dajmtårta.
marängen
6 äggvitor
3 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
Vispa smeten hårt och häll den på 2 långpannor med smort bakplåtspapper. Sätt in båda i ugnen (125 grader) och byt plats på plåtarna efter 45 minuter och låt dom stå i ugnen i 45 minuter till.
krämen
vispa 3 äggulor och 1 1/2 dl socker i en skål.
Vispa 4 dl grädde hårt i en annan skål.
Hacka 2 st dubbeldajm och lägg i den hårt vispade grädden.
Blanda sedan över äggsmeten i den vispade grädden och rör ihop till en enda smet.
Bred krämen på en tårtbotten, lägg den andra botten över och bred resten av krämen över. Ställ i frysen i minst ett dygn.
Ta fram tårtan en liten stund innan servering
6 äggvitor
3 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
Vispa smeten hårt och häll den på 2 långpannor med smort bakplåtspapper. Sätt in båda i ugnen (125 grader) och byt plats på plåtarna efter 45 minuter och låt dom stå i ugnen i 45 minuter till.
krämen
vispa 3 äggulor och 1 1/2 dl socker i en skål.
Vispa 4 dl grädde hårt i en annan skål.
Hacka 2 st dubbeldajm och lägg i den hårt vispade grädden.
Blanda sedan över äggsmeten i den vispade grädden och rör ihop till en enda smet.
Bred krämen på en tårtbotten, lägg den andra botten över och bred resten av krämen över. Ställ i frysen i minst ett dygn.
Ta fram tårtan en liten stund innan servering


Postat av: vera
oh. den lät verkligen så god!
Postat av: Sara
Oj det låter himmelskt!
Postat av: Madelaine
Pssst en award väntar på dig från mig!
http://madelainef.blogg.se/2008/december/i-got-an-award.html
Postat av: Madelaine
Jisses vilket recept!! Jag dreglar..
Trackback