Inge vidare..


2011-10-31 @ 15:31:06
Usch mår inge vidare just nu. Började med att jag satt i soffan och tog det lugnt med kidzen förut. Då fick jag så himlans ont i huvudet sådär så det nästan flimrade för ena ögat.

Sedan behövde vi ju åka och handla så tog ju med mig kidzen o handlade lite. Hade så satans ont inne på ica så det vart olidligt emellanåt och det blev ju inte bättre av att ha med sig elliott och leila. Elliott gjorde bara allt han inte fick göra även om han satt i vagnen o tjatade som bara den, leila hon var pipplig o gnällig emellanåt lilla kraken.

När vi kom utanför ica så började min tunga att domna bort- och den höll sig bortdomnat strax över 5 minuter.
När vi kom hem så började jag att må lite illa med- som tur är så mår jag inte illa längre iaf. Men huvudvärken finns kvar!

Har mått såhär ett par gånger förut men det var några månader sen nu!
Undrar vad det ska vara?  är det nån form av migrän månntro? Har tagit huvudvärkstablett men den hjälper inte ett skvatt! Eller är jag bara för trött och seg?






Var med och tävla..


2011-10-31 @ 13:32:29
Ni glömmer väl inte bort att vara med och tävla om ett presentkort på 150:- från runns.se/erikasgarderob.se hos mig va?
avslutas 14:e nov klicka här eller på bilden för att vara med och tävla ;)






Snart blir det lunchdejt.


2011-10-31 @ 12:37:06

Köttfärssåsen och pastan står och småputtrar på spisen. Nu fattas bara pappan som sade att han skulle komma hem ich äta lunch med oss.

Leila ligger ute och sover i vagnen efter en jobbig natt. Halv 6 vaknade hon sen dessutom. Väckte Elliott efter ett tag också. Förkyld igen- behöver väl inte säga mer:(

Elliott sitter här bredvid och kliar sig i ögonen av trötthet. Men sova det vill han inte, pappa kommer ju hem!

I eftermiddag blir det nog ett pass på crosstrainern eller annars en till promenad. Känns som jag oxå ska bli förkyld kanske?

Vad gör ni idag?

Kram






Ute på promenaden


2011-10-31 @ 09:20:06

Riktigt härligt väder idag. Är så solen vill kika fram och fåglarna kvittrar






Godkväll söndag!


2011-10-30 @ 19:00:31

Var det någon som glömde ställa om klockorna en timma tillbaka inatt? Här förberedde vi allt igårkväll innan vi gick och lade oss och mobilerna ställde ju om sig själva så, smidigt!
Barnen vaknade runt halv 7 ny tid- helt okej ju!

Idag har vi bara varit och tagit det lugnt! Blev en liten promenad på förmiddagen, sedan lite fix med den ena bärbara datorn för att kunna koppla den till tvn. Så ikväll blir det lite filmmys i soffan!

Nu i eftermiddag var vi och fikade hos min farmor/barnens gammelfarmor. Hon tycker det är så roligt när det kommer någon till henne.
Hon har typ 16 barn-barn och 10 barn-barnsbarn och varje gång vi är på besök med det yngsta barnbarnsbarnet (Leila) blir hon såå glad eftersom hon fullkomligt älskar småbarn o framförallt när de typ är bebis små!

Nu ska vi strax äta lite- A är och hämtar mat. Elliott är lagd för natten och Leila med egentligen..men som vanligt så stånkas och fars det runt massor ett bra tag innan hon somnar!

Önskar er en fortsatt trevlig söndagskväll!






Tips till krämbullarna


2011-10-30 @ 18:00:52

När jag bakar krämbullar gör jag numera en egen variant av vaniljkräm som nästan blir som den fluffiga vita fyllningen som är i dom man
kan köpa på fiket.

Jag rör ihop marsans vaniljkräm och låter den stå i kylskåpet och tjockna lite.

Under tiden vispar jag vispgrädde. Sedan blandar jag försiktigt ihop lika stor del vispad grädde som vaniljkräm och sedan spritsar jag i fyllningen i ett hål i bullen.

Mums!






En helt vanlig lördagskväll.


2011-10-29 @ 17:48:17

Har precis förberett maten. Ställt in potatisgratängen i ugnen, bankat lite fläskytterfile. Gudars vilken god brakmåltid det ska bli ;)

Nu är pappan i huset hemma igen. Barnen är riktigt nöjda över det. Med sig hem hade han lite leksaker som barnen leker med för fullt! Elliott fick en racerbil och cars nycklar, Leila fick en fisher price hammare som låter!

Blir nån film ikväll om våra fins barn somnar tidigt tror jag :)

Önskar alla en trevlig lördagskväll!







Överlycklig tjej


2011-10-29 @ 10:54:02

Storebror sitter vid köksbordet och äter chokladboll...pärlsockret bara rasar från den rätt ner på golvet.

Och vem sitter där nere under bordet och plockar och stoppar i munnen och är allmänt överlycklig tror ni?

 






Lördagsfin


2011-10-29 @ 09:34:43

Nybadad liten sötnos- snart är storebror färdigbadad också!



 






Att lägga sig eller inte- det är frågan?


2011-10-28 @ 21:47:53
Sitter här och känner hur det börjar klia i ögonen. Egentligen borde jag gå och lägga mig i sängen nu. Vet ju med största säkerhet ett det nog blir 2 leilamatningar fram tills det är dags för gröten imorn bitti runt 8-tiden...sen kommer elliott att vakna och vilja komma in till mig under nattens gång-för det brukar han ju =) Det gör mig inget- för jag tycker det är så mysigt o ha honom bredvid sig när man är lite frusen. Sen kommer lillan att vakna tidigt tiidigt imorn bitti (3-4 tiden) och ha svårt att komma till ro och somna om.

Brukar alltid lägga mig i elliotts säng med henne då- eftersom elliott nästan alltid smitit in till våran säng o lagt sig under natten. Det är ju onödigt att ta med sig henne och störa killarna när de sover.

Men hur ska jag göra när hon är sådär svårsövd tiiidigt imorn bitti? för elliott lär ju vakna och vara rädd och ledsen om han ligger i våra sängar helt själv. Och leila kommer ju att väcka honom med sitt babblande och fejande om jag tar in henne till oss.

snacka om i-landsproblem va ;) Tycker det är svårt o veta hur man ska göra när det inte blir som de brukar ju..haha!

jaja..Vii får hålla tummarna stenhårt för att de sover som stockar inatt helt enkelt ;)

Bäst o lägga sig nu så man hinner sova lite innan de börjar ;)


Imorn är det lördag...WIIIIE! funderar på om vi ska ta och köra några vändor med skräp imorn och överraska pappa A med att ha de rent o snyggt i grovéntren tills han kommer hem på eftermiddagen!

godnatt kära läsare , hörs imorn<3





Trött liten kicka


2011-10-28 @ 17:59:49

Det är visst nån som börjar bli trött. Undrade vart lillan tagit vägen- då hade hon krupit in på storebrors rum och lagt sig i puffen för att gosa!

Så kan det gå när man inte sover om nätterna Leila ;)

 






Fredagsmys


2011-10-28 @ 17:16:29

Nu har folket som va här och fikade åkt hem. Var skönt för barnen att få träffa lite folk.

Fikade på krämbullarna jag bakade förut idag och chokladbollar som gjordes nu i eftermiddags!

Bara vi lagt Leila sen och om hon förhoppningsvis somnar snabbt och smidigt så ska elliott och jag baka pizza ihop :) lite mor och son mys det

Vad gör ni ikväll?






Bullbak och tävlande


2011-10-28 @ 11:42:01
Håller i skrivandest stund på med lite bullbak. Fick för mig att göra några bullar och se om nån ville komma hem till oss och fika i eftermiddag- underhålla mig och kidzen lite!
Så nu står bullarna på jäsning och ska snart bakas i ugnen =)

Annars hade jag tänkte att passa på att kika runt lite och deltaga i lite tävlingar medan Leila ändå sover nu..

Vi hörs senare!





Högst upp på Elliotts önskelista


2011-10-28 @ 11:40:13
Elliott har blivit "hjärntvättad". Han brukar ju kika lite på boomerangs och nickelodeons serier- och emellan serierna är det ju reklam. Och självklart såfort det visas nån häftig leksak så ska elliott peka och säga "mamma/pappa söpa sån".

De senaste dagarna har det dock varit lugnt och inte tjat efter varenda liten leksak de visar- för nu har han blivit riktigt stenförälskad i denna som han sett på reklamen och när man frågar honom vad han önskar sig nu så säger han direkt blixten båten(den som är med i cars 2)- så högst upp står den nog allt ;)


det är ett battleship som man kan göra till typ en bilbana- elliott är helt fascinerad.
Tyvärr så är den från 5 år- men det kan ju iofs vara en sån sak han får leka med när nån av oss är med.





Bara för jag inte kan låta bli


2011-10-28 @ 10:55:11

Var ju så många dina bilder på lillan så jag kan ju bara inte låta bli att visa upp en porträttbild på Leila

bild tagen hos: fotoateljén i gamla linköping

 






Äntligen fredag


2011-10-28 @ 06:57:51

Fredag- och idag kommer jag tyvärr behöva socker för att hålla mig vaken o glad känns det som :( leilonen har varit allt annat än medgörlig- som vanligt.

Idag ska pappa A iväg till Öland inom jobbet så det blir ensam mys med barnen hela eftermiddagen/kvällen/natten och största delen av morgondagen. Undrar vad vi ska hitta på så det inte klättras på väggarna?

Nähä- bäst att vi flickor tar och går upp nu då. Ligga i sängen o dra sig länge är inget bra

godmorgon alla






Ett av dom vi hämtade igår


2011-10-28 @ 06:44:19

Finaste Elliott och Leila :)

bild tagen hos: fotoateljén i gamla linköping

 






Godnatt??


2011-10-27 @ 21:04:39

Nu har denna mamman slängt sig i sängen. Efter ett spännande avsnitt av true blood så väntar nu ännu mer vampyrer.

Det visas nämligen en parodi film som heter vampires sucks nu! Tror dock inte jag orkar titta. Och det är nog definitivt inget ögongodis i form av Skarsgård där inte ;)

Imorn är det fredag-wiiiiie!

Godnatt kära ni






Leilas senaste sätt att ta sig fram.


2011-10-27 @ 20:10:58
Förra veckan var Liela ganska envis och släppte både nu och då och gick typ 10 steg på raken själv ett par gånger.
Denna veckan verkar hon dock glömt allt som har med att gå att göra- hon har bara släppt allt och hittat ett nytt sätt att ta sig fram.

hon sätter sig på knä och börjar hoppa framåt gullifian..Det lär ju gå åt en hel del byxor om hon ska hålla på såhär i några år innan hon väl börjar att gå ;)






I ett kör


2011-10-27 @ 12:44:04

Som vanligt på torsdagar har det gått i ett kör. Vi tog vagnen till dagislämningen och sedan blev det en härlig promenad i det fina vädret.

Sen var det bara att sätta igång och städa när vi väl kom hem- mitt i allt blev vi bortbjudna på lite fika. Så vi åkte på fikat ( inte för brödets skull, utan för sällskapets skull för vår del)

Sen var det bar att lägga lillan när vi kom hem och nu har jag äntligen blivit klar med städning och lite ögonbryns plock!

Så nu blir det lugnt en stund. Väntar på att sambon ska komma hem och luncha med mig :)

I eftermiddag ska vi äntligen åka och hämta korten som vi tog på Leila hos fotoateljen! Ska bli kul o se.

Vi hörs senare!






och vinnaren av ett paket namnnappar är....


2011-10-27 @ 07:53:57

Det har varit ganska många med och tävlag- och totalt med alla extralotter blev det 66 lotter! (var några som försökt tävla efter tävlingen avslutats-men tyvärr funkar inte det ju )

 

vinnaren är iaf...

 

Ett stort grattis till stina, klicka på bilden om du vill kika in hennes blogg.

 

Stina, du får ett mail under dagens gång från mig ;)

 

Ett stort tack till namnnappen.se för detta fina samarbete, och ett tack till alla ni som varit med.

 

Är ni fortfarande vinnarsugna så har jag ju en ny tävling här






Goaste morgonfrillan


2011-10-27 @ 07:38:01

Leila i en söt morgonfrilla






Tävlingen avslutad!


2011-10-26 @ 19:55:16

Tävlingen om ett valfritt paket namnnappar är avslutad.

Avslutades exakt kl 18.00 så alla kommentarer efter det giltas ej!

Återkommer med vinnaren senare eventuellt- är ju inte hemma och har ingen dator nu!






Pustat ut


2011-10-26 @ 19:52:33

Efter en riktigt snabb powerwalk i regnet har det avnjutits en god kvällsmat med trevligt sällskap och gott bröd, ost, köttbullar, räkor, saltgurka..och mycket mer därtill.

Skönt att komma hemifrån en stund o att slippa tänka på i fixa kvällsmat hemma ;)

Jag nästan sprang mig igenom promenaden- är sjukt rädd för att gå själv i mörkret och skrämmer upp mig själv för minsta lilla. Så ni kan ju förstå att det blev tusen gånger värre med regnet med!

Nu väntar lite chill i en kant av soffan innan det är dags att bege sig hemåt.







en bild som värmer mig


2011-10-26 @ 17:24:33

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215306_5476824817_541404817_170831_9344_n.jpg

när jag tittar på denna bilden så blir jag precis varm i kropp och själ och tänker tillbaka på de utlandsresor man gjort.  Just detta kort togs när vi var på Alcudia 2007- var många dagar med regn. Men sen var det även några dagar då solen faktiskt ville kika fram.

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/215022_5494449817_541404817_172397_6094_n.jpg

teneriffa 2006

Nu sitter jag faktiskt och smålängtar lite grann tills vi åker utomlands nästa gång. Har inte rest utomlands med barn ännu. Så det kommer bli en spännande historia det. Sista gången vi var utomlands var maj 2008 och då var jag gravid med elliott. Var då man var så himlans trött och illamående av alla dofter i princip så man kunde inte njuta fullt ut av resa pga det. Andreas var inte speciellt road av mig- tyckte mest jag var tråkig!

Nästa år- på hösten nån gång bär det förhoppningsvis av på en charterresa. Till ett land med långgrund sandstrand och barnvändligt hotell. Can't wait!

 






Farsdag presenter


2011-10-26 @ 13:03:56
Fars dag börjar närma sig med stormsteg. här hemma verkar barnen ha lite svårt för o bestämma sig för vad de ska köpa för fint till deras pappa ;)

Har lagt fram lite förslag till dom:



Världens bästa pappa mugg och bricka, eller världens bästa pappa ölsejdel (D7.se)

Min Pappas Choklad - Chokladkort
min pappas choklad- ett chokladkort (från presenteriet.se)










en godisbox fylld med godis (godisboxen.se)






Tröja  vit - Världens bästa pappa


t-shirt med tryck världens bästa pappa (från gladagrodan.se)




jättefin tavla från bymandy.se




 

 






En längtan..


2011-10-26 @ 12:02:51
Idag när vi var förbi ica lite snabbt så fick jag för mig att jag skulle köpa mig en skvallertidning o läsa. Shit vad jag vart förvånad...

Vad stod inte i tidningsställen om inte hur många olika jultidningar som helst. Tidningar om inredning, bak, matlagning inför julen. You name it!

Blev grymt sugen på att köpa en- men kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle köpa. Indredning, matlagning, bakning? hmmmm...

Kan ni förstå att det inte ens är två månader kvar till jul? för det kan inte jag.. och visst- jag längtar lite det måste jag erkänna! Men inte just efter julklappar och sånt. Utan efter själva myset runtomkring med god mat, tända ljus, knäck, lussekatter,, pepparkakor samt glädjen i barnens ögon.

http://www.ica.se/ImageVault/Images/width_385/id_14157/ImageVaultHandler.aspxhttp://static.tasteline.com/picprod/ImageGallery/Thumbnails/55/77155/46866_40690.jpg





Ikväll kl 18 avslutas tävlingen i samarbete med namnnappen.se


2011-10-26 @ 11:28:07

ikväll kl 18 avslutas denna underbara tävling där man kan vinna ett valfritt paket med namnnappar...

Så har du inte varit med och tävlat ännu tycker jag att du ska kika in här och lämna ditt bidrag ;)





Trött


2011-10-25 @ 20:23:18

Vet inte vad det är med mig är bara såå trött. Har inte ens orkat öppna datorn i eftermiddag/ikväll. Kvällen har spenderats framför tvn i sängen sedan klockan 7 med undantag för en dusch!

Lat mamma eller lat mamma?

Återkommer imorn med nyfunnen energi förhoppningsvis- ska snart sova tror jag!

godnatt raringar






Mamman utan fantasi?


2011-10-25 @ 12:18:25
IDag känner jag verkligen att jag har noll fantasi när det gäller mat. Det är torgtisdag på bynn idag- då är det inte ens nån idé att tränga sig fram för att gå in på ica- där det förövrigt kryllar av folk en sådan här dag!

man tar vad man haver dag kallas det idag!
Så in i frysen-rotade fram lite pommes och hittade några korvar. In med pommesen i ugnen och nu väntar jag bara på att få steka till körven om en stund!

Usch, hoppas sambon och elliott inte får skörbjugg bara- med tanke på att vi åt korv i lördags.





Mamman önskar sig..


2011-10-25 @ 12:03:28
Nu har jag kommit på en sak som står högt upp på min önskelista tills jag fyller i början av december.

Nämligen en sådan här:
Ice Cream Maker
en glassmaskin för hemmagjord glass (bild lånad från OBH nordica.se)

Elliott fullkomligt älskar ju glass- och hur roligt vore det inte om han kunde stå med mig där i köket och själv välja vad han vill ha i sin glass? Myspys ju =)





Tomten.


2011-10-25 @ 12:00:21
Elliott har ju redan varit igång och pratat en hel del om tomten nu på senaste tiden. Bland annat förra veckan när vi såg ett flygplan på himlen och han sa att han måste köpa sånt...sedan sade han att tomten kommer med sånt, gullungen!

Nå iallafall- i år tänkte jag att tomten skulle få med sig nåt i utbyte mot alla julklappar. Elliott han har ju bara napp när han sover om nätterna numera ( och ibland en liiiten stund på morgonen när han är vaken om han ligger kvar i sängen o drar sig) så hade tänkt att han ska avvänjas med napp på nätterna med nu här till jul- så han själv får ge sina nappar till tomten!

Det tycker jag låter som en riktigt bra idé- vet att när jag själv var liten så gav jag mina nappar till tomten! så nu får vi hoppas att Elliott går med på det hela. Jag tror ju själv att det låter lite mer lockande att sluta med det hela när man vet att man får ge napparna till tomten =)

kommer tomten få napparna?







Ute på promenad


2011-10-25 @ 09:43:14

Barnen har hälsat på kossorna






Ny tävling- var med och tävla om ett presentkort på 150:- från runns.se


2011-10-24 @ 21:49:31

Då var det dags för en ny tävling.Har denna gången fått äran att starta en tävling med runns.se och erikasgarderob.se som säljer alla möjliga udda prylar.

jag är med och tävlar hos Emelie- mamma till Elliott och Leila om ett presentkort värt 150:- från runns.se / erikas garderob.se , tävla här du också!


Tävlingsregler:


för att vara med och tävla:

- Gilla runns på facebook, det gör du här, gilla erikas garderob på facebook- här. Skriv en kommentar med ditt facebook namn.

 

- Gå in på runns.se eller erikasgarderob.se och kika ut vad du skulle vilja vinna. tryck på gilla knappen.

 

- skicka en länk till den varan du skulle vilja vinna.

 

för extra vinst chans:

-skriv om tävlingen och länka till varan i din blogg- lämna länken i en kommentar.

 

-skriv om tävlingen och länka till varan i din Facebook-logg.


tävlingen håller på i tre veckor och avslutas 14 november.


glöm nu inte att skriva e-mail adress och skriv allt i en enda kommentar.

Lycka till!





C-R-A-P


2011-10-24 @ 21:07:20
snacka om att det kan vända fort då!!

Förut var jag så taggad och så sugen på att träna. Ställde mig på crosstrainern vid kvart i 7 o tänkte köra ett rejält pass. Efter tio minuter fick jag lägga av- det lät alldeles för mkt om crosstrainern och det störde barnens sömn. Båda låg och skrek o sptrattlade. Elliott han brukar kunna somna direkt annars.

Så här satt jag och började känna mig lite smått deppig över att inte kunna träna- då satte godisssuget in istället såklart. Så en liten påse godis blev det..och nu sitter jag här och mår dåligt av det! VArför? nu är allt jag kämpat för förstört för idag..och det är ju inte långt kvar till fredag =(

Nää..skärpning emelie- (ger mig själv en liten hörvel på kinden)

Nu ska jag se om jag kan tävla lite grann..

godnatt kära vänner!





Om två dagar..


2011-10-24 @ 20:23:45
avslutas den härliga tävlingen i samarbete med namnnappen.se där man kan vinna ett valfritt paket namnnappar..

Så har du inte varit med och tävlat ännu så börjar det väl dra ihop sig va ;)

tävlar, det gör du här





Ivägskickade v


2011-10-24 @ 17:22:08






Ny pose?


2011-10-24 @ 14:48:00

Möt elliotts nya pose- Liknar hans mammas poser en del va?

 

 






Satan i gatan


2011-10-24 @ 13:36:50






Sugen


2011-10-24 @ 11:20:21

Är grymt sugen på att lägga bloggen på
Egen domän...alltså så det typ blir emlisch.se/.com/.org
Vad tror ni om det?

Ni som skaffat- varifrån har ni skaffat och hur mycket kostar det?






Godmorgon nya vecka


2011-10-24 @ 08:00:30

Ligger här i sängen med två busar. Den stora försöker titta på tv medan den lilla bara ska klättra på honom och rycka honom i håret!

Idag blev det sovmorgon till kvart i 8 (vad har hänt?). Lillan vaknade bara en gång o ville ha välling o det var inte förrän 4 det :) vågar man hoppas på bättre tider nu??

Snart blir det frukost och senare en promenad. Får se om de tillåter samma runda som förra måndagen!

godmorgon allihopa!






Och vinnarna om tre olika vinster från lilla spöket laban shop är...


2011-10-23 @ 20:49:43
Oj vilket härligt samarbete det har varit tillsammans med lilla spöket laban shop. Och nu lider det mot sitt slut, sorligt men sant!

Det har sammanlagt varit med 38 stycken tävlande (dock svarade någon fel på frågan- och svarade man inte rätt där så blev det ju tyvärr ingen vinstchans)
..var självklart en hel del som satsade på extralotten och därmed fick två stycken chanser.

Vinnarna är:

Vinnaren av 1:a vinst, en spöket laban ryggsäck är Jenny Sjöberg
Vinnaren av 2:a vinst, ett spöket laban förkläde är Emely Tuväng
Vinnaren av 3:e vinst, en spöket laban pusselbok är Hannele

ni kommer ha varsina vinnarmail i inboxen inom kort =)

47222B78.jpg

Ett stort grattis till er som vann- och ett stort tack till alla deltagande =)

Och självklart ett jättestort tack till lilla spöket laban shop för detta fina samarbete- och sponsringen av tävlingen =)

 

 

 



 

 

 







ikväll kl 20.00


2011-10-23 @ 13:19:01


Ikväll kl 20 avslutas tävlingen om 3 fina vinster från lilla spöket laban shop. Har du inte varit med så var med här

Vinnarna kommer att dras ikväll/imorgon förmiddag och kontaktas via mail.





Söndag


2011-10-23 @ 13:18:13
Gud så trevligt det var på 40-årsfesten igår =) Det var så kul o träffa alla släktingar, det bjöds på god mat och många goda skratt. Fick bland annat 3 olika sorters jättegott hembakat bröd,kallskuren fläskytterfilé, kyckling, potatissallad, jättegod pastaröra och mkt mer.

Tyvärr vart denna mamman så trött och fick huvudvärk under kvällens gång. Och med tanke på att man mest satt still så var det faktiskt nästan så jag somnade till ett par gånger. Så strax innan 12 tackade jag för mig och begav mig hemåt.

Tack för en superkväll!

Nu sitter jag här o äter en liten smörgås, Leila sover och Elliott busar på som vanligt. Om en stund ska vi bege oss uppåt Omberg för lite mys och fika i skogen..ska bli kul =)

Återkommer senare under dagen, hoppas alla haft en trevlig helg !






Färdig


2011-10-22 @ 16:12:46

Nu är jag iordninggjord och redo för party ;)






Wordfeud?


2011-10-22 @ 15:07:51

Jag heter emlisch1 adda mig vetja ;)






göra sig iordning och fest.


2011-10-22 @ 14:27:27
Ikväll är det dags för 40-års fest för en "släkting". Ska alldeles strax ta och duscha av mig lite är tanken och se om jag kan ha det jag hade tänkt ha på mig. Blir nog klänningen jag hade till mammabloggkryssningen- funkar de tror ni?

Sen ska jag till sis så hon kan locka mitt hår lite, sen ska den andra systern få sminka mig- hon har nämligen köpt nåt nytt puder som är sååå bra enligt henne så nu ska hon försöka övertyga mig att det är värt de 2-300 kronorna hon lagt på det. hjälp- tänk om jag tycker så bra om de så jag måste köpa?

