Söndagskväll.


2011-07-31 @ 21:01:24
Söndagskväll  och barnen sover gott i sina sängar sedan halv 7- 7 tiden.
Leila var så trött så hon bara grät i princip- var bara o göra iordning välling o lägga henne i hennes säng vid halv sju.

Efter Elliott ätit klart sin kvällsmat så sprang han in och lade sig  i sin säng o sa "jag sova". Var bara o borsta hans tänder o tvätta av honom så fick han lägga sig kvart i sju. Inte hörts ett knyst från nån av de båda sötnosarna sedan dess!

A har mojat en del med ett litet projekt i trädgården under dagens gång. EFtermiddagen har spenderats med lite sol och poolbad.

Imorgon är det måndag- vilket innebär jobb för pappa A igen. Hoppas han inte jobbar fram tills eftermiddagen bara =)  Barnen och jag får väl ta och åka iväg o bada en sväng om det blir fint väder.

Hoppas ni alla haft en fin helg,
kramis






De händer massor


2011-07-31 @ 20:45:34
Det är helt otroligt vad våran tösabit utvecklas mer o mer för varje dag som går.

Nu kryper hon massor, och så har hon börjat att resa sig upp mot föremål- gärna i soffan eller emot mamma eller pappa. Hon älskar att springa runt i gåstolen- och riktigt fort går det! jagar gärna sin storebror som inte är så förtjust i de o säger "inte söra på mej leila".

Sitter stadigt själv gör hon numera, och hon sätter sig från liggande/krypande till sittande och kan ta sig från sittande till liggande/krypande.

Förövrigt gillar hon att krypa in på storebrors rum o leka med hans leksaker som titt som tätt ligger utspridda på golvet där.


i gåstolen igår

påväg krypande in till storebrors rum






På bokstavsjakt


2011-07-31 @ 18:52:35
Är på jakt efter lite prydnadsbokstäver. Skulle vilja ha stående bokstäver. Någon som vet vart man kan köpa stående bokstäver att bilda egna ord/ namn av? Vore evigt tacksam för tips:)

nätbutik/ annan butik?





Rackarns busunge


2011-07-30 @ 17:36:21
Idag kan man ju säga att elliott verkligen lever upp till smeknamnet busunge i alla fall!

han har tagit sönder sin blixten som han fick i förrgår typ helt, han har slagit hårt på tangenterna på laptopen x antal gånger trots pappans nej, tagit sönder handtaget på crosstrainern, han har spetsat sin mamma med pinnen till regnmätaren, och så har han bitit mamman i armen.

och ändå är inte det allt han gjort- nä långt ifrån! Berättade jag att han i kusinen åt chokladbollar på studsmattan så de var pärlsocker och chokladkladd överallt? Undrar om jag lyckas få bort allt kladd?

vissa dagar vill man verkligen bara gå i ide en stund!! Men vi älskar honom lika mycket- busig eller inte :) han är ju vår söta prins. <3





Thats it!


2011-07-28 @ 20:53:39
JA ni kära vänner, efter att varit med om ytterligare en ganska regnig sommar..och efter att typ slängt bort måånga tusenlappar på en vecka fylld med mestadels regn o knappt nån sol så har vi nu kommit fram till ett och annat här hemma.

I fortsättningen ska vi inte beställa nånting i förväg- nä för utomlandsresa på semestern är det som gäller! Större solgaranti går väl knappt att få eller? och de bästa är ju ändå att kommande år kommer ju barnen bara bli större o större och de kommer bara bli lättare att resa med dom. Redan nästa år lär det bli en utlandsresa minst. Har en inplanerad i slutet av augusti redan (eftersom pappa o mamma fyller 60 så blir det en sol resa utomlands då)






Inget äventyr imorn


2011-07-28 @ 20:36:26
Blir inget äventyr till Skara Sommarland imorn. Ska ju bli regn o kallare :(

Vi får hoppas på att de blir fint väder någon dag i slutet av nästa vecka- kanske torsdag eller fredag ?

Förresten, på onsdag ska jag till ULLARED :) TJOHOOOO :)





Lite pyssel här hemma.


2011-07-28 @ 20:14:29
Det har pågått lite pyssel här hemma de senaste dagarna. Efter en tur på IKEA i förrgår så fick vi med oss en stor, ny bäddmadrass på 180 med oss, sängben samt rullgardiner till barnens rum o lite småplock till Leilas rum.

I förrgår åkte så bäddmadrassen dit på kvällen, igår åkte den gamla sängstommen bort (en malmstomme från IKEA i ek) och sängbenen i krom sattes dit.
A var på byggmaterial o köpte lite virke- och jag var och köpte tyg ( svart tyg med lite struktur som liknar tyget som är på många av mios soffor) och vadd. Och så gjorde vi våran egna sänggavel till sängen. Blev supersnyggt och jag är verkligen supernöjd =)

kommer bli en liten tripp till inom det närmsta. Vi behöver köpa nytt soffbord (vårat gamla har gått sönder helt), och sen har jag lite smågrejer jag vill köpa till Leilas rum .Vad tänker jag inte säga. Ni får se sen när det är klart i hennes rum inom snar framtid ( när hon flyttat in sen)

här kommer iaf lite bilder på sänggaveln.


sängen

 

här ser ni strukturen på tyget till gavlen. (svart färg)

såhär ser sängbenen ut.

 

Det som fattas nu är sängkappan som jag beställde häromdagen- hoppas den kommer med posten imorn. Sedan ska det inhandlas ett nytt överkast oxå såklart!

 

någon som är intresserad av att köpa malm sänggavel i ek så hojta till. har sängbord till oxå ;)






En hel dag på byn


2011-07-28 @ 20:10:07
Idag kan man ju lugnt säga att vi spenderat en heldag på byn iaf.
Idag var det dags för den årliga Johanna Marken här i byn, och ganska mkt folk var det. På förmiddagen var de riktigt skönt o härligt att gå på byn. De blåste så de fläktade lite grann, o solen höll sig undan o de va ändå skönt ute. Nu i eftermiddags när vi återigen gick fram till marken efter en liten tur här hemma för matning (och en regnskur som heter duga) så kikade solen fram o gjorde det genast som en riktigt het bastu på byn.

Elliott tyckte det var jätteskoj att gå på marken. Och de förstår ju jag det- han fick ju åka karuseller och sen fick han ju massa leksaker av sin pappa (bortskämd eller BORTSKÄMD?)
Leila var jätteduktig o satt snäll o glad i sin vagn. 
Med oss hem fick vi en blixten bil som spelar musik och åker runt, en blixten helium ballong, en helikopter som låter, en motorcykel, en polismotorcykel. O allt detta är alltså bara leksaker till Elliott ;) Sedan följde det med såna där bra avfallspåsar, marknadsnougat, godisremmar. De va nog det stora hela!

Nu ikväll var barna precis utslagna- det är jobbigt att gå på marknad. Är riktigt kul när de väl händer nåt i detta lilla samhälle ju!

O på tal om de så fortsätter ju de ikväll- iaf för A's del. Han ska på pubrunda med några grabs. Kul för honom som typ aldrig kommer ut  ju ;)

Så nu passar jag på att ha en riktigt lugn o ensam kväll här hemma medan barnen fortfarande sover. ( hoppas att de fortsätter sova med)





Hänt en del


2011-07-27 @ 22:16:39
Både igår och idag har de hänt en del för denna familj! Visar/avslöjar vad imorn. Lite projekt sådär!

nu väntar en "historien om ett brott" dokumentär i sängen. Tänk vad mycket man kan göra med en iphone!

Godnatt!





I am number four.


2011-07-27 @ 22:12:39
Nu har sambon och jag kikat på "I am number four"

riktigt bra och spännande film- en sån där som bitvis får en att bita på naglarna. Verkar som de lär komma uppföljare och det ser vi fram emot :)

ta och se den ;)





Äventyr på fredag!


2011-07-27 @ 19:16:03
yey, på fredag blir de äventyr med 3/4 av vår familj- Leilan får stanna hemma.

Skara sommarland- here we come ;)





Tredje dagen


2011-07-27 @ 14:03:55
Idag är Elliott inne på sin tredje dag utan napp och jag måste säga att det bara går bättre och bättre!

Första dagen tjöt han så tårarna bara sprutade i olika omgångar-Men vi var stenhårda med att han inte skulle få nån napp!

I går gick de bättre. han tjöt bara efter den nån gång o frågade bara mest efter den varpå vi förklarade att " det är bara bebisar som har nappar- du är ju en stor kille nu".

Imorse tjatade han om den lite efter jag hade snott den när han vaknat, annars inget!

I ren desperation kan jag ju dock säga att han stulit sin systers napp några gånger- haha! Än sålänge får han ha nappen när han sover om nätterna- men den ska va borta helt sen!





Slocknar snart.


2011-07-26 @ 22:37:20
Snart slocknar batteriet, o då dör datorn!

Så får ta o säga godnatt här

vi ses imorn,

GODNATT





semesterutflykter för barnfamiljer.


2011-07-26 @ 22:35:31
har fått in lite tips om vad man kan hitta på under semestern nu, men fortsätt gärna o tipsa tack ;)

Utomhus

Furuvik djurpark, tivoli, vattenland (Gävle)
Parken zoo djurpark, nöjespark, bad (Eskilstuna)



Inomhus

Monkeytown- lekland inomhus (Jönköping)





Hur störd är inte denna värld?


2011-07-26 @ 07:11:45
Kikade in på Aftonbladets hemsida nyss. Dels blev jag så ledsen o berörd av att läsa allt som hänt i Norge, det är en riktigt sjuk människa som utfört dåden!!! hoppas han straffas riktigt ordentligt- även om de inte finns straff nog för vad han gjort!!!

Sedan scrollar jag ner en bit o ser rubriken "Svältkrisen i Somalia- barn dör". Kikar man då sedan till höger- i högerspalten under sporten så ser man rubriken "kokain och nya bröst- så brände hon lottomiljonerna" och längre ner "Lopez tröstar sig med lyxshopping".

hur sjukt är inte detta? det finns massa folk ute i världen som har hur mycket pengar som helst- så mycket så de knappt vet vad de ska göra med dom. Och så går de o köper onödigt dyra kläder, knark och plastikoperationer för de? De får mig o undra hur egoistisk människan egentligen kan vara! Folk dör av svält, och om de skulle kunna avvara någon miljon av sina miljarder ( är ju typ en Fis i rymden för dom) så skulle de kunna rädda massa liv!!

jag vill kunna se rubriker som " lottovinnare donerade del av vinst till svältande i Somalia" eller Lopez tröstar sig med att donera pengar till de svältande i Somalia".

jag blir mörkrädd- människan är egoist!





SEMESTER TIPS MOTTAGES =)


2011-07-25 @ 22:28:58
Har en uppgift åt er tills imorn som ni kanske kan hjälpa mig lösa?

har ni nåt bra tips på något skoj en småbarnsfamilj kan hitta på såhär under semestern? nån typ av nöjespark eller liknande kanske?

Tipsa på här nu ;) öppen för de mesta

kramis





Ibland måste man förändra sig lite


2011-07-25 @ 22:26:58
Ja ibland måste man ta o starta upp datorn o sitta lite vid den oxå. Sitter nästan jämt annars o bloggar från iphonen. Inser nu dock hur skönt o snabbt det är att skriva längre rader med datorn ju- som annars tar hundra år med mobilen.

Dock är det mkt smidigare att göra bildinlägg med iphonen-eftersom alla bilder jag tar nästan alltid ändå tas med den!

Nu har jag pillat lite lite grann med min scrollmeny under headern- kanske kan jag hinna göra klart den imorn?

GODNATT KÄRA BLOGGVÄNNER,
SES IMORN!





Lilla Leilabus


2011-07-25 @ 18:27:35
Photobucket Pictures, Images and Photos

lilla Leila sitter i soffan o bUsar för fullt. Snott storebrors gosepuh och gosefilt har hon gjort- storebror lär inte bli glad när han kommer hem.





Sjunga en trudelutt


2011-07-25 @ 14:26:34
Elliott har börjat sjunga allt mer och mer. "lilla snigel" och "björnen sover" har varit favoriter ett bra tag och nu har han även börjat sjunga på låtar som spelas på radion. "mammamia", "jag kommer" ,"mikrofonkåt", "popular", och nu senast " in the club".

det är galet vad mycket som snappas upp just nu, det är en stor kille vi har <3





Att få sova i sin egna säng


2011-07-24 @ 22:23:45
Det känns verkligen som att va i himmelriket. Aldrig har de varit så skönt att återigen få ligga i sin egna säng som nu. Att få ha sina egna TVÅ kuddar, att bädd madrassen inte glider såfort man rör sig, att slippa ha elliott liggande emellan ( gillar såklart att ha honom nära mig- men efter en vecka med honom tätt inlindad bredvid mig så är jag rätt mör efter platsbrist och massa sparkar. Ja, han far en hel del i sömnen.)

Nu hoppas vi bara på att hela familjen Johansson/ Karlsson får sova gott inatt!

Godnatt!





Borta bra men hemma bäst?


2011-07-24 @ 20:23:43
Borta bra men hemma bäst är verkligen ett gammalt ordspråk som stämmer in bra. För visst, hur härligt det än är att komma bort o koppla av för en stund så är det alltid lika skönt att komma hem. Skönt att få duscha i sin egna dusch, skönt att få äta/dricka ur sitt egna porslin, skönt att ha tvättmaskin/torktumlare.

Dessutom så sken barnen upp som jag vet inte vad när vi kom hem. Lade Leila på golvet direkt när vi kom hem, hon började och flina o krypa några steg framåt..de va skillnad från de åskmolnet hon var sista timmen i bilen det!
Elliott, han sprang in på sitt rum det första han gjorde och kom ut med sin fina "jäsejbil" de första han gjorde, vet inte hur många gånger han upprepade de ordet! En kvart efter vi kommit hem så hade han lyckats med att rada upp alla bilar han kunde hitta i sina leklådor på soffbordet o stod o lekte för fullt...sötnosen!

Vi har verkligen haft det jättesuperbra på Öland, även om vädret inte vart helt på våran sida. Men lite sol har vi allt hunnit få på oss ändå =)

Nu återstår allt de där roliga o va de innebär- dvs att packa upp allt o gå igenom det, och att tvätta typ elva maskiner med tvätt innan man kan gå på den "vanliga" tvätten igen. HUH!

Nähä, ska väl ta o stänga av datorn nu igen- var bara ute o passade på att betala mammabloggkryssningen, är ju sista betalningsdag imorn, glöm inte det ni som ska med ;)

hoppas ni alla har det bra därute i sommarsverige,

KRAMAR





Tänker på er!


2011-07-24 @ 15:14:19
Det är helt sjukt vad mycket otäckt det händer i denna värld. Hur en människa kan ta en annan människas liv har för mig alltid varit svårt att förstå.

Ni kan ju då tänka er reaktionen då man fick nyheten om att en person dödat över 90 oskyldiga människor. Det är helt sanslöst- finner inga ord.

Alla mina tankar går till alla dom som på något sätt blivit drabbade av denna hemska tragedi i Norge
styrkekramar





Ölandsbilder


2011-07-24 @ 13:56:10
Såhär på hemväg från en veckas semester på solen och vindarnas ö så kan jag ju bjuda på några bilder.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





Elliott åker


2011-07-18 @ 16:53:27
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos
idag har elliott o kusinen hunnit med att åka några fordon här på Öland. Blev helikoptern och lastbilen som står utanför shoppingtälten :)





Badpojken


2011-07-18 @ 10:20:28
Photobucket Pictures, Images and Photos
badpojken igår eftermiddag





I bilen


2011-07-17 @ 14:03:43
Vi är nu i Borgholm. Snart är vi framme i Köpingsvik :)

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos


Gud så duktiga barnen varit i bilen. Inget skrik o gnäll... Tack mina sötisar <3





Iväg på semester.


2011-07-17 @ 06:38:21
Nu har lillan och jag precis vaknat, pojkarna i huset de sover fortfarande!

Tänkte snart sätta igång o röja det sista. Det är nappflaskor som ska diskas, dessutom fick inte all disk plats i diskmaskinen igår så får diska det sista för hand. Sedan har vi ju de sista att packa ner; kyl Varor necessär o lite smått i gott... Och så måste ALLA sopor ut så de inte luktar blä när vi kommer hem!

Ja ni hör ju själva- det är mkt som ska göras. Bäst jag sätter igång. Skriver nog något från bilen senare under dagen!

Ha de gott mina vänner!





Ny design under uppbyggnad!


2011-07-16 @ 23:16:15
håller på att  lägga upp en ny deisgn, den är snart klar...fattas lite småpill! hoppas ni håller ut så länge. Blir inte mkt mer ändringar på nån vecka nu då vi ska iväg på semester ju!

kramar





Nybadad liten fis


2011-07-16 @ 17:24:18
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

det är en nybadad liten Fis som ligger bredvid sin mamma i soffan :) man måste ju va ren och fin såhär dagen innan man åker iväg på sin allra första semester!





Sova


2011-07-15 @ 22:34:08
Ikväll hade jag tänkt fixa med en ny Bloggdesign till bloggen- men mitt i de tankarna kom jag helt av mig då lillan vaknade. Fick sätta mig och vagga henne en liten stund. Sedan dök de upp nån serie på tv11 kl20 om pojkvänner som beter sig som skit så då fastnade jag där.

När jag sedan kunde konstatera att CSI dubbelavsnitten redan hade setts så drog jag igång datorn. Men som alltid när jag får för mig nåt så va de mindre än 1 timmas batteritid kvar, och det hade jag aldrig hunnit på ju! Så blev lite surfande och sedan sattes datorn på laddning.

Så imorgon när jag går upp så står datorn och väntar på mig fulladdad och klar för användning- imorgon måste jag ;)

Tills dess- Godnatt alla vänner- vi ses imorgon! Kramis





Fixardag


2011-07-15 @ 19:41:21
Sitter o njuter av tystnaden i huset ( som infinner sig för stunden får man väl säga ifall att) då barnen sover. Skönt att koppla av lite då det varit massa fix idag.

Elliott unnade sig visst en riktigt lång sovmorgon i morse- ända till klockan nio!? Och eftersom han far som han gör och låg i våra sängar så fick jag ligga kvar där när jag vaknade nån timma innan! Bara låg där bredvid honom och tittade på honom; tänk att han är våran- så fin <3

Efter lite frukost tog sig mamman fram till byn för att handla lite inför söndagen då vi ju åker iväg till Öland. Efter det satte jag igång att storskura väggarna i duschen,och hänga upp tvätt, vika tvätt, ta bort sängkläderna. Har dessutom städat hela huset och typ tvättat 6-7 maskiner med tvätt idag!

imorgon blir det packande. Det är mycket som ska med, undrar om vi får plats med allt?

Hoppas ni alla därute har en mysig fredagskväll! Kramis





Leila 7 månader


2011-07-15 @ 13:24:27
Glömde ju helt bort och kika in igår under dagen. Igår vart våran lilla tjeja hela 7 månader gammal!

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Det är en bestämd liten flicka vi har. Somna om kvällarna är svårt även om man är jättetrött- oftast får mamma eller pappa vagga till sömns. och oftast vaknar du mitt i natten o är klarvaken, glad och babblar som bara den.

Du älskar att springa runt i gåstolen och jaga mamma/ pappa och storebror.

Sitta helt själv kan du nu göra, krypa det går framåt även om det bara är ålkrypningar så tar du ju dig framåt i rask takt. Står du på alla fyra så står du mest och juckar. Det är dock frustrerande att inte kunna krypa på riktigt än- och det märks tydligt att du vill mer än du kan! Sitta stilla i någons knä hår absolut inte-ingen knäcka här inte!

Du skrattar högt när du blir kittlad och när mamma och storebror dansar för dig. Äta det är Något du är riktigt bra på! De är många blängande blickar på mamma/ pappa o storebror när vi äter. Skulle du få bestämma så skulle du nog äta konstant min lilla tjockisbulle <3

Annars är de storebrors leksaker eller mammas armar/ fingrar/ kläder som ska va konstant i munnen- måste klia något enormt i din mun. kanske kommer de första tänderna snart?

Du är så underbar, söt och mysig våran lilla flicka. Ser fram emot att få vara med om vartenda litet framsteg du kommer göra framöver! Du och din bror är allt <3 älskade barn!





Sängen och dokumentär


2011-07-13 @ 21:59:46
Blir visst inget vidare bloggande idag heller kära vänner. Är seg o trött så nu väntar sängen och en podcast om "Fallet Maria Kisch" som är en del ur Aftonbladets "historien om ett brott". Vet inte varför men jag gillar o läsa, lyssna i se på tv om sånt, det är intressant att få höra hur de löst olika brott genom tiderna :)

Godnatt, ses imorn!





Shopping


2011-07-13 @ 18:21:01
Är på ikanohuset och shoppar lite. Har hittat en del- snart vankas de mat på Ikea :)

update senare ikväll :)





Första dagen


2011-07-12 @ 19:46:48
Så var snart den första riktiga semesterdagen avverkad.

Började med sovmorgon för mamman som varit ute i svängen till nio. Sedan blev de massa disk och tvättplock. Var och handlade lite på Ica och sedan vid ett var vi på middag hos svärisarna :) Ja, ni ser rätt... Slapp laga mat idag oxå ;)
Elliott och kusinen oskar busade runt massor och sedan följde oskars familj med oss hem och hämtade babyskyddet de ska låna till bebisen som väntas inom kort- ska bli skoj med en till kusin till barnen :)

Här hemma skulle elliott självklart visa hur bra han hoppade på sin studsmatta för kusinen, det slutade med att elliott trampade snett. Han var öm om foten en stund och haltade, men nu ikväll har har sprungit runt som inget!

vi har även haft lite fikagäster här i eftermiddag. Nu sitter vi o njuter av tystnaden i huset då storkillen sover. Lillan sitter o busar i soffan- o totalvägrar att sova, trots att hon är astrött!

Blir att testa och lägga lillan om en liten stund igen- sen vid nio är det plastikkirurgerna på TV4 plus o då hoppas jag att hon sover så man kan koncentrera sig på de ;)

önskar er alla en fortsatt trevlig kväll!





Gårdagen


2011-07-12 @ 19:33:13
tack till flickorna för en trevlig kväll igår, riktigt roligt... Får vi göra om snart igen!

Vi var först hemma hos A och åt hamburgare, drack gottigt och pratade massor. Senare bar det av till Motala- där satte vi oss på en mysig uteservering och pratade och jag tog en cider.
Gick sedan in på Harrys- var typ inget folk ännu så vi gick tillbaka till uteserveringen o satt o pratade lite mer :) när vi gick in på harrys senare var de betydligt mer folk.

Blev massa dansande och prat med folk och hemma var vi inte förrän 3- hugget på morgonen! Hemma låg de tre hjärtan i sängen och väntade. Alla tre var vakna och elliott låg på min sängsida och sade " hej mamma". Sen somnade min pojk o jag nästan på direkten <3





Uut


2011-07-11 @ 19:26:54
Photobucket Pictures, Images and Photos
ikväll ska denna mamman ut.. Måndagsklubben på Harrys blir de :)





MÅndag och bus


2011-07-11 @ 10:02:37
Idag är deT bus inne på storebrors rum som gäller! Leila har inte varit så mkt inne på storebrors rum så det är rena himmelriket för henne att få komma in hit ju <3

Leilan har för övrigt börja krypöva mer och mer. Står på alla fyra och juckar både nu och då...sedan har hon börjat hasa sig framåt och ibland är det nästan så hon står på alla fyra då med. Snart händer de nog kanske


Photobucket Pictures, Images and Photos
mina älskade busungar





Måndagens...


2011-07-11 @ 09:36:18
Photobucket Pictures, Images and Photos
...Elliott
Photobucket Pictures, Images and Photos
...Leila
Photobucket Pictures, Images and Photos
...mama Emelie





Wiiehoo


2011-07-10 @ 21:37:40
Kanske går de vägen nu, vore skönt med en sak mindre o tänka på ju :)





En aktiv dag


2011-07-10 @ 20:40:37
Sambon o jag sitter i varsin soffa och njuter av en stunds tystnad medan barnen fortfarande sover. Ingen som vet om lillan vaknar snart igen- hon är svårflirtad när de gäller sömn!

Denna dagen har rullat på riktigt snabbt!
a spenderade förmiddagen med att klippa häcken. När han var klar passade jag på att rensa ogräs vid plattorna på baksidan- o eftersom leilan fortfarande sov när jag var klar så åkte bikinin på! Gäller att passa på när solen tittar fram.

Något som va riktigt skönt idag med var att mamman i huset slapp o laga mat då svärmor i svärfar bjöd hem oss på lunch. Det tackar man verkligen inte nej till, tack :)

I eftermiddags blev det sedan en tur till hamnen i Gränna. Blev glassätande o så gick vi runt och kikade lite! Värsta fina vädret och mkt folk som badade!
Åå jag längtar galet mkt efter Ölandstrippen såna här dagar - snart är vi där <3


Photobucket Pictures, Images and Photos
en glad leila hos svärisarna

Photobucket Pictures, Images and Photos
elliott åker polis motorcykel i Gränna


hoppas ni alla haft en mysig dag i det fina vädret!





Fredagsmys


2011-07-08 @ 20:37:08
Senaste Irene huss filmen (som för övrigt är etta bland hyrfilmerna) o gottis

Fredagsmys på hög nivå!





Men gud


2011-07-08 @ 14:24:41
Gud så tråkigt man kan ha! Är en mamma i två barn här som klättrar på väggarna. Mamman gör de mest för att barnen är uttråkade! Inget verkar duga åt dom idag :(





Tidig treårstrots?


2011-07-08 @ 12:56:59
Elliott är inne i en sån där rolig period! Allt är hans, får han inte som han vill så lägger han sig ner på golvet och tjuter, säger man att han inte får röra nåt så rör han det ändå, "bajskorv" och "bajsunge" används en hel del.

Dessutom har han faktiskt sagt svordomar o upprepat dom flera gånger trots att vi sagt till att man inte får säga så! O sen har vi ju de här med o spotta det med- ja kära vänner; han har börjat spotta!Men som tur är så har han inte kommit underfund med hur man gör för att få ut massa spott.. Men de lär ju komma när som!

de här med o lyssna funkar inte alls just nu Jaja, de är bara o rida ut stormen- för de lär säkert komma mer ;) härliga trots!

trotsig eller inte- vi älskar honom självklart lika mycket för det, våran buskille <3





Finally friday :)


2011-07-08 @ 12:24:59
God middag läsare

Här sitter en seg mamma o njuter av en sekunds tystnad och doften av nystädat hus. Lillan ligger ute i vagnen och sover och Storbus ligger i sin säng. Elliott sa att han ville sova för en stund sen ( o han brukar ju inte sova på dagen numera),men tycker han mest ligger o sparkar i väggen- så de blir nog ingen sömn där inte!

feberfritt är det här idag med, än så länge. Så skönt!

När A kommer hem är det semester som stundar! Eller ja, han ska visserligen jobba en stund på måndag, men ändå :)

ska ni göra nåt skoj på eran semester?





Febrig storkille


2011-07-07 @ 21:02:13
Vilket underbart väder det varit idag. Största delen av dagen har dock spenderats inne eftersom elliotten hade feber igår eftermiddag. Imorse hade han 38,4 men ett par timmar senare var han feberfri o var det ända till eftermiddagen då tempen var 38,5 grader. Stackars killen- i denna värmen dessutom :(

hoppas han blir feberfri till helgen nu bara! Synd om honom annars!

Blir med andra ord inget dagis imorgon heller- o inte på över fyra veckor heller för den delen! Semestern börjar ju nästa vecka :)

nu ska jag göra lite "skönhetsmåsten" ,ögonbrynsplockning står överst på listan! Vi hörs!





Men ärligt talat


2011-07-07 @ 06:51:12
Bättre kan ni väl ändå, för så många är ni väl ändå inte som bara kikar in och snokar- de vet jag allt ;)





Öppnat paketet.


2011-07-06 @ 20:53:01
Förut idag hjälptes Leila i jag åt att öppna paketet vi hämtade på ica igår. Och titta så fin o smidig vagnen verkar! Tack för snabb och smidig service köpbarnvagn.se

Photobucket Pictures, Images and Photos
ihopfälld
Photobucket Pictures, Images and Photos
från sidan
Photobucket Pictures, Images and Photos
framifrån
Photobucket Pictures, Images and Photos
med skruttan i





Ni har väl inte missat annonserna?


2011-07-06 @ 13:33:03
Ni har väl inte missat mina annonser på blocket? div babysaker och liggdel till babytravel syskonvagn samt tullsa regnskydd

Skynda fynda, sakerna kan givetvis skickas via posten.





Leverans


2011-07-06 @ 13:24:07
Photobucket Pictures, Images and Photos
Igår eftermiddag var jag och Leila och hämtade detta paket på Ica!
snacka om snabb leverans. Beställde ju i helgen och så kom de igår tisdag!





Lugnt


2011-07-06 @ 13:12:50
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

När Leilan o jag tog förmiddagspromenaden idag så blev jag grymt sugen på att gå ner till Öninge och vända. Så de blev ev promenad dit.

Det var så lugnt och tyst o skönt där. Det enda man hörde var Vätterns vatten skvalpa mot alla klippor. Hade mer än gärna stannat en stund- men Leila hade nog inte gillat de!

Älskar verkligen sommaren och Vättern!





Saker jag skulle vilja hinna innan jag fyller 30!


2011-07-05 @ 22:40:19
5 december i år blir jag 28 år, två år kvar till 30 med andra ord. Det finns ju en hel del jag skulle vilja hinna på 2 1/2 år nu om man säger så!
Men om allt hinns återstår att se, än så länge är det bara önskningar


•tatuera in barnens namn på skuldran

•resa på charter med familjen minst en gång

•åka på "spritresa" till Tyskland

•åka till Helsingborg och bo på marina Plaza. Aldrig varit där och alla säger att det är så fint!

•Gå på jul på Liseberg- av alla tre vintrar jag velat åka så har jag ju varit höggravid två av dessa

•cykla tjejvättern- bara för att det är en kul grej att göra

•Bli gift ( fast detta lär nog inte hända- men drömma måste man ju gå göra)

•Köpa en symaskin

•lära mig hur man gör inbakade flätor så jag kan göra fina i leilas hår sen :)

•Göra ett stort album med massa bilder på barnen när de var små.

•ha en heldag med elliott där vi hittar på nåt som han tycker är roligt- bara mor och son.





Blir tokig på de här med Leilasömn!


2011-07-05 @ 20:42:49
Jag blir galen på de här med leilans nsömn. Förut somnade hon gott runt 7-tiden på kvällen då hon va trött o sov typ hela natten (med undantag runt 4-5 då hon vaknade o fick välling för att sedan somna om).

Nu är hon oftast trött redan strax efter klockan 6 o vi brukar oftast lägga henne runt kvart i 7 på kvällen. Hon somnar oftast när hon får sin välling då- men efter en kvart-tjugo minuter så vaknar hon igen o babblar o stökar och bökar o är såå svår att få att  somna om. Man får typ sitta o vagga henne i minst en halvtimma om man ska lyckas o i bland mkt längre. Hon är ju jättetrött- de syns på henne men hon bara trotsar o vägrar somna om.
Och då har hon ändå inte sovit så speciellt mkt- hon sover oftast 1- 1 1/2 timma på förmiddagen o kanske 30 min på eftermiddagen oftast.

JAg blir tokig på det här alltså- man får ju inte en enda lugn stund på kvällen knappt, blir den där kvarten när hon typ sover innan hon vaknar igen. O sen när hon väl kommit till ro- ja då är klockan nio-tio o då är de typ dags att gå o lägga sig! O låter man henne vara uppe- ja då blir hon ju aldrig trött.

O sen stånk o bök o stök under natten en miljon gånger oxå. Ibland vaknar man av att hon ligger där i sängen  med huvudet uppe o flinar vid 1-2 tiden på natten o typ vägrar somna om. då är de bara att sätta igång o vagga henne igen!

Ni skulle sett i lördags när vi var på släktträff- hon var typ helt utslagen o trött vid 7-tiden o somnade då. Sen vaknade hon runt 9 o vägrade somna om. Fick inte henne o soma förrän halv 1 när vi kommit hem och jaa, hon vaknade ju vid 7 ialla fall dagen därpå.

FAttar bara inte va de ska va, varför hon ska hålla på såhär? Får väl strunta i o lägga henne alls på dagarna då- men de funkar ju verkligen inte hon är ju så trött så förr eller senare så somnar hon ju ändå på dagarna. GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH!!

URsäkta mig att jag klagar, ville bara skriva av mig lite granna! Vet ju att det är såhär att vara småbarnsföälder- men har aldrig varit med om dess like. Elliott var superduktig om kvällarna... o Leila var ju faktiskt det förut med.


Hoppas de är en fas som går över snart o att hon somnar för kvällen snart nu!






Tisdag förmiddag


2011-07-05 @ 10:07:52
Tisdag idag- en vecka kvar tills sambon har sin första semesterdag :) Ska bli härligt o hitta på massa bus bara vi fyra- så efterlängtat det är!

Vi är nyss hemkomna från en liten "slänga skräp" runda! Lilla Leila blev så slö o trött av att åka bil så behövde bara lägga över henne i vagnen... Hon sussar gott i den här utanför nu.

Photobucket Pictures, Images and Photos


Av bilden att döma så är de inte så svårt att gissa vad elliott gör va? Han skulle ju egentligen inte få äta glass såhär dags- men vem kan motstå dom där fina bruna ögonen? Inte jag i alla fall ;)

Hoppas allt är fint med er! Kramis





Bakat


2011-07-04 @ 15:37:57
Photobucket Pictures, Images and Photos
Leila Lindholms kärleksmums

igår var A sugen på något gott att fika på, han frågade mig om jag inte kunde baka nåt- men de ville ju inte jag inte ;)

Efter en stund fick han för sig att han själv skulle baka något. Vet inte hur många blad i kokböckerna han bläddrade igenom men till slut hittade han de han ville baka. Kan ju inte påstå att de va nåt sånt där lätt som chokladbollar eller sockerkaka direkt.

mamman i huset fick åka o handla ingrediensen, bland annat typ 400 gr choklad- det ni! Jaja, sambon var riktigt duktig och gott vart det oxå :)





Babblar o babblar


2011-07-04 @ 07:46:43
Klockan är inte ens åtta o elliott har inte ens varit uppe i en kvart men redan har det babblats friskt :)

när han kom in i vårt sovrum var de första han frågade "Pappa boja?"( pappa jobba?) sedan frågade han "är Silip hemma" ( grannpojken Filip) och sedan sade han "mamma, jag åka buss" "Leila osså åka buss"

Det är helt galet vad mkt de lär sig och vad de snappar upp saker fort-tycker det händer något nytt dagligen!

Elliott är en stor kille nu <3





Nu händer här grejer


2011-07-03 @ 20:18:29
Idag har Leila stått på alla fyra flera gånger om. Inte nÅgra längre stunder- men hon har ju ändå stått i krypläge! Massa beröm har hon fått av mamman och pappan.

Hon är verkligen riktigt sugen på att krypa iväg istället för o ligga o sprattla; och snart är hon nog där!

min lilla tjej börjar bli stor!





Tråkigt :(


2011-07-02 @ 12:45:07
Vilket tråkigt väder det är nu. För ett tag sen så kikade solen fram o fåglarna kvittrade- nu är de återigen regn o åska som dominerar =/

Vi som ska på släktträff i eftermiddag; inte roligt om det är sånt här väder ju! Speciellt inte för barnen, de vill ju helst vara ute o leka o de går ju inte om de ska åska o hålla på o spöregna!

håll tummarna för att det spricker upp till i eftermiddag  kära ni ;)

vi hörs imorn,
kramar





Paraplysulky beställd!


2011-07-02 @ 12:43:30
Har precis beställt en paraplysulky nu. Fick bli en svart Chicco Liteway o den beställdes hos köpbarnvagn.se där de just nu hade erbjudande på dom (och dessutom fraktfritt), kostade 1095:- inte så farligt!

Chicco Liteway 2011 i gruppen BARNVAGNAR / Sulkys / Chicco hos Köpbarnvagn.se (367412799r)


Är ju typ en miljon andra grejer man ska få plats med i bilen förutom barnvagnar så känns bra att vi har två stycken relativt små vagnar som inte tar upp så mkt utrymme nu :)





Tips på paraplysulky?


2011-07-01 @ 17:37:34
Vi ska snart åka iväg på semester och eftersom vi hyrt en stuga så kommer vi inte ha plats för två stora vagnar. Så vi är på jakt efter en paraplysulky nu. Det är dock en djungel!

vi vill gärna att den ska vara riktigt lättkörd så man kan gå lite längre promenader om man vill, att de ska va liggläge såklart, o att den ändå ska vara ganska " ombonad" o sen att den inte ska vara för lång när man fällt ihop den.

Har tittat lite på chicco liteway vad tror ni om den?

dela gärna med er av era erfarenheter o tipsa gärna om ni har nån favorit :)





Glass överallt


2011-07-01 @ 14:38:07
Photobucket Pictures, Images and Photos





Fredagsbruttor


2011-07-01 @ 13:39:29
Photobucket Pictures, Images and Photos
lelian

Photobucket Pictures, Images and Photos
mamman


önskar er alla en trevlig fredag <3