en funderare.


2008-08-31 @ 18:40:16
nu när man är gravid så har iaf jag svårt för att komma ihåg saker o ting. Just datum på möten, födelsedagar o så vidare. Har skaffat mig en liten dagboksalmanacka. MEn tycker nästan att den är för liten. Vill gärna kunna skriva in lite detaljer för varje dag. Typ om det hänt något speciellt me bebisen, skriva in resultaten efter varje besök hos bm vikt värden o så vidare. Sedan är det bra o ha almanackan när bebisen kommit med ju. För då e de ständiga besök hos distriktssköterskan istället.

så funderar faktiskt på att beställa en personlig almancka från företaget http://personligalmanacka.paulanders.com/

skulle gärna vilja ha denna bruna. Fast i mitt namn såklart :)





haha.


2008-08-31 @ 14:33:06
usch..har suttit alldeles för länge me min blogg idag med. Men det är sååå kul faktiskt! men lyckas inte få bort de prickiga ramarna runt bilderna. Surt värre. inte snyggt!!

Snart ska vi iväg på kalas..ska bli kul.

vad gör ni idag?





såå..


2008-08-30 @ 23:50:18
usch.. man blir rätt lätt beroende av att göra iordning bloggen när man väl kommit på hur man ska göra med hjälp av alla guider. Har hållt på i många timmar o fick helt plötsligt se att klockan nästan är tolv. Tror det är läggdags nu., tiden går fort när man har roligt visst. får fortsätta putsa imorn

godnatt





BLOGGDESIGN HJÄLP TACK!


2008-08-30 @ 16:50:33

Huh.blir tokig på min bloggdesign nu. Snälla snälla..kan någon rar människa ta sig an den?


hoppas,hoppas.hoppas








till barnkammaren.


2008-08-30 @ 16:31:20
När vi va på ikea senast köpte jag en ram, ribba som den nedanför fast vit istället. Däri hade jag tänkt sätta kort, i mitten ska det vara en bild från ultraljudet, på vänster sida bebisens händer, och på högersidan bebisens fötter. Allt i svartvitt. Så med andra ord så kommer inte ramprojektet vara klart förrän bebben kommit :)  Vanliga kort och ultraljudsbilden får inte plats, de har lite för liten storlek. Men som tur är har man scanner och en bra skrivare som skriver ut bra bilder. Sen får man nog myssla lite i photoshop med. Längtar!





en ensam kväll


2008-08-30 @ 16:22:43
de blir en ensam lördagskväll ikväll. Andreas är iväg på match o efter det ska det vara fest i parken för fotbollsföreningen han e med i. Hade chansen o gå men kände att de inte är så kul o sitta där trött, slö, halvsvullen om benen som man e om kvällarna, och nykter. Så är hemma istället. Som tur är så verkar det vara lite på tvn i kväll, såg att de gick några filmer så man har nog att göra ändå. OCh så blir det en färdigmat från dafgårds me. Lyxar nog till det med deras snitzel. HAHA vad roligt jag ska ha det!

Vad gör ni alla idag?

kram





26:e veckan idag..(25+0)


2008-08-30 @ 07:57:41
Din graviditet startade Lör 8 mar 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 22 mar 2008 (ägglossningen).
 Du har gått 175 fulla dagar av 280 (63%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar(v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 13 dec 2008
Du har 105 dagar kvar till förlossning. Du har 9047018 sekunder kvar till förlossning.





Dagens besök hos BM


2008-08-29 @ 15:21:42

Allt gick jättebra hos barnmorskan idag. Alla värden var jättebra, hjärtslagen låg på 152 och medan hon höll med apparaten så sparkade bebben ett par gånger till och med. Kändes magiskt att höra den lilles hjära slå.

Det som jag dock hakade upp mig på mest var att jag hade gått upp HELA 7 kilo..usch..inte bra!  Ni tycker säkert jag är dum i huvet som suckar åt det. Men de flesta andra gravida väger inte över sjuttio då de har gått upp sina kilon..det gör jag Redan nu och har en känsla av att det kommer braka loss ännu mer. Tänker inte säga exakt vad jag väger men det är en bit över sjuttio nu iaf!

Barnmorskan sa till mig att jag bara har fem kilo kvar att gå upp, man ska helst bara gå upp 12 kilo under hela graviditeten. Då kände jag mig ännu sämre. Man kan ju fasen inte göra nåt åt de..inte ska man sitta o hetsbanta o greja massor när man är gravid. Det är inte bra. Så går jag upp 20-25 kilo..fine. då får jag väl göra de. Får kämpa hårdare sen när bebben kommit istället ;) alla är ju faktiskt olika. En del går upp lite o en del mkt. Jag hoppas att jag är en av de som går upp mycket i början o sedan inte går upp mkt i slutet.

Fick två nya tider, den 24:e september (om fyra veckor), och den 15:e oktober (om sju veckor)






off i go


2008-08-29 @ 07:37:24


nu drar jag till barnmorskan





Fredag


2008-08-29 @ 07:06:38
sitter här o äter flingor med mjölk ska om en halvtimma ge mig iväg till barnmorskan. Sedan när jag kommit tillbaka blir det jobbi cirka fyra timmar, sedan är det helg igen :) Funderar på att baka något i eftermiddag. Bjöd in lite folk på fika imorn så något gott måste man väl ha o bjuda på.

nähä.. göra mig iordning lite kanske


håll tummarna för att allt ser bra ut!

puss





en hemsk historia ja fick höra häromdagen


2008-08-28 @ 19:36:21
va en mamma o hennes flicka på 6 månader som skulle åka till ullared. Bebisen låg i babyskyddet i kundvagnen. Mamman skulle bara gå och prova några kläder. När hon kom tillbaka till vagnen var bebisen borta. De gick till väktaren och sa till och de stängde igen alla ingångar och utgångar till bebisen hade blivit hittad. När de väl hittade bebisen så va det i ett provrum, håret var rakat och flickan hade blivit iklädd pojkkläder istället. Antagligen var det någon som planerade att kidnappa med sig barnet och trodde det skulle bli lättare o få med sig barnet om barnet fick annat utseende. och antagligen blev de skraja när det ropades ut i högtalarna att alla utgångar o ingångar va låsta.

Fy fan..snacka om scary. Ska aldrig ta med mig min knodd till ullared.OM det skulle bli så ändå så skulle jag ABSOLUT använda babybjörnselen. Att människor kan vara så hemska, det är för mig helt förvirrande. Trodde inte de fanns så många sjuka människor i detta avlånga land. Men det gör det visst. USCH!!





i väntan på storken


2008-08-28 @ 17:49:45

ja..medan man sitter hemma o ugglar, o bara väntar o längtar som mest kan man ju faktiskt fördriva tiden med o kolla på lite filmer som handlar just om graviditet och livet efter barnet är fött. Finns ju en rad sådana filmer

       
Nio månader, det blir aldrig som man tänkt sig, brudens far 2, på smällen, juno

hmm..kommer inte på så många flera. Men någon annan kanske har tips?






inte alltid lätt


2008-08-28 @ 17:34:43
kom nyss hem från min systers familj, har varit där o fikat. HAr gosat med william. Han är så gullig. Höll honom till o med ett tag. E så gulligt när de försöker prata o man inte fattar vad de säger. Men han börjar bli stor nu killen. Han är tre månader, och ganska tung med. MAn kan inte bära runt på honom för länge väger närmre sju kilo nu tror jag. Men magen e ett bra ställe o hålla honom mot nu när den står ut..haha.





något man väntat på länge.


2008-08-28 @ 15:41:59
fick se på aftonbladets hemsida att det ska komma ut en ny fast and furious film, med originalskådespelarna. Kommer bli ruggigt spännande tror jag som är tokig i den första filmen ( o de andra med för all del)

kolla in själv får du se

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/filmtrailers/article3196627.ab





TRE ÅR


2008-08-27 @ 19:36:07

idag har Andreas och jag varit förlovade i tre år. Känns som det var igår faktiskt. Vi förlovade oss på en mysig fransk restaurang, var jättemysigt. Ingen visste att vi skulle förlova oss, så gissa om alla vart förvånade dagen efter när vi var på fars födelsedagskalas. Mammas första chockade reaktion blev; nejmen va fan. Fast hon menade det på ett positivt sätt.
Sedan dess har allt bara rullat på. Vi fick flytta in i vårt underbara hus i början av året, vi har en liten bebis på väg. Kan de bli bättre?
Vi har inte gjort nåt speciellt idag för att fira. Eftersom vi bor i ett litet samhälle som gör att man måste åka minst 3 o en halv mil för o köpa något fint till varandra så har de inte blivit några paket. Andreas kom med iden att vi skulle åka till stan på fredag och så skulle jag få se ut något fint jag vill ha. Men jag sade blankt nej faktiskt. kan ni tänka er det?

Tycker det är bättre att vi sparar de pengarna o lägger på andra nödvändiga saker istället. Har ju en del bebisgrejer kvar o köpa o så.  Huvudsaken är att vi har varandra. Ingen sak i hela världen spelar mig någon roll så länge vi har varann.  Materiella saker har inte så stor vikt för mig längre :) tänker mer på att vår bebis ska ha allt som den behöver sen.


Har iaf suttit här i min ensamhet o tryckt ner lite glass med bananer och chokladsås för o fira lite. Andreas är och tränar fotboll o kommer inte hem än på någon timma. Får ta o laga någon god mat i helgen istället.



My baby and  I





matlagning---> TV ikväll


2008-08-27 @ 18:03:47

håller just nu på att steka biffar o koka potatis. Ska bli gott med lite mat. Har så ont i mina vader. HAr haft kramp nästan varje natt nu o antar att det är därför det gör ont i dom på dagarna. Va hemma hos mor förut. Hon hade bakat bullar..det var mumma för mig o bullen i magen vill ja lova :) Syster o brorsonen william va oxå där. Han är för söt..bara flinar så fort man pratar med honom. Han är hela tre månader nu pojken :)

Ikväll blir det förlossningskliniken följt av riskförlossningar på tv4 fakta med start klockan åtta. Något jag följer varje onsdag. Spännande värre.

ha en bra kväll






havandeskapspenning?


2008-08-27 @ 15:03:05

skickade in mina papper om havandeskapspenning för två veckor sedan. Någon som vet hur lång handläggningstiden är ungefär?hur lång tid har det tagit för er? hoppas att man får't beviljat innnan datumet man ansökt om att gå hem från jobbet.

Usch..sedan det där med föräldrapenning och allt, det är en enda stor djungel. FAttar ju lixom noll. Känner sig rätt ensam därute alla verkar tycka man är trög som inte fattar. Men det är inte så lätt när man inte har något barn innan o så.






tisdag.


2008-08-26 @ 16:20:35
108 dagar kvar ( beräknaren jag har här verkar itne stämma) tills vi får se vår efterlängtade bebis. Mamma o pappa längtar efter dig som galningar!






världens mongomage.


2008-08-25 @ 18:58:03
japp..har precis utnämt mig själv till att ha världens mongomage. Magen har börjat bulla ihop sig. Men det ser ut som den är delad i två delar bara för att naveln tar så står plats sett från sidan. SEr helt fuuult ut

.   

stora naveln.. o ser ni vad jag menar eller??

Bilder från v 25 (v 24+2)



man blir bara fetare o fetare, byxorna jag har på mig är sådana där mammabyxor med liten mudd. Hatar dom, de bara krullar ner sig nedanför magen.





fint väder ute


2008-08-25 @ 18:36:06

åå..sådan underbart fin dag det har varit idag. Fint väder o massa sool. Har hållt på att putsa våra fönster i köket o ta bort de gamla persiennerna där med då de är kaputt! Ska ersättas med ikeas träpersienner i vitt. Det kommer bli kalasfint tror jag :) Har varit jobbigt o jobba idag. Vaknade i morse med världens värk i axlarna, dessutom har jag haft ont i ena lår/bakhalvan idag, så fort man har stått för länge på ett visst sätt eller går på ett visst sätt så hugger det till! jobbigt värre. Men men.. sådant e livet. Förhoppningsvis blir det ju en bättre dag imorn :) Nähä..ska väl ta o gå ut till Andreas lite. Han håller på å gör underarbete för murstenarna vi ska lägga under vårat nya staket.

Sen ska jag nog ta o äta lite med. Är hungrig. Lasagne får det bli :)

Imorn skulle det regna. så tror jag ska ta o börja riva lite tapeter i tvättstugan faktiskt, fast de blir ju inte förrän på eftermiddagen efter jobbet i så fall.

Vad har du gjort idag då?






Vill du göra om i min blogg.


2008-08-23 @ 17:42:38
haha..nu är jag igång igen o efterlyser hjälp med o göra om bloggen igen. Har hänt en del sedan den gjordes om senast.  Är inte duktig på't själv direkt om man säger så. Skulle bli en enda sörja ju.





dopklädsel`?


2008-08-23 @ 17:39:47
ska på  dop imorn klockan tio i värmland. Så vi måste ge oss iväg vid fem imorn bitti om vi ska hinna dit. Undrar dock vad man ska ha på sig. Just nu lutar det åt en långskjorta jag har.

MEn ska man ha med sidenband eller utan? någon som kan säga de`?



Med band


utan band

ska ju självklart ha leggins eller tights på mig oxå :)





60 %


2008-08-23 @ 12:13:53

ja ni..nu har man klarat av 60% av graviditeten och går in på den 25:e veckan. Denna veckan som kommer blir det barnmorskebesök. Men det är fortfarande låångt kvar tycker jag!

      Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008

  •  Du är gravid i vecka 24+0 (läs mer).
  •  Du har klarat av 60% av graviditeten.
  •  Du har 111 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008


  • Håret på  bebisens huvud fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

    Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

    HAha..känner verkligen igen de där med blåsan. Denna arbetsveckan har man inte gjort annat än o va kissnödig ju. vårat lilla mirakel gör sig konstant till känna med :)








    Barnkammaren


    2008-08-23 @ 08:15:11

    eftersom vi gjorde iordning varenda rum när vi flyttade in i huset i början av detta år så tänker vi inte göra något vid det rummet vi tänkt ha till bebisen. Det är nytt golv, nya tapeter, nymålat tak med mera. Det vi gjort nu är att vi har tagit bort alla träningsredskap o grejer som står därinne o burit upp de på vinden .Så nu är det tomt där i väntan på bebisprylar. Själva tanken är att allting ska gå i vitt i rummet. EFtersom det är en färg som passar både pojke och flicka. Sen när bebisen kommit kan man piffa till det med lite färgklickar i form av prydnadssaker, leksaker, gardiner med mera. men möblerna ska ändå gå i vitt.

     

    Detta har vi funderat på att ha i rummet.



    Allt är från ikea. Blir eventuellt den spjälsängen. Får se om vi hittar någon någon annanstans först. hyllan ska vi ha så den ligger ner i stället.






    gäääsp


    2008-08-22 @ 21:59:55
    nu är emelie trött. Varit en jobbig första arbetsvecka med lite sömn. Så nu får man väl ta o säga godnatt till världen. hoppas på en piggare afton imorn.

    godnatt

    pyss





    fy skäms på mej


    2008-08-22 @ 17:27:18

    Jag är inte riktigt klok anser jag. Äter så mkt onyttigt. MAn ska ju äta hälsosamt eller ja mkt grönsaker o inte massa godis. Men istället har jag ätit godis när jag känt mig sugen vilket blir för många dagar i veckan. Man ska ju äta på helgerna bara. men det är svårt o stå emot när man väl blir sugen ju. O grönsaker har jag aldrig ätit speciellt mkt av.


    Usch känner mig som den enda gravida onyttiga människan. Blir nästan lite skraj för att man ska få grav diabetes. De vill ja ju inte ha.






    Snart helg. Namn


    2008-08-21 @ 18:43:24
    Ja, då va en till arbetsdag avklarad. Känns vääldigt skönt! i eftermiddag har jag inte gjort nåt speciellt. Var hos mor en sväng o fikade. Sötaste ellen hade bakat kladdkaka. Det var mumsigt.

    Har en hel drös med namnförslag till bebben nu. Tycker allt är fint ju :) svårt o bestämma.

    Flicka:  Lucia (om det blir luciadan som det är sagt), molly, Freja, Filippa, Isabel, Leia, Ava, Vilda, Gabriella, Gabrielle, Alicia, Naemi, Alma, Nicole, Tilde, Tilda

    Pojke: Vincent, Maximiliam, Milton, Dante, Fred, Theo, Alvin, Alvar, Esias, Frej, Alve, Tristan, Ian, Vilgot, Algot

    jaa, men nu är det ju så att min sambo är väldigt envis med då. HAn ska alltid tycka tvärtemot vad man själv tycker. Men ska nog lyckas övertala honom till att gilla några av namnen i alla fall, haha! usch..det ser förjälvligt ut här hemma. Funderar på att städa lite. Eller om jag ska ta det imorn istället o lägga mig lite skapligt ikväll.

    Jaja..sådant som märks ju.

    Vad har du gjort idag?

    Puss puss





    kunde inte låta bli..


    2008-08-20 @ 21:11:31

    idag har jag varit inne och beställt dessa två från laredoute. Var tvungen. Har sneglat på bodyn och sparkdräkten varje dag nu i en vecka. OCh nu slog man till :)


    Just nu får man dessutom 30% på hela beställningen hos la redoute. Så det passade lägligt.

    nähä..kolla lite på riskförlossningar o sen sova kanske? iaf ligga i sängen o se om bebben vill sparka lite *mys de*






    Sänkt pris igen


    2008-08-20 @ 19:47:43
    nu har vi sänkt priset på bilen på blocket. hoppas någon nappar o vill köpa'n snart. Vi har nog helt enkelt begärt för mkt för den från början. Efter att vi kollat runt lite på vad andra begär för samma bil som gått nästan lika mkt så blev det en sänkning av priset.

    http://www.blocket.se/vi/17486689.htm?ca=14_s&last=1





    en t-shirt jag skulle vilja ha


    2008-08-20 @ 19:45:30

    är denna från ellos med tryck i glitter som de står miracle of love på. Lovely enligt mig. Skulle inte tacka nej till en långärmad t-shirt med BEBIS trycket på heller.






    glöm inte o kolla på tv4 fakta ikväll


    2008-08-20 @ 19:40:26
    klockan åtta börjar förlossningskliniken, och efter det programmet visas de riskförlossningar. Tycker det är riktigt spännande o kolla på de serierna faktiskt!





    skötbord


    2008-08-19 @ 20:51:19

    Vi håller på att letar runt efter skötbord fortfarande. Någon som har tips på ett smidigt skötbord som inte tar alldeles för mkt plats? det är en djungel med alla bebissaker verkar de som. jättesvårt ju






    en liten återblick i bilder


    2008-08-19 @ 17:03:42
     

    magen v 15+0                   v 17+6 (magen ser större ut v 15 men den bilden är tagen på kvällen så den e mer svullen)

     
                                    V 20+4

     
                                   V 21+4

     
                                 v 23+3

    jaa..den har vuxit en hel del. De flesta på jobbet som jag inte sett på fyra veckor tyckte igår att ´de hade hänt en hel del på de fyra veckorna man hade semester.





    v 23+2


    2008-08-18 @ 14:59:32
    jobbat idag.. gick ganska bra. Men va suurt o drygt ändå. med tanke på att man bara sovit högst ett par timmar inatt så gick de an! usch..tror bebben trycker på, för har varit konstant kissnödig hela dagen! vart sjuttsiken kommer allt man kissar ut ifrån för har inte direkt druckit mkt idag ju.



    usch ja ni.. stor mage eller vad? asbigbouta ju. kommer vara stor som ja vet inte vad innan gullebebben kommer ju :(

    Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

    •  Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2008
    •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
    •  Du är gravid i vecka 23+2 (läs mer).
    •  Du har klarat av 58% av graviditeten.
    •  Du har 116 dagar till förlossningen.
    •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
    •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
    •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008





    uppe i ottan


    2008-08-18 @ 05:19:19
    japps.. efter fyra veckors semster är de dags att gå upp i ottan igen för att jobba. Känns vemodigt men det får väl gå.





    åå


    2008-08-17 @ 08:44:06
    detta förbaskade väder att vakna upp till.. MULET MULET O MULET. hoppades på att denna dagen oxå kunde bli LITE solig iaf. Idag ska vi gräva o lägga underarbete för lite mursten som vi ska ha runt vårat nya staket som vi kommer sätta upp efter. Sedan i eftermiddag blir de lite kalas med då sis pojkvän joakim fyller år. Trevligt trevligt :)

    Vad ska ni göra idag?

    puss puss





    gårdagens shopping


    2008-08-16 @ 21:10:12

    Gud vad man shoppade o kollade runt igår egentligen. Det mesta har vi väl bestämt nu på ett ungefär. Just vad vi ska köpa till barnkammaren o så vidare. Är fortfarande svårt att bestämma skötbord då det inte får plats vad som helst i badrummet.  Igår inhandlades det även doppresent. Vad de blev avslöjas inte än!

    Vi beslutade oss för vilken vagn vi skulle ha igår med o babyskydd så vi lade in beställning på det. Fick bli dessa :


    Blev till slut emmaljunga city cross pro java till liggdelen. Färgen är svart o beige. Sittdelen fick bli helsvart!
    (bilder från g-knapp)

    babyskyddet blev akta graco geoffrey i brunt och lime. Gillar den bruna färgen o limen va lite snygg me. I min mening kan den användas till både flicka/ pojke, eller`?

    Blev även en bh,mammatrosor, en mamma t-shirt, en mammatröja, handdukshängare, en vit tavelram och lite annat småkrafs.

    Usch..vad jag är trött nu. Har hållt på att tömma de sista ur poolen idag o rengjort den o lagt in den.. de tog banne mig hela dagen nästan. Känns sorgligt ändå..att man inte kan få bada mer

    Vad har du gjort idag?

    puss puss






    så va semestern slut


    2008-08-16 @ 20:54:45
    på måndag börjar man jobba igen. känns vemodigt o veta att sommarn är slut, o att hösten är här. Men som tur är har man lite stopp längs vägen. Helgen som kommer, på söndagen rättare sagt ska vi åka till värmland o gå på andreas brorsons dop, veckan därpå på fredagenär det äntligen dags för 25 veckorskontrollen hos barnmorskan..längtar! på lördagen eller söndagen ska vi nog fira att far min fyllt o förresten så har vi varit förlovade i 3 år den 27:e med Helgen därefter döps min brorson william på lördagen. Så resten av denna månaden kommer bara flyga förbi :)

    men ändå.. är såå surt att semestern är slut o man måste gå o jobba igen :(





    Vi blir inte av med våran v50


    2008-08-15 @ 18:34:05
    nu har bilen legat ute på blocket en tid o vi har till o med sänkt priset lite. Men ingen har ens visat intresse. Känns surt eftersom det bara är kampanj på den bilen vi vill köpa till sista augusti o innan dess måste vi ha sålt den.

    Håll tummarna ifall ett mirakel skulle ske ;)





    snart är de helg igen.


    2008-08-14 @ 19:18:09
    Idag har varit en riktig sådan där fixar dag. Har plockat lite här hemma, börjat städa lite o så har jag bakat bullar. De sistnämda är farligt vill jag lova. Många bullar i magen nu istället för en (HAHAHA).

    Varit hos lilla william med..mosters lilla gullis. Hjälpte mor att va barnvakt till honom en liten stund! han är såå söt. Men vad de växer fort egentligen.

    Är så mysigt på mornarna när man vaknar. Bebben är igång o kickar för fullt därinne. Är bara o lägga handen på magen o känna. Åå..sådan kärlek innnan H*n ens kommit ju :)
    Är lite seg just nu känner jag. Har läst den nyaste Vi föräldrar gravid o efter de blev det  veckans nu. Vi föräldrar var riktigt bra eftersom det stod tips på inköp inför bebis ankomst. Så nu får jag visst fylla på lite i min egna lista. Sådant man inte ens tänkt på.

    Imorn ska vi åka till 1klass i jönköping o beställa barnvagn och babyskydd. Efter det blir det nog a6 en sväng. Måste köpa ny bh då mina på något lustigt sätt blivit för små, ska köpa lite grojs på ikea med tror jag och eventuellt några tunikor åt mej. Har inte så mkt att välja bland o ha på mig längre, måste även köpa stödstrumpor då man börjar jobba på måndag igen. Står mest hela dagen så går åt att ha sådana på sig så man slipper de värsta kramperna på kvällen o svullnad i benen.

    Usch..det går åt mkt pengar nu känns de som. Men  men. sånt är livet. Tänker inte snåla o köpa massa begagnade bebissaker. Är bättre o köpa nytt och fräscht så man vet vart de kommer ifrån o att ingen använt de innan. Då kan man förhoppningsvis använda prylarna OM man får fler barn i framtiden.

    Jag längtar tills imorn. Ska bli roligt o komma iväg lite :)

    vad händer hos er?

    puss puss





    någon som vill hjälpa mig o göra om bloggen?


    2008-08-13 @ 13:12:15
    tycker det är dags för lite höststädning nu..





    en allmänt långtråkig kväll


    2008-08-12 @ 18:59:39

    ja idag har allt känts så tråkigt på något sätt. Vi har varit iväg till city gross en liten sväng iofs. Men nu ikväll känns allt bara tråkigt. Det ösregnar ute, finns inge o ha på tvn. VAd ska man göra?

    är som sagt sugen på att börja riva lite i tvättstugan men börjar jag nu så kommer det stå rörigt o dant jättelänge. Vill rensa mellanrummet som ska bli barnkammare. MEn det står massa tunga träningsredskap därinne som jag inte ska röra.

    nää..fy. Allt är trist.! Man kan lika gärna gå och lägga sig!

    hoppas alla andra har de bättre






    Måndag igen..


    2008-08-11 @ 19:50:27
    sista semesterveckan har börjat i en rask fart. Idag har vi varit på vätterhästen och ätit snitzel me mina systrar, william, mamma o farmor. På eftermiddagen fikade vi. Idag har jag även fyllt i papprena om havandeskapspenning och lagt dom på låddan. SÅ om allt går som man vill så får man ansökan beviljad och går de som de ska så jobbar jag cirka åtta veckor efter semestern, sen blir de o va hemma o förbereda sig. Känns rätt avlägset än så länge. Men ändå. Fick idag reda på att lindex ska sluta sälja mammakläder nu. Det känns rätt trist ändå. Finns inte så stort utbud av mammakläder längre. Det enda stället som säljer kommer väl o vara hennes och mauritz.  Men man får väl köpa kläder som är några storlekar större istället  då.

    Jag är sugen på att börja riva bort lite i tvättstugan som vi måste göra iordning snart. Men jag väntar nog lite.

    Ibland går dagarna så fort..o ibland går de så långsamt så man bara går o längtar o väntar hela tiden. Ikväll nu när jag sitter här ensam hemma o inte har något o göra så känner jag att jag längtar enormt mkt.

    Någon som har några bra tips på doppresent till pojkar förresten? har nämligen två dop att gå på i slutet av augusti och i början av september.

    puss puss





    kan ju inte vara bra eller?


    2008-08-10 @ 21:10:12
    har inte tänkt på de förrän nu. Har sedan innnan jag blev gravid druckit cola zero, och har inte förrän nu kommit o tänka på att det kanske inte är bra för barnet att jag dricker det? någon som vet? Ska iaf hur som helst sluta dricka de på direkten tror jag. lika bra

    Åt pizzza förut.. var inte gott..tyckte de va ganska bläää faktiskt. Nästa gång får de bli en sallad eller nåt istället.

    Sett på en jättebra film "27 dresses" var nästan så man grät lite emellanåt.

    nähä..se lite på tv o sen sova tror jag.

    puss puss





    Volvo v50 till salu


    2008-08-10 @ 18:33:16

    nu har vi lagt ut vår bil som är till salu HÄR på blocket om någon är intresserad :)



    nähä..nu blir de snart pizza o film i det grådaskiga vädret.


    puss puss






    Vilken färg`?


    2008-08-10 @ 14:23:19
    På fredag ska vi beställa en emmaljunga citycross duo. Vi har några olika färgalternativ bestämda för oss, men sen vilken färg av dom de blir vet vi inte än. Det är jättesvårt att bestämma. Eftersom vi inte vet om det blir en pojke eller flicka heller så känns de lite extra svårt. Sedan behöver man ju inte ha samma färg på city liggkorgen som på sittdelen.

    Vad tycker ni?



    black                                     platina                               titan



    java                                                 lime

    tycker att limefärgen är rätt snygg..men passar de om de blir en flicka? och då kanske man inte ska ha samma färg på sittdelen eftersom man nog kommer använda sittdelen längre än liggdelen o kanske då kommer tröttna på färgen.


    ha en bra eftermiddag

    pusspuss





    skötbord


    2008-08-10 @ 12:58:02

    När vi varit iväg o besökt alla barnbutiker med vagnar o så vidare har vi även slängt en bläng på skötbord. Vi vill ha ett skötbord så vi kan byta i badrummet. Vi har hittat flera vi fastnat för med hjul på. Men sedan när vi mätit efter så har vi kommit på det faktum att vi inte får plats. Så nu har vi sett ett väggskötbord på nätet som kanske skulle kunna passa. Det dumma är att inte inte på varken brios eller webbutikernas hemsida står vad  djupet är när skötbordet är utfällt.

    men så här ser det ut iaf:

    Brio wall white heter det.






    125 dagar kvar :)


    2008-08-09 @ 10:35:51

     Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 350 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

  •  Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2008
  •  Du är gravid i vecka 22+0 (läs mer).
  •  Du har klarat av 55% av graviditeten.
  •  Du har 125 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2008 till 06-Jun-2008
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2008 till 04-Sep-2008
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2008 till 13-Dec-2008


  • haha..undrar om de blir en stjärngosse eller en lucia måntro?






    Shopping


    2008-08-08 @ 15:51:09
    yes, vilken tur jag hade idag. Där på hm på ikanohuset, på mammaavdelningen hängde den. Den ultimata grav mysdressen som inte fanns kvar på hemsidan. Så slog till och köpte den. Var ingen ide att tveka

    nu är jag inte irriterad längre :)

    vi har eventuellt hittat bil oxå om vi bestämmer oss..hihi

    händer idag då?

    puss puss





    sååå irriterad!


    2008-08-07 @ 18:29:46

    Vad störd jag är nu. Såg för ett par veckor sedan en mamma hood och ett par mysbyxor i hm katalogen. fick för mig att jag skulle beställa nyss. Men neej..då finns de inga hoodar kvar. Och jag som verkligen bara kände att man kan behöva nåt o gå runt o mysa i hemma nu i höst och i vinter. Tydligen så är det så många som är gravida just nu eftersom det sålt slut så fort på hm mama. Har letat runt som en galning efter mysdress för gravida på nätet och har till och med övervägt att köpa vanlig mysdress. Men är rädd för att om jag köper en vanlig mysdress så blir den för liten alldeles för fort! snacka om otur!

    imorn ska vi åka till linköping en sväng. Ska kolla på bilar ...vi skulle såå gärna vilja köpa en volvo v70 i nya karossen men men..får se om vi hittar nåt som inte kostar allldeles för  mkt. Sen ska vi till babyproffsen en sväng o glo på barnvagnar och bilstolar igen, o ett besök på ikea. Funderar även på att springa in till hm o se om de råkar ha någon mysdress över där.Hoppet är det sista som överger människan.

    Vad ska ni göra imorn?

    Nu ska jag se om min potatisgratäng som står i ugnen börjar bli klar snart. Mums så gott de ska bli :)

    puss puss






    v 21+4..sååå trött i fötterna o benen.


    2008-08-06 @ 20:21:33
    Huh.. va ont man har idag då. I måndags var det ju jättetrist väder ute så vi bestämde oss för att åka till jönköping och kolla lite i affärerna. På hemvägen stannade vi på ett ställe där de säljer barnvagnar och massa andra bebissaker. Vi är ute efter en emmaljunga city cross modell 09. Försäljaren sa att leveranstiden var 10-12 veckor. Så nästa fredag åker vi nog dit och beställer en vagn och eventuellt en bilbarnstol. Funderar faktiskt på att beställa ett emmaljunga babyskydd med bas så det är lättare att sätta dit stolen när man har bråttom.

    Igår va vi i Ullared en sväng o shoppade. Blev liite bebiskläder bland annat ett startset för nyfödd bebis, en liten filt, en overall så bebis inte fryser sen i vinter när h*n ska hem, spjälskydd till säng, påslakan till barnvagn. Sedan köpte jag såklart en del mammakläder eftersom jag knappt inte kan ha några av mina vanliga kläder längre. Har börjat bli sååå fet. Första gången jag varit så fet. Men det är ju för rätt ändamål, hade jag ätit mig till de hade jag gjort nåt för längesen vill jag lova!

    Idag har vi varit  i Skänninge på marknad. Var rätt skönt väder att gå i o var rätt mkt folk. Men vi gick över nästan allt iaf. och imorn ska vi dit igen o  hälsa på magnus o louise o oskar en sväng :)

    SÅ har varit ute o gått bland folk tre dagar i rad nu så man e rätt mör i benen. Inge o undra på att man fått kramp i vaderna varje natt.

    Nähä..ska lägga mig på soffan o känna om h*n därinne vill sparka lite..är sååå mysigt ju! tänkte kolla på förlossningskliniken och riskförlossningar samtidigt!

    avslutar med ett par tjockisbilder.



    ha en trevlig kväll!

    förresten, någon som har bra tips på vart man kan köpa babypåslakan billigt på nätet?

    puss puss





    blivande mamma behöver råd


    2008-08-03 @ 20:41:26
    ja..det är exakt vad jag behöver. Vi är igång och letar efter babyskydd och barnvagn. Vi har nu nästintill bestämt oss för emmaljunga city cross duokombi 2009, undrar dock hur lång leverans tid det är eller de modellerna kanske inte kommit ut än? någon som vet?

    och sedan babyskydd, vi vill gärna ha något med bas som man kan sätta fast stolen i. Vilket är bäst? brio, emmaljunga, teutonia, bugaboo??

    It's a djungle out there





    lagom trött


    2008-08-01 @ 22:19:33
    jupp..ikväll e man lagom trött o inte sådär supertrött som jag varit de senaste dagarna, detta tror jag iofs beror på att jag sov en liten stund i eftermiddags. Ikväll har svärmor o svärfar varit här och ätit. Vi bjöd på grillade kotletter, klyftpotatis, bearnaisesås med flera tillbehör.
    Med på bordet fanns såklart även findus ärtor på burk, som jag älskar. Skulle lätt kunna äta varje dag :)  sedan till efterrätt bjöds de marängsvisch..det var inte fel det heller :)

    Imorn ska vi på kusinträff, ska bli kul o se vad alla gör nuförtiden.


    ha de gott allihopa.

    puss puss