Snickers


2011-12-22 @ 12:00:28

Denna förmiddagen har jag och kidzen gjort lite godis. Eller ja, Elliott har stått på en stol bredvid och kollat på och Leila har gått runt och ätit på sina strumpor. Nu har iaf det ena stelnat så jag kunnat skära upp bitar av det hela..

mums- jag längtar tills man får smaka på detta imorn kväll när det är uppesittarkväll..inget förrän dess.. men vet nån annan som säkert kommer gå och nalla ;)

SNICKERS

1 dl socker

2 dl sirap

350 g jordnötssmör

2 tsk vaniljsocker

5 dl cornflakes

1 dl kokosflingor

250 gr smält choklad

1/2 dl olja

blanda ihop socker, sirap,jordnötssmör, vaniljsocker i en kastrull och värm upp allt på spisen. Värm så allt smälter ihop. Ta bort kastrullen från plattan och häll i cornflakesen (som ska vara krossade) och kokosflingorna. Blanda ordentligt.

Häll sedan i smeten i en form med bakplåtspapper och smeta ut. Eftersom smeten är ganska så tjock och formbar så spelar det ingen roll hur formen är.

Smält sedan chokladen i micro eller vattenbad, tillsätt oljan  så chokladen blir smidigare att arbeta med och blanda ordentligt. Häll sedan på chokladen över snickerssmeten, smeta ut så den täcker överallt och ställ kallt.

När allt kallnat skär i lagom små bitar (blir ganska mättande)

 







Kommentarer
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Ooo...**Mumms** & sååå fina ♥...

Jag tar en "smakbit" ;)

/Kram Kram

2011-12-22 @ 12:19:07
URL: http://frunsblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback