v23


2010-08-07 @ 13:16:59
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 22+0 (v 23).
  • Bebisen väger c:a 492 gram. *
  • Bebisen är c:a 27.7 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 55% av graviditeten.
  • Du har 125 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Hur mår jag? Mår väl ändå ganska hyfsat även om de känns som att jag kanske har lite jobbigt tidigare denna graviditet än förra. Kramper i vaderna nu o då, lite ont i ligamenten, ont i skinkorna emellanåt, o har börjat få lite sammadragningar. Men det är absolut inte smärtsamma på så sätt ännu! Och det är ju inte hela tiden man har ont = ) Bus*n i magen buffar runt för fullt! Har nu gått uppp  3,5 kilo sedan jag blev gravid (vägde 70,5 innan) skyller på semestern eftersom man unnat sig så mkt sött o gott nu när man varit iväg! Längtar till den 25:e då det är dags för barnmorskebesök igen =) va ju ändå typ 16 veckor sen sist då.

magbild v 23 (22+0)









Kommentarer
Postat av: Nina

på kvällen så ligger ja bredvid honom. vi läser en en bok. sen släcker vi lampan. å sen somnar han. då smyger ja mig därifrån. både mannen och ja trodde att det skulle bli ett jäkla spring på honom. just för att han kan ta sig ur själv. men det har det inte varit.. nästan tvärtom..



plus att ja tror att madrassen och sånt har gjort stor skillnad.. känns mer som en säng..



men ja skulle testa. vad är det värsta som kan hända =) förr eller senare så kommer det gå bra. å han kanske blir som theo. gillar sängen en massa å somnar skönt i den :D

2010-08-07 @ 14:17:35
URL: http://deliciously.se/
Postat av: IDA

Hejsan!

Du fixade en design till mig för ganska längesedan och nu känner att min blogg behöver någonting nytt .. Blev verkligen super nöjd med den designen du gjorde åt mig förra gången så skulle bli jätte glad om du skulle vilja göra en ny design åt mig ? :) om du har tid och lust såklart. Mejla mig gärna om du kan :) Kram Ida.

2010-08-07 @ 20:31:07
URL: http://mylifeasidaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback