trotsig busunge.


2010-08-08 @ 10:23:56
MAn kan inte säga annat än att Elliott hamnat i en riktig trotsperiod just nu. Han vet precis hur han ska göra för att hans föräldrar ska bli irriterade på honom.
Han kan ju äta yoghurt hur bra som helst med sked. Men nä då, imorse gjorde han allt han kunde för att egga min korta stubin ( huvudvärk o dålig sömn kan ge en kort stubin ibland ju) Först satt han o hällde ut massa yoghurt i sitt knä me skeden, sen när han hade ätit ett par tuggor av mackan så "plockade" han undan tallriken, mackan o muggen som han haft på matstolsbordet o ställde de på bordet, o därefter ställde han sig upp i matstolen o ville komma upp. JAg sa bestämt till honom att han skulle sitta ner o äta lite till eftersom han knappt ätit nåt alls. De bara lös i hans ögon, o jag bara väntade på nästa "sattyg ;P" va gör busen då då? jo han slänger mackan i golvet. Då blev jag irriterad, och gav upp o satte honom i hans säng en stund.
Har börjat o göra de såfort han gör nåt dumt han inte får göra så han ska lära sig när han gör fel, för de går inte att få honom o lyssna bara genom o säga ifrån.
Sen när han fick komma upp igen så fick han sin macka när han satt i soffan o kikade på tv istället, han brukar få göra så ibland OM han ätit riktigt dåligt.
Vet ni va han har gjort då när jag bara vänt mig om i nån minut? suttit o dragit isär hela mackan i småbitar så de låg macka i hela soffan! smör överallt..o så sitter han där o småflinar me! Då blir man lite ledsen i ögat faktiskt.

Tro nu inte att jag älskar min son mindre för att han är busig o trotsig, jag älskar ju honom mer o mer för var dag som går trots det =), han är vårt allt- vi älskar honom lika mkt oavsett hur han är!

O sen inte nog me de, den senaste månaden har han ätit såå dåligt tycker vi. Förut har vi ju alltid fått i han macka på morgonen o han har ätit upp all yoghurt. Nu är de ett par tuggor som gäller o några skedar yoghurt bara. Sen till lunch så är de bara några skedar med mat me =(  Emellan målen, och en liten stund efter han har äitit om han ätit dåligt försöker vi att få i honom smörgåsrån me ost, banan, äpple o sånt..men de är inte alltid de går heller!

Men men..de är väl som me oss vuxna, de små liven får väl sina perioder me.. Vissa perioder äter de mer än andra..men de är trist när han inte ska äta. För de märks ju på hans humör, o han behöver ju verkligen äta.




Nähä..nu är de busande som gäller ;)






Kommentarer
Postat av: Maria

Hihi, jag känner igen det där. Rasmus är oxå inne i nån trotsperiod nu. Matstunderna är inte alls roliga för tillfället... testar en mest hela tiden tycker jag. Så det gäller verkligen o ha tålamod. Men jag håller med dig, kärleken till de små busungarna växer för varje dag :) Hoppas allt är bra med er o att det går bra med lilla magen! Kram Maria

2010-08-08 @ 13:18:40
Postat av: Amanda & Oscar

Jo det är ju mycket testande av det mesta i den här åldern. Men de är ju för små för att förstå konsekvenserna av att t ex hälla ut all yogurt på golvet = att det blir jobbigt för mamma att städa. Blir det för kladdigt så tar jag ifrån Oscar det kladdiga och ger honom något som inte sullar så mycket istället. Och äter han i soffan så får man räkna med kladd :)

2010-08-08 @ 13:33:43
URL: http://glantan.blogg.se/
Postat av: IDA

Okej tack ändå. Detsamma, kram.

2010-08-08 @ 15:22:14
URL: http://mylifeasidaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback