Borta bra men hemma bäst!


2010-07-31 @ 21:03:22
Godkväll allihopa,

Nu är vi på hemmaplan igen. Kom hem runt 16-snåret på eftermiddagen. HAr haft de jättetrevligt o skoj på Öland, men det är ju alltid skönast hemma. Sen har ju inte vädret varit på vår sida så mkt heller iofs.
Det spöregnade o va ju som sagt storm på lördagen när vi kom, på söndagen regnade de o va grått o trist. På måndagen va de uppehåll o på eftermiddagen vart de soligt o fint- de vart kanonväder dagen efter me så då kunde Elliott o hans kusin äntligen bada i havet. O så de älskade det, de var i hur länge som helst o busade o donade..var såå kul o se dom! Själv badade jag aldrig i havet eftersom de va svinkallt ute på de lite "djupare" där barnen var var de ju supergrunt o därmed mkt varmare- så jag stod där på de allra grundaste o kikade på när de små badade =)
På vädret visade de att de skulle va kanonväder dagen efter igen med så vi bestämde oss för att vi skulle åka till ölands djurpark så att barnen fick besöka o bada på pirate island. Men på morgonen när vi vaknade upp va de ganska så kallt o mulet ute- vilket resulterade i att vi inte ville åka dit eftersom barnen skulle frysa ju! Så vi tog en sväng till Färjestaden istället o gick runt o kikade.  På torsdagen va de lika trist väder med- så vi tog en tripp över till kalmar o åt på ikea o kikade runt lite i köpcentret. Igårkväll var vi faktiskt ute och ått grillbuffé på en restaurang vid havet..var supergott o jättemysigt!
Idag har vi som sagt mest suttit i en bil. Elliott somnade när vi kom till Kalmar o vaknade inte förrän Eksjö, då hade han sovit i över 2 timmar..och jättelugn o snäll har han varit i vaket tillstånd. Gått superbra o åka bil så långt med honom..duktig pojk äre <3

Ja så nu är vi hemma o fixar o donar lite. Tvättas gör de för fullt, för på Måndag ska vi bort igen. Då är det dags för Helsingforskryssning, elliott stannar hos sin farmor o farfar o A o jag beger oss iväg på den trippen själva. Måste erkänna att de känns lite trist att åka iväg snart igen nu när man precis varit borta..det är ju skönt o va hemma en liten stund, men de blir bra bara man kommit iväg tror jag =)

de va min rapport de,
ha en fortsatt trevlig kväll!
kramar





v 22 -nu är det en bebis som ligger därinne ;)


2010-07-31 @ 20:34:17
Lördag idag, vilket innebär byte av graviditetsvecka. Tycker tiden bara rusar iväg numera ju!! 132 dar kvar!!


  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 21+0 ( v 22).
  • Bebisen väger c:a 402 gram. *
  • Bebisen är c:a 25.4 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 53% av graviditeten.
  • Du har 132 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010


Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

o så en magbild i v22(v 21+1)

Hur mår jag då? har massa kramper i vaderna om nätterna o när jag sitter/står för länge. Halsbrännan dyker upp mer o mer. Har varit iväg på en veckas semester o ätit konstant känns de som. MEd andra ord kommer de va många kilos plus på en vecka när jag väger mig imorn =(  Bebisen bökar o stökar inne i magen för fullt..de märks tydligare o tydligare för varje dag nu o jag älskar't =)





godkväll i stugorna.


2010-07-26 @ 20:58:55
Hej på er alla i stugorna, Passar på att kika in här o skriva snabbt eftersom jag ändå va inne på försäkringskassans hemsida o kolla in lite grejer.

Vi är iväg på semester o det är så skönt =) Denna dagen har nog varit bäst hittills sedan vi kom hit till Öland i Lördags. När vi kom hit spöregnade det  hela lördagen o blåste typ storm..snacka om att man blev deppig! Igår regnade de o var grått o trist med så vi passade på att ta en utflykt till byxelkrok o kika lite grann.
IDag har solen ÄNTLIGEN visat sig o gjort oss så nöjda =) Tänk va lite sol kan göra mkt =) O imorn säger de att de ska va fint väder igen!

önskar er alla en fortsatt trevlig vecka så får vi se om jag kikar in nåt mer,
ha de gott.
kramar





är i kalmar de regnar massor och elliott s...


2010-07-24 @ 12:05:50

dsc00207 (MMS)

är i kalmar de regnar massor och elliott sover..snart åker vi på bron






v 21- vi är halvvägs =)


2010-07-24 @ 06:59:49
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 20+0 (v21)
  • Bebisen väger c:a 302 gram. *
  • Bebisen är c:a 22.4 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 50% av graviditeten.
  • Du har 139 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010
o vi är halvvägs..men de är lååångt kvar än ;)

Barnet:

Huvudet växer

Diametern på barnets huvud har växt med tre millimeter sedan förra veckan. Håret växer, och barnet har ögonfransar!

Tarmarna har utvecklats så att barnet kan ta upp näring från fostervattnet som det sväljer. Även om det i huvudsak är moderkakan som förser barnet med näring passerar nu lite genom tarmarna. Nu ska vi prata om tjocktarmen. Barnets första avföring samlas redan i tarmarna. Det kallas för barnbeck. Det är en grönaktigt svart till ljusbrun substans som ditt barn bajsar ut innan, under eller efter förlossningen.

Barnet har nu nästan halva den längd som det kommer att ha vid födseln, men det väger bara 10 % av födslovikten.

Mamman:

Du blir lite tjockare överallt

När du har nått den här veckan är midjan definitivt borta. Nu är det svårt att dölja att du är gravid. Du kanske märker att du går upp i vikt som mest under de veckor som kommer. Även om din kropp kräver mer mat är det bra om du undviker oemotståndliga onyttigheter: ta det lugnt med choklad, chips, kakor och glass.

Bröstkörtlarna har utvecklats stadigt allt sedan du blev gravid, och nu kan du märka att det läcker lite vätska från dina bröst. Det kan kännas märkligt.
Nu kan vader och fötter svullna upp, i synnerhet mot slutet av dagen. 75 procent av alla gravida kvinnor lider av svullna fingrar, vrister och fötter. Ett gott råd är att använda stödstrumpor. Jepp, precis som en gammal tant. Det hjälper dock, och kan göra att du slipper att få åderbråck.

 

hur mår jag då? förutom lite småkramp i vaderna till o från o lite trötthet så är de fortfarande finemangus.  Bebis har ju sparkat ett tag nu,men igårkväll var den verkligen i sitt esse..de va så mysigt o ligga där med en hand o känna =) de syns fortfarande int utanpå att de sparkas för fullt därinne..men jag känner't =)

 

o så blir de en magbild idag istället för på måndag.

 

v 21 (20+0)






Lite shopping


2010-07-23 @ 13:29:06
Vi hämtade upp svärmor o svärfar runt halv tio tiden, sedan tog vi oss en tur till mjölby. Och där köptes det badshorts till A och sedan dessa:
blev två stycken strandbadlakan med stjärnor från hemtex som hade rea. (2 stycken för under 100-lappen va inte farligt)

Har ett bra tag letat efter en långklänning att ha nu till sommaren. HAde sett att lindex sålde nån med breda ränder, men när jag provade den så va den för lång...jag trampade på den..o så vill man ju inte ha de. JAg hade turen att hitta en enfärgad- ribbstickad långklänning i kakigrönt från samma ställe o när jag provade den så kändes de som att den fick följa me hem- o de gjorde den med =)

Sedan åkte vi vidare mot mantorp o citygross för o shoppa. Svärfar tog hand om elliott medan svärmor o jag handlade. Tyckte de gick riktigt smidigt. Sen packade vi in oss i bilen o åkte hemåt. Vi var väl hemma runt halv ett. Så jag lade elliott i hans säng o där har han sovit sedan tio i ett nu. Liten kille var trött kille <3

Ska ta o packa o greja lite strax hade jag tänkt..stryka grejer på listan måste man ju komma ihåg o göra medan man packar me ;)

hörs senare,
kramar





Fredag o syskonvagn.


2010-07-23 @ 07:48:19
Godmorgon på er alla, äntligen FREDAG =)

NAtten har varit jättebra förutom några kissespring som valigt ;) Lilleman va jättetrött igårkväll o hade svårt o komma till ro. Såfort han hamnade i sin säng som illtjöt han o va jätteledsen =( somnade gjorde han inte förrän efter 20-tiden!
Idag ska vi åka till citygross en sväng. Bad A fråga sin mamma om hon kunde va barnvakt så jag kunde åka iväg o handla i lugn o ro utan att behöva va på helspänn hela tiden (elliott ställer sig upp i sitsen på kundvagnen mest hela tiden =/), men istället skulle hon visst följa med. Så de blir kanske inte så avslappnat för mig ändå eftersom hon ska handla med- men de får väl gå ;)

Sen får resten av dagen ägnas åt packning o planering tror jag bestämt. Massa grejer som ska med ju. Kan va skönt o ha allt packat o de mesta inställt i bilen inför morgondagen så de blir så smidigt som möjligt att bara åka iväg.

Hittade en jättefin prisvärd syskonvagn igår, en babytravel från 2009- för 3500. Då va de med liggdel, regnskydd, fotsack. Mailade säljaren o frågade om vi kanske kunde stanna o kika på den när vi nästan ändå åkte förbi på vägen till öland, o de va helt okej. Men sen hade de visst sålt den igår- så blev ingen deal där inte =( får hoppas att de dyker upp fler såna prisvärda erbjudanden sen när vi kommit hem =)


Önskar er alla en trevlig förmiddag,
kramar






är med o tävlar


2010-07-22 @ 21:20:08
Jag tävlar om en brun Willvin Magnificent Leatherette till ett värde av 1095 kr hos Evelina. var med o tävla här du oxå!





segt.


2010-07-22 @ 21:03:26
Efter en dag fylld med storstädande av huset, byte o upphängning av tvätt i tvättmaskinen i ett, och städning av bilen så känner jag mig jätteseg!

Tänkte lägga mig på soffan o se om de va nåt o ha på tv, men de va typ dött. Så jag ska nu hoppa in i duschen o sen gå o lägga mig faktistk.

Vi får höras imorn igen,
Godnatt
kramar





Torsdag.


2010-07-22 @ 12:00:22
Sitter här o väntar på att Elliott ska somna. Han är verkligen supertrött- men har svårt att komma till ro eftersom nästan alla grannar här runtomkring just nu verkar spika =/ 
Vi va ju iväg till vadstena igår. Blev bjudna på grillat hos min morbror o hans sambo inne i stan- det var jättegott o mysigt. Sedan gick vi ner och kollade på nostalgin en stund. VA massa motorcyklar, gamla bilar, nyare häftiga bilar o sånt..riktigt skoj o se. Sen blev de lite glass oxå = )
Vi va hemma här i bynn runt tio snåret o elliott kom i säng strax efter tiosnåret, gav till och med sin mamma sovmorgon till klockan 7 i morse, de va inte illa de =)

Tog en liten tripp fram till byn förut, behövde köpa lite mjölk o sånt! sen stannade vi hos elliotts mormor o fikade lite grann..sen när vi kom hem fick elliott sig en smörgås som han typ inte ville ha för han va så trött o gnodde sig så mkt i ögonen. så jag frågade honom om han ville lägga sig o gick till rummet där sängen står, han följde efter utan problem med sin filt o nalle puh i nävarna. Men somnat har han som sagt inte gjort ännu =(

ÄR väl bara för att jag sitter o väntar på att han ska somna så jag kan skrubba toaletterna i lugn o ro o sedan damma o plocka lite. Vill ju helst inte börja me de innan, för om han inte somnar så bli ju allt bara halvfärdigt =/

GUD va de håller på o spikar o grejar häromkring idag ;)

hörs senare,
kramar





men hörrni ;)


2010-07-22 @ 07:43:00
Det är väldans många som kikar in här varje dag, men knappt nån som kommenterar... hur skulle de va om ni alla kom med namnförslag (om ni nu har några?), ni får vara anonyma om ni vill ;)






Öland för ett år sen


2010-07-21 @ 12:48:05


såhär roligt hade elliott det på öland förra året. Då var han 7 månader gammal =) I år kommer han garanterat att ha de skoj me, kanske ännu mer skoj nu när han går eller ska jag säga springer? han  o hans kusin har ju mkt mer glädje av varandra nu o kan leka lite o så.

 






Uttråkade.


2010-07-21 @ 10:40:11
Att bara gå hemma när sambon jobbar o alla andra har semster är faktiskt liite tråkigt. Men snart är de ju slut på de =) Vi va så uttråkade förut runt halv 10 så vi cyklade en sväng. Cyklade förbi elliotts kusin- vi tänkte om han kanske va hemma o va lite leksugen. Men de va ingen hemma där inte, sen åkte vi förbi elliotts mormor en sväng o pratade lite grann..sen blev det faktiskt en tur ner till jobbet för o hälsa på pappa A. Tänkte passa på att hämta upp mina arbetskläder så jag kunde prova dom o se så de passar, det är ju dags o jobba sen igen så. Va ju ett tag sen jag beställde kläderna så de kan ju va för små nu ;)

Hoppas, hoppas att paketet med badkläder från h&m kommer idag,

har du namntips till bebisen får du gärna skriva när det här ;)

hörs senare,
kramar






en dag fylld med sol o bad?


2010-07-21 @ 07:13:26
Godmorgon allihopa, hoppas ni sovit gott =)

Här sitter vi o kollar på disney channel o myser mellan varven, sådär som de ska va om mornarna <3
Verkar bli en fin dag idag, skulle bli runt 26 grader mitt på dagen, så de kan nog allt bli en dag fylld med sol och bad. Ska ringa sis sen o se om vi kan få komma o bada lite i poolen.

I eftermiddag/ikväll blir det en tripp till vadstena. Morbror o hans sambo har bjudit in oss på lite grillat, kommer även bli en sväng in till nostalgin som är varje onsdag =) Kul o bli bortbjuden på middag ju =)

nähäpp, om man skulle ta o fixa lite grann?

hörs senare,
kramar





om 3 dagar...


2010-07-21 @ 07:07:23

om tre dagar åker vi till öland, ska bli så härligt me lite semester =)






tävlar om en dator


2010-07-20 @ 14:07:52


Jag tävlar hos Pepeljuga om en cool dator =)





på tal om namn.


2010-07-20 @ 12:30:59
jag frågade ju om tips på namn till bebisen förut i morse.

Nu googlade jag runt lite efter namngenerator och kom in på dennna sidan
Skrev där in mitt o A's namn och vad resulterade det i? Fritiof o Fadime..inte några namn jag skulle kunna tänka mig..men ändå lite skoj o se va resultatet blev ju. (namngeneratorn fungerade så att den föreslår namn utifrån vad föräldrarna heter)

sedan testade jag även gravid.se's namnsnurra. resulterade i Loke, Fina
testade även en omgång till o då blev de; Hampus, Aisha.








en sån där dag.


2010-07-20 @ 12:14:17
Idag är en sån där dag när elliott vägrar o somna låter det som. Han ligger just nu inne i datarummet o pratar o babblar för fullt =( ska göra ett tappert försök till en liten stund, sen får jag väl inse att det är kört om han inte somnat tills dess.

hade tänkt o rensa lite grann i kökssåpen o göra fint, men de är väl inte ens värt o tänka på längre?






har nån namnförslag?


2010-07-20 @ 07:44:30
Jag har ett namn som verkligen är en stor favorit hos mig o har varit det sedan innan jag blev gravid. Men vet ju inte om det kommer passa bebisen. Dels vet vi ju inte vad de blir för kön ännu, o sen så kan sånt me namn ändras några gånger till ;)

Tänkte fråga er om ni har några namförslag- både pojk o flicka. Gör inge om de blir fler pojknamn än flicknamn- jag misstänker o tror starkt fortfarande på att de kommer bli en pojke.

Så kom igen o ge förslag nu allihopa ;)



de här namnen var favoriter när vi väntade elliott:


Flicka:  molly, Freja, Filippa, Leia, Ava, Nicole,

Pojke: Fred, Eliott, Vincent, Maximiliam, Alvin


alla pojkfavoriterna kan ju strykas direkt iaf ;) Verkar va många bloggmammors favoriter..många barn som heter de ju =) några av flicknamnen tycker jag väl fortfarande är lite fina..men de lär ju inte bli nån flicka efter hur jag känner de ;)





godnatt


2010-07-19 @ 21:01:52
Nu stängs datorn ner här..känner mig ganska trött o seeg! se om man får sova riktigt gott inatt?

godnatt allihopa,
hörs imorn
kramar





dagens outfit


2010-07-19 @ 20:06:25


liten (t-shirt o shorts cubus, munktröja Gekås, sandaler everest;stadium)


stor (brunt linne lindex, vit o gulrandig t-shirt cubus, på morgonen mammajeans från hm, mitt på dagen jeansshorts hm.)





Hej...


2010-07-19 @ 19:59:16
avskyvärda du,

det har varit skönt o slippa träffa dig på 19-20 månader men nu är du åter här. Ett avskyvärt återssende är vad det är, halsbränna!

bäst o bege sig till apoteket o köpa flytande gaviscon imorn!





Massa roligt o se fram emot o funderingar.


2010-07-19 @ 12:41:28
Som det är just nu så har vi ju massa skojs o se fram emot resten av sommaren =)

lördag(v29) åker vi alltså till Öland och stannar där en vecka. Kommer hem lördagen(v30) därpå. På söndagen blir de lugnt (då lär vi få passa på att tvätta upp ALL tvätt) På måndagen lämnar vi elliott hos hans farmor o farfar o A och jag sätter oss på bussen upp till Stockholm. Det vankas Helsingforskryssning..ska bli skönt o komma bort lite. Hemma är vi igen på onsdagseftermiddagen. så där har vi redan fördrivit 1 1/2 vecka av våran semester =)

Sen lär de säkert bli massa dagsutflykter o liknande under semestern. Lite sugen är man på Ullared, och Liseberg faktiskt!
Sen har vi ju början av hösten med:
v34 börjar vi att jobba igen A o jag , Elliott börjar dagis. den 25:e blir det barnmorskekontroll i mjölby på förmiddagen.(får smita iväg en sväng från jobbet) Där kommer väl alla värden o kollas o hjärtljuden kommer att få höras =) sen kommer hon väl antagligen att boka in tid för UL som ska ske i grav v 32, kommer säkert att få fler barnmorskebesökstider med.
V35, på måndagen är Elliotts dagis stängt pga planering, så jag måste ta ut en mammadag. Senare den dagen kommer det ske ett "hemligt möte" som ska bli såå spännande. den 1:e september åker A bort me jobbet ett par dagar så de blir bara elliott o jag fram tills någon gång på fredagen där.

ja o sen är det väl inte så långt o jobba heller OM man har tur. börjar ju då o jobba 23 augusti- och som de ser ut nu om jag får havandeskapspenningen beviljad så (är dock osäker på om jag får de) får jag nog den from 11-12 oktober nån gång..det är måndag eller tisdag så tar nog kanske ledigt om de bara rör sig om nån dag så man kan sluta den 8:e istället. Så OM man får allt beviljat blir de 8 veckor o jobba cirka. Det är nog ganska lagom det.

Jag hoppas innerligt att man får havandeskapspenningen beviljad med tanke på hur tungt o påfrestande jobbet man har är. jobbar ju på ett tvätteri. För de första är de typ 30-40 grader därinne. MAn lyfter tunga saker, man gör samma moment hela tiden, det är hårda betonggolv. Och omplacering är inte så lätt på det stället heller för den delen.  Visst vissa saker skulle de väl kunna omplacera mig på, men det tar ju flera veckor innan man kan o lär sig allt om de i så fall.
jaja.de lär märkas.

Shit va man sitter o funderar o tänker till om framtiden  när elliott sover om man inte har nåt bättre för sig, nää..nu tar vi nog en dag i taget här tror jag ;)

hörs senare,
kramar





En lista; gravidbloggar


2010-07-19 @ 08:05:23
Emelie- väntar smått i september, ett syskon till Milton.

Eva- väntar smått i september, ett syskon till Milo

evamy- väntar smått i september, ett syskon till Alva

ladyj112- gravid för 7:e gångeno har klarat sig fram till v 26, med en bebis i magen som kan komma närsomhelst

englasshowroom- väntar tvillingar i november, syskon till Jolie

lillagrodden- väntar smått i november, ett syskon till Tuva

Cassandra- väntar smått i november, ett syskon till Josefin

emeliegrahn- väntar smått i december, ett syskon till Oliver

mamamad- väntar smått i december, ett syskon till Wincent

Ruby- bf? ett syskon till Milo

Det här är de gravidbloggarna jag följer just nu.. blir inte att man jämt kommenterar men man kikar in där dagligen för o se va som händer ju =)

Är de nån mer blogg som borde läggas på i listan? skriv en kommentar ;)






magbilder v20


2010-07-19 @ 07:16:46



magbilder v 19+2





Elliotts nyaste leksak =)


2010-07-18 @ 13:53:22
när A hade slutat o jobba igår förmiddag så stannade han på kidzshoppen här i bynn o köpte en eldriven fyrhjuling till elliott. Vad kul han hade med den igår =) Vi satte den på laddning igårkväll så imorse var de rejält drag i den- o då lät den mkt mer. Elliott tyckte det var otäckt. Så idag har han inte åkt nåt ännu. Vi hoppas att det är en vanesak o att han snart tar sig en tur igen =)



våran lille tuffing på fyrhjulingen,.





SUNDAY


2010-07-18 @ 13:42:35
hej på er alla, nu är de återigen ett tag sedan jag skrev en liten rapport,men så kan de ju va när det är helg o allt =)

just nu ligger elliott o sover. JAg har kikat runt lite på blocket o skrivit en pack och inköpslista inför ölandssemestern nästa helg. Det är en hel del som ska me om man säger så, o så måste man ju tänka på att ha med sig mkt kläder till busungen me eftersom de går åt 2-3 uppsättningar per dag när de är utebus som gäller.

Annars är de en rätt så lugn dag här idag..fick oväntat besök av elliotts moster,sambon o kusinerna i morse vid frukost.. elliotts kusin var nyfiken på å se elliotts senaste leksak som hans pappa var o köpte på kidzshoppen igår. W tyckte att den va så rolig så elliott fick inte ha den nånting under besöket..hihi! 
Sen har vi tagit en liten promenad fram till bynn, hade ett paket som jag var tvungen o skicka iväg o sen hade vi en film o lämna tillbaka med.

ska ta o se om jag har några roliga elliottbilder på mobilen nu,
kramar





babytravel sysknvagn önskas köpas.


2010-07-17 @ 21:22:52
Någon som vet någon babytravel syskonvagn som är till salu? gärna årsmodell 08 eller 09.

skriv en kommentar i så fall vet ja ;)





Har varit och kollat på bilar hos rejmes. ...


2010-07-17 @ 12:24:18

dsc00173 (MMS)

Har varit och kollat på bilar hos rejmes. Elliott och jag sitter nu i bilen och väntar på a och co. De regnar massor nu.






lördag =)


2010-07-17 @ 10:09:41
härligt me lördag idag. Synd bara att vädret inte verkar vilja va fint, fast iofs gör de inte så mkt. Det är bara skönt o få de lite svalare ju.
Inatt har man sovit som en kratta. Är några jädra skitungar som håller på o åker runt o bränner däck om nätterna som bara den.. kul värre o bli väckt av de o inte kunna somna för de. Där märker ni hur mkt de finns för ungdomarna i ödeshög o göra- nada tydligen eftersom de ska va så jädrans roligt o väcka andra mitt i natten! sen har man vaknat o varit pinknödig x antal gånger under natten med..som vanligt.

Lilleman drömde troligtvis mardrömmar me för han vaknade några gånger o va superledsen o hade svårt o somna om. Men men..sovmorgon till strax innan 8 tog vi oss idag. Då fick elliott lite välling, sen cyklade vi upp mot bynn o köpte färska frallor till frulle =)

Nu har de där regn o åskovädret börjat komma häråt- blir störningar i parabolen. Snart blir väl elliott som sitter här bredvid i soffan o myser framför disney channel besviken o ledsen för de. bäst o sätta på pingu eller nåt på dvdn kanske?

nyduschade busungen som sitter bredvid mig <3






v20


2010-07-17 @ 08:17:03
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 19+1 (20:e veckan).
  • Bebisen väger c:a 243 gram. *
  • Bebisen är c:a 20.3 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 47% av graviditeten.
  • Du har 145 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

vikt: innan jag blev gravid 70,5 kg- nu väger jag 71,5kg. Har alltså gått upp 1 kilo sedan jag blev gravid. (och har 1,5 kilo kvar tills jag väger inskrivningsvikten igen...som inte stämde för fem öre eftersom blåsan var sprängfylld eftersom jag druckit massor precis innan plus att jag hade ätit precis inann med)

snart är vi halvvägs =)






Elliotts syskon <3


2010-07-16 @ 13:26:08
här kommer ett par ultraljudsbilder från igår på elliotts broster.


on the back =)


såhär låg bebisen i magen för de mesta igår när den väl låg stilla, annars var de full rulle därinne, precis som med elliott. Så när den väl var stilla o de skulle kikas lite närmre på vissa grejer så låg den såhär. med ryggen uppåt- rumpan i vädret och båda benen ihopkurade. buselus!

eftersom moderkakan som sagt ligger långt ner i bakvägg o just nu ligger för "utgången" så får vi ett extra ultraljud i v32 för o så så att moderkakan flyttat sig. de tackar man väl inte nej till direkt =)





En lugn stund.


2010-07-16 @ 12:54:15
Tar mig nu en behövlig lugn stund. Sedan elliott somnade har jag hunnit rensa massa ogräs på framsidan runt plattorna, spruta på ogräsättika på plattorna, hänga upp tvätt. Så nu ger jag mig en välbehövd brejk =)

ska ta o läsa en tidning nu o se om de finns nån bikini nånstans här på nätet o klicka hem i min storlek(hoppas på mirakel)


hörs senare.
kramar





godmorgon fredag=)


2010-07-16 @ 09:19:15
skönt att det är fredag, nu jobbar sambon en vecka till. sen är det semester. O första veckan firas som sagt på öland V=)

Nu ska jag ta o ringa o boka in ett möte- sen ska vi fram till bynn o handla lite grann till helgen.

ha en underbar morgon,
kramar





hemma...äntligen!


2010-07-15 @ 20:29:55
Nu va man äntligen hemma. Nattade nyss elliott me lite välling o sen somnade han gött =)
VArit full rulle hela eftermiddagen här känns de som.

Rutinultraljudet gick jättebra, var en livlig liten krabat i magen o vi hade väl inte direkt förväntat oss annat heller. Allt såg normalt ut o datmet vart varken tillbaka eller framflyttat utan det är den 10:e december som gäller.
En sak var dock värt o kolla upp igen. Min moderkaka ligger nämligen i bakvägg och den täcker just nu "utgången" så därför kommer vi att få ett nytt ultraljud runt vecka 32 för att kolla upp så att moderkakan flyttat sig som den ska. Annars så kommer de bli ultraljud. Hon trodde dock inte att de skulle va nåt problem, i de flesta fallen så brukar moderkakan hinna flytta sig tills dess. 
Fick med oss några bilder hem, men de vart inga bra bilder. De berodde nog mest på att hon hade så mkt annat att kika på så hon helt glömde bort bilderna =)

Det bokades även in en tid för barnmorskekontroll i v 25, de kommer bli den 25:e augusti det. Så det är en stund kvar de!

När vi kom hem från Motala så hämtade vi bara upp 2 systrar till mig o elliott- sen for vi till jönköping en sväng..så där har hela kvällen spenderats. Så de ska bli riktigt skönt o lägga sig nu vill jag lova!!

Bilderna på bebisen i magen ligger kvar i bilen fortfarande så har ni tur så kan ni kanske få se nån bild imorn ;P

önskar er en trevlig kväll!
kramar






snart snart snart.


2010-07-15 @ 12:08:40
Har lagt elliott nu i hopp om att han ska somna, A kommer snart hem..ska ta o duscha lite o sen åker vi runt ett. Då är tanken att elliotts moster ska va här o ta hand om honom medan vi är borta..

hoppas allt ser bra ut nu bara =) vore ett plus om man fick veta om man har rätt?








Surpuppa för samma sak tredje dagen sen måndags =(


2010-07-15 @ 09:24:42
nädå, jag är inte alls bitter eller så :P

tycker mest synd om våran son ja, flera mornar nu har han sprungit ut där cykelhjälmen är o pekat o sagt "kykla" o tydligt visat att han vill cykla. Vi bestämmer oss för o ta en tur. Men när jag väl tittar ut, står cykeln hemma då tror ni? nää..då har A snott den till jobbet för att cykla de futtiga metrarna det är o gå dit.

Hade de varit så att han inte hade haft en egen cykel så hade jag absolut inte gnällt. Men han har en egen som står kvar på jobbet som han aldrig orkar ta hem. Hur svårt är de då o offra sig o gå till jobbet en morgon för att sedan kunna få ta sin egna cykel hem undrar jag? Det är ju han som lämnat den där- då får han se till o ta den hem med. Elliott ska inte behöva bli drabbad av hans fars lathet.

Vi pratade ju faktiskt om de där redan i söndags, då sa jag till A att han kanske kunde gå på måndagsmorgonen så cykeln va hemma om elliott o jag skulle cykla nåt. O ja, sen när vi stod där redo på morgonen så hade han tagit den iaf. Så jag ringde o frågade honom va han sysslade med- då blev han sur på mig. De är väl jag som ska va sur eller elliott? men då tänkte jag i tisdags morse att eftersom han fick höra vad jag tyckte om de dagen innan så borde han lämnat cykeln hemma. Men då hade han återigen gjort likadant. Och idag oxå såklart!!!

JAg ringde till honom nyss o undrade vad han sysslade med varför han inte gick  i morse, vet ni vad han sa? jag ska ju hem sen emellan innan vi åker på RUL.  o jag tänkte att ni kanske behövde bilen så jag tog din cykel. Men hallå? De hade ju inte hindrat honom från o ta o gå på morgonen o cykla på SIN cykel hem sen under dagen istället för o sno min!

nää..usch va sur jag blir på karlar ibland! blev ingen cykeltur idag heller =(

va skönt de va o få skriva av sig lite ;)

kramar





ärligt talat. Ser på livet på bb och blir ...


2010-07-14 @ 21:12:51

ärligt talat. Ser på livet på bb och blir arg. Hur lätt är de att hantera smärtan när ens sambo och son sitter och flinar åt en? Jag hade bett dom gå!






Ikväll kl 21.


2010-07-14 @ 19:49:15
Ikväll klockan 21 börjar kanal 5 o visa den brittiska dokumentärserien livet på bb.

glöm inte o kika på de..
jag kommer sitta bänkad iaf =)


Imorn kl 14.00 är de dags <3 längtar!





ännu mer ord <3


2010-07-14 @ 13:03:12
O vår lille busunge bara fortsätter o snappa upp mer o mer..de är så roligt =)
Igår när vi va ute o badade i poolen så gick jag in o hämtade ett par kannor med kallt vatten från köket o hällde över efterosom vattnet typ hade blivit ljummet i poolen. O då frågade jag, ska mamma hämta mer? Då sa elliott "meer" sen fick han en av kannorna o leka med i poolen, då tog han vatten från poolen o hällde över ena landet här hemma, o när de tog slut så sa han "meer" och hämtade mer vatten i poolen.
Igår hade elliott dessutom pekat på bilar o frågat "de där?"  då hade A sagt Bil, och då hade elliott oxå sagt "biil" tycker de är så mysigt o höra våran sons ord <3

Nu ska jag tärna grönsaker o lite här..vankas tacos när A kommit hem från jobbet. Sen jag följa med folket till stubbegården å vräka i mig massa kakor o gött i eftermiddag- kanske kommer jag då att ha mer än en bulle i magen? haha

ha en fortsatt fin dag!
kramar





Guten morgen!


2010-07-14 @ 08:07:05
Godmorgon på er alla från ett molnigt o mkt svalare östergötland. Shit vilket busväder det var igår eftermiddag då. Men de behövdes ju verkligen!! o en sådan dag som de verkar bli idag är inte fel heller. Då kan man passa på att städa o dona inomhus innan de fina vädret kommer igen ju =)

Gårdagseftermiddagen spenderades i linköping med mor o mina systrar. Blev massa besök hos tv försäljare, jag var inne på cubus o blev besviken på dom för första gången, det inhandlades lite ljusa t-shirtar till elliott, jag köpte ett par mammaleggins o två linnen på hm.

När vi väl var på väg hem så ringde en gammal vän till mig. Har skickat flera sms till henne den senaste tiden o frågat hur de varit med henne osv, och igår.. över ett år sedan vi hördes sist så ringde hon upp mig eftersom hon var påväg en sväng hem tlll bynn.  Men jag va ju inte hemma ännu o klockan var nästan 20 så jag tyckte de va i senaste laget o ses, vi sa att vi får ta o ses nästa gång hon kommer hem,
Hon berättade att hon hade en liten bebis i magen som skulle komma den 21 september, jag gratulerade så mkt o berättade att jag oxå hade en liiiiten bebis i magen =) Så grattis till henne =)

Idag får de verkligen bli en städ o plockdag känner jag, får panik av att inte hinna/orka städa igen när de bli sådär sablans varmt igen.

ha en trevlig morgon.
kramar





tävling mykidoo


2010-07-13 @ 13:33:45


Jag tävlar hos MansonDust

I samarbete med My Kidoo

Tävlingen pågår från den 10/7 till den 24/7 kl 23:59 !





tävlar om molo body hos rebecca.


2010-07-13 @ 13:23:19

'' Jag är med och tävlar hos Rebecca om en valfri tröja eller body från
MOLO som kommer ifrån
Babyshop.se, tävla HÄR du med ''





2 dar kvar..


2010-07-13 @ 10:57:48
om 2 dagar får vi se bus*n i magen igen..ska bli såå spännande =)

RUL för elliott var den 10:e juli och då var jag i vecka 17+4
nu är det den 15:e juli och jag kommer va i v 18+5





ett till semesternöje bokat.


2010-07-13 @ 10:51:03
Då har jag bokat in ett semeternöje till nu =) Vi ska ju åka till Öland nästa lördag o bo i en stuga i en vecka. Sen måndagen efter vi kommit hem så har jag nu bokat in en Helsingforskryssning. Dock ska inte elliott följa med, han ska få vara hos sin farmor o farfar, de kommer bli kanoners för honom tror jag. Vi kommer säkert att längta massor efter honom, men tänkte att de kan va skönt för oss o komma iväg o hitta på nåt själva nu innan vi blir fyra i familjen. För sen är de ännu svårare o kunna göra de ju!

Fick bli vikingline, eftersom siljaline va nästan 1000 kronor dyrare. o dessutom så går vikinglines buss härifrån ödeshög, hade vi valt siljaline så hade vi fått sitta o åka in till mjölby innan oxå. Så de ska nog bli super =)

ut o bada nu  kanske?

kramar





Trött på't?


2010-07-13 @ 10:36:16
IGårkväll blev de lite jobbigt för elliott =( Vi hade lagt honom, efter nån timma så ligger han fortfarande vaken inne i sitt rum. Jag kikar in o då sätter han sig upp o pekar i sängen o säger "däer" o mumlar lite på sitt egna lilla språk. Då ligger det en kräka i sängen. Så vi tar upp honom o jag byter sängkläder. Han får sitta i soffan o mysa med sin pappa en stund. Efter ett tag så kräks han igen kraken. Sen drack han MASSA MASSA vatten o satt o myste lite till med sin pappa i soffan. Han fick en avsvalkande dusch o Sen efter 8 hamnade han i sin säng o somnade om. Han var säkert alldeles utslagen av värmen(säkert därför han kräktes), va ganska varmt i hans rum med så vi bytte rum så han fick ett lite svalare rum.

Sovmorgon till halv 8 fick man idag med..de va skönt =) Va bara de att jag vaknade halv 5 o låg sedan o störde mig på en fluga som bara jävlades med mig hela tiden, försökte jaga den o slå den hur länge till typ klockan 6 utan resultat =( men lyckades visst slumra till efter en stund iaf =)

Elliott verkar va trött på den här värmen som är nu, vi va ute o busade förut. Eller busade o busade. Han badade i sin plaskpool o jag lapade sol. När han inte ville bada mer o hade fått torra kläder på sig så ville han va inne o kolla på tv istället.  de fläktar kanske lite bättre här inne med tanke på att jag öppnat så det är korsdrag överallt.  Frågar jag honom om han vill gå ut så säger han bara "näe".

Ska försöka o se om han vill ut o bada igen om en liten stund, just nu verkar de mission impossible, får väl bli en dusch innan han somnar sen.

ha en trevlig förmiddag,
kramar





Äta


2010-07-12 @ 12:00:18
Sitter o kikar runt lite grann på helingforskryssningar nu, Vilket bolag tycker ni är bäst? Siljaline eller vikingline? vi har åkt med båda förut men måste erkänna att jag faktiskt vart lite besviken på vikinglines buffé i jämförelse med siljalines. Men samtidigt så är vikingline mkt billigare o åka me än siljaline verkar de som,


så va tycker ni? några rekommendationer?


Elliott sover sedan 20 minuter sen, o jag måste nog ta mig nåt o äta nu känns de som. Kurrar lite i magen här..hihi!

hörs senare
kramar





ord ord ord


2010-07-12 @ 07:40:59
Känns som våran lillkille börjar snappa upp massa ord just nu..o de är såå kul =)

Igår sa han melvin närjag sa melvin, ellen när jag sa ellen, och knäcke (om knäckebröd) när jag sa knäcke. O sen va de massa fåglar uppe i luften han pekade o sa "pippi"

Ooo..du underbart söta busunge..du börjar allt bli en stor kille nu =)





måndag.


2010-07-12 @ 07:18:50
Huah,Vilken varm dag vi hade igår. Dagen spenderades mestadels liggandes i poolen faktiskt..var ca 25-26 grader iden o typ 34 i luften så va skönt o svalka av sig typ var tionde minut.  O igårkväll kom de som alla väntat på i några dar nu. De kom lite åska o regn. Tror de behövdes en rejäl urladdning. O idag pratar de oxå om åska- om de blir nån återstår väl dock o se tror jag ;)

När vi bytte blöja runt halv 7 förut så va de cirka 20 grader ute... så de lär väl bli ganska så varmt idag med iaf. Får se va de blir idag..om inte annat så blir de påfyllning av elliotts pool många gånger under dagens gång så han får plaska o ha roligt!

Nu blir de lite plock- ligger massa leksaker utspridda överallt..förstår inte vem som gjort de?

önskar er en trevlig morgon,
hörs senare.
kramar





bild v19


2010-07-12 @ 06:58:43

magapimpen v19 (v 18+2) (ihopkorvat nattlinne som gör att de ser superskonigt ut..ja vet :P)






Godmorgon lördag =)


2010-07-10 @ 07:19:50
Verkar bli en varm dag idag, enligt smhi ska de bli jättevarmt med inslag av åsk o regnskurar. Hoppas de håller sig borta i eftermiddag när vi ska på släktträff.

A är iväg o jobbar en sväng, elliott o jag sitter här i soffan o myser. Blir frulle om en stund.


Önskar er alla en trevlig lördag!
kramar





v 19


2010-07-10 @ 06:34:16
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 18+1 (19:e veckan)
  • Bebisen väger c:a 184 gram. *
  • Bebisen är c:a 17.8 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 45% av graviditeten.
  • Du har 152 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010


Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.






Vilken mat.


2010-07-09 @ 19:34:42
Vilken good mat vi har ätit i kväll. Blev grillspett o de va så superduperfint de! Va spett med paprika, med champinjoner, med lök, o med köttbitar. (allt detta marinerat i grillolja såklart) Sen kokade jag färskpotatis o trädde på några spätt o marinerade även dessa i grillolja o kryddade lite me grillkrydda o lade på grillen. De vart kanoners..så de är väl mitt tips till er det.

Marinera färdigkokt färskpotatis och sätt på ett grillspett o grilla en stund (ta gärna lite grillkrydda på med som sagt) Supergott o enkelt!

nu ska fredagskvällen fortsätta me lite mys framför tvn...om de nu finns nåt o ha. Annars går vi väl ut i trädgården o sätter oss i pratar lite igen, som vi gjorde när vi åt ute =)

ha en trevlig fredagskväll!
kramar





Det är de små grejerna som gör't


2010-07-09 @ 19:31:39
Va lite besviken i onsdags när jag slog på tvn runt 8 o skulle titta på förlossningskliniken, då har de visst gjort uppehåll =( o jag som ville se. Men verkar som att onsdagskvällarna är räddade ändå nu....

såg nämligen nyss reklam för en ny serie som börjar på onsdag kl 21 på 5:an,
livet på BB..
så då får man se på sånt iaf =) Thank god

haha..är de de små grejerna som gör't eller vad?





Glasspojken <3


2010-07-09 @ 10:23:45
Elliott har blivit helt galen i glass, speciellt isglass. Sen gillar han strutglas oxå såklart..
När vi kom hem från shoppingen för en liten stund sedan fick han en piggelin. Han gick runt o smaskade på den länge o sa "mmmm" när han sultade på den. Häromdan fick jag honom till och med att säga mumma varje gång han smakade på glassen. MEn de gick inte idag.


mammas glasspojke <3





äntligen fredag =)


2010-07-09 @ 06:59:13
Wiipiie, äntligen fredag igen =) va fort veckorna går ändå- de är inge annat än måndag  o fredag.

Idag hoppas vi på att de blir kanonväder mitt på dagen så vi kan bada lite kanske, för just nu är de ganska så molningt även om solen kikar fram lite då och då.

Igårkväll åkte jag o mina killar till hamnen i Gränna en sväng. Vi åt mat på Pir Kro, sedan köpte vi lite glass efteråt. Elliott mumsade glass som bara den =) När vi va hemma va de bara o göra iordning välling till lillbusen sen somnade han ganska snabbt runt halv 8- vaknade gjorde han strax efter 6 i morse.
Nu sitter vi båda här i en soffa o segar o myser om vartannat. Älskar såna mornar <3

Måste ta oss framåt byn sen när ica öppnar (som vanligt) o handla lite inför helgen. Ikväll blir de grillspett..så måste ju köpa lite till det o sen nåt o grilla på släktträffen imorn med.

Nu ska här mysas igen,
önskar er en trevlig morgon.
kramar





En vecka kvar.


2010-07-08 @ 07:11:02
Glömde ju en sag, idag är det en vecka kvar till RUL... de går framåt =)





torsdag.


2010-07-08 @ 07:10:20
Elliott startade även denna morgon bra genom o ge sin mamma sovmorgon till kl 6 =) de va skönt o behövligt kan jag lova.


Verkar va lite si o så med vädret idag, det är riktigt mulet ute- men de verkade som att de kunde bli så idag enligt väderprognosen på väderkanalen.se O imorn o resten av helgen skulle de bli varmt o soligt igen! De passar ju alldeles utmärkt det eftersom det är släktträff på lördag! Ska bli såå kul =)

Idag vet i sjuttsiken va som händer faktiskt, blir väl o va ute i trädgården o busa massor antar jag =)

nää.nu har jag en liten surfis här..bäst o trösta honom!

ha en trevlig förmiddag!

kramar





en rörlig, magisk dag =)


2010-07-07 @ 20:52:48
vilken underbar dag de varit idag =) När jag stod vi spisen o skulle göra kräm mitt på dan så kände jag hur de va nån som vände sig i magen på mig för första gågen, o sen när jag satt vid bordet och åt så kände jag flerar riktiga sparkar på höger sida flera gånger efter varandra =)

äntligen lite ordentliga livstecken från busungen i magen =)

säger med detta godnatt,
vi hörs imorn

kramar





Tar mig en liten lugn stund o mumsar.


2010-07-07 @ 13:19:34
känns som de verkligen gått i ett hittills idag. Fast det är skönt  o va sysselsatt så tiden går fort ju =)

På morgonen tog vi tag i städningen, nu är de bara torkning av vardagsrumsgolv, kök o hallen samt toaletterna kvar. De ville jag gärna inte göra när elliott va vaken eftersom han brukar halka o hålla på! Så de får bli när jag pausat klart ;)

Vi va ju på byn o handlade lite grann, stannade även inom kidzshoppen för o kika lite grann..hittade massa fint men vart lite för dumsnål för o köpa nåt. Vad tråkig man ska va då! På vägen hem tog vi svängen förbi sis o W o M o ellliott fick gå ner o springa runt o leka av sig en liten liten stund. Sen sattes han i vagnen igen o vi styrde mot bengtsson (skattegårdens handelshus) för o leta efter mattor. De enda dörrmattorna jag hittade som va typ sådana vi letade efter hade antingen döskalle eller husvagnar o bilar på. Men eftersom jag kände att jag ändå va i så stort behov så fick de följa med ett par med husvagnar o bilar på i slutändan iaf. Inte de motivet man vill ha, men va gör man?

När vi kom hem fick elliott lunch, sen satte jag igång o göra en stor sats med hemmagjord jordgubbskräm med hela färska jordgubbar i. Har precis ätit lite av krämen.. o de va supergott =) Älskar när det är hela jordgubbar i =)

nää..nu får nog min paus va klar..här måste städas klart =)

hörs senare,
kramar





en liten sväng.


2010-07-07 @ 07:15:22
Blir nog en liten sväng bort till bengtsson sen när han har öppnat kom jag på. Måste ju fortfarande köpa två dörrmattor till altandörrarna så de inte kommer in massa bös inne i huset sen när jag städat ;) sen måste vi ju testa nya vagnen me så ;)

nää...städning va de va?? haha...måste ta tag i de nu innan jag struntar i de helt. O det är ju onödigt!






Godmorgon mitt i veckan =)


2010-07-07 @ 07:04:44
Solen skiner, de blåser ute..meen solen skiner ju iaf som jag sa först ;)
Idag unnade faktiskt elliott sin mamma sovmorgon till strax innan kl 6- det är inte illa de med tanke på att han vaknade mkt tidigare än så igår =)

IDag blir de lugners, blir kanske lite sol o bad senare om de blir varmare ute,
men snart nu väntar en städning av hela huset först!!

hoppas ni sovit gott,
kramar





en eftermiddag på a6


2010-07-06 @ 20:12:05
Vilken eftermiddag vi haft. När A kom hem så va jag så uttråkad så vi bestämde oss för att åka till jönköping o kika lite grann en sväng. Vi behövde dörrmattor o lite annat smått o gott. 
Gick en sväng på rusta,1klass o babyproffsen. På de två sistnämnda så passade vi faktiskt på att prova syskonvagnar lite grann eftersom man inte kommer iväg så ofta numera. Vi provade carena double swing o även babytravels syskonvagn.  Vi kom båda fram till att babytravels syskonvagn nog kommer passa oss bäst eftersom man kan ändra höjden på styret på den. På carenan gick de bara o ha de i ett läge. Annars hade jag mer än gärna haft carenan istället- men nu verkar de luta åt en babytravel som sagt.
Jag har dock bestämt att vi nog kommer att köpa en begagnad sådan, varför måste man spendera massa dyra pegnar på att köpa en ny vagn som man kanske ändå inte kommer använda så länge? rätt va de är så kanske elliott inte vill åka vagn mer iaf, han kanske kommer vilja åka ståbräda istället! så om vi hittar en begagnad -09a sen framöver till ett vettigt pris så kommer vi att köpa den =) Skönt att vi tycker likadant om nåt iaf ;)

SEn fick vi även med oss en sulkyvagn hem som tar mkt mindre plats än elliotts emmaljunga citycross, vilket kommer passa oss utmärkt nu när vi kommer åka till öland en vecka om några veckor. mer plats i bilen med andra ord =)

blev en babytravel bangkok http://www.barnashus.no/vmbilder/1596/medium/babytravel-bangkok-reisetrille-sort.jpg

mer än såhär blir de väl inte just nu. Ska ta o hoppa in i duschen snart o sen lägga mig i sängen o lösa lite korsord tror jag. Är såå trött idag!
Imorn är de mitt i veckan..vaknar elliott sådär tidigt (halv 5) imorn bitti oxå så hinner vi ju lugnt o storstäda innan de blir föör varmt inne =)

ha en fortsatt trevlig kväll,
kramar





hungrig.


2010-07-06 @ 12:34:03
Lugnet råder- elliott sover. Tänkte oxå sova en liten stund. MEn måste väl nästan slänga i mig nåt o äta först tror jag.






klocka fossil


2010-07-06 @ 12:22:06

jag är med o tävlar om en klocka från fossil hos dar och choklad..tävla här du oxå.





tävling; presentkort bamba


2010-07-06 @ 07:21:13


"Jag tävlar hos Johanna om ett presentkort värde 500kr i samarbete med Bamba"





tävling;babylooba


2010-07-06 @ 07:14:00

Jag tävlar om detta fina vinstpaket från Babylooba inne hos MansonDust!





Trött som ett AS


2010-07-06 @ 06:40:33
fy, känns som att nån sitter innanför pannbenet på mig o hamrar med en hammare =(

Vaknade vid två o va kissnödig, gick på toa..sen kunde jag inte somna om! Låg o tänkte på massa tråkigt som fått mig att bli lite smådeppig(blir ju inte bättre med alla dessa hormoner)..o ja- vips va klockan 3- den var halv 4 o slutligen någon gång strax efter 4 lyckades jag somna igen. Vaknade sedan vid tjugo över 4 när A gick upp. Han sedan precis somna om o då vaknade elliott runt halv 5! Gjorde iordning lite välling i hopp om att han skulle somna om. Men de va förgäves. Tog in honom till mig efter en stund o försökte få honom o somna där med. Men icke sa nicke!

Får nog bli lite siesta för mig när han sover mitt på dan idag tror jag. De verkar ju inte bli så bra väder iaf.

önskar er en fortsatt trevlig morgon!

kramar





some pain.


2010-07-05 @ 18:29:55
ajaj, idag har jag faktiskt ont.. ont i nedre sidorna av magen. Så fort jag rör på mig så värker det till. Kan inte gå för fort heller för då gör det ännu ondare. Undrar va de kan va? kanske är så att det är "växtvärk"? aldrig känt detta förut!

annars är de bara bra med oss =) elliott har hunnit med många bad idag i sin pool =)





tävling hos licee


2010-07-05 @ 18:14:33

Varje startpaket innehåller:
2 bodys
1 mössa
1 omlottröja
1 sparkbyxa
1 overall
Allt är i storlek 50/56 (alltså för nyfödda)

jag är med och tävlar om ett bebis startpaket hos licee tävla här du oxå.





magen v 18


2010-07-05 @ 11:43:38


magen v 18 (17+2)





Nu sover han


2010-07-05 @ 11:33:16
Nu verkar han sova..så nu ska jag ut o steka lite..o fylla upp hans pool igen-mamma måste ju oxå få svalka av sig lite ;) även om de blir yttepytttelite i den där lilla poolen..haha!





Massa bus.


2010-07-05 @ 11:21:46
Nu har vi varit ute o busat massor =) när vi kom hem från turen fram till apotek o ica så gick jag ut o fyllde elliotts lilla pool med vatten, o ja...där har han varit sedan dess..utanför och i...o babblat o pratat massor o skrattat o busat! Tänk att en sån liten pys kan ge så mkt glädje- va gjorde man innan han föddes egentligen?

Nu har jag precis lagt honom i hans säng, passa på eftersom han ändå va sval efter badet. Så nu hoppas vi på att han somnar så man kan sitta ute o glassa i solen- OM han somnar så ska jag nog fylla hans pool med lite vatten o sitta däri och sola mig inte ;)

hoppas ni har en fin sommardag,
kramar





en liten promenad.


2010-07-05 @ 09:03:09
Nu blir de en liten promenad, måste till apoteket o ica bland annat.

Vi hörs senare idag!





tävling; babynest


2010-07-05 @ 08:55:09


"Jag är med och tävlar hos Lindet om ett babynest från Babynest.se.
Var med och tävla här!
Tävlingen avslutas 18/7 kl. 20.00 och vinnaren lottas fram!"





tävling; skötväska willvin.


2010-07-05 @ 08:44:35

"Jag tävlar hos kidzmode om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också."





tävling presentkort gangstar


2010-07-05 @ 06:43:23
"Jag är med och tävlar om ett hemligt Gangstar
paket värde 400:- på Muppsan´s blogg,
var med du oxå"





godmorgon måndag.


2010-07-05 @ 06:21:08
Ny dag, dags för ny vecka igen. Shit va tiden går fort ändå!! Om tre veckor såhär dags är vi på öland- då är det semester som gäller =)

Natten har varit kanoners, de har iofs varit varmt o så. Men jag har inte behövt springa på toa en enda gång förrän kl 3..de är gött de =) O elliott sov till halv 6.

Helgen har varit underbar, mest bestått av sol och bad och det är precis i min smak det!  Får se om vädret tillåter lite sådant idag med kanske? verkar lovande än så länge!

Om man skulle ta en runda på blocket?

önskar er en trevlig förmiddag,
kramar





v18


2010-07-03 @ 07:20:19
  • Första dagen for din senaste mens var 05-Mar-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Dec-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 17+0 (18:e veckan)
  • Bebisen väger c:a 137 gram. *
  • Bebisen är c:a 15.4 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 42% av graviditeten.
  • Du har 159 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 05-Mar-2010 till 03-Jun-2010
  • Din andra trimester varar från 04-Jun-2010 till 01-Sep-2010
  • Din tredje trimester varar från 02-Sep-2010 till 10-Dec-2010


Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

mår bra gör jag, o trivs oxå för den delen. De enda små "krämporna" jag har just nu är att jag var o varannan dag får så himlans ont i ena skinkan. känns som om nån nerv kommit i kläm.. men de går verkligen o leva med. Finns dom som har de såå mkt värre. Jag mår fina fisken jag =)








Ikväll ska de tydligen bli barn gjorda


2010-07-02 @ 21:10:14

I kväll är det stora barnmakarnatten – om 40 veckor blir det baby boom

Fredagskväll, sommar, semester och tid för varandra.

Då händer det!

Startskottet har avlossats – perioden då flest barn blir till har börjat.

Om exakt 40 veckor blir det rusning till landets bb:n.

Den 10 april infaller nämligen Sveriges vanligaste födelsedag.

Då fyller hela 25 000 svenskar år.

Bland dem finns kändisar som Malin Bayard, Max von Sydow och Mikael Wiehe. (aftonbladet.se)

ja, så nu vet ni de! fast vi har ju redan haft vårat bullbak ;)






fredag kväll.


2010-07-02 @ 20:44:57
Godkväll allihopa, sambon o jag sitter nu här i varsin soffa o tar det lugnt. A kollar på fotbollsmatchen som är på tv, jag surfar runt lite grann.
Dagen har varit kanoners kanon kan man ju säga =) vi tog bilen fram till bynn tiidigt på förmiddagen o handlade lite grann. Sedan åkte vi hem o plockade in allt o gjorde en kasse med badkläder etc.
Sedan satte jag busungen i hans vagn  o så gick vi upp till sis o hennes småkillar o busade, solade o badade i solen =) så härligt det är att kunna svalka av sig när det är såhär varmt ju. O imorn ska de bli ännu värre ju- man kommer väl säkert få boo i poolen mest hela dagen =)

Nu ikväll har jag bakat två olika varianter på dumlemuffins (så man kan ha med sig till fika imorn när man badar) o sen har jag grillat samtidigt. Blev grillat kött o potatissallad..hur mumma var inte de??

nu säger visst A att han ska lägga sig i sängen o se på fotbollen, han är trötter han..varit en jobbig vecka med massa övertid på jobbet o så ska han jobba imorn med så. Själv tror jag att jag stannar uppe en stund till- är alldeles för uppe i varv för o gå o lägga mig ännu!

önskar er alla en trevlig fredagskväll,
kramar






va söt han är <3


2010-07-02 @ 08:03:12
Han är såå söt elliott. Han har börjat snappa upp fler o fler ord.. härmar en gärna när man säger ett ord flera gånger. Som nyss sa jag vi ska snart äta macka o macka en gång till.. då började han säga "acka" undrar va de blir för ord här näst.. =)





Godmorgon Fredag.


2010-07-02 @ 07:58:17
helgen är på ingång- hur skönt känns inte det?
Ver kar bli en riktigt solig dag idag- o inte blåser det så mkt att tala om heller för tillfället =) Med andra ord blir de nog sol o bad idag- inte oss emot =)

Morgonen kunde inte börjat bättre än den gjorde idag, elliott vaknade inte förrän klockan 7, tack sötis för en välbehövd sovmorgon <3 De va väl iofs inte så lustigt att han sov så länge eftersom ha inte somnade förrän 8 igårkväll. Elliotts farmor va här på besök en sväng. Hon ringde när jag hade tänt på grillen o undrade om hon fick komma förbi, eftersom elliotts farfar inte va hemma så var hon väl uttråkad. Så självklart fick hon komma hit en sväng, hon bjöds dessutom på grillspjut, klyftpotatis o rödvinssås. O elliott ville ju självklart inte gå o lägga sig när farmor va här inte =)
A va inte sämre han, han slocknade runt 8 han med. Så jag satt här alldeles själv..va jättetyst- de enda som hördes var A's snarkningar lite då och då..haha!

Nähä, snart frulle nu ..sen runt nio tiden tar vi bilen fram till ica o handlar lite. Hade kunnat ta vagnen, men måste köpa lite blöjor å sånt..o allt de får nog inte plats under vagnen.

Ha en trevlig morgon!

kramar





Godnatt?


2010-07-01 @ 20:57:10
Nu tänkte jag joina sambon som redan sover sedan cirkus 20 o se om jag kan somna jag med, känner mig trötter o matt!

godnatt allihopa!
ses imorn

kramar





skumt va?


2010-07-01 @ 20:16:50
A kom hem igår o berättade att några arbetskamrater till oss hade blivit bestula på barnens studsmatta inkl skyddsnät under nattens gång..haha.

Det är nog bland de konstigaste jag hört att folk stulit kankse, det och blomkrukor. Ja menar en sådan studsmatta är ju ändå ganska otymplig och stoor- måste krävas ett stort fordon för o sno en sådan ;) o så superdyra är de ju ändå inte. Men tydligen är det ändå några som inte hade råd o köpa nån själva eftersom de va tvugna o sno deras!
Vart är denna världen på väg egentligen??





Ligger ute i en solstol i trädgården och s...


2010-07-01 @ 12:42:46

dsc00123 (MMS)

Ligger ute i en solstol i trädgården och solar mig medan elliott sover sin nap. Golvet får torkas ikväll!






om två veckor..


2010-07-01 @ 11:45:04
tänk att om två veckor får vi se lill* grodden i magen igen, vårt andra lill* mirakel..längtan är enorm!





vi får väl se..


2010-07-01 @ 11:31:48
har precis lagt elliott i hans säng, nu återstår o se om han somnar eller inte. Han har inte sovit i sin säng mitt på dagen på snart en vecka nu tror ja. Vi har varit ute på massa annat så han har fått sova i vagnen istället mitt på dan. Hoppas verkligen att han kan somna nu så jag kan torka golven o städa lite inne på toaletterna. DAmmning o dammsugning är klar iaf =)

Skönt o ha de städat till helgen ju; de säger ju att de ska bli riktigt fint o varmt från och med imorn igen så =)

Vad gör ni en dag som denna??

kramar





godmorgon torsdag


2010-07-01 @ 07:50:32
Ett snäpp närmre helgen är vi nu, solen skiner ute..meen de blåser en hel del. Är inte så skönt ute idag som man hade hoppats på men senare under dagen skulle de bli lite varmare. Så nu på morgonen ska vi passa på å göra lite nytta härinne tror jag bestämt, städa lite..tvätta MASSOR o så ska jag försöka hinna plocka ögonbrynen med ;)

önskar er en trevlig förmiddag!

kramar