Världens tråkigaste tisdag?


2012-07-31 @ 09:21:48
Idag känns det verkligen som att denna dagen kommer gå till historien som världens tråkigaste ;) Pappan är och jobbar, sonen verkar vara sugen på att hitta på något roligt (för när jag smorde in honom efter duschen så frågade han mig "vad ska vi göra idag mamma?"), Leilas blöja satt på sniskan och gjorde att det vart kladd överallt, och sen måste det städas. GAAAH!
 
Vill verkligen inte städa- men man kan ju inte ha roligt jämt eller? Har gått och kännt att nää.. nu måste jag ta tag i och städa rejät här hemma i ett par dagar nu, får panik på att ha det stökigt! Så det känns ju iaf bättre att ta tag i det och så kanske jag och kidzen kan göra något roligt efter det istället. Det ger ju iaf lite motion av att städa oxå- sen får vi väl se om man kan ge sig ut på promenad eller dra till gymmet när a kommit hem från jobbet sen.
 
nähä- bäst att ta fram dammtrasorna och den kära trogna vännen dammsugaren. För vad vore man utan den? vet inte hur många gånger per dag den åker fram för att dammsuga bort smulor efter barnen ;)
 
Ha en fin dag kära du ♥
 
 





Liseberrrg =)


2012-07-30 @ 20:54:59





Ny vecka var det va?


2012-07-30 @ 13:26:44
Hej fina, ursäkta mitt vimsande fram och tillbaka. Men hur rörigt blir det inte när man är såhär långledig? har varit ledig 5 veckor nu och ska vara ledig 3 veckor till. Ibland vet man ju inte ens vad det är för dag.

Men idag vet jag i alla fall att det är måndag, för idag har A börjat att jobba igen. Han jobbar heela denna veckan, tråkigt nog. sedan har vi ledigt i hop i två veckor till innan det är jobbdags igen! Frågan är vad barnen och jag ska sysselsätta oss med denna veckan? Vi har iaf tagit en promenad idag och sedan stannade vi hos barnens mormor och morfar o fikade lite grann. Sedan var det hem o fixa lite pannkakor och plättar, äta det o lägga lillan i säng.
 
Nu ligger hon och sover gott i sin säng, är nästa så jag blir lite avundssjuk. Elliott och jag sitter i soffan och myser. När hon vaknar så blir det massa utelek i trädgården har jag bestämt. Kanske kikar solen fram en längre stund så man kan slänga av sig lite kläder ;)
 
Vad ska ni hitta på denna veckan? man kanske kan få lite inspiration ;)
 
ha en fin dag





ny vecka- nu tar vi tag i det!!


2012-07-29 @ 23:04:55
 
Nu är jag trött på all jäkla vidrig flötmat och allt bös man bara stoppar i sig när man har semester. Och på att latmasken ska ha fastnat hos mig. Bort med latmasken från och med imorn säger jag. Och bort med allt flottigt o vidrigt. Imorn blir det träning...ska köra alla pass som jag fick tips av från PT-Karin igen.
 
Imorn börjar vi med en promenad på morgonen, men leila i vagnen o elliott på cykeln. Sen blir det träna senare.
 
 





vilken bamsekram


2012-07-29 @ 21:54:27
 
 
När vi var på Liseberg så kom Lisebergskaninen åkandes på en vagn och klev ned precis framför Elliotts ögon. Elliott var ju bara tvungen att kramas med denna gröna gooa kanin =) ( o jaa..han lyckades få näsblod lagom när vi lämnat hotellet för att gå till Liseberg)





Lördagsmorgon


2012-07-28 @ 08:00:17

Godmorgon goa. Här sitter vi flickor i soffan och myser i väntan på att resten av familjen ska vakna...idag är visst pojkarna riktiga sjusovare ;)

hade en riktigt härlig sommardag igår med massa sol och bad. På kvällen fick vi lite besök så vi beställde lite goo pizza.

Idag ska sambon åka iväg och spela fotboll så det blir fotbollsänkan och barnen idag ;) hade tänkt ta med barnen o hälsa på deras mormor och morfar som har husvagnen på en camping vid Vättern, men nu visar SMHI appen att det ska bli åska och regn istället för 24 grader och sol som den gjorde igår :(

what to do? Får se vad vi hittar på! Bjuder er på en bild på lite morgonrufs samtidigt som jag önskar er en fin dag!






Underbara och fantastiska känsla...


2012-07-26 @ 08:36:23
Av att komma hem. För hur roligt man än har det när man är bortrest så är det alltid lika skönt att komma hem. Till sina egna saker, till ett hus med trädgård. AAAh =)
 
Det har i alla fall varit ett par riktigt trevliga dagar i Göteborg, det är ett som är säkert. Två dagar på Liseberg har hunnits med och en övernattning på Scandic opalen. Barnen har trivits som fiskarna i vattnet och till och med Leila har åkt karuseller. Bäst var sagoslottet om ni frågar Elliott- Leila gillade inte det alls istället.
 
På kvällen efter första dagen på liseberg gick vi ut och åt med barnen. Först hade vi tänkt äta på Avenyn, men det kändes inte så barnanpassat på nån av restaurangerna. Så vi körde på säkra kort och letade upp Jensens böfhus där vi ju vet att barnen ändå får en liten "bok" och kritor till så de kan sitta och måla medans man väntar på maten. Tyvärr var båda barnen ganska övertrötta så det blev en hel del klara, höga skrik (från den lilla surpuppan då)
 

Andra dagen på Liseberg var vi där precis efter de öppnat. Kan ju säga att det var stor skillnad mot dagen innan då det var fullknökat med folk. Nu kunde vi ju gå runt o njuta av allt ledigt utrymme och inte var det nån kö till attraktionerna för barnen heller. Var väl värre för de stora som skulle åka alla vuxen attraktionerna. Även om det fylldes på med folk under dagen så tycker jag inte att det var lika mkt folk som dagen innan, och då var det ju ändå  löning igår.
 
Runt halv 4 styrde vi bilen mot destination Ödeshög. Sedan var vi väl hemma någon gång mellan 5-halv6.
 
Idag är det marknad här hemmavid som vi tänkte gå på. A ska vara parkeringsvakt mellan 10,30-12,30 sedan i eftermiddag ska barnen få sina twinrix sprutor (ve och fasa)
 
Önskar alla en fin dag!





Bokat och klart för morgondagen!


2012-07-23 @ 21:33:31
Herrejisses vad vi är sega här i familjen ;) Nu ikväll har jag iaf bokat ett hotellrum imorn natt, närmre bestämt på Scandic Opalen i Göteborg för oss fyra i familjen =)
 
ska bli välbehövligt och skönt att komma bort och testa att sova över natt på hotell alla vi 4. Lär garanterat bli en tripp till Liseberg och lite sådant myspys =)
 
Gudars vad jag längtar tills imorn när vi styr kosan mot Göteborg =) Alla är så goa och glada där ju!
 
Klicka för att se nästa bild
 
 





Avslappning AB


2012-07-23 @ 20:05:58
ÅÅ..så skönt. Har precis slängt ner mig soffan. Här hade jag tänkt att spendera resten av kvällen dessutom ;)
hälften av barnen sover- det äldsta barnet la jag precis i hans säng. Hoppas han kommer till ro så han kan somna snart. Sambon är och tränar lite fotboll..så några minuters egentid hinns kanske med innan han kommer strax efter åtta.
 
Idag har barnen och jag varit ute och åkt runt lite grann medan pappan jobbade på förmiddagen. Sedan fixade A iordning lite grann i trädgården nu i eftermiddags och jag tog fram målartvätten och tvättade av ytterdörren lite grann. Ja ni, det händer en hel del här hemmavid just nu. Pyntade faktiskt upp framsidan med lite växter igår. Vi var på M blommor i Motala och där hittade jag vita fina bollkryss och en ljusrosa pelargon som får stå och piffa till lite vid ytterdörren nu.
 
Vi köpte dessutom två stycken lavendel och massa sjöstenar. Så idag har A gjort iordning i landet på framsidan. Planterat ned lavendeln och sedan lagt över sjöstenar runtom så dom täcker landet och satt dit några lampor. Vart faktiskt jättefint, han kan allt bara han vill ;) Får se om man kan ta en bild och visa er någon dag!
 
Och härinne har det hänt en del med. För när vi kom hem från Ullared så hade vi massa färgglatt med oss till vardagsrummet och även en klocka och fönsterlampor. Och sedan målades faktiskt den där sista omgången på sista väggen i vardagsrummet en gång till. Så nu är väggen klar och sladdarna som hängde vid tvn är prydligt isatta i såna där skenor. Tillpiffning i soffan med turkosa kuddar, fönstrena pryds med turkosa öljettgardiner och nya höga fina lampor med vita lampskärmar. Jag är såååå nöjd!
 
så skönt att få lite ordning!
 
Nu ska jag fortsätta njuta av semesterkvällen med drinken i ena näven och ögonen på tvn. Hoppas allt är bra med er!





diskret skal men ändå pimpad.


2012-07-23 @ 09:34:03
Fick för ett tag sedan ett paket hemskickat från casestore med ett urläckert iphoneskal, nämligen ett svart coolt skal vid namn Nari.
 
Och vilket skal säger jag bara. Är en sådan som inte gillar alldeles för färgstarka saker- gillar inte att sticka ut. Utan det ska vara diskret. Och detta hårda skal är diskret samtidigt som det är lite "pimpat" älskar verkligen silver detaljerna vid kamerahålet och vid applemärket. Ett bra och snyggt skydd för iphonen är att konstatera och detta lär användas flitigt, rekommenderar detta skarpt! För er som vart sugna på att köpa så hittar ni det här (skalet finns givetvis i andra färger också)





Kvällsläsning


2012-07-20 @ 21:46:27

Efter att ha hört så många goda ord om denna bok så hade jag idag letat som en galning inne på Gekås utan resultat.

Fram tills man kom till utgången... För utanför stod tidningen Amelia med ett specialerbjudande och antog man detta så fick man en liten goodiebag med just denna boken "vecka 36" och sedan Ann söderlunds "men vi knullar ju ändå inte". Dessutom fick man bland annat en korsordstidning. Så nu är de regniga och tråkiga kvällarna när tvn inte funkar över.






Borta bra men hemma bäst.


2012-07-20 @ 20:14:27

Haft en riktigt trevlig dag på Gekås med massa fynd. Var inte så fasligt mycket folk den stunden vi var där och det kändes såå skönt att slippa trängas bland massa folk.

ger dock ett stort minus till nya barnavdelningen som dom flyttat på. Har alltid funnits massa fina kläder. Men nu fanns det knappt några flickkläder till Leila ju..inte alls lika brett sortiment längre!

var en såå härlig känsla att få återse de 2 söta charmtrollen nu i eftermiddags när vi kom hem. Och som dom förväntansfullt rotat/hjälpt till att plocka upp ur kassarna ikväll! Var nästan som julafton för dom ;)

Nu väntar lite chill i soffan innan sängläge. Hoppas ni haft en bra dag!






En konstig känsla.


2012-07-19 @ 21:15:51

Har precis lagt mig i sängen för att kika på tv. Är en väldigt konstig kväll detta- för barnen är inte hemma. Misstänker att de just nu ligger och sover gott hos deras farmor och farfar. Kommer kännas ännu konstigare inatt när man vaknar och ska titta till dom som vanligt..

Nu undrar ni ju säker varför barmen ör där och vi är här? Jodå- tidigt imorn Bitti bär det nämligen av till Gekås i Ullared för shopping. Och dit vill jag inte ta med mig kidzen, det har de inget utbyte av ju, då har de det roligare hemma hos deras farmor och farfar.

nu ska det funderas ut lite vad man behöver köpa-sen ska jag sova. Godnatt!






Ett heligt avslut på lillans kväll :)


2012-07-18 @ 08:30:35

Blev precis varm i hjärtat igårkväll när Leila skulle läggas. Först sa jag godnatt till henne i köket och hon sade det tillbaka. Sedan fick jag en godnatt puss av henne och när jag hade sagt "älskar dig" till henne så sa hon "äkkar di mamma" tillbaka!

detta har aldrig hänt förut. Vilken stor tjej hon blivit :)






Vilken härlig semesterdag :)


2012-07-17 @ 20:44:48

I förmiddags styrde vi som sagt bilen mot Kolmården. Hade kollat väder appen innan- och inget regn skulle det vara så vi bestämde oss för en tur. Ju närmre vi kom Kolmården desto mörkare såg det dock ut ett tag.

Väl framme och inne så var det så kul! Barnen fullkomligt älskade att titta på alla djuren. Leila stod och pekade och försökte säga vad djuren hette och Elliott ville knappt gå ifrån bland annat björnarna och en liten bebisget som han fastnat för.

Blev även en safaritur i linbanan och barnen var helt i extas...var verkligen värt att köa typ 30-40 minuter för den upplevelsen och hafe Elliott fått bestämma så hade vi åkt fler gånger.