Vid fem blir det lite förfest- innan dess blir det nog lite förfest innan förfesten med flickorna med ;)

halv 7 är det sedan dags att infinna sig på 40-årfesten!


önskar er alla en trevlig lördag!

(kanske kommer upp nån bild under eftermiddagen/kvällen)





På Leilas önskelista och tävling!


2011-10-22 @ 14:20:27

En sådan här spöket laban docka från lilla spöket laban shop står högt upp på Leilas önskelista när hon fyller år.

 

Ni har väl inte missat tävlingen i samarbete med just lilla spöket laban shop där man kan vinna en spöket laban ryggsäck, ett förkläde med spöket laban, eller en pusselbok? (alltså 3 vinster och 3 olika vinnare)

 

var med och tävla här vet jag- tävlingen avslutas imorn kväll (23 okt)






2000 :- att shoppa för hos onetex- din stora babybutik på nätet.


2011-10-22 @ 13:51:12
Ni har väl inte missat att onetex -din stora babybutik på nätet just nu har en facebook tävling där man kan vinna valfria babyartiklar till ett värde av 2000:- ?

enda förutsättningen är att man ska gilla dom på facebook- vilket man gör här

sedan går man in och svarar på några frågor och skriver en limerick på deras tävlingssida-> här

hur trevligt låter inte detta? ska själv försöka klia mig i huvudet och hitta på nån bra limerick nu ;)






Godmorgon lördag


2011-10-22 @ 08:01:43

här ligger vi nu och gosse och myser i sängen hela familjen <3
Sovit oförskämt bra inatt med en elliott bredvid mig :)

Om en stund är det jag som åker till fiket och köper lite färska frallor till frukost- en mysig frukost med hela familjen är inte fel såhär på morgonkvisten :)

godmorgon allihopa!






Fredagsmys


2011-10-21 @ 17:42:43

Tanken var att barnens farmor skulle komma hit på lite mys ikväll då hon är ensam hemma pga att barnens farfar ligger på sjukhus efter operation o lite komplikationer. Men sen ringde hon förut och det hördes att hon var sugen på att åka in och hälsa på honom.

så jag skickade iväg Andreas att följa med henne till universitetssjukhuset.
Nu blir set med andra ord bara fredagsmys med barnen. Eller det är ju inte så bara :)

Vi ska strax äta lite tacos här nu :)


Önskar er alla en trevlig fredagskväll!






Fyrtio


2011-10-21 @ 14:55:07

När Leila sov förut så passade jag på att ta ett pass på crosstrainern. 40 minuter blev det idag. Kände mig så seg och slö så jag funderade på att strunta i det. Men så kan man ju inte hålla på ;)

Hade vägning idag med- ska ha den på fredagar är tanken.

minus 0,5 kg på 4 dagar är ju inte så illa(startade i måndags)

Imorn blir en riktig unnadag eftersom det är 40-års fest imorn kväll!






FUSK


2011-10-21 @ 12:51:00
jag blir faktiskt lite smått irriterad på allt fusk som sker runtomkring. Det fuskas på prov, det fuskas i tv. Och nu det senaste- det finns fuskappar till Wordfeud.

Jag hade inte en aning om att det ens gick och fuska i wordfeud förrän igår då jag skulle ladda upp wordfeud appen på nytt eftersom det hade blivit nåt kajko. Så när jag sökte på wordfeud i app store så kom det upp massa Fuskappar som exempelvis nån som hette lösa wordfeud om jag inte minns fel!

Då kände jag hur det började att krypa i mig faktiskt. För vad är det för fel på dagens människa? har vi blivit så bekväma av oss så vi inte orkar göra nåt själva längre? Vad har hänt med det gamla hederliga att reda ut saker /klara av saker själv?

Själv tycker jag att det är superkul att spela wordfeud- det är jättebra hjärngympa ju! och ju mer man spelar desto mer uppmärksam blir man på hur man göra för att motståndaren inte ska få höga poäng osv. Skulle aldrig försöka att ens tänka tanken på fusk! Blir sporrad varje gång jag vinner för jag vet att jag klarat av allt själv genom att tänka och klura.

Kan man inte ens försöka själv-vad är då meningen med att spela?
så känner jag- sen finns det ju tydligen folk som tycker annorlunda!






Fredagsfin


2011-10-21 @ 10:49:49

En fredagsfin liten klängranka.






Härliga fredag!


2011-10-21 @ 08:30:16

Godmorgon kära vänner. Vad kallt det verkar varit inatt-har legat frost och bilen är täckt av is. Blir nog en ganska kylig dag ändå?

Försöker få elliott att äta upp sin macka som han trälat med en bra stund. Sa att han fick sitta vid tvn i äta det sista om han ville till och med. Men han är såå seg när han äter.

Ska ta och klä på lillan nu och sen förhoppningsvis elliott om han ätit klart. För snart är det dagistajm!

Vi hörs senare






En utmaning till mina läsare.. Hur träffade du din partner?


2011-10-20 @ 20:59:57
Kom förut idag att tänka på hur lyckligt lottad jag är som tog det där steget och skickade ett roligt skämt sms jag hade fått till A den där dagen för snart 7 år sedan. Förlorade en vän tack vare det...men fann en ny vän och kärleken.

Visst- vi hade jobbat ihop och jag hade ju spanat in honom massor. Meeen- jag var så himla blyg på den tiden så varje gång han kom i närheten vart jag alldeles tyst och röd i nyllet. så tack vare sms:et jag skickade så började vi småprata och sen fortsatte det och vi blev ett par <3

Nu har jag en fråga till er kära läsare- jag tycker det är intressant att höra om hur och när folk blev ett par osv. Så nu är min fråga till er...


hur/när träffade du din partner? (sambo, make, pojkvän etc)






En trött morsa


2011-10-20 @ 20:53:27
Det är en trött mamma som ligger i sängen o tar det lugnt just nu! Småkollar lite på true blood. Men tycker att det har blivit lite föör mkt de senaste avsnitten-vi får hoppas på att allt löser sig igen helt enkelt ;)

Storkillen var i princip inte intresserad av att följa med hem idag heller. Som vanligt springer han runt där på dagis- jag blir svettig som bara den av att springa runt o jaga honom. Sen när han väl hade kommit ut-ja då smet han för mig och skulle börja cykla på en cykel! det är ju roligt att se att han trivs så bra på dagis-men det är inte lätt att hämta när man har en snart 11-kilosklump att bära på dessutom.

När han väl följde med till grinden så kom det ett flygplan på himlen- jag pekade och frågade om han såg flygplanet. "måste åka till kidzshoppen och söpa sånt" sade han då gullisen. Då förklarade jag för honom att det inte är långt kvar tills han fyller och att han kan önska sig ett då. Då svarade han: "tomten söpa flygplan".
då har man en till grej man kan lägga dit på önskelistan iaf då =)

Imorgon är det fredag-vilket innebär sista dagen på dagis för elliott för denna veckan. Vi brudar ska ta och åka till ica och handla direkt efter lämningen är tanken. Skönt att ha det gjort så man bara kan ta det lugnt sen!

hoppas ni har en mysig kväll- själv ska jag nog snart sova faktiskt!





Det gör såå ont!


2011-10-20 @ 15:16:57

Leila har hittills spenderat eftermiddagen med att nypa tag i och riva sin mammas arm x antal gånger!

Det är inte skönt vill jag lova!






Pustar ut!


2011-10-20 @ 11:52:37
Sedan vi lämnade Elliott på dagis i morse har det verkligen gått i ett! Först blev det en promenad i en timma. Sedan när vi kom hem så satte jag igång att damma. Nu har jag hunnit med att dammsuga och torka golven med medan leilan legat och sovit i sin vagn.

Så nu när hon fortfarande ligger och sover och det mesta av städningen är klar så passar jag på att sitta här framför datorn och pusta ut lite grann! Jäsikens va fort det går bara man är igång med städningen iaf =) Så skönt när det är gjort oxå!!

Nu tänkte jag gå in i min tävlingsblogg och se om jag kan lägga upp lite nya tävlingar =)





Stövlar på


2011-10-20 @ 08:12:16

Gissa vad det första Elliott gjorde imorse när han gått upp var?

Han ställde sig i dörrhålet till tvättstugan och pekade på sina stövlar och sa "ja ha dom nu" "mina stövlar". Så det var bara att låta honom få ha dom på sig men ändå poängtera att när han börjat ha dom ute så får han
Inte gå med dom inne längre.

Min lille toker <3






Godmorgon torsdag


2011-10-20 @ 06:46:24

godmorgon Sitter inne på Leilas rum- tösen vaknade för en liten stund sen. Nu är hon verkligen redo att starta dagen- hon är jättesprallig :)

Elliott han ligger inne i våra sängar och sover bredvid sin pappa så som han brukar göra de flesta mornar när han kommit in till oss under natten.

Idag ska vi flickor ägna oss åt nåt så roligt som att städa- kul va??






Slut.


2011-10-19 @ 19:22:17

Då var denna dagen snart slut!! Skönt o bara ta de lugnt nu!

Idag blev det ett 40 minuters pass på crosstrainern när Leila sov- ja, tänk att jag hann ;)
och nu ikväll blev det en promenad på 45 minuter. Känner mig nöjd med detta -vad bra det går :)

Blev lite irriterad när jag var ute på promenaden förut eftersom jag började känna av skoskav. Så nu blir det dubbla plåster. För det ska inte hindra mig inte ;)

Önskar er alla en trevlig kväll!









Pakethämtning till elliotts förtjusning


2011-10-19 @ 19:13:09

Fick ett sms om att jag hade fått paket med dhl i förmiddags. Så nu i eftermiddags när A slutat jobba så stannade vi förbi Ica så jG kunde gå in och hämta det.

Elliott vart så glad över att ha "fått" ett paket så han skulle minnsann bära paketet från bilen in till huset. Väl inne propsade han på att vi skulle öppna det på direkten.. Och det gjorde vi :)

Han vart såå glad över sina nya stövlar från cb kids och skulle ha på sig dom direkt. Så hela kvällen har han gått runt med sina nya fina stövlar. Innan han gick och lade sig nyss fick dom till och med en godnattpuss! sötungen min







Check


2011-10-19 @ 15:03:39

Nu är båda barnen badade och rena. Har dessutom bäddat rent i deras sängar. Så det blir extra mysigt för dom ikväll när de ska lägga sig :)

Var tvungen och slänga inelliott i duschen/badbaljan när vi hämtat honom. De hade ju grillat korv i skogen- så han luktade allt lite rök!

Dessutom hade han fått ett slag mot näsan så han hade fått näsblod. Denna gången andra borren än förra veckan. Killen måste ha ganska känsliga kärl i näsan tror jag bestämt!

De hade visst byggt en koja och kikat på får också :) elliott var riktigt glad och nöjd när han babblade om det på vägen hem :)






Nu kör vi


2011-10-19 @ 12:19:18

Nu- ett pass på crosstrainern






BusLeila


2011-10-19 @ 10:31:58

Igår när jag satti soffan så stod det en liten tjej bakom mig och bara flinade massor och tittade på mig med stora ögon. Jag flinade lite smått tillbaka och tänkte väl inte då på att hon hamnat lite ovanligt högt upp.

När jag sedan skulle ta en bild bara för hon flinade så sött fick jag se att hon ju hade klättrat upp i gåvagnen och ställt sig. Det var ju därför hon flinade eftersom hon visste att det var aj,aj.. hihi,min lilla busa






Inte som man tänkt sig?


2011-10-19 @ 10:20:29

Om det inte blev som man tänkt sig nu på morgonen kan de planerna man fått sätta upp istället gå vägen månntro?

Hade ju tänkt att vi skulle ta en promenad efter vi hade handlat- vad hände då medan jag bara sprang in med kassen och skulle sätta Leilan i vagnen? Självklart började det att regna!!

Nu verkar det inte regna nåt- men med den oturen man brukar ha när det gäller promenadplaner med barnen så börjar det väl och regnan om jag trälar på henne kläderna igen?

Nya planen lyder ett pass på crosstrainen sen när Leilan sover. Men då ska hon väl säkert inte sova bara för det ;)

Det är verkligen svårt att få ihop det här med träning när man har två barn. Börjar jag nu- då kommer hon bli ledsen eller vara framme och pilla på crosstrainern när jag tränar. Drar jag fram mattan och tränar lite på den så kommer hon och biter och drar i den (been there,done that before). Och när elliott är hemma om jag testar och göra plankor exempelvis- då ska han bara klättra upp på min rygg och sätta sig ,busungen :) Det blir ju för tungt!

Tycker det är rätt skönt att ha träning/promenad avklarade på dagen och inte på kvällen, fast det är skönt med nån liten promenad på kvällen ju.

Hur gör ni småbarnsföräldrar som är hemma när ni ska träna på dagen?
Tar tacksamt emot tips :)






Leilas nyaste outfit


2011-10-19 @ 10:12:14

I helgen hade barnens mormor varit iväg till stan. Med sig hem hade hon denna söta outfit bestående av en jättesöt Mimmi klänning i rött och ett par gråa leggins med "krås" längst med i benen.

tack mormor hälsar Leila :)






Vad har hänt?


2011-10-19 @ 08:15:12

Godmorgon!

Vilken underbar natt det varit. Har inte sovit såhär gott på läänge!
Leila vaknade inte förrän halv 5 första gången. Så skönt att slippa gå upp och göra välling mitt i natten! Det tar ju oftast tid att få henne att somna efteråt.
När hon hade ätit så somnade hon vid halv 6 igen och sov ända till halv 8- det ni :)

Vad har hänt månntro? Eller ja- egentligen vet jag svaret. Hon sov knappt nåt på dagen i förrgår och knappt nåt på dagen igår(vi var ju inte hemma igår vid sovdags så hon sov på vägen i bilen dit) och sen hade hon ju en rörig och orolig natt natten till igår med vaket mellan halv 4-halv6.

Men är det så det ska vara för hon ska kunna sova hela nätter? Nä fy- kan ju inte ta bort hennes sovande på dagen för då kommer hon att krypa runt och tjuta hela eftermiddagen.

Nu sitter Elliott och äter sin macka- sakta men säkert försvinner en tugga lite då och då! Idag ska han till dagis. Det vankas utflykt med korvgrillning uppe vid skönatorpet.

Bäst att springa in och göra sig iordning snabbt innan gröttajm.

Hörs sen!






dagen i bilder


2011-10-18 @ 20:43:51

0313DEE2.jpg

 

 

bilder från Bill och Bulls lekland idag





En förmiddag fylld med bus.


2011-10-18 @ 15:53:24
Imorse ringde syrran och undrade om vi inte skulle följa med till det nya leklandet i Motala.

Bestämde direkt att vi skulle med. Det är ju ändå pissväder idag och då kan barnen behöva sysselsättas lite.

Väl på Bill och Bulls lekland vart vi nog alla imperade över hur rent och fräscht allt faktiskt var (är ju iofs bara nån månad gammalt)
Barnen de vart så impade så de hade inte ens tid att lyssna på deras mammor. Kusinerna var ju tvugna att springa upp med ytterkläder och allt och åka en omgång i den största rutschkanan först minsann.

Så mkt olika leksaker det fanns; hur många ruschkanor som heslt för barn i olika åldrar
(och vuxna oxå ;) ), klätterställningar, små studsmattor, bollhav, legohörna. Sen fanns det en hörna för barn mellan 0-2 år med tågbana, lite dynor att gunga på, stora mjuka klossar, en mini rutschkana.

Elliott han stod mest till att börja med vid 0-2 års avdelningen och lekte med tågbanan som hade många tillbehör. Det tyckte han var skoj- han älskar ju fordon. Det var i princip omöjligt att få kontakt med honom och att locka honom till nåt annat. Men till slut så följde han med och klättrade lite grann i tågtunneln.

Sedan stod vi och sköt bollar på varandra med "kattapulter" ett tag oxå- Elliott och jag på ena sidan och elliotts moster o kusiner på andra sidan .De skrattade så gott =)

Sedan var det ju smidigt att det fanns mat där- vi åt alla hamburgare..snabbt och smidigt kom maten fram. Elliott han åt så bra så han åt typ upp hela hamburgaren och en del pommes och på det en mjukglass. Det går visst åt mkt energi när man leker och busar sådär.

Efter maten åkte vi lite rutschkanor - Elliott ville inte åka själv men ville ändå åka.när jag frågade om han kunde åka sjäv så sa han "nää mamma, jag är rädd" men åkte jag med honom så var det självklart jätteskoj och han var inte ett dugg rädd!

Sen när det var dags att åka hem så hade Elliott hittat legohörnan och satt där och mojade för fullt! var ganska svårt att slita honom därifrån kan jag ju säga!

Leila hon hade väl kanske inte så mkt glädje utav leklandet ännu- hon är ju inte ens året och kan ju inte gå riktigt än. Hade hon bara kunnat gå och så så hade hon säkert haft mer skoj åt det! Men tyckte hon höll god min ändå- hon fick sitta på golvet eller i min famn och kolla på när barnen åkte och klättrade.. och sen var ju hon och lekte lite på 0-2 års avdelningen med så!

Vi kommer deifinitivt åka dit fler gånger!


bilder kommer senare!





skit rentut sagt!


2011-10-18 @ 15:40:06
Tycker det bara är skit med blogg.se appen emellanåt! som idag när vi kom hem skulle jag slänga upp ett snabbt inlägg med iphonen på vad vi gjort med några bilder..nää då gick det inte att ladda upp bilderna!

Ibland funkar det så bra så man själv blir chokad- men ibland funkar det inte alls och då blir man såå irriterad eftersom man lagt ner tiden på att göra inlägget oxå!!

så jag tänkte jag skulle gå in på blogg.se på safari och kopierade allt jag hade skrivit och skulle klistra in det. Då hade jag råkat radera allt jag skrivit förutom ett ord och kopierat det istället...blir man trött eller trött??

nää fy vad jag låter negativ,

skyller på vädert och kass sömn!

kramar







Boring monday


2011-10-18 @ 08:05:09

Igår fanns det en stund då både mamman och barnen hade tråkigt! Elliott han målade på duken på bordet, Leila bara kröp runt och gnällde och mamman hon målade på "gubbarna" som var med i kappAhls blad häromdagen!








Godnatt


2011-10-17 @ 21:01:10
Nu tar jag och stänger ner o säger Godnatt.

Känns som huvudet ska sprängas- måste ta och sova nu så man orkar med morgondagen oxå!

hoppas ni alla läsare har en mysig kväll,

vi hörs imorgon!





Dagens göra


2011-10-17 @ 19:09:45

Nu är denna första dagen slut. Blev en till promenad på 45 minuter i raskt tempo nu ikväll också. Var skönt att få luft- och att få gå ensam med musik i lurarna. Är ju van vid att jämt gå med barnvagnen ;)

Så idag har jag iaf promenerat nästintill 1,5 mil i alla fall. Vilken sporre! Känner mig riktigt taggad. Imorn ska det visst regna så då hoppas jag på att elliott låter mig köra ett pass på crosstrainern när Leila sover.

Har inte blivit några plankor än- men tänkte passa på att göra några efter sjukhuset. Sen ska jag banne mig slänga mig i sängen och bara småglo på tv tills jag somnar. Lyxigt värre va?

Nä- nu ska jag fokusera mig HELT på sjukhuset..östgöte som man är ;)

Önskar alla en trevlig kväll så får vi se om vi hörs senare!






Något elliott kan önska sig?


2011-10-17 @ 12:10:23
http://www.toysrus.se/m%C3%A4rken/lego/~/media/Images/60/711222.ashx?bc=Transparent&as=1&w=680
denna förvaringslåda vore ju verkligen super till Elliotts lego. Tänk så mkt roligt de kommer på numera.
(bild lånad från toysrus.se)





dagens runda blev..


2011-10-17 @ 11:49:48

 

totalt 9,87 km...inte illa!

 

har med andra ord gått ca 14304 steg. (9870m/0,69m) (0,69m= min steglängd ca)






På väg...


2011-10-17 @ 10:40:33

Nu är vi på väg hem efter en låångpromenad. Leila sover o elliott är uttråkad till Max. Tur att vi bara har typ 10 minuter kvar...






Ny vecka fylld med nya möjligheter


2011-10-17 @ 07:15:08

Då kör vi igång en ny vecka. En vecka fylld med nya möjligheter! Här ligger vi kvar i sängen och myser lite grann. Skönt!

Idag kommer den stora utmaningen med att försöka få barnen sitta stilla i vagnen utan gnäll en längre sträcka än vanligt. Hoppas jag lyckas,

Godmorgon raringar.

en bild på syskonen när de myser. Elliott tycker blixten är otäck.






Söndagen som gick alldeles för fort.


2011-10-16 @ 21:38:52
Nu ska jag strax gå och lägg mig. Denna dagen har gått alldeles för fort om ni frågar mig. Vad gjorde vi hela förmiddagen?

A och Elliott har iaf varit ute och monterat ned största delen av elliotts studsmatta på förmiddagen- nu är det bara stommen kvar.
Jag har väl typ tvättat lite..har nog inte gjort så mkt mer som har med nytta och göra idag än att tvätta och steka pannkakor. Men så får de väl vara ibland?

Nu ikväll har vi varit och firat svärfar som fyller år nästa fredag. Vi blev bjudna på pizza. Var jättetrevligt! Elliott har intresserat sig massor för bebiskusinen S idag..så sött =)

Imorgon är det måndag igen- Då måste jag verkligen ta tag i allt igen!!

Riktigt långa promenader på morgonen sålänge barnen tillåter det. Träning eller promenad på eftermiddagen/kvällen! Och plankor vid minst två tillfällen varje dag! Godisätar/unna mig dag  en dag i veckan.

allt ska dokumenteras även om det inte görs så ska det stå-ÄR ni med mig?

Och med dessa sista ord säger jag Godnatt!
Vi hörs imorn hoppas jag? sov gott!






glöm inte att vara med och tävla


2011-10-16 @ 20:50:16

jag har just nu uppe två stycken härliga tävlingar i bloggen. För att vara med och tävla behöver man inte ha en blogg. Det går lika bra med facebook!

var med och tävla om 3 fina varor från lilla spöket laban shop klicka här för att vara med och tävla!

avslutas 23 okt.

tävla om ett valfritt paket med namnnappar från namnnappen.se klicka här för att vara med och tävla!

avslutas 26:e oktober.







En ny "leksak"


2011-10-16 @ 14:08:27

Hihi,För er som undrar vad Leila önskar sig när hon fyller....






Målat


2011-10-16 @ 12:05:04

Elliott och jag målade lite för en stund sen- jag skulle prompt måla bärgarn och blixten tyckte han. Ingen lätt uppgift som ni ser

Haha






Likheter.


2011-10-15 @ 21:00:47

Bilder på elliott när han var i Leilas ålder. Han kunde stå jättebra själv- och han gick alldeles själv!

 

Jag tycker att Leila börjat bli mer och mer lik elliott till utseeendet nu- vissa miner hon gör får mig verkligen att tycka att hon är så lik honom när han var runt 10 månader. framförallt när hon smilar upp sig och ler, och sedan när hon har saker i munnen.

 






Följ bloggen lätt och smidigt.


2011-10-15 @ 20:02:12
Om du vill hitta ett lätt sätt att följa denna bloggen så rekommenderar jag starkt att du lägger till oss på bloglovin'. Där uppdateras alla inläggen- du missar inte ett enda ;) och dyker det upp en ny tävling så lär du märka det snabbt!





annars går det ju alltid att följa oss på facebook oxå, där uppdateras alla inläggen oxå (men kanske inte lika snabbt som via bloglovin' alla gånger) här kan man få reda på en del smaskiga detaljer innan de ens skrivs i bloggen.






Ibland får man ha lite tur...


2011-10-15 @ 19:24:56

När A skulle göra iordning Leilas välling förut så ropade han på mig och sa att det knappt var nån välling kvar.

Där satt jag och blev stel som en pinne. För jag visste ju detta, jag stod ju där i morse och printade in "köp välling idag" i hjärnan.

Men inte hade jag köpt det inte, börjar mitt minne bli
Som en guldfisks? Brukar vara noga med att se till i köpa sånt i god tid- gärna när det är pulver så det räcker ett par- tre dagar kvar. Men nu vet jag inte vad som hänt =/

Med tanke på att vi bara har en matbutik som stänger redan kl 18 på helgerna så kan nu ju räkna ut ekvationen själva va? Ingen välling och kaosnatt. Men fick för mig att ta en tur till OKQ8 vid porten. Och hade sådan tur- där på hyllan stod exakt det vällingpaket och väntade på mig!!

Glädjen total- macken har räddat lördagen :)

det är det lilla som gör't






cb kids


2011-10-15 @ 17:14:28
Igår var vi iväg till skoaffären här i bynn för att köpa såna där braiga sulman allväderstövlar som Elliott haft två säsonger förut. Men när vi kom dit så fanns de såklart inte i hans storlek. Hon sade att hon nog skulle få hem i början av veckan- men jag tyckte det lät lite tveksamt.

När vi kom hem så öppnade jag iaf datorn och hittade exakt likadana på nätet- fast 70 kronor billgare och hos underbara cb kids. Gissa om jag vart glad när de hade strl 25 hemma? =)


Sulman gummistövel Neon svart stl 20-38

Dessutom så får man 15% rabatt på alla ordinarie priser hos dom om man gillar dom på facebook =) Så istället för att betala 395:- i skoaffären här hemma (och 380 kr med frakt inräknat hos cb kids) så blev priset endast 331 :-  med rabatten =)

Det tycker jag är ett kanonpris och då vet man ju att man får stövlarna med!

och vet ni vad? just nu i helgen så är det fraktfritt på allt förutom just stövlar. Så kika in här och skynda fynda!





Lördag igen!


2011-10-15 @ 07:17:12

Godmorgon kära läsare. Efter en bökig natt med Max 3-4 timmars sömn för mammans del så valde lillan iaf att vakna vid 7 sista gången. Wiie-sovmorgon ;)

Tände en brasa för en liten stund den som värmer riktigt gott nu. Är riktigt frusen! Idag står det väl egentligen inte ett jutta på tapeten. Ska iaf försöka få med mig barnen o slänga lite skräp. Sen får vi se vart kosan styr resten av dagen ;)

Godmorgon allihopa!

Leila myser framför brasan






sova sova


2011-10-14 @ 21:45:08
Det var en kille som blev riktigt trött här efter maten förut. Han satt och åt pizza i typ 40 minuter. HAn är en sådan kille som äter ganska långsamt av sig fast han åt rätt mkt med- 1/3 av en sån där stor pizza..hihi!

Efter han ätit klart så fick han sina tänder borstade och pyjamasen åkte på. Sen var det bara att leta upp filten och nalle puh och gå in till sängen. Var inga protester där inte!

Gud så han har pratat om våran myskväll under dagen. I morse satt han till och med här i soffan o berättade för mig att pappa skulle vara borta ikväll och att vi skulle baka pizza. Han hade till och med delat med sig av detta till fröken på dagis- gullungen min. =)

Det blev även en hel del mys och gos här ikväll efter lillasyster somnat gott. Det är inte ofta det finns tid till att ha honom i knäet och sitta o sniffa honom i håret och pilla lite i det oxå. OCh det är inte ofta som Elliott får sitta i mammas knä och pilla henne under hakan och hålla fast henne med armen =)

Nu ska jag nog faktiskt ta och gå och lägga mig. Har eldat för fullt här ikväll- så nu är man trött bara för att det är såå varmt istället!

Godnatt kära läsare- vi hörs imorgon!





Pizzatajm


2011-10-14 @ 18:39:50

Nu är de klart. Den med champinjoner är min; bitarna med skinka är Elliotts:)






En myskväll


2011-10-14 @ 18:15:10

Ikväll är pappa A iväg på bowling med jobbet. Jag kunde ju också följa med eftersom jag också jobbar där- men vi har ingen barnvakt. Kände att de är bättre att A går få eftersom jag ändå är hemma och är mammaledig.

Här hemmavid ska elliott och jag ha en riktig myskväll är det tänkt (om lillan somnar smidigt och lätt) Vi ska baka lite pizza och kolla på en film som elliott får välja själv. Får dock se hur länge han orkar hålla sig vaken för han har redan gäspat och gnott sina ögon massor.

Vi invigde kvällen nyss med att skåla- han med sitt vartenglas och jag med ett efterlängtat glas cola.

Nu ska jag fixa iordning Lillan för natten lite,(hon är som vanligt astrött såhär dags pga nattstörningarna) så mor och son kan baka pizza om en stund.


önskar er alla en riktigt mysig och trevlig fredagskväll!






Chokladdopp


2011-10-14 @ 11:13:07

Försöka få på dessa små läckerheter lite choklad kanske? Nu blir det chokladdopp






Fjärde bissingen och gång


2011-10-14 @ 10:30:41

Idag när Leila blir 10 månader har Leilas fjärde bissing börjat spricka upp sakta men säkert. Det är den högra tanden som kommer hamna bredvid framtanden i övre tandraden sen.

Så nu har hon två framtänder i nedre tandraden och två stycken på sidorna om framtänderna i övre tandraden. Man kan iaf känna framtänderna under tandköttet- så det dröjer nog inte länge förrän dom kommer de med.

Med gåendet går det sådär. Hon kan ju inte resa sig upp själv- utan måste resa sig upp mot nåt först, minns att det var likadant med elliott. Fast han var så envis så han började att gå bara några få dagar efter de första stegen. (typ nån vecka innan hans 9-månadersdag gick han själv)

4 steg har hon klarat av ännu- heja lilla prinsessan min :)






3,3 minus


2011-10-14 @ 07:11:19

Ojojoj vad kallt det skulle vara idag då. Hela 3,3 minusgrader ute. Det är så svårt och veta vad man ska ta på barnen ju! För man vet ju att det blir varmare under dagen.

Idag får nog elliott inviga sin overall tror jag bestämt! Får skicka med hans jacka ifall det blir varmt sen när pappa A hämtar honom vid 2-tiden. Blir väl fodrade regnkläderna sen på dagis antar jag :)

Idag måste Leila och jag verkligen gå till skoaffären här hemmavid och köpa allväderstövlar till Elliott. Han har ju inga vinterskor ännu. Skulle fixat det igår eftermiddag när vi hämtat A men då ville pojkarna hem.

Nåja- idag är det äntligen fredag! wiiehooo

Godmorgon allihopa!






Världens sämsta mamma?


2011-10-13 @ 21:59:26


Kände mig verkligen som världens sämsta mamma i eftermiddags nr jag lite småstressad skulle dra upp dragkedjan på elliotts jacka och slant så jag slog i hans näsa.

Han vart jätteledsen och det började blöda näsblod ur ena borren. Stackars kille- vilken klantig mamma han har :(
Kraken fick lägga sig ned p å golvet medan jag klädde på
Lillan så det inte skulle forsa. Men sen hade det blivit stopp på det i alla fall.

Och priset som världens sämsta mamma går till...mig!

Blev såå sur och arg på mig själv- för vad hade jag att stressa för egentligen? Måste verkligen försöka att inte känna mig/ vara så stressad. Allt får ta den tiden det tar helt enkelt. lättare sagt än gjort!








Mina heliga biblar


2011-10-13 @ 18:06:34

Dessa receptböcker är verkligen mina heliga biblar. Alla är Leila Lindholms. Längst ner har vi one more slice x2, Leilas guldkant på vardagen och A piece of cake.

Den sistnämnda är den som det slitits på mest om man säger så. Vet inte hur många gånger jag gjort hennes goda kolasnittar, chocolate chip cookies, kärleksmums, scones med mera. Hon är gurun inom bakning enligt mig iaf!

Nu återstår det bara den senaste och nya boken hello cupcake för att det ska kännas lite mer komplett!

< i> om ni undrar varför jag har två exemplar så är det för att vi fick ytterligare en i present när Leila fötts, hihi!







Cykeltur


2011-10-13 @ 15:51:53

När vi hade hämtat elliottpå dagis så sprang jag bara in och hämtade hans hjälm och cykel. Sen blev det en liten cykeltur för elliott på balanscykeln på bakgatorna här.

Elliott har blivit jätteduktig nu- det märks att ju mer de cyklar desto bättre och fortare går det. Leila och jag hann ju inte med knappt- fick nästan springa med barnvagnen ju.








Rediga Emelie


2011-10-13 @ 13:36:28
Ojojoj vad jag känner mig redig idag alltså ;) När vi kom hem från ica o hade handlat lite inför helgen så var det bara att packa upp allt ur kassarna. SEdan började vi flickor att städa. Jag dammade- Leila rev ur massa leksaker ur elliotts leklådor på hans ru,

Sedan åkte dammsugaren fram- Leila kröp ut ur storebrors rum på en sekund och var genast framme och gick bakom dammsugaren och sköt på! Det märks verkligen att hon gillar att hjälpa mamma städa hon ;)
Sedan blev det ju ett plötsligt avbrott för BVC besök.

Blev ganska stressigt hemma sen- matade Leila och lade ut henne..sedan hade jag en halvtimma på mig att hinna göra kötbullar av ett kilo köttfärs..men vet ni vad? jag hann klart med allt innan A kom hem och åt lunchen =) Tacka gudarna för konceptet två stekpannor på spisen på en gång ;)

Sedan var det bara att sätta igång och torka golven i barnens rum, vårat sovrum och på toaletterna. Så nu är jag nästan klar med helgens städning. Nu återstår att torka golv i köket och vardagsrummet och städa lite grann på badrummet..sen får det vara helg! Torkar dom golven- det gör jag ikväll när barnen sover tänkte jag.

Det är ju skönt att kunna njuta av att inte behöva göra massa måsten imorn när det är fredag och allt ju =)

Nu är det snart dags att hämta Storbusen på dagis- får nog bli att hämta honom med vagnen idag eftersom Leila fortfarande ligger och sover ute i sin vagn. Åka ståbräda är ju kul tycker han ännu iaf!

Hoppas att allt är bra med er?





Stor flicka


2011-10-13 @ 13:30:14
Det är en stoor flicka vi har har jag allt blivit varse om. Och det är väl inget och undra på så pass som hon äter.

-Hon äter morgonvällingen runt 5-6 på morgonen oftast
- runt 8-8.30 äter hon sin gröt- hon får då ca 1 1/4 portion gröt och lite plommonpuré
- runt 12-12.30 äter hon lunch och då äter hon numera oftast en burk med mat och lite päronpuré på det (för hennes mages omsättnings skull)
- runt 15-15.30 äter hon 1 1/2 portion gröt
-runt 18.30 äter hon en portion välling- ibland är hon extra hungrig o vill ha en halv portion till.

sedan äter hon oftast en gång under natten. ofta nånstans mellan 00-01 men ibland kan det bli andra tider.


Vi var ju som sagt på BVC för 10-månaderskontrollen som BVC damen helt hade glömt o ge mig information om att den var idag. (eller ja- hon sa att hon hade lämnat ett meddelande på eurovoice..men jag har inte fått nåt) När hon hade ringt o efterlyst oss som var vi där snabbt iaf.

Det var både vägning, mätning och sen läkarbesök på schemat idag och läkaren gav henne godkänt. Hon klarar av allt som man ska klara av vid den åldern bland annat stå stadigt, förstå vissa ord man säger, klappa händerna osv.

Idag var leila 75 cm lång och vägde 10655 gramså där förstår ni vad jag menar med att vi har en stor tjej va? hihi.. det är såå gulligt att hon har lite man kan nypa i tycker jag. O bra att ha lite och ta av om hon skulle bli sjuk (vilket vi hoppas att hon INTE blir )








Irriterande


2011-10-13 @ 11:27:02

Sitter på BVC och väntar nu. BVC tanten ringde nyss och undrade vart vi var. Är bara det att hon sa att hon skulle ringa om tid och det har hon inte gjort!!!

På 5 snabba minuter var vi här iaf o nu får vi ändå sitta och vänta. Men hellre det än i få tid om en månad igen.

Gud vad vc- speciellt BVC är bra här i bynn! NOT!!






Burr och Godmorgon


2011-10-13 @ 08:13:35

Idag är det banne mig inte så skönt ute ännu. Var 3,5 grader när vi gick upp. En brasa i kaminen är tänd vill jag lova.

Här har vi ätit lite frukost och Leila kryper som vanligt runt och letar efter brödsmulor- och hittar hon några blir hon överlycklig min tokfia!

Idag bär det av till ica direkt efter dagislämningen. Tänkte det kunde va skönt att slippa handla imorgon när alla andra ska handla typ.

Nu är det bäst att ta fram lite kläder åt barnen. Rent ytterklädesmässigt får det nog bli overall för Leila och vintertäckjacka för elliott. Så får de ta hans fodrade regnbyxor sen om det är kallt när de ska ut. Måste verkligen köpa termobrallor till elliott!

godmorgon alla.

Såhär kallt var det nu...






Snart ett år sen...


2011-10-12 @ 21:57:13

Kan ni tänka er att det snart är ett år sen man stod bakom kameran o skulle ta kort till fjolårets julkort. Och nu är det snart dags igen!

Ska nog ta och kolla in vart man ska beställa ifrån imorgon- jämföra lite priser etc

nu väntar sängen- godnatt kära läsare






Bakning pågår


2011-10-12 @ 20:20:24
Ikväll fick jag för mig att jag skulle baka lite grann. Vart så hilmans sugen på att göra lite scones- och vad åkte på då om inte det nya spöket laban förklädet från lilla spöket laban shop.

Så himlans härlig kvalitét det är på det- gjort i riktigt fint linne. Me like a lot! Och det roliga är ju ändå att både jag och A kan ha det- så nu är det bäst att han sätter igång och är i köket lite han med;)



Leilorna var självklart tvungna o vara med. Våran Leila i hörnet på golvet- och Leilas bakbok a piece of cake användes självklart till sconesen.

Ni vet väl att ni kan vara med och tävla om exakt samma förkläde, en spöket laban ryggsäck, eller en spöket laban pusselbok här i bloggen?
klicka här för att vara med och tävla.





Smustig kille


2011-10-12 @ 15:08:16

En smutsig kille hämtad på dagis!!






Leila rufs


2011-10-12 @ 12:59:07

Ute i vagnen hämtade jag denna lilla raring.. Fint rufs va?






Tävling; Vinn ett namnnappaket från namnnappen.se


2011-10-12 @ 12:07:59

"jag är med och tävlar om ett paket namnnappar från namnnappen.se hos Emelie- mamma till Elliott och Leila- tävla här du också!

 

Jag har fått äran att starta en tävling i samarbete med namnnappen.se som säljer unika nappar genom att man själv får bestämma vad det ska stå för text på napparna. Vilket i sin tur gör att det blir lättare att hålla reda på vems napp som är vems. Vi har själva köpt namnnappar därifrån några gånger till Elliott för att underlätta att barnens nappar blandas ihop på dagis eftersom det är mkt baciller under vintern.

Regler:

1 chans: kika in på namnappen.se och se ut vilket nappaket du skull vilja vinna. Gilla namnnappen på facebook. skriv en kommentar här med länken till nappaketet du vill vinna, vilken text du vill ha på och facebooknamn.

2 chanser: kopiera bilden ovanför samt länktexten under (se till så länkarna fungerar) och tipsa i din blogg. Har du ingen blogg så kan du tipsa om tävlingen på din facebook. Skriv sedan länken till inlägget du tipsar eller ditt facebook namn i samma kommentar som den för 1 chans.


*Man får gärna gilla emelie- mamma till en busunge och en liten prinsessa på facebook om man vill ;)


tävlingen håller på i två veckor och avslutas den 26:e okt kl 18.00


lycka till nu =)

 

AVSLUTAD!!

 






Award från Sofia =)


2011-10-12 @ 11:10:30

jag har fått denna award från söta Sofia. Så nu tänkte jag anta mig utmaningen och skicka vidare =) Tack Sofia.

Om man fått denna award så ska man göra följande:
-Länka till den man fått det av
-fullborda de 5 meningarna
-skicka awarden till 5 andra bloggar

1. När ingen ser eller hör mig... så smådansar jag och sjunger lite (fast hellre än bra) för barnen.

2. Jag går aldrig hemifrån utan... nycklar, mobiltelefon, barnen såklart (om jag är ensam med dom)

3. Min blogg heter som den gör för att... hmm.. har för mig det var min syrras kille som för jättejättelängesen kallade mig för emlisch ibland...därav bloggnamnet.

4. Om jag vågade skulle jag... göra videoinlägg tror jag..

5. Om tio år kommer jag att... ooo shit- jag kommer snart o fylla 38 år då och barnen kommer bli 13 och 11 år. Jag kommer nog att ha rest utomlands med familjen x antal gånger, kanske ha annat jobb? vem vet?
Det hinner ju hända mkt på tio år- har ingen aning om vad framtiden har att ge. Men jag hoppas i alla fall att jag och resten av familjen kommer att vara pigga och friska.

Nu önskar jag ge denna award till följande bloggar:

Eva
Ruby
Sara
Ann-Sofie

Malin/Fnulan





Lantisliv.se


2011-10-12 @ 08:27:56

Tänkte ta och tipsa er om en charmig liten nätbutik här på nätet som min kusin startat upp. Nämligen lantisliv.se.

Där hittar du allt möjligt till de små som älskar traktorer, djuren på bondgårdar etc. Det finns bäddset,tröjor, tapeter, tyger med mera.






Onsdag morgon


2011-10-12 @ 07:26:27

Huh-här var det någon som hade tänkt sig att gå upp redan vid två inatt- även om hon var trött som ett as. Efter två timmar med välling och vaggningsförsök så somnade hon äntligen - för att sedan vakna strax efter 6 igen.

Idag går allt på halvfart känns detsom, och det är helt okej om ni frågar mig. Vi får nog sova en stund mitt på dagen när Elliott är på dagis.

godmorgon allihopa






2 stycken awards.


2011-10-11 @ 21:43:07
I förmiddags när jag kikade på kommentarena fick jag se att jag hade fått 2 stycken awards.
haha jag måste ju vara en helt underbar människa jag ;)

tack snälla o söta soffiz och sarina..

ska ta o dela ut dessa till fina bloggare imorn- har haft lite annat för mig nu under kvällens gång.

hade ju tänkt att ge er en överraskning med- men det får vänta tills imorgon det!

nu ska jag gå o lägga mig- godnatt kära läsare <3 hoppas ni alla kan läsa nu igen =)





Godkväll


2011-10-11 @ 19:39:32

Nu är vi hemma igen. Det var en liten tjej som hade somnat hur lätt som helst här hemma, och en stor kille som satt och läste bok med sin farmor. Nu ligger han i sin säng och somnar nog hur gott som helst snart- om han inte redan sover.

Det var supertrevligt på föräldramötet. Fröknarna berättade lite om vad de gör om dagarna, och vi fick se bildspel på barnen när de lekte och så vidare.

Fick dessutom veta att de kommer börja blogga, ja att det kommer finnas en blogg där det skrivs om vad de gjort och där det kommer finnas lite bilder på det de gör. Det tycker jag låter som en bra ide faktiskt- det är ju inte alltid man får reda på vad de gör om dagarna. Elliott han berättar ju inget själv heller så. Sen är det ju extra kul att barnens släktingar kan gå in och kika om de vill :)
har era barns dagis bloggar?

Nu ska jag försöka pilla lite på en ny design medan A kollar på fotbollen.Nej, är inte ett dugg intresserad av fotbollen.






Första


2011-10-11 @ 16:54:39

Shit-Leila tog precis sina två första steg! Helt otroligt :)

Man blir så glad och stolt i mammahjärtat med alla dessa saker som händer för första gången ju :)






Föräldramöte


2011-10-11 @ 16:50:05

Om 40 minuter kommer barnens farmor och farfar hit o vaktar dom en stund.

Det står nämligen föräldramöte på elliotts dagis på agendan :)
Ska bli roligt och höra vad de gör om dagarna- för allt får man ju inte reda på ;) hoppas de visar lite bilder på barnen när de gör olika aktiviteter etc som sist :)

Nu ska jag snart hoppa in i duschen o sen äta lite. Skriver senare ikväll.






funkar det nu?


2011-10-11 @ 12:17:47
nu är alla kodmallarna borta.. har lagt upp en del av den gamla designen igen nu....det är inga script i det om man säger så!

Funkar det nu?

jag vet ju inte.. jag har inte kunnat se problemet när jag kollat in bloggen..inte fått upp nån ruta där inte





Tar bort designen


2011-10-11 @ 11:41:09

Alldeles strax kommer jag att ta bort min design helt och ersätta den med en standardmall och radera allt som står i kodmallarna.

Sedan ska en ny design börja byggas upp- ni får ha tålamod med att det kanske tar några dagar innan allt är klart. Hoppas ni kan kommentera/ skicka mail ([email protected]) och berätta för mig om scriptet är kvar eller inte sen när allt tagits bort :)

Allt för er kära läsare- det är ju en
Fördel om man har en blogg som går att läsa ;)






Älskade ungar


2011-10-11 @ 11:05:28






Min största last just nu


2011-10-11 @ 10:59:41

Hur gott är det inte med satsumas? De där orangea clementinerna som säljs runt jul kan slängas i väggen..de är bara torra och äckliga.

satsumas ska set vara nu vet ni det ;)






Scriptproblem!


2011-10-11 @ 10:44:13
Fick Igår höra från ett par stycken läsare att de inte kan komma in och läsa på min blogg; att det kommer upp en ruta där det står nåt om ett script och att det inte går att komma in på själva bloggen pga detta.

nu ärmin fråga till er; är det fler som har det problemet?

jag kan ju själv inte se detta tyvärr och vet ju därför inte exakt vad det står in den rutan. Så är det nån som kan berätta vad det står utförligt så skulle jag bli Jätteglad- för då kanske jag kan åtgärda det!

Annars får jag helt enkelt ta och göra en helt ny design och ta bort alla kodmallarna för jag vill ju att det ska funka bra för alla :)

vore tacksam för er hjälp :)





Tisdag morgon


2011-10-11 @ 08:40:48
Ännu har denna mamman inte gett upp hoppet om appen. Nu testar jag att göra ett inlägg igen ;)

Vi sitter just nu i soffan och myser lite framför tvn. Det har ätits frukost-bara Leilan kvar.

Funderar på om vi ska gå ut och promenera om en stund- solen skiner ju :) det blåser dock som tusan och Leilas förkylning har visst blivit värre igen, det bara rinner o rinner massa tjockt snor. Får väl se hur vi gör!

(tillägg) självklart funkade det inte idag heller så får väl göra som vanligt nu!

godmorgon allihopa!





Godnatt!


2011-10-10 @ 21:39:53
Nu är det dags att säga godnatt! Ögonlocken känns tunga o ska man få lite sömn innnan lillan vaknar igen så är det nog läge o lägga sig nu!

Imorgon kommer det att dyka upp en liten överraskning här i bloggen- så håll utkik ;)

Godnatt därute,





pannband


2011-10-10 @ 21:37:07
jag är ute efter ett pannband-frågan är bara vilken variant man ska välja? jag gillar de snurrade extra mkt iofs =)

http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2011/C90%2092195%2009090%2058%206682%202.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&call=url[file:/product/large]http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2011/C01%2092485%2007033%2056%206239%202.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&call=url[file:/product/large]
pannband H&M 39,50: resp 59,50:-
Pannband Svart
pannband lindex 79,50:- resp 99:-





Högst upp på mammans önskelista


2011-10-10 @ 20:21:45
Egentligen önskar jag mig väl inget speciellt så i födelsedagspresent. Men om jag skulle få säga nånting som jag verkligen skulle behöva bestämma nåt så skulle det definitivt bli detta...

I 3-4 vintrar nu har folk runtomkring mig åkt på jul på Liseberg. 2 av 3 vintrar har jag varit höggravid och inte kunnat åka pga detta vilket verkligen var så trist. Har inte varit där en enda gång och alla pratar om att det ska vara så himlans mysigt med jul på Liseberg. Så detta önskar jag mig i födelsedagspresent- en resa till Jul på Liseberg.






Svar på en fråga =)


2011-10-10 @ 19:51:10

Fick ju en ganska intressant fråga förut som jag tänkte svara på som ett inlägg ifall det är fler av er som undrar hur jag gör =)

Svar: De flesta bilderna jag tar är vardagsbilder eller så kallade ögonblicksbilder- och då har jag oftast inte systemkameran i närheten utan iphonen åker fram.

På min iphone har jag laddat ner en app som heter snapbucket där det finns massa olika ramar och andra effekter man kan ge sina bilder. Så om du har en iphone så rekommenderar jag er starkt att ladda ner den appen om ni vill piffa till era bilder lite extra!

Alltid skoj med frågor- så är de nån som vill veta nåt mer så tycker jag att ni ska fråga på =)






Önskelistor.


2011-10-10 @ 19:38:27
Tror bestämt att det är dags att ta tag i allas önskelistor här hemma. A fyller ju den 22 nov, jag den 5:e dec, Elliott den 10:e dec, och Leila den 14:e dec.

japp- det blir en hel del kalas här hemma i slutet av året för våran del! 3 av 4 fyller samma månad -och i början dessutom! bra planerat av oss va ;)

Frågade Elliott häromdagen vad han önskade sig när han fyllde. Blixten- en stor blixten önskade han sig sa han och "jojjy jäsejbij" (rorry racerbil)

http://www.temitoys.co.uk/usrdata/Image/bobby-car/medium/800056190-new-bobby-car-hello-kitty.jpg
en Hello Kitty Bobbycar lär ju stå högt upp på Leilas önskelista i alla fall =)





En frisk måndagsförmiddag.


2011-10-10 @ 12:45:47
Sitter nu här och tar en liten lugn stund o kikar på Elliott när han äter köttbullar och mos med god aptit.Leila hon ligger och sussar gott här utanför i sin vagn.

var ute på appen i morse och skrev ett inlägg- men självklart så funkade det fortfarande inte att lägga upp inlägg. Så nu får jag göra på det mer långsökta men bättre fungerande sättet igen på iphonen.

Denna förmiddagen har bjudit på en långpromenad med barnen i vagnen- var riktigt friskt i skönt! När vi hade kommit hem och jag precis klätt av barnen så fick vi sms om att det var fika. Så det var bara att klä på oss igen och ta vagnen till barnens mormor.

Nu har elliott iaf fått leka av sig lite med kusinerna! Han blir ju såå rastlös och gör extra mycket hyss de dagarna det inte är dagis annars.

Nu ska jag ta och läsa lite bloggar. Ha en fin dag!

Photobucket Pictures, Images and Photos
barnen när vi var ute på promenad förut





Filmmys


2011-10-09 @ 19:34:57
Nu blir det filmmys i soffan framför nyaste Irene Huss filmen! Ute regnar det och är kolsvart då det passar ju bra med film då :)


Önskar er en mysig kväll därute i detta ruskvädret!





Gårdagen.


2011-10-09 @ 13:19:54
Igår tog Elliott och jag en tripp till Vadstena med mormor och moster ellen. Blev lite strosande på stan, sedan fikade vi på gamla kondis och så hämtade vi såklart paketet =)
Elliott trivdes som fisken på vattnet när han kunde gå runt precis som han ville på gatorna (eftersom de inte får åka nån trakfik där) och av att få vara själv med mamma en stund =)

Sedan blev det faktiskt en tripp in till Motala också. Hittade en långärmad röd t-shirt med blixten på som Elliott såå gärna ville ha- så de var ju bara att köpa den.

När vi sedan hade kommit hem så blev det bus och lite fika. Sedan åkte vi hemmåt och började göra oss iordning lite grann. Vid 5- tiden kom barnens moster Elinor hit för att vara barnvakt. Och då styrde A och jag bilen mot Jönköping.
JAg hade inte fått tag på nån på Jensens Bofhus så jag kunde boka bord- men vi chansade på att vi skulle få plats, och vi hade tur och fick det =)

För min del blev det biff bearnaise- en kalvbiff med pommes och bearnaisesås till- välstekt såklart. A han tog whiskey biff med whiskeysås och skivad potatis till. Vi satt där länge och njöt av god mat, och av att vara barnfria. Var jättemysigt på restaurangen!!

Sedan bar det av till biografen för att hämta ut biljetterna. Vi skulle gå till en godisaffär och köpa lite lösgodis efter detta. När jag stod där med påsen och skulle börja plocka så kom en av grabbarna som har affären (antar jag) och öppnade locket på en av burkarna med godis- och grävde ner näven och tog upp lite godis och stoppade i munnen.
Då ångrade jag mig genast- och stoppade ner påsen och sleven igen. FY så äckligt!!!

han verkligen grävde med näven- och det är ju ingen som vet vart den näven varit innan!!
så jag köpte en påse med bilar på bion sen istället..då visste jag ju garanterat att det inte var nån som grävt där!!

Vi såg filmen abduction och jag tyckte att den var jättebra faktiskt. Riktigt spännande actionrulle som jag annars inte är så mkt för.

När vi kom hem så sov barnen- Elliott hade velat ligga i våran säng och sova  så där låg han o väntade sovandes på oss =)








Ny tävling;Var med och tävla om 3 vinster från lilla spöket laban shop.


2011-10-09 @ 12:21:57

Jag har fått den stora äran att få inleda ett samarbete med lilla spöket laban shop. Denna underbara butik säljer massa fina produkter med Inger och Lasse Sandbergs figurer. Det finns kläder,leksaker, smycken, inredningsartiklar, böcker och mycket mer.

"jag är med och tävlar hos Emelie-mamma till Elliott och Leila om en vinst av 3 från spoketlaban.com, tävla här du också!"



I denna tävlingen kan man vinna:

-en laban ryggsäck (1:a vinst),

-ett labanförkläde (2:a vinst),

eller en lilla spöket laban pusselbok (3:e vinst)

så med andra ord blir det tre vinnare!


för att vara med:

- svara på frågan- vad heter företaget som driver lilla spöket laban shop? svaret hittar du här nånstans

- gå in och gilla lilla spöket laban shop på facebook här


skriv en kommentar, med ditt namn, ev bloggadress, mail och sedan svar på frågan och ditt facebooknamn som du gillat lilla spöket laban shop med.


för extralott:

Tipsa om tävlingen i ett inlägg i din blogg genom att kopiera bilden och texten ovan. Har du ingen blogg så kan du tipsa om tävlingen på facebook.


skriv en kommentar som ovan, men lägg till länkadressen till inlägget i din blogg där du tipsat- eller om du tipsat på facebook- så skriv detta och ange ditt facebooknamn.

Eftersom det är en tävlingsfråga med i tävlingen så kommer kommentarerna inte att synas förrän tävlingen är avgjord!

Tävlingen håller på i 2 veckor och avslutas den 23 oktober kl 20.00

Lycka till!

 


AVSLUTAD!!

 

 






Elliott pusslar med lilla spöket labans pusselbok


2011-10-09 @ 10:18:10
Elliott hade jättebråttom med att öppna paketet från lilla spöket Laban shop när vi hade varit och hämtat det igår. Och han blev precis till sig när han hittade denna fina pusselboken- en bok med 5 olika pussel att lägga.

 Han skulle sätta sig och pussla direkt. Och nu på morgonen var det bland det första han skulle göra.

Lillasyster vill också gärna vara med på ett hörn- men inte tillåter Elliott det inte ;) "Leila det är miin" ropar han snabbt så fort hon kommer i närheten.

Det roliga med den här pusselboken är dessutom att det under pusselbitarna är samma motiv som på pusslet, så då klarar elliott det galant bara han tänker efter och tittar på bilden :)

Tack snälla lilla spöket Laban shop

Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos





Första brasan...


2011-10-08 @ 08:33:20
Photobucket Pictures, Images and Photos

idag tände vi den första brasan..MYS!





Godmorgon lördag


2011-10-08 @ 08:04:45
Godmorgon på er alla- här ligger en lat mamma kvar o drar sig i ett par minuter efter en rörig natt (ovanligt?). 

Verkar bli en betydligt lugnare dag idag- det blåser inte som det gjort de senaste dagarna och det gillar vi skarpt :) Elliott kommer bli överförjust över att kunna ge sig ut på cykeln. O äntligen kan man vara ute utan att riskera att blåsa bort ;)

Nähä- bäst att gå upp och joina A och barnen som nyss gick upp så vi kan ha en riktig mysmorgon tillsammans :) Ska nog åka in till Vadstena o hämta paketet så fort blomaffären där öppnar!

Önskar er en trevlig morgon/ förmiddag!

Photobucket Pictures, Images and Photos





Godnatt


2011-10-07 @ 22:15:44
Nu är det väl bäst att gå o lägga sig så man får sova lite innan strulet börjar..håller dock tummarna för att det blir en ritkigt lugn natt/ o ingen supertidigt morgon som halv 5..

imorgon är en ny dag- med nya möjligheter..måste väl ta och åka och hämta ut mitt paket med ;)

godnatt kära läsare!






Ett äventyr för oss själva.


2011-10-07 @ 21:39:07
Imorgon kväll ska sambon och jag iväg på lite äventyr. Vi ska nämligen åka in till Jönköping och först äta på Jensen's Bofhus och sedan gå på bio. Har köpt biljetter till  den nya filmen Abduction- hoppas den är bra!

Hihi, en ursäkt till att klä upp sig lite och använda lite smink (använder ju bara mascara till vardags)..det händer inte ofta att man gör det ju!

Ni behöver inte oroa er för barnen- deras moster Elinor kommer hit och tar hand om dom imorgon. Känner jag Elliott rätt så kommer han inte vilja gå och lägga sig imorn bara för att han har besök av henne..hihi!

ska bli såå skönt att komma iväg bara vi två o koppla av och ta det lugnt en liten stund! skönast hade ju varit att vara barnfria och få sova en natts ordentlig sömn utan barn. Men eftersom Leila är så strulig som hon är om nätterna så vill jag inte att nån krake ska behöva vara med om det...

Vad ska ni göra i helgen?





Dagens I-landsproblem ;)


2011-10-07 @ 21:33:14
Vart så himlans glad när jag öppnade postlådan förut idag och fick se att mitt efterlängtade paket hade kommit. Öppnade avin snabbt som bara den o tänkte bege mig för att hämta paketet. Meeen- vad fick jag till min stora besvikna förvåning se??

Jo, att paketet ska hämtas hos närmsta DHL ombud- i Vadstena. Jag trodde att Ica här hemma hade hand om DHL nu med (stället som hade det innan stängde igen i helgen och ica tog typ över allt sånt där) men- nej. Då ska jag alltså spendera min lördag med att åka R50- som är världens tråkigaste väg..7 mil tur och retur. Gudars så kul!!

Varför just vadstena? kunde de inte tagit exvis Mjölby istället? det är lättare att ta sig dit eftersom det är motorväg hela vägen- man sparar ca 2o minuter på det. och sen finns det massa andra roliga butiker där som man kan besöka när man ändå åkt...

helst av allt så hade jag ju velat åka ner till ICA här hemma som jag alltid gör oavsett vilken paketavi jag fått. Men det får jag visst äta upp nu ;)

I-landsproblem, eller I-landsproblem?





fångad av en stormvind.


2011-10-07 @ 12:06:57
Det är inte bara ute det blåser- för det gjorde det inne förut med när mamman dammsög. Leila älskar när dammsugaren är framme och hon kryper/går gärna bakom den. Idag stod hon länge vid den o tyckte det var såå skoj när det blåste från den rätt upp i hennes fina hår =)

Då va ju inte mamman sen med att filma henne inte- och mitt i allt så stod hon upp- det har vi inte lyckats fånga på film, o inte heller på bild innan!

O allt fångat på film..






Overallen


2011-10-07 @ 08:35:04

Nu har vi införskaffat Elliotts vinteroverall. 299:- på citygross. Vettigt pris o jättefin!






TGIF.....


2011-10-07 @ 07:47:40

Godmorgon fredag så efterlängtad även om det är regn, kyla och blåst utanför.

Vi sitter på golvet i sovrummet och myser lillan och jag. Hon har haft en jobbigare natt och ville gå upp redan vid halv 5. Men pappan lyckades till slut få henne att somna om. Söta lilla snorkolan har blivit genomförkyld- hon bara nyser och nyser..och det bara rinner och rinner :(

Nähä, lite frukost kanske- då vi hinner allt innan dagislämningen. Önskar er en trevlig förmiddag!

En liten bild på min snoriga lilla "kossa"






Vinnaren av ett valfritt iphoneskal.


2011-10-06 @ 20:30:28
Nu har vinnaren av ett valfritt iphoneskal från mrGizmo avslutats- en vinnare är utsedd.


ett stort tack til alla tävlande och  MrGizmo som var med och sponsrade denna tävlingen =)





En klänning till Leila <3


2011-10-06 @ 20:01:42

denna klänningen stod jag och höll i lääänge när vi var i stan sedan men ångrade mig i sista sekund och tog en overall i rött/rosa stjärnor istället..synd att jag inte köpte båda! nästa gång ska leila få denna!

Jättemysig klänning i sammet från KappAhl






Kappahl- nu även som webshop.


2011-10-06 @ 19:55:31
Tjoho- nu har kappahl äntligen öppnat en webshop. härligt att kunna kika in o sedan klicka hem det man tycker om ju..dessutom har ju de ofta 25 procents rabatt på en valfri vara och ibland till och med 25 procents rabatt på hela köpet!!

Detta gillar jag skarpt =) =)

kolla in här nu





Tack vänner..


2011-10-06 @ 15:40:32

Tack för era rara och stöttande kommentarer om morgonens inlägg. Ni anar inte hur skönt det ändå på nåt sätt känns att inte vara ensam med o känna det så ibland!

kramar till er






Gårdagens bilder..


2011-10-06 @ 13:22:14

Tog ju några fina bilderpå barnen igår- men sen strulade appen- så glömde lägga upp dom ju!

Jag är ganska trött på appen, nån mer som det tar lååång tid för att ladda upp när man vill kolla ej godkända kommentarer? Ibland söker iphonen
Hur länge som helst utan att det händer nåt- den liksom hakar upp sig när den hämtar de nya kommentarerna.

För övrigt så har jag mig tagit bort och hämtat hem appen x antal gånger då jag inte kunnat logga in.

Fy på mig- vad jag klagar ;) men ska de funka så ska de funka bra ju!






Dagens outfit;Stora dagiskillen


2011-10-06 @ 09:58:09

Idag fick elliott ha på sig långärmad bilar t-shirt, jeans från kapp-Ahl och självklart bilar-strumpor. Ni anar vem hans favorit är va??






Min sanning, om livet som småbarnsmamma


2011-10-06 @ 09:44:25

Det här kommer verkligen vara en som där dag när man bara längtar efter att få gå och lägga sig igen! Bara känner hur ögonen svider och kliar och hur huvudvärken smugit sig fram.

Många småbarnsmammor med flera barn skriver bara om hur bra och plutti-nuttigt allt är jämt. Jag börjar och undra om det verkligen är så eller om det bara är jag som brytit ihop ibland? Jag är så pass ärlig så jag iaf vågar berätta hur det verkligen står till ibland- för livet som småbarnsförälder med två busar är inte alltid nån dans på rosor.

Det finns dagar eller jaa nätter då Leila bara strular..det är nästan alltid så. Men vissa nätter är värre än andra, och det har hänt att jag varit så trött, orkeslös så jag suttit där inne på hennes rum och fällt några tårar bara för orken inte funnits o sömnbristen gjort sig påmind. Det finns mornar då jag kännt mig förtvivlad för leila krupit runt och tjutit o tjutit och inget har hjälpt.. Nästan varje morgon är det så- att hon bara tjuter o gnäller.

Det finns dagar då jag suttit och mått så dåligt över att jag inte räcker till som mamma. Att jag så gärna vill räcka till mer o vara mer med Elliott. Istället för att behöva säga att mamma kan inte, Leila äter/Leila är ledsen/ måste byte leilas blöja etc.
Att alla andra verkar klarar av det så himla bra men inte jag!

Men... Sen finns det dagar då lillan är såå glad o bara flinar och klappar händerna. Då elliott och hon är riktigt gosiga ihop.Även om dessa dagar är fåräknade så väger det verkligen upp och allt det där andra glöms bort!

Mina barn är ändå mitt allt och jag skulle gå genom eld och vatten för dom!

Jag älskar verkligen mina barn över allt annat- och jag ville mest visa att jag tror nog faktiskt inte att inget är så perfekt som de gärna vill visas!

Vi är nog inte mer än människor- och nu har nu fått min sanning!



like it or don't..





Godnatt


2011-10-05 @ 21:13:01
Det är en trött mamma som nu säger godnatt till er alla. Det har varit en dag fylld med leilagnäll, elliottgnäll men oxå lite trevliga och roliga överraskningar =)

Nu snurrar det runt i huvudet här- ett tecken på att jag behöver all sömn jag kan få innan leilan vaknar o är hungrig igen om ett par- 3 timmar?

godnatt kära vänner!





Vinnaren av en valfri Bloggdesign!


2011-10-05 @ 15:46:30

Nu är vinnaren av en valfri Bloggdesign utsedd! (Skriver vinnaren då det endast var en deltagare och jag ju faktiskt hade två priser...)

Vinnaren är....

Malin ett stort grattis!






Nya mössan


2011-10-05 @ 09:25:05

Jag höll verkligen på att bli skvatt galen på leilas mössa som aldrig satt på plats under promenader etc. Inget skoj o behöva stanna varannan minut för o rätta till den ju!

Igår tog jag äntligen tag i saken och stannade på
kidzshoppen där vi hittade en jättefin lundmyr mössa till Leila :)

Nu är vi ute på promenad o testar den






Blir lite sur


2011-10-05 @ 08:33:54

Exakt samma sak som igår när jag skulle göra bildinlägg via appen. Först går det inte att ladda upp inlägget- och sen när det går så blir det dublettersv bilderna i inlägget.... Vad trött jag blir

Hoppas ni har överseende, är ju appen det är fel på :(

//surbuken!






Elliott övar på att balansera


2011-10-05 @ 08:31:25

Igår var vi ute en stund p eftermiddagen så elliott fick öva på cykeln! Det gick riktigt bra- han var så duktig så! Och så roligt han hade...






Mitt i veckan


2011-10-05 @ 07:38:56

Då var det dags för lillördag igen. Dagarna bara rusar förbi. Natten har väl varit som den brukar för det mesta; RÖRIG! Och till råga på det så ville hon gå upp redan kvart över 5. Vet inte hur länge jag försökte få henne att somna om. Mer än så behöver nog inte sägas.

Idag är det dagisdags igen till Elliotts förtjusning. Så det är väl bäst att vi börjar fixa lite här!

godmorgon allihopa!






Mitt favvo iphoneskal


2011-10-04 @ 20:14:16
Om jag skulle få välja ett iphoneskal som jag skulle vilja köpa just nu så skulle det vara detta




(hollywood bling 2.0)

Detta skalet kommer från MrGizmo. Just nu pågår det ju en tävling här i bloggen där man kan vara med och tävla om ett valfritt iphoneskal från just MrGizmo. Så har du inte varit  med och tävlat ännu så tycker jag att det är hög tid nu.. Alla med blogg eller facebook kan vara med!

Tävlingen avslutas nämligen nu på torsdag 6/10

Tävlingen hittar du här





Theese boots are made for walking ;)


2011-10-04 @ 12:03:37

Igår när vi var i Motala stannade vi och hälsade på systermoster Ellen på hennes jobb på scorett. A tyckte att jag skulle titta ut ett par höst/vinterstövlar till mig- så skulle han betala dom!

Och med mig hem följde dessa stövlar. Så enkla, så fina, prisvärda OCH så sköna :)

tack älskade A <3


Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





Vad kan det vara här i?


2011-10-04 @ 11:03:08






Barnen...


2011-10-04 @ 10:28:28

Just nu håller barnen på att leker. Och visst ser de ut att vara väldigt inne i lekandet? Får ju knappt kontakt med dom!







Paketet


2011-10-04 @ 09:19:36

Igår fick jag sms om att paketet från lager 157 hade kommit... Den röda bondelid jackan var här med andra ord...


Photobucket Pictures, Images and Photos

vad tycks nu då?





Paket..


2011-10-03 @ 20:56:59

Nu ikväll när vi kom hem från Mitala var jag på Ica och hämtade ett paket.. Gissa vad det var i då ;)






På balanscykeln


2011-10-03 @ 13:06:18

Såhär såg det ut när Elliott körde på sin balanscykel ( en sådan där cykel utan pedaler)






Här hemmavid


2011-10-03 @ 12:15:42

Det blev en promenad förut.. Var riktigt skönt. Medan vi gick så vsr de någon som ropade på oss. Det var barnens moster Elinor så Vi tog sällskap med henne en bit.

Sen på byn träffade vi barnens andra moster och kusinerna. De hade köpt såna där balanscyklar igår- och elliott fick en med. Så vi stannade till hos dom så Elliott och kusin W fick köra lite med dom! elliott tyckte det var jätteroligt- och de gick bara bättre och bättre. Vi ska ta och svänga förbi och hänta cykeln sen i eftermiddag hade jag tänkt!

Nu ligger lillan och sover, elliott äter och jag ska nog ta mig nåt litet med. Blir en tripp till Motala sen vid två. Har lite ärenden att uträtta.

Nä, nåt och äta o sen ska jag försöka göra vid mig lite innan Leila vaknar!








Godmorgon nya vecka


2011-10-03 @ 07:29:44

Så var det då dags att starta igång en ny vecka igen. Fylld med nya möjligheter. Just nu ligger vi i sängen och segar framför svampbob fyrkant!

Blir snart frukostdags, sen påklädning följt av en promenad. Här behövs det frisk luft så vi piggnar till.

Godmorgon allihopa!







mamma Emelies mascara.


2011-10-02 @ 20:27:56
Måste bara tipsa om en så himlans bra mascara. Fick låna denna mascaran en gång när vi skulle ut- och jag blev riktigt impad av den. Blev så impad så jag till och med gick och köpte mig en sådan sen.

Jag brukar oftast inte använda mascara till vardags- detta eftersom jag tycker att det är så jobbigt när man blir svart under ögonen o sen är det så svårt att få bort all mascara. Men med denna är det inga bekymmer =) för när man tar varmt vatten på ögonfransarna så kan man hur lätt som helst dra/gno bort mascaran- det blir nämligen "korvar" av den. Superenkelt!
L´Oréal Paris Beauty Tube Mascara (bild lånad från kicks)
och mascaran jag pratar heter såklart Beauty tube mascara- och kommer från märket L'OREAL Paris

Det är en tvåstegs mascara där det första steget består av en vit "sörja" som innehåller ceramid R och växtfiber för att förlänga fransarna. andra steget är såklart en svart färg.
Fransarna blir långa och separerade.

I LOOOOVE IT!







vill du ha en ny bloggdesign?


2011-10-02 @ 20:02:51
Man kan fortfarande vara med och tävla om en valfri bloggdesign/eller en färdig bloggdesign a la emlisch (alltså a la mig ;)

Tävlingen avslutas imorn kl 20.00 och det är inte alls många som är med och tävlar..

jag tycker verkligen att du ska kika in här och vara med och tävla... stoor vinstchans ju ;)








Hemma


2011-10-02 @ 17:56:31

Borta bra, men hemma bäst eller hur är det de säger? Vi kom nyss hem till bynn igen efter att ha varit på ett mycket trevligt kalas i Linköping för A's moster och barnens gammelmormor.

Självklart var barnens kusiner med. Både elliott och hans kusin som det skiljer 10 månader på satt blygt i soffan. Men sen vart det liv i luckan efter en srund. De sprang runt och jagade varandra och skrattade så!

Leila satt mest i mammas/pappas famn likaså kusinen på 6 veckor i dina föräldrars famnar!


Nu är det bäst att ge Elliott lite kvällsmat.. Sen blir det pyjamas och säng för båda vid halv 7. De är verkligen jättetrötta! Hur det är på feberfronten vet jag inte ännu.. Men hon har varit ganska nöjd och glad nu i eftermiddag så :)

Nähä, kvällsmat var det! Vi hörs säkert senare






Min goa storbus <3


2011-10-02 @ 10:30:10
Elliott hade stängt in sig på vårat rum förut och röjt ned alla sänkläder. Sen hade han fått tag på min yoga matta.

När A öppnade dörren och han stod på alla fyra på yoga mattan på sängen varpå A frågade vad han gjorde så svarade han: " jag träna liite"

Hihi, goelliott!

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos


Annars så är det faktiskt lite soligt här idag- till skillnad från igår då det var dimmigt och tråkigt ända fram till eftermiddagen innan det fina vädret anlände hit oxå! Verkar bli en fin dag!

Leila har fortfarande feber, 38,2 hade hon i morse, men sovit bra inatt har hon iaf gjort!
Nu har A varit ute och lagt henne så hon får sova ifred ute i den friska luften.
Det står kalas på schemat idag- men är kluven om Leila verkligen orkar det?

nu ska jag nog hoppa in i duschen, trevlig förmiddag till er alla!





Godnatt


2011-10-01 @ 22:17:47

Nu säger denna knasiga mamman Godnatt!

vi ses imorgon- sov så gott!







Lugn kväll.


2011-10-01 @ 19:54:03
Sitter i en soffa och myser med Johnny English på i bakgrunden. Båda barnen sover för tillfället. Leila fick ligga kvar hos mig i soffan och mysa en bra stund eftersom det var gosigt och pippligt- krakens feber hade stigit till 38,5 förut =(  När hon somnat så bar jag in henne till hennes säng.

Var iväg en sväng till Vadstena förut idag med mamma o systrar- det var oktoberfest där idag. Ja, nu vet jag vad ni tänker på- en sådan där stor maffig ölfest med tält och grejer- men så var inte fallet här. Butikerna hade öppet till 15 istället och så hade de lite erbjudanden. Fann inte ett enda öltält inte ;)

När jag kom hem så var lillan trött så lade ut henne i vagnen en stund o passade på att ta igen lite förlorad tid med Elliott.  SEdan har det varit lite fika här och massa bus som vanligt.

A åkte iväg till vättervallen strax innan sju; hans lag skulle ha lagfest därnere ikväll. Så det är verkligen lugnt o skönt här hemma nu!

Nu hoppas jag på att Leila sover gott inatt- och att hon slipper febern imorn.

Ska ta och kika runt lite grann nu,

Ha en trevlig lördagskväll!





Liten feberfis..


2011-10-01 @ 17:56:48

Leila har varit ovanligt gnällig och pipplig idag. Nyss hade hon lite feber, 38,1 grader. Antagligen de dumma bissingarna som spökar med henne :(

Hoppas hon slipper ha feber imorn när vi ska på kalas bara så vi alla får vara glada och nöjda, annars får väl vi flickor stanna hemma.






Lunch på gamla kondis i vadstena


2011-10-01 @ 13:39:07






Elliott on the streets


2011-10-01 @ 12:01:47

Vi tog aldrig syskonvagnen fram till bynn. Det blev Leilas vagn och stå rädandes istället! Elliott han skulle gå själv, eller gå och gå.. Han springer när han går :)

A blev tvungen att ta med sig elliott in till Ica eftersom elliott hade fått för sig att han skulle köpa popcorn. Det var ord och inga visor där inte..och det är ju faktiskt lördag idag så. Kan ju säga att han inte släppt popcorn påsen sen den köptes. Han längtar efter att få öppna den ;)








Bus på Elliotts rum


2011-10-01 @ 10:04:50

Hej på er därute denna halvdimmiga lördag!
Här sitter vi nu inne på Elliotts rum. Barnen leker och jag sitter på Elliotts säng och kikar på finingarna :)

Det är ganska pippligt och gnälligt här idag få båda barnen vaknade halv 6. Det får bli en promenad med syskonvagnen till bynn om en stund för o se om åtminstone en av dom vill sova!

önskar er en trevlig lördagsförmiddag!