Roligt i pulkabacken.


2014-01-31 @ 21:05:24
Häromdagen gick vi till pulkabacken här där vi bor. barnen åkte massa pulka- och till slut blev jag med sugen på att åka. Självklart genom guppet- och resultatet blev en ond rumpa o bucklig pulka ;)
 
 
 

Att vara bambi på hal is.


2014-01-29 @ 07:36:54
Igår kväll var jag ute och gick en sväng. A och barnen skulle åka pulka så gick en annorlunda tur så jag kunde gå förbi och se när de åkte. Men när jag gick så såg jag inte bilen- så anande att barnen hade gett upp då de ju faktiskt blivit ganska mörkt ute o man knappt såg nåt i backen.
 
Så fortsatte och gå och gick rundor i byn istället för att ta Anna stigen som jag brukar. Efter en stund kom jag fram till ett ställe där trotoarren blir mindre och mindre. Skulle precis börja sätta fötterna på vägkanten istället när jag lägger värsta vurpan och slår i mitt knä.
 
Där ligger jag likt bambi på hal is. Reser mig upp raskt- och min första reaktion som alltid är att se mig runtomkring för o se så ingen såg ;) (typiskt mig o bara tänka på hur pinsamt det är). Det gjorde riktigt ont o de va så det svartnade för ögonen. Försökte att gå ett steg men insåg att det gjorde för ont.
 
Så ringde efter A så kom han och barnen och hämtade mig. Precis när jag hade ringt så kände jag att all smärta hade släppt och att det gick att gå som vanligt igen dock, som tur var. Men tog det säkra före det osäkra och avslutade min promenad där.
 
Och idag har jag inga men heller så..en himla tur nu när man äntligen kommit igång igen! Så nu har jag lärt mig att det är bättre att gå Anna stigen- eftersom jag gått där så många dagar nu så vet jag precis vart minsta lilla hala fläck är ;)

min plan för o komma i form- och tasty health


2014-01-28 @ 21:26:45
Sedan jag började mitt sundare liv så har jag börjat att räkna kalorier, protein, kolhydrater och fett igen. Förra gången jag gjorde det var för något år sedan när jag höll på med mammafitness och då var det på deras hemsida. Men nu kör jag alltså on my own och har hittat lifesum appen (finns även på nätet här).
 
 
Min plan som den ser ut nu är att äta 1500 kalorier per dag och då ska det va fördelat på 40% protein 30% kolhydrater och 30% fett. Sedan tränar jag lite grundstyrka för att vänja kroppen nu på gymmet mån, ons , fre och tar promenad dagligen.
 
Vill jag unna mig något så är tanken att jag ska få göra det i liten mängd på fredagen eller lördagen. Sedan kommer jag att göra lite avvikelser nästa helg då jag ska på kryssning givetvis..för den har varit inplanerad jättelänge. Men resten av tiden ska jag köra på detta. Ska köra en månad till o börja med för o se om de ger nåt mått/vikt resultat.
 
Måste ju tipsa om en jättebra sida som jag hittade igår tack vare tips med massa recept på "sötsaker" som man kan äta även om man går på diet. MAssa bakverk som innehåller mkt protein, lite kolhydrater o lite fett..tummen upp för Tasty Health säger jag bara =)
 
Hur gör du för att komma i form?
 

O vi börjar veckan med lite klanterier...


2014-01-27 @ 10:15:54
Ingen måndag om det inte sker lite missöden. Var så duktig och ordentlig igår och satte mig vid datorn och betalade räkningar. Brukar alltid betala via iphone appen annars (det är görsmidigt att scanna in fakturan ju ) men tänkte att det kunde va bra o va inne på datorn o betala nån gång med ;)
 
Nåja, fick iaf ett sms av sambon imorse om att det fattades pengar på ett av kontona vi har- och att jag hade dragit räkningarna från det kontot istället för mitt. Men jag vet att jag betalade från mitt konto och när jag var inne och kikade så hade jag ju betalat från mitt konto med. Var bara det att när jag kollade på andra kontot så hade jag visst betalat räkningarna från det med.
 
