Första


2013-02-28 @ 20:01:03

Idag körde jag första riktiga passet med övningar jag fått från Olga. Körde iofs igår med- men då var det bara 2 magövningar som man skulle göra 3x1 minut.

Idag blev det ben..och herregud säger jag bara! Det var det sista jag körde när jag körde övningar själv i tisdags. Så hade fortfarande ont i benen och knäna sedan dess ;) blev riktigt svettigt- och sen lite cardio på det...Allt på gymmet idag.
Var så rödflammig i ansiktet efteråt så fick sminka mig när jag skulle till Ica...haha!

Imorgon eftermiddag blir det cirkelträning här hemma...får väl köra sean banan på repeat så kanske barnen är villiga att dansa medan mamman tränar ;)

Nu Sofias änglar- ha en fin kväll ❤






Härligt vårlikt.


2013-02-28 @ 13:41:17

Finns det något som jag verkligen älskar nu när våren börjar närma sig så är det alla fina tulpaner som finns att köpa. Har blivit lite småförälskad i dom lila och även de rosa. Men när jag handlade igår så fanns det bara vita buketter, och såna med blandade färger. Är grymt allergisk mot de med blandade färger så fick bli vita. Det är ju riktigt snyggt det med. Oo det doftar så ljuvligt!

Vad gillar du mest med våren- förutom värmen och fågelkvittret som nog de flesta av oss älskar?






allt blir bättre med lite färg


2013-02-28 @ 12:00:28
Är så glad att våren äntligen verkar vara på gång i alla fall. Det är ljusare om dagarna med ju =) Så nu vill man ha lite färger här hemma ju. Är som sagt lite sugen på att köpa lite nytt till sovrummet..
 
 
allt kommer från Ellos där de just nu kör 40% på dyraste varan och 20% på resten.





Dessa frestelser...


2013-02-28 @ 10:49:40
Överallt finns dom. Alla runtomkring äter dom. De är inte dumma när de ställer alla sötsaker precis innan kassan på ica inte. Det slinker gärna med det ena och det andra.
 
Förut var jag en sådan som gärna slängde ner både det ena och det andra i korgen när jag handlade. Men när jag köper idag- så är det för att sambon bett mig köpa till honom eller för att barnen vill ha något gott till fredagsmyset.
Och detta underbart mysiga fredagsfikat vi har på jobbet där vi alla har varsin fredag då vi bakar något och tar med och bjuder de andra vid bordet på. Dessa gick man och längtade efter massor. Så gott med fika ju!
 
Nu klarar jag av att gå förbi godiset på ica utan att vilja köpa något till mig själv, nu klarar jag av att baka utan att själv smaka på bakverket.Häromdagen gjorde jag en tårta för barnen sade att de va sugna på tårta (de var väl mest uttråkade och ville baka med mig-för sen åt de knappt nån) men åt inget själv.
Jag klarar av att sitta bredvid sambon när han äter mitt favvogodis wienergums och känna doften av detta utan att själv vilja äta. Dessutom klarar jag av att tacka nej när jag blir bjuden på fika- även om jag känner mig väldigt otrevlig som gör det så gör jag det ju för mitt egna bästa.
 
Nyckeln är att se till att ha ätit något innan fika- så man känner sig mätt..eller att äta något nyttigt medan de andra fikar/äter godis.
 
Jag vet att på lördagar då får jag unna mig någon liten godisbit eller om jag hellre vill ha kaka. Det är dessa dagar jag längtar efter/mitt i veckan ;)
 
Så underbart skönt det känns att hamnat i ett sådan här flow just nu- vet ju att det närsomhelst kan vända iofs ;)
 
 





Elliott banan is in tha house.


2013-02-27 @ 13:30:00
Elliott har sedan han såg Sean Banan på melodifestivalen för några veckor sedan gått runt och sjungt på Cococabanana. (stavning?). Igår blev han överlycklig när jag lyckades hitta låten på spotify. Den gick på repeat under hela eftermiddagen igår och har gjort det under förmiddagen idag.
 
Idag åkte dessutom hans gamla badrock fram- för Sean Banan har ju alltid rock på sig. Och sedan fick jag gå ut i groventrén och hämta hans keps- för keps har han ju med sa Elliott (här på bilden har den visst åkt av). Så nu har han dansat och fejat här på golvet en stund.  Han skulle kunna bli en breakdansare om ett par år om han ville han jag säga ;) Precis hostig och andfådd är han dock.





Jag har fyndat- fynda du med vet jag ;)


2013-02-27 @ 12:06:36
Blev så himla "jag är snål" glad igår när jag kikade in den senaste appen jag laddat hem. Laddade nämligen hem rabble i helgen och vilken app det är. Den fångar upp erbjudanden som finns i närheten av där man bor- samt lägger upp massa fina erbjudanden i samarbete med olika nätbutiker.
 
http://www.topformula.se/media/10000416_front_normal.pnghttp://www.topformula.se/media/10001188_front_normal.png
 
själv har jag varit på jakt efter något bra proteinpulver att ha innan och efter träning. Så blev extra glad när de hade erbjudande från top formula där man just nu får 200:- i rabatt när man handlar för över 400:- själv köpte jag två olika pulver med chokladsmak från top formulav (whey protein och triple protein) plus en shaker (inkl frakt endast 29:-) för 222:- istället för 422:-
 
Ett riktigt bra köp om ni frågar mig :)
Ladda hem rabble nu och ta del av alla erbjudanden.





Helt otroligt!


2013-02-27 @ 10:59:33

Vi kör en VAB dag till. Barnen hade återigen lite feber igårkväll :( Leila hostar som bara den om nätterna med...så hon kräks.

Så nu har barnen kikat på en film som pappan hyrde åt dom igår- de hade dock inte ro att se hela på en gång så Elliott pausade. Nu är de inne på hans rum och leker mamma, pappa,barn.

Själv är ja precis färdig med att ha kikat igenom senaste Amelia tidningen som damp ner i brevlådan igår. Stod bland annat en hel del om näthatet. Är glad över att inte vara en stor, känd bloggerska. Kul att bland annat få hundbajs i brevinkastet, få hotbrev, bli hotad i hemmet, få vin kastat på sig.

Nää-fy! Nu tycker jag att vi sätter stopp för näthatet/närmobbningen här och nu. Vi är alla olika och tycker olika saker-that's a fact. Men man behöver ju inte ge sig på en människa för det.

En sak som är helt otrolig är att jag äntligen tagit mig igenom mon trave med tidningar som jag hade att läsa. I slutet av förra veckan låg fortfarande det gamla numret av Amelia kvar inplastad, nyaste buffé tidningen likaså, i högen fanns även klicktidningen från veckan innan och villaliv. Inte likt mig. Men äntligen är jag ikapp igen ;)






Nu har vi föräldrar något att se fram emot.


2013-02-26 @ 15:31:00
Stod på jobbet häromdagen och funderade lite grann. Helt plötsligt så kom jag på idén att sambon och jag borde åka iväg nånstans själva ett par dagar. Slippa tänka på att fixa frukost, lunch, middag och utan kass sömn om nätterna. Få vila upp oss helt enkelt. Detta är sådan lyx som varje förälder borde unna sig nån gång då och då ju.
 
Så nu har vi bokat in oss två nätter på hotell Marina Plaza i Helsingborg. Vi var ju där förra året och vart så förälskade i staden, hotellet och det faktum att färjeterminalen låg i huset bredvid hotellet. Men då bodde vi bara över en natt och det var alldeles för lite. Hann ju inte utforska stan så mycket- och sedan var det ju i början av året så det blåste och snöade så åkte bara över till Danmark i nån halvtimma.
 
 https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQsI_mf25wCQ82hO92pvXMQf73ayVRpyi54dJ5OCEdX8dfQO03NvQ
 
Nu har vi gott om tid på oss att kolla runt lite och även för att åka över till Danmark och gå och strosa. Förhoppningsvis kommer det att vara lite vårlikt i luften då med =)
 
Helgen efter påsk åker vi iväg- och barnen får vara hos mormor och morfar.





Vabruari?


2013-02-26 @ 12:20:00
Vabruari kallas det va?Gillar verkligen det här nya nu med en vab kalender så man klart och tydligt kan se hur mkt man vabat varje månad. (Det gröna är vab dagar.) Sedan kommer det att tillkomma två dagar till nu i februari. Var ju hemma igår och sedan har vi varit hemma idag med. förhoppningsvis fortsätter barnen att va feberfria idag så vi kan jobba/gå till dagis imorn.
 
Måste ju fråga förresten hur många av er är det som glömmer att gå in och anmäla vab samma dag som första dagen ni är hemma och vabar? kan säga att det händer mig väldigt ofta. Börjar bli svårt att hitta på ursäkter till varför man inte anmält samma dag =/





färgglada vårnyheter.


2013-02-26 @ 10:54:00
Våren börjar närma sig sakta men säkert och idag skiner solen. Solsken i vardagsrummet händer inte varje dag inte..hihi!
 
Maxomorra Cats TunikaMaxomorra Green TightsMaxomorra Fishes TröjaMaxomorra Cars TröjaMaxomorra Green Byxa
 
Något som dessutom är riktigt roligt när våren börjar närma sig är alla vårnyheter som kommer ut från alla klädmärken. Brukar bli en hel del färgglatt sådär till våren ju.
Bus och rackartyg har fått in massa färgglada barnkläder från maxomorra. Just nu får du fri frakt och ett par färgglada strumpor från just maxomorra om du handlar för 500:-
 





Feedback


2013-02-26 @ 09:42:07

Wohoo, fick härlig feedback idag.. Känns så skönt att jag äntligen kommit in i detta :)






Inspirationsbild.


2013-02-25 @ 14:49:05
är det något som jag verkligen har lite drömmar om så är det faktiskt att bli av med mina fläskiga armar och få lite synbara muskler istället. Ja förutom att bli av med min hängiga och dallriga mage då ;)
 
Jillian har ju onekligen väldigt snygga armar...snacka om inspiration!
 
http://www.awmiv.com/WebStore/SuperD/images/Bio-Photo-Jillian-Michaels.jpg





Hämma


2013-02-25 @ 09:49:36

Idag är det en lugn hemmadag som gäller. Båda barnen var som sagt febriga i gårkväll och nu på morgonen var deras temperaturer aningen förhöjda mot vad de brukar vara. Hoppas dock att det inte blir nåt mer. Men lillan är jättegnällig- nyser konstant, näsan rinner och denna hosta. Båda två är riktigt rossliga i halsen.

Nu får dessa baciller gärna försvinna illa kvickt. Barnen målar lite och jag har passat på att kika runt och drömma bort mig en stund då jag är sugen på att ändra inredningen i sovrummet lite grann. Nya gardiner och lite kuddar med färg i skulle göra susen därinne.

Önskar er alla en fin förmiddag ❤






Tatueringar och liten på soffan


2013-02-24 @ 19:12:00

Kväll redan- och denna dagen har gått så fort. Blev axlar och rygg på gymmet och innan körde jag ett killer cardiopass på gåbandet. Hittade ett bra hos Olga där man bytte hastighet var 3:e minut... Som mest var de uppe i 11.2 i hastighet och det gick inte att gå då inte- fick springa. Undrar om ens Hon kan gå så snabbt?

Bytte av sambon när jag väl kom hem så han kunde åka och träna fotboll. Blev mys med barnen och sedan stekte vi plättar och pannkakor och gjorde mat åt mamman.

I eftermiddag har vi varit på lite fika hos SIS som precis flyttat...så fint hon fick det :)

Nu har vi precis ätit lite gott- blev fläskfilé med ugnsstekt potatis, palsternacka och morot. Matkoma i soffan framför Ink master är det som gäller nu. Bredvid mig har jag en liten febertjej som ligger och sover. Båda barnen är snoriga och jättehostiga- och ikväll hade de båda lite feber innan läggdags :( VAB imorn igen (vilket jag iofs kände på mig)

Önskar er alla ett trevligt slut på denna vecka. Ny vecka med mer tag imorn ❤






Tjohoo


2013-02-24 @ 09:01:00
 

Nu är favvobyxorna på ❤ röhnisch. Nu bär det av mot gymmet! Lite cardio och sedan styrka.






Fredagsmys, flytt och värme.


2013-02-23 @ 07:37:27

Godmorgon lördag En kylig men kall sådan verkar det vara idag. Sitter i soffan och myser med barnen som vaknade alldeles för tidigt imorse med tanke på att de var uppe länge igårkväll.

Igårkväll hade vi finbesök av två av barnens mostrar här hemma under fredagsmyset. Det serverades lövbiff/ryggbiff med friterade kroketter och favoritsås. Själv fick jag göra om det så det blev "olga vänligare". Det verkade uppskattas av de flesta ;)

Efter maten blev det mys i soffan med godis- även fast det inte var lördag fick barnen smaka. Det var ett undantag eftersom mostrarna var här ju. Vilken myskväll det var ❤

Idag blir det flytt, flytt och flytt. Ska hjälpa till att flytta ena av mostrarna (dock bara inom byn som tur är). Elliott har sett fram emot detta hela veckan då han och pappa A ska köra flytt lastbilen.

Nu ska jag återigen krypa upp i soffhörnet och njuta av värmen från kaminen bredvid mina mysungar.

Ha en fin dag ❤






Det som taggar mig :)


2013-02-22 @ 09:47:37

Har 3 presentkort som ligger i plånboken och väntar. 500:- h&m, 300:- MQ och 200:- KappAhl.. Det är inte illa det. Har gått och varit sugen på att köpa nåt länge- men har inte gjort det. Den 9:e ska vi på en tripp till Stockholm för shopping bland annat. Då ska jag äntligen bränna dom om jag sköter mig bra till dess.

Lite peppande på vägen med andra ord! Extra motivation är ju aldrig fel. Kan ju säga att jag känner mig ännu mer taggad efter morgonens vägning och mätning med. -1,1 kg (-2,1 sen start) och -2 cm på midjan (-5cm sen start).






tortillapizza a la emlisch


2013-02-21 @ 20:43:51
 
Tänkte ta och dela med mig av ett supergott recept på något som jag själv tycker är jättesmidigt att tillaga. På denna botten av tortillabröd är det bland annat pizzasås, keso, rivost, kycklingfilé, paprika, champinjoner, lök, tomater.
 
1 portion.

80 g kycklingfilé
1 st soft tortilla bröd
20g tomatsås
40 g keso färskost fett 4%
40 g champinjoner
35 g röd paprika
35 g tomat
10 g skivad lök
30 g rivost. (själv tog jag och rev mager hushållsost 17%)
 
bred ut ett tuunt lager med pizzasås på brödet. Blanda resten av såsen med keson. Bred sedan ut keson över brödet. strö ut lite av osten och lägg sedan på skivad kycklingfilé, röd paprika, skivad lök,  champinjoner och sist tomater. Toppa sedan med resterande rivost och krydda med pizzakrydda. In i ugnen 200-225 grader i ca 8 minuter.
 
lycka till- och smaklig måltid =)
 
 





Ett supergott mellanmål


2013-02-21 @ 17:22:57

Har hittat en ny mellanmålsfavorit- så mumsigt. Perfekt att äta när man är lite sötsugen på kvällen annars ;)

1 dl kesella 1%
En halv banan
2 tsk kakaopulver utan socker.

Mixa allt i en mixer och njut!






Min nya kärlek ❤


2013-02-20 @ 20:16:00

Jag är bara så wow förälskad och så glad att jag äntligen hittat rätt i djungeln ;)

När jag var på gymmet och tränade för ett tag sedan så upptäckte jag att mina byxor bara gled ner så fort jag boxades det minsta (snöret i dom hade dessutom gått sönder). Kände då att det var hög tid för ett par nya.

Förra veckan kom världens underbaraste byxor hem med posten. Nämligen röhnisch's senaste härliga "uppfinning", shape tights. Älskar att de sitter på plats riktigt bra och att de är mjuka och sköna. Att de sedan håller in och har anti-shake system, och sedan de rosa detaljerna är stora plus. Wow upplevelse som bara den! ännu roligare att träna nu ju.

Nu funderar jag starkt på att gå in hos röhnisch och klicka hem ett matchande linne med :)






Bolibompaaaa!


2013-02-20 @ 07:06:53

godmorgon fin hoppas du fått en god natts sömn. Här fick mamman sova som en prinsessa (dock en äldre variant med en eventuell påkommande 30-årskris) fram till klockan fem. Det kändes skönt det, lite sammanhängande sömn gör susen ❤

Nu sitter vi och myser framför Bolibompa och dinosaurietåget- snart dags att åka till dagis.

Idag ska jag försöka träna lite tänkte jag. Tänkte tjuvstarta lite trots att Olga med crew rekommenderar att man har all fokus på endast kosten de första två veckorna. Så får bli lite övningar på bollen och med hantlarna.

Men som sagt- först jobb och sen dagis.

Önskar dig en fin dag!








Note to self.


2013-02-19 @ 12:57:59

Att ära 40 g ren ost på morgonen...det funkar inte för mig. Tycker till och med att ägg är lättare att äta då

Att äta keso med frukt- det är inte min grej heller.

Halleluja för kesellan...den är mumsig.






Dagens frukost


2013-02-19 @ 06:33:06

Detta fick bli dagens frukost. Har massa olika recept att välja bland- så lär nog inte bli uttråkad till frukosten ;)

godmorgon rara!








So much to do- so little time to do ot in.


2013-02-18 @ 20:48:02

Det är så svårt att få tiden att räcka till just nu. Tiden går till jobb, städande och plockande hemma, planering och inläggning av dagens kost i kostdagboken, sedan matlagning. Usch..hatar detta måste med att stå vid spisen och laga mat varje dag. Hur ska detta gå sen nästa vecka när träningen ska komma in oxå? När ska jag hinna träna?

Nä, fy på mitt gnäll! Skärpning! Allt handlar ju trots allt om planering. Har i varje fall fixat lunch till imorn och nästan i övermorgon, sedan får maten jag gör imorn kväll ätas både imorn och i övermorgon kväll. Skörbjugg? So what. Det är svårt att få ihop det om man konstant ska stå och laga mat ;)

Träna får man göra direkt efter jobb- eller när barnen sover om kvällarna.

Hur gör du för att få ihop vardagspusslet?






Whats cooking tonight?


2013-02-17 @ 20:06:22

Godkväll i stugorna. Vilken lugn och härlig söndagskväll vi har. Leila var aptrött och somnade redan halv 7, lade Elliott strax därefter och sedan började jag med kvällens middag.

Ikväll trollade jag fram en supergod pizzavariant som sambon tyckte var riktigt god han med. Blev dock lite för mycket proteiner på så får göra om lite i mitt egna recept till nästa gång ;)

Nu ska här kollas på how i met your mother. Sambon fick de senaste två boxarna i alla hjärtans dag present- så nu är samlingen komplett ❤ (iaf till nästa kommer)

Ha en fin kväll!






Räddaren i nöden


2013-02-17 @ 17:05:20

Tänk vad smidigt det är när folk är smarta och tänker till... Äggvita på flaska....JAG ÄLSKAR'T






Klabbmaja


2013-02-16 @ 14:49:22

Lördagen är igång för fullt här hemma. Det bästa barnen vet (och det de förknippar med denna dagen) är att man får äta godis...LÖRDAGSGODIS!

Och nu har vi en sån där mysig stund i soffan där barnen tar en lugn stund framför tvn och äter deras lördagsgodis ❤

Ni ser ju själva hur det ser ut när lillan är igång..choklad överallt ;) klabbmaja






Morning glory och näsa ❤


2013-02-16 @ 08:48:00

lördag morgon och jag och barnen sitter i soffan framför tvn. Det är segt idag- eller jaa, barnen är i alla fall sega. Frukosten är intagen, men inte åts det speciellt mycket som vanligt. Mina barn är pippliga små höns när det gäller att äta frukost-speciellt den lilla. Men annars äter hon bra, när det gäller rent allmänt att äta annars så är Elliott riktigt pipplig och äter knappt nånting. På tal om att äta så åt i alla fall mamman så det räckte och blev över för oss alla 3 som vanligt när det är frukost. Blev gröt och äggvitor ;)


Idag ska vi väl försöka få lite städat här hemma, tänkte faktiskt flirta lite med pappan i huset och se om han kunde städa..lyckas jag?

Sen har vi ju melodifestivalen ikväll, är väl inte direkt sugen på att titta, men vet att barnen jättegärna vill kolla. Så lördagsmys blir det ikväll ♥

 

ha en fin dag allihopa!

avslutar med en bild på söta Elliott- ser ni hur fint hans sår på näsan läkt?

 

 






En påse fylld med kärlek ♥


2013-02-15 @ 19:30:49
Wohooo.. idag fick jag en paketavi där det stod att jag hade ett paket att hämta ut på ica. Och när jag väl hämtade det var det en söt liten påse med handtag....en påse fylld med kärlek det..för i det låg mina nya träningsbyxor. Röhnisch shape tights. Längtar tills imorn när de åker på när jag ska träna =)
 
 
röhnisch är kärlek det ♥





En bra start på dagen ❤


2013-02-15 @ 07:37:07

Godmorgon raringarna äntligen är fredagen här igen... Kan ni förstå? Veckorna går såå fort ju! Sitter här på jobbet och snart är det dags att börja jobba igen.

Imorse var det dags för vägning efter att ha hållet på och försökt tänka på vad jag stoppar i mig sedan i lördags. Och vet ni vad? Det visade faktiskt minus... Det ni :) nu känner jag mig motiverad till tusen. En bra start på dagen med andra ord!

Nu jobb- skulle gärna vilja höra om vad ni hittade på igår när det var alla hjärtans dag :) berätta vet jag.


Önskar er alla en fin dag ❤







2013-02-14 @ 09:39:00
 
 

Tänkte hoppa in här och önska er en trevlig alla hjärtans dag 

 

sedan har vi ju en vinnare av fototårtan från skickatårta.se och det blev Ulrika

 

 

 






Dagens frukost


2013-02-14 @ 07:14:39

Detta var vad som intogs till frukost för en stund sen. :) är så glad över att jag pallar att äta äggvitor- det är inte gott...men ner går det iaf. D-vitamin och omega 3med förstås :)






När barnen får bestämma


2013-02-13 @ 20:42:06

När sambon hade bytt telefon så höll han på att leta efter appar som barnen kunde ha glädje av. Då hittade han SpelAppen med stort A. För oj vad barnen håller på med denna app- och nu har det gått så långt så mamman i huset blivit tvungen att ladda hem den med ;)

Och appen jag pratar om heter Pou. Fast barnen kallar det för bajskorven eller bajsspelet. Där ska man se till så en bajskorv är nöjd (man ska tvätta den,mata den, söva den osv) skitspännande ;) barnen tycker det i alla fall- och Elliott som tycker allt som har med just bajs att göra är kul är supernöjd. Så nu vet ni!






Något att se fram emot.


2013-02-12 @ 20:25:28
Hihi, ni anar inte hur skönt det känns att ha något stort att se fram emot nu såhär i vinterkylan. Snön runtomkring en smälter när man bara tänker på att man faktiskt ska ha en veckas solsemester med bad i höst. Helt otrolig känsla ♥
 

Hade fått mail från resebolaget förut idag- och allt är fixat och klart. Vi fick köpa all inclusive! och sedan såg man denna nedräkning. Det är ju evigheter kvar känns det när man ser siffrorna. Men tiden går fort och snart står man där!
 
 
Sedan får vi se vad vi kan hitta på i sommar. Blir nog liseberg och kolmården eventuellt. Barnen gillade ju det förra året så.





Kosten och middagen.


2013-02-12 @ 19:40:00

Och så är vi inne på fjärde dagen och som sagt första veckan där jag bara ska redovisa och fylla i allt jag äter. Ska egentligen äta som vanligt. Men försöker hålla mig till det som står på listan. Det är ett evigt vägade och pillande med att försöka komponera ihop något som gör att kolhydrader, proteiner och fett uppfyller de angivna andelarna man ska ha. Dessutom blir det typ 6-700 kcal kort varje dag. Det är inte lätt att få in fler måltider än de jag äter nu heller ju! Verkligen svårt!

Tränat det har jag faktiskt inte gjort på ett par dagar nu- känns som jag har en förkylning som ligger och försöker bryta ut. Så bara fokus på kosten just nu. (precis som Olga vill att man ska fokusera på de två första veckorna iofs).

Såhär åt jag idag:

Frukost: havregrynsgröt med rivet äpple och kanel. Två ägg utan äggulor (sedan d-vitamin och ifortsättningen ska jag äta omega 3 tabletter varje morgon)

Mellanmål: Kesella med jordgubbar och några valnötter

lunch: kycklingpytt med lite potatis och morötter. Ett stekt ägg

mellanmål: yoghurt med solroskärnor, pumpakärnor och några valnötter

kvällsmål/middag: fläskfilé med stekt svamp, morots och paprika mix.

 

Detta blev kvällens middag här hemma.






Klantarsle AB?


2013-02-11 @ 21:39:39

Men åhh... Funderade lite under veckan som var och kom fram till att det var smidigast att boka utlandsresan på nätet. Detta trots att flera jag känner sagt att det känns bättre att ringa.

Tror ni inte att trots att jag kollade igenom allt så kom inte all inclusive tillvalet med. Blev så chockad när det helt plötsligt blev 6000:- billigare. Så nervös som fan såg jag att man kunde chatta med deras medhjälpare. Och anledningen till att all inclusive inte kom med var för att det var fullt. Då kan dom väl ändå skriva dit det i en varningsruta när man bokar då man vet eller?

Sen hade jag självklart missat transfern trots att jag vet att jag kryssade i även detta. Men det skulle tjejen fixa åt oss. Sedan skulle hon höra om det gick att gå all inclusive ändå. För hade jag vetat att det var fullbokat på all inclusive då hade man givetvis valt ett annat datum. För det vill vi verkligen ha.

Haha, var ju tur att hon såg o sade det där om transfern ;) varför ringde jag inte för istället?!

Nu sooova, godnatt ❤






Detta ska användas


2013-02-11 @ 09:23:00
 
Jag måste erkänna ser latmasken slagit till de senaste månaderna. Ett tag älskade jag att träna- nu avskyr jag det bara för det är ytterligare ett måste varje dag. Men om man slår ut det på en dag så är det inte så lång tid. Ska använda dessa ord som bakgrund i iphonen så jag blir påmind om det varje dag! Man måste kämpa lite för att nå sina mål ju!
 
 





Frukost


2013-02-10 @ 08:35:33

Dagens frukost blev havregrynsgröt med rivet äpple, mjölk och kanel. Till detta ett ägg(utan äggula). Har så svårt för att äta kokt ägg...gillar det inte. Men det gick betydligt bättre när äggulan var borta. Proteiner måste man ha ;)






En vit söndagdmorgon


2013-02-10 @ 07:52:51

Godmorgon rara vilken mysig morgon det är. Pojkarna sover och vi tjejer som sovit oroligt har gått upp!

Lillan har blivit genomförkyld, började redan igår. Det nyses konstant- precis igenkorkat och täppt i näsan på kraken. Jobbigt för henne när hon inte kan sova ordentligt ju ❤

Väntar på att äggen ska bli färdiga- sedan är det frukost- visar er kanske senare ;)






Och vinnaren av kärleksboxen är....


2013-02-09 @ 11:59:00
http://www.godisboxen.se/wp-content/uploads/2012/08/karleksboxen1-300x283.jpg
Nu har en vinnare av kärleksboxen  (som visas ovan)från godisboxen blivit utsedd.
 
och vinnaren är....
 
Frida Bergner.
Ett stort grattis- du har fått mail ;)
 
 
Ett stort tack till godisboxen som sponsrat denna tävling. Och ett stort tack till er som varit med och tävlat. Är ni fortfarande sugna på att skicka iväg något sött till nån ni tycker om till alla hjärtans dag så gå in och köp en box från godisboxen.





Lördag- startdagen- Dag 1


2013-02-09 @ 11:43:00
Idag körde jag igång med pt-online tjänsten. Är numera en av Olga Rönnbergs kunder med andra ord. Började lite försiktigt med träning idag- då jag sovit dåligt inatt. Blev 30 minuter på crosstrainern (något träningsschema får jag inte förrän om ett par veckor så får köra själv först). Det som är jobbigast just nu är att tänka på att ALLT man äter ska vägas för att sedan föras in i kostdagbok! Men det lär man ju ska komma in i- sedan får man ju inte glömma att föra in allt man ätit under en dag heller ;)
 
Så har lagt in bilder på hur jag ser ut idag- och sedan vägt och mätit mig...
 
Detta känns bra...jag är pepp till tusen. Fast har ju precis börjat så!
 
Nu tänkte jag ta och utse en vinnare i en tävling =)





Deppigt- men snart blir det ändring!


2013-02-08 @ 21:35:00

Känner mig så deppig och trött! Tänk om man någon gång kunde få folk att förstå vad de gör- hur de faktiskt får en att må? Känns som man är en pyssling som står och ropar utan att någon varken hör eller ser.


Genomskinlig och ointressant det är jag det!

Men från och med imorgon ska jag köra på. Ska bli såå intressant o se hur detta ska gå. Ska vara envis som bara den och inte ge mig... Ska satsa på min kropp, på mitt välbefinnande. Äta bra, träna. Så jag kan vara en pigg och frisk mamma/sambo till min fina lilla familj. Mina 3 ❤som alltid finns där :)






Prime family Club Side eller Green Garden Alanya?


2013-02-08 @ 15:23:42
Någon av er kära läsare som varit på solsemester i Turkiet och bott på Prime family club i Side eller Green Garden Alanya?
 
http://images1.ving.se/images/SiteID1/SitePage/barnklubbar_lollo_bernie_top.jpg?v=1
 
Vi håller fortfarande på att leta resor och nu känns det som att det eventuellt är något av dessa hotell det står emellan. De verkar ändå vara ganska prisvärda hotell och på ena hotellet finns det All inclusive och på andra kan man köpa till det. Och det som mest gör att vi vill ha något av dessa dessutom är att Lollo och Bernie är på båda hotellen med.
 
Så nu vill jag gärna höra lite omdömen om hotellen, så ni som har varit där...hjälp gärna till ;) Och ni som har vänner som varit där och hört deras historier- berätta gärna :)
 
 





tävla på ett och tvååååå ;) alla hjärtansdag tävlingar i bloggen.


2013-02-08 @ 10:57:00
Hörröni kära vänner....ni har väl inte glömt bort att ni kan tävla och vinna lite sötsaker såhär till alla hjärtans dag?
 

ikväll- kl 18.00 avslutas tävlingen om en kärleksbox med en ask "med kärlek" praliner från godisboxen. klicka här eller på bilden ovan för att tävla.
 
 
den 13:e februari kl 12.00 avslutas tävlingen där man kan vinna en valfri fototårta från skickatårta.se. klicka här eller på bilden för att tävla.
 
 
 





Dagens fredagsord #1


2013-02-08 @ 07:51:02
http://data.whicdn.com/images/34580569/quotes-about-living-life-live-life-quotes-life-lesson-quotes-short-life-quotes-Favim.com-483437_large.jpg





Ett enda virrvarr?


2013-02-07 @ 19:38:00

Det är verkligen helt otroligt vad man kan vara trött och sliten. Vet inte hur länge detta hållit på men har haft så svårt att sova om nätterna ett bra tag nu. De flesta nätterna har det varit för lillan krånglat- andra nätter har jag varit för trött så jag vaknat till och från med konstiga drömmar.

Var så trött häromdagen, eller i tisdags, så att jag tog på Elliott onsdagsstrumporna istället för tisdagsstrumporna (han har strumpor som det står veckodagar på). Fröknarna måate ju undrat vad jag sysslar med eftersom jag dessutom hade glömt tvätta hans jätteskitiga overall så han fick ta den en dag till. Stod dessutom och kikade på annat så det flytande tvättmedlet rann över när jag skulle tvätta.

Sedan har vi ju dessa andra klanterier som händer titt som tätt. Att man tar vuxentandkräm till barnen, att man tar fel hål när man ska salta(det stora istället för den med de tre små), att man tar på Elliott en blöja istället för Leila, sätter på fel platta på spisen och undrar varför det inte kokar.

Ja ni ser... Priset till årets bästa mamma måste ju verkligen bara tillfalla mig- övertrötta Emelie.

Nämen seriöst; någon som har något receptfritt tips på hur man sover bättre? Valerina natt?






En ny familjemedlem


2013-02-07 @ 10:29:00

Idag har vi fått en ny familjemedlem hos fam Johansson/Karlsson. Denna kommer vi förmodligen att ha stor nytta och användning av framöver med tanke på hur det varit hittills ;)


Var nämligen på Apoteket och köpte oss en örontermometer. Vi har alltid kört med rektal termometer till barnen eftersom de säger att de ger mest trovärdig temperatur (eller hur man säger) men nu börjar barnen bli så stora så de tycker att det är obehagligt. Och jag förstår dom verkligen!

 






Något att jobba på?


2013-02-06 @ 14:19:05

Såg detta på mamma fitness facebooksida. Detta är verkligen något jag måste jobba på. Att tycka om mig själv- att känna att det här klarar jag. Pusha mig själv- då kommer jag lyckas. Den 9:e närmar sig med rusande och spännande steg.

Fan vad jag ska kämpa för att återfå självkänslan. Undrar om jag ens nånsin haft nån förresten?






Se upp i backen...


2013-02-06 @ 08:58:51

Se upp i backen (fyra hål i nacken) för här kommer Emelie Stockholm!

Nu är vi på g till Stockholm tvättakärringarna och jag ;) efter en rast i Nyköpingsbro så är bussen åter i rullning. Vilket väglag det varit- i början var det jättehalt och vi körde om flera bilar som åkt av vägen. Längre fram blev det värsta dimman.( Hemmavid där hade det kommit över 1 dm snö inatt fick jag se när jag kikade ut!)

Just nu läser jag lite grann- både Amelia och pt-online instruktioner. Snart dags att köra med Olga :)

Ha en fin förmiddag ❤






whooop whooop...


2013-02-05 @ 20:15:27
Imorn ska denna mamman iväg på ett stort äventyr. Ända till kungliga huvudstaden ska hon. Hon och en buss fylld med andra kärringar ;)
 
Kl 06.00 imorn bitti avgår bussen från CWS här i byn mot destination CWS Märsta. Med andra ord ska vi besöka ett annat tvätteri för att se hur de har det där. Är ett ganska nybyggt tvättreri så ska bli intressant och se hur deras planlösningar och allt ser ut. 
Och då undrar ni såklart hur det blir med barnen nu när A är iväg till Polen och jag reser till Märsta. Jo, barnens farmor kommer hit imorn vid halv 6 för att vakta barnen. Sedan lämnar hon dom på dagis- och sen på eftermiddagen hämtar barnens moster & mormor barnen på dagis. Och sen kommer jag hem nån gång under kvällens gång.
 
(kanelbullar i form av ett hjärta)
Så idag har barnen och jag fått en extra lång dag ihop eftersom de hämtades redan kl 13. Vi åkte till ica och handlade och sedan när vi kom hem gjorde vi en bulldeg och sedan bakades det bullar. Luktar fortfarande kanelbullar i hela huset ♥ Leila stod mest bredvid och käkade mjöl tokfian- annars trodde jag att hon skulle äta bulldegen istället jag ;)
 
Nu ska jag passa på att springa in i duschen medan lillan ligger inne i våran säng och sover. Sedan ska jag göra ett försök att flytta på henne för o se om hon kan sova i sin egna säng inatt igen.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll ♥
 
 





en tvååring med bekymmer


2013-02-05 @ 15:44:29
Jisses vad mycket bekymmer det kan komma upp i en tvåårings huvud ibland. För var dag dyker det bara upp mer och mer bekymmer som Leila undrar över och har bestämt att "såhär är det".
 

Igår när hon var med mig på toa så sade jag att mamma har snippa, mamma är en tjej. Då sade Leila. "näe..mamma är kijje" "pappa är sejj" "Ejjiott kijje, Jejjla seejj". Även fast jag flera gånger sa att mamma är en tjej och pappa kille så var hon envist bestämd att det var tvärtom. (kanske är det så att jag ser maskulin ut då :( )
 
När vi bytte blöja nyss så låg hon och sade efter jag sa "...Leilas snippa" så sade hon "Näe, jag har ingen pippa, jag har popp" haha, huvudsaken är väl iofs att vi andra vet vad hon är och har ;)  hon får väl ha sina bestämda åsikter så länge den där lilla busfian.
 
en bestämd dam med bestämda åsikter minsann.
 
 





❤❤❤


2013-02-05 @ 12:58:17

Nu ska jag strax åka till dagis och hämta upp mina små hjärtan. Ska ut på äventyr med jobbet imorgon så fick sluta tidigare idag. Nu ska här mysas till Max med barnen efter de hämtats ❤







Godmorgon?


2013-02-05 @ 06:59:59
Fy vad det har blåst ute inatt. kändes som att altantaket skulle flyga iväg emellanåt så som det bullrade och dunkade i det.
 
Här fick det bli morgon redan vid halv 6 imorse då denna lilla fislisa inte ville sova mer. Detta trots att hon inte sover på dagen längre och trots att hon somnade sent igår :( Bäst att säga till att hon får sova på dagis idag annars lär väl hon gå runt o vara på dåligt humör idag ;)  Men om vi ska vara positiva så har hon ju faktiskt sovit i sin säng hela natten vilket är högst ovanligt och så kunde hon ju faktiskt vaknat vid 4 o vägrat somna om istället! sedan fick man ju massa myskramar av henne när hon kom in till mig ♥
 
Elliott han har sovit som en stock (som vanligt) hela natten- bra pöjk det där ;) Hans sår på näsan läker riktigt riktigt bra....ser jättefint ut faktiskt! Så himla skönt!
 
Godmorgon allhopa- ha en fin dag ♥





Ny tävling; tävla om en tårta från skickatårta.se


2013-02-04 @ 19:23:00
tänk att snart är det alla hjärtans dag... En av de mysigaste och mest romantiska dagarna på året enligt många. Tänkte därför passa på att lägga ut en härlig tävling till mina kära läsare ♥
 

Tänk att kunna överraska någon med något som är runt och sött och en egen personlig bild på?Skickatårta.se arbetar med över 400 utvalda konditorier runtom i Sverige och vart du än befinner dig kan du få en tårta levererad- till och med samma dag som du beställer.
 
I samarbete med skickatårta.se har jag nu den stora äran att få tävla ut en fototårta som är en tårta med valfri bild på.
 
 
 
"jag tävlar hos emlisch.blogg.se om en fototårta från skickatårta.se, tävla här du också!"
 
 
För att vara med och tävla:
- gilla skickatårta.se på facebook--> här
- motivera varför du ska vinna.
(skriv en kommentar med ditt facebooknamn samt motivering
 
 
För en extra vinstchans:
- kopiera bild och den kursiva texten och tipsa om tävlingen i din blogg eller på facebook.
(skriv länken till tävlingstipset eller ditt facebooknamn i samma kommentar som ovan)
 
 
OBs: Endast en tävlande per namn/ipadress/e-mail adress. glöm inte att läsa instruktionerna väl så du inte glömmer skriva dit nåt i kommentaren ;)
 
 
Tävlingen avslutas onsdagen den 13:e februari kl 12.00
 
 
 
 





Måndag- ny vecka- nya möjligheter ♥


2013-02-04 @ 07:04:41
Då har vi kickat igång en ny vecka igen.  En vecka som kanske bjuder på massa nya möjligheter? Idag är det dags för jobb och dagis igen såklart. Och nu på morgonen åker sambon iväg; han ska till Polen och kommer inte hem förrän natten mot torsdagen. Så det blir jag och kidzen...det ska nog gå bra ;)
 
Se om det eventuellt dyker upp något spännande här i bloggen idag eller imorgon? det vore väl lite skoj va?
 
önskar er alla en trevlig start på veckan ♥





Pino, Lollo och Bernie och kalas


2013-02-03 @ 10:42:00

God förmiddag rara sitter i soffan och kikar ut på den soliga förmiddagen som pågår för fullt. Så vackert när frosten ligger på backen.

Här hemma sitter barnen och kikar på pino en stund. Pino går alltid hem ❤

Sambon och jag kikar lite grann på resor igen och drömmer oss bort. Någon gång i september blir det en resa till solen. Frågan är bara vart? Enda kravet är all inclusive (bra hotell för barnfamiljer) och att Lollo och Bernie kommer och hälsar på. Barnens favoriter.

I eftermiddag ska vi iväg på kalas då min morbrors sambo fyllt år. Det är en kille som redan är finklädd här hemma :)

 

Ha en fin dag allihopa ❤






Myspys


2013-02-02 @ 14:20:43

Hej rara, sitter här i soffan och myser med Leila. Storebror är iväg med farfar och kollar på när pappa A sparkar fotboll i gympahallen. Han har pratat om att han vill kolla när pappa spelar fotboll ända sedan A lämnade huset imorse.

Här har vi ätit lite lördagsgodis (läs Leila) och kollat på Musse piggs klubbhus. Och rätt vad det var så somnade lillan. Så nu ska jag ta och byta kanal och mysa ner mig riktigt ordentligt här bredvid ❤ har en känsla av att jag kommer få sällskap av en liten tjej ikväll när det är mello dags ;)






Härliga helg!


2013-02-02 @ 10:44:00

Vilken underbar förmiddag. Solen skiner och värmer upp våra sinnen ❤ sen att det är minusgrader ute är en annan femma.

Idag är pappan iväg och spelar fotbollscup här i byn. Så det är jag och kidsen. Vi har flätat Leilas hår x antal gånger, dansat till musik på spotify- och nu tänkte jag vi skulle klä på oss ytterkläderna och åka till byn en sväng. Måste köpa batterier till min hushållsvåg bland annat ;)

Ikväll börjar melodifestivalen igen. Så blir lite godismys till det och kanske något gott o dricka? Så får vi se när pappan i huset kommer hem.

Önskar er alla en trevlig lördag ❤

 

dagens ego mamma






Vilken dag


2013-02-01 @ 13:44:40

Idag har det städats för fullt på jobbet. Har gjort rent en hel mangelhall från damm. Smutsigt och grått vill jag lova.
Hade tänkt städa när jag kom hem från jobbet, men vet i sjuttsiken om jag känner för't efter att ha städat på jobbet med.

Kanske skulle ta och få A till att städa? Han ska ju vara iväg hela dagen imorgon och måndag-torsdag morgon är han på resande fot. Så då kan ju han städa lite så mamman får lite lugn och ro innan han åker, eller hur?😉

Annars blir det som vanligt lite fredagsmys här ikväll. Tacopaj ska ätas och sedan ska barnen få smaka några skruvar/salta pinnar framför Bolibompa.

avslutar med en bild på amaryllisen jag fick när jag fyllde år; nu har några av de sista knopparna börjat blomma. Bara två kvar