Efter vi hade ätit runt 3-tiden så testade barnen lyckan i chokladhjulet. Leila drog hem första vinst på direkten, och då var det ändå bara 3 brickor I bruk av typ 10- och hon fick trycka på stoppknappen! Vilken turgumma!

vilken härlig dag detta varit- barnen har varit glada, föräldrarna nöjda med det. Och solen har skinit på oss- förutom lite regn när vi åkte linbanan.

har du inte besökt Kolmården med barnen innan så gör detta- du lär inte ångra dig!!

min lilla turgumma, sweet like chocolate






Ute på upptäcksfärd ;)


2012-07-17 @ 09:59:30

Nu är vi ute och åker. Ska åka till Kolmårdens djurpark och kika idag. Undrar vem som är mest exalterad?
Elliott eller mamman?

ha en fin dag!






Godmorgon semestertisdag!


2012-07-17 @ 07:37:50

Godmorgon rara, sitter här i soffan med världens mysigaste Leila liggandes bredvid mig. Vilken natt det varit. Sovit som en stock till halv 5 då leila vaknade. Inte verkade hon vilja somna om... Men efter ett tag lyckades jag iaf :)

Idag skiner solen det gillas- har kollat lite på vädret och funderar på om vi skulle åka till Kolmården en sväng idag kanske? Imorn skulle det komma lite skurar- så idag vore nog perfekt!

vad hittar du på för kul med dina barn nu på semestern?






Emlisch har shoppet- och nu kommer det ett tips ;)


2012-07-16 @ 21:08:31
Efter vi hade avnjutit en underbart goo lunch på Jensen's Bøfhus i Jönköping så gick vi inom några affärer och kikade oxå. Jag har länge varit ute efter en sån där liten väska, eller ska man kalla det för stor plånbok? som man kan ha både pengar och kort i samt även iphonen. För ibland är det ju faktiskt så att man inte har någon ficka i shortsen eller jeansen och därmed ingen plats för telefonen.
 
Blev väldans glad när jag hittade den idag iaf.. på monki..för ynka 80:- det ni =)
 






Äntligen!!


2012-07-16 @ 10:37:16

God förmiddag fina tänkte mest kika in för att visa att jag lever. Idag är dagen jag och barnen väntat på länge; för från och med idag har pappa A semester

Så härligt det var att ta en morgon promenad helt själv- utan både vagn och cykel att putta på!

Nu ska här duschas, sedan bär det av till Jönköping där vi ska äta lunch på jensen's Böfhus för o fira semestern ;) Och i eftermiddag blir det kalas!

ha en fin dag!






Emelie avslöjar


2012-07-14 @ 19:02:17

Detta fina skal till iphonen från http://casestore.se var det som kom med posten igår. Kunde ju självklart inte låta bli att sätta dit det och testa direkt. Vilket skal säger jag bara.. Ni kommer få höra mer om detta; det lovar jag ;)






Paket :)


2012-07-13 @ 14:25:27

Vad glad jag blev när det låg ett litet paket till mig i brevlådan när jag hämtade posten nyss :)

Gissa vad som gömmer sig i?






Undrar vart du är...


2012-07-13 @ 11:08:00
Så jag läängtar efter att få se dig för första gången, att få hålla dig i min hand...att få känna din värme. Att få se om du verkligen håller allt du lovar...
 

Jag börjar bli väääldigt putt just nu faktiskt. Skrev ju för ett bra tag sedan och berättade för er om att jag hade hittat en jättebra deal hos Groupon på en volymtång. Var den 23:e juni som jag  beställde en. Och den 26:e var det slut på dealen och jag fick värdechecken och gick ut och köpte varan. Fick mail från butiken att den hade blivit "shipped" den 2:a juli.. Men då är faktiskt frågan. Vart är den där tången? tror inte att det ska ta 1 1/2 vecka att skeppa hit en sådan liten produkt eller?
 

Börjar att misstänka att jag aldrig lär se någon volymtång..att jag blivit lurad.
 
https://static.groupon.se/97/69/1339523626997.gifvart är du?





fredagen den 13:e


2012-07-13 @ 07:51:46
Hej du käre vän, vilket trevligt återseende. Vilken rubrik va? slår vad om att det är många bloggare som använder sig av den rubriken just idag.
 
Här har jag redan fått befara att det är fredagen den 13:e idag även om det var ganska milt. Köpte flingor på ica igår, trodde det var dom som jag brukar äta. Döm min förvåning när jag skulle hälla upp dom i en skål i morse och fick se att det var massa röda bitar i. Hade fått red berries istället för vanliga flingor utan nåt krux i. Och jag som hatar hallon fick ju snällt ta och plocka bort alla bären. Men ändå smakade dom hallon :(
Så får väl ta och slänga dom då!
 
Hoppas på att inget värre händer idag, men ifall att...bring it on bara..jag är redo ;)
 

Idag är det A's sista arbetsdag...sedan är det semester för hans del med..wiiiie =) Hoppas bara att det iaf bli uppehåll så man kan åka till typ Kolmården eller ALV nästa vecka. För någonting måste vi ju hitta på. Sen blir det nog att åka iväg och sova borta några nätter nästnästa vecka!
 
 
har du märkt av att det är fredagen den 13:e på nåt sätt?
 
 





Tips på Sommarläsning


2012-07-12 @ 21:38:31

Är lite sugen på att läsa en bok. Men frågan är vad man ska läsa för någon? Gillar självbiografier, verklighetsbaserade böcker, deckare. Är det någon i detta avlånga land som kan komma med tips på en riktigt bra bok?






På tal om förra inlägget..


2012-07-12 @ 15:37:33
Ja, fick återigen se en av Elliotts dumheter för en stund sedan. Hörde stackars Leila gråta och tjuta som bara den när jag dammsög. När jag kom ut till soffan fick jag se att hon hade värsta märket på sidan av ansiktet..frågade Elliott vad han hade gjort. Men han svarade inte. Det syns iaf tydligt att det är ett bitmärke. Så frågade honom varför han bitit sin lillasyster. "Hon slog mig" fick jag som svar.
 
ÅÅÅÅ..jag blir tokig på detta. Kan de inte bara vara sams och gulliga mot varandra en liten stund?
 
stackars lilla tösen min ♥





Trooots


2012-07-12 @ 14:38:42

Ibland kan man nästan bli galen på all trots som pågår här hemma.

Elliott är ju inne i en fas där han inte lyssnar för fem öre och tror att han ska få som han vill hela tiden. Sedan slåss han o sparkas med.

Inte nog med detta för nu har lillan på 1 1/2 år börjat visa framfötterna med. Allt är "NÄÄE" vad man än säger och frågar. Och det är inget lättsamt nääe inte- hon säger det högt och barskt. O sen sparkas och slåss hon med. Och guud så hon tjuter bär hon inte får som hon vill..

och jag som trodde det var lättare med flickor jag ;)

trotsbarnen ♥






Måla mååla


2012-07-11 @ 14:45:47

Nu är vi äntligen ute igen och andas in lite frisk luft. Barnen höll på och målade massa fint inne innan vi gick ut. Vart tvungen att ta fram pennorna eftersom elliott hörde mig prata om målartvätt ;)






Detta vill jag hinna med innan jag fyller 30 år..


2012-07-11 @ 08:50:57
Förra året skrev jag en liten lista med saker jag skulle vilja hinna göra innan jag fyller 30 år. Så tog fram listan igår igen och kikade på den och man fick sig ett gott skratt. Men samtidigt så är det ju några saker som redan kan bockas av ju ;)
 
såhär skrev jag förra året:
 
"5 december i år blir jag 28 år, två år kvar till 30 med andra ord. Det finns ju en hel del jag skulle vilja hinna på 2 1/2 år nu om man säger så!
Men om allt hinns återstår att se, än så länge är det bara önskningar
"

tatuera in barnens namn på skuldran (har ju tatuerat in barnens namn på handleden istället )

•resa på charter med familjen minst en gång (kommer att bockas av snart då vi åker iväg i höst)

•åka på "spritresa" till Tyskland

åka till Helsingborg och bo på marina Plaza. Aldrig varit där och alla säger att det är så fint! (fick en resa i julklapp av A så vi var ju där i början av året)
 
•Gå på jul på Liseberg- av alla tre vintrar jag velat åka så har jag ju varit höggravid två av dessa

•cykla tjejvättern- bara för att det är en kul grej att göra

•Köpa en symaskin (fick en när jag fyllde år)

•lära mig hur man gör inbakade flätor så jag kan göra fina i leilas hår sen :)

•Göra ett stort album med massa bilder på barnen när de var små.

•ha en heldag med elliott där vi hittar på nåt som han tycker är roligt- bara mor och son.
 
sjukt konstigt att Elliott och jag inte hunnit med att ha någon heldag bara han och jag ännu. Hoppas det kanske kan bli nån på semestern där vi hittar på något skoj som han vill göra!
 
Har ni någon lista med något ni vill hinna med innan ni nått en viss åldeR?





Förra året och nu


2012-07-10 @ 12:33:45
Man kan ju lugnt säga att tiden den går och med den blir vi äldre och barnen de växer så det knakar. Tänk förra året; då satt leila och badade med elliott i plaskpoolen. Hon satt alldeles stilla och bara satt och kikade. I år när det badas så vill hon gärna att rutschkanan ska fram så hon kan åka ner på den massor och hon ska hoppa och dona och far gärna fram och tillbaka i vattnet.
 
Elliott har blivit så stor kille så han vägrar ha solskyddsdräkten på sig; det ska vara badbyxor nu minsann!
 
 





SOOOOOL =)


2012-07-09 @ 13:10:10
Vad härligt att soolen är framme nu...har varit ute hela förmiddagen med undantag från shopping på ica och nu när jag varit inne och fixat lunchen. Lillan sover och strax ska jag in o väcka henne så hon kan äta lite hon med.
 
Sedan tänkte jag ta med mig barnen o våldgästa syrran med familj för o bada lite i poolen ;)
 
 
åå vad jag älskar dagar som denna när solen är framme o ler mot en med sina strålar.





Måndag tredje veckan.


2012-07-09 @ 08:37:59
 
 Godmorgon kära du ♥ Nu är vi inne på min tredje semestervecka. Tänk att nästa vecka när sambon börjar sin semester så har jag redan haft tre veckor. Men som tur är så har jag ju mammaledigt sen med så vi kan hitta massa kul tillsammans i några veckor. 
 
Lillan vaknade vid 6 imorse- pigg som en lärka.Hon låg bredvid mig och pratade och babblade o skrek högljutt. Konstigt nog så vaknade storebrodern inte förrän kvart i 8 då Leila gick in och väckte honom. "jag vill sova lite till" sade han besviket då ;)
 
Idag händer det nog inte så mkt skulle jag inte tänka mig .Hoppas på att solen ska titta fram bakom molnen lite mer så man kan sola och bada. Men nu blir det först påklädning av barnen och sedan en promenad med elliott på cykel och leila i vagnen. Dags att röra på fläsket igen!
 
önskar en trevlig förmiddag!





kommer ni ihåg hon den där Emlisch?


2012-07-08 @ 21:29:13
Kommer ni ihåg den där östgötska mammabloggerskan som en gång i tiden hade massor att skriva om och skrev flera inlägg dagligen?Vad har hänt med henne?
 
 
Tror minsann att vardagslivet verkligen kommit ikapp mig just nu. Eller jaa..har inte känt det där "nu ska jag blogga" suget på riktigt länge egentligen. Har haft fullt upp med jobb och att ta igen tid med barnen efter jobbet. Och nu när jag äntligen har semester så är det fullt upp med kidzen. Och när jag väl känt det där bloggsuget så har det alltid varit något som förhindrat det. Exempelvis så har datorn eller dongeln krånglat eller oxå blogg.se
Men bildinlägg blir det ju ändå lite då och då när man är ute på vift eller liknande.
 
Just nu pågår iaf livet för fullt här hemmavid i rasande fart. Det är så man måste stanna upp emellanåt och försöka njuta och ta tillvara på tiden. De växer upp alldeles för fort har jag insett. Man vill hinna massor- men hinner inte alltid med det man vill.
 
Lillan hon bara pratar mer och mer. Och vilket humör hon fått dessutom..shit! När hon är arg på Elliott så skriker hon rätt ut "Nej, Elliott"   När hon hade sovit idag kom hon och pekade på sin mage och sa "ha tööja" (ha tröja) och igår när vi grillade sa hon gång på gång "akta grillen" när jag stod vid den (hade ju sagt till båda barnen att de skulle akta grillen och vara försiktiga) Dessutom är hon en riktig härmapa som ska göra allt som storebror gör/ha allt som storebror har.
 
Och jaa, Elliott han bara slåss. Idag har jag både fått en knytnäve i ögat och en riktig käftsmäll av honom :( hoppas att han snart fattar att mamma o pappa inte tycker det är kul att få stryk. Skickar ju in honom på rummet och säger att han inte får komma ut förrän han säger förlåt. Men han verkar inte ta det på allvar iaf. Det är svårt det här med 3-4 årstrots! Bajskorv är dessutom ett ord som används flitigt i hans ordförråd vad han än oavsett pratat om innan så kommer han alltid in på bajskorv...haha!
 
Hur är allt med er kära läsare?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Nu är det helg!


2012-07-06 @ 22:19:09
ikväll har A och jag legat i varsitt soffhörnet och kikat på film. "this means war" blev det idag. En riktigt bra film om ni frågar mig. Nu väntar snart sängen för en riktigt trött mamma. Varit en omtumlande dag ju!

Vet inte hur många gånger jag varit inne och kikat på barnen ikväll. Det finns inget mer rofyllt än att se barn sova. De är riktigt gulliga i vaket tillstånd med. Men när de är sådär stilla och ligger och sover. Då är de som sötast! Tänk att jag har en familj. Hade jag nog aldrig trott att jag skulle ha nu för 10år sen.

Photobucket Pictures, Images and Photos





Nu är det helg!


2012-07-06 @ 22:18:37
ikväll har A och jag legat i varsitt soffhörnet och kikat på film. "this means war" blev det idag. En riktigt bra film om ni frågar mig. Nu väntar snart sängen för en riktigt trött mamma. Varit en omtumlande dag ju!

Vet inte hur många gånger jag varit inne och kikat på barnen ikväll. Det finns inget mer rofyllt än att se barn sova. De är riktigt gulliga i vaket tillstånd med. Men när de är sådär stilla och ligger och sover. Då är de som sötast! Tänk att jag har en familj. Hade jag nog aldrig trott att jag skulle ha nu för 10år sen.

Photobucket Pictures, Images and Photos





En jobbig dag till ända


2012-07-06 @ 17:56:37
Idag har det varit en riktigt jobbig dag. Den har till mesta dels tillbringats borta som svartklädd :(

Nu sitter jag i soffan med mina små busungar och njuter av att bara vara och ta det lugnt! blir nog lite pizzamys om en stund tror jag.

önskar er alla en trevlig fredagskväll!





Sova kanske?


2012-07-05 @ 22:48:53
ännu en härlig varm dag. Hunnit med promenad med barnen och gott sällskap. En fika på det och sedan gräsklippning. Ikväll blev det grillat till middag; kycklingspett och stekt färskpotatis. Sommar när den smakar som bäst!

har varit i färgaffären och köpt lite vit färg idag med- vad den ska användas till får ni höra senare.. Ni kan ju få gissa lite under tiden ;)

imorgon väntar en riktigt tuff dag så bäst att försöka sova nu !!

Godnatt kära ni





En mysig eftermiddag.


2012-07-05 @ 11:18:00
Igår eftermiddag badade barnen- Eller jaa, mest Leila för fulla muggar här hemma. Efter detta gjorde vi oss iordning och åkte iväg till Gränna en sväng för att äta lite god mat och bara mysa. Var lite orolig för att barnen skulle ha svårt att sitta stilla så pass länge i väntan på maten. Men det gick ju jättebra. Vi valde brasseriet ligger precis där en av de tre båtarna som går mellan Visingsö-Gränna lägger till.
 
Där hade Elliott stenkoll på alla båtarna som kom in. Han tyckte det var superkul att titta på. Barnen åt kötbullar och pommesfrites, Andreas och jag åt black&white..var gott! Efteråt blev det dessutom lite glass..Det gillades skarpt av barnen.
 


Uploaded from the Photobucket iPhone App
 





En härlig känsla i munnen.


2012-07-05 @ 08:12:40
Det här med tandläkarskräcken tar verkligen ut sin rätt. För tror ni jag ringde till tandläkaren förra veckan/ i början av veckan? Nääääjrå, varför skulle jag det? varför utsätta mig själv för tortyr igen. Nåja, igår gick det iaf så långt så jag kände att hellre några minuters tortyr än att gå och ha ont när an biter ihop. Så igår ringde jag faktiskt. Och tid det fick jag bara ett par timmar senare. Tio minuter i stolen med händerna hållandes håårt i armstöden så var jag klar! Det var inte alls så farligt som jag trodde...och såå skönt det kändes att allt kändes som det ska göra i munnen igen!
 
Nu kan även jag bita ihop ordentligt utan smärta ;)





När olyckan är framme


2012-07-04 @ 22:07:49
Som småbarnsförälder försöker man konstant att hålla alla farliga saker borta från sina barn. Men ibland lyckas de små liven få tag på förbjudna saker ändå. Idag var en sådan dag här hemma...

Elliott gick som vanligt in på toaletten och skulle tvätta sina händer efter lunchen. Jag satt kvar vid bordet och matade Leila som inte ätit klart än. Rätt vad det är hör jag ett skrik följt av en gråtande kille inne på toaletten. Ser Elliott stå med handen högt upp, blod i massor som rinner och min rakhyvel. Tar snabbt fram papper och ser att han skurit sig i ena tummen... Inte särskilt djupt men en liten skinnremsa hänger och det blöder en hel del.

Elliott var verkligen helt förstörd. Tog en bra stund innan han lugnade ner sig. Man vet ju själv hur ont det gör och svider när man råkar skära sig när man rakar benen (ja, det har allt hänt några gånger det!) och efter plåster sattes dit så slutade det att blöda ganska fort. Men att bada nu i eftersmuddsgs det gjorde ont. Såfort han fick vatten på fingret så vart han ledsen och ville inte bada mer!

Fy vad man känner sig hemsk som förälder när sånt här händer. Det får ju bara inte hända. Han har ju aldrig rört något därinne förut! Tur att det var fingret så det inte car handleden eller liknande. Nu gäller det att ha koll på vart allt ligger och att det ligger tillräckligt högt upp i fortsättningen!!

Kan ju säga att de var en kille som somnade lätt och tidigare ikväll. Och nu väntar sängen snart för min del med! godnatt kära ni!!





Badfisar på språng


2012-07-04 @ 19:50:08
såhär ser det ut när barnen badar för fulla muggar här hemma. De bara springer ur och i poolen hela tiden ;) sen tycker de det är roligast när rutschkanan är i så de kan åka ner i poolen.
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos





Vilken dag!


2012-07-03 @ 10:45:20
solen skiner för fullt och det verkar bli en varm och härlig dag. Dessutom är Leila feberfri ön sålänge..sjukt skönt om det fortsätter så. Meen, som vanligt när det är fint väder och mamman vill va ute så blir barnen uttråkade efter en kvart och vill gå in igen. Fattar inte; de har studsmatta, gungställning,cyklar och sandlåda plus ett hav av leksaker härinne som de gärna får ta ut. Tokigt värre! Meen de brukar sköta sig så jag lägger mig snällt i solen och går in och kikar till dom stup i kvarten istället ;) Hoppas ni alla får en härligt solig dag!





Frånvarande emlisch


2012-07-02 @ 20:34:54
ni märker kanske att det inte händer så mkt här inne just nu. Detta beror på att lillan haft feber till och från ända sedan midsommar. Och hon har det ännu. Hostig är hon oxå. Så har hon fortfarande feber imorn så blir det en tur till farbror doktorn. Är livrädd för att hon ska få lunginflammation igen. Så finns ingen tid att starta datorn med andra ord- och appen funkar inte ännu! Men försöker kika in hos er alla ändå o kommenterar när jag hinner! Ta hand om er kära vänner!





Spännande och verklig sommarläsning


2012-07-01 @ 21:35:53
Häromdagen blev jag riktigt nöjd när jag tittade i ICAs tidningsställ och fick se denna


Photobucket Pictures, Images and Photos


Se och Hör Brott. jag tycker det är så spännande och intressant att läsa om brott och gillar dokumentärer och sånt.

En annan sak som intresserar mig mycket med är faktiskt "spöken/andar" alltså- jag tror faktiskt att de finns. Att några av oss stannar kvar här på jorden när vi gått bort för att de gar något sista att uträtta här på jorden! Tror de försöker kommunicera med oss alla, sedan är det inte alla av oss som har förmågan att se dom.

Som serien det okända- det är helt otroligt ändå ju att få höra ett medium berätta om de som hemsöker huset och sedan när de kollar upp faktan de fått från mediumet efteråt så stämmer allt!
Någon mer än jag som tror att "spöken/andar" finns?





Spännande och verklig


2012-07-01 @ 21:19:50





emelie dissar; conversekopian med platå


2012-07-01 @ 18:01:37
ÅÅÅ, gud vad jag stör mig. Ska det vara så ska det väl vara äkta? Och vem, jag undrar vem drar på sig ett par såna här?
 
jag gör det inte iaf.. tycker det är skitfult med platå tygskor..för att inte tala om risken för att bryta nåt ben eller nåt..isch! Nää..dessa dissar jag
 
Sko - Flatform låg (svart) i gruppen Skor hos JFR Smycken AB (SH08BLr)
 
bilden är lånad från jfr.se - för er som tycker de är supersnygga o vill köpa ;)