  Med andra ord har jag betalat dubbla räkningar. Känns sådär lagom skoj just nu :(  Hade typ lika mkt pengar på mitt som på det andra kontot så igår när jag hade fört över första gången så hade jag fortfarande lika mycket kvar på mitt konto- så då antog jag att det blev nåt fel så det inte gick igenom. Så därför betalade jag ju igen..
 
Ja fy, det är nästan pinsamt åt hur klantig man kan vara ibland.Undrar vad jag tänker med- om jag nu tänker alls ;) 
 
Sedan har det fortsatt lite till då jag nyss tappade ett ägg på golvet när jag skulle göra biffar- jag blev sååå himla glad ;)

En intressant dag över


2014-01-23 @ 22:08:06
Snart dags för en date med John Blund igen. Ligger här och reflekterar lite över min dag idag. Mötet med jobbcoachen gick jättebra. Kändes bra att ha nån o berätta allt man åstadkommit sedan sist för. Fick faktiskt nästan lite beröm för mitt personliga brev dessutom. 

Sedan hoppade jag vidare till gymmet för genomgång där. Bra pt som designade ett litet styrkeprogram utifrån mig o min kropp. Vi kom fram till att jag måste stärka musklerna i rygg o skuldror då jag gärna kutar på ryggen- o har alltid gjort det.

Så nu ska jag först träna upp kroppen i några veckor- med ett helkroppsprogram. sedan lägga på mer vikter och träna olika muskelgrupper varje dag. Men som sagt...först träna upp kroppen så den vänjer sig. På lördag blir nästa pass. Sedan är tanken att jag ska köra mån,ons,fre,lör. 

Det kändes faktiskt väldigt bra - o kommer kännas mkt bättre när jag får köra allt själv nu.

Jag är laddad

Tjohoo- och godnatt

Tur i Oturen.


2014-01-23 @ 09:37:32
Igår satt jag och betalade några räkningar. Lade tillbaka allt där de skulle ligga (trodde jag). Sedan igårkväll hux flux så låg inte min dosa i lådan när jag skulle föra över pengar. Den var borta och kunde inte hittas nånstans. Vände upp och ner på hela soffan- var till och med inne i barnens leklådor och kikade ifall de hade snott den o lekt med. men den va försvunnen!
 
Sedan igårkväll när jag skulle borsta tänderna så upptäckte jag när jag såg i spegeln att jag hade tappat mitt ena örhänge desssutom. Det var bara att gå ut i soffan och leta och leta- igen. Hittade inget örhänge heller. Började ärligt talat undra om det var nån som drev med mig. Och precis då fick jag för mig att dra undan soffan en gång till.
 
Och då hittade jag den där dosan jag letat ihjäl mig efter- men inget örhänge.
 
så tur i oturen var väl ändå att jag tappade örhänget? annars hade jag ännu letat efter den där nedrans dosan. Tänk vad vimsig o virrig man kan va som glömmer bort saker!?

Här ser ni en ambassadör


2014-01-22 @ 22:35:33
 
tänka sig att jag minsann gått o blivit stolt ambassadör för allt för föräldrar under de senaste dagarna. Så kul att det händer trevligheter runtomkring en nu när man går hemma. 
 
Det ett kommer hända mycket spännande hos allt för föräldrar detta år...och det vill vi väl inte missa? Tycker du det låter spännande att va ambassadör? Du kan läsa mer här och anmäla dig :)
 

Ibland blir man bara sååå rörd ♥


2014-01-22 @ 15:28:00
Det har varit lite deppigt och dant som Emelie på sistone. Inget jobb, varit för lat för att orka ta tag i något och så har jag bara vräkt i mig massor för att jag varit uttråkad. För några dagar sedan så pratade jag med Sofia som bara gav mig massa pepp, massa inspiration och stöd. Hon är en grym inspirationskälla då hon själv har börjat att träna massor och dessutom ska göra en otrolig resa i några månader med #minresaräknas.
 
Det kändes som att det på nåt sätt blev en liten vändning för mig. Att nu får det vara nog. Det är jag, bara jag som kan se till att få ordning på att ha ett hälsosamt liv. Jag har ingen annan än mig själv att skylla på när det gäller till min hälsa just nu- och det hjälper inte att tänka att jag har redan ätit det här så då kan jag lika gärna äta det här. Nä- nån måtta får det vara.
 

När jag hade hämtat barnen på dagis för en stund sedan så kollade vi som vanligt i postlådan om vi fått nån post och då låg detta paket från Sofia i lådan
 
i det låg....
 
 
Blev så himla glad och rör bara av att läsa kortet från henne. Och att hon sedan gav mig alla dessa fina prylar (bla träningslinne, armband- min resa räknas, handduk, body butter, värmeljus, strumpor) Helt amazing. Sofia vilken himla fin vän, och värsta inspirationskällan, så glad över att ha dig som vän.  TAACK♥ Så underbart att det finns så fina människor runtomkring mig ♥
 
 
 
 
 

”Om det gjordes en film om ditt liv, vem skulle spela dig och varför?”


2014-01-21 @ 13:07:32
Tänk vad mycket konstiga frågor man kanske kommer att få framöver. Tänk om man har turen att ta sig så långt så man hamnar på en arbetsintervju- Då kan ju faktiskt arbetsgivarna ställa vilka konstiga frågor som helst.
 
Ungefär som de gjort i USA. Aftonbladet har skrivit en artikel med de 17 konstigaste frågorna som storföretag i USA ställt under arbetsintervjuer. Och visst- några av dom känns inte alls kanske så relevanta för just ett jobb.
 
typ som
 

Goldman Sachs:”Hur många kvadratmeter pizza äts det i USA varje år?”

Xerox:”Varför är en tennisboll luddig?”

Apple:”Om du var ett pizzabud, vilken användning skulle du kunna ha av en sax?”

Active Network:”Beskriv för mig hur man sätter på sig ett säkerhetsbälte och fördelarna med att ha det fastspänt.”

du kan läsa mer om det här

Det var en av frågorna som fastnade i min hjärna på något sätt- som fick mig att sitta och fundera en stund.  För en av frågorna var dessutom "om det gjordes en film om ditt liv, vem skulle du spela och varför?"


Nu tycker jag ju dock iofs kanske att mitt liv inte är så himla spännande så det måste bli film. Men ändå..haha! Tåls att fundera på en stund. Men då undrar jag såklart- har du nån skådespelare som skulle få spela dig om ditt liv blev film?


Lite skit i hörnen har väl alla? -eller?


2014-01-21 @ 10:22:18
 
Nackdelen med att gå hemma är verkligen att man stör sig på oreda. Minsta lilla grej så är jag framme o plockar/donar. Men det börjar stå mig upp över öronen nu tyvärr. Speciellt denna morgon då barnen skulle "dega". Play doh överallt på golvet! 
 
När jag jobbade så klarade jag av att se lite oreda iaf o kunde ibland köra på att lite skit i hörnen har ingen dött av. Men nu- not. Fram med dammsugaren nu.

Tadaaa


2014-01-19 @ 08:40:39
Nu är vi här

Upp i ottan vi far


2014-01-19 @ 07:41:33
Just nu åker vi i dom småländska skogarna...bilen rullar på och milen går. Snart är vi framme. Vart tror ni vi ska?
 
En selfie tagen kl 05 Imorse. en halvtimme senare åkte vi.
 
 

Ett äventyr


2014-01-18 @ 20:13:37
nu ligger jag där- därinne i sängen. Ligger och lyssnar på dotterns andetag. Äntligen har det lilla livet somnat. Att det ska krävas att man måste ligga bredvid henne, hålla henne i famnen för att hon ska somna!
 
snart dags för mig att krypa till kojs med för kvällen då jag ska upp vid 5 imorn bitti.ÄVENTYR kallas det :)
 
 

Det här med o söka jobb.


2014-01-17 @ 13:22:18
Tänka sig att jag hittade ett par jobb att söka idag med. Hoppas verkligen att det ger utdelning förr eller senare. Under tiden får jag väl se det som att jag skapar mig erfarenhet att söka jobb- blir bättre och bättre på och veta hur jag ska formulera mig i ansökningarna, de personliga breven etc.
 

Det gäller verkligen att ligga i nu. För från och med i år så är det lite nya regler när man är arbetslös. Ska man få akassa så måste man gå ut på arbetsförmedlingen och göra aktivitetsrapporter där man berättar vad man har gjort och vad man har sökt. Annars får man ingen ersättning. Iofs så vet ju jag inte annat eftersom jag inte varit arbetslös någon gång förut ;)
 
Så måndagar-onsdagar- fredagar går till att söka jobb för det mesta. Då är barnen på dagis och jag kan i lugn och ro koncentrera mig på o hålla fokus på att försöka hitta lämpliga jobb att söka. Just nu så håller jag min inom 6-7 mils radie. Så det längsta jag kan tänka mig att åka för ett jobb är typ till linköping eller jönköping. Det kostar ju så himla mkt bensinpengar med om man ska åka längre- då blir det ju knappt nåt kvar av det man skulle tjäna.
 
 
är det många av er som är arbetslösa? eller är det några av er som har en bit att åka till era jobb?

Tänk vad mallig man kan va...


2014-01-17 @ 10:35:28
Äntligen hemma efter att ha gjort en rad ärenden som att lämna barnen,  slänga skräp o handla. Nu blir det snart lite jobbletande.
 
var inne på systembolaget strax efter det öppnat för första gången på länge o handlade. Det var jag och a-lagarna...det märktes att jag var ovan. De andra sa bara "det vanliga" till kassörskan o höll fram en påse.  Där ser ni hur sällan jag är på bolaget 😉
 
var riktigt nöjd med min runda därinne då jag ju faktiskt fick visa leg dessutom :) nu när man är över 30 så tar man det dom en komplimang, mallgroda va?
 
i eftermiddag är våran bastu igång igen o då ska det bastas o kanske vågar man gå ut o slänga sig i snön? 
 
Nä- nu är det bäst jag sätter igång. Ha en fin dag.
 
 
 

Bland snö och simpor och grodfötter


2014-01-14 @ 21:02:37
käea vänner. Denna kväll avslutas på bästa mysiga sätt.  För hur går man inte klädd inne när man kommit hem om man varit ute på pulkaåkning följt av promenad efter det? Jo- de måste ju bli raggsockar och långkallingar.
 
 
Är det bara jag som könner att det är lite "simpor och grodfötter" varning på byxhänget? 
 
För er som aldrig såg barnprogrammet- kika här. Likt va??
 

Tänk att vad man kan få; en tripp på det böljande blå.


2014-01-13 @ 12:43:56
Berättade ju för ett tag sedan om att viking line tomten hade kommit med en överraskning.
 
Nu är ett datum bokat och bestämt för att utnyttja presentbrevet. Den 7 februari ska vi minsann ta och en tripp med cinderella i gott sällskap- hytt, buffé och lunch ingår för A och mig. Det ni- det är verkligen lyxigt att få vara viking line ambassadör o få såhär fina överraskningar...tackar vi för.
 
den 25:e januari börjar cinderella att köra sin rutt igen efter att ha fått sin nöjesdel totalrenoverad. Med bla nya restauranger och ny nattklubb. ska bli spännande att få se hur allt ser ut =)
 
http://www.vikingline.se/Global/Ships_and_onboard/Cinderella_Blue_sky_sea_5000_444x250.jpg

Jag går mot strömmen


2014-01-12 @ 19:46:00
 
tjohej. Det nya året är här med löften att följa o allt vad det innebär. De flesta avgwr nyårslöften o sen gäller det att hålla detta i början av året. Folk skaffar gymkort
 
 
men jag -ja går mot strömmen.jag mailade mitt gym och undrade hur jag ska gå tillväga för att säga upp mitt medlemskap. Och då undrar ni varför?? Jag skulle mer än gärna gå till gymmet och träna men att betala 349:- i månaden när man har boll, och hantlar med olika vikter hemma. Det har jag inte råd att unna mig nu-iaf inte när jag är arbetslös...då får jag träna hemma!
 
tycker allt att de kunde införa rabatt på buss/tågbiljetter, och  träningskort, för arbetslösa med. Precis som de gör för pensionärer och studerande ;) haha
 
 

När det lilla gör nåt stort


2014-01-10 @ 19:02:46
Jag blev så glad idag. fick sms om att mina jesns jag beställt fanns o hämta på Ica. men när paketet väl kom hem vågade jag nästan inte öppna det. tyckte nämligen att det var lite svårt att välja storlek på jeansen, så har sedan jag beställde dom gått och oroat mig över att de säkert skulle vara för små. Men A lyckades övertala mig till och testa dom...och jag kunde ha dom :)
 
har gått runt och varit så glad och nöjd hela kvällen- tänk att de passade (de var rätt urplockat i storlekar) o att de är mina! Har velat ha ett par circle of trust jeans jättelänge- och nu kunde jag slå till när passion for brands hade 50% rabatt. vilken bra service man fick av dom- kolla in passion for brands rea o fynda ni med. 
 
 

Det här med rädslor/ farhågor


2014-01-09 @ 21:11:28
Igår kväll vaknade Elliott o var jätteledsen o förstörd- han hade drömt en mardröm. Lade mig bredvid honom o kramades, torkade hans tårar ,och ja, tröstade så gott det gick.

Frågade vad han drömt eftersom han var så ledsen. "Jag tappade dig mamma, jag hittade inte dig" Då blev jag lite ledsen med, och förstod verkligen vad han menade.

 Det är precis sådant som är varje förälders mardröm. Att på ett eller annat sätt förlora sitt barn, eller att inte få vara med och se dom växa upp.Att förlora allt som betyder massor för en.  Det är mina största rädslor här i livet.  Och så ska Elliott kraken behöva drömma om att tappa bort sin mamma.

Elliott, han somnade om efter en stund iaf och sov gott hela natten. Nu hoppas jag han slipper fler såna drömmar! 

Skickar mina tankar till alla dom familjer vars "rädslor" blivit verklighet <3


Vilka är dina största rädslor?

 Kärlek 

Bättre eller sämre?


2014-01-08 @ 21:59:56
Elliott var på  femårskontrollen för en månad sedan. Då fick vi en tid nu idag igen eftersom han inte verkade se den nedersta raden med ena ögat. Och när han var idag så verkade det fortfarande som att han ser sämre på det ögat.
 
så en remiss ska skickas till ögon så de kan ta sig en titt o se om det är så att han behöver glasögon min plutt. 
 
 

Egoshopping med rabattchock!


2014-01-08 @ 15:54:05
Just nu är jag bara sååå glad och så nöjd. Har superduperlänge velat köpa mig ett par circle of trust jeans- men känt att jag kunnat unna mig ett par. Men nu idag fick jag äntligen chansen då det var 50% rabatt..det ni.
 
för just nu har passion for brands rea, och när man anger rabattkoden JUL när man ska betala i kassan så dras 50% rabatt av på utvalda varor (o tänka sig att alla cirlcle of trust jeans var märkta med detta) Lycka för mig! Hoppas de passar bara. Detta lär väl bli den enda shoppingen jag gör på ett tag framöver med tanke på situationen som råder. Men ååå så glad och nöjd jag är =) Längtar till de kommer hem!
 

Alldeles ensam.


2014-01-08 @ 11:19:00
Vad konstigt det känns att vara hemma just nu. Är bara jag som är hemma och det brukar inte vara så. Ända sedan jag blev arbetslös innan jul så har jag haft barnen hemma ju. Men nu efter alla mellandagar/klämdagar och allt så får de gå sina 15h i veckan.
 
Och vad gör då jag? Igår (med barnvakt till barnen hemma) var jag iväg och träffade min jobbcoach en sväng. Vi pratade massa jobb och sånt- och det känns som jag blev lite klokare iaf. Idag har jag suttit här och gjort om lite cvn och personliga brev och skickat iväg dessa med några jobbansökningar. Nu är det i full rullning här- och så har jag varit ute och kollat in massa jobbsök sidor osv. Imorgon och i övermorgon har jag obligatorisk träff på arbetsförmedlingen dessutom- så denna veckan lär ska gå fort. Är något varje dag! Det är en del o hålla reda på så dagens note to self är nog att skaffa en almanacka o ha med mig vart jag än ska ;)
 
Men fy vad jag vill ha ett jobb nu- kan säga att jag blev lite ledsen i ögat när jag åkte förbi mitt förra jobb förut och såg alla mina gamla arbetskamraters bilar ståendes där på parkeringen. Buääää :(
 

Men men- what dosen't kill you makes  you stronger ;) Är väl bäst o fixa lunch nu..antar att sambon kommer hem o vill ha lite mat sen.
 
Hoppas allt är bra med er?
 
love ♥

Att få in nya vanor


2014-01-03 @ 22:29:21
Inne i ett riktigt sånt där virrvarr där man bara står som ett frågetecken och varken vet ut eller in. Där man känner att man har så mycket man skulle kunna göra för att fördriva tiden- men sedan vill man ju passa på att ta vara på den tiden man just nu har hemma med barnen. 

Sedan har man ju det där o komma underfund med vad man vill göra. Vem är jag? Vad vill jag? Vågar jag satsa? Ska jag nöja mig med vadsomhelst? O sen dessa undringar om hur det ska funka med a-kassa o allt.

Nä- nu är det nog bestämt dags att gå in lite vanor och rutiner snart tror jag. Barnen har lyxat till det o tagit sovmornar till halv 9 de senaste dagarna (sviter efter nyårsafton när de va uppe länge) o ikväll satte de sina spår så ingen ville lägga sig. Blir nog bättre nästa vecka när vi har lite tider att passa- typ dagis. 

Är Inne och kikar på jobb varje dag- hoppas på att hitta några att söka i början av veckan som kommer. Sedan ska jag försöka passa på att träna en liten stund när barnen är på dagis- känner att min kropp o själ behöver koppla av med lite träning för o tänka på nåt annat än jobb o ekonomi just nu 😉

Nä- säger det igen...2014 kommer bli ett bra år (håller mig positiv)

Godnatt

När man bara chillar...


2014-01-02 @ 22:09:00
Torsdagskväll- Johan Falk på tv. Pappersarbete till a-kassan avklarat. ljusen innyinsatta hyllorna tända. Favvoljusstaken står på tv bänken. barnen sover. Ja...vilken underbart lugn kväll det är. 
 
 

Nyårsafton 2013


2014-01-01 @ 09:27:57
 
Firade in det nya året igår med syster me familj samt mina föräldrar. Det blev en lugn och mysig nyårsafton- barnen lekte som bara den med sina kusiner och vi körde julklappsspelet.
 
Vi åt (eller ja- de andra som gillar skaldjur åt) Skagen snittar med räkor till Förrätt, sedan blev det oxfilé med hasselbackspotatis, baconinlindad sparris, besås, pepparsås o persiljesmör. Till dessert blev det fryst Dajm marängtårta.
 
Tänk att barnen de höll sig vakna till tolv- o när alla gått hem strax efter däckade vi alla fyra av trötthet.
 
Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton- och gott nytt!

Bye bye 2013 hello 2014


2014-01-01 @ 00:59:45
Nu var det dags för ett nytt år igen- och bakom oss lämnar vi 2013. Varit ett bra år även om det innehållit en del motgångar också. Vi har alla fått va friska trots allt.

Nu blickar vi framåt och ser fram emot 2014- detta ska bli ett riktigt bra år. Det ska jag se till 😉 ett år där alla i familjen- och dom runtomkring oss får vara friska och krya hoppas vi såklart. Ett glatt år. Ett år med förändringar?

Nä, blir ingen årskrönika här med genomgång vad som hänt varje månad i bild och text. Har inte energi/ork till det. Är nog ingen som läser det ändå! Dock kan det nog poppa upp nåt litet bildkollage eller liknande.

Nyårslöfte har jag inte avlagt nåt heller- förutom det där med o se till så de blir ett bra år❤️

Nu dags att sova. Hoppas ni haft ett underbart firande. Godnatt