SNART FÅR VI UNDRANDE FÖRÄLDRAR VETA.


2009-11-12 @ 12:56:07
läste följande på expressens hemsida igårkväll:

"Läkemedelsverket räknar med att presentera nya rekommendationer för svininfluensavaccinering av småbarn i morgon. Men först ska verket stämma av med Socialstyrelsen"
De nya rekommendationerna grundar sig bland annat på en studie som vaccintillverkaren Glaxo Smith Kline gjort i Spanien, på 51 friska barn i den aktuella åldersgruppen. Studien visar att barnen svarar bra både på vaccinet och doseringen – som är en halv vuxen dos.
De grundar sig även på studie av biverkningsdata som rapporterats in på småbarn i Sverige som redan fått vaccinet pga att de varit i riskgrupperna.
– Biverkningarna är i stort sett desamma som för äldre barn, till exempel feber och smärta i armen – vilket visar sig genom att barnen gråter eller inte äter.
Läkemedelsverket gjort en bedömning av den epidemiologiska situationen – både i Sverige och globalt.
– Vi kan säga att småbarn är en riskgrupp som riskerar allvarlig sjukdom – kanske inte i första hand död – men svår sjukdom och inläggning på sjukhus. Det finns ett tydligt behov av att skydda den här gruppen.

klicka här för o läsa hela artikeln.

så med andra ord så får vi kanske reda på vad som beslutats idag, det tycker jag låter bra.

Hur går det för alla er? när är det vaccination för allmänheten där ni bor?
hos oss är inte det förrän v 48 ( näst nästa vecka) tycker det är lite sent, men det är väl bara o gilla läget!






Kommentarer
Postat av: Johanna ♥ Minna

Du får lösen inom 1½ månad. kram

2009-11-12 @ 13:06:12
URL: http://salkert.se
Postat av: Förvirrade Morsan

här är vaccinationerna igång, men det finns inget vaccin kvar den här veckan... Skulle komma mer nästa vecka. Men jag velar ju så otroligt! Man läser ditt och datt och en säger att vaccinet är farligt, en annan att influensan är farligare och ännu en att vaccinet definitivt är farligast... Så svårt! Jag bestämde mig för att inte vaccinera mig först, sen bestämde jag att jag skulle göra det och sen inte igen och nu vet jag inte alls. Gaah! ;)

2009-11-12 @ 13:13:11
URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
Postat av: Louise&Isabella

Jag och Daniel fick sprutan igår. Jag hade pissont i armen igår och inatt, nu är det dock ganska bra. Ömmar lite bara. Daniel har idag ont i armen och huvudet. Ang vaccinering av de små tror jag att vi skippar det oavsett vad de kommer fram till. Isabella får ett ganska bra skydd bara av att vi runt omkring henne tar sprutan!! Men det är svårt!! kramis

2009-11-12 @ 14:55:03
URL: http://bebbekarlek.blogg.se/
Postat av: Magdalena

Hos oss är vaccinet oxå slut för tillfället ,v 47 börjar de vaccinera igen och v 48 får jag och M gå med barnen. Har dock inte bestämt om vi ska göradet elelr ej ... velig Ha det bra kram Magdalena

2009-11-12 @ 15:54:37
URL: http://hulliganmamman.blogg.se/
Postat av: Malin

Här e den redan igång. Ja hade tid i tisdags men ja tog aldrig den. Min sambo ska inte ta den så därför tyckte ja de va onödigt att ja tar den. Plus att ja ligger inte i nån riskgrupp så skulle ja få den så blir de antagligen som vilken influensa som helst.



Men ja tycker de e jättesvårt och bestämma om man ska vaccinera sitt barn. Just nu OM dom små får chansen så lutar de åt ett nej. Dom vet ju ganska lite om vaccinet så ja vet inte om ja vågar låta Wille göra de.

2009-11-12 @ 16:05:15
URL: http://malinjljung.blogg.se/
Postat av: Petra

Hej!!

Vaccinationen har börjat här men mina barn har inte fått den än å nu verkar det som sonen blivit smittad. Känns inte bra det här för jag är lite rädd för influensan :(



Ha en skön kväll!



kram

2009-11-12 @ 16:50:06
URL: http://glamouricious.blogg.se/
Postat av: emma - mamma till meja

Vaccination för vuxna tidigast v 50 här. NU vaccineras bara barn upp till 18 år...



Kram

2009-11-12 @ 18:40:38
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: Anonym

USCH TYCKER DE E E HEMSKT ATT DE TESTAT PÅ BARN I SPANIEN.... Erika

2009-11-12 @ 19:39:56
Postat av: Emma

Jag jag blev faktiskt väldigt stolt över honom! :) Ibland kan de förvåna en ;) Hoppas allt är bra!

2009-11-12 @ 20:47:06
URL: http://gaffelroad.wordpress.com
Postat av: Nina ♡

tycker det är så jobbigt med vacinet.. just för barnet.. dem vet ju ingenting å så släpper dem in att från 6 mån så kan man ta vaccinet.. nej ja litar inte på det kan ja ju säga..

2009-11-12 @ 22:57:52
URL: http://modesida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback