Det här med o söka jobb.


2014-01-17 @ 13:22:18
Tänka sig att jag hittade ett par jobb att söka idag med. Hoppas verkligen att det ger utdelning förr eller senare. Under tiden får jag väl se det som att jag skapar mig erfarenhet att söka jobb- blir bättre och bättre på och veta hur jag ska formulera mig i ansökningarna, de personliga breven etc.
 

Det gäller verkligen att ligga i nu. För från och med i år så är det lite nya regler när man är arbetslös. Ska man få akassa så måste man gå ut på arbetsförmedlingen och göra aktivitetsrapporter där man berättar vad man har gjort och vad man har sökt. Annars får man ingen ersättning. Iofs så vet ju jag inte annat eftersom jag inte varit arbetslös någon gång förut ;)
 
Så måndagar-onsdagar- fredagar går till att söka jobb för det mesta. Då är barnen på dagis och jag kan i lugn och ro koncentrera mig på o hålla fokus på att försöka hitta lämpliga jobb att söka. Just nu så håller jag min inom 6-7 mils radie. Så det längsta jag kan tänka mig att åka för ett jobb är typ till linköping eller jönköping. Det kostar ju så himla mkt bensinpengar med om man ska åka längre- då blir det ju knappt nåt kvar av det man skulle tjäna.
 
 
är det många av er som är arbetslösa? eller är det några av er som har en bit att åka till era jobb?






Kommentarer
Postat av: Emma

Jag är arbetslös ;) Fast mitt är självförvållat sedan oktober har jag gått hemma varit på några intervjuer men det har inte blivit mer men man får iaf ett kvitto på att ens personliga brev fungerar sedan har de valt andra med mer erfarenhet och det kan jag förstå.
Nu har jag sökt en distansutbildning genom komvux som jag hoppas att komma in på då känns det mer vettigt att gå hemma om man studerar och lättare att få jobb som student också så man kan jobba lite upptill det är min plan just nu och går den i stöpet så kommer jag bli små deprimerad haha.
//Emma

2014-01-22 @ 10:05:22
URL: http://emmakjellstrand.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback