Helstekt fläskytterfilé med ugnsrostad sötpotatis


2012-01-23 @ 20:09:50
Fick förfrågan om recept på maten jag åt till lunch idag..och på begäran så kommer det nu ;)

-1 st fläskytterfilé på ca 800 gram
-lite smör
-Santa Maria allround grillolja
-grillkrydda

-2 st medelstora sötpotatisar
-salt
-svartpeppar
-rapsolja

Putsa filéen och dela på den så det blir två långsmala fileér.Lägg i en påse och häll i grilloljan och gno runt så oljan hamnar överallt på köttet. Låt köttet stå i kylen i 2-3 timmar och dra sig.

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn fileérna runtom i en stekpanna med lite smör i på medelvärme krydda med lite grillkrydda om så önskas.
Lägg filéerna i en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Låt stå i ugnen i ca 25-30 minuter (ta ut och skär ett snitt i den tjockaste delen för att se att det är klart.)

Medan köttet står i ugnen- passa på att skala sötpotatisen och skiva den i klyftor. lägg det på en långpanna och krydda med salt och peppar samt droppa över lite olja. Använd händerna för att blanda så kryddorna och oljan kommer överallt.

Ta ur köttet ur ugnen när det är färdigt och vira in i folie så det får vila. Höj temperaturen till 200 grader och ställ in sötpotatisen. låt stå inne i ugnen ca 15 minuter. Vänd på sötpotatisen 1-2 gånger under tiden. Skär köttet i skivor.

Servera med sallad på förslagsvis sallad, gurka, paprika, rödlök, morötter. och ev en klick lätt creme fraiche.

Lycka till!



image description







Kommentarer
Postat av: Sandra

Åh tack så mkt, vad snällt.

Det ska testas!

2012-01-23 @ 22:42:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback