis till isabelles mamma som vann ett presentkort på 250:- hos oki-doki barnkläder och damkläder, ska maila till dom direkt så de kan skicka över information om hur du gör för att utnyttja ditt presentkort.

Tack till alla som var med och tävlade och framförallt- ett stort tack till oki-doki barnkläder och damkläder som var med och sponsrade tävlingen!






tävlingen är nu avslutad. Vinnaren redovis...


2010-11-03 @ 20:21:27

tävlingen är nu avslutad. Vinnaren redovisas dock inte förrän imorgon förmiddag eftersom jag kom hem nyss och inte hunnit sitta vid datorn. Önskar er en fortsatt trevlig kväll. Godnatt.






iväg en sväng..


2010-11-03 @ 15:27:11
Nu åker jag snart iväg till linköping en sväng. Ska inhandlas födelsedagspresent till mamma, o farsdagpresent till A.
hoppas man hittar nåt,

vi hörs senare,
då kommer jag dessutom att dra en vinnare.

kramis





Sista chansen idag.


2010-11-03 @ 11:00:00

Tänkte bara påminna er om att idag är de sista chansen (tävlingen avslutas klockan 18.00) för er att vara med o tävla om ett presentkort värt 250:-  hos oki-doki barnkläder och damkläder. klicka här för att vara med o tävla du med.






Mitt i veckan


2010-11-03 @ 09:30:38
Oj, onsdag igen- redan? Tyckte de nyss va söndag ju!

Idag är det en riktig segardag för mig; har sovit som en kratta inatt med- sprungit upp o kissat x antal gånger o sen har jag fått gå upp o snyta mig en miljon gånger. O så har elliott bökat o donat lite med...så idag blir de inte så många knop gjorda. Funderar på att byta lite sängkläder o kanske damma av lite- that's it!

När jag lämnade Elliott på dagis för en halvtimma sen fick jag reda på att de skulle på utflykt idag. Hela dagiset skulle upp till omberg en sväng o barnen skulle få åka buss. Va roligt för dom =) trist bara att de ska regna o blåsa som tusan, men de finns ju fodrade regnkläder som tur är ;)


En vecka kvar till Ullaredstrippen idag =)

hoppas ni mår bra,
kramar







fortfarande sugen..


2010-11-02 @ 19:49:12
Ja nu är de kväll, och jag är fortfarande sugen på lussekatter. Som ni kanske anar så blev de inga lussekatter bakade idag heller, trots ett enormt sug. nää..istället bakade jag en dubbel sats med kanel och vaniljbullar som jag lovat mamma o göra åt henne till hennes kalas i helgen. Pjuh, sen va man helt slut!
Hann att bli en liten lugn stund i soffan innan de va dags o åka o hämta busen på dagis. Elliotts fröken frågade om han gillar o ha huvudbonader på huvudet eftersom han hade tagit en av krukorna som stod i fönstret o satt på huvudet. Berättade lite flinandes att han älskar allt som har med huvudbonader o göra- speciellt cykelhjälmar, mopedhjälmar, mössor, kepsar.. våran lille stolle <3.

Något annat som inte är så roligt just nu känner jag o som jag klarar mig utan är att jag verkar gått o blivit förkyld, bara blivit snorigare o snorigare sen eftermiddagen. O för tjugo minuter sen vart jag tvungen att åka till ica för o köpa nässpray eftersom de vi hade hema inte var lämpligt för gravida. Då är de ju iaf tur att de får sälja sånt i butiker nu tycker jag!

Nähä, blir nog inte så mkt mer bloggande än såhär idag, har ingen ork!

vi hörs imorn,
kramar





Gyllene gott.


2010-11-01 @ 19:02:02
Har varit grymt sugen på att baka lussekatter hela dagen. Får nog helt enkelt ta o åka till ica imorn när jag lämnat elliott på dagis o köpa lite saffran så jag kan baka några..eller hur?

http://crazykitty.files.wordpress.com/2008/12/lussekatt440_485338w.jpg







Randigt.


2010-11-01 @ 15:00:00

idag får magen va iklädd randigt ;)






omföderskor- när föddes era barn?


2010-11-01 @ 13:50:00
jag var inne o läste igenom lite av graviditetsveckorna hos familjelivs gravidkalender..då stod de såhär i v38

"När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare."

O nu är jag självklart nyfiken på o få veta av er kära läsare som har flera barn när era barn föddes?

Elliott föddes i v 39+4 o var 50 cm lång, vägde 3490 gram.  o jag tror inte att den där texten från familjeliv kommer o stämma här- är inställd på att gå över tiden. Och jag har en känsla av att de kommer bli en stoor bebis denna gången.





måndag- ny vecka.


2010-11-01 @ 12:28:57
Måndag idag, och en ny vecka igen. v44- den beryktade höstlovsveckan.
Kom för en stund sen hem efter en shoppingtur till citygross. Var bara o lämnade elliott på dagis vid nio, sedan satte jag mig i bilen o körde mot Mantorp. Hemma va ja väl strax innan 12. Nu har jag ätit lite "lunch"  o tänkte snart läsa en gravidtidning jag köpte- mama gravidbibel. Men först tänkte jag ju givetvis att jag var tvungen o lämna ett avtryck här ;)

Har drömt knasigt inatt. Drömde att lill*n i magen föddes för tidigt (typ nu) och att vi gav bebisen ett av namnen vi pratat om att vi vill ge den,  och att ingen i släkten tyckte om namnet. Att alla var emot de! Skumt eller vad?

Annars är de kalas i magen som vanligt- buffas som bara den, men det är ju inte riktigt i samma regi som förut- för nu finns de inte lika mkt utrymme kvar o röra sig på ju!  Längtar massor till nästa måndag då det är dags för BM besök igen =)

Nu är de inte så himlans långt kvar till BF ju. Jag är inte ett dugg orolig inför förlossningen faktiskt, tror att de kommer gå jättebra oavsett- kvinnor har ju fött barn i alla tider. Jag säger som förra gången när jag var gravid i slutskedet o folk frågade mig om jag hade skrivit nån förlossningsplan- Varför ska man göra upp en plan på något man själv inte kan påverka? man har ju inte en aning om vad som ska hända- ingen förlossning är den andra lik. Det är bättre o ta de som de kommer med smärtlindring och allt sånt.
Jag är mer orolig inför det här innan...mest orolig är jag för att man inte ska hinna in till förlossningen. Vi har ju ändå 7 mil till förlossningen ungefär- o det är ju faktiskt så att ett barn har banat vägen innan..så de kan gå fort denna gången. Man har ju hört en hel del såna historier om folk som fått föda på motorvägen o i korridoren på bb med mera.


Nu har jag delat med mig lite av mina tankar..haha!

hoppas ni får en bra start på veckan,
kramar