dinkellimpor- recept
2 limpor
10 dl dinkelsikt, ljus
25 g jäst
1 tsk socker (för jäsningen)
6 1/2 dl vatten (fingervarmt)
2 tsk salt
1/2 dl olja
2 dl kokta dinkelfrön (jag tog pumpafrön)
11 dl solrosfrön
1 Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1 dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
2 Rör ner salt, olivolja, dinkelkorn, solrosfrön och resten av vattnet. Knåda degen väl och låt jäsa 40 minuter. Häll degen i två smorda 1,5 liters brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
3 Grädda bröden längst ner i ugnen i 10 minuter i 250 °. Sänk värmen till 200 ° och grädda i ytterligare 20 minuter.
(Riktigt gott bröd som kommer från alltommat.se)


Trackback