Bye bye 2011- hello 2012


2011-12-31 @ 23:06:47

Tänk att om en timme och några minuter säger vi hejdå till år 2011. Ett år av svett,tårar, oro men ännu mer av glädje och kärlek, och givetvis massa bus.

Året då vi fick se våran lilla bebis växa upp och bli en stor gående flicka. Året då Elliott började prata och babbla för fullt med hela meningar. Året då han kramade tomten för första gången.

Mycket roligt har hänt; ett par tripper till Ullared, en härlig semestervecka på Öland, en tripp till en nyfunnen semesterpärla för barnen- Skara sommarland, mammabloggkryssningen,
40 årsfest, Leilas första födelsedag och givetvis mycket mycket mer.

Nu blickar vi framåt mot ett förhoppningsvis ännu bättre år. Fyllt med nya möjligheter och nya milstolpar i våra liv. Detta kommer bli ett härligt år- det vet jag ;)

Detta blir året som jag kämpar om att komma i form igen. Ett gymkort ska inhandlas :)
I februari börjar barnen 75% på dagis och jag börjar att jobba igen.
I höst blir det en veckas semester i Turkiet :)
Oo mycket mycket mer.

Gott nytt år & välkommen till att följa 2012 års upplaga av bloggen ;)






GOTT NYTT ÅR!


2011-12-31 @ 14:12:01

hoppas ni får ett bra slut på detta år och en bra start på det nya året =)





Nyårslöften?


2011-12-30 @ 21:27:47
Kommer ni avlägga några nyårslöften? i så fall vilket/vilka?

Mitt kommer absolut bli att satsa på mig själv lite mer. alltså inte att vara självisk o bara tänka på mig själv. Utan mer att försöka få min kropp i form genom bra kost och träning. Vill bli av med mitt sötsug och sedan få en fin kropp istället för denna dallriga fula mage med kärlekshantag som heter duga. Tror ni jag klarar det? Har verkligen sett till så det inte går att dra sig ur den första månaden- och hjälp det kommer jag att få =)

mer än så avslöjar jag inte just nu..hihi!





Julaftonsdagen/kvällen hos barnens mormor och morfar


2011-12-30 @ 21:21:52
dagen och kvällen spenderades hos barnens mormor och morfar. Där var även barnens mostrar, ena mosterns sambo och barnens 2 kusiner, barnens gammelmormor, min morbror och hans sambo. Barnen de stojade och busade som bara den =)


dukningen


Elliott myser i soffan


En trött liten Leila


Alla julklappar under granen


Leila och Elliott underhåller


lilla sötfian


far och dotter


Elliott hälsar på tomten


Elliott hjälper tomten att ta upp klappar ur säcken


Leila får julklapp av tomten


Elliott kramar o tackar tomten





Julaftonsmorgon/förmiddag hos barnens farmor o farfar


2011-12-30 @ 20:59:16
Nu har jag äntligen fått ar**et ur vagnen och laddat över bilderna från julen från systemkameran till datorn.

Tänkte bjuda på några bilder:

Julaftonsförmiddag hos barnens farmor och farfar


Julfin liten Leila


En förväntansfull Elliott spanar in julklapparna under granen


alla julklappar- och nästan alla är till all 4 barnen


förväntansfulla i väntan på tomten- kommer han eller inte?


Elliott och Leila öppnar julklappar


Lite av Leilas julklappar


Lite av Elliotts julklappar





24st- helt otroligt!


2011-12-30 @ 12:13:20
har precis skrivit ner och mailat iväg 24 blöjkoder till caroline..alltså koder från 24 stycken blöjpaket som jag hade liggandes här hemma. Kan ni tänka er? shit vad blöjor det gått åt här hemma tydligen ;)

Nu är Leila så pass stor så jag har faktiskt börjat att använda samma storlek (storlek 6) på blöjorna på båda barnen så slipper man att ha två olika med sig i skötväskan etc. Nån som känner igen sig?







Städning pågår


2011-12-30 @ 10:17:42

Flickorna håller på att städa- just nu står dammsugning på agendan. Leila är supernöjd. Synd bara att hon bara ska dammsuga tvn






Stort SUCK!


2011-12-29 @ 20:51:03
Ååå..vad jag blev grymt besviken nu kan jag tala om. Vet inte hur många rundor jag sprang runt inne på H&M på A6 och letade efter träningskläder. Sedan hittade jag en liten liten avdelning..och vad fanns där? några sliskiga och fula linnen i XS, och mjukisbyxor. Och det tyckte jag inte riktigt passade mig då ;P
Kändes trist eftersom jag ändå har presentkort där- och då tänkte jag att träningskläder kommer jag ändå att behöva nu- och då hittar man inte nåt :(

Men iaf- sen när vi kommit hem så öppnar jag H&M katalogen som kom igår- och vad ser jag där om inte massa fina linnen bland träningskläderna- och ett som föll mig riktigt bra i smaken. Inte ett sånt där som sitter jättetajt och är lite längre. Varför kunde de inte sälja det när jag var och letade idag för? Vill ju ha det NU- pronto ;)

http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2011/F01%2096754%2065015%2067%200064%206.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&call=url[file:/product/large]http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2011/F01%2096204%2009090%2037%200086%204.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&call=url[file:/product/large]

En sådan här beställning skulle ju inte vara fel =)





Något fint till Leila i brevlådan


2011-12-29 @ 20:13:44

Imorse när A hämtade tidningen upptäckte han att vi ju inte tog in posten igår. Och vad låg i en liten hög och väntade i mitt namn när jag kom upp strax efter? jopp, ett litet paket med en vinst jag vann i Madelens julkalender. Och vad var vinsten? jooo, en mössa från Novisen design. Och denna mössa var det som låg i paketet =)

 

I like it a lot- Leila oxå såklart =) Tack så jättemkt madelen och Novisen

 






Kvällens nöje.


2011-12-29 @ 19:48:37

Här ska storkovan kammas hem- man måste väl få drömma iaf-hoppet är det sista som överger en ;)






En tripp till A6


2011-12-29 @ 17:58:27

Idag tog familjen Karlsson/Johansson en tripp till Jönköping för att kika in rean. När vi kom dit runt 11-tiden var det ganska lugnt o behagligt på A6. Men sen började det att plocka på med folk. Var så man knappt orkade engagera sig i o titta på det man hade tänkt sig.

Vi kom iaf hem med ett par jeans, och ett par rea termobyxor till Elliott,ett par söta prickiga leggins till Leila, ett par tröjor som pappa A fyndat på mq's rea.

Själv var jag på jakt efter lite träningskläder-men orkade inte engagera mig så blev inget. Hittade en ärmlös blus som jag redan har fast utan mönster- men de fanns självklart inte kvar i min storlek :(

En sak lyckades jag iaf fynda på stadium. Men tyvärr så får denna inte vara just min, utan barnen tror att den är deras; en gymboll får nog ta och lägga ut den i bastun när jag inte använder den. Enda chansen till att den ska få vara ifred så den inte går sönder ;)

Ni ser ju själva.....


Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
helt överlyckliga barn





Syskonvagn babytravel till salu


2011-12-29 @ 10:46:57

Funderar på att sälja våran syskonvagn. Den används knappt längre och det känns trist att den bara står när man köpte den för då många tusenlappar.

Den är svart och regnskydd finns.Vi hämtade ut den ny på babyproffsen i november 2010.

Någon som är intresserad?

Skriv en kommentar eller maila på [email protected] så kan vi diskutera pris i så fall ;)






En härlig kväll i Linköping


2011-12-28 @ 13:58:36
Vad jag längtar till kvällen nu. Då ska man iväg på bio. Vi hade tänkt o se "New years eve" meen i Linköping fanns det bara 8 platser kvar- alla var utspridda, och i Jönköping fanns det bara 1 enda plats kvar. Populär film med andra ord!

Istället fick det bli "Stig Helmer story" känner mig lite tveksam till den. Men den kanske är jättebra- vem vet? huvudsaken är att man kommer iväg en stund och får göra nåt. Blir mat på steve's innan med =)

Ska / har ni gått på bio nåt nu i mellandagarna?





Onsdag- eller lillördag


2011-12-28 @ 10:26:55

Sitter och kikar på mina barn som just nu (peppar,peppar) är lugnet själva. En ovanlig syn om jag själv får säga't.

När jag kikar åt vänster så ligger Leila i elliotts puff och smygläser hans bilar pysselbok. Tittar jag till höger så ser jag Elliott som sitter och bygger med sitt lego vid bordet. Härligt lugn eller vad?

Undrar vad vi ska hitta på idag? Hmm

Ett par bilder på barnen när de är stilla- nybadade och allt :)






Hängigt?


2011-12-27 @ 21:28:37

Lite usel uppdatering har det allt varit idag trots att julhelgen är över. Har känt mig lite halvhängig idag. Med stickande, kliande näsa och nysningar stup i kvarten o sen allmänt matt o trött. Som tur är rinner det inte så mycket om näsan så det är en mildare variant!

Det sistnämnda, mattheten o tröttheten, beror säkert på att man inte är van vid att vara ute o svira till 3 på morgonen ;) o sen är det ju svårt att sova när man har två små busar som busar o lever som bara den när de vaknat om mornarna.

Nu säger jag godnatt till er kära läsare, återkommer imorgon!






Vardag igen


2011-12-27 @ 19:48:10

Då är en vanlig tisdag avklarad igen. Sambon har jobbat- jag och barnen har lekt och busat. Elliott fick så mycket olika lego när han fyllde o i julklapp så idag har vi byggt lego för glatta livet.

Blev bland annat ett stoort garage till bilarna efter en viss liten busunges önskemål ;)

Det blev en repa med våra dammsugare förut med. Var så raskigt på golven och barnen var inte sena med att hänga på med deras egna dammsugare... Även om de tröttnade efter en stund.

Och sen denna tvätt- när tar den slut? Man gör ju inget annat än att tvätta-hänga upp tvätt- vika tvätt. Sen börjar det om på ny kula igen.

Imorn blir det antagligen en sväng till stan för o kolla in rean lite. A är ledig två dagar nu- ska bli mys :)

hoppas allt är fint med er!


Avslutar en bild på en trött liten fesa






Ännu en jul till ända.


2011-12-26 @ 20:29:25
Då går julen 2011 strax till historien som ännu en riktigt mysig och härlig jul!

Julaftonsmorgonen åkte vi bort till A's föräldrar och firade jul med barnens kusiner, farbror och fru. Det blev massa fina julklappar till barnen. Leilas garderob blev fylld med ännu fler sööta kläder, en dammsugare, sängkläder, badlakan, och Elliott fick ännu mer fina blixten saker (bubbelmaskin, badlakan, filt, duk mm.), duplo sopbil, cab bil,

Runt 12- halv 1 tiden åkte vi vidare till mina föräldrar där vi firade jul med mina syskon, syrrans sambo och 2 barn, min mormor, morbror och hans sambo. Vi åt massa gott, pratade och skrattade som vanligt. Sedan blev det julklappsöppning efter Kalle Anka. Tomten kom såklart och barnen blev så glada över att han kom, Elliott kramade till och med tomten =)

Det blev en himlans massa fina julklappar till barnen; Leila fick ännu fler fina kläder att fylla upp garderoben med, Hello Kitty brio klosslåda, fisher price leksaker, en hello kitty bobbycar, stapelbara bunkar, hårspännen o snoddar, gosedjur m.m. Elliott fick två olika varianter på Duplo Bilar lego, bilar plånbok, bilar 2 filmen, legoplatta, volvo lekbil, parkeringshus till bilarna, kläder, saltkråkan box, strumpor,motorcykel, förkläde och kockmössa och mer därtill.

Det var så roligt att titta på när barnen öppnade sina julklappar- de var så ivriga och blev så glada när de såg vad det var i =)

Shit vad mkt leksaker Elliott har nu säger jag bara. Det är ju extra mkt nytt nu med tanke på att han nyss fyllt år och fick mkt då- och nu blev det ännu mer =)

Runt halv 8-tiden på kvällen var vi hemmavid igen och lade två trötta barn. Det hade ju varit en spännande och händelserik dag !

Juldagen firade vi hemma hos sis med familj. Vi åt tacos och drack gott. Sedan på kvällen åkte vi flickor till parken i Motala. Så himla roligt det var att träffa massa folk- och att få dansa massor! Vet inte hur många gånger jag buggade- och då är ju inte jag ens bra på att bugga..men det struntade ju såklart jag i just då ;) haha!

Idag har vi varit och ätit lite rester av julmaten- sen har vi bara varit hemma och myst och tittat lite grann på saltkråkan.

har ni haft en riktigt mysig jul nu då? blev det mkt fina julklappar?





Vilken julklapp =)


2011-12-26 @ 20:11:23
Herregud så överraskad jag blev av sambon på julafton. Vi hade ju sagt innan  (som vi säger varje år) att vi inte ska köpa så mkt till varandra utan bara liite i så fall. Jag och barnen hade köpt A en klocka och en skjorta.

Men sen då när alla paket delas ut så får jag ett långt inslaget kartongrör från honom. Jag spekulerar väl inte direkt så mkt över vad det kan vara i- blir bara lite nyfiken på att öpnna det.

Vet ni vad det var i? En resa till Helsingborg nästa månad med hotellövernattning, och barnvakt fixad på det oxå =)

Min sambo han kan överraska han. Shit så härligt att bara komma iväg vi två och strosa på stan och äta gott och bara vara =) Tack älskade A <3





Underbart


2011-12-26 @ 11:51:41

Det är så härligt att ställa sig i duschen med rufsigt o tovigt hår efter frisyrfluffet man hade när man var ute igår och upptäcka att det inte kommer nåt varmvatten.

Fick kämpa för att få ur schampot och balsam var inte ens att tänka på. Så ja, ingen hårborste kan reda ut dagens frisyr kan jag lova ;)

Men Gud vad roligt det var igår- dansade massor. Mina fötter är dööda idag!

Återkommer senare idag i berättar lite om våran jul.

Hoppas allt är bra med er!






känner ni igen er?


2011-12-23 @ 19:32:54
Igår åkte A till affären och handlade med elliott. Skickade med honom en lista. På listan stod bland annat toalettmedel (alltså WC anka) och jag förklarade för honom vilket märke det skulle vara och att färgen var gul.

Vad tror ni han kommer hem med?

Skonas allrengöring (som man har när man skurar golven)

haha, karlar i ett nötskal eller vad?


Nu blir det bingolotto med lite godis o annat mys till =)

önskar er en fortsatt trevlig kväll <3

http://4.bp.blogspot.com/-2ZW_mHwBzSg/Tt0I1PNo5lI/AAAAAAAAA54/bCb_VLiQ20Q/s1600/jultomte.jpg





Dan före dopparedan- en dag kvar


2011-12-23 @ 15:54:56

Tänk att det är dags imorn- imorn är det julafton. En av årets mest efterlängtade högtider :)

Ikväll blir det uppesittarkväll med bingolotto här hemma. Vi ska baka hemmagjord pizza, äta julgodis ich spela bingo :)

Sen måste nog mamman ta en tur till mormorn och morfadern och lägga julklapparna under granen - för det hinns inte imorgon.

Hur ska ni fira eran julafton imorn nu då?






Elliott dagens lucka i julkalendern.


2011-12-22 @ 21:37:50

Har varje dag varit inne hos darlingexpress och kollat in dagens lucka i deras julkalender för att se om han varit med.

Och idag när jag för en gångs skull inte tittat så ser jag nu att han är med i dagens lucka. lucka 22 såå roligt ju :)

Är du nyfiken på att se? Kika in här o klicka på lucka 22 :)






SUCK..


2011-12-22 @ 19:32:01

Åhh.. Inte nog med att man har dubbel självsprickor på ena tummen och en på andra. Nu har jag dessutom två blåsor som sitter illa i munnen, varpå en till är på gång.

Lägg sen då på att jag nyss brände mig i gomen på varm mat så det blev en vätskefylld blåsa så kan man ju säga att helgen är räddad ;)

Man behöver ju inte oroa sig för att överäta iaf;) tar ju hundra år att äta nu.. Haha!






Man glömmer fort och snart är det dags igen.


2011-12-22 @ 15:15:50

Tänk vad fort man glömmer hur små bebisar verkligen är. Även om Leila inte var yttepytteliten när hon föddes så var hon ju ändå nyfödd bebis. När man ser en bebis nu så sitter man bara o tänker "shit har mina barn varit sådär små?" Det känns som att de alltid varit i den storleken de är nu ju ;)

Tänk att ett helt år har gått ett helt år sedan man hade en pluttig liten bebis. Skönt- men på ett sätt inte ändå inte. Det är ju så mysigt o snusa bebis. Men i fortsättningen så får man låna o snusa på andras istället. Det är ju faktiskt mkt smidgare det- för då kan man bara lämna tillbaka dom när det blir jobbigt ;)

 

Och på tal om att tiden går fort- om lite mer än en månad, den 6:de  februari, ska Leila börja skolas in på dagis. När den inskolningen är klar börjar mamman jobba igen. Det känns rätt vemodigt att redan lämna ifrån sig henne på dagis. Men jag vet att hon kommer att trivas jättebra, och elliott med för den delen.

Sen ska det bli skönt att få lite vardag igen, och att komma igång i arbetslivet. Jag jobbade ju ändå inte så länge efter förra gången jag varit mammaledig. Började ju i februari o sen gick jag hem i slutet av oktober ( o så var jag ledig under semesterperioderna med) Så blev inte alls länge att jobba. MEn det kommer garanterat bli som sist jag jobbade, att jag kommer stå och undra hur de har det på dagis och så kommer jag längta tills jag får hämta dom <3

Bild på en liten Leila för ett år sedan. Tänk att hon bara var 8 dagar gammal för ett år sen..tiden går alldeles för fort!






från oss till er <3


2011-12-22 @ 12:41:04






Snickers


2011-12-22 @ 12:00:28

Denna förmiddagen har jag och kidzen gjort lite godis. Eller ja, Elliott har stått på en stol bredvid och kollat på och Leila har gått runt och ätit på sina strumpor. Nu har iaf det ena stelnat så jag kunnat skära upp bitar av det hela..

mums- jag längtar tills man får smaka på detta imorn kväll när det är uppesittarkväll..inget förrän dess.. men vet nån annan som säkert kommer gå och nalla ;)

SNICKERS

1 dl socker

2 dl sirap

350 g jordnötssmör

2 tsk vaniljsocker

5 dl cornflakes

1 dl kokosflingor

250 gr smält choklad

1/2 dl olja

blanda ihop socker, sirap,jordnötssmör, vaniljsocker i en kastrull och värm upp allt på spisen. Värm så allt smälter ihop. Ta bort kastrullen från plattan och häll i cornflakesen (som ska vara krossade) och kokosflingorna. Blanda ordentligt.

Häll sedan i smeten i en form med bakplåtspapper och smeta ut. Eftersom smeten är ganska så tjock och formbar så spelar det ingen roll hur formen är.

Smält sedan chokladen i micro eller vattenbad, tillsätt oljan  så chokladen blir smidigare att arbeta med och blanda ordentligt. Häll sedan på chokladen över snickerssmeten, smeta ut så den täcker överallt och ställ kallt.

När allt kallnat skär i lagom små bitar (blir ganska mättande)

 






Byggt lite


2011-12-22 @ 11:39:10

Nu har jag byggt ihop Elliotts bilar lego som han fick av min morbror o sambo när han fyllde. Han blev superglad när han hittade det förut :)

Han fick då mycket fint att leka med när han fyllde så jag tror nästan han hade glömt det lite. Det lär inte hända igen kan jag dock lova- för gudars så han leker med det :)






Julgodis


2011-12-22 @ 09:55:09

Nu ska här göras lite godis- gissa vad vi ska göra för nåt?






2 dagar kvar..


2011-12-22 @ 08:18:22

"en sockerbagare han bor i staden, han bakar kakor mest hela dagen. Han bakar stora, han bakar små, han bakar några med socker på"

Idag ska det göras lite julgodis här hemma är det tänkt. Får se om barna godkänner det ;)

Natten har varit kaos igen! Lillan vaknade och var förtvivlad. Tog nästan 3 timmar innan hon kom till ro igen. Envisna förkylning o envisa tänder som spökar.

Vi har legat kvar och myst en stund i sängen alla 3. Men nu känner jag att det ju faktiskt inte går o ligga här hela förmiddagen!

Godmorgon i julstugorna :)






Nu vill jag veta...


2011-12-21 @ 21:15:29
Nu vill jag höra från er kära läsare- för är bättre tipsare än ni som läser bloggen??


Vad vill ni läsa mer om här i bloggen? har ni några tips på hur jag kan förbättra skrivandet?

Vill ni ha fler tävlingar? Vill ni ha mindre/fler bilder?

Kom igen o lätta era hjärtan o hjälp mig bli bättre ;)



Vore er evigt tacksam för svar <3

http://emslo.blogg.se/images/2010/hjarta-rosa_75201188.jpg





Härliga ord från en treåring.


2011-12-21 @ 20:40:44
Hur glad blir man inte när man har stått och skalat potatis, sedan kokat den och stekt tillbehör och sen Elliott säger "Vilket gott mos du gjort mamma" Man blir precis varm i hjärtat, och att sedan se lillan vräka i sig mer mat än mamman är ju ett tecken på att hon oxå gillade maten =)

Häromdagen satt Elliott dessutom i soffan- vi spelade lite musik i köket. Det tyckte Elliott inte om- för han skulle se på tv då sa han " stäng av musiken, jag blir bannad (alltså förbannad)" så vi skrattade åt honom..hihi!

Igår morse hade han dessutom sagt till sin pappa som hade sovit en stund inne hos honom att det var mysigt att han sov hos honom.

Ojojoj...





Redan kväll..


2011-12-21 @ 20:15:22
Det var värst vad dagarna går fort numera..de bara susar förbi känns det som. Fast just nu klagar jag inte för det inte. Längtar halvt ihjäl mig tills på fredag då vi ska ha lite fredagsmys här hemma med uppesittarkväll...och sen till julafton såklart =)

Denna dagen har spenderats med städning och massa tvättning- så himla skoj. Men tänkte att det kunde vara skönt att slippa städa imorgon.

För det finns ju lite att göra såhär innan jul. Har ni lyckats köpa alla julklappar nu då? Är alla inslagna?

Här är alla julklappar färdigköpta- inslagna är inte alla ännu dessvärre- men det tänkte jag försöka göra på fredag förmiddag kanske de flesta är iaf inslagna ;)

Idag tände vi det fjärde ljuset i adventsljusstaken- med tanke på att fjärde advent var i söndags så är vi allt lite sena här hemma..men då brinner det ju extra länge under julen =)

Om 45 minuter börjar leilas söta jul..missa inte ;)






3 dagar kvar...


2011-12-21 @ 09:33:55

ja se det snöar, ja se det snöar, det var väl roligt hurra :) nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra...

Nån minusgrad och det är vitt på marken och snöar. Tänk om det blir en vit julafton iaf?

Här har det varit en orolig natt återigen då lillan hade lite feber. Men nu är den borta igen- sumt värre!

Om en stund blir det lite shopping på Ica. Sen ska vi bara mysa resten av dagen tror jag :)

Vad hittar ni på?






En helg med bloggmingel i Göteborg.


2011-12-20 @ 20:41:22
Just nu går denna mamman och ser fram emot julen massor- att få se glädjen i barnens ögon när de öppnar julklappar och att bara umgås med de nära och kära.


Men, när julen väl är över så har vi ju nästa trevliga grej att se fram emot=) Jag har ju skaffat biljett till bloggminglet i Göteborg som kommer att ske den 25:e februari på La Cuvée. Kommer att dela hotellrum med en jättetrevlig tjej, Melissa. Ska bli skoj att träffa andra mamas och bloggare vars bloggar man läst in real life! och det ska bli härligt att komma iväg en stund för sig själv faktiskt!

Det finns fortfarande ett antal platser kvar. Kika in på bloggmingel i Göteborg på facebook eller kika in hos Sara som är grundaren av detta härliga eventet  och skriv en kommentar om du också vill gå! =)


http://livan86.files.wordpress.com/2011/10/bloggmingelgbglogga.jpg

Ska du hänga på nu då?





jag har fått en awaaard =)


2011-12-20 @ 19:50:44
Jag fick en award av finaste Sofia

Hennes ord var:
Emelie- Emelie är en nyfunnen vän som jag har lärt känna lite smått. Det är hon som har gjort min design- hon är grym :)

När man har fått den här utmärkelsen är det tänkt att man ska göra det här:

1. Klistra in awarden på din blogg
2. Tacka personen som gav dig awarden och länka till bloggen
3. Välj ut fem personer/bloggar som du vill ge awarden till
4. Lita på att dina följare sprider kärleken till andra bloggare
5. Och det viktigaste: Ha roligt och stötta varandra!

här kommer 5 bloggar jag vill ge awarden till ( hade gärna gett den till flera av er kära läsare såklart, hoppas jag ni vet!)

Ann-Sofie- Go och glad tjej som jag delade hytt med på mammabloggkryssningen.Så skoj vi hade det! Det är så roligt att följa hennes blogg och läsa om hennes sons utveckling, och om träning, matlagning etc. Snacka om inspiration =)


Sarina En tjej vars blogg jag följt ett bra tag nu. Hon är jättetrevlig, glad och rolig och tar så mkt fina bilder på sina barn ju =) Ser verkligen fram emot att få träffa henne i slutet av februari =)


Carolina-(skyddad blogg) En supergo och mysig tjej vars blogg jag följt ett par år nu. Önskar så mkt att jag hade bott närmre henne så vi hade kunnat träffats IRL för vi skulle nog ha mkt att prata om o skratta gott =) Så mysigt att följa hennes underbart söta lilla dotters utveckling.

Fnulan-Man kan ju bara inte låta bli att ge ett award till Malin oxå. Hur underbar männska är inte hon på en skala? Hon bjuder alltid på sig själv- och ger sina läsare ett gott skratt. Vet inte hur många gånger jag suttit framför datorn och skrattat så jag gråtit när jag läst hennes inlägg! You go girl =)

Melissa- En ganska nyfunnen bloggvän
som skriver massa fina inlägg om sina pojkar, shopping och mkt mer =) Vi två kommer dela hotellrum och  ha såå roligt när Bloggminglet i Göteborg är sen i slutet av februari- det vet jag =)








4 dagar kvar


2011-12-20 @ 16:32:37

Nu har jag stått och trillat och stekt ca 4 skålpund, nästan 1 1/2 kilo köttbullar. Så himla skoj det var och så gott de luktar i huset och om mig just nu ;)






Rörig natt och tänder


2011-12-20 @ 11:26:20

Stackars lillan- hon vaknade och var såå ledsen och täppt inatt. Och så varm hon var. Domen löd 39,4 graders feber :( tog ett par timmar innan hon kunde komma till ro och somna igen!

Idag verkar hon hur pigg som helst- och ingen feber. Kände i munnen på henne förut i märkte att tand nr 8 spruckit upp. Tanden till höger om framtänderna där nere. Kanske var det därför hon var febrig inatt?

Idag är A ledig- just nu är han och tösabiten på hennes första besök hos tandsköterskan- spännande :)
Sedan är tanken att vi ska åka till Linköping och hämta ut lite kort bland annat..

Och sen i eftermiddag blir det rullning och stekning av köttbullar-wiiehoo!

Vi hörs senare!






En eftermiddag i köket :)


2011-12-19 @ 18:46:56

I eftermiddag har jag stått och donat i köket. Tycker det är så mysigt att fixa och dina inför julen ju :)

Har griljerat skinkan, bakat hålkakor och gjort två nya satser med knäck ( den andra knäcken tog visst slut häromdagen?)

Imorgon fortsätter jag- då ska jag göra köttbullar av 1,5 kilo köttfärs.. Spännande ;)






Vad en mamma önskar sig..


2011-12-19 @ 12:01:14
Det här med att önska sig julklappar är inte alltid lätt. Speciellt inte när man själv fyller år samma månad som jul är och redan fått massa massa fint ju! Vi i släkten brukar göra som så att vi drar lott och så får man en att köpa julklapp till för 500:- (blir annars jättemånga julklappar att köpa eftersom vi är så många i släkten).

Själv är jag redan klar med julklapparna till den jag ska köpa julklappar till. Men häromdagen frågade min morbror som har mig att köpa till vad jag önskade mig. Och det stod verkligen still helt och hållet ju!


Nåja, har iaf kommit på lite saker man kan önska sig- för efter julen är det tänkt att jag ska försöka o komma i form igen.. känner mig taggad och längtar till dess =)

Så därför blir det såna här julklappar:

samtliga träningsredskap kommer från rusta.se


Zumba fitness- från uffessakerochting.se







Microknäck


2011-12-19 @ 10:59:04

1 dl socker
1dl sirap
1 dl grädde
1msk smör

Lägg i alla ingredienser i en bytta som klarar av minst 1 1/2 liter och micro (utifall att) och rör om.

Ställ sedan in byttan i micron på full effekt i 9-10 minuter. Stoppa gärna och rör om efter halva tiden.


Gör sedan ett kultest efter 9 minuter ( häll i lite av smeten i ett glas med iskallt vatten och ta sedan upp o känn på konsistensen)

Häll upp i formar och ställ svalt en stund.


Lycka till!






5 dagar kvar


2011-12-19 @ 10:52:45

" granen står så grön och grann i stugan, granen står så grön och grann i stugan.. Tralalalala tralalalala tralalalala lala.."

Här har ni årets upplaga av familjen Karlsson/Johanssons gran. I år är den pyntad av mamman och Elliott ( med vissa efterjusteringar av elliott)






Dött


2011-12-18 @ 21:02:59

Har varit lite av bloggtorka här i helgen.. Har inte känt att jag haft nåt att skriva om.. Och unnat mig en riktig brejk!

Kan behövas ibland.


Återkommer imorgon igen... Med full styrka!?

Hoppas allt är fint med er raringar <3






Årets första knäck


2011-12-17 @ 16:14:54

Nu i eftermiddag har jag gjort två laddningar med microknäck. Juligt och mysigt- och gott.

Gjorde den som vanligt i micron- brukar ni oxå göra det eller kör ni på spisen?






Julklapp till kalendertomten Elliott


2011-12-16 @ 15:22:02

Idag fick Elliott en julklapp i brevlådan fån darlingexpress eftersom han är med i deras julkalender :)

Den sparas självklart till julafton,
Tack så mkt :)








Brandmannen Elliott


2011-12-15 @ 15:57:57

Elliott var verkligen i eld och lågor idag när jag hämtade honom på dagis. Brandbilarna hade varit på besök berättade han.

De hade varit och hälsat på sedan hade alla fått åka brandbilar ner till brandstationen och kolla på nyaste brandbilen och testa hjälmar. En riktigt bra dag med andra ord!

Anade att det var något på gång när jag hörde sirenerna på förmiddagen ;)






Paket i brevlådan :)


2011-12-15 @ 14:28:24

Idag när jag hämtade posten var det inte vara massa reklam o kuvert. Det
var ju även med ett paket :)

Var med och tävlade i paxluxs julkalendertävling på Facebook och vann en lucka för några dagar sen :)

Paxlux är en butik på nätet som säljer massa fina väggdekorationer. Bland annat kakeldekorer, väggord, wallies. Man kan till och med kombinera ihop egna ord/citat om man vill :)

Ordet jag vann är "we made a wish and you came true"

Superfint- nu ska jag bara lista ut ett bra ställe o sätta det på med. Lutar åt Leilans rum eftersom elliott redan har ett väggord.

Tack paxlux :)






Ord från en nybliven ettåring


2011-12-15 @ 13:32:26

Mamma, pappa, tutte, titt ut, titta, tack tack. Det är Leilans ordförråd just nu. De flesta har hon sagt ett tag nu!

Det är såå roligt nu när man inser hur mycket hon verkligen förstår av det man säger. Häromdagen pratade jag med Elliott och sade att han skulle få bada men att Leila skulle få bada först.

Vem hade sprungit och ställt sig utanför badrumsdörren väntandes innan jag ens avslutat meningen tror ni? Hon måste varit grymt sugen på att bada ;)






Lite mer jul i huset?


2011-12-15 @ 11:39:00

Då har man följt torsdagsrutinerna och städat!! Skönt att det är gjort. Sitter i soffan och tar det lugnt en liten stund nu medan lillan ändå sover.

Har stora funderingar på att ta ner prydnadstomtarna och ställa fram några. Sålla bort de fula och slänga. Kanske ta ner granen o pynta??

Nåja-vad är en bal på slottet ;) vi hade ju faktiskt bestämt att vi skulle klä granen imorn kväll hela familjen :)

en liten bild på enen jag fick när jag fyllde och "tomtens hus" som Elliott säger :)






Dagens ettåring


2011-12-15 @ 10:50:09

Ny outfit -present från barnens gammelmormor. Jättegullig Nova star klänning från kidzshoppen






Första till ända


2011-12-14 @ 19:49:31

Då var Leilans första födelsedag till ända och vilken kanonfödelsedag hon haft :)

Började morgonen med sovmorgon, sedan blev det paketöppning följt av frukostmys. Sedan lekte hon med sin vagn och docka som hon fick av oss... När inte storebror snodde ;)

Sedan efter lite shopping på Ica blev det fler turer med dockvagnen, lasagne till lunch och sedan en nap på altanen. Och vad hände när mamman stod och drog på Leilans vagn? Det kom lite snö :)

Sedan i eftermiddag har vi bakat hålkakor, och gjort glass. Vi har nämligen haft lite födelsedagsmys här hemma ikväll.

Barnens ena moster och mormodern har varit här. Blev nybakat bröd med julskinka på, varm choklad, juice, och liite hemmagjord daimglass till de som ville ha.

Födelsedagsbarnet åt 2 mackor ,vilket litet matvrak va ;) och vart helt tokig när hon fick smaka på glassen. Hon ville bara ha mer!

Nu sussar hon gott i sin säng efter denna mysiga dag. Snart ska jag krypa ner i sängen o kika lite på tv innan jag somnar. Trött som ett as- efter en rörig natt.. O man vet ju inte hur kommande blir heller eftersom pappa A är borta!!

Önskar er alla en trevlig kväll









För ett år sen


2011-12-14 @ 17:20:00
Nu är det exakt ett år sen hon kom till oss lilla leila. 14.20 var vi inne på förlossningen. Knappt en timme senare blir jag kopplad till CTG- kurva. vid 4-tiden bestämmer dom att det ska tas hål på hinnorna eftersom Leilas hjärtfrekvens ena stunden är jättelåg o sedan jättehög. 16.20 tas det hål på hinnorna, 16.50 börjar jag krysta...

efter 30 minuters krystande, 17.20 kommer hon ut, jag får fånga henne =) Leila Elisabet- 53 cm lång, 3970 gram stor.


mamman pustar ut o tröstar sitt andra barn

stolt men trött nybliven 2-barnspappa håller sin dotter för första gången =)

Sedan följde några känsloladdade dagar på special bb,och neonatalen..(pallar inte sjukhusmiljöer) eftersom lillans bilirubinvärde var för högt. ( =GULSOT). Det sjuka var att vi skulle åka hem på förmiddagen dagen efter hon fötts- på läkarronden håller de bara upp henne mot ljuset i fönstret o säger att det inte är nån fara. Sen när vi precis packat ihop och allt kommer en bb sköterska med en mätare o säger att hon tycker att leila ser ganska gul ut- och det visar sig ju att det är riktigt högt! DÅliga läkare eller vad???

dsc00671 (MMS)

solning under solfilt på special bb

Vi hamnar direkt på special bb- Leila får börja äta ersättning var 3:e timma (detta för att det gula ska komma ut fortare.) Hon hamnar i en kuvös med en solfilt över sig- jag får inte ta upp henne mer än när hon ska äta. Inte ens ta upp henne för o trösta =( Och det solandet hjälpte inte ett skvatt! Dagen efter är värdena ännu högre.

Vi hamnar på neonatalen där hon får ligga och sola precis heela dagen i en specialbädd som solar både underifrån o överifrån- och vi får mata henne genom en sond. På senkvällen är hennes värden iaf bättre- så hon får komma in till mig på rummet. Dagen efter får vi åka hem =)

På kvällen när Leila äntligen får komma in till mitt rum.

 

 

äntligen hemma =)








Fina kläder =)


2011-12-14 @ 14:28:26
Så himla mkt fina kläder Leila fick av släkten i present när vi hade kalas här hemma. Så nu har hon nåt nytt o ta på sig nästan varje dag =) Idag har hon på sig denna klänning som hon fick av sin moster med familj. Och ett par ursöta gråa "ribbstickade" leggins med knapp i midja och i benen, samt ett sidenband i midjan =)

åååh, det finns så himlans mkt söta flickkläder ju =)

http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6621/6621766/S0000006632798_F_W40_20110817152610.jpg

från lindex






Bajs :(


2011-12-14 @ 14:11:16
Tycker så himlans synd om min pojke just nu :( Han har ju ända sedan han var liten varit hård i magen i princip konstant. Och vi har kört med laktulos en hel del.  Idag är det dock så illa så han inte kan få ut nåt och han går illa- dessutom så gråter han emellanåt. Har gett honom nåt som ska hjälpa för att få ut det- men det har inte verkat nåt ännu. Håller tummarna stenhårt för att det ska hjälpa.

Vad ska jag göra annars? Åka till VC? åka in till akuten? hjäälp, och A som inte kommer hem idag..han är ju borta me jobbet. Vem ska ta Leila om jag måste fixa detta..

Stackars min lilla pojke :(





På promenad


2011-12-14 @ 09:58:42

Leila är ute o går med sina presenter. Storebror är på riktigt nära avstånd ifall hon skulle släppa vagnen.
Han är nog lite avundsjuk ;)






Julmys


2011-12-13 @ 20:12:37

Ikväll har jag varit iväg hos Ellen. Hennes julgran har pyntats, ich vi har ätit supergod kvällsmat. Årets första skinkmacka och lite risgrynsgröt till det..

MUMS!

Nu ska denna mamman snart sova. Har sovit oroligt hur många nätter som helst i rad nu, jag drömmer massa konstigt, inbillar mig att barnen är vakna och mer därtill. Droppen var ändå inatt när brandvarnaren började pipa ;)

Så- godnatt kära läsare <3






Paket till en liten prinsessa <3


2011-12-13 @ 19:15:34

Nu har jag precis slagit in lillans stooora födelsedagspresenter som kommer stå och vänta på henne under natten.

Tänk att det imorn är ett helt år sen hon kom till oss. Liten börjar bli stoor!






Trevlig lucia


2011-12-13 @ 10:38:10






Ber om ursäkt!


2011-12-12 @ 21:44:31
Ber så hemskt mkt om ursäkt för att jag varit så dålig på att kommentera hos er/ svara på era kommentarer på sistone. Men det har bara varit såååå  mycket på sistone. Men nu är man tillbaka i gemet igen- ganska hyfsat iaf. Så nu ska jag bli bättre på att kommentera när jag läser era bloggar med. För läser dom det gör jag allt- är bara det att det tar sån tid att kommentera när man sitter med iphonen ju. Och datorn den är det nog första gången jag öppnat nu ikväll sedan i fredags.

Så nu blir det skärpning på torpet- och vem vet..kanske delar jag med mig av lite roligheter... vi får se om de blir av först o främst bara ..hihii!

önskar er alla en trevlig kväll!





Bakar pizza


2011-12-12 @ 14:41:26

Elliott håller på att baka pizza med playdoh setet han fick i present.

Det är lite svårt att bara låtsas äta pizzabitarna! Och Leila hon står o tittar på avundssjukt :)






Kalaspingla


2011-12-12 @ 12:50:50

Såhär fin var våran lilla tjeja igår. Ingen
Vidare kvalle på bilden- den där lilla tjejen har spring i benen konstant :)

Nu är allt kalasande slut här hemma o mamman får äntligen koppla av lite ;)
Nu är det pill med julklappar som gäller några dagar framöver!






Syskonen lundmyr


2011-12-12 @ 09:48:33

Dagens outfit på barnen. Jättesöta Lundmyrkläder som de fick på kalaset igår :)






Bakfyllesöndag


2011-12-11 @ 20:50:55

Denna dagen har gått i bakfyllans tecken.. Iaf förmiddagen ;)

Igår var vi ute på julshow med jobbet på konsert och kongress i linköping. Var så trevligt att få träffa alla, snacka massa goja, skratta, och dansa såklart :)

Vi var hemma vid halv 3 i morse och då hoppade vi i säng direkt och gick inte upp förrän 11 imorse. Sen vid 12 var vi hos svärmor o svärfar för lite mat och hämtning av barnen.

I eftermiddag har vi som sagt haft kalas. Var jättetrevligt o barnen fick massa fint!

Nu är det lite relax i soffan som gäller innan läggdags

Ha en fortsatt trevlig söndag






Tåååårta


2011-12-11 @ 18:29:57

Såhär såg tårtan ut som vi bjöd kalasgästerna på idag :)

Elliott var supernöjd även om han inte hade tid över för att äta. Han fick så mycket fina presenter- så han var tvungen o leka med dom istället ju.

Leila fick massa fina kläder och leksaker :)






exakt 3 år sen på klockslaget.


2011-12-10 @ 00:26:00
nu kl 00.26 (den 10:e december 2008) kom världens finaste Elliott till ut till den stora världen. Vilket magiskt ögonlblick det var när de lade upp honom på mitt bröst efter ca 20 minuters krystande. Vårt efterlängtade första barn hade kommit- vi var nu föräldrar för första gången. Ett riktigt känsloladdatoch fint ögonblick =)

nykläckt liten elliott

 






Litet rövhål tack


2011-12-09 @ 17:21:52

Sambon fick en sån där rolig julkalender med en halvnaken brud på och massa olika små flaskor med olika sprit i. Idag öppnade han några av veckans luckor eftersom han glömde några i veckan. Då var det bland annat med en flaska som det stod "kleines arschloch" (vilket enligt sambon betyder litet rövhål) på.

Undrar vart fasen de får allt ifrån? I Tyskland kanske det är jättevanligt med den sorten- vad vet jag?

Men här i på Systembolaget i / ute på puben skulle de nog lyfta ögonbrynen rejält om jag kom in och sa "litet rövhål tack".






Det går undan nu..


2011-12-09 @ 15:19:39

Vad det går undan med den blivande ettåringen här hemma nu då. Hon har kommit på hur man tar sig upp i elliotts säng- och senaste nytt är soffan.

Hon har länge klättrat upp och satt sig på Elliotts bobbycar- men idag varförsya gången hon åkte på den själv.. Min duktiga stora tjej!

Och numera går hon knappt nåt alls- hon springer vart hon än ska- precis som hennes bror gjorde. Vad det händer!






Yees


2011-12-09 @ 14:17:27

Ja- det hade kommit :) vilken snabb leverans :)






Nervöst


2011-12-09 @ 13:33:42

Beställde tårtoblat till tårtorna till barnens kalas på söndag nu i veckan. Är skitnervös över att de inte kommer idag... Det stod ju ändå snabba leveranser på företagets sida- så nu sitter jag här o håller tummarna för att det ska ligga ett paket i brevlådan sen när vi kommit hem.

Elliott skulle bli sååå glad om det är blixten på tårtan ju!






Snart o längtan


2011-12-09 @ 13:30:19

Snart får jag äntligen hämta hem min stora kille från dagis. Har saknat honom något enormt idag. Han pussar och kramar och allt hans härliga prat o babbel!

Soooon






Fredag


2011-12-09 @ 07:38:20

Äntligen fredag igen. Kan ni tänka er att denna dag för tre år sen satt jag här hemma i soffan och kollade på Sunes jul och klockade värkar. Tänk så förväntansfull man var. tänk den där känslan av att veta att man snart blir förälder för första gången!

Idag ska det bakas lite till söndagens kalas hade jag tänkt. Sen sova en stund med kanske? Sovit asdåligt inatt. Lillan har bökat o stökat runt!

Fy vad det har regnat och blåst här- hur har ni klarat er i ovädret??

Godmorgon






Lussefirande


2011-12-08 @ 21:02:51

Ikväll var vi iväg på lite lussefirande med Elliotts dagis. Elliott hade tomtedräkten och luvan på sig utanpå sina ytterkläder- han såg verkligen ut som en michelingubbe <3

Och som han gått och sjungit tipp tapp tipp tapp i eftermiddag. Han laddade verkligen upp inför. Var bara det att när alla barnen stod där framme och skulle sjunga- så ville inte han vara med längre. Inget kort hanns ens tas.

Leila hon var supertrött och lite gnällig under firandets gång. Vi var väl där
Nån halvtimme sen var det slut på sjungandet och de flesta började åka hem.
Det var ju kallt ute!

Barnen somnade gott i sina sängar kan jag lova <3






Check


2011-12-08 @ 08:42:48

Barnen är påklädda- tänderna är borstade. Nu återstår bara det jobbigaste- påklädning av alla ytterkläder, pjuh. Sen är det dagistajm :)

Mamman o lillan ska som i vanlig ordning städa huset. Blir bakning av en tårtbotten till helgens kalas också misstänker jag ;)

Nähä, ytterkläder var det!

Godmorgon allihopa!!






För ett år sen..


2011-12-07 @ 21:29:17
Såhär dutkiga var mamman och Elliott förra året. Vi var ute och skottade drösvis med snö..tänk så mkt snö det kom mest hela tiden förra året!  Och vad gjorde man inte för att försöka få igång en förlossning ;) ?

Vad tiden går






Santa can you hear me?


2011-12-07 @ 20:36:22
I have been soo good this year ;)

26328
All i want for christmas - nästan ;)
Önskar mig verkligen ett par högtalare som jag kan sätta min iphone i så jag kan lyssna på spotify/radio i köket med bra ljud. Spenderar ju mesta av min tid i köket ändå- och det är mkt roligare med lite musik på. De tycker ju barnen också för den delen. Leila hon dansar som bara den såfort det spelas musik =)
De
ssa högtalare hittar du här och det finns ju massa mer mobiltillbehör än så hos 24.se






Making icecream


2011-12-07 @ 16:48:18

Vi håller på o testar min OBH nordica glassmaskin som jag fick i födelsedagspresent jag ich kidsen. Elliott har tjatat så nu blir det av.Hoppas det blir bra :)






Små, mjuka och hårda önskningar.


2011-12-07 @ 15:18:07
någon av dessa fina får tomten gärna komma med till mig i år =)



http://www.exklusivvardag.se/shop/12611/art11/h0435/8380435-origpic-752c01.jpg detta underbara hänge med budskapet "trust your instinct" från oxxo design passar bara in så bra på mig just nu. Känner att jag måste göra detta oftare.

Rutm.fl. - Cavalese beanie - mössa - ben vit
denna mössa och tubhalsduk från Rutm.fl. skulle värma mig gott nu när det börjar bli kallare ute =)

Love forever - Monsy tunic - tunika/klänning - vit underbart härlig vit tunika/klänning från love forever =)


Allt detta finns att köpa hos exklusiv vardag som dessutom just nu även har en julkalender där det  bakom varje ny lucka döljer det sig ett riktigt bra erbjudande för dagen.







Mys och saknad


2011-12-07 @ 12:12:37

Nu när lillan sover passar mamman på att sitta i soffan och mysa.. O varmt och gott är det då det eldas i kaminen för fullt :)

Hämta storbus sen- ska bli härligt. Har trots hans ibland riktigt överdrivet starka (något förtidiga) 3-årstrots saknat honom MASSOR idag!








Farfar o farmor bus


2011-12-07 @ 10:27:32

Imorse fick jag se att A hade lagt fram östgötatidningen, o inte vilken sida som helst utan den sidan med gratulationerna.

Vilka barn tror ni fanns bland dessa om inte våra som fyller i rappet :)
Var barnens farmor i farfar som skickat in :)






Online PT önskas


2011-12-06 @ 21:39:31

Är det ingen därute som kan tänka sig att bli min PT online? Jag har verkligen såna problem med o veta hur jag ska träna rätt och vad man ska äta för att få bäst resultat. Skulle behöva gå ner några kilon- men vill mest få en fysiskt tåligare kropp som orkar mer o inte blir trött, vill bli av med sockerberoendet dessutom! Sen kanske få tips på bra magövningar för en dallrig o hängig mage.

Ingen som vill sponsra mig med en gratis testmånad?? Kan ju tipsa och blogga om hur det går i så fall ;)
Jaja, drömma kan man ju!


godnatt raringar






Hänget


2011-12-06 @ 17:21:11






Med posten idag


2011-12-06 @ 17:19:42

Idag när jag hämtade posten i brevlådan så var det med ytterligare ett kuvert till mig :)

Var ju det fina stjärntecken hänget från silverbiten jag vann hos millah för några dagar sedan.

Me like






Vitt ute på marken..


2011-12-06 @ 13:28:16
Det var en kille som vart superglad imorse när vi drog upp rullgardinen på hans rum o han fick se att det var vitt ute på marken. "mamma snöö" sa han glatt- och sedan började han att prata om att åka pulka såklart =)

Så efter vi hade sysslat med alla morgonbestyr tog vi oss en liten tur med vagn o pulka. Det är inte så lätt att i ena handen försöka putta en vagn med en tung liten tjeja framåt, och sen i andra handen dra en tung 3-åring inte... men en bit gick det iaf.

Det som är mest trist nu är ändå att solen är framme så allt smälter bort. Hade ju varit roligt om snön kunde fått stanna några dagar iaf så man kunde va ute o busa lite mer utan att bli dyblöt direkt ju!

Det är lite si och så med bloggandet just nu som ni kanske märker- inte alltid man hinner starta datorn- då blir det oftast nåt bildinlägg med iphonen..
Annars går mkt av tiden till bus med barnen och funderingar kring kommande kalas i helgen/ kommande julen och såklart alla julklappar vi inte hunnit köpa ännu..shit!

Har så mkt just nu som jag skulle vilja göra men det känns omöjligt. Och så virrig jag är just nu! Hoppas att det lugnar ner sig snart; )

Igår skulle jag åka och köpa lite tyg- åkte kvart i 6 o affären stängde vid 6. När jag kom till parkeringen upptäckte jag såklart att plånboken inte var med. Så det var bara att åka hem igen. Blev inget sytt igår inte =(
Får se om det blir ikväll! är så grymt sugen på att sy ju och jag har värsta planen på vad det ska bli med ju!
Men det får ni se sen när jag väl påbörjat/avslutat projektet ;)



hoppas allt är fint med er kära trogna läsare <3





Och vinnaren av ett valfritt iphone/samsung galaxy S II skal är...


2011-12-06 @ 12:31:15
JAg har nu kollat igenom alla bidrag- alla motiveringar och utsett en vinnare. Det var inte lätt att välja mellan alla motiveringar- många av dom var riktigt bra ju! Men nu är iaf en vinnare utsedd =)


Den vinnande motiveringen:

Jenn:

"Glomde helt att beratta varfor jag ville ha just detta skal! Min son råkade tappa min telefon I golvet så den sprack och skalet hålls ihop med ett gummiband! Eftersom jag är ensamstående med mina barn och dessutom studerar, har jag desverre inte råd att köpa en ny. Och jag måste erkänna att det verkligen är pinsamt att springa runt med den jag har nu…så jag håller tummarna och hoppas verkligen på att ha turen med mig!
"

här hittar ni hennes blogg- ett stort grattis till henne=)

stort tack till alla er som var med och tävlade och tack till merskal.se som sponsrat tävlingen =)





Dator ute på vift


2011-12-05 @ 19:53:27

Min kära lilla rosa dator är ute på vift ikväll. Så vinnaren kommer inte att utses förrän imorn förmiddag tidigast- hoppas ni kan hålla er tills dess ;)






I brevlådan


2011-12-05 @ 14:17:12

Det var extra roligt att hämta posten idag kan man ju säga :)

Vann ju en "mina julminnen" bok från glimra förlag på Facebook (via deras julkalender)
Och idag på min självaste födelsedag så kom den :)

Tack :)






Den stora busungen


2011-12-05 @ 09:45:46

Tyckte att barnen var så lugna och tysta nyss när jag skulle diska. Går ut i hallen och ser att Leila är alldeles täckt av grå-vita droppar i huvudet. Min första reaktion: "Elliott, har du kräkts på lillasyster?"
Men elliott pekar på en nappflaska och svarar; "näe mamma, det är Leilans välling"

Då har busen snott en vällingflaska för mig i köket när jag diskat och stått och hällt välling på Leila. Blev duschen direkt!!

Hade iofs tänk bada dom senare o gått ut en sväng nu.. Men så blev inte fallet ;)






Ännu en härlig


2011-12-05 @ 08:12:41

Då har det blivit ännu en härlig morgon. Denna morgon är det ingen vinst som gjort mig glad. A och barnen uppvaktade mig med paket i morse... Och vad tror ni det fanns i?

En OBH nordica glassmaskin- som jag suktat efter länge- och presentkort hos KappAhl.

Tack så mkt min finA lilla familj <3






Vad är det för dag?


2011-12-05 @ 07:57:11

Vad är det för dag? Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag- för det är Emelies födelsedag.

hurra hurra hurra






Ett år äldre.


2011-12-04 @ 21:15:50

Skumt värre detta. Ikväll är jag 27år när jag lägger mig. Imorgonkväll när jag lägger mig är jag 28 år. Ett helt år äldre en dag senare ;)

godnatt kära läsare!






Och det fortsätter...


2011-12-04 @ 18:48:39
Ja turen den verkar visst fortsätta :)

Loggade in på mailen förut idag och fick se att jag hade vunnit en valfri bok från glimra förlag i en tävling hos Fanny och Isabelle =)

Det var sååå roligt tycker jag. För har länge spanat in just en receptbok från gllimra förlag som jag skulle vilja ha =)

Tack såå jättejättemkt =)






Det blir vad det blir ;)


2011-12-04 @ 13:06:58
Shit så mkt man har o göra mest hela tiden nu! Ska jag vara riktigt ärlig så längtar jag lite grann till jul när man bara kan sitta ner och ta det lugnt o njuta av att bara vara med sina nära och kära <3

Igår va vi då så på julbord. Svärmor o svärfar kom hit vid fyra och då åkte vi iväg till mamma o pappa för lite fördrink och snack med alla innan bussen kom och hämtade upp oss till turisthotellet. Jag hann nog att dricka två cider och en snaps innan det åktes upp. plus lite mer än en halv på bussen såklart ;)

Kan inte säga annat än att jag blev riktigt nöjd och glad över julbordet uppe på turisthotellet. Var verkligen stoor skillnad på detta jämfört med det stället vi varit på de senaste åren. Det fanns 3 olika sorters omeletter, den kokta potatisen var jättegod, de hade egengjord fläskkorv med..mums =) o sen hade vi ju såklart dessertbordet där det fanns ostkaka, ris a la malta, chokladbollar, tryffel, hemmagjodra maschmallows, hemmagjord fudge, knäckklubbor, chokladmousse, panacotta, småå pepparkakscupcakes och mkt mer därtill =)  blev 2 snapsar under ätandets gång.

jag som egentligen inte är nåt större fan av julbord blev helt begeistrad- tro det eller ej =)

Sen när vi blev hämtade av bussen så  blev det lite efterdrinkar oxå. Var jättemysigt och trevligt. Men jag tyckte såklart synd om barnvakterna här hemma. Så vid elva var vi hemma igen! Då sov barnen som godast med =)

Idag är jag allt lite seg. HAde så svårt att somna inatt- somnade nog inte förrän 3-4 nån gång. Så fick en liten välbehövd sovmorgon imorse av mina hjärtan =)

Annars är det mest lugnt idag- blir lite tvättande och sånt skoj. Sen kanske jag borde baka nåt? är ju kalas nästa helg igen ;) Dagen efter vi varit ute på julbord med jobbet..blir grannt det ;)

hoppas att allt är bra med mina kära läsare.. återkommer förhoppningsvis senare!

KRAMAR

Glöm inte att vara med och tävla om ett valfritt iphone/samsung galaxy s2 skal här tävlingen avslutas ju imorn kväll!





I mammans ägor :)


2011-12-03 @ 15:00:42

tjoho så glad jag blev förut idag träffade min morbror ich hans sambo. De hade med sig en lite tidig födelsedagspresent till mig- gissa vad??

Fick Leilas senaste bok- hello cupcake. Shit så glad jag är :)

Tack så jätte jätte mycket P och M <3






Dagens tårta


2011-12-03 @ 14:05:59

Idag har jag roat mig med att göra smörgåstårta till svärföräldrarna som de ska äta ikväll när de är barnvakter :)

A och jag ska på julbord med åkeriet






Fredagsmys


2011-12-02 @ 19:08:38

Fredagspuss






Lite tur idag oxå :)


2011-12-02 @ 18:11:20

Vilken kamp dag det varit idag :)

Fick imorse på Facebook se at jag var en av de tre lyckliga vinnarna av en julbok i glimra förlags Facebook julkalender :) blev sååå glad! TACK

Sen runt 10 hämtade Leila och jag upp sis o mamma för lite shopping inne i Jönköping.

Kan ju säga att jag även där hade tur- för det visade sig förut att kassörskan i en affär hade glömt att ta betalt för två av plaggen jag köpte.
Och det är ju så dags att fixa till det nu- när vi är hemma o allt! Så det tackar vi väl oxå för ;)

Mitt i shoppingen blev det så klart även en mumsig lunch på Jensens böfhus innan det fortsattas med shopping igen. Blev några julklappar undanstökade iaf ;)

Leila har varit så snäll och duktig idag och inte gnällt nåt alls- duktig prinsessa vi har!


Nu är A- min feeder iväg o hämtar pizza. Det vankas lite familjemys denna fredagskväll :)

Ha en mysig fredagskväll därute!






Min sambo är en "feeder"


2011-12-01 @ 21:29:32

Ibland känns det som att A är min feeder. Jag lyckas nästan varje dag leva sunt och nyttigt fram tills kvällen kommer... Sen kanske A blir sugen på snacks o åker och köper.. GIVETVIS har han då köpt med sig nåt hem till mig med. även fast jag kanske inte sagt att jag vill ha nåt! Det är självklart en snäll tanke iofs

Haha- ikväll va inget undantag. Har varit jätteduktig heela dagen och när han handlade så sa jag att jag INTE skulle ha nåt! Givetvis kommer han ändå hem med en chokladkaka till mig- som jag är tokig i!

Jag klarar ju inte av att ha nåt gottigt jag gillar hemma ju!! Det går inte. Så nu sitter jag här proppmätt o illamående med dåligt samvete!

Tänk att det verkligen finns vuxna karlar som går igång på att vräka i sina sambos onyttigheter 24-7 nonstop. Såna som älskar när deras sambos väger över 150 kilostrecket, isch!

Glad över att A bara köper för att vara snäll o över att jag har en braa bit kvar upp till 100 kilostrecket. Fast om det hålls på såhär vareviga dag- då hamnar jag där förr eller senare ;)






För alla Fantaster ;)


2011-12-01 @ 20:00:53
Tänkte bara tipsa er om en fanpage på facebook- nämligen den för Sunes Jul. Varje dag läggs det ut ett nytt avsnitt från kalendern som sändes för 20 år sen :) där finns även en hel del kända citat från kalendern =)

här hittar ni fanpagen:





Julklappstips :)


2011-12-01 @ 19:23:17


 

lyxigt designer leopardskal för iphone 4

 

 

lyxigt skal i läder till samsung galaxy S2

Här ovan följer ett par tips på vad man kan önska sig/ ge bort i julklapp i år om man har en iphone eller samsung galaxy s2. Dessa fantastiskt fina skal kommer från merskal.se som säljer massa fina skal till vettiga priser. Så kika in vet jag ;)

Just nu pågår det ju dessutom en tävling här i bloggen där man kan vinna ett valfritt iphone/samsung galaxy s2 skal från just merskal.se

så kika in här och var med o tävla om ett till dig eller till nån du känner =)





Wiiiiehooo


2011-12-01 @ 15:41:12

Imorn kära vänner ska jag och Leila åka med mamma o sis till Jönköping och handla lite julklappar. Ska bli mys att gå på stan för en gångs skull- känns som det alltid blir A6 annars.

Och så har vi bokat bord på Jensens så det blir lunch där :) en perfekt fredag för oss flickor helt enkelt!






Långhårig


2011-12-01 @ 15:35:19

Det är en liten tjeja här som börjar bli lite långhårig :)

Läängtar till man kan sätta upp allt i en tofs eller kanske en fläta?






Lat mamma


2011-12-01 @ 13:52:11

Ingen pappa hemma på lunch, och elliott på dagis. Alltså ingen att laga mat till förutom en själv.

Vad gjorde jag då tror ni? Ringde o beställde en kycklingrulle ;)

Är man lat så är man!






För exakt 20 år sen


2011-12-01 @ 07:23:49

För exakt 20 år sen satt man bänkad helt och totalt förväntansfull o tittade på 1991 års julkalender- jag var inte mer än 8 år. Och vilken härlig julkalender det var det året!!

Den bästa ever- nämligen Sunes Jul