V 40 (39+1) -6 dagar kvar..


2010-12-04 @ 09:23:22
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 39+1 (i v40).
  • Bebisen väger c:a 3454 gram. *
  • Bebisen är c:a 51,1 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 97% av graviditeten.
  • Du har 6 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.
(från blimamma.se)

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

(från familjeliv.se)

egna anteckningar: värker som tusan i ena bröstet, hade flera krampattacker i ena benet inatt/i morses vilket inte hänt på ett tag. och emellanåt så trycker de på o ilar så dant så man inte vet hur man ska stå/gå/sitta.
NU får du ta o komma snart ;) vi längtar efter dig!!







Kommentarer
Postat av: Malin

Åhh de verkar va lite på g iaf:)

2010-12-04 @ 10:17:57
URL: http://malinjljung.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback